« Weer online | Home |

Extra vroeg warm

Maandag 25 Februari 2019 at 1:36 pm.

Het kan bijna niet anders dan dat het klimaat veranderd. Natuurlijk is er nog steeds 2 procent van de wetenschappers die zegt dat het niet veranderd (of dat het niet onze invloed is) en een zittende president in Amerika, maar verder hebben we het allemaal door. En het KNMI staat erbij stil in een mooi special

En ja, het is nu al ongelovelijk warm buiten deze week... normaal hoort het 6-7 graden te zijn, geen 17.

193 reacties

erica

Ik las het net. Warmste 25 februari ooit gemeten.
Een hoezee stemming alom. Je hoort het al weer galmen om je heen: lekker weertje, he? En nog erger: Na deze lange winter. Ik kan er met m’n hoofd niet meer bij. Het is idd. tien graden te warm.

erica - 25-02-’19 14:30
Yvonne

Het is vreselijk dat mensen dit met gejuich begroeten. En wat nog erger is: dat mensen je verstoord aankijken als je zegt dat dit niet klopt. ‘Lekker weer’ is het ultieme geluk voor de meeste mensen, het maakt ze niet uit dat dat midden in de winter is.

Yvonne - 25-02-’19 14:53
Ilse

Iedereen straalt en ik maak me zorgen. Niet alleen om het klimaat wat veranderd, maar ook de angst dat de winter al voorbij is en dat we dit weer tot oktober krijgen met de angst van de hitte van vorig jaar… brrr….

Ilse - 25-02-’19 19:09
annelies

was het niet tot november vorige jaar ilse.. verschrikkelijk. gelukkig, het gaat hierna blijkbaar regenen, dus al die lente cq voorzomerluitjes houden zichzelf lekker voor de gek, ik houd me daar maar aan vast

annelies - 25-02-’19 20:10
ikhoudvanregen

collega sprak net haar verlangens uit. dat wanneer we in ‘De-Betere-Tijd komen, ze haar tuin eindelijkweer eens onder handen kan nemen. hoe noem je dit weer dan? een winterdip>?

ikhoudvanregen - 26-02-’19 13:07
Annelies

volgens mijn therapeut gaat het deze week iets minder met me dan vorige week. gek heh? of mot ik me dan ook als een halve zomerfreak gedragen om een goed oordeel te krijgen van de ggz? het wordt ECHT steeds gekker elke dag weer. ik zou die therapeut wel eens willen zien als vanaf 2 augustus winter in het land is

Annelies - 26-02-’19 13:13
Marian

Vanmorgen op de fiets was het nog lekker en nog zo fris dat je bijna handschoenen aan moest,maar toen ik terug fietste dreef ik bijna uit me jas die open stond en eenmaal thuis zie ik een mevrouw in korte broek en t shirt voorbij fietsen.Gedverdegedver.

Marian - 26-02-’19 13:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zag volgensmij alweer voorbij komen dat het de “warmste” 26 februari ooit is. En zo kunnen we morgen ook nog wel doorgaan. Triest gewoon en om van te janken. Ik zag gisteren en zondag zelfs al mensen in korte broek en t-shirt toen de temperatuur sochtends vroeg nog lekker was. Echt om van te kotsen. Ik denk dat diezelfde mensen in de echte zomer met 16 graden helemaal dik ingepakt zijn omdat ze het zooo koud vinden. 16 graden word als een koude winter gezien in de echte zomer door veel mensen. Ik ben ook bang voor wat er komen gaat. Echt ik meen het maar na vorig jaar zomer ben ik gewoon letterlijk bang geworden van de zomer. Ik ben weer bang om van april tot half oktober in de hitte te moeten zitten netals vorig jaar. Ik heb er zelfs nachtmerries over gehad. De zomer van vorig jaar heeft dus een hele grote indruk op me gemaakt en niet op een positieve manier. De zomer is 1 van m’n grootste vijanden. Het is nu al 19 graden hier blehhh. Morgen nog 1 rotdag. Ik hoop dat die gekte hierna uit kan blijven tot begin mei. En dan geen 30 graden in mei maar het weer wat we nu hebben is voor dan normaal.

IemandUitDeRandstad - 26-02-’19 14:13
ANNELIES

18.4 C IN DE BILT owwwwwwww en wat zijn we trots hoe het milieu KAPOT is

ANNELIES - 26-02-’19 15:09
annelies

lees en huiver

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/knettergekke-npo1-sommige-mensen-maken-zich-zoveel-zorgen-om-het-klimaat-dat-ze-klinisch-depressief-zijn-en-hulp-nodig-hebben/

annelies - 27-02-’19 06:43
annelies

je mag echt totaal geen mening meer hebben in nl als je dat leest…. ach en wee

annelies - 27-02-’19 06:44
Marian

Ik heb de hele dag de radio aan op npo 2 en hoor alleen maar dat iedereen zo blij is met dit “mooie“weer en hoe fijn het wel niet is dat in eindhoven al drie dagen een record temp is.Maar heb nog steeds niemand horen zeggen dat mensen zich zorgen maken,helaas.

Marian - 27-02-’19 13:56
Marian

Het gaat weer stukken koeler worden gelukkig.

Marian - 28-02-’19 13:31
annelies

een beetje motregenen beetje wind,13 graden (zondag, vandaag) en zeer rustig bewolkt weer (zaterdag, gisteren) noemt men op weeronline ‘ een onstuimig weekend…’

annelies - 03-03-’19 10:01
erica

Ja, idd. Zaterdag was een herfstdag gemeld. Waar is dat geweest dan? Niet hier aan de kust. Felblauwe lucht met zon en af en toe een wolkje. Volle terrassen. Vandaag is goed, morgen ook. Maar guttegut, code geel voor een beetje herfstweer? Code geel is wat we aan records hebben gehad eind februari. Maar zo werkt het bij hen niet.

erica - 03-03-’19 14:13
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Echt dag en nacht verschil met hoe ik me vorige week voelde en nu. Ik liep vorige week nog met een ongelukkig/depri gevoel rond vanwege het zomer weer. Nu voel ik me weer normaal en veel rustiger. Het enige waar ik nu last van heb is het laat donker worden. Om half 7 word het pas donker en dat vind ik al zo ongezellig. Inderdaad wat mij betreft was het vorige week code rood vanwege het extreem warme weer voor de tijd van het jaar. Het valt altijd ontzettend mee als zij code geel afgeven. Een beetje wind nu inderdaad.

IemandUitDeRandstad - 04-03-’19 11:52
annelies

.. ik ben ook veeeéél rustiger met bewolkt weer Randstad.
al dat idiote gezeik van “ikke lekker ikke zonnetje “staat me ZO tegen heh.
ik durf bijna niet te zeggen dat ik van regen bewolking en de november december maanden houd, je wordt bijna aangekeken of men water ziet branden..
sinds een paar weken geen auto meer dus ik zal de komende zomer nog meer moeten afzien middels de bus en fiets.
ik ben nu al bang voor de puntje zomer.
voor de winter hoeft men nooit te vrezen, en ach jah dat doen ze wel, want het is een beetje sombertjes dan heh, en het is zo vroeg donker en zo laat licht, en het is maar saai weer hoor roepen ze dan, OOK na die kalote mega zomer 2018 welke doorging tot in november..
ik snap nederland niet meer

annelies - 05-03-’19 14:26
ANNELIES

op de website knmi het volgende “Sneeuw en ijzel

Ondanks het zachte weer waren er deze winter zeker ook dagen met winterse omstandigheden. Op 16 december, 22 en 30 januari viel er in een groot deel van het land enkele centimeters sneeuw….” We mogen BLIJ zijn met drie dagen sneeuw, klaarjkelijk…… De ‘sjhomer (zomer) is acht /negen maanden en nog janken bij ieder bewolkt dagje ….

ANNELIES - 05-03-’19 15:57
ANNELIES

klaarjelijk moet zijn – KLAARBLIJKELIJK-

ANNELIES - 05-03-’19 15:58
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff als ik dit lees word ik heel bang en schrik ik enorm. Ze voorspellen weer droogte en warmte vanaf mei. En in april al warmer dan normaal. En wisselvalligheid in maart. Maar aan de andere kant, dat kunnen ze toch helemaal niet weten zover vooruit. Hoe weten ze nou wat het weer in mei word? https://m.weeronline.nl/nieuws/6-3-2019-lente-in-de-winter-zomer-in-de-lente

IemandUitDeRandstad - 06-03-’19 12:16
Esther

Ook altijd zo typisch van weeronline, dat ze overal uitroeptekens achter zetten als het warm weer wordt. Ik hoop op een milde zomer dit jaar, maar dat zal er wel niet inzitten. Ik baal er ook van dat de dagen weer langer worden. Zo ongezellig….En dan gaat die klok eind van de maand ook weer voorruit :-(

Esther - 06-03-’19 17:31
Marian

Door de koelte van nu zit ik gelukkig weer in de wintermodus.Langzaam wennen aan het feit dat het weer steeds warmer wordt.Over 6 maanden zitten we weer in september.Dus dat wordt een maand of 4 afzien.Ik heb gelezen dat het 4 juni 41 C wordt en 12 Juli 7 C ergens op de wereld.Ik hoor alleen het weerpraatje op de radio elk uur en vindt dat al erg genoeg en kijk al 20 jaar geen weerjournaal meer op tv omdat ik daar depri van wordt en ga me helemaal niet bezighouden met allerlei voorspellingen die ze nu aan het doen zijn voor de komende zomer,misschien hebben ze gelijk en misschien niet.

Marian - 06-03-’19 22:30
Kerstvrouw

Ik las het wel weer hoor, op weeronline. Wat sommigen van jullie ook al zeiden. Maar dat niet alleen. Ook die reacties van sommige mensen zijn echt triest. Eentje die zei dat je niet spoort als je niet van winter houdt. En eentje die altijd zeurt dat het warm moet zijn en men maar moet verhuizen als ze kou willen. En diezelfde gek zei ook tegen een paar lui die blij waren dat het eens regende: “Hebben jullie nou niks anders te doen dan alleen maar aan jezelf denken?”
Ik vind die warmteliefhebbers echte egotrippers. Ze drijven altijd hun mening door en alleen hun mening telt. Wij kou/winterliefhebbers maken ons zorgen om het klimaat (dus ook om anderen!) en die warmteliefhebbers interesseert dat godganse klimaat niet en ze noemen ons gek en egoistisch omdat wij dat warme weer niet normaal/prettig vinden. Echt waar gaat het heen met de mensheid? Dat wij met dat soort dom oppervlakkig volk de wereld moeten delen, onvoorstelbaar.
Dat het nou maar eens kouder wordt met een sneeuwbui of zo in april. Dat zou een wonder zijn! En moet je die warmtelui dan eens zien janken. Maar ja, zoals hier al inderdaad is gezegd, winter in Nederland is helaas erg ver te zoeken.

