« Weer online | Home |

Extra vroeg warm

Maandag 25 Februari 2019 at 1:36 pm.

Het kan bijna niet anders dan dat het klimaat veranderd. Natuurlijk is er nog steeds 2 procent van de wetenschappers die zegt dat het niet veranderd (of dat het niet onze invloed is) en een zittende president in Amerika, maar verder hebben we het allemaal door. En het KNMI staat erbij stil in een mooi special

En ja, het is nu al ongelovelijk warm buiten deze week... normaal hoort het 6-7 graden te zijn, geen 17.

45 reacties

erica

Ik las het net. Warmste 25 februari ooit gemeten.
Een hoezee stemming alom. Je hoort het al weer galmen om je heen: lekker weertje, he? En nog erger: Na deze lange winter. Ik kan er met m’n hoofd niet meer bij. Het is idd. tien graden te warm.

erica - 25-02-’19 14:30
Yvonne

Het is vreselijk dat mensen dit met gejuich begroeten. En wat nog erger is: dat mensen je verstoord aankijken als je zegt dat dit niet klopt. ‘Lekker weer’ is het ultieme geluk voor de meeste mensen, het maakt ze niet uit dat dat midden in de winter is.

Yvonne - 25-02-’19 14:53
Ilse

Iedereen straalt en ik maak me zorgen. Niet alleen om het klimaat wat veranderd, maar ook de angst dat de winter al voorbij is en dat we dit weer tot oktober krijgen met de angst van de hitte van vorig jaar… brrr….

Ilse - 25-02-’19 19:09
annelies

was het niet tot november vorige jaar ilse.. verschrikkelijk. gelukkig, het gaat hierna blijkbaar regenen, dus al die lente cq voorzomerluitjes houden zichzelf lekker voor de gek, ik houd me daar maar aan vast

annelies - 25-02-’19 20:10
ikhoudvanregen

collega sprak net haar verlangens uit. dat wanneer we in ‘De-Betere-Tijd komen, ze haar tuin eindelijkweer eens onder handen kan nemen. hoe noem je dit weer dan? een winterdip>?

ikhoudvanregen - 26-02-’19 13:07
Annelies

volgens mijn therapeut gaat het deze week iets minder met me dan vorige week. gek heh? of mot ik me dan ook als een halve zomerfreak gedragen om een goed oordeel te krijgen van de ggz? het wordt ECHT steeds gekker elke dag weer. ik zou die therapeut wel eens willen zien als vanaf 2 augustus winter in het land is

Annelies - 26-02-’19 13:13
Marian

Vanmorgen op de fiets was het nog lekker en nog zo fris dat je bijna handschoenen aan moest,maar toen ik terug fietste dreef ik bijna uit me jas die open stond en eenmaal thuis zie ik een mevrouw in korte broek en t shirt voorbij fietsen.Gedverdegedver.

Marian - 26-02-’19 13:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zag volgensmij alweer voorbij komen dat het de “warmste” 26 februari ooit is. En zo kunnen we morgen ook nog wel doorgaan. Triest gewoon en om van te janken. Ik zag gisteren en zondag zelfs al mensen in korte broek en t-shirt toen de temperatuur sochtends vroeg nog lekker was. Echt om van te kotsen. Ik denk dat diezelfde mensen in de echte zomer met 16 graden helemaal dik ingepakt zijn omdat ze het zooo koud vinden. 16 graden word als een koude winter gezien in de echte zomer door veel mensen. Ik ben ook bang voor wat er komen gaat. Echt ik meen het maar na vorig jaar zomer ben ik gewoon letterlijk bang geworden van de zomer. Ik ben weer bang om van april tot half oktober in de hitte te moeten zitten netals vorig jaar. Ik heb er zelfs nachtmerries over gehad. De zomer van vorig jaar heeft dus een hele grote indruk op me gemaakt en niet op een positieve manier. De zomer is 1 van m’n grootste vijanden. Het is nu al 19 graden hier blehhh. Morgen nog 1 rotdag. Ik hoop dat die gekte hierna uit kan blijven tot begin mei. En dan geen 30 graden in mei maar het weer wat we nu hebben is voor dan normaal.

