« Zucht... | Home | We komen in de Spits.… »

uw bijdrage...

Maandag 09 April 2007 at 11:29 pm.

weerbebericht ...is een naar bericht tegenwoordig. de pasen was al "mooi" en we worden verder gestraft. de temperaturen blijven oplopen en aan het eind vd week wordt het 20 graden! het is APRIL!! weeeer een record verbroken sinds begin 1900... en dan die ruis die je maar blijft horen in je oren als je je hoofd naar buiten waagt: Mooi weer he? lekker he? blablabla... Is er een beschrijving van een regendans ergens? Ik wil me tenvolle inzetten om die te gaan leren!

van: Erica

achttien reacties

<span class='registered'>Vera</span>

O wat ben ik blij dat ik deze site gevonden heb. Niemand begrijpt me, iedereen zit te zemelen over dat mooie weer en ik zou het liefst met mijn vingers knippen en het laten stormen en regenen. Vals he, nu iedereen zo geniet?

Ik word zooo moe van die zon. Afgezien van dat het warm is, puf puf, ik haat warm hihi, kan ik niet tegen dat onafgebroken licht. Straks in juni wordt het zowat helemaal niet meer donker. Ben altijd blij als het in augustus om tien uur weer donker is en ik met donker kan gaan slapen.
Daarbij heb ik een wespenallergie, dus hoe eerder het november is hoe beter. Ik tel de maanden af.
Wat heerlijk om even zonder schuldgevoelens mijn hart te kunnen luchten hier.

Vera (E-mail ) - 15-04-’07 11:15
Prozac

Welkom bij ons kleine, maar selecte, clubje!

Prozac (URL) - 15-04-’07 12:59
Femke

Beste redactie van zomerdepressie.net,

Voor dagblad Spits ben ik bezig met een artikel met als thema ´als de zon niet zo leuk is´. Het verhaal zal onder andere gaan over het hebben van een zomerdepressie.
Op jullie site heb ik verschillende berichten gelezen waaruit ik opmaak dat jullie ´lijden´ aan een zomerdepressie. Wat mij echter niet zo duidelijk is, is of jullie echt depressief worden van het weer, of van de gedachte aan de achteruitgang van het milieu?
Als het eerste het geval is, zou ik graag één van jullie willen interviewen voor het artikel. Zou dit mogelijk zijn?

Hopelijk kan een van jullie na het lezen van dit bericht contact met mij opnemen om antwoord te geven om mijn vragen. Dat kan via van.der.voorn@spitsnet.nl of via fvandervoorn@gmail.com.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Femke van der Voorn

Femke (E-mail ) - 19-04-’07 15:42
Prozac

Hoi Femke,

Er is een verschil tussen medisch depressief en voor mij een verlangen naar kouder weer. Ik kan voor mezelf zeggen dat ik niet medisch depressief wordt, maar ik maak me wel oprecht zorgen over de verandering in het milieu, de overdreven vreugde om mij heen over het begrip ‘mooi weer’ en inderdaad de irritatie over datzelfde ‘mooie weer’. Maar mogelijk dat andere bezoekers daar anders over denken!

Greetz, Prozac (webmaster)

Prozac (URL) - 20-04-’07 10:37
erica

Ben het met prozac eens. Ik irriteer me ook mateloos aan het gewauwel van de domme massa over het “mooie” weer en de ordinaire drukte van de zomer. Met regen en kou is het rustig, heerlijk.

