« Gelukkiger? | Home | Zie je wel dat het wa… »

Zomertijd is niet populair

Woensdag 29 Augustus 2018 at 6:35 pm.

Hoewel de zomer wel populair is, is zomertijd minder populair... blijkbaar wil 80% van de europeanen van Zomertijd af... blijkt uit de enquete van de EU. Dus daarmee zouden we eindelijk van de belachelijke uurtje wisselen (wat slecht is voor slaap en bioritme) af zijn. Dat zou mooi zijn! Maar niet te vroeg juichen, er gaat heel veel onderzoek gedaan worden. Want ach, het zou raar zijn als je naar het volk luistert, want dat doe je alleen in een democratie O:)

105 reacties

Bredanaar

Ik las het gisteren. Ergens vraag ik me af of die 80% echt representatief is, want met dit soort onderzoeken zijn het juist de mensen die verandering willen die zich laten horen (middels een enquete in dit geval). Dat de meerderheid er vanaf wil lijkt me in elk geval wel duidelijk.
Hoe moelijk is het nou echt om dit af te schaffen? Gewoon van die klok afblijven en alles wat enigszins aan internet hangt kan je het automatisch overgaan naar zomer-/ wintertijd regelen. Waarom moet hier nou onderzoek naar worden gedaan (ofwel: geld aan worden besteed)?

Bredanaar - 30-08-’18 08:05
Arie

Hallo allemaal,

Maar hebben jullie dan ook gehoord wat de meerderheid van deze 80% wil? Dat de zomertijd de “echte” tijd wordt, dus niet terug naar de oude tijd van oktober tot maart, maar juist dat we 12 maanden de huidige zomertijd behouden… lijkt mij geen verbetering.

Arie - 30-08-’18 09:25
Kerstvrouw

Ik denk dat ze dan bij de wintertijd blijven, Arie. Dat is immers de echte tijd.
We zullen het inderdaad zien. En de hogere machten zullen dan inderdaad wel hun zin krijgen. Het moet economisch natuurlijk allemaal te doen zijn he.

Kerstvrouw - 30-08-’18 13:13
prikkelbaar(s)

Ik ben voor. Het wordt dan wel vroeger licht in de zomer (maar daarvoor zijn donkere gordijnen en/of een slaapmasker handig voor) maar niet die eindeloos lange avonden waardoor in slaapvallen weer wat makkelijker wordt. En het gaat geleidelijker, niet ineens een sprong in de tijd van een heel uur.

prikkelbaar(s) - 30-08-’18 14:34
Esther

Ik hoop toch echt dat de wintertijd de standaard tijd wordt. Dat is immers de echte tijd. Ik vind het nu al apart dat we 5 maanden wintertijd hebben en 7 maanden zomertijd. Al zouden we de zomertijd aanhouden, wordt het volgens mij in december pas om half 10 ‘s ochtends licht. Vind ik op zich ook niet erg hoor, ik houd wel van donkere dagen :-) . Maar ik vind ook wel fijn als het om 5 uur al donker word.

Esther - 30-08-’18 20:00
Henk

Ja hoor net dat ze er een besluit over gaan nemen, maar de kans is dan groot dat de zomertijd de standaard wordt EN dat wil ik nu juist NIET!
Wintertijd is de standaard en moet het worden, vindt het verschrikkelijk in de zomerdag dat het tot 23:00u nog licht is!

Henk - 31-08-’18 10:08
Smoke

Wat hoor ik nou?! Die mafkees van Juncker zegt nu dat de mensen de huidige zomertijd als standaard willen, dus ‘gaan we dat vandaag nog regelen!’ Hij lust ze graag maar dit is toch helemaal bezopen! Ik wil geen standaard zomertijd, dan nog liever de huidige regeling behouden want standaard zomertijd is echt een waanzinnig superslecht idee. Bovendien was het onderzoek van de EU geen referendum. Maar er is nu iets in gang gezet en reken maar dat de lidstaten dit klakkeloos gaan overnemen. Wat een slecht nieuws!

Smoke - 31-08-’18 10:20
Kerstvrouw

Die idioot spoort niet.

Kerstvrouw - 31-08-’18 11:32
Jolanda

Jeetje zeg, ik was ook blij toen ik hoorde dat we van dat klok verzetten afkomen en dan willen ze de zomertijd de vaste tijd maken??? Potjandorie (lees veel erger scheldwoord!). Ik heb toch echt ergens gelezen dat de meerderheid van de zomertijd af wil, niet de wintertijd.
De zomertijd is de aangepaste tijd, dus waar moeten ze in hemelsnaam nog over nadenken? Als ze de zomertijd aanhouden zal ik dat zwaar kaa uu tee vinden!
Het is de EU, dus die denken alleen aan geld, dus ze zullen wel voor dat kleine financiële voordeel gaan (ook al is er geen bewijs voor) en dan wordt het de zomertijd die blijft. Zucht

Jolanda - 31-08-’18 12:30
IemandUitDeRandstad

Als ze de zomertijd aanhouden dan blijft het tot half 10 sochtends donker in de winter. Ik denk dat ze dat ook niet willen. Moeten we een groot deel van de ochtend lichten aandoen wat ook geld kost. Laat ze dan maar niks veranderen als ze toch niet voor altijd de wintertijd willen aanhouden.

