« Stoom afblazen | Home | Gelukkiger? »

Zou het dan echt?

Vrijdag 06 Juli 2018 at 10:21 pm.

Een van de meest vervelende dingen van de zomer is zomertijd... ik ben een week (of twee) volledig van de leg als hij ingaat. Ik kan er niets mee als stopt en ik vind het zonde van dat uurtje slaap dat ik kwijt ben. En er zijn onderzoeken genoeg geweest waarbij is aangetoond dat het niet productief is, niet meer nodig en eigenlijk ook niet zo goed voor ons omdat het bio ritme verstoort. En de laatste jaren kwam er ook vanuit de politiek vaker het geluid dat hij maar eens moest stoppen.

En wat ziet mijn oog vandaag: Een europese volksraadpleging!

Ps. de server ligt er ook al uit, dus mijn hoop is dat er heel veel mensen zeggen dat de zomertijd afgeschaft kan worden... ik kan alvast niet wachten en zet mijn klop alvast weer op wintertijd.

172 reacties

Bredanaar

Ik heb er zelf lichamelijk geen last van, maar van mij mag het worden afgeschaft aangezien er eigenlijk geen positieve effecten zijn. Ik zie het nut er niet van in, waarom dan elke keer weer gedoe?

En misschien is het een uurtje eerder stil ‘s avonds als het eerder donker wordt ;)

Ik twijfel er niet aan dat het een keer wordt afgeschaft, dan kan je het net zo goed nu doen toch?

Bredanaar - 07-07-’18 00:31
Kerstvrouw

Van mij mag die zomertijd ook weg. Snap niet dat ze daar zo lang over moeten beslissen. Het vervelende aan de zomertijd vind ik dat ik door dat lang licht ‘s avonds ook later naar bed ga. Ik kijk in de avond namelijk graag een filmpje en daar vind ik een walm aan daglicht dat naar binnen schijnt nou niet bepaald gezellig bij. Wat dus resulteert in slaapgebrek omdat het weer erg vroeg licht wordt.

Kerstvrouw - 07-07-’18 09:03
Kerstvrouw

Ik begrijp ook niet waarom de zomertijd in maart is en de wintertijd in oktober. Dan is er dus 7 maanden zomertijd en 5 maanden wintertijd.

Kerstvrouw - 07-07-’18 09:05
annelies uur

o wat zou dat fijn zijn. bedankt je het aanstipt prozac. ik vind het echt tien keer niets, vooral nu het continue zon is. als het nou nog eens bewolkt is een week maar het is nu maandenlang fel licht 15, 16 uur op een dag ..bleghh

annelies uur - 07-07-’18 09:20
Esther

Ik ben voor!! Ik heb ook het idee dat het nu heel lang lijkt te duren voordat je er wat van merkt dat het eerder donker wordt. We zijn nu 2 weken verder na de langste dag en het is om 11 uur nog steeds niet echt donker. Ik vind het echt niks aan die lange avonden. Van mij mag het het hele jaar rond wel om vijf uur donker zijn:-D

Esther - 07-07-’18 11:33
annelies

ik hoop dat dit goede nieuws ook doorgaat
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/na-het-weekend-lagere-temperaturen-en-kans-op-motregen/ar-AAzHmA6?li=AAazPsO&ocid=spartandhp

annelies - 07-07-’18 14:34
annelies

dan zeggen ze nog in dat stuk dat er sinds 15 juni geen regen meer gevallen is, nou hier in midden nederland was dat echt niet veel hoor, 3 druppels.

tien minuten terug even op blote voeten op de straat gelopen, voel het nog hoe warm. dit is echt niet meer normaal hoor !

en de rest van nederland maar lopen hijgen van nog meer nog meer nog meer nog meer zon, warmte gekheid en genot !!! blurphhhh……….

annelies - 07-07-’18 14:36
Franca

Ik heb ook heel veel last van de zomertijd. Eerste week erg moe, omdat ik een avondmens ben. Ik ben om eerlijk te zeggen de hele zomer moe. ‘S avonds moeilijk in slaap komen door warmte in appartement, slapen met 27 graden valt tegen, en ‘s morgens je bed uitgebrand worden door de hitte. Structureel slaaptekort. In de winter is het zo fijn onder je warme dekbedje. Ik word somber en jankerig als ik geen einde kan zien bij de weersvoorspelling. Lijkt eindeloos de zomer, eindeloos lang.

Franca - 07-07-’18 14:53
erica

Ik ben ook voor. Heb geen last van de omschakeling zelf. Maar het heeft geen nut. Het is bij mij niet licht binnen. Scherm en gordijnen dicht. Vroeg op bed en ‘s morgens de slaapbril. En in de tropen heb je een natuurlijk verloop van de dag. Hier wordt daglicht gerekt, om maar lander op de terrassen te zitten. En bij kou gaat dan de terrasverwarming aan! Ja, dat spaart energie zeg!!

erica - 07-07-’18 16:24
Kerstvrouw

Ik heb gekeken op de zonsondergangtabel en helaas is het pas aan het eind van deze maand een half uurtje eerder donker dan het nu is. En dan is dat nog best laat, om ongeveer 21.30 pas. Ik vraag me af, is dat niet onderhand laat genoeg? In deze maatschappij waarin je vroeg je bed uit moet voor werk of school is dit toch eigenlijk niet reeël? Dan hebben er toch heel veel mensen slaaptekort? En ja, van slaaptekort wordt men chagrijnig en wat krijg je dan? Ruzie, stress, ongelukken, noem het maar op. Fijn hoor, die zomertijd. Fijn voor de geschiedenisboeken.

Kerstvrouw - 07-07-’18 19:38
Marian

Ikzelf heb niet zo n moeite met de zomertijd alleen snap ik niet dat ze die verlengd hebben van eind september naar eind oktober,dat is te lang.Zie dat maandag tot woensdag redelijk weer wordt.

Marian - 07-07-’18 22:03
Rita

Ik heb ook veel last van de zomertijd. Ik heb minimaal 2 weken tijd nodig om aan dat uurtje minder slaap te wennen. Ik ben dan moe, hangerig en chagrijnig. En al helemaal als ze rondom mij beginnen te juichen dat ze ‘s avonds langer op een terras kunnen gaan zitten en dat de zomer er wel aan mag gaan komen. Of je tot een stuk in de nacht wakker gaan houden door de “gezelligheid” in de tuin. Hopelijk houden ze het ooit gewoon bij constant wintertijd of constant zomertijd. Liefst wintertijd omdat deze dichter bij ons natuurlijk ritme aanleunt.

Rita - 08-07-’18 00:40
annelies

ik vind het vreselijk tot 2300 uur licht, en tot 2200 uur zon, maandenlang. ik ben altijd zo blij als het in december lekker lang donker blijft, dan kan ik tenminste behoorlijk wakker worden zonder meteen die hete zon op de kop. ik kan niet wachten tot het weer die tijd is, alleen lijkt het altijd allemaal maar zo kort te duren. vanaf 1 januari krijgen ze tegenwoordig al weer zomerkriebels en krijgen we een wedstrijdje welke ‘stoere’vent er als eerste in zijn overhemdje buiten fladdert vanaf 15 januari.. o my god! wanneer krijgen we weer weer net als vroeger in de jaren 80, wat knapte ik daar van op, grauw en grijs, mist en kou, wind, regen, hagel, storm.,..

annelies - 08-07-’18 01:53
Kerstvrouw

@Rita, de wintertijd is ook de normale tijd. Dusbdan ben ik sowieso al daarvoor. En natuurlijk om die vele andere redenen die hier genoemd zijn.

Kerstvrouw - 08-07-’18 09:37
Jozef 1965

Of ik tegen de zomertijd ben ? . . Waar ik vooral last van heb, is slecht zomerweer. En bij aangenaam weer, en dat houdt ook in: weinig of geen zon, zou ik het niet zo erg vinden, dat de zonsondergang om 21:50 en niet om 20:50 was.

Jozef 1965 - 08-07-’18 10:09
IemandUitDeRandstad

Ik ben natuurlijk ook tegen de zomertijd. Ik heb altijd een licht depri gevoel in maart als het duidelijk lang licht blijft. En als het dan ineens eind maart de zomertijd ingaat heb ik daar helemaal last van. Dan zit je echt in het daglicht je avond eten op te eten en dat vind ik sowieso al ongezellig. Ik ga ook altijd voordat de zomertijd begint extra laat eten zodat ik nog kan eten als het al donker is in maart. En ik vond de zomertijd altijd al belachelijk. De wintertijd is inderdaad de echte tijd en waarom het nou 7 maanden wintertijd moet zijn en 5 maanden wintertijd?? Ik vind het afschuwelijk dat het pas na 10 uur donker word en ook dat ik netals Annelies m’n bed sochtends vroeg uitgebrand word door die rotzon. M’n hele appartement ziet knalgeel ook als de gordijnen dicht zijn zie je die gele kleur door de gordijnen branden. Ik zit ook op het oosten dus ik merk meteen wanneer die o zo leuke zon weer opkomt. En ik heb ook liever dat zodra je iets gaat merken van eerder donker worden dat het dan een uur eerder is. Dus half 9 ipv half 10 eind juli. Verder wen ik later in de periode wel altijd aan het lange licht en heb ik later alleen nog maar last van de hitte en de hysterie eromheen. Sochtends vroeg alles open zetten heeft bij mij dus geen zin als die brandende zon staat te branden op de ramen. De temperatuur loopt dan altijd rap op binnen, zelfs al is het nog maar half 6 sochtends.

IemandUitDeRandstad - 08-07-’18 11:43
IemandUitDeRandstad

“7 maanden zomertijd” bedoelde ik. En ja hoor bij de weerberichten noemen ze de 3 komende dagen weer een dipje. Zelfs de mensen van het weer. Het word woensdag 23 graden dus dat noemen we dan een dipje!! Jeetje 22/23 graden is wel de norm, ik vraag me af waarom je dat dan een dipje moet noemen. Alles onder de 25 graden is zeker een dipje geworden en het mag van hun ook niet meer onder de 25 graden zijn. Ze hebben vanaf half april al 25 graden en meer gehad en als het dan even 1 dagje eronder is zeiken zelfs de weermensen dat het rotweer is omdat het toevallig niet 25 graden word die dag. Nou voor mij is het het enige lichtpuntje en al die andere dagen is een extreem grote dip en geen dipje.

IemandUitDeRandstad - 08-07-’18 11:53
Marian

Hoorde net op de radio dat de boel even wat op slot zit en dat daar na volgend weekend verandering in komt en dat we dan weer terug gaasn naar normale temperaturen en wat wisselvalliger.Vanmorgen nog even wat in de tuin gedaan waar de zon nog niet kwam en daar was het heerlijk koel en de gierzwaluwen waren aan het rondgieren vlakbij,geweldig om te zien en te horen.Heb een stukje van me tuin verwaarloosd en daardoor heeft een egel besloten om daar te gaan wonen,dus moet een beetje voorzichtig zijn en niet te veel weghalen.Tegen de schemering zie ik m weleens wandelen door de tuin.De eerstkomende drie dagen blijft het koelere weer staan en me airco hoeft nog steeds niet aan gelukkig.Op de radio gaat het weerpraatje gelukkig niet verder dan 1 dag vooruit en meer hoef ik niet te weten en heb vorig jaar per ongeluk een keer in november het weerpraatje op de tv gezien en werd er kotsmisselijk van omdat ze het hadden over een sombere dag in november.wat een gelul het is gewoon november en dan heb je novemberweer.Maar om de mensen blij te maken werd er een zonnige foto getoond om de mensen wat minder somber te maken,dus het wordt je gewoon ingeprent.Hoef de eerstkomende 20 jaar het weerpraatje op tv niet meer te zien.

Marian - 08-07-’18 12:54
Esther

Weeronline had het er ook over dat het dinsdag slechts 20 graden wordt. Daar kan ik me ook zo aan ergeren. Een paar dagen wat koeler en ze spreken meteen over een dipje. Ik durf te wedden dat als het tijdens de zomervakantie wat wisselvalliger weer wordt, ze nog gaan zeggen dat het een slechte zomer is geweest. Ik hoop zo dat het eerdaags wat wisselvalliger gaat worden. In eerder geval een aantal dagen regen zou wel fijn zijn.

