« Zomertijd is niet pop… | Home | Weer online »

Zie je wel dat het warm was...

Dinsdag 11 September 2018 at 9:39 pm.

Op de KNMI site:

De zomer van 2018 was de warmste zomer in ruim drie eeuwen. De gemiddelde temperatuur was 18,9°C tegen 17,0°C normaal. De vorige warmste zomers zijn 2003 met een gemiddelde temperatuur van 18,6°C en 1826 met een gemiddelde zomertemperatuur van ongeveer 18,7°C.

Fijn om te weten dat ik meer gezweten heb dan mensen in de afgelopen 300 jaar, dat verklaart de lucht in de wasmand :D

90 reacties

Winterwoman

Dit was een zomer die ons nog lang zal heugen.

Winterwoman - 11-09-’18 22:01
IemandUitDeRandstad

Nou weer maar iets om blij mee te zijn maar niet heus! Het was inderdaad de meest verschrikkelijke zomer die ik ooit heb meegemaakt. En het kon ook niet anders dan dat dit de heetste zomer ooit was. Ik zal de rest van m’n leven hiernaar terugkijken als iets afgrijselijks, tenzij we meer van dit soort zomers krijgen (ik hoop het niet), dan word het een norm maar kan ik hier niet blijven leven in de zomers. Nou heb ik dinsdag een afspraak gemaakt die zich buiten afspeelt en wat gebeurd er…..ja hoor precies op die dag moet het weer warm worden. Eerst stond er 23 graden maar dat is nu aangepast naar 25:S.

IemandUitDeRandstad - 12-09-’18 11:41
Bredanaar

En dat voornamelijk door 1 hogedrukgebied dat muurvast bleef hangen in het noorden.
Volgens jaar een zomer om deze te compenseren en weer op een normaal gemiddelde uit te komen :)

Ik ben trouwens wel benieuwd hoe die waarden hier in het zuiden liggen, we hebben toch echt een lange periode gehad waarin het in het zuiden een graad of 7-10 warmer was dan bijvoorbeeld op Texel.

Bredanaar - 12-09-’18 14:49
Winterwoman

Bredenaar, dit is een goeie site met statistieken per maand/plaats: weerstatistieken.nl
Hier zie je dat de temp. in bv. Eindhoven in augustus zo’n 5 a 6 graden boven het gemiddelde lag. Zal voor september niet anders zijn denk ik.

Winterwoman - 12-09-’18 17:33
annelies

na regen komt zonneschijn. _ https://www.msn.com/nl-nl/weer/video/weervideo-van-woensdag-12-? september/vi-BBNdvmW?ocid=spartanntp _______

komt er ook na zonneschijn regen, stomme k.o.e??????

en welke fu_&%%$$ck regen, welke? die drie domme druppeltjes die je amper valt per minuut? owww. dát is regen! gut ben ik dom zeg, dacht regen iets anders was …

annelies - 12-09-’18 21:16
Marian

Ik heb deze zomer ongeveer 70kwu meer elektriciteit verbruikt door de airco en vanmiddag op de radio hadden ze het er nog over dat mensen minder gas verbruikt hebben maar meer elektriciteit.En ongeveer 100 L water voor de planten in de tuin die het allemaal overleeft hebben en me gras heeft het overleefd zonder te sproeien en is nu weer mooi groen en blijf aan het maaien nu.Vandaag is het de hele dag lekker aan het miezeren geweest.

Marian - 12-09-’18 22:23
annelies

was dat hier maar zo een feest !

annelies - 12-09-’18 22:34
erica

Dit is heerlijk weer nu. Gister bij een vriendin geweest, we zouden gaan wandelen en ergens lunchen. Het ging miezeren, zij vond het harde regen. Zij terug in huis, ik ben gaan wandelen en heb lunch gehaald. Je laat toch niet je dag verpesten?

Volgens statistieken, ergens gelezen, krijgen we de volgende vier jaar dit soort zomers. Daar willen we natuurlijk niet in geloven!

Mijn huisje was vanmorgen 17 graden! Hoezee!!

Maar de schoorsteen aan de overkant rookte alweer.

Volgende week wordt het weer erg warm, woensdag of zo. Dan ga ik een herfststukje maken. Heb al veel kastanjes etc. verzameld.

