« En klaar... | Home |

Stoom afblazen

Dinsdag 05 Juni 2018 at 2:24 pm.

Het waren een paar hektische weken zeg. Mei werd ineens de warmste mei maand in 300 jaar. Dat is kei veel man! Normaal komt er iedere 60 jaar een warme mei voor, de vorige heb ik niet meegemaakt, maar dit keer was het echt heel warm.

En het waren warme nachten... geen hete nachten helaas, daar was het te warm voor, waarbij het bijna niet kouder werd dan 18 graden. En dat brak mijn klomp wel even, normaal vind ik 18-20 graden een prima hoogste temperatuur, maar als dat nu het koudste moment van de dag is dan valt het me wel tegen. Ik zag het ook aan de huisdieren, die met een open bek mij verlangend aan zaten te kijken met goede hoop op water en verkoeling.

Het goede nieuws voor de zonhaters, het was slechts de derde plek voor de warmste lente sinds 1901. Dus geen zorgen, er waren er die warmer waren ;) Al helpt dat niet gelijk.

42 reacties

Bredanaar

Ondanks de veel te warme zomer heb ik er niet veel last van gehad. De kleffe benauwdheid bleef een beetje achterwege, ik heb me nog redelijk gered.
Er waren wel grote verschillen in NL, hier in het zuiden was het structureel minstens 5 graden warmer dan op Texel, daar had ik best de maand mei willen doorbrengen :)

Bredanaar - 05-06-’18 14:37
IemandUitDeRandstad

Ja ronduit vreselijk was het wel, om het in 1 zin te beschrijven. 18-20 graden als minimumtemperatuur in mei al?! Dat ging mij ook veel te ver, zeker als dat eigenlijk de normale maximum temperatuur hoort te zijn voor overdag voor die tijd van het jaar. Normaal krijgen we dat soort tropennachten in juli een aantal keer, maar in mei al? Ik waan me al sinds half april in juli. Het voelt totaal niet alsof we in de lente leefde. Het weer hebben ze nog eens negatief aangepast. De hitte houdt tot zondag aan en begint vandaag weer. Met vandaag en morgen zeer hoge temperaturen. In het weekend nog steeds zomers heet met 25 graden en meer. Vanaf maandag krijgen we normaal weer wat bij deze tijd van het jaar hoort. Voor hoelang dat duurt. Ik heb snel begin deze week iets leuks ondernomen omdat de temperatuur het een keer toeliet. De rest van de week zat dat er niet in. Maar ik moet zeggen dat vanaf het moment dat de zon ging schijnen je wel meteen lichamelijk moe werd want die zon was me daar heet. In 20+ voelt die zon al zo heet aan zonder wind. Een hekel aan de zomer en deze tijd van het jaar zal ik altijd wel houden. Het lange licht blijven vind ik ook helemaaal niks.

IemandUitDeRandstad - 06-06-’18 10:54
annelies

er wordt ook wel gespeculeerd – mooie zomer is een slechte zomer….

annelies - 06-06-’18 13:55
Rita

Het was me inderdaad een maand mei. Temperaturen ‘s nachts die je normaal ergens in juli of augustus hebt en overdag een warme en kleffe hitte. Ook in België waren er grote verschillen in temperatuur. Aan de kust gaven ze soms 16 of 18 graden door de zeebries (ben er niet geweest) maar waar ik woonde was het dan 27 graden. De dieren hadden er ook veel last van. Ik hoop echt dat we in juni maximum 22 graden krijgen maar dat zal wel ijdele hoop zijn. Ik merk ook dat heel wat infrastructuur hier gewoon niet gemaakt is voor warme temperaturen die lang aanhouden. Wissels van trams die verbogen door de hitte, gaten in het wegdek, bussen die rijdende ovens zijn, scholen waar het binnen 30+ is enz …

