« Wat is er mis met... | Home | Stoom afblazen »

En klaar...

Donderdag 03 Mei 2018 at 11:54 am.

De zomer is alweer vroeg begonnen. Veels te vroeg en veels te warm. Met records die verbroken zijn in April qua hoogste temperaturen in 60 jaar of sinds de begin van de meting. Het zijn rare tijden en het is dan ook vreemd om te horen van de meneer van het weerbericht dat het 'komende week weer frisser wordt', terwijl de aangekondigde temperatuur eigenlijk precies de goede temperatuur is voor de tijd van het jaar. Het is en blijf jammer dat het altijd warmer moet volgens de mensheid, terwijl we zien dat de gevolgen (met een storm windkracht 11 begin dit jaar bijvoorbeeld) steeds grotere impact gaan krijgen.

Gaat het dan niet goed? Op lange termijn is het afwachten wat we kunnen doen, maar op korte termijn moeten we bijdragen wat we kunnen bijdragen. Dus ik let op de carbon footprint van mijn huishuiden, trek de stenen uit mijn tuin zodat het water weg kan lopen en ik probeer me niet druk te maken. En dat wens ik iedereen toe... blijf adem halen, verlochen jezelf niet en doe wat je kan doen. En leg je neer bij wat je niet kan veranderen. En dan ben ik even klaar!

119 reacties

annelies

het blijven ademhalen is soms moeilijk, P. als je de voorspellingen ziet van 30 c vanaf april.
daarnaast de pikkezon, 11, 12, 13 uur op een dag. gelukkig zag ik dat het begin volgende week waarschijnlijk weer wat dagen regent!
bedankt, voor je tekst bovenstaand.

annelies - 03-05-’18 21:15
IemandUitDeRandstad

Ja niks aan toe te voegen eigenlijk aan de nieuwe aanhef. De zomer is inderdaad veel te vroeg en veel te warm begonnen. Dat is ook precies waar ik me zo aan stoor, dat ze zeggen dat het weer frisser word of fris weer terwijl het bij de normale temperatuur hoort voor de tijd van het jaar. En dat het altijd maar warmer moet en zo warm mogelijk. Als het dan zover is merk je toch dat de meeste mensen die koelere dag met 22 graden lekkerder vonden dan toen het 25 graden was. Me bij het warme weer neerleggen is iets wat ik niet echt doe maar ik kan er niks tegen doen dus ik ‘onderga’ het altijd en probeer het te overleven. We krijgen nu zoals ze het nu zeggen 3 rotdagen. De zondag maandag en dinsdag worden 3 hitte dagen. Vanaf woensdag word het weer beter maar is het nog steeds 23 graden. Vandaag en morgen vallen nog mee, al is dat ook ver boven de norm en die strakblauwe felle lucht met die superfelle zon vind ik maar niks. Alleen met vrieskou kan ik dat waarderen.

IemandUitDeRandstad - 04-05-’18 11:39
erica

Ik houd mijn footprint ook strak bij. Heb vetplanten onder het buitenraam gezet, dicht tegen de muur. Ik zit op het zuiden en zij absorberen veel warmte. Alle beetjes helpen. En ook wat tegels eruit gehaald. Ik probeer het ook zoveel mogelijk te dragen, maar leuk is anders. We krijgen maar zelden nog een mazzeltje, zoals een kwakkelzomer. Maar wie weet….blijveen hopen!!!!!

erica - 04-05-’18 15:23
IemandUitDeRandstad

Zo ik heb vandaag nog 2 mensen horen zeggen: lekker weer he? Die ander zei: ja zolang het niet warmer word dan dit is het lekker! Zo dat had ik niet verwacht. Is wat meer mensen die niet van dat warme weer houden. Ze geven voor mijn woonplaats al 28 graden op dinsdag en maandag 27 blehh. Word bloedheet binnen dan. Dan word de 30 graden alweer gehaald lokaal in het zuiden. En ja ik moet dinsdag naar buiten.

IemandUitDeRandstad - 04-05-’18 20:16
Annelies

nog 7 weken dan zitten we op de helft van het jaar, week 26.
de zomerliefhebbers vinden de tijd veel te snel gaan, want de tweede helft van het jaar houdt toch (heerlijk————) in dat we kortere dagen krijgen en naar de winter gaan.
een vriendin jammerde nog dat de maanden juli en augustus tegenwoordig ‘regenmaanden’zijn!!
geen idee waar ze het over heeft, want vorige jaar gewoon 200 zonuren, maar laten we het hopen het een regenzomer is, ik wil ook wel eens huppelend de zomer door, net als de meeste winterhaters afgelopen jaren een flauw wintertje hadden (muv feb. 18)… laat maar lekker regenen hoor, we komen niets te kort. nu ook weer een week weercijfer tien. wanneer is het een week weercijfer vier in de herfst_ nog nooit meegemaakt beetje ontzettend jammer ! maar nu zijn wij aan bod, eens een tegervaller van de zomer (maar helaas dit vind nl ieder jaar, ondanks zonnigste jaren gemeten …)

Annelies - 05-05-’18 10:55
annelies

wake me up when its all over… (ode aan avacii)
https://www.youtube.com/watch?v=5y_KJAg8bHI

annelies - 06-05-’18 01:21
IemandUitDeRandstad

Ongelooflijk dit en triest dit! Dit is al de tweede keer dat het bij ons in Nederland warmer is dan in Barcelona. En ook nog is vlak achter elkaar. Eerst half april hitte wat extreem bizar was en 2 weken later komt de volgende ellende alweer aan wat ook extreem bizar is voor de tijd van het jaar. Nederland heeft tegenwoordig het weer van zuid Spanje of noord Afrika en daarbij overdrijf ik niks. Deze ellende duurt nog tot donderdag want woensdag word het ook nog snikheet. Als het ieder jaar op deze manier moet of nog erger word kan ik hier niet blijven leven.

IemandUitDeRandstad - 06-05-’18 18:29
Bredanaar

Als je een beetje om je heen luistert merk je toch wel dat een hoop mensen 23 graden warm zat vinden. Van ons mag het nog een stuk minder, maar het is echt niet zo dat de hele wereld “warmer=lekkerder” aanhangt.
Ik ben ook niet meer van plan me er druk over te maken, ik kan er toch niets aan veranderen. Ja, verhuizen misschien, hier in het zuiden is het toch structureel een graad of 4-5 warmer dan bijvoorbeeld op Texel.
De komende dagen koelt het in ieder geval ‘s avonds fatsoenlijk af en daarna weer normale temperaturen. Dus ik maak me er niet druk om.

Bredanaar - 07-05-’18 09:09
annelies

die zon moet eens een week of twee weg blijven. die komt me echt mn STROT uit. winter is ook maar een klein dagje sneeuw en als het kou is, dan is het helder
maar ook middels mijn nieuwe baan, ben ik er achter- if you cant beat them join them, de zomersukkels…
ze staan je toch aan te kijken of je gek bent als je dit niet ‘leuk ‘vind. zomer drie maanden van te voren..
NOU, GEWELDIG HOOR !

annelies - 07-05-’18 15:12
annelies

zucht en dat gedoe iedere dag, alsof ze weeekkkkeeen regen achter de rug hebben, elke dag dat zinnetje “vandaag lekker weer !!!¨” ja heheheheh dat is het continue …. minus die twee dagen dat er een maandinhoud regen kwam.. moest je ze dan zien, de wereld leek te vergaan.. gezeik bij de ah tijdens boodschappen doen, dat hun tas is natgeregend en dat ze nou een nieuwe plastic tas moeten aanschaffen omdat die andere is natgeregend!!!! jeetje, zeg. lekker belangrijk als je tas nat wordt…. omg hoe kom ik de tijd door als het iedere dag vijftien uur zon is en de ochtend erop vanaf 530 uur weer inclusief die schreeuwende vogels waar je wakker door wordt getetterd.. …………..

annelies - 07-05-’18 15:21
annelies

in afrika SMEKEN ze om regen en hier mag het niet meer REGENEN alleen maar IKKE_LEKKER_WEER

bleehhhgggffff blurpppp

annelies - 07-05-’18 15:22
eindelijk / het slotbericht door Annelies

en dan nog klagen, midden nederland, dat we moeten sproeien, en dat het wel heeeeeelll erg droog is.. gut a gut, en WTF zijn we nu zo DIEP met die kop in het zand gekropen dat we nog steeds niet door hebben dat DIT niet NORMAAL is !!!!!??????? of zijn dat alleen de mensen van zomerdepressie, wij, die snappen wat er speelt… nederland is volgens mij over tien jaar uitgedroogd, maar goed, als er maar continue zoveel mogelijk zonnuuuttthjuh is.. ik wou ik terugkon naar 1980, toen waren ze nog met andere dingen bezig dan hitte en zonrecords,, ach ach

eindelijk / het slotbericht door Annelies - 07-05-’18 15:28
marian

vandaag is het nog vies warm en daarna koelt het gelukkig weer wat af.

marian - 08-05-’18 15:19
annelies

amersterdam 29 graden, chicago 19 graden curachoa 27 graden bangkok 32 graden madrid 27 graden en kaapstad 16 c.