IemandUitDeRandstad - 31-08-’18 12:52
Smoke

Ter aanvulling. Juncker zegt dat de mensen in Europa dit willen. Onzin natuurlijk want 5 miljoen mensen hebben de enquête ingevuld, waaronder ik maar velen zullen niet eens weet hebben gehad dat dit onderzoek bestond. Europa heeft 500 miljoen inwoners, dus 1% is representatief?? Ik hoop toch van harte op een tegengeluid, inderdaad alleen al omdat het in de winter pas om 9 uur licht wordt. De tijd meer dan 2 uur voor laten lopen op de astronomische tijd is ook volstrekt onnatuurlijk. O,wat kan ik me vreselijk opwinden over dit idiote, kortzichtige voorstel van die kwibus, maar gelukkig moet het eu parlement nog wel uiteindelijk beslissen. Mijn beste tijd van het jaar begint juist half augustus als de dagen merkbaar korter worden en in het laatste weekend van oktober (wat eerst ook september was, ook alweer aangepast ten nadele) wordt ik weer helemaal happy!

Smoke - 31-08-’18 13:18
Marian

Hoorde op de radio dat ze binnenkort nachtvorst verwachten en de temp voor het weekend is weer 2 graden naar beneden bijgesteld dus 22 C dit weekend.

Marian - 31-08-’18 15:10
Marian

Ik heb nooit moeite gehad met de zomer en wintertijd maar zou het wel vreemd vinden als ze dan niet de natuurlijke tijd gaan aanhouden als die afgeschaft zou worden.

Marian - 31-08-’18 15:12
Jolanda

@Smoke, ja 5 miljoen mensen hebben de enquête ingevuld, waarvan 3 miljoen Duitsers!! Niet echt representatief dus voor heel de EU, maar goed.. als het betekent dat de zomertijd eraan gaat, dan vind ik het best. Ik zal in ieder geval blij zijn als in Oktober de gewone tijd weer begint. Dat voelt veel beter, want ik merk het wel degelijk aan m`n zenuwstelsel. De zomer met die hitte en al dat dag/zonlicht… het is een ware uitputtings slag. Ik ben nu nog aan het bijkomen, maar gelukkig is het al een stuk eerder donker. Heerlijk. Het gaat de goede kant op.

Jolanda - 31-08-’18 19:06
marian

Ze hebben er nog een graad afgehaald voor morgen en wordt het 21 C. Me tuin winterklaar gaan maken.

marian - 31-08-’18 21:27
Kerstvrouw

Smoke, natuurlijk zegt Juncker dat de Europeanen de zomertijd als standaard willen. Hoeft nog niet eens zo te zijn. Dat is gewoon een leugen om zijn plan door te kunnen voeren want wie kan het tegendeel bewijzen?
Hoezee, het is september! En meteorologische herfst! Gelukkig zijn de temperaturen inderdaad op een positieve manier bijgesteld. Dat dat maar blijft! Koeler mag natuurlijk ook, maar geen warmere temperaturen meer. Die hebben we al zo vaak gehad.

Kerstvrouw - 01-09-’18 10:59
Bea

Wat ben ik blij dat er meer mensen zijn zoals ik! 100% met jullie eens. Zomertijd aanhouden is gewoon dom…

Bea - 01-09-’18 13:12
annelie

Hallo mensen, ik ben er weer even. inderdaad altijd maar die zon, elke dag weer opnieuw, ben ik ook zo spuugzat. je word er elke dag wel mee wakker. ben bang het doorblijft sudderen tot december en dan 2 weken even minder en dan weer opnieuw op naar het ´voor´voorjaar. zucht laat er aub nooit meer zo een jaar komen met te veel zon en te heet-

annelie - 01-09-’18 16:17
annelies

aan smoke en kerstvrouw, zoals jullie zeggen die Junckerd is niet helemaal lekker in de bovenkamer met voor altijd zomertijd, ga fietsen stelen man ! ben allang blij het nu eerder donker is, de rest van nederland niet natuurlijk en maar klagen onder het kopje `het wordt al weer eerder donker heh,niks aan !´

annelies - 01-09-’18 16:29
annelies

zucht, heh. heh
https://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuwsoverzicht/nazomerweer-van-de-baan/ar-BBMJmni?li=AAazPsO&ocid=spartanntp

annelies - 01-09-’18 16:47
Kerstvrouw

Ik heb het gelezen Annelies, ze zitten ons gewoon lekker te maken met die kop. De kans op nazomerweer is er namelijk nog steeds.

Kerstvrouw - 01-09-’18 19:22
Marian

Heerlijk nazomerweertje dit,het wordt niet meer te warm en aan het eind van de middag koelt het weer flink af,heerlijk.Heb ergens gelezen dat er ongeveer 45 tot 60 zonloze dagen per jaar zijn gemiddeld.

Marian - 01-09-’18 22:07
Marian

Annelies ik weet niet of je contactlenzen hebt,maar die had ik vroeger ook en als ik naar buiten ging moest ik vaak een zonnebril opzetten omdat ik er anders last van had en sinds ik weer een bril heb heb ik daar veel minder last van en moet niet meer zo vaak een zonnebril op.

