« In de Margriet | Home |

In de pers

Vrijdag 26 Juli 2019 at 10:58 pm.

De Margriet was slechts de voorbode, want de afgelopen weken is er heel veel gesproken over "de zomerdepressie".

Nu.nl trapte af met "Zomerdepressie: 'Mensen voelen druk om altijd gelukkig te moeten zijn"

Waarbij het antwoord voornamelijk in de sociale druk word gezocht.

Verder op de Nationale Zorggids (waarbij we meer moeten gaan bewegen), Een Vandaag (waarbij de euforie als belangrijke frustratie genoemd wordt), De Morgen (waarbij we leren dat we tot 0,1 % van de bevolking behoren),  Het Parool (waarbij het komt door kwetsbaarheid voor depressie en zelfbeeld) en de Linda (waarbij het over het verhaal en de ervaringen gaat).

En op radio 1 was een column van Kees van Amstel... ik vond hem leuk, want het is ook nog te vaag voor woorden helaas! Echt onderzoek zou wel fijn zijn, in plaats van al die losse flodders, lijkt mij!

282 reacties

Zomaar iemand

Als we het dus letterlijk over Zomerdepressie hebben, heb ik het idee dat dus weinig mensen hiertoe behoren (0,1% is erg weinig) Dan zou ik dus zelf geen Zomerdepressie hebben, maar een hittedepressie(?) Daarintegen, Hitte en Zomer gaan natuurlijk hand in hand (verbonden) Ik heb echter weinig tot geen problemen met de zogenaamde ‘sociale druk’ ik heb eenmaal niet zo’n soort familie/vriendenkring/of in collegiale sfeer. Ik vind de Zomer oké als in de zin dat ik ‘lekker buiten kan zijn’ maar dat gaat uit van de temperatuur, 22 tot zo’n maximaal 25 graden overdag vind ik een comfortabele temperatuur. Zolang ik s’nachts ook goed kan slapen. Ik kan genieten van een lange zomeravond buiten zijn, met vrienden of met mijn vriendin samen een uitgebreide toertocht maken op de snorfiets (Vespa lx) Ook al is mijn favoriete voorkeur, Winter, korte dagen, lange nachten, ik hou van duisternis. Verder zijn er natuurlijk dingen die ik veracht die de Zomer met zich mee brengt. Zo heb ik er een hekel aan om menselijke geluiden te moeten horen. Buren die in de tuin zitten, mensen die het nodig vinden te moeten schreeuwen (soms ook s’nachts) en altijd wel een eikel die met een schuurmachine/zaagmachine in de weer moet zijn. Ik voel totaal geen druk om iets te moeten doen. Ook ben ik nooit een strandmens geweest, en zo zijn mijn vrienden/vriendin/familie ook niet. Kortom.. Zomerdepressie.. Wat zijn nou de ‘voorwaarden’ of punten dat men kan zeggen dat je écht een Zomerdepressie hebt. Of misschien heb je een depressie in het algeheel? In de ruimste zin van het woord? Ik weet het niet.. Ik schreef dit omdat ik wederom niet kan slapen door de hitte die blijft hangen… Gelukkig is het nu 21 graden buiten en koelt het langzaam af.

Zomaar iemand - 27-07-’19 01:57
annelies

prozac- :) :)

annelies - 27-07-’19 06:31
annelies

29 c binnen buiten de f zon

annelies - 27-07-’19 06:32
annelies

en de regen~? ow die blijft weer ´lekker´ weg ! hoe bedoel je lekker door de regen je hond uitlaten na zo een week. nee jooohhhhh !!!

annelies - 27-07-’19 06:45
annelies

de vele regen en onweer komt gewoon weer niet van daag

annelies - 27-07-’19 06:47
Jozef 1965

Zo te zien wordt het vandaag in Brabant en Limburg veel beter weer dan in Friesland.

Jozef 1965 - 27-07-’19 07:37
annelies

ik word er zo agressief van heh, weeeerrr die geil grijnzende koppen onder motto ikke zonnetje ipv regen !!!!!!!!!!

annelies - 27-07-’19 08:37
Castor

Helaas, de beloofde regen voor vandaag blijft uit. Was al te mooi om waar te zijn. Ik moet er maar aan wennen dat dat soort voorspellingen sprookjes zijn.

Castor - 27-07-’19 08:40
annelies

ZE KRIJGEN GEWOON WEERCIJFER NEGEN IPV REGEN !

annelies - 27-07-’19 08:41
Castor

@zomaar iemand; het valt me op dat er in dat soort artikelen nauwelijks over hitte gesproken wordt. In sommige artikelen helemaal niet. Ik heb het idee dat de hitte (en de lamlendige gevolgen daarvan) bij de meesten met stip op nummer 1 staat.

Castor - 27-07-’19 08:48
Castor

Annelies, ik begrijp je frustratie. Het valt me de laatste jaren sowieso op dat beloofde buien altijd net langs Utrecht en omgeving trekken. Of zoals nu, helemaal niet verschijnen.

Castor - 27-07-’19 08:51
Kerstvrouw

Zomerdepressie heeft dus misschien meer te maken met de kwetsbaarheid voor depressie dan voor factoren als zonlicht.”

Oh dus je moet van (zon)licht houden anders heb je een aanleg voor depressie? Beetje kort door de bocht. En weer een typisch voorbeeld dat er echt iets mis is met je als je niet van de zon/zomer houdt. Ook dat er staat dat slaaptekort door de hoge temperaturen KAN komen. Net of ze bang is om af te gaan in de zomeraanbiddende maatschappij. Amateur die Gotschalk.

Kerstvrouw - 27-07-’19 09:06
annelies

kerstvrouw, wist je dit feitje al, onderstaand
———————————————————————-

Kerstmis, een andere naam voor zonaanbidding

´ De oorsprong van Kerstmis is niet in de Bijbel te vinden maar in oude heidense feesten, zoals de Romeinse saturnalia, een feest ter ere van Saturnus, de god van de landbouw. En de aanbidders van de god Mithras vierden op 25 december, volgens hun berekeningen, de ‘geboortedag van de onoverwinnelijke zon’, zegt de New Catholic Encyclopedia. ‘Kerstmis ontstond in een tijd dat de zonnecultus in Rome een zeer voorname plaats innam …´

————————————————————————-

annelies - 27-07-’19 09:23
annelies

en we zijn er weer, weercijfer zes turns into negen !!! WANNEER ANDERSOM ?

annelies - 27-07-’19 09:33
Kerstvrouw

Ik vind meerdere artikelen erg slecht. Vooral die artikelen met die zogezegd helpende adviezen. Dat je er juist uit moet in de zomer. Blijkbaar dringt het niet door dat mensen die een hekel hebben aan de zomer ook een hekel hebben aan de warmte en hitte. En waarom zou je dan naar buiten moeten? Raar.
Hier trouwens, zoals gewoonlijk, ook weer geen druppel regen gevallen.

Kerstvrouw - 27-07-’19 09:35
Karina

Hallo iedereen, daar ben ik weer. Ik heb net jullie berichten van de afgelopen week gelezen hier op de site. Allemaal herkenbaar natuurlijk en ik heb wel aan jullie gedacht deze week. Wetende dat er mensen waren die hier net zo onder leden als ik. Toch denk ik dat ik er goed aan heb gedaan hier niet te komen, maar ook heb ik geen nieuws gekeken, alle nederlandse tv sowieso niet aan gehad, geen kranten gelezen… Eén keer ging het bijna mis, woensdag geloof ik, toen had ik de NOS aan om Tour de France te kijken en kwam er opeens een extra weerbericht. Ik ben snel overgeschakeld naar Eurosport , want ik wilde het niet horen, al kon ik wel raden wat er gezegd werd. Ik dacht, omg, ze hebben vast hun 40C te pakken, die idioten! En dan zullen ze er wel hysterisch blij mee zijn, gaaf zo`n record. Maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat zo`n temperatuur hier nu wordt gemeten. Dat laat zien hoe snel de opwarming gaat en die hete lucht naar het noorden doortrekt. Ik wed dat het over 2 of 3 jaar ook 40C in London wordt.
Ik heb het gevoel alsof deze week een maand heeft geduurd. Ik zag in jullie berichten ook dingen staan als “34C in huis” en zo, ja dat had ik dus ook. M`n airco gaf gisteren uren lang 30C aan in de kamer. Ik ben blij dat ik alle berichten in het nieuws heb gemist want anders weet ik helemaal niet hoe ik er doorgekomen was en of ik er wel doorgekomen was. Dit was echt extreem erg. M`n lichaam wil ook niet meer door de hitte, gebrek aan slaap etc. Ik kan amper eten, zodra ik een hap neem begin ik al te kokhalzen. Wat ik deze week gegeten heb, eet ik normaal in een dag. En dan natuurlijk de 2 uur slaap per nacht, ongeveer. .. Het was een ware uitputtingsslag.
Gisteren rond 5 of 6 uur deed iedereen de ramen al open, want het voelde zo lekker koel. Het was nog 33C!! Sinds wanneer is dat koel? Ik weet eerlijk gezegd niet eens hoe heet het hier is geweest van de week, ik durfde niet te kijken. Ik ga het allemaal nog nakijken.

Karina - 27-07-’19 09:35
Karina

Ik heb het gevoel of ik een week op een andere planeet heb gezeten. Ik weet van in ieder geval 4 flatbewoners dat ze vertrokken zijn om ergens anders te verblijven want de flat is eigenlijk onleefbaar. De airco heeft volop staan draaien, nu nogsteeds trouwens, maar ik was echt bang. Ik was bang dat de airco kapot zou gaan of de stroom zou uitvallen. Die airco was m`n enige overlevingsmiddel. Dat klinkt dramatisch misschien, maar het is echt zo.
Wat in het kopje staat over zomerdepressie… ik vind het pijnlijk dat er zo weinig kennis over is en het wordt afgedaan als iets met sociale druk ( heb ik persoonlijk geen last van), meer bewegen???? ( ja laten we lekker gaan sporten in 40CDie logica ontgaat me compleet!) , kwetsbaarheid voor depressie en zelfbeeld? (Wat een onzin! ). Wat mij betreft gaat het over hitte en wat het met je lijf doet, namelijk alle energie eruit zuigen. Daardoor kun je niet meer normaal functioneren. Je hersenen worden pulp ( van de week wist ik m`n eigen telefoonnummer niet eens meer toen iemand erom vroeg) , maag/darmen problemen, weinig slaap en alle gevolgen daarvan… Deze week als voorbeeld te nemen, m`n leven stond stil. Het was overleven, meer niet. Je lichaam in leven houden en je huis onder de 30C zien te houden. Allebei is gedeeltelijk gelukt.Dat is voor mij zomer depressie. En nu hopen dat dit niet meer terugkomt deze zomer. Het duurt wel een week voor ik hersteld ben. En m`n kat ook trouwens. Ik dacht even dat ie dood onder m`n bureau lag gisteren, maar gelukkig hij leeft nog. Laat deze hel over zijn nu!

Karina - 27-07-’19 09:39
Kerstvrouw

Annelies, dat kerst een Heidens feest is en hoogstwaarschijnlijk ook niets met de geboorte van Jezus te maken heeft, wist ik al. Ik meen ooit gelezen te hebben dat de schapen ermee te maken hebben.Precies weet ik het ook niet meer. Maar het zal me ook niks verbazen als de oorsprong van meerdere feesten totaal anders is dan bij ons wordt gevierd.

Kerstvrouw - 27-07-’19 09:42
Kerstvrouw

Karina, gek he, dat er in die artikelen nauwelijks wordt gesproken over klachten die deze belachelijke temperaturen met zich meebrengen? Ik denk echt dat ze neutraal willen blijven om niet af te gaan in deze maatschappij. Want spreek je te negatief over de zomer, dan spoor je niet. Nee, de mensen die dat denken sporen niet.

Kerstvrouw - 27-07-’19 09:49
annelies

ZONNNUUUTUTTJTTTJJJJUUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

annelies - 27-07-’19 09:54
annelies

… en het werd TIJD ook hoor !!! regen kennen we niet meer in Zeist…

annelies - 27-07-’19 09:55
Franca

@Karina, ik vond het erg emotioneel om je verhaal te lezen, deed mij veel. Ik kan slechts beamen wat het ook met mij heeft gedaan deze week. Of dat het nooit voorbij meer zou gaan. Paniek in de nacht. Ook inderdaad grote angst dat er een stroomstoring zou komen en de klein airco het niet meer ging doen, kon ik compleet van in paniek raken. Voor mij gaat het ook niet om uiterlijke kenmerken. Alhoewel ik wil wel altijd netjes gekleed gaan en niet te bloot omdat ik daar persoonlijk niet zo van hou. Dan weet je op een gegeven moment niet meer wat je moet dragen. Als ik naar anderen kijk en ik wil niemand hiermee kwetsen aub, maar dan denk ik echt bloot slaat dood. Mooi is het zeker niet altijd. Maar grootste probleem is ook voor mij de verzengende hitte, lang licht, amper slapen, buikklachten, paniek en achteraf het gevoel of dat je een marathon hebt gelopen.

Franca - 27-07-’19 10:34
annelies

JIPOPPIEEEEEE weercijfer tien Zeist ! Tocb weer de hele dag spelen i n het z O N N E T J E

annelies - 27-07-’19 11:02
erica

Hier heeft het vannacht flink geplensd, met onweer. Het bleef een tijd bewolkt. Het koelde binnen af van 29,5 naar 25. Maar om 11 uur stond die rotzon er weer en alle lucht is weer blauw. Ik dacht dat we er vanaf waren, maar het is nog steeds tropisch en zondag ook. Ik hoop dat deze hel snel overgaat. Ik moet er toch weer op uit. Je kan niet eeuwig binnenblijven. Maar onze huizen zijn er ook niet op gebouwd. Ik was ook bang voor een stroomstoring. Of dat de airco kapot zou gaan. Het bleef toch tegen de 30 graden aan, dus heb hem uitgezet.

erica - 27-07-’19 12:01
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik word ook alleen maar gefrustreerd als ik die artikelen lees. Er mist een belangrijk punt ja, de hitte! Ik haat de zomer vooral vanwege de warmte en de hitte. Het lange licht hou ik niet van maar ik ga er niet onder gebukt ofzo. Ik wen er meestal wel aan. En ja het hysterische buiten van al die mensen vind ik vreselijk. Verder voel ik me soms ook verplicht om buiten dingen te moeten doen omdat het ‘lekker weer’ is. Voor mij is het dan juist geen lekker weer. Dus ik blijf dan binnen als 1 van de weinige. Het westen heeft geluk vandaag en het zuiden. Hier lekker bewolkt en regen en lage temperaturen. Ik zie dat zelfs het noordwesten nog de pineut is vandaag met hoge temperaturen.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’19 12:01
Karina

Wat ik vooral erg vind in die artikelen is het onbegrip. Ik heb het zelf nog meegemaakt toen ik voor de hitte begon bij de huisarts was. Zit ze me met een schaapachtig lachje te vertellen dat ik genoeg water moet drinken en desnoods maar een kalmering pilletje moet nemen. Dus ik vertel haar hoe bang het me maakt, de hitte waar je niet uit kan ontsnappen, de ‘wat als’ gedachten: wat als de stroom uitvalt, wat als de airco het niet meer doet, wat als er iets met me gebeurt…. ik vertelde haar dat het voelt als een doodsstrijd en ze lacht er maar een beetje om. Ik voelde me totaal niet gehoord of begrepen. In die artikelen komt dat ook voor in die zogenaamde tips. Wat heb je daar nou aan? Ze begrijpen het helemaal niet en doen het af als een lachertje of in ieder geval iets wat niet al te serieus is. Dat doet me heel veel pijn.
Ik vind dat we allemaal een medaille verdienen voor de prestatie van deze week, want we hebben strijd geleverd en we zijn er nog. Als die zogenaamde professionals het niet erkennen, dan moeten we onszelf maar een schouderklopje geven vind ik. Dat is namelijk ook survivallen: doorgaan ondanks het onbegrip van anderen.

Karina - 27-07-’19 12:17
ANNELIES

WEERCIJFER ZES IS WEERCIJFER TIEN, WAS MAANDAG OOKGEZELLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

ANNELIES - 27-07-’19 12:35
annelies

weet wel dat iedere zonaanbidder voortaan zn mond meot gaan houden over die regen bij mij, het valt altijd TEGEN en dan kniezen ze nog ! DONDER OP MET DAT EGOCENTRISCHE GEJANK

annelies - 27-07-’19 12:37
Marian

bij al die artikel gebruiken ze het woord Depressie en dan maken ze er gelijk iets geestelijks van en ik ben er van overtuigd dat het puur een lichamelijk probleem is.Wat mijn broer voelt bij 33 C voel ik al bij 25 C en als ze daar nu eens onderzoek naar gaan doen komen we verder.Niet dat geleuter van de paden op en de lanen in en hoera wat voelen we ons dan goed, nee hoor,ik voel me nu goed en waarom is dat omdat het nog maar 24 C is ipv 37 C.

Marian - 27-07-’19 13:12
Marian

Laten ze maar een pilletje maken waardoor mijn lichaam denkt dat het 22 C is ipv 37 C,wauw dat zou een feest zijn :-)

Marian - 27-07-’19 13:14
Marian

Ik kan wel een zonnebril opzetten als het 30 C is maar dan voel ik nog steeds die 30 C.

Marian - 27-07-’19 13:20
Franca

In mijn appartement 27 graden. Dat gaat nog lang duren voordat het hier weer leefbaar gaat worden. Daar baal ik ook zo van, dat het zo lang binnen heet blijft.