Iemand: Wat is het verschil tussen een blog, vlog of forum.?? ( ben niet uit het computer tijdperk).

erica - 13-09-’18 14:59
Arie

Hoi Allemaal,

Ik ben een trouwe lezer maar post niet veel. Ik woon in ZO Brabant. Een van de warmste delen van het land. Dus was deze zomer lang, heet en vaak vreselijk om te hebben. Ook irritant: Lang buiten zittende mensen (werkt er eigenlijk nog iemand in dit land?) en ik moet vroeg op om te werken. Inderdaad dat opgefokte blij zijn met zon en warmte. NPO Radio 1 in de avondspits met Lara die zo lyrisch doet als ze warm weer voorspellen grrr. Toch waren er ook weken bij, dat het warm was, maar door de blauwe, open lucht en de toch koelere nachten dat het mij meeviel. Nee fan van de zomer ben en word ik nooit, never!
Maar erger vind ik nog de lang na sudderende warmte in deze tijd, het blijft maar warm en zelfs heet. Laat het nou maar koeler worden. Ik hoop op een lange koele herfst en fijne koude winter.
Sterkte de komende week.
Arie

Arie - 14-09-’18 10:48
IemandUitDeRandstad

Inderdaad die overdreven hoge temperaturen blijven maar. Het is 1 dag weer overdreven warm. Normaal zou ik me gewoon die ene dag binnen opsluiten maar dat gaat nu niet. Uitgerekend dinsdag staan er buiten activiteiten gepland en daar kan ik niet onderuit. En het word ook steeds hoger aangepast voor die dag. Voor mijn woonplaats staat er nu 27 graden al. Ja het is de verjaardag van iemand en daar kan ik echt niet onderuit. Dus ik baal enormmm. Zie er echt tegenop. Waarom uitgerekend precies die dag waarop ik buiten MOET zijn. Zal wel weer 30 graden worden sowieso elders als het bij mij al 27 word. En het zal nog wel verder omhoog bijgesteld worden. Zou me niks verbazen

IemandUitDeRandstad - 14-09-’18 12:01
IemandUitDeRandstad

https://nieuws.weeronline.nl/14-9-2018-warm-nazomerweer-door-ex-orkaan-helene/ Ja hoor ik had gelijk. Het word weer 30 graden in het zuiden. Vanwege ex orkaan helene. Ierland krijgt lekker storm en regen en wij krijgen hitte vanwege die orkaan. Die orkanen brengen voor ons meestal niks goeds in september. En het word maandag en woensdag ook al heet. In ieder geval t/m woensdag.

IemandUitDeRandstad - 14-09-’18 12:14
Esther

Wat een rot voorspellingen voor komende week. Ik zie voor 3 dagen al weer temperaturen staan van 25 graden. Wij winterlieferhebbers zullen ook nooit is een keer mazzel hebben. Moet er nog een tropische week zo vlak voor de herfst aan komen. Ik zie voor die week daarna ook nog temperaturen van 22 graden. Echt, vreselijkste zomer ooit. Ik lees net in de regio waar ik woon het drinkwater op raakt en dat dat waarschijnlijk per boot aangevoerd gaat worden.

Esther - 14-09-’18 16:48
annelies

ik dacht we amper sjhon kregen vandaag maar ik zie al weer op zomerradar dat het F ding staat te trappelen om al weer die nl s te verwennen. rot toch eens op joh ! als er shjon wordt afgegeven komt er ook geen regen of onweer maar bewolking en regen valt altijd weer tegen. voor die zonidioten heet het meevallen, alweeeeeerrrrr sjhon ipv bewolking! ik ga maar ga om boodschappen want het wordt sjhonnetjeeeeee _zon op zijn nederlands- en heb geen zin in de idioteit over toch weer sjhon

annelies - 15-09-’18 09:17
annelies

jippie sjhonnetjuuhhtjuuubhhhhghhhhh.... was er nog iets anders in dan zon zon en nog eens zon, we worden er met de dag gekker van heb ik het idee.
bij de ah ook net, is het gewoon bewolkt en loopt er al zo een vrouw te showen met een zonnebrilletje bovenop haar hoofd, met andere woorden ´ikke shjonnig weer zsm!´ dus ik zeg ´,mag het eens een half jaar gaan regenen!´was haar antwoord met haar vriendinnetje samen ´hihhihihihihihihihihihihihihhihihihi !!!!!!!´

zulke mensen zou ik het liefst een………… en ik laat nu wat weg voor de lieve vrede met prozac. maar ik denk de meeste wel snappen wat ik bedoel

annelies - 15-09-’18 10:39
Winterwoman

Nou nee hoor Annelies, ik begrijp niet wat je bedoelt hoor. Wat kan mij het nou schelen of iemand een zonnebril draagt of niet. Al heeft ze tien zonnebrillen op haar hoofd :-). Ik kan me nou eenmaal niet ergeren aan wat mensen dragen. En als iemand een zomerliefhebber is, is dat wat mij betreft ook prima. Je kunt mensen nu eenmaal niet dwingen om een zomerhater te worden toch. Dus er iets van zeggen is verspilde energie.