Marian - 01-09-’18 22:09
annelies

ha Marian, ik heb het jammergenoeg ook bij een gewone bril, en verder erger ik me ook ontzettend dat het dit jaar zoveel zon is. °het lijkt net of er iets anders niet meer bestaat. daarnaast dan die gillende en lachende mensen, alsof het leven draait om zon. gister ook weer een paar buurtfeesten in deze wijk blehhgg zo overdreven

annelies - 02-09-’18 11:54
annelies

maar ondanks heb ik gisteravond vanaf 2100 ur heerlijk bijna een uur gelopen met de hond, wat was het lekker fris, zó fijn

annelies - 02-09-’18 11:57
Franca

Tot nu toe alles goed kunnen volhouden. Ik wil bij deze heel oprecht iedereen bedanken hier. Iedereen die me steun heeft gegeven, me heeft opgepept, aardig was, en soms ook zorgzaam. Jullie hebben me er toch ook wel doorheen gesleept deze afschuwelijke zomer.

Franca - 03-09-’18 17:50
Marian

Ga er lekker van genieten Franca en ik hoop voor je dat je voor de volgende zomer een ander huis hebt gevonden.

Marian - 03-09-’18 22:07
IemandUitDeRandstad

De voorspelde nazomer komt gelukkig niet echt uit omdat het vooral bewolkt is. Het is wel heel vies benauwd en broeierig buiten. Vandaag word het ook warm erbij. Maar als het zo nog door blijft gaan met hooguit een paar warmere dagen die bewolkt verlopen valt daar goed mee te leven. Als het weer in de herfst dan ook maar omslaat.

IemandUitDeRandstad - 04-09-’18 10:58
Erica

Ben weer terug, sinds zaterdag. Dat werd even doorlezen, wat is er veel gepost!
Ik zat ook in de buurt van Normandië, kanaaleilanden. goed te doen, hoog, wind van zee en bomen. Hier nog steeds benauwd. Maar we gaan de goede kant op. Vanmiddag crematie van m’n moeder. Gelukkig kon ik de vakantie afmaken. “Goed” begin dus. Hopelijk goede ventilatie daar.
Wanneer gaat die wintertijd weer in, sept.? oct.?

Erica - 04-09-’18 11:58
annelies

dacht er bewolking kwam en regen en wat doen we dan in nederland? lopen knorren in de zon, voor de zoveelste keer weer eens zon in plaats van regen, wat boffen wij toch heh in nederland! we lopen er bij of we een soort zonnegoden zijn. wanneer is het eens andersom, dat ze weercijfer 10 afgeven en er regen valt. NOOIT MEER DUS: maar wel tussen het nederlandse puntje puntje volk kunnen vertoeven, die alleen maar sjon krijgt
<
kots en regen? owja regen, nou dat doen we vannacht

annelies - 04-09-’18 12:15
annelies

onder ijskoude douche gestaan toen ik de 4 km door de puntje zon mocht fietsen naar huis, dan maar weer de denkbare regen middels een koude douche, HEERLIJK hoor daar knap je zo van op heh, als je oververhit thuis komt, in een lekker klef zonnig puntje klimaat heerlijk zo een koude koude douche, lijkt dan net een regenbui

annelies - 04-09-’18 12:17
annelies

benauwd vanaf vanmorgenvroeg, toen jhon en toen 3 minuten regendruppels.

annelies - 04-09-’18 17:01
annelies

nou als het regende had ze niet gelachen hoor- maar e staat daar alweer in het zonnetje, in het zonnigste jaar ooit gemeten allicht zij giert! MOGEN we nu aub suoerHERFST?

https://www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuws/ha-ha-holland-koningin-máxima-giert-het-uit/ar-BBMRkO5?li=AAazPsO&ocid=spartanntp

annelies - 04-09-’18 17:07
Kerstvrouw

Nou, ze zouden inderdaad regen voorspellen en onweer, voor de namiddag. Ik zie dat het al bijna avond is en het enige dat we hebben gehad is natuurlijk weer ZON en nu is het alleen maar bewolkt en smerig warm. Als de lucht zo vochtig is, waarom valt er dan geen regen uit?
Annelies, ik wil ook een superherfst, vind dat wij dat verdiend hebben na al die maanden lijden!
Erica, gecondoleerd en heel veel sterkte!

Kerstvrouw - 04-09-’18 17:52
annelies

erica, ook nog veel sterkte gewenst

annelies - 04-09-’18 18:27
Kerstvrouw

Zoals verwacht alleen maar een beetje gedonder en af en toe een bliksemflits, maar natuurlijk weer geen druppel regen gevallen. Waar is al die paniek dan voor geweest? Om ons weer blij te maken met niks? Of woon ik in Verdrooggistan? Bah!

Kerstvrouw - 04-09-’18 21:27
annelies

hopen dat het uitkomt wat op buienradar staat. zou mooi zijn.

annelies - 05-09-’18 08:23
Kerstvrouw

Weer zo’n broeierige dag…. daar gaan mijn gharen letterlijk recht van overeind staan…

Kerstvrouw - 05-09-’18 10:20
IemandUitDeRandstad

Nou hier gaat het lekker tekeer vandaag hoor. Hier in het westen is het aan 1 stuk door aan het onweren en regenen sinds 6 uur sochtends. Dus het is nu al 5 uur bezig. Ik vind dit zulk gezellig weer. De voorspelling komt hier dus uit. Volgens mn voorspelling zou het de hele dag door moeten regenen en onweren. Ik weet niet of dat elders ook zo is. Ik lees hier ook verhalen dat veel van jullie zon hadden gisteren. Bij mij in het westen was het de hele dag bewolkt geweest. Alleen het einde van de middag eventjes zon gehad en daarna ging het eventjes regenen. Wie in het westen zat had geluk waardoor de temperatuur ook niet hoger uitkwam dan 22 graden. Ik zag dat het oosten weer 27 graden had.