Franca - 27-07-’19 13:35
Kerstvrouw

Ik dacht vanmorgen van even een lekker stukje wandelen, het is nu een stuk frisser!
Viel dat even tegen. Voordat ik ging was het de hele tijd bewolkt en toen ik nog geen 5 minuten buiten was, was het alweer raak. Niks dan zon. Weer die zon! Er gaat echt nog geen dag voorbii dat dat ding niet schijnt. Inderdaad, de zomerliefhebbers hebben hier niks te klagen.
En jullie hebben gelijk wat die artikelen betreft. Kun je zien hoe deze wereld in elkaar steekt.

Kerstvrouw - 27-07-’19 13:44
erica

Limburg, NB en Zeeland hebben regen nu. Het gaat allemaal onder m’n kont langs, hier nu niks.
Dinsdag moeten we ook nog even schrappen denk ik. En ja, we hebben een medaille dik verdiend!

erica - 27-07-’19 13:45
annelies

ik weet wel dat het bij marian telkens regent en bij ons in het midden niks. ja vorige week zaterdag even. heb al vaker gezegd dat ik ook maar weer naar zeeland verhuis STUKKEN beter dan dat kut midden nederland, daar is het altijd zoveel mogelijk zon

annelies - 27-07-’19 13:46
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Precies wij verdienen echt een medaille vanwege de extreme hitte die we hebben moeten doorstaan en het onbegrip er bovenop van al die mensen. Bij mij is de zomer ook veel eerder een lichamelijk probleem dan een geestelijk probleem. Ja ook geestelijk is het bij mij maar vooral lichamelijk. Ik denk ook dat wat ik voel bij 25 graden dat anderen dat zelfde bij 30+ voelen. Ik voel me nu ook goed buiten, en dat is omdat het hier lekker 22 graden is en geen 37. De afgelopen dagen voelde ik me alles behalve goed buiten. Ik denk dat de regen later aan het einde van de middag nog komt bij jou Erica. Hier is het nu ook droog en pas aan het einde van de middag komen hier buien. Het is wel bewolkt hier dus daar ben ik blij om.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’19 14:06
Marian

bij staat nu alles open en zelfs de kasten omdat daar ook warmte blijft hangen en nu is het 23,5 C binnen in huis.En ik ga het bijna koud vinden en wat me ook opvalt is dat je in de loop van de zomer meer warmte kan hebben.Vroeg in het voorjaar zweet je peentjes als het 20 C is en nu moet ik een vestje aan gaan doen als het 23 C is.Dus ik denk dat als de temp in de loop van de zomer steeds met een graad omhoog gaat je er ook minder last van hebt.Omdat je lichaam er dan aan kan wennen.

Marian - 27-07-’19 14:29
annelies

hier geen druppel, geil grijnzende figuren op de weg en de binnentemperatuur is 30 c

annelies - 27-07-’19 14:31
annelies

ow ja, niet te vergeten hoor – EN ZONNUTTTTJUUUHH die is er ook bij. iets anders bestaat niet

annelies - 27-07-’19 14:32
Marian

Annelies ik heb een jaar of 30 contactlenzen gehad en dan moest ik een zonnebril opzetten omdat er een soort extra licht inval in me ogen kwam die heel irritant was en als ik dan in de auto zat en het had geregend en als daarna de zon ging schijnen werd ik verblind als die zon dan op een plas scheen.Heb nu weer jaren een gewone bril en hoef me zonnebril bijna niet meer op te zetten.

Marian - 27-07-’19 14:39
ANNELIES

WEERCIJFER ZES IS WEERCIJFER TIEN IN zEIST

ANNELIES - 27-07-’19 15:07
ANNELIES

VERLEKKER JE DUS NOOIT OP WEECIJFER ZES IN ZEIST

ANNELIES - 27-07-’19 15:08
Prozac

@Annelies, dat heb je nu 6 keer gezegd… Ik begreep je de eerste keer!

Prozac - 27-07-’19 15:11
annnelies

JOE

annnelies - 27-07-’19 15:50
Franca

Heb vandaag heel veel last van de vochtigheid. In min appartement inmiddels 28 graden. Ik dacht zet alles open, maar dat heeft niks geholpen. Ik zou zeggen erger gemaakt. Het vocht is enorm. Vanavond toch maar even de airco aanzetten. Heb er hoofdpijn van gekregen.

Franca - 27-07-’19 15:59
Karina

Ja hier ook, 28C. ik heb de airco al weer uren aanstaan en hij blijft op 26C steken. Ik heb hem eerst nog een uur op ontvochten gezet ook. Het valt best wel tegen vandaag, hoewel ik niet wil klagen gezien wat we gehad hebben. Alles kan wel open, dat is wel prettig. Alsof je eindelijk de gevangenis deur mag openen en je wordt vrijgelaten!

Karina - 27-07-’19 16:28
Zomaar iemand

@Castor, ik denk dat het grootendeels de hitte is die een Zomerdepressie doet ontstaan. Zoals ik schreef, ik heb in principe geen hekel aan Zomer. Maar omdat hitte en Zomer hand in hand gaan, verafschuw ik de Zomer wel.. Las laatst ook een stelling ‘heerlijk die hitte in Nederland’ 68% was het oneens. De reacties waren vooral in de trant van ‘alles boven de 30 is te heet, onze huizen zijn er ook niet opgebouwd, geen airco rolluiken etc’

Zomaar iemand - 27-07-’19 17:00
Zomaar iemand

Dit laat blijken (alhoewel, het is natuurlijk geen afspiegeling van Nederland. De krant waarin ik het las, was Noord hollands dagblad) Maar dit laat wel blijken dat de meeste mensen niets van deze hitte moeten hebben. Het is een klein deel dat dit weer lekker vind. En natuurlijk altijd wel een domme reactie, het geklaag word door de hitteliefhebber als ‘gezeur’ gezien. Tuurlijk.. Iemand die zeurt over regen en het enige wat je kan doen is als een jaknikker ja zeggen en met je ogen knipperen.. Nerds.. Over hitte klagen is normaal, en ook terecht. Regen? Sinds wanneer gaan dieren dood als het regent? Haha, ja regen kan vervelend zijn. Vooral als het dagen achter elkaar duurt. Maar accepteer ook dat er mensen zijn die het fijn vinden. Net zoals ik accepteer dat er mensen zijn die hitte fijn vinden. Het is de hypocrisie/egoisme waar ik mij aan stoor.

Zomaar iemand - 27-07-’19 17:03
annnelies

En we gaan door hoor met zoonnnnuuttttjjjjhuuuuuhhhhh, vanaf acht uur geen minuutje een wolk ervoor. morgen weer dit schijtweer graag nadat je een week er naar uit hebt geleefd in de veronderstelling het lekker mocht regenen / gut wat ben je dan DOM heh

annnelies - 27-07-’19 17:20
annelies

afijn marian heeft een lekkere frisse koele natte en bewolkte dag achter de rug, nu is het ook nog steeds bewolkt op vlisbo.nl. als ik dát had geweten was ik naar middelburg gereden vanmorgenvroeg en vannacht terug

annelies - 27-07-’19 17:30
Kerstvrouw

Wij verdienen zeker te weten een medaille! Alleen jammer dat dat niet wordt gezien door de meesten.
Zomaar iemand, ik stoor me ook aan dat egoisme van een aantal mensen. Dat gedwing om te genieten van hitte. Maar oh wee als het iets kouder is, dan zeggen ze meteen weg met die kou. Stel ezels.
Het valt me op dat niet alleen de hitte extremer wordt, maar ook het gedrag van mensen, de dingen die je ziet op tv of hoort in muziek (eerst werden vloekwoorden nog gecensureerd en nu worden ze overal gebruikt), vroeger werd er nog een soort metafoortaal gebruikt voor sex in muziek, nu wordt het gewoon letterlijk gezongen. De kermisattracties moeten steeds harder gaan, muziek moet steeds harder, mensen worden steeds uitbundiger (lawaai zoals schreeuwen, racen, feesten en zo), er komen steeds meer en extremere series en/of films over drugs en zo. Het is echt te triest voor woorden. Deze wereld is totaal verpest door die hele mensheid.

Kerstvrouw - 27-07-’19 17:32
annelies

kerstvrouw – ze zijn zó verwend en verheven, de moraliteit is er vanaf. zag laatst nog een aflevering van blik op de weg uit 1992. de mensen, de mannen, die daar aan het woord zijn, zijn zoveel meer temider dan dat stelletje opgeklopte feestvarkens tegenwoordig. Ik mis ZO ontzettend die tijd, in die tijd ging het niet om zoveeeeel mogelijk zomer en het maximale haalbare van zon.

annelies - 27-07-’19 17:54
Franca

@Kerstvrouw, een uitstekende analyse van onze huidige maatschappij, waarheid als een koe.

Franca - 27-07-’19 18:10
Karina

Komt ook omdat mensen altijd maar bezig willen/moeten zijn en achter de massa aanlopen. En wat ik ook denk: ze zijn bang voor stilte, want wat kom je tegen in de stilte? Jezelf! Moet je kijken wat er gebeurt als er een uurtje geen Facebook of Twitter is. Ze worden helemaal gek, weten met zichzelf geen raad. Ze zijn zichzelf kwijt en schreeuwen zo hard mogelijk om het niet te hoeven voelen. En als ze erop worden gewezen, worden ze agressief. Eigenlijk is het gewoon een zielig gevolg van de tijd waarin we leven.

Karina - 27-07-’19 19:36
Castor

@zomaar iemand; helemaal mee eens. En voor mij is het ook voornamelijk de hitte.

Castor - 27-07-’19 19:55
Karina

Zo, het is ineens geweldig gaan plenzen hier. Lekker! Jammer dat het niet heel veel koeler wordt, want dan heb je weer meer kans op dat benauwde weer als de regen weg is. Maar het koelt wel het huis af, dat is ook hard nodig.
Trouwens wel raar om te zien dat het in het noorden zo veel warmer was dan in het zuiden vandaag. Er gebeuren zo veel rare dingen met het weer deze week, ook in de rest van Europa. Beetje bizar is het wel.

Karina - 27-07-’19 20:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik zag net bij het weerbericht dat het morgen weer hetzelfde is als vandaag. Hitte in het noorden en koel weer in het zuiden. Het midden van het land is daardoor twijfelachtig qua temperatuur en weertype. Ik zat ook net op die scheidslijn vandaag. Of net eronder in het goede gedeelte eigenlijk hier in het westen. Als je oostelijker zit ben je alleen in het uiterste zuiden in het goeie gebied. Ik denk dat je morgen maar naar zeeland moet gaan Annelies omdat het een herhaling van vandaag zal zijn.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’19 21:28
Zomaar iemand

Kerstvrouw, zoals ik jou hoor ben ik blij dat ik een naar mijn mening rustige buurt/stad woon. Hier is dat gedram niet zo aan de orde. Tuurlijk er is hier wel een buurtcafe, maar het enige wat die mensen doen is je aanstaren als je voorbij komt rijden. Geen harde muziek gehoord, tenzij er een partytent staat, maarja, dat is te overzien. Misschien zeg ik nu het tegenovergestelde, maar ik vind ook dat mensen echt niks meer van elkaar kunnen hebben. Ik praat dan in het algeheel. Ik denk dat men hier dit ook wel herkend. Dan voornamelijk dat je gek bent als je het niet eens bent met iemand. Maar ook als je ergens in een park iets te hard praat dat er gelijk handhaving komt. Je mag zowat niks meer in dit land. Ons goedwillende burgers zijn dan de dupe. Het aso volk feest racet en schreeuwt toch wel door… Daarom is het ook asovolk. Mensen durven ook niks meer tegen elkaar te zeggen lijkt wel (vandaar Handhaving) doe het gewoon.. Maarja, ik begrijp het ook wel. Als ik iemand op zijn/haar fout wijs krijg je altijd een verbaasde reactie. Ze denken zelf zeker heilig te zijn… Vanmiddag ook, rij ik op de snelweg, rechterbaan wel te verstaan! Zit er iemand belachelijk dicht op mijn bumper. Ik geef kort remlicht, gelijk handgebaren je wilt het niet weten.. Terwijl ZIJ fout zitten!! Hoe grappig is dat…

Zomaar iemand - 27-07-’19 21:28
Zomaar iemand

Komende dagen/week ziet er goed uit. Met wellicht een uitzondering voor Dinsdag (staat 28 graden) de nachttemperaturen zijn daarintegen wel relaxed. Allemaal rond de 15 graden, m.u.v Vannacht. Dan is het 19 graden, maar nogmaals ik ben hier allang heel blij mee! Zeker na die verschrikkelijke hete dagen. Ik had serieus het gevoel dat het niet zou ophouden (het houd niet op, niet vanzelf) Ik hoop maar, net zoals iedereen hier, dat de rest van de Zomer voorspoedig/mooi verloopt. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind de Zomer niet super erg zoals ik eerder heb uitgelegd/omschreven. Ik vind het relaxed bij temp tot en met 25 graden.

Zomaar iemand - 27-07-’19 21:46
Marian

Ik had me broer nog aan de telefoon en hij woont in het oosten en bij hem is het nog vies warm en toen ik zei dat het morgen ook nog zo is was ie niet blij terwijl hij wel een warmte liefhebber is maar na 33 C haakt hij ook af.Keek op buienradar en zie inderdaad een hele lijn regen van duitsland zo over limburg brabant en zeeland trekken.

Marian - 27-07-’19 22:13
Kerstvrouw

@zomaar iemand en Karina, inderdaad, goed gezegd. De lontjes zijn erg kort tegenwoordig. Lijkt wel narcisme en verwaandheid.
Wat ik ook zo irritant vind is dat stomme Engelse gepraat. Iedere keer Engelse termen of woorden gebruiken in zinnen of artikelen. De Nederlandse taal gaat helemaal kapot. Willen die lui die dat doen stoer zijn of zo?
Op een site zeiden ze dat het geen 40 graden meer wordt. Ik hoop dat dat het nooit meer wordt! 30 is al te veel!

Kerstvrouw - 27-07-’19 22:13
Marian

Het zal wel druk zijn in de stad nu want als het niet goed weer is voor het strand komen ze allemaal naar middelburg toe.In de vakantieperiode mijdt ik de binnenstad vanwege alle toeristen en ga alleen de stad in als het moet en me boodschappen doe ik wel bij de supermarkt in de wijk.Ik heb gelukkig ook geen irritante buren,alleen af en toe een auto die door de straat scheurt.

Marian - 27-07-’19 22:17
Zomaar iemand

@Kerstvrouw, ik hoop nog steeds erop dat global warming/klimaatverandering gewoon weg niet bestaat.. Volgens een nieuwsartikel is 40 graden sowieso bijzonder in Nederland, omdat het een bijzonder ideale (voor ons afschuwelijke) omstandigheden gebonden is. Zo moet de wind goed staan, en natuurlijk de hogedrukgebieden etc. Ik hoop iig dat het nooit meer voorkomt. 30 graden is inderdaad al te warm, maar vele malen acceptabeler dan 40!!

Zomaar iemand - 27-07-’19 22:42
annelies

eindelijk eens rustig wakker worden zonder meteen maar die F-ZON. straks lekker met het jackrusseltje naar de bossen van zeist. van mij mag DIT zo blijven maar dat moet je niet hard opzeggen nee want ze kijken je aan of ze je willen opvreten – het moet zon zijn mentaliteitje NL 2019…

annelies - 28-07-’19 06:51
Castor

Bij mij binnen vannacht 0,7 graad afgekoeld. 0,7 graad! Djeeez. Er staat nauwelijks wind. Laat ik maar op de glas halfvol toer gaan. Het is een begin. Wat ik ontzettend mis is een flinke regenbui. Ziet ernaar uit dat het vandaag weer niet echt gaat lukken. Mogelijk twee druppeltjes rond een uur of drie. Maar goed, niet klagen, de ergste horror is voorbij.

Castor - 28-07-’19 08:50
annelies

daar is die stink zon weer – het was ook TE mooi om te denken dat dat fuck ding eens weg bleef heh. dat het weer om slaat naar bewolking,.

annelies - 28-07-’19 09:02
annelies

en dan al die koppen onderweg op onweer omdat er even een paar uur geen ZON is in dat Zeist. jjjjeeettje joh

annelies - 28-07-’19 09:05
Castor

Hopelijk gaat het straks wat meer waaien want dit schiet niet op. Binnenruimte gevuld met een warmteblok waar geen beweging in zit. En inderdaad, die rotzon probeert op de oostkant alweer naar binnen te priemen. Dit is echt mijn laatste zomer in deze woning. Ik ben er klaar mee. Niet tegenop te boksen. Kansloos.

Castor - 28-07-’19 09:35
annelies

´….alleen voor de —-natuur en de boeren ——— is het echter hopen dat de 40% kans op normaal tot vrij nat septemberweer uitkomt…..´ dondert toch op JACO van WESEL met je forever SUN-HORMOONTJES !!!!!!

annelies - 28-07-’19 10:36
Franca

Idem hier Castor. Hele nacht geslapen met alles open en 0,5 graden afgekoeld. Buiten is het koel, maar heel vochtig en benauwd en geen wind. Ik heb maar weer mijn ventilator aan moeten zetten. Met dit tempo zit ik over twee weken nog met 26 a 27 graden binnen.

Franca - 28-07-’19 10:38
Prozac

En klaar, Annelies zit even in het blokfilter. Verwacht voorlopig geen reacties van haar.

