« En klaar... | Home | Zou het dan echt? »

Stoom afblazen

Dinsdag 05 Juni 2018 at 2:24 pm.

Het waren een paar hektische weken zeg. Mei werd ineens de warmste mei maand in 300 jaar. Dat is kei veel man! Normaal komt er iedere 60 jaar een warme mei voor, de vorige heb ik niet meegemaakt, maar dit keer was het echt heel warm.

En het waren warme nachten... geen hete nachten helaas, daar was het te warm voor, waarbij het bijna niet kouder werd dan 18 graden. En dat brak mijn klomp wel even, normaal vind ik 18-20 graden een prima hoogste temperatuur, maar als dat nu het koudste moment van de dag is dan valt het me wel tegen. Ik zag het ook aan de huisdieren, die met een open bek mij verlangend aan zaten te kijken met goede hoop op water en verkoeling.

Het goede nieuws voor de zonhaters, het was slechts de derde plek voor de warmste lente sinds 1901. Dus geen zorgen, er waren er die warmer waren ;) Al helpt dat niet gelijk.

156 reacties

Bredanaar

Ondanks de veel te warme zomer heb ik er niet veel last van gehad. De kleffe benauwdheid bleef een beetje achterwege, ik heb me nog redelijk gered.
Er waren wel grote verschillen in NL, hier in het zuiden was het structureel minstens 5 graden warmer dan op Texel, daar had ik best de maand mei willen doorbrengen :)

Bredanaar - 05-06-’18 14:37
IemandUitDeRandstad

Ja ronduit vreselijk was het wel, om het in 1 zin te beschrijven. 18-20 graden als minimumtemperatuur in mei al?! Dat ging mij ook veel te ver, zeker als dat eigenlijk de normale maximum temperatuur hoort te zijn voor overdag voor die tijd van het jaar. Normaal krijgen we dat soort tropennachten in juli een aantal keer, maar in mei al? Ik waan me al sinds half april in juli. Het voelt totaal niet alsof we in de lente leefde. Het weer hebben ze nog eens negatief aangepast. De hitte houdt tot zondag aan en begint vandaag weer. Met vandaag en morgen zeer hoge temperaturen. In het weekend nog steeds zomers heet met 25 graden en meer. Vanaf maandag krijgen we normaal weer wat bij deze tijd van het jaar hoort. Voor hoelang dat duurt. Ik heb snel begin deze week iets leuks ondernomen omdat de temperatuur het een keer toeliet. De rest van de week zat dat er niet in. Maar ik moet zeggen dat vanaf het moment dat de zon ging schijnen je wel meteen lichamelijk moe werd want die zon was me daar heet. In 20+ voelt die zon al zo heet aan zonder wind. Een hekel aan de zomer en deze tijd van het jaar zal ik altijd wel houden. Het lange licht blijven vind ik ook helemaaal niks.

IemandUitDeRandstad - 06-06-’18 10:54
annelies

er wordt ook wel gespeculeerd – mooie zomer is een slechte zomer….

annelies - 06-06-’18 13:55
Rita

Het was me inderdaad een maand mei. Temperaturen ‘s nachts die je normaal ergens in juli of augustus hebt en overdag een warme en kleffe hitte. Ook in België waren er grote verschillen in temperatuur. Aan de kust gaven ze soms 16 of 18 graden door de zeebries (ben er niet geweest) maar waar ik woonde was het dan 27 graden. De dieren hadden er ook veel last van. Ik hoop echt dat we in juni maximum 22 graden krijgen maar dat zal wel ijdele hoop zijn. Ik merk ook dat heel wat infrastructuur hier gewoon niet gemaakt is voor warme temperaturen die lang aanhouden. Wissels van trams die verbogen door de hitte, gaten in het wegdek, bussen die rijdende ovens zijn, scholen waar het binnen 30+ is enz …

Rita - 07-06-’18 20:57
Esther

Ze hebben bij Weeronline ook een stuk staan over mooie lente, slechte zomer. Een hele analyse over als het een mooie lente is, dat we dan een slechte zomer krijgen. Ze zeggen dat er 60% kans is op een normale zomer, 30% kans op een slechte zomer en 10% kans op een mooie zomer. Volgens mij hadden we vorig jaar ook al in mei zomerse temperaturen en was de rest van de zomer ook warm. Persoonlijk hoop ik op een normale zomer, dwz temperaturen rond de 22 graden. Vind het soms wel lekker om even in het zonnetje te zitten, maar temperaturen boven de 25 graden trek ik niet. Dus afwachten wat het wordt. Gelukkig hebben over twee weken alweer de langste dag erop zitten.

Esther - 07-06-’18 22:04
Marian

Het is niet super warm hier in zeeland maar het is wel klam.Maar gelukkig dringt het nog steeds niet me huis binnen.Zie wel enorme temp verschillen,hier rond de 22C en in limburg 29.

Marian - 07-06-’18 22:07
annelies

0450 uur wakker van de snerpende vogels. kan niet wachten tot het winter wordt dan is het pas 0850 uur licht in december heerlijk !

annelies - 08-06-’18 09:11
IemandUitDeRandstad

Ja marian je hebt echt geluk gehad steeds. Steeds viel net zeeland erbuiten en die gebieden vlak langs de kust. Ik zat helaas steeds net in het horrorgebied. Gisteren was het bij mij gewoon 27/28 graden met zon. In het hele land was het wel minimaal 27 graden geworden gisteren tot 30 graden aan toe. Zelfs de wadden hadden 25 graden. Dus je had echt geluk. Vandaag t/m maandag worden weer benauwde dagen met ook vrij hoge temperaturen. 23/24 graden in mijn woonplaats en hoe verder je naar het oosten gaat hoe hoger de temperatuur. Volgende week krijgen sinds lange tijd een paar dagen normaal weer. Ik had ook niet verwacht dat het normaal zou blijven want vanaf vrijdag word het alweer opnieuw warmer. Hopelijk tijdelijk omdat het niet door een oostenwind lijkt te komen.

IemandUitDeRandstad - 08-06-’18 11:23
Franca

Ik heb moeten worstelen om de maand mei door te komen. Vooral zeer slecht slapen en warmte uitslag wat me plaagde. Ook hier Zuid Oost Brabant altijd warmste plek. Ik vraag me af of anderen realiseren dat er echt iets mis met het weer ? Of kan het ze niks schelen en denken ze alleen aan zon ? Inderdaad onze infrastructuur is niet berekend op een Zuid Europees klimaat. Wij hebben grote ramen en isolatie die de kou moet buiten houden. Kou die er al vele jaren niet echt meer is geweest, met een paar vriesdagen per jaar. In de toekomst kan men beter denken aan een ingebouwde airco in appartementen. Mijn airco draaide afgelopen weken heel erg veel, en dat kost ook veel geld en energie. Ik ben gestopt buiten dit forum om met andere over de ongemakken te praten. Ik praat tegen dovemansoren, en zal moeten accepteren dat de meerderheid dit lekker vindt. Ik wou dat ik dat ook had, zou mijn leven een stuk makkelijker maken. Voor mij is dit de ergste straf, leven constant in een hitte. Misschien is het aangeboren of functioneert het anders in mijn lichaam. Ben benieuwd naar de reacties van anderen. Waarom zijn wij anders ?

Franca - 08-06-’18 13:35
annelies

dacht we midden nederland pas ns 1800 uur zon hadden. de ellende is er inmiddels al weer twee uur. morgen geen regen en onweer maar die verrotte puntje puntje zon en volgens weeronline weercijfer ACHT ! Dw veganistische bbq (zelf flex tariër) waar ik toch al mn twijfels over had maar af gezegd weer, geen zin in die zon en 25 graden ‘gezellie’te gaan doen omdat het eerst bewolkt met ev. regen zou zijn en nu opeens weercijver acht en zon overgoten. HOU OP ZEG> dan maar kluizenaar. echt geen zin ! blegggnh

annelies - 09-06-’18 11:23
IemandUitDeRandstad

Nou van die koelere periode blijft niks meer over. Eerst zou het een week rond de norm zijn en toen nog maar 3 dagen. Nu is dat nog maar 2 dagen. De dagen erna komt de wind weer meteen uit het zuidwesten waardoor we weer temperaturen van 23 graden krijgen wat net op de grens ligt voor mij met zon erbij. In het zuiden en oosten word het gewoon zomers met 25 graden. Ik had gehoopt op normaal weer nu we van die oostenwind af zijn. Ik ben nu meer dan ooit bezig met aftellen tot dit horrorseizoen over is. Na deze maand nog 3 rotmaanden te gaan. Waarbij september hopelijk normaal verloopt.

IemandUitDeRandstad - 09-06-’18 11:23
annelies

en dan bedoel ik ‘gezellie ‘ omdat we toch opeens een HELE ZONDAG volop zon krijgen ipv bewolking en of miezerregen ! ____________dit is een aanvulling op mijn zojuist geplaatste bericht _________________________________

annelies - 09-06-’18 11:29
Marian

Franka ik denk zelf dat het een soort lichamelijk defect is.Dan bedoel ik puur en alleen het niet tegen de warmte kunnen en niet de hsp die sommige erbij hebben.Je huid meet de buitentemperatuur en je lichaam reageert dan door te gaan zweten waardoor je huid afkoelt en ik denk dat er bij mij en jullie daar iets fout gaat.Van de week las ik een bijzondere balangrijke tip gedaan door een professor die uitlegde dat het moeilijk slapen is in een warme slaapkamer dus de tip was:Houdt de slaapkamer koel.Dank u wel meneer de professor want ik was zelf nog niet op dat geniale idee gekomen.Maar als je inderdaad slecht gaat slapen door de warmte omdat je je slaapkamer niet koel krijgt zoals sommigen dan krijg je door slaaptekort problemen die dan mee gaan spelen zoals een kort lontje.Deze week kwam ik een vrouw tegen die ineens zegt dat ze het heerlijk weer vond terwijl het 18 C en ze bleek dus ook geen zomerliefhebber te zijn en dan is het heerlijk te weten dat iemand je voor de volle 100 % snapt.En de volgende dag toen het warm was zeiden twee blije kippen in de winkel tegen elkaar dat ze maar moesten gaan genieten van het mooie weer,ja hoor.En een dj op de radio zei dat het lekker plakkerig was,snap niet wat er lekker is aan plakkerig maar ja.Ik hoor alleen het weerpraatje op de radio en niet op tv en kijk op zeelandnet voor de temp voor de komende 5 dagen en kan die ook op 10 dagen zetten maar snap de zin niet van het weten dat het over 10 dagen misschien 30 C wordt want in die 10 dagen kan er veel veranderen.En die zogenaamde vrienden die roepen dat je maar moet genieten van het mooie weer moet je gewoon de deur uit trappen dat zijn geen vrienden want die accepteren jou niet zoals je bent,dus weg ermee.Er blijven altijd mensen over die het misschien niet snappen maar wel accepteren en respecteren.

Marian - 09-06-’18 13:03
<span class='registered'>Jezebel65</span>

Erg blij dat ik dit forum gevonden heb! Zelf heb ik op Facebook een groep voor mensen met een zomerdepressie maar dat is internationaal en toch vooral mensen uit Amerika. Daar is het al iets meer door gedrongen dat het daadwerkelijk bestaat! Hier word je nog niet echt serieus genomen….dat is mijn ervaring althans?

Jezebel65 - 09-06-’18 13:54
prikkelbaar(s)

Jaaa, dat slecht slapen breekt mij ook op. Ik heb sowieso al vermoeidheidsklachten en heb echt lange nachten nodig. 8 uur minimaal en soms een stuk langer. Lukt gewoon niet in de zomer. Ondanks mijn slaapmasker en oordoppen kom ik vaak niet verder dan 6 a 7 uur slaap. Daar functioneer ik erg slecht op. Ik probeer maar om me er niet druk over te maken want dat kost ook energie. En ik heb het toch niet in de hand. Had ik dat wel dan kwam er nu een week regen met 15 graden, kan iedereen weer even op adem komen.

prikkelbaar(s) - 09-06-’18 14:01
Rita

@Franca: Jarenlang had ik geen last van de hitte! Dat dacht ik tenminste! Maar ik verhuisde 5 jaar geleden naar het platteland en toen kwam ik al vrij snel tot het besef dat ik de warme dagen eigenlijk altijd grotendeels al in gebouwen met airco doorbracht. In een stad als Antwerpen heb je op heel veel plaatsen airco. Ook in tavernes en andere eetgelegenheden. De metro is koel omdat hij diep onder de grond ligt enz … Ik ging altijd al naar de koele plaatsen maar stelde me er geen vragen bij. Waar ik nu woon heeft 1 supermarkt airco en verder is hier niks. Het openbaar vervoer heeft hier in 3 van de 4 bussen geen airco want dat wagenpark is sterk verouderd. Zelfs de treinen van Kapellen naar Antwerpen hebben geen airco. Dat zijn oude treinen. Ik woon dan ook nog eens in een appartement onder het platte dak. De laatste weken heb ik heel erg vaak op bed gelegen omdat ik gewoon doodop ben. Binnen is het nu ook weeral 27 graden. Ik zit met dikke voeten en de bloeddruk is zeer moeilijk onder controle te houden als je moet leven in die temperatuur. Ik deed ook altijd uitstapjes of ik hield vakantie in juni en september. In de zomer is het te heet en ik krijg het op mijn heupen van die hysterische mensen. Mijn buurman is vandaag naar Spanje vertrokken en ik vroeg hem waarom hij niet naar Zweden of Noorwegen vertrok? Fijnere temperaturen en minder volk. Hij bekeek mij of ik van Mars kwam! Ik heb jaren geleden een groot deel van mijn vakantie in Italië alleen op mijn hotelkamer in de airco doorgebracht. Ik werd gewoon ziek van de hitte. En de temperaturen die ik daar toen had die hebben we ondertussen hier ook heel erg vaak. Zeker waar ik woon (tegen Noord-Brabant aan). Ik merk wel dat de zonnekloppers/zomerfanaten vaak een karakter hebben dat niet bij mij past. Dat heeft niks met de hitte te maken maar die mensen hun aard verschilt danig van mijn aard. Waarschijnlijk erger ik me daarom vaak dood aan die mensen. En zij ergeren zich aan mij. In de periodes dat ik actief ben (winter en op koele dagen) zitten zij vaak binnen of ze liggen tot na de middag in bed omdat ze een hekel hebben aan het weer en in niks zin hebben. Ik tel nu al af naar september want de warmste periode moet nog komen. Waar Marian woont was het idd. lekker koel (idem hier in de kuststreek) maar hier is het meerdere dagen per week ruim boven de 30 graden in de zon en 27, 28 graden in de schaduw zonder wind of een zeer klein briesje dat je amper voelt. Ondertussen zie je hier ook de gevolgen. Meer sterfte onder bejaarde mensen die al gezondheidsproblemen hadden.

