« De staat... | Home | Een witte paas... »

Emotioneel....

Donderdag 28 Februari 2008 at 12:08 pm. Met dank aan Joeri... eindelijk meer mensen die ons begrijpen. En nog wel op hyves...en nog wel met de mooie naam van zomerdepressie... ik wordt gewoon een beetje emotioneel... <slik>

zestien reacties

Vera

Geweldig, een echte hyves voor ons en onze lotgenoten. Wat gaan we daar doen? Heel veel koude plaatjes neerzetten lijkt me een fantastisch idee. Kunnen we voor gaan zitten bibberen als de ellende binnenkort weer over ons heen komt.
En mekaar moed inspreken natuurlijk. Ben benieuwd of er meer mensen zich gaan aanmelden.

We zouden eigenlijk toch eens naar de pers moeten met onze “afwijking”.
Want helaas wordt het toch zo gezien.

Vera (E-mail ) - 28-02-’08 13:47
erica

en net lees ik weer op het nieuws: januari 2008 de zachtste wintermaand sinds 1701, dus in 300 jaar…en het pepeupel maar klagen dat ze naar de warmte verlangen. het is toch te triest voor woorden….
op hyves is te gek….daar zit half nederland op…en vooral veel jeugd…die weten niet eens meer wat het woord winter betekent…

erica - 29-02-’08 13:08
Nathalie

Om er ff wat aan toe te voegen.Het niet alleen van de zachtste maanden,
maar ook qua zonuren.En wat wil de meute?Meer zon!!en idd meer warmte,
en langer licht (terwijl het nu al lang licht is)Het is nooit goed bij die lui.
Ik zie nu al tegen het laatste weekend van deze maand op dat de klok weer een uur vooruit gaat.Om ff op die jeugd terug te komen.Het zal een
keer goed voor ze zijn om een strenge winter mee te maken,want ze hebben het al koud als er maar een beetje wind staat,terwijl het vet tien
graden is.Zielepieten!!

Nathalie - 03-03-’08 11:17
Vera Verleun

Ik vind die zomertijd ook niks. Ben sowieso een hele week moe van dat gerommel met de tijd. Terug in het najaar heb ik minder last van.
En wat heb je nou aan dat lange licht? Heb je leuke tuinlampjes, kun je ze niet aandoen, want het wordt maar niet donker. Ben blij als het in augustus weer donker is als ik naar bed ga.
Het lijkt wel of ik overprikkeld raak door al dat licht, word er moe en depri van.
En de jeugd? Wat heet jeugd? De generatie die onder mij komt staat ook al bij het minste geringste te huiveren. Bij een beetje motregen zijn zij en hun kinderen bang dat ze nat worden.
Oh ja een krakend strenge winter, wat zou dat leuk zijn.
Maar we moeten er weer aan geloven mensen, ik heb al af zitten tellen. Nog zeven maanden tot oktober, vreselijk.

Vera Verleun (E-mail ) - 03-03-’08 14:20
erica

ik tel met je mee!! was het maar alvast zover….en kinderen kunnen niet meer tegen een buitje…worden al rap door paps of mams met het autootje gebracht…
en een uur langer licht idd….gaat de verrijdbare elektrische bbq weer naar buiten, en de terrasverwarming….en het was ooit bedoeld om energie te sparen..haha, laat me niet lachen. en de auto’s rijden een uur langer, omdat de dag een uur langer duurt….maar daar steken ze bij de politiek hun kop voor in het zand…die willen zelf “genieten” van langer daglicht.
en het is ook tegen de ntuur in…als het donker wordt, gaat de natuur slapen, zoals het hoort….bah, ik baal ook al flink met het zomervooruitzicht…

erica (E-mail ) - 04-03-’08 09:48
Nathalie

Ik zal niet achter blijven,ik tel ook met jullie mee.Nog 7 maanden tot
oktober,wat een ellende toch weer! Ze mogen van mij die verijdbare keukens en terrasverwarmers uit de handel halen,niet alleen voor extra
energie,maar wat denk je van die irritaties onder de mensheid?Alsof er
niet genoeg burenruzies zijn.Dat zal in juni weer wat worden met het EK voetbal.Ik wordt nou al onwel met die gedachte.Zat gister nog naar een
skispringwedstrijd te kijken in Finland.vijf graden vorst,dik pak sneeuw en
om 18:30 al donker(het is daar een uur later dan hier)
En hiet loopt de meute al te hunkeren naar de zomer,meer warmte,meer
zon,nog langer licht.Ze kunnen op dit punt wel een voorbeeld nemen aan de Finnen.