Esther - 08-07-’18 14:20
prikkelbaar(s)

Als er dan toch zomertijd bestaat, zie ik liever een gelijke verdeling. Zes maanden mijn favoriete tijd, wintertijd (maandje langer dan nu) en zes maanden zomertijd (maandje korter dan nu). Zeven maanden zomertijd vind ik veel te lang.

prikkelbaar(s) - 08-07-’18 14:25
annelies

en toe maar, de eerste 14 dagen nog steeds geen regen – Jippie ! Stel je voor zeg, regen- wat is dat??!!
en verder denk ik, dat als het ooit nog mag gaan regenen het hier een drama wordt met overstromigen, dit klimaat is en blijft NIET normaal.
ik hou mijn hart vast voor wat komt

annelies - 08-07-’18 19:09
Marian

Aan het eind van de middag was het even 25 C in de huiskamer maar gelukkig kan ik de warmte wat beter verdragen als we langer in de warmte zitten,misschien dat me lijf dan beter afkoelt of zo.Over 2 maanden is het 8 september,jammie dat klinkt geweldig :-)

Marian - 08-07-’18 22:31
Rita

@randstad: Mijn slaapkamers liggen ook op de oostkant. Dus vanaf ‘s morgens vroeg de rotzon! Ik slaap al sinds eind april met de ramen open omdat het binnen zo warm is. Om 4u00 sta ik op om de rolluiken naar beneden te laten zodat ik niet in die hete zon lig. Ik ben echt doodop. In de namiddag staat de zon dan op de living en keuken tot ze ondergaat! Binnen is het 28,3 graden. Ik leef niet meer maar overleef.

Rita - 08-07-’18 23:16
IemandUitDeRandstad

Jeetje ja niet normaal Rita. Ik overleef ook letterlijk ipv dat ik leef. Ik heb alleen aan 1 kant ramen dus in de middag geen last van de zon die op ramen staat te branden. Maar het word alsnog warm binnen. Nietzo warm als bij jou gelukkig en dat zal komen omdat ik niet onder een plat dak zit en ik zit in midden Nederland waar de temperaturen iets milder zijn dan zuid Nederland waar jij net onder woont. Ik heb familie in Bergen op zoom wonen, dat ken je vast wel. Daar ga ik nu ook niet graag op bezoek omdat het daar nog al warmer is dan hier. Ik slaap ook altijd veel slechter in de zomer tenzij het is een keer bewolkt is en je niet wakker gebrand word door die rotzon. En die droogte gaat zorgwekkend worden. Het is nu droger dan het in 1976 was begin juli. Daar staat een heel artikel over op weeronline. Het word uiteindelijk 2 dagen normaal weer want ik zie bij woensdag opnieuw weer hoge temperaturen.

IemandUitDeRandstad - 09-07-’18 00:32
annelies

eindelijk weer eens zonnetje op je bek vanaf 0700 uur, whats new

annelies - 09-07-’18 08:08
annelies

ik denk zomaar dat we ons de komende jaren blauw gaan betalen aan groente, die is namelijk volgens mij helemaal aan het verdampen op de akkers in nederland.. maar we motten NOG meer zon en nog een nazomer natuurlijk heh, de zonnigste gemeten… het is hier toch klimaat a-la-madrid voor altijd, sinterklaas komt vast ook in de korte broek en slippers

annelies - 09-07-’18 08:12
annelies

ze lopen nu maar met zomerjassen aan, ja er komt zo nog een wolkje voor de zon, daar gaan we kapot aan. schijnt het

annelies - 09-07-’18 09:45
Kerstvrouw

iemanduitderandstad, ze noemen bewolking ook een dipje. Het moet inderdaad altijd maar warm en zonnig zijn anders zie je weer boze en teleurgestelde gezichten. Marian, dat van een sombere dag in november heb ik ook wel eens gezien. Daar kan ik inderdaad ook met mijn hoofd niet bij. Wat is er toch zo geweldig aan die zon? Ja, die is nodig voor het leven op aarde. Maar betekent dat dan dat die van opgang tot ondergang moet schijnen? De plantjes en dieren kunnen ook prima tegen een of meerdere dagen bewolking. Het enige wezen dat de zon de hele dag en iedere dag wil zien is de mens.
Esther, ik ben dan eens benieuwd wat de zomervakantie gaat brengen. Dit saaie duffe weer houdt de komende week in ieder geval nog niet op jammer genoeg. Rita is het geen idee om de rolluiken op een kiertje te zetten zodat die alleen aan de onderkant open is? Of dringt die zon dan alsnog naar binnen?
prikkelbaar(s), helemaal mee eens! Oneerlijk verdeeld hier met die tijden. annelies liepen er echt al mensen met jassen aan? Jee, wat een watjes zeg.

Ik zag laatst op het nieuws dat iemand last had van werkzaamheden in zijn buurt. Piepte die van “nu net met dat mooie weer, kan ik niet in mijn tuin zitten!” De man klaagde alsof dit de laatste zomer op aarde is terwijl er helaas nig genoeg van dit soort dagen komen. Moeten wij eens doen. Klagen dat het weer eens mag gaan regenen of dat we bijna nooit meer in de sneeuw kunnen lopen. Ze verklaren ons voor gek. En waarom? Wat is er toch mis met de voorkeur voor kou? Het is toch ook niet zo dat heel Nederland alleen maar hutspot lust, van chocola houdt en groen als lievelingskleur heeft?
Oh ja, laatst zei iemand op weeronline dat die het terecht vindt dat iemand dit weer mooi vindt omdat “ieder normaal mens” (ja, zo stond dat er echt!) blij is met zon en warmte. Pardon???

Kerstvrouw - 09-07-’18 10:59
IemandUitDeRandstad

Nou ik zeker niet kerstvrouw. Ja ik weet dat zij ook de bewolking bedoelen. Maar ze hadden het ook over: dus het word echt te koud voor het jaar. Het is al sinds half april steeds te warm voor de tijd van het jaar en niet zomaar een beetje maar veel te warm. Hopelijk komt orkaan Chris die rotblokkade onderuit halen waardoor we die aanhoudende hitte steeds blijven houden. Weg met dat hogedrukgebied ten noordoosten van ons. Hopelijk komt orkaan Chris ons redden. http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-07..

IemandUitDeRandstad - 09-07-’18 11:21
Rita

@Kerstvrouw: Ik laat het rolluik op een kier staan na 4u00 ‘s morgens (daarvoor raam volle bak open met hor) maar er komt dan nog maar weinig wind binnen. Als ik naar het werk vertrek doe ik alles dicht (rond 8u45) vanwege de hitte die weer gaat komen. Morgen is het gelukkig eens een normale dag! Helaas blijft het bij 1 dag en daarna weer die rothitte.

Rita - 09-07-’18 20:35
Marian

Het is flink aan het afkoelen en morgen zou het 18 C worden,klinkt heerlijk.Zou wel lekker zijn om overdag een keer de boel open te zetten en de warmte het huis uit te blazen.Voordeur en achterdeur open en maar waaien door het huis.

Marian - 09-07-’18 22:08
Marian

Keek net even op buienradar en vannacht komt er regen,het zijn wel allemaal plukjes wolken hier en daar dus maar zag dat er bij mij wel een leuk buitje aankomt vannacht en dat is wel nodig want het gras wordt geel en hoorde gister allemaal geritsel en zag in de brandgang dode blaadjes alsof het september is en dat is niet goed.

Marian - 09-07-’18 22:13
annelies

aan Marian, kijk ook net op buienradar en ik heb het gezien hoor, rond 400 uur valt er wat in midden nederland net als bij jullie in zeeland. vraag me af of er ook veel valt, denk het niet. mijn moeder zit in zeeland op de camping en die zei ook al dat het gras er droog was, maar bij ons hangen er gewoon hele bomen slap. ik was vandaag op het kerkhof van mijn vader en daar hingen de rodendorens slapjes langs de stam. nog nooit zoiets gezien. er nog zitten er dan mensen onderweg te kijken naar de lucht lijkt het wel of zonnetje heel toevallig niet door komt. ik weet niet hoor, we zijn hier of zonverslavend of ik zie beren op de weg. morgen inderdaad een lekker dagje, ga gelijk mijn todo lijst af.
aan kerstvrouw- ja erg heh!!?? zag ook een gast bij de jumbo, met kort broekje en dikke witte tennissokken in zijn slippers…what the fffuuuuccck???!

annelies - 09-07-’18 23:24
Kerstvrouw

Rita ok. Vervelend dat je dan een keer je bed uit moet. annelies ik ben benieuwd hoe men er dan vandaag bij loopt, of ik al jassen zie! En hoe dik de jassen zijn. Hahaha! En zijn er echt mensen die naar de lucht kijken? Lijkt me komisch om te zien!

Heerlijk, de enige dag waarop het eens wat frisser wordt hier in het Zuiden des landsch! Ik ga ervan genieten!

Kerstvrouw - 10-07-’18 10:03
annelies

aan kerstvrouw- ja! mensen met in between jassen gezien en ook in t shirt en broekjes. verder veel lange gezichten, maar het regende hier wel heeeeeerrrliijk vanmorgen. echt even goed mijn todo lijst afgewerkt, zalig ! en het huis is flink gelucht, dus dag vliegen muggen spinnen en ander gespuis, doei doei !! jammer dat ik nog eens in een achterbuurtje woon met allemaal oude verveelde alleenstaande mevrouwtjes, die extra sociale controle houden in de zomer, bleeehgg en vooral geen eigen leven hebben ach ach

annelies - 10-07-’18 14:18
Marian

Heb in zeeland nog geen regen gezien maar fietste vanmorgen door de stad en zie veel gele grasvelden en nog geen slappe bomen maar ze laten wel veel blad los.De zeeuwse klei houdt misschien beter water vast en de ietwat lagere temperatuur hier zal ook wel meespelen.In huis is het nu net 20 C en zit hier weg te waaien achter me pc.Boven staat alles open en beneden ook.Heb sinds 2 weken ook weer sokken aan en ook me vest en vindt het nog wat koud,heerlijk.

Marian - 10-07-’18 15:13
Kerstvrouw

Annelies, die vrouwtjes praten waarschijnlijk ook alleen maar over ziektes en zo. Tenminste, die ervaring heb ik daarmee. Operatie dit, pijn dat, pfff. En in de herfst en winter gaat het natuurlijk weer over griep en zo. Om moedeloos van te worden.
Marian, heerlijk he, sokken en een vest kunnen dragen zonder het warm te hebben? Dat vind ik ook zo fijn aan het najaar, tenminste op de koude dagen!

Ik vraag me af of er nou echt geen dag zonder zon voorbij kan gaan deze zomer. Ik had gehoopt op een lekkere frisse en bewolkte dag en die dag liep gesmeerd tot rond het einde van de middag. Toen schenen er dus weer gele stralen die er nu weer zijn… ik word er soms zo moe van he!

Kerstvrouw - 10-07-’18 17:31
annelies

Inderdaad, Kerstvrouw, je hebt het goed. heeééél irritant, en volgens mij dénken ze dat ze een ziekte hebben of aan een operatie toe zijn. in de winter- LET OP MENSEN- gaat het erover, dat ze het weer niet leuk vinden en dat het regent…. blurpphhh MAG HET NOG IN DE FUCKING HERFST EN WINTER regenen en minder warm zijn, of mag het alleen maar zon en warm en een extreem zachte winter… even wat scheldwoorden inslikken voor prozac. hoop serieus het heel gauw GUUR herfstweer gaat worden

annelies - 10-07-’18 19:36
annelies

hier schijnt ook weer ons soonnnnnuutttjhhhuuh (zon)

annelies - 10-07-’18 19:37
Rita

De zon is hier sinds 19u ook weer terug maar het was vandaag wel heerlijk koel! Helaas alleen maar buiten! Binnen koelt het amper af. De wind waait uit een richting waar ik weinig aan heb. Daardoor waait het binnen niet door.