IemandUitDeRandstad - 05-09-’18 11:02
Henk

Tjonge tjonge, bij ons helemaal NIETS!!
Ik had er zo op gehoopt en alles trekt boven en onder ons langs.
Het ergste vind ik net als gister dat er code geel wordt afgegeven bij ons en ik dus mijn zonnescherm niet kan uitdoen als ik ga werken en er dan vervolgens GVD de hele dag dat rotding naar binnen staat te schijnen zodat het weer bloedheet en benauwd is in huis.

Wanneer komt er bij ons een bak water naar beneden? Ze zeggen dat de kust de meeste zonuren heeft, nou daar geloof ik helemaal niets van, hier in Brabant regent het echt bijna nooit!

Henk - 05-09-’18 11:15
Henk

Onvoorstelbaar….. als ik de nieuwsberichten zie, hier staat gewoon die *****zon te schijnen en geen drup gevallen en in de verste verte is er niets te zien op buienradar wat onze kant op komt.

Henk - 05-09-’18 15:35
Kerstvrouw

Hier is ook nog steeds niks gevallen en zie je niks anders dan zon. Kan dat ding onderhand niet meer uitstaan, bah!

Kerstvrouw - 05-09-’18 16:17
Erica

Bedankt voor de condoleances. Het is klaar.
Maar het was wel zonnig en benauwd gister. Geen spatje. Code geel, pffft. Gelukkig airco in die aula
Vanmorgen vanaf 6 uur weer eens een ECHTE regenzone, die tot 12.00 uur duurde! Ik hing om 6 uur vanmorgen met m’n armen uit het slaapkamerraam! Het onweer bleef hangen en het stortregende. Heerlijk gelopen en genoten. Wat was dat lang geleden. Was die zonnehoed sinds begin april wel spuugzat. Vanmiddag even zon, nu weer bewolkt. Maar nog steeds warm. Het gaat beter worden.Er lagen alweer pepernoten in de super…

Erica - 05-09-’18 16:25
annelies

jeetje, ik zou ook ontzettend gefrustreerd zijn geweest als op zo een dag als jij gister het geweldig benauwd en zonnig was ondanks de voorspelde zware regenval.
maar vandaag ben ik jaloers op je, hier weer 3 spetters en nu weer zon. ik kan me voorstellen de regen je goed deed, erica. ik ken het gevoel.

annelies - 05-09-’18 16:30
annelies

zeist ook niet hoor Henk, 3 spetters op een dag met weerswaarschuwingen, nou die gelden sowieso nooit voor hier! was het maar zo ver, ik zit ook zolang te smachten!

annelies - 05-09-’18 16:33
Kerstvrouw

Hier alleen maar bliksem, het is toch ongelofelijk…

Kerstvrouw - 05-09-’18 22:16
annelies

vannacht regen, nu weer benauwd en met zijn allen buiten huppelen als altijd. BLEHGGG.

annelies - 06-09-’18 09:47
Kerstvrouw

Man ik word depressief van dit weer! Er was regen voorspeld. Nou, weer eens geen druppel gevallen en WEER zon en vies warm! WAAROM moet dat ding nou IEDERE dag schijnen???? Waar blijft de regen? Is het hier nou zo klam om niks?

Kerstvrouw - 06-09-’18 14:44
Joost

Inderdaad ik snap er ook helemaal niets van, wederom de hele dag geen regen en de zon komt er weer door, het weer op de radio is ook frustrerend om te horen, daar in Hilversum zal het wel bewolkt zijn en regen en dan geld dat natuurlijk voor het hele land. ER was ook koeler weer afgegeven, wellicht dat ze dit bedoelden voor de pinguïns op de noordpool maar hier is er weinig van te merken, en oh ja morgen wordt het volgens de berichten echt helemaal afzien met MAAR 17 graden, moet het nog zien, ik tel er meestal een graad of 3 bij op dan klopt het wel bij ons.

Joost - 06-09-’18 16:06
annelies

hier inmiddels gelukkig een paar keer flink geregend. ken de frustratie van sommigen hier. ik heb het ook al tijden. inderdaad, het midden, oosten, en limburg krijgen potver weinig. en we, in nederland, zijn er nog blij en dankbaar voor ook. en dat maakt me helemaal pissig. wij rijken in nederland zullen zeker nooit meer regen, wind, storm, herfst, winter or whatever moeten voelen. ga toch een eind fietsen stelen hier in nederland, ergens anders hebben ze honger, oorlog en ander leed hoor. wat overigens nog veel erger is dan een dagje geen zon. en trouwens die sisser komt toch wel elke dag daar kan je 100e op in zetten opdenduur, nu is hij erook weer. blegh. waar blijft de herfst, de lente is ook zo lekker op tijd en de sjomer (is zomer op zijn hollands) komt helemaal op tijd om de bocht. ik ben kwaad net als jullie, want ik wil, net als jullie, storm, regen, wind en HERFST; winter en opzouten met dat flauwe gedoe en dat gegrinnik erom heen. Dit is NEDERLAND EN GEEN DOSDELCON aan NOORDZEE

annelies - 06-09-’18 18:45
annelies

costa del sol aan NOORDZEE moet het zijn ipv dosdelcon

annelies - 06-09-’18 18:49
Karel

Nou net de vooruitzichten gezien van komende week, het is toch niet te geloven dat we WEER naar de 27 graden gaan! Ben er zo verschrikkelijk klaar mee, blijft weer geen tijd voor de herfst over!

