« Duimen draaien (II) | Home | Jippie »

Wow... een antwoord?

Vrijdag 08 Juni 2007 at 1:57 pm.

New Scientist heeft een artikel online gezet met de 26ste belangrijkste vragen over de veranderingen in het klimaat van de wereld. Uitprinten en zak lekker onderuit op de bank, gordijnen dicht en airco aan ;-)

alle antwoorden

zes reacties

miss joeri

Vandaag en gister is het weer echt vreselijk, lauwe lucht, klef, bedrukt en veel te heet.
30 graden zag ik ergens staan, ik werd gelijk onwel.
Bij mij is het zomersche ongenoegen ook echt fysiek, ik krijg hoofdpijn, pijn aan mijn ogen van het telkens dichtknijpen, droge mond, futloos, bah bah.
Ik ga maar weer snachts leven, het naar bed gaan zo lang mogelijk uitstellen zodat ik smiddags lekker laat op sta en zo een boel zon mis.
Helaas morgen de hele dag naar vlaggetjes dag in scheveningen (wel leuk, maar met dit weer ook een hellegang) en zondag de hele dag in een museum werken zonder lucht conditionering. :(

miss joeri (E-mail ) (URL) - 08-06-’07 14:43
Prozac

sterkte… ik vrees dat ik weer nauw contact met mijn airco zal zoeken ;-)

Prozac - 08-06-’07 14:48
Vera

Nou ik heb het ook helemaal gehad. Het lijkt wel alsof de lucht steeds dikker wordt met inademen, vreselijk benauwd. Ik werk op drie scholen, je kunt het raden: geen airco natuurlijk. En dat terwijl bewezen is dat kinderen beter presteren bij een temperatuur tussen 19 en 21 graden.
Een van de scholen plant nieuwbouw. Je mag drie keer raden wat er geschrapt werd omdat het budget niet toereikend was: juist, de klimaatbeheersing. Knettergek. Platte daken, veel glas, geen airco, zelfs niet bij nieuwbouw van scholen, openbare gebouwen, bejaarden- verpleeg- en ziekenhuizen. Nederland is niet slagvaardig en moest zich rotschamen.
Het zal zo’n vaart wel niet lopen met de klimaatverandering denkt de “nuchtere” Nederlander. Nou, wacht maar af…..
‘t moet zeker net zo ver komen als een paar jaar geleden in Frankrijk toen er vele doden zijn gevallen door de hitte.

Overigens, ons stukje in de Spits gaat niet door he? De dame in kwestie heeft mij gemaild dat haar stage was afgelopen en het stukje niet afgemaakt. Dus ook die kans op een beetje aandacht voor ons probleem is in de hete lucht vervlogen.
Bedankt voor het aanhoren van mijn tirade, maar ik kom net van mijn werkplek en was bijna ten onder gegaan aan een complete meltdown (ondanks ventilator).

Vera (E-mail ) - 08-06-’07 14:54
miss joeri

Ik ben naast anti-zonnig ook nog eens vreselijk ouderwetsch, vroeger (pakweg een eeuwtje geleden) droeg men veel meer kleding dus toen hadden veel meer mensen een hekel aan de hitte.
Dus ga maar eens in een mooie ouderwetse buurt rondlopen, brede lanen met veel bomen of een gracht, of smalle straatjes met schaduw.
De huizen van dikke stenen muren, tegels overal.
Ik heb op moderne scholen gezeten, ja leuk hoor dat je naar buiten kunt kijken, och wat was ik snel afgeleid en och wat was het er heet!
Ik heb ook op een oude school gezeten, oh oh oh wat vonden we het erg dat die ramen zo hoog zaten (vonden we niet echt erg hoor) en jeemig wat was het er lekker koel in de zomer!
Alleen aan moderne gebouwen (en hun architecten) heb ik een nog grotere hekel dan als aan de zon ;)

miss joeri (E-mail ) (URL) - 08-06-’07 15:11
erica

kan er dan geen andere stagiere na die spitsdame dat stukje overnemen?
zeker weer niet belangrijk, zwetende zomerhaters moeten niet zeuren, maar blij zijn dat het klimaat naar de knoppen gaat (is).
de plavondventilator kan deze ramp van 30 graden ook niet meer aan, maar beter als niets. wat een ellende…
op zaterdagen werk ik bij de dierenambulance. een kattenbevalling gedaan tijdens de hittegolf vorig jaar in juli. ik geloof dat het 40 graden was in die bus. en dan zie je tussendoor al die wauwelende domme zongenieters op de terrassen. veel herrie maken, want dan denken ze dat ze slimmer overkomen. bah, kan nog wel uren drammen….maar
ga ff de natte handdoek uit de koelkast halen, mjn traktatie..

erica (E-mail ) - 08-06-’07 16:22
miss joeri

mjam, ik ga mezelf straks tracteren op een emmer vol Kaneelijs met stukjes gecarameliseerde kaneel….

En zonder ijskoude coca cola was ik al lang ontploft!

miss joeri (E-mail ) (URL) - 08-06-’07 16:25


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.