Rita - 10-07-’18 20:30
annelies

wanneer rot die ….. zomer nou eens op? in de winter kan het ook een hele februari continue zon zijn , nou eens een maand wolken graag.
afijn zonnetje is er al weer, gezellie en de komende 14 dagen ook, kan de natuur nog meer naar de knoppen.

annelies - 11-07-’18 07:54
IemandUitDeRandstad

Gister was het buiten inderdaad heerlijk maar binnen niet. Ik kreeg de temperatuur niet lager dan 23 graden binnen. En daar is nu niks meer van over want de zon staat even te branden op de ramen deze ochtend en alles is er weer bij gekomen. Gisteren voelde ik me weer even normaal sinds lange tijd. Even normale kleding aan ipv die gekke kledij voor hoogzomer/woestijnweer. Vandaag valt het qua weer ook nog net mee met 23 graden hier. Maar vanaf morgen begint dat idiote weer opnieuw. Met in het weekend weer opnieuw grote hitte die weer neigt naar tropisch rotweer. Daarna blijft het ook heet en er is nog geen uitzicht op minder heet weer of wat regen. Ja dat hogedrukgebied is ook niet weg te krijgen bij Scandinavië. Ik vraag me af hoelang dit nog blijft voortduren. Tot augustus of tot september of tot oktober? Misschien moet ik maar naar het klimaat van Roemenië gaan kijken om te zien watvoor weer we hier krijgen aangezien het steeds oostelijk blijft. In een landklimaat gaat het ineens van hoogzomer weer naar vrieskou en andersom. Al zou ik van november tot eind maart in de vrieskou zitten wel eens leuk vinden. Mag ook wel ter compensatie. Alleen altijd die zon moeten zien word je wel zat. Ik mis de bewolkte luchten.

IemandUitDeRandstad - 11-07-’18 11:55
Kerstvrouw

woensdag 18 juli tot en met woensdag 25 juli
Grote kans (80-90%) op aanhoudend (vrij) warm zomerweer. De dagelijkse kans op een bui neemt daarbij geleidelijk toe naar ca. 40%.

Weersvoorspellinkjes van het KNMI. Weer bijna een maand naar de knoppen door die eeuwige warmte.

Iemanduitderandstad Dat gevoel had ik gisteren ook. Eindelijk kon ik eens ademen zonder dat ik steeds verstikkende warmte om me heen voel. Die warmte lijkt ook in mijn lijf te kruipen waardoor ik voor mijn gevoel geen kant op kan.

Annelies inderdaad, goed voor de natuur dit weer en de denkwijze van de meeste mensen. Helaas komen de wensen van die onrealistische denkers (iedere dag zon en te hoge temperaturen) ook nog uit. Hoe is het mogelijk dat dat soort zootje ieder jaar weer hun zin krijgt?

Rita, dat die Oostenwind in de herfst maar gaat waaien! Maar ja, zal de hele herfst en winter wel weer de Zuid(westen)wind gaan waaien.

Weken, bijna maanden achter elkaar is het alleen maar warm en zonnig. Op één bijzonder dagje na dat bijna bijzonder was, totdat er toch weer zon begon te schijnen. Een koel dagje zonder zon is schijnbaar al te veel gevraagd deze zomer. Jammer hoor, dit wordt nu echt saai. Heel erg saai. En irritant ook!

Kerstvrouw - 11-07-’18 12:34
Kerstvrouw

Als dit zo door blijft gaan hebben we straks in de herfst kale bomen. Kunnen we dus weer fluiten naar een van de mooiste natuurverschijnselen ooit. En naar een van de dingen waar ik van geniet tijdens de herfst.
Er wordt ons echt steeds meer afgepakt. Ik vind het om te huilen.

Kerstvrouw - 11-07-’18 12:39
Marian

Tot nu toe is de zomer mij heel erg meegevallen omdat ik nog steeds de airco niet aan heb hoeven doen.Wat ook een voordeel is dat ik de deur niet uit hoef om te werken en dus binnen kan blijven als het te warm is en niet meer zoals eerder in de auto moeten stappen die heel de dag in de zon heeft gestaan zodat je in een auto naar huis rijdt waar het 50 C is en je je klauwen verbrand aan je stuur.Waar ik werkte was het dan 27 C onder het platte dak en de werkgever vond het onzin om water erop te spuiten.

Marian - 11-07-’18 14:22
annelies

kijk dat bedoel ik maar marian, zo herkenbaar. helaas en mischien wel juppie, is mijn contract niet verlengd voor kantoor en zit ik binnenkort ook weer thuis. maar je verhaal over de auto, heerlijk !
evenals kerstvrouw met je opmerking dat het enige dier die constant de zon en warmte wil de mens is.. dat vind ik zo fijn heh zulke opmerkingen… en trouwens kerstvrouw, de mens is het enige dier dat zonnetje mot, en verband soortgenoten die het niet fijn vinden. of, nou ja verbannen is ook een groot woord, afijn iets in die richting

annelies - 11-07-’18 15:27
erica

Gisteren, dinsdag, was een heerlijke dag, lagere temp, wolken en miezer. Lekker uitwaaien! Zie ik 3/4 met jassen aan, sjaals en mutsen op. Zelfs iemand met een gewatterde winterjas! Ik zat gewoon in een foute film!!! En in Japan verzuipen ze. Niet te geloven. Het weekend wordt bar voor ons. M’n huisje was vanmorgen 20,5 graden. Ik kijk er niet meer naar. Wordt er gek van.En we hebben ook de tijgermug nu in Nederland: Dengue, knokkelkoorts. Dat heb ik al 3x gehad. Je wordt imuun voor de eerste string, maar vatbaarder voor de volgende. En je wordt zieker ook. Ik heb er drie gehad in de loop de jaren. Fijn, die hitte…

erica - 11-07-’18 15:32
annelies

Op weeronline juichen ze dat het zomerweer voorlopig aanhoud en de vakantievierders kunnen genieten gewoon in eigen land. tuurlijk, het is hier toch net Marokko! De regen komt klaarblijkelijk maar helemaal niet en zo gaat de hel gewoon verder en toe hoelang. tot november soms

annelies - 12-07-’18 07:08
Kerstvrouw

Annelies, die lui die daar om juichen hebben totaal geen respect en besef voor wat er gaande is. Met name met de natuur. Waar Erica het al over had, het ongedierte, bomen met bladval waardoor ze in de herfst al helemaal kaal zijn (ik denk dat je diezelfde mensen daar straks ook wel over zult horen. Dat soort dingen. Maar ook drukte op de weg waardoor er meer ongelukken gebeuren. Dat “moeten”, je moet naar buiten omdat het warm en zonnig is. Getsie.
Erica, die mensen die gisteren winterjassen droegen zijn maf. Wat dragen die in de winter dan? Zes truien en drie winterjassen? Onbegrijpelijk.

Kerstvrouw - 12-07-’18 10:12
Kerstvrouw

Ik liep vanmiddag even buiten. Nou, ik wilde me meteen weer omdraaien! Ik word zo moe van die eeuwige zon en die ellendige warmte. Heb het er nu echt mee gehad! Het lijkt zelfs warmer dan de afgelopen weken. Hoe lang is dit eigenlijk al bezig? Wanneer houdt het eens een keer op? Dit is toch geen Nederlands weer meer? De hel gaat hier inderdaad gewoon verder, Annelies. BAH! rot weer! GA!

Kerstvrouw - 12-07-’18 15:45
Rita

@Kerstvrouw: Ik snap je volkomen. Altijd maar weer die zon en die warmte. Ik ben nog maar enkele weken bezig op mijn nieuw werk en daar vinden ze me maar raar omdat ik tijdens de lunchpauze niet “gezellig” mee iets wil gaan eten of drinken in de zon op een terras. Ik heb ze eerlijk gezegd dat ik niet van dit weer hou en dat ik echt ziek word van die hitte. En ze begrijpen dat idd. niet. Op het werk is er geen airco en het is daar zeker 25 graden. Niet zo warm als bij mij binnen maar te warm om me goed te kunnen concentreren. Ik heb nu een kleine ventilator gekocht die ik op de usb-poort van mijn pc kan aansluiten. En voor de komende week (weken???) zie ik alleen maar zon, zon, zon en hitte.

Rita - 12-07-’18 19:21
annelies

op weeronline zitten ze nu een wedstrijdje te grienen opdat het wellicht volgende week mag gaan regenen………. wat is dit voor een land ? vraag ik me zo vaak af. in Afrika smeken ze om regenen en water en hier mag het nooit meer regenen, de rijke narcistische mensjes kunnen geen regen handelen na vier maanden son. ow ja, of het niet snachts mag vallen stond er ook nog bij… ROT toch OP

annelies - 12-07-’18 20:08
annelies

ik herken het Rita, het is toch echt erg hoe de mensen zijn tegenwoordig. zouden hun eens vier maanden regen moeten hebben, moet je ze dan zien. maar dan moeten wij hun zielig gaan vinden omdat hun regen niet leuk vinden OMG

annelies - 12-07-’18 20:10
Kerstvrouw

Rita, vaag dat ze jou niet begrijpen. Rare wereld. Last hebben van warmte kan niet, maar lopen zij te snotteren in de koudere maanden, dan moet iedereen opeens medelijden met hen hebben.
Vanmiddag hoorde ik een mevrouw zeggen: “daar heb ik met de warmte last van. Stom he?” Precies wat Rita zegt. Vooral dat “stom he” erachteraan. Ik dacht nee, weer zo’n kuddedier. Mensen, bah!

Kerstvrouw - 12-07-’18 20:41
Marian

Nog 2 dagen koel weer en dan weer de warmte in maar zie wel dat we noordenwind houden en dat is dan wel weer gunstiger dan oost of zuidenwind

Marian - 12-07-’18 22:21
IemandUitDeRandstad

Hierzo nog 1 dag normaal weer. En vanaf zaterdag weer hitte. Zondag en maandag worden weer 2 erge dagen met grote hitte. 30 en 31 graden. Deze week van maandag tot vandaag heb ik normaal weer beleefd in mijn woonplaats. Het was niet warmer dan 22 graden de hele week dus dat was prima uit te houden. Ik zag dat dat gisteren al zeker niet overal meer was. Alleen het noorden en westen hadden normaal weer. Als het de hele zomer dat soort weer was zoals deze week kon ik het wel volhouden. De warmte ben ik niet kwijt uit m’n woning. Vreselijk Rita dat soort collega’s met hun onbegrip. Heb ik ook gehad. En kerstvrouw ik was vroeger ook zo (als tiener) dat ik me als kuddedier gedroeg en zelfs ook uitspraken deed van: heerlijk het word weer zomers warm. En in mezelf dacht ik dan: ik vind het verschrikkelijk. Maar ik durfde m’n eigen echte mening niet te geven. Tegenwoordig doe ik dat allang niet meer. Ik volg de kudde allang niet meer. Het is of ik zeg niks en negeer iemand z’n opmerking over lekker weer of ik zeg dat ik het niet lekker vind.

IemandUitDeRandstad - 13-07-’18 11:58
annelies

ik vind dit weer anders al irritant hoor, Randstad. Hier schijnt natuurlijk weer strak die takkezon volop. maandag nog werken dus dat wordt idd terug in een sauna-ford-ka. met de hond (binko) loop ik het liefst na 2300 uur over de weg, daarvoor zijn het korte stukjes, en als je ziet hoeveel overdreven zonfanatieken je tegenkomt bleggghhh
morgen heb ik een tapasuitje georganiseerd met kennissen, dacht het redelijk weer was met eea aan wolken, maar nee hoor. straks dat restaurant bellen, of we een tafel binnen kunnen krijgen – ga daar niet op dat terras zitten met die sisser aan de strakblauwe lucht, absoluut geen behoefte aan.
en inderdaad Rita, gisterochten liep ik met een vriendin over straat toen het nog bewolkt was en op den duur roept ze- van mij mag die zon wel eens komen, terwijl ze eet ik een schijthekel heb aan dit weer. hoe kortzichtig – ik heb maar geen antwoord gegeven maar dan denk ik – heb je nog steeds geen son genoeg gehad, rot een maand op met dat rotding- moet je dan nederland eens zien !
ben benieuwd of er regen komt volgende week.

annelies - 13-07-’18 12:19
negen

Als mensen tegen mij over het weer beginnen zeg ik gelijk dat ik niet van die warmte hou en de een snapt het niet en de ander zegt dat het ook niet zo warm hoeft.Had ooit een collega die zei dat ie pas ging leven als het 30 C was maar wel liep te blazen en te puffen als het 27 C was op de afdeling.

negen - 13-07-’18 14:40
erica

En in Japan overstromingen. Geen drinkwater en bloedheet. En in Groenland weer een stuk ijskap afgebroken. Het gaat “goed” Met het klimaat.

erica - 13-07-’18 16:41
annlelies

beste prozac. kan je ook nog eens een kopje maken onder het mom “zou het dan echt? dat de zon nog eens weggaat?”

annlelies - 13-07-’18 20:46
annelies

ik heb het helemaal gehad vier maanden continu SON 16 uur op een dag, en iedere keer denk je van juppie volgende week regen, maar of het komt lekker niet of het wordt verschoven. nu ook weer. eerst dinsdag regen, toen vrijdag en nu pas zondag over een week. ik word ZO FLAUW van dit slome FUCJK WEER

annelies - 13-07-’18 20:49
Kerstvrouw

Ik ben het ook moe, Annelies.
Negen, wat een rare dan! Spreekt zichzelf ook tegen. Wat zei je toen die liep te puffen? “En hou je dan op met puffen als het 30 graden is?”
Erica, dat klopt. En alleen mensen zoals wij zien dat.
Veel mensen sporen niet. Al moet ik wel toegeven, voor een vrijdag de dertiende is dit prima weer!

