« Extra vroeg warm | Home |

In de Margriet

Dinsdag 18 Juni 2019 at 12:17 pm.

Steeds meer wordt er stil gestaan bij een zomerdepressie, nu ook in de Margriet!

Het komt minder vaak, maar zeker voor: een op de duizend mensen in Nederland kampt met zo’n zomerdepressie. Symptomen zijn dat je in die zomermaanden een opvallend kort lontje en weinig eetlust hebt, slecht slaapt en zelfs met zelfmoordgedachten kunt rondlopen.

Ze pakken zelfs een zomerdip mee:

Ook bestaat er, net als een winterdip, een zomerdip, die ongeveer een op de driehonderd Nederlanders ervaart. De klachten die daarmee gepaard gaan, zijn veel minder ernstig dan bij een zomerdepressie.

Zomerdip of zomerdepressie... de voorspellingen zijn er nog niet uit... blijft het koud, wordt het nat of wordt het warm. Iedere voorspelling voor de komende zomer zegt nog wat anders... maar nog een paar dagen, dan hebben we de langste dag alvast weer gehad :D

433 reacties

Erica

En zo is het maar net! Wel fijn dat er in de margriet aandacht wordt besteed aan ons. Bedankt voor het artikel.

Erica - 18-06-’19 14:07
Liever Anoniem

Dank je wel hiervoor; en voor het online houden van deze site! Het helpt echt, ook de reacties. Inderdaad, bijna 21 juni, dan gaan we weer richting de herfst.

Liever Anoniem

Liever Anoniem - 19-06-’19 08:01
Karina

Fijn dat er in een blad eens aandacht aan besteed wordt, want dat is hard nodig! Er wordt zo vaak raar gedaan door mensen als je zegt dat je de zomer vreselijk vindt. Je wordt voor gek verklaard, uitgelachen… Die mensen weten niet half hoe ziek je kan zijn van warm weer: zware hoofdpijn, vermoeidheid, misselijk, lichamelijk zwak, niet goed slapen vanwege de warmte en vervolgens nog meer vermoeidheid en een kort lontje, amper kunnen eten … En dan nog de herrie op straat, BBQ stank en veel te lang licht… Aan het einde van een zomer krijg ik altijd een gigantische huilbui, omdat ik dan eindelijk kan uitrusten van alle stress die de zomer veroorzaakt.
En dan moet je nog zien te dealen met mensen die je totaal niet serieus nemen (ook professionals niet zoals huisartsen etc) en het allemaal maar onzin vinden. En natuurlijk de hysterie op de weersites, waar we het hier ook zo vaak over hebben. Die lui die 40C willen, maar zelf de hele dag bij de airco zitten!
Dus alvast veel dank aan de Margriet voor de aandacht voor dit onderwerp!

Karina - 19-06-’19 12:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik kan me nog een ander artikel herinneren waar dit allemaal opgedoken is. Alleen dacht ik me te herinneren dat 1 op de 100 mensen last hebben van een zomerdip ipv 1 op de 300. Ik denk eigenlijk dat dit aantal nog veel hoger kan zijn want hoeveel mensen zullen er niet zijn die netals ik vroeger er niet voor uit durfde te komen. Het ging zelfs zover dat ik gespeeld blij tegen anderen ging vertellen dat het lekker weer werd met hoge temperaturen. Terwijl ik vanbinnen het vreselijk vond. Alleen maar om geaccepteerd te worden. Ik was toen natuurlijk nog jong en durfde niet voor mn echte mening uit te komen. Fijn Lisa Vermeij dat je in de krant een artikel gaat schrijven alleen ben ik denk iemand die een zomerdip heeft. Ik hoop dat je nog iemand kan vinden. De vooruitzichten voor volgende week vanaf zondag zien er niet al te best uit. Zo te zien krijgen we zelfs een hittegolf. Ik zie al bij de hele week temperaturen staan van op zn minst 29 graden.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’19 13:07
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Een tip aan Lisa Vermeij: Op dit Viva forum kun je misschien ook je kandidaat vinden. Het is daar drukker. https://forum.viva.nl/psyche/wintervreugd-voor-de-zomermoppers-deel-6/list_messages/430606

IemandUitDeRandstad - 19-06-’19 13:10
Castor

Het ziet er voor de komende week opeens vreselijk uit. Had hier niet op gerekend. Het ergerlijke fenomeen van temperatuur voorspellingen telkens naar boven bijstellen is weer begonnen.

Castor - 19-06-’19 16:28
Marian

De wind gaat naar het oosten draaien dat betekend smerig warm weer,zelfs in zeeland

Marian - 19-06-’19 16:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja de ellende is weer begonnen. Ik had hier eigenlijk wel op gerekend want we hebben gewoon mazzel gehad in mei en de eerste helft van juni. Zeker nu de zomer gaat beginnen op 21 juni word de kans op hitte alleen maar groter en groter. Ik hoop niet dat die ellende tot eind september voort blijft duren. Ze hebben het zelfs al over 35 graden voor volgende week in het zuiden en oosten. En ze verwachten een week lang 30+. Ja met een oostenwind is dat zeker foute boel. Ik zie er alweer ontzettend tegenop. Deze paar dagen waren een zwak voorproefje voor volgende week. En ik voel me nu al beroerd. Alles plakt aan me en ik ben doodmoe.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’19 18:04
annnelies

idd aan randstad. ben ook hele dagen Bekaf.

annnelies - 19-06-’19 20:33
Esther

Bij mij volgende week ook de hele week temperaturen tegen de 30 graden aan. En het blijft ‘s avonds ook nog lang warm. Vieze plaknachten in het vooruitzicht. En alle weersites zullen wel weer helemaal hysterisch gaan doen, omdat het tropisch warm wordt. Enigste voordeel is dat na vrijdag de dagen weer langzaam korter worden.

Esther - 19-06-’19 21:15
Franca

Ik hoor elke keer wel, ja je moet niet kijken naar die weersites. Maar ik ben liever voorbereid. Inderdaad vandaag hier in Zuid Oost Brabant was weer afschuwelijk. Volgende week is de hel op aarde. Zoals Karina schreef er is weinig begrip. Iedereen op mijn werk is een zonaanbidder. Maar ik ga er wel tegen in. Gestoken door insecten, jammer dan, je houd toch van de zomer, nou dat hoort er ook bij. Dat is zomer, vies van het zweet en hordes insecten die je steken, als je zonaanbidder bent niet klagen. @IemandUitDeRandstad, ik zie er ook vreselijk tegenop. Ze kunnen wel zeggen niet kijken, maar ik kan het niet laten omdat ik niks meer verschrikkelijk vind dan die rot zomer.

Franca - 19-06-’19 21:41
Karina

Het ligt er ook aan welke weersite je bekijkt. En ja, ik zit ook met die tweestrijd tussen niet willen weten en voorbereid zijn.
Weeronline is het meest hysterisch van allemaal, dus die sla ik over. Ik heb nu net even gekeken op een paar sites om de verschillen te zien voor volgende week en dat scheelt al gauw een graad of 5 bij de ene of de andere. Maar zoals gezegd, weeronline is het meest hysterisch en weerplaza kan er ook wat van. Ik volg meestal Buienradar en Weersverwachting.nl omdat die naar mijn idee het meest realistisch zijn en het vaakst juiste informatie hebben. Voor volgende week betekent dat het verschil tussen 29C of 34C (weersverwachting.nl versus weeroline) en dat vind ik toch wel even belangrijk om te weten. Als op Buienradar of Weersverwachting.nl ook opeens 34C staat (hopelijk niet), dan geloof ik het pas.
Gelukkig is het nu tm zaterdag nog even goed te doen, dus ik hoop dat iedereen daar nog even van geniet. En dan maar hopen dat het toch nog meevalt volgende week. Ligt er ook aan waar je woont natuurlijk.

Karina - 20-06-’19 11:30
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Aaaah ja het word echt iedere keer erger als je kijkt op je weerapp. Hoe dichter komende week eraan komt hoe hoger ze afgeven. Er staat nu al 30 bij de zondag en ik zie al 35 en 33 staan:O :S. En het duurt in ieder geval tot donderdag die ellende. En ik woon dan nog in het westen he. Kun je nagaan wat dat elders word. Volgende week word net zon hel als vorig jaar in juli toen het 38 graden werd in Nederland. Dat was echt het ergste wat we hadden meegemaakt. Ja dat de lente heel erg is meegevallen dit jaar wil niet zeggen dat de zomer zelf ook meevalt.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’19 13:24
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Voor mijn woonplaats zo: 31 ma: 33 di: 35 wo: 34 do: 33. Ja de hitte moest een keer komen maar dat het meteen weer zooo extreem moet uitpakken. En dit is het weer voor het westen (zuid-Holland). De meest hysterische weerbronnen hebben het al over dat misschien de 40 graden wel gehaald gaat worden. Weer hetzelfde verhaal als vorig jaar in juli. Ik ben nu al aan het voorbereiden met nu al zoveel mogelijk dingen doen in het huishouden omdat daar volgende week niks van komt.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’19 13:33
Erica

Jemig, die horror zomer van vorig jaar staat me nog bij als gister, en daar gaan we weer. Ik ben ook aan het voorbereiden. Wil het weer ook altijd wel en niet weten.Ik kijk altijd op nu.nl, dat zal buienradar wel zijn denk ik. Ik heb dinsdagnacht al een tropennacht gehad. Heel vroeg op bed, 19.00 uur, alles dichthouden nog, zodat je de warmte niet van de straat naar binnen trekt, om 02.00 uur opstaan, vanzelf, dan heb jej je slaap gehad. Dan een paar uur prutsklusjes doen en dan doorslapen tot 06 uur. En al die tijd dan pas alles open. Dan os het afgekoeld voor de volgende slag. Niet iedereen, met gezinnen of een partner kan dit doen. Maar ik dus wel. Sterkte allemaal. En veertig graden ergens! Mallotig gewoon!

Erica - 20-06-’19 13:44
annelies

fijn hoor dat mensen van de zon houden welke ik liever veel minder zie. maar leg het er niet meteen zo dik bovenop door te gaan lopen grijnzen bij iedere zonnestraaltje en meteen als bouwvakker met je beentjes op hoog in de zon op een stoeltje te gaan hangen in je pauze…. wij moeten ook niet al te overdreven gaan doen als het bewolkt is, regent, sneeuwt, hagelt, of waait.. je durft tegenwoordig amper te zeggen dat het wel meer winter, herfst of lentebuien mogen zijn.

annelies - 20-06-’19 15:06
annelies

beetje jammer, vijfendertig graden woensdag en de hele dag cursus. dan zeker in een overkookte ford ka naar huis waarvan de airco zo oververhit is dat ie het s avonds pas weer een beetje wil gaan doen. de 35 c zal geheid plus 10 c gaan worden in dat cursusgebouwtje BAH ZOMER

annelies - 20-06-’19 15:08
Franca

Ik heb ook even op de sites gekeken die Karina aangaf en inderdaad die houden lager temperaturen aan. Toen ik vanochtend de weersites opende kreeg ik bijna een paniek aanvaal. Hier in Zuid Oost Brabant en Limburg altijd het warmste weer. Zit er zo’n stuk ellendeling te vertellen dat het misschien 40 graden gaat worden bij ons, en dat het warmterecord uit Warnsveld gebroken gaat worden. Ze zitten er gewoon op te kijken dat het gebeurt.Dan zelf lekker doorbrengen in de airco en af en toe een duik nemen. Ik zit in mijn gevangenis in een snik heet appartement met een mobiel aircootje dat ik s’ avonds al niet aan kan zetten want hier een vijver en duizenden insecten en muggen binnen. Dan moet je slapen in een duizelingwekkende hitte. Sorry ik wil niet depressief overkomen of jullie maken, maar ik was flink emotioneel vanochtend. Mijn excuses.

Franca - 20-06-’19 15:09
annelies

hahahah sorry franca maar ik moet toch om je lachen met je uitspraak `Zit er zo’n stuk ellendeling te
vertellen..´hahah grappig. ja bent de enige niet met paniek. het wordt weer extra tabletjes voor de autismeprikkels en irritatie innemen volgende week, is de apotheek ook weer gespekt. maar fijn hoor zomer. snap niet waarom iedereen toch zo klaagt over die paar maanden bewolking in nov. dec. en jan, so what een beetje bewolking en een beetje 10 tot 15 graden. moet je kijken waar wij allemaal wel niet mee te maken hebben. jeeetje, zoveel erger

annelies - 20-06-’19 15:26
Marian

Tot zaterdag nog een normaal leven en dan weer in de overlevingsmodus gaan leven,gedverderrie.

Marian - 20-06-’19 15:35
Karina

Franca ik heb precies hetzelfde hoor. Het vandaag best lekker weer en ik voel me gewoon beroerd omdat ik weet wat eraan komt volgende week. Ik weet gewoon niet hoe ik erdoor moet komen. Het is een overlevingsslag die zoveel energie kost en daar heb ik al zo weinig van, dus jouw emoties zijn mij in ieder geval niet vreemd. Als ik in een koele ruimte zou kunnen zitten, dan maakte ik me er niet zo druk over, maar met één mobiele airco heb je geen koel appartement. Ik zie het ook even niet meer zitten nu hoor.
M`n enige hoop is dat het naar beneden wordt bijgesteld.

Karina - 20-06-’19 16:07
IceQueen

Ik zit er helemaal door heen. Ik heb 24/7 hoofdpijn, kan niet goed slapen en ik heb deze week al 3 keer een spontane bloedneus gehad.

Volgende week inderdaad de hel op aarde. De hele week in een een klaslokaal met 30 kinderen, en nog 2 avonden 10-minutem hesprekken. Ik kan niet meer. Ik wil niet.

IceQueen - 20-06-’19 17:15
Esther

Als ik bij weeronline of accuweather voor mijn woonplaats kijk, zit er wel een paar graden verschil tussen. Ik hoop maar dat accuweather wat reeëler is met de voorspellingen. Echt verschrikkelijk dat het ineens zo bloedheet kan worden.

Esther - 20-06-’19 18:50
Karina

Oh ja, Accuweather die was ik nog vergeten! Scheelt inderdaad een graad of 4. Dat is toch eigenlijk best raar dat er zo veel verschil in zit. Als er 31C staat ben ik niet blij, maar raak ik niet in paniek, bij 35C krijg ik een paniekaanval. Letterlijk!

Karina - 20-06-’19 22:26
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik raak vooral in paniek als ik geen einde in zicht zie. Als duidelijk is wanneer die ellende stopt dan kan ik naar die dag toeleven. Ik begin juist nu meer in paniek te raken omdat die smerige hitte eerst na donderdag zou verdwijnen en nu zie ik dat het vrijdag en zaterdag ook nog aan blijft houden:S. Welliswaar geen 30+ meer maar nog wel 28 graden. En ik zal nu ontzettend veel naar alle weerberichten gaan kijken omdat ik wil weten wanneer die ellende oprot. Ik heb serieus liever 2 of 3 dagen 35 graden en dat die ellende dan ook echt over is dan dat het een week lang 30 graden is zonder einde in zicht. En ik heb ook liever 1 week 30+ en voor de rest normaal weer dan weken aan een stuk iedere dag minimaal 25 graden waar geen einde aan komt. Ik denk ook dat het binnen een stuk warmer is als je een week lang 30 graden hebt gehad dan dat het 2 of 3 dagen 35 graden is geweest.

IemandUitDeRandstad - 21-06-’19 01:05
Jozef 1965

@Annelies, heb je meegewerkt aan dat interview voor Dagblad Metro, als ik vragen mag ?

Jozef 1965 - 21-06-’19 06:04
annelies

nee ik heb niet meegewerkt daaraan jOzef, jij wel?
hoop dan dit de zomer na die week. de winter is ook mini met twee dagjes sneeuw, gelukkig een lotgenoot in de cursusgroep aanstaande woensdag. helemaal mee eens dat de zomer een kaloteperiode is.maar joehhhooeee mensen, het is de langste dag vandaag! laat maar gauw komen die kortere dagen, ow wat gezellig en heerlijk zijn die. niet meteen die zon op je hoofd vanaf vijf uur maar eerst rustig wakker worden als het nog donker is onder een kopje koffie. niet meer dat opgevoerde en opgefokte gezeik s avonds op de weg, owww, geweldig.

annelies - 21-06-’19 07:56
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zit er nu dus doorheen. Omdat er geen einde in zicht lijkt te zijn. Deze horror duurt nog in ieder geval t/m volgende week zaterdag. Ik vraag me af hoe ik ooit die hitte eruit ga krijgen. De hitte van de afgelopen dagen is nog nieteens eruit. Zo zie je hoe slecht het eruit gaat. En alle afspraken die ik had heb ik af moeten zeggen. Deze week had ik ze afgezegd vanwege afgelopen hitte en het verplaatst naar volgende week maar toen wist ik nog niet dat het zoveel erger zou worden volgende week. Mn leven ligt dus ook helemaal plat en ik kan geen kant op.

IemandUitDeRandstad - 21-06-’19 11:21
Jozef 1965

Ik heb ook niet meegedaan aan het interview (voor Dagblad Metro).

Jozef 1965 - 21-06-’19 12:15
annelies

mn hoofd gonst alsof ik een uur in bad heb gelegen. ik heb op https://www.buienradar.nl/wereldwijd/europa/7daagse/wolken gezien dat er veel meer bewolking is volgende week dan de nederlandse weersites doen geloven. ik hoop het van harte.
OWWWW wat erg Randstad. wat erg, het zou ook typisch iets voor mij zijn. ik heb nu ook afspraken van aankomende week verplaatst naar de week erop maar wie weet blijft dat KRENG van een hittegolf wel hangen omdat we plots van die kalote
luchtdrukblokkeringen krijgen net als 2018 en dan spring ik ook tegen het plafond! wat een ELLENDE Randstad, ik voel echt met je mee

annelies - 21-06-’19 16:34
annelies

woensdag gevoelstempatuur 37 c denk dat die for ever summer waarzinnigen toch weer hun verwende baatzuchtige zinnetje zullen krijgen

annelies - 21-06-’19 16:42
annelies

.. dat we de veertig aan gaan tikken. zeker in dat fucking klaslokaaltje woensdag. en dan al die mensen op deze site die moeten werken. OMG laat het svp hierna een zeer vroege herfst worden net als een zeer vroege lente in februari.

annelies - 21-06-’19 16:44
Prozac

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4754121/tropische-temperatuur-buienradar-maandag-dinsdag-onzeker-maurice

Misschien nog hoop?

Prozac - 21-06-’19 16:49
Franca

Ja afschuwelijk vooruitzicht. Ik wil niet met openbaar vervoer volgende week. Ga vrijnemen en proberen thuis te werken met mobiele airco. Wat een ellende elk jaar. Tis dat ik hier moet werken, anders zou ik echt weggaan. Ik krijg ook letterlijk paniek aanvallen gedurende de periodes met extreem weer. Het is voor mij onleefbaar hier in de zomermaanden. Op Weeronline commentaren van zonaanbidders, maar ook zon haters. Ik denk niet dat veel mensen 35 plus lekker vinden. Laat het aub meevallen.

Franca - 21-06-’19 16:50
Karina

Prozac, daar wilde ik net iets over zeggen, want 4 van de 5 weersites die ik heb bekeken zeggen dat het 31/32C wordt en alleen Buienradar heeft veel hoger.
Dat geldt dan vooral voor dinsdag en woensdag. Ze geven een andere windrichting aan dan Buienradar, dat zal het wel zijn. Fingers Crossed dat die andere sites het dan goed hebben. Het is nog steeds erg, maar wel een stuk minder. Mijn zenuwstelsel zou het in ieder geval erg op prijs stellen, want ik verga van de stress, zoals zo velen hier.

Karina - 21-06-’19 16:59
Marian

Ik kijk nu zo min mogelijk naar de voorspellingen want het blijven voorspellingen.De naam zegt het al.Dinsdag moet ik een paar uur de deur uit en voor de rest is het binnenblijven.

Marian - 21-06-’19 17:03
ANNELIES

geweldig- 21 juni bijna gehad. keek op weeronline en kreeg meteen kotsneigingen. uiteraard schuift dit kalote hitte met veel zon lekker op tot tot en met die zondag. heb echt zin te gaan janken.

ANNELIES - 21-06-’19 23:40
annelies

tien weerberichten op weeronline op 21 juni. wij zijn echt GEK in nederland

annelies - 22-06-’19 10:10
Franca

Ik herken de stress. Per slot van rekening is hier in Zuid Oost altijd de heetste plek met Maastricht. Het wordt steeds erger hier, een woestijn klimaat. Hoorde van Franse vrienden dat het daar 40 graden gaat worden, echt afschuwelijk.

Franca - 22-06-’19 10:58
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik hoop iedere dag dat het nog enigszins meevalt en het wat aangepast word omdat dit wel HEEL erg overdreven is. Alleen vorig jaar in juli hebben we dat meegemaakt. Maar nee het word alsmaar erger en erger. Er staat voor mijn woonplaats niet meer 35 graden maar als hoogste 34 graden. Het begint morgen al meteen met 29 graden. Daarna is het van het maandag t/m donderdag iedere dag 32/33 en 1 dag 34. Gisteren werd het na donderdag 2 dagen 27 graden wat duidelijk een afkoeling is t.o.v die 30+ of 30 graden. Maar dat is nu alweer doodleuk aangepast naar 29 graden. Dus 7 dagen minimaal 29 graden tot 34 graden. Vorig jaar was ik verkast naar mensen die een koel huis hadden in juli met precies hetzelfde weer. Maar dat gaat nu niet. Ik heb het hier in mn eigen appartement nog nooit zo erg hoeven meemaken. Toen ik vorig jaar terug kwam na die extreme hitte was het 30 graden in mn appartement. De hitte ging toen wel snel naar 26 graden toe binnen omdat het toen inmiddels afgekoeld was buiten. Maar de laatste keer dat ik zon extreme hittegolf mee had gemaakt was toen ik 17 was en toen kon ik er nog stukken beter tegen. Ik had toen al een hekel aan 23+ en alles daarboven maar ik kon er wel veel beter tegen.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’19 11:22
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik weet dus echt niet hoe dit te overleven want het gaat echt wel opnieuw na 7 tropische dagen 30 graden worden binnen. Dat is toch geen gezonde temperatuur meer voor binnen jeetje. Zelfs bij die mensen in dat koele huis was het vorig jaar 28 graden binnen geworden. Maar zij hebben een heel hoog plafond waardoor die hitte stijgt naar boven. Het voelde bij hun niet als 28 graden. Ik had gelezen dat dit zeker voor oudere mensen een gevaarlijke temperatuur is binnen. Er gaan zeker weer mensen sterven vanwege dit BELACHELIJKE weer.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’19 11:31
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zit er zelfs serieus aan te denken om naar een hotel te gaan omdat daar airco is. Een paar hotel overnachtingen maken. Zonde van mn geld, maar als ik dit niet volhou??? Dan mogen alle zomerlovers de rekening betalen. Eigenlijk vind ik ook echt dat dit medisch vergoed moet worden. Want je gaat naar een hotel omdat je die hitte niet trekt. Je merkt wel dat ik weer helemaal wanhopig en radeloos ben geworden van dit weer, vandaar al die berichten. Maar ik zal niet de enigste zijn hier.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’19 11:40
Karina

Er is nog steeds een heel groot verschil tussen welke site je bekijkt. Ik weet het inmiddels ook niet meer. Ik ben wanhopig en verga van de zenuwen. Ik kan amper meer eten. Ik wil graag nog even genieten van vandaag, maar het gaat niet. Ik weet niet hoe ik dit overleven moet en ik kan niet weg.

Karina - 22-06-’19 12:38
Marian

Ik lees gelukkig al die sites niet want wat een enorme hysterie en opnajerij is dat dan,tegen mekaar op lopen bieden .Laat je niet gek maken.

Marian - 22-06-’19 15:45
Marian

Mocht je geld en gelegenheid hebben kan je natuurlijk altijd proberen hier op walcheren of noord beveland ergens op een camping te gaan staan.