Vanmorgen trouwens een fikse bui, wel kort, dus meer een buitje voor het stof. De droogte houdt nog wel even aan, zoals voorspeld. Verder weer heerlijk weer vandaag: dikke wolken, fris windje, af en toe de zon. Echt lekker weer voor een herfstwandeling!

Winterwoman - 15-09-’18 14:20
Marian

Hier in zeeland is het wat half om half weer met zonnetje en flinke wolken en vanmorgen ook nog een buitje regen.Volgende week een paar warme dagen maar het koelt aan het eind van de middag zo snel af dat me huis binnen niet meer echt verwarmt,het is in de ochtend 18,5 C binnen en s avond doe ik een uurtje de verwarming aan om de kilte uit huis te jagen.

Marian - 15-09-’18 14:29
annelies

Wat ik bedoel te zeggen winterwoman, mocht het alleen nog maar sneeuwen, en ik zou al bijvoorbaat een skipak aantrekken onder het mom van IKKE NOG MEER SNEEUW, zou bij anderen ook irritaties geven.
en dan ge hihihhihihihihihhih- ow, wil je regen, hihihihihihihik, was wel de kers op de taart. maar daar heb ikm een MENING over en dat hoef je niet onder het hokje ergernis te stoppen, want we zijn niet allemaal hetzelfde, de één vind dit en de ander dat!

annelies - 15-09-’18 14:50
Winterwoman

Precies Annelies! Zoveel mensen zoveel meningen luidt het gezegde. Maar ik heb het idee dat jij er echt last van hebt, klopt dat? Het helpt iig niet om tegen een vreemde te zeggen dat je hoopt dat het lang gaat regenen toch. Dan word je alleen maar raar aangekeken.
En hey, van mij mag je het hele jaar in skipak lopen hoor. In de metalscene, waar ik inzit, is het doodnormaal om in de winter een t-shirt aan te hebben, of juist in de zomer een leren jas.

Winterwoman - 15-09-’18 16:08
erica

Las in de krant vandaag, dat wat voor buien we ook gaan krijgen, het tot half october te droog is, te weinig grondwater nog.
En volgende week komt er niet veel regen bij. Zonnehoed weer opzoeken.
Vannacht hier zomernachtavond. In een park. weer muziek en tot laat opblijven en buiten zijn. Hoe verzinnen ze het toch allemaal.

erica - 15-09-’18 16:22
annelies

nou ik begrijp jou anders ook behoorlijk niet winterwoman, ik kan jou niet volgen! dus ik ga er niet op in.
gut erica – héél vervelend dat evenement, en dat bedoel ik nu maar, ze denken het voor altijd zomer is! sterkte met de ellende

annelies - 15-09-’18 16:35
Jolanda

Bij Weersverwachting.nl staat 24C voor dinsdag in mijn regio en bij Buienradar 30C. Schiet mij maar lek!! Wat is het nou? Zes graden verschil is wel erg veel. Weten ze zelf wel wat voor weer het wordt eigenlijk?

Jolanda - 15-09-’18 20:22
Winterwoman

Buienradar klopt nooit…

Winterwoman - 15-09-’18 22:46
Winterwoman

Geeft niet Annelies, door het taalgebruik in jouw posts kan ik jou ook vaak niet volgen. Maakt niet uit.
On topic: dat het de komende tijd weer warmer wordt, past wel bij deze bizarre zomer. Enfin, vanaf vrijdag weer normale temperaturen. En het wordt eerder donker en het koelt sneller af dan. Dat is fijn.

Winterwoman - 15-09-’18 23:51
annelies

hey winterwoman. . ik merk je constant zit te provoceren, eerst naar kerstvrouw en nu naar mij, nogmaals, ik doe niet meer met je mee en hierna reageer ik ook nooit meer op je.

annelies - 16-09-’18 10:27
Winterwoman

Tja, jij noemt het provoceren, ik noem het mijn mening geven. Niet mijn probleem dus. Prima.

