« Zou het dan echt? | Home | Zomertijd is niet pop… »

Gelukkiger?

Donderdag 19 Juli 2018 at 9:41 pm.

We hebben het redelijk te pakken deze zomer. Het is nu al weken droog en warm. En wat er valt aan buien is niet genoeg om de natuurlijk lekker te voeden... En ja, de media blijven dag na dag zeggen dat het heerlijke weer aanhoud. Dus ik vond het stukje wat Kerstvrouw poste wel interessant om te lezen:

Zijn we gelukkiger als de zon schijnt?

Een kijkje naar verschillende redenen om gelukkiger te zijn met mooi weer! En wat blijkt? Geluk is een vergankelijk iets, dus je kan uitkijken naar zon, regen, sneeuw, winter of zomer, maar het is een vergankelijk iets. Als het er is is het nooit zo mooi als je je had voorgesteld en hoewel er even een gelukzalig gevoel is verdwijnt dat vanzelf weer in de rest van de dag. Dus het weer bepaalt niet of je gelukkig bent of niet. Dat is alvast fijn om te weten.

Dus wat nu? Dan zorgen dat je zelf gelukkig bent. Voor mij, een fris voetenbadje, de ventilator en series kijken op TV... ik kom deze zomer ook wel weer door. Al is het met een paar extra tshirts in de was, want het wordt er niet frisser op! :D

580 reacties

Kerstvrouw

Leuk dat je dit posdt, Prozac! En ik hoop dat velen van ons een geluksgevoel van dit artikel krijgen. Dat dat “blij worden van zomer” meer iets is dat in de hoofden van die mensen zit en wordt aangedikt door de media!

Een beetje leuk verrassend nieuws kunnen we nu wel gebruiken in deze vervelende periode.

Kerstvrouw - 19-07-’18 22:05
Bredanaar

Het is inderdaad een leuk stukje om te lezen. Ik heb het best zwaar, maar pak m’n gelukkige momentjes zoveel mogelijk mee. Een blije dochter in het zwembad in de tuin, ijskoude voeten door met vochtige sokken bij de ventilator te zitten, etc.
Aan het weer kan ik toch niets veranderen, aan gedrag van mensen ook niet. En de absolute onweerlegbare zekerheid dat het koelere weer elke dag weer dichterbij komt helpt ook wel een beetje. De dagen worden ook alweer korter, de zon laat zich elke dag minder lang zien.

Bredanaar - 19-07-’18 22:28
Bredanaar

Ik kom toch nog even tot de conclusie dat ik geen hekel aan de zon zelf heb, mits het niet te warm is. Dat de zon door je heen snijdt als het ware, dat brandende gevoel.
In maart in Oostenrijk voelde ik me prima toen ik ergens op een bankje in de volle zon zat te genieten met korte mouwen en een temperatuur van 4 graden.

Bredanaar - 19-07-’18 22:55
annelies

ik denk we voor altijd die zon hebben nu

annelies - 20-07-’18 08:19
Bredanaar

@annelies: gelukkig is dat niet zo. Ga vast bedenken wat je gaat ondernemen als deze periode voorbij is. Plan iets leuks, tracteer jezelf.

Bredanaar - 20-07-’18 09:10
Kerstvrouw

Ik herken dat, Bredanaar! Ik heb ook meer een hekel aan warmte. Als het koud is kan zo’n zonnetje wel fijn zijn. Ik zeg altijd “de zon mag er best zijn, maar als die ervoor zorgt dat het warmer wordt mag die van mij opdonderen.”
Maar ik ben ook van de afwisseling hoor, soms een zonnetje, soms een buitje, af en toe warm (maar geen heet!) weer, dan eens goede kou… maar de kou is tegenwoordig ver te zoeken in dit land en dar ben ik niet blij om. Ook niet met dat gezeur dat als het hier dan eens wat frisser is dat het toch zo koud is. Dat drama eromheen, ook van de media. Vreselijk! Stomme mensen ook!

Ik zag dat ik in mijn eerste post een typfout had gemaakt. Posdt. Dat is niet echt een woord. Haha! Maar goed, typen op de tablet is lastig.

Nog steeds wordt er 30+ graden voorspeld tot en met volgende week zondag. En natuurlijk alleen maar zon. Ik haat deze zomer!!!

Kerstvrouw - 20-07-’18 10:31
Kerstvrouw

Als bijvoorbeeld de hele herfst alleen maar de zon zou schijnen zou ik ook denken van nou mag het ook wel eens gezellig gaan regenen. Maar de temperatuur is bij mij wat het meeste telt. Niet weer die muffe hoge temperaturen als het bewolkt of regenachtig is. Dan is het ook niet meer gezellig.

Kerstvrouw - 20-07-’18 10:36
erica

Leuk stukje idd! En kerstvrouw, de stad hier krijgt vanwege de brexit een farmaceutisch bedrijf over vanuit Engeland. Daar komen 4000 mensen mee.
Ik ga in aug op vakantie, maar kan de puf niet opbrengen om dingen te gaan regelen.
Dit is niet normaal meer. 30 graden. Ben al drie keer van m’n stokje gegaan. Je lif geeft het gewoon op op een gegeven moment.
Welkom Lylith!

erica - 20-07-’18 13:53
Bredanaar

Er zijn maar heel weinig mensen die 30+ lekker vinden. En een hoop doen alsof.
Laten we ons niet ongelukkiger voelen omdat er een groep is die deze warmte zegt zo geweldig te vinden. Er lijden heel veel mensen in stilte, zo gek afwijkend zijn we nou ook weer niet ;)

Bredanaar - 20-07-’18 14:13
Bredanaar

Allemaal nog geen zekerheid natuurlijk, maar na volgende week zou het wel eens de goede kant op kunnen gaan. Hopelijk worden jullie ook wat gelukkiger hiervan: http://www.weer.nl/nieuws/30-daagse-verw..

Bredanaar - 20-07-’18 15:33
Kerstvrouw

Laten we het hopen, Bredanaar! Aan wat koeler weer zijn wij allemaal wel toe! Maar goed, dit wordt dus doorbijten de komende week. Bah, echt weer om binnen te zitten. Helaas kan dat in mijn geval niet.

Kerstvrouw - 20-07-’18 16:54
IemandUitDeRandstad

Haha ja bredanaar een andere 30 daagse verwachting van weerplaza voorspelde iets heel anders. Dat het in augustus weer opnieuw tropisch zou worden en de hitte en het droge weer gewoon aanhoudt. Ik ga niet hopen op iets wat niet komt. En ook trouwens niet schrikken van tropisch weer wat ze voor over 3 weken voorspellen. Ik zie al erg genoeg op tegen komende week want dat komt wel echt uit met iedere dag 30 graden een week lang. Het word tot 33 graden. En Annelies het is inderdaad heel sneu ja dat ik zelfs m’n eigen flat moet uitvluchten maar ik ben blij dat ik ergens mag logeren om te overleven. Ik ga vanaf maandag als de ergste hitte begint weg uit m’n flat. En ik hoop echt dat we nu het ergste beleven. En we andere jaren veeeeel mildere zomers krijgen dan nu. Vorig jaar vond ik een topzomer als je het vergelijkt met dit jaar. Alle zomers waren zoveel milder dan deze. 20 graden bestaat gewoon niet meer dit jaar. 25 graden is het minimum eigenlijk deze zomer. Zelfs in Lapland was het snachts boven de 25 graden gebleven. Ze weten niet wat ze beleven daar. Ineens Dubai weer in Lapland. Dat bewijst maar dat dit zeker niet normaal is.

IemandUitDeRandstad - 20-07-’18 16:54
Esther

Wat een rot temperaturen staan er weer op het programma de komende twee weken. En nog steeds geen regen in zicht. Zucht……dit is toch wel de ergste zomer in jaren.

Esther - 20-07-’18 18:32
annelies

en vijftien uur per dag die verrotte zon op je smoel heh, dat is het allergezelligste !!!!!!!

annelies - 20-07-’18 20:08
Franca

Als ik de vooruitzichten zie word ik zo angstig, en voel ik paniek. Ik zie 34 in Zuid Oost Brabant. Heb vandaag een ander appartement aangeboden gekregen. Maar moet al accepteren op 6 augustus. Stel je voor dat je moet verhuizen in deze hitte. Het appartement is wel een stuk koeler, dat wel, maar ik weet niet wat ik moet doen nu. Heb veel gedaan aan dit appartement en gaat veel verliezen als ik ga verhuizen. Van de warmte kan ik niet goed nadenken.

Franca - 20-07-’18 20:42
Kerstvrouw

Waarom hebben wij zo veel pech met het weer? Altijd warm in de zomer (deze zomer al helemaal, een helse horrorzomer is dit) en altijd warme herfst en winter. Smerig land dit! Ik wil ook weer eens plezier leven aan buiten zijn, dat kan met die ellendige hitte niet.
Franca Verhuizen met deze hitte lijkt me vreselijk! Ik hoop echt dat het op 6 augustus dan ook is afgelopen met dit baggerweer! Ik kan dan ook niet meer normaal nadenken en maak typfouten of zet de verkeerde woorden bij een zin. Zo stom is dat he? Annelies ik vind zon eigenlijk helemaal niet gezellig, ik vind bewolking knusser. Maar als het regent in de winter is het meestal ook warmer, dat hebben we wel ervaren jammer genoeg. Maar goed, of het dan ook wat kouder wordt als de zon schijnt is tegenwoordig ook maar de vraag. Regende het maar de hele zomer! Maar ja zomer is het rotste seizoen van het hele jaar! En daar hoort straks vast ook de lente onder. Zin in ook, hoezee. Het is net of we in een groentekas zitten.

Kerstvrouw - 20-07-’18 21:04
Marian

Franca tuurlijk moet je gaan verhuizen als je naar een koeler appartement kan gaan dan zijn de zomers veel beter te verdragen en ook al heb je geld uitgegeven aan je appartement,bedenk wat er belanglijker is ,een duur uitziend appartement of een koel appartement ;-)

Marian - 20-07-’18 21:44
Marian

In de huiskamer heb ik nog steeds me airco niet aan hoeven te doen .Alleen 2 keer boven in me slaapkamer en gisteravond was de tweede keer en niet omdat het te warm was maar omdat ik die warmte beu was en zette de airco op 20 C graden en na een tijdje was het prettig koud in de slaapkamer,heerlijk.

Marian - 20-07-’18 21:47
Marian

We zullen vaker dit soort zomers krijgen en als je dan in een koel huis woont wordt het beter te verdragen.Volgens buienradar zou het nu al een uur moeten regenen bij mij maar het is hartstikke droog dus daar klopt ook geen reet van.Maar het is buiten wel flink afgekoeld

Marian - 20-07-’18 21:54
Esther

Op de app van rtl nieuws is nu een poll met de vraag of je er blij mee bent dat het de komende weken nog droog en warm blijft. Maar liefst 63% is er nu wel klaar mee en hoopt op wat regen. Ik had echt verwacht dat de meerderheid deze droge rot hitte prachtig zou vinden.

Esther - 20-07-’18 22:06
Marian

Mensen roeptoeteren tegen elkaar dat ze het heerlijk vinden maar ondertussen vragen ze zich af hoe ze door die warmte heen moeten leven en werken en mensen volgen graag de kudde dus als je erbij wil horen moet je zeggen dat je het het heerlijk vindt,de zielepietjes.

Marian - 20-07-’18 22:40
Rita

Ja, mensen vinden het toch zo “heerlijk”. Ik kwam gisteren op het werk aan en ik zag dat de collega die naast mij zit mijn ventilator aan had staan. Op zich is dat natuurlijk niet erg maar wel verkondigen dat het weer zo “heerlijk” is. Nu heb ik die ventilator wel terug afgenomen want het is maar zo’n kleine USB-ventilator en die koelt.
gewoon niet genoeg voor 2 plaatsen. Ik heb haar gezegd waar ik hem gekocht heb.
@Franca: Ik zou echt gewoon verhuizen. Ik woon helaas in een appartement dat mijn eigendom is dus dat ligt anders maar die aanhoudende hitte (jaar na jaar erger) maakt het leven zeer onaangenaam. Het is hier nu 28 graden in huis, geen wind en het wordt nog warmer. Onleefbaar! Je kan niks meer doen in huis behalve liggen! Randstad is ook al op logement zie ik. Ik heb het dit jaar zeer moeilijk omdat ik ook terug een baan heb. Thuis warm, warm openbaar vervoer en warm op het werk. Medisch stel ik het niet zo super meer.

Rita - 21-07-’18 08:42
Rita

Bij ons kan je in de ardennen op veel plaatsen niet meer kajakken want er staat gewoon niet genoeg water meer in de rivier (op sommige plaatsen nog amper 30 cm diep). Veel verhuurbedrijven zijn dan ook gesloten want genoeg water is wel noodzakelijk natuurlijk. Het gejank zal dan snel beginnen want veel mensen hebben verlof en ze houden wel van de zon en ze verheerlijken het weer maar ze nemen de gevolgen er natuurlijk niet bij.

Rita - 21-07-’18 08:57
Kerstvrouw

Marian, typisch mensen ja. Altijd maar doen wat de meute doet. Zo is het met alles. Vreselijk dat gedrag.
Rita, goed dat je die ventilator hebt teruggepakt. Als je collega dit weer toch zo heerlijk vindt moet ze het ook maar voor lief nemen. En ja, de kans is inderdaad groot dat ze beginnen te jengelen als ze de watersport straks niet kunnen doen. Typisch. Wel de warmte willen maar geen rekening met gevolgen houden, alleen wanneer het hen uitkomt. Kindertjes.

Iemand zei laatst dat nieuwbouwhuizen koeler zijn dan oude woningen. Dat valt best tegen. Ik heb ook een tijdje in een nieuwbouwhuis gewoond en daar warmde het ook heel snel op en was het dan ook echt flink warm! Nu in een oudere woning en hier is het ook warm, maar niet zo warm als in dat nieuwbouwhuis. Een paar graadjes koeler.

Ik heb vandaag nog niet naar de voorspellingen gekeken maar we kunnen al voorspellen wat het gaat worden natuurlijk.

Kerstvrouw - 21-07-’18 09:28
ANNELIES

o jee mensen niet op buienradar kijkebn. het wordt meer dan 10 dagen 31 plus

ANNELIES - 21-07-’18 09:35
annelies

tegen de tijd het spetember is heb ik een zuurstoftank, en wel meer mensen in nl

annelies - 21-07-’18 09:39
IemandUitDeRandstad

Ja warm zomerweer niet leuk vinden is nog een taboe in Nederland. Iets wat vreemd is en niet mag. Dus niemand durft ook te zeggen dat ze het niet lekker vinden behalve wij dan. Ze zeggen ook echt voorzichtig dat ze 30 graden wel TE vinden, want iemand zou het eens moeten horen. En tegelijkertijd blijven ze volhouden: geniet van het lekkere weer! Omdat de zon schijnt en het droog is. Nogal dubbelzinnig. Ja naar het weerbericht kijken heeft geen zin want er staat toch iedere dag hetzelfde: warm tot tropisch heet. Ik woon nog nietzo heel lang in dat appartement en als ik een andere woning wil moet ik weer voor 5 jaar op de wachtlijst. Maar uit ervaring weet ik dat alle flats eigenlijk warmer zijn en een stuk warmer dan huizen. Dus ik kan alleen m’n flat uitvluchten door ergens te logeren of op vakantie te gaan. Ik had zelfs al naar airb&b gekeken in de omgeving van den helder en de wadden. 16 euro per nacht was het goedkoopste wat ik kon vinden. Maarja daar word het nu ook een paar graden minder warm dan die 30 graden. En voor hoelang moet ik wel niet kosten gaan maken. Totdat dat absurde weer eens ophoudt. Ik heb aangeboden gekregen ergens te mogen logeren dus daar maak ik dan ook gebruik van.

IemandUitDeRandstad - 21-07-’18 11:04
IemandUitDeRandstad

Donderdag en vrijdag worden de ergste dagen en word het tot 34 graden zie ik net.

IemandUitDeRandstad - 21-07-’18 11:15
Franca

Misschien moet ik dit niet doen, maar heb net gekeken naar de vooruitzichten en barstte in tranen uit. Ik ben zo moe en lamlendig. Ik heb alleen in de zomer last van paniekaanvallen. Eigenlijk een soort van claustrofobie omdat ik me opgesloten voel door die enorme drukkende warmte, en het gevoel nergens heen te kunnen. Volgende week ben ik jarig, had geen slechter kado kunnen ontvangen. Voel me ook belachelijk dat ik hier maar zit te janken, zo hopeloos, en zo opgesloten dat je niet naar buiten kunt. Moet volgende week werken en om 5 uur in de middag terug lopen 20 minuten in volle zon naar het openbaar vervoer. Als ik thuis kom in de douche en daarna weer janken. Douchen helpt niet, wordt alleen maar nog warmer in het appartement van al die stoom en dichte ramen. Voel me heel verdrietig nu.

Franca - 21-07-’18 13:48
annlelies

aan Franca wat rot voor je. ja je moet natuurlijk eerst na je werk, als je toch al moe bent, tussendoor het feestend en idioot nederland naar het ov lopen in die snijdende zon, om vervolgens in een stampvolle oververhitte bus of trein te mogen reizen. lijkt me vréééééselijk. en dan loop ik nog wel te mopperen over die sauna-ford-ka, waar ik mee naar mn werk ga en weer terugkom, dat is dan nog niets in vergelijking met jou. zojuist was ik twee minuten met binko buiten en het lijkt wel of het nu als 37 c is ipv 27c. en maar nog meer en nog meer voor de nl-s, we motten en zullen het warmste en zonnigste rotjaar ooit krijgen. heb met je te doen op je verjaardag, want ik zou zeer zeker niet te genieten zijn, een enorme chararijnige mopperkont konden ze het meedoen.

annlelies - 21-07-’18 14:29
annelies

ik heb zo een zonnesteek van net even buiten, dat ik mijn naam ook al niet meer goed kan spellen klaarblijkelijk in bovenstaand bericht.

vanmorgenvroeg gestofzuigd en drie, vier van die lanagpootspinnen gedeleted die aan het balkon hingen, toen kwam er nog zoiets als een springhaan langs, hop ook de stofzuiger in. leuk hoor aan een beek wonen, moet je eens kijken wat voor een klein-gedrochten hier allemaal rondkruipen. en verder ben ik wel eens bang ik ook een obsessief compulsief cleaner (TLC) wordt, er gaan hier heel wat uren op in stofzuigen en reinigen met bleek. dat kan ook niet anders met die fuckhitte en al die vieze gore beesten

annelies - 21-07-’18 14:32
annelies

ZIE VORIGE MAIL
balkon moet zijn PLAFOND- gut gut, ik ga mn kop even onder koud water houden, ik ben echt versuft zeg !

annelies - 21-07-’18 14:35
Marian

reinigen met bleekwater is behoorlijk milieu onvriendelijk spul er zijn genoeg andere mindere agressieve middelen om te gebruiken en laat die beestjes toch lekker doen,een gemiddeld huis heeft 1500 spinnen rondlopen en die maken webben en dan vangen ze beestjes dus lekker laten zitten die webben en zo min mogelijk chloor gebruiken in je huishouden.

Marian - 21-07-’18 15:21
Marian

Ik stofzuig maandag 10 minuten en vrijdag 10 minuten en dat is genoeg

Marian - 21-07-’18 15:23
erica

Las net in de krant dat benzinepompen niet goed bevoorraad kunnen worden. Door de lage rivierstanden mogen er er alleen lichtere boten vare en dus wordt er minder benzine aangevoerd. Dus de zonaanbidders met hun auto’s met airco mogen nu ook branden in het OV. Ik zie op tegen de donderdag. ook 20 min. lopen naar de bus, kwartier in de smoorhitte, klussen in het bejaardentehuis en vice versa. Niet te doen eigenlijk. Maar ik kan m’n oude moedertje niet laten stikken. Hopelijk geen flauwvallen of kakbuien.

erica - 21-07-’18 16:04
annelies

marian- ik vind jouw oordeel heel betutteld, en dat heb ik je nu ook al bij andere mensen zien doen. ik stofzuig en gebruik bleek als ik dat wil, ga beginnen met het milieu te beschermen, door iedereen op schiphol te vertellen dat ze maar lekker niet op het vliegtuig stappen, opdat dat milieuvervuilend is. ik ga jou toch zeker ook niet afkraken op je berichten—

annelies - 21-07-’18 16:25
annelies

en gewéldig hoor dat je zo weinig stofzuigd, niet erg hygienisch !!!!!!!!!!!!! de slakken en kakkerlakker kruipen zeker rond in je woonkamer.. iiieeeuuwuww. tja alss we toch aan het oordelen zijn ! ik dacht je hier mocht vertellen hoe je voelt en je hart luchten, krijg je me daar even commentaar en richtlijnen van hoe en wie je mag zijn, jeeetje zeg !

annelies - 21-07-’18 16:29
IemandUitDeRandstad

Ik had precies hetzelfde op mijn verjaardag (eind mei) dit jaar Franca. Het was 30 graden op m’n verjaardag dus ook ik had geen mooier verjaardagskado kunnen krijgen maar niet heus. Ja we zitten al vanaf april in die ellende. Op mijn verjaardag was het de afgelopen jaren ook rotweer. Ik moet ook al een stuk buiten lopen zonder schaduw. Ik moest nog even de laatste paar boodschappen in huis halen voordat ik m’n flat verlaat. Nou ik heb er dus ook koppijn van gekregen. En maar die verhalen erbij moeten horen dat het zulk lekker weer is. Ik kon ook wel door de grond zakken. De supermarkt is heerlijk binnen maar de route er naartoe maakt het onmogelijk. In Dubai hebben ze zelfs airco op de metrostations. Zou hier ook moeten met dit soort weer. En ik kan mezelf meteen weer gaan douchen van dat eventjes buiten komen. Dat is toch belachelijk en niet leuk meer. Ik stink en ik zweet overal.

IemandUitDeRandstad - 21-07-’18 16:52
annelies

en nog eens wat marian- ik heb de ziekte van lyme gehad inclusief een kring, dus spinnen vernietigen zal ik blijven doen, ik zie alles aan voor teek.
ik hoop niet dat jij ook ooit deze ziekte krijgt, want dat is absoluut geen lolletje, vooral emt dit weer zijn er zeer veel teken. en omdat je maar 2 × 10 minuten stofzuigd per dag, ligt er wellicht wel één te loer.. nou dan piep je ietsje minder hard, geloof mij !! spreek uit ervaring

annelies - 21-07-’18 16:53
Dakota

kwam ff spieken op deze website. lijkt leuk maar wat ik merk is onderling gekat word over zijn of -haar schoonmaak. hou ik niet zo van. ff denken of ik dit wel aankan

Dakota - 21-07-’18 17:41
IemandUitDeRandstad

We krijgen nog benauwde hitte ook bah. Gaat echt heel erg afzien worden. 33 graden met een gevoelstemperatuur van?? https://m.youtube.com/watch?v=GuzVNcavvyk De wind komt uit het zuidwesten.

IemandUitDeRandstad - 21-07-’18 18:27
Esther

Het wordt echt afzien volgende week. In huis is het inmiddels al 26 graden. Ik slaap de laatste paar dagen ook een stuk slechter door de warmte. Ik ben echt ontzettend moe en heb het zo gehad met deze rot hitte. Nog 6 weken en dan is het september. Ik hou me er altijd aan vast dat zodra de R weer in de maand zit, het weer “slechter” (voor ons natuurlijk mooi :-) ) weer gaat worden. Maar omdat we al vanaf april met deze warmte zitten, ben ik zomaar bang dat het in september ook nog flink door gaat met de zomer.

Esther - 21-07-’18 19:01
Kerstvrouw

Dakota, dat is al een hele lange tijd niet meer gebeurd! Ik denk dat de dames gewoon (terecht) boos zijn van de hitte.
Franca, ik vind het heel erg voor je wat je verjaardag betreft.Sterkte!!!
Iemanduitderandstad, op jouw verjaardag zou je juist nog niet echte hitte verwachten. Misschien wel warmte, maar echt zo’n hitte hoort normaal niet. Het is al erg genoeg. En 33 graden met een wind uit het Zuidwesten? Wat is dat voor een rare combinatie? Zuidwestenwind voert toch wat mildere lucht mee of zie ik dat verkeerd?

Hier is het vaak net een racebaan. Zogezegde stoere jongetjes die hun auto opgevoerd hebben en dat weer extra aan heel de stad moeten laten horen, zelfs nog in de avond. Stelletje kneusjes.
Ik wou dat het in de avonduren ook eens wat sneller afkoelde! Het is nu maar één graadje koeler dan vanmiddag. Schiet lekker op zo… pffff.

Kerstvrouw - 21-07-’18 19:11
Franca

Afzien is niet eens het woord meer. Ik lijd er extreem onder. Als ik slaap word ik bezweet wakker en dan voel ik in de nacht paniek opkomen. Ik ga mijn gezicht even afspoelen en lig maar te woelen. Het is werkelijk een grote straf dit weer. Wij hebben gewoon al 5 maanden lang afrikaans weer. Maar als je leest op weeronline en andere weersites is het allemaal heel normaal hoor. Ik ben afwijkend, gek. Ook op het werk, extra pesten door te zeggen lekker weertje he? Al die mensen die jubelen met een stoel vastgebonden 3 uur buiten in de hitte zetten met 34 graden. Ik denk dat ze echt genezen zijn. Sorry zulke gemene gedachten heb ik niet zo vaak. Hitte verandert zelfs je karakter. Ben normaal gesproken rustig.

Franca - 21-07-’18 19:57
IemandUitDeRandstad

@kerstvrouw de wind komt uit het noordwesten van Afrika. Waar het dus heel heet is. Die lucht krijgen wij dus via het zuidwesten. Een zuidwesten wind hoeft indd niet altijd voor hitte te zorgen. Maar als die echt uit Afrika komt wel. Haha Franca zulke gedachten heb ik ook de hele tijd. Zet ze maar in de woestijn neer.

IemandUitDeRandstad - 21-07-’18 20:11
anneleis

ja eind van de week 33 c het zal uiteraard hoger uitvallen en aanvoelen als 43 c. ik ga nog maar extra naar de zeeman om van die spaghettibandjetops in te slaan. wat moet je anders heh met dit fuckweer … ik lig maar hele dag slap op de bank, en s morgens en s avonds op mn best, of hoe je het ook noemen wil. op mn best ben ik bij regen en 13 graden

anneleis - 21-07-’18 20:20
annelies

aan franca- goed, goed met der toeter in die sissende zon zetten twee dagen, als je dan toch bezig bent, doe het dan ok namens mij extra goed.

annelies - 21-07-’18 20:27
Rita

Annelies: Marian is toch niet betuttelend of heeft je toch niet afgekraakt. Iedereen heeft hier een mening en mag ze toch delen? Ik vermoed dat je heel chagrijnig bent door de aanhoudende hitte. Ik heb dat niet zo direct op deze website maar in het dagelijkse leven. Ik verdraag nog heel weinig door de hitte. Franca: Ik heb net hetzelfde. Ik voel me zo hulpeloos. Na de douche breekt het zweet me enorm uit want ik stap afgekoeld in een ruimte van 28 graden. ‘s Nachts moet ik uit bed om mijn benen nat te douchen omdat ik me zo ellendig voel. Net of ik ga stikken in mijn eigen warmte. Voor mij iedere dag 45 minuten enkele reis op een bus zonder airco = 90 minuten in totaal. Ik snap je dus volkomen. Ik weet dat dit weer voorbij gaat maar ik voel me zo ellendig gewoon door de aanhoudende hitte sinds april. Moed houden iedereen!

Rita - 21-07-’18 20:33
annelies slot

ahum- met twee bedoelde ik – twee uurtjes

annelies slot - 21-07-’18 20:34
annelies

rita – ik word chararijnig door opmerkingen dat ik geen bleek mag gebruiken en spinnen moet laten rondlopen – oké

annelies - 21-07-’18 20:44
Franca

Dank je Rita, alleen dat je het begrijpt doet al heel veel voor me. Het is ook moeilijk uit te leggen. Maar dat het voor iedereen hier heel zwaar is begrijp ik heel goed. Daarom leef ik met iedereen hier mee. Normaal ben ik een rustig iemand, maar deze hitte doet iets met mensen die eronder lijden. Ik heb ook heel erg met je te doen Rita omdat ik weet dat het in jouw woning al heel lang 28 graden is. Ik wou dat ik rijk was en een zeer koude woning kon kopen met een airco die blaast zoals de Noordpool. Dan mocht iedereen op deze site overzomeren. Toch ben ik dankbaar voor de vriendschap die ik hier ontmoet, het is ondanks alles toch bemoedigend. IemandUitDeRandstad veel sterkte komende week, en ja ik vind het heel triest dat je bijna gedwongen je appartement moet verlaten. Laten we hier aardig zijn voor elkaar, daarbuiten moeten we al elke dag zo knokken tegen de warmte aanbidders.

Franca - 21-07-’18 22:00
Kerstvrouw

Ik las dat mensen al aan het bidden zijn voor regen! En dan zijn wij gek? Wij voorzagen dit al weken geleden. Puh!

Kerstvrouw - 21-07-’18 22:12
Luuk

Volgende week 7 dagen of langer 30 graden of meer.

Luuk - 21-07-’18 22:15
Marian

Je mag wel bleekwater gebruiken maar liever zo min mogelijk.Het zijn niet alleen de grote mileu vervuilers zoals shell die aangepakt moeten worden maar kijk eens in je eigen huishouden wat je zelf kan doen om het milieu minder te schaden,alle beetjes helpen.Betuttelend ja inderdaad :-)

Marian - 21-07-’18 22:22
Marian

Ps teken zitten in het gras en niet in me zeil :-)

Marian - 21-07-’18 22:24
annelies

nou, ik doe huer verder niet meer aan mee, dag marian!

annelies - 21-07-’18 22:51
annelies

ik had het ook gelezen kerstvrouw, dat bericht staat om msn. ik ben benieuwd of het gaat helpen, ik las ook ergens iets over een hittegolfvan vijftien dagen, omg :s :s :s

annelies - 21-07-’18 23:07
Lap

Jemig wat ben ik ongelofelijk klaar met die schurfthitte zeg. Kan wel janken (en doe dat ook bijna) als ik het weerbericht voor komende week zie. Tot 35 gr in het zuidoosten… wtf echt. Vanaf april hebben we al te kampen met die schijthitte. Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat ik de zon verrot scheld zou ik nu stinkend rijk zijn. De dagen worden gelukkig al wat korter maar da’s dan ook echt het enige positieve wat betreft het weer momenteel. Niet. Te. Doen. Herfst, winter, sneeuw, regen, ijs, maakt niet uit, kom ons verlossen van deze hel ALSJEBLIEFT.

Lap - 21-07-’18 23:10
Marian

De indianen deden vroeger een regendans,kunnen we ook eens proberen met zn allen :-)

Marian - 21-07-’18 23:11
Esther

Hier een filmpje. Kunnen we alvast oefenen

Esther - 22-07-’18 08:06
Esther

https://youtu.be/xZEMDZSBkZg

Esther - 22-07-’18 08:07
Kerstvrouw

Franca, die gedachten van jou zijn wel goed! Maar volgens mij zeuren ze dan meer dat ze oneerlijk worden behandeld in plaats van om het weer.
Annelies, ik las het ook. Waarschijnlijk nog tot augustus zengende hitte gaat geven. Nou, wat een feest.
Lap, ik word ook helemaal gek van dit rot weer. Ik ben die warmte en die zon meer dan zat. Kan dat stom ding nog niet meer voelen!
Iemanduitderandstad Hoe is dit toch mogelijk? Dat de wind Afrikaanse lucht hierheen blaast oke, maar is die lucht dan ook zo kurkdroog dat die zelfs een zeeklimaat kan veranderen in een steppeklimaat? Die lucht legt toch kilometers af en vermengt zich toch met lucht van landen die hij passeert?
(Ik ben echt geen weerkundige)

En ik word inderdaad ook steeds prikkelbaarder door dit rot weer en word iedere ochtend met darmkrampen wakker.

Kerstvrouw - 22-07-’18 09:38
Franca

Wat een geweldige nacht heb ik er weer opzitten, maar niet heus. Komende week ook met tropische nachten van 20 graden, tjonge tjonge wat een enorme straf dit jaar. Inderdaad al 4 maanden lang zeker boven de 25 graden en ik weet niet hoeveel 30 graden hier in Zuid Oost Brabant. Als ik naar Accuweather kijk gaat augustus er ook nog tegenaan klappen met zeer warme temperaturen. Ik vraag me echt af aan iemand hier op de site. Hoe is het mogelijk dat wij een mediterraans weer hebben gekregen ? Snappen doe ik het niet. Is dit de norm voor de komende jaren ? Wat is er toch gebeurd met gematigd weer ?

Franca - 22-07-’18 11:21
IemandUitDeRandstad

Het word juist vochtige hitte kerstvrouw. Juist omdat die wind over de zee z’n route naar ons neemt. De wind komt dus uit Afrika waar het snikheet is en met een hoop vocht erbij= extra afzien. Want de gevoelstemperatuur word daardoor nog een stuk hoger en dan krijg je dat benauwde erbij waardoor je extra gaat zweten. Het is al zolang zo heet dat ik het dit jaar gewoon niet meer trek en m’n flat vanavond verlaat voor minstens een week. Ik denk dat de 30 graden wel gehaald gaat worden binnen. Zolang de temperatuur nog 25 graden blijft zit je nog steeds in de hittegolf. Want na deze 30+ week word het mis weer minder warm maar als het 25 graden blijft dan blijft de hittegolf voortduren. Officieel dan. Voor mij hebben we al een hittegolf sinds april.

IemandUitDeRandstad - 22-07-’18 11:23
IemandUitDeRandstad

Nou dit is gelukkig een uitzondering Franca. Geloof het of niet. De wind komt bij ons meestal uit het westen waardoor het gematigd is. En af en toe zuidwest waardoor het snikheet word in de zomer en soms tijdelijk zuid of Zuid-Oost. Maar wij hebben ook meestal geen droge warmte omdat we nooit echt een oostenwind hebben. Het goeie nieuws is dat daarom die shithitte nooit zolang aanhoudt en er lekker onweer komt. Maar oostenwind blijft meestal wel aanhouden, kijk naar dit jaar. Zelfs in Scandinavië hebben ze al die hitte sinds april en daar is het nog uitzonderlijker. We hebben al oostenwind sinds februari. Waardoor we landklimaat weer hebben. In februari en maart was het juist extra koud daardoor. Normaal gesproken hebben we geen oostenwind dus ik hou me nog steeds eraan vast dat dit niet de nieuwe norm word want anders ga ik verhuizen.