Marian - 22-06-’19 15:46
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Klopt inderdaad dat zij per site wel heel verschillende temperaturen laten zien. Op weerplaza en het KNMI laten ze juist zien dat het woensdag en donderdag een stuk milder word. Nog steeds 24 of 25 maar dat is al heel wat beter dan die 30+. Weer.nl zegt dat het woensdag en donderdag 27 word. En andere laten een hele week 30+ zien. Meevallen gaat het niet. En de ene site zegt ook nog dat het met bewolking is morgen terwijl een andere site laat zien dat het stralend zonnig word. Dus ja wat moet je geloven. Naar een andere plaats in Nederland gaan zoals de wadden of zeeland gaat nu niet veel uitmaken omdat het overal bloedheet word.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’19 16:45
annelies

´ja, marian, dat gaat mijn moeder vandaag of morgen doen op de camping in walcheren. maar dan klaagt ze weer dat ze niet kan slapen in de snikhete caravan, tja zoek dan een huisje of hotel zou ik denken of bij familie logeren die woont daar ook,. ik ben die vieze histige en geile sfeer zo zat heh tussen twee haakjes en dan mogen we nog zeven dagen

annelies - 22-06-’19 17:00
annelies

owwwh@. mijn hoofd weer vol. heb bijna de hele dag geslapen. vannacht laat naar bed en vanmorgenvroeg een tabletje in genomen waar je al snel van in slaap valt. verder OMG nog gekeken net op buienradar- zelfs zaterdag is het nog de KALOTE son en 37 graden. ja, die oude mensen zijn weer de dupe net als wij, bij hun is het veel erger overigens. maar what the fuck mensen, hoe komen we deze week door en- is het die week erop weer hetzelfde liedje. Iedereen die nog ZEIKT in novemeber, december of januari dat zij het sombertjes vinden het weer, krijgt van mij de Volle Laag. Die zeikerds die alleen maar zon en zomer krijgen

annelies - 22-06-’19 17:06
Marian

Vanmiddag stond er op zeelandnet dat het dinsdag 31 C zou worden en nu staat er 29 C voor dinsdag.Dus weer een paar c koeler in een paar uur.Na 3 dagen wordt het toch koffiedikkijken

Marian - 22-06-’19 22:08
Karina

Ik heb net nog even gekeken naar 4 weersites en die zeggen allemaal hetzelfde. Het is bij allemaal wat naar beneden aangepast, al is het voor ons natuurlijk nog te erg, maar…. wel een stuk minder. alleen buienradar durf ik niet te kijken, want toen ik dat van de week deed zat ik de rest van de dag met paniek en hartkloppingen.
Ik las ook dat de kans op een hittegolf in de bilt 20% is, dus niet veel en de kans op die belachelijke temperaturen was 10% of minder.
Waarom doen ze dit ons aan?Als ik had geweten dat het max 32/33C zal worden, was ik ook niet blij natuurlijk, maar niet in totale paniek. Bovendien is dit geen sahara lucht zoals vorig jaar, dat is ook al anders. Ik heb ooit in 40C gezeten in Kroatië en ik had er niet eens last van!
Maar waarom doen ze dit ons aan, die hysterie? Ik zag gistermiddag toevallig een weerbericht op de Belgische tv en die vertellen gewoon wat het wordt, geen gezeur of gespeculeer, gewoon duidelijk. Ik hoop dat ze dat hier ook gaan doen, een weerbericht zonder gezeik!

Karina - 23-06-’19 08:16
Esther

Bij rtl nieuws staat een bericht dat de temperaturen voor vrijdag nog onzeker zijn. De ene berekening laat zien dat het 37 graden kan worden en de andere berekening zegt 17 graden. Nou, ik weet wel waar ik op stem, hihihi.

Esther - 23-06-’19 09:46
Castor

Heeft iemand hier ervaring me een koelvest? Ik ben benieuwd of dat wat is om mee te slapen …

Castor - 23-06-’19 11:12
annelies

weer maar een dagje zweet, plakken en zwaar in je hoofd. ik hoop echt die zomer doorgaat tot december, inclusief twee idian na summers. of drie……

annelies - 23-06-’19 12:02
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Misschien hebben ze het iets naar beneden bijgesteld. De hitte word wel steeds verder uitgesteld. Eerst zou het tot volgende week zaterdag duren en nu staat er bij volgende week zondag ook alweer ellende. Nu staat er bij volgend weekend weer opnieuw 30 graden en de donderdag en vrijdag 27. En de wind komt weer uit Afrika hoor, dacht ik het niet. Nee geen ervaring met een koelvest castor, nog nooit van gehoord. Maar als het helpt laat het ons weten. Nou Esther ik heb nog nergens gelezen dat het misschien 17 graden kan worden. De mildste berekening geeft 27 graden voor donderdag en vrijdag. 17 graden zou geweldig zijn.

IemandUitDeRandstad - 23-06-’19 12:04
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En het is weer zover. Ze weten nu al dat we de warmste juni ooit gaan krijgen sinds het begin van de metingen. Ik weet nog dat het 2 jaar terug ook al heel extreem was in juni. Zelfs al is de eerste helft van juni goed dan kan het alsnog een drama worden die maand. https://www.weeronline.nl/nieuws/23-6-2019-juni-wordt-warmste-ooit-gemeten

IemandUitDeRandstad - 23-06-’19 12:07
Karina

Ik heb het rooster van de mobiele airco schoongemaakt en dat had ik dus nog nooit gedaan! Ik heb dat ding al jaren. Dat rooster zat helemaal vol met kattenhaar. Ik denk dat ie het nu wel weer beter zal doen ook dan. Ik vond het wel even eng om hem open te schroeven, maar toen ik zag wat erin zat, OMG, niet normaal.
Twee jaar terug heb ik in Juni bij 32C plantjes in de bakken gedaan op mijn balkon en dat was volgens mij al begin van de maand. Kan zelfs wel eind Mei geweest zijn. Al dat ‘warmste dit en dat ooit’ komt onderhand m`n neus uit.
Ik lees nu ook al die berichten over deze week niet meer, want dat doet me helemaal geen goed. Het wordt hier morgen en dinsdag 32/33C en daarna gaat het naar de 28/29C en dat is alles wat ik weten moet. Het blijft rond de 30 schommelen en dat is een beter vooruitzicht dan ze vorige week zeiden. Die vrijdag 17C, ja, dat zou geweldig zijn.

Karina - 23-06-’19 12:32
Zomaar iemand

Ik ben de laatste tijd gelukkig wat beter bestand tegen de zomer maar… Wat kun je in hemelsnaam lekker vinden aan 37 gr? Of alles wat boven de 30 is eigenlijk..

Je kunt niet naar buiten, want dan ben je al snel verbrandt. Bovendien voelt het niet prettig aan ook. Je word snel moe etc etc.

Ik vind Zomer niet super erg, vind het wel lekker af en toe rondje rijden op mijn snorfiets, en wie weet binnenkort met een bootje varen.

Maar die dingen zijn bij temperaturen boven de 30 graden niet leuk meer. Dan zit ik weer binnen bij de airco :(

Zomaar iemand - 23-06-’19 13:51
Zomaar iemand

Over die airco, ik had een geniaal idee. Ik heb een dakraampje op mijn zolderkamer. Met een gordijntje dat in een frame zit. Ik heb een stuk laminaat op maat gezaagd en een gat erin gezaagd voor de aircoslang.

Het laminaat blokkeert precies de opening, en er kan nauwelijks hitte binnenkomen. Ik denk dat dit trucje nog beter werkt dan een airlock 100, die ik vorig jaar nog had. Want een airlock is slechts een dun stuk plastic, en moest over het gehele raam/kozijn. Dit stukje plank is 71cm breed. En geen 1.5m in totaal (omtrek raamkozijn- de scharnierende hoek)

Dit stukje laminaat is ook easy weg te halen als het bijv gaat regenen.

Misschien dat men dat ook hier kan fixen. Een stukje laminaat, of gewoon een houte plaat op maatzagen met een gat voor de slang erin.

Zomaar iemand - 23-06-’19 13:56
Marian

de sites schrijven wat de mensen willen lezen anders trekken ze geen publiek en dat scheelt reclame inkomsten.En als de 40 C is gebaseerd op 10 % kans zetten ze dat er echt niet bij want dat trekt geen lezers.Bij zeelandnet bij het weer staat het standaard op 5 dagen en kan ook kiezen voor 10 dagen vooruit maar daar zie ik echt de zin niet van in.Het kan net zo goed de koelste zomer sinds eeuwen worden die kans is net zo groot als de warmste zomer maar dat vertellen ze niet want de mensen willen dat niet horen.Gewoon stoppen met al die onzin te lezen want wat worden jullie daar verschrikkelijk ongelukkig van.

Marian - 23-06-’19 14:18
Karina

Zomaar iemand, dat is een goed idee voor een dakraampje, want je zit altijd met dat afsluiten van de ruimte die overblijft. Ik heb een stuk karton wat ik voor m`n raam met punaises vast maak en aan de onderkant heb ik een cirkel geknipt zodat het karton over de slang valt. Het is wel even gedoe, maar dan zit je ook niet met handdoeken of idd zo`n plastic gevaarte wat de ruimte moet opvullen. Er komt geen warmte naar binnen en het is lekker goedkoop. Uiteindelijk gebruik je het maar een paar keer per jaar. Het verdient niet de schoonheidsprijs, maar dat kan me niet schelen met dit weer.

Karina - 23-06-’19 14:18
Karina

@Marian, je hebt helemaal gelijk, het is de sensatie die mensen willen horen. Toen de winter begon hoorde ik ook verhalen over -20 en een halve meter sneeuw… niks van dat alles natuurlijk! Daarom lees ik het nu ook niet meer. Het is fake weather news! Het heeft me deze week al weer genoeg stress gegeven.

Karina - 23-06-’19 14:22
Zomaar iemand

@Karina, dat is ook een goed idee!Een dik stuk karton op maat knippen en voor het raam doen. :)

Zomaar iemand - 23-06-’19 15:02
IceQueen

Ik ben de dag redelijk doorgekomen. En jullie?

De voorspelling worden hier iets naar beneden bijgesteld. Ik word daar weer iets rustiger van.

Ik bekijk het van dag tot dag. En soms van dagdeel tot dagdeel.. we zijn weer een dag dichterbij de herfst.

IceQueen - 23-06-’19 21:46
Marian

Ben vandaag 2 x buiten geweest,1 keer om me was buiten te hangen en een keer om die weer binnen te halen.Goed idee trouwens van dat stuk karton trouwens want dat scheelt een hoop als ik me klapraam openzet en dan een stuk karton met een gat erin voor de slang er voor zet.Heb de airco beneden nog niet hoeven gebruiken want nu is het 23C is de huiskamer.Helaas kan boven de boel niet open omdat het nog zo lauw warm is buiten.De volgende dagen zijn ook weer bijgesteld gelukkig en het blijft onder de 30 C hier in zeeland.Zie ook dat de wind naar het noorden gaat dus dat scheelt ook al een stuk.En over drie maanden zitten we al weer in de herfst :-)

Marian - 23-06-’19 22:24
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het is nu nog 25 graden buiten echt belachelijk. Het voelt binnen nog minder warm aan nu dan snachts. Ik heb het wel warm gehad natuurlijk vandaag maar het was de eerste hitte dag. De dagen erna word het alleen maar erger binnen. Hier was ook wel sluierbewolking waardoor de zon minder goed kon branden. Dat scheelt ook in temperatuurstijging binnen.

IemandUitDeRandstad - 24-06-’19 00:09
annelies

ging bij iemand op visite en had een tanktopje en een strakke rok aan tot boven mijn knie, het zweet gutste overal bij de eerste tien meter lopen. blegh. morgen belangrijke afspraak weet toch echt niet wat aan te trekken. en een ander loopt maar te grijnzen en te hijgen over dat zij het lekker vinden. echter dan heb je ook die dyhard zeikerds die gaan nu weer lopen mekkeren dat dit te warm is, nou begrijp ik het volkomen hoor als je boven de 75 is het niet te doen vast. maar andere lui van mijn leeftijd die krijsen nu weer dat ze een lentezonnetje en 20 c goed vinden. JEETJE moeten wij eens roepen zeg, dat wij een weekje regen goed vinden.
hier vlakbij is trouwens brand, hele hordes brandweerauto´s vlakbij in de wijk of op het grasveldje verderop. misschien wel een sigaret weggegooid iemand die het in de hens heeft gezet. het is ook zo lekker weer om zulke dingen te veroorzaken. regen is ver weg. alleen die KALOTE zon.
en idd Randstad – veel hitte en ellende. als ik deze week overleef, gaat er wel een fles wijn tegenaan om het te vieren wanneer het voorbij is.

annelies - 24-06-’19 00:27
annelies

…en toemaar jongens, het schuift steeds verder op. nu ook volgende week maandag nog weercijfer acht en 25c.

annelies - 24-06-’19 00:33
Karina

Eerlijk gezegd, alles onder de 30C maake ik me geen zorgen meer om, en onder de 27 is prima. Dat komt waarschijnlijk door de totale paniek die ik had de afgelopen dagen door die verdomde Buienradar. Ik kijk er NOOIT meer op, echt volledig m`n vertrouwen kwijtgeraakt in die site, terwijl ik ze nog prees niet lang geleden. Degenen die daar werken moeten maar eens even nadenken over waar ze mee bezig zijn.
En trouwens een hitte plan voor 30C??? Serieus? Is het nog nooit 30C geweest of zo? We zijn toch geen kleuters die verteld moeten worden dat het warm wordt en we extra water moeten drinken of insmeren voor de zon?
Gisteravond op het nieuws zei een reporter zoiets tegen een oudere vrouw en je had haar gezicht noeten zien!! Haha. Ze zei: “ja, ik weet wel wat ik moet doen”, op zo`n toontje… ik moest er wel om lachen. Die vrouw heeft al 75 of meer zomers meegemaakt, die weet heus wel hoe ze er door moet komen. Wat een betutteling zeg.
Wat me ook opviel is het taalgebruik bij het weerbericht. vorige week bijvoorbeeld, werd het een keer 28C en werd het een warme zomerdag genoemd, nu werd het 28C (gisteren) en werd het omschreven als ‘zeer warm’. Is dat niet raar?
Hoe dan ook, wel fijn dat het allemaal naar beneden is bijgesteld, zelfs voor het zuiden, al blijft het daar het warmst de hele week. Heel veel sterkte voor degenen die daar wonen!

Karina - 24-06-’19 09:04
Marian

Moest gister wel lachen om de tips die werden gegeven toen het hitteplan in delen in neederland in werking trad.Blijkbaar zijn de mensen tegenwoordig te stom om zelf te bedenken dat ze moeten drinken en in de schaduw blijven zitten en niet te veel bewegen.

Marian - 24-06-’19 09:48
Marije

Hmm, ik vind er niets grappigs aan. Wat is er mis met een beetje naar elkaar omkijken en tips delen? Dat vind ik dom noch stom. Het is overigens niet alleen om te waarschuwen maar ook om bepaalde procedures in werking te kunnen stellen, if needs be…
Hennig an, mensen… maak je niet drukker dan nodig!

Marije - 24-06-’19 10:26
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het is inderdaad lekker wat naar beneden bijgesteld. Vandaag en morgen 2 verschrikkelijke dagen met 32 en morgen 33 graden (het westen). Woensdag en donderdag word het veel leefbaarder hier. 23 en 24 graden. Dan word het vrijdag weer warmer en zaterdag nog 1 extreem hete dag met 30+. Ik heb alweer de hele nacht met de ventilator aan moeten slapen want anders hield ik het niet uit. De mobiele airco heeft ook weer uren aan gestaan.

IemandUitDeRandstad - 24-06-’19 11:18
annelies

de eerste tien dagen zon. hadden we dat rotkreng nog niet genoeg gehad

annelies - 24-06-’19 11:46
ANNELIES

Zo. alsjeblieft. de eerste veertien dagen twintig uur zon. om te janken.

ANNELIES - 24-06-’19 13:20
annelies

elke dag die F-zon, elke elke elke dag opnieuw. zoveel mogelijk zon het hele jaar. GEWELDIG hoor

annelies - 24-06-’19 13:21
Karina

Nu het toch niet zo heet wordt als eerder werd gezegd, hebben de kranten daar 1 klein berichtje voor over. Hoeveel drama lazen we er vorige week over en hoorden we op tv/radio? En hoewel ik natuurlijk heel blij ben dat het allemaal niet doorgaat, maak ik me er nog steeds boos over,omdat het mij en velen met mij heel veel stress heeft opgeleverd.
Die belachelijk hoge temperaturen waren nooit reëel, maar het werd gebracht alsof er een aanzienlijke kans was. Ze zetten het nog op hun weersites ook, tot 41C aan toe. Ik vind het echt niet kunnen en eigenlijk schandalig dat ze mensen zoveel angst aanjagen, terwijl ze het zelf nog leuk vinden ook. Dan spoor je gewoon niet. Totaal gebrek aan inlevingsvermogen. Zo, dat moest ik even kwijt!

Karina - 24-06-’19 18:00
Prozac

Oproep vanuit Omroep Brabant:

Hallo, mijn naam is Marlou en voor een artikel over de zomerdepressie ben ik op zoek naar iemand uit Brabant die hier last van heeft. We willen het onderwerp bespreekbaar maken en willen graag vertellen dat mensen niet alleen last kunnen hebben van een winterdepressie, maar ook van een zomerdepressie. Zouden jullie ons kunnen helpen aan iemand die hierover zou willen vertellen? Als er interesse is, dan graag een berichtje naar marlou.van.den.broek@omroepbrabant.nl

Prozac - 24-06-’19 18:10
annelies

fijn hoor. vanaf vrijdag nog een HELE WEEK alleen maar zon en de dagen ervoor VEEL ZON en veel hitte. eigenlijk dus de eerste 13 dagen SON ! We weten niet meer anders dan dat rotkreng aan de lucht. BEN WEER BEKAF van het weer. motten we nog 13 dagen. leuk hoor

annelies - 24-06-’19 19:04
Castor

jongens, ik ga kapot. Het is in Utrecht niet te harden. Ik probeer te begrijpen wat mensen hier prettig aan vinden. Dit is toch niet gezond meer? Al die blije energieke mensen op straat. Ik begrijp er niets van. Hoe doen ze dat? Ik zweet me te pletter en het is alsof ik in een staat van ontbinding verkeer. Pfff … sommige dingen zullen altijd onverklaarbaar blijven. Zal wel iets met een innerlijke thermostaat te maken hebben. Eerlijk gezegd kon ik er vroeger denk ik iets beter tegen.

Castor - 24-06-’19 19:15
Zomaar iemand

Ik zou ook willen dat ik er beter tegenkon… Mijn vader van 54 kan er prima mee leven, hij zegt dan altijd ‘het word vanzelf weer koud’ of ‘vroeger moest men ook zonder airco door het leven’

Echter, wel is het zo dat hij nooit meer een auto zonder airco zou willen. Nou heeft hij geen auto, maar huurt hij af en toe een, en soms leent hij de mijne. Hij zegt wel ‘de airco in de auto is toch één van de beste uitvindingen.’

In huis vind hij het maar onzinnig want ‘voor die paar weken per jaar’ Achja, ieder zijn ding.

Ik ben zeer blij met mijn mobiele airco.
Zo is de hitte nog een klein beetje te verdragen…

Zomaar iemand - 24-06-’19 19:38
Zomaar iemand

Ik hoop toch stiekem dat het niet weer zo’n ramp zomer word als vorig jaar.. Ik zie graag dat het een voor één keer een lekkere zomer word. En met lekker bedoel ik temperaturen van MAX 25 graden.

Deze temperaturen laten mij wel denken om te stoppen met roken.. Ik rook nu al minder vanwege zuurstofgebrek in deze dagen. En sowieso niet meer binnen nu.. Ik heb behoefte aan frisse lucht. En daar draagt binnen roken niet bepaald aan bij…

Zometeen als het een beetje afgekoeld is (rond 21:00) maar ff uitwaaien op mijn Snorscooter denk ik. Ook gelijk een tip, koop een snorfiets/scooter. Persoonlijk vind ik het héérlijk even uit te waaien. Maar nu overdag met 32 graden zit ik wel liever binnen.

Zomaar iemand - 24-06-’19 19:42
Karina

Ik heb mezelf gedwongen vanmorgen even buiten te zitten in de zon. Na 5 minuten werden m`n armen al rood en was het me al te warm. Ik weet ook niet wat hier prettig aan is, maar idd de innerlijke thermostaat zal er zeker mee te maken hebben. Ik zweet niet zo erg en dat betekent dat je gewoon veel sneller oververhit en het gevoel krijgt dat je 40 graden koorts hebt.
Nog 1 dag en dan is het ergste weer even voorbij, gelukkig. Ik heb de mobiele airco aan en een ventilator er recht tegenover,een paar meter verder, die de koele lucht dan heen en weer blaast. Dat is wel lekker, vooral aan het einde van de dag.

Karina - 24-06-’19 20:15
Esther

Toen ik vandaag thuis kwam uit m’n werk was het 23 graden in huis. Ik had even de achterdeur opgezet en het was meteen een graad warmer geworden. Boven is het helemaal niet te harden. Dat vind ik juist ook zo ellendig dat die warmte zolang in huis blijft hangen. Morgen wordt het nog erger. Sterkte allemaal.

Esther - 24-06-’19 20:33
Marian

Hier in zeeland wordt het morgen 27 C en daarna 2 dagen met 23 en 24 C.Hopen dat dat uitkomt dat is in elk geval een wat normalere temperatuur.Buiten is het nu koeler dan gisteravond dus heb boven de ramen open kunnen zetten .

Marian - 24-06-’19 22:12
annelies

het verandert steeds. nu weer vanaf dinsdag regen, vroeg in de avond stond er dat er volgende week vrijdag pas regen kwam. Ja idd Castor- BAH dat flauwe en idiote gedoe in de zomer, al die mensen die idd overdreven energiek zijn.

annelies - 24-06-’19 23:18
Zomaar iemand

Op een of andere manier lijkt de warmte hier s’avonds pas door te dringen :(. Nu is mijn airco nog steeds aan het pompen en geeft nog steeds 26 graden aan. In tegenstelling tot 23 vanmiddag omstreeks 12:00..

Zomaar iemand - 24-06-’19 23:19
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zit al de hele avond te zweten en met koppijn. Morgen nog 1 extreme hitte dag en daarna weer 2 leefbare dagen voor hier in het westen. In het weekend weer opnieuw horror. Ik hoop eigenlijk dat we het ergste voor deze zomer nu al gehad hebben. Ik moest vanmiddag ook eventjes een klein stukje buiten lopen. Echt om ziek van te worden. Ziekelijk heet. Ik merk ook dat ik gewoon agressief word van dit weer. Ik zie allemaal mensen met open ramen en deuren, maar hee we houden allemaal toch zo van de zomerrrr! Dus dicht die ramen en deuren en geniet van je hitte! Wel consequent blijven als je zegt dat je van de zomer houd. Dan moet je het ook niet proberen koeler te krijgen. Die neiging heb ik heel erg om te gaan roepen naar mensen. Maar heb het maar niet gedaan.

IemandUitDeRandstad - 25-06-’19 00:24
annelies

hhahahaahah Randstad

annelies - 25-06-’19 00:39
annelies

je bent grappig met je uitspraak — ´Ik zie allemaal mensen met open ramen en deuren, maar hee we houden allemaal toch zo van de zomerrrr! Dus dicht die ramen en deuren en geniet van je hitte! Wel consequent blijven als je zegt dat je van de zomer houd´—

annelies - 25-06-’19 00:40
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Haha ja toch Annelies! Maar gelijk heb ik wel. Zo weer de tweede tropennacht gehad. Het raam heb ik nieteens open gehad voor verkoeling want er was geen verkoeling en het was windstil. Alleen de mobiele airco aan gehad en die kon niet lager dan 23 graden komen gisteravond. Ik voel me echt zoo gigantisch moe met dit weer. Nog maar een dag afzien.

IemandUitDeRandstad - 25-06-’19 11:02
annelies

precies ! aan Randstad

verder grieperig, het gevoel ik in de overgang zit, oorpijn, dikke keel, hoofdpijn en zweet dat overal zit en plakt dan nog die vieze klootzakjes van muggen en vliegen annelies - 25-06-’19 11:08
erica

Vreselijke horror dit! Komt dit nu iedere zomer terug? Idd een klimaatverandering?
Ik heb gisteravond op rtl4 een reclame voorbij zien komen over koelvesten/hesjes. Weet niet meer waar ze te koop zijn, m’n hersenpan is gesmolten, maar ik denk bij de betere kampeerzaken.
Googelen dus.
Vanavond weer een bevroren koelelement in een handdoek onder m’n nek, helpt!

erica - 25-06-’19 13:22
Esther

Wat een verschrikking dit. En dan woon ik nog in het westen. Ik wil niet weten hoe het in zuiden/oosten is. Gelukkig hoefde ik niet te werken vandaag. Al is het thuis ook bloedheet. Er werd bij mij geklust, dus de zonwering kon niet naar beneden. Nu 26 graden in huis. Het zweet gutst er aan alle kanten uit. Voel me ook niet echt lekker. Ik kan er nog steeds niet bij dat er mensen zijn die echt kunnen genieten van dit weer. Ik hoop dat de wind snel gaat draaien en dat het vanavond afkoelt.