On topic maar weer: vandaag officieel het jaar met de meeste warme dagen, dus boven de 20 graden, ooit. 116 stuks! Dat is echt bizar veel. Zou leuk zijn als 2019 het jaar wordt met de meeste koudedagen :-).
Dit is trouwens een interessante site van Rijkswaterstaat, per week wordt de actuele stand van zaken omtrent de droogte op een rijtje gezet:
waterberichtgeving.rws.nl/LCW/droogtedossier/droogtemonitoren-2018

Winterwoman - 16-09-’18 10:56
Jolanda

Buienradar heeft de temperaturen bijgesteld en ze zijn nu hetzelfde als de andere site. Ik denk dat er een beetje TE enthousiaste zomerworshippers zitten daar. Hoewel ze jammer genoeg in Juli wel gelijk kregen met de 38C. Nou ja, gelukkig wordt het toch niet zo erg als eerst voorspeld! Komt misschien omdat die hurricane ook meeviel. Het staat allemaal met elkaar in verband.
Ik was al helemaal in herfst stemming met stamppot en zo. Zal ik het maar weer een weekje uitstellen.
Ik heb trouwens wel al kruidnootjes!! Yummie :)

Jolanda - 16-09-’18 11:58
Annelies

aan Prozac-
denk jij nog serieus dat het uberhaubt herfst of winter wordt, of zal het weer een nazomer blijven tot 1 december en tegen einde januari weer een voor-lente? pffhhhh.. persoonlijk hoop ik eens op driekwartjaar kou, stevige wind en regen

Annelies - 16-09-’18 12:26
IemandUitDeRandstad

Ze hebben het inderdaad in ons voordeel weer naar beneden bijgesteld. Eerst zou het 27 graden worden in mijn woonplaats op dinsdag en woensdag en donderdag nog 25 graden. Nu staat er 24 graden bij dinsdag en de andere dagen nog 23 of 22. Als dat nu uitkomt tenminste en ik niet voor niks opgelucht ben nu. Niet dat het alsnog omhoog aangepast word. Ik maak me liever om niks druk en het uiteindelijk meevalt dan dat het niet meevalt. Je kan alleen maar opgelucht zijn als het niet uitkomt. Ze voorspellen ook lekker wolkenvelden vanuit het westen in de loop van de middag dus lekker weg met die zon.

IemandUitDeRandstad - 16-09-’18 12:47
Erica

Nou, dat worden weer flodder zomerbroeken en de spijkerbroek weer in de kast. Ik hoop zo dat het bijgesteld wordt. Ik wil ook een na-winter. Dan noemen de mensen dat waarschijnlijk een slecht voorjaar. Geen zomer records meer svp. Wij zijn wel een keer aan de beurt!

Erica - 16-09-’18 13:25
Marian

Hier in zeeland is de temp ook bijgesteld naar beneden en daarna gaat de temp verder kelderen naar beneden.Nog een tip en doe ermee wat je wilt:Stel je verwachtingen en eisen aan de komende herfst en winter niet te hoog en ga gewoon genieten van de koelte die komt.O ja en gewoon niet te veel op andere mensen letten ;-)

Marian - 16-09-’18 13:35
Winterwoman

Klopt Marian; ik geniet nu al van de koelte ‘s-ochtends en ‘s-avonds. Lekker hoor. Verder kijk ik alleen op de knmi weerapp, want buienradar enzo zijn geen betrouwbare apps.

Winterwoman - 16-09-’18 14:01
Bredanaar

Wat ons deze week te wachten staat valt in het niet bij de rest van de zomer. Het is nu half 8 geweest, de zon is pas net op. Waar normaal m’n slaapkamer al wordt gebakken vroeg in de ochtend is dat nu niet het geval, ‘s nachts is het prima te doen en de zon is alweer vroeg weg.
Dit speldeprikje ga ik wel overleven.

Ik ben benieuwd welke records nog gebroken gaan worden, dit is (helaas) een bijzonder jaar.

