« Nieuw nieuws... | Home | Stabiel... »

Op TV

Donderdag 30 Juli 2009 at 10:19 pm.

Wow... we waren op TV... tenminste... Vera was op TV! En nog wel bij Editie NL, u weet wel dat programma dat altijd een vrolijke noot weet te brengen te koste van de mensen die zo vriendelijk zijn om mee te werken! Want dat is wat goede journalisten doen! Echt! :(

En ineens werd het druk... ruim 900 bezoekers... en maar eentje die zich misdroeg (en daarmee verwijderd). En dat wil niet zeggen oneens, want dat vind ik altijd goed!

25 reacties

vera

Arme Prozac, dankzij mijn “optreden” heb je het maar druk gehad. Maar het geeft wel een goed gevoel toch? En die ene, ach….die reactie daar kon je op wachten. Ik ben inderdaad een gewichtig persoon. Dat komt door medicijnen die ik moet slikken, dus niet door vraatzucht. Misschien moeten we eens even inventariseren hier of we ook leden hebben met een gewoon gewicht die de zomer haten? Dan is dat tenminste ook weer uit de wereld. Ik trek het me lekker niet aan.

We gaan gewoon door mensen. En elke mieper die tegen ons zegt: “wat vreselijk, het regent al dagen, ik word er depri van” die antwoorden we met een enthousiast: “ja joh, lekker he?”
Afgesproken? Gaan met die banaan. Samen staan we sterk. We steken het niet meer onder stoelen of banken, maar komen er gewoon rond (in mijn geval haha) voor uit! Weer mag iets dóen en hoeft niet een statische broeikas van de wereld te maken. Diep in hun hart vinden de weermensen dat eigenlijk ook anders zouden ze niet zo lyrisch worden van een mooie stapelwolkenfoto.

Trouwens, hebben we nog wat gehoord over die presentatie bij het KNMI?

vera (E-mail ) - 30-07-’09 22:36
Prozac

Nope, geen uitnodiging gehad, maar ik had gelijk… meer stormen, overstromingen, hagel etc tijdens de zomer! :D

Prozac - 30-07-’09 22:38
vera

Klopt, ik heb het gezien op de KNMI site. Je kunt de hele brochure zelfs downloaden, maar dat is waarschijnlijk allemaal te technisch.

Voor de liefhebbers hier een stukje uit het rapport:
“Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat de grote ijskappen op West-Antarctica en Groenland snel afkalven, Nederland en West-Europa snel opwarmen en dat de hevigheid van extreme buien toeneemt. Deze verandering in klimaat gaat deels sneller dan verwacht.”

Nou ik ga maar eens genieten van een koele nacht, 11 graden, zalig. En morgen schijnt het echt gewoon zomerweer te worden, ook een prima vooruitzicht. Laten we ervan genieten nu het nog kan.

vera (E-mail ) - 30-07-’09 22:55
erica

Idd. Vera, goed dat hij die boodschap verwijderd heeft. Het gaat niet om het duel. En deze persoon is toch niet te redden, waarom zouden we dat proberen met een duel, zonde va de energie, die kunnen we wel beter gebruiken. In ieder geval zijn er zoveel mensen wakker geschud, onvoorstelbaar! Ik vond het al leuk dat er enkele reakties waren die we konden lezen, maar dat was dus lang niet alles! En wat een werk Prozac! Wie oogst, zal zaaien!! Een welverdiend rustig weekend dan maar!! En ik weet zeker dat er nog meer mensen van ons weten nu, velen zullen het lezen en het forum bezoeken, maar niet iedereen zal reageren. We zullen doorgaan idd. Als olie op een vuurtje zal het zich gaan verpreiden doordat we er voor uit gaan komen. Ik heb het al 1x gezegd tegen een buur die zei, bah het gaat nu net regenen. Ja, lekker he? zei ik. Het werd even stil en toen zei ze heel bedeesd ja, met een gepuzzeld gezicht. Geeft niet, is het hun raadseltje ipv mijn ergernis.
Zo, de Laatste dag van juli. Volgende week dinsdag, woensdag gaat het voor ons weer mis. Maar misschien komt er nog een depressie. Ik ga daar nu voor duimen!