HET IS GVD op bankgkok na bijna het heetste land op de wereld.

ieder uur word ik GEKKER en dichter aan een INTERNE AFDELING zonder ramen en veel AIRCO toe, zonder personeel die krijst IKKE LEKKER.

d

annelies - 08-05-’18 15:34
IemandUitDeRandstad

Ik had vandaag weer een aanvaring met ****mensen vanwege de hitte. Ik dacht ergens heen te kunnen waar ik geen last heb van die rothitte omdat ze daar airco hebben maar ze benutten het niet. Ik vroeg of de deuren aub dicht mochten en dat de airco anders niet werkt. Nou moest je die gezichten eens zien zeg, alsof ze m’n bloed konden drinken. Omdat ik klant was deden ze het maar ze deden alleen de deur dicht waar ik in de buurt zat. De andere deur lieten ze open. Ja en daar heb ik nu dus hoofdpijn van. Ze deden eerst vriendelijk tegen me maar vanaf het moment dat ik dat vroeg werden ze ineens van vriendelijk onvriendelijk en ontzettend onbeleefd. Weer een enige ervaring gehad vandaag zeg uhumm. Ik ben dit echt spuugzat! En ik ben niet meer aanspreekbaar. Ik kan me nu ff niet meer inhouden en ik heb net een soort van woede aanval gehad. Morgen hier in het westen minder bloedheet.

IemandUitDeRandstad - 09-05-’18 00:36
annelies

ik heb het zo gehad met alleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnn maar vijftien uur per dag die zon (son op zijn plat nederlands) bleeeeehgggg weer zo een puntje puntje dag .. en maar doen of je het enigszins ´normaal´vind wat scheldwoorden ingeslikt.

annelies - 09-05-’18 09:19
Rita

Ellende idem hier! De zomer is zo onverwachts begonnen (eerste warmte in april) en nu ook weer dat ik me er niet overheen kan zetten. Ik heb me opgesloten omdat ik ook niet aan te spreken ben maar nu is het in huis 26 graden en ik kan niet uit de voeten van de warmte. Tegenwoordig moet ik ook 3 x per week met de bus naar Antwerpen en daar is het ruim 40 graden op want die hebben geen airco en de luiken kunnen ook vaak niet open. Ik kom steeds doodziek aan (koortsaanvallen en me slap voelen). En als je idd. iets met airco zoekt dan bekijken ze je of je een alien bent! Morgen 17 graden (joepie) maar die warmte zal niet zo snel uit huis zijn.

Rita - 09-05-’18 16:22
annelies

hhmm wel veel reacties door mijn persoon geplaatst de afgelopen week, ik dim even een weekje :)

annelies - 09-05-’18 18:12
Franca

Het is 27 graden bij me binnen in het appartement. Ik heb hoofdpijn en voel me super slaperig. Ik heb vandaag weer een potje gehuild, eigenlijk door een paniekaanval van het warme weer en dat we misschien wel 6 maanden zomer hebben per jaar. Dat we eigenlijk in een tropisch oord wonen, zonder harde winters en lange lange zomers. Omdat ik nog heel veel maanden te gaan heb, heb ik gehuild. Op het werk zeg ik niks meer, niet zeuren zeggen ze. Tis toch prachtig weer.

Franca - 09-05-’18 18:40
Esther

Morgen gelukkig weer wat verkoeling. Ik voel me al weer aardig futloos door die hitte.

Esther - 09-05-’18 21:29
erica

Dan het weerbericht gisteravond: Niet getreurd mensen, even een dipje, maar de zon komt terug! Big smile. Vandaag een bewolkte dag voorspeld, maar natuurlijk niet uitgekomen. Fel blauwe lucht, met….ja, raden hoeft niet meer, met zon! Moedeloos wordt je ervan. Het was tien graden te warm. Nu dus weer een slecht voorjaar? En zaterdag krijgen we het weer om onze oren.

erica - 10-05-’18 15:14
Lindsay

@Erica: nog bedankt voor het sterkte wensen (in de vorige post), ben hier alweer een tijdje niet geweest. En een goede tip, vetplanten tegen de muur!
Verder 100% eens met Prozac: probeer je niet te druk te maken met de warmte. Het kost alleen maar energie. Wat heeft het voor zin om te weten wat de temperaturen zijn aan de andere kant van de wereld, of om je te ergeren aan hoe andere mensen de warmte beleven? Bovendien zijn er echt wel heel veel mensen die het liever wat minder warm hebben dan 25 graden. Ik ken niemand die de echte zomerhitte lekker vindt. En zo wel, wat dan nog. Moeten die mensen lekker zelf weten.
De lente heeft mooie kanten. De was kan lekker buiten drogen. Er zijn lammetjes en jonge eendjes en overal groen en bloemen (helaas hooikoorts, maarja). De natuur is mooi.
Vandaag is een goede dag om het huis een beetje af te laten koelen. Morgen weer een dag. Zo neem ik het leven momenteel, dag voor dag. Anders gaat het niet met een depressie. Ooit komt hopelijk weer de tijd dat ook ik me weer druk kan maken omdat het te warm is op het werk (ik mag niet werken nu) of in het openbaar vervoer, of omdat het te warm is om te slapen (door de medicatie ben ik zo moe dat ik een groot deel van de dag slaap). En dat ik weer echt blijheid kan voelen als het stortregent of koud is. M.a.w. mensen, probeer alles een beetje te relativeren en te kijken wat er wel goed gaat.

Lindsay - 10-05-’18 17:07
IemandUitDeRandstad

Pff gaan we nog een week beleven met normaal weer deze periode tot oktober? Want ik zie namelijk dat ze ALWEER die 25 graden afgeven voor begin volgende week. En de hitte zit nog binnen zelfs hier. Mei is tegenwoordig de nieuwe juli geworden. Netals vorig jaar steeds terugkerende hitte de hele maand en juni ook.

IemandUitDeRandstad - 12-05-’18 00:18
annelies

ik ben zo gefrustreerd, ik eerder aankondiging terugneem.
altijd, elke dag opnieuw maar weer dat flauwe weer met die zon of waterson.
daarnaast maar altijd te horen dat een ander IKKE LEKKER WEER heeft, een ander IKKE DIT LEKKER VIND………..blehhhhhhhggggwehhhhhhhhhhh
is dit het leven zo? het ikke lekker weer landje nederland. HERFST en WINTER is een lachertje, een nachtje sneeuw is genoeg.
maar wel voorzomer, hittegolfen, nasomer en zeer veel son en zeer rustig weer in de winter

KOTS K.O.T.S.
waar zijn die stormen in de herfst en voorjaar waar IK IKKE van opknap? Ik ga ook eens over IKKE kletsen, net als de rest in dit land.
DUS – storm is IKKE lekker vanadf nu, maar het is alleen nog sonnnuuuuuthhhujjuhhh in nl en welke storm? de herfst is de F*&R$$$#$king NAZOMER argghhh

annelies - 12-05-’18 10:56
IemandUitDeRandstad

Het is hier binnen nog steeds te warm om iets te kunnen doen. M’n normale dingen dus. En de volgende portie hitte komt er gewoon weer aan!! Vandaag alweer 24 graden, morgen hebben het midden oosten en noorden zomers warm weer, maandag 26-28 graden, dinsdag 26, en woensdag kan het ook nog tot 23-26 graden worden. Gewoon een kopie dus van vorige week. Heb je ff 2 koelere dagen ertussen. Afgelopen donderdag en vrijdag was goed te doen. Het lijkt erop dat die zomerse hitte iedere week terugkeert netals vorig jaar. Mijn hemel wat een ellende dit. Lente hebben we echt niet meer he in de lente. Het is ALTIJD hoogzomers weer in mei. De hitte is nu zelfs al vanaf half april gestart. En opnieuw moet ik erbij zeggen dat we het hier warmer hebben dan in Barcelona en veel andere plekken die bekend staan als warme gebieden. Mei lijkt wel de ergste maand tegenwoordig. 2016 doffe ellende, mei 2017 nog een grotere ellende. Mei 2018 lijkt hetzelfde te verlopen.

IemandUitDeRandstad - 12-05-’18 11:52
Marian

Ik leef nu ook met de dag en elke dag is er weer eentje dichter bij de winter gelukkig.Je kan jezelf ook gek lopen maken bij het idee dat het tot oktober 30 C is elke dag,dan heb je volgens mij geen leven meer.Er zitten genoeg koele dagen tussen maar als je dan gaat denken dat het weer warm wordt kan je ook niet genieten van de koelere dagen en dat is heel jammer.

Marian - 12-05-’18 13:43
Marian

Vandaag is het afhankelijk van waar je woont.Hier in zeeland is het amper 18 C terwijl het in het noordoosten tot 25 C is.

Marian - 13-05-’18 11:30
erica

Dank Lindsay voor je bericht. Ik ga minder posten en me niet meer druk maken. Ik ga de warmte met verve dragen, dat is beter voor me. Ik had al meerdere berichtebn gelezen dat het gewoon geen zin heeft om alles maar op te merken. Ik sluit me er vanaf, wanneer dat kan.

Sterkte met je gezondheid.

erica - 13-05-’18 14:27
IemandUitDeRandstad

Vandaag 20 centimeter sneeuw gevallen ergens in Frankrijk. Nog zuidelijk ook in de buurt van Lyon. Om maar aan te geven hoe erg het weer van slag is. Had daar wel graag willen zijn. Vandaag was het heerlijk fris weer. Morgen weer opnieuw hitte. Ik heb lekker alles open gezet vandaag om het zo koel mogelijk te maken binnen zodat ik extra gewapend ben tegen de volgende hitte aanval morgen.

IemandUitDeRandstad - 14-05-’18 00:57
Bert

Nou met de temperaturen van afgelopen 2 maanden ben ik benieuwd wat de ZOMER gaat doen ? Wordt het dan 35+ ? Tjonge tjonge, en men vindt het kennelijk allemaal normaal, als het nu een dagje onder de 25 graden is dan begint men al te zeuren, niet meer normaal dit klimaat, het kan nooit eens normaal gaan zoals jaren geleden. Wilde mijn huis nog gaan schilderen in het voorjaar omdat het dan nog niet te heet zou zijn maar helaas ben ik er nog niet aan toe gekomen, st elke dag anders van de ochtend tot in de avond pa l in de zon, er is amper een wolkje te vinden, zijn gewoon Spaanse taferelen hier.