Kerstvrouw - 13-07-’18 22:19
Marian

bij mijn bericht van 14.40 staat negen als schrijver,zal wel iets raars gedaan hebben denk ik ;-)

Marian - 13-07-’18 22:20
Marian

Kerstvrouw,het was geen leuke collega en ik had geen zin in een discussie met die hitte :-)

Marian - 13-07-’18 22:23
Rita

@Marian: Die 9 is wss. het antwoord op die vraag voor je kan posten. Je naam wss. verwisselt met die 9. Ik heb gisteren iets zeer raars gezien op mijn werk! Wij werken met ca. 30 mensen in 1 ruimte en ik zag 2 vrouwen achter hun bureau zitten die in een plaid gewikkeld waren! Ik vroeg of ze ziek waren (echt ziek bedoel ik)? Nee, dat was voor de gezelligheid!!!!! We hebben daar geen airco en het is daar zeker 25 of 26 graden. Er kunnen geen ramen open. Heel wat collega’s hebben een miniventilator staan en ik heb er ook 1 gekocht want ik kan anders echt niet geconcentreerd werken. Maar dan zie je 2 mensen met een plaid? Ik was meer dan verbaasd.

Rita - 14-07-’18 08:24
ANNELIES

Nou het is toch ECHT ERG wat er op weeronline staat geschreven in hun nieuwste stuk
“Er zal een lange periode met langdurige regenval nodig zijn om de grote tekorten in de bodem en in de oppervlaktewateren aan te vullen. Regelmatig regen op grote schaal in augustus zou de ergste droogte kunnen oplossen, maar dat is niet iets waar vakantievierders in eigen land op hopen. “

dat laatste zinnetje bedoelde ik. het is echt ziek !

ANNELIES - 14-07-’18 08:28
Rita

@Annelies: Daar kunnen we een realistisch antwoord op geven. Bij ons groeien veel planten en bomen die gewoon water nodig hebben. Vissen hebben water nodig in een stroom, rivier, … Op sommige plaatsen zie je (volgens de krant) de vissen zwemmen met nog maar een heel klein beetje water boven hun omdat het waterpeil zo gezakt is. Bomen verliezen hun bladeren nu al of hangen slap. Bloemen zijn verbrand en verdord! Zomerliefhebber of zomerhater doet er hier zelfs niet toe. Een weldenkend mens weet dat de natuur water nodig heeft en dat hebben we nu al een hele tijd te kort!

Rita - 14-07-’18 10:21
Esther

De voorspellingen voor regen worden steeds met een week vooruit geschoven. Waar bij mijn woonplaats eerst nog regen vanaf de 16e was voorspeld, is het nu alweer met een week opgeschoven. Ik moet nu zowat om de dag de planten in de tuin water geven. En bij mij in de straat staan de bomen er ook een beetje zielig bij. Het lijkt wel herfst als je de bomen ziet. Ik tel in ieder geval al af naar september. Ik hoorde van de week nog een collega zeggen dat het de rest van het jaar dit weer mag blijven. Iedere keer als ik iemand dat hoor zeggen, krijg ik zin zijn/haar nek om te draaien:-)

Esther - 14-07-’18 11:25
annelies

vooral dat stuk dat de nederlandse vakantievierders niet op regen hopen, dat is wat ik meer bedoelde rita. het is toch bij de zotte .. dan leggen die vakantievierders zich ook maar eens bij hun lot neer als het ooit mag regenen nog.
en esther, heel begrijpelijk dat nekje omdraaien.

annelies - 14-07-’18 12:35
annelies slot

de reactie van ene tinus is erg leuk op weeronline, alhoewel hij gelijk stomend commentaar krijgt van de lovers-
…”
En weer geen regen, wat een klotezooi, man. Weg met dit stinkweer. Regen en westenwind! Met je valantievierders in eigen land, dan donderen ze maar op naar de costa del Kruidvat….”

annelies slot - 14-07-’18 12:50
Kerstvrouw

Marian, heel verstandig. Die liefhebbers van warmte blijven toch voet bij stuk houden en hebben totaal geen interesse voor anderen en de natuur.

Annelies, Tinus heeft gelijk! Dat ze inderdaad maar met Hysterische Hadewych een enkeltje nemen, zijn we er meteen vanaf!

Rita, Annelies en Esther, zullen ze dit soort berichten dan wel serieus nemen:

De landbouw begint de gevolgen van de droogte nu echt goed te merken. De eerste granen, wintergerst en wintertarwe, zijn nu geoogst en de opbrengst ligt zo’n 40 procent onder het gemiddelde. Aardappelen, suikerbieten, alles zal minder zijn dit jaar.

In een deel van Gelderland en Overijssel is het per direct verboden om nog water te gebruiken uit sloten, beken of vijvers. Door de aanhoudende droogte ‘explodeert’ het aantal ziekten en blauwalg, merkt het waterschap Rijn en IJssel. Het risico: dode vissen en ratten, en veel meer bacteriën.

Of is het voor hen maar allemaal lucht en zeggen ze nog dingen als:

“Niet zeuren, genieten! Wees blij met dit heerlijke weer! Gelukkig regent het niet en is het iedere dag heerlijk zonnig! Zalig, dit mag het hele jaar zo wel doorgaan!”

Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het valt mij op dat mensen zoals wij zien ook echt wat er met de natuur gebeurt. Wij maken ons ook zorgen om wat er gaande is, maar de warmteliefhebbers totaal niet. Die hopen alleen maar op zon en warmte dag in dag uit en je hebt types zoals Willy de Does, die vinden dan dat het ‘s nachts maar moet regenen. Als je het daar dan niet mee eens bent vallen ze je aan of zien ze je maar als een (azijn)zeikerd. Dan vermoed ik dat mensen zoals wij empatisch zijn en die anderen juist niet. En dat is toch een mooie eigenschap? Dat hebben wij weer mee :P

Kerstvrouw - 14-07-’18 16:53
annelies

OMG nog even en ik kan het verkeer in en de drukte in de stad omdat ik een tapas heb georganiseerd. zal lekker klef zijn in dat restaurant, en de weg erheen is al een hel, al die overdreven lui die denken dat ze forevvvvvvvvvvvvvvvvvvver dit weer behouden.. blurpk.. kan niet aan de zuip gaan want ga met de auto. dat is voor mij nog altijd de veiligste manier om zo min mogelijk prikkels van de zomerlovers mee te krijgen. zucht. zal blij zijn als de moeson aanbreekt zoals de zomerhaters hopen op weeronline en ach wat wordt die tinus door velen afgezeikt, gelukkig heeft hij ook een paar medestanders. wordt je toch niet meer goed van die sfeer in nederland, we worden met de dag nog egocentrischer. goed ik stap zo over vijf minuten in de sauna ford ka- jupie en dan maar zoveel mogelijk de zomersfeer negeren. ik zal nog laten weten hoe het was het tapasavondje..ik neem voor de zekerheid een tanktopje mee, dan maar minder netgekleed in een restaurant als de druppels langs mijn lichaam gaan lopen trek ik dat aan.
jA INDERDAAD KERSTVROUW, WIJ HIEROP ZOMERDEPRESSIENET DENKEN TENMINSTE NA, EN ZITTEN NIET MET DE KOP TEGEN AAN DE SON !!!!!

annelies - 14-07-’18 19:31
Kerstvrouw

Sterkte Annelies! Witte en luchtige kleding wil ook wel een beetje wonderen doen. En laat je niet van de wijs brengen door de opmerkingen over dit “heerlijke” weer!

Kerstvrouw - 14-07-’18 20:55
Marian

Sinds de jaren 70 wordt dit al voorspeld en het werd niet serieus genomen en nu nog steeds niet.Zotten als trump maken het nog erger en na een crisis moet het schoorsteentje roken en dan wordt het milieu niet bepaald gespaart want natuur daar heb je alleen maar last van,die rotvogels en rot insecten ,weg ermee.Bouw maar een nieuw vliegveld is goed voor de werkgelegenheid en die klagende mensen,lekker laten zeiken.Er moet eerst iets gebeuren voordat mensen door krijgen dat we een serieus probleem hebben en dat begint misschien wel als het eten 40 % duurder gaat worden omdat oogsten gaan mislukken of minder worden.Of je mooi aangelegde tuin die naar de klote gaat omdat alles verdroogt.

Marian - 14-07-’18 21:36
IemandUitDeRandstad

Ik was vandaag bij familie op bezoek in zuidwest Brabant. Nou op veel plekken was het gras ook bruin. Toch niet normaal meer. En ja hoor wat zei m’n familie meteen als eerste: wat boffen we toch met zolang zulk lekker zomers weer. Ik zei meteen: kijk jullie tuin nou! Ik kreeg als antwoord: “ach die droogte interesseert me niet. Ik maak me er totaal niet druk om want het gaat heus nog wel een keer regenen. Van mij mag dat zolang mogelijk uitgesteld worden.”Ja die zien inderdaad ook totaal de ernst niet ervan in. Ik was meteen al kwaad bij binnenkomst. En ik was te gast dus vroegen ze of ik soms buiten wel onder de parasol wou zitten. Het antwoord was natuurlijk NEE. Inderdaad denken ze alleen maar aan zichzelf en als het hun zomerse stink hitte weer maar is.

IemandUitDeRandstad - 15-07-’18 00:48
Esther

En zo te zien de komende 2 weken nog geen kans op regen. Hopelijk wordt augustus een natte maand.

Esther - 15-07-’18 08:36
Kerstvrouw

Marian, dat klopt wel wat je zegt over de natuur. Het lijkt wel alsof alle mooie diersoorten uitsterven zoals de vlinder. Maar muggen, wespen en ander ongedierte overleven natuurlijk dus daar ondervinden we inderdaad last van. Smerig.
Iemanduitderandstad zie je, weer zo’n onverschillige. Maar let op. Als dat straks echt zo is met die gewassen piept die vast wel anders. Of is dat een rijkaard?
Esther, als augustus nat wordt krijgen we een zomer als in 2006. En de winter van dat jaar was vreselijk. Niet dat ik dan ook een droge augustusmaand wil, maar ik hoop niet dat het rampscenario van 2006 wordt herhaald.

Ze blijven maar vooruit spellen met zomerse temperaturen. Vanaf mei is het al niks anders meer dan zomer. Dit is belachelijk!