erica - 31-07-’09 09:16
Zomerhater No1

Zomerdepressie…zeg maar zomerhaat. Die ellendige benauwdheid als de zon in Holland schijnt. Die airco die je dan koopt voor veel centen en zijn beloofde specificaties niet nakomt. Die weeretters van TV die lachen en juichen als de temperatuur oploopt ( en natuurlijk weken aanhoudt ). En dat de temperatuur ook nog eens even benadrukt moet worden bij het oplezen. JA JA LIEVE MENSEN HET KAN OPLOPEN TOT A C H T E N T W I N T I G G R A D E N. Al die extra hemden die je moet wassen/strijken van het zweten.
Geen plekje meer vrij op je favoriete terras met al die toeristen. ( die trouwens op 1 drankje de godsganse dag blijven zitten ). Al die collega’s die het nodig vinden om op hun sandalen naar het werk te komen. Het verbranden van je hoofdhuid zodat je eigenlijk een petje moet dragen…niet dus. Lekker naar het strand !…nee..ik haat zand. Je fruit die binnen een dag na aankoop zich ontpopt als een gft berg op je fruitschaal.
Etc..etc… nee kom maar op met die bewolking en +/-10 graden. Doei

Zomerhater No1 (E-mail ) - 31-07-’09 15:01
erica

gisteravond in het weernieuws noemden ze deze maandag een overgangsdag naar beter weer ( lees: veel te warm weer).
Maar die was wel de max voor mij, 22 graden in huis, meeer dan genoeg….weer 4 dagen lang onder de steen…

erica - 04-08-’09 13:27
vera

Kop op, Erica (is moeilijk onder een steen dat geef ik toe). Ik heb godzijdank nog vakantie, gisteren naar de dierentuin geweest, het was nog nét te doen. Vandaag blijf ik binnen, lekker rommelen op mijn werkkamertje op het noorden. Ik voel dat de temperatuur gaat oplopen, maar de ventilator staat klaar op mijn bureau. We moeten de omstandigheden in huis maar zo optimaal mogelijk maken.
En wat die psychologe ook zegt, ik ga pas vanavond na het eten boodschappen doen. Hopelijk doe ik bij die korte trip genoeg licht op, anders zou ik wel eens met een gierende winterdepressie de herfst in kunnen gaan. Je zou van het vooruitzicht op die winterdepressie zowat een zomerdepressie gaan ontikkelen. Of wordt het nu te ingewikkeld voor deze belachelijke temperaturen? Denken gaat beslist trager als heb binnen boven de 23 graden wordt. Oooooh, er gaat mij een lampje op (meegnomen in deze lichtarme tijd van binnen zitten): zouden daarom al die bejaarden die de cv in de winter opstoken tot 26 graden, zo vergeetachtig worden? Omdat je niet goed kunt denken met warmte?
Ach en het verklaart meteen het wezenloze gedrag van al die Spanjegangers die zich in de Spaanse discotheken helemaal kapot zuipen.
Kijk, zó makkelijk is het nou om (te) snelle conclusies te trekken en overal maar een etiketje op te plakken. En ik ben nog niet eens een psycholoog.
Goh, wat is het makkelijk om een conclusie te trekken en er gelijk maar een etiketje op te plakken. En ik heb nog niet eens psychologie gestudeerd.
Lui, sterkte, ik zet de ventilator aan, even de dreigende depressie uit mijn hoofd laten waaien haha. Tot later.

vera (E-mail ) - 04-08-’09 14:13
vera

Zie je, de warmte heeft me al te pakken, sommige zinnen staan er twee keer in. Sorry mensen haha.

vera (E-mail ) - 04-08-’09 14:14
erica

ow..haha, ik dacht dat ik bevangen was door de hitte en dacht dat het aan mij lag..Mijn hulpstukken staan ook startklaar: de ventilator bij 23 graden in huis, bij 25 komt daar de luchtblazer bij, en de ijsbakken. de bakken water staan al in de vriezer. zo heb je een lekker fris briesje als je die bij de ventilator zet. en het zonnescherm en overgordijnen dicht, en ook klussen op het noorden. vond nog 2 witte antieke tafelkleden, dank oma, en die heb ik als extra voor de rolgordijnen boven met knijpers vastgezet. geen gaspitten aan, of oven of waterkoker. koude maaltijdsalades en water met citroen. en daar moet ik het mee doen. dat rijmt! jaaa, sinterklaas!!!!

erica - 05-08-’09 08:50
vera

Je humeur is nog prima Erica, ik bespeur nog helemaal geen tekenen van een winterdepressie, raar hoor.
Hou vol op deze manier. Die tip met dat ijs zal ik onthouden. Mmmm….., misschien hadden wij als ijsberen op de wereld moeten komen. Hoewel, de poolkappen smelten, dus is dat ook geen oplossing.