IemandUitDeRandstad - 26-02-’19 14:13
ANNELIES

18.4 C IN DE BILT owwwwwwww en wat zijn we trots hoe het milieu KAPOT is

ANNELIES - 26-02-’19 15:09
annelies

lees en huiver

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/knettergekke-npo1-sommige-mensen-maken-zich-zoveel-zorgen-om-het-klimaat-dat-ze-klinisch-depressief-zijn-en-hulp-nodig-hebben/

annelies - 27-02-’19 06:43
annelies

je mag echt totaal geen mening meer hebben in nl als je dat leest…. ach en wee

annelies - 27-02-’19 06:44
Marian

Ik heb de hele dag de radio aan op npo 2 en hoor alleen maar dat iedereen zo blij is met dit “mooie“weer en hoe fijn het wel niet is dat in eindhoven al drie dagen een record temp is.Maar heb nog steeds niemand horen zeggen dat mensen zich zorgen maken,helaas.

Marian - 27-02-’19 13:56
Marian

Het gaat weer stukken koeler worden gelukkig.

Marian - 28-02-’19 13:31
annelies

een beetje motregenen beetje wind,13 graden (zondag, vandaag) en zeer rustig bewolkt weer (zaterdag, gisteren) noemt men op weeronline ‘ een onstuimig weekend…’

annelies - 03-03-’19 10:01
erica

Ja, idd. Zaterdag was een herfstdag gemeld. Waar is dat geweest dan? Niet hier aan de kust. Felblauwe lucht met zon en af en toe een wolkje. Volle terrassen. Vandaag is goed, morgen ook. Maar guttegut, code geel voor een beetje herfstweer? Code geel is wat we aan records hebben gehad eind februari. Maar zo werkt het bij hen niet.

erica - 03-03-’19 14:13
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Echt dag en nacht verschil met hoe ik me vorige week voelde en nu. Ik liep vorige week nog met een ongelukkig/depri gevoel rond vanwege het zomer weer. Nu voel ik me weer normaal en veel rustiger. Het enige waar ik nu last van heb is het laat donker worden. Om half 7 word het pas donker en dat vind ik al zo ongezellig. Inderdaad wat mij betreft was het vorige week code rood vanwege het extreem warme weer voor de tijd van het jaar. Het valt altijd ontzettend mee als zij code geel afgeven. Een beetje wind nu inderdaad.

IemandUitDeRandstad - 04-03-’19 11:52
annelies

.. ik ben ook veeeéél rustiger met bewolkt weer Randstad.
al dat idiote gezeik van “ikke lekker ikke zonnetje “staat me ZO tegen heh.
ik durf bijna niet te zeggen dat ik van regen bewolking en de november december maanden houd, je wordt bijna aangekeken of men water ziet branden..
sinds een paar weken geen auto meer dus ik zal de komende zomer nog meer moeten afzien middels de bus en fiets.
ik ben nu al bang voor de puntje zomer.
voor de winter hoeft men nooit te vrezen, en ach jah dat doen ze wel, want het is een beetje sombertjes dan heh, en het is zo vroeg donker en zo laat licht, en het is maar saai weer hoor roepen ze dan, OOK na die kalote mega zomer 2018 welke doorging tot in november..
ik snap nederland niet meer

annelies - 05-03-’19 14:26
ANNELIES

op de website knmi het volgende “Sneeuw en ijzel

Ondanks het zachte weer waren er deze winter zeker ook dagen met winterse omstandigheden. Op 16 december, 22 en 30 januari viel er in een groot deel van het land enkele centimeters sneeuw….” We mogen BLIJ zijn met drie dagen sneeuw, klaarjkelijk…… De ‘sjhomer (zomer) is acht /negen maanden en nog janken bij ieder bewolkt dagje ….

