« Fijne kerst allemaal | Home | Warm weer door Omega … »

Negatief

Zaterdag 08 Februari 2020 at 8:04 pm.

Pffff... ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Vorig jaar was de negatieve klaagzang gedurende het eind van het jaar zat en heb ik zomerdepressie.net er een paar maanden uit gegooid. Het was een heerlijke tijd en in de lente heb ik de boel weer open gegooid om te kijken naar de nieuwe zomer.

Dit jaar dacht ik het gewoon door te laten lopen en ik ben verbaasd over de enorme berg negativiteit die iedere dag weer aan reacties op dit blog blijven komen. Het is kouder, het is natter, het is winter en ja, de wereld zou er mooier van worden van echte vorst en echte sneeuw, maar daar gaat dit blog niet over. En nu aan de vooravond van een storm die naar verwachting weer veel mensen ongerief gaat bezorgen in schade en ongelukken blijft het gezeik dat het niet sterk genoeg kan worden morgen. Ik ben er wel klaar mee.

Ik heb geen zin om de politieagend van iemand anders zijn problemen te zijn. Dit blog is gestart om een fatsoenlijke uitlaatklep te zijn voor mensen die het even niet meer zin zitten in de zomer. Het is geen vrije omgeving om je haat te botvieren op die mensen die anders zijn/denken/doen dan dat jij doet. Of dat nu iemand is die "mooi weer" zegt bij 35 graden of iemand die in zijn korte broek loopt als het 4 graden is.

Dus ik ga voor de derde keer bedenken wat ik ga doen. Sluit ik de tent of laat ik het dooretteren. Maar gezien de proza en haat van de afgelopen maanden neig ik naar het eerste. :(

elf reacties

Marian

Ik snap het helemaal Prozac en mocht je de tent willen sluiten of je hem dan open wil laten van April tot september.Zo niet dan ben ik heel blij dat ik hier al die jaren me rot gevoel tijdens de zomer hier kwijt kon en het goede gevoel van september tot begin maart :-)

Marian - 08-02-’20 22:15
Bea

Eind oktober tot eind maart… de zomer duurde vorig jaar nl tot half oktober…:-(
Maar erg , erg jammer zou dat zijn, Prozac! Is er niet iemand die het van je wil overnemen?

Bea - 08-02-’20 22:20
prikkelbaar(s)

Die ‘haat’ (al is dat een groot woord) maak ik me ook wel eens schuldig aan denk ik, maar wil toch even verduidelijken dat het vanuit mijn kant geen haat is. Maar het is gewoon onderdeel van de moeite met lente en zomer. De reacties van mensen op mooi weer, die tripleren irritatie. Niets persoonlijks. Ik vatte deze blog op als een plek waar die negativiteit wel kan. Maar ik snap het ook als dat niet de kant is die je op wilde met deze blog.

prikkelbaar(s) - 08-02-’20 23:16
prikkelbaar(s)

tripleren = triggeren

prikkelbaar(s) - 08-02-’20 23:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik denk dat we ons er maar bij neer moeten leggen dat hier geen echte winters meer komen. Ik blijf het wel erg jammer vinden. En eigenlijk ben ik al blij als het leefbaar weer is. We kunnen normaal leven van oktober tot april of tot maart. Ik hoop dat je deze site in ieder geval wel open wil laten in de echte zomermaanden wanneer we het echt hard nodig hebben om hier terecht te kunnen.

IemandUitDeRandstad - 09-02-’20 13:13
Annelies

ik herken wat je zegt prikkelbaars, jammergenoeg. ik wou ook ik er beter tegen kon.
nu heb ik ook nog eens een uitslag van de huisarts waarbij ik veel te lage cortrisolwaarden heb, wat inhoud gevoelig voor stress, depressie en allergien, oa. nou ik merkte het gister al, het hooikoorts-seizoen is weer van start gegaan.

Annelies - 10-02-’20 11:20
erica

Hooikoorts was er al rond de Kerst. Elzen en hazelaars al in de bloei. Lekker de kerstboom omver niezen. Ik hoop ook dat de site in de zomer openblijft. dat is het belangrijkste deel van het jaar. De storm was heftig en nog steeds veel wind. Dat wordt ieder jaar erger. Blaast de lucht lekker schoon. En Prozac: als het stress wordt, sluiten. Je moet ook voor jezelf zorgen!

erica - 10-02-’20 13:44
prikkelbaar(s)

Doen jullie dit ook? Ik heb deze winter de verwarming alleen aangezet voor bezoek. Als ik alleen was, heb ik de verwarming praktisch niet aangezet (standaard staat ie op 15). Heel soms op 18 graden, maar liever helemaal niet.
Het is tussen de 15 en 18 graden in mijn huis als ik de verwarming niet opdraai. Ik wil het graag een beetje koud hebben en dit is de enige manier :(

prikkelbaar(s) - 11-02-’20 13:52
Marian

Overdag staat de verwarming op 18 C en s avonds zet ik m op 19,5 C.Een uur voordat ik ga slapen zet ik de hem op 15C en als ik dan in de ochtend beneden kom is het rond 16C meestal.

Marian - 11-02-’20 15:45
erica

Ik heb hem ‘s nachts op 13, daarna blijft hij nog even uit. Een zwerfpoes komt hier ontbijten. Dan zit ik met de deuren op een kier. Hoe gek kun je zijn? Maar hij is snel weer weg, buit binnen en klaar. Overdag 17 graden en soms ‘s avonds op 18. Dat is het dan. Ik hou ook van koelte en heb liever een extra trui aan.

erica - 12-02-’20 14:04
Annelies

De kachel op 14c en zelf lekker met een dik dekbed en de jackrussel op mijn ruime hoekbank. Heerlijk! Wanneer er visite komt gaat hij op 22 ofzo iets

Annelies - 12-02-’20 17:21


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.