Bert - 14-05-’18 09:26
Henk

Is het normaal in de LENTE dat het om 22:15u nog 23 graden is ??? Net even de vooruitzichten gekeken en het wordt volgende week weer gewoon erg warm, ben er nu al helemaal klaar mee en de langste dag moet nog gaan komen.

Henk - 15-05-’18 08:38
annelies

https://speld.nl/2015/06/30/zaterdag-mogelijk-70-graden/

annelies - 15-05-’18 12:13
annelies

https://imgflip.com/i/jnhe1

annelies - 15-05-’18 12:39
Marian

Ik ga me tijd niet zitten verdoen en me opvreten met alle weersvoorspellingen ,heeft geen enkele zin,je loopt alleen jezelf te pesten.Gisteren was het in heel ned 25 zo n beetje en hier in zeeland amper 17C.De laatste jaren is me wel opgevallen dat er hier in nederland een soort temperatuursscheiding ligt en heel gelukkig zit ik aan de goede kant van de scheiding.Wat moet je met een link waar ze een temp van 70 C voorspellen of het is fahrenheit natuurlijk

Marian - 15-05-’18 21:32
Bert

Nou de vooruitzichten voor volgende week zijn weer prima #NOT#!!
Waarom blijft het weer telkens uit de oosthoek komen ?

Bert - 16-05-’18 10:02
annelies

op weeronline is er ruzie tussen mensen die dag en nacht zon moeten en mensen die het zat zijn. ik ben het ook echt STRONTzat. is er nog iets anders dan elke dag elke feestdag die puntje puntje zon. de herfst en de winter stellen niets meer voor, het mag alleen maar mooi weer nnog zijn in nl. elke dag 15 uur zon ! hier in de buurt hangen serieus verdroogde klimops op hoge bomen. maar wij motten natuurlijk het zonnigste jaar gemeten nog halen dit jaar met zeer veel uitschieters en hittegolven want het is hier ikke -lekker-weer-land geworden.. ik heb tegenwoordig gewoon pleinvrees als het een strakblauwe lucht is en dertig graden, moet je daar tussen de hossende nederlanders lopen die subtropisch hebben na een flauw flauw flauw wintertje (muv februari). ik knapte vroeger altijd op van een flinke herfst en winter, dat compenseerde de zomer maar tegenwoordig mag dat ook niet meer. bah !

annelies - 17-05-’18 08:52
Marian

Ik was me was aan het ophangen in de tuin en ondertussen waren er jonge spreeuwen in de bomen bij achter aan het rondvliegen achter de ouders met lekker veel herrie en ondertussen waren jonge kauwtjes in het nest in de schoorsteen op het dak aan het roepen voor eten,geweldig om te horen.Lente om van te genieten.volgens de vooruitzichten hier nog een paar dagen koel weer en maandag weer warmer,dus ik ga nog even genieten van het mooie weer.

Marian - 17-05-’18 12:36
IemandUitDeRandstad

Ik baal er vooral van dat het in mei al steeds zomers warm is terwijl het nu lente is en milde temperaturen onder de 20 graden daarbij horen. Zo duurt de zomer wel heeeeel erg lang. Het keert ook steeds terug iedere week. Het is vandaag 14/15 graden wat heel prettig is. Maar dat zijn echt maar 2 dagen lekker fris weer tussendoor en die hitte hangt nog binnen. Binnen kan ik gewoon niet functioneren op een normale manier. Dus genieten kan echt alleen buiten. Met de vreselijke vooruitzichten lukt het mij ook niet echt om er op dit moment van te genieten. Gelukkig voor de mensen waarbij dat wel lukt. Als er een voorspelling van 20 graden zou staan dan zou me dat wel lukken vandaag. Natuurlijk hebben ze het weer over een dipje vandaag. Man dit is voor mij hemel op aarde. Jammer inderdaad dat ik er niet 100% van kan genieten. Chagerijnig ben ik nog steeds want binnen is het nog steeds hoogzomers warm. En laat die wind maar eens ophouden inderdaad met uit het oosten te waaien, dat is foute boel. Gewoon een westenwind is altijd goed. En geen zuidwestenwind. Maar westenwind.

IemandUitDeRandstad - 17-05-’18 12:47
annelies

die link is sarcastische bedoeld marian en zp heel erg geweldig is het niet tegenwoordig met alleen ZOn en hoge temperaturen.,

annelies - 17-05-’18 12:49
IemandUitDeRandstad

Jeetje komende week word het gwoon de hele week zomers heet. Niet een paar dagen maar de hele week! Eerst was dat nog een paar dagen maar nu elke dag 25/26 graden ~$}*}}¥!. In deze hele maand is het vaker zomers heet dan in een juli maand. Deze hele maand is het hoogzomer muv een paar koele dagen.

IemandUitDeRandstad - 19-05-’18 11:35
prikkelbaar(s)

Fijn deze blog (niet fijn dat je moeite hebt met de zomer, wel de herkenbaarheid hier). Ik ben in de zomer altijd zo snel overprikkeld… Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat is die zon aan het stralen, overal van die heel erg vrolijke mensen die dan ‘s avonds tot laat blijven hard blijven kletsen, drinken, barbecuen enz. Een paar dagen kan ik dat best hebben, maar langer moet het ook niet duren merk ik. Helaas zijn de verwachtingen weer volop zomers… bah! Bijkomend nadeel… ik ben heel erg vatbaar voor tekenbeten. Even in het gras zitten onbeschermd zit er dus sowieso niet in.

prikkelbaar(s) - 19-05-’18 12:56
IemandUitDeRandstad

Ik lees net dat de wind sinds februari steeds de oosthoek weet te vinden. En het steeds een terugkerend patroon is. In februari en maart waren we daar goed mee omdat het toen voor vrieskou zorgde. Maar in de lente/zomermaanden moet je dat absoluut niet hebben. Ik hoop zo dat we nu eindelijk eens uit dat patroon kunnen stappen. Een week normaal weer daar zit ik nu op te wachten als dat nog mogelijk is? Ik kan nieteens m’n normale huishoudelijke dingen doen in die hitte. Dit weer maakt mijn leven onmogelijk en ik ben echt overstuur van deze horrorvooruitzichten. Je niet druk maken omdat je er toch niks aan kan veranderen is heel makkelijk gezegd maar in de praktijk werkt dat toch niet zo. Je weet toch wel dat je het heel beroerd gaat krijgen. En op het moment zelf wil je ontsnappen eraan maar kan je niet ontsnappen eraan wat me overstuur maakt als ik niet zie wanneer het stopt.

IemandUitDeRandstad - 19-05-’18 15:13
IemandUitDeRandstad

Daar ben ik alweer terug belandt hier. En waarom? Omdat ik overstuur en gefrustreerd ben. Want ze voorspellen pure horror. Ze geven nu 2 weken iedere dag 25/26 graden aan en zeggen dat het tot eind mei blijft voort duren. Man zelfs in juli heb je nog vaak een pauze ertussen waardoor je ff op adem kan komen. Maar nu 2 weken lang die ellende. Ik weet echt niet hoe ik dit moet overleven. Echt letterlijk HELP me! Ik ben ook eind mei jarig. Waarschijnlijk doodziek dan en helemaal supersuf en moe en verdoofd van de hitte. Ik kan langer dan 4 dagen hitte achter elkaar echt niet aan. Hoe heet word het binnen dan wel niet!!! 30 graden?! Ik kan alleen nog stiekem hopen op een storing in dat rot patroon die mij komt redden waardoor die ellende minder lang aan houdt.

IemandUitDeRandstad - 20-05-’18 12:43
erica

Vette pech weer! Ieder jaar loop ik in m’n vrije uurtjes collecte. En of dat nu valt in april of ergens in mei, ALTIJD zomers warm. Niet te geloven, komende week dus ook. Balen! We kregen ooit nog wel eens depressies vanaf de Azoren. Maar dat is ook alweer niet zo. Sterkte allemaal.

erica - 20-05-’18 15:34
Rita

Idem hier Randstad. Op dit moment is de temperatuur nog steeds 23.5 graad in huis en de laatste dagen hebben mijn ramen dag en nacht open gestaan. Ik krijg het niet koeler omdat het niet regent. Nu is alles weer dicht maar binnen enkele dagen is het hier weer boven de 25 graden. Het huishouden doen is de hel. Ik kan echt geen fysieke inspanningen aan in 25 graden door mijn hoge bloeddruk. Ik ben ook overstuur en ik geniet van niks omdat ik gewoon niet tegen die hitte kan. Buiten is het ook horror. Als het eens 20 graden is dan lopen ze rond met een jas en klagen ze tegen mij dat het geen 28 graden is. En die rotzon schijnt enorm fel zodat ik altijd een zonnebril nodig heb. Ik hoop ook dat het weer radicaal omdraait want aan dit tempo is het binnen 3 weken 30 graden in huis. En de voorbije jaren heb ik dat meermaals gehad voor een langere periode.

Rita - 20-05-’18 16:12
Marian

Ik kan je alleen maar als tip geven om te proberen te verhuizen naar walcheren,want de laatste jaren is het echt steeds een stuk koeler dan in de rest van nederland.Of in elk geval zoveel mogelijk aan de kust te gaan wonen.en uiteraard een huis wat je goed kann laten doorwaaien om de warmte er weer uit te krijgen.Of flink investeren in een goede airco in je huis als je het geld ervoor hebt natuurlijk.bij mij voldoet een mobiele airco van toen 350 E goed met een slang er aan door je raam.Dan komt er wel weer warmte binnen door het open raam maar dat stop ik dan dicht met een kussen.