Kerstvrouw - 15-07-’18 09:34
annelies

kerstvrouw- vanaf april is het zomer.. niet vanaf mei…

annelies - 15-07-’18 09:56
annellies

ik typ nu even zonder cotnactlenzen of bril, dus er kunnen tikfouten bij zitten. ga zo weer terug naar bed – hoop de hele dag te kunnen slapen.
gut gut – bij dat etentje ook joh randstad- dat ik makkelijk buiten had kunnen reserveren. nou dat heb ik dus lekker expres niet gedaan. ik heb maar geen antwoord gegeven. maar dan denk ik wat zijn jullie toch een dom volk. het laatste jaar ben ik overigens erg gefascineerd in het boek Openbaringen uit de bijbel, niet ik naar de kerk ga, maar ik geloof wel. Het klopt wel wat er allemaal staat, dat de mens alleen maar meer genot wil en meer aan zichzelf gaat denken. De wereld is toch ook niet gemaakt opdat alleen nederland zoveel zonnetje krijgt, ik kan het nergens terugvinden hoor in welk boek dan ook. wat een puntje puntje volk zijn wij toch. nog meer zon, nog meer genot, ikke mag geen regen ikke mag geen winter, ikke moet de herfst als nazomer ikke moet een zeer zacht wintertje ikke moet vanaf januari in mijn overhemdje buiten showend kunnen rond huppelen. als vandaag of morgen de wereld vergaat, zou ik nog blij toe zijn ook denk ik. we zitten toch niet op de aardkloot voor het motto – ikke elke dag zonnetje 15 uur ? of wel soms ??!!

annellies - 15-07-’18 10:10
annelies slot

en straks wanneer het ooit nog regent of ‘herfst’wordt dan zal het na de eerste twee dagen weer dat gejank zjin van “ik vind er niets aan horo, helemaal geen leuk weer, zo grijs en donker, het lijkt wel winter – BAH ! “

annelies slot - 15-07-’18 10:19
erica

Zucht….Botulisme ligt ook al op de loer.Krijg je al die stervende en verzuipende eenden en andere watervogels weer. Ik dacht dat het vanaf dinsdag weer koeler zou worden. EEN graad! En dan gaan we weer omhoog.

erica - 15-07-’18 10:55
Nicolle

Wat ik persoonlijk denk is dat die volksraadpleging geen een moer uithaalt, en wel het tegengestelde teweeg brengt wat hier en door mij gewenst word de zomertijd afschaffen

de imense massa aan zomerlovers in mijn omgeving is zo groot ik loop er telkens weer tegenaan mij te moeten verdedigen dat ik de somer en t sonnetjuh NIET fijn vind sterker nog nog meer dan het leven zelf haat en alles waar het voor staat
ik denk dat die EU idioten strakjes het vrolijk laten bestaan

Nicolle - 15-07-’18 12:25
Kerstvrouw

Nicolle, wat betreft de zomertijd vermoed ik hetzelfde. De EU brengt wel van die mooie referenda, maar doen uiteindelijk toch waar ze zelf zin in hebben. Ik denk dat ze gewoon de interesse van de burgers erbij willen houden en skms beslissingen maken die in het voordeel zijn en soms beslissingen die in het nadeel zijn. Als het maar niet ten koste gaat van de economie natuurlijk.
Annelies, goed dat je binnen hebt gereserveerd! Waren er zeker veel die dat jammer vonden, of niet?
Nou, als het in april al zomer was mag het in augustus herfst worden tot november en dan van november tot maart winter. Wel zo eerlijk.
Erica, gaat goed he? Dieren lijden en mensen vinden dat nog niet eens erg. Als het maar zomerweer is.

Dit geloof je toch niet…

https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/extreme-hitte-in-nederland

En dan willen ze de levensjaren van de mens verlengen. Als het dan zo gaat worden zoals in dat artikel staat hoeft dat voor mij dus echt niet!

Kerstvrouw - 15-07-’18 12:59
Marian

Ik luister altijd naar npo 2 en met het nieuws vertelde de nieuwslezer dat hij een klacht had gekregen en de klacht was dat er niet steeds gezegd moet worden dan het prachtig weer wordt met 30 C want ondertussen staat de natuur te verdrogen en er kwam wat lacherig commentaar dat we dinsdag een buitje krijgen.Dan heb je toch echt een bord voor je kop.

Marian - 15-07-’18 13:08
Marian

er wordt ook steeds gepraat over de gevolgen in 2050,maar dat is veel te abstract en te ver van je bed show.Het zal iemand van 20 een worst wezen wat er over 30 jaar gebeurd.

Marian - 15-07-’18 13:15
annelies

kerstvrouw dan hoop ik niet langer nog te hoeven leven dan tien jaar. als toch het hele jaar in teken van die kutzomer staat en ikke genot weer/ dan hoeft het niet meer voor mij. ik vraag me toch al af wat het doel is van het leven- leven voor ons zonnetjeeehhhh – het lijkt er wel op hier in dat puntje puntje puntje land. ik ben de allergrootste azijnzeikerd van allemaal natuurlijk als de weeronliners dit zouden lezen

annelies - 15-07-’18 15:40
annelies

en over tien jaar is het dus standaard 38 plus zeker, dan hebben we een kaapstadklimaat- jupie

annelies - 15-07-’18 15:40
Marian

Dinsdag en woensdag wordt het wat koeler.

Marian - 15-07-’18 21:50
Franca

Dit is toch wel een van de ergste zomers ooit. Hier in Zuid Oost Brabant sinds half april constant zeer hoge temperaturen. Vroeger was 30 graden een uitzondering, nu het nieuwe normaal. Nou ik vind het niet normaal meer. Ben helemaal uitgeput en moe, wil weer slapen normaal weer. Dan die collega’s helemaal jubelend over deze zomer. Vluchten kan niet meer, waar moet je heen. Zelfs in Zweden en Noorwegen constant 30 graden. Schotland of de eilanden, zelfs Ierland heeft nu zeer warme dagen. Mijn grootste angst is uitgekomen namelijk dat ik moet leven maanden en maandenlang in een 30 graden land. Zelfs janken helpt niet meer, en lucht niet meer op. Ben er kapot van.

Franca - 15-07-’18 22:02
Esther

De laatste tijd koelde het mij bij ‘s avonds nog wel wat af en werd het wat koeler in huis. Nu is het gewoon smerig warm in huis en vooral m’n slaapkamer. Wordt weer een kort nachtje.

Esther - 15-07-’18 22:12
Marian

In de huiskamer is het nog net leefbaar met 24,5 C maar boven zal het ook vies warm zijn.Een paar dagen gelden leek het of het dinsdag zou gaan regenen met 80 % en dat is weer teruggelopen naar 10 %.Ga morgen maar weer even flink met emmers water zeulen anders veranderd de tuin in een woestijn.Franca je woont echt in een fout gedeelte van nederland.De tempverschillen zijn soms flink groot.

Marian - 15-07-’18 22:56
prikkelbaar(s)

Wat een waardeloos weer zeg… ontzettend saai, ik word er heel passief van, prikbeesten, de natuur is inmiddels op veel plekken behoorlijk lelijk en duurt vooral zo eindeloos laaaaang… kom op, beetje dynamiek en afwisseling in het weer graag.

prikkelbaar(s) - 15-07-’18 23:21
Jozef 1965

@Franca , op de Shetlandeilanden blijft het nog altijd aangenaam; dit jaar tot nu toe alleen één keer 21 ‘C, voor de rest zelden warmer dan 17 ‘C.

Jozef 1965 - 15-07-’18 23:30
annelies

aboluut geen druppel regen maar alleen son, de eerste veertien dagen. we motten en zullen de 400 sonuurtjes krijgen heh deze fuckmaand

annelies - 16-07-’18 08:05
annelies

dan zit er nog één te hijgen op weeronline als reactie “het was vier jaar lang niet zo mooi als nu”

we hebben toch ieder jaar een flinke schijtzomer of wat kletsen ze nou

annelies - 16-07-’18 08:25
Kerstvrouw

Franca, ik ben het ook onderhand meer dan zat. En het blijft doorgaan! Het lijkt wel een nachtmerrie waar je nooit meer uitkomt. Annelies dat die persoon dat durft te zeggen. Zo mooi, nou. Wag een mooi weer zeg. Intussen staat wel de halve natuur in brand of te verdorren. Ja, fantastisch.
En jij bent GEEN azijnzeikerd. Degene die dat over mensen zoals wij zegt heeft geen enkel respect en begrip voor anderen. Tenzij het soortgenootjes zijn natuurlijk.

Ik kan het niet begrijpen. Heel veel van die zomerliefhebbers (vooral die lui die kouliefhebbers afkraken of dit weer eeuwig de hemel inprijzen) zijn zo narcistisch als ik weet niet wat, krijgen ook nog het vaakst gelijk en het ergste, hun zin. Het is hier altijd warm. Al 3 maanden hebben ze het weer van hun leven. Waarom? Waarom krijgen de brutaalste en meest harteloze mensen alles voor elkaar?

Kerstvrouw - 16-07-’18 09:47
Kerstvrouw

Oh ja, in de “koudere” maanden zijn ze de laatste jaren ook altijd al in het voordeel.

@Jozef1965 Als ik ergens een miljard vandaan kon toveren ging ik voorgoed naar de Schetlandeilanden! En als ik nog meer dan een miljard had schonk ik jullie ook allemaal een deel zodat jullie ook voorgoed konden emigreren!

Kerstvrouw - 16-07-’18 09:51
IemandUitDeRandstad

Ja kerstvrouw al die mensen waaronder ook m’n familie gaan het pas vervelend vinden als ze zelf problemen gaan ondervinden ervan. Maar dat de natuur er niet uitziet en kapot gaat interesseert ze niks. Naar de vooruitzichten kijken heeft helemaal geen zin meer. Het is zoo voorspelbaar: het blijft warm. Bij het knmi: kans op zeer warm weer. En het koelt inderdaad totaal niet af nu savonds. Het bleef vies warm. Voor volgende week staat er ook allemaal 28/29 graden. En dan een hele week zowat ipv 2 dagen zoals nu. M’n ergste nachtmerrie over het weer was zelfs nietzo erg als deze hel werkelijkheid. Vanaf half april is het gwoon iedere week 25 of meer. We hebben zelfs langer zomer gehad dan Spanje dit jaar. En zelfs in Oslo inderdaad hebben ze continu 30 graden iedere dag. Als dit iedere zomer gebeurd wil ik voortaan overzomeren ergens. Ik zou dolgelukkig worden als ik eventjes naar IJsland kon vluchten. Al is het maar 2 weken weg uit deze shit. Ik zag ook allemaal bruine bladeren op de grond liggen van bomen alsof het al herfst is. Maar nee ze zijn dood gebrand door die rotzon. Een oostenwind moet je echt nooit meer hebben. Dat hogedrukgebied hangt al sinds februari op diezelfde plek en gaat maar niet weg daar. In februari en maart was dat pret maar nu het tegenovergestelde van pret. Nu heeft dat hogedrukgebied daar lang genoeg gehangen. Bij mij is het nu 26 binnen. Vorige week was het toevallig hier in het westen normaal weer. Maar de temperatuur loopt weer rap op binnen.

IemandUitDeRandstad - 16-07-’18 11:58
Esther

Wat een verschrikkelijke vooruitzichten voor volgende week. De kans op een hittegolf is groot. Ik zie echt berichten voorbij komen dat het 38 tot 40 graden kan worden. Dat meen je toch niet.

Esther - 16-07-’18 12:46
anneleis

oop msn stat met dik gedrukte blokletters volgende week veertig graden – dacht ze het eerst over Turkije hadden maar na een seconde had ik door eht nl betrof/ GVD – zelf ik niet zo snel op internet maar nu wel !! fan maar snachts gaan leven. ik trek dit niet meer echt niet. en waar is ons dipje van dinsdag? ow nee dat wordt stralen helder weer. je mag blij zijn als er nog een wolk voor de zon zit.

anneleis - 16-07-’18 13:00
annelies

hhmmm ik merk er wel erg veel vertikkingen in voorgaande bericht zitten, dat krijg je zonder contactlenzen ( heb ik ook al last van door die hitte) hierbij het juiste stuk/

op msn staat met dik gedrukte blokletters volgende week veertig graden – dacht ze het eerst over Turkije hadden maar na een seconde had ik door het nl betrof/ GVD – zet ik niet zo snel op internet maar nu wel !! ga maar snachts gaan leven. ik trek dit niet meer echt niet. en waar is ons dipje van dinsdag? ow nee dat wordt stralen helder weer. je mag blij zijn als er nog een wolk voor de zon zit.
//////

annelies - 16-07-’18 13:13
IemandUitDeRandstad

Esther en Annelies, waar zien jullie staan dat het 40 graden word volgende week? Welk nieuwsbericht? Dat zou dan meteen een record worden want het hoogst gehaalde ooit was 38,6 ergens in het oosten. Ik kan nergens zon bericht vinden.