Rita - 07-06-’18 20:57
Esther

Ze hebben bij Weeronline ook een stuk staan over mooie lente, slechte zomer. Een hele analyse over als het een mooie lente is, dat we dan een slechte zomer krijgen. Ze zeggen dat er 60% kans is op een normale zomer, 30% kans op een slechte zomer en 10% kans op een mooie zomer. Volgens mij hadden we vorig jaar ook al in mei zomerse temperaturen en was de rest van de zomer ook warm. Persoonlijk hoop ik op een normale zomer, dwz temperaturen rond de 22 graden. Vind het soms wel lekker om even in het zonnetje te zitten, maar temperaturen boven de 25 graden trek ik niet. Dus afwachten wat het wordt. Gelukkig hebben over twee weken alweer de langste dag erop zitten.

Esther - 07-06-’18 22:04
Marian

Het is niet super warm hier in zeeland maar het is wel klam.Maar gelukkig dringt het nog steeds niet me huis binnen.Zie wel enorme temp verschillen,hier rond de 22C en in limburg 29.

Marian - 07-06-’18 22:07
annelies

0450 uur wakker van de snerpende vogels. kan niet wachten tot het winter wordt dan is het pas 0850 uur licht in december heerlijk !

annelies - 08-06-’18 09:11
IemandUitDeRandstad

Ja marian je hebt echt geluk gehad steeds. Steeds viel net zeeland erbuiten en die gebieden vlak langs de kust. Ik zat helaas steeds net in het horrorgebied. Gisteren was het bij mij gewoon 27/28 graden met zon. In het hele land was het wel minimaal 27 graden geworden gisteren tot 30 graden aan toe. Zelfs de wadden hadden 25 graden. Dus je had echt geluk. Vandaag t/m maandag worden weer benauwde dagen met ook vrij hoge temperaturen. 23/24 graden in mijn woonplaats en hoe verder je naar het oosten gaat hoe hoger de temperatuur. Volgende week krijgen sinds lange tijd een paar dagen normaal weer. Ik had ook niet verwacht dat het normaal zou blijven want vanaf vrijdag word het alweer opnieuw warmer. Hopelijk tijdelijk omdat het niet door een oostenwind lijkt te komen.

IemandUitDeRandstad - 08-06-’18 11:23
Franca

Ik heb moeten worstelen om de maand mei door te komen. Vooral zeer slecht slapen en warmte uitslag wat me plaagde. Ook hier Zuid Oost Brabant altijd warmste plek. Ik vraag me af of anderen realiseren dat er echt iets mis met het weer ? Of kan het ze niks schelen en denken ze alleen aan zon ? Inderdaad onze infrastructuur is niet berekend op een Zuid Europees klimaat. Wij hebben grote ramen en isolatie die de kou moet buiten houden. Kou die er al vele jaren niet echt meer is geweest, met een paar vriesdagen per jaar. In de toekomst kan men beter denken aan een ingebouwde airco in appartementen. Mijn airco draaide afgelopen weken heel erg veel, en dat kost ook veel geld en energie. Ik ben gestopt buiten dit forum om met andere over de ongemakken te praten. Ik praat tegen dovemansoren, en zal moeten accepteren dat de meerderheid dit lekker vindt. Ik wou dat ik dat ook had, zou mijn leven een stuk makkelijker maken. Voor mij is dit de ergste straf, leven constant in een hitte. Misschien is het aangeboren of functioneert het anders in mijn lichaam. Ben benieuwd naar de reacties van anderen. Waarom zijn wij anders ?

Franca - 08-06-’18 13:35
annelies

dacht we midden nederland pas ns 1800 uur zon hadden. de ellende is er inmiddels al weer twee uur. morgen geen regen en onweer maar die verrotte puntje puntje zon en volgens weeronline weercijfer ACHT ! Dw veganistische bbq (zelf flex tariër) waar ik toch al mn twijfels over had maar af gezegd weer, geen zin in die zon en 25 graden ‘gezellie’te gaan doen omdat het eerst bewolkt met ev. regen zou zijn en nu opeens weercijver acht en zon overgoten. HOU OP ZEG> dan maar kluizenaar. echt geen zin ! blegggnh