ANNELIES - 05-03-’19 15:57
ANNELIES

klaarjelijk moet zijn – KLAARBLIJKELIJK-

ANNELIES - 05-03-’19 15:58
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff als ik dit lees word ik heel bang en schrik ik enorm. Ze voorspellen weer droogte en warmte vanaf mei. En in april al warmer dan normaal. En wisselvalligheid in maart. Maar aan de andere kant, dat kunnen ze toch helemaal niet weten zover vooruit. Hoe weten ze nou wat het weer in mei word? https://m.weeronline.nl/nieuws/6-3-2019-lente-in-de-winter-zomer-in-de-lente

IemandUitDeRandstad - 06-03-’19 12:16
Esther

Ook altijd zo typisch van weeronline, dat ze overal uitroeptekens achter zetten als het warm weer wordt. Ik hoop op een milde zomer dit jaar, maar dat zal er wel niet inzitten. Ik baal er ook van dat de dagen weer langer worden. Zo ongezellig….En dan gaat die klok eind van de maand ook weer voorruit :-(

Esther - 06-03-’19 17:31
Marian

Door de koelte van nu zit ik gelukkig weer in de wintermodus.Langzaam wennen aan het feit dat het weer steeds warmer wordt.Over 6 maanden zitten we weer in september.Dus dat wordt een maand of 4 afzien.Ik heb gelezen dat het 4 juni 41 C wordt en 12 Juli 7 C ergens op de wereld.Ik hoor alleen het weerpraatje op de radio elk uur en vindt dat al erg genoeg en kijk al 20 jaar geen weerjournaal meer op tv omdat ik daar depri van wordt en ga me helemaal niet bezighouden met allerlei voorspellingen die ze nu aan het doen zijn voor de komende zomer,misschien hebben ze gelijk en misschien niet.

Marian - 06-03-’19 22:30
Kerstvrouw

Ik las het wel weer hoor, op weeronline. Wat sommigen van jullie ook al zeiden. Maar dat niet alleen. Ook die reacties van sommige mensen zijn echt triest. Eentje die zei dat je niet spoort als je niet van winter houdt. En eentje die altijd zeurt dat het warm moet zijn en men maar moet verhuizen als ze kou willen. En diezelfde gek zei ook tegen een paar lui die blij waren dat het eens regende: “Hebben jullie nou niks anders te doen dan alleen maar aan jezelf denken?”
Ik vind die warmteliefhebbers echte egotrippers. Ze drijven altijd hun mening door en alleen hun mening telt. Wij kou/winterliefhebbers maken ons zorgen om het klimaat (dus ook om anderen!) en die warmteliefhebbers interesseert dat godganse klimaat niet en ze noemen ons gek en egoistisch omdat wij dat warme weer niet normaal/prettig vinden. Echt waar gaat het heen met de mensheid? Dat wij met dat soort dom oppervlakkig volk de wereld moeten delen, onvoorstelbaar.
Dat het nou maar eens kouder wordt met een sneeuwbui of zo in april. Dat zou een wonder zijn! En moet je die warmtelui dan eens zien janken. Maar ja, zoals hier al inderdaad is gezegd, winter in Nederland is helaas erg ver te zoeken.

Kerstvrouw - 07-03-’19 13:54
erica

Gister lekker door de regen en wind gebanjerd. M’n maatje had de plu op. Een groet van een tegenkomer: hadden we de parasol maar he, ipv de plu. Ach ja, ze zijn niet meer op te voeden. Genieten nu!!!!

erica - 07-03-’19 14:26
annelies

en _ idd dat onophoudelijke gejank dat het maar ‘s nachts moet regenen. wie is er nu egoistisch.. in een ander land hebben ze het zó veel slechter maar de rijken op de wereld kunnen motten regenen als ze op hun bedje liggen.. ow ik word er zo kwaad van heh. wat een Mietjesland ( en sommige nog maar denken ze stoer zijn (zonder winter, sneeuw, en zo warm mogelijk-) nou ík denk er anders over
(geef mij het klimaat van twintig jaar terug))

annelies - 08-03-’19 07:52
annelies

… en die gezichten wanneer het eindelijk eens regent, meteen kap van de jas over de kop, alsof de wereld ieder moment kan ontploffen, zelfs als het drie mini druppels per minuut regent! als ik dat zie dan denk ik of ik ben niet goed of jullie – één van de twee partijen heeft een kronkel….

