« Uit het dal?! | Home | Glaasje water, glazen… »

Zware tijden met 'mooi weer'!

Zondag 04 Mei 2008 at 2:11 pm. De zware tijden zijn weer aangebroken. Het is weer 'mooi weer'. Een term die alleen mensen van bedenkelijk allooi en blijkbaar het KNMI gebruiken. Zij defenieren mooi weer als ADS dagen... Above Temp, Dry en Sunny... tuurlijk, zo kan je alles wetenschappelijk maken... met afkortingen. Nog even we gaan Leuke Uitgelezen Luierdagen ook als term gebruiken! Vreemde vogels... die wetenschappers!

veertien reacties

erica

idd, zware dagen…wat een hel. de hele week zon en blauwe lucht, en het wordt nog warmer. en je kunt nergens langslopen of fietsen of het eerste aanspreekzinnetje is overal hetzelfde: weertje he?
jazeker! vreselijk weertje. ik wordt ook altijd al nerveus als ik die krokussen ga zien…dat voorspelt altijd slechte tijden.

erica - 05-05-’08 09:36
Vera

Inderdaad nog geen verlichting van ons lijden in zicht wheeeh. De hele week temperaturen boven normaal. Ik verschans me op mijn laatste koele kamer op het noorden. Denk dat ik mijn echtgenoot overal maar schoepventilatoren laat ophangen, in elke kamer een, zélfs in mijn kamer op het noorden. Hij zal me wel aankijken alsof ik gek ben, maar hij heeft wel een beetje begrip hoop ik.
Het ergste is dat ik er vanmiddag uit moet. Om drie uur, jakkes!

Vera (E-mail ) - 05-05-’08 11:51
erica

ik heb geluk vandaag, hoef niet weg, maar alle volgende dagen wel. dus ik geniet vandaag op het noorden met geblindeerde ramen. schoepenventilatoren heb ik al, en een luchtblazer, als laatste troef tegen die pokkehitte. en ik heb een soort bedstee gemaakt, een extra donkere lap voor het bed gehangen vanaf het plavond. ik hoef ‘s morgens om half 6 nog geen daglicht te zien. alle beetjes helpen!!

erica - 05-05-’08 12:24
Nathalie

Bah,bah,bah,om 6:00 al licht,en de afgelopen nacht slecht geslapen door de warmte.En dit is pas het begin!

Nathalie - 06-05-’08 15:18
Vera

Volhouden Nathalie, volgende week komt er een dip in de temperatuur, joepie hihi!!!!! Tot die tijd binnen blijven maar. Vanavond strepen we weer een dag af richting oktober.

Vera (E-mail ) - 06-05-’08 16:43
Nathalie

Vera,ik wil je niet uit de droom halen,maar dit weer houd aan t/m 2e pinksterdag!

Nathalie - 06-05-’08 17:53
erica

idd…t/m 2e pinksterdag vreselijke temperaturen! vandaag was al hel, en morgen wordt het nog warmer.
en al die vrolijke jubelende mensen over het weer…..walchelijk!
maar het blijft aftellen, weer een dag dichterbij oktober!!!
volhouden allemaal! en afstrepen…

erica - 06-05-’08 20:02
Nathalie

Ik weet niet wat jullie denken,maar ik snap niks meer van de Nederlanders. Bij die winterse buien met Pasen liep de maasa te klagen dat Pasen veel te vroeg viel,maar nu met de Pinksterdagen warm weer wordt hoor je niemand klagen dat het vroeg valt.Iedereen vindt de zomer zo geweldig terwijl die ook VELE nadelen heeft,maar nee,dat mag je niet zeggen.Een verkeerd woord over de zomer is taboe.Ze steken liever hun kop in het zand dan ze de realiteit onder ogen willen.Grrrr,in oktober zullen we ze wel krijgen!

Nathalie - 08-05-’08 23:04
Vera

Ik vind het ook moeilijk om vrolijk te blijven momenteel. Heb nog geluk dat ik vakantie heb en dus lekker binnen kan blijven, in plaats van onder een laag plat dak vast te plakken aan stapels formulieren. Wat ik ook niet snap is dat er geen maatregelen genomen worden in Nederland. Openbare gebouwen worden zelfs bij nieuwbouw niet voorzien van een fatsoenlijk klimaatbeheersingssysteem. En dan maar zeuren dat we harder moeten werken allemaal, hoe moet dat dan als het zo smerig warm is binnen?