annelies - 09-06-’18 11:23
IemandUitDeRandstad

Nou van die koelere periode blijft niks meer over. Eerst zou het een week rond de norm zijn en toen nog maar 3 dagen. Nu is dat nog maar 2 dagen. De dagen erna komt de wind weer meteen uit het zuidwesten waardoor we weer temperaturen van 23 graden krijgen wat net op de grens ligt voor mij met zon erbij. In het zuiden en oosten word het gewoon zomers met 25 graden. Ik had gehoopt op normaal weer nu we van die oostenwind af zijn. Ik ben nu meer dan ooit bezig met aftellen tot dit horrorseizoen over is. Na deze maand nog 3 rotmaanden te gaan. Waarbij september hopelijk normaal verloopt.

IemandUitDeRandstad - 09-06-’18 11:23
annelies

en dan bedoel ik ‘gezellie ‘ omdat we toch opeens een HELE ZONDAG volop zon krijgen ipv bewolking en of miezerregen ! ____________dit is een aanvulling op mijn zojuist geplaatste bericht _________________________________

annelies - 09-06-’18 11:29
Marian

Franka ik denk zelf dat het een soort lichamelijk defect is.Dan bedoel ik puur en alleen het niet tegen de warmte kunnen en niet de hsp die sommige erbij hebben.Je huid meet de buitentemperatuur en je lichaam reageert dan door te gaan zweten waardoor je huid afkoelt en ik denk dat er bij mij en jullie daar iets fout gaat.Van de week las ik een bijzondere balangrijke tip gedaan door een professor die uitlegde dat het moeilijk slapen is in een warme slaapkamer dus de tip was:Houdt de slaapkamer koel.Dank u wel meneer de professor want ik was zelf nog niet op dat geniale idee gekomen.Maar als je inderdaad slecht gaat slapen door de warmte omdat je je slaapkamer niet koel krijgt zoals sommigen dan krijg je door slaaptekort problemen die dan mee gaan spelen zoals een kort lontje.Deze week kwam ik een vrouw tegen die ineens zegt dat ze het heerlijk weer vond terwijl het 18 C en ze bleek dus ook geen zomerliefhebber te zijn en dan is het heerlijk te weten dat iemand je voor de volle 100 % snapt.En de volgende dag toen het warm was zeiden twee blije kippen in de winkel tegen elkaar dat ze maar moesten gaan genieten van het mooie weer,ja hoor.En een dj op de radio zei dat het lekker plakkerig was,snap niet wat er lekker is aan plakkerig maar ja.Ik hoor alleen het weerpraatje op de radio en niet op tv en kijk op zeelandnet voor de temp voor de komende 5 dagen en kan die ook op 10 dagen zetten maar snap de zin niet van het weten dat het over 10 dagen misschien 30 C wordt want in die 10 dagen kan er veel veranderen.En die zogenaamde vrienden die roepen dat je maar moet genieten van het mooie weer moet je gewoon de deur uit trappen dat zijn geen vrienden want die accepteren jou niet zoals je bent,dus weg ermee.Er blijven altijd mensen over die het misschien niet snappen maar wel accepteren en respecteren.

Marian - 09-06-’18 13:03
<span class='registered'>Jezebel65</span>

Erg blij dat ik dit forum gevonden heb! Zelf heb ik op Facebook een groep voor mensen met een zomerdepressie maar dat is internationaal en toch vooral mensen uit Amerika. Daar is het al iets meer door gedrongen dat het daadwerkelijk bestaat! Hier word je nog niet echt serieus genomen….dat is mijn ervaring althans?