Prozac - 28-07-’19 10:38
Kerstvrouw

Jammer voor je, Castor! Ik hoop dat je snel naar een betere woning kunt verhuizen! Hier koelt het ook nauwelijks af ondanks dat we overdag en ‘s nachts alles open hadden. Helaas.
Zomaar iemand, ik hoop dat die rossby golven zich eens gaan gedragen, want die sturen volgens mij de hele straalstroom in de war!
@prozac, wat is er gebeurd wat Annelies betreft?

Kerstvrouw - 28-07-’19 11:25
Zomaar iemand

De hitte is inderdaad hardnekkig en blijft goed hangen.. Ik heb in de woonkamer 2 plafond ventilatoren. Ik zit normaal gesproken boven op zolder (slaapkamer) hier heb ik namelijk mijn airco en computer natuurlijk. Ik wou even luchten rond 23:15 gisteren, de temp was 29.5 graden binnen, na een uur luchten en ventilatoren op max 24.5. Maarja, doe de deuren weer dicht en het was alweer 27 graden…. Ben benieuwd wat de temp nu is beneden.. Het is nu 26 buiten, dus ik denk dat het niet veel koeler kan zijn. De ramen heb ik overigens op een kier laten staan om te ‘luchten’ luchten tussen haakjes omdat er geen wind staat. Als iemand uitademt op straat wellicht een zuchtje, maar nee… Maarja, zoals Castor al zei, ik klaag niet, ik ben hier blij mee.

Zomaar iemand - 28-07-’19 12:22
Marian

Wat een enorm verschil met de temperatuur,ik zit bijna kou te lijden in me huis.en ik geniet er enorm van.Volgend jaar gaan ze onderhoud doen aan de huizen en dan willen ze de daken en de muren beter gaan isoleren.Dan maar wel hopen dat de warmte niet meer blijft hangen maar denk dat zolang ik nog een luchtstroom kan creeren door het hele huis het wel mee zal vallen,hoop ik.

Marian - 28-07-’19 14:07
Marian

Als het nog heel warm en vochtig in je buurt is kan je beter nog niet te veel openzetten want je airco haalt vocht weg waardoor het koeler aanvoelt maar als je dan je ramen openzetten komt al dat vocht weer binnen zodat het warmer aanvoelt.

Marian - 28-07-’19 14:09
Esther

Ik had vanochtend vroeg alles opengezet en toen was het afgekoeld naar 25,5 graden binnen. Het is bij mij nog best wel warm vind ik en het is inmiddels weer 27 graden in huis. Hopelijk kan het komende week wel wat afkoelen. Mijn nachtrust begint er echt onder te lijden nu.

Esther - 28-07-’19 14:17
Kerstvrouw

Wat een heerlijk weertje, koel en bewolkt! Dit is genieten!

Kerstvrouw - 28-07-’19 14:32
Marian

Me 2 tortelduifjes die vrijdag uitvlogen bij mij scharrelen regelmatig bij me in de tuin terwijl de ouders op de andere schutting toekijken,terwijl ze aan het koeren en kroelen zijn en doodleuk weer bezig zijn om de volgende eitjes te maken :-)

Marian - 28-07-’19 15:01
Zomaar iemand

Het is nu 24 graden buiten. Binnen temp was 28 graden.. Weer ff luchten dus. Vanavond rond 22:00 word het 19 graden. Met een minimum van 16 graden s’nachts. Dan ook ff lekker koelen dus.

Zomaar iemand - 28-07-’19 15:07
Jozef 1965

@Prozac, stond hier nog voor paar dagen een korte reactie over “fucking news” (níet van Annelies), en die reactie werd dan verwijderd ?

Jozef 1965 - 28-07-’19 16:26
Prozac

@Jozef 1965, ik heb alleen een bericht over fake news verwijderd, verder niet.

Prozac - 28-07-’19 19:23
Karina

Ik geloof dat de vermoeidheid van de afgelopen week eruit komt. Ik heb lang geslapen!!! Heerlijk. Geen zon gezien, geen hitte meer, man wat een genot. En ik kan weer eten, dat is ook wel fijn.
Ik zag op het nieuws dat “onze:” hittegolf nu Scandinavië lastig valt. Daar kunnen we dus ook niet meer naartoe om te vluchten. In Helsinki was het zelfs al 33C. Alleen Ijsland blijft over en die hadden 21C, wat voor daar best warm is. Uiteindelijk is er geen houden meer aan natuurlijk, de hitte gaat steeds verder noordwaarts, dat zie je nu al. Maar goed, we zijn weer van de ellende af en hopelijk zien we het niet meer terug deze zomer. En ter compensatie komende winter graag -30C en een meter sneeuw en ijs!

Karina - 28-07-’19 20:55
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Die 21 graden in IJsland is ook afkomstig van onze hittegolf en gaat ook nog Groenland bereiken. Voor IJsland is dat inderdaad heel hoog. En inderdaad Scandinavië heeft nu ook met onze hittegolf te maken. Zelfs boven de 30 in Lapland. Ik zag ook allemaal berichten over de heftige natuurbrand in Siberië. Word je ook niet vrolijk van. Bij mij is het binnen nu naar 26 graden gedaald. En het was 30 graden binnen. Met de airco krijg ik de temperatuur niet onder de 23. Maar als ik hem uitzet stijgt de temperatuur binnen weer naar 26. Ik vind het knap dat sommige het al meteen naar 23 graden kunnen krijgen binnen. Daar ben ik nog lang niet. Duurt op zn minst een week. En dinsdag nog een keer een 25+ dag. Dus daarmee word het vertraagd om de temperatuur hier weer goed te krijgen.

IemandUitDeRandstad - 28-07-’19 21:11
Karina

Bij mij is het ook nog 25C in huis. Ik heb een hoog plafond, daar blijft de warmte altijd erg onder hangen en is moeilijk weg te krijgen. Ik denk dat het nog wel een paar dagen duurt, vooral omdat dinsdag weer warmer wordt.
Lapland ja, 30C, net als vorig jaar. Het kerstdorp in Rovaniemi had geen sneeuw, zelfs niet rond kerstmis en dat kostte ze heel veel geld want de toeristen bleven weg. De rendieren waren ook van de leg door de warmte. Het gaat gewoon de verkeerde kant op met het klimaat en het gaat razend snel. Dit is echt niet meer te stoppen.

Karina - 28-07-’19 22:29
Zomaar iemand

Zit op een scooter Omhoog met die zeespiegel!

https://www.youtube.com/watch?v=dRwwnKPAudg

Sorry, ff wat humor ik kon het niet laten.

Zomaar iemand - 28-07-’19 22:59
Zomaar iemand

@Karina, de aarde is sinds de metingen begonnen zijn (dat is nu zo’n 120 jaar geleden) met 1 graad opgewarmd. Ik heb geen idee wat dat zegt, ik blijf sceptisch (vooral over de invloed van de mens) één ding is zeker, en geef ik toe. Global warming bestaat echt, zo dat is eruit… Dat ik dat ooit nog had kunnen schrijven. Waarom ik sceptisch ben? Klimaatverandering is altijd al geweest, en we kunnen niet 1000 jaar terugkijken. 120 jaar is voor aardse begrippen een scheet in de wind, aangezien de aarde al 4.6 miljard jaar bestaat. Het universum bestaat ruimschoots al 15.5 miljard jaar. Zo kunnen wij zien (en aannemen) dat 120 jaar echt 100% NIKS is wat betreft de levenscyclus van de aarde. De mensheid zelf bestaat sinds 200.000 jaar. Dus bestaat klimaatverandering? Jazeker, is er een direct verband te bewijzen tussen de mens en de (versnelling van) de klimaatverandering? Naar mijn mening, NEE. Buiten het feit dat wij er ook nog eens niks aan kunnen doen dat wij hier terecht gekomen zijn. Aan ons werd niks gevraagd, dus wat mij betreft mag de aarde/het klimaat de spreekwoordelijke (vul zelf maar in) krijgen.

Zomaar iemand - 28-07-’19 23:08
Zomaar iemand

Men zegt ook wel eens dat de mensheid zichzelf zou gaan vernietigen. Dit vind ik ook een nogal vreemde uitspraak, waren de dinosaurussen bijvoorbeeld verantwoordelijk voor hun eigen dood? Ik vind van niet, maar misschien als die nu nog geleeft hadden, had de mens gezegt dat het kwam omdat ze teveel planten/bomen opvraten. We kunnen overal wel iets voor bedenken.

Zomaar iemand - 28-07-’19 23:10
Castor

Bij mij zit de binnentemperatuur ook nog muurvast. Krijg het niet onder de 26,5 ondanks de daling in temperatuur. Waait hier ook nauwelijks en de lucht is nog vrij broeierig. Het dalen binnen verloopt altijd in een tergend langzaam tempo. Kan nu ook mn achterraam niet openzetten vanwege overheersende geur van wasverzachter of een of ander huisparfum vd buren die bij mij naar binnen zweeft als ik het raam open zet.
Kiezen dus tussen twee kwaden: Koppijn en 1 graad daling of geen koppijn maar ook geen daling. Geduld opbrengen tot morgen dan maar. Slechts weinig dingen komen met gemak in dit bestaan.

Castor - 28-07-’19 23:28
Marian

Ik moest gistermiddag een tijdje de keukendeur dicht houden omdat me buurvrouw draadjesvlees ging garen om een uur of 1.Als je het zelf gaat eten is het wel lekker om te ruiken maar anders niet.Morgen weer wat in de tuin werken want 2 dagen regen en je onkruid en gras schiet een meter omhoog.

Marian - 28-07-’19 23:41
Marian

Dinosaurussen zijn niet uitgestorven je ziet ze dagelijks in je tuin :-)

Marian - 28-07-’19 23:46
Karina

@Zomaar, je spreekt jezelf een beetje tegen. De aarde is 1 graad opgewarmd in 120 jaar tijd en ja 120 jaar is niks,gezien de leeftijd van de aarde. Dat zegt JUIST hoe snel het gaat en dat de mensheid invloed heeft gehad. Ik zeg niet dat alle opwarming door mensen komt, maar wat is er gebeurd in die 120 jaar? Industriële revolutie, uitstoot van allerlei troep wat we de atmosfeer insturen. Er is al lang aangetoond dat de mens invloed heeft op de snelheid waarmee de aarde opwarmt. Eén graad in 120 jaar is hoeveel in een millennium? Probeer daar maar eens in te leven als mens.
Bovendien, de mens verpest de aarde op veel manieren: plastic in de oceanen, overbevissing, kappen van bossen… noem maar op. Die nieuwe president van Brazilië vind het wel okee om de Amazone nog meer naar de klote te helpen, want toerisme brengt geld in het laadje. Dus ja, mensen zetten hun eigen ondergang in werking.
Dinosaurussen zijn slachtoffer geworden van een asteroïde, dat heeft niks te maken met hun gedrag. En zoals Marian al zei, ze zijn er nog steeds in andere vorm. Sterker nog, je eet er misschien vanavond wel eentje: kip!

Karina - 29-07-’19 08:24
erica

Randstad, ik kreeg ook nog regen, niet alles ing onder me door. Kon ff niet reageren, PC ging plat. Kan dat ook door hitte komen? Weet iemand dat? Ik vind de mensen ook egoistischer als voorheen. Ik houd ook van stilte, ben een einzelganger en ben erg op mezelf. Heb ook geen Facebook en apps en al die dingen meer. Wel een GSM, staat uit, alleen voor nood. En devaste telefoon heeft een antw. app. En ik bel terug als ik daar zin in heb, neem ook nooit meteen op. Die telefoon is er voor mij en niet andersom. tulje vrijheid dus. Het zijn allemaal prinsjes en prinsesjes tegenwoordig.

Gister heerlijk koel en bewolkt. Idd. alsof je uit de gevangenis komt. Kwam er iemand voorbij en zei: “Ik dacht dat we zomer hadden!” Nou ja zeg, ik stond perplex!!

erica - 29-07-’19 11:43
erica

moet zijn: stukje vrijheid.

erica - 29-07-’19 11:44
Kerstvrouw

zomaar iemand, ik weet ook zeker dat de mens zichzelf vernietigt door die vervuiling en de enorme consumptie. Er stond een artikel dat we nu voor de rest van het jaar op krediet moeten leven. Wat daarmee precies bedoelt wordt weet ik niet, het heeft met de aarde te maken. Karina, een winter met -30? Daar teken ik voor! En veel sneeuw!
@Erica, mijn computer deed ook gek de afgelopen dagen en zelfs mijn telefoon bleef een keer vast hangen, dus ik denk dat het toch wel degelijk door die hitte komt!
Nu hoop ik dat er geen 30 of meer graden meer komt, een paar warmere dagen dan 25 met zon moet maar even. Als het maar bij een paar blijft en niet alweer verlengt wordt. Ik ben in ieder geval zo blij dat die horrorhitte voorbij is!!!!!

Kerstvrouw - 29-07-’19 11:58
Karina

Erica, ik had jaren geleden een desktop ( tegenwoordig laptop), maar toen er een hete zomer was en ik die desktop aanzette, rook het naar gesmolten plastic en ging ie na 5 min uit. Dus ja, het kan best door warmte gekomen zijn. Nadat het was afgekoeld deed ie het gewoon weer. Kun je nagaan hoe heet het wordt in huis. Niet normaal! Ik heb donderdag ook Tour de France gekeken op de laptop omdat ik bang was dat de tv zou ontploffen. De hoek waar de tv staat was zo heet, ik vond het gewoon eng. Voor de laptop heb ik zo`n ding waar je hem opzet met een ventilator eronder, dus die wordt niet zo heet.
Ik had me natuurlijk afgezonderd van nieuws e.d afgelopen week en heb nu wat dingen teruggekeken. Wat ben ik blij dat ik al die berichten niet meegekregen heb zeg! Ik zou er totaal door in paniek zijn geraakt. Het is al moeilijk genoeg om erdoor te komen zonder al die hysterie.

Karina - 29-07-’19 13:15
IceQueen

Ik heb al jullie reacties gelezen van de afgelopen week. Ik kan daar zelf alleen maar mee instemmen. Wat een verschrikkelijke hel. Ik ben binnne gebleven en mijn mobiele airco heeft non-stop aan gestaan.

Ik ben bijna 30. Ik maak me zo veel zorgen over de toekomst. Ik wil namelijk echt niet leven in een land waar het in de zomer zo warm wordt en in een land waarin de winters zo mild zijn. Maar wat moet ik dan? Emigreren ks natuurlijk geen optie met familie, vrienden en dieren die gewoon in Nederland zullen blijven.

Moet ik dan genoegen nemen met dit soort temperaturen? Accepteren dat het eerbij hoort? Moet ik mezelf de helft van het jaar, zo’n 5/6 maanden, dan compleet ellendig, futloos, verschrikkelijk, overprikkeld en weet ik niet wat voelen?

En ik ben dus pas 30. Hoe zwaar kl*te is dit vooruitzicht? Ik ben blij dat jhllie er zijn en dat we elkaar hier begrijpen. Al lijken steeds meer mensen in mijn omgeving aan te geven dat zelfs 40C hen te ver gaat. Ze zijn wel degenen die het hele jaar schreeuwen dat ze zo van de zomer houden. Begrijpen ze niet wat ze zeggen? 40C hoort dus blijkbaar nu ook bij de zomer. En mij maar uitlachen wanneer ik zeg de zomer te haten…

IceQueen - 29-07-’19 13:35
Marian

Computers hebben een ventilator en die haalt koele lucht uit de omgeving om de boel te koelen maar als de omgevingstemperatuur te hoog wordt kan je pc niet meer gekoeld worden en dat geldt voor heel veel apparatuur dus als deze warmte vaker voorkomt zal dit ook vaker gebeuren.

Marian - 29-07-’19 14:16
Castor

Het zou 23 graden worden in Utrecht. Momenteel alweer 26 graden. Daar heb je ‘t weer. Wordt altijd omhoog bijgesteld of valt hoger uit dan verwacht. Ik erger me daar altijd rot aan. Moest het ff kwijt.

Castor - 29-07-’19 15:05
Zomaar iemand

@Kerstvrouw,ik begrijp het wel. Het heeft te maken met de grondstoffen van de aarde die wij met zijn allen gebruiken. We zijn namelijk met te veel mensen op aarde. Ik maak een rekensom, deze cijfers zijn niet berust op feiten maar slechts een voorbeeld. De aarde heeft genoeg grondstoffen voor zeg 3.5 miljard mensen per jaar. Wij zijn met 7 miljard plus mensen hier. De helft van het jaar komen wij dus te kort (krediet) en dat lossen wij dus eigenlijk nooit meer op. Tenzij we de helft van de wereldbevolking uitroeien. We hebben immers allemaal onze basisbehoeften nodig.

Zomaar iemand - 29-07-’19 15:10
Zomaar iemand

@castor zelfde hier… Zou 23 graden worden… Aan die 3 is een andere 3 getekend helaas.. (28 graden)

Zomaar iemand - 29-07-’19 15:11
Marian

de basisbehoefte van de mens is niet meer dan eten,drinken en onderdak en dat is niet het probleem.Het gaat om alle luxe er omheen.Een auto en 2 keer per jaar een vliegreis en elke paar jaar een nieuw bankstel enz enz.

Marian - 29-07-’19 15:45
Zomaar iemand

Nee Marian, dat is het zeker niet.. Drinkwater begint steeds schaarser te worden. Het gaat wel degelijk om onze basisbehoeftes. Wat denk je dat onderdak doet bijvoorbeeld?! Wij nemen ruimte weg, waar dieren normaal in zouden leven. We ‘‘pakken het af’‘ als het ware.