Kerstvrouw - 07-03-’19 13:54
erica

Gister lekker door de regen en wind gebanjerd. M’n maatje had de plu op. Een groet van een tegenkomer: hadden we de parasol maar he, ipv de plu. Ach ja, ze zijn niet meer op te voeden. Genieten nu!!!!

erica - 07-03-’19 14:26
annelies

en _ idd dat onophoudelijke gejank dat het maar ‘s nachts moet regenen. wie is er nu egoistisch.. in een ander land hebben ze het zó veel slechter maar de rijken op de wereld kunnen motten regenen als ze op hun bedje liggen.. ow ik word er zo kwaad van heh. wat een Mietjesland ( en sommige nog maar denken ze stoer zijn (zonder winter, sneeuw, en zo warm mogelijk-) nou ík denk er anders over
(geef mij het klimaat van twintig jaar terug))

annelies - 08-03-’19 07:52
annelies

… en die gezichten wanneer het eindelijk eens regent, meteen kap van de jas over de kop, alsof de wereld ieder moment kan ontploffen, zelfs als het drie mini druppels per minuut regent! als ik dat zie dan denk ik of ik ben niet goed of jullie – één van de twee partijen heeft een kronkel….

annelies - 08-03-’19 08:00
annelkies

maar _ het is vandaag maar meteen weer sjonnuhhhttjjjuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhh vanaf half acht, Iets Wat Ook Wordt Afgedwongen In NL- MOET MHOOOOOIIIIIUUUHHHH (mooi) WHHHUUUEEEERRRR (weer) SJHHHHIUJNN (zijn).. ik krijg er wat van. echt

annelkies - 08-03-’19 08:02
annelies

sorry mensen- moest even luchten gister :(

annelies - 09-03-’19 12:11
annelies

mijn hart luchten bedoel ik :) voorlopig niet aanwezig op zomerdepressie

annelies - 09-03-’19 12:12
wendy

en, ook aan het genieten van de kou en de sneeuw (!)… ik zeg het op werk maar niet te hard haha! overigens, op facebook is ook een fantastische groep (moet je Engels wel ok zijn maar dan nog) : I hate summer. altijd wel prettig om te weten dat we niet alleen zijn en dat er over de hele wereld mensen zijn die zich zorgen maken over het warme weer…

wendy - 11-03-’19 08:30
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nu nog genieten deze week. Wat was het gisteren lekker buiten zeg zo savonds laat. Je voelt je zo fris en gezond in die koude lucht. Ik word niet vrolijk van de vooruitzichten voor volgende week. Weer zon en droog en weer ver oplopende temperaturen. Ik ben ook zo bang dat ze steeds verder oplopen en we weer opnieuw van die belachelijk hoge temperaturen krijgen. Ik hoop maar dat het bij 13 graden blijft. Die strakblauwe lucht vind ik al vervelend genoeg. Ik ben ook bang dat het na deze week gedaan is met ons seizoen en we dan meteen de zomer instappen en april ook weer een summer maand word blehhh. Nou maar hopen dat het een keer normaler kan verlopen. En vanaf mei pas 15-20 graden en geen 25-30 graden in mei.

IemandUitDeRandstad - 12-03-’19 11:47
Kerstvrouw

Ik hoop het ook, Randstad. Niet weer die warmte. En daar komt natuurlijk ook weer eens droogte bij. Jee, ik hoef maar een site te openen en meteen staan er allemaal berichten over het weer, geschreven door zo’n jankerds, dat het nog even doorzetten is maar daarna eindelijk weer zonniger en zachter wordt. Vooral dit bericht erger ik me aan.

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/je..

Alsof we nog niet genoeg warmte hebben gehad. Alsof er helemaal geen droogte is… we zullen het nooit begrijpen. Dat die lui toch in de woestijn gaan wonen. BAH!

Kerstvrouw - 14-03-’19 11:27
Marian

Voorlopig is het nog even genieten van de kou en de harde wind.Hier in zeeland wordt je bijna van je fiets geblazen.

Marian - 14-03-’19 13:39
Marian

Op zeelandnet bij het weer geven ze altijd een score erbij voor die dag.de eerstkomende dagen wordt aangegeven met score 2 in het rood.Die zijn vast en zeker nooit op het strand geweest om lekker uit te waaien en te genieten van de golven en te proberen een beetje fatsoenlijk tegen de wind in te lopen.

Marian - 14-03-’19 13:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff ja waar gaat het over met ‘nog even doorzetten’. Ik vind het juist heel prettig weer nu hoor. Zo hard waait het nieteens meer. Nouja dat bericht slaat inderdaad neeeergens op kerstvrouw. Ze zijn echt wel aan hun trekken gekomen zowat de hele februari maand. En wij hebben weer een extra wintermaand moeten missen. Afgelopen februari was het meer dan de helft van de maand lenteweer en eind februari kon je het zomer noemen. Echt heel erg zonde maar weer. Hoop je nog op het laatste winterweer en komt er maar weer eens extra warmte. En ja hoor droog en zonnig weer met oplopende temperaturen kan ook nooit normaal verlopen. Er moeten altijd weer uitschieters tussen zitten. Volgende week weer 16 graden in mijn woonplaats. 15 en 16 graden met strakblauwe lucht. Blehh!! Ik zie die onuitstaanbare geniet gezichten alweer voor me op alle terrassen. Maar als het in de zomer 16 graden is hebben ze allemaal een ontzettend chagrijnig gezicht omdat het voor hun veeeeel te koud is.

IemandUitDeRandstad - 15-03-’19 11:37
erica

Twee weken geleden jonge eendenkuikens in de opvang. Ze zijn in februari gaan broeden dankzij “de heerlijke zomerse temperaturen in mid winter.”

Dat heb ik van de week uitgelegd aan veel klagers. Maartse buiwn horen erbij. Zomer in de winter niet. Sja, dan vinden ze het toch wel zielig.

Maar ja, opvoeden helpt niet. Ze gaan straks weer blaten over het heerlijke zonnetje.

erica - 15-03-’19 14:03
prikkelbaar(s)

De 16 graden staat weer in de verwachtingen. Volgens mij hebben we bijna nooit een milde 10/12 graden, zon/wind/wolken afgewisseld, af en toe een bui. Altijd die uitersten… twee weken droog, een graad of vijf boven de normale temperatuur. Ik ben er al klaar mee voordat het überhaupt begonnen is.

prikkelbaar(s) - 16-03-’19 23:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben er ook al helemaal klaar mee voordat het begonnen is. Het ligt eraan waar je woont maar vrijdag word het weer tot 18 graden in het zuiden. En donderdag word het ook al tot 16 graden in het zuiden. Voor mij betekent dat op vrijdag 16 graden. We hebben in februari al genoeg hiervan gehad. Wannee kan het is een keer ‘normaal’ verlopen zoals het hoort?!

IemandUitDeRandstad - 17-03-’19 12:34
annelies

en ik ook Randstad! Zag net het nieuws in Utrecht, maar zelfs tijdens zo een gebeuren motten ze over zonnetje kletsen. Namelijk zo’n interviewer vraagt aan een omstander :
“wel er stil op straat heh? wat is er zoal anders te doen op een zonnige maandag ?”
KOTS, werkelijk !

annelies - 18-03-’19 16:28
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Gelukkig is het vandaag maar 1 vervelende rotdag waar we doorheen moeten. Maar volgende week staat er weer ellende op het programma. En dan staat er een reeks met 16 graden dagen en zon. Waarom betekent zon en droog weer tegenwoordig dat de temperatuur daarbij zo overdreven hoog stijgt?! Waarom kan het niet hooguit 14 graden worden als de zon schijnt wat normaal is voor nu?! Tegenwoordig betekent de zon standaard temperaturen van bijna 10 graden boven de norm erbij. Deze dag kan niet gauw genoeg voorbij zijn voor me. Ik verlang naar normaal weer voor de tijd van het jaar. In het weekend en begin volgende week weer ‘even’ ‘normaal weer’.

IemandUitDeRandstad - 22-03-’19 11:46
annelies

zo – ze hebben het voor elkaar : TIJD VOOR ZOMER !! alles en iedereen staat te STAMPEN voor die Ellendezomer

annelies - 22-03-’19 20:57
prikkelbaar(s)

Haha, ‘onuitstaanbare genietgezichten’… daar maast ik even om lachen, omdat het zo herkenbaar is. Ik kan ook gewoon niet goed tegen dat blij gedoe (we MOETEN met z’n allen genieten). Klinkt een beetje zuur of ongezellig, maar dat ben ik niet. Echt niet :D

En precies… die temperaturen slaan nergens op. Ik weet niet waarom het altijd zo overdreven moet… een graad of 10/12 is meer dan genoeg.

prikkelbaar(s) - 22-03-’19 23:57
annelies

ik denk ook best prikkelbaar gezellie is :)

ooooowwwww- het is zó erg!! iedereen loopt maar te hijgen met een grote grijns onder het motto _SJHOMEEERRRRRR (zomer).

mag er svp ook een NAWINTER komen net als de nazomer tot halverwege november.

ik bid er voor echt waar.

annelies - 23-03-’19 12:21
erica

Het nieuws: Het hooikoorts seizoen start eerder door de aanhoudende hoge temperaturen. Fijn dan!

erica - 24-03-’19 12:53
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja pff fijn dan. Ik ken ook mensen die afgelopen vrijdag al erg last hadden van hooikoorts. Ik heb daar zelf gelukkig geen last van. Ja precies zo ben ik ook ECHT niet prikkelbaars. Ja ik geniet buiten in de winter en de herfst. Vroeger op m’n werk werd ik in de pauze vreemd aangekeken als ik binnen wou blijven en niet mee “lekker” buiten wou zitten in het zonnetje. Ze vonden me ongezellig. Nou voor mij is buiten in het zonnetje een marteling. Ik kom nu nog graag buiten. Vandaag is het nog lekker. De temperaturen zijn gelukkig iets naar beneden bijgesteld voor deze week. Ik hoop dat het zo blijft.