Esther - 25-06-’19 14:33
annelies

hoezzzeee ! op nr. 4 van zonnigste jaren gemeten
2019 – 969.2 zonuur
2018 – 921,8 zonuur
is er nog wat anders dan zon

annelies - 25-06-’19 14:38
annelies

en dan heb je nog mensen die beweren dat er in de winter ook zon is hoor en in de herfst ook. JA ofcorse – als je het RAMPJAAR 2018 als leidraad houdt dan heb je forever SUN

GEZEIK hier in nederland zeg

annelies - 25-06-’19 14:39
Franca

Hier de verschrikking in het Zuid Oosten, momenteel 34 graden. Ik heb hoofdpijn omdat ik nauwelijks heb geslapen vannacht. Binnen is het 27 graden momenteel. Moest gisteren terug reizen uit Rotterdam naar het Oosten. Chaos op het spoor. Met mijn bagage vier keer over moeten stappen. In de treinen verschrikkelijk warm. Heb er drie uur over gedaan om thuis te komen en kwam in de nacht thuis, waar normaal een uur en kwartier. Wie vindt dit nou fijn. Voor mij is er niets erger dan dit weer.

Franca - 25-06-’19 14:57
Zomaar iemand

Gelukkig morgen weer een beetje koeler. Het lijkt net een oven buiten.. Krijg bijna geen lucht.. En dan alsnog roken.. Ik rook wel minder maar toch.. Voel me ontzettend dom daar door. Zien ze een jonge gast naar adem happen en toch roken. >.

Zomaar iemand - 25-06-’19 15:09
Franca

Helaas morgen hier niets koeler maar 31 graden en zaterdag weer horror van 33 graden. Is dit nog Nederland ?

Franca - 25-06-’19 16:04
Kerstvrouw

Ik heb gelukkig vandaag al diverse mensen gehoord dat ze het wel te warm vonden. Alles plakt aan mijn lijf, van mijn kleding tot het bankstel. Ik had vandaag aan het eind van de ochtend een afspraak. Een kwartiertje gefietst, continu in de zon, want schaduw lijkt ook wel steeds schaarser te worden. Toen ik daar was gloeide mijn gezicht helemaal.
Ik snap ook inderdaad niet wat men zo leuk vindt aan dit weer. Zelfs als je de hele dag binnen zit is het niet uit te houden. Hier binnen is het een graad of 27. Zelfs met de zonneschermen omlaag… echt getikt gewoon. En je kunt ook niet echt naar buiten want binnen twee seconden sta je weer te zweten. Dus mensen kunnen wel jengelen dat ze in de winter niet naar buiten kunnen omdat het dan toch zo koud is, maar zijn ze dan zo dom en kortzichtig dat ze zich niet realiseren dat er ook mensen zijn die met deze hitte niet naar buiten kunnen en/of willen? Tegen die kou kunnen ze zich nog kleden, tegen hitte kun je niks. Dus het is pure aanstellerij wat dat gemekker over die “koude” winter betreft. Dat wordt gedaan door een stel domme schapen die een afwijking hebben waardoor er geen wol aan hun lijf meer groeit.

Kerstvrouw - 25-06-’19 16:30
Marian

Ik zit langzaam gaar te stoven binnen daar is het nu 25,5 C en zit te wachten tot het wat gaat afkoelen vanavond zodat alles weer open kan en morgen en overmorgen hier gelukkig normale temperaturen maar hoorde dat het morgen tussen de 21 en 32 C gaat worden dus dat is nogal een verschil.

Marian - 25-06-’19 16:42
annelies

het hele probleem aan de winter is dat de mensen het dan niet ´leuk ´ hebben. weinig zon, vroeg donker, nattigheid en kou. daarom lopen ze altijd zo te zeiken op de winter, in ons-IKKE-LEKKER-landje..

annelies - 25-06-’19 17:01
annelies

op msn stond onderstaande tekst,————————————————————————————————————
Hovenier Patrick begon vandaag met hagen snoeien, vertelt hij. “Je zit de hele dag met je kop in de zon. Ik probeer wel met de schaduw mee te lopen, maar dat is niet te doen. Het heeft ook voordelen: het geschoffelde onkruid verdroogd snel en waait vanzelf weg.”
Veel drinken is belangrijk, zegt de hovenier. “Ik was net bij een klant en vroeg of ik misschien even mijn waterfles mocht vullen. Dat mocht niet, want dat kost geld. Water moet ik zelf maar meenemen. Dus toen ben ik weggegaan, naar een andere klant. Die klus maak ik later in de week wel af. Een klant is een klant, en geld is geld, maar nu stond ik wel perplex.”———————————————————————————————————
het is toch VAN DE DOMME in nederland

annelies - 25-06-’19 17:06
annelies

geef die kerel gewoon water joh. goh wat word ik hier pissig van zeg

annelies - 25-06-’19 17:07
Karina

Toch vreemd, volgens het weerbericht is het in mijn woonplaats 32C maar mijn thermometer buiten staat op 36C en hangt in de schaduw. Het is gelukkig geen Sahara lucht maar jeetje zeg, wat is het heet! De airco staat de hele dag al aan maar onder de 27C komt ie niet. Ik loop ook met oordoppen in want het is een bak herrie in huis met dat ding en ook nog een ventilator die nogal wat geluid maakt. Godzijdank is het na vandaag weer voorbij.

Ja dat soort mensen heb je hoor, die te zeikerig zijn om zo iemand als die hovenier z`n waterfles te laten vullen. Ik had een keer met over de 30C een boodschappenbezorger aan de deur die zowat neerviel van de hitte en die heb ik een groot glas water gegeven en even een ijspak in z`n nek gelegd. Hij kwam er helemaal van bij.

Nu maar hopen dat we het voorlopig wel weer even gehad heb met dat klote weer. Er zal nog wel meer komen, maar ik hoop niet te snel. Het duurt dagen eer het huis weer koel is.

Karina - 25-06-’19 18:10
Jozef 1965

@Karina, als je in een stad woont, dan heeft dat te maken met het hitte-eilandeffect.

Jozef 1965 - 25-06-’19 19:46
Marian

Hoe meer beton en asfalt in je omgeving hoe warmer het wordt.Daarom willen ze ook dat de mensen hun tuinen meer groen gaan houden en minder tegels erin.En minibosjes in de stad en dat is ook goed voor de regenafvoer als er plensbuien komen.Mijn katten vroeger gingen altijd in de tuin liggen bij de plantjes want de grond was dan lekker koel

Marian - 25-06-’19 21:58
Marian

Dus mocht je weer eens vroeg wakker gemaakt worden omdat de gemeente het gras aan het maaien is in je buurt ,bedenk dan dat het eigenlijk een positief geluid is :-)

Marian - 25-06-’19 22:01
Karina

Is er ergens weinig asfalt en beton in NL? Ja misschien in het oosten, maar daar heb je hogere temperaturen, dus maakt het ook niet veel uit. Ik woon in een klein stadje, dus geen hoge flats en dat soort dingen, maar… ik denk eerlijk gezegd dat je het niet echt ontvluchten kan in dit land. Ik woon in een betonblok! zoals zo velen van ons.

Karina - 25-06-’19 22:21
Zomaar iemand

Ik woon in Zaandam, hier is het morgen niet warmer dan 22 graden hoor?! ALS dat zo was, dat met asfalt beton enzo.. Waarom is het dan in bijv Limburg het heetst?! Ik weet het antwoord.. Die zitten ver van de zee af. Hier in Zaandam zijn we dichtbij de zee, en omringd met water. Wél klopt het dat stukjes groen goed zijn voor water afvoer. Maarja, vaak lijkt het alsof ze meer bomen weghalen dan terugplanten… Ik zou ook wel iets meer parkjes zien.. Nu hebben we er wel een flink aantal in Zaanstad.. Maar meer is altijd beter, genoeg lege stukken grond waar een parkje gemaakt kan worden. Ik vind parkjes leuk, want je kunt er lekker chillen.

Zomaar iemand - 25-06-’19 22:59
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pfff ik kwam thuis en het was 27 graden binnen. Het was buiten heerlijk afgekoeld hier in het westen. En alles de hele avond open gehad en er is NIKS af. Mn mobiele airco komt ook niet onder de 24 graden meer. Ik denk dat de hitte goed in de stenen nu zit waardoor het niet zomaar uit je huis gaat. Morgen word het hier 23 graden met zon. Ik zie het binnen niet koeler worden daarmee want de zon is heet en brand op je ramen waardoor het eerder nog heter word dan koeler. Vrijdag word het alweer 26 graden en zaterdag weer tropisch heet. Ik ben het helemaal met je eens kerstvrouw. Tegen kou kun je je kleden en tegen hitte kun je niks doen. Aanstellers zijn het die zeuren over zogenaamde kou hier. Alsof zij echt hoofdpijn krijgen en afzien zoals wij in de zomer. Niet dus. Het is buiten nu 19 graden dus ik begrijp niet waarom ik die hitte niet eruit krijg hier.

IemandUitDeRandstad - 26-06-’19 00:34
Karina

We hebben plensbuien nodig om de huizen af te koelen, en die komen niet. Mijn mobiele airco komt ook niet onder de 24C en ook hier staat alles open. Die ene zaterdag hitte neem ik dan maar voor lief, het is niet anders, maar ik heb liever af en toe een hitte dag en de rest laag in 20, dan overleef ik wel. Eerst even bijkomen de komende 3 dagen. Ik zit onder de rode bultjes, bah!

Karina - 26-06-’19 09:46
annelies

ik zal blij zijn met een week regen ja

annelies - 26-06-’19 15:29
annelies

ik ben al dankbaar voor een halve dag bewolking net als vandaag, ZO lekker

annelies - 26-06-’19 15:30
Castor

Mee eens. Alleen flink balen dat die bewolking alleen de eerste helft van de dag betrof. Kan nu het raam niet openen om te beginnen met doortochten. Moet helaas wachten tot dat rotding onder is. Sta pal op het westen.

Castor - 26-06-’19 18:28
Esther

Wat een verademing om gewoon weer koele wind door je huis te voelen. Nu de boel even opengezet zodat het weer een beetje kan afkoelen. Ik heb zo slecht geslapen vannacht. Het was bloedheet in m’n slaapkamer. Ik denk dat als het weer zo warm is, dat ik maar beneden op de bank ga slapen. Daar is het ietsje koeler. Helaas tikken we zaterdag weer de 30 graden aan.

Esther - 26-06-’19 19:22
Karina

Ik kon ook niet slapen van de hitte, want in mijn slaapvertrek was het denk ik een graad of 30. Vorig jaar tijdens de hittegolf ben ik op de grond in m`n studeerkamer gaan liggen. Niet echt comfortabel natuurlijk dus ik dacht, voor de volgende zomer koop ik een luchtbed. Ik heb dus nu op een luchtbed geslapen bij een open raam, heerlijk. Ik heb expres een 1 persoons genomen en dan zo`n hoge van 42cm want dat ligt lekker. Nu kan ik letterlijk overal slapen, zelfs op het balkon als ik zou willen! Er zit een pomp in, dus het is een kwestie van stekker in het stopcontact en 2 minuten later kan ik liggen. Kamperen in je eigen huis, haha. Ik kan het aanraden in ieder geval. Als je hem niet gebruikt zit ie plat in een tas en hangt in de kast, dus het neemt amper plaats in. Ideaal als de hitte je je bed uit jaagt.

Karina - 26-06-’19 19:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja de tweede helft vandaag ging helaas die rot zon weer branden. Werd het weer van 24 naar 25 binnen. Het was buiten zelf wel heerlijk koel en heerlijk die bewolking deze ochtend. Ik zit nu weer met alles open en nu lijkt het wel te helpen omdat het waait. En dan gaan we vanaf vrijdag weer opnieuw die ellende in. Met zaterdag weer opnieuw die belachelijke hitte. En dan word het helaas wel zonnig overal en geen sluierbewolking. Ik denk dat het nog veel heter binnen was geworden zonder die sluierbewolking de afgelopen dagen. Dat was mn redding. Dat haat ik ook zo aan de zomer. Dat jojo effect. Het word steeds heter binnen en dan ben je weer bezig alles eruit te krijgen en zo heb je het weer terug. Je bent aan het ‘overleven’ letterlijk.

IemandUitDeRandstad - 26-06-’19 20:12
Franca

Ik heb het 27 graden binnen en vandaag was het hier in Zuid Oost Brabant 31 graden geworden, gewoon een tropische dag hier. Heb vannacht in de woonkamer op de bank gaan liggen. In mijn slaapkamer is het niet uit te houden zo warm. Hier gaat het volgens mij niet meer afkoelen tot volgende week. Zaterdag ultieme horror met 34 graden hier. Kom niet buiten dan. Sta helemaal onder de bultjes van de processierups. Lang leve de zomer, maar niet heus.

Franca - 26-06-’19 20:40
Zomaar iemand

Heb toch een goed dagje gehad vandaag, temperatuur niet boven de 22 en een lekker koel briesje de hele dag. Normaal blijft op zolder de warmte goed hangen. Maar vandaag dus lekker niet! Ramen open uiteraard (airco uit) en het is goed afgekoeld. Nu is het 17 graden buiten met een lekker windje dus het tocht lekker door. Het liefst laat ik mijn ramen open, maar ik slaap liever met de ramen dicht i.v.m muggen.

Zomaar iemand - 26-06-’19 22:08
Marian

Hier in zeeland is het heerlijk fris geweest de hele dag met bewolking en een frisse wind.Morgen zou het 23 C worden en zie voor zaterdag 30C en de dag erop weer terug naar 24 C. Het is elke keer met de oosten wind dat het zo warm wordt.Op Noord Beveland was het vandaag 19 C .Dat ligt 50 Km verderop en hier was het 22 C.Flink verschil dus.

Marian - 26-06-’19 22:11
Kerstvrouw

Geschreven door een stel kortzichtige egoistische kneuzen:

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/7-hittevoordelen-waar-zelfs-hittehaters-niet-omheen-kunnen/ar-AADsIPQ?li=BBoPOOe

Kerstvrouw - 26-06-’19 22:52
Zomaar iemand

@Kerstvrouw je hebt groot gelijk.. Vooral die laatste.. Hitte kost geen geld? En mijn airco dan? En wat te denken van airco in supermarkten, koelkasten, vriezers etc.. Die draaien op volle kracht! Verder nog de siesta, niks doen etc, leg dat op je werk eens uit.. Echt kneusjes inderdaad…

Zomaar iemand - 26-06-’19 22:58
Marian

Ik heb het gelezen en het was gewoon een verhaaltje met een grote knipoog.Niks meer en niks minder.Ieder zn eigen humor denk ik gewoon.

Marian - 26-06-’19 23:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hitte kost meer geld dan kou. Wat verbruikt een airco wel niet. Ik heb in de zomer hogere rekeningen hoor! Ik ga dat bericht maar even niet lezen want ik heb het net lekker koel en dan zou ik me weer dood ergeren. Maar uit jullie reacties kan ik me voorstellen wat erin staat.

IemandUitDeRandstad - 27-06-’19 00:18
Zomaar iemand

Voor wanneer je denkt dat je doodgaat aan de hitte. Check dit Youtubefilmpje, https://www.youtube.com/watch?v=bdeOZ6rJ36Q

Deze mensen leven in een fucking woestijn, 50 graden is daar een normale dag. Wat ben ik blij dat ik daar NIET leef.

Zomaar iemand - 27-06-’19 02:45
Zomaar iemand

En hier zijn ze in de koudste stad ter wereld. https://www.youtube.com/watch?v=l1noUh2NrLI

Zomaar iemand - 27-06-’19 02:57
Franca

Ik wil het ook koel !!!!!!!

Franca - 27-06-’19 09:16
Kerstvrouw

Zomaar iemand, ik wou dat ieder mens eens een keer in zijn leven de kans kreeg om voorgoed naar een ander land te emigreren en daar een nieuw bestaan op te bouwen. Net zoals vluchtelingen die dan hier een uitkering krijgen en dan de taal kunnen leren en een baan kunnen zoeken. Dan wist ik wel waar de reis heen ging!

Kerstvrouw - 27-06-’19 10:25
Castor

Ik lees op allerlei sites juichende berichten zoals ‘m’n huis is weer koel’, ‘het is weer 20 graden binnen’, etc. Hoe doet iedereen dat?
Hier is het nog steeds tegen de 25 graden, ondanks alles openzetten en mobiele airco op vol. Ik begrijp dat de mate van afkoeling sterk regiogebonden is en dat de bouwfysiologie van je huis voor 90% de bepalende factor is … maar toch.

Castor - 27-06-’19 11:24
Karina

Wel jammer dat het zo meteen weer lekker koel is in huis en dan zaterdag… bah! Kunnen we eigenlijk weer opnieuw beginnen. Gelukkig is het maar 1 dag zo warm, volgende week ziet er goed uit.
Ik heb vanmorgen eindelijk gewoon eens kunnen genieten van een kopje koffie op het balkon: beetje zon, wind, graadje of 21. Kon het maar zo blijven tot September. Lekker weer, waar je gewoon in kan leven zonder beroerd te worden, of je hele leven aan te moet aanpassen.

Karina - 27-06-’19 11:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Precies kon het maar hooguit 22/23 graden worden hier. Gewoon een normale leefbare zomer. Het hoort hier ook niet warmer dan dat te zijn. Ik baal ontzettend dat de zon hier weer schijnt. Want ik had het ook heerlijk koel gekregen gisteravond hier binnen. Het was buiten 16 graden en het kon lekker door waaien. Maar nu door de zon loopt de temperatuur weer opnieuw op hier binnen en heb ik het ook weer 24,5.

IemandUitDeRandstad - 27-06-’19 12:14
Marian

Ik hou de boel nu weer potdicht omdat de zon schijnt en de temp flink oploopt.Zondag en maandag weer koelere temperaturen en zie west 5 staan dus dat is helemaal lekker,dan waait de warmte zo weer weg.

Marian - 27-06-’19 12:49
erica

Ow, hel! Moet morgen werken in de vogelopvang. Zaterdag en dat wordt het weer bloedheet. “Fijn“al die warme vogellijfjes in je handen met voeren. Dat wordt weer een natte, gekoelde, theedoek in m’n nek. Anders ga je van je stokje.

erica - 27-06-’19 13:35
annelies

gut rot op met die F-zon dat kalotekreng zien we niet anders de afgelopen jaren. zonnigste herfst gemeten zonnigste november gemeten zonnige lente … donder op met dat F-ing Kalote Kreng

annelies - 27-06-’19 13:54
Zomaar iemand

Uhm Erica, het is morgen vrijdag :P. En denk aan de lieve(?) vogeltjes. Helpt je misschien beter door de dag heen. Je werkt er waarschijnlijk niet voor niets :) . Hier hebben ze trouwens schapen op random plekken neer gezet, als alternatief voor de grasmaaier XD. Sommige hebben hun vacht nog, dat lijkt mij ook niet zo relaxed voor die Schaapjes.

Zomaar iemand - 27-06-’19 21:31
Zomaar iemand

Soms denk ik ook wel eens hé, en het misschien vreemd deze gedachtegang.. Maar in sommige situaties zou een airco in bijvoorbeeld een koeienstal geen probleem moeten zijn. De koeien werken immers voor de boer, zij produceren melk. Als de prijs van melk met bijvoorbeeld 10 cent omhoog zou gaan zou dit makkelijk moeten kunnen lijkt mij. Ik zeg dit naar aanleiding van een bericht in het nieuws dat de hitte ook problemen gaf in de veehouderij.

Zomaar iemand - 27-06-’19 21:33
Marian

Liever een koe in en weiland met een paar bomen waar ze schaduw van krijgen :-)

Marian - 27-06-’19 22:09
Jozef 1965

Gisteren had ik hier warmer dan de meesten van jullie (tot 26 ‘C), maar nu kon ik profiteren van een relatief koele (zeker in vergelijking met toestanden van noch paar dagen geleden) nacht.

Jozef 1965 - 28-06-’19 06:07
Karina

Zo jammer dat het morgen weer zo`n ffing hete dag wordt, want het huis is net een beetje gekoeld. Zondag is ook warm en dan kunnen we gelukkig een fijne week tegemoet zien. Ben je eerst weer 3 dagen aan het koelen natuurlijk. (zucht) Het is om moedeloos van te worden.
Waarom is er zo weinig normaal zomerweer tegenwoordig, waar je gewoon normaal kan leven, lekker buiten vertoeven zonder zowat van je graad te zakken… Er valt weinig te genieten zo.
Maar in ieder geval komende week is goed en dan strepen we toch mooi alvast 1 week van Juli weg!

Karina - 28-06-’19 08:56
Franca

Ik heb geslapen in de woonkamer met balkondeur open en in slaapkamer ook raam tegenover elkaar gezet. Het is nog steeds 24,5 graden binnnen. Zoals Castor vraag ik me ook af hoe koelen jullie je huis zo snel af. Bij mij wordt het pas koeler in september. Ik leef het hele voorjaar en zomer met 25 graden in huis. Dat is te warm om te slapen maar ook om in te werken. En je bent dagen bezig, echt goed bezig om het koel te krijgen, en dan komt er morgen een tropendag en is alles weer verpest. Voor je het weet is alles weer skyhigh naar boven bijgesteld met de temperatuur in huis. Het is zo hard werken in de zomer, om moedeloos van te worden.

Franca - 28-06-’19 11:14
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Precies. De zomer is overleven ipv leven. Steeds bezig zijn je huis te koelen. En als het je gelukt is komt de volgende smerige hitte dag er alweer aan. Ik krijg het iedere keer goed koel binnen omdat het zo lekker afkoelt savonds en snachts. Maar als de volgende dag de zon weer gaat schijnen word het weer opnieuw 24 graden binnen. Vandaag begint het warmere weer alweer opnieuw. Maar het valt nog mee want hier word het vandaag 24 graden. Beter dan 26 graden wat het eerst zou worden. Ja 24 vind ik ook net te warm maar het is beter dan overduidelijk ver boven wat je nog te doen vind. Morgen word het hier alweer 32 graden en dan gaat het zeker weer bloedheet worden binnen. Zeker als de zon de hele dag kan branden.

IemandUitDeRandstad - 28-06-’19 11:54
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ooh ooh morgen word een kopie van afgelopen dinsdag. De heetste dag van de week. Nee hier word het morgen 33 graden. Vlak langs zee word het al 31 graden. En het word weer tot 36 graden. Ik ga morgen een stuk rijden in de auto met airco en voor de rest binnen overleven met alles geblindeerd.

IemandUitDeRandstad - 28-06-’19 12:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja en lees net dat het in Frankrijk 45 graden kan worden vandaag. Echt niet normaal meer. Daar was het al 43 graden deze week.

IemandUitDeRandstad - 28-06-’19 12:06
Karina

Ik heb dat toch eens even nagezocht, op buitenlandse weersites. Bijvoorbeeld Grenoble werd genoemd hier van de week, dat het er 43C was en zo… nergens terug gevonden. Het is er wel heet met 38C, maar niks van 40 or hoger. Bovendien is dat voor die streek helemaal geen uitzondering.
De buitenlandse weersite zegt voor morgen dat het hier (regio Utrecht) 30C wordt en in Maastricht 32C.
De rede waarom ik op die buitenlandse sites keek, is omdat ik de hysterie van de weersites hier zo zat ben sinds vorige week. Stelletje sensatie zoekers, die me bakken stress hebben opgeleverd voor niks. Ja, dinsdag was hel, maar nog steeds 5 graden minder hel dan ze hadden voorspeld in de dagen ervoor. Dus, we zullen morgen zien welke sites kloppen en welke niet.

Karina - 28-06-’19 12:25
Marian

Je huis wel of niet snel af laten koelen heeft denk ik te maken met hoe goed je huis geisoleerd is.Ik woon in een redelijk oud huid dat niet goed geisoleerd is en waar bijna alle ramen en deuren tegen elkaar opengezet kunnen worden dus zo blaas ik de warmte het huis uit.Indien nodig zet ik ook de voordeur open en dan stormt het bijna binnen in huis :-)

Marian - 28-06-’19 14:48
erica

Ja, de vogeltjes zijn op zaterdag, niet vandaag.
Ik leg alvast een zak ijsklonten in een handdoek op m’n kussen voor vanavond. Ik heb ook zo’n aluminiumfolie-ding gekocht, die ‘s winters de autoramen afdekt voor nachtvorst, zodat je niet hoeft te krabben. Het helpt ook andersom. het houdt de warmte tegen. Voor de ramen, als extra. Dit is ook een oud huis, geen isolatie. Alle beetjes helpen.

erica - 28-06-’19 15:17
Marian

Ik heb op dit moment jonge kauwtjes,musjes en tortelduifjes in de tuin,die gelukkig door de eigen ouders gevoert worden.En ben blij dat er een eindje verderop een vogelopvang zit,voor het geval dat.Bedankt namens de vogeltjes Erica.

