« We komen in de Spits.… | Home | April ongekend warm, … »

Gaarne vrienden en buren aangeven...

Zondag 22 April 2007 at 02:55 am.

Misschien moeten we een lijst met mensen aan aanleggen die blijven volhouden dat dit lekker weer is. Ik kom hierop door dit berichtje van Rijkswaterstaat van 17 april:

Verwachtingen voor rivierafvoeren, watertemperaturen en grondwater

De afvoer van de Rijn is momenteel met ruim 1600 m3/s aan de lage kant. Op basis van de weersverwachting en de toestand van het stroomgebied zal de afvoer van de Rijn te Lobith de komende weken verder dalen tot een niveau in de buurt van de 1.400 m3/s. De hoeveelheid sneeuw in de Alpen is laag, waardoor de gebruikelijke afvoertoename in april en mei waarschijnlijk gering zal zijn. Droogteproblemen zouden daarom vanaf begin mei kunnen optreden.

Dus als begin mei er te weinig water is om de stroomconsumptie van ons landje vol te houden, zou ik graag een lijst aan de energieboeren willen overhandigen met daarop namen en adressen van mensen die het blijkbaar geen probleem vinden om zonder stroom te zitten, 'want het is toch heerlijk warm weer'!

Nu het CBP nog even overtuigen dat zo'n lijst best mag ;-)

drie reacties

<span class='registered'>Vera</span>

Ja ja, en als het niet “lekker” warm is buiten, vinden ze wel een andere manier om het lekker warm te krijgen en energie te vreten trouwens.
Gek genoeg kwam je berichtje binnen gelijk met een advertentie van een of andere keten voor een terrasverwarmer. Nou vraag ik je, ook nog energie verslinden om het warm te hebben als het niet warm hoeft te zijn ‘s avonds. Hoe gek kun je wezen?

Vera - 22-04-’07 10:45
erica

Inderdaad. En de nieuwe zomertrend wordt tot laat buiten “loungen”, volgens de tuincentra.
De halve huisraad naar buiten, zelfs speciale plasmaschermen voor in de tuin.
Nog meer energievreters en niet te vergeten burenoverlast.
Waar moet dit heen?

erica (E-mail ) - 22-04-’07 11:14
miss joeri

Ik stap binnenkort over op een ouderwetse kolenkachel, misschien kunnen we dan de plasmaschermen van deze menschen in mijn kachel gooien?

miss joeri (E-mail ) (URL) - 24-04-’07 16:37


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.