Ons voedsel (denk aan landbouwgrond, veeteelt) neemt ook ruimte weg van de dieren. Luxe zoals bijvoordbeeld auto’s en bankstellen, zijn het minste probleem.

Zomaar iemand - 29-07-’19 16:30
Zomaar iemand

Ook aardolie is er in overvloed, daar hebben de dieren ook geen baat bij. Tenzij het natuurlijk fout gaat, dan zijn de dieren de lul. En mogen wij mensen ze weer schoonmaken en de rotzooi opruimen.

Zomaar iemand - 29-07-’19 16:31
Marian

Juist het maken van al die artikel vervuilen juist alles.Kijk maar rond in je huis en je kan 90% wegdoen omdat dat totaal overbodig is en niet nodig is om te overleven.en het gaat om het vervuilen en het watergebrek is een gevolg van de vervuiling

Marian - 29-07-’19 16:42
Marian

Als we minder olie verbruiken varen er ook minder tankers en daardoor minder kans op ongelukken.

Marian - 29-07-’19 16:43
Zomaar iemand

Marian, ik heb het gevoel dat je jezelf probeert vrij te pleiten. Maar wij doen allemaal net zo hard mee aan het verbruiken van de grondstoffen. Het is niet anders.

Zomaar iemand - 29-07-’19 16:48
Marian

De eerstkomende 2 weken ziet het weer er goed uit,ik ga daar lekker van genieten.

Marian - 29-07-’19 16:59
IceQueen

Ik word ook rustig als ik de vooruitzichten zie. Dan zijn we alweer bijna halverwege augustus… het einde is inderdaad in zicht!!!

IceQueen - 29-07-’19 17:40
Karina

Ik had al niet veel vertrouwen in lange termijn voorspellingen, maar na afgelopen week is m`n vertrouwen in de korte termijn ook wel wat gezakt. Een paar dagen vóór die hitte zaten ze er nog 10 graden naast! Ze voorspelden bijvoorbeeld 27C voor de vrijdag en het werd 37! Ik snap niet hoe ze dat niet zagen aankomen. Als je nou 25C voorspelt en het wordt 28C, okee, maar 10 graden verschil… dat is wel erg veel.
Maar goed, ik hoop dat we nog wat gewoon lekker zomer weer krijgen, waar je je in kan bewegen en van alles kan doen zonder erbij neer te vallen. En daarna alsjeblieft vroeg de herfst in!

Karina - 29-07-’19 18:03
Castor

Ik heb helaas ook weinig vertrouwen in de voorspellingen maar natuurlijk hoop ik dat het toch een beetje klopt.
Augustus deel ik mentaal op in 2 × 2 weken vanaf de 5e). Ik hak het op in stukken die te overzien zijn. In ieder blok zorg ik ervoor dat ik iets heb om naar uit te kijken. Dat cadeau aan mezelf, iets dat ik écht wil hebben of ervaren, voorkomt dat ik te ver vooruit kijk naar meteen het einde van de maand. Dus 2 blokken van 2 weken en dan zit de R weer in de maand. En ook al kan september horror zijn, het geeft een zekere rust dat het de laatste gevaarlijke maand is.

Castor - 29-07-’19 19:30
Karina

Dat is een goed idee Castor. En het wordt in Augustus ook eerder donker, dat ga je dan wel echt al merken, dus het is wat dat betreft een hoopvolle maand. Ik voel me altijd al wat beter als we weer naar de ‘maanden met lange namen’ gaan. Dan kan ik me al inbeelden hoe het straks weer is met de kaarsjes aan en zo, vooral als het dan lekker hard waait en regent… Zo hou je een beetje de moed erin.

Karina - 29-07-’19 20:24
Franca

Ik moest vandaag reizen, en ik vond het nog super warm vandaag. 27 graden is voor mij echt al te veel. Mijn hoofd was warm. Ik had eigenlijk een hoed moeten meenemen, maar dat heb ik niet gedaan, vergeten. Kwam toch nog redelijk overhit thuis. Meteen airco aangezet. Die schijnen ook weer mee te helpen aan de opwarming als iedereen ze aan zet. Maar de gedachte dat ik zonder moet doen, geeft me paniek. Twee kwaden.

Franca - 29-07-’19 21:24
erica

Ik kan ook niet wachten tot ik weer normaal eten kan gaan koken of normale kleren aan, en idd. de kaarsjes weer aan. Hopelijk geen nazomers.

erica - 30-07-’19 13:08
Marian

Valt toch nog tegen vandaag het is vrij warm maar gelukkig door de harde wind koelt het ook weer af en morgen een heerlijke regendag.

Marian - 30-07-’19 15:33
Franca

Ik ook Erica, gezellig kaarsjes aan, een goed boek en buiten een beetje stormig. Vandaag hier in Zuid Oost volgens mij gewoon 30 graden geweest. Zal vanavond even checken of dit klopt. Maar hij brandde op mijn hoofd. Laten we het in augustus een beetje gezellig houden :-), zonder rare records, ben het puffen echt zat.

Franca - 30-07-’19 17:04
Karina

Het was best wel warm vandaag eigenlijk. Dat beetje koelen wat we hadden gedaan kwam voor de helft weer terug het huis in. Hopelijk is het nu voorlopig even gedaan met de 25C+.
Ik ging om 17.00 uur even liggen, ik was zo ongekend moe dat ik amper kon blijven staan, schiet in opeens wakker om 21.00!! Ik ben helemaal van de leg. Alle vermoeidheid van de afgelopen week komt eruit. Zal nog wel een paar dagen duren ook.
Franca je schetst echt het perfecte plaatje met kaarsjes, storm en een goed boek. Ik kan niet wachten tot het zover is. Heerlijk.

Karina - 30-07-’19 21:39
Kerstvrouw

Ik verheug me ook weer op de herfst en dan ook inderdaad een goede herfst met kou en storm! En een koude sneeuw en ijsrijke winter. Dat hebben we wel verdiend na al dat gepuf en gezweet!

Kerstvrouw - 30-07-’19 21:44
Marian

Met wind die om het huis heen giert :-)

Marian - 30-07-’19 21:56
Zomaar iemand

Lekker regen hier nu.

Zomaar iemand - 31-07-’19 11:59
Karina

Hier ook, lekker fris. Toch ben ik er nog niet gerust op, zeker niet de eerste 2 weken van Augustus. Ik zag voor zondag tm dinsdag al weer wat hogere temperaturen staan… niet zoals we gehad hebben, maar wel tussen 25-27C. Als het niet hoger wordt okee, maar zoals gezegd, ik vertrouw de eerste 2 weken van Augustus niet.

Karina - 31-07-’19 13:07
erica

Wolken, wind en regen!! Code geel voor west en noord-holland! Yes!! De goede kleur geel voor de verandering. Ook een klap onweer en het blijft hier voorlopig zo. Huis afgekoeld, maar nog niet onder de 20, wel klam, maar he, een verademing na al het gezwoeg om te overleven. Nog 2 dagen zo, he t weekend gaat het weer omhoog. Zien we dan wel weer.

erica - 31-07-’19 13:08
Marian

Morgen is het augustus en dat klinkt toch heel wat beter dan Juli :-)

Marian - 31-07-’19 16:28
Esther

Bij mij ook de hele middag al regen. Hier wordt ik blij van. Alleen jammer dat je de ramen en de deuren niet echt lekker open kunt zetten, omdat het dan naar binnen regent. Morgen al weer augustus, dat is weer een maandje dichterbij september. Ik sluit me aan bij de rest. Ik kan zo genieten van regen en storm. Lekker de kaarsjes aan, kachel aan, met een kleedje op de bank. Weer de winterkleding uit de kast, dikke truien aan (houd niet van hitte, maar ben ook een enorme koukleum :-D ). En dat het steeds vroeger donker word, heerlijk.

Esther - 31-07-’19 17:09
Castor

Hier ook tevreden. Een verademing bij vorige week. Het afkoelen in huis gaat echter erg langzaam. Moet ook strategisch gebeuren. met veel geduld en precisie. Als het te klam is buiten koelt het binnen namelijk niet af, ook al is de temperatuur buiten lager dan binnen. Aan de voorkant kan er alleen een klein klapraampje open (westen, pas als de zon onder is). Achterraam is ietsje groter maar komt uit op piepklein binnenplaatsje waar het niet echt waait. Ik ben qua binnentemperatuur nog niet uit de gevarenzone. Ben jaloers op mensen bij wie dat lekker snel gaat. Maar goed, het had allemaal veel erger gekund. Even geen hysterische temperaturen.

Castor - 31-07-’19 19:30
franca

@Castor. Ik heb het ook nog steeds tussen de 24,5 in de ochtend en 26,5 in de avond binnen in mijn appartement. Dit terwijl het buiten lekker is. Ik vind dat hook heel jammer dat dit zo lang duurt, en ik raak er ongeduldig van.

franca - 31-07-’19 20:49
Karina

Ik denk soms dat het koel is in huis, maar dan kom ik van buiten naar binnen en dan is het “bah, wat is het hier nog warm!” Het gaat inderdaad erg langzaam, maar goed, alles beter dan vorige week. Gelukkig is het vandaag Augustus en kunnen we die vreselijke Juli maand weer voor een jaar vergeten. Het is echt m`n minst favoriete maand en maakt me altijd zo depri. En ligt het nou aan mij of is het s`avonds niet alleen iets eerder donker maar ook gewoon donkerder? Het is heerlijk in ieder geval. En als er deze maand nog een paar warme dagen komen (niet heet!) dan moet dat maar. Hopelijk gewoon prettig zomer weer.

Karina - 01-08-’19 09:00
Kerstvrouw

Het is augustus mensen!!! Nu schiet het op! Het wordt al lekker steeds eerder donker en de zomer is al bijna op zijn retour. Zalig. Hopelijk gaat die dan ook echt op zijn retour en komt die in oktober niet alweer rondspoken.
Hier heeft het natuurlijk niet geregend en zien we niks anders dan zon. Zo saai op den duur! Ik vind bewolking veel mooier en gezelliger! Dan zie je tenminste wat contrasten zeg maar. Als die zon schijnt wordt alles zo fel verlicht en worden dingen ook een soort van onscherp of zo. Maar goed, we houden vol met zijn allen! En alle voorspellingen die onder de 30 graden zijn profiteren we van. Het mooiste zou natuurlijk onder de 25 zijn, maar dat is hier in Nederland al haast niet meer mogelijk. Vooral niet waar ik woon.

Kerstvrouw - 01-08-’19 11:21
erica

Kreeg een mail waarin stond dat “muskeg”, bevroren modder op de Arctic aan het smelten is. Dan kunnen er pathogenen vrijkomen die duizenden jaren bevroren zijn geweest. Ziekteverwekkers dus. Nou, wat staat on allemaal nog te wachten in de toekomst?

erica - 01-08-’19 13:53
Marian

In zeeland is het regen en dan weer zon.Zit op een droge dag te wachten om me was buiten te kunnen hangen :-)

Marian - 01-08-’19 14:39
Karina

Het wisselt hier ook af, soms plenst het en dan weer even zon. Het is wel heerlijk fris. Zo te zien hebben ze die uitschieter op maandag maar weer veranderd, er staat nu gewoon 24C. Nou, dat is mooi, kan ik mee leven. In het weekend blijft het droog dus dan gaat bij mij ook de was naar buiten en hopelijk weer eens buiten eten, tenzij de wespen me lastig vallen. Ik vind buiten eten of even met een kopje koffie zitten altijd wel fijn. Dat doe ik trouwens in de winter ook. Ga ik met een warme chocomelk of koffie op het balkon zitten genieten. Heerlijk. Ik ben gewoon ontzettend blij dat het Augustus is!!

Karina - 01-08-’19 16:13
Marian

de gierzwaluwen zijn op een paar na weer vertrokken en zag vanmorgen een groepje ganzen overkomen die strak richting het zuiden vlogen dus dat waren niet de heen en weer ganzen die hier een tijdje in de buurt blijven rondhangen voordat ze vertrekken.Dan is er een periode dat tegen de schermering ze terugkomen van hun fourangeer gebied en weer naar hun slaapgebied gaan met zn allen en flink gakkend ,geweldig om te zien

Marian - 01-08-’19 16:31
Franca

Mooi Marian jouw natuur verhalen, ik lees ze met plezier. Inderdaad fijn dat het al augustus is. Het kantelpunt is bereikt. Hopende op een rustige afloop van deze zomer. Juli is voor mij ook de meest depressieve maand van het jaar. Toen ik jong was, ja eens was ik dat, dan was het half augustus gedaan. Dan kwam er een flinke bui, en daarna rond de 18 graden geheel september. Dat komt denk ik niet meer terug.

Franca - 01-08-’19 17:58
Karina

Eigenlijk is het oneerlijk als alleen de zomers extremer worden. Ik wil ook wel een extremere herfst en extreme winter. Lekker veel storm, regen, sneeuw, ijs… Ok, het heeft ook nadelen, maar als we zo`n hete zomer moeten hebben, waarom dan geen hartstikke koude winter met een Elfstedentocht? Zou wel zo eerlijk zijn.
Franca dat weet ik ook nog. We hadden zomervakantie ook echt in de zomer, eind Juni tot half Augustus en als we weer naar school moesten was de zomer ook eigenlijk wel voorbij. Hier waar ik woon zijn de scholen pas anderhalve week geleden gestopt voor de zomervakantie. Dat is toch veel te laat! Ik weet niet precies wanneer dat zo veranderd is, maar je weet het tegenwoordig niet meer wanneer er echt geen zomerweer meer komt. Soms gaat het nog door tot in september. Dat kwam vroeger gewoon niet voor.

Karina - 01-08-’19 19:55
erica

Ik ben ook van vroeger. Ik heb wel eens sneeuw gehad op m’n verjaardag, begin oktober. Nooit meer meegemaakt en gaan we ook niet meer meemaken denk ik.

erica - 02-08-’19 14:57
Castor

Ik had het er vanmiddag nog over met iemand: waar is al die regen gebleven? Vroeger regende het regelmatig dagen achter elkaar. Soms wel een hele week. Volle dagen regen. Het regent nauwelijks meer. Al heel lang niet. En als het al regent dan is het meestal van heel korte duur. Gisteren en vandaag een heftige bui, maar hooguit een paar minuten of zo. En dat is het dan weer.

Castor - 02-08-’19 19:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hier is ook amper regen gevallen vandaag en de afgelopen dagen. Ik zag wel dat het op andere plaatsen heel anders was met veel neerslag. Vandaag kwam op het nieuws dat ze vorig jaar niet hadden gedacht dat we zo snel de 40 graden konden halen hier. En dat ze nu weer verwachten dat temperaturen boven de 40 graden hier regelmatig voor zullen gaan komen en daar weer andere uitschieters bij horen. Ja uitschieters naar 50 graden bedoel ze dan of wat? Ik denk dat ze het ook niet meer kunnen voorspellen hoe snel de opwarming gaat en watvoor weer we zullen hebben over 30 jaar. Want vorig jaar hadden ze gedacht dat de 40 graden hier voorlopig nog niet gehaald kon worden. En in Groenland hebben ze nu met onze hittegolf van vorige week te maken. Het is daar al dagen boven de 20 graden terwijl het normaal 10 graden daar hoort te zijn. Heel veel ijs is daar dus aan het smelten. Laat die lucht uit de Sahara lekker op zn plek blijven daar. Er komt ook nooit echte koude poollucht hierheen waardoor we eens echte kou beleven van -20 ofzo.

IemandUitDeRandstad - 02-08-’19 20:35
Marian

Ik hoorde ook zoiets op de radio vanmiddag dat het weermodel een halve graad had voorspelt maar in werkelijkheid is het 1,8 warmer geworden .Het is erger in Europa omdat het wolkendek de warmte tegenhoudt waardoor het nog warmer wordt.Wordt er niet vrolijk van.

Marian - 02-08-’19 21:50
Karina

Ik ga even niet meer denken aan hittegolven. De airco staat weer in de kast en op een later tijdstip, als ik er niet meer de zenuwen van krijg, denk ik wel weer eens aan alle ellende die de hitte overal veroorzaakt. Het wordt deze week normaal zomer weer, niets bijzonders, hopelijk blijft het zo tot de herfst. Eerlijk gezegd ben ik nog steeds moe van vorige week. Ik ben aan vakantie toe, ergens op een ijsvlakte!

Karina - 02-08-’19 22:40
Kerstvrouw

Hier is het nu een graad of 21 en bewolkt! Heerlijk! Van mij mag het de hele zomer zo blijven! In de herfst een graad of 10 of minder en in de winter heeeeeeel veel vrieskou en sneeuw! -20 lijkt mij inderdaad wel wat!

Kerstvrouw - 03-08-’19 14:15
Franca

Sorry geen negativiteit, maar hier vandaag zo benauwd en binnen bij mij 25 graden met alles open.
Heb toch even de airco aangezet en alles dicht, om het vocht op te nemen, dan voel ik me niet zo warm. Ik laat mijn airco nog tot half september staan, als de temperatuur in mijn appartement onder de 23 graden komt.

Franca - 03-08-’19 14:30
Marian

Het is niet warm hier maar wel plakkerig.Het is bewolkt en soms schijnt de zon .De duifjes die vorige week uitvlogen zitten nog in de buurt.De ene zit de hele dag i het boompje van de buurvrouw,dat is zo n boompje wat 2 keer per jaar bloeit met roze bloemetjes in het voor en najaar.De andere zit in de tulpenboom zag ik vanmorgen toen ik achterin de tuin bezig was en opkeek en recht in snavel van duifje keek die heel stil wat verborgen naar me zat te kijken.Ben zeker een half uur daar bezig geweest en duifje bleef rustig zitten.De ouders zitten vaak samen op de schutting een beetje kroelen en koeren en volgend nestje te maken :-)

Marian - 03-08-’19 15:29
Marian

Me was droogt voor geen meter met dit weer.