Marian - 28-06-’19 16:57
annelies

mag de zon eens opfleuren, de winter bestaat ook niet dan is het ook zo veel mogelijk zon

annelies - 28-06-’19 20:15
annelies

en lekkertjes flauw

annelies - 28-06-’19 20:15
Marian

Misschien kan je ook via de regionale tv het weer volgen want daar zal het meer gericht zijn op de plek waar je woont.ik kijk altijd op zeelandnet en dan bij vlissingen omdat dat het dichtste bij is.

Marian - 28-06-’19 22:20
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Die 45 graden waar ze het over hadden voor Frankrijk is dus echt uitgekomen. Niks aangedikt op weersites dit keer Karina. Het kwam vanavond op het NOS journaal en ze lieten zelfs mensen met een zonnesteek in ziekenhuizen zien in zuid Frankrijk. Het was zelfs 45,9 graden geworden in zuid Frankrijk vandaag. Echt bizar gewoon. Dat is echt geen vakantieland meer om naartoe te gaan lijkt me.

IemandUitDeRandstad - 28-06-’19 23:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hier ook een bericht erover. Dit zijn feiten die echt gebeurd zijn. Weeronline is niet hysterische voorspellingen aan het doen hier die niet uitkomen. https://www.weeronline.nl/nieuws/28-6-2019-code-rood-voor-hitte-in-frankrijk-en-spanje

IemandUitDeRandstad - 28-06-’19 23:52
annelies

melig is melige

annelies - 29-06-’19 09:29
annelies

dat gejal, geschreeuw, dat overdreven zenuwachtige sfeertje, gescheur met auto’s dat ellendige gekrijs tot middennacht op straat, G.E.W.E.L.D.I.G

annelies - 29-06-’19 09:30
annelies

mijn doucheputje stinkt en ik kan het al door spoeln maar het meurt en dag later gewoon weer. G.E.W.E.L.D.I.G joh zomer. vanavond naar een kennis, zal lekker warm zijn in de auto ook helemaal tof

annelies - 29-06-’19 09:40
Marian

Vandaag afzien maar zie dat het in elk geval tot woensdag weer goed weer blijft en verder kijken doe ik liever niet.

Marian - 29-06-’19 10:51
Franca

Ik maak me op voor een tropendag hier in Zuid Oost Brabant. Morgen ook nog een tropendag, maar in het westen draait de wind naar het westen, dus koelere lucht. Helaas gaat dit niet op in de regio waar ik woon. Wat erg is zijn die bultjes van de haartjes van de processierups die hier rondwaaien in Zuid Oost Brabant. Ik zit helemaal onder. Maar iedereen hier heeft er last van en krabt zich een ongeluk. Het is niet heel Holland bakt, maar heel Holland krabt hier. Veel sterkte vandaag aan iedereen. Blijf vandaag hele dag binnen.

Franca - 29-06-’19 10:51
annelies

binnen is het 26-5c met alle gordijnen en ramen dicht

annelies - 29-06-’19 12:28
Zomaar iemand

Lijkt erop dat ik weinig last ga hebben van de hitte vandaag :) Het is nu volgens de weersite 27 graden buiten. Mijn huis is nog steeds koel, net ff de airco aangezet, en volgens dat ding is het nu 23 graden binnen. En daar valt mee te leven. Hoop alleen niet dat later in de middag de zon alsnog gaat branden op mijn dak en het s’nachts zo heet word.

Zomaar iemand - 29-06-’19 12:59
Kerstvrouw

Randstad, de zomer is inderdaad meer overleven dan leven. Echt een zure appel waar je zo goed als driekwart van het jaar doorheen moet bijten.
Inderdaad Karina. Ik begrijp ook niet waarom er nooit eens normale temperaturen van ca 20-25 graden zijn. Altijd weer heet. Heb je zomer, is het ook meteen weer heet. En Annelies, de winter bestaat inderdaad niet meer en het is altijd maar zon. Juni was zoals te verwachten recordwarm en zonnig. Maar ja, dat is geen nieuws meer natuurlijk.

Ik haat die rotte hitte. Zit nu de meeste tijd van de dag binnen omdat ik niet naar buiten kan. Ik word opgefokt van die rotte beklemmende hitte om me heen en natuurlijk ook weer de zon. BAH! Weer een dag in ons leven verspild door dit rotweer. En dan maar dat gezanik over een winterdepressie dat mensen niet naar buiten kunnen of willen omdat het zogezegd koud en guur is en eerder donker. Dat wordt dan wel logisch gevonden en serieus genomen maar wil je met de hitte niet naar buiten, dan vragen ze zich af of je wel in orde bent. Domme lui!

Kerstvrouw - 29-06-’19 14:03
Marian

Ik woon gelukkig aan de koele kant van nederland en vindt het tot nu toe meevallen op een paar warme dagen na dan zoals vandaag.Nu is het 24 C binnen en dat zal tegen de avond wel rond de 26 liggen maar morgen kan de warmte weer uit huis geblazen worden.Nog 2 aanden en 1 dag en dan is het weer september.

Marian - 29-06-’19 14:28
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik vind het zeker nu nog steeds veel minder erg dan vorig jaar met de hitte. Niet als je naar vandaag kijkt natuurlijk. Maar het aantal dagen dat we hitte hebben gehad valt tot nu toe nog erg mee t.o.v vorig jaar en de jaren ervoor. Ik zit ook op een betere plek dan de meeste andere plekken in Nederland. Want hoe verder je het binnenland ingaat hoe warmer meestal. Dus ik zit ook redelijk goed hier in het westen. Al kan je het beste op de wadden wonen of helemaal in het uiterste westen van zeeland of het noordwesten. Ik overleef dit weer van vandaag wel want morgen is het hier alweer 23 graden, dus hier maar 1 dag ellende. En gisteravond heb ik erg mn best gedaan om het zo koel mogelijk binnen te krijgen.

IemandUitDeRandstad - 29-06-’19 15:16
Franca

Helaas woon ik zeker niet aan de goede kant van Nederland. Het is hier altijd snik heet. Maar het is wel zo dat vorig jaar de hitten begon half april en pas half augustus stopte. Tot nu toe zeker geluk gehad tot eind juni. Ik hoop op nog meer geluk ;-)

Franca - 29-06-’19 15:32
annelies

nou zit al tijden uit te kijken dat morgen zondag dus de laatste dag die rotzon is. nou nee hoor, nu opeens toch weer weercijfer acht en prachtig weer maandag. bij nader inzien zal het ook dinsdag wel weer weercijfer acht en zon, woensdag zon, donderdag zon en vrijdag zon zijn. en maar afzien. bewolking en regen valt ALTIJD tegen die rotzon nooit ! leuk zeg

annelies - 29-06-’19 15:35
annelies

en ik had ook niet anders verwacht dat die f-ing zon toch weer maandag de zeventien uru mocht branden hoor. WEEKJE REGENWTF is dat.?

annelies - 29-06-’19 15:37
annelies

ik kan eigenlijk wel janken (scheldwoorden weggelaten) zit al tijden de dagen af te tellen dat die f-zon weggaat, vanaf dinsdag. Na eindelijk zeven dagen tellen gaat die zon hell volgende week gewoon weer lekker verder. E.L.K.E. D.A.G. D.I.E. Z.O.N. (scheldwoorden weggelaten(

annelies - 29-06-’19 15:41
Marian

Ik heb door het voeren altijd veel vogels in de tuin en nu 2 jonge kauwen die steeds gaan zonnebaden en nu zit er eentje in het boompje van de buren met de vleugels wijdt,dan worden ze zo warm dat de beestjes van hun lijf springen maar het is een enorm grappig gezicht ,ik heb ook een zwembadje voor ze in de tuin wat drie keer per dag bijgevuld moet worden omdat ze het leeg spetteren

Marian - 29-06-’19 16:15
Marian

Mijn schutting is helemaal vol gegroeid met clematis en passiebloem en zie de kolonie musje s in en uit vliegen daar doen ze regelmatig een middagdutje en als ik dan naar buiten loop om water te vullen of voer vliegen ze allemaal rakelings langs me heen en komen na een paar minuten weer terug :-)

Marian - 29-06-’19 16:17
Marian

Ik liep even naar buiten omdat meneer merel zat te schooien om rozijntjes en hoorde allemaal geritsel in de clematis maar ze bleven wel zitten op een paar na

Marian - 29-06-’19 16:20
Franca

Wat mooi Marian dat je zo kan schrijven dat ik heel veel zomerpracht zie in je tuin. Dank je wel daarvoor

Franca - 29-06-’19 16:26
Marian

Als ik achter me pc zit kijk ik zo gelijk naar buiten :-)

Marian - 29-06-’19 16:40
Marian

De begroeiing loopt door tot het raam en zie dus regelmatig mussen helicopteren voor de clematis en soms op de vensterbank landen en zich dan uitrekken om naar binnen te kijken,hilarisch :-)

Marian - 29-06-’19 16:45
Zomaar iemand

ugh.. word het toch nog 32 graden.

Zomaar iemand - 29-06-’19 18:02
Karina

Ik zie echt bijna nooit mussen hier, alleen koolmeesjes. Vroeger zag je alleen koolmeesjes in de winter, maar al sinds jaren zie ik ze het hele jaar door. Ik heb zelfs een keer een nestje gehad in mijn dak, hartstikke leuk die kleintjes.
Hier ook 32C geworden vandaag, maar ik had er stukken minder last van dan dinsdag. Voor m`n gevoel was het minder benauwd. De airco kwam nu tot 25C en dinsdag kreeg ik hem niet lager dan 27C het grootste deel van de dag. Ik hoop alleen wel dat het nog een beetje koelt vanavond, want anders wordt het weer zo`n slapeloze nacht.

Karina - 29-06-’19 18:13
Marian

Het koelt niet echt af vanavond

Marian - 29-06-’19 22:11
Karina

Nee, het is smerig warm. Dat wordt slapen met de ventilator aan. Gelukkig was dit voorlopig even de laatste veel te warme dag. Kunnen we even bijkomen, behalve als je in het zuiden of oosten woont dan natuurlijk. Die krijgen morgen ook nog tegen de 30C als ik het goed gezien heb.
Ik heb voor het eerst weer eens zin in een nieuwe week, omdat het lekker koel wordt.

Karina - 29-06-’19 22:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff ja het is hier nu nog steeds 26 graden buiten en het is al over twaalven. Ik zie dat het op andere plekken wel verder is afgekoeld naar 18 graden. Nu is het westen weer de pineut. Hier is het binnen na 1 hitte dag alweer 26 graden binnen. Het was gelukkig maar 1 dagje. En komende week hebben we normaal weer. Nog 3 maanden en dan is het weer oktober.

IemandUitDeRandstad - 30-06-’19 00:31
Karina

Ik dacht vanmorgen vroeg de deur open te gooien voor frisse lucht, maar… er is geen frisse lucht! Het is helemaal niet afgekoeld vannacht. Dan is het maar goed dat het geen 30C wordt, want anders was het echt niet te harden geweest. Het huis koelen zal niet echt lukken, misschien vanavond wel maar voorlopig niet. Helaas.

Karina - 30-06-’19 07:42
IceQueen

Ik ben zo boos, verdrietig, gefrustreerd, bang.

Mijn kat is nogal een avonturier. Hij is wel vaker een paar uur weg maar heeft zich nu al 24uur niet gemeld. Ik ben zo bang dat er iets js gebeurd.

En dan die hitte.. ik kan er niet tegen. Alleen maar huilen.

IceQueen - 30-06-’19 08:42
Franca

Nee inderdaad geen frisse lucht. Heb de hele nacht alles open gehad en het is binnen niks afgekoeld. Betekent dat het een stinkwarme nacht is geweest. Heb zeer slecht geslapen en ben uit mijn normale doen. Heb nu in de ochtend de airco maar weer aangezet omdat het vandaag hier weer 30 graden gaat worden. Het begint wel meer te waaien, dus ik hoop op een wind uit het westen zodat mijn appartement kan afkoelen later vanavond. Het was wel erg gisterenavond, geen enkele afkoeling en geen zuurstof in de lucht. Maandag is het hier ook nog koeler. Geen fijn weekend gehad op deze manier.

Franca - 30-06-’19 09:31
Karina

IceQueen, ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb het ook meegemaakt tot 2 keer toe. Eén keertje is die van mij zelfs 3 dagen weggebleven. Ik heb overal lopen zoeken, dacht dat ie misschien ergens opgesloten zat… je gedachten gaan met je op de loop. Misschien heeft ie gewoon een lekker koel plekje gevonden om te slapen. Ik hoop in ieder geval dat hij snel weer thuiskomt. Sterkte!!

Karina - 30-06-’19 10:42
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zal je zeggen dat ik de slechtste nacht heb gehad dit jaar. Het was nog erger dan afgelopen dinsdag want toen koelde het tenminste beter snachts. Man het bleef maar 26 graden. Zelfs om 3 uur snachts. Mn mobiele airco kwam niet lager dan 25 graden. Nog erger dan afgelopen week. Ik heb inmiddels koppijn van die belachelijke stinkhitte. Ooh icequeen ik hoop dat je je kat snel terug vind.

IemandUitDeRandstad - 30-06-’19 10:55
annelies

icequeen.- wat naar! hoop je beestje gauw weer terug is. ik zou ook helemaal in paniek en ellendig zijn.
vannacht naar kennis geweest. de balkonvloer van zijn flat was rond één uur s nacht nog warm van die pleuriszon. en zoals ik al zei, voor niets aan het aftellen geweest vorige week want we krijgen nog een week die F zon . ik kan ook janken wou dat het lukte. voor al die idioten in NL is dit fantastisch en maar denken dat het forever is. ROT OP toch joh met jullie zonnetje,. als het echt zo is dat het weer een hele week ZON wordt meld ik me ziek op mijn werk en cursus. heb al tijden pijnlijke ogen en een rothumeur en het is maar tussen de I.K.K.E.F.O.R.-E.V.ER.-SUN-idioten rond lopen, lachen hoor ! We staan nu op nr2 zonnigste jaren gemeten. Hopen voor de Sun/freaks we NOG meer SoN krijgen dan vorige jaar (zonnigste jaar ooit gemeten) en regen blijft ´lekker´weg stel je voor zeg, een verfrissende verkoeling van een paar weken! nee joh, het mag WEL in de winter ZOMER zijn maar in de ZOMER motten ze SUPERGENOT!”

annelies - 30-06-’19 11:11
Franca

IceQueen heel veel sterkte vandaag. In de hitte is paniek heel erg. Ik hoop dat hij snel bij je terug is.

Franca - 30-06-’19 11:11
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nou is het weer smerig benauwd en zonnig buiten. Bah!! En het is nog steeds 26 graden hier binnen. Ik krijg het er gewoon niet af zo met die brandende rotzon. Maar weer wachten tot dat rotding onder gaat. Echt lekker afkoelen gaat het ook niet. Het blijft 18 graden snachts.

IemandUitDeRandstad - 30-06-’19 13:15
annelies

elke, elke en elke dag maar dat geklets en gejal dat de mensen DIT lekker weer vinden.

annelies - 30-06-’19 13:33
erica

Marian, het was zwaar met de vogeltjes. Weer een pokke hete dag, overgewerkt. We konden ze maar mondjesmaat ophalen en later dan normaal. De hele binnenstad vast door de Leidse Lakenfeesten.
Vier dagen gelal en gebral en herrie. En ze hebben weer mazzel met hun weertje. Waarom geen knallende buien, dan geeft rust. Nee, feesten en beesten mensen! ‘s Avonds kwam de hitte uit m’n lijf. Het zweet gutste eruit. Geen airco daar.

IceQueen: De kat kan eerder terugkomen door een favoriete deken of trui waar hij/zij op zit, bij de voordeur te leggen. De eigen geur pikken ze dan op. Ook zitten ze vaak opgesloten in schuurtjes en garages omdat mensen op vakantie gaan. Flyers ophangen en de vermissing aanmelden op face book en Amivedi.

Geen voer buiten zetten, dat trekt ongedierte aan.
Succes!

erica - 30-06-’19 14:04
Marian

Vannacht ook even de airco aangehad boven want het was daar niet vol te houden.En kwam met een goed humeur beneden vanmorgen totdat ik de achterdeur open deed en toen was het weer bloedheet.Maar gelukkig werd de wind in de loop van de ochtend flink koeler zodat het nu weer vol te houden is.Vanmiddag me gras gemaaid en onkruid gepeuterd en de mussen zaten te wachten tot ik naar binnen ging dat ze weer naar hun plekjes konden gaan.Meneer of mevrouw egel liet zich gister met schemer ook zien,ik vermoed dat ie in me tuin woont op een overhangende plek van een struik met onkruid wat ik laat staan zodat ze daar kan wonen.

Marian - 30-06-’19 16:02
IceQueen

Bedankt allemaal.

Al jullie tips opgevolgd. Ook dierenambulance gebeld dus zij zijn op de hoogte.

Kan het met de hitte te maken hebben? Dat kat van slag is? En geqoon ergens in de schaduw chillt? Maar waarom komt hij dan niet terug om te eten? Hij komt altijd als ik hem roep…

Ik ben gebroken.

IceQueen - 30-06-’19 16:32
Esther

Gisteravond was echt vreselijk. Die hitte bleef zolang hangen. Het voelt nu wat koeler aan buiten, maar het koelt totaal niet af in huis. Ik kan niet wachten tot die zomer voorbij is. Ik verlang zo na de tijd dat het weer lekker vroeg donker is. Sterkte er mee, Icequeen. Hopelijk is je kat weer snel terecht.

Esther - 30-06-’19 20:27
Karina

Icequeen mijn kat eet op het moment ook heel weinig hoor, heeft echt met de hitte te maken. Drinken doet ie wel, maar eten.. zelfs het nat voer laat ie grotendeels staan en daar is ie normaal gek op. Is er misschien een groep App voor de buurt waar je woont? Dan zou je daar ook nog mensen kunnen vragen naar hem uit te kijken. En Facebook en zo natuurlijk. Ik hoop echt dat je hem snel terug hebt.
De warmte wil hier ook het huis niet uit. De hele dag de ventilator op orkaan stand en zodra ik hem uitdoe is het binnen 5 min weer warm, zelfde geldt voor de airco. Hopeloos. Het zit gewoon in de muren denk ik. Ik heb hem nu toch maar uitgezet, ik ben die herrie zo zat van dat ding. Godzijdank wordt het niet heet deze week. Kunnen we vast 1 week van Juli wegstrepen, hoera!

Karina - 30-06-’19 20:41
annelies

warmste juni ooit gemeten ! joehoeee weeronline

annelies - 30-06-’19 21:37
Marian

De hitte is nu wel weg uit de huiskamer en hopelijk ook boven en zie tot donderdag goed weer staan.

Marian - 30-06-’19 22:14
Karina

Ik word zo kotsziek van dat ‘warmste dit en dat ooit”, elke dag dat gezeik! Ze meten tegenwoordig ELKE DAG!! en ook nog de nacht temperaturen. Warmste Juni nacht ooit… nou en?
Krijgen we dat nu voor altijd, elke dag? Sensatie zoeken is het. Ze willen alleen maar roepen dat er weer een record is verbroken, alsof het iets geweldigs is. Bekijk het per maand of per seizoen, dat is genoeg. Voor de rest, vertel ons gewoon wat voor weer het wordt, zonder gezeur!

Karina - 30-06-’19 22:51
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het is nu buiten lekker 16 graden maar er staat amper wind waardoor het bloedheet blijft hier binnen. Het is nog steeds 26 graden hier binnen. De mobiele airco komt weer niet onder de 24 graden. Ik had gehoopt op een nacht zonder de ventilator te hoeven slapen. Want ik heb een stijve nek en dat komt misschien wel door die ventilator die de hele nacht op me blaast. Ik word hier zo gek van. 1 dag hitte betekent altijd een paar dagen overlast ervan.

IemandUitDeRandstad - 01-07-’19 00:26
IceQueen

Ik had een reactie geschreven maar zie hem er niet meer tussen staan?

Lang verhaal kort: poes is gevonden en maakt het goed. Weer veilig bij mij.

IceQueen - 01-07-’19 00:40
annelies

ahhh gelukkig!

annelies - 01-07-’19 01:07
Karina

IceQueen gelukkig! Ik ben blij voor je, wat een opluchting.

Karina - 01-07-’19 07:45
annelies

weer maar de F zon op¨de kop bij het wakker worden. is er nog wat anders ? ik weet inmiddels niet meer anders

annelies - 01-07-’19 08:25
Castor

Door die #$%$^^$#@%# zon moet ik weer wachten tot een uur of twaalf voordat ie aan de achterkant verdwenen is voordat er EINDELIJK een raam open kan. Dan heb ik een tijdraam van ongeveer 2 uurtjes voordat ie aan de voorkant volop tegen het raam aan begint te beuken tot zonsondergang. Zo frustrerend. Noooooit maar dan ook nooooit meer een woning op achterkant oost, voorkant west. De meest ongunstige ligging. Pure horror. Doordat er tegenwoordig nauwelijks bewolking meer lijkt te zijn, kan ik met deze relatief gunstige temperatuur niet luchten. Om gek van te worden.

Castor - 01-07-’19 09:38
Castor

Als die klimaathorror echt gaat doorzetten dan hebben we in dit land een mega probleem. De huizen zijn niet gebouwd op dit soort temperaturen. Doordat je hutje mutje op elkaar gepropt zit is een split airco vaak niet mogelijk. Al moest ik 10.000 voor zo’n ding neerleggen, het kan niet vanwege de buren. Ik moet hier echt zo snel mogelijk weg zien te komen. Dit is niet meer leefbaar op termijn.

Castor - 01-07-’19 09:43
Karina

Mijn appartement kijkt alleen uit op het Oosten, dus alleen ochtendzon. Heb ik speciaal op gelet toen ik naar een woning zocht, want m`n vorige woning had ik hetzelfde als Castor, in de ochtend aan de ene kant zon en daarna aan de andere kant. Echt waardeloos.
Als ik bij m`n buren ben aan de andere kant van het gebouw, die op het Westen, scheelt dat al gauw een graad of 5, soms meer.
Isolatie hebben ze in dit gebouw ook nog nooit van gehoord (bouwjaar 1973). In de zomer krijg je het moeilijk koel, in de winter niet warm. Maar ik heb gelukkig niet die zon de hele middag branden. Nu brand ie al om 6.00 op m`n raam, maar om 10.00 is ie weg en om 12.00 van m`n balkon af. Ik zou echt nooit meer op het Westen willen zitten, vreselijk.
Het is nu bij mij weer redelijk koel in huis, dus het gaat de goede kant op. Ik ben ZO blij dat die hitte weg is!
Castor ik hoorde een airco installateur ook zeggen dat in de toekomst koelen belangrijker wordt dan verwarmen en idd, de meeste huizen hier zijn er totaal niet op voorbereid. Dus krijg je straks klimaatarmoede. Mensen die het kunnen betalen leven comfortabel en de rest vergaat van de hitte, letterlijk. Er zal toch echt op korte termijn iets moeten veranderen, maar ik zie het niet gebeuren.

Karina - 01-07-’19 11:21
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pfff ik zit met precies hetzelfde probleem Castor. Het is zelfs nu warmer binnen dan gisteren. Vanwege die {*~!~${{${!zon. Buiten is het al leefbaar weer met een lekkere 19 graden. En ik had gisteravond het uiteindelijk toch naar 23 graden gekregen. Bij mij staat dat kreng ook van sochtends 6 uur tot 12 uur te branden op de ramen en is het zelfs 27 graden binnen geworden. Ik raak echt in paniek want hoe krijg ik die hitte ooit eruit zolang de zon blijft schijnen. Ik zit ook op het oosten. En zat ik maar op het noorden ofzo. Precies op het noorden zitten lijkt me ideaal.

IemandUitDeRandstad - 01-07-’19 11:43
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En inderdaad we kunnen hier eigenlijk niet meer zonder airco. Vanwege al die hitte zou er echt iets moeten veranderen maar ik zie dat ook niet gebeuren. In Amerika hebben ze al standaard overal airco in de huizen. Alleen hele arme mensen hebben het niet maar die krijgen van de brandweer gratis ventilators daar heb ik gehoord.

IemandUitDeRandstad - 01-07-’19 11:48
Kerstvrouw

Karina, is het niet zo dat hoe beter een woning geisoleerd is, hoe meer warmte de muren vasthouden?
En Icequeen, wat een verhaal van je kat. Ik ben blij voor je dat ze weer bij je is!
Ik word gek van de wind. Heb ik van die demonteerbare zonneschermen gekocht, kan ik ze vaak niet omlaag doen omdat ze al gevoelig zijn voor een matige wind. En de zon staat hier van het begin van de middag tot zonsondergang achter en daar liggen dus ook nog de slaap- en woonkamer. Dus ik heb er gewoon niks aan. Helaas is hier al maanden niks dan zon. Nu heel af en toe wat bewolking maar dat stelt niks voor. Waarom moet het per se zo vaak waaien als het de boel toch niet afkoelt? Ik snap dat het door het zeeklimaat komt, maar dan nog. En altijd zon! Ik voel hetzelfde als jij, Annelies. Iedere dag weer zonnig en steeds maar weer records wat zonuren en warmte betreft. Ik ben het ook moe. Waren er maar eens een keer flinke kouderecords en neerslagrecords. Nou, dan werd daar lang niet zo veel, blij en zo afwachtend over geschreven. Dat weet ik zeker.