Marian - 20-05-’18 22:19
annelies

ik sluit me volledig aan bij prikkelbaars en iemand uit de randstad.
die dagen van 15 uur lijken wel twee dagen te duren ipv één dag. en als de helft van zo’n dag dan nog eens uit bewolking bestaat, valt het ook te behappen. maar het is als weken die puntje zon 15 uur per dag. dan ben ik echt bang er geen ander weer meer bestaat dan zon en warnm

annelies - 21-05-’18 08:06
Franca

Zon, zon, zon, zon. Dat is het mooiste wat er is niet waar, Hoogzomer in mei, schreeuwende mensen s nachts, schreeuwende mensen vroeg in de ochtend, 24 uur fun, fun. Oh wat genieten we toch allemaal. Mopperen mag niet hoor, je moet het leuk vinden, anders bent u een buitenbeentje, een verstotene, nog erger dan vroeger een melaatse. Hoe durf je te melden dat dit niet leuk is, je moet wel krankzinnig zijn. Hollandia des Sol de laatste jaren. Vergeet vooral niet te genieten nog zeker 5 maanden lang.

Franca - 21-05-’18 11:46
IemandUitDeRandstad

Ja zeeland in de buurt van Vlissingen dat is de beste plek of de wadden. Maar in de rest van zeeland is het ook bloedheet zie ik vaak. Echt alleen Vlissingen valt er net buiten. Aan de kust is het ook vaak niet altijd beter want in hoek van Holland kan het juist vaak heter zijn dan net dieper landinwaarts. Ik woon in een flat op de zevende verdieping met maar aan 1 kant ramen en er kan alleen een balkondeur en 1 raam open. Een echte airco aanschaffen kan en mag niet. Want je moet dan een verbinding met buiten maken en daar is nergens plek voor bij mij. Overal ramen en daaronder zit de verwarming. Ik ben een huurder en toestemming krijg je ook niet daarvoor. Ik kan echt alleen de mobiele airco gebruiken en die werkt niet goed genoeg. De ramen hebben ze dubbelglas in laten zetten om het beter te isoleren en daardoor is het alleen maar warmer geworden binnen. Warmte word vastgehouden en krijg je er moeilijk uit. Ik heb dan weer geen last van hoge bloeddruk maar werken kan ik ook niet met zon hoge temperatuur. Nu al 23,5 graden binnen? Pfoe dat ziet er niet best uit voor je dan. Voor volgende week geven ze juist nog heter weer aan met 28 graden jeetje. Hoop je op een eind aan deze ellende en word het nog eens erger gemaakt. Nou dit is zonder meer de ergste meimaand ooit met het weer. Ik hoop dat het andere maanden juist milder word netals de jaren hiervoor.

IemandUitDeRandstad - 21-05-’18 14:37
Dennis

Ik ben verhuisd, en inmiddels in bezit van airco in de slaapkamer. Was niet meer te doen. De zomer zal lang en heet worden, ieder jaar wordt de zomer nog langer en heter.

Dennis - 21-05-’18 18:30
annelies

en jahoor 0900 uur is dat kreng er weer.. d

annelies - 22-05-’18 09:33
Castor

Dennis, bevalt de mobiele airco?

Castor - 22-05-’18 11:07
prikkelbaar(s)

En… het gaat volgende week gewoon door met dat zogenaamde mooie weer. Wanneer stopt dat nou eens!? Ook vervelend: die enthousiaste krantenartikelen. “We boffen” zegt het AD bijvoorbeeld… we boffen helemaal niet!

prikkelbaar(s) - 22-05-’18 12:02
Esther

Wat een vreselijke vooruitzichten voor het weekend. Tropische temperaturen en de echte zomer moet nog beginnen. Gelukkig gaan we wel al richting de langste dag.

Esther - 22-05-’18 12:37
annelies

zetten ze op buienradar een onweerswolkje, zit je je daarop te verkijken een paar dagen en wat komt er die …….zon!

annelies - 22-05-’18 13:50
Marian

Ik hou ramen en deuren goed dicht maar de temp gaat binnen al weer oplopen en aankomend weekend wordt het gruwelijk warm.

Marian - 22-05-’18 15:02
IemandUitDeRandstad

Dit is echt een ramp! Voor volgende week zie ik nog steeds t/m vrijdag geen normale temperatuur ertussen staan. Na de 30 graden van het weekend en begin volgende week staat er opnieuw 26 graden. Als ik naar de weersverwachting kijk lijkt het wel alsof ik naar de weersverwachting van Miami kijk of een land in noord Afrika. Dit is toch niet normaal en leuk meer. Dit word me echt te gek!! Lucht uit het oosten houdt ook makkelijk lang aan. Normaal word die rothitte altijd na 4 dagen verdreven met een zuidenwind of zuidwest. Als we die hitte van Spanje krijgen. Ik kan wel janken. Het is uitzichtloos wanneer het stopt. Op het knmi blijven ze ook maar zeggen dat het 60% kans blijft op hitte en 40% op temperaturen rond of iets boven normaal. Wat een rotland dit. Er gebeuren ook weer overdreven dingen vanwege die debiele hitte, zoals wateroverlast vanwege langdurige regenval op 1 plek. Een tornado vorige week net over de grens met Duitsland. Allemaal vanwege die debiele hitte.

IemandUitDeRandstad - 23-05-’18 07:46
IemandUitDeRandstad

Niet echt iets om vrolijk van te worden dit. Maar het kon ook niet anders dat we de dit jaar de warmste lente ooit beleven. http://www.weer.nl/nieuws/detail/2018-05.. En ze zeggen het zelf, de zomer hebben we al gehad. Dus mogen ze absoluut niet zeuren als het in de echte zomer het weer tegenvalt voor ze.

IemandUitDeRandstad - 23-05-’18 13:19
IemandUitDeRandstad

Het klinkt misschien gek maar ik vond het de afgelopen dagen gelukkig meevallen. Omdat het gelukkig vooral bewolkt was buiten werd het binnen nietzo bloedheet. Buiten was het natuurlijk wel vreselijk vies en benauwd. Gisteren zat ik toevallig in de beste plek van Nederland. Gebeurd ook nooit. Het was gisteren niet warmer dan 20,5 geworden in mijn woonplaats en het regende lekker het grootste deel van de dag. Terwijl het in veel andere plaatsen wel 23/24 graden was geworden. En in het noordoosten 25/26 graden. Het noorden was deze week de pineut met de zon. Nu begint de grootste ellende pas. Vandaag helaas wel zonnig en 24/25 graden hier. Dus de hitte gaat nu binnen beginnen. Dit weekend ook rotzon met 30 graden. En volgende week ook nog de hele week hitte. Vanaf woensdag geen 30 graden meer maar 26 graden, nou wauw wat een verbetering zeg. Is alsnog snikheet!!

IemandUitDeRandstad - 25-05-’18 11:55
annelies

bericht op weeronline//////// Vanavond krijgt ook het midden van het land te maken met zware onweersbuien, veel regen in korte tijd en kans op wateroverlast. Het kan in het midden en zuiden nog tot het eind van de avond onweren, daarna worden de buien geleidelijk minder actief.//////////////// NOU ER VALT GEEN DRUPPEL, OF WEL MSS DRIE OF VIER moet je opletten… JIPPIEEE !!! nog benauwder in het midden nederland !! morgenochtend ZON 0500 uur, die komt wel als het wordt voorspeld, regen NIEt

annelies - 25-05-’18 19:06
Franca

Ik Ben het met IemandUitDeRandstand eens dat dit absurd is. In Lissabon is het al geruime tijd gewoon 20 graden. Dit is het zuiden van Europa. Mijn vrienden in Frankrijk vragen me of ik me niet vergis als ik de temperatuur doorgeef. Het lijkt inderdaad erop alsof we in een Noord Afrikaans of tropisch land wonen. De laatste tien jaren zijn gewoon absurd geweest. Ik heb ramen over de hele lengte van mijn appartement, en woon in een broeikas. Het vervelende is dat de warmte extreem wordt opgeslagen en dat het weken duurt bij zeer koele temperaturen voordat die weer eruit is. Moest veel bijbetalen voor de airco die hier draait. Kan alleen met raam open en wat kussens duwen in de opening, maar geeft me iets verkoeling. Hier in Eindhoven is het verschrikkelijk de warmste plek van Nederland. De laatste jaren denk ik steeds meer om te vertrekken naar een koel klimaat. Ik wil niet in de toekomst 6 maanden van het jaar depressief zijn door dat klote warme weer. Ik word er ook altijd jankerig van.

Franca - 26-05-’18 11:50
Esther

Bij mij valt het nu wel redelijk mee met de hitte. Gelukkig staat er nog een windje waardoor het wat minder warm aanvoelt. Ik ben benieuwd wat de zomer voor ons in petto heeft. Misschien dat we nu de ergste hitte gehad hebben en dat we een milde zomer hebben. Een temperatuur van 22/23 graden zou mooi zijn. Het liefst veel koeler natuurlijk, maar de hittegolven mogen van mij weg blijven.