IemandUitDeRandstad - 22-07-’18 11:30
anneleis

ow, franca ik was ook zo knullig om alvast te gaan kijken op accuwEAther, alleen maar zonnetjes, ik werd er werkelijk misselijk van. nog vijf weken elke dag die fuckson 14 uur lang. de bomen en struiken hangen hier een beetje verdort maar de rest van nederland loopt maar of knorrend te genieten of ze gaan ook op eens klagen. en voor dat laatste gedeelte zonnige nl’s – JULLIIE WOUDEN TOCH EEN SUPERSOMER? weer niet goed 1

anneleis - 22-07-’18 11:54
annelies

ik wil nu eens superherfstwinter vanaf 21 september, netals nu de lentezomermarathon!

annelies - 22-07-’18 11:56
annelies

volgende week zondag laatste dag juli – de dagen lijken in slowmotion voorbij te komen, iedere dag lijkt er wel drie blehg

annelies - 22-07-’18 12:00
Rita

Ik werd deze ochtend ook compleet duf wakker en badend in het zweet. Ellende en nog eens ellende. Ik hoop dat je op je logeeradres wel koelte en dus rust en ontspanning gaat vinden Randstad. Wij begrijpen hier als geen ander wat een ellende dit weer is. Ik kijk soms op de website noodweer Benelux en de temperaturen voor begin augustus zijn onzeker. Hopelijk draaien ze uit in ons voordeel. Maar die warmte zit in huis en die krijg ik er niet meer uit tot de herfst.

Rita - 22-07-’18 12:17
Franca

Ja de dagen lijken oneindig, zo lang, zo langzaam vooruitkruipend. Zo vies zo plakkerig, zo opgesloten. Ik persoonlijk ervaar de zomer als een grote opsluiting in mijn huis, kan onmogelijk zoals de zonaanbidders zeggen “dingen ondernemen”, maar alleen lusteloos rondhangen.

Franca - 22-07-’18 12:18
Marian

de komende dagen krijgen we wind van het westen en daarna noordwesten,dus hier een koele zeewind en die houdt de boel wat koeler en de afgelopen weken kwam die ook van het noorden of noord west maar niet vanuit het oosten of zuiden.Maar misschien dat de wind draait op het vasteland,weet ik eigenlijk niet.

Marian - 22-07-’18 12:28
Kerstvrouw

https://www.msn.com/nl-nl/lifestyle/relaties/dit-is-de-beste-dag-om-jarig-te-zijn/ar-BBKVluP?li=BBoPEwG

Dat de schrijfster van dit artikel en de bedenkers hiervan toch verrotten in de droogte en hitte.

Kerstvrouw - 22-07-’18 12:48
Jozef 1965

@Rita, iets om niet “wakker te worden badend in het zweet” ? Je schrijft hier ( al tijdje geleden ) over natte t-shirts in huis dragen. Awel, hetzelfde kan ook goed zijn voor ‘s nachts, met een nat pyjama bovendeel. Bij mij werkt het tenminste. .

Jozef 1965 - 22-07-’18 13:27
annelies

mensen/ kijk vooral dus niet op buienradar.

annelies - 22-07-’18 14:53
erica

Over de teken. Die huizen bovenin bomen en struiken. Ze laten zich op je vallen als je eronderdoor loopt. Ze voelen je lichaamstemperatuur. Ik las in een krant dat ze door de vreselijke hitte weinig aktief zijn. Laten we het hopen!
Ik slaap nog steeds met een flesje bevroren water uit de vriezer. In een handdoek, in je nek. Heerlijk!

erica - 22-07-’18 15:18
Rita

@jozef: In mijn bed lig ik liever niet met natte kleding. Het zal wel drogen maar ik wil de matras echt droog houden. Ik heb net een aantal weersvoorspellingen bekeken en ze geven van dit weer tot 5 augustus. De nachten worden 21 tot 22 graden warm volgens het weerbericht op TV. Om te janken want ik moet iedere dag naar het werk.

Rita - 22-07-’18 16:35
Prozac

Op verzoek van Erica:
https://www.youtube.com/watch?v=6016JrjQflw

Prozac - 22-07-’18 16:50
Rita

@Prozac: Dat is echt knap gedaan! En heel leuk om naar te luisteren! :) Hopelijk wordt dit snel een realiteit!

Rita - 22-07-’18 18:32
annelies

ze hebben alweééééér een recordjeread:https://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuwsoverzicht/deze-zomer-wordt-de-droogste-ooit-gemeten/ar-BBKWHjY?ocid=spartanntp

ga aan mijn lijf voelen dat mijn lichaam het ook niet meer trekt, mijn geest is allang over zijn toeren. heb de hele dag geslapen en ben maar moe moe moe en wanneer je dit tegen anderen zegt is het enige antwoord – ga dan eens naar de huisarts, kan je die vent weer gaan uitleggen waarom je de zomer niet trekt.. binnen is het 26c. met een zonnescherm zover mogelijk naar beneden en zonverduisterende gordijnen potdicht. ik weet het niet meer hoor.

annelies - 22-07-’18 20:53
Esther

De verwachtingen zijn inderdaad om te huilen. Na komende week ook nog een week met temperaturen ruim boven de 25 graden :-(

Esther - 22-07-’18 21:26
Rita

@Annelies: Hier is het ondertussen 28,5 graad. Naar de dokter gaan heeft geen zin. Ik ben daar verleden jaar geweest met ook zo’n hitte en ik heb als antwoord gekregen dat een langdurige temperatuur van boven de 25 graden absoluut niet goed is voor mensen met een hoge bloeddruk. Ik moest koelen, koelen, koelen, … en mijn benen wat naar boven leggen ivm het vocht in mijn enkels en voeten. Verder het kalm aan doen. Ik heb vandaag ook een groot deel van de dag geslapen maar morgen moet ik weer gaan werken.

Rita - 22-07-’18 21:27
Esther

Als dit nog een van de koelere nachten moet zijn deze week, wil ik niet weten hoe het aan het eind van de week aanvoelt in m’n slaapkamer. Het is er nu al bloedheet. Ik zou haast beneden op de bank gaan slapen. Sterkte allemaal deze week.

Esther - 22-07-’18 22:27
Franca

Heb ik gedaan geslapen op de bank, mijn benen staker eruit niet super comfortabel. Maar wel voor balkondeur dat was fijn, met wat enkele stijve spieren, maar wel koeler.

Franca - 22-07-’18 23:22
Kerstvrouw

Ik kan dat woord “tropisch” onderhand nog niet meer zien! Het irriteert! Ik zie het al iedere dag voorbij komen. Evenals de woorden hitte en zomers.
Ik ben ook benieuwd hoe we de nachten door gaan komen straks. Hoe is dit toch mogelijk, het houdt al zo lang aan die warmte! Stopt dat nou nooit???

Kerstvrouw - 23-07-’18 09:19
mieke

Sterkte iedereen voor de komende dagen
.Hoe we die moeten doorkomen, ik weet het echt niet :-( De eerste die nu nog tegen mij durft te zeggen wat een heerlijk weer is het toch, die krijgt van mij de volle lading. De hitte op zich is al zo erg, maar dat euforisch gedoe eromheen maakt mij helemaal nijdig. Nieuwslezers moeten zo nodig afsluiten met het zinnetje, geniet van deze mooie zomerse dag, avond, week. En van de week hoorde ik al iemand zeggen hopelijk krijgen we een even mooie NAZOMER,, het meest gruwelijke woord dat er bestaat. Wou dat ik 1 minuut kon toveren, dan toverde ik die zon weg voor goed en altijd !

mieke - 23-07-’18 09:53
annelies

pijn in alle twee mijn slapen, weet niet of ik uberhaubt de 35 plus overleef. lig nu op de bank als een dood vogeltje. woensdag 1000 uur 2e sollicitatiegesprek bij dezelfde werkgever, mot je nog vrolijk gaan doen ook en het eerste zal wel zijn- mooi weer heh? wat ze zullen zeggen. dan zeg ik wel ja hoor. om nu meteen als halfgare idioot aangekeken te worden voor je er al werkt, laat maar ik zeg wel ja ; nog tien uur die fuckson zijn we er weer vanaf. het zou toch eens 14 uur per dag motten regenen 5 maanden lang zeg, elke dag hetzelfde – regen ! i hope so maar die zeikerds motten natuurlijk nassssssssooommmmmeer

annelies - 23-07-’18 11:54
IemandUitDeRandstad

Ik zie ook nog geen vooruitzichten wanneer dit horrorweer stopt. Die dertigers zie ik wel verdwijnen na deze week maar dan blijft het ook 27 graden en zon. En na volgende week dinsdag zie ik weer opnieuw 29 graden. Dit word een lage logeerpartij. En zelfs hier ben ik niet veilig tegen de hitte want dat ven je nergens. Maar wel veel beter dan mijn eigen flat. Rita kun je je niet ziek melden? Dit is toch bizar dat je moet reizen met 34 graden in bussen en treinen zonder airco. Dat kan nog gevaarlijk zijn. In Nederland en belgie word er bog steeds vanuit gegaan dat we geen airco nodig hebben omdat het maar “een paar dagen” warm is zogenaamd. Dat is allang niet meer zo. Dit is gewoon een land geworden waar we ook niet zonder airco kunnen. Die moeten hier ook standaard in de woningen en Ov komen. In de winkels hebben ze het al. De meeste dan.

IemandUitDeRandstad - 23-07-’18 12:02
annelies

heb het enorm te doen met de zomerdepressers die moeten werken deze week-hoop maar de week gauw om is,en de zomerellende ook eindelijk eens

annelies - 23-07-’18 12:03
IemandUitDeRandstad

Zie je ik maak ook al typfouten van de hitte in m’n vorige tekst.

IemandUitDeRandstad - 23-07-’18 12:04
Esther

En het hitteplan is ook weer actief. Met allemaal tips wat we natuurlijk zelf niet kunnen bedenken. Hou je huis koel. Hoe kan je je huis koel houden met deze hitte? Ik houd alle gordijnen dicht, heb een groot zonnescherm die ik naar beneden doe en dan wordt het evengoed nog bloedheet in huis.

Esther - 23-07-’18 12:37
IemandUitDeRandstad

Haha ja echt he Esther. Ik stond met een man in de lift en die zei tegen me: ik heb een goeie tip om het binnen koel te houden. Je moet alle ramen dicht houden. Ik wist niet wat ik hoorde. Echt really? Ik zou bijna keihard moeten lachen erom. Het is een zelfde soort tip als dit: als je niet wil dat je nat word van de regen moet je een paraplu opdoen. Als je geen brandwonden wilt moet je geen vuur aanraken. Johhhhh meen je dat nou?? Morgen al 31 tot 34 graden. En donderdag en vrijdag word het 34 tot 36 graden. Die 36 is voor het oosten en zuiden.

IemandUitDeRandstad - 23-07-’18 12:58
Bredanaar

Aan de hand van IemandUitDeRanstad (over hoe we hitte onderschatten), hier even duidelijk dat overhitting een serieus probleem is: https://www.gezondheidenco.nl/241102/zomerhitte-onderschatte-sluipmoordenaar-hoe-houd-huis-koel/
Het wordt tijd dat onze omgeving op dit soort periodes wordt ingericht. Maar ja, niet te betalen helaas.

Bredanaar - 23-07-’18 14:48
Bredanaar

Om de titel van dit stukje blog niet te vergeten: een beetje geluk voor mezelf gecreëerd door met een vochtig t-shirt de hele dag voor de ventilator te zitten. Dat maakt het een stuk beter te verdragen.

Bredanaar - 23-07-’18 15:10
IemandUitDeRandstad

Ooh geloof me ik weet heus wel dat dit debiele weer gevaarlijk is en dat neem ik ook JUIST serieus. Alleen de tips die je krijgt die nogal voor de hand liggen en eigenlijk iedereen wel zou moeten weten vind ik een lachertje. Het is toch logisch dat je deuren en ramen dicht moet houden om die hitte buiten te houden. Ik vind ook dat openbaar vervoer met dit soort weer niet kunnen als ze geen airco hebben. Je kan ook niet normaal een auto instappen met dit weer. Mensen met chronische ziekte of overgewicht lopen ook gevaar met dit weer. Hun conditie lijdt er flink onder. Lijkt wel alsof dit over mij gaat want ik lijdt er ook ontzettend onder. Ik ben moe en uitgeleefd maar heb toch geen chronische ziekte of overgewicht. Misschien alleen geen goeie conditie maar ik kan niet sporten met warm weer. M’n conditie word in de zomer ook zoveel slechter. Ik kan gewoon veel slechter tegen warmte dan andere mensen. Als ik eventjes een kwartier in de felle zon loop krijg ik al hoofdpijn terwijl andere gerust een paar uur in die zon gaan zitten.

IemandUitDeRandstad - 23-07-’18 16:06
Kerstvrouw

Ik zou deze week naar de tandarts gaan maar ik heb het afgezegd omdat ik niet tegen de hitte kan en dus niet kan komen vanwege dat rot weer. Zat die doos aan de telefoon gewoon zo dom te lachen toen ik het daarover had. Respectloos wicht is het ook! Zij zal wel weer met haar autootje met airco naar het werk en naar huis gaan.
Iemanduitderandstad Mijn conditie wordt ook slechter met warm weer. Slappe spieren en heel snel moe. Soms voel ik me draaierig en heb ik het idee dat ik omval.
Bredanaar mensen zeuren dan dat stoken in de winter toch oh zo duur is. Wij betalen ons straks toch oook blauw aan stroom voor de ventilator of airco?
Annelies sterkte woensdag! Zal het wel weer al bijna 30 graden zijn om 10.00 uur.
Esther ja geniaal dat hitteplan. Ieder jaar komen ze inderdaad weer met dezelfde tips.
Mieke ik kan alles wat het woord zomer bevat ook niet meer aanzien en aanhoren en ik hoop toch zo van harte dat het na augustus AFGELOPEN is met dat stinkseizoen!
Ik ben die halfnaakte lijven op straat ook zo zat.

Kerstvrouw - 23-07-’18 18:40
Kerstvrouw

Waarom krijgen scholieren wel een tropenrooster en werknemers niet? Ik vind dat ze werk dan ook maar stil moeten leggen, kunnen ze zien hoe slecht die rotte hitte voor de economie is en doen ze misschien eens meer om die domme opwarming te vertragen.

Kerstvrouw - 23-07-’18 18:43
IemandUitDeRandstad

Het is toch niet te geloven!! Nou die logeerpartij gaat niet meer door. Ik ben boos weggegaan. Ik dacht in een koel huis te komen en dat is het ook. Maar die zetten de tuindeur open met 30 graden buiten. Kwam ik daar binnen en ik zag de temperatuur ieder halfuur oplopen met een halve graad. Is het daar ook gewoon 27 graden binnen en dat loopt nog wel verder op. Die blijven stug volhouden dat als de zon niet schijnt je de deuren open moet doen voor de ventilatie. Ik heb dus uitgelegd dat het niet zo werkt maar het wil er niet in. Dus ik ben weer weg gegaan. Jammer hoor. Dan ben ik beter af naast m’n mobiele airco. Die zet ik dan maar dag en nacht aan. Ik ben echt zooo klaar met al die dombos en zomer idioten. En inderdaad kerstvrouw wat een respectloze reactie en behandeling krijg je zeg.

IemandUitDeRandstad - 23-07-’18 18:52
Esther

Ik heb ook van die collega’s die nu met de dit weer ook de ramen wagenwijd open doen. Dus vooral lekker de warmte naar binnen halen. De zon staat er al lekker de hele dag op te branden. Dus de 30 graden binnen wordt wel gehaald. Heerlijke temperatuur om in te werken toch…..

Esther - 23-07-’18 19:36
Franka

Wat een week wordt dit onvoorstelbaar. Hier in Zuidoost wordt het 36 graden. Ik ben boos, verdrietig dat ik zo de week moet doorkomen. Eindelooooooos lang alles is eindeloooos lang. Mijn airco draait op volle toeren. Inderdaad einde van deze zomer betaal ik me scheel dat weet ik nu al. Ik kan moeilijk slapen en ‘s nachts krijg ik paniek aanvallen als ik wakker wordt. Wat een nachtmerrie is dit.

Franka - 23-07-’18 20:05
IemandUitDeRandstad

Het koelt ook totaal niet af buiten. Het is maar 1 graadje minder heet dan overdag savonds om bijna 9 uur. Ik weet wel dat ik niet ieder jaar opnieuw een halfjaar in een hel wil leven omdat het toevallig zomer is. Een halfjaar lijden is te veel. Ja Esther die mensen denken ook als er een windje staat dat het voor verkoeling gaat zorgen. Bewegende lucht voelt altijd een stuk koeler aan dan stilhangende lucht. Maar het blijft dezelfde hitte lucht. Dat begrijpen veel mensen niet.

IemandUitDeRandstad - 23-07-’18 20:50
annelies

van mijn coach mag het wel een ´dagje´ koeler zijn of geen zon.
toen ik zei, dat mag van mij wel vier maanden, zei -hij – nee dat is ook weer niet fijn !

annelies - 23-07-’18 21:00
annelies

nee het mot zo blijven, voor altijd ons sonnnuuutttjjjjhuuhhhh. straks na 23 uur binko weer uitlaten. heerlijk zonder al die zonlikkers op de weg

annelies - 23-07-’18 21:05
annelies

vrijdag overleven we niet mensen, er staat nu 36c

annelies - 23-07-’18 22:38
Kerstvrouw

Gvd volgende week gaat het gewoon weer verder he! Weliswaar geen 36 graden meer, maar alsnog warm met waarschijnlijk weer ik kan dat woord nig niet meer zien tropische temperaturen. Hou toch op! Wat een ellendige zomer dit jaar, bah! Soms wou ik dat ik begin vorige eeuw geboren was. Dan was ik nu overleden na een voltooid leven waarin ik heel oud mocht worden en had ik deze rotte zomer nooit meegemaakt maar in een normaal gezond klimaat geleefd waarin winter nig winter was. Ik ben het zo moe! En mijn lijf wordt er ook steeds zwakker door.
Iemanduitderandstad, onbegrijpelijk dat iemand met dit weer deuren open zet. Alsof dat helpt. Zijn die wel gek op warmte?
Franka, ik ben ook boos.
Annelies (veel) mensen zijn maf. Dat die coach van jou maar naar de woestijn gaat.

Kerstvrouw - 24-07-’18 10:03
Kerstvrouw

Typfouten, niks dan typfouten. Vreselijk, een tablet. Maar goed, heb even geen keus. Mijn laptop wordt ook broeierig en behoorlijk traag met die hitte.

Kerstvrouw - 24-07-’18 10:04
Franca

Vannacht op de bank geslapen, balkondeur open en raam slaapkamer, nauwelijks wind, binnen 27 graden, met waaier op mijn gezicht. Toen ik vanochtend wakker werd begon ik spontaan te huilen, omdat ik weet dat het vandaag nog niet eens de ergste dag is, maar dat die komt donderdag en vrijdag. Zit erover te denken om een hotel te boeken met airco en om daar te gaan slapen, als cadeau voor mijzelf. Ik vind de hitte claustrofobisch en dat is de reden dat ik af en toe paniek voel. Ik heb hier nooit last van in de herfst of winter. Elk jaar zie ik ertegen op als het weer voorjaar wordt. Het is dat je hier een baan hebt, en je geld moet verdienen, en je hele leven met familie en vrienden hier is, anders is het toch een serieuze optie om te vertrekken naar koelere oorden. Ik snap ook echt niet waarom het hier warmer moet zijn dan Portugal bijvoorbeeld, en dat wij zuid Turkse temperaturen hebben. Ik maak me ook werkelijk zorgen om de kosten van de mobiele airco bij de afrekening, dat ding draait hier bijna 24 uur per dag.

Franca - 24-07-’18 10:48
IemandUitDeRandstad

@kerstvrouw Die mensen houden inderdaad van de zomer maar niet van 30 graden. Ze deden het om het koeler te krijgen. Waar het dus alleen maar warmer van word. Maar ze voelen een windje en ervaren dat als verkoeling. Ik zag de temperatuur natuurlijk ontzettend oplopen en ik voelde die warme fohn lucht naarbinnen waaien. Ik zie zelfs bij mijn woonplaats 35 graden staan voor vrijdag. En ze zeggen bij weeronline dat het zelfs 37 graden word vrijdag. Echt temperaturen voor zuid Turkije inderdaad. En ik wou dat ik in IJsland geboren was. Dan had ik nooit last van die hitte. Maar wel met dezelfde mensen als nu. Zelfde familie etc. Want die hitte is wel een hele erge straf voor mij ieder jaar opnieuw. Ik ga er zo ontzettend onder gebukt dat ik gewoon geen leven meer heb. Het is eigenlijk alsof je een gevangenis straf uitzit. Ik moet boodschappen doen maar die ga ik pas savonds doen als het wat minder heet is.

IemandUitDeRandstad - 24-07-’18 12:52
IemandUitDeRandstad

Nou ik lees en zie dat het in het weekend tijdelijk minder heet word. En na het weekend keert het tropische weer gewoon weer terug. En eerst zou het 35 graden worden in het oosten maar nu word dat dus gewoon de temperatuur voor het midden. Want het word tot 37 graden.

IemandUitDeRandstad - 24-07-’18 12:59
IemandUitDeRandstad

O hemel ze weten niet zeker of het afkoelt in het weekend. Als dat niet gebeurd word het NOG warmer. Die 40 graden waar ze het eerst over hadden komt weliswaar niet uit maar 37 graden komt er wel heel dicht in de buurt. Dus het komt eigenlijk zo goed als uit.

IemandUitDeRandstad - 24-07-’18 13:20
annelies

ja lekker ! gister een dagje migraine, vandaag alweer pijn in mijn hoofd en van het weekend worden we dan echt gekookt en geroosterd. en dan moet je nog eens zo´n stomme coach hebben die maar telkens vraagt wat je doet op een dag. nou slapen balen opruimen, hoofdpijn hebben, de hond snachts uitlaten enz enz. maar volgens mij ben ik saai, want ik huppel niet buiten rond.
hoop dat dit gfiguur de herfst van zn leven krijgt sarcastisch voor hem en optimistisch voor ons.-

kutweer ! krijgen we nu ook nog de 50c =

annelies - 24-07-’18 14:15
Candy Cane Lane

Mijn omgeving vindt het ‘apart’ dat ik binnen blijf, maar ik ben heel erg blij te lezen dat ik niet de enige ben met een hekel aan de zomer. Ik kan echt niet uitdrukken in woorden hoe vervelend ik deze dagen vind. Alsof mijn leven op ‘pauze’ staat. Net afgesproken op een terras, verschrikkelijke hitte, was gewoon niet leuk. Ik tel de dagen af tot oktober… Ik wil kou en truien.

Candy Cane Lane - 24-07-’18 14:22
Candy Cane Lane

@IemandUitDeRandstad ik kan het zelf niet beter verwoorden. Ik denk er PRECIES zo over.

Candy Cane Lane - 24-07-’18 14:24
Marian

Moest vanmorgen een paar uur weg en op de terugweg even bij appie heijn naar binnen en afkoelen bij de koeling.Zit nu thuis met alles dicht en de airco aan en voel me net een gevangene omdat je nergens heen kan.

Marian - 24-07-’18 15:00
annelies

dat heb ik dus ook al marian, weken, maanden, het komt echt mn strot uit. en dan zijn er nog mensen die het goed weten, dat je met dit weer wel naar een zwembad of meertje moet gaan, heeerlijk, lekker levend verbranden in de zon, of glibberen van de zonnecreme …blehhhgg. en verder dat overkookte gedoe in het verkeer op de terugweg, mot er niet aan denken.
morgen 2e gedeelte sollicitatie, ga er met een fakeglimlach op af. lachen hoor !
binko krijgt hier elke dag even lekker een douche, want ook voor honden is het een hel. ik ga van het weekend maar s nachts leven kan ik op de dag slapen

annelies - 24-07-’18 15:20
erica

Heeft iemand verder nog naar het Regenkoor geluisterd? Een video waar je van opknapt!

Via Prozac, stukje naar boven gaan, 22-7 om 16.50 uur.

Mooi he Rita? Hopelijk gaan we het snel in het echt horen.
Geen verschroeide aarde meer! Bedankt voor de moete Prozac!

erica - 24-07-’18 15:23
Marian

Op het strand zal het best lekker zijn en ik woon op 6 km van het strand,maar je moet er eerst naar toe fietsen of met de bus en dan je poten verbranden in het gloeiend hete zand en dan ben je bij het water,dat heb ik er niet voor over.

Marian - 24-07-’18 16:27
Marian

Ik heb buurtkatten die in me voortuin komen slapen onder de forsythia en vlinderstruik

Marian - 24-07-’18 16:29
Marian

Ik ga March of the Pinquins maar weer s kijken,dat gaat over koningspinquins die broeden bij 40 C onder 0.Heeeeeerlijk

Marian - 24-07-’18 16:32
Marian

Hoorde nog op de radio dat een of andere zender allemaal kerst en sneeuw en ijsfilmpjes draaid en blijkt dat als je er naar kijkt nog afkoelt ook.Weet alleen de naam niet meer :-)

Marian - 24-07-’18 16:34
Kerstvrouw

En ook nog extra kans op smog vandaag en komende dagen. Lekker hoor, die hitte. En toch zooooo goed voor de mens!

Kerstvrouw - 24-07-’18 16:54
Esther

Het KNMI heeft zelfs voor morgen code oranje afgegeven wegens extreme hitte. Zullen vrijdag dan code superrood of paars afgeven? Volgens mij wordt het dan nog warmer. Wat ellende dit zeg. Als je buiten loopt, voelt het alsof iemand met een fohn op je staat. @Marian: ik weet niet of je Netflix hebt, maar ze hebben daar een goede IJslandse serie. Die heet “Trapped”, je zie een hoop kou en sneeuwstormen voorbij komen. Heerlijk, hadden we dat weer hier maar.

Esther - 24-07-’18 17:16
Nicolle

Inderdaad gistermorgen nog een client aangetroffen met de verwarming aan……………….. “het is toch koud he?”

Nicolle - 24-07-’18 17:43
annelies

net bij de zeeman een gezin van vier, en dat jochie van een jaar of 12, liep maar gewoon zonder t shirt, zag je al dat zweet op zijn lijf plakken..ieeeuuwww .. doe toch normaal man hier in nederland. nog even en ze doen helemaal niets meer aan..

annelies - 24-07-’18 18:29
Rita

Randstad: Ziek melden op het werk is geen optie want ik heb weekcontracten via een uitzendkantoor en dan mag je ophoepelen. Franca: De afgelopen nacht was hier ook ronduit walgelijk. Ik had een koude douche genomen en ik ben daarna op bed gaan liggen in een temperatuur van 29 graden. Ik ben meerdere keren wakker geworden en deze ochtend werd ik dus ziek wakker. Mijn hoofd ontplofte zowat en ik was echt doornat van het zweet. Ik heb dan langdurig een douche genomen en ik ben beroerd naar het werk vertrokken met pijnstillers. Nu voel ik me beter maar de hoofdpijn blijft vaag op de achtergrond en de hitte is binnen nog wat opgelopen. Living is nu 30 graden heet. Om te janken!
Vrijdag geven ze hier 37 graden en in de realiteit is het dus warmer.
Dat stukje van Prozac (regenkoor) was idd. erg knap!
Ik wens iedereen hier nog veel sterkte voor de komende dagen!

Rita - 24-07-’18 19:19
Kerstvrouw

Tja, straks is de aarde van de mensen en het ongedierte (zoals teken, muggen en zo) alleen. Ik zat te zappen en zag net ergens een nieuwsonderwerp over de droogte. Een boswachter: “Ja, de wilde dieren zouden zich moeten aanpassen aan de omstandigheden hier.” Het is triest. De arme dieren hebben niks meer en die egoistische warmteliefhebbers (met hun airco’s) trekken zich nergens wat van aan en dwingen anderen om te genieten. Vreselijk!
Ik zweet me de hele dag al kapot…
Nicolle, nu nog iemand met de verwarming aan??? Heeft die persoon meer vel of meer bot?

Sterkte mensen!!!!

Kerstvrouw - 24-07-’18 21:44
Rita

Ik las net op de website Noodweer Benelux dat er een serieuze kans bestaat dat het weer gaat kantelen (in en na het weekend). Ik hoop het zo!

Rita - 24-07-’18 21:47
Franca

Ze vinden het heerlijk de zomer, de mensen die ons afkatten en rare zielen vinden. Maar ondertussen zijn wel alle airco’ s uitverkocht in Nederland. Zo lekker vinden ze het dan toch niet. Raar volk die schapen die allemaal over de dam springen als ze zeggen dat ze dit lekker vinden. Dit is niet lekker, dit brengt ook gezondheidsproblemen met zich mee. Sterkte Rita, denk echt aan je, vind het ook erg voor jou. Voel me zo slecht en ben angstig voor wat nog komen gaat. En laten we hopen dat Noodweer Benelux gelijk heeft over het weekend. Ik hoop het zo. allemaal sterkte hier.

Franca - 24-07-’18 22:07
annelies

de maan heeft ook zo een rare oranje gloed. of dat nu door die fuck hittegolf komt of door de bloedmaan aanstaande vrijdag..
net als franca ben ik ook serieus bang voor wat er komt, dit kan niet altijd maar zeer zacht, extreem droog en extreem zonnig- blijven. er staat wat tegenover. ik zag ook zoiets op een filmpje op YouTube over endtimes, dan zie je ook al die rampen elders op de wereld natuurlijk. maar één man vertelde dat er wel eens hele erge stormen zouden kunnen komen naar oa Europa. nou vind ik het heerlijk dat het stormt, maar als je al die erge dingen verderop ziet..
hoop jullie een fijne nachtrust toe, alhoewel de kans klein is..

annelies - 24-07-’18 22:57
IemandUitDeRandstad

Het is hier nu aan het bliksemen en het regent een klein beetje. Haalt natuurlijk niks uit zon bui. Ja het is sinds gisteren officieel even droog als in her droogste jaar ooit 1976. Oow wat erg Rita, nee dan kun je inderdaad je niet zomaar ziek melden. 30 graden bij je binnen vreselijk zeg. Over dat noodweer in het weekend, het is helaas tijdelijk want het word ook tijdelijk ‘iets’ koeler. Na het weekend herstelt het weer zich zoals de weermensen het noemde:S. In het weekend 25 en 27 graden wat alsnog veel te warm is maar iets milder dus. Zelfs dat vinden ze blijkbaar een dipje nu omdat ze het over herstellend weer hebben.

IemandUitDeRandstad - 25-07-’18 04:59
IemandUitDeRandstad

Het is hier nu echt aan het plenzen. Ik zit in west Nederland.

IemandUitDeRandstad - 25-07-’18 05:18
annelies

ik hoop die nieuwslezers de grootste herfst van der leven voelen, met der dipje en herstellend weer, randstad !
hier heerlijk eens bewolkt, ben benieuwd of iedereen nu nog zo vrolijk babbelt bij de ah, of is het dan weer chagrijnig stil, ik denk het laatste want even geen sonnnnuuhhhhtttjuhh. jeetje wat erg

annelies - 25-07-’18 07:34
IemandUitDeRandstad

Het word ook steeds hoger aangepast die horror temperaturen. Nu staat er bij mijn woonplaats 36 terwijl ik in west Nederland woon. En ze zeggen dat het tot 38 graden word nu. Dat is zo goed als die 40 graden waar ze het over hadden. https://m.weeronline.nl/weerbericht-nederland Het heeft hier wel een paar uur geregend. En het is nog lekker bewolkt maar het word alsnog ellendig heet en de zon gaat nog wel doorbreken.

IemandUitDeRandstad - 25-07-’18 11:26
erica

Randstad, ik woon ook in het westen. Wel bewokkt, maar geen spatje regen!

Sterkte allemaal.

erica - 25-07-’18 11:53
Franca

Hier in Zuid Oost Brabant geen regen gezien, alleen zon, zon en nog eens zon. Hier in Zuid Oost staat ook 38 graden aangegeven. Hebben ze toch gelijk gehad die voorspellers. Op diverse weersites verschillende temperaturen. Sommige site kicken erop als ze de extremen laten zien. Zal nu maar niet schrijven wat ik denk, want dat is te grof. Annelies heeft gelijk als het stormt en regent en ik met een vrolijk humeur de AH binnenloop, dan allemaal sjaggie gezichten omdat ze niet meer in Zuid Europa verblijven. Verschrikkelijk weer roepen ze dan. Ik ga dan een grote knipoog geven en zeggen “ hoe komt u daarbij mevrouw dit is heeeeeeerlijk”. Dan laat ik haar verbouwereerd achter. Groot gedeelte van Nederland raar volk, heel erg individualistisch en egocentrisch. Het moet voor hen goed zijn hoe andere voelen of er onder lijden niks mee te maken. Iemand noemde dat bloot hier, dat de mensen zo bloot over straat gaan. Dan denk ik wel eens, trek eens wat aan joh, je loopt hier niet op het strand. Ik wordt er onpasselijk van om al dat vlees te moeten zien. Alles voor het individu, als ikke het maar fijn heb. Nu beginnen ze te klagen ook collega’s. Ik zei dit is toch wat jullie willen zomer, nou dan heb je het, niet klagen en zonder airco doorbrengen. Nou succes ermee

Franca - 25-07-’18 12:06
Kerstvrouw

Rita, helaas lees ik juist dat we volgende week weer rotte 30 graden of meer krijgen. En ook weer warmere nachten. Heb er echt zo geen zin meer in he! En veel sterkte. Ik heb met je te doen! Net zoals ik met alle anderen hier te doen heb. En met mezelf. Wat een afgang. Ik heb knallende hoofdpijn. Om 11.00 was het al bloedheet en brandde die rotte zon op mijn hoofd.
Annelies, ik denk ook dat je gelijk gaat krijgen! Dat als die zon een dagje niet schijnt mensen meteen al boos zijn of, zoals je toen zei ,en ik vind het nog steeds een lachertje, naar de lucht kijken.
Iemanduitderandstad, wat erg. 25-27 graden al een dipje noemen. MAN wat zijn die weermensen gestoord!!!
Franca, hier heeft het ook nog geen seconde geregend. Alleen maar zon. Lijkt wel een gele wereld met die zon en de natuur waar nu steeds minder van over is. En ik ben ook angstig en kwaad. Wanneer in godsnaam stopt dit? Het is toch belachelijk dat we ons dit al 1/3de jaar aan het afvragen zijn?