Jezebel65 - 09-06-’18 13:54
prikkelbaar(s)

Jaaa, dat slecht slapen breekt mij ook op. Ik heb sowieso al vermoeidheidsklachten en heb echt lange nachten nodig. 8 uur minimaal en soms een stuk langer. Lukt gewoon niet in de zomer. Ondanks mijn slaapmasker en oordoppen kom ik vaak niet verder dan 6 a 7 uur slaap. Daar functioneer ik erg slecht op. Ik probeer maar om me er niet druk over te maken want dat kost ook energie. En ik heb het toch niet in de hand. Had ik dat wel dan kwam er nu een week regen met 15 graden, kan iedereen weer even op adem komen.

prikkelbaar(s) - 09-06-’18 14:01
Rita

@Franca: Jarenlang had ik geen last van de hitte! Dat dacht ik tenminste! Maar ik verhuisde 5 jaar geleden naar het platteland en toen kwam ik al vrij snel tot het besef dat ik de warme dagen eigenlijk altijd grotendeels al in gebouwen met airco doorbracht. In een stad als Antwerpen heb je op heel veel plaatsen airco. Ook in tavernes en andere eetgelegenheden. De metro is koel omdat hij diep onder de grond ligt enz … Ik ging altijd al naar de koele plaatsen maar stelde me er geen vragen bij. Waar ik nu woon heeft 1 supermarkt airco en verder is hier niks. Het openbaar vervoer heeft hier in 3 van de 4 bussen geen airco want dat wagenpark is sterk verouderd. Zelfs de treinen van Kapellen naar Antwerpen hebben geen airco. Dat zijn oude treinen. Ik woon dan ook nog eens in een appartement onder het platte dak. De laatste weken heb ik heel erg vaak op bed gelegen omdat ik gewoon doodop ben. Binnen is het nu ook weeral 27 graden. Ik zit met dikke voeten en de bloeddruk is zeer moeilijk onder controle te houden als je moet leven in die temperatuur. Ik deed ook altijd uitstapjes of ik hield vakantie in juni en september. In de zomer is het te heet en ik krijg het op mijn heupen van die hysterische mensen. Mijn buurman is vandaag naar Spanje vertrokken en ik vroeg hem waarom hij niet naar Zweden of Noorwegen vertrok? Fijnere temperaturen en minder volk. Hij bekeek mij of ik van Mars kwam! Ik heb jaren geleden een groot deel van mijn vakantie in Italië alleen op mijn hotelkamer in de airco doorgebracht. Ik werd gewoon ziek van de hitte. En de temperaturen die ik daar toen had die hebben we ondertussen hier ook heel erg vaak. Zeker waar ik woon (tegen Noord-Brabant aan). Ik merk wel dat de zonnekloppers/zomerfanaten vaak een karakter hebben dat niet bij mij past. Dat heeft niks met de hitte te maken maar die mensen hun aard verschilt danig van mijn aard. Waarschijnlijk erger ik me daarom vaak dood aan die mensen. En zij ergeren zich aan mij. In de periodes dat ik actief ben (winter en op koele dagen) zitten zij vaak binnen of ze liggen tot na de middag in bed omdat ze een hekel hebben aan het weer en in niks zin hebben. Ik tel nu al af naar september want de warmste periode moet nog komen. Waar Marian woont was het idd. lekker koel (idem hier in de kuststreek) maar hier is het meerdere dagen per week ruim boven de 30 graden in de zon en 27, 28 graden in de schaduw zonder wind of een zeer klein briesje dat je amper voelt. Ondertussen zie je hier ook de gevolgen. Meer sterfte onder bejaarde mensen die al gezondheidsproblemen hadden.

Rita - 09-06-’18 20:01
Annelies

Binko lag lekker in op zijn matras verder te slapen nadat we vanmorgenvroeg al uit waren geweest, opeens gaat dat beest snuffelen bij zijn poot. Ik schuif binko aan de kant en er ligt een dik bolletje, wanneer ik het op het vynil gooi, gaat dat ding kruipen. GVDamme .. DAT IS 1 van de 100.000 redenen waarom ik de zomer haat !! een gore vieze vette teek op arme kleine binko. Zelf heb ik ook zo een gedrocht op me gehad ik 2014, toen had ik ook nog zo een rode kring. OMG nu voel ik helemaal de hele dag vlooien vliegen mieren teken bednijten en andere
klein gedrochtige diersoorten… en een ander maar juichen dat het zomer is, alllllllsssjjeeeblllieeeeeeeefft zeg !!!!!!!