IemandUitDeRandstad - 16-07-’18 14:16
IemandUitDeRandstad

Ja ik heb de nieuwsberichten ook inderdaad gevonden nu. Het kan zelfs 42 graden worden. Maar dit hoort bij 1 van de berekeningen. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat dit bij de berekeningen voor was gekomen. Maar ze zeggen wel dat slechts 1 van de 50 berekeningen 40 graden aangeeft. En dat de kans dat het gebeurd 2 procent is. Maar als het geen 40 graden word dan word het in ieder geval 5 dagen ruim boven de 30 graden. Dus ellende krijgen we sowieso volgende week. Grote ellende. In Japan ofzo waren ook veel doden gevallen vanwege een hittegolf. Er gaan nu ook misschien doden vallen hier met die aanhoudende hitte.

IemandUitDeRandstad - 16-07-’18 14:26
Marian

Hoorde net op de radio ook een bericht van 40 C maar er staat bij dat de kans 2 %.Dan ben je toch gek om zoiets te melden,die lui sporen gewoon niet.

Marian - 16-07-’18 14:27
annelies

gewoon nederland nog gekker maken dan dat ze al zijn die nederlandse ´boeren´ hierzo.

annelies - 16-07-’18 14:34
IemandUitDeRandstad

Een landelijke hittegolf krijgen we dus wel volgende week met ruim 30 graden. Wat nog erger en verontrustender is voor de natuur. Want hoe warmer het is hoe meer water er verdampt word. Word de grond nog droger en gaan we dadelijk echt problemen krijgen. En op regen is totaal geen uitzicht want het word juist stralend zonnig volgende week.

IemandUitDeRandstad - 16-07-’18 15:08
annelies

op weeronline staat er ook weer een stuk. ergste droogte deze eeuw. ienmand als reageerder noemthet ergste droogte snds vorige milenium

annelies - 16-07-’18 15:14
anneleis

er zullen geheid typfouten bezitten, kan mn lenzen niet in doen vanwege geirriteerde ogen en de bril is kapot. ga ook niet naar de stad met dit weer om tussen al die idioten te lopen om die bril te laten maken. maar het is lekker lekker benauwd. en stap je uit je auto is het eerste wat je hoort nou ikke dit lekker! ik ga er vandaag of morgen op der nummer zetten net als die lesly die steeds commentaar geeft op weeronline.. die kop alleen al, die moet ik echt even niet tegenkomen- die snotneus

anneleis - 16-07-’18 15:18
Jolanda

Ik wilde even het weerbericht checken om te zien of er al iets verkoeling komt, zie ik 40C staan in een artikel!! Mijn hemel, ik zat meteen vol in een paniek aanval. Ik lees dus dat artikel, met een hartslag van hier tot Tokyo, kan amper nog ademhalen en dan zegt die LUL: ja, maar het is maar een 2% kans. Waarom melden ze zoiets als er 98% kans is dat het niet uitkomt? Heeft zo`n idioot enig idee wat 40C betekent voor mensen die ziek worden van hitte? In gedachte zag ik mezelf al dood in m`n flat liggen!! Ik heb m`n jankbui aardig lang kunnen inhouden de laatste weken, maar nu kwam het eruit, alleen omdat zo`n stomme vent sensatie wil maken en z`n 15 minutes of fame wil in het nieuws!!

Jolanda - 16-07-’18 18:06
Esther

Bij het laatste bericht bij Weeronline zijn ze ook lekker aan het reageren. Iemand die niet van deze hitte houdt, kan nooit zeggen dat hij/zij dit vreseljk weer vind zonder dat iemand zegt dat degene maar moet oprotten naar de Noordpool, er moet van genieten enz. Respecteer elkaar gewoon en accepteer gewoon dat er mensen zijn die niet tegen deze hitte kunnen.

Esther - 16-07-’18 18:17
IemandUitDeRandstad

Ja ik kreeg ook meteen een zweetaanval bij die tekst over 40 graden. Ooh ja Annelies hou aub op over die lesly, ik kan zijn bloed ook wel drinken. Ik krijg medelijden met Ronald nooteboom als ik zijn naam goed kan herinneren. Hij zou eigenlijk de tip moeten krijgen om hierop te komen waar hij met gelijkgestemden kan praten ipv steeds aangevallen worden door al die zomeridioten. Je mag inderdaad niks zeggen daar want je word meteen aangevallen. En dan beweren ze maar dat alles beter is dan die kou en noemen ze Ronald een watje dat hij jammerd over de warmte. Ja hallo wie zijn hier de watjes. Volgensmij die zomeridioten die jammeren als het 1 dagje 0 graden is wat nieteens zo heel erg koud is. Als het nou -20 of -30 hier was oke. En trouwens zij kunnen binnen blijven bij hun kachel en wij kunnen dit alleen maar ondergaan. Ik geniet ervan als dat soort mensen die Ronald zo aanvallen slapeloze nachten krijgen en koppijn en doodziek worden van deze hitte want dat verdienen ze.

IemandUitDeRandstad - 16-07-’18 18:19
Rita

Bij me binnen is het weeral 28 graden en geen zuchtje wind. Ik voel me iedere dag beroerder en beroerder. Op het werk heb ik een ventilator staan maar die blaast na een tijdje lauwe lucht. Zo voelt het toch aan. Op het werk is het warm maar wel een stuk draaglijker dan op mijn flat. Ondertussen ben ik compleet uitgeput van het weer. Ik val overal in slaap. En het houdt gewoon niet op.

Rita - 16-07-’18 18:29
Esther

Bij EditieNL ging het er net over dat het volgende week misschien wel 40 graden kan worden. En van Dennis Wildt (of wat z’n achternaam wat is) mag die 40 graden wel gehaald worden, want ja dan hebben we weer een record te pakken hè. Daar draait het alleen maar om. Al die hitte en droogte records die we dagelijks hebben is alleen maar prachtig toch. Ik zie het bericht van Weeronline aan het eind van jaar nu al voor me: “2018 gaat de boeken in als warmte jaar ooit sinds het begin van de metingen”. Ik ben nu op Netflix een IJslandse serie aan het kijken en als ik weer (sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw) zie, denk ik, hadden dat hier maar. Ik zou daar best wel willen wonen. Alleen lijkt de taal me best wel lastig om te leren :-D

Esther - 16-07-’18 18:31
annelies

http://zieer.nl/2801/I-V-M-de-hitte

erg bijdehand

annelies - 16-07-’18 18:45
Jolanda

Esther, die Dennis zit de hele dag in een kantoor met airco, dus die heeft makkelijk praten. Als er straks doden vallen door extreme hitte, is hij waarschijnlijk iets minder blij met z`n hitte records.

Jolanda - 16-07-’18 18:48
annelies

warmste en zonnigste jaar wodt het tch zeker wel gemeten= voorAL JULI GAAT DE 300 OF 450 ZONUREN BEHALEN!kan de geschiedenisboeken in1

annelies - 16-07-’18 19:11
Kerstvrouw

Die verrotte warmte! Dat dat zo lang aanhoudt begrijp ik niks van! Dondert die dan echt nooit meer op? Het wordt alleen maar erger en ik ben het zo zat!
Mijn darmen zijn de hele dag al onrustig. Weet niet of het aan de warmte ligt, maar dat zal me niks verbazen. Met dit rot weer heb ik dat vaker. Wat een ellendige zomer. Ik hoop dat we er in het najaar wat moois voor terugkrijgen (lekker fris weer dus)! Dat hebben we verdiend na al deze maanden lijden! Maar het zal ons wel weer niet gegund zijn.

Kerstvrouw - 16-07-’18 22:08
Marian

Vorig jaar was het vanaf september prima weer op 2 warme dagen na en de perfecte winter zullen we niet snel meer krijgen.Dus daar houdt ik me maar aan vast en zie dat het de komende 5 dagen wat koeler wordt gelukkig.Het was pas om 9 uur zo afgekoeld dat ik de boel kon openzetten maar je moet na een half uur alles weer dicht doen omdat het licht weer aan moet.Gelukkig moet je je licht weer een stuk eerder aandoen dan een maand geleden.

Marian - 16-07-’18 22:19
annelies

ik zie net op weeronline dat we/ uiteraard/ vannacht een pluk regen zouden krijgen, vooral boven brabant. tuurlijk s nachts, stel je voor we overdag eens verfrissing zouden krijgen. en trouwens hoe tinus weer wordt afgezeken op weeronline, zeker door jochie Lesly, het is gewoon ziek.

annelies - 16-07-’18 22:48
Franca

Vandaag een uur later op werk. Tegen de ochtend val ik pas echt in slaap. Kom op mijn werk zegt een lolbroek, heerlijk weertje. Ik zei nee verdomme geen mooi weer ik leef hier niet in fucking Tunesie. Zo zegt hij retour lekker humeurtje heb jij. Ik heb inderdaad een kort lontje. Normaal kan ik het supergoed vinden met die collega, maar zijn zon aanbidding hangt me de keel uit.

Franca - 16-07-’18 22:49
annelies

zelfs mijn broer gaat nou klagen dat het veel te lang mooi weer is. ja hoor/ je wou toch mooi weer, weer niet goed. want alles verdort zegt ie. ja heheheheheheeheh

annelies - 16-07-’18 22:49
Marian

Ik keek even op buienradar en midden brabant krijgt wel regen en onweer

Marian - 16-07-’18 23:00
annelies

dit soort tafarelen krijgen wij ook op den duur, let maar op

https://www.youtube.com/watch?v=VzdnG5Zqvuk

en trouwens de eerste hooidraaikolk is al gespot in middelburg vandaag

annelies - 16-07-’18 23:16
IemandUitDeRandstad

Hier regent het nu met af en toe een lichtflits. Ik plak echt de hele dag al als een gek van het zweet. Ik hoorde dat het zuidwesten ook een onweersbui met regen had gehad. Maar het buitje hier heeft maar een kwartiertje geduurd.

IemandUitDeRandstad - 17-07-’18 00:16
anneles

hier ook regen.

dit staat op msn

https://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/verhoog-je-zweetdrempel-zo-overleef-je-40-graden/ar-AAAa7M1?ocid=spartanntp

ZIEK!

anneles - 17-07-’18 00:41
Zomaar iemand

Het word tijd dat er sterkere airconditioners gemaakt worden, het huidige kan er nu nog wel tegen op boxen maar ik denk dat het over 10/20 jaar wel anders is! (of ik krijg helemaal ongelijk en het word juist weer kouder en zitten we nu op de piek) Ik word helemaal gek van die zon, het schijnt dat de zon afgelopen jaren veel sterker is geworden (veel zonnevlammen enzo) ik hoop dat dit toch wel snel minder word met dat pokkeding, maarja, we hebben zo weinig invloed op die zon hé. Als het kon had ik hem uit de luchtgeschoten. Zwavelraketten de lucht inschieten kan ook, word het lekker donker.

Zomaar iemand - 17-07-’18 01:32
ANNELIES

de hele nacht bezig gehouden door een (tijger)mug, daarna een strontvlieg die absoluut niet naar buiten gaat (ondanks alle ramen open) en zojuist weer die puntje puntje zon. altijd nmaar die fuckzon op je smoel

ANNELIES - 17-07-’18 09:11
Bredanaar

De regen boven me gisteren viel helaas wat tegen. Ik meen 50 minuten lang met een intensiteit van 0.7mm/uur. Wat geflits in de verte, meer niet.
Maar wel heel even die typische aarde-geur kunnen ruiken daarna, dat was wel even lekker :)

Die 40 graden gaan we niet halen, het is inderdaad vreemd dat dit in de media wordt gemeld. En daarnaast is het niet de eerste keer dat zo’n hoge voorspelling wordt gedaan, een paar jaar geleden heeft een Engels weermodel voor destijds een 43+ voorspeld. Ik kan de bron helaas zo snel even niet vinden.