Esther - 26-05-’18 12:23
annelies

je kan beter in miami zitten op dit moment, franca en iemand https://www.weeronline.nl/Noord-Amerika/Verenigde-Staten/Miami/3908604

Zucht zucht…………….

annelies - 26-05-’18 17:10
Rita

Idem hier Franca (en de anderen). Ik ben net thuis omdat ik de warmte geprobeerd te ontvluchten heb. In mijn appartement is het bijna 27 graden (met de rolluiken neer) en het is een vochtige warmte. Je kan het vergelijken met een auto die in de zon gestaan heeft. Een mobiele airco heeft hier geen zin omdat ik onder een plat dak woon en de living + keuken is ca. 40 m2 groot. De temperatuur loopt hier in de zomer regelmatig op tot ruim 31 graden. Ik word echt depressief van dit weer en heb veel lichamelijke klachten. Gisteren sliep ik al om 19u30! Mijn voeten deden zo’n pijn van de warmte dat ik al mankend liep. Ik woon in het noorden van België tegen Noord-Brabant aan. Dus hier is het ook altijd heet. Dit jaar is het al van dat schijtweer sinds eind april en deze hitte krijg ik er pas op 3 weken tijd uit op voorwaarde dat het een pak koeler gaat worden en gaat regenen.

Rita - 26-05-’18 19:21
Marian

Zie de temperatuur de komende dagen weer langzaam zakken

Marian - 26-05-’18 23:59
Marian

De temp in me huis is nu 22 C dus nog wel vol te houden maar als ik naar buiten loop is het net of je een oven instapt,gedverdegedver.

Marian - 27-05-’18 00:01
annelies

nou nou, regen na zes weken in midden nederland..

annelies - 27-05-’18 14:12
Lindsay

Het valt vandaag 100% mee; het is bewolkt met af en toe een flinke bui. De temperatuur is gezakt naar 21 graden. Voorspeld was 28 graden dus dit is fijn. Geen last van plaknachten door de ventilatoren, die overdag ook prima hun werk doen.
Franca, wat naar dat je depressief bent. Ben je al bij de dokter geweest voor medicatie en/of doorverwijzing naar een psycholoog? Die stelt vast hoe ernstig de depressie is en welke hulp je nodig hebt. Het is een ziekte die behandeld moet worden. Sterkte!

Lindsay - 27-05-’18 18:14
Esther

Wat een hitte in huis. Ik heb bij mijn slaapkamer kunstof kozijnen met hr++ glas. Ik had gehoopt dat het dan wat koeler zou zijn, maar helaas merk ik daar weinig van. Nadeel is ook dat de zon er eind van de dag volop staat.
Wordt weer een ‘lekkere’ vieze plaknacht.

Esther - 27-05-’18 21:41
IemandUitDeRandstad

Vandaag hield ik het niet meer vol. Ik kon geen kant op vandaag. Buiten en binnen allebei te warm en te benauwd. Ik voelde me zo slaperig en suf als het maar zijn kan. Proberen te slapen kon ook niet want daar was het ook al te warm voor. Eetlust voor 100% weg. Man wat een martelgang dit. Gezeik van anderen komt dan al helemaal het verkeerde keelgat binnen. Ik hoef me tegenover niemand te verantwoorden voor wat ik doe. Maar als mensen dingen over je gaan zeggen die nergens op slaan of wat niet waar is kan ik daar slecht tegen. Iemand die in het noorden woont heeft makkelijk praten dat de zomer wel te doen is. Weet diegene hoe het is in een warme flat die vergelijkbaar is met Franca haar woning? Bij mij precies hetzelfde verhaal. Dan doe je wel moeilijk over temperaturen boven de 22 graden. Ik hou er helemaal niet van als mensen denken te weten wat je niet zou moeten doen. Ik doe lekker toch wel wat ik niet laten kan als dat oplucht. Al zou ik behoefte hebben om uit frustratie ieder uur te melden wat de temperatuur wel niet was, moet ik lekker zelf weten! Als mensen wat op je aan te merken hebben moeten ze zo stoer zijn om het tegen je te zeggen en niet achter je rug om. Dit was even een frustratie over een bepaald persoon die mij niet in m’n waarde liet m.b.t mijn uittingen over het weer.

IemandUitDeRandstad - 28-05-’18 01:02
IemandUitDeRandstad

Gisteren was het inderdaad een groot deel van de dag bewolkt gelukkig. Maar de hitte van zaterdag hing toen al binnen en buiten was het wel stik benauwd met een hoge gevoelstemperatuur. Vandaag weer grotere ellende zoals zaterdag met volop zon en 28 graden. Ik was eerst opgelucht omdat ik na deze week in het weekend weer eindelijk betere temperaturen zag staan die leefbaar waren. Maar dat is weer naar 26 graden aangepast grrr. Ik word hier erg wanhopig chagerijnig en gefrustreerd van. Houdt dit ooit nog op?!!!! Of gaat dit ook nog de hele junimaand door?! Maar dan kunnen ze mij afvoeren met de ambulance! Ze zeggen nu weer dat de temperatuursverwachting onzeker is en met 60% kans op temperaturen boven normaal. Ja boven normaal is ook boven de 19 wat ook 21 graden kan zijn. Als hebt maar geen hitte is zoals dit.

IemandUitDeRandstad - 28-05-’18 11:29
prikkelbaar(s)

Deze week gaat de zomer gewoon volop door. Ben er inmiddels zo he-le-maal klaar mee. Heb er elke dag meer genoeg van. Hier, midden Nederland, vallen heel af en toe een paar druppels maar meer ook niet. Letterlijk een druppel op een gloeiende plaat.
Normaal ben ik op zulke warme dagen alleen ‘s ochtends en ‘s avonds buiten (niet dat het binnen lekker koel is, maar net iets beter.) nu moest ik even overdag naar buiten… hoe kunnen mensen dit lekker vinden?? Is me een raadsel. Maar anderen snappen weer niet dat ik vrieskou heerlijk vind. Smaken verschillen.
Ooit houdt dit veel te warme weer weer op. Ik tel ondertussen af naar de wintertijd!

prikkelbaar(s) - 28-05-’18 13:25
Rita

Idem hier Randstad. Ik kan ook geen kant meer op. In huis is het iets boven de 27 graden (en nog steeds stijgende) en ik heb het ook erg benauwd. ‘s Nachts koelt het niet af en er is amper wind ► briesje! Ik douche meerdere keren per dag en ga daarna gewoon liggen. Op de lijnbussen is het ruim boven de 40 graden want ze hebben geen airco dus waar kan ik heen? Binnen 2 weken heb ik terug een tijdelijke baan maar er is ook geen airco en ik voel me nu al ziek van de hitte. Mijn voeten doen ook pijn en ze zijn dik. Ik mijd de mensen want ze vinden dit lekker weer maar bij hun in huis is het 23 graden (maximum). Ze vinden dat ik niet moet zeuren en ik heb geantwoord dat ik ze met plezier in hun veranda kom opsluiten want dat ze toch maar steeds de koelste plek in huis opzoeken en niet de serre waar ik in moet leven. Ze zitten ook niet in hun veranda maar in het koele woongedeelte. Deze warmte krijg ik op 3 weken nog niet buiten!

Rita - 28-05-’18 16:36
Esther

En toen was het gewoon al weer 26 graden in huis :-(

Esther - 28-05-’18 17:09
annelies

ik heb mezelf vandaag maar ziek gemeld. ik ben er zo strontziek van, iedere dag maar weer die vijftien uur zon, temperaturen van dertig graden en opgefokte ‘vrolijke’ mensen op straat. nou ja als je nu alleen maar op de wereld rondloopt voor de zon, shoot me ! Is er nog leven na de zon vraag ik me af. Afijn vrijdag had ik de hele dag gewerkt in een heet kantoor, dan kon ik in een overgekookte ford ka naar huis, die zo warm was dat de airco het ook maar liet afweten en thuis gekomen heb ik gewoon een paar keer gekophalst van de hitte, of wellicht van alle ellende. ik kon het vandaag niet opbrengen weer hetzelfde mee te maken, een heet kantoor, een hete auto, idioten op de weg en dan knapt er wat. de mensen doen ZZZOOOOOOOOO overdreven tegenwoordig. Is dit het nu? Is dit nu het doel van het leven? Komt vanmiddag daar een kennis en het eerste wat hij roept is voor de zoveelste keer dat hij dit weer lekker vind en dat het hem een vakantiegevoel geeft, al die vrolijke mensen riep hij. Ik kon hem voor de kop kloppen maar ik hield me in. Want ik denk of ik weet dat alle mensen hier en sommige op weeronline ook wel eens een ECHT HERFSTGEVOEL< WINTERGEVOEL EN WITTE KERSTGEVOEL willen of nodig hebben en dan niet een jaartje maar nu voorlopig wel de eerste tien jaar !!!! Momenteel zit ik bij de voordeur op de gallerij een biertje te drinken in mijn bh en superdunne rok ( hoop niet dat er nu net iemand thuis komt of weg moet, dan zit ik voor paal) de jack russel vind het ook heerlijk om zo
de wijk de bespieden. Ik hem alle deuren en ramen en het ventilatiesysteem aangezet en ik blijf de eerste twintig minuten nog even internetten. Laat de boel maar lekker luchten. AL met al morgen toch weer die f@#ĈK zon vanaf 500 uur en maar afwachten tot hoe laat, er staat op buienradar tot 1300 uur, maar het zal geheid tot 22oo uur worden, dan s nachts regen en woensdagmorgen vooruit maar jongens, weer zon tot s avonds laat zeker! Ik wou ik een dagje kon janken, we moeten nog zo lang die kutperiode door ,…………..

annelies - 29-05-’18 00:09
annelies

ik ben benieuwd of het morgen gaat regenen in midden nederland of het overwaait, of dat het juist in gebieden valt die al overdreven veel regen achter de kiezen hebben.