Karel - 07-09-’18 08:02
annelies

ik krijg zo een hekel aan nederland(ers). loop ik vanmorgen met de hond even naar het winkelcentrum hier vlakbij, al die lui op de fiets in een giga regenpak, alsof die 300 regen te kort even ter plekke naar beneden zou kunnen vallen. Nou joh, het meeste is weer vannacht gevallen, als meestal, wat een aanstellerij. ik zeg dan nog wel eens tegen zo een geval in een XXL regenpak, van `trek je skipak aan man, even wat motregn !´
echt, als ik de gelegenheid had uit nl te verhuizen maakte ik, dat ik hier weg kwam. alles draait om zon, zomer en vóóral geen herfst winter regen wind.

annelies - 07-09-’18 08:24
annelies

en het kan aan mij liggen hoor, maar ik vind het nu al weer benauwd, vooral binnen. ik heb wat last van mijn astma. en een ander wil nog meer zomer, en je wil vooral niet msn lezen want daar wordt geschreeuwd in een titel´morgen weer zonneschijn´ ach ach

annelies - 07-09-’18 08:26
annelies

zoals
https://www.buienradar.nl/nederland/weerbericht/blog/krijgen-we-nog-nazomer-7c26bf

annelies - 07-09-’18 10:07
henk

Zo frustrerend: vanmiddag trekken de buien weg en komt de zon af en toe te voorschijn. WTF, de zon staat hier al te schijnen en de lucht is strakblauw.
En weer komt er komende week warmte aan, wanner houdt dat nu eens OP!

henk - 07-09-’18 10:38
IemandUitDeRandstad

Ja ik zag het ook al. Iedere week is het op dinsdag en woensdag raak met hoge temperaturen. Wat is dat toch inderdaad met die steeds terugkerende vieze warme lucht. Ik ben er hier in het westen sinds augustus bijna altijd goed vanaf gekomen, dat ik NET niet in de hete 25 graden lucht zat. Omdat het hier juist bewolkt bleef. De zon schijnt normaal wel juist in het westen het vaakst. Bij mijn woonplaats zie ik geen 25 graden voor komende week staan. Maar het word wel 22/23 met zon hier. Wat ook behoorlijk is, zeker voor deze tijd van het jaar. In het zuiden las ik dat het weer 26 word volgende week.

IemandUitDeRandstad - 07-09-’18 12:16
Erica

Hier zou het vandaag ook in de morgen bewolkt zijn, niet dus.
En volgende woensdag weer veel te warm.
Gaat het verlopen als vorig jaar? Met eind october nog 24 graden?

Ik wil m’n zonnehoed in de boom hangen! Grrrr…

Erica - 07-09-’18 16:29
Henk

Zit net op buienradar te kijken en boven de rivieren regend het weer lekker zo te zien en al een hele poos, hier in het zuiden helaas WEER niets. Vanmorgen heeft het even 1 uyrtje geregend en toen kwam de zon er alweer bij!
Als het zo helder is dan wordt het ook pas weer tegen 21:00u donker. Van mij mag de herfst per direct beginnen met bakken met regen en dan hopelijk hier ook in het zuiden.

Henk - 07-09-’18 21:44
Henk

Nog zoiets, staat er op nu.nl een artikel over hoe je van een herfstdip af kunt komen. Tenenkrommend artikel en zeker als je de reacties leest van de mensen. Nee als je niet van de zomerwarmte houdt dan spoor je pas niet!

Henk - 07-09-’18 21:54
Kerstvrouw

Het is echt erg ja, die warmte lijkt maar niet op te rotten. Ik snap er niks van! Bah, altijd warm hier!
@Henk wat zijn die mensen toch moedeloze arme kuddedieren. Kunnen nog niet voor zichzelf denken. Waarschijnlijk zijn de termen “dip” voor de herfst en winter zo aangedikt dat mensen het ook echt zo gaan voelen en ervaren. Ik denk dat als dat niet was dat er veel minder gezanik was over kouder weer. Nou, wij laten ons niet meeslepen door die huilebalken en wij zien tenminste dat die rot warmte op den duur nog meer schadelijke en slechte gevolgen heeft dan kou en dat kou ook nodig is! Maar het is inderdaad tenenkrommend en ik voel ook ergernis bij het lezen van dat gejank, evengoed. Ze hebben niks te klagen. Het is hier altijd langer zomer dan winter. Dat ze toch allemaal opdonderen naar de woestijn.

Kerstvrouw - 08-09-’18 09:51
Annelies

natuurlijk, het is licht en die puntje zon komt door, tuurlijk. ik heb behoefte aan een rijtje weercijfers 2,3 en 5 op weeronline, en niet het hele jaar 10,9,9.10, 8, 10,9 ed.
je zal zien dit zo blijft hoor, en maar buiten lopen hijgen ‘IKKE ZON, O IKKE LEKKER’ kots op!