Rita - 09-06-’18 20:01
Annelies

Binko lag lekker in op zijn matras verder te slapen nadat we vanmorgenvroeg al uit waren geweest, opeens gaat dat beest snuffelen bij zijn poot. Ik schuif binko aan de kant en er ligt een dik bolletje, wanneer ik het op het vynil gooi, gaat dat ding kruipen. GVDamme .. DAT IS 1 van de 100.000 redenen waarom ik de zomer haat !! een gore vieze vette teek op arme kleine binko. Zelf heb ik ook zo een gedrocht op me gehad ik 2014, toen had ik ook nog zo een rode kring. OMG nu voel ik helemaal de hele dag vlooien vliegen mieren teken bednijten en andere
klein gedrochtige diersoorten… en een ander maar juichen dat het zomer is, alllllllsssjjeeeblllieeeeeeeefft zeg !!!!!!!

Annelies - 10-06-’18 09:18
annelies

die takketeek is geeindigd met een harde mep van een mok zodat dat ding niet alsnog zijn kans kans afwachten op een volgende poging.
maar weer ODD stofzuigen vandaag, ik doe al niet anders, maar straks weer een superronde . kan niet wachten tot het winter is !!

annelies - 10-06-’18 09:24
Marian

Zie de verwachtingen tot en met donderdag en dan amper temp tot 19 C.Dat ziet er goed uit.Nog 11 dagen en dan hebben we de langste dag gehad maar helaas begint de zomer dan pas echt goed net zoals de winter pas eind december begint.Maar tot nu toe weinig te klagen gehad op een warme dag soms na.

Marian - 10-06-’18 22:00
IemandUitDeRandstad

Ja marian ik zou de zomer wel doorkomen in jouw woonplaats. Maar helaas ik woon wat dieper landinwaarts dus ik heb wel echt heel erg afgezien. De blokkade van dat hogedrukgebied bij Scandinavië is eindelijk opgerot. En Spanje begint weer normaal weer te krijgen zoals het bij hun hoort te zijn. Wij hebben weer ons normalere weer met zon en wolken en soms wat regen en normalere temperaturen. Maarja helaas hield die blokkade nu pas op in juni, want normaal in juni begint de echte zomer pff. Dus hebben we dubbel zomer. Welkom jezebel65, het zomerweer in Amerika kan je ook niet met Nederland vergelijken. Zelfs in het noordoosten heb je daar al letterlijk iedere dag 25+. Nergens in Amerika ben je veilig van mei tot oktober. Zij hebben het echt erg als zomerhaters. Ja San Francisco blijkt behoorlijk mild te zijn in de zomer. Zou je niet verwachten in California maar in San Francisco is het steeds rond de 20 graden en vaak daaronder. Beter dan in Nederland dus.

IemandUitDeRandstad - 11-06-’18 00:59
prikkelbaar(s)

Annelies (en alle anderen die ooit gebeten zijn door een teek), pas alsjeblieft goed op! Hoe lang kreeg je antibiotica na je tekenbeet? Ik heb 13 jaar geleden ook een rode kring gehad na een tekenbeet. Ik kreeg twee weken antibiotica, het standaard protocol.
Acht jaar later kreeg ik ineens heftige cognitieve en mentale klachten, lyme bleek destijds niet afdoende behandeld. Na een nieuwe, lange antibioticakuur wel redelijk opgeknapt, maar heb nog wel klachten. Waaronder erg gevoelig voor prikkels, zoals zonlicht dus o.a.

Als je een korte antibioticakuur hebt gehad (korter dan zes weken) zou ik je dringend adviseren contact te zoeken met een ILADS arts voor advies. Zeker als je klachten hebt (die klachten hoeven niet lichamelijk te zijn, ik heb amper fysieke klachten van lyme)

prikkelbaar(s) - 11-06-’18 09:40
erica

Welkom Jezebel65,

We krijgen even lucht. Nu maar hopen dat dit de zomer was en we niet nog meer krijgen, maar ja, dat zal wel een droom zijn.

erica - 11-06-’18 13:27
annelies

AAN FRANCA – hier mijn 22 (van de 101 en
nog wat) punten die mij dwarszitten aan de zomer in antwoord op je vraag waarom wij anders zijn

1 de chronische pijn in mijn hoofd
2 pijnlijke geirriteerde ogen waardoor de hoofdpijn ontstaat
3 het betweterige van de zomerliefhebbers dat als je maar een tabletje daarvoor slikt alles over is
4 dat je door die rot chemische troep nog slomer lamlendiger ellendiger en vermoeider wordt daar schijnt de logica in het brein van de zomertoppers te ontbreken
5 inderdaad Rita, die idiote zomerkakels zo andere bij de supermarkt, bah wat doen die overdreven
6 de koppen van de zomerfanatieken als het even regent, jeetje zeg je zou denken dat het hele jaar regen onweer en sneeuw is… zielig hoor.. hier wordt je ook al depressief van, van dit aangezicht ..
7 die vieze mieren, teken, muggen, vliegen, enzovoort enzovoort
8 werken in een heet plakkantoor waar ook al de hele dag de zon op schijnt
9 terug van je werk in een snikhete ford ka waarin het zo heet is dat de airco van overspannenheid het laat afweten
10 mannelijk nederland, overdreven in een kort broekkie.. en klepperslikkers – trek een normale broek aan, we lijken net dames
11 zweten, stinken naar zweet, nat in je nek zodra je maar even wat doet
12 de felle zon waar je al meteen moe van bent binnen vijf minuten
13 de overdreven veel zonuren waar iedereen ‘happy’ van wordt
14 gekrijs en geschreeuw tot 000 uur s nachts, waar is de buurtagent? ow die vind het klaarblijkelijk ook normaal bij zonnige dagen
15 mensen die maar blijven vertellen dat ZIJ dit weer lekker vinden. als wij dat gaan doen met onweer en regen, krijgt de GGZ het nog drukker ..
16 gekijk en geloer naar vrouwelijke lichaamsdelen
17. als een rare idioot worden aangekeken als je zegt je binnenblijft met de gordijnen dicht
18. vanaf 0430 uur krijsende vogels waarvan je wakker wordt omdat je raam openstaat voor frisse lucht
19. van 0500 tot 2200 uur zon zoveel mogelijk, veel meer dan de jaren 80 en 90
20 dat opgefokte en oververhitte geshit in het verkeer
21 de arrogantie dat er gedacht wordt er nog een superzomer volgt, inclusief nazomer tot november
22, het sociale opgelet en geroddel in de buurt wat tien keer erger is dan in de winter

ik erger mij rot net als jij

annelies - 11-06-’18 15:51
annelies

klepperslikkers is KLEPPERSLIPPERS

annelies - 11-06-’18 15:52
annelies slot

AAN PRIKKELBAAR>
hoi, nee ik heb maar voor 1 week antibiotica gehad en in die tijd dronk ik wel elke dag wijn, omdat mijn vader toen zwaar gehandicapt overleden was. sinds die tijd heb ik, een x aantal kronkels erbij gekregen, want ik heb ook wel eens het idee dat de lyme invloed heeft gehad op mijn cognitieve gedachten. vroeger vond ik namelijk niet zo heel erg zon en hitte, vervelend, maar niet hinderend. tegenwoordig is dat wel anders.. als ik jouw verhaal zo lees, moet ik misschien nog eens terug naar de huisarts.. bedankt

annelies slot - 11-06-’18 15:58
Esther

Ik verbaas mij er over hoe snel het opwarmd in huis als het zonnetje schijnt. Vanochtend weten af te koelen tot 21,5 graden en toen ik vanmiddag thuis kwam was het evengoed alweer 24,5 graden in huis. Terwijl het bij mij niet eens zo heel er zonnig was. Gelukkig kunnen we deze week weer even bijkomen. Nu maar afwachten wat het weer ons volgende week brengt. Ik heb echt gevoel als of we de zomermaanden er al weer op hebben zitten en dat we al richting september gaan. Maar helaas is dat maar een droom.

Esther - 11-06-’18 16:43
Franca

Ohh Annelies ondanks alle ellende heb ik toch moeten lachen om je berichten. Ik vond het geweldig, dank je wel hiervoor, en alles wat je opnoemt kan ik inderdaad bevestigen. Ik woon ook in een appartement waar de hele dag zon op staat. Je balkon op kan niet want dan word je leven verbrand. Eigenlijk vanaf april tot en met september 27 graden binnen, de warmte gaat er niet meer uit, iets met isolatie. Verhuurder is geweest en heeft eerlijk toegegeven dat er iets mis is met de appartementen in de constructie, dat het de warmte niet meer kwijt kan. Hij raadde me maar aan om airco te nemen, maar voor betalen ho maar. Dit jaar bij de afrekening enorm veel bij moeten betalen vanwege airco. Annelies, je hebt mijn dag goed gemaakt,ik vond het een prachtig bericht. Marian, ik las inderdaad iets dat wij misschien beschikken over minder zweetklieren en letterlijk onze warmte niet kwijt kunnen, dank je hiervoor.

Franca - 11-06-’18 18:47
annelies

vandaag lekker bewolkt. hoe de rest van nederland zijn gezicht trekt is te raden, maar wij hebben even rust. gisteren veel opgeruimd en vandaag twee vuilniszakken incl. een plastic afvalzak weggebracht. geeft een goed gevoel. en zoals we vaker horen in nl- ik hoop DAT DIT WEER zo blijft hoor !! alhoewel 90% nl dan bedoelt constant ons sonnnnuutjjjuhhh (zon) maar voor mij geldt Zo snel mogelijk een echte herfst en winter, net als vroeger ( jaren 80 en 90!) geniet van deze dag mensen,

annelies - 12-06-’18 09:15
prikkelbaar(s)

Annelies… sterkte nog met het overlijden van je vader!

Als je maar 1 week antibiotica hebt gehad na een rode kring (onverantwoord van je huisarts, veel te kort!!) dan is het voor mij 1 + 1 = 2. Zeker in combinatie met wat je schrijft over je cognitieve functioneren (herkenbaar). Al kan ik het net niet met 100% zekerheid zeggen, ben helaas geen arts.
Zo begon het bij mij ook. Lichte cognitieve klachten en wat heftiger qua emoties, sneller overprikkeld. Die cognitieve klachten werden ineens heel heftig en hoewel ze nu weer verbeterd zijn (dankzij een infuus met antibiotica) staat het me inmiddels wel behoorlijk in de weg in studie en werk. Zorg dat jij niet op dat punt komt. Hoe sneller je erbij bent hoe beter.

Je kan naar je huisarts gaan maar die gaat je waarschijnlijk geen extra antibiotica geven en/of die wil eerst een onbetrouwbare bloedtest afnemen. Als er niks uit komt heb je pech.
Misschien helpt het wat als je hem/haar dit artikel laat lezen: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171213143613.htm

Mijn advies: vraag een doorverwijzing naar een lyme-arts (lymepoli schijnt een afrader te zijn, daar hoor ik heel veel slechte verhalen over). En blijf ‘shoppen’ tot een arts je verder wil helpen. Of naar een ILADS arts, daarvoor is geen doorverwijzing nodig. Kun je zelf een afspraak mee maken.

Je kan wat meer lezen over neuroborreliose (veroorzaakt door borrelia garinii), misschien herken je dingen.
Als je op Facebook zoekt op de groep lyme teek care… dat is een fijne facebookgroep waar mensen misschien nog meer advies voor je hebben.