Bredanaar - 17-09-’18 07:44
Jolanda

Ik hoop maar op één record: de koudste winter ooit! Drie meter sneeuw, 2 maanden ijspret, witte kerst… Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, maar je mag dromen toch? ;) (okee, 3 meter sneeuw is wat veel, maak er 1 meter van)

Jolanda - 17-09-’18 09:58
Annelies

idd Jolanda en ook eens flink veel wind en storm. dat slome windstille regenstille weer heb ik nu wel gezien hoor sinds februarie_muv maart_

Annelies - 17-09-’18 10:52
IemandUitDeRandstad

De temperaturen voor deze week zijn helaas toch weer wat omhoog bijgesteld. Het word in mijn woonplaats vandaag t/m donderdag iedere dag 24 graden met zon (wat vaak hoger word in de zon). Vreselijk gewoon want ik weet dat het dan flink warmer word bij me binnen. Daar is weinig voor nodig. En ik zie dat de rest van het land 25+ krijgt 4 dagen lang. De 30 word niet meer gehaald maar het word alsnog 29 graden in het uiterste oosten. Dus een hoogzomer week alsof we in juli zitten word het wel. Ik heb m’n mobiele airco ook nog niet opgeruimd omdat ik weet dat je tot eind oktober ellende kan verwachten. Ik ruim hem standaard pas op in oktober. Ik pak die airco namelijk ook helemaal in in de kartonnen doos waar hij uit kwam en breng hem naar m’n berging. Dus opruimen is ook een gedoe.

IemandUitDeRandstad - 17-09-’18 12:15
annelies

dat is bij mij hetzelfde met kleding. ik had al alle hoge zomerkleding er tussenuit gepikt om naar de berging te brengen sorry ben vrouw, en vrouwen hebben nu eenmaal te veel kleding.
daarnaast had ik al mn spijkerbroeken en dikke truien in overweging weer in mijn kast te hangen, maar idd net als Randstad, je bent nooit zeker van een herfst/winter, meestal valt het toch weer voor de zomerliefhebber in de prijzen, en deze week toch maar weer luchtig gekleed door het leven.
arggghhh. leuk hoor ! r.o.t. o.p. met die F.-zomer

annelies - 17-09-’18 12:40
Jozef 1965

@Bredanaar, ‘s nachts is het inderdaad prima te doen, maar de nachtelijke minima gaan opnieuw richting 15 ‘C.

Jozef 1965 - 17-09-’18 12:56
Jozef 1965

Goed dat deze blog opnieuw werkt en dat geen reacties verloren zijn.

Jozef 1965 - 22-09-’18 07:26
annelies

aan prozac.
ow, ik dacht dat je er mee was gestopt…
fijn we toch nog mogen reageren en ik heb zin in morgen, lekker een regendagje -jippie!

annelies - 22-09-’18 09:51
IemandUitDeRandstad

Het weer is nu om van te genieten. Gisteren lekker wind met regen en onweer. Vandaag lekker fris en morgen is het tijdens buien maar 11 graden. Heel september blijft lekker onder de 20 graden. De meeste dagen blijft het ver onder de 20 graden. Als oktober maar niet alsnog een vervelende nazomer maand word zoals vorig jaar.

IemandUitDeRandstad - 22-09-’18 13:23
annelies

laat maar lekker herfst zijn svp aan Randstad. die zonne-show vanaf 2 april komt me werkelijk uit mn…..

annelies - 22-09-’18 14:11
Marian

Mis wel een bericht van mezelf en van misty van gisteren of eergisteren

Marian - 22-09-’18 14:40
Marian

Gisteren heeft het de hele dag flink gewaaid hier en stevig geregend en er is meer onderweg.Je kan je zorgen maken over de ene evt warme dag die nog een keertje komt voor december en je daarna druk gaan maken over de zomer van 2019 maar dan blijft er zo weinig leefplezier over.Pleur gewoon een paar maanden al die weerappjes en andere shit de deur uit,dat leeft zoveel rustiger :-)

Marian - 22-09-’18 14:49
Winterwoman

Ben het roerend met je eens Marian! Waarom zou je je in vredesnaam druk maken over de temperatuur een maand vanaf nu.
Jouw andere bericht staat trouwens onder het andere actuele blog.

Winterwoman - 22-09-’18 17:44
Winterwoman

Het is trouwens inmiddels zo koud in huis dat ik overweeg de kachel even aan te zetten :-). Kwam doorweekt thuis vanmiddag.

