« En het zomert door...… | Home | Nieuw partij gelancee… »

De wereld vergaat...

Zondag 22 Oktober 2006 at 10:52 am.

... of de mensheid. Het kan toch niet anders. Het hoort inmiddels max 14 graden te zijn, maar de verwachting voor de komende 10 dagen laat die temp maar 1 keer halen. Verder zitten we ruim boven de 15 graden. Daarnaast gaat het nog stormen, het gaat regenen... toch eens kijken wat die bijbel ook al weer zei...

13 De sterren vielen op de aarde, zoals late vijgen die door een stormwind van de boom worden gerukt.
14 De hemel scheurde los en rolde zich als een boekrol op. Geen berg of eiland bleef op zijn plaats.

Okee, waarschijnlijk valt het nog wel mee ;-)

acht reacties

Wieke

Ik ben, als reachtgeaard zomerdepressieveling, de hele dag al in een stralend humeur, omdat vannacht de klok weer naar het juiste uur terugmag. Maar wie schetst mijn verbazing toen ik net in mijn auto het nieuws hoorde? Vanuit de autoradio schalde het plan me namelijk tegemoet dat de regering (in Engeland, want daar woon ik) een driejarige proef gaat instellen met het verlengen van de zomertijd naar 12 maanden! Geen klok meer bijzetten in october, maar gewoon het hele jaar door maar een uur langer daglicht. Wordt nu zelfs de wintertijd ons ontnomen?!

Wieke (E-mail ) - 28-10-’06 16:31
Prozac

Dat meen je niet. Ik ben een enorme Engeland fan, maar dit zou ik toch als domper op de verliefdheid benoemen. Waarom hebben we dat uur nodig? Kunnen we het niet beter omdraaien, het hele jaar wintertijd?

Prozac - 29-10-’06 01:06
erica

ja, van mij mag het omdraaien. mogen wij ook eens wat?
er wordt alleen maar aan de zomermensen gedacht. die zijn helaas ruim aan hun trekken gekomen dit jaar. en wat lees je in het nieuws? legers mensen klagen nu al over hun depressie ivm de herfst en de komende winter. de blaadjes vallen ( prachtig!) en het wordt eerder donker( heerlijk!), jazeker. eindelijk. lopen ze nu al te mekkeren over lichttherapie en jetlag omdat de klok teruggezet wordt. zou je ze niet??

erica (E-mail ) - 29-10-’06 10:35
Prozac

Lichttherapie… ook zo’n nutteloze bezigheid. “Ja, dat is nodig om vitamine D aan te maken”… Nee, het is nodig om je bioritme voor de gek te houden om je misplaatste gevoelens van depressie in de wintertijd achterwege te laten. Kom op zeg.

Laten we hierbij een nieuwe stroming beginnen. Mensen die voor de wintertijd zijn… is het nog te laat om voor de verkiezingen in te schrijven?

Prozac - 29-10-’06 10:38
Wieke

Een Winterpartij! Zou ik op stemmen. Iedereen weet wat een ‘winterdepressie’ is, maar als ik begin over mijn weerzin tegen de zomer en tegen licht, beginnen ze te lachen. ‘Ik voel me gewoon beter in de herfst en de winter’, leg ik uit. ‘Dat meen je niet’, is domweg het antwoord. Ik heb zelfs aan een bevriende arts gevraagd of het in zijn praktijk wel eens voorkomt. Nee. Maar als ik jullie reacties lees, dan ben ik niet alleen.

Wieke (E-mail ) - 03-11-’06 15:56
Prozac...

Welkom bij de rest van de zomerdepressieven :)

Prozac... - 04-11-’06 00:33
joeri

Maar vandaag was het natuurlijk HEERLIJK weer!
Ook zo genoten van de storm?

joeri (E-mail ) (URL) - 19-01-’07 01:45
Prozac

Het was geen heerlijk weer, het was eindelijk weer eens WEER! Niet dat 12 graden onbestemde excuus voor een weerbeeld, maar eindelijk eens uitgesproken WEER! En ja, ik heb de bovenkamer heerlijk laten doorwaaien! ;)

Prozac (E-mail ) - 19-01-’07 10:07


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.