annelies - 29-05-’18 00:16
Henk

Kan me niet herinneren dat het de laatste 10-tallen jaren zo extreem lang zo warm is geweest en de vooruitzichten worden ook weer elke keer naar boven bijgesteld, nu al tot halverwege juni 80% kans op het aanhouden van de warmte, nachten van 20 graden zijn gewoon normaal aan het worden, er zit geen dag afkoeling tussen, en dan moet de langste dag en de zomer nog komen……is nog een lange rit tot het november is….het is gewoon niet gezond dit weer en onze werkzaamheden zijn daar helemaal niet op ingesteld, in Spanje maken ze zich niet zo druk in de middag, maar hier moet gewoon alles door……

Henk - 29-05-’18 09:51
annelies

ik hoop echt nog eens te kunnen janken, want dat is het waard, zie hier het bericht op weeronline

De gemiddelde mei-temperatuur in De Bilt komt uit op 16,5 graden. Daarmee is het de warmste mei sinds 1706. In 1889 werd de hoogste maandtemperatuur gemeten van 16,0 graden. Niet eerder waren er zoveel warme en zomerse meidagen. Het aantal zonuren komt gemiddeld over het land uit op 291 uur en dat betekent een top-5 notering in de lijst met zonnigste meimaanden. “ en dan lopen we nog met ZO’N KOP ALS ER EEN WOLKJE VOOR DE ZON ZIT in het midden van het land..
nou, nu de zonnigste heetste en geilste juni met 400 zonuur, hehehehehe en in juli wordt het uiteraard continue de hittegolf, en daarna blussen we af met een NAZOMER tot aan december

annelies - 29-05-’18 10:49
IemandUitDeRandstad

Jeetje het blijft zomers warm volgende week. Eerst zou het koeler worden met temperaturen tussen de 20-24 graden wat nog steeds ruim boven de norm is. Maar nu zeggen ze alweer dat het begin juni ook zomers heet blijft:S. Ik ga echt serieus denken nu of dit ooit nog ophoudt??! En vorige week was het tenminste nog bewolkt waardoor het nietzo heet werd binnen. Maar 1 dag zon betekent iedere dag 1 graad erbij. Dit is de grootste ellende ooit dit. Zo erg hadden we het ons toch niet voor kunnen stellen? De gemiddelde temperatuur voor mei is gewoon 27 graden als je naar dit jaar kijkt. En er zit geen enkele dag verkoeling tussen. Het is al sinds vorige week zondag iedere dag 25 graden of meer. En dat gaat gewoon doodleuk door. Ik vraag me echt serieus af of dit ooit nog stopt. Dat hogedrukgebied kan toch niet nog maandenlang daar blijven hangen zodat wij die hitte uit Griekenland de hele zomer krijgen??!! Wij hebben nu al sinds half april het weer wat ze in Griekenland hebben. Dit kan toch niet zo door blijven gaan! En Rita een mobiele airco kan je wel voor 1 ruimte nemen, als je het bijv alleen voor je slaapkamer neemt scheelt dat al wat. Of een ventilator geeft ook een beetje verlichting. Als dat hogedrukgebied blijft hangen dan krijgen we in de echte zomer iedere dag 35 graden. Want in Griekenland is het iedere dag 30+ in de echte zomer. Dat krijgen wij ook dan. Als dit ieder jaar zo gaat dan moet ik echt maatregelen nemen, maakt me niet uit hoe maar dit kan niet!

IemandUitDeRandstad - 29-05-’18 12:42
IemandUitDeRandstad

Ik zit ook al weken te wachten tot ik iets leuks kan ondernemen. Maar steeds moetnik dat uitstellen vanwege die belachelijke woestijnhitte. Het lijkt erop dat ik alleen nog dingen kan ondernemen vanaf oktober tot april:S. Als het 23 graden word dan vind ik dat het maximum qua temperatuur om iets te ondernemen, maar nee er lijkt nieteens een dag tussen te zitten zoals andere lentes of zomers waarbij de temperatuur onder de 24 graden kwam. En Rita ik ga ieder jaar met een groepje mensen naar Antwerpen die in bergen op zoom wonen in Nederland. We gingen altijd met de intercity waar airco in is. Maar die intercity rijdt nu niet meer via Roosendaal naar Antwerpen maar via Breda. Dus we kunnen alleen nog met die stoptrein wat een uur duurt vanaf Roosendaal. Ik weet niet hoe ik dat vol ga houden want met normale temperaturen en zon is het al snikheet in die trein. Met de bus erheen gaan is ook geen optie begrijp ik? Ik zou zelf omreizen via Breda maar dat willen zij natuurlijk niet doen.

IemandUitDeRandstad - 29-05-’18 12:49
annelies

ik heb het al gezien op de sateliet, het noodweer verdwijnt weer richting zee, héél fijn
het zal eens afkoelen heh !

annelies - 29-05-’18 15:12
Marian

tot nu toe loopt de temp nog niet hoger op dan 23,5 C en kon gisteravond een tijd de achterdeur open zetten en gelukkig was er niemand aan het bbqen of wat nog erger is die smerige fakkels laten branden,wordt tijd dat die verboden worden ,het is gewoon voor jan lul en de lol laten branden ,lijkt me niet erg handig meer in deze tijd.Het is nu eind mei en weer een maandje dichter bij de herfst.

Marian - 29-05-’18 15:15
erica

Horror! Echt niet te geloven dit. En vandaag, nu, dinsdag, code oranje, ook zvoor zuid holland. Nou, ik zie niks gebeuren. Zal wel weer ergens anders vallen. Heb net een fles water in de vriezer gelegd. Vanavond handdoek er omheen en in m’n nek leggen. Misschien slaap ik dan nog even in deze broei hel.

erica - 29-05-’18 15:46
Esther

En bij mij natuurlijk weer geen spat regen en onweer.in huis is het inmiddels alweer 27 graden. Ik snap gewoon echt niet dat mensen dit heerlijk vinden. Door die hitte krijg ik ook echt het idee dat het juli/augustus is. Maar helaas zullen we nog een aantal maanden moeten afzien. Sterkte allemaal!!

Esther - 29-05-’18 17:13
annelies

jippie ! drie minuten regen, een hoop gekrijs en geschreeuw van mensen op de fiets, die bang waren ze smolten ofzo. dan een chagarijnige buur, die door de buurt krijst- alsof het mijn schuld is – LEKKER HOOR IS DIT !!( sarcistische ondertoon) JA ! krijste ik terug MAG HET NOG???????? wat een gejank als het even regent bij 32 graden en dag in dag uit SON!! nou het is er echt opgeknapt van de 5 minuten regen, nu is het nog benauwder, een raam openzetten doe je maar niet, dan komt de klefheid naar binnen. en natuurlijk morgenochtend meteen ZON heh> die komt wel als dat wordt voorspeld, regen en noodweer moet je maar afwachten………

annelies - 29-05-’18 17:19
Franca

Ohhhh Annelies zo herkenbaar wat je schreef. Sorry daarna moest ik zo janken weer. Heb vannacht zo weinig geslapen en moest vandaag weer werken toen ik juist tegen de ochtend in slaap viel. Als ik kijk naar Weeronline dan kan ik eigenlijk alleen maar janken. Moedeloos, moedeloos word ik ervan. Ik denk ook dit kan toch niemand serieus mooi vinden. Vanochtend op omroep Brabant in de auto zegt die vent op de radio, wordt het weer minder, jammer, het is zo heerlijk, maar ja we moeten het maar mee doen. Zijn die lui allemaal gestoord of zo ? Soms denk ik hoe kan dat dan dat ik het zo haat en een ander het lekker vindt. Wat mankeert er dan aan mij ? Ik geloof dat ik dit het meeste haat wat er is, wordt jankerig en agressief ervan. Airco met slang uit de raam constant, wat zal ik een vette rekening krijgen volgend jaar.

Franca - 29-05-’18 18:14
Esther

Gelukkig regent en onweert het bij mij nu ook. Er staat ook een wat koeler windje, dus hopelijk koelt het wat af in huis. Ik begin me al weer aardig beroerd te voelen door de hitte.

Esther - 29-05-’18 20:14
Esther

Het gaat bij mij nu echt flink te keer met het onweer. De ramen staan te trillen :-D

Esther - 29-05-’18 20:43
Rita

@Randstad: De bussen naar Antwerpen vanuit Zandvliet (770) hebben geen airco en de bussen vanaf de grens (Putte-Kapellen = 720) richting Antwerpen hebben voor 95% ook geen airco. Ze zitten met een zeer oud wagenpark. Ik moet verplicht deze middag naar Antwerpen. Daar kom je letterlijk doodziek aan. Vaak kunnen de luiken op het dak van de bus zelfs niet open omdat ze ook stuk zijn. Bij mij thuis is het ondertussen 28 graden in huis. Het heeft hier gisterenavond heel hard geregend (wolkbreuk) en het werd in huis gewoon warmer terwijl ik dacht dat het water het dak zou afkoelen. En uiteraard geen of amper wind. Deze middag moet ik op pad met ongestreken kleding want ik kan echt niet strijken in een temperatuur van bijna 28 graden. De motor van de ventilator begint trouwens naar verbrand te ruiken als je hem 3 uur in deze temperatuur laat draaien. En het erge is dat dit weer gewoon blijft aanhouden! Er komt geen einde aan! 2 graden koeler ja! In de realiteit is het hier buiten al dagen ruim boven de 30 graden.