Annelies - 10-06-’18 09:18
annelies

die takketeek is geeindigd met een harde mep van een mok zodat dat ding niet alsnog zijn kans kans afwachten op een volgende poging.
maar weer ODD stofzuigen vandaag, ik doe al niet anders, maar straks weer een superronde . kan niet wachten tot het winter is !!

annelies - 10-06-’18 09:24
Marian

Zie de verwachtingen tot en met donderdag en dan amper temp tot 19 C.Dat ziet er goed uit.Nog 11 dagen en dan hebben we de langste dag gehad maar helaas begint de zomer dan pas echt goed net zoals de winter pas eind december begint.Maar tot nu toe weinig te klagen gehad op een warme dag soms na.

Marian - 10-06-’18 22:00
IemandUitDeRandstad

Ja marian ik zou de zomer wel doorkomen in jouw woonplaats. Maar helaas ik woon wat dieper landinwaarts dus ik heb wel echt heel erg afgezien. De blokkade van dat hogedrukgebied bij Scandinavië is eindelijk opgerot. En Spanje begint weer normaal weer te krijgen zoals het bij hun hoort te zijn. Wij hebben weer ons normalere weer met zon en wolken en soms wat regen en normalere temperaturen. Maarja helaas hield die blokkade nu pas op in juni, want normaal in juni begint de echte zomer pff. Dus hebben we dubbel zomer. Welkom jezebel65, het zomerweer in Amerika kan je ook niet met Nederland vergelijken. Zelfs in het noordoosten heb je daar al letterlijk iedere dag 25+. Nergens in Amerika ben je veilig van mei tot oktober. Zij hebben het echt erg als zomerhaters. Ja San Francisco blijkt behoorlijk mild te zijn in de zomer. Zou je niet verwachten in California maar in San Francisco is het steeds rond de 20 graden en vaak daaronder. Beter dan in Nederland dus.

IemandUitDeRandstad - 11-06-’18 00:59
prikkelbaar(s)

Annelies (en alle anderen die ooit gebeten zijn door een teek), pas alsjeblieft goed op! Hoe lang kreeg je antibiotica na je tekenbeet? Ik heb 13 jaar geleden ook een rode kring gehad na een tekenbeet. Ik kreeg twee weken antibiotica, het standaard protocol.
Acht jaar later kreeg ik ineens heftige cognitieve en mentale klachten, lyme bleek destijds niet afdoende behandeld. Na een nieuwe, lange antibioticakuur wel redelijk opgeknapt, maar heb nog wel klachten. Waaronder erg gevoelig voor prikkels, zoals zonlicht dus o.a.

Als je een korte antibioticakuur hebt gehad (korter dan zes weken) zou ik je dringend adviseren contact te zoeken met een ILADS arts voor advies. Zeker als je klachten hebt (die klachten hoeven niet lichamelijk te zijn, ik heb amper fysieke klachten van lyme)

prikkelbaar(s) - 11-06-’18 09:40
erica

Welkom Jezebel65,

We krijgen even lucht. Nu maar hopen dat dit de zomer was en we niet nog meer krijgen, maar ja, dat zal wel een droom zijn.

erica - 11-06-’18 13:27
annelies

AAN FRANCA – hier mijn 22 (van de 101 en
nog wat) punten die mij dwarszitten aan de zomer in antwoord op je vraag waarom wij anders zijn