Geniet van deze bewolkte dag!

prikkelbaar(s) - 12-06-’18 10:48
annelies

aan prikkelbaar- ik zal er achteraan gaan en je hoort nog.
aan de rest- jeetje zeg, loop ik naar mn auto vanmorgen rent er een buurvrouw op me af “erg heh zozozzooooo koud heh en morgen wordt het maar twaalf graden ! erg hoor ! ik vind dit niets !” daar gaan we weer, er is even geen SON (zon) vanaf 0500 uur en geen 30 plus graden. O O O inderdaad wat hebben we het moeilijk, dat zie je ook als je naar het dorp fietst, ow wat komen wij te kort zeg, moet je die gezichten zien… wat is dat voor een land, vraag ik me voor de honderdste keer af..

annelies - 12-06-’18 11:24
annelies

aan franca- blij ik je aan het lachen heb gemaakt, dat doe ik graag :) !

annelies - 12-06-’18 11:26
Marian

Deze week zijn de temperaturen onder het gemiddelde van deze periode normaal gesproken dat blijft dus genieten voorlopig.Dan hebben we even geen last van het zweetklierentekort :-)

Marian - 12-06-’18 13:46
erica

Genieten mensen!

Ik zag vanmorgen een vrouw met een jas aan en een dikke wollen sjaal!

IK dacht dat niets mij meer kon verbazen, maar dus wel.

erica - 12-06-’18 15:17
IemandUitDeRandstad

Mij maakte je ook aan het lachen Annelies. Met die opmerking over mannelijk Nederland in hun korte broekies met klepperslippers. Ik weet precies wat je bedoelt en ik stoor me ook zo daaraan. Vandaag heerlijk weer en morgen ook nog. Het is amper 16 graden heerlijk! We zullen hierna moeten wachten tot oktober voordat het weer zulk weer word. Of hopelijk september al.

IemandUitDeRandstad - 12-06-’18 15:18
annelies slot

nou die buur van mij is in de war geweest met haar maar twaalf graden, bdat is de minium temperatuur. gut we zien even een wat minder aangenaam getalletje op buienradar en we zijn klaarblijkelijk de weg kwijt meteen, denken ze dat het d e hele dag morgen 12 is.

annelies slot - 12-06-’18 15:33
IemandUitDeRandstad

Nou van dat frisse weer kon ik nou niet echt wat merken vandaag. Vandaag heb ik me weer kapot gezweet vanwege die Zon! Het was ook zonkracht 7 vandaag en dat heb ik echt wel gevoeld. Het voelde echt wel als ruim boven de 20 graden aan en bijna nergens schaduw te vinden waarin ik kon lopen. Binnen is het nog altijd heel erg warm zeker vanwege de zon die de temperatuur steeds laat oplopen. Volgende week worden de temperaturen volgens de norm of we krijgen zomerse hitte van 32 graden volgens het knmi. Ik zie wel wat er gebeurd en hoop dat het gewoon normaal blijft.

IemandUitDeRandstad - 13-06-’18 17:57
Kerstvrouw

Wat is dit fijn om te lezen, mensen die echt niet van de warmte houden! Ik dacht soms ik ben gewoon een soort buitenstaander op deze planeet. Maar gelukkig vond ik deze site. Fantastisch. Net zoals het weer nu. Graadje of 20 met wat bewolking en af en toe een buitje!

Kerstvrouw - 14-06-’18 18:33
IemandUitDeRandstad

Zo ik heb weer even tijdelijk normaal kunnen leven nu. Het warme zomerweer keert haverwege volgende week weer terug met ruim 27 graden zag ik al. Hopelijk waait het dit keer sneller over omdat het geen oostenwind is. Juni is in ieder geval al nietzo erg meer als mei dit jaar. Minder horror dan mei. Een paar keer zomerse temperaturen is voor juni normaal helaas. Vandaar dat het in m’n lijst meest gehate maanden staat. In juni,juli en augustus is hoog zomerweer normaal vandaar dat ik dat normaal gesproken de ergste maanden vind. Maar mei dit jaar was erger dan ik ooit heb meegemaakt.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’18 11:55
annelies

vannacht 0035 wakker gekrijst door uitgaande dronken rijpe pubers en vanmorgen 0745 alweer dit maal door naar voetbalgaande kindjes.
wat is de zomer toch fijn heh mensen dat het maar voor altijd zo mag blijven 12 maanden lang en het liefs ook nog 24 uur zon, ipv die 17 uur per dag.. nooit meer regen, herfst of frisheid, alleen klef en zon.. IK HOOPZ HET , werkelijk !!

annelies - 16-06-’18 08:51
annelies

voortreffelijk weer vandaag en gister,

annelies - 17-06-’18 16:54
Marian

IK heb het nu koud en zit er over te denken even de verwarming aan te doen,niet verkeerd midden in de zomer.Nog 4 dagen en dan de langste dag gehad.Belde vanmorgen met me broer,die in het oosten woont, en bij hem in huis was het 23C terwijl het bij mij binnen amper 19 C is. De eerstkomende dagen blijft het nog koel en dan weer hogere temp.Werd vanmorgen om 5 uur wakker en meneer merel ging in de dakgoot onder me raam zn lied zingen,geweldig.Heb ook bergen jonge spreeuwen en merels en mezen in me tuin,omdat ik ze voer en een tortelduifjes nest in de druif van me buurvrouw.Kan alleen even me raam niet zemen daar om dat ze anders te veel schrikken.Maar zie ze vanuit de huiskamer hun nest in en uitvliegen.Zomer heeft ook mooie kanten.Maar zal blij zijn als het weer september is :-)

Marian - 17-06-’18 22:20
IemandUitDeRandstad

Deze week 1 hete rotdag op woensdag en voor de rest heerlijk weer. Daarna zie ik helaas dat de ellende terug komt en niet voor 1 dagje:S. Ik zie een hele week 26 graden staan voor het westen van het land dus elders hoger. Als de hele zomer zo zou zijn zoals deze week en die week ervoor kom ik de zomer wel door. Maar helaas is dat nietzo.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’18 11:43
IemandUitDeRandstad

Geniet maar weer goed deze week van het weer behalve op woensdag dan. Want volgende week keert vanaf dinsdag de hitte weer terug. En dit keer niet voor 1 dagje maar een hele week:S. Binnen kan ik weer normaal leven nu. Dat stopt volgende week weer door die debiele temperaturen van 26 graden. Deze week is het heerlijk bewolkt met op donderdag en vrijdag zelfs 15 graden. Volgende week is het precies het tegenovergestelde. Zon en 10 graden warmer. Ik hoop die dat hitte weer snel genoeg oprot want het is geen oostenwind. Dus laat het maar weer lekker met onweer snel eindigen die viezigheid. Ik had vandaag een afspraak staan, die is afgezegd omdat degene ziek is. Het is verplaatst naar volgende week. Top maar niet heus! Kan ik weer naar dat adres toe waar ze airco hebben maar waar ze de deuren en ramen open zetten. Omdat ze denken dat het daar koeler van word.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’18 08:00
annelies

mensen in winterjassen en kappen op het hoofd bij mini regen waar je een microscoop voor nodig hebt. de bomen hangen hier ook slap maar regen mag niet hoor, dan vergaat de wereld schijnbaar…

annelies - 19-06-’18 10:44
Henk

Zit even de vooruitzichten te bekijken vanaf komend weekend, maar die zijn zeg maar zachtjes uitgedrukt niet zo goed voor ons, er komt schijnbaar een bak warmte en zon aan van enkele weken in het vooruitzicht! Weer die wind uit het oosten, het houdt maar niet op die ellende en we hebben al zo’n lange periode met warmte gehad, ben er echt al helemaal klaar mee, een paar weken is altijd wel te handlen met het vooruitzicht dat de warmte wordt afgestraft met regen en onweer maar dat gebeurt de laatste tijd ook al niet meer…..

Henk - 19-06-’18 16:33
Esther

De voorspellingen voor volgende week zien er niet heel gunstig uit voor ons. Ik zie bij mijn woonplaats al weer temperaturen voorbij komen van 25 graden. Hopelijk is dat van korte duur. Gelukkig hebben we een koel weekend voor de boeg. Kunnen we nog even genieten voordat de zomer weer volop losbarst. En we hebben de langste dag er dan ook weer op zitten. Worden de dagen tenminste ook weer wat korter.

Esther - 19-06-’18 22:13
IemandUitDeRandstad

Nou we gaan na deze week weer heel erg in de prijzen vallen maar niet heus. Er komt weer een hogedrukgebied klieren in het noordoosten wat weer opnieuw voor hitte gaat zorgen. En er komt weer een geblokkeerd stromingspatroon:S. Nou een geblokkeerd stromingspatroon houdt in dat we weer een maand of maanden in dezelfde hitte blijven zitten. Dus iedere dag 25+. Sorry hoor maar dat ga k echt niet overleven!

IemandUitDeRandstad - 20-06-’18 12:25
Marian

Vanmorgen was het nog lekker koel maar toen de zon doorbrak was het gelijk 10 C warmer.De eerstkomende 5 dagen zien er goed uit en gelukkig kan ik niet verder kijken dan die 5 dagen en wil het ook niet weten want het is ook zo afhankelijk waar je zit.

Marian - 20-06-’18 16:11
annelies

ja leuk heh Randstad, van die klepperslippers en broekjes met blote mannenbeentjes. ik zie zoveel liever gewoon een man in een lange broek, dat zijn de echte mannen. nu snap ik ook wel dat als het naar de 30 plus graden gaat het wel heel heet is in een lange broek. maar vorige week van de midlife-overbuurman de ramen aan het zemen bij hun aan de voorkant in een korte broek, slippers, een bierbuikje en dit laatste was maar al te zichtbaar want hij had geen shirt aan..,. IIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEWWWWWWWW….!!!! dat vind ik wel zo een obsceen en goor gezicht heh. zo ga je toch niet over straat lopen in een woonwijk, laat staan de ruiten wassen, dan kom je blijkbaar wat te kort( en zo warm was het die dag niet )Ik roep tegenwoordig maar hardop wanneer is die zomeronzin weer eens over, als ik zo een figuur zie gaan.. Zo de balen bij dat overdreven gedoe.
ow Heerlijk morgen de langste dag. maar dan duurt het eerst weer dik 5 weken alvorens het korter licht wordt, ach ach. wat heb ik behoefte aan twee weken regen. hierin midden nl is er ook serieus een neerslag tekort volgens weeronline, dus volgende week worden alle bomen en bladeren kapot gesist door die felle rotzon, ik denk dat ik maar foto´s ga maken van hoe ons milieu naar de knoppen gaat ook voor als we later alleen nog afgebrande bomen hebben. de groeten mensen en ontzettend balen met het vooruitzicht van volgende week, net als randstad houd ik mijn hart vast op overlevingskansen………

annelies - 20-06-’18 17:44
annelies

ik zei het verkeerd in vorige bericht. het duurt geen vijf weken alvorens het korter licht wordt, maar het duurt vijf weken lang alvorens die rotzon weer eens een beetje rond 2130 uur gaat vertrekken ipv 2204.. hoop het idd ook razendsnel september wordt tenzij die takke nazomer nog komt kijken…

annelies - 20-06-’18 17:53
smoke

Nee ik ben geen hittefan, werd het zomers maar nooit meer warmer dan 20 graden. Maar wat ik bijna nog ergelijker vindt is dat opgefokte gedoe in de media. En die Weerplaza maar weer twitteren dat het er weer goed uit gaat zien volgende week. Oh jippie misschien wel een hittegolf, en 35 graden is niet uitgesloten. Oh oh oh ze zijn bij Weerplaza vandaag weer massaal klaargekomen hoor, wat een goed nieuws. Zeg, Marco Verhoef en al die anderen: wees eens wat neutraler en analyseer gewoon de verwachting zonder meteen zo overdreven door te schieten naar wat jij denkt dat dit positief nieuws is. Of vertel je alleen maar wat blijkbaar de meeste mensen graag wil horen? Maar denk vooral niet dat echt iedereen maar van die tropische abnormale klotewarmte houdt! Gelukkig is een verwachting maken voor 5 dagen al moeilijk genoeg en zal het hopelijk allemaal weer erg meevallen, maar hebben jullie toch weer even alle aandacht gekregen. Ik zou weleens willen horen dat het gros van de mensen 25 graden veel lekkerder vindt en dat het niet pas mooi weer is als het 30 graden of meer wordt. En bovenal bepaal ik zelf wel wat de definitie is van mooi weer!

smoke - 20-06-’18 21:36
Rita

Deze middag vertelden enkele mensen mij in complete extase dat het volgende week weer warm gaat worden! Ik ben dat dan eens gaan opzoeken en waar ik woon geven ze dagelijks 28, 29 of 30 graden! In praktijk is dat dus 30 + en in mijn appartement zal het ook weer naar de 29 graden of meer oplopen. Strontzat ben ik het. En ik moet dan nog iedere dag meer dan 2u op een bus zitten waar het gemakkelijk 40 graden in is vanwege het ontbreken van airco en luiken die niet meer open kunnen vanwege de ouderdom van het materiaal. Dit gaat weer ziek in bed eindigen. Wat een rotklimaat hebben we toch ineens. Op deze manier kan ik echt niet meer van het leven genieten vanwege al de lichamelijke klachten die de warmte en hitte met zich meebrengen.