Marian - 03-08-’19 15:30
annelies

aan de hand van de verhalen over was die niet droogt heb ik de centifruge nog maar eens extra laten draaien en het raam open van de ´droog´kamer. hoop dit efect heeft. hier in zeist is het heerlijk weer – bewolkt en niet te veel geplak !

annelies - 03-08-’19 18:22
Castor

Hier ook niet veel te klagen. Wel benauwd en klam, waardoor binnentemperatuur niet echt wil dalen. Blijft zweven tussen de 25 en 26 graden. Ben dat wel heel erg zat.
In de stad blijft warmte en vochtigheid toch aanzienlijk meer hangen dan daarbuiten, hoewel het per straat kan verschillen. Ik zal echt werk moeten gaan maken van een verhuizing naar een wat groener en meer open gebied.
Maar goed, de eerste helft van augustus komen we in ieder geval wel door.

Castor - 03-08-’19 20:00
Karina

Hetzelfde probleem hier met de was die niet droogde. Ik heb m`n rek maar binnen neergezet en de ventilator erop laten waaien, toen was het in 3 kwartier droog. Maar goed, ik wil niet klagen, want het is niet meer heet en dat is het belangrijkste. De komende week ziet er wel goed uit, gelukkig. Dat is weer eentje weggestreept.

Karina - 03-08-’19 22:11
Kerstvrouw

Ik ben de zomer zo zat… de vierde mug in twee maanden tijd is nu alweer binnengekomen. Dat terwijl we hor hebben. Onbegrijpelijk. En natuurlijk vliegt dat vies beest regelmatig vlakbij mijn gezicht… ik haat muggen…
Wie wordt hier ook zo snel gestoken?

Kerstvrouw - 03-08-’19 22:27
annelies

nee, mij slaan ze over. wel die rotvliegen en gister twee, drie wespen binnen.
oww heerlijk die vooruitzichten, https://www.weeronline.nl/Europa/Nederland/Amsterdam/4058223

annelies - 04-08-’19 07:41
Karina

Kerstvrouw er hoeft maar 1 mug te zijn en ik zit onder de bulten. Lekker bloed, zeiden ze vroeger. Ik weet niet of dat klopt of niet, maar ze weten me altijd te vinden.
Annelies, ik probeer hoop te houden dat het niet meer heet wordt deze maand. Alles in de 20 ben ik tevreden mee.
Wespen ja, daar krijg ik wel de zenuwen van. Zit je net lekker buiten te eten, komt er weer zo`n kreng. Dan ren ik meteen naar binnen! Ik ben ooit een keer gestoken en dat was geen pretje. Vliegen kan me niet schelen, maar wespen… nee die moet ik niet.

Karina - 04-08-’19 10:58
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Vandaag even 1 warme dag met hoge temperaturen. Ik baal daar wel van want dan word het meteen weer opnieuw warmer binnen. Bij mij is er namelijk erg weinig voor nodig om het weer opnieuw te warm binnen te hebben. Dus 1 dag 25 graden en dan is het meteen weer 25 graden binnen. Maar gelukkig 1 vervelende dag. Verder zie ik voor vrijdag nog een keer 26. Als het bij een paar keer een uitschieter blijft overleven we het wel. Ik ben ook blij dat we weer in augustus zitten. Het einde van het horrorseizoen is weer in zicht! Maar het heeft wel weer ontzettend lang geduurd. De herfst en winter zijn altijd zo snel voorbij en de zomer lijkt eindeloos te duren.

IemandUitDeRandstad - 04-08-’19 12:06
erica

En nu vinden we 24 tot 26 graden uit te houden. Dat komt door die vreselijke hitte die we eerst hadden. Ik hoop dat het niet weer uitschiet naar boven. Muggen moeten mij ook altijd hebben. heb al drie keer Dengue gehad, buitenland, geen pretje, maar die krengen tijgermuggen, zitten hier nu ook.

erica - 04-08-’19 13:22
Franca

Ja vandaag wordt het hier weer 26 tot 27 graden, dus ik heb mijn airco maar weer aangezet omdat ik het gewoon heel warm heb. In mijn appartement is het sinds die misselijkmakende hittegolf niet onder de 25 graden geweest. Had geen zin in 27 graden binnen, daar word ik miserabel van. Nu nog einde augustus en smekende om een normaal september. Die september van een paar jaar geleden met constant 30 graden was ook een horror.

Franca - 04-08-’19 14:18
Winterwoman

Nog geen mug gezien deze zomer, gelukkig. Wel slakken in de tuin en vliegen binnen, maar daar weten de katten wel raad mee :-).
Wat een heerlijk weer de afgelopen week! Vandaag lekker een terrasje gepakt, goed te doen in de schaduw met een windje.
Toen ik vanmorgen vroeg opstond, was het 11 graden buiten, zo lekker fris! Gelijk keukendeur- en raam opengegooid, uiteindelijk was de temperatuur binnen 20 graden en nu 22 graden. De ventilator staat daarom aan.
Ondanks de bloedverziekende, niet normaal zo hoge temperaturen van twee weken geleden (en de hittegolf in juni), vind ik dit de ideale zomer. Liever een paar korte perioden met bloedhitte en verder normale temperaturen met af en toe regen, dan wekenlang de 30+ hitte van vorig jaar.
We gaan volgend jaar wel screens aanschaffen voor de buitenkant van de ramen. Airco vind ik te duur en te slecht voor het milieu.
Iemand hier die al screens heeft?

Winterwoman - 04-08-’19 17:28
Castor

Ik heb een rolluik maar desondanks loopt de temperatuur razendsnel op. Maar deze woning heeft dan ook echt alles tegen om enigszins koek te kunnen blijven. Ondanks alles donker, potdicht houden bla bla. Zo’n dag als vandaag verpest in 1 x al het gezwoeg van de afgelopen dagen om het binnen wat koeler te krijgen. Buitentemperatuur wordt altijd heel snel binnentemperatuur. Voor 22 graden binnen moet ik helaas wachten tot de herfst echt begint. Dat maakt de zomer extra zwaar.

Castor - 04-08-’19 18:56
Castor

Koek moet zijn koel.

Castor - 04-08-’19 18:57
annelies

en ja hoor, het gemekker van de foreversun fans begint weer dat het eerder donker wordt. dat het niet vanaf 500 tot 2205 uur fel licht is.

annelies - 05-08-’19 07:10
erica

Winterwoman, ik heb een screen, als sinds 2004, in de huiskamer. Zit op het zuiden. Ideale dingen. Gaat plat langs je raam naar beneden, neemt dus geen ruimte in en kan goed tegen storm. Niet goedkoop, maar dat was me het waard.Elektrische bediening vanuit de kamer, dus ik hoef ook de hitte niet in.

erica - 05-08-’19 12:23
annelies

weercijfer zes is weercijfer negen in zeist, wederom !

annelies - 05-08-’19 12:35
Franca

Ik heb een screen op mijn 6 meter brede ramen. Wonen in een broeikas. Doet helemaal niets voor de warmte voor mij. Ongeveer dezelfde omstandigheden als Castor. Pas in de herfst ga ik onder de 24 graden. Deze appartementen zijn gebouwd om extreem de warmte vast te houden met een warmterugwin apparaat. Die kun je niet uitzetten want dan heb geen warm water meer. Zit de warmte erin, dan kun je het schudden voor de rest van de zomer. Jammer genoeg boven de 25 graden verplicht om mijn airco aan te zetten. Het wordt dan gauw 26 a 27 graden binnen. Dat is te warm om de hele tijd activiteiten in te ondernemen. Mijn airco is mijn allerbeste vriend, op mijn familie na, natuurlijk :-)

Franca - 05-08-’19 12:40
prikkelbaar(s)

Wat een zon weer vandaag… ik kan ‘m vandaag echt niet goed hebben. Zo dominant altijd dat licht, je kan je er nauwelijks omheen.

prikkelbaar(s) - 05-08-’19 13:57
Winterwoman

Ja, het is jammer dat er de laatste decennia zo “energiebesparend” is gebouwd dat het nu in dat soort huizen in de zomer een broeikas is. Wat dat betreft ben ik blij dat ik in een huis van begin vorige eeuw woon.
Die screens gaan er zeker komen! De buren hebben ze ook en hebben er echt baat bij. Even flink doorsparen nog :-).

Annelies, ik kom die mensen dus nooit tegen, die overdreven/uitbundig zijn over de zomer. Het lijkt wel of jij dat soort mensen aantrekt ofzo. Ik heb het hier al vaker gezegd: laat de mensen praten. En please, gooi Weerplaza (of wat voor weerapp dan ook) van je computer/telefoon. Dan hoef je je ook niet te ergeren. Kijk gewoon bij het KNMI, gewoon objectieve info.

Winterwoman - 05-08-’19 15:35
Castor

Bouwjaar zegt niet altijd wat. Is meer de ligging en fysiologie. Het is overigens takkewarm vandaag.

Castor - 05-08-’19 16:08
Franca

Ik kom ze wel tegen van die uitbundige zonaanbidders. Vooral op de werkvloer. Die in de herfst binnenkomen na de pauze en bij 18 graden zeggen wat is het koud, was het maar weer zomer. Het is ook de sfeer, in de media, op tv, reclames. Zomer dat is het helemaal. Mensen denken ook dat ze dat moeten volgen of geloven. Tegen de stroom ingaan kost energie en emoties en tijd. Dus heb ik dat opgegeven. Zeg hoogsten,” dat moet nog wat worden dan als de elfstedentocht weer een keer gereden wordt, dan kun je dus niet meer komen werken. In feite doe ik dan met humor, wat zij bij mij doen in de zomer, stel je niet zo aan lekker weer toch, kom op joh het is zomer, dan moet je genieten.

Franca - 05-08-’19 16:30
Karina

Vlogens het knmi: maandag 12 augustus tot en met maandag 19 augustus:
“Grote kans op een wisselvallig weertype waarbij de maximumtemperaturen waarschijnlijk (70-80% kans) enkele graden beneden het langjarig gemiddelde liggen.”
Worden we blij van toch? Heerlijk. Dat helpt mijn angst dat er nog meer hitte komt weer een stuk te verminderen.
Als je nou helemaal geen budget of mogelijkheden hebt: een groot stuk karton voor je raam als de zon erop schijnt doet wonderen. Het houdt echt veel hitte tegen.

Karina - 05-08-’19 17:44
Winterwoman

Castor, klopt wel wat je zegt, maar tegenwoordig wordt er echt zo gebouwd dat woningen zoveel mogelijk warmte vasthouden. Iets te goed geïsoleerd zeg maar.
Ik woon trouwens ook in Utrecht en vond het erg benauwd vandaag.
Ik heb trouwens wel mensen in mijn omgeving die van de zomer houden en enthousiast zijn als het warm is. Maar daar stoor ik me niet aan. Laat die mensen lekker blij zijn. Ik ben blij in de herfst en winter. De massahysterie probeer ik zoveel mogelijk te ontwijken door geen radio aan te hebben en zo min mogelijk TV. En zo min mogelijk kijk ik naar de langetermijnvoorspellingen voor het weer. Dat geeft me wel rust.
En verder…. nog maar een week of drie voor de meteorologische herfst begint! Daar word ik blij van.

Winterwoman - 05-08-’19 19:41
Castor

Winterwoman@ Ik ben het helemaal met je eens wat nieuwbouwhuizen betreft. Ja, wat Utrecht betreft, vies warm vandaag. Ik tel standaard 2 a 3 graden op bij de temperaturen die worden aangegeven voor Utrecht. Dat geeft volgens mij een realistischer beeld. Deze stad is een hitteeiland. Echter, (gevoels)temperaturen kunnen hier per straat verschillen, heb je dat weleens gemerkt? Voor mij ook geen tv, zeker geen radio! Vreselijk! Ik heb genoeg aan films, series en Youtube.

Castor - 05-08-’19 20:48
Marian

Hoe meer groen in je omgeving hoe koeler het wordt.Vanaf de jaren 70 werden er allemaal doorzon woningen gebouwd dus zoveel mogelijk zonlicht opvangen en mijn huis is nog gebouwd voor dat tijdperk gelukkig,geen al te grote ramen .Een eind verderop aan het einde van de stad is een kruispunt en daarboven zie ik regelmatig een ooievaar naar boven cirkelen door de warme lucht bij het asfalt.

Marian - 05-08-’19 22:04
Marian

Ik vertel aan iedereen dat ik een hekel heb aan de warmte en de meeste mensen vertellen dan dat het voor hun ook niet zo warm hoeft en een enkeling vindt het wel lekker en vorige week bij de kassa van appie heijn zei ik tegen een vrouw dat de herfst gelukkig zo weer begint en toen zei ze dat ze ook blij was :-)

Marian - 05-08-’19 22:13
annelies

mijn vorige woning was een doorzon woning marian. met grote shuidpuien die veel zon op vingen in de ochtend (oosten woonkamer( en de ramen aan de andere kant werden ethousiast verhit door de zon in de avonduren (westen). blehgg. daardoor heb ik echt zo een hekel aan de zon gekregen vermoed ik, veel muren aan de binnenkant waren ook nog eens van glas en zucht.. denk er liever niet meer te veel aan. ben nu blij met deze woning. woonkamer nu op westen en ja mensen het is s avonds veel zon in de woonkamer, maar gelukkig worden de dagen korter en nog even heb ik alleen zon aan de slaapkamerkant.

annelies - 05-08-’19 22:43
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja gisteren zou het 22 graden worden hier en het was bijna 25 graden geworden. Dus van de voorspelling klopte niks. Ik zit ook met een binnen temperatuur van 25 graden na 2 warme dagen en de zon die weer op de ramen stond te branden. De voorspelling ziet er goed uit voor volgende week. Deze week zitten er nog een paar warme dagen tussen en het is benauwd dus de warmte zal binnen blijven deze week.

IemandUitDeRandstad - 06-08-’19 13:31
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Mijn flat is in de jaren 50 gebouwd. Met grote ramen aan de oostkant. En ze hebben sinds een paar jaar die goed geïsoleerde nieuwe ramen erin gezet met dubbelglas. Sinds dat gebeurd is is het hier nog veel warmer dan eerst en blijft de warmte veel langer binnen hangen. Ik had wel gehoord dat huizen van 100 jaar oud juist ontzettend warm waren omdat die juist totaal weer niet geïsoleerd zijn. En ik had ook gehoord dat die van ellende beneden op een luchtbed gingen slapen.

IemandUitDeRandstad - 06-08-’19 13:37
Winterwoman

Castor, ons stadsie is zeker een hitte-eiland! Het was gewoon 40 graden toen het zo heet was. Ik woon in een straat zonder bomen, in Oost. Het park wel lekker dichtbij dus. En een schuin dak, dat scheelt dan weer. Helaas geen echte tuin. Ach, het wordt gewoon ontzettend heet in de zomer.
Die vrijdag van de hittegolfweek kwam ik uit m’n werk en de terrassen waren nagenoeg leeg en het was heel rustig in de stad. Heel surrealistisch.
Ik vind de warmte vreselijk, maar gelukkig ben ik gezond. Mijn moeder heeft zwaar COPD en voor haar is dat weer gewoon levensgevaarlijk. Ben altijd blij als ze er weer doorheen komt. Mijn vader daarentegen heeft nergens last van, stapt rustig op de fiets bij 35 graden. De man is 84 :-).

Winterwoman - 06-08-’19 14:35
ANNELIES

ik ben wel zo moet van die . . . . zomer, en van die . . . .zon. en zo zat dat altijd maar rustig droog en zonnig weer. ja wel, af en toe een plensbuitje phoe phoe wat niet langer dan x aantal uur duurt. inderdaad wat castor zegt, vroeger had men veel meer regen, hele weken regen. ik kan nu alleen maar bijna janken als het regent ook met oog op de hooikoorts wat weer op zijn top is op dit moment. bah

ANNELIES - 06-08-’19 15:13
Marian

Ik ben jaren naar me werk gefietst en je moest wel eens een regenpak aan maar niet dagen achter elkaar,als je in de ochtend je pak moest dragen was het in de middag vaak weer droog of andersom.In je herinnering is het vroeger altijd beter :-)

Marian - 06-08-’19 16:07
Franca

hahaha @Marian, tuurlijk was vroeger alles beter. Vind ik van wel. Zoals ik een paar dagen geleden nog tegen Karine vertelde en zij beaamde dat. Je had zomer varierend tusssen 20 tot hoogstens 27 graden, en 30 graden heel uitzonderlijk, dat vond iedereen dan ook. En dan half augustus flinke plensbuien en daarna met 18 graden naar school begin van het nieuwe schooljaar. Dan kun je wel stellen dat er veel veranderd is met het weer. Mijn appartement heeft ramen nou van pakweg 6 meter breed, super geïsoleerd, ik heb screens, een witte zonnedoek over de hele breedte van het balkon, een airco en een ventilator. Van 13.00 uur tot zonsondergang zon, en nog krijg ik mijn appartement niet onder de 25 graden. Dit appartement is goed voor Siberië, dan blijf je lekker warm, maar voor ons nieuwe subtropische klimaat echt waardeloos. Zeker 7 maanden lang in minimaal 25 graden leven. Bij hittegolf is het niet meer te doen. Te veel isolatie, teveel ramen, en over opwarming totaal niet nagedacht.