Waar is de rest? Volgens mij zijn wij de enigen die af en toe onder onze steen vandaan kruipen.

vera (E-mail ) - 05-08-’09 11:13
Prozac

wow… hoorde ik net Erwin Krol op TV zeggen dat als mensen in het zonnetje in Spanje wilden zitten bij 39 graden dat dat misschien toch wel te warm was… wow… zou hij een zonnesteek hebben?

Prozac - 05-08-’09 12:06
erica

nee, ik laat m’n humeur niet snel verpesten idd. En gelukkig is de periode met deze onsmakelijke hitte te overzien. EN…ik beur mezelf op aan dingen die ik buiten zie, WANT: het chlorofyl, de bladgroenkorrels in de blaadjes, neemt al af! Ze worden al lichter dan de nerven. Er zitten besjes aan de bomen, rozebottels, knoeperds van kastanjebolsters en de eerste kruisspin in z’n web gezien! jawel, we komen aan de beurt!! Tel je zegeningen noemen ze dat geloof ik.
Ik mis Nathalie op het forum….
En 39 graden, ze zijn getikt. Alles boven 37 graden, lichaamstemperatuur, is slecht voor je. Je hersenen mogen nl. niet boven deze temperatuur uitkomen, want dan stollen je eiwitten. Het kost je lichaam onwijs veel energie om dit te bewerkstelligen. Laat ze maar lekker verpieteren daar, van dat soort kun je nooit te weinig hebben.
Sterkte allemaal maar weer!

erica - 05-08-’09 13:07
vera

Ja, wat betreft die zonnesteek van Erwin, had ik ineens een leuk idee: laten we hem een petje sturen met opdruk “Zomerdepressie.net”. Is hij beschermd tegen zonnesteek en wij hebben weer een stukje bekendheid.

Enne…ik heb het ook gezien, de bomen beginnen er wat droogjes uit te zien.

vera (E-mail ) - 05-08-’09 13:34
Karina

Ik had even behoefte naar de site te komen en iedereen sterkte te wensen voor vooral van daag en morgen. Met een grote smile stond de weerman gisteren te vertellen dat het wel 30 graden kon worden en dat was het gemiddelde… 31 kon zelfs ook. “Hou toch op man”, riep ik geïrriteerd naar de tv. Dit is dus weer zo`n dag met opgezwollen voeten, pijn in de benen, hoofdpijn, darmklachten en benauwdheid. Maar, om het toch maar positief in te zien.. na morgen wordt het beter. Oh ik kan niet wachten tot ik die heerlijke, frisse knisperende herfstlucht weer kan opsnuiven. Nog even doorbijten jongens en meiden… het komt er aan hoor!!

Karina - 06-08-’09 10:39
Nathalie

Hier ben ik weer hoor!Ik was op vakantie naar,jawel,Finland!En ik kom hier en het is gelijk vies benauwd.Gelukkig is het najaar in zicht!

Nathalie - 06-08-’09 11:02
erica

Welkom terug Nathalie!
Gisteren Timofeef weer: “In het westen trok een GENIEPIGE STROOK BEWOLKING” over…
Die man heeft het idd zwaar, heeeel zwaar te pakken. Ik sprong een gat in de lucht toen ik wolken zag komen. Helaas zonder regen hier.

Nu staan de wegen naar de stranden weer vol. Het zon-virus is volgens mij besmettelijker als de Mexicaanse griep! Je kunt al niet verder parkeren als in Den Haag, wil je naar Scheveningen gaan. En dan vanavond weer uren in de rij om terug te komen. Stumperds…en dan ben ik blij dat ze er in ieder geval op controleren dat er geen honden achter worden gelaten in de auto’s op parkeerplaatsen. En botulisme steekt ook de kop weer op. Echt een jubel jaargetijde hoor.

EN ik ben de eerste zomerhater in levende lijve tegengekomen. Een cassiere bij de super. Daar was ik heel vroeg en het meisje was nu al de mensen zat die maar tegen haar aanwauwelen over het mooie weer. Ze was moe en had hoofdpijn van de hitte en moest nog de hele dag. Volgende keer geef ik haar de naam van de site. was zo overdonderd dat ik dat nu helemaal vergat!