Kerstvrouw - 01-07-’19 13:56
erica

IceQueen, wat geweldig dat de kat weer terug is. Ben benieuwd hoe dat is gegaan.
Deze week gaat er goed uitzien. Mag ook wel even, heb door die rothitte nu buikloop. Altijd zo. Dank je wel, rotzon!

erica - 01-07-’19 14:31
Marian

Gelukkig dat je kat weer terug is. Is misschien geschrokken van iets en weggerend en daardoor de weg kwijtgeraakt en dan gaan ze in cirkels lopen om te zoeken,heb ik me ooit laten vertellen.En dat kan een paar dagen duren dan.

Marian - 01-07-’19 15:16
Marian

Mijn huis staat noord-zuid maar omdat de zon hoog staat schijnt hij niet pal naar binnen ,dat gebeurt pas eind juli.Alleen de keuken wordt gloeiend heet maar dan hou ik deur naar de kamer dicht en dat houdt de boel iets koeler in huiskamer.Dus misschien is de stand van je huis ook van invloed op de warmte in huis.

Marian - 01-07-’19 15:21
Kerstvrouw

Castor, dank je wel voor de tip wat de ligging van de woningen betreft! Nu weet ik dat ik daar goed op moet letten. Al ben ik wel bang dat bij de bouw van woningen juist het meest wordt gekeken naar waar de zon het meest schijnt en daar dan de tuin/achterom wordt “geplaatst”.
Erica, veel sterkte met de buikloop, hoop voor je dat het snel weer over is!
Weeronline heeft een scenario voor juli dat best wel te doen is. Maar wedden dat er uiteindelijk weinig of niks van terecht komt en dat de hitte en de zon weer eens gaan overheersen?

Kerstvrouw - 01-07-’19 17:50
Franca

Castor en IemandUitDeRandstad idem dito hier. Appartement op het westen. Vanaf 13.00 uur ‘s middags tot echt tot hij ondergaat om 22.00 zon zon zon. Je kan niet koelen. Vandaag hier 24 graden geweest best warm. Je kan even koelen vanaf 21.00 uur tot je gaat slapen. Ik heb toen ik thuiskwam de airco weer aangezet en het is 26 graden binnen met volle zon op de ramen en screens naar beneden. Ik denk ook in de toekomst appartement op het noorden. Je vergeet zulke dingen, maar nu merk je pas dat het een klote heet appartement is.

Franca - 01-07-’19 18:56
Castor

Ja, de ligging maakt een enorm verschil. Net als Karina al beschrijft kunnen binnen één appartementencomplex de binnentemperaturen al enorm verschillen. Het is bij mij standaard een aantal graden warmer dan bij een collega. zelfde stad, zelfde buurt, ander huis. Op m’n werk loopt iemand rond die het tijdens de vorige horrorzomer binnenshuis tegen de 23 graden wist te houden, zonder airco. Dan heb je alles, maar dan ook alles mee. De juiste ligging, dikte van de muren, schaduw van andere gebouwen, begroeiing, windstroom, etc.

Castor - 01-07-’19 19:01
annelies

weer maar de dagen af tellen dat de f zon opfleurt. nu nog drie van de vier dagen uitzingen deze week. ow het is toch zó bijzonder geweldig, zomer.

annelies - 01-07-’19 21:26
annelis

kots

annelis - 01-07-’19 21:27
annelies

bedankt voor je erkenning Kerstvrouw. Nou ik zeg het de laatste dagen gewoon hoor tegen iedere zonfreak vriendin of geen vriendin, maakt niet uit. Dan geef ik ze ook eens te kennen dat ik kots flauw misselijk en ellendig wordt van tellkens elke dag maar ´ons zonnetje´ en dat het van mij weeeeekkkeen mag regenen. dan krijg je tot je stomme verbazing te horen dat het wel eens goed zou zijn voor de natuur. JA en voor óns – de mensen waarvoor het allemaal niet hoeft – hele dagen dat ´gezellige gehijg´ over ´ons zonnetje ´
dhuuu

annelies - 01-07-’19 21:32
Karina

Te veel isolatie is inderdaad ook niet goed, houdt alle warmte binnen. Dat is bedacht voor koude winters, maar in de zomer ben je de klos, lijkt me. Dan moet je wel een airco laten installeren anders verga je binnen. Bij mij zitten overal kieren en zo, dus dat is het andere uiterste. Ik kan goed tegen kou dus in de winter wordt het voor mij pas koud rond het vriespunt, maar de zomer…. ellende!
We hebben nu plensregen nodig om de huizen af te koelen, maar er lijkt niks aan te komen voorlopig. De vooruitzichten zien er hartstikke goed uit, nu maar hopen dat het ook uitkomt. Hoger dan 23C staat er niet en dat is pas de 2e week van Juli.

Karina - 01-07-’19 21:35
Zomaar iemand

Had via een nieuwsartikel vernomen dat de temperatuur oploopt juist omdat we minder zijn gaan vervuilen met zijn allen. Vooral zwavel zorgde er vroeger voor dat het minder heet werd. Zwavel blokkeert namelijk zonlicht/uv stralen.

Zomaar iemand - 01-07-’19 21:54
annelies

dit is echt erg wat de deelnemer op weeronline post op de aankomende regen————————————————————————————————————————
`k ben alleen bang dat heel veel mensen in een “ extreem weersvooruitzicht “ depressie terecht komen waardoor hun leefgenot verpest wordt door iets waar niemand meer iets aan kan veranderen. Het is al te ver voor ommekeer.
Dus toch maar de positieve schoudertjes eronder en geniet van de andere dingen die het leven mooi maken. En nee , ik ben geen zweverige goeroe maar een zeer realistisch, nuchter mens van vlees en bloed die gelukkig wil leven. `
——————————————————————————————————————————————————
ow wat een land wat een land is het toch

annelies - 01-07-’19 23:34
annelies

en dit is haar reactie op artikel Eerste helf 2019 uitzonderlijk zonnig ….

annelies - 01-07-’19 23:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja mijn appartement is teveel geïsoleerd. Ze hebben bij mij de ramen vernieuwd. Ik ben huurder dus ik kan niks beslissen. Maar het verhaal was ook bij die ramen dat het de kou in de winter tegen zou houden en de hitte in de zomer. Ja geloof je het zelf! Het houdt in de winter inderdaad de kou tegen maar in de zomer houdt het de hitte juist vast en gaat het moeilijker eruit dan eerst. Ik ben inderdaad de klos in de zomer. Het probleem is ook dat ik op het oosten zit en met iedere ochtend zon komt er iedere ochtend bij aan temperatuur wat er de vorige avond af is gegaan door te koelen. Zo blijft het 25 graden binnen. Het kan echt alleen afkoelen binnen als ik even bewolking krijg. Ik word er gek van.

IemandUitDeRandstad - 02-07-’19 09:31
Karina

Vanmorgen was er bewolking en dat is weer weg, helaas. Warmt de boel wéér op. Vanmorgen vroeg was het zo lekker koel in huis. Buiten is het heerlijk, maar binnen…. Om moedeloos van te worden.
Annelies, degene die die reaktie heeft geschreven weet duidelijk niet wat depressie is. Even de positieve schoudertjes eronder en toch maar genieten van de andere dingen die het leven mooi maken? Wat een domme opmerking! Nu maar hopen dat diegene niet in de gezondheidszorg werkt. Dat soort mensen maakt het alleen maar erger. Misschien onbedoeld, maar toch.

Karina - 02-07-’19 09:57
annelies

ja, karina. ik hoop het ook niet, ik zit zelf in therapie. nu weer inderdaad die verrotte f.zon. Heb me vandaag ziek gemeld, denk de rest van de week ook. Zoekt het uit met dat ´genieten´buiten. Mijn keel doet zeer, mijn sinussen branden en ik ben gewoon helemaal brak. En een ander loopt maar te hijgen van ikke lekker ikke dít lekker. Nou lekker hoor nooit meer regen en ze maanden ziek van de hooikoorts ! Ow ja en onze zomerlovers hebben daar hún oplossing voor en komen met tips als koop een zonnebril als je last hebt van dit weer, neem een paracetamol als je ziek bent van dit weer, ga naar de huisarts als je zo een last hebt van dit weer. aaaahjoh flikker toch op joh in dit land. het niveau daalt per week !

annelies - 02-07-’19 10:32
annelies

als wíj (de zomerkloppers) maar MOOI WEER hebben en EEN SUPERZOMER !!

annelies - 02-07-’19 10:33
Franca

Ik heb het ontzettend warm. Vannacht alles open gehad en temperatuur gezakt naar 23,5 graad. Ik heel blij, maar voor korte duur. Binnen een paar uur weer naar 25 graden in het appartement. Ik heb de airco maar weer aangezet. Wou dat het herfst was. Is niet zo’n gedoe met apparaten en de strijd om het koel te krijgen thuis. Ben echt moe ervan

Franca - 02-07-’19 11:33
Kerstvrouw

Dat is wel raar, Annelies. Zeggen dat je maar een paracetamolletje moet nemen en een zonnebril moet kopen. Ik durf te wedden dat precies diezelfde lui steen en been klagen over hun pijntjes en kwaaltjes als het winter is en je dan boos aankijken en respectloos vinden als jij hem een paracetamol zou adviseren.
Dat valt me ook op aan die zomermensen. Hebben altijd een tegenwoord en weten het zogezegd beter, maar spreek je hen tegen, zijn ze ineens op hun teentjes getrapt en ben je gevoelloos en zo. Volgens mij hebben die allemaal iets narcistisch.

Kerstvrouw - 02-07-’19 11:53
Kerstvrouw

Hem moet hen zijn natuurlijk…

Heerlijk! Even afkoeling! Maar ja, volgende week weer boven de 25 graden. Iedere dag dat die echte hitte wegblijft is weer een cadeautje.

Kerstvrouw - 02-07-’19 11:55
annelies

nartuurlijk is het naristisch hier in nederland. de mensen motten alleen zon. zomer of winter maakt niet uit, ze motten zon hebben. hoop de bloemkool binnenkort eens acht euro per stuk wordt, dan kunnen ze ´genieten ´van ikke zon for ever. kom alleen niet bij mij aankloppen voor medelijden. donderop!

annelies - 02-07-’19 12:13
Marian

Zomaar iemand,de zwavel in de lucht in de jaren 80 veroorzaakte zure regen waardoor de bomen dreigden dood te gaan.

Marian - 02-07-’19 14:27
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Volgende week weer boven de 25 graden kerstvrouw? Ik heb dat nergens gezien. Misschien geldt dat dan voor het zuiden. Ik zie alleen 1 dag 24 en voor de rest normale temperaturen van 22/23.

IemandUitDeRandstad - 02-07-’19 14:37
Marian

De vooruitzichten hier zijn de eerste 5 dagen prima zo 21 en 22 C en de wind blijft in de NW hoek.Ik prijs me gelukkig met het feit dat ik weinig tot geen gebruik maak van de sociale media want die zou een verrijking moeten zijn en geen verarming waarbij je ongelukkig wordt gemaakt met al die berichten.Iedereen pleurt daar zn mening op en aan jou om het wel of niet te lezen en je er wel of niet druk om te maken.Of voor waar aan te nemen.

Marian - 02-07-’19 14:48
Karina

Ik doe niks met social media, ik vind het maar verbale diarree allemaal.
Ik zie ook niks met 25C of hoger staan. Het hoogste wat ik zie is 22/23C ergens volgende week pas. Het is heerlijk zo, ik hoop dat het zo blijft tot september.

Karina - 02-07-’19 16:25
Castor

Het is stukken beter dan afgelopen week, dat wel, maar nog steeds smerig warm in de zon. Het is hier minimaal 2 graden warmer dan voorspeld. Ik neem voorspellingen altijd met een flinke korrel zout. Tel er gewoonlijk een graad of twee a drie bij op. Dan zit je hier dichter bij wat het gaat worden. Naast de hitte heb ik meer dan vorige jaren last van de zon. Ik erger me kapot, kan dat ding niet meer zien of voelen. Ik wil meer dan voorgaande zomers van dat afgesloten gevoel binnenshuis af. Ik wil een raam kunnen openzetten en niet het gevoel hebben dat ik tot 9 uur ‘s avonds in een ondergrondse (veel te warme) afgesloten grot zit. Maar moet ook vandaag helaas weer wachten tot dat ding onder is. Ik vind dit niet echt een manier van leven. Niet passen bij deze tijd.
Ligt het aan mij of bestaan er gewoon geen bewolkte dagen meer? Bewolking die gewoon een hele dag aanhoudt? Waarom regent het in Mexico anderhalve meter hagel en hier nauwelijks meer een spatje? Wat een fokking nachtmerrie is dit aan het worden. Binnen niet af te koelen. Het blijft gewoon kruiperig warm en benauwd.

Castor - 02-07-’19 17:35
Marian

Zag vandaag de eerste teken van het einde van het seizoen, er reden twee trekkers met een enorme berg hooi van het land bij mij door de straat.We komen er wel.

Marian - 02-07-’19 22:08
annelies

ah morgen weer zon, weercijfer acht. ook niet anders meer verwacht hoor dat het toch weer die stakkers hu n zin wordt

annelies - 02-07-’19 23:17
erica

In Chili hadden ze gisteren een totale zonsverduistering. Stuur dat even hierheen aub! Weten we weer wat donker is.

erica - 03-07-’19 13:33
Marije

Sinds een paar dagen drijven hier wolkjes af en aan. Gelukkig wat soelaas in de verder veel te eindeloos strakblauwe hemel. Van het weekend gaan we op familiebezoek naar het noorden, misschien komt het daar wel onder de 20!!! Nu nog hopen op bewolking, een buitje is wellicht te veel gevraagd maar wie weet? :)

Marije - 03-07-’19 15:51
Kerstvrouw

In de loop van de week en in de tweede week van juli neemt de kans op warmer weer toe. Daarbij kan het regionaal 25 graden worden en is ook kans op een paar dagen met maxima van ruim 30 graden. Buien laten ons land op de meeste dagen links liggen. Wel kunnen bij de overgang van hitte naar koelere dagen tijdelijk onweersbuien ontstaan.

Zo stond het er op de site.

Castor, mij valt het ook op dat het hier heel vaak zonnig en droog is.
En inderdaad Erica, ik weet ook al niet meer wat donker is. Mensen piepen altijd zo als het vroeg donker is. Een persoon zei ooit dat ze zich net een mol voelde als ze in de winterochtenden naar haar werk moet fietsen. Wat een vergelijking. Er zijn lichten zat, van lantaarnpalen tot autolichten.
En Annelies, het is ook geen nieuws meer, een voorspelling waarin de woorden zon en warmte voorkomen.
Bijna september ja! Ik ben zo blij dat de dagen weer korter worden! Heerlijk!

Kerstvrouw - 03-07-’19 16:06
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Oo dat bericht had ik ook al gelezen kerstvrouw. Regionaal 25 graden is dus waar het het warmst gaat worden in Nederland. Dus niet bij mij gelukkig. En ‘kans’ op dagen met maxima ruim boven de 30 graden is dus niet zeker maar de kans bestaat alleen dus daar ga ik me niet druk om maken. Ik zie nog geen rotweer voor de komende tijd voor mijn woonplaats. Alleen die rotzon ja die ik ook meer dan spuugzat ben. Het blijft nog steeds warm binnen daardoor. Ik heb ook extreme behoefte aan bewolkt weer. Ik kan die zon ook niet meer zien en ik wil donker zien. Zelfs snachts om half 4 zie je al dat de lucht licht gekleurd is alsof het aan het schemeren is ipv nacht. Ik ben de lange dagen ook spuugzat.

IemandUitDeRandstad - 03-07-’19 18:07
Castor

Vanaf augustus ga je weer iets van de terugloop in licht merken.

Castor - 03-07-’19 19:28
annelies

f.a.n.t.a.s.t.i.s.c.h hoor ! https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/nederland-zet-zich-schrap-voor-droogte-extra-regentonnen-en-parasols/ar-AADNUVU?ocid=spartanntp

annelies - 03-07-’19 20:12
Marian

Hier is het zonnig geweest met flinke grote wolken steeds die het koel maakten en voor zondag geven ze 19 C af.Zou lekker zijn als dat waar is.

Marian - 03-07-’19 22:21
Karina

Jongens, geniet nou even van het koelere weer, ook al is het binnen niet zo koel als je zou willen. Het ziet er gewoon goed uit voor de komende week (of 2). Elke week zonder 25C-30C is een cadeautje. Zondag 18C, vannacht zelfs -1C in het oosten (dat geloof je ook amper als je ziet hoe heet het er vorige week was). Dit zijn de dagen dat we een beetje kunnen bijkomen en nieuwe energie opdoen, voor als het toch weer heet gaat worden.

Karina - 04-07-’19 07:56
annelies

weernline———————————————————-
´Wie volgende week vakantie heeft en snel heet zomerweer wil kan het beste een last minute boeken. In Nederland wordt het namelijk wisselvallig met maxima rond 22 graden. ´
————————————————————————
WAT EEN LAND !

annelies - 04-07-’19 08:00
Franca

Ja ik ben wel tevreden nu, echter leef ik helaas veel binnen en daar is het nog steeds 26 a 25 graden. Wat betekent dat voor mij de zomer gewoon voortduurt, maar dan in mijn huis. Genieten kan ik pas echt als mijn appartement onder de 23 graden is. Dat gaat niet lukken met een zon die de hele dag schijnt op mijn ramen. Dus sorry voor mij nog steeds geen fijne dagen en zeker geen energie op doen helaas.

Franca - 04-07-’19 08:59
Marian

Balen Franca dat die warmte zo lang blijft hangen in je huis.Bij mij achter op het zuiden schijnt de zon net op de vensterbank en niet verder,dat is zo eind juli dat die meer binnen gaan schijnen.Ik hoop voor je dat je nog een keer een huis of appartement vindt dat koeler is

Marian - 04-07-’19 11:13
Marian

Heerlijk positief bericht dan van w online,laat de mensen die warmte willen lekker naar zuid frankrijk gaan en dan blijven wij wel in de koelte hier :-)

Marian - 04-07-’19 11:16
Franca

Dank je Marian voor je lieve woorden, doet me goed.Je woont in een fijne, maar ook vooral een mooie provincie. Je woont ergens omdat je familie er woont en omdat je je roots daar hebt. Als ik stop met werken, wil ik toch kijken of ik ergens anders naar toe kan gaan waar het minder warm is.

Franca - 04-07-’19 11:34
Marije

https://www.gelderlander.nl/binnenland/zomer-in-het-oosten-heeft-het-vannacht-aan-de-grond-gevroren~ae327d7c/

Eindelijk eens een fijn record. Al heb ik er niet veel van gemerkt maar er staat een lekker fris plaatje bij :)

Marije - 04-07-’19 12:32
Marije

Mooi ook trouwens dat De Gelderlander de huidige voorspelling “zomers warm” noemt. Van mij mag het zo blijven alleen iets minder zonuren en iets meer bewolking.

Marije - 04-07-’19 12:37
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Bij mij is het ook nog steeds zomer binnen. Omdat die zon iedere ochtend staat te branden op de ramen en dan is het zo weer 25 graden. Ik zie bij volgende week voor het eerst regen en bewolking staan. Ik vraag me af of het uitkomt.

IemandUitDeRandstad - 04-07-’19 13:15
Franca

Idem bij mij binnen nu weer 25 graden. Heb gisteren nog de airco aangehad want begon te stijgen naar 26 graden. Dit is voor mij te warm om in te leven, werken en slapen.

Franca - 04-07-’19 13:30
Marian

In zeeland zoeken ze personeel dus kijk hier even op de vacature bank https://www.zeelandnet.nl/

Marian - 04-07-’19 15:40
Marian

In de buurt van middelburg of vlisssingen of evt goes want daar is het het koelst ,want hoe meer je weer richting brabant gaat hoe warmer ook.

Marian - 04-07-’19 15:42
Karina

De temperaturen voor volgende week zijn nog een stukje naar beneden bijgesteld! Heerlijk, 16C!!! Straks krijgen we DE KOUDSTE JULI OOIT! Het viel me op dat bij het RTL Weer het opeens maar een berichtje tussendoor was, het koude record vannacht. Als het 37C wordt zijn ze hysterisch, maar -1C in Juli… nee, dat vinden ze niet zo interessant.

Karina - 04-07-’19 21:41
Marian

Vanmiddag zeiden ze het op de radio en het was inderdaad maar een heel kort berichtje :-)

Marian - 04-07-’19 22:03
Marian

Terwijl het toch een nieuw record is.

Marian - 04-07-’19 22:04
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

16 graden? Het laagste wat ik zie staan is 18 graden en ik woon in het westen. Maar het is lekker laag. Lekker fris weer. Zaterdag zie ik ook bewolking staan. Maarja dat stond er ook eerst bij vrijdag en dat is weer zon zonder wolkje geworden. Pff ze houden kouderecords kort omdat ze daar niet blij mee zijn en warmterecords daar zijn ze echt blij mee dus vandaar dat ze zoveel erover zeggen

IemandUitDeRandstad - 04-07-’19 22:45
annelies

aan randstad- en over die zon en ikke-mooi-weer weten ze ook hele uren bij elkaar te brallen door de radio en tv. bah ! wat een land

annelies - 04-07-’19 23:51
annelies

ik zat toennet op de fiets en iedereen loopt teleurgesteld rond want die zon is even weg ( ach ach) toen ik me eens hardop uitte tegen een overdreven zomrfanaat in een minibroekje en teenslippers in de vorm van ´doe maar eens een maandje lekker regen….´ werd ik uitgescholden dat ik toch mijn BEK moest houden en dat ik een kankerhoer was. dit alles werd gekrijst met een kind voorop de fiets. het grote voorbeeld voor dat kind ahum

annelies - 05-07-’19 08:49
annelies

ga ik ook maar eens iedereen verrot schelden die het hart heeft te zeggen dat het in de winter zonnetje mot zijn

annelies - 05-07-’19 08:51
franca

Het wordt hier vandaag 25 graden en morgen 26 graden. Alles boven de 21 graden is me al teveel. Dus betekent voor mij dat ik weer airco vanmiddag moet aanzetten als de zon brandt op mijn ramen. Het wordt dan met gemak 26 a 27 graden binnen. Ik heb nog geen koelte mogen meemaken deze week. De temperaturen zijn dan niet meer tropisch maar voor mij nog steeds onaangenaam.

franca - 05-07-’19 11:25
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dit is voor mij de eerste ochtend dat niet de hele ochtend de zon stond te branden op mijn ramen maar een uur dit keer. Scheelt veel in temperatuur. Ik was blij met die bewolking van zeer korte duur. Jeetje Annelies dat is echt niet normaal om meteen te gaan schelden alleen maar omdat je iets zegt waar zij niet van houden. Dat moet wel tuig geweest zijn want zoiets doe je inderdaad ook niet waar een kind bij is. En zoiets doe je ook niet zonder kind erbij.

IemandUitDeRandstad - 05-07-’19 11:31
Karina

Ik heb helemaal geen zon op m`n raam gehad vandaag. Heerlijk dat wolkendek vanmorgen. Dat scheelt een paar graden in huis.

Karina - 05-07-’19 15:39
annelies

morgen zon

annelies - 05-07-’19 16:42
aNNELIES

en precies hoor, ik had het verwacht maar morgen geen regen of bewolking en weercijfer zes maar weer een dagje son en weercijfer acht en maar weer de dag uitzitten tot die kalote zon ophoepelt. kan echt janken. elke dag denk je dat nu een bewolkte dag komt maar dan komt er toch weer son. wanneer valt het voor die zomeridioten eens tgen nooit heh

aNNELIES - 05-07-’19 20:43
aNNELIES

goh ik ben al zo moe

aNNELIES - 05-07-’19 20:46
Jozef 1965

De koudste juli. . de koudste juli sinds 1901 (in De Bilt) was die van 1907, toen was het alleen maar op 6 dagen warmer dan 20 ‘C, het warmst was het met 22,3 ‘C op 16 juli 1907.