Winterwoman - 22-09-’18 17:45
annelies

ik ben het eigenlijk wel eens met Randstad, die zomer en nazomer komt mn strot uit. alsjeblieft nu eens een standvastige herfst en winter zeg !

annelies - 22-09-’18 19:36
Marian

Zie het nu winterwoman,had op misty gereageerd maar niet gekeken waar het stond ;-)

Marian - 22-09-’18 21:48
Marian

De verwarming heeft ook een paar uur aangestaan om de kou uit huis te drijven

Marian - 22-09-’18 21:50
Winterwoman

En vorst aan de grond ‘s-nachts volgende week. Lekker hoor :-)

Winterwoman - 22-09-’18 23:03
IemandUitDeRandstad

Ik heb alleen maar gezegd dat ik ‘hoop’ dat het niet een nazomer word in oktober zoals vorig jaar. Niet dat ik me er nu al druk om maak. Ik kan wel hopen op goed herfstweer. Als je zelfs dat al niet kan zeggen jeetje. De toon waarop je het zegt komt echt irritant op me over winterwoman. Kerstvrouw heb ik hier niet meer gezien sinds jullie voorval, dat is jammer. Ik hoop niet dat ze is weggejaagd. Dat zou jammer zijn.

IemandUitDeRandstad - 23-09-’18 02:52
Winterwoman

Wat is het lekker vandaag! Veel regen, en 10 graden. Zulk gezellig weer, dit. Straks de regenjas aan en een flink stuk lopen.

Winterwoman - 23-09-’18 11:43
IemandUitDeRandstad

Geweldig weer dit! Ik wou gisteravond laat ook al m’n geweldige beleving met het weer delen totdat ik een irritante opmerking zag van winterwoman. Negeert ze m’n bericht nog compleet ook, achja dat zegt al genoeg over haar. Ik laat m’n dag niet verpesten door vervelende mensen. Zou zonde zijn om nu vandaag niet te gaan genieten. Ik waan me vandaag in november. Dat is eens wat anders dan je wanen in juli zoals een paar dagen terug nog. Komende week blijft het lekker fris maar wel met zon erbij.

IemandUitDeRandstad - 23-09-’18 13:14
erica

Gelukkig weer on line!

Ik geniet met volle teugen nu. Wat een koelte en bakken regen. Een wandeling gemaakt en zijkie nat geregend. de verwarming komt niet aan voorlopig, warme trui wel aan.
Ik kijk ook niet meer vooruit, je hebt er niks aan. Het genieten moet nu. En ik heb geen gsm of apps of andere dingen. Ik wil vrij zijn van al dat soort dingen.

erica - 23-09-’18 14:22
IemandUitDeRandstad

Er zat net een egel voor m’n voordeur! Echt zo leuk om te zien. Dat zie je ook niet elke dag. Iedereen blijft binnen en ik ga juist naar buiten. Heerlijk die rust ook buiten.

IemandUitDeRandstad - 23-09-’18 14:34
Esther

Ik geloofde bijna m’n ogen niet toen ik het las, maar volgens Weeronline hebben we vandaag gewoon een kouderecord te pakken. Het is de koudste 23 september ooit gemeten. Dat we dat nog mogen mee maken. Ik geniet er in ieder geval met volle teugen van. Eindelijk die pokkezomer achter de rug.

Esther - 23-09-’18 20:17
annelies

niet om het een of ander hoor, maar ik zie de komende weken alweer alleen maar weercijfers negen, acht en zeven staan. weer alleen maar die sjhon en die komt me juist mn strot uit. heerlijk hoor dat het koud is, maar mag er meer bewolking en minder zon

annelies - 24-09-’18 11:32
IemandUitDeRandstad

Inderdaad ik zag het ook. We hebben weer een keer een koudste dag record. Weer een keer leuke records. Ik zit nu te twijfelen om m’n mobiele airco maar op te ruimen voor dit jaar. Of is dat te enthousiast gedacht. Als het nog een keer 22 graden word in oktober en de nachten zijn koud genoeg dan heb ik hem niet nodig. Zal ik maar erop gokken dat het geen 25 graden meer word dit jaar, ik weet het nog niet zeker. Deze week word het op donderdag nog wel een keer 20 graden. Dus m’n zomerkleding hou ik er sowieso nog even bij.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’18 12:51
Marian

Heerlijk zonnetje vandaag en stevige wind erbij met grote wolken,prachtig.Vanmorgen was het 17 C in de huiskamer en nu net 18 C binnen.Vanavond de verwarming aan en met fleece dekentje op de bank :-)

Marian - 24-09-’18 13:44
erica

Laat de airco nog maar even staan, vorig jaar werd het eind october nog 24 graden.

Ow, dat egeltje zoekt een overwinterings plek. Dat je hem overdag ziet, is niet echt goed. Maar misschien een voorbode van een winter?
Als je hem een plek wilt geven, blaadjes op een hoop en afschermen. Hangt van de tuin af.

Oh, misschien is het een “haar”. Genderneutraal: Ehm,…het egeltje dan.

