« Wintertenen... | Home | Zware tijden met 'moo… »

Uit het dal?!

Maandag 28 April 2008 at 08:21 am. Lees ik toch tot mijn grote schrik dat koninginendag met 15 graden koel blijkt te zijn en er regen valt... en daarna de klapper: "Daarna klimt de temperatuur weer langzaam uit het dal." Uit het dal... uit het dal? Het wordt verdomme ruim 20 graden... terwijl de normale temperatuur nu op 16 graden ligt! Ik zou het prettig vinden als het KNMI eens iets als objectieve verslaggeving zou willen plegen... dank u! :-(

tien reacties

Vera

Hee, moet je me nou zo ruw uit mijn gelukzalige stemming halen? Ik stond net diep ademend en genietend voor het raam de regen op te snuiven en liep al juichend door het huis: YES! het regent! te roepen, krijg ik nog voor mijn tweede koffie te horen dat het weer warm gaat worden. Shit! Zo dat moest er even uit.
Gisteren moest ik even op de school zijn waar ik werk, omdat vandalen weer eens wat uitgehaald hadden. Stond te blakeren op dat hete schoolplein zeg. Was blij dat ik weer binnen was.
En ze snappen er niks van he, zelfs mijn beste vriendin zegt dat ik nu nog niet moet gaan mopperen, omdat het nog helemaal niet warm is.

Verder werden we gisteren vergast op heerlijke buitengeluiden. Gelukkig heeft mijn echtgenoot hooikoorts, dus hij bleef solidair binnen, maar dat zal wel veranderen als de polletjes uit de lucht zijn. Dan begrijpt mijn eigen man me ook al niet meer.

Denk dat ik een iglo ga huren ergens ver boven Spitsbergen. Als zomerverblif.

Vera (E-mail ) - 28-04-’08 09:04
erica

mag ik mee? heb netaan het weekend overleefd..wat een ramp zeg!!
zaterdag gewerkt ( dierenambulance), wat een files langs de kust en mensenmassa’s….was bloemencorso vanaf noordwijk…en natuurlijk moesten we die hoek in. sta je dan tussen juichende mensen in de file met gewonde dieren in je auto…ik kan die lui wel vermoorden…helemaal uit hun dak omdat de zon schijnt.
en ‘s avonds tot laat joelende en zingende massa’s studenten op hun huisraat aan de grachten….
wat was ik blij met de bewolking en de regen gisteravond, en nu nog…
maar ik wordt ook wel weer verdrietig als ik lees dat over een paar dagen de temperaturen weer gaan klimmen…
uit het dal….pffft…ze weten niet wat ze kletsen..
laat het een koele kletsnatte zomer worden, en snel oktober!!!!!!

erica - 28-04-’08 09:48
Prozac

@ Vera: Sorry, maar helaas kan ik niet altijd goed nieuws brengen :-D Maar denk maar zo… nu weet je dat je de komende dagen echt moet genieten voor wat het waard is!

Prozac - 28-04-’08 10:16
Nathalie

Ik wil ook mee naar Spitsbergen! Ik zal niet achter blijven.Het was gisteravond gewoon klammig! Maar desalniettemin zag ik nog steeds mensen met jassen lopen,en dat zijn dezelfde die in februari/maart lopen te miepen dat ze zonder jas willen lopen! Ik snap die lui echt niet! En nu klimmen de temperaturen uit het dal,nou ik vindt die redenatie zo krom als een hoepel,want 15 graden is NORMAAL voor deze tijd van het jaar.Meer dan 20 is juist niet normaal,maar als je dat zegt kijken ze aan alsof je een een of ander gek ben of ze worden boos. Nogmaals,ik snap niks van lui!!!

Nathalie - 28-04-’08 15:52
Vera

Nou prima hoor, dat wordt dan gewoon een vrij grote iglo. Of een heel dorp met iglo’s waar gekke zomerdepressievelingen ons kunnen terugtrekken. Is toch veel beter dan onder een steen haha? Een ding is zeker, over het weer zullen we in Spitsbergen geen ruzie krijgen.

Ik snap ook niet waarom ze boos worden die mensen die het altijd maar koud hebben. Zielig vind ik ze eigenlijk, als je toch niet in staat bent jezelf op temperatuur te houden maar daarvoor 25 graden of meer nodig hebt. Nee dan wij, wij kunnen tegen een stootje. Storm en regen, westenwind….kom maar op!

Vera (E-mail ) - 28-04-’08 15:57
Nathalie

Wij kunnen idd wat dat beterft wel tegen een stootje.Het lijkt wel of wij ons schuldig moeten voelen omdat zij het altijd koud hebben.Nou als ze 20 graden al te weinig vinden ben je idd heel erg zielig!

Nathalie - 28-04-’08 18:28
erica

en het wordt zondag weer 20 graden dus, en dat vinden zij nog weinig idd, zij willen puffen zweten bij 25 graden of meer…niet te geloven…
en je wordt voor gek versleten als je het vreselijk vindt…maar ik blijf er tegenin gaan! ik kan niet tegen zoveel dommigheid!

erica (E-mail ) - 29-04-’08 09:53
erica

en vanaf morgen gaat het echt fout….naar de 23 graden…..oef!
maar….over 7 weken, op 21 juni, gaan de dagen weer korten!!!
het is een schrale troost, maar ieder strohalmpje is er een….

erica - 02-05-’08 09:46
Nathalie

Nog 7 weken nog dat de dagen gaan inkorten? Wat een ellende! Het duurt nog zo lang!

Nathalie - 02-05-’08 10:38
Vera

Mijn humeur begint zienderogen te zakken en ik begin me ook al een beetje depri te voelen van al dat licht. Walgelijk. Wanneer wordt het ‘s avonds weer eens op een normale tijd donker. Nog zeven weken lees ik, maar eigenlijk moet het eind augustus zijn voordat het om tien uur weer donker is.
Jasses, het is te warm en te licht, waar is mijn hol, ik wil in winterslaap tot aan oktober geloof ik. En dan gewekt worden door kletterende regen en een gierende storm om het huis, mooie herstkleuren aan de bomen en glinsterende herfstdraden tussen de struiken. De pittige, kruidige herfstlucht, pffff eigenlijk begin ik me bij de eerste krokussen altijd al depressief te voelen. Waarom duurt de zomer zoveel langer dan de winter voor mijn gevoel.

Vera (E-mail ) - 04-05-’08 14:48


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.