Jozef 1965 - 06-07-’19 06:50
annelies

sorry luitjes… moest gister even mn gal spuwen. ben het zó zat telkens maar weer die zon.

annelies - 06-07-’19 09:28
Marian

Hier in zeeland is het heerlijk en zie voor morgen en overmorgen 18 C staan.Er zijn wel enorme verschillen met de temp vandaag,op de radio hadden ze het over 17 C in het noorden en 27 C in het zuiden.Dus in brabant en limburg ben je dus echt de pineut.

Marian - 06-07-’19 11:11
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het word pas later op de dag bewolkt vandaag. Had ik gehoopt op eindelijk een ochtend zonder de zon op de ramen maar nee hoor vergeet het maar. Het word pas vanaf 2 uur bewolkt hier. Is het weer zo warm hier binnen. Het houdt ook gewoon nooit op zo met die warmte binnen. De zon is ook op zn krachtigst nu denk ik. De temperaturen buiten zijn hier ook goed. Bij mij word het hooguit 22 graden vandaag.

IemandUitDeRandstad - 06-07-’19 11:21
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Vandaag gaat het ‘licht’ regenen. Dus verwacht daar ook maar niet teveel van. En misschien nieteens overal.

IemandUitDeRandstad - 06-07-’19 11:27
annelies

hierzo wordt het bewolkt maar dat kan natuurlijk nog omslaan. alles kan hier

annelies - 06-07-’19 12:05
annelies

helaas te vroeg gejuigd binnen een minuut zonnetjjjuuuhhhhh. nu volgende poging. word bewolkt

annelies - 06-07-’19 12:25
Franca

Dat klopt Marian, ik ben echt de pineut. Heb nog niet van een koele dag kunnen genieten. Heb elk nacht alles tegen elkaar open, en temperatuur in mijn appartement blijft 24 graden. Vandaag wordt het hier 27 graden, dus einde van de middag maar even weer de airco aan. Morgen moet het ook hier een koele dag worden, laten we het aub hopen zodat ik ook een beetje kan genieten. Beetje of topic dit, maar in de zomermaanden haat ik het geluid van zeer zware en luide motoren die scheurend voorbijkomen in mijn straat met een 30 kilometer zone. Gisterenavond zo hard dat ik echt letterlijk schrok en even moest bijkomen. Wat bezielt die lui toch.

Franca - 06-07-’19 12:28
annelies

aan franca- dit zijn overkookte zomerkriebels. vroeger hadden ze nog eens bewolking en regen. tegenwoordig alleeeeeen zon en af en toe een inhaalrace regen. het is zulk OPGEFOKT weer ( onder het kopje ‘rustig zomerweer’bij de nederlandse weersites, maar ik noem het OPGEFOKT zomerweer. zoveel mogelijk son afgewisseld met een maandsom regen in één middag. De mensen worden ook alleen maar opgefokter heb ik het idee. bleh BLEH. krijgen WIJ nu sneeuw trouwens in augustus. want, mensen, in febuari was het twintig plus en zoveel mogelijk son…….

annelies - 06-07-’19 12:35
annelies

volgende poging. zou het NU bewokt nmogen zijn dan een maand

annelies - 06-07-’19 13:50
Esther

Het is bij mij vandaag lekker koel en nu regent het gewoon. Komende week ziet er ook wel redelijk uit. Het mag van mij zo wel blijven. Ik vind de zomer tot nu toe wel meevallen. Op een aantal te hete dagen na kan ik de temperatuur wel aardig aan. Gelukkig woon ik in het westen van het land, omdat de temperatuur altijd wel wat lager is vergeleken met het zuiden en oosten. Ondanks dat ik het tot nu toe vind meevallen, ben ik echt al zo klaar met de zomer. Vooral die lange dagen licht maakt het voor mij erg zwaar. Helaas nog juli en augustus zien door te komen.

Esther - 06-07-’19 15:07
erica

Hier een half uurtje regen gehad.Het ging rond 14.00 bewolken en eindelijk om half 4 een bui. Hopelijk komt er nog meer. De gekte in de stad is dan over.
En idd grote verschillen met de kust en Limburg.

erica - 06-07-’19 16:10
Franca

Het regent ook in Zuid Oost. Het voelt fris voor de 1e keer deze week. Heb alles opengezet. Morgen hopelijk nog frisser, das echt genieten. Omdat het regent is het buiten stil op straat. Ik geniet van het getik op het balkon en de rust.

Franca - 06-07-’19 21:05
Kerstvrouw

Ongelofelijk hoe die muren hier die warmte vasthouden! Daarstraks urenlang alles tegen elkaar open gezet, werd het uiteindelijk even 21 graden. Nou, de deuren en ramen zijn net dicht, nog geen 5 minuten, en het is alweer 22,5. Gewoon te gek.

En Franca, hier ook die racegekken. Ze zijn gewoon gestoord. Net of hun hormonen op hol raken door het eeuwig durende zonnige zomerweertje.

Kerstvrouw - 06-07-’19 22:57
annelies

ha kerstvrouw, ja dat bedoelde ik ook al in mijn mail van half één. ik woon ook in zo een buurt waar er opstootjes rond lopen met hun zomerhormoontjes. héél vervelend. nu gelukkig rust de komende week. laat het maar gauw herfst worden!

annelies - 06-07-’19 23:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ongelofelijk he hoe die warmte binnen blijft. Ik zit ook nog steeds op 24 graden nu. En savonds krijg ik met alles open het naar 23 graden. Maar de zon verpest het steeds. Buiten ruikt het heerlijk nu naar de regen. Ik vind dit zulk gezellig weer met die regen. Ja hier word ik en velen hier vrolijk van. Lekker fris en gezond weer.

IemandUitDeRandstad - 07-07-’19 00:41
Franca

Ik idem dito het blijft belachelijk warm binnen. Vanochtend 22,5 graad toe ik wakker werd. Maar binnen inmiddels weer naar de 24 graden toe, gewoon belachelijk. Ik dacht door het redelijke frisse weer eens die warmte uit de muren te krijgen. Bij combinatie van te goed geisoleerd. Een bouwinspecteur is enkele jaren geleden op bezoek geweest. Warmte er snel in, maar gaat er niet meer uit. Verder combinatie van toch wel heel veel zonuren en geen westen wind om het binnen af te koelen. Nu noordwesten wind en die waait langs me af, maar komt niet binnen.

Franca - 07-07-’19 13:44
Kerstvrouw

Ik las op een site dat er voor de komende tijd weinig kans is op hitte. Gelukkig!!!! Het is zelfs de komende dagen te koel voor de tijd van het jaar!
Maar… ik citeer:
“Het mag dan wel enkele dagen te koel zijn voor de tijd van het jaar, als de zon maar even aan bod komt is het meteen (flink) warm. Zeker ook voelbaar uit de wind.”
De zonnestraling wordt namelijk niet gemeten bij het meten van de temperatuur.
Dat die zon toch eens een keer opsodemietert, die gooit weer roet in het eten. Het is iedere dag wel een keer zonnig. Zelfs op een “bewolkte” dag. En waar ik woon ligt nu overal hooi op de grond, dat was ooit gras.
Annelies, dat het inderdaad maar gauw herfst wordt! Maar ja dan zal het ook wel weer hoogzomers zijn.

Kerstvrouw - 07-07-’19 15:24
Karina

We hebben nu 8 minuten minder daglicht dan vorige week. Aan het einde van de maand is het al een half uur minder daglicht. Kijk, dat is een fijn vooruitzicht. Het is misschien een klein beginnetje, maar het is er.
En dat het voorlopig niet heet wordt is ook heel fijn, want dan is de maand al voor een heel groot deel voorbij. Augustus kan ook nog warm of heet zijn natuurlijk, maar dan worden de dagen al weer korter.
Van mij mag het zo blijven tot de herfst. Ik vind het prima zo. Ik had zelfs koude voeten vandaag.

Karina - 07-07-’19 21:19
Marian

de eerste week van juli hebben we gehad en de aankomende week ziet er goed uit.Op een paar hete dagen na is het een prima zomer tot nu toe.Me airco heeft 1 keer een uurtje staan te draaien boven.en ove een paar weken zitten we alweer in augustus

Marian - 07-07-’19 22:00
annelies

owwwhh ! héééérlijk dit forum. ik ben zo blij dat Prozac ons hiervoor de gelegenheid geeft om te spuwen….

annelies - 07-07-’19 23:39
annelies

het zou fijn zijn als die zon eens wegbleef. geen dag zonder, nu ook weer zon

annelies - 08-07-’19 07:50
Zomaar iemand

Heey mensen, genieten jullie een beetje van het weer? Lekker weertje de laatste tijd M.I, lekker koel :)

Zomaar iemand - 08-07-’19 13:16
erica

Wat heeeerlijk nu! Af en toe knijpt de zon er doorheen, maar vnl. wolken. Aftellen maar!

erica - 08-07-’19 13:29
Karina

Prima weertje nu. Heerlijk. Ik hoop ook dat iedereen er van kan genieten.
Gisteravond weer eens een kaarsje aangehad, goh wat heb ik dat gemist zeg! Ik kan niet wachten tot het nog eerder donker is, dan is het nog gezelliger.
De vooruitzichten zijn nog steeds goed voor de komende 2 weken, dus idd aftellen!

Karina - 08-07-’19 15:53
Zomaar iemand

Ik vind het heerlijk zo, tot nu toe de Zomer van mijn dromen. Hoewel ik het soms wel een beetje warmer wens… GRAPJE!! Haha. Het is ideaal weer voor alles, of je nu gaat (snor)fietsen, bbqen, tuinieren, stofzuigen/schoonmaken, wandelen. Het kan allemaal! Laat die mensen die 30 graden lekker vinden maar … (verzin zelf iets, geen haat hier xd) Ok, zichzelf aftrekken whahaaha.

Zomaar iemand - 08-07-’19 18:34
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Als de zomer ieder jaar zo zou verlopen zoals nu zou ik de zomer nieteens meer haten. Alleen die paar keer dat het extreem heet was was verschrikkelijk. Maar als de zomer verder zo door blijft gaan vind ik het prima. En ik zeg ook (tot nu toe vind ik het een goeie zomer). De zomer is nog niet voorbij en er kan nog ellende komen. Maar nu is het echt genieten buiten ja. Het voelt weer als een ‘frisse neus’ halen als je buiten komt.

IemandUitDeRandstad - 09-07-’19 01:15
Karins

Ik zie wel iets hogere temperaturen staan in het lange termijn overzicht (25C), maar dan is het al na 21 Juli en gaan we naar het einde van de maand toe.
Ik vind warmte in Augustus altijd minder erg. Je ziet de dagen wat korter worden en ik tel af naar September… Het is te overzien en er is een soort van eindpunt. In Mei/Juni en zo duurt het allemaal nog zo lang. Dat gevoel begint bij mij soms al in April, de maanden tellen naar September lijkt dan zo eindeloos.
Vanmorgen vroeg kon ik met een beetje verbeelding even de herfst ruiken. Het was behoorlijk fris met een graad of 10. Zo heerlijk.

Karins - 09-07-’19 10:55
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik zie het ook. Ik hoop dat het niet uitkomt en weer naar beneden bijgesteld word. Want eerst zag ik bij deze week ook en bij komend weekend ook al 25 graden staan en dat is ook weer flink naar beneden bijgesteld. Als het gewoon maximaal 22/23 kan worden zoals een normale zomer kom ik de zomer wel door. Maar wat heerlijk die bewolking met fris weer nu. Het is nu binnen eindelijk leefbaar geworden. Geen felle zon die sochtends staat te branden op de ramen.

IemandUitDeRandstad - 09-07-’19 12:30
Marian

de eerstkomende 5 dagen zien er ook weer goed uit en dan is het half juli ondertussen.Ik leef dag voor dag en elke dag is er eentje dichter bij de herfst.Zolang we maar die NW wind blijven houden die is lekker koud.

Marian - 09-07-’19 13:57
Karina

@Iemand, nou die 25C is al weer teruggebracht naar 23C dus ze denken met je mee! haha.

Karina - 09-07-’19 15:25
Karina

Ik las dit net in het AD:
Na de recordwarmte van vorige maand, met dagen van ver boven de 30 graden, houdt het gemopper over het weer de komende dagen nog wel even aan. Het is wisselvalligheid troef en die voorspelling geldt zeker voor de komende dagen, zo niet de komende weken. Als we de weerprofeten van WeerPlaza mogen geloven zelfs tot einde van de maand, met wat zon, buien en bewolking.

Karina - 09-07-’19 15:35
annelies

hahahaha ! aan Randstad, je laatste zin…………. van je bericht 8 juli half zeven….

annelies - 09-07-’19 16:37
Marian

Dan maar hopen dat die weerprofeten gelijk hebben :-)

Marian - 09-07-’19 21:36
annelies

al die mensen deden gister bij het zonnetje of ze tttttijjjjjjdddeen geen son hadden gehad, zooooó overdreven joh

annelies - 10-07-’19 08:58
annelies

de mensen lopen weer met een charijnige kop rond en de capucion op e kop. en verder is het hier weer lekker drukkend weer en wachten of er een druppel ma g vallen.

annelies - 10-07-’19 10:46
annelies

het zou fijn zijn als het regende zijn we ook van die mannelijke hormoontjes verlost. nu nog volop aanwezig.

annelies - 10-07-’19 10:46
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Inderdaad dan maar hopen dat de weerprofeten nu juist wel gelijk hebben. Heerlijk gewoon wat wolken en zon en wisselvallig weer met normale temperaturen. Dat bericht was van ‘zomaar iemand’ Annelies haha.

IemandUitDeRandstad - 10-07-’19 13:16
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ze verwachten in ieder geval op de weersites dat de wind uit het noordwesten blijft waaien. Zolang dat gebeurd blijft het gewoon normaal weer. Volgende week verwachten ze wel regionaal zomerse temperaturen. Maar ook regen. https://www.weeronline.nl/nieuws/10-7-2019-zomervakantie-weerbericht-zomerwarmte-onderweg

IemandUitDeRandstad - 10-07-’19 13:22
erica

Het miezert hier nu, en bewolkt. Goede temperatuur.
Vanmorgen bij de rij in de super: Wat is het somber weer he? En zo koud ook! Ik: Nou, het mag nog wel wat koeler hoor en wat flinke buien.
Ze vergat even haar boodschappen op de band te leggen. De cassiere “redde” haar door te zeggen dat in de middag de zon weer komt en dat het er dan wat gezelliger uit gaat zien. Haha, niet uitgekomen dus, lekker regen. Ze snappen het niet.

erica - 10-07-’19 13:25
misty

Het regent jaaaa…..

Hier nog een stukje van een blogger die ook niet van de zomer houdt.
http://www.huisvlijt.com/zomerdepressie/

misty - 10-07-’19 14:01
Marije

Leuke link, Misty! Die zin “I like winter, spring is nice, let’s skip summer and do fall twice!” Ik vind vooral dat men zo netjes reageert, gewoon respect en begrip voor elkaars afwijkende beleving.
Ik voel me vandaag echt heel goed, zou willen dat ik het in een doosje kon doen om op mindere dagen even op te snuiven. Hoorde begin van de week op de radio: koel zomerweer met veel bewolking en af en toe zon. Oh joy! :)

Marije - 10-07-’19 14:51
Kerstvrouw

Typisch, is het een keer geen 25 of 30+ en niet de hele dag zonnig, begint er meteen weer iemand te mopperen met de vraag: “Dit is toch geen zomer”? Echt wat een zielepietje:

https://nieuws.weeronline.nl/10-7-2019-zomervakantie-weerbericht-zomerwarmte-onderweg/

Ik citeer:

Laat maar komen dat lekkere weer. Dit huidige weer hebben we al meer dan genoeg in de herfst. Dit is toch geen zomer?
Jammer van die zure mensen (trollen) die roepen dat het zo als dit moet blijven. Die hebben in de herfst al hun zin. Maar ik vermoed dat ze alleen maar anderen proberen uit te dagen.

Kerstvrouw - 10-07-’19 15:22
Karina

Vandaag baal ik wel een beetje van de regen want m`n was kan niet naar buiten, maar verder is het heerlijk weertje. Als het ietsje warmer wordt vind ik het ook niet erg, maar niet boven de 25/26C want dan is de lol ervan af.
Iedereen die loopt te zeuren dat het te koud is gaat maar last minute naar Spanje of zo.

Karina - 10-07-’19 15:51
Kerstvrouw

Goed gezegd, Karina!
Dat blog ga ik zeker lezen, Misty!
Ik vind dat wij hier (nu) ook veel respectvoller naar elkaar toe zijn dan bijvoorbeeld op weeronline gebeurt. Ik bedoel, daar wordt iemand die van wat kouder weer houdt meteen afgekraakt en voor gek verklaard. Vreemd eigenlijk. Waarom mag je wel verschillende smaak hebben wat betreft eten, kleuren, kleding en dat soort dingen maar moet je per se van zomers weer houden?

Ik geniet nu ook van het weertje, fijne temperatuurtjes de komende dagen! En het beste nieuws: geen tropische temperaturen in het vooruitzicht voorlopig!
Alleen vond ik het wel wat drukkend warm. Ik hoop dat dat regen gaat geven, het is nog steeds droog hier.
En wie het zei weet ik niet meer, maar het ging over dat het al bijna augustus is en dan het eind van de zomer bijna nadert. Ik ben ook al inderdaad lekker aan het aftellen! De dagen worden gelukkig al korter! En zolang het niet heet wordt (25 of meer dus) ben ik tevreden!

Kerstvrouw - 10-07-’19 16:14
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Wat een heerlijke regendag was het vandaag. Als je de 30 daagse van weerplaza moet geloven voor juli gaat het weer wel warm worden na volgende week met wind uit het zuiden en zuidwesten. https://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weerexpert/30-daagse:-wordt-juli-te-koud/5416/ Dus ze zeggen allemaal wat anders, met andere woorden ze weten het gewoon nog niet. Maar ik ben er wel bang voor. Zou het ook niet te mooi zijn om waar te kunnen zijn dat juli te koel gaat verlopen. Als het maar niet TE warm verloopt vind ik het prima. Ik zit niet opnieuw op hitte te wachten.

IemandUitDeRandstad - 11-07-’19 00:49
Zomaar iemand

Ik denk dat de maand Juli redelijk koel gaat verlopen. Het weer is eigenlijk maar 1 week in de toekomst te voorspellen, daarna word het toch moeilijk. Ik ben juist bang voor Augustus, normaal is dat de regenmaand, maar ik gok dat er daar ook wat vieze (dus hete) dagen tussen gaan zitten.

Zomaar iemand - 11-07-’19 11:04
Zomaar iemand

En @Kerstvrouw, dat is dus typisch Nederlands één dag regent het, en men doet gelijk alsof het al de hele zomer regent.. Men vergeet dat het echt héél lang mooi weer (ook voor mij, 20-22graden) is geweest, nu regent het ff, maar over een paar dagen, of misschien morgen al is het weer ‘mooi weer’. Ik vind trouwens niet dat wat we gisteren hadden echt regen kon noemen.. Het spetterde een beetje, meer niet.

Zomaar iemand - 11-07-’19 11:06
Karina

Het heeft hier gisteren een groot deel van de dag geregend. De natuur heeft het nodig ook.
Vandaag is het behoorlijk benauwd, dus ik hoop dat die voorspelde onweersbuien nog komen.
Ik kijk niet verder dan een week vooruit, want dat heeft geen zin en de komende week ziet er prima uit. Wordt het daarna wat warmer.. zien we dan wel. Dan is het al de laatste week van de maand.
Om lekker te ontspannen ben ik bezig in een winter kleurboek met sneeuwdorpjes en kerst scenes. Heerlijk!

Karina - 11-07-’19 11:20
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zie wel duidelijk dat het vanaf volgende week woensdag warmer word met 25/26 graden. Ik hoop dat dat ook nog naar beneden word bijgesteld.

IemandUitDeRandstad - 11-07-’19 13:37
erica

Ja, benauwd vandaag. Las net dat ze noodweer hebben in Griekenland en het noorden van Italië. Het is bizar overal. Maar ja, de regeringsleiders vinden het wel best zo.Ze doen toch niks om het beter te maken.

erica - 11-07-’19 13:57
Kerstvrouw

Hier is ook niet echt regeb gevallen, maar dat was te verwachten natuurlijk.
Inderdaad Zomaar Iemand, net een site: “het wil maar niet vlotten met de zomer.” En op weeronline ook weer van die zuurstokken. Alsof de wereld vergaat als het eens een keer ietsjes frisser is. Wat een verwende kindjes zijn het toch ook. Het is zomer dus dan moet het zonnig en heet zijn! Bah!
Het is inderdaad wel benauwd, Karina. En leuk van dat kleurboek!
En Erica, dat is de regering. Die hebben geen interesse in alles wat leeft, alleen in geld.

Kerstvrouw - 11-07-’19 14:21
annelie

geen regen wel zon goed benauwd

annelie - 11-07-’19 17:58
annelies

ach Kerstvrouw, en de herfst mot en zal de zonnigste nazomer ooit gemeten worden en de winter is een combi van herfst en lente, zeer zacht, zeer rustig, zeer droog en zeer rustig. het komt een beetje uit mijn strot!

annelies - 11-07-’19 18:06
Castor

Inderdaad heel benauwd. Een tegenvaller vandaag. Met pijn en moeite de binnentemperatuur de laatste dagen weten terug te dringen naar 22 en met een lage luchtvochtigheid. Nog te hoog maar een verademing met wat het was. Zelfs een paar keer durven koken zonder al teveel ernstige gevolgen! Maar helaas, zoefff, de binnentemperatuur alweer met anderhalve graad gestegen en een luchtvochtigheid van 65. Gatver. Ongezond binnenklimaat. Oké, ik zal niet teveel klagen. De zomer tot nu toe redelijk doorstaan. Het had veel erger gekund. En met een beetje geluk blijft het ‘mild’ tot aan augustus. En dan zien we wel weer verder.

Castor - 11-07-’19 18:50
Castor

Wat ik me trouwens afvraag of er forum mensen zijn die, net als ik, gevoelig zijn voor parfums en wasverzachter? Ik heb sinds een jaar of drie problemen met dit soort geuren. Word er ziekerig en misselijk van. En het wordt steeds erger. Voor mijn gevoel is er de laatste jaren een overkill aan onnatuurlijke geuren in onze leefomgeving. Parfums en wasverzachter lijken sterker te zijn dan vroeger. Na een fietsritje door de stad zit ik wat dat betreft al aan m’n tax. Ik verdraag die zooi gewoon niet meer. Natuurlijke geuren zoals die van etherische oliën geven geen enkel problemen. Integendeel, die ervaar ik zelfs als prettig. Ik vraag het omdat ik benieuwd ben of er hier mensen zijn die naast een gevoeligheid voor warmte en licht misschien ook gevoelig zijn voor andere prikkels. Ik heb het vermoeden dat velen hier, net als ik, HSP zijn. Gewoon nieuwsgierigheid.

Castor - 11-07-’19 19:02
Karina

Castor, ja ik ben ook een HSPer. Ik gebruik wel wasverzachter, maar alleen hele subtiele geuren. Vaak de ‘sensitive’ uitvoering, want te geconcentreerd kan ik ook niet tegen (jeuk). Parfums vind ik echt VRESELIJK. Ik gebruik het zelf niet, maar sommige mensen zijn nogal royaal met hun gebruik en daar kan ik flink last van hebben. Ik word niet misselijk, maar het slaat op m`n keel en ik krijg een tintel tong en als het te lang duurt gaat m`n zenuwstelsel op hol. Nou heb ik ook wel een honden neus hoor, ik ruik echt alles! Als er een auto voorbij rijdt, ruik ik na een halve minuut nog steeds de uitlaatgassen, terwijl andere mensen het niet eens opvalt.
En van die dingen als merkjes aan je kleding die je dan op je huid voelt zitten.. die moeten er allemaal af!
En naast warmte en licht kan ik ook niet tegen herrie. Wel herrie die ik zelf kan regelen, maar geen schreeuwende buurtkinderen of andermans muziek, als de buren visite hebben en ze praten hard.. dat soort dingen. Gelukkig zijn er goede oordoppen en die heb ik heel vaak in. Ook als er geen herrie is trouwens, gewoon als ik even in volledige stilte wil zijn.
Je kan er niet echt iets aan doen, alleen managen zodat het je niet te veel in de weg zit, maar is het soms lastig.