Annelies - 09-09-’18 07:34
annelies

als aanrader, ga dit niet vroeg in de morgen lezen, net als ik, want ik krijg mepneigingen (vooral naar een blogger W.d.D. en die gast eronder..)

annelies - 09-09-’18 07:38
annelies

https://nieuws.weeronline.nl/8-9-2018-warme-dagen-in-aantocht/

annelies - 09-09-’18 07:39
Winterwoman

Annelies, als je je zo ergert aan Weeronline, waarom kijk je er dan op??
Ik heb de app van het KNMI, is nog betrouwbaarder ook.
Vandaag heerlijk weer in Utrecht. Vanmorgen door de regen (klein buitje) naar Zeist gefietst. Prachtige herfstkleuren en paddestoelen gezien.
En nu schijnt de zon, dus de was lekker buiten gehangen.
De temperatuur voor deze week is flink naar beneden bijgesteld, het is lekker fris ‘s-avonds en al vroeg donker.
Wat is de herfst toch fijn! Nou ja, officieel is het nog zomer maar die duurt nog maar anderhalve week.

Winterwoman - 09-09-’18 15:12
Erica

Ik zie de kleuren ook komen in de bomen. Wil m’n eerste kastanje rapen!
Heb een week geen weer gezien of geluisterd. Wilde het woord NA***** niet horen.
En toen hoorde ik het dus wel op straat. NA winter zul je bedoelen, antwoordde ik. En toen werd ik voor chaghrijn veroordeeld. Sja,…zo gaat dat.

Erica - 09-09-’18 16:36
Annelies

hahaah, ik zie het al voor me aan Erica. Wat ze niet begrijpen is dat zíjzelf de Chagrhijnen zijn.
met hun gezicht als het even regent of bewolkt is.
jeetje zeg ! belachelijk hoor Erica, wat heb je teruggezegd tegen die nederlandse ‘zonnetjes’ ;S ??!

Annelies - 09-09-’18 18:08
Marian

Ik ben al een maand aan het genieten van de nazomer.Ik snap het probleem met het woord niet zo goed want na de nazomer komt de herfst.Het kan alleen maar beter worden met het weer.Me gras is weer mooi groen geworden na de regen van de afgelopen tijd.Prima weer nu.

Marian - 09-09-’18 22:26
Annelies

marian, zou je erbij stil kunnen staan dat er in sommige gebieden van nl, amper regen is gevallen al het hele jaar, en dat deze mensen wellicht niet op nog een nazomer wachten met veel zon en amper wind of regen. in walcheren heeft het lekker geregend dat weet ik, maar wij in brabant, limburg,oosten en midden hebben flink de P er in en hoeven geen nazomer
https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/geografische-overzichten/neerslagoverschot

Annelies - 10-09-’18 09:02
annelies

sorry marian ], in het dagelijks leven ben ik een veel aardiger iemand, maar ik krijg WAT van altijd maar elke dag weer die puntje sjhon, iedere keer alsn je wakker wordt is ie er =, of je ziet de wolken wegtrekken rond 0700 uur. ik kan dat zonneding niet meer zien gewoon. waar zijn de herfststormen, buien hagel en wind. die hebben we in het voorjaar ook moeten missen

annelies - 10-09-’18 09:59
Kerstvrouw

Precies, er zijn inderdaad provincies waar alleen soms ‘s nachts of totaal geen regen valt. Helaas woon ik ook in een van deze provincie. En ik kan me voorstellen dat als je in de juiste provincie woont dat je nu geniet. Dat gun ik je ook, Marian. Maar waar ik woon is het dus nog steeds vaak droog en zo op zijn tijd nog warm. Morgen weer een zomerse dag, alsof het niet eens een keer stopt.

Kerstvrouw - 10-09-’18 20:24
Winterwoman

Nou, ik geniet ook volop van de nazomer. Of mag je dat niet zeggen op dit forum ofzo?
Bovendien zijn er al best weer veel dagen geweest met regen en/of bewolking, lagere temperaturen en dat de zon bijna niet te zien was.

Winterwoman - 10-09-’18 20:33
Marian

Hier is het ook nog steeds droog en vrij warm maar lang niet meer zo erg als van de zomer dus niks meer te klagen.Dit zijn de enige dagen in het jaar dat ik in de zon zit behalve dan in eind februarie en begin maart.De herfststormen komen echt wel maar duren maar een paar dagen in een jaar.De zon schijnt ook in de winter als het 10 graden vriest.Maar wat ik onder geen enkele voorwaarde doe is alle leuterkoek gaan lezen over het weer op weeronline of s avonds naar het weerpraatje luisteren.Daar erger ik me kapot aan dus doe het gewoon niet,scheelt een hoop ergernis.Bedenk maar dat het nog maar half september is en de herfst nog moet beginnen.Ik ga verder genieten.

Marian - 10-09-’18 22:31
Joost

Nou hier in Brabant hebben we tot nu toe zeer weinig bewolking en regen gehad, elke keer gaat het boven de rivieren los. De vooruitzichten voor volgend weekend en de dagen erna zijn ook weer uiterst triest (dinsdag 28 gr.) Ik vind dit persoonlijk dan geen na-zomer meer maar echt gewoon zomer! en kan daar nog steeds niet van genieten.
Het hoort gewoon niet meer zo warm te zijn, we hebben al zoveel gehad, ben er zo klaar mee, en ik begrijp dat als je vorige week een bak met regen hebt gehad dat je daar wellicht anders tegenaan kijkt maar zoals gezegd hier in brabant nagenoeg niets.