annelies - 08-03-’19 08:00
annelkies

maar _ het is vandaag maar meteen weer sjonnuhhhttjjjuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhh vanaf half acht, Iets Wat Ook Wordt Afgedwongen In NL- MOET MHOOOOOIIIIIUUUHHHH (mooi) WHHHUUUEEEERRRR (weer) SJHHHHIUJNN (zijn).. ik krijg er wat van. echt

annelkies - 08-03-’19 08:02
annelies

sorry mensen- moest even luchten gister :(

annelies - 09-03-’19 12:11
annelies

mijn hart luchten bedoel ik :) voorlopig niet aanwezig op zomerdepressie

annelies - 09-03-’19 12:12
wendy

en, ook aan het genieten van de kou en de sneeuw (!)… ik zeg het op werk maar niet te hard haha! overigens, op facebook is ook een fantastische groep (moet je Engels wel ok zijn maar dan nog) : I hate summer. altijd wel prettig om te weten dat we niet alleen zijn en dat er over de hele wereld mensen zijn die zich zorgen maken over het warme weer…

wendy - 11-03-’19 08:30
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nu nog genieten deze week. Wat was het gisteren lekker buiten zeg zo savonds laat. Je voelt je zo fris en gezond in die koude lucht. Ik word niet vrolijk van de vooruitzichten voor volgende week. Weer zon en droog en weer ver oplopende temperaturen. Ik ben ook zo bang dat ze steeds verder oplopen en we weer opnieuw van die belachelijk hoge temperaturen krijgen. Ik hoop maar dat het bij 13 graden blijft. Die strakblauwe lucht vind ik al vervelend genoeg. Ik ben ook bang dat het na deze week gedaan is met ons seizoen en we dan meteen de zomer instappen en april ook weer een summer maand word blehhh. Nou maar hopen dat het een keer normaler kan verlopen. En vanaf mei pas 15-20 graden en geen 25-30 graden in mei.

IemandUitDeRandstad - 12-03-’19 11:47
Kerstvrouw

Ik hoop het ook, Randstad. Niet weer die warmte. En daar komt natuurlijk ook weer eens droogte bij. Jee, ik hoef maar een site te openen en meteen staan er allemaal berichten over het weer, geschreven door zo’n jankerds, dat het nog even doorzetten is maar daarna eindelijk weer zonniger en zachter wordt. Vooral dit bericht erger ik me aan.

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/je..

Alsof we nog niet genoeg warmte hebben gehad. Alsof er helemaal geen droogte is… we zullen het nooit begrijpen. Dat die lui toch in de woestijn gaan wonen. BAH!

Kerstvrouw - 14-03-’19 11:27
Marian

Voorlopig is het nog even genieten van de kou en de harde wind.Hier in zeeland wordt je bijna van je fiets geblazen.

Marian - 14-03-’19 13:39
Marian

Op zeelandnet bij het weer geven ze altijd een score erbij voor die dag.de eerstkomende dagen wordt aangegeven met score 2 in het rood.Die zijn vast en zeker nooit op het strand geweest om lekker uit te waaien en te genieten van de golven en te proberen een beetje fatsoenlijk tegen de wind in te lopen.

Marian - 14-03-’19 13:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff ja waar gaat het over met ‘nog even doorzetten’. Ik vind het juist heel prettig weer nu hoor. Zo hard waait het nieteens meer. Nouja dat bericht slaat inderdaad neeeergens op kerstvrouw. Ze zijn echt wel aan hun trekken gekomen zowat de hele februari maand. En wij hebben weer een extra wintermaand moeten missen. Afgelopen februari was het meer dan de helft van de maand lenteweer en eind februari kon je het zomer noemen. Echt heel erg zonde maar weer. Hoop je nog op het laatste winterweer en komt er maar weer eens extra warmte. En ja hoor droog en zonnig weer met oplopende temperaturen kan ook nooit normaal verlopen. Er moeten altijd weer uitschieters tussen zitten. Volgende week weer 16 graden in mijn woonplaats. 15 en 16 graden met strakblauwe lucht. Blehh!! Ik zie die onuitstaanbare geniet gezichten alweer voor me op alle terrassen. Maar als het in de zomer 16 graden is hebben ze allemaal een ontzettend chagrijnig gezicht omdat het voor hun veeeeel te koud is.

IemandUitDeRandstad - 15-03-’19 11:37
erica

Twee weken geleden jonge eendenkuikens in de opvang. Ze zijn in februari gaan broeden dankzij “de heerlijke zomerse temperaturen in mid winter.”

Dat heb ik van de week uitgelegd aan veel klagers. Maartse buiwn horen erbij. Zomer in de winter niet. Sja, dan vinden ze het toch wel zielig.