Karina - 11-07-’19 19:52
Castor

Karina, zo herkenbaar! Ja, parfums ervaar ik ook als vreselijk. Echt weerzinwekkend vreselijk. Sommige geuren kan ik zelfs ruiken terwijl ik m’n neus gesloten houd. Bizar. En ook heel lastig in een wereld waarin de meerderheid blijkbaar dol is op dat chemische spul. En ik heb denk ik ongeveer hetzelfde als jij wat geluid betreft. Zolang ik het zelf kan reguleren is het oké. Dan kies ik ervoor. Maar geluid van buren en omgeving, muziek, gillende kinderen, dat komt allemaal veel teveel binnen. Toch zie je dat aan de buitenkant (meestal) niet aan me af. Ik vind het heerlijk om door de stad te wandelen, ondanks alle herrie. Ik sluit me niet op. Ik interacteer met mensen en gedrag me sociaal. Maar het kost me soms moeite. Ik zit graag op een terrasje wat te lezen en te mijmeren, ben graag (af en toe) onder de mensen maar kies dan wel heel strategisch uit waar ik kan zitten zodat ik geen last ervaar van geur en gekwetter. Maar als ik het voor het zeggen had zou ik in totale stilte leven. Relatief gezien dan. In de natuur, met alleen het geluid van de wind, ritselende bladeren, de regen, het stromen van water.
Tip: Een jaar of twee geleden heb ik op youtube allerlei ‘brown noise’ tracks ontdekt. Er is een wereld voor me opengegaan. Die tracks zet ik meteen op als ik thuis ben (extreem gehorige woning), op een noise canceling headphone. Standaard. Altijd. Het sluit geluid van buitenaf zo goed als uit. Het is geen stilte maar een leefbaar alternatief. Het horen van dit type ruis is nu een tweede natuur voor me geworden.

Castor - 11-07-’19 20:30
Castor

Sorry mensen, ik zal stoppen met het draadje verder te hijjacken. Terug naar het weer!

Castor - 11-07-’19 20:32
misty

O, maar dit heeft ook met de zomer te maken. Ik heb een hekel aan parfum en ben er allergisch voor (letterlijk!). ‘s Zomers heb ik er meer last van dan ‘s winters. Hetzelfde geldt voor geluid. Het is de combinatie geur, geluid, drukte en warmte die de zomer zo zwaar voor me maakt. Welke noise canceling headphone heb je? Ik heb er vorige jaar eens naar gekeken maar het niet gekocht. Het was mij niet duidelijk of je de headphone ook op kon zetten zonder muziek, werkt dat ook? Ik weet dat de goede duur zijn, maar misschien toch de investering waard.

misty - 11-07-’19 20:59
Castor

Ik heb de Sony WH-1000XM2. Die werkt alleen met audio, in mijn geval met ‘brown noise’ geluid. In mijn ervaring overstemt de ‘bruine ruis’ de noise canceling functie grotendeels. M.a.w., zonder noise canceling werkt de ruis ook heel goed. Mét de noise canceling geeft het een iets gedempter geluid dan zonder. Als ik het geluid op 0 zet (de brown noise uitzet maar de track wél laat draaien) houd ik de pure ervaring van de noise canceling functie over. Ja, moeilijk te omschrijven. Ik vind het een verademing. Alles klinkt zachter, vriendelijker, minder indringend. Maar dit is mijn persoonlijke ervaring. Je moet dit echt uitproberen in de winkel.
De opvolger van mijn koptelefoon, de Sony WH-1000XM3 heeft geloof ik wel een zelfstandige noise canceling functie (dus te gebruiken zonder muziek of audio. Ik zou zeggen, gewoon eens uitproberen in de winkel.

Castor - 11-07-’19 21:23
Karina

Het heeft zeker met de zomer te maken, omdat er nu eenmaal meer buiten geleefd wordt in de zomer. Er is de geur van BBQ en mensen die tot heel laat buiten zitten en het geen bal kan schelen als de rest van de buurt er wakker van ligt… Geuren blijven sowieso langer hangen in de zomer lijkt het. De hitte is het ergst ja, maar al die bijkomende zaken maken dat het soms helemaal ondragelijk is. Maar goed, deze zomer valt tot nu toe erg mee wat dat betreft. Vorig jaar was vele malen erger. We zijn er nog niet, maar het gaat goed tot zover, op die paar dagen in Juni na dan.

Karina - 11-07-’19 21:34
Marian

Ik heb geen hsp en kan parfum wel verdragen tenminste als het niet zo n wolk is en zeker niet als ik vroeger om half 8 in de ochtend op me fiets zat en dan achter iemand reed die parfum op had en dan door die wolk heen moest fietsen gedverderrie.

Marian - 11-07-’19 22:41
annelies

wat is houd een weercijfer vijf in. zooooovvvveeeel mogelijk zon 4 druppels regen geen zuchtje wind maar wel dat dagelijkse GEILE GEGRIJNS onder motto IKKE LEKKER WEER IKKE LEKKER WEEERRRRRR !!!

annelies - 12-07-’19 10:06
annelies

weercijfer vijf stond in de verwachtingen voor zeist, inclusief code geel. code geel voor de hete hormoontjes zeker !!

annelies - 12-07-’19 10:07
Franca

Hahaha weercode 5 betekent voor ons droomweer. Ja het ergste van de zomer is schreeuwende mensen, luchten van gebakken kadavers overal, gillende kinderen, vroeger werd er nog wel eens een keer geroepen He jij effe een toontje lager. Scheurende brommers, bonkende auto’s met rapmuziek, de eeuwige ambulances, en een compleet hysterische bevolking. Het leed dat zomer heet.

Franca - 12-07-’19 11:24
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Voor ons droomweer inderdaad. Hier in het westen was het al vanaf 6 uur sochtends aan het regenen met wat onweer erbij. En het heeft wel een tijd geregend met onweer. Weg met die warme kleffe plaklucht! Ik haat nog steeds altijd het meeste de hitte aan de zomer en op de tweede plaats dat hysterische buiten van alle mensen kots! De insecten en het lange licht.

IemandUitDeRandstad - 12-07-’19 11:48
Franca

Inderdaad IemandUitDeRandstad, vergeten te noemen die vieze prikkende insecten overal.Teken, muggen, processierupsenhaartjes, steekvliegen etc. Zomer horror.

Franca - 12-07-’19 11:55
annelies

de stoom komt uit mijn oren. in een artikel over de code geel vandaag verschijnt het zinnetje

Het is niet zo dat het hele land blank zal staan. “Als je geluk hebt, gaan alle buien langs je heen. Maar als je pech hebt, kan het flink los gaan en valt er veel regen in korte tijd.”

wat een geil k-kand is het toch. mag alleen nog geil weer zijn.

annelies - 12-07-’19 12:13
annelies

herstel, artikel staat op msn. niet op weeronline.

annelies - 12-07-’19 12:27
annelies

maar msn schrijver- IK HEB GELUK want het zeikt hier van de regen, waren we ook echt aan toe. eindelijk dat melige en irritante sfeertje weg, heerlijk !

annelies - 12-07-’19 12:28
anneliies

o en ik zag vogels in een v vliegen trouwens vanmorgenvroeg, hoop in ons voordeel

anneliies - 12-07-’19 12:39
erica

Hier heeft het ook flink geplensd! Tussen de middag.
Ik gebruik ook geen parfum en geen wasverzachter. HSP. Ook de labeltjes in shirts. En de geluiden, hitte, fel zonlicht, de hele santakraam. M’n buur smijt nog wel eens met de keukenladen en kastjes. Ik kan er tegen als ik zelf bezig ben, maar als ik net rustig zit en ik hoor ineens zo’n klap, dan schrik ik me rot.
Ik las net een tegeltjes wijsheid: Is het in juli regenachtig, dan wordt augustus twijfelachtig. Nou, in ons voordeel dan maar!

erica - 12-07-’19 15:12
Karina

Na de onweersbuien is het flink afgekoeld, heerlijk! Dat benauwde gedoe is helemaal weg. Temperatuur blijft goed, geen hitte…. het ziet er naar uit dat het in ieder geval tot het einde van de maand zo blijft. Ergens tussen de 18-24C… perfect.

Karina - 12-07-’19 15:17
Karina

Oh nog iets… Ik zei pas geleden dat ik nooit meer op Buienradar zou kijken na hun belachelijke voorspellingen. Ik heb net even gekeken en dit keer zijn ze het meest voorzichtig in de voorspellingen. Bij Weersverwachting.nl en Weerplaza zetten ze nog een paar 24C dagen, maar Buienradar komt niet hoger dan 22C voor mijn woonplaats.
Zouden ze iets geleerd hebben van hun hysterische voorspellingen van een paar weken terug en het nu realistischer houden? Ik vind het wel opvallend.

Karina - 12-07-’19 15:24
Marian

MSN niet meer lezen dat scheelt een hele hoop frustratie

Marian - 12-07-’19 15:53
Esther

Vanochtend bij het ontbijtnieuws werd er gezegd dat het met 20C vandaag koud wordt. Dat snap ik nooit. Waarom word 20 graden in de zomer als koud beschouwd, maar als het bijv in november of december 20 graden word, dan is het opeens heerlijk weer. Ik weet niet of ik HSP heb, al herken ik mezelf wel in een aantal punten. Het is bij meer met als er teveel om me heen gebeurt, veel mensen en chaotische situaties. Ik houd juist van rust om me heen. Ben dan ook niet echt een mensen mens. Het is nu heerlijk regenachtig. Al vond ik het niet zo leuk om door de onweer naar huis te moeten fietsen, maar het viel gelukkig wel mee.

Esther - 12-07-’19 16:04
Marian

In de zomer vindt ik 20 C lekker fris maar in de winter is dat veel te warm, maar dat heeft meer te maken met dat je dan veel warmer gekleed bent denk ik.

Marian - 12-07-’19 22:16
annelies

lekker door het bos gelopen met het hondje. heerlijk het lijkt wel herfst, zo fijn die rust en die ellende van IKKE-LEKKER-IKKE-MOOI-WEER even opgedendert !!!:)

annelies - 13-07-’19 08:59
annelies

daarna ging ik naar een kringloopwinkel en daar liep een man te zeggen dat het lekker warm was…wat sarcastisch was, want daarna zei hij `lekker warm ja, nog steeds van vorige week !!!!!!´

annelies - 13-07-’19 12:57
annelies

en dan al die figuren die het té koud en té bewolkt vinden,jammer voor deze mensen dan, dat is HUN probleem. mensen in arme landen hebben nog veel grotere problemen dan even geen hitte of son.. wat een geZEIK in nederland

annelies - 13-07-’19 12:59
IceQueen

Wat een heerlijk weer. Fantastisch. Hier was ik aan toe. Bank, dekentje, thee, vest… GENIETEN.

IceQueen - 13-07-’19 15:33
Franca

Raar probleem hier. Het is binnen bij mij 24 graden en buiten best warm en vochtig in Zuid Oost. Vochtig weer is voor mij ook niet fris. Maar niet geklaagd dit is nog steeds duizend maal beter dan 35 graden.

Franca - 13-07-’19 15:44
misty

Castor, bedankt.
Ik ga die sony WH-1000XM3 eens opsporen in een winkel hier en uitproberen!

misty - 13-07-’19 16:00
annelies

oowwwww,. wat is het toch een ZEIKland ! https://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuws/waar-blijft-die-beloofde-hete-droge-zomer/ar-AAEgmrV?ocid=spartanntp

je kan er ook van maken- WAAR IS DE WITTE KERST DE AFGELOPEN 2 DECENIA GEBLEVEN… maar wij zitten met ons F-zomertje …….aaacrrrrgggghhhh

idd. geen MSN meer wat een domdo´s

annelies - 13-07-’19 18:00
Franca

Ze zijn niet zo blij bij Weer.nl met de titel Waar blijft die beloofde hete, droge zomer? Klagen joh, het einde van de wereld nadert, want we hebben geen hete zomer. Ben ik even blij dat ze het mis hebben pfffff pak van mijn hart.

Franca - 13-07-’19 22:14
Karina

Ik begrijp ook niet waarom ze denken dat je een bepaalde zomer of winter kan BELOVEN. Ze kunnen het amper een week van te voren voorspellen, dus een seizoen belofte slaat al helemaal nergens op.
Vorige winter werd ook gezegd dat het -20C zou worden en veel sneeuw… nou, 1 keertje -8C en 3 sneeuwvlokken, dat was het wel.
Ik ben blij met hoe de zomer nu verloopt. Het zal nog wel een keer warmer worden, maar komende week zal ook weer aangenaam zijn. Is er iets mis met aangenaam weer? Waarom willen ze altijd dat gezweet? Ik zal dat nooit begrijpen.

Karina - 14-07-’19 09:05
annelies

aan Karina. dat komt omdat we zo ontzettend naast ons schoenen lopen in nederland dat we het gewoon beloofd moeten krijgen. echt kindjes zijn we. echt door en door arrogant !

annelies - 14-07-’19 10:20
erica

Prima zo! Volgende week donderdag en vrijdag weer warmer, maar dat is nog ver weg. Nu is het genieten!!

erica - 14-07-’19 12:28
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Absurd zeg. Alsof we ook echt op heet weer en droog weer zitten te wachten. Een hete en droge zomer moet je echt niet willen. Alsof ze een tornado voorspellen en dan zeggen: waar blijft die beloofde tornado? Wees blij dat het niet uitgekomen is. Ja vreselijk weer krijgen we nog. Vanaf aanstaande woensdag gaat de wind weer uit het zuidwesten waaien en krijgen we warme en vochtige lucht blehh. En dat blijft dan ruim een week aanhouden. Ik zie al 27 graden staan. De laatste week van juli zou de wind weer opnieuw uit het westen gaan waaien. Ik hoop dat dit de laatste ellende dan is en niet dat we in augustus en september nog rotweer krijgen. Tot nu toe is het heel erg meegevallen ja maar die maanden waarin het rotweer kan zijn duren zolang en het zijn zoveel maanden. In oktober ben ik pas niet meer bang voor rotweer. Zelfs in oktober kan het nog rotweer zijn dat weet ik. Maar dan komt het toch nog een enkele keer voor. En als we dan nazomer hebben is het meestal 22 graden. Wel heel zonde voor oktober maar ik ben dan niet echt meer bang voor serieuze hitte.

IemandUitDeRandstad - 14-07-’19 12:51
Marian

de temp voor woensdag hebben ze al een graad lager gegokt dan gisteren dus voordat het woensdag is kan het nog alle kanten op.Niets zo veranderlijk als het weer geldt nog steeds ook al is het een eeuwenoude spreuk :-)

Marian - 14-07-’19 15:27
Kerstvrouw

Annelies, wat een jank artikel zeg! Inderdaad Karina, waar bleef onze beloofde ijskoude winter vorig jaar? En daar werd toen natuurlijk niet zo huilerig over gedaan. Ook zo’n uilebal in een artikel, schreef die: “ het wordt niet stralend zonnig. Er blijven wolkenvelden komen, maar het is in elk geval een stuk zomerser dan nu. Nu is het wel heel armoedig buiten.” BOEIEN! Echt! Alsof de wereld ineens slecht is nu! Geen zon, geen zomers weer… meteen gejank. VRESELIJK! En die lui maar om ons lachen als wij in de herfst en winter zitten te balen dat het zomers is en maar niet koud wil worden. Mensen. Wat zijn dat voor dingen eigenlijk?

Kerstvrouw - 14-07-’19 16:03
Karina

@Iemand, maak jij je druk tot Oktober? Nou, dan ben je nog wel even bezig. Ik wordt altijd al wat blijer als het eenmaal Augustus, omdat je dan merkt dat het al wat eerder donker wordt en later licht. Op 1 September verdwijnt het rotgevoel… jawel… als sneeuw voor de zon! ;) ook al kan het dan ook nog wel eens 22C worden. Dat is niet erg.
Ik kijk dan uit naar de eerste ochtend dat ik het raam open doe en die heerlijke knisperende herfstlucht ruik. Maar het begint bij mij ook wel al in April, zelfs als het dan nog koud is. Wetende dat die zomer eraan komt, dan word ik al depri, omdat ik weet wat het betekent voor m`n welzijn, hoeveel energie me dat gaat kosten.

Het weer wat we nu hebben is gewoon gezonder en ook veel beter voor de natuur. We hebben nu niet de problemen van vorig jaar met water tekorten en bosbranden en zo. Maar ja, daar denken die hitte aanbidders niet aan natuurlijk.

Karina - 14-07-’19 17:55
Zomaar iemand

Ik vind het tot nu toe een heerlijke Zomer, ik kijk geen weerbericht, dus ik hoop dat het nog een tijdje zo blijft. Ik geniet hier echt van! Eindelijk een Zomer die mij kan bekoren! Geen extreme hitte, geen gezeik om mij heen. Hier houd men zich gelukkig ook lekker rustig.

Zomaar iemand - 14-07-’19 20:35
Zomaar iemand

@Franca, ik had een tijdje terug zo’n leuke luidruchtige motor (zo’n chopper model, Suzuki intruder 1400) met van die open uitlaten. Is lache joh, langs die ikke mooi weer mensjes op terrasjes rijden en dan dat ding lekker laten brullen. Moest je die gezichten zien haha. Het ultieme wapen tegen die lui. Misschien koop ik er ooit weer een, maar het onderhoud (chroom=roesten) viel mij tegen. Elke keer poetsen.

Zomaar iemand - 14-07-’19 20:38
Zomaar iemand

Of langs een auto komen die van die pokkemuziek aan heeft met raam open. Kom je aan met je herrie motor, moet je zien hoe snel die ramen dicht gaan haha. Ja, dat was goede lol.

Zomaar iemand - 14-07-’19 20:40
Jozef 1965

Momenteel kan ik hier genieten van een goede afkoeling, rond de 10 ‘C, nog beter dat ze hebben voorgespeld, en het is ook volledig bewolkt.

Jozef 1965 - 15-07-’19 06:09
annelies

ja lekker heh heerlijk bewolkt als je net wakker bent, niet meten die pikzon

annelies - 15-07-’19 06:12
annelies

meten is meteen

annelies - 15-07-’19 06:12
Jozef 1965

Eigenlijk: ‘ze hebben voorspeld’ een iets warmere nacht, en daardoor was ik aangenaam verrast.

Jozef 1965 - 15-07-’19 06:14
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja Karina ik maak me inderdaad druk tot oktober. Vroeger tot september. Maar tegenwoordig is het zo vaak rotweer geweest in september met hitte. Het is tegenwoordig gewoon een zomermaand waarin het ook gewoon 25 graden en meer kan zijn. Vroeger had je 22 graden in september en werd het nooit meer warmer dan dat dus dan was ik blij in september. Maar ik heb ook dat gevoel dat ik in augustus al blij word van het eerder donker worden en omdat ik dan weet dat het einde in zicht is en die rotzomer weer bijna voorbij is. En de herfst weer lekker eraan komt. Maar een herfstgevoel krijg ik de laatste jaren pas half november:S. Want als het 22 graden is in oktober heb ik geen herfstgevoel hoor. Dat past niet bij die mooi gekleurde bladeren die hoge temperaturen. De laatste jaren werd het zelfs nog 20 graden in november dus daar krijg ik dan bepaald geen herfstgevoel bij.

IemandUitDeRandstad - 15-07-’19 11:52
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Er komt voor ons weer een vervelende periode aan met rotweer. Ik zie dat de temperaturen alleen maar hoger aangepast worden vanaf woensdag. Misschien dat het voor zeeland nog meevalt maar voor mijn woonplaats zie ik al 25 en meer staan, dus ellende die er weer aankomt. Nu nog even 2 normale dagen.

IemandUitDeRandstad - 15-07-’19 11:55
Kerstvrouw

Zomaar Iemand, lachen! Inderdaad, dat zal ze leren! Iemanduitderandstad, ik zag het ook al. En ook weer dat er wordt gezegd dat het nog even doorbijten en volhouden is en dat dan de zon weer terugkomt. Annelies, als we toch eens dat kantoortje binnen konden gaan van al die schrijvers zou ik een enorme warmtelamp kopen en die de hele dag op hun domme harses laten schijnen. En dan zet jij stiekem de verwarming daar op zijn aller aller hoogst. Kunnen ze eens voelen wat wij voelen met die schijnbaar eeuwig nodige 25 plus en zon.

Kerstvrouw - 15-07-’19 12:54
Marije

Prozac, bestaat de mogelijkheid om bepaalde reacties uit te vinken in je tijdlijn? Of vraag ik nu wel heel veel? :)

Marije - 15-07-’19 13:36
Prozac

@marije,

Het is een blog en de reacties onder de blogpost worden ongefilterd geplaatst. Achteraf kan ik als beheerder reacties verwijderen, maar voor bezoekers is het een tijdslijn waarin je niets kan veranderen.

Prozac - 15-07-’19 14:09
Marian

Ik zie voor de komende dagen nog steeds prima temperaturen staan en ze zeggen dat die gaat oplopen maar dat kan heel plaatselijk zijn,voorlopig heb ik het een beetje koud, zelfs met me vest aan.

Marian - 15-07-’19 16:47
Franca

Ik heb een beetje hetzelfde. Als het heel vroeg warm weer is zoals vorig jaar, dan heb ik echt paniek. Want het leek wel een eeuwigheid te duren. Nu even pauzes om op adem te komen. Verder ben ik er wel mee eens dat september tegenwoordig echt wel een zomermaand lijkt, en het dus heel heet kan worden. Drie jaar geleden heb ik in september een mobiele airco aangeschaft omdat het heel lang 30 graden was en ik het niet meer kon volhouden. Laten we hopen dat het allemaal mild verloopt. Maar dat desperate gevoel in het voorjaar, dat herken ik zeer zeker wel. Ik begin ook letterlijk weer te leven als het echt herfst is en ik de geur kan opsnuiven.

Franca - 15-07-’19 20:11
Zomaar iemand

Voorlopig maak ik mij niet druk qua temperatuur, en wil er ook niet aan denken. Waar ik wel zwaar de pest in heb zijn de muggen… Dat heb ik wel eens gezegd als iemand zegt dat het bij 30 graden ‘lekker weertje’ is.. Dan zeg ik.. Ja, heerlijk, lekker zweten de hele dag, ‘savond’s luid pratende mensen in hun tuin (eventueel met een vuurkorf) en s’nachts lekker niet kunnen slapen door de warmte én de muggen. Ja.. Heerlijk die Zomerse dagen.

Zomaar iemand - 16-07-’19 00:22
Karina

Het is weer zo ver hoor: het wordt ietsje warmer en de hysterie bij de weermannen/vrouwen begint alweer: het wordt tropisch, er komt een hittegolf!! Nergens te zien in welke voorspelling dan ook natuurlijk, maar dat maakt niet uit joh. Kijk je naar de temperaturen in de landen om ons heen of zelfs wat verder weg, dan is het daar niet eens 30C (ja, in Spanje en Italië)dus hoe komen wij er dan aan? Dus de weerberichten over hoge temperaturen nemen we maar met een korreltje zout de komende week. Even bij de feiten blijven.

Karina - 16-07-’19 08:43
Castor

Shit, ik begon een beetje gewend te raken aan dit goede weer. Ik schrik eigenlijk wel van de voorspellingen. Het contrast. Weer die vieze ziekmakende klotehitte in huis. veel bewolking dus klef en broeierig.

Castor - 16-07-’19 10:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja er is een ‘kans’ op een hittegolf. Maar dat is nog niet zeker. Dus dan gaan ze dat roepen alsof ze daar op hopen. Ja ik zit er ook niet op te wachten op weer opnieuw van dat kleffe warme benauwde weer bah. Maar ik wist wel dat het niet zulk lekker fris weer zoals nu kon blijven. Prima als het 23 graden word maar dat word het niet want het moet altijd weer doorschieten als het warmer word. We zullen zien want het word inderdaad want het word iedere dag weer aangepast en sommige weerberichten laten 30 graden zien en andere 24 graden. Misschien valt het toch nog mee. Maar warmer word het helaas wel.

IemandUitDeRandstad - 16-07-’19 11:50
Karina

Ze willen het zo graag dat ze het alvast in de verwachting zetten, maar ik zie het niet gebeuren. Dit zijn mensen die er een kick van krijgen om hittegolven te voorspellen, hysterisch te doen over hoge temperaturen en natuurlijk balen ze al 3 weken van deze ‘kou’ dus ze gaan helemaal los. Zoals gezegd, korrel zout…. of een hele kilo!

Karina - 16-07-’19 12:08
Franca

De manier waarop ze dit brengen, jeetje ze geloven werkelijk dat ze zoiets moois gaan voorspellen. Eerst zien en dan geloven. Verschillende sites, verschillende scenario’s. Ik ben het wel met Annelies een beetje eens. Het wordt gebracht momenteel als een religie, als iets wat aanbeden moet worden. Als je er niet van houdt, dan ben je dus in hun ogen gek. Zonder de scherpe zon is mijn appartement 22 graden, en ik ben goed op adem gekomen. Als het waar is komt de volgende boksronde er al weer aan. Op naar de herfst.