erica - 20-04-’07 15:07
miss joeri

Ik ben niet echt ‘depressief’ met warm weer, het is meer een questie van er gewoon niet van houden en daardoor een beetje afgesloten zijn van de rest van de maatschappij die vreselijk vrolijk half naakt door de straten rent terwijl ik met de gordijnen dicht zit te puffen.
Hoe groot mijn hekel aan de zomer ook is, ik ben eigenlijk altijd tevreden en gelukkig, alleen het weer is het probleem.
Volgende week loop ik bijna 10 dagen elke dag in een warm wollen uniform in de zon… dat wordt echt vreselijk maar toch weet ik dat het een leuke paar dagen gaat worden.
Het is dus niet psychisch, ik hou gewoon niet van hitte en zonneschijn.
Ik ben gek op de herfst en winter, daar kan ik echt van genieten en dan zit de rest van het land chagrijnig binnen.
Kwestie van smaak dus.
Maar het is inderdaad extra vervelend dat iedereen zo hysterisch vrolijk doet over het weer waar ik een hekel aan heb.

miss joeri (E-mail ) (URL) - 20-04-’07 18:17
Frits

Tja waar moet ik beginnen? Ik vertel gewoon het een en ander dat in me opkomt.
Zomertijd, mensen denken als hun werk om half negen begint dat dat niet zo vroeg is maar hoe laat is het eigenlijk? Half acht, mis! Voor 1850 had iedere gemeente haar eigen tijd, om 12 uur stond de zon op haar hoogste punt en als ze om 5 uur opkwam ging ze om 7 uur weer onder, kijk eens in een krant en bereken het hoogste punt, dat valt om iets over half twee, nederland voert nl de midden-europese tijd, die lengtegraad loopt over Berlijn, de volgende over Greenwich vlakbij Londen. Spanje doet dit ook trouwens wat m.i. absurd is. Oh ja, de ontwikkeling van het spoor rond 1850 leidde tot het gelijkschakelen van de tijd voor het hele land, de Duitsers hebben die midden-europese tijd ingevoerd toen ze het voor het zeggen hadden. Efficiënter? misschien maar je kunt ook wel zien dat sommige mensen de draad kwijt zijn, een avondje uit begint na twaalven.
Ik zou dat hele efficiency beginsel aan de wilgen hangen maar ik dwaal af, want dat is mijn sociologische inschatting maar van sociologie heb ik te weinig kaas gegeten.

Depressief is het woord niet, ik kan me wel mateloos irriteren aan het gedrag dat mensen gaan vertonen zodra het warm weer is. Het kuddegedrag bijv dat je kunt afleiden uit het filenieuws op zondagen. Het gaan klussen in huis met het raam open, net als ieder ander natuurlijk want het is warm. Ik woon in de binnenstad dus zo 100 mensen die binnen gehoorsafstand wonen. Het rijden op een motorfiets (ik hoor er net een) wat niet meer is dan gebruik maken van een verbrandingsmotor voor je plezier, dat is ook zoiets wat ik archaisch gedrag vindt, of 20 ste-eeuws, hoe je het noemen wilt. Het gegil over straat, het komt niet doordat m’n raam open staat dat ik het ineens hoor maar dat doen mensen bij koud weer gewoon niet. (Waarom eigenlijk? een hormoonkwestie wellicht.)

Droogte is in veel gebieden een bekend verschijnsel en daar heb je ook plantengroei hoor maar het is anders. De plantjes bepalen wat voor insecten er leven, daar leven weer vogels van, de bekende voedselketen het grijpt allemaal in elkaar. Manipuleren met flora is vragen om problemen, bovendien zijn het problemen die moeilijk te voorspellen zijn, waar we ons dus nauwelijks op kunnen voorbereiden. De mens gedraagt zich in deze nogal lomp, ziet dat niet in en reageert beledigd indien geconfronteerd met deze constatering. Laat dat gevoel nou maar even voor wat het is want het gaat om een natuurkundig proces. Moeder natuur kan nog veel lomper zijn, we gaan het zien.