Joost - 11-09-’18 09:29
annelies

aan Joost- hetzelfde geldt voor zeist, wij zitten dan wel boven de rivieren, maar het is toch elke dag weer droog en anders wat minidruppels. vorige week een paar keer een plensbui , maar ik ben het net als jou ook strontzat. en we huppelen inmiddels weer in ons sjohnnetje (zon op zijn hollands) hier in zeist, wat een kotsjaar

annelies - 11-09-’18 11:42
IemandUitDeRandstad

Liever sowieso geen nazomer omdat we al zolang 20+ hebben gehad. Al sinds april. Ik vind dat het lang genoeg warm is geweest. Dus een nazomer zit ik niet op te wachten. Maar als het dan nazomer word denk je inderdaad aan temperaturen net boven de 20 en niet ruim erboven inderdaad. Brabant en het zuiden zijn inderdaad echt de pineut want daar word het nog wekelijks 25 graden of meer. Vandaag word het daar ook weer 25+ en voor volgende week geven ze weer temperaturen van 23 tot 26 graden. Dus dat vind ik dan weer echt zomer zoals Joost zegt. Voor mijn woonplaats staat er 23 graden met zon voor volgende week en voor vandaag 22 graden. Ik vind ook wel dat dat nu wel mag stoppen. Ik zit ook niet te wachten op 20+ tot eind oktober zoals vorig jaar. Over regen valt er hier in het westen niks te klagen maar we blijven een neerslagtekort houden.

IemandUitDeRandstad - 11-09-’18 12:50
Jozef 1965

Hier ook geen sprake van genieten; brandende zon en bijna geen wolken.

Jozef 1965 - 11-09-’18 14:23
Marian

Hier in zeeland nu ook flink warm maar gelukkig waait het hier hard.

Marian - 11-09-’18 15:20
Kerstvrouw

Ik krijg nu even geen vat op winterwoman. Ten eerste noemt ze zich winterwoman maar geniet wel van de nazomer en vraagt zich daarbij ook nog af of ze dat niet mag zeggen op een forum voor zomerhaters…
ten tweede vindt ze dat er al veel dagen met lage temperaturen en bewolking zijn geweest, winterliefhebbers houden toch van lage temperaturen?
Ze kan zich dan beter summerwoman noemen.

Marian, ik geniet pas als het (eindelijk) eens voor een langere tijd iets frisser wordt, zodat ik ook weer eens kan voelen hoe het is om met warme kleding en een jas te lopen.

Joost, Randstad en Annelies zeggen het eigenlijk precies goed. Te vaak droog en zonnig en notabene warm. Die paar frisse dagen stellen eigenlijk niks voor. Het zomerweer duurt te lang. En ja, er zitten een paar koelere dagen tussen, maar toch jammer dat er dan steeds weer een warme dag bij moet komen.

Kerstvrouw - 11-09-’18 15:36
annelies

dat is wel lekker marian

annelies - 11-09-’18 15:53
annelies

…die wind bedoel ik

annelies - 11-09-’18 15:53
Erica

Limburg en omstreken hebben het zwaar. Ik vind dit ook nog te erg. Vorig jaar in eind october nog 24 graden. Hopelijk gaan we dat dit jaar niet halen. Duimen! We hebben genoeg gehad. Het moet veel meer gaan afkoelen ipv omhoog gaan. Ik vind dit ook nog gewoon zomer.

Erica - 11-09-’18 16:00
Prozac

@kerstvrouw, laat ik dat dan even heel duidelijk duiden voor je: Je mag op dit blog (geen forum) zeker zeggen dat je geniet van de nazomer. Dat is voor iedereen anders en ik ga de discussie niet weer aan, maar ik laat bezoekers niet dicteren wat andere bezoekers wel of niet op mijn blog mogen zeggen. Geen dank, ik heb het graag voor je verduidelijkt.

Prozac - 11-09-’18 16:19
annelies

aan prozac/ oke bedankt

annelies - 11-09-’18 16:29
Kerstvrouw

Prozac, ik lok geen discussie uit en ik heb niet eens gezegd dat ze het er totaal niet over mag hebben. Ik vind het alleen vreemd dat iemand die zich Winterwoman noemt zo moeilijk doet op een forum voor zomerhaters. Moeilijk over het feit dat ze voor haar gevoel niet mag genieten van de nazomer en dat er al genoeg koudere dagen zijn geweest. Maar goed, wie ben ik…

Kerstvrouw - 11-09-’18 16:36
Jozef 1965

Het is eigenlijk niet benauwd, in tegenstelling tot de eerste 4 dagen van de voorbije week, en het waait ook behoorlijk goed, maar om te genieten is het ook niet – te warm en te veel zon.

Jozef 1965 - 11-09-’18 18:24
Winterwoman

@Prozac, dank voor de aanvulling. En idd, het is een blog, geen forum.

@Kerstvrouw, hoe ik mijzelf noem is niet jouw zaak. Dat de winter mijn favoriete seizoen is en dat ik toch geniet van de nazomer, is ook niet jouw zaak.
En leer lezen. Ik heb het nergens gehad over koudere dagen, ik had het over dagen met lagere temperaturen. Ik zit in Utrecht, waar de temperaturen lager zijn dan b.v. in het zuiden.
Enfin, ik dacht dat dit een leuk forum (blog) was waar we ervaringen kunnen uitwisselen. Maar dat kan blijkbaar alleen als dat in het straatje past van een aantal mensen hier, anders word je compleet afgezeken/op je plek gezet.
Jammer en onnodig.