Kerstvrouw - 25-07-’18 12:49
wendy

op de site van Toos&Henk (cartoon uit de Limburger) staat een hele goeie: “nog vakantieplannen?” “Vanaf donderdag lekker afkoelen in zuid-europa”…. vond m errug humor… hele zwarte hmor, maar toch…. http://www.toosenhenk.nl/home.html

wendy - 25-07-’18 13:17
IemandUitDeRandstad

Het is helaas wel letterlijk de waarheid Wendy. Afkoelen moet je inderdaad in zuid Europa. @erica dan zie je hoe plaatselijk de buien waren. Ik zit zuidelijker van leiden. Hier schijnt ook de zon alweer. Kan het alweer bloedheet worden.

IemandUitDeRandstad - 25-07-’18 13:35
IemandUitDeRandstad

Dat zou ook mijn reactie zijn Franca. Ik heb echt totaal geen begrip voor die zomer idioten die nu zeggen dat het veeeeel te warm is. Ja dit is nou zomer. Is toch wat ze willen allemaal! Niet zeuren dus en die lui moeten nu dus genieten dat ze hun zomertje hebben. Succes met het zweten voor ze, is toch ook wat ze graag willen.

IemandUitDeRandstad - 25-07-’18 13:38
annelies

inderdaad aan franca. dat jochie van 12 bij de zeeman met zijn bovenlichaam bezweet bloot, ik dacht ligt het nu aan mij, ik dat gewoon ranzig vind, maar dat vind jij dan dus ook dat het geen gezicht is, behalve aan strand.
aan iedereen verder- inderdaad was een chagrijnig puntje puntje koppen zeg, even geen sjohn (ZON) ik kan me daar zo kwaad om maken. in Afrika gaan er kindjes dood van de honger of dorst en wij kniezen ook hoor, even geen sjohn. is dat alles om voor de kniezen, jeetje hoor. we hebben alles en alles wat ons hartje begeert hierin nl. en dan kniezen we om bewolking. van mij part regent het verder het hele jaar, mot je dan die koppen zien. ik ben er al bij voorbaat bang van.

annelies - 25-07-’18 14:29
Kerstvrouw

Mooi gezegd, Iemanduitderandstad en Franca!

Kerstvrouw - 25-07-’18 14:30
annelies

nu 26.5 binnen, en zonnescherm en lichtverduisterende gordijnen. binko zet ik elke dag maar even onder de douche, zodat het beest ook zn verzetje heeft, naar een meertje ofzo durf ik niet te gaan ipv de algen.
benieuwd hoe warm om 1600 uur.

annelies - 25-07-’18 14:35
annelies

wie van jullie heeft er nog meer een hond en doen jullie hem-haar nu ook vaker ontwormen nu het nooit meer regent. ik heb het idee, die vieze wormen gewoon lekker door het gras en op de straat feest houden namelijk nu ze nooit meer worden weggespoeld door een fikse regenbui.
binko net nog maar eens een tablet gegeven, hij was niet blij, maar goed, alles behalve beter dan last van wormen!

annelies - 25-07-’18 15:05
Marian

Ik heb hier nog geen dansende wormen op straat gezien.Volgens mij zitten wormen het liefst onder de grond en komen ze naar boven als het regent.Merels en Meeuwen lopen vaak te stampen op de grond om het getik van de regen na te doen zodat wormen naar boven komen en ze een lekker hapje hebben.

Marian - 25-07-’18 15:28
annelies

hahahahahha, nee marian, je maakt me aan het lachen, wás het maar zo een feest dat het regende! ik bedoel die wormen in buikjes van honden en katten, het regent nu nooit meer en volgens mij vinden die dingen dat helemaal tof, want ze worden ook nooit meer weggespoeld van bladeren of gras, waar honden en katten graag aan knagen of aan ruiken. hahahah, ik vond je opmerking wel erg leuk

annelies - 25-07-’18 15:31
annelies

en dan hier nog de kers op de taart – zie ook artikel fietspaden komen omhoog op msn!

https://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuwsoverzicht/het-regent-een-beetje-in-nederland-ik-weet-niet-wat-ik-meemaak/ar-BBL1NCT

annelies - 25-07-’18 15:32
Marian

Vrijdag wordt het afzien met een ZO wind gedverdegedver en hier in zeeland 34C maar voor za en zo staat 24 C en regen,nou ben benieuwd.Vandaag geen spatje gezien hier.

Marian - 25-07-’18 15:34
Marian

Niks zo leuk als een enorme meeuw die bloedserieus op de plaats rust staat te stampvoeten :-)

Marian - 25-07-’18 15:40
Marian

Heb vroeger wel katten gehad en die werden ontwormt als ze heel jong waren en daarna nooit meer wormen gehad maar denk wel dat je met die warmte op moet passen met het eten van de hond dat er geen vliegen op komen die eitjes leggen,of eten wat ie van de straat opeet

Marian - 25-07-’18 15:45
annelies

ja bij jullie heb je van die meeuwen, weet ik. je ziet ze ook vaak op zo een strandpaal zitten-.

en ik heb best veel vliegen als ik niet uitlijk, want ik zit aan zo een beek, welke nu ook meurt van de droogte.

bah bah en nog eens bah !

nu moet het vrijdag of zaterdag klaarblijkelijk ook nog gaan regenen, nou eerst zien dan geloven !
ze kunnen van alles roepen op die weersite en weernieuws. volgens mij verdampt het gewoon, maar wel erg pestimistisch geredeneerd natuurlijk ..

annelies - 25-07-’18 15:53
Esther

Ik las het ook op het nieuws dat de fietspaden omhoog komen. Bizar toch? Vanmiddag was het bij mij bewolkt en voelde het niet zo warm aan. Nu trekt de bewolking weg en je voelt gewoon weer de hitte om je heen hangen. Bij mij op het werk was het 28 graden binnen en thuis nu inmiddels al 27 graden. Ik slaap gelukkig nog redelijk, maar heb wel last van hoofdpijn. En ook m’n buik is helemaal opgezet. Ik moet mezelf echt dwingen om wat te eten, want ik heb echt totaal geen eetlust. Vannacht heeft het zowaar wat bij mij geregend. Dat we dat nog mogen meemaken. Het was maar wel heel kort jammer genoeg. Ik zag de voorspellingen voor volgend week ook voorbij komen. We zijn nog niet van de hitte af, helaas. Dit is toch wel de ergste zomer in jaren.

Esther - 25-07-’18 16:51
Rita

Toen ik deze ochtend naar mijn werk vertrok (rond 7u20) hadden we hier letterlijk een wolkbreuk te pakken! Ik was erg blij ondanks dat ik doornat was maar de regen voelde zelfs niet koel aan. Het voelde vies, plakkerig aan. Toen ik rond 8u15 op het werk was, was het weeral over. Ik slaap nu in de stroming van een vloerventilator. Slapen is veel gezegd want dat ding maakt echt herrie maar zonder ventilator slaap ik niet meer. Op dit moment is het hier buiten al 37 graden in de zon (rond 17u15) en de grond ligt buiten vol verdorde bladeren. Echt een rotzomer in het driedubbel kwadraat.

Rita - 25-07-’18 17:38
annelies

ow rita, wat erg ! ik houd uit ellende maar mn kop regelmatig onder de koude douche, dan denk ik `heeeeerrrrrrrllliiijkkk hoor die nederlandse regen´
ik ben op het moment niet wijs hoor, maar dat is niets nieuws, vooral met DIT weer …

annelies - 25-07-’18 19:46
Franca

Op Weeronline weer jubelen over het sneuvelen van records. Vraag me wel eens af of ze realiseren dat achter deze waanzinnige temeperaturen mensen zitten die moeten werken en helaas dingen moeten ondernemen in dit woestijn klimaat. Ze geilen alleen op cijfertjes en hitte. Het is binnen bij mij 28 graden, welkom in mijn persoonlijke sauna. Wat een prachtig kado dit, maar niet heus.

Franca - 25-07-’18 19:54
annelies

gaat nog regenen in zeist staat er op buienradar, inclusief bliksem en donder, denk eerder dat het weer mn kop onder de kraan houden onder het mom van ingebeelde regen en bliksem..

annelies - 25-07-’18 20:20
IemandUitDeRandstad

26,5 graden als binnen temperatuur valt nog erg mee Annelies. Hoe krijg je dat voor elkaar of woon je in een koel huis? Ik ben toch maar ingetrokken bij die mensen. Want bij mij in de flat was er geen beginnen aan en ik werd duizelig en alles. Ik voelde m’n hart sneller kloppen. Ik dacht nee hier begin ik toch niet aan. Bij die mensen die de deuren open houden is het dan alsnog koeler binnen. Als ze zelfs 37 graden afgeven voor m’n woonplaats word me dat te gek. Het is in dit huis ook 26,5 graden op dit moment. Terwijl ik wel in zuidwest Nederland zit nu in omgeving Woensdrecht waar er 22 millimeter regen was gevallen volgens het nieuws. Dus ik zit liever hier dan m’n eigen flat met 28,5 graden. Zal nu nog wel heter zijn. Ik zag grappig genoeg een paar gras sprieten die groen waren terug gekleurd hier. Maar het meeste gras was nog geel/bruin.

IemandUitDeRandstad - 25-07-’18 20:46
Marian

Gisteren werd in japan het juiste woord gebruikt voor wat er nu gaande is,een minister sprak over de regen en daarna de temp van 41 C en had het over een Natuurramp,jammer dat ze het hier niet door hebben of nog niet want de oogsten van dit jaar zijn beroerd en de boeren klagen flink en straks gaan wij klagen want dan wordt het eten flink duurder.

Marian - 25-07-’18 21:46
Rita

Ik lees net dat we vanaf maandag 30/7 tot 8/8 weer temperaturen krijgen van 28 tot 31 graden. In de realiteit is het natuurlijk warmer. Het stopt gewoon niet. Ik heb vanavond gewoon een zak chips als maaltijd gegeten. Ik ben kapot van de hitte en ik kan me in huis amper bewegen dus laat staan eten maken.

Rita - 25-07-’18 22:05
Franca

Ohhhh mijn god a.s. vrijdag wordt het hier in Zuid Oost Brabant 39 graden. Dus wat een paar weken geleden voorspeld is komt gewoon uit. Ik denk dat het destijds teruggetrokken hebben om mensen geen angst aan te jagen. Ik denk dat ze dit allang wisten.

Franca - 25-07-’18 23:08
erica

Nou, hallo, middernacht nu, sliep lekker voeg in, maar nu klaaaarwakker. 27 graden in huis. En nog twee dagen afzien. Even ademhalen, ahum, 27 graden ipv 35 en dan gaan we gewoon weer omhoog.

Ik slaap, ontwaak en slaap weer. Af en toe weet ik niet meer of het avond of ochtend is. Idd. Een gevangene in je eigen huis. Zaterdag weer naar werk, normaal ritme. Voor nederland dan. In de tropen doen ze dat beter met de werktijden.

erica - 26-07-’18 00:14
annelies

ja, idem dito. lekker hoor en de regen viel natuurlijk ook niet, de achterhoekers boffen dit keer.

annelies - 26-07-’18 01:31
Zomaar iemand

Heey Marian, waarom doe jij je airco niet weg? Die zijn namelijk slecht voor het milieu (ozonlaag) Ik snap die milieu mensen niet, wat is jullie probleem? Haten jullie modern leven? En Shell behoeft helemaal niet aangepakt te worden, het is juist zaak subsidieverslindende organisaties zoals Greenpeace en Millieudefensie aan te pakken. Waarom geef je eigelijk om het milieu? Denk jij dat het Milieu ook maar iets om jou geeft? Je bent minder dan een nanomicrodeeltje op het universum…

Zomaar iemand - 26-07-’18 03:13
Zomaar iemand

Annelies, ik zet wellicht binnenkort mijn auto te koop, een Seat toledo 1.6 uit 2000 met IJSKOUDE airco, dat kun je denk ik wel gebruiken ;) En nee het is niet duur!

Anyway.. OT, ik kan dus niet meer slapen met dit rotweer, en ik heb het toch een hele lange tijd volgehouden, (ben ook amper actief meer hier) Maar nu is het echt afgelopen met mijn nachtrust, ik heb niet eens een superairco en ik slaap ook nog eens op zolder. Het huis is nu helemaal doorgebakken met hitte… En ik haat het, ik verslaap mij vaak de laatste tijd, simpelweg omdat ik geen nachtrust kan pakken. Ik snap de mens om mij heen ook niet.. Bij elke hittegolf sterven er mensen (vooral ouderen) en nog steeds is airco niet de standaard.. Het zou op sommige plekken verplicht moeten worden.. Ik vind ook dat bij elke nieuw verkochte auto (zeker bedrijfsauto’s vrachtwagens en bussen) airco verplicht moet worden! Ik lees hier artikelen over een bus/trein zonder airco, jij word al gek na een uur! Wat denk je van die arme chauffeur/chauffeuse.. Niet om jou af te vallen, maar gewoon een voorbeeld! Ik heb echt met die mensen te doen, ikzelf weiger pertinent plekken waar geen airco aanwezig is. Want zonder airco ga ik dood, zeker nu. Ik zie nog wel eens mensen rijden met hun ramen open, knettergek ben je denk ik dan.

Zomaar iemand - 26-07-’18 03:24
Zomaar iemand

Nog één post, we kunnen beter een goede Winter krijgen dit jaar en in Januari/Februari volgend jaar. Misschien kunnen wij met zijn allen geld inzamelen om een raket te bouwen die krachtig genoeg is om de aarde wat verder van de zon af te blazen haha. Of zwavelraketten de lucht in schieten zodat het een tijdje kunstmatig bewolkt blijft. (die laatste optie is een stuk goedkoper!)

Zomaar iemand - 26-07-’18 03:27
annelies

gaat het verder allemaal goed, zomaar iemand- hoe heet je in het echt eigenlijk, je doet me aan een voormalige zomerhater denken die tot voorkort hier ook klaagde

annelies - 26-07-’18 04:20
annelies

niet om jou aan te vallen hoor aan zomaar iemand

annelies - 26-07-’18 04:21
annelies

…maar je doet een beetje maf… aan zomaar iemand

annelies - 26-07-’18 04:25
annelies

en zeg geen OT meer tegen mij, ik weet precies watdat betekent in sms taal. je hebt het lef niet het voluit te schrijven, puberaal ,

annelies - 26-07-’18 04:47
Marije

Prozac, ik vind het zo erg om sommige reacties op je blog te lezen. Wat voor mij een haven van begrip en troost was, lijkt nu soms wel op een vechtarena.

Lichtpuntjes heb ik nodig en die kunnen we elkaar ook geven. Vanochtend was de straat verlichting nog aan toen ik wakker werd. Ik moet het licht aan doen bij het brood smeren. Al lijkt het nog ver weg, dat betekent toch dat de herfst iedere dag dichter bij komt.

En nu we in deze hel zitten, hoe fijn zal het straks zijn als het voorbij is!

Vorig jaar ben ik naar Death Valley geweest. 45 graden plus maar ik heb het overleefd. Al 46 zomers heb ik overleefd. Ooit zal ik er een niet overleven of niet meer meemaken maar tot die tijd zal het weer voorbij gaan. Letterlijk en figuurlijk.

Hou vol! Wat morgen brengt weten we niet maar hoe je je vandaag gedraagt, heb je wel zelf in de hand. Succes en veel frisse gedachtes gewenst.

Marije - 26-07-’18 08:41
Prozac

@Marije, helemaal met je eens. Ik wordt er ook verdrietig van… moet ook eerlijk zeggen dat ik reacties af en toe scan en afhankelijk van wie wat schrijft het niet eens meer lees. Maar ja, de vraag was ongemodereerd van meerdere bezoekers, dus die zullen wel blij hiervan worden… ik weet het niet!

Prozac - 26-07-’18 09:01
erica

En ja hoor, nu ook muggen in huis. Kan er ook nog wel bij! Dat zal overal wel zo zijn denk ik.

erica - 26-07-’18 10:05
IemandUitDeRandstad

Vandaag en morgen 37 graden:S. Ik kan het me nieteens voorstellen. Heb ik het ooit eerder meegemaakt in Nederland? Voor zover ik weet heb ik nooit eerder 37 graden meegemaakt in het westen. Ik zie echt zo op tegen vandaag en morgen. Het word zelfs heter dan in Spanje en Griekenland etc. Toch echt absurd dit. Ik blijf sowieso binnen. Dat lijkt me duidelijk. En er zijn bouwvakkers die bouwvak hebben maar die hebben gekozen om vandaag te gaan klussen bij iemand. Zijn die gek geworden ofzo?

IemandUitDeRandstad - 26-07-’18 10:11
Wendy

betekent OT niet gewoon Off Topic?? of ben ik nu naïf… Overigens, hoe bizar is het dat sommige weerberichten aangeven dat het in Den Haag warmer dan Maastricht gaat worden vandaag en morgen??!! Zit nu op werk… met een ventilatortje aan want voor airco was hier geen geld meer… zucht, dan maar lekker onproductief zijn totdat ik naar huis kan (het is hier nu 27.1 in mijn kantoortje)

Wendy - 26-07-’18 10:54
Kerstvrouw

Prozac, ik vind het typisch dat toen de moderator functie er nog was dat alles goed ging. We konden normaal met elkaar praten. Maar nu zie ik dat hier iemand voor mijn gevoel de trol uithangt en dat mensen op elkaar zitten te vitten. Dat verpest het voor de mensen die netjes met elkaar omgaan. Ik ben dus echt niet blij dat het weer zo gaat. Flauw van jou ook om dat ook zo te zeggen, ik heb het gevoel dat ik door jou nu ook als een onverschillig persoon word gezien terwijl ik dit net zo verdrietig vind als jij. Ik heb nooit iets verkeerds gezegd hier en ik heb er ook niks mee te maken. Ik praat gewoon alleen maar over het onderwerp waar deze hele site om gaat.

Kerstvrouw - 26-07-’18 12:33
annelies

aan allen- mijn naam werd erin genoemd en ik voelde me uit het niets aangevallen omdat ik het wel eens over een sauna ford ka heb gehad. krijg je daar een bericht ik een ijskoude airco auto kan overnemen. dan denk ik ook, word gewoon aangevallen op hoe mijn lichaam op warmte reageert. en volgens mij betekend in populair sms taal de OT onder andere het volgende woord OpTieven.(https://www.sms-woordenboek.nl/) waardoor ik mij niet prettig voelde.

annelies - 26-07-’18 12:58
annelies

ow ik lees ook dat ot Ondertussen kan betekenen, maar aan de toon in het bericht van zomaar iemand, heb ik mijn twijfels of deze laatste betekenis van ot daadwerkelijk bedoeld wordt.

annelies - 26-07-’18 13:02
Prozac

@Kerstvrouw, jij was een van de mensen die expliciet dwingend was in het uitzetten van de moderatie. Dus ja, jij ben 1 van de vier mensen die ik direct aanspreek inderdaad. En dat is niet flauw, dat is een feit. De moderatie was een bewuste keuze om een afkoelperiode in te bouwen die mij veel extra werk koste. En daar werd ik op aangesproken door o.a. jou. En of ik in mijn eigen tijd wat meer vaart wilde maken. Dat wilde ik niet, dus nu laat ik aan jullie om te corrigeren. En als het te veel de spuigaten uitkomt gaat de boel op slot. Keuze en gedrag heeft gevolgen. Dat is iets wat ik als jurist dagelijks meemaak en dat voer ik graag door. Dus ja, jij bent 1 van de vier mensen die ik aanspreek.

Prozac - 26-07-’18 13:04
Marian

Trollen willen aandacht,dus geen aandacht geven en dan is de lol er snel vanaf.Dit type ik terwijl me aircootje heerlijk staat te werken :-)

Marian - 26-07-’18 13:17
Marian

Zie voor za zo en maandag 24 C mag hopen dat het waar is,hier is het nu 33 C maar denk dat het op me plaatsje wel 45 C is.Afgeschermd door de schutting en de keuken muur en de volle zon erop op het zuiden.

Marian - 26-07-’18 13:26
annelies

hahahahah marian, moet wel zeggen – je hebt je humor. hahaha

annelies - 26-07-’18 13:42
Zomaar iemand

Mensen mensen, OT betekent ON TOPIC! Annelies, het was positief bedoelt aan jou, je klaagt over je Ford Ka zonder airco, ik bied je eventueel een met airco aan. Ik dacht dat is positief.. Ik was eigelijk alleen aan het katten op Marian, omdat die over het gebruik van bleek begon tegen Annelies Geloof ik. Dit terwijl ze zelf een airco gebruikt en die ook slecht voor het milieu zijn, dat vind ik een beetje hypocriet.. Anyway, ON TOPIC! :) Van mijn kant stop ik nu met op de man/vrouw spelen. Maar ik vond dat dit even gezegd moest worden Marian. Verder, ik geef echt geen sier om het milieu, dus mij maakt het verder niet uit wat mensen doen. Ook al gooi jij 200 liter bleek in de rivier i couldn’t care less.

Zomaar iemand - 26-07-’18 13:42
Marian

Een beetje humor helpt je deze dagen door en Toos en Henk staan ook in de pzc die ik elke dag lees.

Marian - 26-07-’18 13:47
Zomaar iemand

@Annelies, wie doe ik jou dan aan denken? Ik post al wat langer mee hoor, alleen post ik de laatste tijd niet zo vaak. Ik heb geprobeerd een tijd deze website te ontlopen, dit omdat ik het zo lang mogelijk wou volhouden niet te klagen. Echter nu MOET ik gewoon even mijn ei kwijt.

Zomaar iemand - 26-07-’18 13:50
annelies

aan zomaar iemand- dan heb ik je intenties verkeerd opgevat, vervelend

annelies - 26-07-’18 14:11
annelies

28 c binnen

annelies - 26-07-’18 14:21
IemandUitDeRandstad

Ik vind wel dat als 1 of 2 mensen vervelend lopen te doen hier en de rest niet, dat de rest niet de dupe ervan hoeft te zijn doordat de moderatie functie weer aan zou gaan o.i.d. Zou zonde zijn als slecht gedrag van 1 of 2 personen gevolgen voor iedereen hier zou hebben. Ik zou zoals eerst vervelende berichten gewoon wissen en mensen een waarschuwing geven. Trollen inderdaad negeren. En ik vind het voor de rest gewoon prettig hier zoals de meeste hier praten. En zoals ik me kan uitten in deze zware periode.

IemandUitDeRandstad - 26-07-’18 14:25
Bredanaar

Het mag duidelijk zijn dat we van deze warmte een kort lontje krijgen.
Laten we met elkaar afspreken dat je er van uit mag gaan dat iedereen alles wat wordt gezegd goed bedoeld. Platte tekst van een ander lezen zonder de intonatie van spreken en zonder de emotie op het gezicht erbij geeft al snel misverstanden. En dat is echt niet nodig.
We steunen elkaar, begrijpen elkaar. Maar we hoeven het niet altijd eens te zijn natuurlijk.

Bredanaar - 26-07-’18 14:50
anneliies

joepie ! 285 zonuren, tot en met gister, vandaag erbij wordt 297, dus toch om en nabij weer de 300 zonuren, het zal de warmste en zonnigste (kots, blurphhhlk en arggghh) julimaand ooit gemeten worden – joepie hoor, geweldig. nu augustus nog

anneliies - 26-07-’18 15:40
Franca

Yeppp ook bij mij 28 graden binnen. Merk dat ik heel traag ben. Maar toch ik begrijp het niet, ik begrijp het niet. Als het in Casablanca 25 graden is, in Zuid Portugal hun normale 30 graden. In zuid Turkijke aan de kust 32 graden is. Hoe komen wij dan in godsnaam aan 38 graden. Die wind passeert toch vanuit het zuiden en daar is het koeler dan hier. Ik weet dat IemandUitDeRandstad heeft verteld dat hij onderweg nog meer hitte meeneeemt. Maar hoe kan het nou bijna net to heet zijn als in het Midden Oosten ?

Franca - 26-07-’18 16:01
Bredanaar

@Franca: dat vraag ik me dus ook af. Met als kers op de taart: https://www.bndestem.nl/dossier-de-hitte/het-is-heet-in-europa-maar-in-brabant-het-allerheetst~ac576d62/
Hoe dan?

Bredanaar - 26-07-’18 16:06
annelies

zó daar ben je echt even klaar mee dan bredanaar.. ik vraag me trouwens af of die regen voor zaterdag echt wel komt, of dat het toch weer ingebeelde regen wordt middels mn kop onder de koude kraan.. zucht, wat lucht dat op soms als je al maandenlang op een plensbui wacht

annelies - 26-07-’18 16:09
annelies

grrrrhhhhh die platzakken zijn er nog trots op ook https://nieuws.weeronline.nl/26-7-2018-weeronline-live-recordhitte/

annelies - 26-07-’18 16:18
Esther

Wat een verschrikkelijke hitte vandaag. En dan wordt het morgen nog warmer. Het voelt alsof je in een oven zit. Zaterdag wordt het “maar” 25 graden. En we moeten inderdaad nog maar zien of het gaat regenen. Sterkte allemaal

Esther - 26-07-’18 16:22
IemandUitDeRandstad

De 38 graden is al gehaald. https://www.weerplaza.nl/actueel/extremen/ bij mij 36 graden:S.

IemandUitDeRandstad - 26-07-’18 17:47
IemandUitDeRandstad

Als je ook kijkt op weeronline bij “het weer in”. Zie je allemaal Griekse plaatsen met allemaal temperaturen net boven de 30 en dan staat daar Antwerpen tussen met 36 graden. Echt bizar. Alsof we een Dubai land zijn. Antwerpen is bijna in Nederland, maar daar hoort het ook niet zo heet te zijn. Echt de omgekeerde wereld. Mensen die nu naar Griekenland op vakantie zijn (en ik ken er een aantal) zijn ontsnapt aan deze idiootsie. Die lijden niks als ze weer op hun hotelkamer binnen komen met airco.

IemandUitDeRandstad - 26-07-’18 17:59
annelies

die idioten op weeronline zijn gewoon een hittepool aan het houden, nou lekker volwassen hoor, hoe oud moet je zijn voor weerdeskundige, het lijken wel kleuters joh! Onder het mom van hihhihihihi mijn stad/dorp/regio heeft de hoogste temp., ikke gewonnen- hihhihi. het is je hier niet te grof mag worden dus ik slik even wat in

annelies - 26-07-’18 18:11
IemandUitDeRandstad

Hier binnen bij mensen met een koel huis is het 27,5 nu. Ik heb al hoofdpijn ervan gekregen. Thuis in m’n eigen flat krijg ik dat soort temperaturen binnen bij 25 graden buiten al. Ik ben hier nu veel beter af. Dit lijkt op m’n normale lijden in m’n flat. Het begint hier in zuidwest Nederland te onweren. Hopelijk ook weer veel regen.

IemandUitDeRandstad - 26-07-’18 19:23
Franca

@Bredenaar. Bedankt voor de link. Dat bedoel ik precies hoe is het mogelijk dat het in Porto 21 graden is. Dat is 2,5 uur vliegen zuidelijker, en hier in Zuid Oost Brabant 38 graden, wat normaal gesproken een temperatuur is voor Egypte of in Marokko de Sahara. Maar ik blijf dit uiteraard zeer bizar vinden. We liggen best wel Noordelijk. Wat een afschuwelijke dag vandaag. Gek genoeg heb ik ‘s avonds nog meer last. Voelt of je een overlevingstocht hebt gemaakt en je benen als stroop voelen.

Franca - 26-07-’18 19:49
Rita

In Antwerpen heeft het rond 18u00 zwaar geregend met enkele donderklappen! Ik had net gedaan met werken dus ik liep naar de bus maar die regen bracht geen verkoeling! De hitte bleef ondanks de zware plensbui. Morgen weer zo’n rotdag. En laten we idd. beleefd blijven. We hebben recht om een eigen mening te hebben maar dat kunnen we op een deftige manier duidelijk maken. Ik moet wel zeggen dat het hier heel goed meevalt en ik viseer ook niemand.

Rita - 26-07-’18 20:42
Marian

Vanmiddag op de radio werd er gezegd dat het za en zo maar 24 C zou worden en de dj vroeg of maandag het mooie weer dan weer terug kwam,gelukkig kreeg hij even later wel door dat ie iets heel raars zei.

Marian - 26-07-’18 21:42
annelies

wat is viseren dan, rita, ik ben niet zo goed in vlaams belgisch

annelies - 26-07-’18 22:16
prikkelbaar(s)

Sinds ik weet dat teken niet van droogte houden, kan ik het wat makkelijker uithouden. Ik ben namelijk erg blij dat er veel minder tekenbeten zijn. Ik heb zelf lyme; ben er gelukkig niet heel ziek door maar het belemmert zeker; en weet dat het risico daarop niet zo klein is als dat beweerd wordt door medici en het RIVM.

Maar afgezien daarvan is dit natuurlijk echt een horrorzomer. Inmiddels is hier binnen de 30 graden aangetikt, buiten was het 35 ongeveer. Wat moet je daar nou mee? Meer dan liggen doe ik eigenlijk niet. Veel te warm voor activiteit.

prikkelbaar(s) - 26-07-’18 22:20
Rita

@Annelies: Iemand viseren wil zeggen dat je het op een specifiek iemand gemunt hebt. Dus ik bedoelde in mijn post dat ik het in het algemeen bedoelde en mijn uitspraak was niet gericht aan een specifiek persoon. Dus gewoon dat iedereen zijn eigen mening heeft en ze ook mag zeggen maar op een beleefde manier. Gewoon beleefde omgang met elkaar.

Rita - 26-07-’18 23:11
Zomaar iemand

Wow, ik hoorde onweer.

Zomaar iemand - 26-07-’18 23:26
IemandUitDeRandstad

Op sommige plekken is het gewoon nog 28 graden om 2 uur snachts. Echt absurd gewoon. Het is echt Dubai hier. Alleen heeft daar iedereen airco. Ik zag vandaag op het nieuws dat driekwart van noord Amerika een airco heeft. En hun rekeningen gaan enorm omhoog in de zomermaanden. En het zorgt ook voor een enorme CO2 uitstoot.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’18 01:54
Zomaar iemand

Hopelijk gaan wij wat betreft airconditioning net zoals Amerika worden. De zomer word steeds agressiever en er is maar een remedie omdat te lijf te gaan, en dat is airco.

Zomaar iemand - 27-07-’18 03:59
Zomaar iemand

Ik lees net dat de natuur weer flink huisgehouden heeft in delen van het land. Zo vreemd hier (noord holland) alleen een beetje onweer en een paar spatten regen.. Niet dat ik het erg vind, er zijn in delen van het land complete bomen omgewaaid…

Zomaar iemand - 27-07-’18 04:08
annelies

lekker wakker worden met 28 c binnen mag van mij het hele jaar zo blijven héééérlijk

annelies - 27-07-’18 09:06
annelies

straks nog de verstikke hitte buiten in , ook fantastisch, en morgen weer drie druppels regen in zeist, helemaal het einde, daarna weer een hele maand geen druppel regen, of wellicht één of twee tussen door, wat een feest toch, een prachtzomer

annelies - 27-07-’18 09:08
anneleis

om vervolgens door te gaan tot en met december met ons nazomertje met flinke hete geile temperaturen en zo min mogelijk bewolking, geen regen, geen wind, geen sneeuw, geen stormen, zeer zacht, zeer mietjesachtig weer, en zeker geen ijzel, mist of andere ongein, daarna vanaf februari ons gebruikelijk hoge drukgebied met extreem veel shjon.

anneleis - 27-07-’18 09:13
annelies

ik heb me kop maar weer eens onder de koude kraan gehouden om na te genieten van die giga regen stortbui van gisteravond voorspeld voor oa. zeist maar toch lekker weer overdreef. gelukkig komt die ikke lekker sjhon wel hele dag op commando zodra die voorspeld wordt, daar kunnen we vanaf 0500 uur tot 2200 uur op rekenen. ik hoop het alleen nog maar erger wordt met de natuurvervuiling, dat houdt in nog meer ikke lekker sjhonnig en heet geil weer

annelies - 27-07-’18 09:23
annelies

bovenstaand natuurlijk allemaal flink sarcastisch om misverstanden te ontlopen

annelies - 27-07-’18 09:23
Girlxx

Wat een fantastische website! Dat ik dit nog niet eerder heb gevonden..

Deze zomer is echt werkelijk afschuwelijk en ik klaag niet snel. Ik woon in Zeeland en het is hier niet uit te houden. Ze voorspellen hier 36 graden vandaag. Man man man..

Girlxx - 27-07-’18 10:34
IemandUitDeRandstad

Weeronline zegt dat het op sommige plekken warmer dan 38 graden kan worden vandaag. Ben blij dat ik niet op de allerwarmste plekken zit. Alsof 36 graden nog niet erg genoeg is.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’18 11:04
IemandUitDeRandstad

https://m.weeronline.nl/weerbericht-nederland Ze hadden gewoon gelijk anderhalve week geleden met hun 40 graden. 2% kans erop. Nou je ziet het, het komt gewoon uit! Voorspelde ellende komt altijd uit. Dit jaar in ieder geval. Wat boffen we toch dat we het all-time record gaan verbreken van 38,6 uit 1944. In het binnenland van Spanje hebben ze de hele zomer iedere dag 35 graden en meer. Wij hebben het 2 dagen en zij maandenlang. Kun je nagaan. Ik vraag me af hoe je daar kan leven als je geen airco hebt. Ik durf en wil gewoon niet naar buiten vandaag.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’18 11:21
prikkelbaar(s)

Ja, zo gaat dat in deze zomers… met het grootste gemak komen de warmste opties steeds uit.
Vannacht er drie keer uit geweest om af te koelen op het balkon en sliep steeds maar een paar minuten. Pas tegen half zes ‘s ochtends echt in slaap gevallen. Het is hier nu 29,5 graad binnen (zucht, je kan nog niet eens je arm optillen zonder te zweten).
Ik ga extra genieten van de aankomende herfst en winter. Daar kijk ik nu echt naar uit, na zo’n zomer. Lekker koud buiten, mijn favoriete hele fijne huistrui aan, thee drinken, kaarsen aan, weer normaal kunnen koken, schaatsen kijken (of zelf doen). Heerlijk!! Kan niet wachten. Gelukkig merk je al dat de dagen korter worden en over een maandje, als het september is, is dat al helemaal goed duidelijk.

prikkelbaar(s) - 27-07-’18 11:34
Zomaar iemand

Ik heb vannacht voor het eerst met de airco aan geslapen.. Ik werd dan wel af en toe wakker, maar het is beter dan zonder! Slaapkamer is daardoor heerlijk koel geworden, staat nu op 23 graden ongelovelijk en ik heb zo’n mobiel ding. En mensen, ik hoop dat de voorspelling voor morgen uitkomt, regen/onweer en 22 graden. Dat kunnen wij en de planten héél goed gebruiken. Een nachttemperatuur van onder de 15 graden zou ook fijn zijn.