Het gaat nu om de grote getallen, vorige eeuw was die van de expansie van de VS, nu heb je die van Azië, het was ook de eeuw vh humanisme dat na WO II in zwang is geraakt. Ziektes zijn wereldwijd vanuit het westen bestreden wat ook de bevolking heeft doen exploderen. Wie kon daar nu op tegen zijn? Hoe dan ook, ik zou willen dat humanisten voorbehoedsmiddelen gingen uitdelen en voorlichting verspreidden want de laag-opgeleiden en analfabeten op onze planeet vermenigvuldigen zich snel. Er leven vandaag ongeveer 7 miljard mensen op aarde, een eeuw geleden waren het er minder dan 2 miljard. Ingrijpender nog is de verspreiding van welvaart, al die aziaten willen ook een tv, een auto en een huisje met airco. Enzovoort, de uitstoot van co2 neemt gestaag, zeg maar gerust onstuitbaar, toe.
Tachtig miljoen vaten olie van 159 liter worden er elke dag verhandeld op de wereldmarkt, dat betekent dus dat die dagelijks gebruikt worden, ook op zondag! Misschien een lekker vieze vorm van demonstreren, plaats zo’n ding op het binnenhof en steek hem in de fik.

Frits - 23-04-’07 23:56
miss joeri

Komt me heel bekend voor Frits!
Misschien is deze club iets voor je; http://joeri.net/mensch/
(ik hoop dat het oke is dat ik die link even plaats, frits heeft geen email achtergelaten, vandaar)

miss joeri (E-mail ) (URL) - 24-04-’07 00:29
Frits

Nee dat is misschien toch niks voor mij. Die benadering werkt ook niet want je kunt niet terug in de tijd. Kennelijk had ik niet over treinen moeten beginnen want nou heb ik iemand op het verkeerde spoor gezet. Of het nou over internet, liften of treinen gaat, de mensen noemen het vooruitgang maar het is verandering, daarvoor bestond het niet en vanaf dan is het dus anders. Vervolgens moet je die verandering in goede banen leiden dus ontstond bijvoorbeeld het beroep van liftmonteur, voor als hij bleef steken bijvoorbeeld. Nou is een lift relatief ongevaarlijk maar het opwekken van elektriciteit niet.
Wat wij mensen niet kunnen behappen is dat we met zoveel zijn dat die veranderingen met een onstuitbaar geweld plaats vinden. En we leven in een democratie dus moeten we er zelf voor zorgen het in goede banen te leiden. Verantwoordelijkheid nemen, nou dat gebeurt dus niet.

Frits - 24-04-’07 14:43
miss joeri

Oh maar wij willen ook niet terug in de tijd hoor, we willen alleen op bepaalde gebieden kijken naar hoe het vroeger ging en kijken of we daar iets van kunnen leren.
Juist door naar het verleden te kijken kunnen we soms beter omgaan met de vooruitgang.
Want overrommpeld worden door nieuwe vindingen en veranderingen van de maatschappij gebeurde een eeuw geleden ook al.
Maar goed, we dwalen af denk ik.

Rot zon!

miss joeri (E-mail ) (URL) - 24-04-’07 14:47
<span class='registered'>Vera</span>

Het is allemaal waar wat hier boven staat maar we dwalen inderdaad af. En wat doen we eraan he, behalve gewoon onze eigen verantwoordelijkheid nemen. En je niet proberen te ergeren aan mensen die dat wel doen.
Ik heb vandaag een hele goeie bui, want het is bewolkt, yippieeeee.

Net Femke aan de lijn gehad, die aan mij durfde bekennen dat zij zelf een zomermens is. Gelijk heeft ze, lijkt me zalig om ervan te kunnen genieten.
Maar ikke dus niet hoor.

Heb twee nachten geleden gedroomd van sneeuw, echt mega dikke vlokken sneeuw. En het was donker yes! Zullen we ooit weer sneeuw zien in dit vlakke land dat zich binnenkort tot een subtropisch moeras gaat ontwikkelen?

Maar toch heerlijk dat ik nog in de lach kan schieten door miss Joeri’s hartgrondige kreet: rot zon!
Sluit me er bij aan:
ROT ZON!
Kan het nu veilig zeggen, hij is toch (even) weg.
Trouwens, waarom heb ik zon nodig? Ik ben toch geen plant?