Franca - 16-07-’19 12:35
Marian

Op de radio hadden ze het erover dat hun mooi weer is belooft voor morgen.Idioterie want zoiets kan je niet beloven.En er kan inderdaad nog een hittegolf komen maar voor hetzelfde geld komt die niet.Het blijft gewoon gokken en koffiedikkijken.Morgen een warme dag en daarna weer wat koelere dagen en dan is het al 20 Juli en dan nog 2 maanden en 1 dagje en dan is het weer herfst en de metereologische herfst begint al 1 september dacht ik,geen flauw idee wat het betekend maar het duurt niet lang meer :-)

Marian - 16-07-’19 15:24
erica

Vanmorgen iemand gesproken bij de bushalte. Dat ik het nu zo heerlijk vind en dat ik hoop dat het zo zal blijven. Het antwoord was: O, gun jij de mensen dan geen zon? Waar hebben we het over, wat hebben ze al niet gehad? Eind februari lenteweer, een bloedhete Pasen en ga zo maar door.Gun ons een normale zomer en geen hittegolf!

erica - 16-07-’19 15:43
Franca

Ja typisch Erica, mensen worden ontzettend vals, of dat jij degene bent die kan zorgen voor zon. Ze nemen jou dat kwalijk. Nederland is helemaal de weg kwijt. Alles voor het korte genieten, en het strompelt van hype naar hype.Tis wel een gek land geworden.

Franca - 16-07-’19 16:18
Karina

Nog zo`n hype zijn al die berichten over insecten en ze hebben allemaal van die leuke namen bedacht: de terror mier, de horror teek, horror wesp, een jeuk rups… Jaren terug was er de reuze hooiwagen. Nooit eentje gezien en ik hoor er ook niks meer over.
Loopt iedereen straks half in paniek door de bossen voor de horror teek, want die kan je op 9 meter afstand zien en komt achter je aan rennen, stond er in de krant. Ze zeggen er niet bij dat dat ding eerst op zoek gaat naar paarden en koeien, voordat ie achter een mens aan rent, maar ja… het klinkt zo lekker hysterisch. Echt, ze zijn gek geworden!

Karina - 16-07-’19 17:03
Esther

Ik zie volgende week alweer temperaturen van 25-27 graden staan. Wel met bewolking en koele nachten, dus hopelijk valt het allemaal mee. Ik had stiekem gehoopt dat het zo zou blijven, maar ja de erge hitte van vorig jaar hebben we gelukkig niet gehad. Al ben ik wel een beetje bang wat augustus en september breng. Gelukkig worden de dagen al wel weer een beetje zichtbaar korter.

Esther - 16-07-’19 17:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik zie bij volgende week weer 29 graden staan voor mijn woonplaats. En nu hebben ze het op alle sites ver omhoog bijgesteld. Dus ik vrees dat ze gelijk gaan krijgen met hun hittegolf voorspelling. Warm gaat het volgensmij wel worden volgende week. Ook al weten ze het nog niet precies het gaat wel weer rotweer worden. Ik hoop voor de laatste keer dit jaar.

IemandUitDeRandstad - 17-07-’19 00:50
annellies

en jahoor ! op weer.nl al hele titels met VEEL MEER ZONNESCHIJN !!!!

annellies - 17-07-’19 07:38
annelies

de maansverduistering heb ik nog wel gezien om 0100 uur dat is het enige voordeel van ie heldere lucht. buiten zijn ze al weer helemaal OVERDREVEN hyper…BAH

annelies - 17-07-’19 07:43
Karina

Die hittegolf zie ik nog niet gebeuren, misschien wel in het Oosten, maar we zitten wel tussen de 25-30C volgende week. Tja, dat is dan maar zo, niks aan te doen. Gelukkig hebben we de afgelopen paar weken kunnen afkoelen en bijtanken, dus dat scheelt. En het is dan de laatste volle week van Juli. Als het maar niet warmer wordt dan deze voorspelling en niet te lang duurt, dat is het belangrijkste. De airco moet wel weer tevoorschijn komen waarschijnlijk, da`s nou jammer.

Karina - 17-07-’19 08:04
Marije

Prozac, bedankt voor je reactie en voor dit blog. Ik ga mijn heil elders zoeken want hoezeer ik me ook focus op de positieve reacties en de negativiteit probeer uit te blokken: dat lukt me niet. Ik erger me te vaak.

Doorheen de tijd heb ik hier veel begrip en steun ervaren, bedankt daarvoor en iedereen heel veel sterkte gewenst bij toekomstige hitte/zon perikelen. Onthoud: een ander is niet verantwoordelijk voor jouw gedrag, dat ben je nog altijd zelf…

Het ga jullie goed!

Marije - 17-07-’19 10:15
Karina

@Marije, jammer dat je gaat, maar ik begrijp het helemaal. Ik wens je het allerbeste!

Karina - 17-07-’19 10:27
annelies

nou ik snap het eigenlijk niet. het is toch een blog om over je zomerdepressie te mogen spuwen, mensen die depressie hebben, kunnen moeilijk positieve dingen vertellen over de oorzaak er van. dus ja, ik heb regelmatig een negatieve reactie. ik probeer het binnen de perken te houden met te vertellen wat ik voel. maar ik wil wel af en toe me eigen kunnen zijn en lekker negatief kunnen spuwen. en daar ben ik prozac ook dankbaar voor dat die mogelijkheid bestaat !

annelies - 17-07-’19 10:39
Karina

@annelies, sommige mensen komen hier juist om steun te zoeken omdat ze zich rot voelen in de warmte. Als je dan alleen maar negatieve reacties leest… Ik blijf zelf ook regelmatig weg van deze site als het heet is, want dan helpt het me echt niet. Je kan elkaar opbeuren of juist de grond in praten. En soms is er net even te veel negativiteit, dus ik begrijp Marije wel.

Karina - 17-07-’19 11:14
Prikkelbaar(s)

Mensen kunnen niet alert genoeg zijn op teken Katrina. Ik heb lyme en ben blij met alles dat mensen, al dan niet met een sensatiebericht, alert maakt op teken. Elke besmetting is er 1 teveel. Maar ik snap wel wat je bedoelt. Ik erger me ook aan hysterie, maar dan vooral aan de hysterische blijheid. Dat idee van: nu moeten we barbecuen, wijn drinken, de hele avond buiten zitten… ik blijf graag doen wat ik normaal ook doe. Niet ineens zo ‘outgoing’.
Een paar weken terug was ik in Rome. Erg warm daar, maar we hadden een heerlijk koel en donker appartement. Mensen gingen ‘s middags lekker naar binnen. Niet zo overdreven blij doen over de zon, maar juist koelte opzoeken.

Prikkelbaar(s) - 17-07-’19 11:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Als een bericht mij niet bevalt lees ik het lekker niet, simpel. Dus in dit geval negeermodus ‘aan’. En dan heb ik het niet over de mensen die hier vaak berichten posten. Bij mij word het echt al 29 graden en ik zit in het westen. Dus ik denk niet dat het tussen de 25-30 graden blijft. En het gaat zo te zien een hele week duren op zn minst. Dus de volgende ellende komt er weer aan. Het lijkt steeds alsof de eerste helft van de maand goed is en de laatste helft horror. In juni was de eerste helft ook goed verlopen en de laatste helft pure horror. Lijkt nu weer te gebeuren. Alleen mei verliep helemaal goed. Wij vinden het meevallen nu in vergelijking met andere jaren. Maar als iedere maand nu gaat eindigen met overdreven hitte vind ik het niet meer meevallen. Man wat haat ik de zomer. Ik vind dit ook geen leven als je steeds maar 2 weken normaal kan leven en je daarna weer moet overleven. Wat duurt dit ook lang.

IemandUitDeRandstad - 17-07-’19 11:50
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja precies prikkelbaars iedereen verwacht van je dat je actief mee gaat doen buiten. Nou daar heb ik dus juist geen zin in. Zeker niet in die hitte, mij niet gezien. Ik ben in de zomer juist een kluizenaar. In de winter kom ik veel vaker buiten. Lekker dingen ondernemen.

IemandUitDeRandstad - 17-07-’19 11:58
erica

Randstad: Ik ook!

erica - 17-07-’19 13:44
prikkelbaar(s)

Herkenbaar, al vind ik het grote nadeel van de zomer dat het binnen dan vaak net zo goed warm is, vaak nauwelijks koeler dan binnen.
Maar in ieder geval kan ik me binnen even afsluiten van al die blije mensen en de lamellen dicht tegen de zon.

prikkelbaar(s) - 17-07-’19 13:55
prikkelbaar(s)
  • koeler dan buiten *
prikkelbaar(s) - 17-07-’19 13:56
Franca

Idem dito. In de zomer zit ik meeste tijd binnen, opgesloten. In de winter ben ik meer actief en in mijn hummetje en onderneem veel meer.

Franca - 17-07-’19 14:11
Castor

Pfff … dit is echt even omschakelen. Valt me zwaar. Ik zal niet de enige zijn.
Voorlopig leef ik maar toe naar augustus. Die is redelijk in zicht. Kunnen we juli alvast wegstrepen.
Daarna wordt 1 september het doel.

Een tip die bij mij enigszins werkt om de weken door te komen:
Ik geef mezelf iedere week iets om naar uit te kijken; dat kan het kopen van iets zijn dat ik graag wil hebben; of het declutteren van een berg rommel waar ik vanaf wil (en waarna ik erg kan genieten van de ruimte en rust die dat heeft opgeleverd); of het kijken van een paar films die ik al heel lang wil zien en die opsparen tot het weekend; dat soort dingen. Iedere week de focus leggen op iets leuks dat er aan zit te komen. Het helpt.

Castor - 17-07-’19 19:30
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Wat was het vandaag weer vies warm en benauwd buiten. Ik zag overal vliegende mieren. Die zie je altijd als er onweer op komst is. Ik zit ook af te tellen tot juli weer voorbij is. Dan kunnen we die maand ook weer wegstrepen ja. En daarna leef ik ook altijd naar september.

IemandUitDeRandstad - 17-07-’19 19:38
annelies

ik zucht nog maar eens diep als ik naar de voorspellingen kijk. gut wat een ellende. gister al een migraine aanval nou volgende week volgt er vast nog één met die temperaturen van 32 c BAH

annelies - 18-07-’19 06:50
annelies

bedankt voor de tip Castor, dat is mss wel wat !

annelies - 18-07-’19 06:51
annelies

hmmm bewolkte morgen hadden ze voorspeld – ik zie alleen maar die geil grijnzende koppen onder motto ikke zonnetjuuuhhhhhhhhh !!!!! en natuurlijk die f zon aan de lucht gezelliiieeeee

annelies - 18-07-’19 08:40
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het ziet er naar uit dat we een herhaling van eind juni gaan krijgen volgende week. Ik zie weer temperaturen van 32 staan voor mijn woonplaats en de temperatuur komt de hele week niet onder de 29 graden van maandag t/m vrijdag. Dus dat gaat weer opnieuw afzien worden.

IemandUitDeRandstad - 18-07-’19 12:19
Karina

Nou ze gaan weer uit hun dak in de krant: volgende week warm, hittegolf mogelijk in oosten en zuiden. Het lijken wel kleine kinderen. Je zou denken dat het nog nooit warm is geweest, overdreven gedoe.
Nou dan halen we de airco maar weer uit de kast en gaan we weer salades eten, want koken doe ik dan ook niet. En verder zitten we het maar uit, het is niet anders. Wel jammer, het was juist zo heerlijk fris de laatste weken. Gelukkig hoef ik niks te doen volgende week en is er de Tour de France om de dagen door te komen. Twee dagen 30C overleven we wel.

Karina - 18-07-’19 12:31
erica

Ja Randstad, hier ook zwermen van de “bruidsvlucht”, de vliegende mieren. Laat dat onweer maar komen dan.
En Karina, de gaspitten en waterkoker gaan bij mij ook niet meer aan voorlopig. Salades en brood met kaas en rauwkost. De snert moet nog even wachten, het maken bedoel ik. Sterkte allemaal. Ik hoop dat het nog wordt bijgesteld. Please!!!!!!!!!

erica - 18-07-’19 13:14
Karina

Erica ik ben heel goed in 5 minuten gerechtjes die echt even op het gas moeten, maar verder idd gaan de pitten niet aan, de oven al helemaal niet, maar de waterkoker wel. Hoe warm ook, ik MOET m`n koppie thee hebben! Tijdens de 5 minuten dat het gas aan moet, waait de ventilator frisse lucht (voor zover mogelijk) de keuken in en dan gaat het wel. Met 30C of meer wordt het salades en brood en waar ik altijd heel erg van opknap, misschien een tip voor iemand hier: bouillon! Gooi ik er wat roerbakmie in en dat pept me helemaal op. Je kan het ook van te voren maken met een bouillonblokje en dan in de koelkast bewaren. Even in de magnetron opwarmen en klaar.

Karina - 18-07-’19 13:53
annelies

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/vliegende-mieren-zorgen-voor-invasie-ik-pluk-ze-uit-mijn-haren-mond-en-oren/ar-AAEvQK4?ocid=spartanntp

annelies - 18-07-’19 14:20
annelies

NOU morgen kunnen we ook rekenen op weercijfer tien. ik heb het al gezien op de sites. wanneer valt die f zomer eens tegen en eens een superwinter en superherfst

annelies - 18-07-’19 14:30
Franca

Haha weercijfer 10 betekent voor mij weercijfer nul. Oftewel verschrikkelijk naargeestig warm &*(&*& weer.

Franca - 18-07-’19 16:25
annelies

precies!

annelies - 18-07-’19 16:54
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Zo zie je maar dat die maandverwachtingen en 30 daagse verwachtingen nergens op slaan. Ze hadden juist goed weer voorspelt voor juli. Ik hoopte ook dit keer dat ze gelijk zouden hebben maar helaas. Volgende week kan het weer 36 graden worden. En ik zie zelfs al 33 graden staan bij mij. Waarom moet het altijd meteen zo overdreven gaan. Van extreem heet naar fris weer en meteen opnieuw terug naar extreme hitte. Ik lees wel op weer.nl dat er vanaf donderdag een regenzone kan komen over ons land. En dat de verwachting onzeker word vanaf volgende week donderdag. Nou laat maar komen die regen en laat de temperatuur vooral flink kelderen.

IemandUitDeRandstad - 18-07-’19 19:10
Karina

Niet op Buienradar kijken in ieder geval.

Karina - 18-07-’19 19:50
Marian

Vanmorgen stond in zeeland voor maandag 29 C en nu weer 27 C dus in een halve dag 2 C lager.Vandaag was het de hele dag bewolkt en het is hier nog lekker fris.Tot zondag goed weer en dan misschien een paar rot dagen.

Marian - 18-07-’19 22:11
annelies

ooowwwww…. doen ze dit nu om te treiteren omdat de zomervakantie eraan komt of is het echt waar. alleen maar achten en negens de komende tijd. ik hoop op het eerste dat het gewoon ophitserij is want als het echt zo wordt nou dan lig ik op bed halverwege die
f hittegolf en die veertiendaagse f zon weken !

annelies - 19-07-’19 07:20
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Zo te zien begint de hitte maandag en duurt het t/m vrijdag. 5 dagen vreselijk weer dus. En allemaal boven de 30 graden aangepast inmiddels. Iedere dag 31-34 graden. Wat een ellende maar weer. Komt zeker weer uit de woestijn omdat het zo absurd hoog is. Dit weekend is het nog vrij normaal weer.

IemandUitDeRandstad - 19-07-’19 11:53
Zomaar iemand

Helaas helaas, er komen weer wat kleffe dagen aan… Ik tel er gelukkig maar 3.. Maarja, helaas wel achter elkaar. Di Wo en Do. Op vrijdag weer regen (althans dat word voorspeld) Eens kijken wat ik ga doen, ik hoef gelukkig niet te werken. Maarja, hele dag thuis rotten is ook weer niks aan.. Misschien met vriendin of vriend(en) buiten in het park in de schaduw zitten ofzo.. Ik noem maar wat. Hier is het gelukkig vrij rustig qua mensen. En al die zomer/zonliefhebbers gaan meestal toch naar het strand.

Zomaar iemand - 19-07-’19 12:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik hou 2 hete dagen meestal nog wel vol. Maar de derde dag ga ik me meestal echt beroerd voelen. Dus als het echt uitkomt die 5 dagen dan word ik echt ziek lichamelijk. Dat word ook weer buiten de deur eten waar ze airco hebben of thuis koud eten. Want koken gaat echt niet in die hitte.

IemandUitDeRandstad - 19-07-’19 12:45
erica

Ik heb as donderdag een intake gesprek, wacht het even af en ga het verzetten dan. Tegen die tijd ben ik ook ziek, buikloop. Ik hoop dat de donderbuien eerder komen.

erica - 19-07-’19 15:48
Franca

Ja 1 of 2 dagen maximaal, daarna gaat hitte in mijn lijf zitten en raak ik het niet meer kwijt. Koken is een ware kwelling thuis. Ik raak er benauwd van, heb het gevoel of ik nergens heen kan om te ontsnappen. Voor mij is het een ware hel, zoals vele hier. Veel sterkte voor iedereen.

Franca - 19-07-’19 15:50
Karina

Ik kijk alleen nog op weersverwachting.nl en geen andere meer want ik word er GEK van! Serieus, ik had vanmorgen al paniek, hartkloppingen, benauwd.. toen ik naar de vooruitzichten keek. Bij een andere site stond nog iets hoger en dan ga je verder kijken op nog meer sites… Ik kijk nu gewoon niet meer, zeker de komende paar dagen niet, want dan ben ik al uitgeput voordat het begint. De hele dag voel ik me al shit en het is nu nog niet eens echt warm, wel benauwd trouwens.
Dus ik heb besloten niet alleen geen weersites meer te kijken, dit is ook even m`n laatste stukje hier op de site en ik kijk even geen nieuws meer. Ik word er bloednerveus van. Als het allemaal voorbij is aan het einde van de week, kom ik weer terug. Sterkte iedereen en hou vol!!

Karina - 19-07-’19 18:09
Franca

Helemaal begrijpelijk Karina. Jij ook veel sterkte. Voel hetzelfde, krijg er paniek van.

Franca - 19-07-’19 19:29
Marian

Het is hier 22 C maar verschrikkelijk plakkerig, bah.Het wordt afzien aankomende week.Ben zo stom geweest even naar de 14 daagse verwachting te kijken en daar werd ik niet blij van want de warme dagen waren er eerst 3 en nu al 6 of 7.Hopen dat ze het mis hebben.Sterkte allemaal.

Marian - 19-07-’19 22:06
Esther

Hopelijk kunnen we morgen nog even genieten van een dagje regen en onweersbuien. Volgende week wordt helaas weer afzien. Wat ik irritant vind dat alle weersites wat anders zeggen qua temperatuur. Als ik kijk bij weeronline of accuweather zit er zo een paar graden verschil tussen. Ik hoop maar dat accuweather wat realistischer is. Die geeft voor mijn woonplaats alleen woensdag en donderdag echt hete dagen aan en de rest van de week rond de 24/25 graden, terwijl weeronline zowat tot volgende maandag temperaturen aan geeft tussen de 28 en 32. Maar ja, we moeten het helaas maar weer over ons heen laten komen. Ik ga in ieder geval genoeg salades inslaan voor komende week.

Esther - 19-07-’19 22:10
Kerstvrouw

Sterke allemaal. Ik heb er echt geen zin in maar helaas. Dat wordt weer dagenlang door de zure appel heen bijten.
Wat me opvalt, ik kijk wel eens naar die zonsondergang tabel. De overgang van donkere naar lichte dagen lijkt wel veel sneller te gaan dan van de lichte naar de donkere dagen. Die zon gaat vergeleken met een maand geleden 11 minuten eerder onder. Maar kijk je naar december en januari, dan gaat die zon in januari een half uur later onder. Geen wonder dat dat niet op lijkt te schieten. In de overgang van donker naar licht zal de zonsopkomst wel een paar minuten verschillen of zo. Te gek toch?
Een tip voor de mensen die niet (te lang) willen koken.
Misschien zijn er wel lekkere recepten voor gazpacho’s te vinden. Of hoe je het ook schrijft. Dat zijn koude soepen. Die krijg je ook kant en klaar.

Kerstvrouw - 19-07-’19 22:48
Jozef 1965

@Kerstvrouw, dat wat je opvalt heeft te maken met ‘tijdsvereffening’.

Jozef 1965 - 20-07-’19 02:07
annelies

ja Kerstvrouw dat was mij ook al ooit opgevallen die zonsondergang. bah. alles in teken van veel licht veel zon en dan nog lopen knieze dat ze zich een MOL voelen in november en december.
dan heb ik ivm mijn burnout een psycholoog, maar die hééft dé oplossing ! ik moet maar een zonnebril kopen tegen mijn zomerellende. een andere keer zei ze `ja maar het is nu zomer ! ´ mag het dan ook snéééuwen als het winter is, ´ beet ik haar toe ! ja maar zei ze… en toen werd
ze blijkbaar ´gelukkig´onderbroken door een telefoontje.. wat een ego ! ik kwam er nog op terug, ik zei ´wel fijn hoor de zomer voor jullie, maar ik ben een half jaar ziek er van ´

hier gelukkig die fuck zon. ben nu al ziek, mijn oog is volgens mij aan het ontsteken en ik voel me helemaal brak.

bij marian gaat het lekker te keer op wacheren, hier in zeist gaan zo te zien op buienradar twee druppels vallen en daarna zosnel mogelijk die
f zon graag !

TH$#%&&&%%&__$#”%-land met ikke-lekkkuuurrhhh-mensjes !

annelies - 20-07-’19 07:48
annelies

zó een misselijke houding heh hebben die zonkloppers, het is natuurlijk wel makkelijk oordelen naar winterliefhebbers als je alleeeen maar zovvvveeel mogelijk zeer zonnig, zeer zacht, extreeem rustig en zeer droog weer meemaakt in die periodes waarin het eigenlijk zou moeten stormen, regenen, sneeuwen, waaien, en andere ellende zou MOETEN zijn. Het schijnt dat die periode HERFST EN WINTER heet, tegenwoordig ook wel onder de naam NAZOMER, HERFST, en VOORZOMER (februari) !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kotsland !

annelies - 20-07-’19 08:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dat viel mij nou ook altijd al op kerstvrouw. Dat later donker worden gaat altijd zo snel. En het eerder donker worden gaat inderdaad zeer traag. Ik merk nog amper verschil met eind juni met het eerder donker worden. Nou de laatste voorspelling is dat het di/wo/do 34 graden word hier. En maandag en vrijdag 28/29. Daarna blijft het warm met 25/26 graden wat tot 31 juli duurt. Dus de de hele maand hebben we nog rotweer. Ik zie pas bij 1 augustus weer normale temperaturen terug komen. Het is netals juni waarvan de eerste helft ook goed was en de laatste helft pure horror.

IemandUitDeRandstad - 20-07-’19 11:33
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Als ik het weerbericht voor heel Nederland lees zie ik weer staan dat het tot 38 graden word. 38 graden is eigenlijk geen uitzondering meer voor juli maar het lijkt de nieuwe norm geworden. De afgelopen jaren gebeurd het steeds. Hierzo in het westen regent het al de hele ochtend met een beetje onweer erbij. En in de middag word het hier weer zonnig. De felle buien zijn voor verder landinwaarts.

IemandUitDeRandstad - 20-07-’19 11:45
Franca

Ja gaat moeilijke week worden. Hoop nog altijd dat ze erlangs zitten en begin volgende week wordt bijgesteld. Hoop en weinig geven doet een gek in vreugde leven. Die gek ben ik dan, omdat ik er letterlijk gek van wordt.

Franca - 20-07-’19 12:34
Franca

Het is hier trouwens laatste paar dagen gewoon 26 graden geworden, maar dan benauwd. In mijn woonkamer staat de thermometer op 25 graden en de hel moet nog beginnen.

Franca - 20-07-’19 13:04
Marian

Inderdaad Annelies er zijn hier een paar flinke buien regen en onweer overgetrokken.Het was zo donker vanmorgen dat het licht aan moest omdat ik anders de krant niet fatsoenlijk kon lezen.Morgen en maandag nog leefbare temp in zeeland maar dan dinsdag 31 en woensdag 32.Komt net weer een flinke plensbui voorbij hier.Ik denk wel dat de warmte erger wordt dan vorig jaar omdat het nu veel vochtiger is dan vorig jaar.

Marian - 20-07-’19 14:55
annelies

gut hier inmiddels ook lekker geplensd. werd een beetje pinnig want ik zag het al weer overwaaien. het is gewoon zo lekker even regen dan kan alles en iedereen eens letterlijk en figuurlijk weer afkoelen. zeker al met oog op volgende week, die hittegloed. 38 graden overleef ik niet. ik heb woensdag een afspraak bij de ggz voor mijn burnout en autisme, nou lekker hoor! die psycholoog die roept van ikke lekker, doe jij een zonnebril op !
verdikkie, misschien ben ik toch ziek tegen die tijd, gemeend of gespeeld (dan bekijken ze het maar!, volgende keer beter)

annelies - 20-07-’19 16:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.