Zomaar iemand - 27-07-’18 12:10
Esther

Jeetje, het is zelfs in de schaduw niet te harden. Wat een ellende zeg. Vannacht toch nog wel redelijk kunnen slapen. Ik had m’n warm/koud kompres maar in de vriezer gedaan en die in m’n nek gelegd. Pff, gelukkig is het over vijf weken september. Maar ja, eerst maar afwachten wat voor weer het dan wordt.

Esther - 27-07-’18 12:42
IemandUitDeRandstad

Ik zal deze horror lente en zomer nooit meer van m’n leven vergeten! En ik zal nog erger opzien tegen de lente en zomer die eraan komt als de winter bijna voorbij is. Normaal zag ik er altijd al tegenop. Maar vanwege wat we nu meemaken zal ik voortaan bij het woordje zomer meteen hieraan herinnerd worden en bij het woord lente zal ik gewoon ook aan hoogzomer weer van iedere week 25+ moeten denken. Dat gaat automatisch zo. Als ik het woord zomer hoor zie ik meteen altijd een geblindeerd huis voor me met airco en ventilator aan en mezelf die aan het zweten en afzien is. Die gedachte heb ik altijd bij het woord zomer. Dat zal voortaan een nog ergere gedachte zijn.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’18 12:47
IemandUitDeRandstad

Het was om 12 uur al 34 graden:S. Gisteren was het 28 graden op datzelfde tijdstip. We maken nu allemaal de ergste horror dag mee.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’18 12:50
Franca

@IemandUitDeRandstad. Ik heb precies hetzelfde als jij. Super horrorzomer aller tijden. Ik woon dus op dat heetste plekje van Nederland, met Rita waarschijnlijk. Zuid Oost Brabant tegen Noord Limburg aan. Vandaag bij ons boven de 38 graden. Als ik straks in februari ben krijg ik gewoon weer koude rillingen bij de gedachte dat het voorjaar ahum, zeg maar directe zomer en de helse zomer er weer aan komt. Ik ben vrij vandaag, en mijn collega stuurde een berichtje dat hij het zo heerlijk vond, heel goed geslapen heeft, en dit zo veel beter is dan regen en kou in de zomer. Wat moet je in godsnaam nou tegen zo iemand zeggen, terwijl hij weet dat ik enorm onder lijdt. Collega’s zijn niet je vrienden, en hebben niet het beste met je voor, dat blijkt maar weer eens.
Ook wordt het hier morgen 27 graden, vind ik warm en zondag 30 graden dus gewoon heet klote weer. Volgende week voor Zuid Oost hele week 30 graden, dus je huis afkoelen zit er ook niet in. Ik weet het niet meer, voel me wanhopig, afgemat en eigenlijk als ik eerlijk ben super verdrietig. Voel me een gevangene in mijn eigen huis.

Franca - 27-07-’18 13:44
Marian

Me airco draait overuren maar gelukkig draait hij niet op gas maar op groene stroom :-)

Marian - 27-07-’18 13:45
Marian

Het wordt hier bewolkt maar nog steeds vies warm buiten.

Marian - 27-07-’18 14:10
erica

Yes, record is binnen! Nou wij nog in de winter!!Ik las een stukje in de krant van een “pluviofiel”. Had er nog nooit van gehoord, maar dat zijn regenliefhebbers! Daar hoor ik dus ook bij dan. Sommigen gaan buiten staan als regent, of wandelen, of luisteren naar het getik. Iemand had ook een DVD met regengeluiden/wind. En dat ze dus niet worden begrepen. Misschien is het on line te lezen: Leidsch dagblad van vandaag.
Ik zag op de radar wat buiigheid, maar het verdwijnt op de Noordzee.

erica - 27-07-’18 14:21
Girlxx

Ik douche 2 keer per dag en nog steeds heb ik het gevoel dat het niets uitmaakt! Voordat ik de badkamer uitloop zweet ik mij al weer kapot… zit hier weg te puffen zonder airco :(

Girlxx - 27-07-’18 14:52
Marian

Heerlijk in en stilstaande auto staan terwijl het regent en je het getik hoort of in een tentje zitten met regen,geweldig om te horen of met een plu.Was een keer wat minder blij stond op een camping onder een boom met een enorme bui onweer :-)

Marian - 27-07-’18 15:03
Esther

Op m’n werk was het 33 graden binnen. Echt vreselijk. Er worden wel dagelijks ijsjes uitgedeeld. Bij mij thuis is het nu 29 graden binnen. Zo erg heb ik dat nog niet meegemaakt. Hopelijk brengt morgen wat verkoeling. Ik denk dat ik vannacht maar beneden op de bank ga liggen. Het is m’n slaapkamer echt niet uit te houden nu. Dit is echt de grootste horrorzomer allertijden. Als dit nou een paar dagen zou zijn en daarna weer verkoeling, dan is het nog wel enigzins vol te houden. Maar het blijft gewoon doorzomeren en dat al 4 maanden lang. Heb het echt zo gehad nu

Esther - 27-07-’18 15:47
Marian

Volgens buienradar moet het hier binnen een half uur gaan onweren,ben benieuwd

Marian - 27-07-’18 16:11
Marian

Het begint wel flink te waaien nu

Marian - 27-07-’18 16:14
Marian

Onweer komt in de buurt,nu goed te horen maar nog steeds stinkend warm buiten,net alsof je in een oven loopt met warme wind

Marian - 27-07-’18 16:17
Kerstvrouw

Gvd vandaag had ik vrij genomen, vanmorgen boodschappen gedaan, ik drink alsof mijn leven er vanaf hangt en toch, ondanks dat ik met dit rotweer gelukkig thuis kon blijven en heel luchtig gekleed ben voelde ik me een uur geleden slap en had ik last van mijn hoofd. Het is 29,8 graden hier binnen, bijna 30 dus. Onvoorstelbaar. Woonde ik maar niet in het Zuiden des Landsch met die rotte 36 graden! Dat deze rotte warmte toch eens opsodemietert!

Kerstvrouw - 27-07-’18 16:22
IemandUitDeRandstad

Nou kerstvrouw de warmste plek is of was vandaag in zeeland. Zeeuws Vlaanderen met 38 graden. In Vlissingen zag ik ook dat het 37 graden is geworden. In hoek van Holland ook 38 graden. En daar woon ik nog niet zo erg ver vandaan. Ik zit nu bij de mensen in hun koele huis waar het ook 27,5 binnen is. Het is in zuidwest Brabant aan het rommelen nu van de onweer en er zijn wat regendruppels gevallen. Ik ben benieuwd wat het in m’n eigen woonplaats doet vandaag.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’18 16:43
Marian

bij mij schijnt de zon weer terwijl het nu zou moeten regenen

Marian - 27-07-’18 16:46
annelies

was ook niet lekker van het weer, net als jullie, maar heb tot 17 uur geslapen vanaf 1100 uur. vreemd om dat zo mee te maken, ik dacht even een uurtje op de bank hangen.
kan ook nog komen door een tabletje diazepam, die ik altijd nog in huis heb liggen voor erge extra ernstige irritaties, nou dat dan je deze week wel noemen zeg, maar wist niet het zo een effect had, of mss ook wel in combi met lamlendigheid door het weer, hitte, en niet lekker zijn. ga vannacht extra lang wandelen met binko, dat heeft dat beest wel verdiend. ik heb nu toch energie over na mijn dutje op de bank.
in mijn huis is het ook 29c. dus kom nou eens op met die regen of wordt het weer drie mini druppels die het nog benauwder maken. een voordeel voor shjonnig nl is dan dat mannelijk nl. toch dan gewoon kan blijven showen op teenslippers en een mini ´mannelijk´ kort broekkie en gebruinde beentjes…..blruurrrgggkkj

annelies - 27-07-’18 18:02
IemandUitDeRandstad

Het is hier helaas alleen maar bij wat gedruppel gebleven en wat gerommel. De zon schijnt ook hier weer en de temperatuur loopt weer opnieuw op tot 30+. Hopelijk komen er gauw genoeg nieuwe buien.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’18 18:33
anneleis

aan randstad/ daar ben ik morgen ook van overtuigd 2 of 3 druppels.kan me niet voorstellen het gaat zeikregenen, het is nu al zo vaak tegen gevallen

anneleis - 27-07-’18 18:54
Smoke

Volgens weerplaza zal het zaterdag na de buien iets afkoelen. Iets?? Sodemieter op zeg, 36 graden of 26 vindt ik nogal een groot verschil. Voor mij nog veel te hoog maar een verademing na de hel van afgelopen week. Maar oh oh oh, weerplaza zou eens mensen depressief gaan maken met een zogenaamd ‘minder’ florisante vooruitzichten

Smoke - 27-07-’18 18:59
Bredanaar

In elk geval zijn we nu over de top heen en wordt het (hoewel nog steeds niet aangenaam) een stuk koeler.

Bredanaar - 27-07-’18 20:07
mieke

Morgen koeler? Ik wil niet negatief zijn, maar volgens mij moet er dan nog een groot mirakel gebeuren . Ben bij de huisarts geweest, ik trok het niet meer,wist echt niet meer hoe ik de dagen moest doorkomen en heb een klein doosje slaaptabletten meegekregen.Om 11 uur deze morgen eentje ingenomen en gelukkig een paar uur van deze rotdag kunnen weg slapen.

mieke - 27-07-’18 20:07
Franca

Hier geeft hij in Zuid Oost Brabant dezelfde woestijntemperatuur aan van 30 graden de hele week. We komen er nooit meer van af. Compleet moedeloos wordt je ervan.

Franca - 27-07-’18 20:18
mieke

Heb het ook gezien Franca, echt om te janken. Geen verandering in zicht, altijd maar die hoge temperaturen, mensen die zeggen dat ik een zeur ben en maar moet genieten van de zomer, en me niet zo moet aanstellen. Ze hebben geluk dat ik geen agressief karakter heb.En dan heb je al honderd keer gezegd dat je er niet tegen kan, zeggen ze nog , niet gaan fietsen vandaag, t is nog zo een mooi weer. In de winter ging je iedere dag door weer en wind fietsen? En nu ishet lekker weer en blijf je binnen grrrrr Ja tuurlijk niks heerlijker dan fietsen in de kou, dat is echt genieten, tegen de wind in beuken. Moet je dat gezicht van hun zien:-)

mieke - 27-07-’18 20:32
Rita

Bij mij is het ondertussen 32 graden in huis. De afgelopen nacht heb ik amper geslapen ondanks de ventilator. Net haardrogerwind! Ik voel me ook een gevangene van dit weer. Buiten is er geen wind, 38 graden! Ik hem moeite met ademen. Net of er geen zuurstof meer in de lucht zit. Ik heb vandaag wel een ijsje gekregen op het werk. Daar is het ook erg warm maar ik spreek over 26 of 27 graden.

Rita - 27-07-’18 20:44
mieke

Kijk ik net op het kmi, daar zeggen ze 2 a 3 bofore, gek hoor, hier is het 0,0 niks , geen zuchtje wind. Rita, hier binnen ook 32 graden, buiten nog warmer. Wordt weer een nacht om te gruwelen. Regen zullen we ook weer niet te zien krijgen vrees ik, het gaat allemaal de andere kant op :( Denk dat er hier boven mijn woonplaats (Hoevenen) een grote paraplu hangt :( En windschermen

mieke - 27-07-’18 20:53
Kerstvrouw

Trouwens Zomaar iemand, een airco is niet aan te raden. Die blaast warme lucht naar buiten. Dus hoe meer airco’s, hoe warmer de buitenomgeving wordt. Dus niks airco’s. Rotdingen. Zijn alleen fijn voor mensen die de heel dag thuis zitten. Ik hou het in ieder geval bij een ventilator.

Kerstvrouw - 27-07-’18 20:53
Esther

De nachten volgende week wel weer wat koeler gelukkig. Ik heb nu alles open staan, maar het koelt totaal niet af in huis. Ik was al bij bol.com aan het kijken voor een ventilator, maar het merendeel is gewoon uitverkocht. Volgens Weeronline moet het morgen bij mijn woonplaats het grootste deel van de dag regen, maar het bljft evengoed nog een graad of 26. Dus het zal in huis niet veel afkoelen.

Esther - 27-07-’18 21:18
Jolanda

Ja, ik was ook aan het zoeken naar een ventilator want mijn tafel ventilator is vanacht ontploft! Nou ja, er was een flits en een bang en vloog er meteen een stop uit, dus ik stond om half 4 vanacht een stop te verwisselen. Er is nergens meer een ventilator te krijgen, dus ik ben blij dat ik nog een vloer ventilator heb. Hij maakt alleen wel herrie.
Wat betreft ‘airco s zijn rotdingen”, nou ik zal je zeggen dat mijn mobiele airco m`n leven heeft gered deze week. Ik had me geen raad geweten als ik hem niet had gehad, dus hete lucht of niet, ik zou hem niet kwijt willen. mijn slaapkamer was binnen een half uur lekker koel en ik kon weer ademhalen. Dat zal vanavond weer moeten want het is een sauna binnen.

Jolanda - 27-07-’18 21:34
annelies

weer in slaap gevallen achter tv, lig momenteel op de vloer, zo een verkoeling, dan spoor ik maar niet.
ik ben zo ziek van de fuckwarmte ik nu bijna de hele dag heb geslapen, en ben er zo zat van, die hitte en ons sjhonnetjjjhhuhhh, wegwezen allebei !!!!
nu eens op tijd superherfst

annelies - 27-07-’18 21:44
Marian

bij mij waait het nu hard en het is een stuk afgekoeld buiten dus eindelijk boven de ramen weer open kunnen zetten en hopelijk die vieze warmte naar buiten blazen

Marian - 27-07-’18 21:50
IemandUitDeRandstad

Het is hier binnen ook 28 graden nu. Ik zweet als een gek. Thuis had ik m’n ventilator en mobiele airco nog maar hier niet. Maar dit is een koel huis en bij me in de flat zal het ook 32 graden zijn zoals bij Rita. M’n mobiele airco werkt nieteens bij dat soort temperaturen. Heeft ook niet veel zin dan. Er kwam ook bij RTL op het nieuws dat Nederlandse huizen niet gemaakt zijn op deze hitte, johhhh en daar komen ze nu pas achter. Ik roep het al jaren. Komen ze erachter dat ze ook iets moeten doen tegen die belachelijke hitte.

IemandUitDeRandstad - 27-07-’18 22:09
annelies

hele hele en nog eens hele a4tjes op weeronline over de temperatuur en of we toch nog de 40c halen. de derde wereld laten we links liggen, ach schiet elkaar maar af in midden oosten, oja joh, wat vluchtelingen verdronken alweer, aaaaahh mensen zonder eten in india ach ja! wij schrijven alleen over ikke ikke en nog eens ikje hele lappen tekst.
als we eens zo veel over andere delen van de wereld zorg zouden hebben, was het wellicht wat eerlijker verdeeld op de wereld.
maar wij in nl zijn ikke ikke en nog eens ikke
gezellig hoor

annelies - 27-07-’18 22:15
annelies

ik ga trouwens een klacht indienen bij die motherfuckers weeronline, ben het nu zo strontzat.

feedback@weeronline.nl

annelies - 27-07-’18 22:20
annelies /tot slot/

hierbij mijn klacht aan weeronline
———————————————————————
LS,

Kunt u het opbrengen eens zo volwassen te gaan worden eens uw wereldje te vergroten verder dan IKKE LEKKER WEER IN NEDERLAND.

Hele hele en nog eens hele a4tjes op weeronline over de temperatuur en of we toch nog de 40c halen. de derde wereld laten we links liggen, ach schiet elkaar maar af in midden oosten, oja joh, wat vluchtelingen verdronken alweer, aaaaahh mensen zonder eten in india ach ja! wij schrijven alleen over ikke ikke en nog eens ikje hele lappen tekst.

Als we eens zo veel over andere delen van de wereld zorg zouden hebben, was het wellicht wat eerlijker verdeeld op de wereld.
maar wij in nl zijn ikke ikke en nog eens ikke

Gezellig hoor. Maanden lang verhaaltjes van ikke lekker weer, het lijkt wel een kleuterschooltje bij jullie, net als die hittepool van gisteren en vandaag. Dan spoor je toch niet. Ergens anders liggen er kindjes dood te gaan van de dorst en honger in Afrika en wij rijke narcistische nederlandertjes gaan een hittepooltje op weeronline plaatsen.

Ik vind jullie zo een misselijk makend soort mensen dat alleen maar de andere zonidioten in nl graag ophitsen en niet verder kijken dan de rits, ik word er onpasselijk van. En met mij velen trouwens. Wordt eens volwassen man en houd eens op met alleen maar zon, hitte en ikke lekker weer verhaaltjes.

Schrijf bijvoorbeeld eens over de ellende in andere werelddelen door de klimaatverandering, net als in Japan. Maar ach, zoals ik zojuist al aangaf, jullie kijken niet verder dan je broekrits, als dat ding erachter het maar lekker heeft, geen kou, geen regen alleen maar zon.

Erg jammer, zo een mentaliteit hier in Nederland, ziekelijk !!! 
———————————————————————

annelies /tot slot/ - 27-07-’18 22:30
Girlxx

Hier in Zeeland staat er nu een heerlijke koele wind, dat scheelt echt een hoop. Voor morgen voorspellen ze 22 graden met regen, ben benieuwd of dat uit gaat komen.. Ik zal wel een regendansje doen

Girlxx - 27-07-’18 22:47
Zomaar iemand

quote Kerstvrouw: Trouwens Zomaar iemand, een airco is niet aan te raden. Die blaast warme lucht naar buiten. Dus hoe meer airco’s, hoe warmer de buitenomgeving wordt.

Zomaar iemand - 28-07-’18 00:41
Zomaar iemand

1: Interesseert mij niet. 2 onzin, een airco zorgt er echt niet voor dat het buiten warmer word. 3, de natuur maakt het zo heet, die kan de warmte lekker bijzichhouden, optyfen maar. Heb dat ding hele dag en nacht aan.

Zomaar iemand - 28-07-’18 00:42
Zomaar iemand

Voordat er misverstanden ontstaan, optyfen maar, daarmee bedoel ik de HITTE!

Zomaar iemand - 28-07-’18 00:43
Zomaar iemand

Uhm.. Annelies.. Weeronline is een weersite, die houden zich doorgaans niet bezig met wereldnieuws. Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar dit wou ik even zeggen. Verder geen hard feelings hoor. Het valt inderdaad op dat het op heel veel plaatsen ter wereld HEET is, niet normaal.. We mogen toch wel een ijskoude Winter hiervoor terugkrijgen, dat hebben wij wel verdient vind ik! Graag heerlijke vrieskou a.u.b nachttemperaturen van -10 kom maar op! Laat maar eens een elfstedentocht komen en laat Weeronline schrijven ‘‘Koudste Winter sinds 1963!!’‘ Dat wil ik zien!

Zomaar iemand - 28-07-’18 00:52
prikkelbaar(s)

Ik heb net een poging gedaan om buiten te slapen op mijn balkon. Helaas waait het te hard. Dus lig nu weer binnen.

prikkelbaar(s) - 28-07-’18 01:50
Marije

Het is hier nu lekker buiten!!! Het regent en waait. Zit buiten onder de schaduwtent. Geen zon te zien, wind, het getik van druppels… wat heerlijk! Hope springs eternal!

Marije - 28-07-’18 08:53
Esther

Nou nou, wat een regen hebben we toch. Ik dacht dat het vandaag de hele dag zou regenen. Het heeft bij mij welgeteld 5 minuten geregend. Op buienradar lijken er een paar miniscule buitjes aan te komen, maar die zullen wel zijn opgelost tegen de tijd dat ze mijn woonplaats bereiken. En die pokkezon begint gewoon weer vrolijk te schijnen. En in huis is het ook nog steeds strontbenauwd. Het huishouden schiet er wel een beetje bij in zo.

Esther - 28-07-’18 08:55
mieke

Heb het geluk gehad om heel vroeg deze ochtend een klein uurtje te kunnen fietsen in de regen. Heerlijk . Maar nu schijnt dat lelijk mottig geel ding alweer, bah,,,,,

mieke - 28-07-’18 09:04
Kerstvrouw

Zomaar iemand, ik vind jou behoorlijk dubbelzinnig soms. Je geeft niks om het milieu maar ergert je wel aan de hitte en wilt een koude winter. De vervuiling van het milieu zorgt ook voor opwarming van de aarde. En als iedereen een airco zou hebben zou de omgeving echt wel opwarmen. Je hebt volgens mij maar weinig kaas gegeten van deze onderwerpen.

Kerstvrouw - 28-07-’18 09:25
ANNELIES

sta ik daar af te rekenen bij deen tussen de korte broekjes gaat het op den duur regenen. ow roept zo een idioot, ow heerlijk regen, ja want ik vind de zon zo lekker maar net als gisteren en eergisteren hoeft nou ook weer niet,dan ging je al zweten als je 10 stappen had gedaan.
verder al die vrouwen met zo een bek, want ze worden niet op der wenken bediend met ons sjhonnetjjjuuhjhhhhhhh. MAG HET EENS EEN KEER; FUCK TOCH OP JE MET IKKE SHJONNNETTTHJUUUU hebben we nou nog steeds niet genoeg gehad stelletje ZEIKERDS

ANNELIES - 28-07-’18 09:51
Franca

Na wederom een vreselijke tropennacht hier in Zuid Oost Nederland, heb ik nu de deuren opengezet. Geen regen gezien hier, en de beloofde afkoeling hmmmm.
Morgen wordt het hier 29 graden en voor maandag staat een gezellige 31 a 32 graden op de planning. Inderdaad leuke weersites een fantastische afkoeling niet waar. Hier in Zuid Oost is het sinds april misschien 3 dagen onder de 25 graden geweest. Voor mij is het gewoon nog volop een klote zomer.

Franca - 28-07-’18 09:53
felix

Ik twijfel er een beetje aan of jij echt het recht hebt om het woord zeikerds in de mond te nemen Annelies. Ik zie je hier niet heel veel anders doen.

felix - 28-07-’18 10:01
Marian

Hier de hele nacht korte buien gehad en daarnet even een flinke bui en zie dat me gras gelijk weer gaat groeien en wilde met een plu even in de regen gaan staan maar het onweerde ook dus dat leek me niet verstandig.Zie voor de vooruitzichten hier in zeeland redelijke temperaturen van 23 gem de eerstkomende 5 dagen

Marian - 28-07-’18 10:45
Franca

Heerlijk Marian, kun je aub ook wat naar Zuid Oost sturen, hier nog stikke warm en geen regen gezien.

Franca - 28-07-’18 10:49
IemandUitDeRandstad

Hier heeft het afgelopen nacht kort geplensd. Duurde ook 5 minuten die plensbui. Verder een aantal lichtflitsen gezien en meer niet. En hier schijnt ook die rot koperen ploert weer. Morgen en maandag word het inderdaad alweer zo goed als tropisch. En komende week word het ook weer 26/27 graden iedere dag met zon. Ga je die hitte niet mee wegkrijgen binnen. Plus dat is nog veel te warm. Deze lente/zomer is 25 of 26 graden steeds de minimum temperatuur. Al sinds april ja. In de krant stond er ook een artikel dat er een taboe ligt op warm zomerweer niet leuk vinden. En het ook sociaal niet geaccepteerd word. En dat na deze ongelofelijk lange periode warm zomerweer mensen nu wel voorzichtig durven te zeggen dat ze het niet leuk vinden. Hmm Felix ik vind dat Annelies wel gelijk heeft. Ze hebben al zoveel zon gehad en als ze dan al bij de eerste regendruppels chagerijnig worden, ja dan ben je toch onuitstaanbaar en ja ook gewoon een zeikerd. Vind dat ze gelijk heeft.

IemandUitDeRandstad - 28-07-’18 10:54
Marian

Heb een regendansje richting jou gedaan Franca,hopen dat het lukt :-)

Marian - 28-07-’18 10:55
Marian

Laat iedereen lekker zeiken,ik ga genieten van de verkoeling die er nu is en we zijn weer een dag dichter bij de herfst.

Marian - 28-07-’18 11:01
Girlxx

T is hier nu 22 graden met regen! Hoera :)

Girlxx - 28-07-’18 11:35
zomaar iemand

@kerstvrouw, 300 jaar gelegden waren er ook hete zomers.. men meet pas vanaf 1901. Egen kaas van gegeten? No offense maar jij praat ook gwn de media na

zomaar iemand - 28-07-’18 11:41
zomaar iemand

En ja ik wil graag een koude Winter ja, niets mis mee denk ik zo

zomaar iemand - 28-07-’18 11:42
ANNELIES

felix/ wat is jouw probleem, wat is er erg aan zeikerds. ik vind jou nu ook een beetje zeiken om niets als je het woord zeikerds al niet meer mag zeggen zeg

ANNELIES - 28-07-’18 11:51
ANNELIES

gaat het verder wel goed met je felix

ANNELIES - 28-07-’18 11:52
annelies

ja toch zeker, Randstad, wat is er nou erg aan het woord zeikerd, ik vind het nog netjes verwoord over hoe ik over zomerlovers denk

annelies - 28-07-’18 11:54
annelies

afijn, never mind, liep net bij ah, en toen vroeg zo´n kindje aan der mamma, `maar mamma- het is toch zomer en nu regent het´ . ik ben uit irritatie maar een ander gangpad ingelopen
ja, kind dat hoort erbij bij zomer het zou veel en veel meer motten regenen.

annelies - 28-07-’18 11:57
annelies

dit was het weer voor zeist en omstreken een paar mini druppels en een stortbuitje van 3 minuten. op naar weer een maand alleen maar sjohnnn

annelies - 28-07-’18 11:59
Els

Nou ik schrik hiervan, zomer is genieten!! Ik had lekker met kleinzoon op t strand willen liggen maar helaas. Mis het zonnetje nu al, voor die paar weken mogen we toch wel eens genieten?

Els - 28-07-’18 12:06
Marian

Els het punt is dat er veel mensen zijn die niet genieten van die warmte en veel zon en nu amper functioneren door de grote hitte.die zich storen aan de hysterische blijheid als er weer een warmterecord is gesneuveld en dat iedereen van dit “mooie“weer houdt.Er zijn mensen met een andere definitie van mooi weer.

Marian - 28-07-’18 12:14
Franca

ik ga niet reageren op Els en Felix, volgens mij zijn dat geen echte personen, maar mensen om je te laten reageren, verloren moeite dus. Ze zitten op de verkeerde site. Even googelen naar zonaanbidders en je daar bij aansluiten.

Franca - 28-07-’18 12:45
Kerstvrouw

Els, dit jaar zeg je het verkeerd. Die paar weken zon en warmte is nu al meer dan een paar maanden. En dat je het zonnetje mist, oké, begrijp ik. Maar kun je je ook voorstellen dat er mensen zijn die niet van warmte houden en niet steeds behoefte hebben aan zonneschijn overdag? Dit weblog is voor deze mensen.
En Zomaar iemand, ik geloof meteen dat het voor 1901 en daarna ook al bloedheet was in de zomer, maar de vervuiling van het milieu beschadigt de ozonlaag die ons beschermt tegen slechte UV stralingen van de zon. En tegen nog wel meer dingen. Ik weet dat het klimaat veranderlijk is, altijd geweest, maar de vervuiling van het milieu versnelt dat alleen maar.

Wat was het vanmorgen zalig buiten! Heerlijk bewolkt, fris briesje, ik heb genoten! Nu schijnt de zon (zoals gewoonlijk) weer en heb ik precies het tegenovergestelde van wat Els heeft: ik mis de bewolking en de frisheid nu alweer. De zon maakt het meteen weer een stuk warmer.

Kerstvrouw - 28-07-’18 12:46
IemandUitDeRandstad

Hierzo is nu een ontzettende plensbui. In het zuidwesten. De buien zouden trekken naar het noordoosten. Dus ik weet niet of overal die buien zullen vallen. Ik begrijp sowieso niet waarom mensen die van de zomer of zon houden hier een account aanmaken bij het woord “zomerdepressie”. Ik kan maar 1 ding bedenken en dat is dat het trollen zijn die graag komen plagen hier. Negeren dus.

IemandUitDeRandstad - 28-07-’18 12:53
Els

Pardon niet de bedoeling mensen boos te maken. Ik geniet gewoon van t zonnetje schrok ervan hoe men daar hier anders tegenaan kijkt!

Els - 28-07-’18 13:13
Marian

wederzijds begrip kweken is wel prettig en misschien wel een goed begin hier.

Marian - 28-07-’18 13:21
Franca

Jammer het blijft hier 28 tot 32 graden de komende twee weken. Van een afkoeling is voor mij geen sprake. Het is nu 27 graden geworden. Dat is voor mij gewoon continuering van een zeer warme zomer. Jammer dat er geen dagen komen van 20 graden, om even bij te kunnen tanken.

Franca - 28-07-’18 13:38
felix

Ik ben absoluut geen fan van dit weer, van mij mag dit seizoen overgeslagen worden, maar ik begrijp niet waarom ik het de liefhebber niet zou gunnen. De constante stroom van afgunst en negativiteit van een zekere gebruiker hier lijkt me niet zo constructief. Niet voor de persoon in kwestie en niet voor de rest hier.

felix - 28-07-’18 13:44
prikkelbaar(s)

Nou, er zijn hier een paar regendruppels gevallen en het is heel erg klam. Ook weer veel zon (het zal ook eens wat anders zijn). Ik dacht dat vandaag een lekkere dag zou zijn, maar vind dit nog erger dan de afgelopen twee dagen (wist niet dat dat kon).

prikkelbaar(s) - 28-07-’18 13:48
Esther

Bij mij is er nu een flinke plensbui met onweer :-D Heerlijk dit, ben echt aan het genieten nu. In huis is het ook met 2,5 graad afgekoeld.

Esther - 28-07-’18 13:56
Bredanaar

Hoi Els, als je van de zon kan genieten, doe het zeker! Van mij mag je, ieder z’n voorkeur.
Uiteraard houdt niet iedereen van dit weer, het probleem is dat dit niet vaak wordt begrepen en geaccepteerd. Ik heb er fysiek veel last van.
Het ergste is: je kan geen kant op. Er is niets dat je tegen deze hitte kan doen. Als het koud is trek je een trui aan, zet de verwarming hoger en je redt het wel. Tegen hitte houdt het al vrij snel op. Draai de rollen om, probeer je een winter voor te stellen zonder verwarming en dekbed. Geen fijn vooruitzicht.
Door uitzichtloosheid, fysieke problemen en weinig begrip heeft een aantal van ons soms een erg kort lontje. Soms worden mensen persoonlijk aangevallen en dat is jammer, maar begrijpelijk.
Maar tot slot: als je van dit weer geniet: ga vooral je gang, pak het zonnetje mee zoveel als je wil. Ik vond het in elk geval fijn dat er ook een zonaanbidder hier reageert, elke persoon die hierdoor begrip kan tonen dat we dit weer niet prettig vinden is meegenomen.

Bredanaar - 28-07-’18 13:57
annelies

hahahahahah aan Franca- goed standpunt

annelies - 28-07-’18 13:59
prikkelbaar(s)

Felix: ik gun de warmteliefhebber heus wel wat, maar zij hebben nu al maanden hun favoriete weertype. Prima, we hebben het weer toch niet in de hand. Maar net zo goed mogen de niet-zo-zomerliefhebbers wel klagen dat er voor hen weinig lekkere dagen tussenzitten om bij te komen van dat zomergeweld.

Els: ik vind (deels door medische oorzaak, lyme) vooral zonlicht heel overprikkelend. Omdat de dagen nu lang en onbewolkt zijn ben ik dus erg snel overprikkeld. En ik heb veel rust nodig, maar door de hoge temperaturen en de vele prikkels buiten (kletsende mensen, fluitende vogels) slaap ik slechter. Terwijl die nachtrust voor mij in ieder geval heel hard nodig is. Zomaar even een paar redenen waarom ik uitkijk naar de herfst en winter.

prikkelbaar(s) - 28-07-’18 14:10
annelies

aan franca/ ik bedoelde je mail van 1245 uur, hahahah LOL

annelies - 28-07-’18 14:48
Jozef 1965

Een artikel bij Wikipedia: “ Droogte van 2018 in Europa “.

Jozef 1965 - 28-07-’18 14:56
annelies

ik heb zo een Behoefte aan eens minimaal een hele week 24 keer 7 geen SJOHN (zon) te zien…

annelies - 28-07-’18 14:56
IemandUitDeRandstad

PFffff bij de nieuwe 30 daagse weersverwachting van weerplaza berekenen ze weer opnieuw zeer warm weer in de periode van 6 t/m 12 augustus. https://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weerexpert/30-daagse-weersverwachting/4463/ Ik hoopte toch echt dat dit soort extreme hitte zoals afgelopen 2 dagen 1 keer per jaar voorkwam. En dat we het ergste gehad hadden. Ze weten nog niet of het even warm word als afgelopen dagen maar ze verwachten wel zeer warm weer. Vanaf half augustus verwachten ze minder heet weer maar nog wel boven normaal. En ze zien weer wat grotere neerslagkansen vanaf half augustus. Ik kan niet weg blijven vluchten uit m’n appartement.

IemandUitDeRandstad - 28-07-’18 17:14
Franca

Ik zag het ook, eindeloos, eindeloos, deze meest waardeloos voorjaar en zomer uit mijn hele leven. Als dit een voorbode is voor komende jaren, hebben we nog wat te goed. Gewoon 6 maanden na je werk opsluiten, en je sociaal leven stopt. Wat kun je in godsnaam ondernemen als het ruim 6 maanden bijna 30 graden is. We hebben echt een Noord Afrikaanse zomer gehad die lijkt of het nog lang niet afgelopen is. Alleen wel met Nederlandse huizen met enorme ramen zodat alles lekker naar binnen kan schijnen. Man man man, wat een drama deze zomer, niet normaal meer.

Franca - 28-07-’18 17:29
Zomaar iemand

Kerstvrouw, je loopt een paar hypes achter.. De ozonlaag was een probleem van de jaren 70 toen men nog overal Cfc’s voor gebruikte, en dan bedoel ik bijna ALLES, haarspray koelmiddel voor airco’s en koelkasten, schoonheidsproducten.. etc etc.. Google maar eens Cfc’s. Sinds daar een ban op is gekomen herstelt onze ozonlaag, dus dat is niet meer aan de orde. Wie zei ook alweer dat ik er geen kaas van had gegeten?!!