Rita - 20-06-’18 23:14
IemandUitDeRandstad

Ze passen het ook steeds hoger aan:s. Ik zie bij volgende week al bij elke dag 29 graden staan. Hittegolven in zicht dus. En geen wolkje aan de lucht waarbij de zon uitbundig kan branden bij zonkracht 7 en misschien wel 8. Ik krijg het al warm als ik de horror vooruitzichten zie. Normaal kan ik me nog op de been houden omdat ik weet dat er snel onweer volgt, maar nu met een oostenwind. Mijn hemel!! Ik zeg dit ieder jaar en ieder jaar meen ik het ook maar dit is de ergste lente/zomer die ik ooit heb meegemaakt. Ieder jaar denk je dat je de ergste zomer ooit hebt beleefd en dat het niet erger kan. Maar ieder jaar word gewoon erger. Tijd om serieus maatregelen te nemen. Want letterlijk een halfjaar je leven stil laten staan vanwege de hitte omdat je niks kan gaat te ver.

IemandUitDeRandstad - 21-06-’18 00:15
prikkelbaar(s)

Ik hoop echt dat de hitte nog een beetje wordt weggewerkt in de voorspellingen de komende dagen. De soep wordt niet zo heet gegeten als dat hij wordt opgediend??
Ik heb al he-le-maal genoeg van de zomer, terwijl het nog wel vier maanden zomers kan worden. Lijkt eindeloos… gelukkig wordt het over een paar maanden al wel weer merkbaar eerder donker.

prikkelbaar(s) - 21-06-’18 13:38
erica

De langste dag vandaag, vroeg op bed met de slaapbril op! Dag 21 juni!!!
Vanmorgen in de super: Ik ga naar Turkije morgen, ben dit koude weer helemaal zat! Onbegrijpelijk toch. En ze kreeg nog bijval ook. Wij blijven nog even genieten en dan weer wapenen tegen de volgende zon-aanval.

erica - 21-06-’18 14:04
annelies

Ik was van plan deze dag met een fles wijn af te sluiten. de langste dag van het jaar bijna achter de rug. jippie. maar lang van zijn leven nog niet. vandaag al een voorloper van een migraine, dus morgenochtend zal ik niet te genieten zijn van de pijn in mijn hoofd. dus de wijn laten we achterwege en er valt ook niets te vieren gezien het nooit meer mag regenen als afwisseling. het is gort en gort droog en regen ho maar. dan heb je nog van die mafkezen op weeronline die typen dat het wel mág regenen maar dan s nachts al hun op het bedje liggen. waar wij mee bezig zijn in nederland, kan er met de kop niet bij. en dan die vooruitzichten van volgende week heh. ik ga morgen maar voor twee weken boodschappen halen, ik heb er echt geen zin in me de komende weken tussen de subtropenliefhebbers te vertoeven in een supermarkt en dat overdreven gekrijs mee te krijgen. bleegghh. de mensen willen maar niet beseffen dat dit niet normaal is voor het nederlandse klimaat en zien dit als een verwenfeestje… omg het worden lange lange rotdagen voor ons mensen. ik hoop het gauw om is. en 4 juli gaat het pas 3 mm regenen, als het doorgaat hoor. want het zou vandaag ook een regendagje zijn, nou 0.00002 mm gevoeld. straks komt een vriendin van mij en die roept altijd dat het het hele jaar 25 c mag zijn van haar, crisis… begin maar gauw over een ander onderwerp mocht ze weer beginnen. zucht

annelies - 21-06-’18 19:19
annelies

hahahaha Rita! – dat is nog eens de juiste benaming ‘in complete extase’ voor die subtropen-mafketels.. ik zie het ook helemaal voor me.
als wij zo overdreven gaan doen als het eenmaal nog mag regenen komt de buurtagent met het crisisteam ggz langs in de supermarkt, vragen of het nog wel goed gaat met mevrouwtje..
argghhh…
die vriendin van me komt net binnen en het eerste wat ze gilt, natuurlijk “ow wát een verschrikkelijk koude wind is het toch heh, niks aan! “ maar geen antwoord opgegeven, geen zin in. verder was het gezellie en ze is net weg, en toch nog een opmerking bij de deur “ik doe mn jas maar aan want het is toch zo koud “ 1 minuut lopen moet ze naar haar auto. zucht
ooooooooooooooo die kutvolgende week, ik moet er niet aandenken aan die onzin.. ik zal aan je denken rita hoop het meevalt met het ov reizen..

annelies - 21-06-’18 21:27
Marian

Elk uur op de radio vertellen ze dat het volgende week,tromgeroffel,wel 30 C kan worden en dat wordt dan gebracht alsof we een cadeau krijgen waar we al jaren op zitten te wachten.En dan maar steeds te horen dat iedereen dat zo graag wil,amehoela wil ik helemaal niet en de meeste mensen die ik spreek vinden 30 C ook veel te warm dus waarom dat er nu zo blij geroepen wordt dat het volgende week stinkend heet gaat worden snap ik ook niet.Die mensen zullen wel airco in huis,de auto en op het werk hebben en dan kunnen ze naar buiten kijken en zeggen goh wat is het toch mooi weer.Ik ga nog even driedubbel genieten van de 3 koele dagen die nog komen en dan wordt het afzien,ook hier in zeeland vrees ik.

Marian - 21-06-’18 22:38
annelies

https://www.msn.com/nl-nl/weer/nieuwsoverzicht/droogte-verscherpt/ar-AAyX2bC?li=BBoPOOe#image=AAyX2bC_1|4

nou msn weer- het gras ziet wel geel in nederland! net zo erg aks dsl, komt zelf anders even kijken in utrecht en omstreken !!!

annelies - 21-06-’18 23:58
IemandUitDeRandstad

Wat zal ik inderdaad blij zijn als het alweer september is. We hebben al 2 rotmaanden erop zitten. Of eigenlijk 3 rotmaanden want april was ook horror dit jaar. Deze maand zit er bijna op. Dan nog 3 rotmaanden te gaan en hopelijk 2 want als september zich weet te gedragen kunnen we dan weer normaal gaan leven. Mijn sociale leven en m’n leven hebben in april en mei en een deel van juni compleet stil gestaan. Ik zeg afspraken af omdat ik niet in de hitte ga afspreken en beroerd mee ga doen. Ik heb letterlijk sinds half april even 2 weken in juni normaal kunnen leven. Deze afgelopen 2 weken dus. De ellende begint weer vanaf dinsdag of woensdag volgende week. En het word alleen maar erger want volgend weekend verwachten ze echte hitte met 31 graden. En na volgend weekend lijkt het ook niet op te houden met 80% kans op heet weer. Dat gaat weer flink afzien worden en een snikheet appartement hebben. Ik haat m’n leven zo erg in de zomer. Dit jaar is erger dan ooit. Vroeger kon ik nog redelijk normaal leven in april, mei en juni omdat het toen tenminste nog lente was. Alleen af en toe vanaf eind mei een paar dagen hitte maar dat was toen ook weer snel weg. Ik kon vroeger eigenlijk alleen in juli de hele maand geen kant op en delen van augustus en juni. Dan verpeste het 2 maanden van m’n leven in totaal. Dat viel nog te overzien maar dit echt niet hoor! De oorzaak is de wind die steeds uit het oosten waait. Zullen we dit maar als toeval zien of word het voortaan 6 maanden lang zo?

IemandUitDeRandstad - 22-06-’18 11:16
<span class='registered'>Kerstvrouw</span>

Nou, Annelies, niet alleen de mannen lopen nu halfnaakt over straat. Ook vrouwen (en dan met name jonge meiden) lopen er ook niet bepaald netjes bij. En eerlijk gezegd zie ik liever een halfnaakte man dan een halfnaakte vrouw, haha! Maar even zonder grapje, ik ben in het algemeen ook niet zo’n fan van die blote lijven hoor.
Wb neerslag vrees ik dat we het straks allemaal weer in de herfst en de winter terug gaan krijgen. Dan zal het vast wel weer regenachtig en mild zijn. Zonde, ik ben juist zo gek op zonnig, fris herfstweer.
Ook wel typisch dat je hier in de zomer nooit eens “normale” temperaturen hebt. Als het dan zomers is, is het ook meteen 25 graden of hoger. 20 graden wordt dan in de media/volksmond al herfstweer genoemd. Het liefste had ik gewoon eens in de zomer fijne temperatuurtjes van een graad of 23. Dat is goed genoeg.
En…. een buitje zou inderdaad wel eens goed doen. Velen maar jengelen dat alleen vorst slecht is voor de oogst, maar droogte en dan ook nog in combinatie met warmte lijkt me toch ook niet echt gezond.
De komende dagen heb ik wel echt genoten van het wat frissere weer. Even op adem komen! Helaas kan ik dit weekend door omstandigheden niet lekker eropuit. En dan is het net zo’n fijn weer… dat is dus echt wel balen!

Kerstvrouw - 22-06-’18 11:56
<span class='registered'>Kerstvrouw</span>

@smoke Ik had het niet beter kunnen zeggen! Ik zie het ook op het weer. Als de weermensen praten betrekt hun gezicht als het over koudere voorspellingen gaat en zodra het over warme voorspellingen gaat staan ze te stralen. Ik begrijp al dat joviale gedoe over hitte niet, voor wie doen ze het eigenlijk?

@erica nou, wat een aanstelster die persoon, zo koud is het toch niet echt geweest? En al helemaal niet zo lang achter elkaar. Ik snap niet dat mensen dit koud noemen. Alsof ze geen huid hebben.

@Rita Sterkte!!!!

@Annelies veel mensen zijn watjes. Echte watjes. Weet je wat dan lachen is? Dan heb je van die jongeren die doen stoer en hebben een grote mond. Maar zodra het regent staan ze gewoon te schuilen! Geweldig!

Kerstvrouw - 22-06-’18 12:04
Jozef 1965

Hier was het profiteren van de echt koele nacht om in huis zo goed mogelijk te laten afkoelen.

Jozef 1965 - 23-06-’18 07:22
annelies

zo strontziekvan sonnutjhhhuuhhh (zon) en dat geklaag en gejammer bij een paar dagen zonder. vinden ze er niets meer aan de subtropen. nee ik ook niet meer.. de zoveelste zeer zacht zeer rustige winter en dan die F%$&&&CKING hete lente en hitte zomer. Regen mag niet, sneeuw mag niet, wind ook eigenlijk niet, hebben ze ook last van… maar begin de dag goed in nederland, begin hem met een pikkende vennijnige sissende puntje puntje zon, Héérlijk, dit is het leven, laat de rest van de wereld het uitzoeken, in hongersnood en oorlog, wij in nl verdienen meer????!!!!!!!!!!!!! ahum !!!!!!! KOM OP MET DIE REGEN en nu eens voorHERFST, dat zat de neerlanders een wat minder vrolijk krijgen.!!

annelies - 23-06-’18 08:46
Kerstvrouw

Ik vraag me af. Als je hier iets typt en het duurt een tijd voordat je berichten worden goedgekeurd, dan kun je toch niet echt “met elkaar kletsen?” Maar worden de berichten meer eenzijdig, of is dat hier juist de bedoeling?

Vandaag is het heerlijk weer geweest! Heb ervan genoten! Gewoon lekker frisjes na en voor zo’n (overdreven) warme dagen. Alleen wat regen mag er nu ook wel vallen.

Kerstvrouw - 23-06-’18 20:59
Prozac

@Kerstvrouw:

Moderatie is om twee redenen ingesteld:
1) Spam
2) Er werd zoveel gevloekt, beledigd en elkaar opgehitst dat ik heb besloten een time-out erin te zetten. Als het te erg is gooi ik het weg en anders zet ik het door als ik er tijd voor heb… heb ik een weekje geen tijd, dan een weekje geen berichten. Heb ik wel tijd dan staat het er snel genoeg weer bij :D

Prozac - 23-06-’18 22:45
Prozac

Aanvullend:
http://www.zomerdepressie.net/entry/187/..

(hoewel ik iets minder filter dan vroeger)

Prozac - 23-06-’18 22:50
Kerstvrouw

Duidelijk, Prozac! Ben je ook aan het genieten van de frisheid?

Kerstvrouw - 24-06-’18 09:50
IemandUitDeRandstad

Ik keek net naar het weer in Oslo omdat de wind weer uit het noordoosten komt. Het is daar nog erger dan hier want daar is het vanaf maandag al 28/29 graden. Het is voor daar helemaal absurd heet. Je zou maar in Scandinavië zitten in noord Europa en ineens Spaanse hitte een paar maanden lang hebben. Het is voor daar nog absurder dan voor ons. Om maar aan te geven hoe absurd dit is. Emigreren naar zuid Scandinavië voor koelte is dus zeer af te raden!