1 de chronische pijn in mijn hoofd
2 pijnlijke geirriteerde ogen waardoor de hoofdpijn ontstaat
3 het betweterige van de zomerliefhebbers dat als je maar een tabletje daarvoor slikt alles over is
4 dat je door die rot chemische troep nog slomer lamlendiger ellendiger en vermoeider wordt daar schijnt de logica in het brein van de zomertoppers te ontbreken
5 inderdaad Rita, die idiote zomerkakels zo andere bij de supermarkt, bah wat doen die overdreven
6 de koppen van de zomerfanatieken als het even regent, jeetje zeg je zou denken dat het hele jaar regen onweer en sneeuw is… zielig hoor.. hier wordt je ook al depressief van, van dit aangezicht ..
7 die vieze mieren, teken, muggen, vliegen, enzovoort enzovoort
8 werken in een heet plakkantoor waar ook al de hele dag de zon op schijnt
9 terug van je werk in een snikhete ford ka waarin het zo heet is dat de airco van overspannenheid het laat afweten
10 mannelijk nederland, overdreven in een kort broekkie.. en klepperslikkers – trek een normale broek aan, we lijken net dames
11 zweten, stinken naar zweet, nat in je nek zodra je maar even wat doet
12 de felle zon waar je al meteen moe van bent binnen vijf minuten
13 de overdreven veel zonuren waar iedereen ‘happy’ van wordt
14 gekrijs en geschreeuw tot 000 uur s nachts, waar is de buurtagent? ow die vind het klaarblijkelijk ook normaal bij zonnige dagen
15 mensen die maar blijven vertellen dat ZIJ dit weer lekker vinden. als wij dat gaan doen met onweer en regen, krijgt de GGZ het nog drukker ..
16 gekijk en geloer naar vrouwelijke lichaamsdelen
17. als een rare idioot worden aangekeken als je zegt je binnenblijft met de gordijnen dicht
18. vanaf 0430 uur krijsende vogels waarvan je wakker wordt omdat je raam openstaat voor frisse lucht
19. van 0500 tot 2200 uur zon zoveel mogelijk, veel meer dan de jaren 80 en 90
20 dat opgefokte en oververhitte geshit in het verkeer
21 de arrogantie dat er gedacht wordt er nog een superzomer volgt, inclusief nazomer tot november
22, het sociale opgelet en geroddel in de buurt wat tien keer erger is dan in de winter

ik erger mij rot net als jij

annelies - 11-06-’18 15:51
annelies

klepperslikkers is KLEPPERSLIPPERS

annelies - 11-06-’18 15:52
annelies slot

AAN PRIKKELBAAR>
hoi, nee ik heb maar voor 1 week antibiotica gehad en in die tijd dronk ik wel elke dag wijn, omdat mijn vader toen zwaar gehandicapt overleden was. sinds die tijd heb ik, een x aantal kronkels erbij gekregen, want ik heb ook wel eens het idee dat de lyme invloed heeft gehad op mijn cognitieve gedachten. vroeger vond ik namelijk niet zo heel erg zon en hitte, vervelend, maar niet hinderend. tegenwoordig is dat wel anders.. als ik jouw verhaal zo lees, moet ik misschien nog eens terug naar de huisarts.. bedankt

annelies slot - 11-06-’18 15:58
Esther

Ik verbaas mij er over hoe snel het opwarmd in huis als het zonnetje schijnt. Vanochtend weten af te koelen tot 21,5 graden en toen ik vanmiddag thuis kwam was het evengoed alweer 24,5 graden in huis. Terwijl het bij mij niet eens zo heel er zonnig was. Gelukkig kunnen we deze week weer even bijkomen. Nu maar afwachten wat het weer ons volgende week brengt. Ik heb echt gevoel als of we de zomermaanden er al weer op hebben zitten en dat we al richting september gaan. Maar helaas is dat maar een droom.