Rita - 30-05-’18 09:16
IemandUitDeRandstad

Ja Rita de bus is dus zeker geen optie. Ik heb het op de ovsite uitgezocht en omreizen via Breda is zelfs sneller dan met de stoptrein erheen. Dus m’n probleem is al vanzelf opgelost want die anderen willen ook de snelste methode. Jeetje dat het zelfs warmer werd bij je van die regen, zou je niet verwachten inderdaad. Ik voelde me gisteravond eindelijk weer een beetje leven vanwege die lekkere afkoeling. Er was bij mij niet veel aan de hand met het onweer en de regen. Soms harde regen en wat gerommel van onweer. Vandaag waren er ergere buien dan gister juist. Maarja de hitte is er nog lang niet uit. Nog steeds 27 graden binnen. En die rothitte blijft aanhouden. Alleen vrijdag en zaterdag eventjes wat frisser, daarna komt die rothitte weer terug. marian ja jij zit net op de goeie plek van Nederland. Ik zou de zomer wel doorkomen in Vlissingen. Franca ik verbruik in die rotzomers meer dan in de winter. Mijn mobiele airco draait ook overuren. De verwarming gebruik ik nooit omdat het nooit koud is binnen.

IemandUitDeRandstad - 30-05-’18 21:13
annelies

ik merk heh, dat je net als ik de BALEN hebt van nederland maar ik wou niemand overstuur maken franca,,
gelukkig hebben we na een superplakuur wakkerworden nu een plensbui waardoor iedereen mag afkoelen.
straks om 12 oo uur naar de fyshio, mn nek even loslaten kraken, dat is wel nodig met de huidige sfeer in nederland :(

annelies - 31-05-’18 08:55
IemandUitDeRandstad

Het hogedrukgebied trekt ‘tijdelijk’ naar het noordwesten waardoor we leefbaar weer krijgen, tenminste voor degene in de kustprovincies en aan de kust. Landinwaarts word het wel nog 24/25 graden. Vanaf woensdag gaat hij weer opnieuw naar dat noordoosten waardoor we opnieuw die hitte terug krijgen met 25 tot 30 graden. En dit keer geen verkoelende onweersbuien in de buurt. Want de neerslagkansen zijn laag. Wat een ellende dus weer. Zolang dat hogedrukgebied daar blijft houden we ellende. En met koeler weer in de kustprovincies bedoel ik 22/23 graden voordat die echte hitte weer terug komt, en met zon. Dus dat gaat die hitte echt niet eruit krijgen voor de volgende echte hitte aanval. Ik verlang echt zo erg naar koel wisselvallig weer. Ik voel me nu niet leven en ik ben zwak. Met die verkoelende buien voel ik mezelf ook weer eventjes leven.

IemandUitDeRandstad - 31-05-’18 11:22
Marian

Ik voel me nu zeker een bofkont Randstad.Gisterochtend was het lekker fris tot de zon doorbrak om 12 uur en nu is het ook nog koel en heeft het even goed geregend maar zie wel steeds meer blauwe lucht aankomen.Me huis is een ouderwets gebouwd huis waarbij de ramen nog gewoon open kunnen en ook is het niet supergoed geisoleerd waardoor de warmte ook weer sneller verdwijnt uit huis.De temp binnen is nu 21,5 C.Bij de vooruitzichten voor de komende 5 dagen allemaal temp rond de 21 C.Hopen dat dat uitkomt voor heel nederland.En Belgie :-)

Marian - 31-05-’18 12:36
Bert

Serieus ?? voor de 2e x deze week code oranje en bij ons is er nog steeds geen drup gevallen……
Onvoorstelbaar hoe hier de buien links/rechts/onder/boven langstrekken…..

Bert - 31-05-’18 15:31
Esther

Bij mijn woonplaats voorspellen ze vanaf zaterdag temperaturen van 20 à 21 graden. Hopelijk blijft het zo. Ben nu wel weer een beetje klaar met de hitte. Er staat nu wel een redelijk koel windje en in huis is het ook al een beetje afgekoelt.

Esther - 31-05-’18 16:36
IemandUitDeRandstad

Vandaag had ik weer sinds lange tijd ‘buiten’ het gevoel dat ik leef!! Binnen is dat nog een ander verhaal. Nog steeds 25 graden binnen die ik lastig eruit krijg. Ik kan nu eventjes t/m dinsdag normaal leven. Vanaf woensdag krijgen we weer opnieuw die hitte ellende. Ik was helemaal versuft en vergeetachtig. Ik maakte fouten die ik normaal nooit maak. Echt niet gezond dat weer.

IemandUitDeRandstad - 02-06-’18 00:50
Esther

Vandaag lekker regenachtig weer en wat koeler. Ik zag nog een stukje bij rtl nieuws dat de extremen die we afgelopen maand hebben gehad in de toekomst veel vaker zullen voorkomen. Dus tropische temperaturen met hevige regen en onweersbuien. Ik vraag me af of de mensen die de tropische temperaturen heerlijk vinden nog steeds staan te juichen als hun huis onder water loopt door hevige regen.

Esther - 02-06-’18 09:20
Marian

Nu is het heerlijk, heb zelfs me vest aangedaan omdat ik het koud had.

Marian - 02-06-’18 15:16
Sebastiaan

Als voormalig zomerhater snap ik dat je een behoefte hebt aan een plek om je ei kwijt te kunnen (ben niet meer van plan hier nog ooit verder op te schrijven gezien de sfeer hier over het algemeen) en het is in mei erg warm geweest, maar zijn die lange jammerberichten nou echt nodig? Ik bedoel, geen probleem met als je je frustraties uit, maar het lijkt hier soms wel alsof heel Nederland rekening met je moet houden omdat je niet tot de 95 procent behoort die van zon en zomer houdt. En dan is het grootste probleem hier nog dat er hier ALLEEN maar gejammerd wordt over hoe oneerlijk het leven is en hoe erg je wordt gediscrimineerd wordt vanwege je afwijkende weervoorkeur, in plaats van naar oplossingen te zoeken zoals een psycholoog opzoeken (positiever leren denken, helpende gedachten). Als je het warm hebt, ga je maar zwemmen, of buiten zwemmen, van alleen maar jammeren op zo’n topic als deze kom je nooit verder. Ik snap ook niet waarom Prozac overwoog dit topic te heropenen, sluit hem dan voorgoed óf sluit hem niet. Je hebt overigens ook zeuren en je hebt de helft van het jaar je leven laten verpesten. It’s your choice. Zeuren omdat het op tv altijd over “mooi weer” gaat, zet je tv dan uit. Soms is het onontkoombaar, maar dan dat maar. Ik vind het zelf ook behoorlijk egoïstisch en infantiel om andere mensen die dit weer wél lekker vinden af te kraken omdat je het zelf niet begrijpt, wordt eens volwassen man. Het weer is niet ontstaan om je leven te verpesten en het klopt dat je je beter bij koud dan warm weer kunt kleden, maar dat verongelijkte gedoe is echt onbegrijpelijk. Nogmaals, niks mis met ventileren, maar een wat positievere insteek zou ook fijn zijn (voor jezelf). Oh, en stop met dat van “maar winter bestaat niet meer dus ik kan nooit meer gelukkig zijn”, het probleem ligt dan bij jezelf en niet bij het weer.

Sebastiaan - 03-06-’18 16:32
Sebastiaan

“Ik zit al weken te wachten totdat ik iets leuks kan ondernemen” Gast, je verkloot je hele leven vanwege het weer! Ga hulp zoeken, je verdient het niet om je leven zo te laten beïnvloeden door het weer. Het enige wat op deze site bij warm weer gebeurt is klagen, klagen en nog eens klagen. Verongelijkt gedoe, panikeren wat voor woestijnland dit begint te worden, panikeren van “jeetje het wordt volgende week wéér warm” en “het enige waar we in NL aan denken is zon zon en nog eens zon” terwijl we in een welvarend land leven zonder oorlog, en dan zijn JULLIE die zeuren om wat warmte. Dit stelt niks voor t.o.v. Spanje, wen er maar aan. Elk jaar hier zeuren tot de dood, dát is pas je leven verpesten. Je kunt zeggen dat je hindernissen ondervindt door de warmte, maar dan hoef je niet te doen dat heel Nederland zich tegen je keert en dat het allemaal niet eerlijk is.

Sebastiaan - 03-06-’18 16:37
Marian

De eerstkomende dagen ziet het er goed uit .De temp ongeveer 21 C en noorden wind en na deze week weer een week dichter bij de herfst,hou vol.