IemandUitDeRandstad - 24-06-’18 11:29
annelies

klopt aan kestvrouw, dat zie ik ook voorbij komen – meisjes van 14 in zowat lingerie zo korte broekjes.. belachelijk. 70 jaar terug liepen we er allemaal wat fatsoenlijker bij evenals nu nog sommige culturen. maar in nederland moet je er anno 2018 zo sexy mogelijk bij lopen, zowel man als vrouw vanaf 14 tot 80 (blijkbaar).. vooral dat laatste ook nog in een broekje-aaaarrgghhh en blurkpp.. kots. dit wat betreft de kleding nederland.
donderdag een afspraak met een vriendin hierin het dorp, wordt het 29 met weercijfer tien volgens weeronline. net als randstad heb ik dan zin om af te gaan bellen, maar dat zou de 2e keer dan zijn, en hoe kom je van je vrienden af.. zal toch door de zure appel heen moeten. heb al geregeld ik er tenminste met de auto naar toe kan met een fikse parkeergarage op loopafstand, dus zo min mogelijk straathysterie-onzin. dan maar een leuke middag er van maken, en het maskertje voor. maar randstad zoooooooooo ontzéttend herkenbaar, net als je tijd uitzitten in de zomer, vroeger 2 maanden, nu 6,7, of 8?? o wat erg toch heh.
vanmorgen twee appeltaarten gebakken voor bezoek deze week, doe ik vandaag maar nu het nog koel is.
wou serieus ik weer eens kon janken, lucht serieus op. weer maar die rotzomersfeer vanaf morgen en voor hoelang ?

annelies - 24-06-’18 11:30
annelies

kestvrouw is kerstvrouw.. ik type altijd te snel en vergeet dan nog wel eens letters :)

annelies - 24-06-’18 11:32
annelies

aan smoke- klasse !!

annelies - 24-06-’18 11:34
annelies

heb ik me daar vanmorgen allemaal appelschillen in mijn opvangkonijn zijn hok gegooid, afkomstig van de huisgemaakte appeltaart, kijk ik een paar uur later in zijn kot, zit het vol met een stuk of 40 groene strontvliegen. GVDamme… ik woon natuurlijk aan een beek, dus dat trekt die rotvliegen al aan, en dan nog eens die zoete lucht van appels. GVDamme nog eens en iiiieeuuwww. dus dat konijn in de hondenbench voorlopig, ook ivm die hitte en dat kot met een halve bus bleek ontsmet (zullen de buren leuk vinden). HIP HOI leve de klote zomer, de hooikoorts, het feit het niet meer dan 0.01 mm mag regenen per week, en vooral OLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE aan de f%$$ck hitte. JOEHOOEEEE !! Heerlijk hoor allerlei ongedierte…. zalig…

annelies - 24-06-’18 14:35
annelies

afijn, een bijkomend voordeel voor Binko ( de jack russel) is dat hij voorlopig zijn konijnenvriendje binnen heeft.. hoop niet het gaat stinken, anders is het gauw afgelopen..! gat ik voel meteen weer overal teken, spinnen, vliegen, vlooien, larven, ieuuuwwww. GELUKKIG DAT ER BLEEK BESTAAT en er gaat hier heel wat doorheen, vooral met die gore hitte !!

annelies - 24-06-’18 14:37
erica

Huisje net afgekoeld en daar gaan we weer. Onbegrijpelijk. De warmste maand juni sinds lange tijd. Wanneer krijgen wij nu eens een record? We hebben regen nodig. Straks weer bos en heidebranden en al het jonge grut in de natuur verbrandt dan. Dit is niet goed. Ik wil een hele lange wolkbreuk in juli. En aan de kust wordt het ook heet, oostenwind. Sterkte allemaal.

erica - 24-06-’18 14:53
Marian

Het begint langzaam op te warmen en nu blijkt dat het niet de hele week warm wordt maar meer naar het einde van de week dat het dan steeds warmer wordt.Tot woensdag onder de 23C en dan donderdag 25 C in zeeland.en verder kan ik nog niet zien gelukkig.Ik heb een nieuw borduurpakket klaar liggen, zo n telpatroon met kruissteekjes,heerlijk outbollig maar genieten en vergeet ik alles om me heen.

Marian - 24-06-’18 16:27
annelies

ze gaan opeens op weeronline artikelen schrijven over de droogte sinds 1962. ik dacht dat we er zo DANKBAAR voor waren dat het nooit meer regende en nooit meer lentestormen kwamen… de wereld op zijn kop wordt het.. is het toch niet meer zo leuk voor nederland? voor de landbouw, dammen, dijken, flora flauna.. wat een idioot land is het toch.. ik dacht dat het ons NATIONALE INNOVERENDE TROTS was in nederland, alleen maar hitte en geen regen of andere ‘ongein ‘.

annelies - 25-06-’18 08:19
annelies

loop ik in de albert heijn hardop in mijzelf te zeggen eens – “doe mij maar winter !” krijg ik daarbij al vijandige reactie van een sissende winkelgenoot die achteraan riep “waarom? waaaaaroommmmmm?!!!”

annelies - 25-06-’18 10:43
IemandUitDeRandstad

Ik wou bijna gaan zeggen dat de soep nietzo heet gegeten gaat worden als dat hij opgediend word wat betreft het weer. Ik zag gisteravond nog alleen op woensdag en donderdag even ellende en dat het vrijdag alweer 23 graden werd en het weekend ook milder werd. Nu keek ik weer ff en staat er weer 31 graden voor mijn woonplaats aanstaand weekend. Ja afwachten dus want ze passen het steeds aan. Heet word het in ieder geval deze week. Donderdag al 28 graden hier. Ik was weer even opgelucht om niks.

IemandUitDeRandstad - 25-06-’18 11:53
erica

Dat wordt weer afzien. Ik merkte het zondagavond al aan de lucht: Die was laf-lauw-zoet. Dan weet je het wel weer. En zon gaat altijd door, regen buigt af. Ik had nog gehoopt dat het af zou zwakken, maar nee. En vanaf woensdag ook 72 uur staking in het OV. Ik dacht net met de bus te gaan, om uit de hete zon te kunnen blijven op de fiets, maar ook dat gaat niet door.

erica - 25-06-’18 14:16
Marian

Gelukkig hebben we hier in nederland nog steeds de vrijheid om de kleren te dragen die we zelf willen .Ik draag in de zomer slippers en dan zie je lelijke tenen en grote klodders eelt aan de onderkant en als ik een halflange broek aantrek zie je dat me benen niet geschoren zijn en als je daarvan moet kotsen jammer voor je.Ik woon op walcheren en daar barst het van de toeristen en ben wel wat gewend ;-).Voorlopig mag er nog flink met landbouwgif gespoten worden zodat er met een beetje mazzel nog flink wat insecten het loodje leggen en daardoor vogels ook omdat die ook vergiftigt worden indirect en heb je straks geen last meer van vogels en insecten,hoera.Gelukkig is het in me huis nog steeds redelijk koel en woensdag en donderdag wordt het afzien.

Marian - 25-06-’18 16:22
Esther

Ik zie voor mijn woonplaats de rest van de week temperaturen van 23 graden voorbij komen. Dat is nog wel redelijk uit te houden. Maar voor zaterdag en zondag zie ik 26/27 graden staan. Waarom nou weer…..We hebben al zoveel warmte gehad :-( Ik hoop dat het nog naar beneden bijgesteld word.

Esther - 25-06-’18 16:51
Rita

Ik heb net een nieuwe baan en daar blijken ze geen airco te hebben. Ramen kunnen er ook niet open! Horror dus! Het was er vandaag al zeer benauwd maar nog niet te warm! De bussen zijn helaas nu al een oven en er waren er weer enkele tussenuit! Ik heb 40 minuten in de brandende zon moeten staan en 45 minuten nek aan nek in een oven naar huis moeten rijden. Ik voel me echt niet lekker en morgen weer werken.

Rita - 25-06-’18 19:01
Kerstvrouw

@annelies Ik vind de beschaving van tegenwoordig ook geen beschaving meer te noemen. Zeker vergeleken met 70 jaar geleden. Ik kijk dan wel eens van die films en dan zie ik dames. Nu zijn het dellen.
Maar goed, ik ben zo blij dat de langste dag er alweer op zit! Helaas duurt het nog even voordat we daar wat van gaan merken.
Wat ik me afvraag, misschien verbeeld ik het me wel, maar duurt het nou langer voordat je merkt dat de dagen korter worden dan dat de dagen gaan lengen?

Kerstvrouw - 25-06-’18 21:12
annelies

nou daar ben je dan klaar mee erica. als ik ergens een hekel ook aan heb is op de fiets door die pikkende zon.
maar ach, de temperatuur voor zondag is 33 c en hoeveel wordt het in werkelijkheid? 40? gut ik kijk geen weerberichten even, ik word er kotsmisselijk van.
moet je nagaan hoe straks die bomen en struiken erbij hangen na zondag. lekker verbrand vermoed ik.

annelies - 25-06-’18 22:38
Kerstvrouw

Zo zo, ik lees net op weeronline dat we een enorm record aan zomerdagen hebben gehad. Nu al. En dan is de zomer nog geen week bezig.
Hoezo “koud kikkerlandje”? Hoezo “we hebben nog geen zomerperiode gehad”? De mensen die komen met zinnen als “het wordt tijd dat het zomer wordt” of “het is al lang genoeg koud geweest” hebben een rad los in hun bovenkamer.

Kerstvrouw - 26-06-’18 10:02
annelies

vanavond kaasfonduen bij kerk-kennissen, hoop die sissende zon weg is dan,anders wordt het helemaal niet meer te doen. vandaag al pijn in de kop en wekenlang al geen lenzen in maar een bril op, vanwege de hooikoorts.
heerlijk hoor nooit meer regen en zoveel mogelijk droog.
vannacht met binko een heel stuk wezen lopen wel drie kwartier, o zo lekker als je geen opgefokte zomerfan tegenkomt iedere vijf minuten die roept lekker weer heh? zo heerlijk.
vanavond weer na de kaasfondue, al denk ik het wel gehad te hebben na tienen maar morgen vrij en kijk eens wat een k…. weer. dan maar liever morgen de hele dag slapen en zo min mogelijk die sfeer meekrijgen.. gut gut..
iedereen veel sterkte met de ellende, en hopen maar het snel om mag gaan!

annelies - 26-06-’18 13:31
Jozef 1965

@IemandUitDeRandstad , Scandinavië mag wel geregeld last van zomer.ellende hebben, maar de Shetlandeilanden niet. Altijd aangename temperaturen daar – zelfs tijdens de ergste hittegolfen hier, werd daar bijna nooit de 20 ‘C bereikt. En ook niet veel last van de zon – in de maand juli gemiddeld 4 u zon per dag.

Jozef 1965 - 26-06-’18 20:03
Jozef 1965

Probeer maar de weersverwachting voor Lerwick ( de hoofdplaats van de Shetlandeilanden ) op te zoeken . .

Jozef 1965 - 26-06-’18 20:10
Esther

Bij Weeronline staat nu een artikel over dat we het eerste half jaar een record aantal aan zomerse dagen hebben gehad. 51 dagen over 28 dagen normaal. Ze brengen het artikel ook op zo’n postieve manier, alsof het geweldig is dat we dit record te pakken hebben. Ik vind het zelf nogal zorgwekkend. Waar gaat het heen met het klimaat. Het lijkt wel alsof de hitte steeds eerder begint. Ieder jaar denken we dat het niet erger kan. Van mij mag het wel weer eens flink gaan regen. Er is bij mij de laatste maanden niet veel gevallen. Op een paar spatten en wat miezerbuitjes na dan.

Esther - 26-06-’18 22:19
IemandUitDeRandstad

Vandaag viel nog mee waar ik woon tenminste met 22 graden. Op sommige plaatsen was de ellende vandaag al begonnen. Vanaf morgen begint op de meeste plaatsen de ellende weer t/m zondag of begin volgende week? In ieder geval weer een reeks vieze hitte dagen waardoor die hitte weer weken binnen blijft hangen. Door de zon is de temperatuur al opgelopen binnen naar 23 graden pff. En Annelies ik zag vorige week op vrijdag toen het 14 graden was een man met een korte broek. Ik moest nog aan je denken. Echt vreselijk dat korte broekie, doe toch eens normaal man dacht ik ook. Alleen vanwege een bepaalde datum moeten ze perse het korte broekje dragen ongedacht de temperatuur. Met heet weer heb ik er wel begrip voor maar het blijft een stom zicht. En jonge meisjes zijn misschien nog wel het ergst met amper iets aanhebben. Daar ben ik het ook mee eens.