IemandUitDeRandstad - 25-03-’19 15:31
annelies

erg leuk :

http://www.mariagoos.nl/columns/lezersre..

annelies - 26-03-’19 07:29
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja erg herkenbaar Annelies alles wat ik daar lees. Deze week 2 vervelende dagen. De vrijdag en de zaterdag. Iedere vrijdag lijkt het raak te zijn met dat vervelende warme weer. Dit weekend is al extra lastig vanwege die belachelijke zomertijd die weer ingaat. Het word al laat genoeg donker. Zondag word het weer beter weer. Ik hoop op nog zolang mogelijk ‘normaal’ weer voordat het horror seizoen weer van start gaat.

IemandUitDeRandstad - 28-03-’19 12:04
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ze voorspellen weer een droge en warme zomer dit jaar. Ik hoop dat ze ernaast zitten maar ik ga van het ergste uit. Ieder jaar lijkt het erger te worden. http://www.weer.nl/nieuws/detail/2019-03..

IemandUitDeRandstad - 28-03-’19 15:32
Erica

De eerste mieren alweer zien lopen. En een zomerse dag op de laatste dag van de wintertijd. Zucht.

Erica - 30-03-’19 15:58
annelies

gelukkig ! toch nog een wolkje voor onze zomerzon. gauw naar de supermarkt. wat worden de mensen lamlendig en vervelend met die flauwe winters en die lange zomers. het is de laatste keer men mij voorlopig in een supermarkt treft in deze overlevingstijd tot en met november ( november eindigt de zomer). ik krijg nog een kwade blik van een kerel waar tegen ik net in mijzelf moppelde eens eens een regenzomer hoop te krijgen. Bij de kassa begint het – Lekkuhhhrrr (lekker) WHUUURRRRRR (weer) wheh (heh)? vraagt de kassajuffer. met een brok in mijn keel maken mijn hersenen overtime. wat moet ik zeggen, als ik zeg _ nee gadver kutweer_ dan zal de hele winkel in het vervolg denken dat ik achterlijk ben. maar zeggen net als de rest van nl_ IKKUUHH LEHHKKUURRR_ krijg ik ook niet mijn strot uit. mijn buurvrouw neemt het gesprek over en krijst tegen de kassajuf _ neee ! het is héelemaaaal geen lekker weer, VEEEEEEELLLL te koudddd !!!!! Ik denk dat ik er in blijf. dit is zeer zeker de allerlaatste keer dat ik tussen die domme volk in een supermarkt rondloop, ik bestel online in vervolg !

annelies - 30-03-’19 16:02
annelies

die domme volk = dat domme volk (laatste regel)

annelies - 30-03-’19 16:06
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Wat blijft er van dat ‘koele’ weer over van deze week. Het zou eerst de hele week lekker 9/10 graden zijn. Daar is niks meer van over. Alles weer naar boven bijgesteld. Vandaag ook gewoon 15 graden en zon bah! Boven normaal ipv lekker onder de norm. Ik ben er ook weer helemaal klaar mee na vrijdag en zaterdag. Wat een afgrijselijke dagen waren dat.

IemandUitDeRandstad - 01-04-’19 11:44
prikkelbaar(s)

Stom he… hoe altijd de zachte opties winnen! Zelfs als de kans op koeler weer veel groter lijkt, dan nog valt het zacht uit.
Ik vind het vooral allemaal veel te lang duren. (Bijna) twintig graden of meer is zo’n beetje mogelijk tussen maart en eind oktober tegenwoordig.
En ik maak me ook zorgen om het aantal tekenbeten dat dankzij dit heerlijke klimaat ieder jaar verder de pan uitrijst… maar daar staan de meeste lentegenieters volgens mij echt niet bij stil. Dat het niet alleen maar leuk, fijn en goed is.

prikkelbaar(s) - 01-04-’19 20:59
annelies

ECHT ZIEK -https://www.ad.nl/binnenland/bye-bye-warm-weer-het-kan-flink-gaan-plenzen-buien-onweer-en-hagel-op-komst~abef8c1f/

ze krijgen even een dagje of een half dagje regen ..!!!

WAT zijn wij ZIEK in nederland bah !

annelies - 02-04-’19 08:39
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het duurt inderdaad veeeel te lang allemaal. En ons seizoen daar blijft niks van over. De warme dagen gaan in november ook nog door en zelfs in februari heb je al warme dagen tegenwoordig. Komend weekend ALWEER 16/17 graden. Iedere week moet de temperatuur weer belachelijk hoog oplopen met wind uit het zuiden. Temperaturen rond de norm zijn wel een keer welkom aangezien we zo weinig aangenaam weer hebben gehad. Ja inderdaad zeikerds zeg om over 1 dagje regen moeilijk te doen. Voor mij is dat de beste dag deze week

IemandUitDeRandstad - 02-04-’19 13:19
annelies

@ Randstad- op buienradar bij zonuren staan er maar 3.0 zonuren. nou doe dit vooral maal twee – om 7 uur scheen dat ding en om 1400 uur ook nog.. wij doen toch ECHT alles kleiner maken dan het is in nl, maar het komt wel uit hoor wanneer de natuur eind dit jaar verschroeid is !!!!!!!!!!!!!!! hoeveel shjon ( zon) we daadwerkelijk aldoor hebben gehad ,,, !! ow en bij regen op onze ‘regendag’ staat er 0.0 mm ‘jippiiieeeeeeeeeeeeee !!!!! ‘(sarcastisch)

annelies - 02-04-’19 16:59
annelies

als laatste en dan voorlopig niet: mensen let op mijn woorden- de natuur gaat echt verschroeien dit jaar. ik heb al dennebomen wegkwijnend gezien en kastanjebomen waarvan de bladeren slap hangen maar OLE nu nog een veeeeeeeeeeeeeeeelllll grotere SUPERZOMER dan vorige jaar. en allemaal maar met zo een deprimerende kop rond lopen vandaag want er zit even een wolkje voor onze SJOMUUHHHHRRRSJON (zomerzon) !! Sjonge sjonge zeg is er nog leven na de zon of is er niets meer anders in nederland ?? Bleh !

annelies - 04-04-’19 11:42
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Inderdaad annelies. Netals dit bericht. Echt om van te kotsen. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4666016/dit-weekend-stralend-lenteweer-ik-zou-het-ervan-nemen Ze doen alweer alsof ze ZOLANG op lenteweer hebben moeten wachten en dat ze wel lenteweer verdiend hebben na dat ene bewolkt dagje. Dat veel mensen dat roepen wist ik al maar van de weermannen had ik wel wat meer verwacht. Man het is niet normaal dat het zo warm word en lente hebben we al weken aan een stuk gehad, sterker nog afgelopen maandag en dinsdag nog. En de hele februari maand zowat. Voor mij zijn gisteren en vandaag de toppers van de week en de rest mag me afgenomen worden. Aanstaand weekend dus weer binnen blijven maar gelukkig is het wel bewolkt zoals ze nu zeggen

IemandUitDeRandstad - 04-04-’19 16:59
Marian

Als ik de tuin in kijk zie je de knalgele forsythia staan en net daarvoor staat de magnolia met knalroze bloemen en dat geeft een prachtig effect.Naast me raam aan de bovenkant van de schutting in de clematis is een tortelduiven gezinnetje bezig met nestje te bouwen en dat kan ik allemaal volgen binnen aan tafel.Dit is nog de goede periode van het jaar en baal er alleen verschrikkelijk van dat het langzaam weer warmer wordt.Na 8 maanden goed weer gaan we weer 4 maanden de hitte in.Nog even genieten van het redelijk koele weer voor zolang het duurt.

Marian - 04-04-’19 22:03
erica

Het hoort nu tussen de 11 en 14 graden te zijn, maar dat is het natuurlijk weer niet. 15 tot 20 graden, zeker op zondag. En het zou vandaag meest bewolkt zijn met af en toe zon. Dat werd dus de hele dag een felblauwe lucht. Nu gaat het pas een beetje bewolken, einde middag.

erica - 05-04-’19 16:06
annelies

en van een NAWINTTER kunnen we dromen NAZOMER staat vast als een rots – leuk hoor

annelies - 05-04-’19 16:45
Marian

Vandaag is het lekker koud in zeeland en zie voor morgen evt 17 C en de dagen daarop 13 tot 14 C.

Marian - 06-04-’19 11:28
annelies

bah gelijk lekker klef buiten, beloofd wat voor juli, wsordt vast 43 graden dan

annelies - 07-04-’19 10:24
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Gisteren was de temperatuur gelukkig minder hoog uitgevallen en bleef het bij 14 graden in het westen. Vandaag weer een rampzalige uitschieter naar 20 graden en zelfs 21 graden bah bah bah! En dat noemen ze dan nog zacht. Nee dat is warm! Dit soort weer hoort het in juni te zijn niet begin april. Meteen die herrie buiten van opgefokte mensen, wat haat ik dit. Vandaag weet ik wel dat ik binnen blijf. Weer met de gordijnen dicht zitten omdat het anders zo warm word binnen. Die uitschieters blijven maar wekelijks doorgaan. En het enigste positieve wat ik aan de lente vind zijn inderdaad de pasgeboren dieren en dat alles weer groener en dichtbegroeider is. Het is mooi om te zien. Alleen het weer wat erbij hoort is vreselijk.

IemandUitDeRandstad - 07-04-’19 12:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

En morgen zou het eerst 17 graden worden en dat is ook doodleuk aangepast naar 20 graden. En dan moet ik wel verplicht naar buiten. Vandaag niet plaatselijk 21 maar plaatselijk 22 graden oftewel een normale temperatuur voor juli. Vorig jaar was het ook 20+ op deze datum. Het kan nooit eens minder erg verlopen dan de voorgaande jaren.