Maar ja, opvoeden helpt niet. Ze gaan straks weer blaten over het heerlijke zonnetje.

erica - 15-03-’19 14:03
prikkelbaar(s)

De 16 graden staat weer in de verwachtingen. Volgens mij hebben we bijna nooit een milde 10/12 graden, zon/wind/wolken afgewisseld, af en toe een bui. Altijd die uitersten… twee weken droog, een graad of vijf boven de normale temperatuur. Ik ben er al klaar mee voordat het überhaupt begonnen is.

prikkelbaar(s) - 16-03-’19 23:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben er ook al helemaal klaar mee voordat het begonnen is. Het ligt eraan waar je woont maar vrijdag word het weer tot 18 graden in het zuiden. En donderdag word het ook al tot 16 graden in het zuiden. Voor mij betekent dat op vrijdag 16 graden. We hebben in februari al genoeg hiervan gehad. Wannee kan het is een keer ‘normaal’ verlopen zoals het hoort?!

IemandUitDeRandstad - 17-03-’19 12:34
annelies

en ik ook Randstad! Zag net het nieuws in Utrecht, maar zelfs tijdens zo een gebeuren motten ze over zonnetje kletsen. Namelijk zo’n interviewer vraagt aan een omstander :
“wel er stil op straat heh? wat is er zoal anders te doen op een zonnige maandag ?”
KOTS, werkelijk !

annelies - 18-03-’19 16:28
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Gelukkig is het vandaag maar 1 vervelende rotdag waar we doorheen moeten. Maar volgende week staat er weer ellende op het programma. En dan staat er een reeks met 16 graden dagen en zon. Waarom betekent zon en droog weer tegenwoordig dat de temperatuur daarbij zo overdreven hoog stijgt?! Waarom kan het niet hooguit 14 graden worden als de zon schijnt wat normaal is voor nu?! Tegenwoordig betekent de zon standaard temperaturen van bijna 10 graden boven de norm erbij. Deze dag kan niet gauw genoeg voorbij zijn voor me. Ik verlang naar normaal weer voor de tijd van het jaar. In het weekend en begin volgende week weer ‘even’ ‘normaal weer’.

IemandUitDeRandstad - 22-03-’19 11:46
annelies

zo – ze hebben het voor elkaar : TIJD VOOR ZOMER !! alles en iedereen staat te STAMPEN voor die Ellendezomer

annelies - 22-03-’19 20:57
prikkelbaar(s)

Haha, ‘onuitstaanbare genietgezichten’… daar maast ik even om lachen, omdat het zo herkenbaar is. Ik kan ook gewoon niet goed tegen dat blij gedoe (we MOETEN met z’n allen genieten). Klinkt een beetje zuur of ongezellig, maar dat ben ik niet. Echt niet :D

En precies… die temperaturen slaan nergens op. Ik weet niet waarom het altijd zo overdreven moet… een graad of 10/12 is meer dan genoeg.

prikkelbaar(s) - 22-03-’19 23:57
annelies

ik denk ook best prikkelbaar gezellie is :)

ooooowwwww- het is zó erg!! iedereen loopt maar te hijgen met een grote grijns onder het motto _SJHOMEEERRRRRR (zomer).

mag er svp ook een NAWINTER komen net als de nazomer tot halverwege november.

ik bid er voor echt waar.

annelies - 23-03-’19 12:21
erica

Het nieuws: Het hooikoorts seizoen start eerder door de aanhoudende hoge temperaturen. Fijn dan!

erica - 24-03-’19 12:53
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja pff fijn dan. Ik ken ook mensen die afgelopen vrijdag al erg last hadden van hooikoorts. Ik heb daar zelf gelukkig geen last van. Ja precies zo ben ik ook ECHT niet prikkelbaars. Ja ik geniet buiten in de winter en de herfst. Vroeger op m’n werk werd ik in de pauze vreemd aangekeken als ik binnen wou blijven en niet mee “lekker” buiten wou zitten in het zonnetje. Ze vonden me ongezellig. Nou voor mij is buiten in het zonnetje een marteling. Ik kom nu nog graag buiten. Vandaag is het nog lekker. De temperaturen zijn gelukkig iets naar beneden bijgesteld voor deze week. Ik hoop dat het zo blijft.

IemandUitDeRandstad - 25-03-’19 15:31


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.