Esther - 11-06-’18 16:43
Franca

Ohh Annelies ondanks alle ellende heb ik toch moeten lachen om je berichten. Ik vond het geweldig, dank je wel hiervoor, en alles wat je opnoemt kan ik inderdaad bevestigen. Ik woon ook in een appartement waar de hele dag zon op staat. Je balkon op kan niet want dan word je leven verbrand. Eigenlijk vanaf april tot en met september 27 graden binnen, de warmte gaat er niet meer uit, iets met isolatie. Verhuurder is geweest en heeft eerlijk toegegeven dat er iets mis is met de appartementen in de constructie, dat het de warmte niet meer kwijt kan. Hij raadde me maar aan om airco te nemen, maar voor betalen ho maar. Dit jaar bij de afrekening enorm veel bij moeten betalen vanwege airco. Annelies, je hebt mijn dag goed gemaakt,ik vond het een prachtig bericht. Marian, ik las inderdaad iets dat wij misschien beschikken over minder zweetklieren en letterlijk onze warmte niet kwijt kunnen, dank je hiervoor.

Franca - 11-06-’18 18:47
annelies

vandaag lekker bewolkt. hoe de rest van nederland zijn gezicht trekt is te raden, maar wij hebben even rust. gisteren veel opgeruimd en vandaag twee vuilniszakken incl. een plastic afvalzak weggebracht. geeft een goed gevoel. en zoals we vaker horen in nl- ik hoop DAT DIT WEER zo blijft hoor !! alhoewel 90% nl dan bedoelt constant ons sonnnnuutjjjuhhh (zon) maar voor mij geldt Zo snel mogelijk een echte herfst en winter, net als vroeger ( jaren 80 en 90!) geniet van deze dag mensen,

annelies - 12-06-’18 09:15
prikkelbaar(s)

Annelies… sterkte nog met het overlijden van je vader!

Als je maar 1 week antibiotica hebt gehad na een rode kring (onverantwoord van je huisarts, veel te kort!!) dan is het voor mij 1 + 1 = 2. Zeker in combinatie met wat je schrijft over je cognitieve functioneren (herkenbaar). Al kan ik het net niet met 100% zekerheid zeggen, ben helaas geen arts.
Zo begon het bij mij ook. Lichte cognitieve klachten en wat heftiger qua emoties, sneller overprikkeld. Die cognitieve klachten werden ineens heel heftig en hoewel ze nu weer verbeterd zijn (dankzij een infuus met antibiotica) staat het me inmiddels wel behoorlijk in de weg in studie en werk. Zorg dat jij niet op dat punt komt. Hoe sneller je erbij bent hoe beter.

Je kan naar je huisarts gaan maar die gaat je waarschijnlijk geen extra antibiotica geven en/of die wil eerst een onbetrouwbare bloedtest afnemen. Als er niks uit komt heb je pech.
Misschien helpt het wat als je hem/haar dit artikel laat lezen: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171213143613.htm

Mijn advies: vraag een doorverwijzing naar een lyme-arts (lymepoli schijnt een afrader te zijn, daar hoor ik heel veel slechte verhalen over). En blijf ‘shoppen’ tot een arts je verder wil helpen. Of naar een ILADS arts, daarvoor is geen doorverwijzing nodig. Kun je zelf een afspraak mee maken.

Je kan wat meer lezen over neuroborreliose (veroorzaakt door borrelia garinii), misschien herken je dingen.
Als je op Facebook zoekt op de groep lyme teek care… dat is een fijne facebookgroep waar mensen misschien nog meer advies voor je hebben.

Geniet van deze bewolkte dag!

prikkelbaar(s) - 12-06-’18 10:48
annelies

aan prikkelbaar- ik zal er achteraan gaan en je hoort nog.
aan de rest- jeetje zeg, loop ik naar mn auto vanmorgen rent er een buurvrouw op me af “erg heh zozozzooooo koud heh en morgen wordt het maar twaalf graden ! erg hoor ! ik vind dit niets !” daar gaan we weer, er is even geen SON (zon) vanaf 0500 uur en geen 30 plus graden. O O O inderdaad wat hebben we het moeilijk, dat zie je ook als je naar het dorp fietst, ow wat komen wij te kort zeg, moet je die gezichten zien… wat is dat voor een land, vraag ik me voor de honderdste keer af..

annelies - 12-06-’18 11:24
annelies

aan franca- blij ik je aan het lachen heb gemaakt, dat doe ik graag :) !

annelies - 12-06-’18 11:26
Marian

Deze week zijn de temperaturen onder het gemiddelde van deze periode normaal gesproken dat blijft dus genieten voorlopig.Dan hebben we even geen last van het zweetklierentekort :-)

Marian - 12-06-’18 13:46
erica

Genieten mensen!