IemandUitDeRandstad - 27-06-’18 00:22
annelies

ik heb zo een genoeg van die f%$#ck zon. en toemaar hoor vanmorgen het eerste wat je ziet is die zon. ik heb veelal moeite met wakker worden en dan vind ik het heerlijk als het nog donker, of bewolkt. maar het is maar continue die zon in je bek zodra je wakker bent. ik krijg er wat van !! en de schreeuwende kindjes met pappa op de fiets waar je van wakker wordt. volgende week schijnbaar regen, een dagje. nou de regen valt vast in duitsland of op zee. gisterenavond ook met het etentje. hele discussies en inschattingen dat het pas in oktober november slecht weer zal worden ( welk slecht weer? dat is toch onze NAZOMER???!!!) de man des huizes liep als enige in een kort sportbroekje zijn gebruinde (dames)beentjes te showen. de rest van de heren had het fatsoen met een lange broek aan te komen evenals het vrouwelijk gezelschap. het schijnt straks bewolkt te zijn, nou ik moet het eerst nog zien!

annelies - 27-06-’18 08:06
annelies slot

en ow ja, dat zeiden ze gister ook nog tijdens het etentje, dat het meestal pas eind juli/augustus gaat regenen…arrrghhhh!!! wat dacht je van NU? en dan de eerste twee weken?!!!
de bomen hangen hiernu echt slap bij, ben benieuwd na zondag, is het dan echt allemaal platgesist door die zon? (wat scheldwoorden weggelaten..)

annelies slot - 27-06-’18 08:15
Kerstvrouw

https://nieuws.weeronline.nl/22-6-2018-uitstekend-zomerweer-na-fris-weekend/

Ik las dit artikel en de reacties. Nou, ik geloofde soms echt niet wat ik zag. Zat er eentje te jammeren dat het zo koud is geweest en niet begreep dat mensen zomerse warmte niet lekker vinden… en dan ook nog zo’n type dat zei dat het nu eindelijk zomer wordt (zo lees ik het tenminste) en het de komende week wel herfst leek. Wat gaat er toch in hemelsnaam in die hoofden van die mensen om?

Kerstvrouw - 27-06-’18 18:27
IemandUitDeRandstad

Bah bah het is weer muf plakweer buiten. 19 graden en windstil snachts. Binnen is het nu nog net te doen maar het is ook alweer behoorlijk warm. Morgen word het echt erger en vooral het weekend met tropische vieze hitte. Ik zie na het weekend nog geen einde aan die ellende komen. Het lijkt volgende week ook nog de hele week aan te houden terwijl ze eerst 22 graden gaven.

IemandUitDeRandstad - 28-06-’18 00:19
annelies

volooooppppp zon en een grote bek om 0800 uur smorgens dat ik te hard tegen mn hond praat bij de hoofdingang, dat ze zeer slecht geslapen hebben vannacht… ja en? ik ook en na 0800 uur mag je geluid maken, doet de gemeente ook met bladblazers en grasmaaiers, als het al niet vroeger is.. wat een geschijt in nederland zeg, waar halen ze het lef vandaan, ze motten uitslapen,……. wordt steeds gekker en gekker

annelies - 28-06-’18 09:04
annelies

bedankt prozac trouwens, dat we ook vandaag de dag weer héééérlijk mogen spuien bij je.. :) :)

annelies - 28-06-’18 09:08
Kerstvrouw

Ik vraag me af wanneer dit warme en krukdroge weer eens een retourtje neemt. Die droogte houdt nu al veel te lang aan. Straks vliegen er weer bossen in de fik, is er weer een stuk natuur minder in dit land. Gaat goed zo.

Kerstvrouw - 28-06-’18 11:41
IemandUitDeRandstad

Ja Josef ik heb het opgezocht. Ik dacht even dat je de faro eilanden bedoelde waar het nog aangenamer is omdat het daar nooit warmer word dan 14 graden netals IJsland. Als ik het goed schrijf faro eilanden. Op het knmi voorspellen ze pure horror. Ze hebben het al over de week na volgende week en dat er dan grote kans is op temperaturen ruim boven normaal met iedere dag tropische waarden in het zuidoosten. Dat betekent overal hitte sowieso. Mijn hemel zeg!! Na het weekend blijft het ook nog iedere dag 28 graden in mijn woonplaats. Letterlijk om van te janken. Ik zat te denken dat als het in april en mei al hoogzomer was geweest en juni ook nog voor een groot deel dat het dan in juli wat milder zou moeten zijn en er wisselvallig weer zou komen netals vorig jaar. Maar nee, na een veeeeel te hete lente krijgen we een veeeeel te warme zomer. Mag ik een vliegticket naar IJsland please voor onbepaalde tijd??!! Mijn hemel dit ga ik toch niet overleven 30 graden iedere dag een paar weken lang. Als het voortaan iedere lente en zomer zo verloopt ben ik weg hier!

IemandUitDeRandstad - 28-06-’18 12:24
Marian

Lees net dat de kans op natuurbranden groter gaat worden met al die droogte.Vandaag even naar de winkel gefietst en weer snel terug naar binnen want het lijkt wel een oven als je buitenloopt.In de huiskamer is het nu 23C en oplopend dus met een beetje pech moet straks me airco aan.Sterkte allemaal.

Marian - 28-06-’18 15:39
Kerstvrouw

Annelies, grappig van dat mensen jammeren dat je om 8.00 tegen je hond praat omdat ze “uit willen slapen”. Inderdaad net of die grasmaaiers dan niet erg zijn.
Ik krijg juist de indruk dat mensen bijna niet meer slapen. In mijn vorige woning had ik buren die hadden tot midden in de nacht een feestje en vervolgens zaten ze om 8.00 alweer aan het ontbijt.

Maar even over het weer. De hitte blijft nog een week aanhouden. Arme, arme natuur. Zullen we met zijn allen naar de Schetlandeilanden emigreren dan? Mogen de hitte aanbidders fijn hier blijven en elkaars vreugde delen over het oh zo heerlijke weer terwijl ze bakken in de zon als broodjes in een oven.

Kerstvrouw - 28-06-’18 17:32
Bredanaar

Alweer zo warm, en weer zo’n 10 graden verschil tussen hier en de Wadden. Als ik geen kinderen en relatie had was ik allang verhuisd. Maar toch, het is niet benauwd. Warmte uit het oosten is niet fijn, maar uit het zuid-westen is nog wel een tandje erger.

Hebben jullie nou nog onorthodoxe tips om jezelf deze dagen door te helpen? Naast de open-deur tips die de media altijd geven? Ik trek regelmatig vochtige sokken aan en ga hiermee voor de ventilator zitten. Gegarandeerd een half uur koele/ koude voeten :)
Ik maak ook soms de onderkant van m’n laken nat, dan heb je het een stuk kouder met de ventilator naast je bed. Beetje raar idee, maar het werkt bij mij wel.

Bredanaar - 28-06-’18 20:45
IemandUitDeRandstad

Ja kerstvrouw dat is precies wat ik nou ook wou weten. Wanneer die warmte en droogte nou eens z’n retourtje neemt. Als ik naar 14 dagen vooruit kijk word ik alleen maar depri. Dus ik dacht: laat ik eens bij de 30 daagse verwachting kijken want misschien zien ze daar wel een lichtpuntje voor ons. Het einde van de lange tunnel in zicht. Ik weet ook wel dat het niet betrouwbaar is maar ik ben min of meer in paniek van die horror vooruitzichten en ik hoopte ergens te kunnen zien wanneer ze denken dat het stopt zodat ik een beetje tot rust zou komen. https://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weerexpert/ Maar van deze 30 daagse word je alleen maar nog erger depri. Daar zeggen ze dat het zeker tot 22 juli niet onder de 25 graden uitkomt en kurkdroog blijft. Ik ben zo bang dat gelijk hebben en ik hoop dat ze ernaast zitten. Komende week word alleen maar erger dan deze afgelopen week. Een tropische week en daarna blijft het ook nog iedere dag 26 of 27 graden. Wat een ramp! In alle weerberichten zeggen ze ook dat warm zonnig en droog weer nooit lang duurt in Nederland en dit door die klote oostenwind veroorzaakt word die lang aanhoudt. We hebben nu landklimaat weer grr.

IemandUitDeRandstad - 29-06-’18 11:00
IemandUitDeRandstad

Dit is wat het knmi zegt: vrijdag 06 juli tot en met vrijdag 13 juli
De kans op neerslag neemt geleidelijk toe naar 30-40%. De kans op het voortduren van zomerse temperaturen neemt in het noorden af naar 30-40%, maar blijft in het zuiden ruim 70%.

En het midden dan?? Het midden en westen? Het zuiden houdt dus die hitte maar ik zit in het midden/westen.

IemandUitDeRandstad - 29-06-’18 11:04
IemandUitDeRandstad

Op weeronline word ook al gezegd dat dit warme droge en zonnige weer nog in ieder geval tot halverwege juli aanhoudt. Jeetje en op de wadden ben je komende week en dit weekend ook niet veilig. Ik zou graag wegvluchten. Ik plaats weer extra veel dus je kan wel merken dat ik er helemaal doorheen zit. Ik word hier zo wanhopig van. Nergens een uitweg te zien. Het is nu al 25 graden binnen:S. Ik weet niet hoe dit vol te houden!

IemandUitDeRandstad - 29-06-’18 11:19
Kerstvrouw

Waar ik ook heel erg voor vrees is dat de regen straks weer een inhaalslag maakt. En dan wel in de maanden oktober, november en december. En misschien nog wel januari. En dan uiteraard weer in combinatie met zachte temperaturen. Weer een jaar zonder een goede winter. Ik hoop het niet. Echt niet.

Soms denk ik: wat hebben mensen die van kou houden misdaan om dit “leed” wb altijd maar (te) warm weer over zich heen te krijgen? Zitten we hier een straf uit?

Kerstvrouw - 29-06-’18 11:26
erica

Vorige week zou het nog gaan regenen op zondagavond en afkoelen. Iedere dag wordt er een warme dag toegevoegd. Eerst de maandag, 28 graden, daarna de dinsdag erbij, en nu zie ik dat we alleen maar verder naar boven gaan. Ongelofelijk! De tuindienst hier in de buurt is grof aan het snoeien. Normaal is dat de tijd er niet voor. Het is ook niet snoeien, maar dode gedeelten weghalen. Verschroeid! En ik zie sommige boomtoppen ook al bruin kleuren. Heel triest allemaal. Gelukkig kreeg ik donderdag een lift omdat er geen bussen reden. Een auto met airco!
Morgen naar werk, dierenambulance. Allemaal jonge meeuwen te verzorgen. “Lekker” allemaal warme beestenlijven.Vanavond maar weer een fles water uit de vriezer onder m’n kussen. Is dit een blivend fenomeen? Juni, droogste maand ooit gemeten.

erica - 29-06-’18 14:43
prikkelbaar(s)

De hitte zit al behoorlijk in de muren hier. Af en toe een echt warme dag is nog goed te doen, dan kan je het ‘s avond/‘s nachts laten afkoelen en wordt het de volgende dag niet zo warm meer… maar week in week uit dit weer (oké, af en toe kunnen we een paar dagen op adem komen)… dat is echt veel te veel. Zijn we in Nederland ook niet goed op ingericht (in bijv. Spanje zijn de huizen zo gebouwd dat het veel koeler blijft binnen). Ik ga er nu maar vanuit dat we tot half oktober nog regelmatig hitte krijgen en (veel te) veel zon. Dan kan het alleen maar meevallen. Ik heb al 10x de illusie gehad dat het nu wel op zou houden met de droogte en de warmte. Iedere keer blijkt het tegendeel. Ben de droogte nog wel het meest zat.

prikkelbaar(s) - 29-06-’18 14:49
Rita

Hier ook niks dan ellende. De thermometer buiten geeft al 2 dagen 35 graden aan (zon) en 30 in de schaduw. Je wordt letterlijk ziek op de bus. De hitte is daar echt niet meer te harden. En binnen is het ondertussen alweer 26 graden. Op het werk geen airco en er kan geen raam open. Deze middag ben ik bijna letterlijk in slaap gevallen. Ik trek deze temperaturen gewoon niet. Ik loop al weken met een lang gezicht want dit is geen leven. Hitte en nog eens hitte. Enkele mensen op het werk hebben een airco laten installeren omdat het bij hun thuis ook niet meer te harden is. Daar zullen we dus naartoe gaan! Airco die constant draait tussen mei, juni tot ergens in september. En op de radio vinden ze dit alles fantastisch. De enige tip die ik nog kan geven is dat ik soms zo’n blauw gelkussen uit de diepvriezer op mijn lichaam leg. Maar na nog geen 10 minuten is dat al compleet ontdooid met die hitte.

Rita - 29-06-’18 18:53
Marian

Ik ga morgen flink sjouwen met emmers water om de tuin wat groen te houden.Het gras sproeien doe ik pas als het geel is en dat is het nog niet.De temp bij de 5 volgende dagen veranderd steeds,dus weinig zin om daar naar te kijken en meer dan 5 dagen vooruit kijken wordt zo n zelfkwelling en marteling die ik mezelf niet aan wil doen.De binnentemp is nu in de huiskamer 22,5 C dus dat is prima maar het zal boven flink warm zijn,het dak begint vrij laag en is niet geisoleerd dus daar wordt het benauwd warm.Heb niks te doen tot dinsdag en kan gewoon binnen blijven,gelukkig.Dan maar gezellig een pot ouwehoeren aan de telefoon met iedereen maar mij krijgen ze nu niet naar buiten.

Marian - 29-06-’18 22:30
Esther

Ik zie bij Weeronline de weersverwachting bij mijn woonplaats tot 13 juli en ik zie alleen maar zon en temperaturen rond de 23 graden. En met regenkans onder de 10-20%. Ik kreeg gisteren al een mail van mijn waterleverancier met de oproep om niet de tuin met leidingwater te besproeien. Nu heb ik een tuin aan het water, dus kan ik het daar vandaan halen. Maar toch, er mag van mij toch echt wel een flinke bak regen vallen. Misschien dat augustus een natte maand wordt. Maar ik ben zomaar bang dat dit weer tot eind september door gaat.