Zomaar iemand - 28-07-’18 18:01
Zomaar iemand

https://www.youtube.com/watch?v=0ZfBgjUnXIs Kijk dit filmpje maar eens.

Zomaar iemand - 28-07-’18 18:06
Zomaar iemand

Het was trouwens de jaren 80, sorry.

Zomaar iemand - 28-07-’18 18:06
Zomaar iemand

En hier nog een filmpje van een MEDE OPRICHTER van Greenpeace. https://www.youtube.com/watch?v=RkdbSxyXftc

Zomaar iemand - 28-07-’18 18:08
Zomaar iemand

Trouwens Els, je misde de zon? Ik weet niet waar jij woont, maar hier is die zon amper een uurtje weggeweest (nacht uitgezonderd uiteraard) Dus je hebt wel héél gauw heimwee. Ik ben blij dat het iniedergeval geregend heeft, ook al was het bij elkaar misschien een half uurtje.. Hoop dat de plantjes en bomen het hiermee redden haha, grapje natuurlijk, de natuur overleefd het wel.

Zomaar iemand - 28-07-’18 18:16
Jozef 1965

@IemandUitDeRandstad, dit soort extreme hitte (35 ‘C of meer) komt eigenlijk (normaal) nog minder vaak voor dan 1 keer per jaar.

Jozef 1965 - 28-07-’18 18:19
IemandUitDeRandstad

We hebben alles bij elkaar meer ellende gehad dan Spanje en Frankrijk. Want in april en mei had Spanje gewoon normale temperaturen hoor van 22 graden. Terwijl wij toen al iedere week 25+ hadden. Het is daar vanaf juni ook heet zomerweer geworden. Bij ons is dat hete weer niet gestopt en wij hadden al 2 maanden langer warm zomerweer dan Spanje. Als ik niet zou weten dat dit Nederland was zou ik toch echt zweren dat ik in noord Afrika woon sinds half april. Als dit voortaan echt ieder jaar zo gaat dan kan ik hier echt niet blijven leven. Want mijn leven staat sinds april al stil. En ik ben niet vooruit te branden in alles wat ik moet doen. Alles ligt stil of ik doe er 100 keer zo lang over. Ik ben gewoon aan het overleven sinds april. En dit is geen leven meer. Ik hou me nog steeds vast aan de gedachte dat het zoals dit jaar niet meer zal gebeuren. Tenminste niet elk jaar. Want zo lang zo heet en maar aanhoudend heet hebben we nog nooit gehad. Een jaar geleden was een veel mildere en normalere zomer terwijl die al heel warm waren. Maar niet dat er geen einde aan kwam zoals nu.

IemandUitDeRandstad - 28-07-’18 18:20
IemandUitDeRandstad

Ja daar heb je gelijk in Josef. Maar ik hoopte dat het dit jaar bij 1 keer 35 graden zou blijven en dat we nu het ergste gehad hadden. 35 graden kwam eigenlijk gelukkig maar miss 1 keer in de 3 of 5 jaar voor.

IemandUitDeRandstad - 28-07-’18 18:24
IemandUitDeRandstad

Ik zag net op het nieuws dat het zelfs in Reykjavik (IJsland) 21 graden is nu. Wat daar extreem uitzonderlijk is. Het is daar normaal dat het niet warmer dan 14 graden word. Lijkt wel alsof zij nu ons weer krijgen wat wij eigenlijk nu hier zouden moeten hebben.

IemandUitDeRandstad - 28-07-’18 20:12
annelies

toch weer 3 x keer meer zon dan regen en bewolking, joepie hoor

annelies - 28-07-’18 20:19
Marian

Mijn arko heeft de hele dag kunnen draaien en nu is het 24,5 C in de huiskamer .dus dat is goed te doen.

Marian - 28-07-’18 21:41
Marian

volledig op windenergie :-)

Marian - 28-07-’18 21:42
Esther

Bij mij in huis is het gelukkig ook een stuk afgekoeld. Gister was het nog 29 graden en heb vandaag alles de hele dag tegen elkaar open gezet. Nu is het 23,5 graden in huis.

Esther - 28-07-’18 22:46
Marian

Moest om half 10 beneden alles dicht doen voor de beestjes maar boven is alles nog open en hopen dat het daar ook afgekoeld is want me ventilator boven begaf het gisteravond,denk motortje doorgebrand

Marian - 28-07-’18 22:53
Kerstvrouw

Hier is een bende fruitvliegjes gevestigd. Stomme zomer!

Kerstvrouw - 29-07-’18 10:04
Kerstvrouw

Zomaar iemand, toch kun je niet èn een koude winter wensen èn geen zier om het milieu geven. Die combinatie gaat niet samen.

Kerstvrouw - 29-07-’18 10:06
Kerstvrouw

En weeeeeeeer die verdomde tropische 30+ temperaturen en droogte volgende week! Kan er eens een keer ander en beter weer komen deze zomer? Vreselijk, zomer 2018 gaat voor mij al de boeken in als rotste zomer uit mijn leven. Ben het zo zat!!!

Kerstvrouw - 29-07-’18 10:11
Franca

In mijn appartement niet gelukt om onder de 27 graden te krijgen. Gisteren hele dag 28 graden in mijn appartement en vannacht gezakt met alles open tegenover elkaar naar 27. Eigenlijk zakt het hier pas onder de 25 graden in oktober. Als ik de komende weken zie zakt me de moed in de schoenen. Ik denk dat we nog twee maanden erg warme temperaturen gaan zien. Omdat ik niet van zomer houdt heb ik ook niet zoveel zomerkleding. Als het ook maar een paar dagen onder de 20 graden zou kunnen komen. Ik heb 3 dagen vanaf april tot nu rond de 20 graden gehad. Verder hier in Zuid Oost alles op de 25 graden of heel vaak flink erboven. De meeste die ik geteld heb zijn 27 of 28 graden maandenlang, gewoonweg afschuwelijk

Franca - 29-07-’18 10:22
IemandUitDeRandstad

Pff zag het ook kerstvrouw. Morgen kan het alweer 34 graden worden. Vandaag ook weer tot 30 graden. Dit is ook de ergste zomer die ik ooit heb meegemaakt. En lente wat geen lente was. Heel veel mensen om me heen gaan er al vanuit dat dit in september ook zo blijft.

IemandUitDeRandstad - 29-07-’18 10:24
annelies

mag het nu eens een half jaar bewolking en regen zijn. ow nee daat bestaat bijna nieyt meer er is alleen nog shjon.

annelies - 29-07-’18 10:41
Marian

Hier is het flink bewolkt en volgens buienradar komt er weer regen aan

Marian - 29-07-’18 11:34
Rita

@Franca: Hier is het ook nog steeds 29,6 graden maar ik kom van 32 graden. Vanaf morgen terug 30 graden (minstens) tot en met vrijdag. Ik kan de ellende zelfs niet meer in woorden uitdrukken. Ik voel me nog erger dan rot want er komt geen einde aan. De temperatuur zal hier ook pas terug aangenaam zijn rond half oktober of het moet ineens 2 weken gaan regenen en nog 18 graden zijn.

Rita - 29-07-’18 12:07
Kerstvrouw

Iemanduitderandstad, ik hoop toch niet dat het tot september zo blijft! Dan hebben we straks toch helemaal geen groente en fruit meer? Alles verdroogd of kapot gevreten door ongedierte dat hier nu in een walhalla leeft.

Ik hoop net als jullie ook op een bewolkte regenachtige en vooral frisse dag!!! Wie heeft er ook last van ongedierte zoals vliegjes en zo?

Kerstvrouw - 29-07-’18 12:54
Franca

@Rita, ik denk dat jij het nog slecht getroffen hebt als ik. Ik leef echt met je mee. Het is verschrikkelijk in een hete woning te moeten wonen. De overheid moet hier ook iets mee, in plaats van warmte opslaan, voor een winter die er niet meer is, koelpompen aanleggen voor bewoners. Slapen in hitte is verschrikkelijk. Ik snap niet dat er toch mensen zijn die nergens moeite mee hebben en gewoon slapen. Zijn dat wel mensen of zijn dat aliens of Androiden ? :) Bij gaat warmte er pas uit een hele week 18 graden en ‘s nachts onder de 10 graden. Ik leef met je mee Rita, en vindt het heel erg voor je.

Franca - 29-07-’18 13:27
erica

Ik heb ook FFF’s in huis. ( Fucking Fruit Flies). geen fruit buiten de koelkast en toch zitten er een paar.
Ik had woensdag even op bed gelegen. Was niet lekker. Wordt wakker en het was schemer. Ik dacht: Ziezo! Die nacht heb ik lekker doorgeslapen. Ging douchen, optutten, ontbijten, tas pakken,etc. Ga ik naar buiten voor de waterbak, was het alleen maar donkerder geworden!!! Die F***nacht moest nog komen!!! Heb gewoon een wekker van 1 tot 12, niet digitaal, anders was ik er wel eerder achter gekomen. Hoe gek kun je met dit weer worden zeg!?

erica - 29-07-’18 14:11
Rita

Bedankt Franca. Ik leef hier ook met iedereen mee omdat ik begrijp wat voor een ellende het kan zijn. @Kerstvrouw: Op dit moment heb ik geen ongedierte in huis maar verleden jaar had ik last van fruitvliegen. Dat was ook ellende. Ik had toen alles grondig gepoetst tot in de hoekjes maar ze kwamen telkens terug! Tot ik in de gaten kreeg dat er enkele het overleefd hadden op mijn planten. Die planten waren niet rot ofzo maar ze nestelden zich in de bladeren. Ik heb er heel lang last van gehad want het product tegen fruitvliegjes (iets van HG) was overal uitverkocht! Mijn fruit ligt trouwens in de koelkast dus het is een mythe dat ze alleen op fruit zouden zitten. Ze zijn zo klein dat ze door de gaatjes van mijn vliegenraam (jullie noemen dat hor denk ik) binnen zijn geraakt.

Rita - 29-07-’18 16:29
Winterwoman

Tip tegen fruitvliegjes: doe een laagje rode wijn of limonade in een glas. Dek het glas af met inpakplastic en prik wat kleine gaatjes in het plastic. De vliegjes gaan door de gaatjes het glas in, en omdat ze er niet meer uitkunnen, verzuipen ze in de wijn.
Erg effectief, soms vang ik er wel 20 op een dag.

Winterwoman (URL) - 29-07-’18 17:30
IemandUitDeRandstad

Op weer.nl hebben ze het over mooi weer dagen. En dat we dit jaar heel veel mooi weer dagen hebben gehad. Weer zo objectief. Het weer is iets subjectiefs. Voor mij zijn het bijzonder veel slecht weer dagen. Een dag met zon en strakblauwe lucht en hoge temperaturen is voor mij noodweer. Slecht weer dus. Echt objectief zijn ze weer bezig. Ik kan er niks aan doen maar ik word iedere keer weer kwaad erom. Mag ik even zelf bepalen wat ik mooi weer vind jeetje. Ik ging naar die site om de 14 daagse te bekijken. Fruitvliegjes heb ik gelukkig niet tot nu toe. Ik heb wel andere gekke insecten gezien die ik nooit eerder had gezien toen het zo absurd heet was. Hier viel het weer mee vandaag omdat het bewolkt was heeeeeeeerlijk. En het regent licht hier.

IemandUitDeRandstad - 29-07-’18 18:37
Kerstvrouw

Het was wel te doen vandaag. Het waait een goeie en alle ramen staan open. Maar het is alweer 28 graden hoor. Vanmorgen nog 24,5. Het ging zo goed…
Ik las net dat als de zomers zo warm blijven dat de tijgermug zich hier definitief gaat vestigen. Ja leuk… fijn hoor, de zomer. Worden wij straks lek geprikt terwijl wij totaal niet om dit rotweer hebben gevraagd!

Kerstvrouw - 29-07-’18 18:41
Kerstvrouw

Inmiddels 29 graden hier terwijl ik alles open heb staan. Een zomer met 30 of meer graden met af en toe iets koeler weer (ook echt iets, nog meer dan 25 graden) is net als poetsen. Je kunt je ramen op iets koelere dagen ‘s morgens open zetten, wat voor heel even effect heeft (dat vergelijk ik dan met het poetsen zelf) en die middag is het dan toch weer warm, ramen open of niet (dan is het stof en zo weer terug).

Kerstvrouw - 29-07-’18 19:52
Franca

Hele week 28 of 30 graden. Rot dit woestijnklimaat nou niet eens een keer op. Ben het zo zat zo beu. Morgen weer werken en dan weer helemaal verhit thuis komen. Wat een straf dit, verschrikkelijk

Franca - 29-07-’18 20:26
Esther

Ik zag een stukje bij het rtl nieuws dat de tijgermug hier in Nederland steeds vaker gesignaleerd wordt. En dat het waarschijnlijk nog maar een paar jaar duurt voordat dat beest zich hier definitief vestigd. Dus dan heb je niet alleen met extreem hete zomers te maken, maar ook met die rot beesten.

Esther - 29-07-’18 20:31
Kerstvrouw

Esther, dat zei ik daarstraks ook al. Het is afschuwelijk. We hebben, zoals Franca net al zei, al straf door de hele tijd hete zomers te hebben, te warme herfsten en zo’n belachelijk zachte winters waar haast geen vlokje sneeuw meer valt. Het maakt me zo verdrietig. Waarom? Waar hebben we dit toch allemaal aan te danken? Alsof die warmte nog niet erg genoeg is ook nog dat ongedierte dat ons lek prikt. Vreselijke wereld. Net de hel.

Kerstvrouw - 29-07-’18 21:52
Kerstvrouw

De link in mijn vorige post is fout! Deze link moet het zijn.

https://i.ytimg.com/vi/D16F_uDaqSo/maxresdefault.jpg

Kerstvrouw - 29-07-’18 22:02
Zomaar iemand

@Kerstvrouw, de link brengt mij naar ‘‘American Satan slaughter of summer’‘ Wat moet ik mij hierbij voorstellen? En, ik kan wel voor een koude Winter wensen.. Buiten dat ik die milieu nonsense onzin vind (en dit ook kan ontkrachten zie de links die ik gestuurd heb) vind ik het ook een beetje hypocriet om mij (en iedereen die een airco heeft) aan te spreken hierop.. Volgens mij heb jij bijvoorbeeld ook gewoon een koelkast en verwarming. We laten dus allemaal een ‘‘carbon footprint’‘ achter. De een misschien meer als de ander, maar dat mag geen probleem zijn. Punt is dat de aarde/natuur hier echt niet om geeft!

Zomaar iemand - 29-07-’18 23:00
Prozac

@Zomaar iemand

Wat bijzonder om iemand te zien op het blog dat grotendeels gewijd is aan de reden van de opwarming van de aarde die door de mensheid veroorzaakt word (100% van de serieuze wetenschappers zijn het daarover eens) en dat die persoon da zegt dat de warmere zomers, de warme winters en het meer heftig weer niet komt door menselijke invloeden. Bijzonder…

Oh… reageren hoef je hier niet op (sterker nog, ik zou het aanraden het niet te doen). :D

Prozac - 29-07-’18 23:15
annelies

zonnenttjjjjhuuuhjhhh… we gaan deze maand door tot aan de 350 zonuur, we zitten nu ergens op de 315 dus dat kan dan precies 350 zonuur maand juli. maand augustus nog meer zeker GEZELLIE blurp

annelies - 30-07-’18 09:20
Kerstvrouw

Heb je trouwens al een reactie op je feedback op weeronline, Annelies?
En degene die nu nog durft te zeggen dat we niet genoeg zon hebben gehad is echt van lotje.

Kerstvrouw - 30-07-’18 09:33
annelies

ha kerstvrouw, nee en ik denk ook niet dat ik reactie krijg, het past niet in hun verhitte zonnestraatje natuurlijk

en zojuist sprak ik iemand over de tel, en deed mn beklag over de vele zonuren en weet je wat ze zegt JA WE HEBBEN DAT SHJONNETJUUHHH Wel nodig natuurlijk !
toen heb ik de telefoon er maar opgemieterd, wat een narcisten zeg in nl.

annelies - 30-07-’18 10:05
annelies

ik denk dat we eerder nu eens 6 maanden regen nodig hebben wil het geen woestijn worden hier, maar dat zit er lekker toch niet in heh mag alleen die puntje zon en owwww whheeee als er een paar uur bewolking voor hangt owwwww wehhhhhheee

annelies - 30-07-’18 10:06
IemandUitDeRandstad

Ik denk het ook Annelies. Op weeronline zeggen ze dat we nog op z’n minst 2 weken dit zeer warme en droge weer blijven houden. Ik wist afgelopen zaterdag even niet wat ik meemaakte. Huh het is normaal weer bestaat dat ook nog! Ik kon weer even normaal ademen buiten op zaterdag. Ik heb gewoon het idee dat ik in zuid Frankrijk zit waar het normaal is dat het minimaal 25/26 graden is iedere dag.

IemandUitDeRandstad - 30-07-’18 11:52
annelies

dan hebben ze vervolgens op buienradar een wolk met een bliksem neer gezet,voor vandaag.
what the fuck, welke regen en onweer en zal hier niets vallen hoor in zeist

annelies - 30-07-’18 12:08
erica

Bedankt voor de fruitvliegtip! Ga ik zo meteen doen. Het is er maar 1, maar ik krijg het kreng niet te pakken.Hopelijk lok ik er niet meer bij. Maar goed, die gaan dan ook in de pot.
Bij de dierenambulance gewerkt. Hoveel boswachters ik heb gesproken weet ik niet meer. Allemaal uitgedroogde en verhongerde herten en vossen. Komen allemaal uit de duinen en bossen op zoek naar water en eten. En dan bevinden ze zich in de randstad. Huizen, flats en verkeer. Zielig. Allemaal de schuld van die zon.

erica - 30-07-’18 14:57
prikkelbaar(s)

pff, het is hier binnen standaard tussen de 27 en 33 graden… ik word er zó passief van. Ik snap niet dat mensen nog de energie om wat dan ook te doen…

prikkelbaar(s) - 30-07-’18 15:17
Marian

Hier in zeeland is het gelukkig vol te houden voor zo lang het duurt want aan het eind van de week gaan de temp weer omhoog.

Marian - 30-07-’18 16:14
annelies

een vriendin maild of een ijsje gaan halen ergens.. ja daaaaggggghhh ga lekker in je eentje genieten van dit weer scheldwoorden achter gelaten

annelies - 30-07-’18 16:24
IemandUitDeRandstad

Hier een artikel over de aanhoudende hitte van dit jaar. En de uitleg die ze ons erbij geven dat dit echt wel een keer moet ophouden. http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-07..

IemandUitDeRandstad - 30-07-’18 16:36
Marian

gedver het wordt benauwd nu

Marian - 30-07-’18 17:01
IemandUitDeRandstad

Ik hoop niet dat het netals in 1947 gaat zeg. Toen kwam er pas in december regen. En veranderde die warmte en droogte niet. En toen kregen ze een kletsnatte december die wel weer zacht verliep. En kregen ze een zachte winter. Ik heb inderdaad nu ook zon vermoeden dat we nog niet van deze shit af zijn en dat we in de winter pas weer veel regen zullen krijgen met zachte temperaturen erbij. Bah!!

IemandUitDeRandstad - 30-07-’18 17:06
Kerstvrouw

Iemanduitderandstad, hoe vaak het in de winter regent heb ik maling aan. Dan is het niet zo bloedheet. Als het maar koud is in de winter, daar gaat het om! Maar van wat ik daar lees vrees ik alweer het ergste. Van mij mag de rest van de zomer en het grootste deel van de herfst koud en regenachtig zijn!
Erica, het is erg voor de dieren. Moeten ze hun eigen woonomgeving verlaten omdat daar niets van eten of drinken meer is en dan komen ze hier en worden ze misschien wel overreden. Dat “is nou eenmaal zo” volgens sommigen. Maar het zal die mensen eens gebeuren, dat ze hun stad, dorp of land moeten verlaten omdat er geen eten en drinken meer is. Dan pas wordt het serieus genomen. Altijd alles alleen maar voor de (zonaanbiddende) mens. Gatsie!

Ik vraag me af hoe lang dit horrorweer nog aanhoudt. Maar dat zal ik me over een paar weken vast nog steeds afvragen. Ik word maf van dat eeuwige gezweet en gerace overal!

Kerstvrouw - 30-07-’18 17:35
IemandUitDeRandstad

Kerstvrouw, die regen interesseert mij ook niks. Maar vaak gaat dat samen met zeer zacht weer. Ik bedoelde vooral dat we zeker weer van dat vieze zachte weer gaan krijgen in de winter met regen. Vreselijk Erica van die dieren. Ik heb echt zon ontzettende medelijden met ze. Ik zag ook op het nieuws varkens in een vrachtwagen zitten een paar dagen terug. Het was verboden om te rijden met varkens en toch deden sommige het gewoon. Je zag al die varkens echt happen naar adem en schuimbekken zelfs. Echt vreselijke beelden. En nog steeds waren er mensen die van die belachelijke hitte aan het genieten waren. Zag je weer van mensen die je kent een foto van hun benen in de zon met als tekst: warmte 36 graden genieten. Zijn dat inderdaad aliens zoals Franca zich ook al afvroeg over bepaalde mensen die dat soort hitte lekker vinden.

IemandUitDeRandstad - 30-07-’18 17:47
Marije

Hoorde ik Gerrit toch echt “er is een koudefront onderweg” zeggen… maar helaas, de vreugde was van korte duur. Heel korte duur. Alle frisheid is hier al weer weg. Het was wel echt schemerig vanochtend toen de wekker ging, dat dan weer wel!

Marije - 30-07-’18 18:17
Jozef 1965

@Marian, hier is het momenteel niet zo benauwd, maar wel iets boven de 30 ‘C en veel brandende zon (en weinig wolken).

Jozef 1965 - 30-07-’18 18:28
Franca

Ben terug van werk, ben helemaal op. Vannacht super slecht geslapen 28 graden. En nu zit ik even te huilen, ik kan gewoon niet meer. Moeten we echt zo nog vele weken door ?

Franca - 30-07-’18 18:45
Kerstvrouw

Ik zag net het nieuws, veel Afrikanen hebben gewoon truien aan en wolle mutsjes op! Ongelofelijk, ik vind het wel knap van ze dat ze met zo’n hitte zo’n kleding kunnen dragen!
Iemanduitderandstad. Ik snap wat je bedoelt! En ik bedoelde het ook anders dan dat ik het zei denk ik. Ik bedoel dat het mij in de winter niet uitmaakt dat het regent omdat die regen toch geen positief effect op de temperatuur in de winter terwijl dat in de zomer juist wel nodig en vaak positief voor de temperatuur is.
Franca, ik hoop ook dat het geen weken meer duurt, ik kan ook wel huilen met dit smerige zweetweer.

Kerstvrouw - 30-07-’18 19:47
Kerstvrouw

Net de weerman van RTL 4 over het weer: “Het is net alsof we een langspeelplaat afspelen.” Wat een opmerking, briljant!

Kerstvrouw - 30-07-’18 19:51
Rita

Ik begrijp jullie volkomen Franca en Kerstvrouw (en de anderen natuurlijk ook). Ik heb de afgelopen nacht ook heel slecht geslapen ondanks de ventilator. Het is 29 graden in mijn slaapkamer. Toen ik vandaag stopte met werken stapte ik buiten direct in hete maar ook klamme lucht. Op de thermometer was het 31 graden. Al vanaf mei hebben we echt rotweer. Op een enkele uitzonderingsdag na. Ik ben dood maar dan ook doodmoe van die aanhoudende hitte. Mijn sociale leven is al weken onbestaande door die hitte want letterlijk overal is het heet! Ik ben ook heel erg vaak totaal niet meer te genieten. En er komt maar geen einde aan ….

Rita - 30-07-’18 19:56
annelies

morgen bewolking

annelies - 30-07-’18 20:59
annelies

https://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuwsoverzicht/persistentie-huidige-weersituatie-bijna-beangstigend/ar-BBLfgAG?li=BBoPOOe

annelies - 30-07-’18 21:07
Marian

Hier heeft het weer geregend en is het niet meer benauwd.

Marian - 30-07-’18 22:34
annelies

zon… dacht we wolken kregen

annelies - 31-07-’18 09:14
Kerstvrouw

Annelies, ik hoopte ook op wolken maar ja, de zon wint toch altijd in dit land?
Marian, wat heerlijk voor je, dat je weer eens een buitje hebt meegemaakt!
Hier schrik ik wel even van: “ Er werden dit jaar 21 zomerse dagen (25 graden of meer) geteld tegen 9 normaal.”
Hebben we “normaal” maar 9 zomerse dagen? Zo voelt het voor mij dus al god weet hoe lang niet meer… volgens mij zitten we daar ieder jaar al ruim overheen.
En hier gaan dan ook mijn haren recht overeind van staan: “ Volgens de definitie moet het op een mooi-weerdag nagenoeg droog zijn (maximaal 0,2 mm regen), moet de zon meer dan 50% van de daglichtperiode schijnen en moet het warmer zijn dan normaal. “
Als het maar warm is buiten, dan is menig Nederlander dolgelukkig. Nou ik moet er niks van hebben en ben het onderhand meer dan zat! ALTIJD maar hitte! ALTIJD maar 30 graden of meer met zon! Nooit eens wat anders in deze rotte zomer! Ja, nog geen uurtje een buitje met intussen wel nog steeds tropenlucht. Jee, moeten we blij mee zijn.
Ik zie wel iedere keer dat de wind draait alleen voor mijn gevoel verandert er niks. Het blijft warm en zonnig, erg genoeg.
En het BLIJFT maar 30+, stom Afrikaans land dat het hier wordt! Ik dacht dat het klimaat in 2050 pas extreem zou veranderen maar helaas moet het weer eerder zijn. Bah!

Kerstvrouw - 31-07-’18 09:28
annelies

aan kerstvrouw / ja ik heb het ook door. het is gewoon weer opnieuw een hele dag shjonnetttjjhuuuhhh

helemaal geen even adempauze met wolken maar ikke zon. denk je daar met je domme kop dat er dinsdagmorgen wel wolken zijn, zit je daar al weer met je stomme kom op te verkijken, op regen reken ik al helemaal niet meer maar ook op een paar uur wolkje hoef je niet meer van op aan. het is en blijft hier IEDERE DAG 14uur datding aan de lucht

annelies - 31-07-’18 09:56
Marije

Oh jongens, je moet eens op Accuweather kijken ipv Weeronline. In mijn gebied staat er voor volgende week iets prachtigs in de verwachting. Ik weet wel dat het ieder moment de andere kant op kan gaan, maar alleen de aanblik van die wolkjes en een mogelijke 22 graden lucht op. Hoop zo dat het uitkomt!

Marije - 31-07-’18 10:59
Marije

Dit is dan weer veel minder leuk nieuws: https://www.gelderlander.nl/rheden/door-aanhoudende-droogte-dit-jaar-geen-paarse-posbank~a2c01f64/

Een van de mooiste verschijnselen en voor mij altijd de voorbode van betere tijden… :(

Marije - 31-07-’18 11:28
prikkelbaar(s)

Annelies, ik herken je weerzin tegen de zon en alle prikkels die de zomer met zich meebrengt maar heb je al laten uitzoeken of dat samenhangt met de besmette tekenbeet die je gehad hebt? Bedoel ik zeker niet dwingend, neem vooral de tijd :) Maar ik herken dit helemaal en een antibioticakuur heeft zo’n acht jaar later de klachten nog verlicht. Echt, je zou jezelf zo’n groot plezier doen als je hier naar laat kijken. Het kan erg goed doen namelijk!

Je mag me ook mailen voor advies (tekenbeten@hotmail.com). Anderen die ermee te maken hebben gehad mogen ook mailen uiteraard.

prikkelbaar(s) - 31-07-’18 13:08
Marian

Weer flinke tempverschillen in het land,hier bij mij 23 C en in limburg 30 C.Op de kaart van zeeland zie ik dat het vaak een graadje scheelt met walcheren en dat is in noord beveland en schouwen duiveland,dus als je wil gaan verhuizen moet je daar naar toe gaan :-)

Marian - 31-07-’18 15:01
Kerstvrouw

Prikkelbaar(s) waarom relateer je weerzin tegen de zon met lyme?
Marian, konden we maar met zijn allen verhuizen!
Ik ben zo moe door dit weer.

Kerstvrouw - 31-07-’18 17:23
prikkelbaar(s)

Annelies schreef in een vorig draadje dat ze een tekenbeet gehad had met een rode kring die kort behandeld was. Hetzelfde heb ik ook gehad: rode kring en korte behandeling. Jaren later kwamen de symptomen weer opzetten en een van de klachten is de gevoeligheid voor licht, vooral zonlicht en in mindere mate tl-licht. (waar ik voor de besmetting dus niet opvallend last van had.) Het is een van de symptomen van neuroborreliose/neurologische lyme. Niet iedereen die licht slecht verdraagt zal neurolyme hebben (hoop ik!), maar in het geval van Annelies heb ik sterke vermoedens, gezien haar zekere besmetting die kort behandeld is.

Ik weet uit eigen ervaring dat je ongemerkt jarenlang lyme kan hebben, omdat er geen lichamelijke of specifieke symptomen zijn. Maar dus wel symptomen als moeilijk kunnen verdragen van prikkels/licht.

prikkelbaar(s) - 31-07-’18 18:31
IemandUitDeRandstad

Zo ik heb vandaag weer een keer mee gedaan met een uitje. Ik zeg bijna alles af. Maar ik vond het wel heel zonde om het voorbij te laten gaan. Ik ben vandaag naar Antwerpen gegaan en het was in de zon verschrikkelijk alsof je gegrild werd. Alleen in de schaduw hield je het vol. Ook kan ik niet goed tegen drukte. Het was echt enorm druk en het was file lopen. Ik begrijp echt niet wat mensen zo gezellig aan drukte vinden. Ik hou van rust, hoe minder mensen op straat hoe beter. Dat vind ik juist gezellig als er maar enkele mensen ergens lopen. Dit is nog een mededeling aan Rita: ik moest dus met de stoptrein naar Antwerpen toe maar ik zat niet meer in zo’n oude rot trein zonder airco maar in een vernieuwde stoptrein met airco. Het reizen was dus gewoon comfortabel. Dus misschien goed voor jou om te weten als je dit nog niet wist. Dat maakt je leven een stukje comfortabeler.

IemandUitDeRandstad - 31-07-’18 21:16
Rita

@Randstad: Dit wist ik idd. niet! Ik ga iedere dag met de bus naar het werk omdat er geen station in de buurt van mijn werkplek is. De bus is dan sneller en daarom heb ik de trein niet meer genomen! Bedankt voor de info! Antwerpen is vuil en vies door al die werken en door een gebrek aan regen! Bij ons is het nu ook vakantieperiode voor de kinderen en daarom is het er erg druk. Geen pretje als je iets leuks wil gaan doen. Dat is ook de reden dat ik nooit vakantie neem in juli of augustus! Te druk en heel vaak ook te warm!

Rita - 31-07-’18 23:46
IemandUitDeRandstad

@Rita ik hoop toch dat je er wat mee kunt nu je het weet. Als je wel met de bus moet reizen vanwege je werk schiet je er niet veel mee op inderdaad. Ja precies ik zou ook nooit in de warmste maanden vrij nemen. Dan valt er niet veel te genieten. Maar op dit moment in het jaar is iedereen vrij dus daarom gaan we altijd in deze periode naar Antwerpen als iedereen kan. Andere jaren was het niet zo vreselijk druk als nu. Je zou denken dat iedereen naar buiten huppelt met die warmte. Of juist omdat het gisteren de koelste dag van de week was. Deze andere dagen is het weer tropisch.

IemandUitDeRandstad - 01-08-’18 13:14
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-08.. Overal is het echt extreem. 51 graden in Portugal. Hier komt ook weer een tweede hittegolf.

IemandUitDeRandstad - 01-08-’18 13:39
Kerstvrouw

https://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/opnieuw-extreme-hitte/4471/

Vooral het laatste stuk:

Of de soep daadwerkelijk zo heet gegeten gaat worden is nog even de vraag want er is ook een gerede kans dat de bel met warmste lucht Duitsland intrekt. In dat geval moeten wij het doen met temperaturen tussen 27 en 32 graden, waardes waar we inmiddels flink aan gewend zijn.

Moeten wij het doen met?? WAT? Is dat voor die schrijver nou NOG niet warm genoeg? Die is gestoord!!!

Kerstvrouw - 01-08-’18 18:06
Kerstvrouw

Iemanduitderandstad, ik begrijp ook niet waarom het niet druk wasin Antwerpen. Hebben ze eindelijk hun warmte…. ik zal het nooit snappen.

Kerstvrouw - 01-08-’18 18:08
Franca

Die weermensen sporen echt niet. Ik zal nooit wennen aan 28 tot 32 graden. Dit is zoals iemand dat hier op de site noemt een woestijnklimaat. Deze zomer is alles behalve normaal. Volgende week weer, hoe lang moeten we nog, ik hou het niet meer vol, ben uitgeput.

Franca - 01-08-’18 19:12
Rita

Ik ben ook stilletjes aan het einde van mijn kunnen gekomen. Ik begin nu overdag letterlijk in slaap te vallen op het werk omdat ik zo vreselijk moe ben van de hitte en daarom veel te weinig slaap. En er komt weer zo’n periode aan. Zucht!

Rita - 01-08-’18 19:20
Winterwoman

Rita, kun je je wellicht ziek melden? Het is toch niet gezond als je op je werk in slaap valt?

Winterwoman - 01-08-’18 21:30
Marian

Ik wist niet zeker of me egel nog leefde maar die was vanavond tegen de schemering aan de scharrel in me tuin.Heb er even vlak naast gezeten en hij liep heel rustig vlak langs me heen.Zo maar even wat anders dan het weer :-)

Marian - 01-08-’18 22:08
Marian

Mijn broer is een warmteliefhebber maar hij heeft ook zn grenzen en boven de dertig graden is hij ook niet blij meer.Hier op walcheren is het flink vol met toeristen en als je de stad in gaat kan je bijna over de koppen heen lopen en ik kom bijna niet in de stad in de hele vakantieperiode,wacht wel even tot de toeristen weg zijn en dan weer de stad in.