IemandUitDeRandstad - 07-04-’19 12:27
erica

Had vandaag een uitje gepland. Afgezegd. Binnen met de gordijnen dicht. Geen felle zon en blauwe lucht. Gelukkig wordt het na maandag weer normaal. Zullen ze het wel weer te koud hebben. Nee, een na winter hebben we nooit, wel vele nazomerdagen.

erica - 07-04-’19 14:12
annelies

het lijkt wel 27 graden buiten. hardkrijsende kinderen ( lijkt een beestenstal) en vannacht hardjuichende pubers ( op een verlaten schoolpleintje in de woonwijk ( en dat is dan géén geluidsoverlast zeker ….)) blehgggg.
buienradar geeft hierna vrolijk zonnetjes af, ELKE DAG de eerste veertien dagen. wat een hel tot novembner

annelies - 07-04-’19 14:30
IceQueen

Jullie hebben ook geen top dag gehad zie ik. Ik heb het nog steeds verschrikkelijk heet. De hele dag de gloei in mijn gezicht. Geen ontsnappen aan. Ik heb vandaag moeten huilen. Ik ben zo bang voor nog een zomer zoals ‘18. :(

IceQueen - 07-04-’19 22:12
annelies

ik ook. ik ben daar ook benauwd voor.

annelies - 08-04-’19 08:42
annelies

en weer sjhon ( zon) denk er om hoor ! geen wwwwoooooolllkkkkjjjee voor de sjhon (zon) .. KUNNEN ZE NIET MEER AAN IN NL

annelies - 09-04-’19 08:11
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben ook doodsbenauwd voor een herhaling van zomer 2018. Ik zit hem al te knijpen. K wou nu alweer dat het alvast oktober was. En we die ellende al achter de rug hadden.

IemandUitDeRandstad - 09-04-’19 13:20
annelies

voor de verandering een dagje sjhon na onze ‘mega’ winter

annelies - 10-04-’19 07:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Voor volgende week zie ik vanaf dinsdag echt alleen maar 18/19 graden staan voor mijn woonplaats:S. Dat betekent elders minimaal 20 graden. Wat dus gewoon zomerweer is. En het word ook steeds hoger aangepast. We krijgen nu even een paar dagen onder de norm. En ja ietsje onder de norm. Maar als het iets onder de norm is word dat zo benadrukt in de media. En boven de norm is nooit is een keer iets er boven maar nee dat zijn altijd uitschieters naar RUIM boven de norm. 10 graden boven de norm hebben we regelmatig. Ik wil nu genieten en me rustig voelen vanwege het koelere weer wat we tot zondag hebben maar ik voel me juist ontzettend onrustig vanwege die horror vooruitzichten. Ik weet dat het nog ver is en dat er zelfs een kans bestaat dat het niet uitkomt. Maar die ellende komt altijd uit eigenlijk.

IemandUitDeRandstad - 10-04-’19 11:36
annelies

nu pas bewolking op een ‘bewolkte’dag. zag meteen een middeljarig echtpaar met zijn tweetjes onder de paraplu alsof het stormde maar er viel enkel 1 druppel. ik heb de mensen nog wel wat toegeroepen ik kon het niet laten. wat een aanstellers zeg ~!

annelies - 12-04-’19 14:44
Marian

Met zn tweeen onder de plu lopen kan ook heel gezellig zijn :-)

Marian - 12-04-’19 14:49
Prozac

Voor mij hoeft het niet eens te regen om samen met mijn lief onder een plu te lopen hoor :D Sterker nog, met zijn tweeën onder plu in de zonneschijn kan ook heel gezellig zijn ;)

Prozac - 12-04-’19 14:52
annelies

aan prozac en Marian- joe ~ begrepen!

annelies - 12-04-’19 16:41
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nou nu nog goed genieten voor 2 dagen. Wat voelt het lekker koud aan. Enigste nadeel nu: die felle zon en strakblauwe lucht. Want vanaf maandag/dinsdag word het steeds warmer blehh. Weer een zuidoostenwind die rotweer gaat bezorgen. Zoals ik al gedacht had word het steeds hoger aangepast. Ik zie nu al 3 dagen op rij 21 graden en voor de rest allemaal minimaal 18/19 graden. En ik zie geen einde in zicht:S. Ik zie dat het wel tot na volgend weekend voort duurt die ellende. Een lekkere noordoostenwind krijgen we weer kort en een zuidoostenwind moet natuurlijk weer langer dan een week voor rotweer zorgen. Ik zie er nu al heel erg tegenop. Als het even een paar dagen was kon ik er nog wel tegen. Dan word het zeker plaatselijk 24 graden ofzo komende week.

IemandUitDeRandstad - 13-04-’19 12:50
annelies

op weeronline de opmerking dat ze hopen op zonnig weer met de PASEN … iets anders dan sjhon kennen we toch niet meer hier ? er mag ggeeeeennnnnn wolkje nog voor in zon overgoten nederland. het zou gvd eens andersom zijn zeg alleen maar regen dan maken we elkaar af .,,,,

annelies - 14-04-’19 12:25
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja hoor het is weer zover. We gaan weer de warmste Pasen ooit beleven dit jaar. Volgend weekend 20-23 graden jippie maar niet heus! En dat noemen ze dan nog steeds “lente”. Dit is zomer hoor. Weer wat het in juli hoort te zijn. Op mijn weerapp stond er ook al 22 graden:S. Dit is de bron: https://m.weeronline.nl/weerbericht-nederland

IemandUitDeRandstad - 14-04-’19 12:50
annelies

nou ik heb net een potje zitten janken. het wordt nog een veel ergere zomer dan vorige jaar alleeen maar weercijfer 8,9 of 10. waar is de REGEN???????????????????? het is alleen nog maar sjhon

annelies - 14-04-’19 15:29
Marian

Gedverdemme zelfs hier in zeeland geven ze in het weekend 20 C af.

Marian - 15-04-’19 22:19
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Vandaag bij de mondhygiëniste gaf ze me bij afloop een hand en zei ze: fijne zomer! Ik met een stalen gezicht de hand terug schudden. Maar ik kreeg het toch niet uit m’n strot om hetzelfde terug te zeggen dus zei ik maar tot de volgende keer. Ja ik zou een fijne zomer hebben als ik op IJsland gezet word of als het niet warmer dan 19 graden word de hele zomer. Echt letterlijk iedereen gaat ervan uit dat IEDEREEN van de zomer houd. Beseffen ze dan echt niet dat er misschien nog mensen bestaan die er niet van houden?! Ik liep vandaag ook alweer buiten en er hing weer een hysterische zomersfeer buiten gadveredamme. Weer die hysterische rotsfeer die ik zoo haat. Ik kom liever ook niet buiten totdat de rust weer terug keert. In mijn woonplaats staat er inmiddels al 23 graden bij de zaterdag. Ik vrees zo erg voor wat er komen gaat. Het lijkt een herhaling van de horrorzomer van vorig jaar te worden. Vorig jaar was het ook al hoogzomer in april. Ik heb nog nooit zo erg tegen de zomer op gezien als dit jaar. Ieder jaar zie ik er erger tegenop. Het verpest 6 maanden per jaar van mn leven op deze manier. Ik kan niet meedoen en moet afspraken afzeggen en voorbij laten gaan. Ik trek het gewoon niet in die hitte.

IemandUitDeRandstad - 16-04-’19 00:45
Henk

Nou volgens de berichten hier komend weekend al 25 graden op de teller, WAAROM komt dit altijd uit en wordt het nog altijd beter bijgesteld voor de zomerliefhebber ?? Als ze dan in het ‘‘winterseizoen’‘ vorst afgeven dan blijft daar meestal niets van over en is het weer nooit zo koud als ze verwacht hadden….PFFFF en het is al zo droog buiten, is echt niet normaal zo vroeg in het seizoen, het is hier net Griekenland, elke morgen als je de gordijnen opendoet dan staat ie er weer, de hele dag….
Herfst van afgelopen jaar was er ook al niet, tot november nog buiten kunnen zitten, is echt NIET normaal meer!

Henk - 16-04-’19 10:25
annelies

dat gevoel ken ik Henk. en dan dat GEZEIK dat onze verwende zomerlovers het nog TE koud vonden zaterdag.
nou motten ze gaan ophouden hoor in dit puntje puntje land. ik en jullie ookwel hebben al geaccepteerd het 3 uur per jaar mag sneeuwen, dat er een mini herfst mini winter is dat de winter flink opgewarmd is maar nou denken ze ook nog af te dwingen dat we dit NORMAAL gaan vinden. vanaf 1 april zomer en continu sjhon (zon) fijn hoor voor hun dat ze ELKE DAG hun zinnetje krijgen maar fuck op om mij te willen beinvloeden en te vertellen dat ik moet gaan genieten van hun mooie weer. ik zou hun wel eens willen zien met een megawinter en ELKE DAG regen van licht tot donker weken lang ………………………

annelies - 16-04-’19 12:44
annelies

morgen moet het ‘bewolkt’ zijn – eerst zien dan geloven. volgens mij sjhonnetje (zonnetje ) om 0600 uur. wolken bestaan niet meer

annelies - 16-04-’19 12:46
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het word inderdaad steeds verder omhoog bijgesteld voor de zomerliefhebbers. Vanaf donderdag meteen 22 graden. En daarna 23 en op zaterdag geven ze nu ook 24 graden aan hier. Daarna zondag en maandag ook 23 graden. Eerst zou het volgende week dinsdag gedaald zijn naar 16 graden wat ook nog boven de norm is maar daar staat nu ook al weer 20. Het is gewoon een complete zomerweek die in juli voor hoort te komen en niet in april. Er blijven steeds minder maanden over met ons weer. Oktober hoort al standaard bij de zomer tegenwoordig en nu april ook al. Fris weer is hooguit een paar dagen als het ‘te koud’ voor de tijd van het jaar is en dan praten we over 1 of 2 graden onder de norm. Maar boven de norm moet weer weken aanhouden en dan zitten we meestal meer dan 10 graden erboven.

IemandUitDeRandstad - 16-04-’19 14:28
erica

Ja, jammer. Ik heb genoeg schietgebedjes gedaan, maar het helpt geen zier. Aprilletje zoet, geeft nog wel eens een witte hoed. Nou, hoe lang is dat geleden? Mijn zonnehoed wordt er bedoeld. Bah, weer afzien en geneuzel aanhoren op straat.

erica - 16-04-’19 16:06
Marian

Hysterische blijdschap op de radio.Want iedereen is zo blij dat het mooi weer gaat worden.Ik hoorde dat sommige paasvuren niet aangestoken mogen worden omdat het sommige plekken te droog is,hevige verontwaardiging ,maar niet omdat de natuur naar de klote aan het gaan is maar omdat ze hun traditie van 200 jaar niet meer na kunnen leven.Steek dan de hele natuur in de fik stelletje zotten en dan wordt het nog warmer.