Vera, ik heb nog wat tips. Ik doe ook geen afwas in heet water nu. Eet toch geen gebakken dingen, de gaspitten blijven uit. Iets meer sop erin en “voorspoelen”, indien nodig, met wat keukenrol. Heerlijke koude handen.
Geen wasmachine aan, spaar het wel op en een stof en zweet hempie kunen ook wel ff in een emmertje koud water.
En geen blote voeten. Het zweet verdampt slecht, zodat je alleen maar warmere voeten krijgt, en dik. Lekker katoenen sokken aan met een scheut talkpoeder erin.
Alle beetjes helpen.
Zo, en nu de ijsbakken vervangen….

erica - 06-08-’09 14:45
vera

Wauw Erica, heb je een echte zomerhater in het wild gezien? Geweldig, het arme kind. En zo’n kassiere mag natuurlijk niet antwoorde: “nee, mevrouw of meneer, ik vind dit Kwalitatief Uitermate Teleurstellend weer (let op de hoofdletters, maar ik moet het netjes houden). Want dan zegt haar baas dat ze kan wieberen.

Nathalie, fijn (niet voor jou denk ik) dat je weer terug bent. Was het in Finland echt niet warm?

Ik verlang net als Karina naar frisse, knisperend herfstlucht. De ochtend dat ik door een bedauwd spinrag heenloop op mijn paadje, spring ik een gat in de lucht.
Trouwens ik heb de eerste pompoenen alweer gezien, yes!

vera (E-mail ) - 06-08-’09 15:28
Nathalie

Vera wat leuk dat je de eerste pompoenen weer heb gezien.In Finland was het niet zo warm als hier.

Nathalie - 06-08-’09 16:44
vera

Ik snak naar de dag dat de middagzon schuin gaat invallen, naar de dauwdruppels op de herfstdraden over mijn tuinpad die ik in mijn gezicht krijg als ik er loop, naar koude septembernachten, naar grote bosspinnnen die beschutting zoeken achter mijn toiletpot tegen de kou, naar goudkleurende bomen onder een felblauwe hemel op een knisperend frisse oktobermorgen maar vooral naar dát ene moment in het najaar dat ik de geur van NOVEMBER kan ruiken in de lucht.
Sorry mensen, ik ben niet door de hitte bevangen, maar wel lyrisch van verlangen naar de herfst.

vera (E-mail ) - 07-08-’09 20:44
erica

nou, hier zit er nog eentje. Mensen wat een pokkehittegister! Het is nu gelukkig iets koeler, maar helaas nog geen regen gehad. Wat was ik blij gisteravond met de wolken, de wind en de afkoeling. Maar het blijft nog zomer. Constant nog boven de 20 en geen tot weinig regen. Maar beter als gister en donderdag uiteraard. De laatste loodjes, en die zijn zwaar. Je zou gewoon nu ineens 4 weken verder willen zijn. Ik kan niet wachten om m’n zonneklep in te ruilen voor m’n sjaal!!

erica - 08-08-’09 09:37
Karina

Hé hé, kan eindelijk een beetje ademhalen na de afgelopen dagen. Jeetje wat was het heet zeg. Mijn kat is ook weer blij, want ik had een humeur om op te schieten door dat rot weer! Ik heb even lange termijn gekeken op weerplaza.nl en ik hoop maar dat de temperaturen voor het volgend weekend nog naar beneden worden bijgesteld, want die staan boven de 25 graden. Houdt het dan nooit op, deze nachtmerrie?? Inderdaad Erica, die laatste loodjes zijn heel erg zwaar!

Karina - 08-08-’09 11:03
erica

Ik schreef destijds ergens over een persoon B, die in de Margriet schreef dat ze helemaal niet naar de zomer uikeek, en daar maar nooit iets over zei. Ik heb toen gemailed naar de redaktie en gevraagd of ze de site aan die persoon B. wilden doorgeven.
Nu staat er weer iemand in, die reageert op dat artikel en zegt daarin:“Ook ik kijk al uit naar de winter.”
Dus je ziet het, er komen er steeds meer!!!

erica - 09-08-’09 14:35
Nathalie

Het kan ook zo zijn dat iedereen het meer toe durft te geven.

Nathalie - 09-08-’09 14:45
vera

Nou mensen ik geloof zeker dat we wat dit betreft “uit de kast” moeten komen, zodat het meer bekendheid krijgt.
Trouwens, onze Peter Timofeeff deed eergisteravond een concessie aan de zomerhaters. Hij vermeldde dat het wat koeler weer was geworden en dat veel mensen daar blij mee zijn. Waarvan akte! Het kwartje is toch gevallen bij onze weermensen.

vera (E-mail ) - 10-08-’09 09:24
erica

Ja, het worden er niet meer, maar ze komen meer uit de kast, dat bedoelde ik ook. Heb nu net geen timofeeff gezien, jammer, maar wat een goed nieuws! EINDELIJK!

erica - 10-08-’09 10:05


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.