Esther - 30-06-’18 09:46
Kerstvrouw

Iemanduitderandstad, laat dit alsjeblieft niet waar zijn, dat het nog tot eind deze maand zo blijft. Is toch te dol aan het worden? Was het in de herfst en winter maar eens zo’n lange periode koud. Was wel zo eerlijk geweest voor ons toch?
Dat die Oostenwind in de herfst en winter maar komt waaien!
Ik ben een van de pechvogels die in het Zuiden woont…

Kan ook niet begrijpen dat iemand dit nou nog leuk vindt, alles droogt uit. Goed voor de gewassen. Krijgen we straks een enorm schaarste omdat er nu een grote kans is dat er niet meer beregend mag worden omdat het water natuurlijk steeds schaarser wordt, mede door die warmte die alles last verdampen. Jee, soms is het hier net de hel. Daar is het ook altijd warm.

Erica, ik vrees dat juli straks ook een van de droogste maanden van dit jaar gaat worden. En je zult het nog wel druk krijgen met de dierenambulance. Allemaal die diertjes die de hitte niet aankunnen. Ik vind het zielig.

Kerstvrouw - 30-06-’18 09:58
Jozef 1965

Was het vroeger, tot begin van de jaren 80, niet zo, dat in de meeste zomers waren er af en toe enkele dagen met zomer.ellende , en voor de rest min of meer leefbare perioden ?

Jozef 1965 - 30-06-’18 12:07
Kerstvrouw

Tijdens de zomer gebeuren er meer verkeersongelukken dan normaal en helaas overlijden er ook meer mensen die onwel worden.

Tja, leuk he, die hitte?
En dan zeggen ze dat alleen de winter gevaren met zich meebrengt. Mafkezen.

Kerstvrouw - 30-06-’18 17:07
Kerstvrouw

Mijn humeur keldert met de dag. Niet zo zeer om slaaptekort, al heb ik dat enorm door het daglicht, maar puur omdat je continu alert moet zijn en ik min of meer gedwongen word om naar buiten te gaan voor de kleinste dingen. En met alert zijn bedoel ik zorgen dat je niet verbrandt door de zon, met de heetste uren niet altijd binnen kunnen zitten terwijl je een bloedhekel hebt aan zweten en zo, oppassen dat je genoeg drinkt etc. Daardoor staat mijn leven voor een groot deel op zijn kop door pure stress. Stress door alertheid. Word er maf van.

En het ergste is dat je dan eerder op wil staan omdat het vanaf vroeg in de ochtend al warm is en dat dat nirrt lukt omdat je ‘s nachts moeilijk in slaap valt. Aaaaaargh!!!

Kerstvrouw - 01-07-’18 09:52
erica

Las in een tijdschrift dat het de hele maand juli zo blijft. Als het kan, ga ik heel vroeg naar bed, sta in de vroege uurtjes op en doe dan wat in huis. Daarna nog even slapen en alles opengooien. Een tropenschema dus. Anders houd ik dit niet vol.

erica - 01-07-’18 13:26
Marian

Zit langzaam gaar te stoven in me huis en bij het nieuws op de radio werd er blij vertelt dat we vanavond een zwoele avond krijgen,nou hoera de kans om de boel boven af te koelen is dan ook verkeken en het gruwelijke woord werd ook al uitgesproken dat we misschien naar een hittegolf gaan,wat fijn voor ons allemaal,zitte we echt op te wachten.Zag gelukkig wel bij de vooruitzichten dat woensdag de wind noord is en donderdag noordwest met regen en 23 C.In Vlissingen dan.

Marian - 01-07-’18 16:02
IemandUitDeRandstad

Ik ben dit weer zoooo spuugzat! Maar dat was ik natuurlijk al voordat die ellende begon. We horen bij de 5% droogste jaren ooit, nou proficiat wees er trots op zou ik zeggen. Al die tegenstrijdige teksten overal. Aan de ene kant moet dit zogenaamd geweldig zijn en aan de andere kant geven ze tips hoe je het binnen zo koel mogelijk moet houden met dit soort belachelijk weer. Het is toch zogenaamd ‘zo fijn’ die hitte? Dan moet je die hitte binnen toch ook prettig vinden. Zij dan he, niet wij. Het is nu al niet meer uit te houden bij me binnen en er komt gewoon geen eind aan die ellende. Een oostenwind moeten we echt nooit meer hebben! Liever een zuidwestenwind met vochtigheid want dan word het altijd snel afgestraft met onweer. Ben je er tenminste ook weer snel vanaf. Deze week kunnen we in de kustprovincies alleen woensdag en donderdag een beetje op adem komen. Word het alsnog 24 graden maar toch. Het is binnen al 26 dus dan doe ik de hele dag het raam open. En beter 24 dan 27 of 28. Ik zie bij volgende week alweer opnieuw uitschieters naar 28 graden. Oslo, Nederland hebben al sinds april het weer van Griekenland en zuid Spanje. De grootste hitte van Europa in ieder geval. Hebben we al eerder zo’n aanhoudende oostenwind gehad die ons de hele lente en zomer kwam treiteren? Ik kan het me niet herinneren.

IemandUitDeRandstad - 02-07-’18 11:50
Kerstvrouw

Daarstraks zei een nieuwslezeres bij het aankondigen van het weerbericht tegen de weerman: “tja, het weer. Eentonig. Zonnig, warm, zonnig, warm…” Respect!

Kerstvrouw - 02-07-’18 13:29
annelies

aan iemand- ik denk er net als jij over, sterker nog ik word er agressief van. ik heb net als de natuur op zijn tijd regen nodig, en niet continue die rotzon en die verwende nederlanders die knetterhyper zijn..
o ik weet nu ook hoe het is ziek te zijn met dit pleurisweer, heel fijn het hele weekend.
en het gaat maar door

annelies - 02-07-’18 23:18
IemandUitDeRandstad

Ik lees net dit: http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-07.. het kan me weinig schelen wat het weer in Spanje word maar wij krijgen volgende week ook met die lucht uit de Sahara te maken blijkbaar met weer tropisch weer. Ik dacht dat we getreiterd werden door die oostenwind continu. Dus die gaat weer weg en dan krijgen we weer meteen met Afrika lucht te maken pff. Ik hou het bijna niet meer vol. Fysiek en mentaal. Ik heb een zeer kort lontje met dit weer en ben vergeetachtig. Ik ben nog nooit zo blij geweest als nu als de zomer weer voorbij gaat. Ik denk continu eraan hoelang het nog duurt voordat het weer oktober is.

IemandUitDeRandstad - 03-07-’18 14:32
Kerstvrouw

Waarom rot die helse hitte nou niet gewoon een keer op? Ik heb het echt gehad! Mijn tolerantiegrens is hoog, maar nu is hij tegenover dit ellendige weer flink gedaald. Evenals mijn humeur. Mijn prikkelbaarheid is daarentegen fors gestegen. En dan gaat dit volgende week gewoon door. BAH!

Kerstvrouw - 03-07-’18 17:10
Rita

28 graden in huis en een zeer kort lontje! Ik loop constant met natte t-shirts in huis aan omdat het niet meer te harden is. Die hitte krijg ik niet meer buiten tot september of het moest ineens dagenlang 15 graden worden en regenen. Voeten dik, af en toe bloedneus van de hoge bloeddruk, …
@Jozef1965: Klopt! Vroeger had je soms een week van dat hete weer en verder normale temperaturen zodat je iets kon ondernemen. Of het regende weken aan een stuk. Na die koude en lange winter (hoera) van 2013 is de ellende begonnen. Sindsdien hebben we elk jaar van dit schijtweer gehad! Waar ik woon is het vandaag 31 graden in de schaduw. Ik voel me al dagen echt uitgeput en ik ben ook vergeetachtig.

Rita - 03-07-’18 18:46
Franca

Ik weet ook niet meer waar ik het zoeken moet. Veel en veel te warm al maandenlang, alsof we een noord Afrikaans land zijn geworden. Ik probeer niet te flippen als ik denk aan de maanden die nog moeten komen. we zijn pas begin juli. Ik raak in paniek als ik denk dat ik deze maanden nog moet doorkomen en misschien zelfs nog september. Vorig jaar was het snikheet in september met 30 graden. Ik woon in Zuid Oost Brabant. Jullie kunnen even uitpuffen hier gaat de tropenkolder gewoon door met 30 graden. Tenminste dat hoop ik voor jullie, ik ziet dat het wat lager is dan hier in Zuid Oost. Man oh man wat kunnen anderen toch leuk vinden aan dit weer ?

Franca - 03-07-’18 22:13
IemandUitDeRandstad

Ja vandaag waren er grote verschillen in temperatuur. In het noorden was het gewoon een lekkere normale 20 graden. Terwijl het in het zuidoosten inderdaad 30 graden werd en zelfs bijna 31. Ik had vandaag een smerige 26 graden. Alleen het uiterste noorden had het goed vandaag. En ik kom kleding voor dit soort idioot weer tekort. Ik moet steeds dezelfde dingen weer uitwassen en opnieuw dragen. M’n overleef lappen noem ik ze. Donderdag en vrijdag en het weekend doet de temperatuur tijdelijk een stapje terug. Even op adem komen kan je amper want het word alsnog 24 graden. Als er nou een paar normale dagen tussen zouden zitten van 22 graden ofzo maar nee. Tegenwoordig moet je blij zijn met 24 graden tussendoor voordat het weer 27/28 word. @kerstvrouw ik denk dat ze helaas wel gelijk hebben. Het weer is zeer eentonig en er veranderd totaal niks. Ik heb inderdaad ook graag in de herfst en winter oostenwind maar niet als dat betekent dat de zomers dan juist snikheet worden. Dan liever in de winter mild en de zomer ook mild.

IemandUitDeRandstad - 04-07-’18 00:30
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-07.. Wat me opvalt is dat de wind in 1976 ook steeds uit dat rot oosten kwam. Lekker joh als we Dalijk naar een tankwagen moeten voor water. Die iets koelere dagen zijn alweer ingetrokken. 1 dagje 24 graden ipv 28 hiephoi. De rest allemaal weer minstens 26 graden.

IemandUitDeRandstad - 04-07-’18 10:49
Bredanaar

Ik wil toch even wat relativeren. In de nachten koelt het nog best goed af en niet te vergeten: de dagen worden sowieso alweer korter. De luchtvochtigheid is laag, daardoor is het niet erg benauwd. Leuk is het allemaal niet, maar ik hik toch liever 3 weken tegen dit weer aan dan 1 week 30+ en benauwd.

Ik heb gelukkig de luxe dat ik met het raam open kan slapen, plaknachten heb ik nog niet gehad.
We komen het wel weer door, ik kijk echt weer uit naar de eerste serie grijze bewolkte dagen. En dan stoom afblazen.

Bredanaar - 04-07-’18 14:01
erica

Ik doe ‘s morgens vroeg zo’n zwarte slaapbril op en pak een nieuw ijselement voor onder m’n nek. Alle beetjes helpen. En ik val ook af doordat de eetlust weg is. En ik zit met m’n bmi al te laag. Maar ik kom niet verder dan loude salades en toastjes. Bah!

erica - 04-07-’18 14:32
Marian

Inderdaad bredanaar scheelt het flink wat dat de luchtvochtigheid niet zo hoog is en dan is het beter te verdragen.tot nu toe wordt het in de huiskamer niet warmer dan 24 c en boven kan ik s avonds laat de boel tegen elkaar openzetten en slapen met de ventilator aan.Zie voor de aankomende dagen een noordenwind dus dat is ook al wat gunstiger en elke dag is er weer eentje dichter bij de herfst.

Marian - 04-07-’18 15:55
Missvegas

Prozac, waarom worden mijn berichten niet geplaatst?

Missvegas - 04-07-’18 17:31
dennis

Mijn berichten worden door Prozak niet meer geplaatst dus stop ik hier, sterkte allen met dit zomerweer.

dennis - 04-07-’18 17:51
Kerstvrouw

Jammer Dennis dat je gaat, maar ik kan het begrijpen. Ik heb er ook wat van gezegd in die post met de vraag of deze site moet stoppen.
MissVegas, vervelend voor je, maar dat zal door de moderatie functie komen. Had wel eens een bericht van je willen lezen.
Bredanaar, ik hoop dat er bij die bewolking ook regenben fris weer komt en geen benauwd broeiweer.
Iemanduitderandstad, het is ook niet eerlijk verdeeld. In de winter wel bijna altijd mild en in de zomer bijna nooit. Als de winter mild is moet de zomer dat ook eens zijn vind ik.

Kerstvrouw - 04-07-’18 18:58
Prozac

missvegas & Dennis
Geen idee, ik heb geen berichten geweigerd in de afgelopen 6 maanden

@kerstvrouw
Heb het modereren even uitgezet, dus ik kijk even hoe het gaat!