Marian - 16-04-’19 22:34
Marian

De Notre Dame is nog niet geblust of de miljoenen komen binnen.Geloof dat ze hem al drie keer kunnen opbouwen zoveel geld is er al binnen.Als ze dat nou eens voor de klimaatproblemen deden….

Marian - 16-04-’19 22:37
annelies

ssssssjjjghhhhonnnnnuuuutttjjjhhhuuuuhhhh

annelies - 17-04-’19 10:38
annelies

geen herfst ( is nasjomer)
geen winter ( is combi herfst en zomer )
geen regen
geen wind
geen mist
geen nevel
geen bewolking
geen elfstentoch
IKKE SJHOOONNNNNUUUUUTHTHHHHYUUUUHHHHHB ikkeb NEDERLANDER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KOTS KOTS KOTS EN KOTS

annelies - 17-04-’19 11:21
annelies

.. nie te vergeten
GEEN STORM

annelies - 17-04-’19 11:22
annelies

en dan heb je er net eentje aan de telefoon met de leeftijd van vijftig en die wil mij van 42 overtuigen dat DIT vroeger ook al zo in april was…………….. BHLEEGGGGHHHH wat een
( ik slik nu woorden in ) puntje puntje land !

annelies - 17-04-’19 11:24
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nou dit was echt niet vroeger al zo. Die vrouw doet alsof ze niet extra verwend word met het weer. Ik waan me in juli als ik m’n weerapp open. Minimaal 22 iedere dag tot 24 graden. En iedere dag word het verder uitgesteld die ellende. Eerst zou het na maandag afkoelen en nu blijft het volgende week dinsdag en woensdag ook doodleuk 20+. En ja dan is april weer zo goed als voorbij. In mei kan je al geen temperaturen onder de 16 graden meer verwachten. Dus dit was ons seizoen dan weer. Het aftellen is nu dus al begonnen naar eind oktober. 6 maanden afzien.

IemandUitDeRandstad - 17-04-’19 13:22
Erica

Vreselijk! Soms geven ze een hogere temperatuur, omdat ze willen dat mensen uitjes gaan maken en de horeca gaan spekken. Maar dit komt denk ik niet uit.

Erica - 18-04-’19 12:53
Marian

Het weerbericht op zeelandnet schrijft dat het vandaag aangenaam warm is.Wat moet je daar nou mee

Marian - 18-04-’19 13:37
Marian

Er zit wel een jonge merel in me tuin die steeds een zonnebad neemt.Geweldig om te zien en dat doen ze dat hun veren zo warm worden dat de parasieten vluchten.Ondertussen zijn de tortelduifjes nog steeds druk met broeden op me schutting en verwacht elk moment kuukjes.Gelukkig kan ik dit allemaal zien vanuit de keuken en de kamer en hoef daar niet voor naar buiten.

Marian - 18-04-’19 13:42
annelies

sjhhhhhhonnnuuuujjjuuuhhh en midsjhomer EN MAAR LOPEN GENIETEN buiten… ben zo pisnijdig heh

annelies - 18-04-’19 13:46
Henk

Pfffff, volgens de vooruitzichten komt hier voor zover ze de komende tijd kunnen kijken nog geen einde aan……….

Henk - 18-04-’19 14:50
annelies

ik denk dat dit zo blijft………….

annelies - 18-04-’19 17:40
Jozef 1965

En voor morgen voor Madrid 12 ‘C en regen voorspeld (volgens weerplaza).

Jozef 1965 - 18-04-’19 20:34
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dat is altijd he. Hier in Nederland moet het weer veel warmer zijn dan in Spanje. Misschien moeten we maar in het voorjaar naar Spanje voor verkoeling gaan. Ik zie ook nog geen vooruitzichten op beter weer en wanneer deze ellende stopt. Ik heb er na vandaag al schoon genoeg van. Ik wil absoluut niet meer buiten komen en dat ga ik ook niet meer. Dit hele weekend en de maandag zal ik binnen blijven zo ver mogelijk weg van die ellende buiten.

IemandUitDeRandstad - 19-04-’19 00:26
annelies

hier nog één die binnen blijft… gister ook bij de ah, dat overdréven vrolijke nepsfeertje.. toen ik in mezelf moppelde “mag er ook nog een wolk voor de sjhon (zon) …??” ging daar een vrouw reagerren van “hhhhhhhooooeeeezzzzzzzzzooooooowwwwww (hoezo_)?
ow wat zijn wij toch een misselijk volk als het voorjaar en zomer is. sorry hoor.

annelies - 19-04-’19 06:50
annelies

om te janken dat ik in nederland woon –

https://www.buienradar.nl/weer/madrid/es/3117735/14daagse

annelies - 19-04-’19 06:55
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja joh nog verder omhoog bijgesteld. Want nee het moet in april al summerrrr zijn pfff. Nu word het morgen al plaatselijk 26 graden. Vandaag en maandag ook al tot 25 graden. Wat een onmogelijk land is dit geworden om in te leven in de lente EN zomermaanden. De zomer oftewel hitte begint letterlijk in april al. Het zit zelfs nu al boven de maximum temperatuur van wat ik nog NET leefbaar vind. 23 graden vind ik nog net leefbaar en zelfs in april schieten we daar alweer boven. Dit is 7 maanden per jaar afzien met hitte want die ellende komt ook nog in oktober voor.

IemandUitDeRandstad - 19-04-’19 11:43
annelies

en dan te bedenken dat men in februari tegenworodig ook al een hemeltje op aarde hebben met 20 plus en zon de hele maand !
even wat weekjes regen waarin iedereen ontzettend ZIELIE is en nu maar weer die fucksjhomer ……… en die misselijke rotsfeer op de straat ! BAH !!!!

annelies - 19-04-’19 12:43
prikkelbaar(s)

Kiezen tussen twee kwaden hier… raam open en de insecten + het lawaai van de buren accepteren (daarvoor gekozen, met een koptelefoon met muziek hoor ik het niet, maar iedere keer als een nummer afgelopen is hoor ik die blije stemmen weer). Of: meer stilte (warm dus) en alles dicht.

Als ik in het buitenland op vakantie ben in een warm land kan ik beter tegen warm weer, ik denk dat dat deels komt omdat mensen daar niet zo lyrisch doen over ‘mooi weer’. Ze leven hun normale leven en zoeken soms verkoeling. Hier lijkt wel alsof iedereen z’n plannen moet omgooien, het terras op moet, wijn drinken, de hele avond bbqen of het ergst languit in het gras liggen met blote benen (geeft mij weer stress dat ze tekenbeten oplopen)

prikkelbaar(s) - 20-04-’19 00:01
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff binnen is het ook weer meteen warm met dit soort belachelijk weer. Je komt binnen en het voelt alsof de verwarming veel te hoog aan staat. Om koppijn van te krijgen. Ik moet zelfs nu ook al het raam en mn balkondeur open gooien om het weer een beetje leefbaar te krijgen. En vandaag was het buiten echt niet te harden in die felle brandende zon. De zon is nu al veel te heet en te krachtig. Ja Nederland is het ergste land qua lyrisch gedrag met dit weer. Om van te kotsen ja. Met die aanhoudende hitte word het binnen weer netzo als in die nachtmerrie maand juli. Kan ik mn mobiele airco zeker weer erbij gaan pakken.

IemandUitDeRandstad - 20-04-’19 00:48
annelies

de vooruitzichten zien er goed uit nu

annelies - 20-04-’19 06:26
Franca

Voor mij gaat het veel te vlug. Van lekker koel weer in een keer volop zomer. Ik heb balkondeur open de hele tijd om het in mijn appartement leefbaar te houden. Binnen wordt het al heel erg warm. Inderdaad of je de verwarming te hoog hebt staan. De winter was ook al flut. Maar ik heb op koude dagen genoten en proberen dit gevoel vast te houden. Ik maakte me inderdaad weer zorgen dat het zo’n zomer van vorig jaar weer zou worden. Ik weet dat ik dat niet moet doen, maar ik maak me nu al weer zorgen. Probeer dit weekend zoveel mogelijk binnen te blijven. Die Paasdrukte kan me gestolen worden, hou niet van drukte en warm weer. Raam open betekent wel constant motoren, ambulances en veel herrie, mensen die letterlijk 10 toonhoogtes harder praten. Op het werk een weermaatje gevonden, hij houdt niet van de zomer en baalt nu ook, echt fijn voel ik me niet meer zo uitzonderlijk.

Franca - 20-04-’19 10:41
prikkelbaar(s)

Franca… Als de temperatuur buiten hoger is dan binnen kun je beter alles dichtdoen, werkt bij mij in ieder geval het best. ‘s Ochtends en ‘s avonds (wanneer het buiten wat afkoelt) alle ramen en deuren open.

‘S nachts doe ik wel het slaapkamerraam dicht (voor de temperatuur zou ik dat liever niet doen maar tegen het lawaai… geen zin om al om zes uur wakker te worden van kletsende die staan te popelen om de dag te beginnen. Gelukkig heb ik een koele slaapkamer die een groot deel van de dag in de schaduw ligt) en de balkon dicht/op slot. Raam van de woonkamer blijft ‘s nachts open.

prikkelbaar(s) - 20-04-’19 20:11
Franca

Uiteraard heb ik overdag alles donker en dicht. Maar als ik ‘s avonds alles open gooi koelt het niet af binnen. Het is een lang verhaal waarover ik al jaren hier schrijf en heeft te maken met constructiefouten in het appartement die de hitte opslaat maar niet meer laat gaan. Erg handig in de winter, maar in de zomer een hel, waarin het gauw 30 graden binnen kan worden. Alle procedures zijn al jaren doorlopen met de verhuurder en woningcommisies. Er is niks aan te doen of te gaan verhuizen.