Als ik nu naar Texel kijk, allemaal verwachtingen van 21-22 graden. Ja, ook daar kan het vies warm worden, maar de laatste weken is het daar toch structureel minstens 5 graden koeler dan bij mij. Noord-Brabant is niet de beste plek om te wonen :(

Maar hoe dan ook: de dag dat deze warme periode voorbij is komt steeds dichterbij :)

Bredanaar - 17-07-’18 09:18
annelies

nou Bredenaar. ik verwachte er ook HEEL wat van , nou 3 minuten geloof ik hierin dat Zeist. heerlijk hoor dat het maar voor ALTIJD door gaat zo-als de rest van nl het maar IKKE LEKKER HEB!!! GROTE SCHELDWOORDEN INGESLIKT

annelies - 17-07-’18 09:57
ANNELIES

mijn kop maar weer onder de koude kraan gehouden zojuist als regensimulatie heerlijk
was ook wel nodig na 10 minuten stofzuigen wat nodig is voor mijn astma
straks sollicatie, wat zal ik ‘vrolijk’ zijn

ANNELIES - 17-07-’18 09:59
annelies

weeronline ‘De eerste helft van de zomer is zeer droog verlopen met gemiddeld slechts 29 mm regen “

nou rita of esther , weet het even niet meer wie in brabant woont, hier in zeist en brabant is nul komma nul regen gevallen mits vorige week dinsdag even en vannacht drie mintuten juppie juppienhoor doe nog maar vvvvveeeelll meer mooi weer inclusief die fuck vliegen en muggen – gezellie

annelies - 17-07-’18 10:09
Jolanda

Wat ik zo raar vind is op Buienradar heb je het 5 daagse overzicht voor je woonplaats en ook de 14 daagse… Het valt me op dat de 5 daagse bijna altijd andere temperature voor mijn woonplaats aangeeft dan de 14 daagse. Voor vandaag bijvoorbeeld staat er bij de 5 daagse dat het 25C wordt in mijn woonplaats en bij de 14 staat voor vandaag 27C. Bij de komende dagen is het precies hetzelfde. Dat is toch niet logisch? Heeft iemand een idee hoe dat kan?
Ik ben trouwens weer wat gerust gesteld dat die 40C weer zo`n sensatie verhaal was, maar ik kreeg er wel een spontane paniekaanval van, zo erg schrok ik.Het is nu al zo moelijk de dagen door te komen, dus de gedachte dat het nog veel erger zou worden, ik kon het even niet meer aan.

Jolanda - 17-07-’18 10:56
Esther

Ik woon in Noord-Holland en er is bij mij niet of nauwelijks regen gevallen, helaas.

Esther - 17-07-’18 11:09
Jannie

Hallo mag ik ook vragen of er onder u mensen met fibromyalgie zijn

Jannie - 17-07-’18 12:19
annelies

dat sollicitatiegesprek- mijn coach was er bij, ten eerste kwam ik te hard aanscheuren volgens haar, en ten tweede mot ze me nog even voor lul zetten in dat sollicitatiegesrpek met een opmerking van jij gaat eker de rest van de dag achter gesloten gordijnen binnen zitten. nou dat is al de tweede keer, heeft ze ook al een keer gezegd bij mijn voormalige baas. de stomme trut !
lekker professioneel zeg, lopen spotten met een client. zoek het uit, gek wijf, ik zoek wel een andere coach

annelies - 17-07-’18 12:39
annelies

ow ja- en dan nog die opmerking- van gaat het wel goed met je Annelies???? ROT OP= dat jij allllllleeeen maar elke dag sonnutje krijgt geweldig, maar empatie voor andere mensen kennen we absoluut niet heh, moet je die koppen zien als hun 4 minuten overdag regen hebben, nou wij doen VIer MAANDEN MET DIE FUCKSON en dat is dan coach nou no veel van te merken

annelies - 17-07-’18 12:46
Kerstvrouw

Annelies, wat een pestcoach. Als je haar haar weer ziet en het regent moet je juist heel blij doen en zeggen van “Lekker weertje he?”
Die zomerliefhebbers die op weeronline komen om te reageren hebben allemaal een schroefje los.

Wat een ellende, wat een afgang. Wie van jullie heeft ook last van de darmen door dit weer?
Ik blijf maar drinken want een uur later heb ik het er allemaal weer uit gezweet. Ik draag zelf vaak lichaamsbedekkende kleding. Lange mouwen en een lange broek. Niet omdat ik het koud heb, maar omdat ik niet wil verbranden door die stomme zon. En ik heb ook geen zin om zonnebrandcreme te gebruiken want dat voelt zo vies en plakkerig. En het zal mij een zorg zijn of ze me gek aankijken. Ik wil mijn huid mooi houden. En niet alleen vanwege de huid, maar dan hebben de steekinsecten minder plaats. Vies seizoen dit.

Kerstvrouw - 17-07-’18 14:45
Kerstvrouw

Ik heb wel eens gehoord dat hoe minder je aan hebt, hoe warmer je het krijgt omdat kleding warmte tegenhoudt. Ik merk zelf geen verschillen tussen lange mouwen en korte mouwen. Vandaar dat ik ook lange mouwen draag. Ik zweet me in beiden toch kapot.

Kerstvrouw - 17-07-’18 14:47
erica

Ik draag ook flodderkleding in laagjes. En lange mouwen en broek. Tegen het verbranden en de insecten. Ik heb een goede UV creme, plakt niet, wel duur.
Was lang op pad vandaag, mezelf op een kop koffie ergens getrakteerd. Toen openende ik de krant, en las idd. de berichten over die 40 graden. Was best overstuur, meteen weggegaan en thuis aan de dunne kak dus. Darmen, jawel. Ik ook.
En in Groenland hebben ze kans op een tsunami, ijsbergbrok komt voorbij. Moedertje Aarde is naar de knoppen dus.
Ik heb hier, zuid holland, ook geen regen gehad.
Ik had gehoopt op goed nieuws, maar het wordt erger.
En die 40 graden hebben ze in 1944 een keer gehad, maar toen was ik er nog niet.

erica - 17-07-’18 15:11
Esther

Waar ik veel last van heb met de hitte, is dat ik me futloos voel. Ik heb totaal geen eetlust. Ontbijt en lunch gaan er nog wel in, maar in een warme hap heb ik helemaal geen zin in. En de lange dagen staat me ook heel erg tegen. Gelukkig begin je nu weer een beetje te merken dat de dagen wat korter worden. Nu alleen de temperatuur nog een heel stuk naar beneden :-D Ik las ook net dat de kans dat het 40 graden gaat worden 0% is, dus dat is in ieder geval een beetje positief nieuws.

Esther - 17-07-’18 17:20
Kerstvrouw

Zo, die zit!

https://www.volkskrant.nl/mensen/zijn-we-gelukkiger-als-de-zon-schijnt-~b2f44876/

Kerstvrouw - 17-07-’18 18:56
annelies

erica- herkenbaar- ik ben ook vaak zat aan de dunne shit van ellende .. en zeker met dit weer en verder niets gegeten vandaag- laat maar- weer son en warmte

annelies - 17-07-’18 19:01
Rita

@Annelies: Ik woon in België tegen de grens van Noord-Brabant aan. Dus waar het heel warm is. Jammer dat je sollicitatie zo gelopen is! Hier heeft het gisterenavond zeker 2 of 3 uur zacht geregend (vergezeld van onweer) maar de regen heeft geen verkoeling gebracht. Binnen voelt het nu nog warmer aan omdat het zo vochtig is. Het is hier 28 graden in huis. Ik heb trouwens ook de indruk dat het iets “aangenamer” aanvoelt als je in huis een t-shirt draagt ipv alleen je ondergoed. Maar kleding is niet evident bij 28 graden.

Rita - 17-07-’18 20:24
IemandUitDeRandstad

Bij mij was het buiten veel beter vandaag. Even 1 dagje 23 graden. Maar de temperatuur binnen is juist opgelopen naar 27 gvd! Terwijl het gisteren 30 graden was buiten. Ik heb juist m’n uiterste best gedaan om die stinkhitte eruit te krijgen omdat het koeler was buiten. Maar de temperatuur ging totaal niet omlaag en ging juist omhoog door die zon. Dus ik weet het echt niet meer. Het is ook benauwde hitte nu ipv droge en het koelt snachts minder goed af. Dus als het nu lang warm blijft word het echt 30 graden binnen. Als die nachten niet afkoelen en het benauwd word. Wat een aantal van jullie zeggen over kleding, daar kan ik me totaal niet in vinden. Ik merk zelf wel degelijk verschil tussen lange mouwen of korte mouwen. En geen kleding aan of korte mouwen. Ik zelf heb wel zo weinig mogelijk aan omdat ik anders ziek van de hitte zou worden. Ik heb ook last van enorme zweetvoeten en met dichte schoenen verpest ik die schoenen als ik ze draag met 20+. Zelfs met 20 graden moet ik al op die klepper slippers lopen.

IemandUitDeRandstad - 18-07-’18 00:22
IemandUitDeRandstad

Toch maar even naar de voorspellingen kijken omdat ik m’n tent uit zweet. Het blijft het tegenovergestelde van opbeurend. Nog steeds als tekst: het blijft ruim boven normaal. Volgende week weer 28-32 graden en dit keer een hele week. Wat zou ik graag een vliegticket naar IJsland winnen zeg! Je kan soms van die tickets winnen naar warme zonnige kots bestemmingen. Ik zou zelfs met geld toe niet naar Curaçao gaan of welke zon bestemming dan ook. Dan zouden ze mij toch echt een miljard moeten geven wil ik het ervoor over hebben om naar een tropisch eiland te gaan.

IemandUitDeRandstad - 18-07-’18 08:23
annelies

en maar weer die fuck son op je kop. ik dacht we dinsdag en woensdag een dipje kregen aldus die azijnzeikerds. welk dipje- toch gewoon vooooooooorrrrrrrr alllltttttiiiiiiiiiiiiijjjjjdddd die verrotte zon op je kop om mee wakker te worden?

annelies - 18-07-’18 08:44
Bredanaar

Deze periode gaat echt wel voorbij, hoe vervelend dat het ook is. Ik heb bij mezelf wel het idee dat ik er een klein beetje aan gewend ben, gisteren was het hier 25 graden en gedeeltelijk bewolkt en ik vond het best te doen buiten. Dat zijn toch geen temperaturen waar ik me normaal lekker bij kan voelen.
@Jannie, mensen met fibromyalgie hier zijn mij niet bekend.

Bredanaar - 18-07-’18 13:06
annelies

aan breda=
zou het echt joh? ik heb elke week hoop op een dag bewolking en waar is die ? die verdwijnt als sneeuw voor de zon het nmag ALLE|EEEEEEEANANNNNNN nog SON zijn GVD

annelies - 18-07-’18 13:30
Marian

Ik heb gelukkig ook wat minder last van de warmte en dat komt omdat het nog steeds een droge warmte is en als het zo lang duurt gaat je lichaam er ook aan wennen.Ik hoef maar 2 keer in de week naar buiten,voor boodschappen en vrijwilligerswerk en voor de rest hoef ik niet naar buiten maar me wereldje wordt wel klein op deze manier.Morgen heb ik ook nog wat maar dat is in vlissingen dus daar is het iets koeler dan hier.En er staat hier een lekkere frisje wind gelukkig en met een beetje mazzel kan straks de boel tegen elkaar open worden gezet.

Marian - 18-07-’18 14:59
IemandUitDeRandstad

Serieus marian droge warmte? Het is sinds maandag benauwde hitte geworden. En dat merk je aan alles. Het is een hoge luchtvochtigheid hier. En de nachten koelen ook niet meer af. Dus ik begin nu echt last ervan te krijgen. Eerst vooral buiten maar nu juist vooral binnen. De temperatuur kon ik onder de 27 graden houden tot nu toe. Maar daar is verandering in gekomen sinds die nachten niet afkoelen. Wennen aan hitte lukt me nooit want ik ben doodziek ervan. Ik kan niks meer en ik lig met knallende koppijn op bed. Naar de supermarkt ga ik juist graag nu omdat het daar lekker koud is. Waar alle diepvries spullen liggen heerlijk. Ik eet ook steeds buiten de deur. Koken en het huishouden gaat echt niet hier.

IemandUitDeRandstad - 18-07-’18 15:43
Kerstvrouw

En dan hebben we de hondsdagen nog niet gehad. Overmorgen begint dat gedonder. En ik zie nog steeds geen veranderingen wat betreft de weersvoorspellingen. Nog steeds meer dan een week vooruit boven de 25 graden waarvan 5 dagen 30+. GEK word ik ervan!!!
Ik merk nu dat ik steeds vermoeider en dardoor veel minder alert ben. Rot warmte. Altijd warm!

