« Vanachter de gordijne… | Home | Wow... »

Alles wordt normaal!

Zaterdag 20 September 2008 at 4:54 pm.

Las ik nu net dit bij het KNMI:

Het door het broeikaseffect toenemende temperatuurverschil tussen de tropen en de Noordpool in de hogere atmosfeer leidt mogelijk tot een versneld herstel van de ozonlaag. Dit concluderen onderzoekers van het KNMI en de Technische Universiteit Eindhoven.

Dus vandaar dat er momenteel minder ijs-afsmelt, minder slecht weer is en de strenge winters er weer aankomen... dan lag het dus gewoon aan mij!

vijf reacties

Vera

Ach ja, die wetenschappers. Ze hebben weer een onderzoekje gedaan en komen met “resultaten”. En over een half jaar komen ze weer met een onderzoekje dat precies het tegengestelde aantoont. Ik luister niet meer naar die onzin.

Maar…..vanonder mijn steen naar buiten glurend constateerde ik de laatste weken eers een wat meer schuin invallend licht van onze koperen kobus en daarna lagere nachttemperaturen. Overdag rustig een redelijke temperatuur, al mag het nog wel wat koeler van mij. Dus ik ben toch maar voorzichtig onder mijn steen uitgekropen en heb de afgelopen week genoten van de eerste blaadjes die vallen. En vandaag is het 21 september, is dat niet het officiële begin van de herfst?
Elke dag bekijke ik die weermensen op tv heel argwanend, of ze niet toch nog met temperaturen aan komen zetten die boven de twintig liggen, maar het lijkt redelijk goed te gaan. Houden zo!

Mensen kom maar tevoorschijn. De zomer is voorbij!

Vera (E-mail ) - 21-09-’08 07:51
erica

jaaaaa! joepie!! 21 september is idd officieël het begin vd herfst.
en al die onderzoeken…pffft..laten ze het geld maar beter besteden! dan smelten de polen weer onrustbarend en wordt de ozonlaag snel dunner, dan weer berichten dat er tientallen doden gaan vallen door de extreme hogere temperaturen en nu weer dat het normaler gaat worden. ik probeer me ook van alle nieuws hierover af te sluiten en te genieten als het onder de 20 graden blijft. dat is voor iedereen aangenaam en gezond.
EN…ik zag net bij een huisje in het bos een rookpluimpje! ik heb de kachel nog niet aangehad. heerlijk weer de warmte van sloffen en truien en niet meer de warmte van die kleffe koperen kobus!
laat maar komen die sneeuw!!! en dat de herfst en winter maar lang mogen duren….

erica (E-mail ) - 21-09-’08 09:32
Nathalie

Ik luister ook niet meer naar wetenschappers.Ze dokteren toch elke keer iets anders uit.Maar idd,de herfst is weer begonnen gelukkig geen temperaturen boven de twintig,terwijl het van mij ook wel koelwer magh zijn.Ik geniet van de donkere frisse avonden.

Erica wat leuk dat stukje dat heb geschreven voor de Weekend.(ik had het zelf geschreven kunnen hebben)Heb je er al reactie op gehad?

Nathalie - 21-09-’08 13:32
erica

nee, nog geen reaktie gehad. zal ook niet gebeuren denk ik. is te ingewikkeld voor ze. ze zitten waarschijnlijk zichzelf nog op de kop te krabben wat dit ingezonden episteltje nu allemaal te betekenen heeft.
ze hebben waarschijnlijk nog nooit van zoiets gehoord…haha, weer een paar wakker gemaakt! we zullen doorgaan…

erica (E-mail ) - 22-09-’08 09:29
Nathalie

Heel goed Erica,maak ze maar wakker!Ik doe graag mee.Gisteren trouwens nog wat kastanjes geraapt.

Nathalie - 22-09-’08 16:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.