De drie october staat hier voor de deur, Leidens Ontzet. Als het boven de 20 graden wordt, ziet niemand mijj buiten. Al jaren peentjes gezweten in een bomvolle stad met een drom aan mensen.

Gisteren de kaarsen weer aangehad, wat een heerlijk moment!

erica - 24-09-’18 13:48
annelies

dat vind ik zo vreemd heh, het hele jaar klagen dat het te warm is, maar als het even onder de 20 graden wordt gaan we de kacheltjes aanzetten. ook hier op deze website. apart…. wees blij het eens geen plakke plakweer is. en dat soort mensen heeft dan commentaar op randstad en kerstvrouw, namen achterwege gelaten, maar ach ach…

annelies - 24-09-’18 15:16
Marian

Ik bepaal wanneer ik mijn verwarming aanzet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marian - 24-09-’18 16:17
Esther

Ik heb ook al lekker de kachel aan gehad hoor. En lig ook lekker met een dekentje op de bank. Ik hou inderdaad niet van die vieze plakhitte, maar ben ook een enorne koukleum. Als het bij mij 18 graden is in huis gaat de kachel lekker aan :-D

Esther - 24-09-’18 16:37
Marian

en als de zon schijnt zet je gewoon een zonnebril op :-)

Marian - 24-09-’18 16:45
annelies

toe maar zeg, neem ik het even voor randstad op, wát een geoordeel en een gesis zeg, marian. wat is er aan de hand met je? jullie mogen toch ook jullie mening geven over Randstad?

annelies - 24-09-’18 18:01
IemandUitDeRandstad

Nee Annelies ze moeten hun commentaar over mij of wie dan ook voor zich houden. Zeker als het misplaatst is. Als je ff 1 dingetje zegt wat niet in hun straatje past krijg je ook meteen de wind van voren en op watvoor manier met al die uitroeptekens. Je hebt ook nieteens gezegd dat ze de verwarming niet mogen gebruiken, alleen dat je het niet begrijpt. Goed lezen wat iemand zegt gebeurd hier ook niet altijd door bepaalde personen. En als de zon schijnt zet je je zonnebril maar op, ja ehh we weten allemaal dat Annelies niet van de zon houdt dus een zonnebril gaat dat echt niet allemaal oplossen. Ik heb verder geen zin in dat welles nietes. Maar tegen misplaatste en onredelijke opmerkingen ben je bij mij aan het verkeerde adres.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’18 18:34
IemandUitDeRandstad

@Erica het egeltje zat maar even voor m’n voordeur. Ik heb het egeltje daarna nergens meer gezien. Ik hoop dat het een voorbode is van de winter maar ik denk het niet. Als het eventjes heel zacht weer is reageert de natuur daar ook op terwijl het daarna weer kan vriezen. Ik denk dat het andersom ook zo is.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’18 18:44
annelies

laat ze maar in hun eigen wereldje dobberen,Randstad, ze voelen zich daar lekker bij

annelies - 24-09-’18 19:14
annelies

jammergenoeg de komende veertien dagen weer geen regen, terwijl de natuur het hard nodig heeft. even als ik, want wat was het gister heerlijk ouderwets herfst. zo ontspannen gewoon. eindelijk weer eens, ik hoop er nog veel van zulke dagen mogen komen, en de natuur hoopt het volgens mij ook met volle teugen…

annelies - 24-09-’18 19:17
Winterwoman

@Marian: je hebt het gedaan hoor ;-)

Winterwoman - 24-09-’18 19:18
IemandUitDeRandstad

Jij ook winterwoman;)

IemandUitDeRandstad - 24-09-’18 19:32
IemandUitDeRandstad

Ik hoop ook zeker op meer van dat soort dagen Annelies. Precies Annelies en vooral boven staan. Als ze dan geen weerwoord meer hebben omdat we gelijk hebben gaat ze nog sarcastisch lopen doen ook mevrouw winterwoman. Jammer dat er overal waar je komt rotte appels zijn. Gelukkig zijn er hier vooral prettige mensen. Die paar vervelende moet je gewoon negeren verder. Ik hoop dat kerstvrouw hier weer terug komt.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’18 19:48
Marian

Inderdaad winterwoman :-)

Marian - 24-09-’18 21:27
annelies

lalalalaaaaahhhhhh!