Franca - 21-04-’19 11:59
Erica

Wat een circus in de stad, al dagen. Het is gewoon een hete zomer ipv april. De Keukenhofgekte helpt ook niet echt. Moest gister, zaterdag, werken, gelukkig binnen. Vandaag en morgen binnen. Alles overdag dicht en geblindeerd. Pas ‘s morgens vroeg luchten.
En krijgen we nu ook nog Sahara stof te verduren?
En de regen valt in Spanje!
En maar proberen te BBQ en in de natuur. het is gortdroog. Het waterpeil van vorig jaar is nog niet eens op orde. En de eerste bosbrand hebben we ook al gehad. Weg broedende hazen en konijnen. Maar ja, als ze maar zonnetje hebben.

Erica - 21-04-’19 14:25
Franca

Zo is dat Erica, alles voor het zonnetje. Als dat niet schijnt is heel Nederland sacherijnig. Ik heb het gevoel in een land als Tunesie te wonen. Dit is Nederland niet meer. Sprak vanavond over de winters uit mijn jeugd, en werd er melancholiek van. Ik snap de mensen niet, ik snap ze niet. Als een bloemkool straks 8 euro kost zijn ze dan nog blij of dat ze hun patat niet meer kunnen halen. Domme mensen kijk en niet verder dan hun neus.

Franca - 21-04-’19 21:39
Marian

Lekker in de file staan naar de keukenhof of naar het strand.Een dj op de radio zei vanmiddag dat het zulk lekker weer was en dat de airco aanstond.Dat snap ik dus niet,want als het lekker weer is hoef de airco toch niet aan dat doe je toch alleen als het te warm is.Maar ja zeggen dat het te warm is en daarom de airco aanstaat dat zullen ze niet zeggen.Want het is mooi weer :-)

Marian - 21-04-’19 22:39
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dat is ook zo krom aan al die mensen. Roepen dat het lekker warm is maar ze moeten wel de airco aanzetten omdat het dus TE warm is. Ja waar het verstand zit van vele mensen. Blijkbaar mag je nooit zeggen dat het te warm is. Ik begrijp ook niet waarom warmer altijd beter is. Het gejuich dat het geen 25 graden word maar zelfs 27 kan worden. Morgen word de meest ellendige dag van deze ellenlange reeks extreem felle zonnige dagen met strakblauwe lucht en hoge temperaturen. Morgen word het het warmst met op veel plekken 25 graden tot 27 in het zuiden gadver de gadver. En de afgelopen dagen ging er nog een wind van zee waaien in de loop van de middag waardoor het leefbaarder werd in het westen. Morgen gaat dat dus niet gebeuren omdat de wind te hard waait uit het zuidoosten. Waarom
Waarom altijd meteen die belachelijk hoge temperaturen zo vroeg in het jaar al. Wij maken eerder 25 graden mee dit jaar dan in Barcelona bijv. Het gaat erop lijken dat ik mn airco er morgen bij moet gaan pakken. Ik kijk echt ENORM uit naar woensdag omdat de temperatuur dan duidelijk daalt en weer meer wolken aanwezig zijn.

IemandUitDeRandstad - 22-04-’19 02:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Morgen is trouwens de derde dag dat ik helemaal niet buiten ben gekomen. Ik zou normaal naar de sportschool gaan maar dat doe ik absoluut niet vanwege het weer en vanwege een overvolle club omdat iedereen vrij is. Ik haat drukte en ik kreeg het afgelopen vrijdag al amper nog voor elkaar om goed te sporten. Dinsdag zal ik wel weer naar buiten moeten maar dan is het gelukkig ‘iets’ koeler dan tweede paasdag.

IemandUitDeRandstad - 22-04-’19 02:14
IceQueen

Ik moet zeggen dat ik het nog wel trek. Ik laat het lekker doorwaaien de hele dag. Gelukkig koelt het ‘s nachts nu nog af. Ik probeer positief te blijven! Denk aan jullie.

IceQueen - 22-04-’19 17:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff dacht ik dat we het ergste gehad hadden na gisteren en het vanaf vandaag iedere dag langzaam koeler word maar nee hoor. Morgen word het weer opnieuw warmer. Wel voor 1 dag maar ik ben er zoooooo klaar mee. En dat terwijl we aan het begin staan van het seizoen wat ik zo haat.

IemandUitDeRandstad - 23-04-’19 11:46
Marian

De temp gaat flink kelderen en zie voor zaterdag 12 C staan,heerlijk.

Marian - 23-04-’19 15:37
henk

Ja en daarna weer met grote stappen omhoog met alleen maar zon…..moet nog zien of de ‘‘voorspelde regenbuien’‘ gaan komen, zal wel niet zoveel zijn, enige is dat er weer Sahara zand naar beneden komt…

henk - 24-04-’19 14:08
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hier was net een ontzettende hoosbui HEERLIJK! Van vieze hitte lucht naar een aangename koele lucht. Nu de hitte weer uit je huis proberen te krijgen. Ik hoorde een gesprek tussen mensen die aan het mopperen waren dat er de komende paar dagen alleen maar regen staat. Ik moest echt enorm aan jou denken Annelies als je dit leest. Ik kreeg echt mepneigingen. Na ZOVEEL weken aan 1 stuk door dag in dag uit hebben ze felle zon met strakblauwe luchten gehad en als er even een paar dagen regen zou komen gaan ze janken alsof de wereld vergaat. Ik liep meteen de andere kant op omdat ik zo ver mogelijk uit hun buurt wou zijn. En wat de regen betreft voor de komende dagen, dat stelt meestal niks voor. Een paar buitjes ofzo. Nu schijnt de zon ook alweer meteen na die plensbui.

IemandUitDeRandstad - 24-04-’19 18:16
Kerstvrouw

Dit komt allemaal door die rotte Zuidenwind. Altijd maar Zuidenwind! Als die nou eens een keer van koers verandert, maar nee, dat kan niet. Zal wel weer door de temperatuur van het zeewater komen of zo. Dat die te warm is. Maar ja, afkoelen kan die dus niet meer, die wordt alleen maar warmer met die rotte hitte iedere keer.
Hier heb ik nog geen druppel gezien tot nu toe. Wanneer en of het onweer gaat komen zal voor mij een vraag blijven. Ik hoop zo snel mogelijk en veel ook, want de natuur heeft het nodig. En dan is die ellendige warmte ook eerder opgerot. BAH! Altijd warm hier! GADVER!

Kerstvrouw - 24-04-’19 18:24
IceQueen

HEERLIJK dit weer. Mag het altijd zo blijven?

IceQueen - 25-04-’19 10:10
annelies

ja., ZO wil ik ook wel de zomer overleven. net als de zomerlovers de winter

annelies - 25-04-’19 10:22
annelies

en maar lopen kniezen in nl. want shjonnnetjtjjuhhh even weg ! WAT EEN KOtsland

annelies - 25-04-’19 10:23
ANNELIES

CAPPUCION OP DE KOP EN MAAR JANKEN

ANNELIES - 25-04-’19 10:23
annelies

222 zonuren deze april staat er op weerstatistieken.nl ……….. vast de zonnigste april OOIT GEMETEN nu de zonnigste mei ooit gemeten

annelies - 25-04-’19 10:25
Erica

Afgelopen nacht flink geregend, vanmorgen alweer opgedroogd. Nog wel bewolkt. Ik hoopte op meer, maar eenmaal op pad kwam de zon alweer. Het zal eens een hele dag bewolkt zijn zeg! Ik kwam een man tegen die tegen me zei: Mevrouw, het zonnetje komt er alweer aan hoor! Ik had hem wel een mep willen geven, maar ja, een beer van een vent. Toch maar niet. Zonder wat terug te groeten, doorgelopen. Terwijl ik altijd teruggroet.

Erica - 25-04-’19 14:30
Marian

Ik heb het al een hele dag koud en nu komt het ook met bakken uit de lucht,heerlijk.

Marian - 25-04-’19 15:07
Marian

Een heerlijk zonnetje met een stevige koele wind en soms flinke grote wolken.Me was is lekker droog aan het waaien en toen ik nog een keer goed keek naar het duivennestje zag ik ouder die naar me keek en toen ineens zag ik een minisnaveltje en nog een paar oogjes die naar me keken.Dus in elk geval 1 kuukje.En dat op 3 meter van me keukendeur :-)

Marian - 26-04-’19 14:15
Marian

Lekker koud nu :-)

Marian - 27-04-’19 16:10
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het is lekker weer nu en de vooruitzichten zien er ook nog goed uit als het uitkomt. Alleen kom ik weer een bericht tegen dat het in de tweede helft van mei weer warm zomerweer word en droog word met de wind uit het oosten. En ze zeggen dat juni en juli ook heel warm en droog zal verlopen. Ik hoop echt zooo dat ze ernaast zitten. Ik weet natuurlijk dat ze zover vooruit niet kunnen kijken maar ik word wel angstig van dat soort berichten. Dit is de bron https://m.weeronline.nl/nieuws/28-4-2019-maandverwachting-zo-ziet-het-weer-in-mei-eruit

IemandUitDeRandstad - 28-04-’19 15:06
Henk

Pffff……ik weet niet maar waar ik woon in brabant wordt het wel ALTIJD warm maar regen valet er BIJNA nooit, afgelopen weekend 1 enkel zielig buitje gehad stelde echt helemaal NIETS voor, onvoorstelbaar zeg….temperatuur was dan wel oke maar ik had grijze donkere dagen verwacht (en gehoopt) wanneer gaat het nu eens serieus lang regen…..

Henk - 29-04-’19 16:37
annelies

247 zonuren en nog maAr lopen snikken als die …..sjhon niet komt BAHHB

annelies - 30-04-’19 10:33
Marian

Goeie vooruitzichten de komende dagen en zie zelfs voor zaterdag 10 C staan en hoorde ze vanmorgen op de radio het woordje sneeuw uitspreken :-)

Marian - 30-04-’19 14:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

De vooruitzichten voor het weer zijn nu perfect. En dit had ik echt niet meer verwacht na die hitte van vorige week.

IemandUitDeRandstad - 01-05-’19 13:23
Kerstvrouw

Ach toch, de huilebalken laten weer van zich horen:

https://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuws/natte-sneeuw-op-4-mei-droger-en-zonniger-op-bevrijdingsdag/ar-AAALjDR?li=BBoPOOe

In een ander artikel staat weer dat er overlast van processierupsen gaat voorkomen. Verbaast me ook niks in dit woestijnland hier. Laat maar lekker komen die kou en buien! Zo veel zal het echt niet worden en die sneeuw zal hier in het Zuiden des Landsch ook vast niet vallen.