Franca - 06-08-’19 17:34
ANNELIES

nou marian, er was wel veel meer regen en veel minder zon, het is terug te vinden op weerstatieken.nl.
vroeger had je herfst en lente stormen. nou die zijn ook lekker foetsie want de herfst in de nazomer met extreem veel droogte en zon. gut ik hoop van harte voor iedereen hier dat die tijd van vroeger nog terugkomt maar ik vrees het ergste.

ANNELIES - 06-08-’19 18:18
Castor

We kunnen het er over eens zijn dat de meeste huizen in dit land niet gebouwd zijn op hitte. En daar zijn we mooi klaar mee. In mijn geliefde Zwitserland is het klimaat de laatste jaren ook helemaal over de rooie. De ene hittegolf na de andere. Langdurige droogte. Ik zag het vorig jaar al aan de bomen. Die waren niet echt groen meer. In de Zwitserse kranten is veel te doen over het smelten van de permafrost in de hogere delen van de alpen. Bergen laten de laatste jaren steeds vaker stukken rots los. Er zijn daardoor de laatste tijd meer dan gemiddeld veel klimmers verongelukt.

Castor - 06-08-’19 19:18
Karina

De zomers van 1976 en 1978 waren wel een stukje warmer, kan ik me herinneren, maar wat me vooral opvalt is dat er toen niet zo hysterisch werd gedaan. Het was gewoon: “oh het wordt wel heet” en dat was het dan. Geen code rood/oranje/geel, geen adviezen over water drinken of record informatie. Het werd gewoon warm, punt! Geen gezeur verder.
En ja, de zomers waren vroeger beter, de winters ook en nog veel meer andere dingen, maar niet alles natuurlijk.

Karina - 06-08-’19 21:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nee mijn flat is toch in de jaren 70 gebouwd. Ik heb het eens nagevraagd. En inderdaad toen begonnen ze met die grote ramen en doorzon woningen. Ik heb 1 kant alleen maar grote ramen. En je merkt ook dat het in mn hal altijd veel koeler is dan de huiskamer en de slaapkamer die dus aan de raamkant zitten. Ik krijg de temperatuur gewoon niet lager dan 25 hier. Ik zweet me kapot bij het minste geringste wat ik moet doen. Niet fijn meer.

IemandUitDeRandstad - 06-08-’19 21:08
annelie

ja dat klopt Karina, niet alles was beter. maar toch, ik zou er heel wat voor over hebben wanneer we weer naar dat oude niveau gingen met zn allen. dan maar geen luxe dingen als internet en een sportieve
ford ka- maar marian heeft toch ook wel gelijk ergens, de laatste tien jaar zijn er bijna geen hele dagen regen, laat staan een paar dagen conitu regen. het is er volgens mij gewoon in geslopen, steeds minder regen, steeds droger en warmer, sowieso de winters. ik vind het echt jammer, ik weet nog dat wij gingen schaatsen op slootjes tussen de weilanden door in Zeist-Bunnik. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader ooit nog eens een smakkert heeft gemaakt op dat ijs, dat de mensen gewoon stil stonden om maar te kunnen kijken. hahah mijn vader had altijd wel wat. maar het was zo heerlijk die tijd. zo jammer dat het allemaal verandert in een ander klimaat/ andere sfeer.

annelie - 06-08-’19 21:33
Marian

Met de bijna constante temperatuur van 22-23 C sukkelen we door augustus heen.

Marian - 06-08-’19 22:24
annelies

gauw, snel zonnutjhu stel je voor zeg een dag bewolking en regen ..

annelies - 07-08-’19 07:37
annelies

aan Mooi Weer-

joh, ga eens weg en
hoepel eens op.
we zien je genoeg
het word vervelend jou maar elke dag
weer opnieuw mee te maken
Jij zorgt voor hitte, plaknachten en subtropen,
jij zorgt dat de natuur uitdroogt
jij zorgt dat de regen wegblijft
sorry maar we we zijn je beu

wij willen jou niet 7,8,9 maanden continu meemaken
met je verstikkende hittegolven en je hoge temperaturen
met je pikkende zon
Wij hebben je nu wel een beetje genoeg gezien, en
we wachten op je makker Slecht Weer

Laat je vriend maar komen, we wachten op hem
Laat hem lekker waaien, regenen en stormen,
Hij geeft ons energie en maakt ons humeur beter
De natuur voelt zich beter en jij maakt onze huizen koel.

Toe, Slecht Weer blijf tot eind april volgend jaar,
We willen je omarmen,
jouw rust op straat, jouw koelte en mindere droogte,

Graag zien we je snel weer.

annelies - 07-08-’19 08:50
Karina

Volgende maand liggen de kruidnootjes al weer in winkel,las ik net. Ohhhh lekker! Dat is wat mij betreft het begin van de herfst. We gaan de goede kant op.

Karina - 07-08-’19 10:11
erica

Woon in een oud huisje, 600 jaar oud. Enkelsteenmuurtjes, geen isolatie. Koelt wat eerder af, maar je verliest in de “winter” ook snel warmte. De screen werkt bij mij goed, een paar smalle ramen maar. En ik leg ook nog wel eens een luchtbed tussen het raam en de overgordijnen, isoleert ook. Alle beetjes helpen.

erica - 07-08-’19 13:43
Karina

Volgens Weerplaza moeten we nog even genieten, want na het weekend wordt het herfstachtig. Dat betekent voor ons dus vanaf maandag genieten! Regen, wind en wolken. Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ben ZOOOO klaar met de zomer!

Karina - 08-08-’19 13:37
Marian

en we gaan knallend de zomer uit.Morgen de laatste warme dag en veel onweer.Klinkt als vuurwerk die het najaar aankondigd :-)

Marian - 08-08-’19 15:11
Castor

Ik ben er ook erg gelukkig mee maar ik probeer toch nog even niet al te enthousiast te zijn. Eerst zien, dan geloven.
En een week ‘slecht’ weer in augustus betekent nog niet dat er geen hitteperiode meer kan volgen. Denk aan 2016. De staart van die zomer (september) was onverwacht gruwelijk.
Sorry dat ik wat zuurpruimerig overkom. Ik kijk er ook reikhalzend naar uit maar probeer enige reserve in te bouwen. Zelfbescherming.
Maar ik hoop voor iedereen hier dat de voorspellingen uitkomen! Wie weet zijn de wonderen de wereld nog niet uit. We gaan het zien.

Castor - 08-08-’19 20:24
Karina

Castor ik denk er net zo over hoor. Ik ben hartstikke blij met het komende koelere weer, maar ik vertrouw het ook nog lang niet. Voor hetzelfde geld is het eind augustus weer warm. Ik bekijk het per week want meer zekerheid is er eigenlijk niet. Het blijft voorspellen en er zijn geen garanties. Inderdaad, zelfbescherming.

Karina - 08-08-’19 20:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Precies Castor ik denk er netzo over. Ik voel me nog niet veilig ondanks ze goed weer voorspellen voor de komende 2 weken. En dan bedoel ik ook september. We zijn er nog niet helemaal. Al ben ik wel blij met 2 extra weken koeler weer. Weer 2 weken minder afzien met het weer in ieder geval. Dan kan de temperatuur hier binnen weer eens onder de 25 graden komen wat nu niet lukt.

IemandUitDeRandstad - 09-08-’19 01:36
Franca

Eerlijk gezegd heb ik nog elke dag in de zomer gezeten. Hier rondom Eindhoven gewoon elke dag minimaal 25 tot 27 graden geweest. Dat was vroeger gewoon hoog zomer. Daarom is het binnen bij mij nog stik benauwd, en heb ik echt nog elke dag een paar uur de airco aan moeten zetten om even bij te komen. Vooral als ik ging koken of schoonmaken. Ik ben zeer blij met volgende week, maar hier duikt hij nog niet onder de 20 graden. Als ik heel eerlijk ben, is dat voor mij pas echt genieten, onder de 20 graden. Ik ben ook helemaal klaar met de zomer, heb het gehad.

Franca - 09-08-’19 10:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

De voorspelling komt alweer niet uit voor vandaag. Het zou moeten plenzen op dit moment met 90% regenkans maar het is gewoon droog. Er gebeurd dus niks bijzonders. Bij mij was het deze week gewoon 22 graden met zon, dus buiten goed te doen maar binnen is het dat bekende jojo effect. Je komt thuis en dan is het 24 graden binnen. Je zet de mobiele airco aan en dan gaat er 1 graad af. De volgende ochtend staat de zon op je ramen te branden en stijgt de temperatuur in een halfuur tijd van 23 naar 25. En moet ik weer de airco aanzetten om dat ongedaan te maken. En lukt het je om het weer naar 24 te dalen. Vandaag heeft de zon niet geschenen dus de temperatuur is hier nu niet gestegen.

IemandUitDeRandstad - 09-08-’19 11:58
Karina

Iemand, soms gaan de buien net langs in plaats van over. Hier in de buurt van Utrecht is het af en aan plens regen al sinds vanmorgen vroeg. Gisterochtend zou het hier droog zijn (volgens de buienradar) en het regende behoorlijk, maar niet zo lang. Het is wel plakkerig vandaag, bah. Franca, het valt me de laatste tijd vaker op dat de definitie van wat zomer is wordt aangepast. Nou, als het 25C of meer is, is dat gewoon een zomerdag. Ze kunnen me wat!
Gisteravond zag ik het weerbericht op tv en in Italië en omstreken is het nog steeds 35C en de weerman noemde dat “lekker zomerweer als je er op vakantie bent”. Ik dacht, huh? Als het hier 35C noemen ze het heet en is het code oranje bla bla, maar ben je in Italië en is het 35C is het gewoon lekker zomerweer en maken ze er geen probleem van. Snap jij het nog? Ik niet!

Karina - 09-08-’19 13:25
erica

Ik vertrouw het ook nog niet. Slag om de arm. Het is vies plakweer nu. En vorig jaar was het nog heet met nazomers tot in november. Eerst maar eens zien…

erica - 09-08-’19 15:49
Karina

Zo, de boel kan lekker doorwaaien vandaag! Heerlijk. Nu de temperatuur nog iets naar beneden, dan is het helemaal goed.

Karina - 10-08-’19 09:52
Kerstvrouw

Het gaat heerlijk weer worden als het meezit, temperaturen onder de 20 graden (waar ik woon zal het wel boven de 20 blijven)! Dat is al heel wat! In mijn provincie zijn niet veel buien te verwachten las ik net op de site. Dat is nou weer jammer aangezien hier alles verdord is en de bladeren weer uit de bomen vallen. (Dus alweer dag herfstkleurtjes!)
Karina, het komt zeker door het weer dat er nu is. Dan “missen” ze de hitte toch weer en vinden ze zelfs 35 graden nog lekker. Als het maar warm is.
Gisteren was het hier bewolkt (ook weer geen enkele bui, alleen wat gedruppel, het waaide zo af en toe redelijk maar het was wel heel plakkerig). Kwam ik van mijn werk in een complete chaos terecht! Mensen reden als idioten. Raar inhalen, niet uitkijken, ik zag op straat ook regelmatig boze gezichten (zou goed kunnen wat jij zei, Annelies! Dat de zon een keer niet schijnt.)
Prikkelbaar(s), ik kan ook niet tegen dat licht. Vind het verschrikkelijk en zo overheersend inderdaad.
En ik weet niet wie het zei, maar ik geef die persoon helemaal gelijk met dat de zomers eindeloos duren en de winters zo snel voorbij gaan. Komt ook zeker doordat het hier vaker warm dan koud is.
Ik hoop dat er in september, oktober en november echt geen nazomer meer komt. Dat we ons weer eens op oktober kunnen verheugen zonder dat het weer alles gaat verknallen.

Kerstvrouw - 10-08-’19 10:43
Kerstvrouw

Weet je, ik vertrouw de voorspellingen van 2 weken zelfs niet… ze zeggen nu wel dat het kouder wordt, maar voor hetzelfde geld gebeurt er over een halve week weer een “wonder” waardoor het toch opwarmt en misschien weer heet wordt. Ik hoop het niet hoor, maar hoeveel koude dagen zijn er ineens al verknald door warmte? Wat kwam er nou uit van de beloofde prachtige winter? Alle factoren zaten mee en nog was het lente achtig.
Maar ik zie iedere “koudere” dag als een cadeautje!

Kerstvrouw - 10-08-’19 11:00
Marian

Ik ga er van uit dat de zomer afgelopen is en we de eerstkomende 7 maanden weer lekker weer krijgen.Hierbinnen is het nog steeds wel warm 23,5 C.

Marian - 10-08-’19 14:28
annelies

zo moe van die rotzomer. vanmorgen met het hondje wezen uitwaaien. er zitten maar steeds van die rotvliegen hier binnen, hoe schoon het ook is. heb ik ook nog een halve griep dus kan die klootzakjes echt niet hebben steeds op je lichaam ( leuk joh – zomer !!”..!!!!!!) heb er al drie vier gemold, ondanks ik een dierenvriend ben. maar gister en vandaag even echt niet. hoop op een extra VROEGE superherfst. Ik zal inderdaad niet zo kinderachtig doen als de zomerliefhebbers wanneer er één klaagt over druppeltjes regen of ‘saai weer’ maar ik ga nu echt genieten van de herfst en winter. met veel bewolking, wind, storm en andere ouderwetse gezelligheid : ) :)

annelies - 10-08-’19 15:36
annelies

aan Kerstvrouw/ Prikkels- hier nog één, die er niet tegen kan hoor.

annelies - 10-08-’19 15:38
annelies

dit noemen ze nu weer ‘VIER’ even een paar uur wolkjes en wat wind. daarnaast overheerst die zon.

annelies - 10-08-’19 15:40
Prozac

@Annelies, wat nou “wat wind”? Er zijn hier verdomme 2 bomen gescheurd en ontworteld. Beetje dimme aub.

Prozac - 10-08-’19 17:18
Franca

Kan niet wachten dat de temperatuur lager wordt. Ben er moe van dat sinds de 2e hittegolf het hier constant 24 tot 27 graden is geweest. Hopelijk vandaag de laatste dag. Kan ik eindelijk mijn huis koelen zonder airco. Vreemd buiten een warme sub tropische krachtige wind. Zo loom en echt vreemd.

Franca - 10-08-’19 17:32
Kerstvrouw

Pfffff ik word echt een beetje maf van die zon nu. Meteen zo warm als dat ding schijnt. En dan ook nog elke dag hier. Heb het wel gehad. Dat het in de winter maar fijn bewolkt en ijskoud wordt! En inderdaad een koude herfst.
Ik vrees er helaas voor dat de komende paar weken met dat voor ons betere weer voor mijn provincie niet zo geweldig zullen uitpakken als ik hoop. Ik ben bang dat het toch weer de hele tijd zonnig is en, aangezien het hier toch wel weer boven de 20 gaat worden, zal het dan ook wel weer aanvoelen als 25 graden omdat ze op de site al zeiden dat de kans op echte regen echt klein is. Zo jammer dit, maar ja, we gaan het zien.

Kerstvrouw - 10-08-’19 17:46
annelies

ik dacht we hier niet mochten vloeken op deze website aan prozac

annelies - 10-08-’19 17:59
Prozac

@annelies, jullie niet inderdaad. En wil je echt deze discussie aangaan?

Prozac - 10-08-’19 18:04
annelies

en ja wel hoor weer 24 graden in mijn appartement. hoop echt zoals ik al eerder zei, is dat we nu eens een herfst krijgen die de afgelopen twee drie jaar dat we amper herfst hebben gezien ( behalve december) eens goed inhaalt. OWWWHhh heerlijk lijkt me dat ! Dan kunnen wij ook eens gaan Genieten !

annelies - 11-08-’19 10:01
annelies

pff nog een paar weken en dan september
http://all4desktop.com/data_images/1920%..

annelies - 11-08-’19 10:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben ook bang dat de zon iedere dag blijft schijnen ondanks de lagere temperaturen. Want dan krijg ik het namelijk nooit onder de 25 graden binnen. Ik krijg het iedere dag leefbaar als ik savonds de airco aanzet. Maar de volgende ochtend gaat de zon branden op de ramen en komen er weer een paar graden bij. In een halfuur tijd komt er al 1 graad bij, niet normaal. Dus dan is het buiten 19 graden en dan loop je binnen nog steeds te puffen. Ik denk eigenlijk ook dat als er een hoge luchtvochtigheid bijkomt het nieteens prettig aan zal voelen die 19 graden. Ik moet nog zien of het wel zo prettig word. Maar het word in ieder geval buiten leefbaar weer. Ik hoop voor binnen ook dus er moet genoeg bewolking zijn.