Vanmorgen trok ik de gordijnen op een kiertje en ik schrok. Hij was er alweer, die rotzon. Rot op zon. Het is te warm en ik krijg teveel licht, daar kan ik niet tegen. In de herfst voel ik mijn energie toenemen.
Ik ga nu echt een lelijk gezicht trekken naar mensen die “mooi weertje” roepen in de supermarkt hoor.

Vera - 09-05-’08 11:12
erica

nou, ik heb het ook niet al te best nu, wordt steeds meer pissig en het is moeilijk om vrolijk te blijven. het heeft nu wel lang genoeg geduurd, het vergt teveel van een niet-zomer mens! en elke keer wordt die periode met die rotzon weer verlengd, nu alweer t/m volgende week en 0 druppels regen.
dan zal je de stumperds weer horen klagen als we later eindelijk regen krijgen, broodnodige regen. het is noooooit genoeg bij die lui. bah!
de moed zakt je ‘s morgens meteen in de schoenen als het eerste wat je ziet, weer die stomme felblauwe lucht is, met die zon erboven.
laat ze maar verschroeien in de files!!

erica - 09-05-’08 14:20
Vera

Ik heb net een maildiscussie gehad met mijn beste vriendin (echt een schat hoor). Maar zelfs zij snapt het niet. Ik vroeg haar waarom ze ‘s winters haar cv niet op 26 graden zet, als ze die temperatuur buiten ‘s zomers zo lekker vindt. Ze zei dat dat “anders” was. Ik heb haar gezegd dat het voor mij hetzelfde was: zweten, hartkloppingen, benauwd, duizelig, beroerd en sikkeneurig. Ja, zei ze, maar buiten heb je altijd wind. Nou met een hogedrukgebied dus meestal niet he? Want dat houdt de wind weg.
Ach onbegonnen werk. Ze zei wel dat ze het nu nog lekker vindt maar met hoogzomer vond ze het ook te warm. Dus er is nog hoop.
Maar niet voor ons, ze hadden een storing verwacht midden volgende week, maar die schijnt niet door te gaan.
Mei, juni, juli, augustus, september, het blijft aftellen. En dan maar hopen dat we geen Indian summer krijgen in oktober.

Vera - 09-05-’08 14:39
Nathalie

Dat er in Nederland nooit geen maatregels getroffen worden tegen de warmte is mij ook een raadsel.en idd zelfs in nieuwbouw beschikken ze niet over fatsoenlijke airco.Wanneer je er voorzichtig een opmerking op maakt krijg je steevast te horen dat voor dat ënkele keertje” dat het in Nederland warm weer is geen regels getroffen worden want dat kost een hoop geld.Maar er worden wel te pas en te onpas snelwegen gebouwen etc gebouwd.En dat wordt allemaal maar goed gekeurd.de files worden steeds langer,dagelijks gebeuren er meerdere verkeersongevallen,ik zie het verkeer met de dag drukker worden,en Nederland wordt steeds voller.Bah,Nederland moet zich rotschamen!!!

Nathalie - 10-05-’08 09:48
erica

helemaal mee eens nathalie! de randstad wordt een grote betonstad, alles wordt volgebouwd en de hele dag hoor je ze heien. ik ga er straks weer met de dierenambulance op uit, het wordt steeds drukker met aangereden dieren, ze kunnen geen kant meer uit! honden, katten, zwanen, ganzen en eenden en meeuwen, iedere week weer een bus vol, bah!
en het wordt alleen maar erger. en door de files kom je steeds later aan als je een spedrit hebt. treurig allemaal. en dan die rotzon erbij, nog meer verkeer, want alles zal en moet naar de kust, om zich te laten verschroeien op het strand. maffe tijden.

erica - 10-05-’08 10:19
Steef

Wat een grappige site is dit. Ik dacht altijd dat ik de enige was met een voorkeur voor de herfst en de lente (

Steef - 10-05-’08 14:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.