Marian - 01-08-’18 22:21
Marian

Het viel me ook op dat een bepaalde soort boom er nu bij staat alsof het half oktober is maar andere bomen staan er nog helemaal groen bij.Maar er is zoveel wat er verdord bijstaat ,wordt er wat triest van.Ben benieuwd hoeveel bomen er om gaan met de eerste herfststormen.

Marian - 01-08-’18 22:31
Zomaar iemand

@Prozac, ik dacht dat het in eerdere jaren toch anders lag.. En heb je mijn linkjes niet bekeken? ‘‘Echte wetenschappers?’‘ Vroeger waren er echte wetenschappers die zeiden dat roken geen kwaad kon.. Ik vind het nogal moeilijk te geloven dat wij als kleine mensen invloed kunnen hebben op het klimaat. Zoals in het filmpje van Greenpeace medeoprichter, het klimaat heeft altijd verandering ondervonden en dat zal altijd zo blijven. Nu is het een Zomer een keer extreem heet en elke ‘‘klimaatgekkie’‘ begint over klimaatverandering, hetzelfde als zeggen het sneeuwt en dan is er geen global warming. Ik ontken het bestaan van beide niet, ik betwijfel enkel de impact van de mens..

Zomaar iemand - 02-08-’18 00:34
IemandUitDeRandstad

@kerstvrouw ik zei juist dat het erg druk was in Antwerpen. Gewoon niet leuk meer dat file lopen. Het word vandaag en morgen weer erg heet. Vandaag 30-34 en morgen 32-36 graden. Begin volgende week weer boven de 30.

IemandUitDeRandstad - 02-08-’18 10:33
IemandUitDeRandstad

Maar hopen dat die hitte uit Portugal verdwijnt naar Duitsland. En wij ‘maar’ 27 tot 32 graden krijgen. Wat al erg genoeg is.

IemandUitDeRandstad - 02-08-’18 10:45
Marian

Snel me boodschappen in huis gehaald en dan hoef ik de komende dagen niet meer naar buiten.Binnen is het 24 C en hoop maar dat vanavond de boel even opengezet kan worden.

Marian - 02-08-’18 11:51
Kerstvrouw

Franca, ik word er ook steeds verwarder door. Daarom heb ik waarschijnlijk ook niet zo goed gelezen of is het niet goed doorgedrongen wat Iemanduitderandstad zei. Ik weet niet wat het gaat worden maar het zal me niks verbazen als we weer die vieze 36 graden krijgen. Het warmste scenario komt helaas toch altijd uit.
Marian, ik ben ook benieuwd wat er van de herfst met de bomen gebeurt. Ze zullen wel allemaal kaal zijn voor december.
Rita, wat vervelend maar ook erg begrijpelijk dat je in slaap valt op je werk. Heb je al met je baas gepraat hierover? Het advies van winterwoman is zo gek nog niet.
En het is officieel: door (zoals verwacht) laks gedrag van ministers hebben we nu weer nieuw ongedierte in dit tropenland: de rotte tijgermug.

Kerstvrouw - 02-08-’18 12:34
Franca

Inderdaad @IemandUitDeRandstad, dit alles is zeker al erg genoeg. Ik heb nog nooit in mijn leven zo’n tropen meuk meegemaakt als nu. Volgende week dendert maar door, met hier in Zuid Oost de heetste plek met boven de dertig graden. Ik kan niet meer tellen in ruim 4 maanden hoeveel dagen wij niet boven de 30 graden hebben gehad. Elke keer maar kletsen over de Bilt. Maar wij zitten sinds april 2018 al boven de dertig graden. Ik heb 3 dagen geteld onder de 25 graden. Als dat geen woestijnklimaat meer is weet ik het niet meer. Het landschap ligt er hier verschrikkelijk bij, desolaat en triest. Ik word er inderdaad zeer triest van. Vandaag een apje van collega, volgende week weer lekker een hittegolf, terwijl ze eigenlijk weten dat ik hier onder lijdt. Het is gewoon niet meer grappig. Ben gesloopt kapot en jankerig.

Franca - 02-08-’18 13:10
IemandUitDeRandstad

Hier misschien wat hoop in zicht. http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-08.. Misschien verandert het weer nu ook bij ons omdat het in Scandinavië nu koeler word. De temperaturen worden al lager vanaf volgende week donderdag. Rijkswaterstaat was net live op tv om aan te kondigen dat we nu in heel Nederland een water tekort hebben. Jeetje Franca wat een rotstreek van zon collega. Als die weten dat je er ziek van word moet je daar toch geen grappen meer over maken.

IemandUitDeRandstad - 02-08-’18 14:04
erica

Gister op het weernieuws: Bereid je maar voor op een tweede hittegolf! Nog eentje? Bedankt dan maar! Het is een treurige bende. Al vanaf april idd. alleen maar zon. In Florida zijn duizenden dode vissen aangespoeld ivm algen. Het gaat lang duren voordat de natuur hersteld is. En het gaat maar door…

erica - 02-08-’18 14:10
Esther

Het is voor mij al maanden een hittegolf :-D Volgens mij hoorde ik op het nieuws dat we droogterecord uit 1976 verbroken hebben. Maar we hoeven ons dankzij het IJsselmeer nog geen zorgen te maken over een watertekort.

Esther - 02-08-’18 17:21
Jozef 1965

Nog iets over de Shetlandeilanden . . Volgens AccuWeather zullen daar de maxima tot eind van deze maand schommelen tussen de 12 en de 14 ‘C , ook geen gebrek aan bewolkte en regenachtige dagen.

Jozef 1965 - 02-08-’18 17:58
Rita

@Kerstvrouw en winterwoman: Me ziek melden is geen optie want ik ben aan het werk via een uitzendkantoor. Dan hoef ik volgende week niet terug te komen. De bazen zien ook wel dat sommige mensen het lastig hebben en we krijgen af en toe een ijsje. Een aantal mensen zitten ziek op het werk met maag-darminfecties en zelfs 2 personen met een zware luchtweginfectie. Er werkt ook een vrouw die 7 maanden zwanger is. Zij weet al helemaal niet waar ze het heeft. Ik hoop echt dat ik het vol kan houden want anders ben ik mijn job gewoon kwijt. Ik wil naar de Shetlandeilanden! :)

Rita - 02-08-’18 19:13
Winterwoman

Rita, wat naar voor jou en je collega’s. Jouw werkgever is best wel een slavendrijver….
Het lijkt me de moeite waard om uit te zoeken wat de plichten van je werkgever zijn op dit gebied. Volgens mij is hij nl. verplicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. En dit klinkt voor jullie niet veilig meer.
Dat je uitzendkracht bent, is in dit geval niet relevant. Regel iets samen met je collega’s, dan sta je sterker.
Je woont in Belgie toch?

Winterwoman - 02-08-’18 19:50
Franca

Shetland Lerwick is mooi en prachtig weer. Ik noemde het ooit op deze site. ooit warmer dan 20 graden, en verassend vrij gematigd in de winter ook. Verder nog mogelijkheden voor de Faroer eilanden, die zijn van Denemarken en liggen iets verder op van de Shetlandeilanden richting Noorwegen. Ook hetzelfde klimaat met prachtige wolken, en je moet ervan houden regen. Vanwege mijn achtergrond is het geen probleem om op Shetland te vestigen. Het gaan om werk, je moet je leven zien te maken,anders had ik het hier voor gezien gehouden.

Franca - 02-08-’18 20:27
IemandUitDeRandstad

Ze verwachten in de laatste 2 weken van augustus regen en zelfs veel regen. De eerste 2 weken zullen droog blijven. https://m.youtube.com/watch?v=GSSz-XHDbo4

IemandUitDeRandstad - 02-08-’18 20:58
Franca

Dank je voor deze oppepper @IemandUitDeRandstad, heb ik nodig om moed te houden. Ik smeek dat het mag stoppen en alles weer mooi groen kleurt.

Franca - 02-08-’18 21:23
Jolanda

Het einde van dit vreselijke weer is in zicht!! Het weekend is minder erg, dan nog 3 dagen puffen en gaan we naar normale temperaturen. De gedachte alleen geeft me al een kleine energie boost. Valt het jullie ook op dat het in de avond vroeger donker wordt en ook echt donkerder is? Dat zijn de kleine dingetjes die mij erdoor slepen, want voor de rest… dit is één van de vreselijkste zomers ooit wat mij betreft.

Jolanda - 03-08-’18 10:55
IemandUitDeRandstad

Niet te vroeg juichen. Ik denk helaas dat we volgende week eerder alleen even op pauze kunnen komen. Er komen een aantal koelere dagen tussendoor met 22/23 graden wat eigenlijk ook niet koel is maar eerder normaal. Daarna komt de zomer weer terug oftewel de ellende. Dat zeggen ze bij weer.nl http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-07.. maar ze verwachten wel regen eind augustus. En ze hebben het daar ook over hoge temperaturen vanwege een zuidelijke stroming. Graag gedaan Franca. Als ik een oppepper zie dan laat ik het zien.

IemandUitDeRandstad - 03-08-’18 11:46
Franca

@ Jolanda, ik ben er niet gerust op. Alles is zo opgewarmd in Europa dat het mogelijk is dat we 25 graden tot oktober hebben, en dat vind ik nog steeds te warm. Ook duurt het weken voordat alle warmte uit huis is. Met 25 graden overdag en vele ramen gaat dat ook niet zo snel. Misschien dat het minder wordt, maar het zal nog steeds boven normaal blijven, denk ik.

Franca - 03-08-’18 11:49
IemandUitDeRandstad

Als je dat bericht leest op weeronline dan zeggen ze al dat het niet simpel is om dat patroon permanent weg te laten gaan. We krijgen maar 4 tot 6 dagen koeler weer wat zij weer een dipje durven te noemen. Daarna keert die rotzomer weer zeer snel terug. En ze vergelijken andere droge en warme jaren met dit jaar en zeggen dat het zomerse en droge weer in de herfst stopte. Ik vrees ook dat we hier nog lang niet vanaf zijn en we gewoon op oktober moeten wachten. We moeten onze tijd uitzitten. En ze noemen zelfs komend weekend teleurstellend omdat het dan maar tot 29 graden word. Dat mensen dat nu teleurstellend zouden vinden jeetje.

IemandUitDeRandstad - 03-08-’18 11:53
IemandUitDeRandstad

Dit warme weer verdween in jaren met vergelijkbare patronen in de loop van de herfst. Als de zon in de noordpool ondergaat en het daar niet meer licht word worden de temperatuursverschillen groter en kan dat patroon verbroken worden. Nou wanneer gebeurd dat? De zon gaat volgensmij in oktober pas onder in de noordpool. Betekent dat dat we iedere dag minimaal 25 graden blijven houden tot in oktober of krijgen we dan 22 graden in oktober wat vorig jaar ook het geval was? Gek dat je nu blij moet zijn als het 22 graden mag zijn in oktober ipv 25 of meer. Het hoort al te dalen naar een lekkere 14 graden. Herfst zullen we ook niet meer krijgen met die mooie verkleurde bladeren want die bladeren zijn nu al dood. Wat een mega rotjaar dit zeg! Alleen februari en maart waren mooie maanden dit jaar met lekker weer. Daarna is het in Dubai veranderd.

IemandUitDeRandstad - 03-08-’18 13:56
Franca

@IemandUitDeRandstad. Ik denk dat je helemaal maar dan ook helemaal gelijk hebt. Dit jaar was midden oosten hier. Niet normaal meer. Ik denk ook omdat alles zo opgewarmd is dat het in oktober nog warm is. Misschien zijn de nachten wat koeler, das enigste troost. Inderdaad tjonge we krijgen een dip morgen, i.p.v. 34 graden elke dag in Eindhoven, krijgen we 30 graden, nou das een verkoeling zeg. Wat een idioten zijn die weermannen. Hebben ze nu nog niet door, dat eigenlijk op een maar aliens niemand meer zit te wachten op Dubai weer, waarschijnlijk niet. Dit is de ergst kwellende zomer uit mijn hele leven, om te janken gewoon.

Franca - 03-08-’18 14:01
Kerstvrouw

Weermensen zijn GESTOORD! Het is net of ze van metaal zijn of zo. Volgens mij vinden ze in een oven zitten die op 200 graden staat nog te koud.
Ik ben ook niet gerustgesteld door dat bericht op weer.nl. Dat zweetweer blijft maar gewoon doorgaan en die paar dagen “verkoeling” zal straks wel of niet meer doorgaan of niks voorstellen. Leuk, zomer. Te gek. JAKKES!!!!

Kerstvrouw - 03-08-’18 14:58
erica

Het blijft gewoon smoorheet. Niet normaal. Ik knijp er even tussenuit. Lekker donkeren in een grot op 800 m hoogte, kanaaleiland. Bossen en wind van zee.
Verwacht alleen niet dat september een knisperende herfstmaand wordt, zal wel weer een na-zomer worden. Bah!Sterkte allemaal!!

erica - 03-08-’18 16:30
misty

Jolanda, je hebt gelijk, dit is de horrorzomer van 2018 en er komt maar geen einde aan!
Ik vernam dat een naaste op leeftijd problemen heeft met zijn gezondheid. De zomer heeft zo’n tol geeist op mij dat het eerste wat in me opkwam was: “ Nee!!! Ik kan er niet een begrafenis bij hebben, dat trek ik niet! Nee, nee, nee….!

Zelfs nu nog heb ik er problemen mee om mijn empathie voor hem de voorrang te laten hebben op mijn angst voor een begravenis in dit weer.
Hoe bizar!

misty - 03-08-’18 17:08
Rita

Ik wens je een heel fijne vakantie met normale temperaturen toe Erica!

Rita - 03-08-’18 20:09
annelies

ik ben het ook zo zat niet normaal-
aan prikkelbaar- ik mail je nog

annelies - 03-08-’18 20:39
IemandUitDeRandstad

Er zijn tot m’n grote verbazing nog steeds mensen die dit heerlijk weer noemen. Op weeronline allemaal opmerkingen van: dit weer mag tot december duren en in januari weer beginnen. En iemand anders: ja dat zouden de meeste mensen wel willen 365 dagen per jaar snikheet weer. Jeetje aliens zijn dat. En niet de meeste mensen willen dat. Die mensen zouden ze echt in de Sahara of death valley neer moeten zetten. Daar zouden ze dan echt moeten gaan wonen.

IemandUitDeRandstad - 03-08-’18 20:51
Marian

Wat fijn dat we nu al kunnen genieten van de herfstkleuren die normaal gesproken ergens in oktober zijn .oogsten mislukken of worden van het land gehaald en vernietigd want mensen willen geen bloemkool die wat geel is of een stukje kleiner dan anders,pruimen worden niet gekocht omdat ze 3 mm te klein zijn.Godverdegodver ze zijn hier gek geworden.Boeren worden niet gecompenseerd dus die gaan allemaal ongelooflijk het schip in.De natuur is nog niet onherstelbaar beschadigd,fijn zo n bericht.Wel handig al die natuurgebieden die vernietigd worden nu,hoeven ze zich daar niet meer druk om te maken,kunnen ze daar fabrieken neerzetten en nog meer snelwegen aanleggen,goed voor de economie.Straks heb je 2 banen nodig om gewoon eten te kunnen kopen omdat dat flink duur zal gaan worden.Maar waarom zou je je zorgen maken ,het is heerlijk weer nu ,lekker warm en het zonnetje schijnt alsof we in zuid frankrijk zitten ,jippie wat een feest.

Marian - 03-08-’18 22:07
Franca

@Erica, fijne vakantie met hopelijk vele koele en winderige dagen, het is je gegund.

Franca - 03-08-’18 22:14
Marian

ze vragen zich liever af of je wel of niet nog in een bushokje mag roken hahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahaa

Marian - 03-08-’18 22:15
Franca

Marian, inderdaad die kortzichtigheid van de mens, dat hedonistische, als ik maar geniet de ander kan kapot vallen. Net even zoals IemandInDeRandstad gekeken op Weeronline. Hoe komt toch dat die zomerliefhebbers altijd anderen moet afzeiken die dit minder leuk vinden. Wat een arrogantie en zelfingenomenheid. Ik vind dit leuk wat jij er van vindt kan mij niet schelen. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een paar jaar geleden gebroken heb met een vriendin, dat was niet eens een zomerliefhebber maar een zomeraanbidder. Ze zei dat ze 40 graden nog lekker vindt. Ik kreeg constant opmerkingen, niet zeuren, hebben we eindelijk wat zon. Ik was nooit naar tegen haar in de winter als ze bibberend binnen kwam. Maar op een dag trok ik het niet meer. Ze ging zelfs haar huis verbouwen in 35 graden ,heeeeeeeerlijk zei ze. Ik dacht als iemand zo verschillend is, en zo niet respectvol naar jou toe, je eigenlijk vertellen dat je een zeur bent. Zulke vrienden kun je missen als kiespijn. Noem het maar de klimaatbreukvriendin.

Franca - 03-08-’18 22:20
Marian

Groot gelijk Franca ,dat zijn geen vrienden en die kan je missen als kiespijn.Heb je nog nagedacht over te gaan verhuizen ,want je moest toch voor 8 augustus beslissen ?

Marian - 03-08-’18 22:24
Franca

@Marian, Ik heb het appartement niet genomen, omdat die ook een warmtewin terugapparaat had. De tweede slaapkamer was kleiner en de huur duurder. Ik vroeg de verhuurders of het een koel appartement was, en ze zeiden dat op een raam in de woonkamer de hele dag de zon staat. Ook dit was een nieuw zeer goed geisoleerd appartement. Ik was bang dat ik er toch niet heel veel op vooruit zou gaan, alleen mijn portemonee armer. Ik wacht en zodra ik een appartement op het Noorden vind, dan verhuis ik.

Franca - 03-08-’18 22:27
Marian

Hoop dat je snel wat vind want een paar graden koeler in je huis kan net het verschil zijn tussen de zomer dragelijk door te komen of niet.

Marian - 03-08-’18 22:30
Esther

Ik zag bij weeronline dat we vanaf 13 augustus weer normale temperaturen krijgen met wat meer kans op regen. Laat ik nou net dat weekje vrij zijn. Ik hoop dat het bij die voorspellingen blijft en dat de temperaturen niet weer naar boven bijgesteld worden. Ik heb het echt zo gehad nu. Die rothitte blijft zolang in huis hangen. En in m’n slaapkamer is het nog steeds een sauna.

Esther - 03-08-’18 22:32
annelies

di en wo wolkjes met bliksem maar amper regen zo te zien 0,3 mm bij ons met 32 graden. het is echt om te janken.

annelies - 04-08-’18 00:39
Esther

Tuurlijk, de voorspellingen in mijn weekje vrij zijn alweer naar boven bijgesteld. Het zal wel weer is niet zo zijn. Echt, ik had zo gehoopt op wat koelere dagen. Mijn nachtrust begint er echt onder te lijden nu. Alle kleding plakt aan je lijf. Echt een rotzomer dit.

Esther - 04-08-’18 09:01
Kerstvrouw

Heel goed Franca. Als die niet kan begrijpen dat jij een andere mening hebt is dat geen vriendin. En veel succes met zoeken naar een ander appartement!
Die mensen op weeronline zijn vreselijk narcistisch en kortzichtig. Dat ze inderdaad maar in de sahara of death valley gaan wonen! Maar dat zullen ze nog wel te koud vinden.
Esther, in deze zomer van ellende worden temperaturen iedere keer hoger. We zouden in eerste instantie toch ook geen 36 graden meer krijgen? Nou, kijk dinsdag eens. Dan barst de hel weer los helaas.

Ik las dat een of andere meteoroloog voorspelt dat het nog tot of tot en met oktober warmer blijft dan normaal. We hadden het ook wel kunnen denken…. ik HAAT dit als het uitkomt!!! Dit is geen leven meer, ik wil kou!

Kerstvrouw - 04-08-’18 10:14
Kerstvrouw

http://www.welingelichtekringen.nl/natuu..

Kerstvrouw - 04-08-’18 10:18
IemandUitDeRandstad

Goed dat je het contact inderdaad hebt verbroken Franca. Bij mij zijn er ook mensen die me een beetje plagen met het weer. Ze bedoelen het niet slecht. Maar dan zeggen ze plagerig: lekker toch, heerlijk joh. Die iets koelere temperaturen volgende week zijn alweer naar boven bijgesteld inderdaad. En het zijn nog minder dagen dan ze eerst gezegd hadden. Ja marian ik denk er precies hetzelfde over. Ik kan daar ook woedend om worden om die kortzichtigheid. Wat er met de natuur gebeurd interesseert anderen niet want dat zuid Franse weer met zo hoog mogelijke temperaturen willen we niet missen! Boeren zijn ook illegaal aan het besproeien zodat er meer droog komt te liggen. Ik begrijp die boeren nog wel omdat ze ook moeten overleven en anders failliet gaan. En die mensen die toch gaan zwemmen waar het afgeraden is vanwege de blauwalg daar kan ik me totaal niet druk om maken.

IemandUitDeRandstad - 04-08-’18 11:27
IemandUitDeRandstad

Dinsdag kan het weer opnieuw 38 graden worden. En dat zo kort achter elkaar. Het is nog nieteens 2 weken geleden. https://www.rtlnieuws.nl/nederland/daar-gaan-we-weer-dinsdag-temperaturen-mogelijk-tot-38-graden

IemandUitDeRandstad - 04-08-’18 18:04
Franca

AUb laat er een einde komen aan dit weer. Ik kan gewoon niet meer. Moet op dinsdag werken en bijna 25 minuten lopen naar treinstation door misschien 36 of 38 graden. Ik haat dit weer, ik kan het niet uitleggen hoe ik dit weer haat. Ik wil slapen, en mijn sociale leven terug. Ik zit maanden opgesloten in huis, want als ik buiten ga is net of ik niet kan ademhalen. Ik wil gewoon weer leven en normaal buiten kunnen zijn.

Franca - 04-08-’18 19:58
IemandUitDeRandstad

Ja ik wil ook m’n leven terug. Sinds april weet ik me geen raad en ben ik al aan het wachten tot ik normaal kan leven. Buiten zijn is gewoon onmogelijk met dit soort belachelijk weer. Je kan je alleen maar opsluiten binnen. Ik leef al geïsoleerd sinds april. Zit je achter je pc en krijg je ook bevestigingen waar je zelf ook al aan zat te denken. Dat die ellende nog tot oktober duurt. http://www.welingelichtekringen.nl/natuu..

IemandUitDeRandstad - 04-08-’18 20:33
Jolanda

Ik laat me niet gek maken door die weermannen die tot December 25C willen. Het is gewoon koffiedik kijken wat ze doen, dus neem het alsjeblieft met een korrel zout. In het algemeen kan het best langer duren voor het echt kouder wordt, maar ze houden ontzettend van sensatie verhalen tegenwoordig. Krijg je lekker veel duimpjes omhoog op Facebook en dat soort onzin. Niet naar luisteren!!
Het wordt komende week, na dinsdag, in heel Europa iets koeler, dus daar hou ik me aan vast en niet aan iemand die een voorspelling doet voor over 2 maanden!

Jolanda - 04-08-’18 21:00
IemandUitDeRandstad

Daar heb je gelijk in Jolanda. Maar het zou helaas wel kunnen. Ik heb even opgezocht watvoor zomer het was in 1947. Ik ben wel erg opgelucht door dat bericht zeg. Want dat zegt dat wat we nu meemaken niks met de opwarming heeft te maken. Dit is uitzonderlijk en heeft puur met dat klote stromingspatroon te maken. In 1947 hadden ze ook een paar keer temperaturen van 30-35 graden en was het ook 38 graden geworden. Toen werd het dus ook zo heet. En die zomer hadden ze 4 hittegolven en een vijfde hittegolf in het zuiden. Toen hadden ze ook een geblokkeerd stromingspatroon netals nu. De ellende duurde toen tot 21 september. Hier kun je het lezen: https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/1947-de-zomer-van-de-20e-eeuw

IemandUitDeRandstad - 04-08-’18 21:20
Marian

ik zag dat ze voor woensdag 23 c afgeven,ben benieuwd

Marian - 04-08-’18 21:54
Franca

@Marian, dat is in Zeeland, hier in Zuid Oost Brabant is het sinds april niet onder de 25 graden geweest. Hier zal het nog minstens 30 graden worden. Na bijna vier en halve maand ben ik letterlijk gesloopt.

Franca - 04-08-’18 23:04
Jolanda

@Iemand, natuurlijk, het zou kunnen, maar het hoeft niet. Was er vóór de zomer voorspeld dat we dit weer zouden krijgen? Nee. Was er in de winter voorspeld dat we een gevoelstemperatuur van -23C zouden krijgen? Nee. Vaak is het de wens van deze weervoorspellers of de behoefte aan aandacht en duimpjes omhoog wat ze dit soort uitspraken laat doen. Weet je nog de 40C een paar weken terug? Ik heb me toen ook gek laten maken en kreeg er een paniekaanval van. Uiteindelijk werd het 36C waar ik woon, wat al erg genoeg is, maar dus geen 40. Ik heb op dat moment besloten op feiten af te gaan en niet op het speculeren van aandacht trekkende weermannen. En ik kan je zeggen, dat scheelt een hoop spanning in m`n lichaam en geest.
We moeten nog even puffen tot woensdag en dan wordt het echt beter. Ideaal zal het niet zijn tot de winter, maar dragelijk is het beste waar we op kunnen hopen in deze tijd. Je moet een beetje positief blijven. Nee 25C is niet ideaal, maar het is geen 35C, en daar zit em net het verschil tussen leven en overleven, zodat je de dagen weer een beetje goed doorkomt zonder al te veel klachten.

Jolanda - 05-08-’18 08:42
Kerstvrouw

Echt belachelijk dat we nu “blij” moeten zijn met 28 graden. Voelt wel dom zeg maar.
Hopelijk hebben we woensdag voor de laatste keer (te) warme temperaturen!

Kerstvrouw - 05-08-’18 11:33
Rita

Ik kijk ook al uit naar woensdag! Hopelijk is het daarna gedaan met dit rotweer! Op dit moment staat er hier een aangenaam briesje maar in huis is het nog steeds 30 graden. Ik vermoed dat er veel schade gaat zijn als de onweders gaan komen. Het zeewater zou een 22 graden zijn en dat zou nooit eerder zo warm geweest zijn! Toch volgens wat ik gelezen heb.
Afwachten maar …

Rita - 05-08-’18 12:08
IemandUitDeRandstad

Voor mij is de 25 graden ook overleef weer ipv leefbaar weer. Leefbaar weer is toch echt niet warmer dan 23 graden voor mij. Nou die 40 graden die ze voorspelt hadden daar zaten ze toch niet ver vandaan want in het oosten dan werd het wel 38 graden. En als ze het hebben over wat het kan worden dan hebben ze het ook altijd over wat het maximaal ergens word. Daar hoor ik gelukkig niet bij. Maar oost Brabant bijv hoort daar wel bij. Bij mij was het toen ook 36 graden geworden. En ze hadden wel uitspraken gedaan dan het een erg hete zomer zou worden en dat is helaas uitgekomen. Gelukkig hebben ze niet altijd gelijk want vorig jaar voorspelden ze een hele hete zomer en toen viel het heel erg mee in juli. Juli was zelfs veel beter dan mei en juni vorig jaar. Dus gelukkig is het niet meer dan een verwachting van ze. Een feit is wel dat zo’n geblokkeerd stromingspatroon niet makkelijk weggaat. Bij de 30 daagse van weer.nl zeggen ze dat het de laatste week van augustus koeler en wisselvalliger word, Maarja ze zeiden ook over deze weken dat her koeler zou moeten zijn en dat is dus niet uitgekomen.

IemandUitDeRandstad - 05-08-’18 12:58
IemandUitDeRandstad

Het word in ieder geval een weekje leefbaar weer. Dan zitten we ook weer dichterbij het einde van deze ellende. Dan zitten we al bijna op eind augustus.

IemandUitDeRandstad - 05-08-’18 13:01
Marian

Nog even afzien tot woensdag .En in noord beveland en schouwen duiveland is het 3 c koeler dan hier op walcheren,het is met 26 C hier net aan vol te houden.richting bergen op zoom is het al 29 C dus het zal in oost brabant wel helemaal vies warm zijn.

Marian - 05-08-’18 13:47
Marian

en als het bij elke 70 km 3 c warmer wordt naar het oosten is het bij helmond 35 C,das nogal een verschil

Marian - 05-08-’18 13:53
Franca

@ Marian, ja dat klopt vandaag 28 graden hier, dat noemen ze een afkoeling. In mijn appartement 28 graden nu. Dinsdag 38 graden en woensdag tussen 28 en 30 graden, en dan zou het donderdag 25 graden moet worden. Das inderdaad een verschil. Ik ben er ook mee eens dat die weermannen zo sensatiebelust zijn. Bijna zoals de roddelpers, maar dan met het weer hahaha. Ik lach er maar om, anders zit ik hier de hele dag te janken. Heb ik al genoeg gedaan afgelopen zomer.

Franca - 05-08-’18 15:39
Kerstvrouw

Dat die zon gewoon niet eens een keer oprot of zo….

Kerstvrouw - 05-08-’18 19:44
Kerstvrouw

De weerman van RTL 4 net: “vanaf woensdag komen er regen en onweersbuien op bezoek en krijgen we eindelijk weer eens normale temperaturen voor deze tijd van het jaar.” Ik had die man wel kunnen omhelzen!

Kerstvrouw - 05-08-’18 20:04
Franca

@Kerstvrouw als dat is waar zou kunnen zijn, maakt me zeer gelukkig.

Franca - 05-08-’18 20:14
Rita

Voor dinsdag voorspellen ze hier ook weeral 38 graden. Binnen is het 30 graden.

Rita - 05-08-’18 21:01
Franca

Ik heb veel sympathie voor je Rita. Hier 29 graden. Ik denk aan je. Ik moet dinsdag werken, zie er erg tegen op. Veel sterkte ook voor jou.

Franca - 05-08-’18 21:34
Rita

Dank je Franca. Idem voor jou Franca (en de anderen natuurlijk ook). Ik herken veel zaken in jouw postings. Ik moet morgen weer werken. Hopelijk heeft de bus airco. Het is altijd afwachten hier. Zucht. Veel succes dinsdag. Neem anders een paraplu mee omdat jij eerst een eind door die rotzon moet wandelen.

Rita - 05-08-’18 23:21
Kerstvrouw

Sterkte dames! Nog even doorbijten en dan hoop ik dat het afgelopen is met deze rot hitte.

Ik mis Bredanaar en Annelies trouwens hier, hoop dat het goed met ze gaat.

Om het neerslagtekort fors te verlagen is gestage en langdurige regenval op grote schaal nodig. Plensregens zijn niet effectief. De keiharde uitgedroogde bodem kan een grote hoeveelheid regen in korte tijd niet verwerken, waardoor het water direct de sloot of de riolering in spoelt.
Wie voorspelde zoiets ook weer? Iemanduitderandstad toch?
Ik word nu overal onzeker van. Ik las dit:
De warmte wordt daardoor verdreven, het is maximaal 21 graden in Zeeland en 25 langs de oostgrens. Mocht de storing iets later komen dan wordt het enkele graden warmer. Wanneer de temperatuur de 25 graden niet bereikt, komt de langste regionale hittegolf ooit gemeten ten einde.
Ik ben dus nu alweer bang dat die storing dus later komt he! Zo erg is het al!

Kerstvrouw - 06-08-’18 10:07
IemandUitDeRandstad

Bij mij is het ook 29 graden binnen. En ik moet morgen ook de deur uit. Hier in de kustprovincies zeggen ze dat het morgen tot 33 graden word. Beter dan 37-38 graden elders. Maar toch afgrijselijk heet. Ik had dat niet gezegd kerstvrouw maar het klopt wel. De uitgedroogde grond kan zo’n hoeveelheid regen niet aan. Nog 2 dagen extreem afzien en daarna komt er in ieder geval een week leefbaar weer. Ik zie ook bewolking bij iedere dag en regen. Als die zon ff niet schijnt is dat ook heerlijk.

IemandUitDeRandstad - 06-08-’18 10:41
Jolanda

@Kerstvrouw, niet doen!! niet nu al bang worden voor wat misschien wel dan niet zou kunnen gebeuren. Ik ben ook zo hoor, maar ik heb mezelf aangeleerd dat niet meer te doen, want de energie die je daar nu mee verbrandt, heb je nodig voor vandaag en morgen.
Ik kijk bijvoorbeeld vandaag geen nieuws en zeker geen weerbericht. Gisteren heb ik gekeken en weet wat ik kan verwachten voor nu en morgen. De angst dat het naar boven wordt bijgesteld is zo hoog dat ik het gewoon niet weten wil. Zo ben ik ook door de 36C heen gekomen omdat ik dacht dat het 33C was. Ik hou me zelf dan liever voor de gek, want als ik het van te voren weet, word ik zo bloed nerveus.
Alleen vandaag en morgen en dan gaat het waarschijnlijk vreselijk bliksemen en donderen… en dan is het voorbij. En ja, het zal best nog een keer 26C of 28C worden, maar niet zo`n lange reeks achter elkaar, dus dan krijg je de ruimte om het huis te koelen en normaal te ademen.
Misschien worden dit soort zomers in de toekomst wel de norm, maar voor nu is het nog steeds een uitzondering. Maak er een mantra van voor vandaag: het is bijna voorbij, het is bijna voorbij… Zo kom ik er doorheen. Sterkte allemaal!

Jolanda - 06-08-’18 10:45
Marian

Nog 2 nachtjes slapen en dan…..

Marian - 06-08-’18 14:51
Marian

ik durf de laatste dagen ook amper naar de woensdag te kijken maar de temp blijft al een paar dagen op 23 C staan dus begin langzaam te denken dat het waar is.Donderdag regen en onweer en inderdaad hopen dat er niet van die giga buien ontstaan maar een heerlijke volle regendag.Moet nog even een nieuwe plu kopen want moet dan wel net naar de tandarts met de bus.gezellig in de regen er naar toe lopen :-)

Marian - 06-08-’18 14:55
Nicolle

Vanmorgen was het zalig, ik was om 400 opgestaan om alles open te zetten tegen elkaar, heb de temp binnen van 27 naar 22 terug kunnen krijgen!!, maar dit is inmiddels weer 25, toch nog steeds beter dan dat vunzig gebeuren buitengod zij gedankt dat het vuurkorf volk van 2 huizen verder op vacantie is, 15 heerlijke dagen zonder brandlucht s’avonds……………

Nicolle - 06-08-’18 17:45
Rita

Ik kom net van mijn werk. Op de bus was het om dood te vallen! Geen airco en geen luiken die geopend konden worden. Toen ik afstapte wees een thermometer in de schaduw 35 graden aan en in de zon 40 graden. Ik ben nu thuis en heb koorts. Mijn humeur zit ver onder het vriespunt!