Kerstvrouw - 01-05-’19 14:29
Marian

Vandaag naar het park geweest waar reigers broeden en genoten van het af en aan vliegen van de ouders en het roepen van jongen om meer eten.Met een dikke jas aan was het nog koud.Op zeelandnet kijk ik elke dag naar de temp voor de volgende 5 dagen en kan die ook op 14 dagen zetten maar daar begin ik niet aan.gister of eergisteren zeiden ze op de radio dat het 5 C lager is dan normaal voor deze tijd,dus het kan ook de andere kant op.Lekker naar buiten toe zolang het nog kan.

Marian - 01-05-’19 15:36
Erica

Heeeeeeerlijk!!!!!!!!!!!!!

Erica - 01-05-’19 15:44
annelies

@marian, ik moest erg lachen om jouw berichtje dat het gaat sneeuwen wellicht zaterdag. wat zal dat afzien zijn voor alle midsummerlovers :( :( maar héerlijk idd voor ons/. jammergenoeg kan ik slecht tegen de zon en vanmorgen meteen zon nu weg. hoop het mag regenen straks want het is Zeldzaam, zon is Volop dus helemaal eens met Kerstbvrouw.

annelies - 02-05-’19 11:41
annelies

@Kerstvrouw- heb je berichtje msn gelezen en vraag me Werkelijk af- welke ‘natte’Koningsdag? Het was driekwart zonnig en heel wat zinnetjes over ons sjhonnettjjjhuuuhhhh op de koningsdagaflevering nld 1. dat ons shonnuttjjhuuh heeft mee geholpen aan een ‘leuke ‘koningsdag…. jeetjeee zeg ! is er leven na de sjhon (zon) ??!!!

annelies - 02-05-’19 11:43
annelies

afijn… net dan tenminste een lekker plensbuitje.. heheh :)

annelies - 02-05-’19 14:00
Marian

Zit al een hele middag genietend naar de radio te luisteren.Ze klagen allemaal steen en been over het “slechte “weer.Gniffel gniffel.

Marian - 03-05-’19 16:20
annelies

hier één druppel regen/sneeuw de rest komt vannacht zeker als gebruikelijk

annelies - 04-05-’19 13:06
erica

Sneeuw op de Vaalserberg! Bofkonten daar!!
Hier ook heerlijke plensbuien en lekker koud. Genieten voor ons dus. Mag wel een keer ook.

erica - 04-05-’19 15:50
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Precies Erica wij mogen ook wel een keer onze zin krijgen met het weer want dat krijgen we eigenlijk nooit. Ik weet nog dat iemand hier in februari zei toen het lenteweer was dat we dan ter compensatie winter in mei moeten hebben als we lente in februari hebben. Nou winter hebben we nu niet maar het is wel lekker fris. Van mij mag dit de hele zomer zo blijven!

IemandUitDeRandstad - 05-05-’19 12:30
ANNELIES

jeb @ IemanduitdeRandstad !!!

ANNELIES - 05-05-’19 13:54
annelies

ik zit eigenlijk al dagen te wachten op de beloofde vele regen/sneeuw. het begon met Koninginnedag en het zijn slechts iedere keer druppels of toch weer sjhon (zon) of daarentegen valt het lekker snachts en kunnen we overdag weer lang leve de lol in het zonnetje huppelen. bah. vanmorgen ook al weer dat ding aan de lucht na drie druppels regen. zou dit de veel beloofde regen en onweer zijn? de bomen hangen er slapjes bij maar het merendeel van nl loopt te grijnzen als dit weer de regen is onder het motto- ook weer gehad !-
onderstaand een link van de droogte. we zitten nu op rond de min 120 (volgens mij veel meer gezien de blijvende droogte van vorige jaar) maar het mag nog zomer worden. geloof me het gaat dit jaar echt helemaal fout !
https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/geografische-overzichten/neerslagoverschot

annelies - 08-05-’19 08:44
Franka

Ohh heerlijk dit weer in vergelijking met vorig jaar toen het sinds half april al 30 graden was en niet onder de 25 graden is geweest voor bijna 6 maanden. Dit is genieten, slaap beter, voel me fijner.Hopelijk is de zomer een keer genadig voor ons.

Franka - 09-05-’19 11:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik ben het helemaal met je eens Annelies. Er was voor deze week regen regen en nog eens regen voorspeld maar er komt niks van terecht. Het heeft alleen gistermiddag een paar uur geregend hier. Daarna begon de zon meteen weer te branden en kon je weer in korte mouwen buiten omdat die zon zo heet is. Vandaag is het weer zomers buiten hier met strakblauwe lucht en super felle zon. Het kan natuurlijk niet de hele zomer onder de 16 graden blijven helaas maar als we maar leefbare temperaturen houden kan ik ermee leven. Het is inderdaad tot nu toe veel beter dan vorig jaar in mei. Ik hou nog steeds mn hart vast voor watvoor weer er komen gaat want we zijn nog aan het begin van het horrorseizoen en de echte zomermaanden moeten nog komen.

IemandUitDeRandstad - 09-05-’19 15:07
Kerstvrouw

Is het eens EEN KEER voor een korte periode wat kouder dan normaal, krijg je meteen gejank, geklaag en gepiep. Vooral hier:
https://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuws/droge-zonnige-week-in-aantocht-20-graden-mogelijk/ar-AAB8mlj?li=BBoPOOe

Onvoorstelbaar!!!!!

ALLES wat afwijkt van zon (en vooral warmte!) is meteen weer jammer, doorbijten en negatief. VRESELIJK! Dat dat volk toch opdondert naar de Bahama’s of zo.

Ik ben blij met deze frisse temperaturen. Wij moeten straks waarschijnlijk weer een hele zomer lang doorbijten. Maar nee, dan staat er natuurlijk op geen een site meer woorden als doorbijten en zo. Maar dan staat er goed nieuws en genieten. Gadver wat een volk!

Kerstvrouw - 09-05-’19 15:49
Kerstvrouw

@Annelies

Ik heb het ook gezien, een heel drama werd er van koningsdag gemaakt. Maar wij hadden even een buitje en toen was het alweer afgelopen. Ik weet niet wat men tegenwoordig nog “nat” noemt. Volgens mij is dat al één druppeltje of zo.

Kerstvrouw - 09-05-’19 15:51
annelies

wanneer je te veel over de te veel zon praat tegen anderen wordt je verwijt dat je hun geen plezier in het leven gunt?

herkennen jullie dit?

annelies - 09-05-’19 16:51
Kerstvrouw

Nee dat niet, maar wel mensen die dan vol onbegrip reageren. Tja, het is zon hier zon daar. Alsof iedereen verliefd is op de zon.
Oké, ik snap wel dat dat ding een bron van leven is, maar zelfs achter de wolken schijnt die nog, alleen is die dan niet zichtbaar. Ik vind het gewoon te gek dat het al gelijk drama is als dat ding een dag niet zichtbaar is.

Kerstvrouw - 09-05-’19 19:32
Marian

Aankomende week ook mooie temperaturen en dit is toch wel het mooiste voorjaar sinds jaren dus laat iedereen maar lekker klagen over dit prachtige weer.Vanmorgen hoorde ik ineens weer overal gierzwaluwen rondvliegen die zijn zeker 10 dagen later aangekomen dan voorgaande jaren meestal rond koningsdag.Stond in de tuin in het zonnetje terwijl er een koel windje langsblies,heerlijk.Ik vertel tegen iedereen die ik tegenkom dat dit heerlijk weer is en mensen reageren dan wat lacherig en ik geef er geen ene fuck om.Ik heb 2 vriendinnen en een broer die me accepteren zoals ik ben en de rest van de wereld kan opvliegen met zn mening.

Marian - 09-05-’19 22:20
annelies

ik hoop op een stuk minder zon dit jaar. regen is ok schaars – laat ze maar naar het buitenland rennen voor hun sjhonnetjuuhhhhhh (zon_) in de zomervakantie. dat deed men vroeger ook.
afijn de regen hoeven we ook niet mee te maken vandaag die is vannacht gevallen.
gut laat die zomer aub gauw voorbij zijn dit jaar en geen nazomer tot half november,

annelies - 10-05-’19 07:25
annelies

@kestvrouw – idd we praten meer over de zon met een verliefde blik in ons ogen dan over waar het echt omgaat net als met Pasen. ik vind het echt zielig

annelies - 10-05-’19 07:30
Marian

Nog iets meer dan vier maanden en dan begint de herfst weer :-)

Marian - 10-05-’19 15:08
annelies

https://nieuws.weeronline.nl/11-5-2019-zomervoorspelling-op-basis-van-weerspreuken/

nou ik hoop IDD de weerspreuken lekker NEGATIEF uitpakken en een NATTE JUNI volgt en de KOUDSTE en NATSTE sjhomer (zomer) komt … jammer dan voor alle huppelende gillende idiote zomerfiguren………

annelies - 11-05-’19 08:35
annelies

en anders bij een subtropische zomer – lekker de natuur laten affikken door dat ding aan de lucht
lekker smog lekker migraine HEERLIJK

annelies - 11-05-’19 08:43
annelies

ow ja, zou bewolkt zijn vandaag ??? !!!!

annelies - 11-05-’19 08:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nog 3 dagen extra fris weer. Daarna zie ik allemaal 17/18 graden bij iedere dag staan. En dat is prima zolang het onder de 20 graden blijft. Eind mei hoort het 18 graden te zijn. Dus het hoort ook helemaal niet 20 graden te zijn of erboven. Het enigste vervelende eraan vind ik die strakblauwe lucht met felle zon iedere dag. Ik zie dat er geen wolkje aan de lucht komt. Liever wolken met zon waardoor het nietzo fel is buiten.

IemandUitDeRandstad - 11-05-’19 11:36
annelies

regent valt altijd tegen de shjohn niet maar laat maar lekker branden dat ding lekker fikken !!!

annelies - 12-05-’19 08:50
Prozac

@Annelies: Wil je alsjeblieft normale woorden gebruiken. Het is een zon en zomer!

En laat mensen in hun waarde. Iemand is niet zielig omdat hij de zon haat, net zo min als mensen zielig zijn als ze de regen haten. Uit je frustratie, maar graag fatsoenlijk.