IemandUitDeRandstad - 11-08-’19 12:42
erica

Het was dus een zomerstorm gisteren, zaterdag, windkracht 10! Helaas 1 persoon overleden, omgevallen boom. Ik ben thuisgebracht van werk, een lift. Kon de bushalte niet halen. Je moest je overal aan vasthouden. Volgende week ziet er goed uit, ALS het uitkomt natuurlijk. Maar ik wordt er wel vrolijk van.

erica - 11-08-’19 13:14
Karina

Die zon is ook waarom ik blij ben dat ik op het oosten woon. Ik zit nu op een uur of 2 zon in huis als ie tenminste meteen bij opkomst gaat schijnen. Tegen de tijd dat we in de derde/vierde week van augustus zitten, heb ik ongeveer nog een uurtje de zon in huis. Dat scheelt een heel stuk.
Als het hoog zomer is, heb ik de zon van 6.00 tot 10.00 in de ochtend in huis en dat is een stuk beter dan de hele middag/avond.
In september bijvoorbeeld, als het dan nog warm is, is het aan mijn kant van het gebouw relatief koel. Aan de andere kant (op het westen) is het dan nog behoorlijk warm. In sommige gevallen hebben de bewoners aan die kant de ventilator nog aan, terwijl aan mijn kant zowat de verwarming aan kan. Zo veel kan het schelen.
Vroeger heb ik ook op het westen gewoond, dus ik weet hoe het is en dat wil ik nooit meer.
In de komende week heb ik wel vertrouwen met de voorspellingen, de week daarna hoop ik op dat het ook uitkomt en verder wachten we het maar af. Het goede nieuws is dat het in een groot deel van europa ook wat koeler wordt, dus mocht de wind weer de verkeerde kant op draaien aan het eind van de maand, valt het misschien nog mee.

Karina - 11-08-’19 13:35
Marian

de eerstkomende dagen ziet het er goed uit.De temp in huis is nu 22,5 C.

Marian - 11-08-’19 15:51
Franca

@IemandUitDeRandstad, hetzelfde probleem hier. Heb weer de airco aan vandaag. Stijgt binnen luttele uren naar 25 a 26 graden binnen. Te warm om iets in te ondernemen. Aantal zonuren moet minder voordat ik kan genieten.

Franca - 11-08-’19 16:32
Castor

Hier ook nog een hoge binnentemperatuur. Gedeelde smart is halve smart.

Castor - 11-08-’19 18:59
annelies

van de ´herfst´week zie ik ook weinig gebeuren @ randstad- alleen vannacht 12 uur gaat het plenzen maar verder niets in zeist. bah de bladeren vallen hier van de bomen door de droogte maar we hebben gewoon weer zon.

annelies - 12-08-’19 08:59
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hier heeft de zon ook weer een paar uur geschenen. En ja zo blijft het binnen warm. Ik zit ook op het oosten Karina met ochtendzon maar ik vind dat ook verschrikkelijk. Ik heb echt vanaf dat de zon opkomt tot 1 uur smiddags de zon op de ramen. Dus ik weet niet waar dat aan ligt. Misschien dat jij of ik niet exact op het oosten zit. Misschien dat ik toch een beetje naar zuid sta en niet alleen oost waardoor die zon nog langer kan branden op de ramen. Nu wel regen met wat onweer.

IemandUitDeRandstad - 12-08-’19 11:52
Karina

Met het onweer is het hier gelukkig meegevallen tot nu toe. Wel een lekkere plens regen van tijd tot tijd. Zal de natuur blij mee zijn. De vooruitzichten zijn goed, als het uitkomt natuurlijk. Die laatste week van de maand zit me nog niet lekker, die vertrouw ik niet, maar voor nu geniet ik.

Karina - 12-08-’19 16:00
Winterwoman

Nou Annelies, het gaat hier in Utrecht behoorlijk tekeer. Weer een bewijs dat al die weerapps niet betrouwbaar zijn. Want in Zeist zal ook wel het e.e.a. gevallen zijn. Volgens mijn vriendin die in Zeist woont, komt het met bakken uit de hemel.

I love rain!

Winterwoman - 12-08-’19 16:07
annelies

@KERSTVROYUW- jeb ! lekker dus door de regen naar de Deen gefietst ! Heerlijk…

annelies - 12-08-’19 17:09
annelies

echt zalig hoor, zo verfrissend na weer een dag afzien met zon. hoop dit zo blijft, lullig voor de zomerlovers maar mogen wij ook eens een meevallertje?

annelies - 12-08-’19 17:10
Kerstvrouw

Hier ook tot nu toe meer zon dan regen. Maar de temperatuurtjes zijn heerlijk!
Wat ik typisch vind, ze zeggen nu dat de zomer vakantie heeft en vragen zich af of die nog terugkomt. Alsof regen niet bij de zomer hoort. Gekke mensen.

Kerstvrouw - 12-08-’19 20:47
Marian

Was in me t shirt naar de stad gefietst en op de terugweg ging het er steeds donkerder uitzien en begon al te onweren en kon net nog me fiets binnen zetten en naar binnen rennen en toen was me rug al flink nat en toen kwam me er een flinke wolkbreuk :-)

Marian - 12-08-’19 23:02
annelies

heerlijk lekker nog fikse onweer rond elven vannacht, eens een keer wat anders dan hitte en zon.

annelies - 13-08-’19 07:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

De temperatuur is nu eindelijk binnen ook goed. 23 graden hier binnen, kan nog steeds lager maar het is weer leefbaar. Hopelijk was dit het voor dit jaar. Als dat zo is vind ik het alsnog reuze meevallen deze zomer in vergelijking met andere jaren. Ja het is dan wel heter dan ooit geworden met 40 graden maar het is veel minder vaak warm geweest. Het heeft hier flink geregend alles bij elkaar vandaag en gisteren. Het is hier nu ook weer lekker aan het regenen met wat gerommel van onweer erbij.

IemandUitDeRandstad - 13-08-’19 12:37
Marian

Dit jaar heeft de airco 4 dagen moeten draaien en vorig jaar was dat 14 dagen dus dat is wel een flink verschil.

Marian - 13-08-’19 13:55
Winterwoman

Herfst in de zomer! Wat worden we verwend.
Ik vind het prima als het voortaan elke zomer zo is. Twee bloedhete weken voor de zonaanbidders, en verder temperaturen onder het gemiddelde, en veel regen. Heerlijk heerlijk heerlijk.

Winterwoman - 13-08-’19 16:10
Kerstvrouw

Het is echt onvoorstelbaar. Regent het hier eens een keer na maanden droogte, komt er zo’n gekke man van middelbare leeftijd: “wat een ***weer!” Ik dacht daarna nog van “je bent zelf een ***vent, een verwaande kwast!”
Echt wat willen de mensen nou? De natuur is hier aan het verdorren van de droogte, er is watertekort en de oogdten mislukken soms waardoor alles duurder wordt. Maar regen mag niet, want dat is ***weer. Hoe willen ze het dan?
En daarbij snap ik er helemaal niks van. Ik bedoel, er zijn auto’s, we hebben een dak boven ons hoofd, genoeg gebouwen om in of onder te schuilen… waarom dan toch dat gejank nog?

Kerstvrouw - 13-08-’19 17:13
Kerstvrouw

Eens, winterwoman! Maar dan geen 2 aaneengesloten weken maar een week koel weer er tussen!

Kerstvrouw - 13-08-’19 18:35
Marian

Er loopt elke dag wel iemand te zeuren over het weer en zolang zij zeuren hebben wij mooi weer :-)

Marian - 13-08-’19 22:16
Kerstvrouw

Haha zo kun je het ook bekijken! Dat is wel een slimme, Marian! Alleen is het klagen over de hitte natuurlijk een uitzondering.

Kerstvrouw - 13-08-’19 22:20
annellies

inderdaad ! net even met de jackrussel een balletje wezen trappen op het voetbalveldje.. zo héérlijk zonder die hete pikkende allesoverheersende zon..

annellies - 14-08-’19 10:17
IceQueen

Ik ben ook best tevreden. Deze zomer viel me alles mee maar het voornaar was wel erg heet. April, mei en juni vond ik verschrikkelijk vermoeiend, ongemakkelijk, heet, zweten, alles.

IceQueen - 14-08-’19 12:35
Karina

Wel leuk dat jullie al de balans opmaken van deze zomer, maar we zijn er nog niet hoor. De laatste week van de maand gaat de temperatuur weer wat omhoog. Voor je het weet is het weer 25C.

Karina - 14-08-’19 13:24
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nee ik weet dat we er nog niet zijn hoor Karina. Ik zei dat als we geen warm weer meer zouden krijgen dat het dan erg meeviel. Maar inderdaad ze hebben het weer over te warm weer voor de laatste week van augustus. En de eerste week van september hebben ze het al over nazomer weer met ook maxima boven de norm. Zelfs in oktober kan je nog 25 graden hebben. Maar ik zou wel blij zijn als het oktober is. Zitten we een stuk veiliger en zitten we aan het begin van het goeie seizoen. Al kunnen ze aan de andere kant er naast zitten. Ze hadden voor juli gezegd dat er geen grote afwijkende temperaturen zouden komen en het rond de norm zou blijven, nou je weet wat daar van terecht is gekomen: 40 graden. En dat zeiden ze dan nog 2 weken ervoor. Ook al weten ze het nog niet, er kan nog een keer ellende komen en nazomer weer is eigenlijk standaard in september met 20+. Maar augustus gaat in ieder geval wel heel snel voorbij vind ik. Aan de juli maand leek geen einde te komen maar augustus is de eerste maand die snel lijkt te gaan.

IemandUitDeRandstad - 14-08-’19 13:53
annelies

en maar weer die zon………… zon zon en n0og eens zon

annelies - 14-08-’19 13:56
Kerstvrouw

Hier ook, Annelies. Dus zo veel van het beloofde “herfstweer” is er echt niet.
Laat die nazomer dit jaar maar eens een keer zitten zou ik zeggen… we hebben onderhand al genoeg zomer in Nederland.

Kerstvrouw - 14-08-’19 13:59
erica

Las gister een stukje in een blad, een bijvoegsel van de Telegraaf van zaterdag juli. Ene Marjolein Hulsjer of Huisman, weet het niet meer, over “Wat doe je als je niet van zomer houdt?” Ons verhaal dus. Ik probeer Haar te googelen, om de site door te geven. Maar ja, zonder de goede naam?
Het is nu heerlijk, maar vertrouwen doe ik het ook niet.

erica - 14-08-’19 14:19
erica

zaterdag 6 juli was dat.

erica - 14-08-’19 14:20
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zou ook niet weten wat er zo vreselijk zou moeten zijn aan dit weer. Zo koel is het nieteens met 20 graden en regen is er amper gevallen. Het was weer benauwd buiten vandaag. En vrijdag word het alweer 22 graden met zon, dus welk koel weer? Ik vond het alleen maandag en gisteren lekker. Vandaag is het weer benauwd zweet weer.

IemandUitDeRandstad - 14-08-’19 17:51
Castor

Ik ben het met Randstad eens. Ik ervaar de lucht vandaag als broeierig. Gisteren en maandag was beduidend frisser. Hoe dan ook, met ingehouden adem leef ik toe naar september. Ik ga er wel vanuit dat het nog warmer gaat worden maar de komende twee weken lijkt me wel te doen. Zeker als je bedenkt dat het nog augustus is.

Castor - 14-08-’19 18:18
Castor

Een of twee keer 25 graden in oktober kan ik wel hebben (liever niet natuurlijk). Als alles er omheen maar fris is! En de nachten koel zijn. Dan blijft de binnentemperatuur oké. Ik maak me wat dat betreft meer zorgen om september.
In huis schommelt het nu tussen de 23 en 24 graden. Nu 22,5 maar ik ben net thuis. Over een uur zal het 23 a 23,5 zijn. Alleen al door aanwezig te zijn, een lampje aan en even wat computeren en eten opwarmen.

Castor - 14-08-’19 18:24
Winterwoman

Erica, je bedoelt dit artikel:
https://www.telegraaf.nl/vrouw/1212096816/de-zomer-kan-me-gestolen-worden?utm_source=journa.com&utm_medium=referral&utm_content=/marjolein-hurkmans

Ik vind het trouwens niet erg als de zon schijnt op een dag als vandaag. Met de frisse wind prima te doen. En ik hou van nazomer, als het maar niet zo heet is. Maarja, ik zei hier vorig jaar iets soortgelijks en toen werd ik bijna afgemaakt door een paar mensen hier. Je kunt echter prima een hekel hebben aan de zomer en toch genieten van de zon. Bij mij gaat het puur om de temperatuur en de algehele zomerhysterie.

Winterwoman - 14-08-’19 18:47
Castor

Vroeger, toen ik nog jong, fris en fruitig was, haha, waren er jaren dat de zomer me niet lang genoeg kon duren. We gingen in die tijd vaak halverwege september nog lekker een maand naar het zuiden om de zomer te rekken. Aan de zuidkust van Turkije kon je in die tijd, ik spreek over de eerste helft jaren negentig, voor zes gulden! per dag heerlijk huisgemaakt eten, slapen en ontbijten in een boomhut! Spotgoedkoop! Dat was in Olympos, een vallei aan de zuikust dat in die tijd nog een backpackers geheim was. Groen, eenvoudig, gek, wild, een beetje hippie-achtig. Vandaag de dag helaas een stuk duurder en commerciëler dan in die tijd. Er is op veel plekken in de wereld een hoop charme verloren gegaan. Hoe dan ook, september was toen al het naseizoen, ‘s avonds ging soms het kampvuur aan omdat het op sommige avonden al flink fris kon worden. Overdag rond de 30 graden, wel warm maar goed te doen daar. Tegenwoordig kan het daar, als het tegenzit, half oktober nog tegen de 40 lopen. Ergens rond m’n 40e is mijn tolerantie voor hitte gaan kantelen. En dat lijkt met het jaar erger te worden. Ik denk dat het lichamelijk is. Veranderde energiehuishouding. Zoiets. Niets aan te doen. Toch houd ik nog steeds enorm van de sfeer, omgeving en het alledaagse leven in zuidelijke landen. Alleen jammer dat het er zo pokkeheet is.

Castor - 14-08-’19 21:34
Marian

Ze worden overal gek van de toeristen.Hier in middelburg ga ik normaal gesproken de hele zomer vakantie gewoon de stad niet in omdat die wordt overspoelt door toeristen.Vorige week moest ik even de stad in en het was ook kermis.Liep ik daar met me fiets de ene na de andere toerist te ontwijken omdat ze alle kanten opkijken behalve waar ze lopen,want ze zijn toeristen en dan kijk je niet waar je loopt.Ik had er al 30 ontweken en bij de 31 dacht ik krijg de klere maar en liep gewoon door en een mevrouw heeft zich flink bezeerd aan me fiets omdat ze domweg niet keek waar ze liep.Werd die vent bijna nog pissig terwijl zij tegen me aanliep terwijl ik al stilstond.Nog een week en dan wordt middelburg weer de stad voor de inwoners en zijn de toeristen weer opgerot,gelukkig

Marian - 14-08-’19 22:12
annelies

hhahahaah @ Marian. het zou ook echt een gedraging voor mij zijn.. hahah … tja vroeger was ik ook één van die vele badgasten ( zoals ze dat van campinggangers zeiden in die tijd ) die middelburg afslenterde als het even geen strandweer was. ik heb het volgehouden tot mijn achttiende mee naar de camping en toen had ik er wel mijn buik van vol. mijn ouders bleven altijd nog wel de drukte op walcheren op zoeken, ook omdat er veel familie in de buurt van de camping woont. ik vind de natuur in de B weggetjes wel mooi, de culturele sfeer en de woeste zee bij wind of de stille bij rustig weer altijd wel erg mooi van zeeland. in zeeland merk je eigenlijk echt wat zomer is, in alles. dat heb je in de randstad niet zo

annelies - 14-08-’19 23:22
annelies

wat ik daarmee bedoel te zeggen, je proeft echt de zomerse vakantiesfeer… in de randstad heb je veel meer woon-werkverkeer en drukte om van a naar b te komen.

annelies - 14-08-’19 23:25
marian

maar dat je blij bent als iedereen weer terug naar huis is dat kan ik me helemaal indenken, marian

marian - 14-08-’19 23:28
erica

Winterwoman, het was niet het blad vrouw, maar een extra zomerbijlage. En de titel was ook: wat als je niet van zomer houdt. Heb haar niet kunnen vinden.
Hier hebben we de ELCID week, lees “el shit” week. Introductie van 2000 nieuwe studenten. Ook niet te zijn nu. De rust hier komt pas terug na leidens Ontzet op 3 october. Dan zijn de touristen verdwenen.
Totdat de tulpen weer komen. En idd. ze kijken niet waar ze lopen. Of ze zitten op hun mobiel te appen. Ik ontwijk ze ook niet meer, zet me schrap en dan lopen ze maar tegen me aan. Een sorry kan er vaak niet eens vanaf.

erica - 15-08-’19 13:00
Kerstvrouw

Over een paar jaar hebben we een rattenplaag in Nederland, las ik.

Volgens ongediertebestrijder Rentokil groeit de ratten- en muizenpopulatie in Nederland. De toename ligt niet alleen aan het verminderen van gifgebruik. “Het komt ook door de zachte winters. En dat mensen vaker op straat eten en voedsel laten slingeren, helpt evenmin”, zegt een manager van het bedrijf.

Tja, wij zeggen niks meer, toch?

Kerstvrouw - 15-08-’19 13:13
Kerstvrouw

Erica, ik herken het helemaal wat je zegt over toeristen! Nu weet ik niet of wat ik ga zeggen echt over toeristen gaat, maar ik was vorig jaar ergens in een grote opengestelde tuin en daar was het prachtig. Het had ook rustig moeten zijn, maar dat viel vies tegen. Hordes mensen in een rij die niets deden dan praten en met de mobiel spelen. En inderdaad overal foto’s van maken en gek doen. Dat deed de rustgevende muziek en omgeving te niet, zo jammer. Zelfs op zo’n plekken is het al niet rustig meer. Het was net de Efteling.
Maar goed, hier heeft het lekker lang geregend na een lange tijd! Hopelijk hebben we nu eens een dag dat de zon niet tevoorschijn komt. De temperaturen zijn inderdaad nog best warm. Ik had ook op iets koeler weer gehoopt, maar nee. Iemand die nu nog zegt dat het herfstig is heeft een pan los.

