« Teleurstelling | Home | Wandelen? Nee, natuur… »

Het geschreeuw verstomd...

Maandag 03 Juli 2006 at 10:24 pm.

Het is eindelijk stil in Nederland. Eindelijk zijn alle mensen die de afgelopen maanden brulden dat 'wat hun betreft' het zonnetje wel weer mocht gaan schijnen stil. Eindelijk hebben ze door dat een temperatuur overschot van 10 graden boven het langjarig gemiddelde niet goed is voor de natuur (bosbranden in Limburg) en voor de mens (boeren moeten nu hun land al beregenen en de waterafvoer komt nog niet in gevaar, maar de rivierwater temperatuur is veels te hoog!). Tenminste, dat zijn de slimme mensen.

De domme mensen zitten op het strand te puffen zonder al te veel kleren aan om in 10 minuten te verbranden! En verbranden is al niet gezond, maar teveel zonnen ook niet! Misschien moeten we daarop testen als ze straks behandeld moeten worden van onze zorgtoeslag?!

elf reacties

joeri

EINDELIJK!
Eindelijk iemand die er net zo over denkt als ik, over de zomer dan.
Ik heb mijn hele leven al een hekel aan de hitte en de zon maar de massa roept ‘lekker weer’.
Ik ben blij dat ik deze site ondekt heb.

joeri (E-mail ) (URL) - 19-07-’06 21:01
erica

helemaal mee eens. al van jongsafaan vond ik de zomer kleurloos. de zon staat te hoog. geen schaduwen en mooie kleuren. te heet. te droog. te druk overal met blatende mensen, dat het allemaal zo leuk is op het terras, waar je je kont niet kan keren. leuk om in files te staan, einden te lopen met een koelbox vol met rotzooi, om dan uiteindelijk in de schroeiende hitte van koperen nelis in het zand te gaan zitten happen, naast miljoenen anderen die op dezelfde kermis zitten. ik heb regelmatig in de tropen gewoond en gewerkt. daar viele het mee. ander rooster, relaxed, meer ruimte. nu probeer ik dat ook te doen. heeeeel vroeg op en ‘s middags siësta. juichen als koperen nelis achter het dak verdwijnt en de ramen en gordijnen weer open kunnen. laat het herfst worden. iedereen weer naar binnen, doe maar weer normaal allemaal. geen blauwwieren meer, geen vee wat in de wei staat te lijden etc etc. ik kan nog wel even doorgaan. er zijn meer mensen die niet vd zomer houden. blijkbaar moest ik er wat ouder voor zijn om er voor uit te komen. want je “hoort“toch vd zomer te houden?….en met pensioen? misschien emigreren..

erica - 25-07-’06 17:25
Prozac

Laten we het op het kopje “Wijsheid komt met de jaren” houden! ;)

Prozac (URL) - 27-07-’06 13:53
joeri

Ik werd al wijzer als kleuter, zon is bah, riep ik ;)

Wel fijn nu eindelijk andere ‘gekken’ gevonden te hebben.
Volgende zomer met ons allen een terrasje pakken in een indoor ski gebeuren?
Daar is het koel, hoorde ik…

joeri (E-mail ) (URL) - 27-07-’06 14:02
Prozac

LOL lijkt me een strak plan. Ik hoorde dat het daarbinnen op dit moment 5 graden is!

Prozac (URL) - 27-07-’06 14:03
joeri

mmmmmh Heerlijk!
Mag ik mijn winterjas aan en mijn mofje uit de mottenballen halen!

joeri (E-mail ) (URL) - 27-07-’06 14:11
Prozac

Winterjas? Kom op zeg… het is nog niet eens koud met 5 graden! ;-)

Prozac (URL) - 28-07-’06 00:55
joeri

Laat mij nou lekker dromen joh, zucht ik heb zoo’n fyne winterjas en van die parmantige handschoentjes en een dol hoedje!
Ik wacht de hele zomer al op een excuus om mijn winterkleding weer aan te trekken :)

joeri (E-mail ) (URL) - 28-07-’06 00:58
erica

kan nog wel een mailtje achteraan..ik ben niet gezellig, zeggen ze, de buren dus. doet nou es ff gezellig. dat houdt in dat je in de zon moet gaan zitten beppen met ze onder het genot ve glaasje. als dat voor jou niet de vertaling v gezellig inhoudt, ben je raar. een vreemde eend in de bijt. je hoort niet bij de meute. een andere mening hebben wordt niet gerespecteerd. het wordt als negatief gezien.
nee, je moet gaan klooien met gasflessen bij een bbq en je caravan en boot opblazen en laten afbranden, da’s gezellig! op wateren en meertjes en kanalen elkaar in de weg zitten met boten, de ene nog groter als de andere. rood verbrande biggen met een bierpens proberen elkaar daar te ontwijken. gezellig.er zijn meer boten als voetgangers of fietsers. de eendjes moeten peddelen als gekken om hun leven te redden. flatbewoners klaagden over wateroverlast. de topbewoner had een indoor zwembad voor de kids gemaakt..gezellig. amsterdam, die grote stad, die is gebouwd op palen…jazeker..en dat verzakt nu omdat het grondwater te lag komt. gezellig toch?
de kaaren in de la kijken me weewarig aan…nog ff wachten jongens, onze tijd komt weer…en DAN is het pas weer GEZELLIG!

erica (E-mail ) - 28-07-’06 16:06
joeri

Na een wintersche bui trotseren in je mooie winterjas, heerlijke sjaal en fijne handschoenen kom je thuis, je ploft neer in de stoel bij de kachel, de schemerlampjes aan, de honden aan mijn voeten, de radio speelt zachtjes, een kopje warme chocomel staat klaar en buiten stormt het verder…. DAS PAS GEZELLIG!!

joeri (E-mail ) (URL) - 28-07-’06 17:08
erica

ja, joeri, dat is precies wat ik doe na een winterse bui, alleen heb ik geen honden, maar een heeeele grote rooie jeweetwel kater. het komt vanzelf weer!

erica (E-mail ) - 29-07-’06 11:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.