Prozac - 12-05-’19 22:37
Winterwoman

Ik kan geen berichtjes plaatsen via de telefoon, dus hier een tijdje niet geweest. Nu maar even via de tablet.
@Marian, ik kan ook enorm genieten van de natuur nu. Alles staat in bloei (doet de hooikoorts geen goed, maarja), en al die jonge dieren overal, het is prachtig.
En wat een fijn weer! Op wat uitschieters na, verloopt de lente tot nu toe zoals het hoort. Niet te warm dus. Helaas nog wel te weinig regen. Het zal er wat dat betreft niet beter op worden, gelukkig worden er nu maatregelen getroffen om waterreservoirs aan te leggen.
Nog 5 weken, dan is alweer de langste dag. Het zal nog wel heel warm worden helaas. Maar omdat ik vorig jaar ook “overleefd” heb, probeer ik er niet teveel tegenop te zien. Daarom kijk ik ook niet op Buienradar of Weeronline, want die berichten zijn niet objectief. En dat scheelt weer ergernis :-).

Winterwoman - 13-05-’19 17:03
Marian

De jonge spreeuwen zijn bij mij aan het uitvliegen in de buurt.Ik voer al een jaar of 10 het hele jaar door dus altijd veel vogels in me tuin.Niks zo leuk als bedelende jonge spreeuwen in de boom of op me waslijn terwijl ze proberen te balanceren daarop.Hier in zeeland staat nog een flinke koude wind en dat is maar goed ook want je voelt dat de zon veel kracht heeft weer.Maar elke dag is er weer eentje dichter bij de herfst.

Marian - 14-05-’19 22:31
Marian

Winterwoman daarom lees ik ook nooit die weerberichten omdat ze niet objectief zijn.Een tijdje geleden was er een mevrouw op tv die helemaal verbolgen was omdat de weermensen regen en kou hadden voorspelt en daardoor was het niet druk aan haar kraampje geweest omdat er minder mensen kwamen door de weersvoorspelling.

Marian - 14-05-’19 22:36
Winterwoman

Ja, dat heb ik ook gezien op tv. Dan zeg ik: wat is er mis met een regenjas en een paraplu :-). Kijk, bij een wolkbreuk met hagel en windkracht 6 ga ik ook ff binnen schuilen, maar verder kun je je prima kleden op regen en kou.
En trouwens, wat moeten die weermensen dan. Die moeten toch melden welk weer er aankomt, dus tja…

Vandaag hoorde ik iemand die deze zomer waarschijnlijk naar Lapland op vakantie gaat. Ik ben jaloers!

Winterwoman - 15-05-’19 22:42
Marian

Omdat we van jongs af aan horen dat als het zonnig en warm is dan is het mooi weer en als de zon een dagje niet schijnt dan is het somber weer.Wat nog een graadje erger is is als ze zeggen dat het zonnig en warm is en dat iedereen dat heerlijk vindt.Als je dat maar vaak genoeg hoort neem je dat gewoon over zonder er over na te denken.

Marian - 16-05-’19 15:34
annelies

ik sluit me aan bij marian en ik vind dat het allemaal alleen nog maar erger is gemaakt de afgelopen zes zeven jaar
ik vind het zo apart …………

annelies - 17-05-’19 09:05
Winterwoman

Ja, ik sluit me natuurlijk ook aan bij Marian, duh…

Weer is eigenlijk gewoon weer. Iets om objectief mee om te gaan. Dus: het wordt morgen 14 graden, deels bewolkt, met in de middag kans op een bui. Of: morgen wordt het 32 graden en onbewolkt.
Om maar wat voorbeelden te noemen.
Volgens mij worden mensen (zomer- én winterliefhebbers) een beetje gek gemaakt met al die subjectieve weerberichten en weercijfers.

Winterwoman - 17-05-’19 14:04
Marian

Ik vond het zo vreemd dat mensen toen voor koningsdag gewaarschuwd werden dat ze door de kou en de regen misschien onderkoelt zouden raken.Hoezo moet daar voor gewaarschuwt worden ,me moeder heeft me dat geleerd toen ik 6 was dat als het koud was je je warm moest kleden.Blijkbaar moet dat de mensen nu vertelt worden.

Marian - 17-05-’19 17:04
Marian

De komende 5 dagen blijft het nog lekker weer met normale temperaturen.

Marian - 17-05-’19 22:07
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik dacht dat het bewolkt zou zijn vandaag en morgen! De zon schijnt gewoon al de hele ochtend hier. Dit weekend zou het weer even tijdelijk warmer weer zijn met 20+ maar ik zat er niet echt mee omdat het bewolkt erbij zou zijn. Hopelijk word het later vandaag alsnog bewolkt. Daarna zie ik weer lekker onder de 20 graden. Ja precies iedereen is ermee opgegroeid dat warm en zonnig weer ‘lekker’ is. Nou tegen mij kunnen ze dat zo vaak zeggen als ze willen maar ik doe niet mee met de kudde. Ik en de mensen hier hebben tenminste onze eigen mening hierover. Voor mij is bewolkt en fris weer mooi en lekker weer. Zoals het gisteren was heerlijk. Gisteren was weer even genieten van bewolkt en fris weer. Ik vind het tot nu toe nu in mei al beter weer dan in april dit jaar. Als het uitkomt wat ze zeggen dan vind ik deze hele maand veeeeel beter dan april dit jaar.

IemandUitDeRandstad - 18-05-’19 11:35
annelies

en regen?~wat is dat?

en zeg het woord niet hard op want dan KRIJG je blikken …………….

phooooooooooooooooooeeeeee word er bang van

annelies - 18-05-’19 13:11
Winterwoman

Al met al een aardige dag vandaag. Niet te warm en nu lekker bewolkt. De lente verloopt tot nu toe heel goed, op de te warme periode rond pasen na dan. Nu nog wat meer regen en het is helemaal goed.

Winterwoman - 18-05-’19 19:32
annelies

‘vanmiddag pittige buien ‘op teletekst 703;
nou volgens mij komt er een heldere lucht. regen kennen we niet meer in dit ‘koude en natte (hum hum) kikkerlandje’…………

annelies - 19-05-’19 11:10
Marian

Hier in zeeland is het lekker aan het regenen.

Marian - 19-05-’19 11:17
annelies

ha Marian, boffen !

annelies - 19-05-’19 13:20
Marian

Inderdaad Annelies .Het is hier amper 18 C en hoor dat het in brabant 23 C dus weer flinke verschillen in het land.

Marian - 19-05-’19 16:43
annelies

afijn Marian, wij in de randstad hebben een klef dagje zon achter de rug gemiddeld vijf uur. was liever bij jullie in het zeeland geweest :)_

annelies - 19-05-’19 17:38
annelies

klef is niet het goede woord, heiig moet het zijn of in ieder geval raar weer en de zon natuurlijk in de hoofdrol

annelies - 19-05-’19 17:56
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het was zelfs amper 16 graden in het westen en aan de westkust nog koeler. En in het uiterste oosten was het 25 graden. De mensen uit het westen waaronder ik hadden dus geluk gehad met het weer. Nou weeronline is weer met een zomerverwachting gekomen hoor. De maandverwachting voor mei van weeronline is gelukkig niet uitgekomen. Dus hoe kunnen ze het nou voor de komende 3 maanden weten. Ik word er al wat minder angstig van als ik het lees. Want voor de maandverwachting van mei hadden ze ook ellende voorspelt wat gelukkig nieteens is uitgekomen. Ze voorspellen natuurlijk zoals ik al verwacht had pure ellende met warm droog en zonnig weer. Ik hoop dat ze er nu ook flink naast zitten. Ik neem het gelukkig niet meer zo serieus omdat ze het gewoon niet kunnen weten. Voor wie het wil lezen: https://m.weeronline.nl/nieuws/19-5-2019-zomerverwachting-2019

IemandUitDeRandstad - 20-05-’19 00:32
Marian

Ik hou me bij de vijfdaagse voorspelling van zeelandnet en de drie regels die ze er per dag bijzetten.En de rest is koffiedik kijken.

Marian - 20-05-’19 13:03
Marian

Ben zuurkool met spek en rookworst aan het klaarmaken :-)

Marian - 20-05-’19 16:25
Franca

Wat een geluk dit jaar, ik geniet zo. Kan nog actief dingen doen buiten zonder compleet overhit te raken. Vorig jaar zaten we al geruim 6 weken met 30 graden en was ik helemaal op en kon geen plek vinden om af te koelen in mijn oververhit appartement. Het klinkt misschien raar, maar ik ben dankbaar, dat we een beetje kunnen bijkomen. Eind augustus gaat het weer de goede kant op.

Franca - 21-05-’19 14:54
annelise

inderdaad, dit weer is voor mij energie opladen. hoop niet we nu een xl xl juni/juli krijgen, vrees het helaas wel

annelise - 21-05-’19 16:33
annelies

xl xl juni/juli moet zijn XXL juni/juli

annelies - 21-05-’19 16:34
annelies

even twee dagjes geen zon, ik voelde me bijna schuldig

annelies - 22-05-’19 08:49
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dit weer mochten we ook wel hebben ter compensatie. En deze hele maand lijkt goed te gaan verlopen. Ik ben inderdaad ook alsnog bang dat we maar 1 maand gered zijn en dat dezelfde ellende als vorig jaar weer begint hierna. Ik heb liever de ergste maanden al erop zitten en dat we alweer in september zitten nu. Maarja in september kan je zelfs nog hittegolven krijgen. Ik ben in ieder geval blij dat we dit keer op zn minst 1 maand minder hoeven af te zien want vorig jaar waren we inderdaad al 6 weken aan het afzien rond deze tijd.

IemandUitDeRandstad - 22-05-’19 13:31
Winterwoman

Vandaag weer zo’n prima dag. Terrasje gepakt vanochtend, heerlijk in de zon want het was nog koel buiten. Mag van mij zo blijven t/m september. En een bak regen erbij natuurlijk.
Ik heb een collega die op de koele dagen nog een kacheltje aanheeft. En ik zit al in een t-shirtje. Samen moeten we altijd erg lachen om die tegenstelling. Ik klaag tegen haar in de zomer, en zij klaagt tegen mij in de winter. Zo blijft alles mooi in balans.

Winterwoman - 22-05-’19 18:57


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.