Ik zag vanmorgen een vrouw met een jas aan en een dikke wollen sjaal!

IK dacht dat niets mij meer kon verbazen, maar dus wel.

erica - 12-06-’18 15:17
IemandUitDeRandstad

Mij maakte je ook aan het lachen Annelies. Met die opmerking over mannelijk Nederland in hun korte broekies met klepperslippers. Ik weet precies wat je bedoelt en ik stoor me ook zo daaraan. Vandaag heerlijk weer en morgen ook nog. Het is amper 16 graden heerlijk! We zullen hierna moeten wachten tot oktober voordat het weer zulk weer word. Of hopelijk september al.

IemandUitDeRandstad - 12-06-’18 15:18
annelies slot

nou die buur van mij is in de war geweest met haar maar twaalf graden, bdat is de minium temperatuur. gut we zien even een wat minder aangenaam getalletje op buienradar en we zijn klaarblijkelijk de weg kwijt meteen, denken ze dat het d e hele dag morgen 12 is.

annelies slot - 12-06-’18 15:33
IemandUitDeRandstad

Nou van dat frisse weer kon ik nou niet echt wat merken vandaag. Vandaag heb ik me weer kapot gezweet vanwege die Zon! Het was ook zonkracht 7 vandaag en dat heb ik echt wel gevoeld. Het voelde echt wel als ruim boven de 20 graden aan en bijna nergens schaduw te vinden waarin ik kon lopen. Binnen is het nog altijd heel erg warm zeker vanwege de zon die de temperatuur steeds laat oplopen. Volgende week worden de temperaturen volgens de norm of we krijgen zomerse hitte van 32 graden volgens het knmi. Ik zie wel wat er gebeurd en hoop dat het gewoon normaal blijft.

IemandUitDeRandstad - 13-06-’18 17:57
Kerstvrouw

Wat is dit fijn om te lezen, mensen die echt niet van de warmte houden! Ik dacht soms ik ben gewoon een soort buitenstaander op deze planeet. Maar gelukkig vond ik deze site. Fantastisch. Net zoals het weer nu. Graadje of 20 met wat bewolking en af en toe een buitje!

Kerstvrouw - 14-06-’18 18:33
IemandUitDeRandstad

Zo ik heb weer even tijdelijk normaal kunnen leven nu. Het warme zomerweer keert haverwege volgende week weer terug met ruim 27 graden zag ik al. Hopelijk waait het dit keer sneller over omdat het geen oostenwind is. Juni is in ieder geval al nietzo erg meer als mei dit jaar. Minder horror dan mei. Een paar keer zomerse temperaturen is voor juni normaal helaas. Vandaar dat het in m’n lijst meest gehate maanden staat. In juni,juli en augustus is hoog zomerweer normaal vandaar dat ik dat normaal gesproken de ergste maanden vind. Maar mei dit jaar was erger dan ik ooit heb meegemaakt.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’18 11:55
annelies

vannacht 0035 wakker gekrijst door uitgaande dronken rijpe pubers en vanmorgen 0745 alweer dit maal door naar voetbalgaande kindjes.
wat is de zomer toch fijn heh mensen dat het maar voor altijd zo mag blijven 12 maanden lang en het liefs ook nog 24 uur zon, ipv die 17 uur per dag.. nooit meer regen, herfst of frisheid, alleen klef en zon.. IK HOOPZ HET , werkelijk !!

annelies - 16-06-’18 08:51
annelies

voortreffelijk weer vandaag en gister,

annelies - 17-06-’18 16:54

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)
Even een extra bescherming om spam te voorkomen! Schrijf het getal niet als getal, maar als woord (in kleine letters)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.