Rita - 06-08-’18 18:27
Marian

Het domme geleuter begint weer,op de radio zei een weerman met een heel zielig stemmetje dat het woensdag maar 25 C wordt ,die vent moet toch een schop onder zn kont krijgen.

Marian - 06-08-’18 21:43
Marian

Een boer in zeeland heeft ook vrienden gemaakt,hij vertelde dat zn druiven het zo goed doen alleen moet het nog 6 weken droog blijven voor hij kan oogsten dus liever geen regen de eerstkomende 6 weken.alleen is dan de natuur echt naar de klote maar kunnen we ons verdriet wegzuipen met zn wijn.Ik gun die boer woensdag een enorme plaatselijke hagelbui :-)

Marian - 06-08-’18 21:52
Marian

Keek net op buienradar en zag voor morgenavond 8 uur flinke onweersbuien overtrekken in zeeland en die komen vanuit Belgie.dus met een beetje geluk Rita heb je morgen eind van de middag regen en onweer.

Marian - 06-08-’18 22:06
Rita

Ja, mijn zus had me al verwittigd dat ik morgen een paraplu mee naar het werk moet nemen omdat ze vanaf 17u onweer verwachten dat zeer hevig kan zijn.

Rita - 06-08-’18 22:20
annelies

aan prikkelbaars/ ik heb je gemaild via jouw opgegeven emailadres.

aan marian/ ik heb het ook gezien dat het bij jullie gaat regenen, hierin zeist zal het wel weer bij die drie druppels blijven. en uiteraard, het valt s nachts. nu moet het blijkbaar donderdag flink gaan doorplenzen, in heel nederland, maar eerst zien en dan geloven!
aan kerstvrouw/ ik heb dat wel eens gezien op YouTube, maar dat was in het buitenland, dat het zo hard regende en er zoveel wateroverlast was, dat het water gewoon door het toilet van mensen naar boven spoot ! ow, wat lijkt me dat erg en eng trouwens.. de kans zit er in dat het hier ook nog eens kan gaan spoken als we echt ooit nog storm krijgen, en anders worden we gewoon ´gezellie ´ een arabisch woestijnland. blurpkk.
aan franca en rita/ hoop zo dat het meevalt in het verkeer en onderweg voor jullie en dat die zon eens wegblijft, dat scheelt al de helft van alle hitte in auto, bus en op het werk.
vanavond nog naar de ah geweest, die is hier open tot 2200 uur, staat al dat schoriemorrie zestien plus daar ´stoer ´ te doen met auto´s open en zonnebrilletjes op der hoofd terwijl er allang geen shjon meer is..
ik wijs dan maar eens naar mn voorhoofd en denk, moet je jullie straks zien als het even regent, dan zijn het geen ´stoere binken ´ dan staan ze in der korte broekje te schuilen..

sterkte morgen, iedereen.

annelies - 06-08-’18 23:42
Kerstvrouw

En ja hoor, zondag wordt het hier in het Zuiden des landsch alweer 30 graden. Ik wist het!

Kerstvrouw - 07-08-’18 08:22
IemandUitDeRandstad

Inderdaad kerstvrouw. Voor zondag staat er alweer opnieuw een dag hitte. Donderdag regen met 25 graden. Ik krijg de temperatuur in m’n appartement niet lager dan 28 graden met de mobiele airco aan. M’n mobiele airco trekt het gewoon niet. En je voelt ook de verfrissing helemaal niet van dat ding. Met mobiele airco zweet ik ook weg hier. En ik moet zo naar buiten. Ik heb koppijn van de hitte en het slaaptekort. Sterkte iedereen vooral waar het het warmst gaat worden vandaag. Die absurde 38 graden weer.

IemandUitDeRandstad - 07-08-’18 11:33
Franca

Ja jammer dat je elke blij gemaakt wordt met een dode vis. Elke keer wordt het bijgesteld. Vandaag hoop ik dat het de 38 graden niet haalt. Zelfs met mobiele airco is het niet meer om uit te houden. Vannacht een plaknacht met 22 graden en naderende onweersbuien. Nou dan weet je het ook hoe het is gesteld met de nachtrust. Bah echt de ergste zomer uit mijn hele leven.

Franca - 07-08-’18 12:29
IemandUitDeRandstad

Ik moest net weg en komt er een jongen met een joint tegenover me zitten blehh. Zat ik lekker naast de ventilatie waar koude lucht uit geblazen kwam. Nou de tram reedt niet verder vanwege de rails die uitgezet was door die debiele hitte. Moesten we met een bus verder. Nou in bussen hebben ze ook geen airco hoor. Alleen ventilatie. Maar dat was niet voldoende. Stond ik daar in een volle bus kapot te gaan. Echt niet te doen. En moet ik ook nog terug. Ik was van top tot teen nat van het zweet.

IemandUitDeRandstad - 07-08-’18 15:26
Marian

bij mij buiten is het nog of je de oven in stapt maar het is aan het betrekken dus met een beetje geluk gaat het zo afkoelen.

Marian - 07-08-’18 16:01
Kerstvrouw

Iemanduitderandstad, wat vervelend. Bah. Zo zie je maar dat de hitte een hoop ellende geeft. Zeggen ze dat alleen kou een hoop leed veroorzaakt… ja, mijn petje.
Jolanda, mijn angst was dus niet voor niks…
Marian, wat een lompe boer is die boer zeg! Denkt niet eens aan alle andere boeren. Ik hoop ook dat het op zijn akkers flink gaan plenzen.

Kerstvrouw - 07-08-’18 17:07
Kerstvrouw

Hoe dit er staat.

Vijftig zomerse dagen in een jaar, het is bijzonder. Sinds 1901 werd er slechts eenmaal eerder meer zomerse dagen in een jaar in De Bilt geregistreerd. In 2006 kwam het totaal op 51. Dit record zal dit jaar (ongetwijfeld) worden gebroken. Morgen wordt het ook zeker 25 graden (evenaring record) en mogelijk donderdag ook nog. Lukt het donderdag niet dan hebben we zondag ook nog een kans.

Bah!

Kerstvrouw - 07-08-’18 17:15
Esther

Pff, wat een smerige rothitte weer vandaag. Alles plakt en zweet me het apelazerus. Twee dagen verkoeling en vanaf zondag wordt het gewoon weer warmer.

Esther - 07-08-’18 19:11
Jolanda

@Kerstvrouw ja, jammer genoeg had je gelijk, die afkoeling valt tegen en gaat langer duren. Helaas.
Ik ben zo blij dat vandaag in ieder geval weer voorbij is. Ik zag er ook zo tegenop! Het is elke keer weer een strijd om te overleven met die hitte. Ik had geen nieuws of weerbericht meer bekeken en hier op de site ook niet geweest.. ik heb net even gecheckt en het was bijna 36C vanmiddag.
Ik heb ook zo`n mobiele airco en die houdt mijn kamer op 27C, dus lekker koel is anders. Daarbij zet ik er een grote ventilator tegenover die de koele lucht dan heen en weer blaast. Als je dan in het midden gaat zitten van die luchtstroom is het wel uit te houden, maar verder…. hopeloos. Toch zou ik dat ding niet willen missen, het geeft net even iets meer lucht. Ik ben de hele dag nerveus geweest dat die airco er mee op zou houden of de stroom zou uitvallen of zo. Ik had me geen raad geweten. Maar goed, we hebben het weer overleefd en hopelijk komt deze hitte niet meer terug deze zomer. Het gaat alleen nog een week duren voor het huis koel is, helaas.
Er mag wel een hele strenge winter tegenover staan om dit goed te maken!

Jolanda - 07-08-’18 19:36
Nicolle

Misschien een tip, heb me 2 jaar geleden op een chinese site BG een mini plafondventilator gekocht, nou eentje een stuk of 6 :D, heb eentje boven mijn bed hangen, eentje in de keuken, op het kattenkamertje en eentje op het kamertje voren, dit is echt fantastisch, je hoort ze amper gebruiken haast geen stroom en ze verkoelen heerlijk!!!, je kunt ze de hele nacht laten lopen!! net even gekeken, ze kosten nog geen tientje :-)

Nicolle - 07-08-’18 19:45
Rita

Bedankt voor de tip Nicolle! Ik wacht hier vol ongeduld de frissere temperaturen af. Er zit geen zuurstof meer in de lucht!

Rita - 07-08-’18 20:27
Marian

Het is al een paar uur bewolkt maar de temp is niet veel omlaag en volgens buienradar trekken er hier buien over alleen laten ze geen regen vallen.

Marian - 07-08-’18 21:36
Marian

Ik heb in de huiskamer een grote plafondventilator en dat is een prettige indirecte luchtstroom

Marian - 07-08-’18 21:38
Esther

Hopelijk is dit de laatste plaknacht van het jaar. Ik verlang zo naar een nacht waarbij ik gewoon weer helemaal lekker onder de dekens kan kruipen. Kacheltje aan, kaarsjes aan, lekker met een dekentje op de bank en de kat op schoot. Zelfs die wil nu niet vanwege de warmte op schoot leggen.

Esther - 07-08-’18 21:49
Kerstvrouw

Wie van jullie heeft er ook last van de keel? Ik had vanmiddag een keel als schuurpapier… geen pijn of zo, maar echte irritatie. Zal minstens door die smog komen.
Goeie tip, Nicolle! Die zal ik eens onthouden! Vooral nu de stroom en het gas weer (vast zoals elk jaar) duurder worden.
Esther, ik had het niet beter kunnen zeggen!
Jolanda, ik vind het ook verschrikkelijk. Waarom duurt warm weer altijd langer dan koeler weer?

We moeten massaal aan de plafondventilatoren. Die blazen tenminste geen warme lucht naar buiten dus dan wordt het ook niet heter.

Kerstvrouw - 07-08-’18 22:10
IemandUitDeRandstad

Het is hier begonnen met waaien en onweren. Of het uiteindelijk een felle bui word met veel regen of dat het wat gelichtflits op een afstand blijft weet ik nog niet. Wat een afgrijselijk leven met dit soort weer. Buiten is het nog steeds 28 graden en f*cking benauwd. Je zit maar binnen in de hitte met een mobiele airco die nu niet lager dan 26 graden gaat. Ik zit ook tussen m’n ventilator en m’n mobiele airco in zoals iemand anders hier ook deed. Dat is de enigste plek waar je een beetje leefbaar kan zitten.

IemandUitDeRandstad - 08-08-’18 00:35
Zomaar iemand

Net een paar druppels regen gehad en een paar lichtflitsen… Wanneer gaat het nou eindelijk een keer (langdurig) regenen?!! Ik word helemaal achterlijk van dit touwtyfes tering weer!! Ik ben zo enorm depressief.. Elke dag weer hetzelfde liedje, wéér die k*****zon.. weer temperaturen van boven de 30 graden.. Je zou er haast aan wennen.. Maar nee, dat doe ik niet, dat kan ik gewoonweg simpel NIET. Ik wou gewoon dat de wereld eens verging, ga maar kapot, leven is niet dragelijk zo.

Zomaar iemand - 08-08-’18 01:37
IemandUitDeRandstad

Hier heeft het een halfuur geregend met wat onweer erbij. Het is ook wat afgekoeld. Nog steeds is het 20+ om kwart voor 2 snachts. Ik haat m’n leven op dit moment ook heel erg sinds april. Als het altijd dit soort weer was zou ik niet verder willen leven. Maar we hebben gelukkig ook nog het andere seizoen.

IemandUitDeRandstad - 08-08-’18 01:47
Jozef 1965

Hier heeft het in de loop van de nacht geonweerd op grote afstand, later ook wat lichte regen.

Jozef 1965 - 08-08-’18 05:14
Marije

Het is hier nat en bewolkt! Wat een heerlijkheid… in huis nog steeds 27 graden maar buiten nu koeler dan binnen. Ik neem het er maar van zo lang als het duurt en laten we hopen dat dat voorlopig even mag duren na die plakhel.

Marije - 08-08-’18 07:24
Marije

Het mooiste is wel dat de zon wordt bedekt door een dikke laag grauwe wolken. Geen zon te zien, hoe fijn is dat?

Marije - 08-08-’18 07:26
Jolanda

Gesloopt ben ik! Het is nu wel heerlijk buiten en het huis kan gelucht worden, al duurt het uren zelfs met de airco aan. De vochtigheidsgraad is wel hoog, dus het zal wel klam blijven, maar vergeleken met gisteren is het zo veel beter.
Hier in de nacht ook wat regen gehad, waar ik met plezier naar heb liggen luisteren, beetje onweer maar dat stelde niet veel voor. Ik hoop echt dat we nu wat normale temperaturen krijgen en dat die hitte achter ons ligt. Hoewel de zondag niet veel belovend is en ik 30C zie staan. Ik hoop dat het uiteindelijk minder zal zijn.
@Kerstvrouw, ik heb ook last van mijn keel en droge ogen. Dat komt in mijn geval door de airco en ventilator, maar ik heb het er voor over. Liever last van m`n keel dan helemáál vergaan van de hitte.
Inderdaad ook zo heerlijk dat de zon schuil gaat achter de wolken. Dat is lang geleden!!! elke morgen staat dat kreng al te branden en nu niet! :) Weg met die zon!

Jolanda - 08-08-’18 09:59
Kerstvrouw

Ik hoop dat jullie allemaal nu zo’n fijn weer hebben als ik. Veel bewolking en wat afkoeling! Oke, temperatuur mag wel een tandje terug doen maar verder heb ik niks te klagen! Ik heb nu lekker alles open staan mar helaas niet tegen elkaar want het waait een goeie!

Wat een verademing is dit!

Kerstvrouw - 08-08-’18 12:33
Marije

Hier hetzelfde, kan eindelijk opruimen zonder gelijk in katzwijm te vallen. Echt zo fijn!

Marije - 08-08-’18 14:22
misty

Eindelijk weer een dag (bijna) zonder zon, heerlijk! Lekker door de wind gefietst.
Door de wind voelt het buiten al beter aan. Nu kijken of ik de temperatuur in huis naar beneden krijg. Nu hopen dat niemand het in zijn kop krijgt om vanavond de haard of een vuurkorf aan te steken. Dan kunnen de ramen open blijven en het vanacht binnen echt een beetje afkoelen!

misty - 08-08-’18 14:57
Marian

gisteravond om half 12 ging het eindelijk regenen en heb een tijdje uit het raam gehangen boven en rook eindelijk weer eens een bomenlucht en het ging onweren en flink waaien,heerlijk.De boel staat al de hele dag tegen elkaar open en klapperende deuren heb ik niet want ik zet er gewoon wat tegen aan dan kan het stormen binnen :-)

Marian - 08-08-’18 15:55
Marian

Ze houden hier 1 eer per jaar het tegenwind fietsen dan moet je geloof ik 8 km over de oosterscheldekering met een gewone fiets,zonder versnelling en je start alleen en om de paar minuten zodat het in je eentje moet klaren en je geen treintje kan vormen want dat mag niet.Zal wel ergens in oktober zijn met de herfststormen en er kunnen er niet zoveel meedoen dus je moet er wel op tijd bij zijn,zal wel ergens op internet staan

Marian - 08-08-’18 16:00
Marian

vond een link van het windfietsen https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/94779/Sweere-en-Matthijsse-winnen-NK-Tegenwindfietsen-video

Marian - 08-08-’18 16:03
Franca

Wind is heerlijk, echter hier toch nog boven de 25 graden geweest vandaag, en toen ik thuis kwam van werk toch bezweet. Ik zie dat alles hier in Zuid Oost ook weer naar boven is gesteld in het weekend en volgende week, erg jammer. Twee gestoorde lui op Weeronline nieuws waar iedereen op kan reagergen. Zegt zo’n droep, “ het was best wel fris vandaag vond ik, voor mij had de hitte nog wel even kunnen aanblijven”. Wat een gestoorde lui lopen er rond niet te geloven.

Franca - 08-08-’18 17:24
Winterwoman

Fijn dat de ergste hitte voorbij is. Fijn dat het geregend heeft en dat het waait.
Ik heb allesbehalve een hekel aan de zon, vind het heerlijk om een terrasje te pikken bij 23 graden (wel onder de parasol…). Temperaturen tot een graad of 27 kan ik goed hebben, mits het ‘s-avonds lekker afkoelt en mits het voldoende regent. Maar zo fijn dat het straks herfst is! Zin in vroeg donker en kaarsjes en gezelligheid binnen.
@Franca: probeer je niet te druk te maken over wat anderen zeggen. Dat is hun mening. Er zijn nou eenmaal mensen die dol zijn op heet weer, dat is hun goed recht. Volgens mij hebben wij juist heel veel gemeen met mensen die van extreme hitte houden; het kan ermee te maken hebben dat onze, en hun, innerlijke thermostaat niet goed staat afgesteld. Waardoor wij eerder last hebben van de warmte, en zij eerder last hebben van de kou.
In ieder geval komen de extreme temperaturen deze zomer niet meer terug (jippieeeeee). En wat er volgend jaar gebeurt zien we dan wel weer :-)

Winterwoman - 08-08-’18 18:48
Marian

Het is nu nog 24 C in me huis maar het voelt veel frisser aan en het plakt ook niet meer.Zie hier in de omgeving de meerdaagse verwachtingen op zondag na allemaal 20 of 21 C en denk ook wel dat we het gehad hebben deze zomer.

Marian - 08-08-’18 22:02
Nicolle

Hier is het momenteel 18 graden buiten! :D
ik ben flink het huis aan het luchten, ventilators voor de ramen naar binnen toe om zoveel mogelijk koude lucht naar binnen te pompen, om het huis zoveel mogelijk af te koelen voor een eventuele nieuwe horror zomer, mijn katjes zijn ook reuze blij dat het koeler is, ipv wat ergens zielig in een hoekje te liggen hopsen ze nu door het huis allerlij poezengeluiden aan het maken “priet” “hihihihhi” “” miew miew” :D
ook buiten vanmorgen flink de vogeltjes aan het fluiten!, alles is blij behalve de zomerlovers…..
verschillende clienten zaten vanmorgen met een of dikke fleece badjas aan of een dik vest…… die hadden het blijkbaar koud :-/

Nicolle - 08-08-’18 23:02
IemandUitDeRandstad

Buiten was het heerlijk vandaag. Ik was even vergeten dat het ook nog normaal en aangenaam kan aanvoelen buiten. Binnen heb ik de hele dag alles open gehad maar de temperatuur is toen ik even weg was en alles dicht moest weer gestegen naar 27 graden. Dus echt lager krijg je het niet. Duurt ook altijd een week voordat de hitte eruit is. Morgen gaat het pas savonds regenen zeggen ze bij het NOS weer. En het gaat OF in het westen regenen of het oosten. En die krijgen dan veel regen. Ik hoop hier in het westen. En morgen word het ook weer warm. Weer 25 of 27 graden. Voor zondag en maandag ook weer 27 graden. Er blijven niet veel koelere dagen meer over.

IemandUitDeRandstad - 09-08-’18 00:31
Kerstvrouw

Iemanduitderandstad, Nee niet echt. Maar ja, dat was wel weer te verwachten he? Ik hoop dat de regen juist naar het Oosten komt. Maar het gaat erom spannen. Dat het overal maar eens gaat regenen en koeler wordt! Het is wel lang genoeg zomer geweest nu. Dat de herfst ook maar 1-2 maanden eerder begint dan!
Franca, ik weet zeker dat die gekken op weeronline die altijd hitte en droogte willen daddelijk als eerste piepen als de gewassen duurder en slechter zijn…
Winterwoman, je kunt best gelijk hebben wb de innerlijke thermostaat! Maar een mensenlichaam kan tropische hitte eigenlijk ook niet aan. Ik las laatst dat dat slecht is voor de organen en dat had iets met bloedtoevoer te maken om je lichaam op temperatuur te houden. Precies weet ik het niet meer.

Kerstvrouw - 09-08-’18 10:11
IemandUitDeRandstad

Van de iets normale temperaturen blijft steeds minder over. Morgen en zaterdag is het redelijk met 22/23 graden. Zondag en maandag weer 27. Daarna weer 2 dagen 23 graden. En vanaf donderdag weer 25 graden met zon. Daarna weer oplopend naar 27. Echt maar een paar dagen tussendoor leefbaar weer ipv een hele week wat ze eerst zeiden. Of we de ergste hitte gehad hebben, ik denk van wel maar je weet het niet. In september kan je ook nog 30+ krijgen. Daar denk ik maar niet aan. We zijn in ieder geval nog niet van de 25+ af. Ja zoiets heb ik ook al een aantal keren gelezen kerstvrouw. Ik kan het ook niet helemaal navertellen. Maar slecht is het voor iedereen. Ik hoop ook voor het oosten natuurlijk dat ze regen krijgen. Maar omdat ik zelf hier in het westen zit hoop ik op regen. M’n weerapp zegt dat het vanaf 3 uur 90% kans op regen is.

IemandUitDeRandstad - 09-08-’18 10:35
IemandUitDeRandstad

Het gaat weer stormen https://m.weeronline.nl/weerbericht-nederland. En zo te zien gaat het overal regenen. In het oosten met onweer en mogelijk hagel. In het westen savonds regen en storm.

IemandUitDeRandstad - 09-08-’18 10:40
Jolanda

Om het huis koel te krijgen moet er een koude stortregen overheen. Je kan je kamers wel koelen, maar de stenen/het beton is warm en dat moet van buitenaf gekoeld worden. Laten we hopen dat die stortregens ook echt komen vandaag.
Iemand zei iets over de kat die weer blij is, nou die van mij ook. En als er een storm komt gaat ie helemaal uit z`n dak. die beestjes hebben het ook zwaar met die hitte.
Ik las ook iets over het lichaam en de hitte en dat had te maken met het afbreken van eiwitten of zoiets. Persoonlijk heb ik last van niet genoeg zweten in hitte. Dat betekent dat het voelt alsof je van binnen in de fik staat. Een soort snelkookpan. Dan raak je sneller oververhit met alle gevolgen van dien. Zodra het naar de 30C gaat, begint het met hoofdpijn en gaat dan verder met een 40 graden koorts gevoel, hartkloppingen, wazig zien, rillen, misselijkheid…. nou ja een hele lijst aan klachten. En als dan nog iemand zegt dat je van het zonnetje moet genieten, zou je ze het liefst een mep verkopen!
God zij dank is dat nu weer voorbij en ik moet zeggen dat mijn zenuwstelsel nu ook veel rustiger is. Ik heb vanmorgen voor het eerst in weken zonder hartkloppingen naar het weerbericht gekeken. Dat is een heel stress pakket minder om mee te dragen.
Geniet van de regen en storm vandaag iedereen!! :)

Jolanda - 09-08-’18 10:42
Marian

Gelukkig zijn de gevangenisdeuren weer open na 3 weken opgesloten te hebben zitten in me huis.Me energie is gelijk weer terug en kan straks flink aan de poets in huis.De spinnen zullen moeten rennen voor hun leven maar ik zuig alleen de webben weg :-)

Marian - 09-08-’18 12:18
Franca

@winterwoman, ik heb helemaal niets maar dan ook niets gemeen met hitte aanbidders. Wel of geen theromostaat het zal mij worst wezen. Ik vind dat gewoon mafkezen die op een site de zaak willen opjutten. Ook spreken ze vaak niet de waarheid. Vorige week toen ik ging tanken, zei de man van het tankstation tegen mij, “heerlijk zo mag het wel tot december blijven”. Achteraf bleek dat hij zijn hele huis vol met een officiele airco had gepompt. Ja zo lust ik er nog wel een. Dan kan ik ook slapen en redelijk leven en hij werkte in een ruimte me airco. Ik heb geen greintje medeleven met ze, want dat hebben ze ook niet met mij. De dingen die ik afgelopen periode over mij heengestort heb gekregen, lijkt mij geen sprake van wederom begrip. Ik vind het egoisten, die zich niet kunnen inleven in andersdenkenden of het grote plaatje zoals de natuur niet kunnen zien.

Franca - 09-08-’18 12:21
Marian

De temp in de huiskamer is teruggezakt naar 22,5 C en alles staat nog steeds open en ook de diepe kast in de huiskamer omdat daar ook nog veel warmte inzit.voor zondag is de temp van 26 naar 25 gegaan en daarna blijft het ook koel voorlopig dus kan me airco ook weer opbergen.Het landelijk weerbericht volg ik niet alleen maar van vlissingen.

Marian - 09-08-’18 12:30
Franca

Klinkt goed Marian. Helaas hier binnen nog steeds 27 graden. Dat gaat nog wel een tijdje duren voordat alles eruit is. Is wel fijn wonen in Zeeland, in iedergeval een stuk frisser lijkt me.

Franca - 09-08-’18 13:15
Franca

Sorry Winterwoman ik ben normaal een stuk aardiger en vriendelijker, maar ik heb het zo met de hitte aanbidders gehad. Mijn empathie is gezakt tot het nul punt voor ze.

Franca - 09-08-’18 13:16
Marian

Met de plu op buiten gelopen en nu het noodweer maar gaan afwachten.Zeeland is prachtig Franca en vooral als je op walcheren,noord beveland of schouwen duiveland kan wonen,het scheelt graden.Misschien kan je nu wel werk vinden in zeeland ze hebben een schreeuwent te kort en er wordt geklaagd dat zeeland leegloopt,dus wie weet,grijp je kans.

Marian - 09-08-’18 16:42
misty

Eindelijk weer mijn gewone ronde van 45 minuten om het sportveld gelopen, in de regen! Dat was zeker twee maanden geleden. Het was eigenlijk nog te warm voor mij maar de regen maakte veel goed. Weinig mensen gezien, heerlijk!

Hoor gisteren en vandaag van veel mensen dat ze blij zijn met dit koeler weer. Vandaag met een man gesproken van de energiemaatschappij die de straten openmaakt. Uit zichzelf zei hij dat hij het al weken helemaal had gehad met dit weer en hoopte op meer regen. Hij moest veel overwerken en was ‘s avonds helemaal op.

Nu een paar dagen genieten en dan zondag en maandag door zien te komen. En dan is het meer dan genoeg geweest, verdorie ! (lees: een aantal steviger termen!)

misty - 09-08-’18 17:48
Zomaar iemand

Haha Franca, dat bericht over die man met zijn airco, zo herkenbaar. Ik zou dan echt zijn airco’s willen uitzetten, kijken of hij die hitte dan nog steeds zo leuk vind! (ik denk het niet)

Heb vroeger ooit wel is gediscussieerd met een zonaanbidder (kansloos idee) ik vroeg toen, als je de hitte zo lekker vind hoe pak je dan nachtrust? ‘‘ach ik heb airco zei ze’‘ toen keek ik haar stomverbaasd aan. Ik zei toen grappend, hitteliefhebbers hebben geen recht op airco.

Zomaar iemand - 09-08-’18 21:06
Zomaar iemand

Heerlijk weertje trouwens am i right? Vandaag toch een tijdje geregend en nu stormt het zelfs, ik hoop dat er ook even een flinke regenbui langskomt (langdurig) dat gras moet weer ff groen worden!!

Zomaar iemand - 09-08-’18 21:07
Marian

Bij mij regent het nu constant vanaf vanmiddag 2 uur en het waait redelijk hard maar niet te hard ,denk iets van 6 of 7.Als je goed luistert hoor je de bomen en struiken slurpen en af en toe tevreden een boertje laten :-)

Marian - 09-08-’18 21:35
Kerstvrouw

Franca, je hebt gelijk. Die hitteliefhebbers zijn ook egoisten die makkelijk praten hebben omdat er airco is.
Ik las dit:
http://www.faqt.nl/recent/regen-maakt-ni..
Vandaag liep ik wat te wandelen en het begon me toch mooi hard te regenen! Ik bleef gewoon doorlopen en anderen gingen meteen schuilen en twee meiden onder een paraplu liepen om me te lachen omdat ik doorweekt was. Nou, ik lach hen uit omdat zij zogenaamd stoer zijn maar zelf bang zijn om nat te worden :P

Wat een zalig weer, heerlijk!!!!!

Kerstvrouw - 09-08-’18 22:01
Esther

Bij mij regent het nu ook lekker en de wind begint al aardig aan te trekken. Heerlijk :-D . Krijg echt zo’n oktobergevoel nu.

Esther - 09-08-’18 22:05
Franca

zomeriemand, ja inderdaad lekker makkelijke met je airco in de woonkamer en slaapkamer op vol speed. En dan praten we niet over zo'n lullig dingetje zoals die van mij met slang uit de raam. Kerstvrouw, heeeeeeerlijk, wat kan jou het schelen wat ze van je denken. Je verhaal toverde een grote glimlach op mijn gezicht.
@Marian hahahaha de bomen en struiken slurpen, ze worden dronken van de regen, bijna poetisch toch.

Franca - 09-08-’18 22:13
Franca

hahaha zomeriemand, waar het hart vol van is. Sorry @Zomaariemand, een freudiaanse verspreking :)

Franca - 09-08-’18 22:15
Rita

@zomaariemand: Hitteliefhebbers hebben idd. geen recht op airco! Hahaha … Ik was vandaag zo blij met het weer. Ik keek op het werk naar buiten en genoot van de wind die ik door de bomen zag waaien, mensen met een paraplu en geen zon! Mijn collega’s vonden het deprimerend weer en hadden het koud! Zucht! Op het werk is het dus nog altijd erg warm want de warmte zit binnen! Bij mij binnen is het ook nog steeds bijna 29 graden. Dat duurt nog een hele tijd voor die hitte er weer uit is. Morgen 21 graden! Mijn geluk kan niet op!

Rita - 09-08-’18 22:49
Zomaar iemand

Geeft niet @Franca, ik heb ook maar een ‘‘lullig dingetje’‘ met de slang uit het raam en voelde me daarom niet aangesproken. Ik was ook zo blij met de regen, zag ook mensen gelijk schuilen ‘‘hoe triest’‘ zei ik tegen mijn vriendin, maarja dit zei ik wel vanuit de auto XD. Heb het daarna goedgemaakt met mijzelf en even een stukje gelopen door de regen, véél beter, ik kan mezelf weer vertonen op straat. Het is trouwens wel oppassen met auto/motor rijden op de weg, na een lange periode droogte kan het toch wel glad zijn. Maarja, waarschijnlijk zeg ik nu iets wat al 100x op de radio voorbijgekomen was.

Zomaar iemand - 09-08-’18 23:12
Zomaar iemand

@Kerstvrouw dat onderzoek is zeker waar (gemiddeld gezien) Het is maar waar je van houd, de een houd meer van regen, de ander meer van kou en so on. Ik ben een liefhebber van alle weertypes BEHALVE die van hitte en felle zon. Alles tot en met pakweg 24 graden (op het heetste punt in de middag) vind ik best. Daarboven word het veel te broeierig/heet. Ik vind het nog een wonder dat ik niet zo veel last had als voorgaande jaren. Pas de laatste 2 weken begon ik echt gek te worden, werd er behoorlijk depressief van, elke x weer die kolerezon en rothitte. Merk dat ik nu een stuk vrolijker voel. Een gevoel van opluchting.

Zomaar iemand - 09-08-’18 23:17
Kerstvrouw

Franca, wat fijn dat ik jeeen goed gevoel heb bezorgd met mijn belevenis!
Zomaariemand, de hitte duurde ook wel erg en erg lang he?

Vandaag en morgen nog even genieten want overmorgen en maandag helaas weer 30 graden. Daarna jammer genoeg weer warm zomerweer en droogte.

Kerstvrouw - 10-08-’18 09:43
IemandUitDeRandstad

Bij mij binnen is het nog altijd 26 graden. En toen de zon weer ging schijnen liep de temperatuur ook nog eens op binnen. Ik kreeg gister ook dat oktober gevoel door het weer. Woensdag en gisteren waren 2 heerlijke dagen. Heerlijk die frisheid gewoon. Het is dan gewoon prettig om buiten te komen. En ja eigenlijk hebben alleen wij zomerhaters recht op airco of enige verkoeling. Ben het er helemaal mee eens. Mensen die roepen dat ze zomer willen moeten die zomer ook helemaal pakken met alle gevolgen die erbij horen. Beetje tegenstrijdig om een airco te nemen als je van de zomer houdt.

IemandUitDeRandstad - 10-08-’18 11:52
Jolanda

En als je van de winter houdt dan? Geen verwarming?
Ik zag dat de temperaturen voor komende week erg meevallen. Er staat geen 30C meer voor mijn regio. Het hoogste is 26C op zondag. Daar is wel mee te leven, als het af en toe zo`n dag tussendoor is en niet constant.

Jolanda - 10-08-’18 14:54
Marian

Op de radio waren ze aan het klagen dat het slecht weer is en als ik naar buiten kijk zie ik dat het zonnetje schijnt met een blauwe lucht en mooie grote witte wolken die voorbijkomen drijven,prachtig om te zien.Normale temp van 21 C of zoiets,heerlijk.Vanmorgen was het in de huiskamer 20 C en nu weer opgelopen naar 22C.Voor zondag geven ze nog steeds 25 c af en daarna weer 21 .

Marian - 10-08-’18 15:57
IemandUitDeRandstad

Dit klinkt al beter. https://m.youtube.com/watch?v=kfD6L92-BuU Wind uit het westen en Hollands zomerweer. Met af en toe een paar dagen zomers weer en warmte tussendoor. Nou daar kan ik nog mee leven. En er komt meer regen. Aan de kust meer dan het binnenland. Bij jou dus meer regen marian.

IemandUitDeRandstad - 10-08-’18 20:50
IemandUitDeRandstad

Hier regent het al lekker een tijdje savonds. Dat is iets heel anders Jolanda. Dat komt omdat we niet met onze jas aan binnen willen zitten dus om die reden moet je van de verwarming gebruik maken. Zij die van de zomer houden en graag bakken in 30 graden in de zon hebben geen airco nodig. Ik gebruik de verwarming trouwens nooit. Heb ik niet nodig want het is warm genoeg van zichzelf in m’n flat. Ik maak in de zomer meer kosten dan de winter.

IemandUitDeRandstad - 10-08-’18 21:01
Marian

Ik vond het heel erg om bouwvakkers in de brandende zon voegen te zien uithakken dag in dag uit.

Marian - 10-08-’18 21:41
Marian

inde zomer gebruik in de airco als het nodig is en in de winter doe ik de verwarming aan,simpel zat.Nu is het weer stevig aan het regenen en zag me gras vanmiddag gewoon groeien dus kan over een paar dagen het gras weer maaien en over een weekje of 6 is het weer herfst :-)

Marian - 10-08-’18 21:55
Esther

Wat een heerlijk geluid weer om de regen tegen je slaapkamerraam te horen tikken :-)

Esther - 10-08-’18 22:12
Marian

Was net even aan het rekenen en er komen nu weer 8 mooie maanden aan.Het zal vast nog wel een dag warm worden maar de zomer is voorbij.