Kerstvrouw - 15-08-’19 13:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ga tijdens de zomervakantie ook helemaal nergens heen. Overal te druk. Ik vermijd ook de stad. En uitjes ondernemen doe ik nu ook niet omdat het overal gewoon een chaos is van al die mensen die vrij zijn. Nee dankje dan blijf ik liever thuis. Ik haat deze periode van het jaar het meest waarin bijna iedereen vrij is en het zomer is. De temperaturen zijn gewoon weer omhoog bijgesteld voor volgende week. Eerst stond er allemaal 18/19 zonder zon en nu staat er voor volgende week alweer 21/22 met zon. Komt niks van uit van dat koele weer.

IemandUitDeRandstad - 15-08-’19 13:34
Marian

Muizen en rattenplagen komen ook doordat de natuurlijke vijand er steeds minder is.Torenvalken,buizerds en uilen kunnen er goed van leven.Maar als je gif gaat strooien vergiftig je wel gelijk de roofvogels die de dooie dieren opeten.Hoe meer je het ecologisch evenwicht naar de klote helpt hoe erger het wordt.

Marian - 15-08-’19 15:21
annelies

maar al die ratten en muizen nemen toch ook weer ziekten met zich mee?

oww, ik vind die vieze vliegen al zo fucking erg. ben niet bang voor muizen, heb er zelfs nog wel eens gered op mijn werk als ass.corr. bij een ontmoetingscentrum (door ze terug te plaatsen een eind verder in het bos) maar van die grote ratten als je je fiets in het donker in je schuur wilt plaatsen, ieewwwhh— nou krijgt zo een beest nog wel een trap maar toch.. bah moet er niet aan denken.

annelies - 15-08-’19 16:14
annelies

en ik heb ook wel eens gehoord dat er al ratten lopen op de grachten van Utrecht – A´dam, van die hele grote. ( of het moet een broodje aap verhaal zijn geweest van iemand).

annelies - 15-08-’19 16:16
Marian

Ze komen af op eten.In me voederkooi komt tegen de avond soms een muis om vogelvoer te eten.Dat is een lief klein muisje en geen grote enge rat :-)

Marian - 15-08-’19 16:34
Karina

Deze tijd van het jaar is ook niet mijn favoriet. Ik ben een beetje net als mijn kat: routinebeestje. Ik vind het fijn als de scholen weer beginnen, iedereen weer naar het werk gaat, de kaarsjes in de avond aankunnen… alles weer gewoon wordt. Het is misschien voor sommigen een beetje saai, maar het geeft mij rust.
Het weer nu bevalt me prima. Lekker regentje zo nu en dan, beetje wind, graadje of 20, af en toe wat zon. Van mij mag het nog even zo blijven. Vooral in de vroege ochtend is het zo heerlijk koel en fris. En ik las net dat het volgende week in de nacht onder de 10C kan komen. Ik hoop dat de zomer niet meer echt opleeft, want daar ben ik echt zo klaar mee!!

Karina - 15-08-’19 17:35
Franca

Ik hou ook van rust, en ik vind Nederland overvol, chaotisch en druk. In de zomermaanden kies ik er voor om thuis te blijven, dan kom ik meer tot rust. In de herfst ga ik vaak op vakantie, alles is dan lekker rustig en dat vind ik heerlijk. Routine vind ik ook fijn, geeft houvast in het leven. Heb er geen hekel aan. De zomer is voor mij ook een hysterische periode, de massa die zich steeds meer laten gaan buiten. Ik hoop echt dat ik op een dag op een plek zou kunnen wonen waar er rust en ruimte is. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, je moet daar geld voor hebben, en als je houdt van je familie is dat ook moeilijk. Maar ik blijf dromen. Herfst, kaarsjes een goed boek een spannende film, allemaal geniet momentjes van het leven.

Franca - 15-08-’19 18:11
Karina

Hysterisch is het juiste woord, Franca. Al die herrie en het uitbundige gedoe… Vreselijk. Het werkt op m`n zenuwen.
Het strand is voor mij niet om op te liggen bakken in de zomer, maar om te wandelen in de herfst of winter. Lekker uitwaaien.
Ik zou ook wel op een rustiger plek willen wonen, zonder buren, met meer ruimte, natuur… Noorwegen of Ijsland of zo. Is er zoiets als een klimaatvluchteling? Als het zo is, zou ik er best eens eentje kunnen worden in de toekomst.

Karina - 15-08-’19 20:15
Franca

@Karina, hahaha klimaatvluchteling. Er zijn zoveel landen. Bretagne in Frankrijk, door zijn uitsteekpunt koele lucht van de oceaan, niet zo heel warm. Ierland, Schotland, Noorwegen, New Foundland. Daar is nog rust en ruimte en kun je diep ademhalen en daarna nog stilte horen, dat klinkt tegenstrijdig, stilte horen, maar de geluiden van ruisende bomen, de branding van de zee, het krijsen van meeuwen en vogels. Oh ik droom nog even verder Karina.

Franca - 15-08-’19 20:30
Marian

Ik vind het heerlijk om in de tuin te gaan staan en naar de vogels te luisteren.De meeste mensen vinden spreeuwen maar lelijke schreeuwers maar ze kunnen prachtige geluidjes maken en geluiden nadoen zoals andere vogels en dat is geweldig om te horen

Marian - 15-08-’19 22:47
Castor

Op 1 staat stilte. Op 2 staat natuurgeluiden.
De rest hoef ik, als ik het voor het zeggen had, niet te horen. Ook ik woon, wat deze eerste levensbehoeften betreft, op een ‘verkeerde’ plek. Verkeerd huis. Verkeerde stad. Verkeerd land. Erg verkeerd.
De meeste mensen lijken prikkelgeil te zijn. En in zo’n beladen, overprikkelde wereld moet je zien te overleven.
Vorig jaar liep ik op een alp. Op een bepaald stuk was het doodstil. Zo stil dat je de stilte kon horen. Het mooiste wat er is. Je ervaart dan alleen nog de essentie van dit bestaan. Puur zijn. Verlichting. Verder niets. Wat denk je? Komt er zo’n gillende paraglider voorbij. Woehoeoeoeoeoe. Woehoeoeoeoeoe. Magie verbroken.

Castor - 16-08-’19 08:43
annelies

nou de ´positieve´schreeuwberichten komen weer terug
tps://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuws/zonnetje-komt-weer-terug-komende-week/ar-AAFSV8P?ocid=spartanntp

ik zie alleen maar zon. zelfs op dagen dat het ´herfst´moet lijken zi ik zoveel mogelijk zon afgewisseld met wat fikse plensbuien. en over dat laatste motten ze dan nog lopen zannikken in nl. niet dat het toch weer mooi weer werd ondanks niet voorspeld…

annelies - 16-08-’19 09:26
Kerstvrouw

Konden we met zijn allen (wij en onze dierbaren) maar verhuizen naar een kouder en rustiger land he? Ik ben die hysterie in de zomer soms ook zat. En met de zomer ben ik ook klaar. Er gaat nog geen dag voorbij zonder dat ik weer een muggenbult heb. En dan smeer ik junhle formula spul he…
Ik hoop niet dat de temperatuur volgende week omhoog gaat, Randstad. En als dat zo is, balen. Stevig balen. Maar ja, het zou me niets verbazen in dit subtropische ongediertelandje.
Het is nu toch zo heerlijk buiten! Had net de deur open en voelde koude rillingen. Ook geen zon! Maar inderdaad, Annelies, ik verwacht dat ik straks wel weer chagrijnige of geirriteerde mensen zal tegenkomen, of dat ding gaat nog schijnen. We zullen het wel zien.

Kerstvrouw - 16-08-’19 09:57
annelies

zucht, zucht. weeronline meldt
`….De weersverwachting voor het weekend ziet er niet rooskleurig uit voor de vele buitenevenementen. Toch is het niet alleen kommer en kwel, de meeste regen valt namelijk tijdens de nachten. Ondanks de buien is het niet koel. De maxima komen uit op een graad of 22 op zaterdag en 20 op zondag. Na het weekend neemt de buienkans af en later in de week wordt het ook warmer. …´

annelies - 16-08-’19 10:59
annelies

nou ik neem zaterdagavondlaat een grote paraplu mee en ga lekker van de afkoeling genieten die voor de NL´s ´gelukkig maar ´ weer ´s nachts valt. …

annelies - 16-08-’19 11:01
marian

Ik lees weeronline niet en heb er ook geen behoefte aan om het hier te lezen.

marian - 16-08-’19 11:04
annelies

het is weer lekker benauwd plakweer, vooral als je het huishouden doet. bah. ik heb veel liever dat eens een hele dag overdag regen valt, maar het is net als wat er in het stuk van weeronline staat – het valt zaterdagnacht… jammer. anders had ik alles tegn elkaar open gezet en maar doorwaaien met een lekker regendagje..

annelies - 16-08-’19 13:16
annelies

maar verder niets te klagen over de afgelopen dagen wat regen betreft, er zou alleen eens wat meer wolken moeten zijn, en minder zon

annelies - 16-08-’19 13:19
erica

Ik herken het castor. Ga ieder jaar naar Sark, een kanaaleilandje. ook de eerste dagen oorverdovend stil. Een bonk natuur, waar de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. Komt er op een dag een mega cruiseschip
aanmeren vanuit Engeland! Nou, je kunt je de invasie voorstellen! gelukkig maar voor twee uurtjes.

erica - 16-08-’19 14:19
Marian

Het is inderdaad plakweer vandaag.binnen is het nog geen 22C maar het voelt aan als 25C.

Marian - 16-08-’19 14:57
Kerstvrouw

Klopt, Annelies! Wat meer bewolking zou welkom zijn. Nu is er tóch weer zon.
Tja, het moet van de meesten altijd droog blijven zodra de mens wakker is. Al is de natuur droog en dor, kan hen het schelen. Als men er maar uit kan. Wat ik wel overdreven vind, want het is niet zo dat als het regent, er gevaar is of dat je niet meer naar buiten mag, of dat het zo erg is dat je niet meer naar buiten kunt. Ik vind het aanstel, dat gezeur van “whoe, regen, dat wordt weer binnen blijven!” Binnen is er trouwens ook genoeg te doen. Alsof men zich binnen meteen verveelt.
Ik las iets, ik citeer een stukje:

Relatief droog weer dus gedurende langere tijd, waarschijnlijk al vanaf begin volgende week, maar dan ook in september en oktober. Dat is het beeld voor de komende herfstmaanden op dit moment. Met, afhankelijk van de ontwikkelingen op de Stille Oceaan, hoge, min of meer normale, of juist relatief lage temperaturen. Daar zien we een grote onzekerheid.
Met andere woorden: de kans dat de herfstverwachting ernaast zit, is gewoon levensgroot. Maar we blijven het proberen.

Vermoedelijke vertaling: we willen jullie nog niet ongerust maken wat de lage temperaturen betreft, dus we stellen jullie gerust door te zeggen dat de kans levensgroot is dat we ernaast zit. We blijven hopen dat de weermodellen nog bijgesteld worden naar hogere temperaturen.

Nou, ik vind lage/normale temperaturen wel eens een keer verdiend na zo veel zomerse herfsten.

Kerstvrouw - 16-08-’19 17:50
Karina

Kerstvrouw wat een geweldige weersverwachting voor de herfst: waarschijnlijk best wel droog, maar misschien ook niet, met hoge, normale of lagere temperaturen. Oftewel, we hebben geen idee, maar het klinkt vast goed zo, haha. Grappig.
Ik liep net nog even in een druilerig regentje, maar het voelde niet lekker fris, helaas.
Volgende week gaat dat plakgedoe weer weg, gelukkig. Wordt het misschien iets warmer, maar wel een lagere luchtvochtigheidsgraad, dus dat voelt niet zo benauwd. Dat heb ik toch liever dan 22C en dit dampige weer, want hier heb ik veel meer last van, vooral hoofdpijn. Als het warmer is maar wel droge warmte, heb ik niet. Hebben jullie dat ook?

Karina - 16-08-’19 23:06
Winterwoman

Ha Karina, ik heb daar ook wel last van. Geen hoofdpijn hoor, maar wel wat minder energie met dampig weer. En de was droogt ook niet goed :-).
Enfin, het wordt weer wat warmer. Toch wel jammer, maar aan de andere kant: het is al veel eerder donker, de herfst komt eraan! Heerlijk, ik verheug me erop. Boswandelingen, kaarsjes, terrasje pikken als het niet meer zo druk is. Fijn hoor.

Winterwoman - 17-08-’19 01:53
Franca

:-) Ik dacht al dat het aan mij lag, had het best warm vandaag en geen zon en regen. Maar die hoge luchtvochtigheid is niet prettig en plakkerig. Nog een paar weken en dan is Augustus alweer voorbij. Hopende op een rustige herfst met lekkere herfst temperaturen.

Franca - 17-08-’19 15:55
Karina

Ja Franca die luchtvochtigheid is het probleem, want het is niet eens echt warm. Het voelt alleen wel zo.
Volgende weekend wordt het warmer, maar dat is dan in ieder geval wel droge warmte, geen plak gedoe. In ieder geval droogt de was dan wel, want nu is het hopeloos. Hopelijk valt het mee allemaal.
Ik ben echt aan het aftellen nu, de zon staat al hoger, het is eerder donker… Jammer dat het weer opwarmt, maar we gaan de goeie kant op naar september. :)

Karina - 17-08-’19 16:05
Franca

Ja ik merk het ook Karina, het licht is aan het veranderen, vooral in de ochtendzon. Maar we gaan inderdaad de goede kant op. Perfect weer bestaat ook niet. Liever dit dan 35+ graden.

Franca - 17-08-’19 16:11
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Volgende week word het weer zomers pff. Je ziet weer allemaal hysterische berichten van blijdschap dat de zomer terug keert. Niet dat ik die berichten zelf op zoek maar ze verschijnen gewoon bij alle nieuwsberichten. Nou ik vind dit niet perfect en zelfs ook vies weer nu vanwege de hoge luchtvochtigheid maar ik heb dit toch veel liever dan 25+ met zon. Volgende week word het weer 25-30 graden. Ik vrees dat die droge herfst voorspelling wel uit gaat komen. De laatste jaren is het steeds droog warm en zonnig nazomer weer geweest tot eind oktober.

IemandUitDeRandstad - 17-08-’19 16:30
Franca

Laten we hopen dat ze ernaast zitten IemandUitDeRandstad. Langdurige voorspellingen zijn niet zo betrouwbaar. Ook met die 40 graden dat hadden ze ook niet zien aankomen. Ze voorspelden allemaal gematigd zomerweer toen. Misschien doen ze dit om de vakantiegangers optimistisch te houden, en dat ze in Nederland blijven. Zou mij niet verbazen als er soms een stukje economie achter zit.

Franca - 17-08-’19 17:37
annelies

Karina, nooit geweten van die zon- dat die anders staat in de zomer.
hoe werkt dat eigenlijk, staat hij dan lager in de maanden juni en juli?

annelies - 17-08-’19 17:47
Kerstvrouw

Karina, is het dan ook zo dat als het eind augustus 25 graden is het minder warm aanvoelt dan als het bijvoorbeeld begin juli 25 graden is, juist door die stand van de zon?
Franca en Randstad, ik hoop in ieder geval dat ze er qua droogte naast zitten en qua temperatuur niet. Maar inderdaad, zoals Franca zei, die 40 graden zagen ze niet aankomen. Dus de temperatuur is weer hoger geweest dan ze voorspeld hadden. Ik hoop toch niet dat dat in de herfst ook weer gaat gebeuren, dat de temperatuur hoger gaat worden dan ze voorspellen… dat zou toch gestoord zijn!
Franca, ik snap niet precies wat je hiermee bedoelt:
Misschien doen ze dit om de vakantiegangers optimistisch te houden, en dat ze in Nederland blijven. Zou mij niet verbazen als er soms een stukje economie achter zit.

Kerstvrouw - 17-08-’19 18:44
Karina

De zon schijnt in de zomer langer op het Noordelijk Halfrond, vandaar de lange dagen hebben en korte nachten. Daarna gaat het als het ware langzaam terug uit, als de zon de evenaar weer passeert rond 21 september. Die verschuiving zitten we nu in en het gaat ook steeds sneller (gelukkig). Twee minuten per dag is het nu eerder donker en later licht. De zonkracht wordt dan ook minder. Daarom voelt 25C in Mei anders dan in Juli. Eigenlijk best fascinerend. En als de zon dan de evenaar is gepasseerd, krijgen wij herfst en is het in Zuid Amerika en Australië lente. Dat lijkt me heel vreemd. Die weerman van RTL4 was net terug uit Australië, waar het nog winter is. Hij was blij dat het hier niet zo warm was toen hij terugkwam. Eindelijk eens een weerman die kou waardeert!

Karina - 17-08-’19 19:32
Marian

De eerstvolgende dagen blijft het lekker weer en zat af en toe te spieken bij de 14 daagse verwachting en de 27C is al weer 25 C geworden.Dus tegen de tijd zal het wel weer tig keer bijgesteld zijn.Daar ga ik me niet druk om maken.De nachten zijn al flink koel en de zon gaat veel eerder onder en staat een stuk schuiner weer .21 juni staat de zon loodrecht boven de evenaar en gaat dan naar de dacht ik Kreeftskeerkring op 21 september .en 21 december bij de steenbokkeerkring.Lagere school basiskennis dacht ik :-)

Marian - 17-08-’19 22:30

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.