Nathalie - 04-03-’08 13:08
erica

gister in de patatzaak: een heerschap die blijkbaar niet tegen stilte kon, begon een algemeen gesprek, …dus over het weer. Wat een regen he?
Ja, gezellig. zei ik.. stilte—-
( meewarige blikken op me gericht),
hij weer: ja, en het het blijft de hele week zo…
ja, heerlijk toch, stilte—-
de patatboer redde de situatie door te zeggen, dat het nu idd wel lekker rustig was op straat.
ja, zei ik, en das nog maar 1 voordeel…
de stilte werd niet meer verbroken…
was de meute aan het denken geslagen, of zagen ze in gedachten alleen maar hun gefrituurde hapje op de toonbank verschijnen?

lekker storm en regen vandaag!!!

erica - 10-03-’08 09:55
Vera Verleun

Het zou wel aardig zijn als we er gewoon voor uitkwamen dat we dit heerlijk vinden. Inderdaad dit soort opmerkingen plaatsen overal. Misschien gaan ze ooit nog eens inzien dat het niet normaal hoeft te wezen om te snakken naar zon. En je kunt nog eens lachen om die onthutste gezichten natuurlijk. En we zullen best wat vrolijkheid kunnen gebruiken want het is helaas nog lang geen herfst.

Vera Verleun (E-mail ) - 10-03-’08 15:29
Nathalie

Zouden die winters buien die voor van de week voorspeld waren echt uitkomen? Wij geen winter en de massa geen lente.Dat is toch eerlijk?

Nathalie - 17-03-’08 12:42
erica

ik hoop dat ze uitkomen hoor!!!! en gewoon geen lente, we hebben immers geen echte winter gehad…..
en als ik aan april vorig jaar denk, word ik ziek….toen werd het zo warm als in een juni maand….nee, dan klagen ze niet, terwijl het heel abnormaal is…als ze de zon zien, worden ze leip!

erica - 17-03-’08 13:43
Vera Verleun

Nou als ik moet kiezen tussen lente en zomer, geef mij dan de lente maar tot aan oktober en sla de zomers voortaan helemaal over.
Maar nóg liever gewoon alleen een half jaar herfst en een half jaar winter hahahaaaaa.
En ach….wat is eerlijk? We hebben genoeg hete zomers moeten verduren om nu tien jaar lente én zomer te mogen overslaan toch?

Vera Verleun (E-mail ) - 17-03-’08 13:46
Nathalie

April van vorig jaar was echt vreselijk!!! Ziekelijk eigenlijk,en dat moesten wij normaal vinden.Als je voorzichtig zei dat het eigenlijk niet hoor voor april werd je voor idioot uitgemaakt of worden boos.En in de “winter“bij een van de schaarste vorstdagen lopen te klagen dat ze “sterven van de kou” moest je dat wel normaal vinden,als je dan zei dat bij de tijd van het jaar hoort waren ze nog beledigt.Sorry voor tirade,maar ik moest het ff kwijt.Zomermensen!!! Ik zal ze NOOIT begrijpen

Nathalie - 17-03-’08 14:50
erica

en waar blijven nu de maartse buien vandaag? we hebben hier ( leiden) de hele dag al een staalblauwe lucht met zon, met 1 klein wolkendekje rond het middaguur..in het begin vd middag…nu heb ik nota bene m’n zonnescherm naar beneden moeten doen!
dinsdag dan maar……???

erica - 17-03-’08 15:28
Nathalie

Ik help je hopen.Het hier (in Hoogvliet) ook de hele dag droog.

Nathalie - 17-03-’08 15:48
Nathalie

Volgens de berichten krijgen we een wit pasen!

Nathalie - 18-03-’08 13:01
erica

ow!!! …dat zou te gek zijn zeg! een paashaas met oorwarmers en snowboots! en in het nieuws een paar dagen gelden alweer de klagers…pasen valt veel te vroeg, en dan kunnen we niet buiten zitten in de zon…de horeca klaagt..de uitbaters klagen…haha…
let it snow!!!!!!!!!!!!!!

erica - 18-03-’08 16:40


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.