Prozac - 04-07-’18 19:14
Kerstvrouw

Oke Prozac. Ik hoop voor je dat het hier gezellig blijft. En als het weer mis gaat geef ik je het volste recht om het weer aan te zetten.

Ik mis jouw reacties trouwens ook hier. Hoe beleef jij deze uitgedroogde weken waar geen eind aan lijkt te komen?

Kerstvrouw - 04-07-’18 20:42
Esther

Aan het begin van de avond keek ik bij Weeronline naar de weersvoorspelling voor mijn woonplaats en er leek vanaf 16 juli enige kans op een regenbui en toen ik net keek was daar al niks meer van te zien. Gelukkig koelt het bij mij ‘s avonds wel wat af en kan het in huis wel wat afkoelen. Al blijft het boven en in m’n slaapkamer nog wel erg warm. Ik verlang zo naar een koude winternacht en om dan lekker helemaal onder de dekens te kruipen.

Esther - 04-07-’18 22:33
Marian

Juist omdat het niet regent is het ook niet zo benauwd.

Marian - 04-07-’18 22:57
Jozef 1965

Hier (Zuid-Limburg) geen sprake van goede nachtelijke afkoeling, momenteel 17 ‘C.

Jozef 1965 - 05-07-’18 06:05
Kerstvrouw

Tjonge jonge, ik keek vanmorgen bij de weersvoorspellingen en we krijgen nog eern week met droogte en warmte. Zelfs weer 30 graden, ook volgend weekend. Komt hier dan echt werkelijk nooit een eind aan?
@Jozef1965, hebben jullie onweer gehad?

Kerstvrouw - 05-07-’18 10:58
Esther

Het is bij mij al de hele dag bewolkt en een temperatuur die goed uit te houden is. Heerlijk zo, gewoon even een dag met normale temperaturen.

Esther - 05-07-’18 15:23
IemandUitDeRandstad

Inderdaad Esther is een keer een dag met normaal weer en normale temperaturen. Alleen hierzo niet bewolkt helaas. Superzonnig en strakblauwe lucht maar wel een normale 22 graden vandaag. Kon het maar zo door blijven gaan de rest van de zomer. Maar nee dat gebeurd niet. Hoe verder je baar het noorden gaat hoe beter het weer. Daar lekker 17 graden de bofferds. In het zuiden zien ze nog steeds af zie ik.

IemandUitDeRandstad - 05-07-’18 17:51
Jozef 1965

@Kerstvrouw , neen, gisteren was er hier geen onweer, op sommige plaatsen in België wel, maar dat heeft geen blijvende afkoeling opgeleverd.

Jozef 1965 - 05-07-’18 18:21
IemandUitDeRandstad

Haha omg dit moet ik even kwijt. Ik las net bij de reacties van weeronline onder het artikel “regionale hittegolf”. Zag ik daar een reactie staan: de eerste zomer sinds jaren. Ja hallo dan ben je wel echt een malloot als je werkelijk vind dat het hiervoor nooit zomer is geweest. Maar wat ik nog schokkender vond is dat het van zoals hij zichzelf nu noemt “voormalige zomerhater” is. Sebastiaan die hier vroeger netals ons ook niet van de zomer hield beweerd nu ineens dat dit de eerste zomer is. Hij is de grootste zomerfanaat geworden die er bestaat zo te lezen. Ja bij hem is het dan ook voor het grootste deel onder de 25 graden geweest. Ik zou het ook een mooie zomer vinden als het vandaag en gisteren onder de 20 graden was.

IemandUitDeRandstad - 05-07-’18 19:35
Marian

Gewoon blij zijn voor die man en laat hem genieten van de temperaturen.Zou ook wel willen dat ik van de warmte kon genieten dan had ik er nu geen last van.Alleen zou ik dan de hele herfst winter en voorjaar balen dat het geen zomer is,dus wie zijn er uiteindelijk beter af,wij toch :-)

Marian - 05-07-’18 22:00
Marian

De vooruitzichten blijven hangen op 24 of 25 C en noordenwind en ach het is niet prettig maar wel vol te houden.En afhankelijk van waar je woont en in de binnenstad hier zal het veel warmer zijn dan in de groene buitenwijk waar ik woon.Tot nu toe hoeft de airco nog niet aan gelukkig zolang ik de boel overdag maar goed dicht houd en s avonds alles openzet zolang de avonden koel blijven en ze niet gaan bbq en in de buurt.

Marian - 05-07-’18 22:09
Esther

Ik kwam dit tegen op internet. Een dekbed waarbij je de temperatuur kunt instellen. En je bed wordt ook nog automatisch opgemaakt :D
https://www.smartduvet.com/product/smartduvet/

Esther - 06-07-’18 08:17
Kerstvrouw

In mijn woonplaats blijven de temperaturen iedere keer boven de 25 graden en dat stopt maar niet. Ja, alleen dinsdag een kleine uitzondering maar die zie ik ook nog wel llmhoog schieten voor die tijd. Ik begrijp er niks van. Ik kijk al weken op de weersvoorspelling en iedere keer zie ik hetzelfde. Van die fluttemperaturen. Alsof het nooit meer stopt. Het enige voordeel is wat bewolking. Maar daar zal toch wel veel zon uit komen als het zo ver is.
Dinsdag een vrouw in een winkel: vandaag valt het tegen met het zonnetje, jammer.
Ik begrijp zoiets niet. Weken achter elkaar zon en hitte, komt er eens een keer een iets minder zonnige dag, hoor je ze weer zeuren.

iemanduitderandstad de eerste zomer sinds jaren? Die spoort niet. Het is hier inderdaad ieder jaar weer zomer. Jozef1965 dat is jammer, omdat ze voor zuid limburg wel de kans op een kleine onweersbui hadden voorspeld.
@ Marian ik snap even niet wat je bedoelt: Alleen zou ik dan de hele herfst winter en voorjaar balen dat het geen zomer is,dus wie zijn er uiteindelijk beter af,wij toch :-)

Kerstvrouw - 06-07-’18 10:10
Kerstvrouw

Wat ook typisch is, als het (een paar graden) frisser wordt dan normaal zeggen ze dat ook altijd op de weersites. In dit geval: wordt het relatief koel met 21 graden. Normaal is het 24 graden.
En de rest van de zomer is het veel warmer dan 24 maar dan zeggen ze nooit dat het warmer is of te warm. Belachelijk.

Kerstvrouw - 06-07-’18 10:56
IemandUitDeRandstad

Ja precies kerstvrouw. Dat sommige van de zomer houden, moeten zij weten maar tegen uitspraken die voor geen meter kloppen kan ik echt niet tegen. Zeker als diegene eerst ook een zomerhater was en zelfs ook baalde netals ons van zomer in de lente en zomer in de herfst. Met al die hittegolven nog in september en die hitte nog in oktober vorig jaar. We hebben juist veel te veel zomer gehad en zelfs zomerliefhebbers kunnen dat bevestigen. Volgensmij is een therapie er ook niet voor bedoelt om van het ene uiterste naar het andere uiterste te gaan. Oftewel van passief naar agressief gedrag. Hier is het weer vies warm. De zon schijnt dan wel minder maar hoge luchtvochtigheid komt er weer voor in de plaats blehh! Ik ben zo klaar met dit weer en die hele zomer! Volgende week word het hier maandag t/m woensdag even normaal weer met 22/23 graden. Daarna weer 25 graden of meer. Als je naar de lange termijn gaat kijken en de 30 daagse word je ook niet vrolijk. Want het blijft tot eind juli zo doorgaan. Met aanhoudende droogte. Nou het weer mag wel echt heftig gaan omslaan met veel regen en fris weer om de natuur te redden. En ons als mensen te redden. Dit weer put me uit. En die zon ben ik spuugzat.

IemandUitDeRandstad - 06-07-’18 15:23
Marian

Kerstvrouw,ik reageerde op wat Randstad had geschreven en het was satirisch bedoelt.Ik zie bij mij dat de temp maandag en dinsdag gaat zakken naar 20 tot 22 C dus dat is al wat beter.Kan me herinneren dat het vorig jaar vanaf september lekker weer was op 2 hele warme dagen na en 2 jaar geleden hadden we de horror september en heb toen 3 weken me airco aan gehad.Hoorde op de radio dat het in canada 35 C is en met de hoge luchtvochtigheid voelt het aan als 43 C,nou dan zitten we hier veel beter.En heel jammer om maandag en dinsdag niet te gaan genieten van de beetje koelte en je druk te maken over het weer van een maand later.

Marian - 06-07-’18 15:55
annelies

ook iet zo gek- ons klimaat eraan is
https://youtu.be/RTOqELmOE6Q?t=682
dit moet toch ook eea te weegbrengen in hoge en lagedrukgebieden..
verder WAT een schijtweer, inderdaad! en gezelie heh dat verbrande gras en die slappe bomen f.a´.n.t.a.a.a.a.s.t.i.i.i.i.i.i.i.s.s.s.s.ch.h.h.hoor, de nog maar een maand Son 1

annelies - 06-07-’18 20:16
annelies

op weeronline mekkeren ze om SNACHTS regen.. tuurlijk, hebben WIJ nergens last van, zodra het lichts zeker weer die zon, jaja ! de reactie van Lieve is erg grappig op weeronline
…………………………………………

Lieve Demeulemeester
Ik heb steevast een lange ladder nodig om af te zakken naar het IQ van al diegene die dit een gans jaar door wensen, kort onderbroken door een witte kerst natuuuuuurlijk! Idem voor alle imbecielen die hopen op een flinke bui. De ondergrond is keihard en iedere flinke bui betekent overstromingen!!
………………………………………….

annelies - 06-07-’18 21:42
Bredanaar

@Kerstvrouw: mensen klagen nou eenmaal graag. Als het een dag wat minder is na een lange periode met warm weer wordt er inderdaad gemopperd. Maar aan de andere kant doen wij dat ook als het na maanden koud ineens een warme dag is ;)
Van mij mogen ze klagen wat ze willen, zolang ik dat ook mag.

Bredanaar - 07-07-’18 00:34
annelies

nog eens tien redenen waarom de zomer sucks
1. dat kinderachtige reclamegekrijs- ieder spotje gaat over deze zomer, onze zon, ikke lekker relaxed, ikke lekker zomer
2 buurtjochies die uit verveling naar buiten worden getrapt door moeder die er vanaf wil
3 buurtjochies ie dan maar drastisch de buurt gaan teroriseren
4 gezeik van zomerlover die het nu eigenlijk ook wel te warm vinden worden
5 mededelingen van zomerliefhebbers die inhouden dat ZIJ eigenlijk gewoon twintig graden willenhebben met zon en snachts regen —aaaarrrgghhh-
6 gehijg op rtl weer, of we nog wel zonnetje hebben voorlopig
7 idioten in een kort broekje op de fiets die maar lekker zomer-nonchalant voor je auto nog even naar links draaien op het laatste moment
8 gelach gegier en ander gekwijl vanuit de buurttuinen door dronken zomerlovers
9 de welbekende vleeskeuringen maar hoe kan het ook anders als 79% van de nederlandse vrouwen er zo sexy en dellerig mogelijk bij loopt
10 het machogescheur door motors en het extra gas geven bij iedere verkeersdrempel zodat iedereen op de weg omkijkt naar dit oververhitte en aanstellerige ‘mannen’-gedrag.. fijn de hele buurt ook maar meteen mag meeluisteren :) :)

annelies - 07-07-’18 02:52
Kerstvrouw

Annelies, goede redenen! Vooral dat laatste. Het gaat er toch de laatste tijd asociaal aan toe op de wegen... En Lieve heeft helemaal gelijk. Dat soort mensen zegt dan ook dat wij maar moeten verhuizen terwijl zij een (nu nog) onrealistisch beeld van het weer in dit land hebben. Eeuwig tropisch en zodra het licht wordt dat meteen de zon schijnt tot midden in de nacht. Dat ze zelf maar gaan... Bredanaar, dat is nou net de hele grap. Hierboven heb ik dat ook al vermeld. Warmteliefhebbers mogen steen en been klagen maar kouliefhebbers moeten maar naar de Noordpool als deze warmte hen niet bevalt.
@Marian je hebt gelijk. Het is jammer dat er maar 2 van die fijne dagen maar goed. We nemen het ervan!

God weet hoe lang die warmte nog gaat duren, ik heb nog geen einde gezien in ieder geval.

Kerstvrouw - 07-07-’18 09:17
Kerstvrouw

Jongens nog an toe, die voorspellingen blijven maar 27-28 graden met alleen maar zon aangeven, ook voor na het volgend weekend. Hier komt werkelijk echt nooit meer een eind aan.
Gister dan, zat er iemand op het nieuws te mauwen. Die had last van werkzaamheden van iets dat al langer gaande is en zei “nu vooral met dit mooie weer, kan ik niet in mijn tuin zitten.” Aaaach wat jammer toch. Klonk zo zielig en wanhopig alsof dit de allerlaatste zomer op aarde is. Ik dacht ook al van stel je aan, er komen (helaas) nog van dit soort dagen genoeg.

Kerstvrouw - 08-07-’18 09:42
Jannie

Halo allemaal mag ik vragen of er onder u ook mensen met fibromyalgie zijn?

Jannie - 17-07-’18 12:18


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.