Winterwoman - 11-09-’18 21:29
Marian

Een zomerhater zit in dit hokje met de volgende voorwaarden….
De winterhater zit in dat hokje onder de volgende voorwaarden….
Mooi niet dus ,er zijn geen hokjes waar je mensen in kan plaatsen.

Marian - 11-09-’18 22:05
Marian

Morgen wordt het heerlijk baggerweer trouwens :-)

Marian - 11-09-’18 22:08
annelies

ja, heerlijk marian. hoop dat het inderdaad dan ook echt komt, valt zo vaak tegen hier..

annelies - 11-09-’18 22:37
annelies

afijn, 2 minuten regen en gezichten als een oorworm, hierin zeist, dit was dan onze regendag, op naar de nazomer,

annelies - 12-09-’18 08:44
Winterwoman

Inderdaad prachtig “baggerweer” vandaag :-)
Vanmorgen een flinke plensbui, de lucht is egaal grijs en af en toe spettert het wat. Oja, en het waait ook aardig. Het is 15 graden.
Weer een dag om van te genieten!

Winterwoman - 12-09-’18 11:33
Esther

Hoorde vandaag op het nieuws dat die man van de EU gezegd heeft dat landen nu zelf mogen bepalen of ze de zomertijd of wintertijd aanhouden. Maar als het aan hem ligt gaat de klok voor het laatst in maart 2019 verzet worden. En als er landen zijn die de wintertijd aan willen houden wordt de klok voor het laatst in oktober 2019 verzet. Het is toch niet logisch dat je straks landen hebt waar het continu zomertijd is en het andere land wintertijd. Stel dat wij de wintertijd aanhouden en België de zomertijd en Frankrijk ook de wintertijd. Dat is toch helemaal niet handig? Ik kan hier zo boos om worden. De wintertijd is de echte tijd, dus deze hele discussie slaat nergens op. Ik ben zo bang dat we straks continu zomertijd hebben. Dus dat wordt maanden lang pas om 11 uur donker en in de winter niet meer gezellig om 5 uur donker. En het wordt dan pas om half 10/10 uur ‘s ochtends licht. Is ook al niet logisch. Ik ga liever door met het verzetten van de klok dan het hele jaar zomertijd. Zo, dat moet er even uit :-)

Esther - 12-09-’18 16:20
Bea

Aaaaah! Ik word hier niet goed van!! As dinsdag en woensdag weer 28 graden! Die zomer weet gewoon niet van wijken!

Bea - 13-09-’18 18:52
Bea

En het ergste is dat niemand me. Begrijpt. (Behalve m’n eigen moeder, die het ook snel heet heeft) Iedereen zegt: lekker toch? Heerlijk weer! Lekker nazomer! Bah, ben het zo zat…

Bea - 13-09-’18 22:53
annelies

geen spatje regen hoor, gewoon voor altijd droog, zonnetje. en dan zeg je nog tegen je kennis welke helemaal zonidioot is, van `hier staat echt wel wat tegenover hoor, het gaat echt een keer als een gek herfst worden` kijkt ie me half verliefd aan en zegt ie ´ja? zou het?’ grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

annelies - 14-09-’18 07:47
annelies

en maar weer meteen die F-zon.
regen is alles bij elkaar 3 uurtjes geweest in de hele zomer maar die F zon, sjonne sjonne

annelies - 14-09-’18 07:50
annelies

en dan heb ik het over brabant, limburg en het oosten van utrecht.. NOOIT en bijna NOOIT meer regen, en dan lopen ze daar van te genieten. pfffhhh. wat een F land. zelfs het ijselmeer is verzout door de droogte. en als je het kerkhof van mijn vader zou zien, alle rodenderons welke daar staan, en dat zijn er veel, die zijn gewoon verbrand en verdort. MAAR WIJ IN NL NOG MEER IKKE LEKKER WHUEER (weer op zijn hollands) BAH !

annelies - 14-09-’18 07:53
annelies

en dan te bedenken men al vanaf 1 februari zon heeft heh, met uitzondering van wat nminder in maart.,, IOMG donder op met die SJOHN

EVEN MIJN HART GELUCHT HOOR

annelies - 14-09-’18 08:08
misty

Hoera, de horrorzomer van 2018 is voorbij! Vanochtend een heerlijke wandeling gemaakt in de stevige wind en koele lucht. Ik kan eindelijk weer volop ademhalen. En de vooruitzichten zijn goed, genieten!

misty - 21-09-’18 16:19
Marian

Onstuimig weertje hier in zeeland,je waait hier bijna weg,heerlijk.

Marian - 21-09-’18 21:51
Bea

Is het eindelijk oktober, is het nog steeds zomer!! Nou ja, de handschoenen nog maar ff in de kast laten… alhoewel, s morgens en s avonds is het al lekker koel…

Bea - 08-10-’18 16:40
Bea

Er is nog hoop! Rutte bezint zich nog.. Zullen we met z’n allen een officiële brief schrijven? Dan hebben we er iig alles aan gedaan… Ik teken!

Bea - 18-10-’18 17:16
Jozef 1965

Vandaag is 16 december, en de laatste reactie die ik hier kan zien staan is die van Bea van 18 oktober . .
Deze morgen een dunne laag sneeuw op de grond. .

Jozef 1965 - 16-12-’18 06:15


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.