Kerstvrouw - 18-07-’18 16:27
annelies

bij mij is het meer die felle sissende f$##”“ckzon, kerstvrouw, het lijkt door je lichaam tot op je botten door te branden dat ding. ik kom nou ook echt niet meer buiten, behalve binko uit te laten. en jahoor volgende week wo. sowieso al 32 graden. ze kunnen me nu al van de vloer rapen.

annelies - 18-07-’18 16:56
annelies

wat zijn de hondsdagen, kkerstvrouw

annelies - 18-07-’18 17:15
Esther

Bij mij volgende week ook alleen maar temperaturen van 26/27 graden voorspeld. Ben er nu ook wel klaar mee, hoor. En iedereen maar zeggen “wat hebben we toch een mooie zomer en zolang al” Ik hoop toch echt niet dat deze ellende nog tot eind september door gaat.

Esther - 18-07-’18 20:19
IemandUitDeRandstad

Bij de 30 daagse verwachten ze dat het in augustus ook nog door blijft gaan die hitte en die droogte. Ze verwachten zelfs dat we het jaar 1976 gaan overschrijden en dit het droogste jaar ooit word. https://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weerexpert/30-daagse-weersverwachting/4430/ Nou mooie boel. Wat hangt ons nog allemaal boven het hoofd voor absurde dingen. Ik las ook dat droogte ook bij de klimaatverandering hoort. En we dat dus ook vaker gaan krijgen. Wat is dit een rotjaar zeg blehh sinds april.

IemandUitDeRandstad - 18-07-’18 20:49
Kerstvrouw

Esther en Iemanduitderandstad, dit is inderdaad een van de rotste zomers ooit. Er is hier verdorie ook nooit eens voldoende afkoeling. Als het nou eens een keer wat koeler werd of er eens regen viel maar nee. Deze ellende moet per se doorgaan tot god weet hoe lang.
Annelies, de hondsdagen zijn de warmste dagen van het jaar.
De hondsdagen is een aanduiding van de periode van ongeveer 20 juli tot 20 augustus. De naam is gerelateerd aan het sterrenbeeld Grote Hond. De heldere ster Sirius van dat sterrenbeeld komt dan gelijk met de Zon op en is dan niet te zien. In Nederland en België is deze periode gemiddeld de warmste van het jaar.

En helaas beginnen die ook nog eens warm. BAH!

Kerstvrouw - 18-07-’18 21:59
Marian

Inderdaad een droge warmte en niet zo n natte warme dekengevoel,maar het zal er wel van afhangen waar je woont,want hier in zeeland is het vol te houden.Ik voel me er niet prettig bij maar hou het vol.In de 5 daagse verwachting wat koeler weer,tenminste onder de 25 C .Vanmiddag was de regenverwachting op zaterdag nog 60 % en nog maar 50 % dus dat is weer aan het verdampen.Dertig dagen vooruitkijken is zo n marteling die ik mezelf niet aan wil doen,gewoon 5 dagen vooruitkijken en denken dat het over 6 dagen beter wordt en zo schuift het al een maand steeds een dag op maar beter dan denken dat dit nog een maand duurt.We zitten in een klimaatverandering dus we kunnen van alles verwachten.Heb wel gemerkt dat je beter in een wat ouder huis kan wonen dan in een nieuwbouw huis want de meeste blijven bijna dood van de warmte zo te lezen hier.

Marian - 18-07-’18 22:28
IemandUitDeRandstad

Ja hier dus niet onder de 25 graden alleen in het weekend 2 dagen dus. Voor volgende week voorspellen ze echt grote ellende. Ik zie er zo enorm tegenop. Ik wil zo graag weg hier en ergens heen waar het nietzo belachelijk heet is. Het word de hele week 29/30 graden en vanaf vrijdag en dat volgende weekend zelfs 31. Dat gaat ontzettend afzien worden. Ik wou dat ze niet gelijk hadden met hun 30 daagse, maar ik ga er helaas al vanuit netals sommige anderen dat dit maar voort blijft duren en misschien nog wel tot oktober. Ik heb de hoop min of meer al opgegeven dat het nog normaal gaat worden voor oktober. Ik ga er ook helaas niet meer vanuit dat dit nog snel gaat stoppen. We zitten al zolang in deze shit, sinds april ja. En ik heb sinds april echt een ongelofelijk klote bestaan. Ik zou het liefste dood zijn nu want dit is echt een ontzettende marteling voor me. Ik zit te wonen in een oude flat die ze hebben gerenoveerd met dubbelglas en geïsoleerder hebben ze alles gemaakt waardoor de hitte nog een ergere beleving is en het slechter weggaat.

IemandUitDeRandstad - 19-07-’18 08:17
IemandUitDeRandstad

Ik vlucht zelfs m’n flat uit komende week want dit ga ik niet trekken. Ik heb gevraagd bij iemand te logeren die een koel huis heeft. Die kennen m’n situatie. Ik kan niet de hele zomer daar bivakkeren maar voor die extreme horror week volgende week wel even.

IemandUitDeRandstad - 19-07-’18 08:20
annelies

aan randstad- ik kom zelfs niet meer buiten als het niet hoeft, alleen het hondje uitlaten en boodschappen laat ik bezorgen. ik kan die kutzon niet meer zien of voelen.
en trowens randstad- we zijn allang voorbij de zonuren van 1976. 1976 is 1188.7 uur tot en met gister en 2018 is 1207,9 uur tot en emt gister.
komt mijn stront uit en ook wat je in bovenstaand schrijft, zo voel ik me ook.
iedereen denk ik wel hier

annelies - 19-07-’18 09:27
annelies

kijk maar op http://www.weerstatistieken.nl voor de zonuren vanaf januari tot vandaag, dan kan je zien we nu op plaats twee staan, 2003 is nog voor, maar juppie morgen staan we op één jongens hoera ! sarcastisch natuurlijk

annelies - 19-07-’18 09:29
annelies

we motten toch de 390 uur zon halen geloof ik deze maand, nou daar komen we wel aan hoor, we zitten nu op 206 tot en met gister. en stiekum is het meer, want tellen kunnen ze niet bij knmi, want het is zoveel mogelijk zon dus 18 dagenx 14.5 uur op een ag

uur, reken maar uit ! annelies - 19-07-’18 09:31
Kerstvrouw

Weer voor wauzen is dit. Iemand die dit nu nog fijn vindt spoort gewoon niet. Dit wordt zo saai en irritant! Ik hoop toch echt dat het snel ophoudt want de vijvers beginnen te stinken. Nog even en dan gaan de arme vogels dood.

Kerstvrouw - 19-07-’18 09:59
erica

Ik kijk ook maar 5 dagen vooruit. 30 dagen trek ik ook niet. En de zonnebaders gaan straks het eerst klagen als groenten en fruit duurder worden door de mislukte oogsten. En water uit de kraan? Hoe lang nog? En we krijgen er steeds meer waterverbruikers bij. Bv duizenden Brexit mensen. Die ook allemaal willen douchen, de wasmachine draaien, afwassen etc.

erica - 19-07-’18 12:21
Franca

Dit is de ergste zomer ooit. Inderdaad ik woon in een nieuwbouwflat. Vanaf april niet koeler geweest dan 27 graden. De warmte eruit vergeet het maar. Bijna dag en nacht draait de airco met slag uit het raam. Wat zal ik veel moeten betalen volgend jaar. Volgende week ben ik jarig, nou ik slechtste kado ooit 32 graden. Hier in de buurt van Eindhoven volgende week hele week 30 tot 32 graden. Dit is een tropisch land geworden. En die mafkezen op radio en televisie doen net of het allemaal heel normaal is. De grootste mafkees werkt bij Omroep Brabant, als hij ‘s morgens het weer doorneemt. Al weer een heerlijke zonnige dag, het kan maar niet op, dat wordt genieten. Kan die vent goed een trap onder zijn…… geven, wat een eikel zeg. Ik moet af en toe wel lachen op Weeronline met Tinus Driekwartsbroek, hij heeft een parodie geschreven op het is weer voorbij die mooie zomer. Kei grappig. Als ik naar volgende week kijk, dan wordt ik angstig verdrietig, en apatisch, ben nog nooit zo depressief in de zomer geweest, zit al maandenlang na werk binnen.

Franca - 19-07-’18 12:44
Lylith

Vond vandaag deze blog. Eindelijk gelijkgestemde mensen. Ook ik (Nederland zuid-oost) trekt het niet meer, paniek nabij. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben (en ook niet de enige ben die al die juichende weermannen en vrouwen wel iets kan doen, kan het weer niet gewoon neutraal worden gebracht zodat ze dat in veel andere landen doen?). Bedankt!

Lylith - 19-07-’18 16:02
Franca

Welkom Lylith hier. Het is fijn om gelijkgestemden te hebben. Heb het gevoel dat ik begrepen wordt hier. Ik ben huilerig vandaag, zie erg op tegen volgende week. Ik heb ook last van paniekaanvallen van de warmte. Het is lang en uitzichtloos. Fijn dat je ons hebt gevonden

Franca - 19-07-’18 16:33
IemandUitDeRandstad

Pff op het nieuws al allemaal berichten over Zweden dat ze daar bosbranden hebben. Ik las ook een bericht dat het uiterste noorden van Noorwegen zelfs minimumtemperaturen heeft van meer dan 25 graden. Man wat een ellende dit. Normaal heeft de Benelux en noordwest Europa lagedrukgebieden die vanaf de atlantische oceaan onze richting uit komen. Wat voor ons normale zomerweer zorgt met leefbare temperaturen van 18-22 graden. En buitenlandse collega’s die in Nederland op bezoek waren deden zelfs de uitspraak: het lijkt hier wel zuid Frankrijk met die geel/bruine grasvelden. Nou iets om trots op te zijn maar niet heus. Annelies alle ellendige records komen nu samen. Meeste zomerse/tropische dagen ooit. Meeste zonuren ooit. Droogste jaar ooit. Ja we kunnen met recht zeggen dat dit de ergste zomer en lente ooit is. En welkom lylith.

IemandUitDeRandstad - 19-07-’18 16:58
Kerstvrouw

Lylith, leuk dat je er bent! Welkom!
Franca, wat erg voor je. Deze rot temperatuur op je verjaardag. Toch alvast gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!
Iemanduitderandstad, ik hoop dan dat de winters en de herfst ook droger dan afgelopen jaren en vooral KOUDER gaan worden.
Erica, dat van die brexit mensen begrijp ik niet helemaal.

Pfff ik heb nu al bijna 1,5 liter water op en nog stekende hoofdpijn. Stomme hitte en zon. Duivels weertje dit.

Kerstvrouw - 19-07-’18 17:16
annelies

vanmiddag bij deen stond er weer zo een broekje op slippers overdreven te grinniken bij de kassa, want ow ow ow ow alleen maar son voor ikke- toen ik hem achteraan liep naar de uitgang, zei ik hardop dat ik hoopte het snel ging regenen. toen ging dat figuur nog eens overdreven grinnikken met andere woorden van kan je lang wachten. ik zei- ja, echt, zoveel en zolang mogelijk- toen sloeg ie om, en ging lopen vloeken en tieren en roepen van sodemieter op zeg regen en nog het eea dat ik niet kon verstaan, want dan ben ik opeens oost indisch doof, ik kan me daar voor afsluiten.
HOE ZIEK kan een land zijn heh, ze flippen als je zegt het mag gaan regenen. maar hun mogen wel na de eerste bui gaan roepen- ikke weer eens son stelletje ZEIKERDS

annelies - 19-07-’18 21:30
annelies

aan randstad- ja erg heh- die records- hoop inderdad dit fuckjaar de piek is. ik zal aan je denken trouwens volgende week wanneer je ergens anders woont. vind het wel lullig voor je.

annelies - 19-07-’18 21:34
Lylith

Hoi Franca, misschien een klein lichtpuntje voor je. Zag net op de laatste weerberichten dat de ergste hitte wat naar achteren is geschoven (naar volgend weekend, en dat is zo ver weg dat het wellicht nog helemaal afzwakt) en dat het op jouw verjaardag onder de 30 graden blijft. Ik weet het, schrale troost, maar voor mij is die gpsychologische grens van dertig graden wel belangrijk. Misschien voor jou ook? Fijne verjaardag alvast.

Lylith - 20-07-’18 08:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.