Vera - 24-04-’07 15:46
<span class='registered'>Vera</span>

Foutje, bedankt! Ik bedoel natuurlijk: je niet ergeren aan mensen die dat NIET doen, mijn hersens werken slechter ‘s zomers.

Vera - 24-04-’07 15:47
miss joeri

de zon is er misschien even niet maar de sfeer is nog steedsch beklemmend hier in Amsterdam, van dat vieze kleffe warme weer.
Kom je buiten wil je een hap frisse lucht nemen krijg je lauwe doorgekookte afgezakte ozon met een toefje uitlaatgas binnen!
Oh en de daklozen, alcoholisten, zwervers, drugsgebruikers en halve naaktlopers komen ook weer tevoorschijn…
En iedereen is zoooo vrolijk, bah!

Wie gaat er mee emigreren naar de schotsche hooglanden of nog noordelijker?
Lekker fatsoenlijk weer daar en daarbij zitten we op een berg wel veilig als straks het water gaat steigen!

Enige voordeel aan dit weer is dat ijsjes nog lekkerder zijn geworden!

miss joeri (E-mail ) (URL) - 24-04-’07 16:35
<span class='registered'>Vera</span>

Ja mal eigenlijk, dat die ijsjes nou wel weer lekker zijn he?
Ik voel wel wat voor de Schotse hooglanden. Hebben we tenminste ook wat ruimte om ons heen.
Ik benijd je niet daar in Amsterdam. Hier in Drenthe is het redelijk uit te houden vandaag. Tja, veel groen he? En we zitten ook nog vijf meter boven de zeespiegel van 2050 geloof ik.
Maar toch maar richting Schotse Hooglanden. IJsland is ook wel lekker hoor, mocht het té koud worden dan lekker in zo’n warme geiser baden.

Vera - 24-04-’07 17:26
<span class='registered'>Vera</span>

Trouwens, ik heb net ons probleem even geprobeerd bespreekbaar te maken op een internetcluppie dat ik heb. Dacht je dat ze er iets van snappen? Nee hoor, de gunstigste reactie is: zeur jij maar hoor, ik luister toch niet. Pfffff…..domme winterdippers.

Vera - 24-04-’07 17:27
erica

dit kun je aan het kuddevolk niet bespreekbaar maken. zij zijn een deel ve massa, en dat voelt veilig, dus veranderen ze niet. wij zijn eenlingen en als wij onze kop uitsteken, zijn we negatief of vreemd, respecteren doen ze ander gedrag niet. dat is gevaarlijk.
ik woon ook in een binnenstad, waardeloos. mooie monumentale buurt, maar daar gaan de ramen ook open en het gewauwel gaat maar door.
was gister ook ff blij met de bewolking, helemaal blij, maar als je het weerkaartje nu bekijkt…
sterkte allemaal de komende dagen!

erica (E-mail ) - 25-04-’07 11:12
miss joeri

Gelukkig ben ik al jaren ‘anders’ dan de massa, altijd al een hekel aan de zomer gehad maar tegenwoordig draag ik ook nog eens jaren 30 kleding de hele dag dus mijn voorkeur voor de winter is nog niet eens het vreemdste aan me hehehe.

miss joeri (E-mail ) (URL) - 25-04-’07 11:15
<span class='registered'>Vera</span>

Lekker weertje he? Oeps…..sorry….niet gooien, niet slaan, het was maar een grapje hoor. Ik probeer met humor overeind te blijven. Bijvoorbeeld door te kijken naar mijn echtgenoot.
Die is om twee uur thuisgekomen en ligt nu, met lange broek én sokken aan op een stoel achter het huis. Niet onder de boom opzij waar nog wat wind is, nee achter het huis op de tegels. Mijn thermometer geeft aan dat het minstens 28 graden daar is.

Nu weet ik het zeker, hij spoort niet haha.

Sterkte allemaal, ik mopper met jullie mee hoor.

Vera - 25-04-’07 16:23


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.