Marian - 10-08-’18 22:37
IemandUitDeRandstad

Zeg dat nou alsjeblieft niet te vroeg en te hard. Ik wou wel dat je gelijk had natuurlijk. Maar het kan in september ook nog gruwelijk eraan toe gaan. En nazomer krijgen we waarschijnlijk ook weer. 22 graden in oktober zoals vorig jaar. Ik hoop alleen in september en niet meer in oktober. Maar nazomer weer tot oktober kan je wel verwachten tegenwoordig. Hier heeft het de hele avond geregend en ook met zware regenval. Echt ontzettende plensbuien gehad. Deze week eindigt met heerlijk weer. Het begon rampzalig heet.

IemandUitDeRandstad - 11-08-’18 00:28
Kerstvrouw

Marian, slecht weer? Dit? Schijnt de zon en zeuren ze nog. Ze zijn totaal de weg kwijt, totaal geobserdeerd door de hitte. Vreselijk.
Iemanduitderandstad, de zomer kan inderdaad helaas nog lang duren. Ik HOOP ook op een heerlijke frisse herfst en koude winter maar ik ga er nog niet vanuit.

Heerlijk weer, eindelijk weer om wat warmere kleding aan te trekken! Ik waan me bijna in de herfst! Heb alles open staan in het appartement. Vast koele lucht binnen halen voordat we straks weer warme temperaturen krijgen.

Kerstvrouw - 11-08-’18 09:23
Franca

Zelfs ik in altijd warm Zuid Oost heb gisteren een superfijne dag gehad. Heeeerlijk, alles open en voor het eerst weer fijn geslapen zonder helemaal plakkerig wakker te worden. Zo zouden normale zomers voor mij moeten zijn. Die lui die zeggen dat het nu koud is, tja wat moet ik daar van zeggen. Laten we maar beschaafd blijven. @Marian, even gekeken naar de huizenprijzen in Zeeland. Voor een leeglopend gebied toch nog hele hoge huizenprijzen vind ik. Ik had verwacht meer de prijzen van Belgie. Kan voor mij wel een serieuze optie zijn om rond te kijken. Zuid Oost is te heet voor mij in de zomer.

Franca - 11-08-’18 11:19
Marian

Walcheren is behoorlijk toeristisch dus de prijzen zullen er wel naar zijn,misschien meer zoeken in de zak van zuid beveland,rilland of hansweert,zit je ook dichter bij brabant mocht je moeten gaan forenzen.Alleen hoe dichter bij bergen op zoom hoe warmer weer.

Marian - 11-08-’18 15:52
Marian

Het is nu weer leefbaar weer en het zal vast nog wel een keer een dag warm worden maar dat is een kwestie van uitzitten en verwacht geen perfect weer.Strakblauwe lucht, 10 C vorst en een meter sneeuw maar dat zal niet snel gebeuren hier.Maar een jaar of 6 geleden toch een keer 3 weken sneeuw gehad en de sneeuwschuiver die door de straten reed omdat het strooizout op was,dus wie weet.

Marian - 11-08-’18 16:00
Jolanda

Voor morgen staat er 28C en donderdag 29C en dat zie ik net staan nadat ik de airco weer in de kast heb gezet. Hè bah! Nou ja, af en toe zo`n dag er tussendoor kunnen we nog wel een paar keer verwachten waarschijnlijk. Beetje jammer.

Jolanda - 11-08-’18 20:52
Nicolle

Gelukkig is het huis redelijk afgekoeld, binne is het 22 en boven is het 21 graden, vannacht weer alles tegen elkaar open boven dan klan het nog wat extra koelen, dan maken die paar dagen van een vieze vuile hitte ook geen verschil binnen :-)

heb alleen veel diensten omdat er nog collegas op vakantie zijn, ik nog 5 dagen werken en dan heb ik 3 weken rust aan mn hoofd, en hopelijk maar ik betwijfel het veel koelte

Nicolle - 11-08-’18 21:22
Marian

Vanmorgen was het bewolkt en toen lekker in de tuin gewerkt en tegen de middag ging de zon schijnen en toen werd het warm.Maar hou de boel goed dicht en het is nu 22,5 C binnen.In de tuin achter is het nu behoorlijk warm

Marian - 12-08-’18 14:56
Kerstvrouw

Volgend weekend wordt het alweer zomers warm. Kunnen we nou nooit eens een compleet weekend koeler weer hebben? Vandaag is het ook alweer zomers. Die zomer duurt echt te lang nu.

Kerstvrouw - 12-08-’18 17:40
IemandUitDeRandstad

Vandaag had ik omdat het vooral bewolkt was het niet warmer binnen gekregen. Het was 24,5 graden bij me binnen en het is een halve graad gestegen toen even de zon scheen. Binnen voelde het stukken beter aan dan buiten. Zelfs nu nog vanwege dat benauwde. Ja de zomer is nog niet voorbij kerstvrouw dus hitte kan helaas altijd nog terug komen. Ik ben al erg blij dat het niet iedere dag meer is. We hebben nu tenminste nog adempauzes tussendoor. Het is steeds een paar dagen normaal en dan een paar dagen warm. En als het bewolkt erbij is dan is het helemaal goed te doen. Dan kan je het binnen tenminste leefbaar houden.

IemandUitDeRandstad - 13-08-’18 00:27
Kerstvrouw

Precies, iemanduitderandstad, die bewolking maakt het al veel draaglijker! En dat maakt alles ook zo veel knusser en mooier buiten, vinden jullie niet?

Ik kan hier nu niet luchten omdat er allemaal van die kleine zwarte vliegjes tegen mijn hor aan zitten aan de voorkant en helaas kunnen die naar binnen kruipen. Waar komt dat grut toch vandaan en wat moet dat op mijn hor?

Kerstvrouw - 13-08-’18 10:14
Kerstvrouw

Leuk om te lezen!

https://www.nsmbl.nl/klaar-zomer-herfst/

Kerstvrouw - 13-08-’18 22:10
IemandUitDeRandstad

Helemaal mee eens kerstvrouw. Ik vind alles zoveel schoner en luxer overkomen als het bewolkt is. Veel mooier en knusser inderdaad. Gisteren waren er een paar uur lang de ene na de andere hoosbuien. Extreem veel regen gehad. Deze week hebben we weer 2 dagen warm weer tussendoor. Vooral de donderdag weer. En dit keer wel met zon helaas waardoor het binnen weer warmer kan worden.

IemandUitDeRandstad - 14-08-’18 11:19
Bredanaar

Net terug van vakantie, niet al jullie berichtjes gelezen van de afgelopen twee weken. Er zullen echt nog wel wat oncomfortabele dagen voorbij komen, maar het ergste is echt wel achter de rug.
In Normandië was het gelukkig veel beter dan hier, echt benauwd warm wordt het daar niet zo snel in de zomer. Misschien wel een aanrader. Afgelopen twee weken maxima van 20-26 gehad, maar met koel noordenwindje erbij nergens last van gehad. En zo’n stacaravan houdt ‘s nachts ook niet veel warmte vast, zowaar koud gehad zonder deken.

Bredanaar - 14-08-’18 19:33
Marian

Klopt bredanaar,ik heb een paar jaar geleden ook gekampeerd in normandie bij zo n invasiestrand en dat was ergens midden in juli en heb het daar geen een dag te warm gehad.Eten koken was af en toe avontuurlijk omdat het flink kon gaan waaien . s avonds naar de donkere lucht tussen de sterren staren op zoek naar satellieten die je dan kom volgen totdat er geen zonlicht meer op scheen en ze dan ineens verdwenen

Marian - 15-08-’18 22:03
IemandUitDeRandstad

Hier is het bijna elke dag voornamelijk bewolkt sinds die extreme hitte dus ik vind hef prima zo. Het is wel benauwd en het word weer aardig warm erbij. Maar doordat het bewolkt is kan je die smerige vochtige hitte wat buiten houden. Vandaag word het hier bijv 24 graden maar in het oosten word het weer bijna 30 graden. Dus de verschillen zijn weer groot. Bij me binnen is het steeds 24 graden en savonds doe ik alles open en zakt het naar 23. Maar de zon schijnt toch iedere dag eventjes en dan stijgt de temperatuur binnen weer naar 24.

IemandUitDeRandstad - 16-08-’18 11:50
Rita

In Antwerpen was het vandaag weer volle bak zon. En natuurlijk weer die hitte maar nu met een hoge vochtigheidsgraad. Bij mij binnen is het weer bijna 27 graden. Gisteren was het de ganse dag bewolkt maar natuurlijk weer warm en wat een geklaag!!!!! Net of we nog niet genoeg zomer gehad hebben. Ik kijk zo erg uit naar de herfst! Dat koelt binnen gewoon voor geen meter af!

Rita - 16-08-’18 21:13
IemandUitDeRandstad

Hier gisteren gelukkig niet Rita. Weer de hele dag bewolkt geweest en af en toe kwam de zon door maar dat was niet voor lang. De temperatuur bleef daardoor ook getemperd. Nu vandaag schijnt de zon helaas wel uitbundig. Dat merk je meteen aan de temperatuur binnen. We zijn nog niet van de zomer af maar ik vind deze augustus maand nu al de mildste maand van de afgelopen maanden sinds april. Alleen de eerste week van augustus was pure horror. Maar sinds vorige week woensdag vind ik het zelfs beter weer dan in april. Vanwege de bewolking en de temperaturen waren ook lager dan in april afgelopen week. Afgezien van die ene zondag maar het was toch bewolkt die dag. Eind volgende week word het ook weer koeler met maximaal nog 20 graden. Dus zo overleef ik het wel tot de echte herfst begint. Al weet je niet wat er nog komen gaat met het weer.

IemandUitDeRandstad - 17-08-’18 09:54
Franca

Vannacht weer alles open gehad. Het is te doen omdat de zon minder schijnt. Gisteren donderdag weer even een warme dag met zon en ik heb de airco maar weer aan gezet. Vergeleken wat we gehad hebben is dit goed te doen. Echter Zuid Oost altijd een warme plek. Is het in het westen 22 dan kan het hier weer 26 graden worden, en dat is buiten mijn comfortzone.
Ik kijk uit naar de herfst. Het was een abnormale zomer die ik nooit zal vergeten, eigenlijk een hele grote horrror zomer.

Franca - 17-08-’18 10:53
Jolanda

Ik vond net dit artikel. Het is van eind Juli, maar wilde het toch even delen.
https://vrouw.nl/artikel/marjolein-kookt-over/55219/ik-gun-jullie-die-zonovergoten-dagen-van-harte-maar-ik-word-gek

Jolanda - 18-08-’18 09:00
IemandUitDeRandstad

Ik zal deze zomer ook nooit vergeten helaas Franca. Het is voor mij ook de grootste horror zomer ooit. Vandaag nog normaal weer en lekker bewolkt. Ik heb helemaal geen hekel aan 22 graden. Als we gewoon normale Hollandse zomers hebben met temperaturen van rond de 20 graden of iets daarboven kan je gewoon normaal leven en heb ik er niet een hekel aan ofzo. Natuurlijk blijf ik het meest van de herfst en winter houden en van dat lange licht daar heb ik wel een hekel aan. Maar er valt mee te leven als het nietzo absurd heet word ieder jaar. Dat gebeurd helaas nooit waardoor ik de zomer wel erg haat. Vanaf zondag word het weer opnieuw warm. Dit keer t/m donderdag. En ik zie ook zon erbij. Dus geen geweldige combinatie. Maar vanaf vrijdag krijgen we eventjes heerlijk fris weer. Kan je je huis weer afkoelen.

IemandUitDeRandstad - 18-08-’18 11:27
Kerstvrouw

Inderdaad, dames! Afschuwelijke rot zomer waar nooit een eind aan komt voor mijn gevoel. Oké, nu is de hitte wel weg, maar in plaats van dat dat nou eens gecompenseerd wordt met lekker weer van een graadje of 21, moet het toch weer 25+ graden worden. Vanaf vrijdag inderdaad verandering, maar ja, voor hoe lang? Ik ben die stomme zon ook gewoon meer dan zat. Iedere dag schijnt die onderhand.

Kerstvrouw - 18-08-’18 14:49
Esther

Echt de verschrikkelijkste zomer in jaren. Bij weeronline staat ook een stukje dat dit de warmste zomer in 300 jaar is. Volgens mij hebben we de laatste jaren alleen maar records met warmste zomer. Ik las van de week een stukje bij rtl nieuws dat het volgens wetenschappers de komende vijf jaar het klimaat in een rap tempo verandert en dat het daarna weer gaat stabaliseren. Hopelijk zitten ze er naast. Ik kan gerust wel van de zon genieten, maar tot een graad of 22. Vanaf vrijdag lijken de temperaturen wel wat naar beneden te gaan. Over twee weken zitten we gelukkig weer in september en kunnen we hopelijk deze horrorzomer achter ons laten.

Esther - 18-08-’18 20:33
Nicolle

Nou dat is weer erg gezellig, wil ik lekker alles tegen elkaar open zetten, heeft die klootviool hierachter de kachel branden……… dat is ook zo een warmtelover, heb hem al eerder hierover aangesproken maar meneertje doet lekker wat hij wil, hij heeft het immers ja erg koud. eerstdaags flikker ik hem met scootmobiel en alles de vijver in :-(

Nicolle - 18-08-’18 22:46
IemandUitDeRandstad

Ja dat had ik ook gelezen Esther. Bij de reacties van weeronline zag ik ook links naar datzelfde bericht. Vreselijk zeg, ik moet er ook niet aan denken. Ik hoop ook dat ze ernaast zitten want zon zomer als deze wil ik nooit meer meemaken. Vanaf april al iedere dag 25+ en aanhoudende hitte die nooit stopt. Dan moet ik echt oplossingen gaan zoeken zoals overzomeren. Ik kan toch niet ieder jaar 6 maanden van m’n leven zitten afzien en laten verpesten. Ik ben deze zomer gebleven in Nederland omdat ik dacht dat het wel een keer moest stoppen. Maar het stopte nooit. Ze zeggen in ieder geval zoveel en ze zeggen vanalles. Hoe kunnen ze dat weten dat het klimaat nu in rap tempo zal opwarmen. Vroeger in 1947 hadden ze ook een vegelijkbare zomer als nu met wel 5 hittegolven en ook belachelijk hoge temperaturen. Toen dachten ze misschien ook vast dat het klimaat in rap tempo ging opwarmen. Het is volgensmij nog steeds toeval dat de wind steeds uit het oosten kwam vanwege een hogedrukgebied die daar geblokkeerd lag. En juist in februari voor extra kou zorgde.

IemandUitDeRandstad - 19-08-’18 11:51
Esther

Even voor een paar maanden naar IJsland lijkt me wel wat. Daar wordt het niet warmer dan 15 graden. Maar volgens mij heb je daar weer als nadeel dat het niet of nauwelijks donker wordt tijdens de zomermaanden. Ik zag ook een tijdje geleden bij editie nl een stukje over iemand die zulke erge hooikoorts had, dat ze ook genoodzaakt was om voor een paar maanden naar Australië te gaan.

Esther - 19-08-’18 14:22
IemandUitDeRandstad

Een paar maanden IJsland in de zomer lijkt me ook zeker wat. Dat lange licht blijven neem ik dan voor lief, alles beter dan die vreselijke hitte. Ik vind het weer nu echt heel erg meevallen. Sinds die extreme hitte voorbij is voorspellen ze soms nog wel hoge temperaturen maar het is steeds niet uitgekomen tot nu toe. Vandaag zou het ook 24 worden maar het was 22 en vorige week woensdag en donderdag zou het ook al 25 worden maar bleef het 22. Maar dan praat ik over het westen. Het is hier ook bijna iedere dag bewolkt geweest sinds die exteme hitte, op een paar dagen na was er wel zon. Maar ik hoor van anderen hier nog andere verhalen dat ze wel iedere dag zon hebben. Dus het licht eraan waar je zit.

IemandUitDeRandstad - 20-08-’18 01:05
Esther

We krijgen een heerlijk weekend voor de boeg. Eindelijk temperaturen van beneden de 20 graden. Bij Weeronline spreken ze natuurlijk weer van een zomerdip, want ja voor het eerst in zestig! dagen komt de temperatuur onder de 20 graden. Ik vond van een iemand de opmerking wel grappig. Die vroeg zich af of als het een paar dagen geen winter is er dan ook van een winterdip gesproken wordt.

Esther - 20-08-’18 21:03
Kerstvrouw

Die opmerking is inderdaad goed, Esther. Grappig vind ik hem niet, maar logisch. Wij hebben de laatste jaren onderhand de hele winter een dip.
Ik verheug me ook op de mooiweerdagen die eraan komen na donderdag! Eindelijk koeler weer, dat duurde lang!

Kerstvrouw - 21-08-’18 10:52
Kerstvrouw

Ik zit me hier te ergeren aan een stukje dat hier staat:

Recordaantal zomerse dagen dit jaar
Na het weekend zullen de temperaturen weer iets stijgen. “Maar vermoedelijk is het voorbij met de echte warmte van de afgelopen zomer”, voorspelt Lankamp. “De warme zomer dooft helaas als een nachtkaars.”

HELAAS. Sodemieter toch op, hebben we nou NOG niet genoeg zomer gehad????? Echt!!!! Wat bezielt die vent? Dat die maar oprot naar de woestijn!

Kerstvrouw - 21-08-’18 11:49
Marian

Zaterdag gaat het lekker afkoelen.Vanmorgen was het nog 21 C binnen en nu al bijna 24 C.

Marian - 21-08-’18 15:57
Franca

@ Esther die toverde wel een glimlach op mijn mond die opmerking. Jammer genoeg in Zuid Oost vies plakkerig weer rond de 26 graden vandaag en morgen iets warmer. Ik was vanochtend al zonder jas naar werk gegaan, al flink benauwd. Morgen nog even doorbijten en dan hoop ik toch eindelijk op die heerlijke afkoeling. Ben benieuwd of de mensen dan humeurig gaan worden. Ik begin dan echt pas te leven. Kijk er zeker naar uit.

Franca - 21-08-’18 17:49
Franca

Hahahaha ik denk dat de uitdrukking een glimlach op je gezicht toveren is. Mijn excuses. Kan er toch wel om lachen, maar gewoon een nieuwe uitdrukking.

Franca - 21-08-’18 17:51
IemandUitDeRandstad

Hier was het ook 25 graden en vies benauwd. Wel veel bewolking en op momenten dat de zon doorkwam viel je weer bijna flauw. Morgen zou de zon wel veel te zien zijn en ook weer met 25 graden bah. Hier binnen is het ook weer 25 graden. Hierna krijgen we weer lekker regen en fris weer maar wel voor een paar dagen. Daarna weer 20+ maar geen vies warm weer zoals nu.

IemandUitDeRandstad - 21-08-’18 18:42
Jozef 1965

Ik vind het de voorbije 2 dagen ook vies warm, kleef en benauwd. Het is ook niet verwonderlijk dat de temperatuur in huis zo hoog oploopt, aangezien de nachten weer erg warm zijn (gebrek aan nachtelijke afkoeling). @Esther, ja, het was de zondag van 24 juni, dat de temperatuur de laatste keer onder de 20 graden kwam.

Jozef 1965 - 21-08-’18 23:33
IemandUitDeRandstad

Ik weet dat het nog ver weg is maar voor begin september verwachten ze weer opnieuw zomerse temperaturen en nu noemen ze het nazomer. Vrijdag en in het weekend genieten dus. Want volgende week word het nog niet warm maar wel erg zonnig met 20+. Daarna mogelijk weer ellende. Ik werd alweer bezweet en met hoofdpijn wakker vanwege de zon die stond te branden op de ramen. Die zon maakt het zoo heet binnen.

IemandUitDeRandstad - 22-08-’18 09:40
prikkelbaar(s)

Dat (heerlijke) ‘dipje’ lijkt dus maar van hele korte duur. Wat is de zomer toch hardnekkig. Ik wil blij zijn met de dalende temperatuur en de regen, maar als het zo kort duurt vreet ik me toch vooral op over de dagen die gaan komen. Warmte in september heb ik helemaal een hekel aan. Dan is de meteorologische herfst begonnen, maar dan hebben gewoon nog zomer. Ik kijk zó uit naar de herfst en winter. Verwarming aan, lekker warme kleren, sokken, regen, storm… veel gezellig dan die felle zon en warmte.

prikkelbaar(s) - 22-08-’18 11:43
Esther

Tuurlijk, bij weeronline spreken ze over een koufront dat dit weekend grote delen van Europa treft. Oké, het zal misschien even wat frisser aanvoelen als de temperatuur van ruim 30 graden naar een graad of 15 keldert. Maar bij een koufront denk ik eerder aan temperatuur ver beneden het vriespunt.

Esther - 22-08-’18 18:36
Kerstvrouw

Ik hoop echt dat we GEEN nazomer krijgen. Dat de vooruitzichten op een positieve manier veranderen, kom. Ik kan dat woord zomer niet meer horen.

Kerstvrouw - 23-08-’18 20:35
IemandUitDeRandstad

Vandaag t/m maandag is het even heerlijk fris weer met veel regen. Als het uitkomt die regen want gisteren zou het ook regenen en er is amper wat gevallen toen. Dinsdag en woensdag word het weer opnieuw zomers pff. Maar 2 dagen gelukkig. Maar weer opnieuw warmte netals deze week. Ik hoop natuurlijk ook niet op nazomer. Liever nog een paar keer 22 graden dan dat we weer 25+ krijgen.

IemandUitDeRandstad - 24-08-’18 11:43
Marian

Voorlopig zit ik lekker kou te lijden en vergeet niet te genieten mensen.

Marian - 24-08-’18 21:52
Kerstvrouw

Inderdaad, iemanduitderandstad. Geen 25+ meer, de herfst mag nu wel bijna komen!
Ik geniet ook van dit weer, Marian. Heerlijk!

Dit:

In de tweede helft van de week is het mooi Nederlands zomerweer met zon, stapelwolken en enkele buien. De middagtemperatuur is met 19-22 graden normaal voor de tijd van het jaar.

-deze schrijver weet tenminste wat mooi zomerweer is! – Wat een heerlijke temperaturen en niet steeds zon. Ik hoop toch zo dat dit doorgaat!

Kerstvrouw - 25-08-’18 08:30
Jolanda

Ik dacht dat het al redelijk koel was in mijn apartement, tot ik vanmorgen naar buiten ging . Wat is het heeeeeerlijk fris buiten!! Ik was gewoon vergeten hoe dat voelt en kwam er meteen achter dat het binnen nog helemaal niet zo koel is! Kun je nagaan hoe erg het is geweest dat afgelopen weken, nou ja zeg maar gerust 2 maanden.Ik wil niet zeggen dat je eraan gewend raakt, maar je vergeet op een gegeven moment gewoon hoe die frisheid voelt. Ik laat het maar lekker doorwaaien het hele weekend en hoop dat er geen warmte meer komt tot ergens volgend jaar Juni!! Nee, alsjeblieft geen nazomer, gatver! We hebben nu wel lang genoeg in die ellende gezeten.

Jolanda - 25-08-’18 12:50
prikkelbaar(s)

Ik keek uit naar een paar bewolkte dagen, maar nee hoor… de zon doet niet anders dan schijnen en heel af en toe een matig buitje wat ook amper iets voorstelt. Wanneer leer ik nou eens om geen verwachtingen te hebben… meestal valt het tegen namelijk.

prikkelbaar(s) - 25-08-’18 14:42
Bredanaar

Vannacht een kouderecord gebroken, 5.2 graden in Woensdrecht. Blijkbaar aan de grond op meerdere plaatsen slechts 2-3 graden.
Het maakt de zomer niet goed, maar wel leuk om te zien.

Bredanaar - 26-08-’18 11:27
Jolanda

Het was inderdaad heerlijk koud vanacht. Op mijn therometer stond 8C en ik heb heerlijk een uurtje buiten gezeten in het donker met een warme chocomelk en een kaarsje aan. Dat is nog eens genieten!

Jolanda - 26-08-’18 14:48
Marian

Ik heb vanavond een uurtje de verwarming aangehad,het werd wel erg fris.

Marian - 26-08-’18 22:11
Kerstvrouw

Het viel inderdaad tegen met het fijne weer dit weekend. Het zou zaterdag alleen maar bewolkt zijn meg veel regen maar inderdaad, die rotte zon moest weer zonodig schijnen en het bleef ook nog eens droog. Fijn hoor. Voor volgende week voorspellen ze tocb helaas weer eens nazomer. Zal dat zeker wel uitkomen en het mooie weer van dit weekend niet. Rot zomerland dit,

Kerstvrouw - 27-08-’18 07:51
Bert

Had me ook erg verheugd op afgelopen weekend, de verwachtingen waren hoopvol, echter maar een enkel schaars buitje gehad en weer die ***zon erbij. Ben zo verschrikkelijk klaar met die zomer en dan krijgen we nog eens een NA-zomer, ik wil bewolkte dagen den de zon dit jaar niet meer zien!

Bert - 27-08-’18 10:28
IemandUitDeRandstad

Pff ja ze voorspellen dat we vanaf zondag weer opnieuw hogedrukgebieden krijgen zoals we die de hele zomer al hadden gehad en dat die niet weggaan. Zodat het weer droog en warm blijft. Ze hebben het weer over temperaturen van 25 tot 28 graden in het ‘mildste’ geval. En als het langer aanhoudt kan het nog warmer worden. Ik was al bang dat september weer erger dan augustus zou worden. Want ik vond dit eerlijk gezegd een prima maand afgezien van de eerste week. Hier staat het verhaal: http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-08.. Bij mij waren er zaterdag wel veel buien en ik zit in het westen. Het ligt er maar weer aan waar je zit in Nederland. Ik vond dat het ondanks dat de zon scheen zaterdag wel lekker weer want het was heerlijk fris. En gisteravond was het heerlijk herfstachtig met storm en regen. Ik kreeg echt een prettig gevoel ervan.

IemandUitDeRandstad - 27-08-’18 12:07
Marian

Een weerman zei vanmiddag op de radio dat ze het weer maar 4 dagen vooruit kunnen voorspellen en verder wordt het koffiedik kijken.Mensen willen graag dat het nog lang zomer blijft dus ze gaan echt niet zeggen van mensen de zomer is voorbij want dan schiet nederland in een dip.Ondertussen is het al 3 weken genieten met dit mooie weer.

Marian - 27-08-’18 22:57
prikkelbaar(s)

Ja hoor, tuurlijk… nazomer. Dat kan er ook nog wel bij. Blijkbaar moeten de niet-zomerliefhebbers nog wat meer afzien. Ik ga over twee weken op vakantie naar een warme bestemming (tja, heb het land niet gekozen om het weer, dan koos ik wel een lekker koel land). Hoop zó erg dat bij thuiskomst de herfst begonnen is. Met regen, wolken en lekker koele temperaturen.

prikkelbaar(s) - 27-08-’18 23:00
Henk

Ja na-zomer, het is verschrikkelijk er komt maar geen einde aan. De buren hebben denk ik al 5 hectare bos aan houtskool weggestookt dit jaar, waar je maar zin in hebt om dat ding elke te MOETEN aansteken.

Henk - 28-08-’18 09:47
IemandUitDeRandstad

Zoals ik het nu zie word het 2 dagen boven de 25 graden volgende week. Op zondag en maandag. Daarna zie ik het weer onder de 25. Maar hoe dichter we erbij komen hoe hoger het word aangepast. Ik hoop dat het bij die 2 dagen blijft. Droog en zonnig weer betekent dit jaar meestal ook de ellende erbij van hoge temperaturen. Als het nou 22 werd maximaal dan gaat het nog. Maar dat droge en zonnige weer ben ik ook meer dan spuugzat. De natuur heeft regen nodig. Het neerslagtekort gaat weer opnieuw oplopen naar 300 mm als het weer droog en zonnig blijft.

IemandUitDeRandstad - 28-08-’18 13:09
IemandUitDeRandstad

Ja hoor het is weer zover pff. Het word weer steeds hoger aangepast en bij steeds meer dagen staan hoge temperaturen. Dat word dus weer een week met hitte en ellende. Hoelang gaat het dit keer weer duren? Omdat augustus meeviel moet september weer zonodig horror worden. Ja want natuurlijk als we al een extreem hete en lange zomer hebben gehad met een lange voorzomer die in april begon hoort daar ook weer een nazomer in september bij. Wat een klote bestaan sinds april. Betekent een hogedrukgebied standaard hitte tegenwoordig pff

IemandUitDeRandstad - 29-08-’18 01:16
Joost

Ja die ellende komt telkens van de azoren af of uit het oosten, blijft nu alweer minder tijd over voor de herfst… ben er zo verschrikkelijk klaar mee!

Joost - 29-08-’18 10:38
prikkelbaar(s)

En dan die uberblije berichten in de media… heerlijk nazomerweer op komst. Nog even genieten. Nou, geweldig hoor. Wat neutraler mag ook wel. In de herfst schrijven ze nooit: heerlijke, onvervalste herfstdag op komst met regen, storm en maximaal 8 graden.
Terwijl ik dát dus juist lekker vind. Niet dit. Enige positieve is: eerder donker en koelere nachten.

prikkelbaar(s) - 29-08-’18 12:30
Kerstvrouw

Inderdaad, Iemanduitderandstad. Hadden we eindelijk eens een wat betere maand, moet het gedonder weer beginnen in september! Hebben we nou NOOIT eens genoeg zomer?????
Prikkelbaar(s), ik las ook weer zo’n dom bericht ja. In de media. Dit vind ik dan het ergste:

Op maandag en dinsdag wordt het nog wat warmer. Het kan in het zuiden, midden en oosten van het land 25-27 graden worden. Ook de rest van de week blijft het waarschijnlijk warmer dan normaal.

Vandaag dus nog even afzien. Vanmiddag kan in het hele land regen vallen. Vooral in het zuiden en in het oosten van het land kan het lokaal flink gaan plenzen en onweren.

Vandaag dus nog even afzien. Flikker op, die lui zijn GEK geworden! Helemaal doorgedraaid en door de molen gehaald volgens mij. Echt, die sporen niet. Volgens mij zijn dat nog niet eens mensen. Wat het wel zijn weet ik niet. Betonnen figuurtjes of robotjes. BAH!!!!!

Joost, ik heb het ook echt gehad met die rotte warmte!

Kerstvrouw - 29-08-’18 14:27
Marian

Hier is het heerlijk weer vandaag vanmorgen vroeg begonnen met regenen en het regent nog steeds.En die twee misschien wel warme dagen komen we ook wel door,het is al vroeg donker en de avonden worden flink koud dus als de zon gaat schijnen moet het 5C verwarmen in de huiskamer ,dat zie ik niet meer gebeuren.

Marian - 29-08-’18 16:35
Marian

Ga lekker buiten lopen in de plenzende regen daar wordt je heel wat gelukkiger van dan al dat media geleuter over het weer gaan lezen,wordt je alleen maar ongelukkig van.

Marian - 29-08-’18 16:39
Kerstvrouw

Marian, welke plenzende regen?

Ik HAAT zomer! Echt dat seizoen hoeft van mij NOOIT meer terug te komen!

Kerstvrouw - 29-08-’18 17:46
Winterwoman

Ik ben dol op de nazomer! Het is al later licht en vroeger donker, het koelt eerder af. Soms is het al lekker mistig en er zijn al echt herfstachtige dagen, zoals vandaag. 21 graden en geen zon te bekennen. En schijnt de zon, dan is het al niet meer zo warm. En is het toch warm, dan duurt het nooit zo lang.
Enfin, ieder zn meug. Er zijn nu eenmaal winter -en zomerhaters. Ik ga iig niet schelden op mensen die niet van regen houden. Het weer is gelukkig iets waar we geen invloed op hebben. Hoe graag we het ook zouden willen.
Ik kan ook heel erg balen van de zomer (heb ook tal van klachten door de warmte), maar ik heb mezelf wat technieken aangeleerd om er beter mee om te kunnen gaan.

Winterwoman - 29-08-’18 21:17
Marian

Dit is prima nazomerweer.De warmte is voorbij dus voor mij is het ergste over en hebben we nu 8 maanden normaal weer.Moet weer een vest dragen en ook weer sokken en de verwarming heeft vanavond een uurtje aangestaan om de kilte uit huis te jagen.Ik heb een houten vloer en onder het huis ligt water en de isolatie is nog niet zo goed dus het koelt snel af.Hoor van andere mensen dat het bij hun nog 22 C in huis is en dat is het bij mij al 2 weken niet meer geweest.Vanmorgen was het 18,5 C in huis.

Marian - 29-08-’18 21:47
IemandUitDeRandstad

Zo marian ja bij mij is dat heel anders. Hier is het 23 graden binnen wat nog net te doen is. Dit zegt het knmi: donderdag 06 september tot en met donderdag 13 september
Grote kans (60-70%) op een overwegend droog weertype met middagtemperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

Maak dan je borst maar nat als ze het over ruim boven normaal hebben. Weet je zeker dat je van nazomer houdt winterwoman? Als je 22 graden bedoelt vind ik dat zelf ook geen ramp, al heb ik liever lekker fris weer met 16 tot 18 graden in september. Liever geen nazomer sowieso. Maar met nazomer weer word wat anders bedoelt hier en bedoelen ze die 25+. Dat vind ik in de echte zomer al horror. Nog even van het weer op dit moment genieten. Want vanaf morgen gaat de zon al schijnen. En na zaterdag word het weer warm.

IemandUitDeRandstad - 30-08-’18 11:23
Winterwoman

@Randstad: nee, ik bedoel idd niet temperaturen boven de 25 graden, maar wat ik zei: de dagen zijn korter, het is minder warm, en een paar dagen warmte daar kan ik me niet druk om maken. Maargoed, dat is persoonlijk. Bovendien wordt er voor Utrecht (waar ik woon) door het KNMI alleen voor zondag en maandag 23 graden voorspeld, verder steeds rond de 21 graden. Heerlijk hoor!

Winterwoman - 30-08-’18 12:42
Marian

Dit weekend wordt het hier in zeeland 1 dag warm 24 C en de rest blijft het rond de 21 C hangen.Prima nazomerweer toch.Dit is de tijd dat ik kan genieten van het zonnetje en als je naar de lucht kijkt komen er prachtige mooie grote regenwolken voorbij.

Marian - 30-08-’18 15:10


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.