annelies - 24-09-’18 21:49
IemandUitDeRandstad

Ik vond marian meestal nogal redelijk. Ze kan soms de dingen niet goed lezen en verkeerd begrijpen maar ze bedoelt het goed. Nu doet ze toch kinderachtig mee met winterwoman. Aan winterwoman heb ik echt een hekel sinds ze zo als een viswijf tekeer ging tegen kerstvrouw. Ik heb me toen erbuiten gehouden omdat ik geen zin had in ruzie maken. Maar tegen mij moet ze echt haar commentaar voor zich houden. Ik babbel liever niet met haar.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’18 22:18
Marian

Ik heb net de 2 weekse verwachtingen zitten bekijken en het gaat geweldig weer worden.Een graad of 17 a 18 met een zonnetje erbij.Geweldig weer zo dan voel ik me helemaal in me element.Verder met de tuin winterklaar te maken en me gras nog een keer maaien want dat groeit als een gek nog hier.Heerlijk herfstweer.

Marian - 24-09-’18 22:25
Prozac

En het gezeik begint gelijk weer… de zomer is voorbij. Reageren kan vanaf april/mei volgend jaar weer… de groeten mensen!

Prozac - 24-09-’18 22:30
IemandUitDeRandstad

Ja m’n excuses daarvoor. Maar wat 2 personen hier zeiden was helemaal tegen het verkeerde been. Jammer dat dit inderdaad moest gebeuren.

IemandUitDeRandstad - 24-09-’18 22:34
erica

Ja, jammer dat gekibbel. Is hier niet op z’n plek.
Ik geniet van 16 graden in huis. Lekker een trui aan. Ik ga genieten van de herfst. Kachel voorlopig niet aan. Komt wel een keer.

erica - 26-09-’18 14:39
misty

Ik had van de winter graag wat berichten willen plaatsen over heerlijke wandelingen ect. Heel jammer, maar ik begrijp prozac wel.

misty - 27-09-’18 14:43
Johan

Nou daar lijkt het niet op dat de zomer voorbij is, a.s. vrijdag alweer 23 graden op de planning met erg veel zon de komende tijd en GEEN regen, heb nog echt niet het idee/gevoel dat het herfts is!!

Johan - 02-10-’18 15:28
prikkelbaar(s)

Tuurlijk, nazomer… dat kan er ook nog wel bij… hopelijk wordt dat nog een beetje weggewerkt uit de kaarten. Zo geen zin in.

prikkelbaar(s) - 02-10-’18 21:58
IemandUitDeRandstad

Misschien dat deze reactie volgend jaar april pas doorkomt (of misschien toch eerder). Maar ik wil dit toch even kwijt. Ik voelde me helemaal in m’n element begin deze week en die week ervoor. Nu is dat weer helemaal weg. Het moet toch altijd weer nazomer weer worden in oktober helaas. Weer 20+ allemaal blehh. De laatste jaren lijkt oktober een standaard nazomer maand te zijn met 20+. Vroeger verlangde ik naar oktober maar tegenwoordig is het tot november wachten voor beter weer. Ik ga trouwens voortaan niet meer in discussie hier met anderen, want dat de site weer afgesloten werd daar zat niemand op te wachten.

IemandUitDeRandstad - 05-10-’18 12:03
Johan

ERG JAMMER DAT ER NIET MEER GEREAGEERD MAG WORDEN !!!!! JUIST NU WE DAT NODIG HEBBEN OMDAT ER GEEN HERFST IS MAAR VOLOP ZOMER!!!!!!!

Johan - 10-10-’18 14:24
IemandUitDeRandstad

Morgen word het gewoon 26 tot plaatselijk 28 graden:S. Er kan geen oktober meer voorbij gaan tegenwoordig zonder hitte. Hopelijk is het morgen de laatste dag dat ik me binnen hoef te verstoppen. Hopelijk kan ik hierna normaal gaan leven tot april/mei en hoef ik hier ook niet te komen al die tijd. Maakt me niet uit dat dit bericht pas volgend jaar tevoorschijn komt. Maar de zomer is nu nog duidelijk niet voorbij.

IemandUitDeRandstad - 12-10-’18 12:37
erica

Ow, de site is weer open zie ik net. Fijn! Dank prozac. En in oktober ging de natuur op hol, bomen liepen uit en….jonge eendjes in de vogelopvang. Bizar. Maarrrrr…..gister, zondag 16 december, een laagje sneeuw!! Niet verwacht, maar toch gekregen. Sint-rijm. Geniet er allemaal van en fijne dagen en geen gekibbel meer in 2019. We mogen blij zijn dat we prozac hebben.

erica - 17-12-’18 14:17

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.