« Het geschreeuw versto… | Home | Euh... wat?! »

Wandelen? Nee, natuurlijk niet!

Vrijdag 21 Juli 2006 at 2:49 pm.

Laatst lees ik dit op een weblog van een vriend:

"In tegenstelling tot alle bovenstaande zou ik graag willen pleiten voor een justitieel onderzoek naar de organisatie. Vandaag is duidelijk geworden dat de medische staf zich heeft beroept op het uitermate steekhoudende argument “Maar wij hebben op maandag op de website van meteoconsult gekeken en daar stond dat het 29 graden met een fris windje zou zijn”. Meteoconsult heeft dit ontkend! De organisatie heeft zich dus onvoldoende voorbereid, zoals ze hierbij hebben toegegeven. Dit zou betekenen dat de organisatie verantwoordelijk is voor de gebeurtenissen en derhalve strafrechtelijk vervolgt kunnen worden voor nalatigheid met de dood als gevolg."

Dat schreef hij op dinsdag. Op donderdag lees ik op teletekst:

"Het Openbaar Ministerie bekijkt of er aanleiding is om de organisatie van het wandelevenement strafrechtelijk te vervolgen. Tijdens de Vierdaagse kwamen twee mensen om door de hitte."

Terecht lijkt mij! Want in een land waarin we bij 33 graden gewoon gaan wandelen en niemand zich daar zorgen over maakt wordt het eens tijd dat mensen met de neuzen op de feiten gedrukt worden!

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.