Marian - 03-06-’18 22:20
annelies

nou sebas, ik vind jouw gedrag nou ook niet om even naar huis te schrijven, wat een oordelen heb je zeg !

annelies - 03-06-’18 22:39
IemandUitDeRandstad

Sebastiaan, wie ben jij om zo te oordelen? Ineens de meneer uithangen die alles weet en het maar onzin vind hoe we hier onszelf uitten. Ik vind je reactie Misplaatst. Ik heb op dat andere forum gelezen watvoor problemen je hebt gehad maar om dan zo neerbuigend te gaan lopen doen hier over ons. Volgensmij was jij altijd zomerliefhebbers aan het afkraken hier, dus een beetje lullig om ons dan daarop aan te spreken. Wie ben jij om te bepalen dat ik hulp moet zoeken of wat dan ook? Man ik kan hier zo kwaad om worden. Ik heb afgelopen week echt ziek van de koppijn op bed gelegen vanwege de hitte binnen en buiten en ik kan met dat warme weer absoluut niet functioneren. Sebastiaan je bent nog erger dan de zomerliefhebbers zoals je nu praat. Ik zeur en klaag trouwens alleen bij 23+ omdat ik daarboven niet kan functioneren. Dus wij moeten naar een psychiater omdat de meeste mensen onze mening over het weer niet waarderen?? Kom op zeg, die andere mensen hebben een probleem als ze iets niet van een ander kunnen waarderen en niet wij. Ik blijf op dezelfde manier mezelf uitten hier of je dan nou leuk vind of niet. Want in de buitenwereld kan dat niet. En natuurlijk is het weer er niet om je leven te verpesten maar dat doet het wel als het 23+ word. Ik kan er gwoon lichamelijk niet tegen. Wil niet zeggen dat ik dan meteen een halfjaar van m’n leven laat verpesten. En als het 6 maanden lang 23+ zou zijn dan zou ik overwegen om te verhuizen naar noordwest Nederland. In een extreem geval emigreren. De afgelopen jaren waren wel heftig qua weer in de zomer en lente dus gefrustreerd word je daar wel van. Vrolijk word je er ook niet van als mei wat een lentemaand is een complete zomermaand is geworden. En wat betreft het geklaag over de niet winters die we hebben, ik vind het alleen maar erg jammer. En als ik het voor het kiezen had zou ik dolgraag naar een koeler land emigreren ja. Want ik word gelukkiger van koel weer. Ik heb ook een hekel aan het luidruchtige gedrag van mensen met warm weer die tot laat in de avond/nacht nog buiten praten. Dat is ook overlast en ik heb alle reden om daarover te klagen hier. Als je het niet eens bent met hoe iedereen zich hier uit Sebastiaan dan moet je hier inderdaad niet meer komen. Maar kom niet ons zeggen wat we wel en wat we niet moeten doen. Laat ons gewoon en bemoei je niet met ons. Laat ons in onze waarde.

IemandUitDeRandstad - 04-06-’18 00:55
IemandUitDeRandstad

En een belachelijke opmerking dat als je het warm hebt je maar naar het zwembad moet gaan. Niet iedereen heeft een zwembad in z’n achtertuin Sebastiaan. Wat een oordelen inderdaad. Ik ga ook niet naar een moskee om mensen van hun geloof af te praten en met oordelen te komen. Nee ik laat ze hun geloof houden en bemoei me er niet mee en heb respect voor ze. Dat laatste zou je ook wat meer mogen hebben. Je zou verwachten van een voormalige zomerhater dat er toch nog wel een beetje begrip zou zijn. Maar je kraakt ons volledig af. Dat kan ik niet waarderen. Je staat ons te woord alsof je een school leraar bent. Nou die heb ik niet nodig want ik weet goed wat goed en wat slecht voor me is. Zo en nu ben ik klaar en hoop ik dat je ons met rust laat en geen herrie meer komt schoppen hier en ons een beetje de les voor komen lezen met die betweterige houding. Voor mijn woonplaats valt het mee t.o.v wat ze eerst voorspelde. Woensdag en donderdag worden weer 2 rotdagen.

IemandUitDeRandstad - 04-06-’18 01:11
annelies

goed nieuws sebas. je kan mij op je lijstje hulpmijdende nederland zetten. ik zou woensdag gaan karten maar aangezien het 28 graden wordt met felle zon (waarbij je nog een overal en een helm over je eigen kleding krijgt,) heb ik besloten mij af te melden voor dat evenement.
gelukkig weet ik van mezelf ik niet spoor, en ik zeg het tegenwoordig ook hardop tegen anderen, dat doe ik liever dan dat geklets achter mijn rug. ga maar lekker in die zon bakken, en kom over een paar jaar niet terug om te jammeren dat het opeens 45 graden is vanaf juni..

annelies - 04-06-’18 14:00
annelies

… of misschien jammer je binnenkort in juli al , als we een MAANDJE regen krijgen …. héééééééérrrrrrrrrlllkliiiijjkkkkkkk hoor sebas ! ik hoop het !!! en met mij VELEN hier en op WEERONLINE..
jammergenoeg mag je geen EIGEN MENING meer hebben in nl tegenwoordig, je mot en zal SONNUJTHUUHH, TROPISCH EN LOEIHEET lekker vinden want dat vind de overige 95% van NL. JJJAAAAAAAAA DAAAAAAAAAAGGGGGGGG !!!!!! smurf op man !

annelies - 04-06-’18 14:05
annelies

lieve Prozac – ik moest echt even mijn gal spuwen, wellicht niet alleen naar sebas, maar naar meer zonliefhebbers in nederland, welke niet snappen, je beroerd, belapperd, misselijk, lamlendig en ellendig kan worden van het huidige en afgelopen periode- weertype,

annelies - 04-06-’18 15:17
Marian

Ik las een stukje over minibossen in de stad ter grootte van een tennisveld.Gemeente kan dan 10.000 E subsidie krijgen en dan krijg je natuurlijke koelere plekje in je woonomgeving.En betere waterafvoer omdat veel mensen hun tuin betegelen.Mijn tuin is lekker groen en kost me wel wat tijd maar het scheelt zoveel graden met een betonnen tuin.

Marian - 04-06-’18 15:44
dennis

Mijn berichten worden niet meer geplaatst dus ik stop ermee, en klaag maar door.

dennis - 04-06-’18 17:57
Rita

Waarom val je ons ineens zo aan Sebastiaan? Ik weet dit ook niet te appreciëren. Ik heb altijd respect t.o.v. jou getoond. Als er hier iemand bij de psychiater heeft gezeten dan ben jij het wel! Zijn we weer wat opgepept zodat je mee kan doen met de meute? Je staat ons idd. te woord alsof jij het warme water hebt uitgevonden terwijl je gewoon een sukkel bent die wanhopig bij de groep wil horen die de meeste mensen tof vinden. Ik ben trouwens lichamelijk ziek van de hitte. Over jouw problemen zullen we maar zwijgen zeker. Misschien geen nette post van mij maar ik erger me dood aan sukkels die dankzij een therapie denken dat ze nu eens lekker stoer gaan doen!

Rita - 04-06-’18 18:48
Lindsay

Gaat het wel helemaal goed met je, Annelies? Wat kun jij schreeuwen zeg (capsloc aan).
Sebastiaan, goed verhaal. Ik ben het volledig met je eens. Over het algemeen zijn de stukjes op dit forum prima (ookal gaan ze nooit over het topic waar ze onder staan), er zijn echter wat mensen die alleen maar in herhaling vallen en dat meerdere keren per dag. Da’s echt niet gezond.
Op het viva forum zag ik een post van iemand die in therapie is gegaan voor haar zomerdepressie. Dat is dan misschien ook weer niet voor iedereen nodig, maar je kunt in ieder geval proberen om manieren te zoeken om de zomer iets beter door te komen.
Nog een woordje voor Randstad: ik vind het echt vervelend voor je dat je door de warmte niets kunt ondernemen. Voor jou ter relativering: door die kl…-depressie waar ik nu 4 maanden tegen vecht, lukt het me al maanden niet om iets te ondernemen. Dus ook niet toen het nog vroor. En ook niet nu het een paar dagen wat koeler is. Misschien helpt de gedachte jou dat het tijdelijk is en dat, als het afkoelt zoals de afgelopen dagen, je weer naar buiten kunt.
Nog 1 dingetje voor ik dit forum voorgoed verlaat (ik blijf wel de topics van Prozac lezen want die vind ik interessant en grappig): vaak lees ik hier dat mensen “depressief” worden van de warmte. Noem me een zeur, maar het is voor mensen met een echte depressie nogal kwetsend als mensen zichzelf depressief noemen terwijl ze geen idee hebben wat een echte depressie inhoudt.
Lindsay out!

Lindsay - 04-06-’18 23:39
erica

Ik snap Sebas ook ff niet nu. Sterkte daar in het oosten en zuiden. Dat worden weer twee gruwel dagen. Afzien, afzeggen en vooruit plannen. Ik ben klaar met de zomer, maar ja, die moet nog beginnen. Maar misschien krijgen we een kwakkelzomer.Veel schietgebedjes doen. Baat het niet, schaadt het niet.

erica - 05-06-’18 14:19
IemandUitDeRandstad

Ik ben het totaal met je eens Rita. Dat is precies waar ik ook niet tegen kan. Dat je je therapie gaat gebruiken om daarna achteraf lekker stoer te kunnen gaan doen en arrogant te lopen doen. Het is een ettertje met een grote mond. Ik heb hem nooit gemogen. Vorig jaar deed hij ook al rare dingen met onder verschillende namen optreden hier. Maarja dat is oude koeien uit de sloot halen. De voorspelling is weer aangepast op een negatieve manier voor de komende dagen. Van afgelopen vrijdag tot nu was het goed te doen en ik heb zelfs genoten van de bewolkte koele ochtenden vandaag en gisteren. Morgen en donderdag en ook nog vrijdag worden weer vreselijke dagen waarbij de temperatuur weer gaat stijgen binnen. Leefbaar is het nog steeds niet binnen, het is nog net te warm. Donderdag schijnt de ergste dag te worden met 28 graden bij mij en plaatselijk weer tropische dertigers. Maar misschien is het dan wel bewolkt wat het minder erg maakt.

IemandUitDeRandstad - 05-06-’18 15:12
lannelies

gaat het met jou lekker lindsday met je oordelen alleen naar mij? EN ALS IK IN CAPSLOCK ZIL TYPEN DAN DOE IK DAT NATUURLIJK>> hou je geoordeel voor je mens, over jouw heb ik er ook zat, die hoor je ook niet !!! ik heb JOUW NIET NODIG OM IN CAPS TE MOGEN TYPEN… vrij nnederland (maar niet heus jippiiiieeee). je mag niet klagen over de veel te vroege zomer, je mag niet in caps typen maar je mot en zal wel de mensen zielliee vinden als het dan eindelijk een uurtje regent na weken strakblauw… jeetje jeetje zeg, laat jezelf checken als vorens je mensen in een HOK duwt.Mens !!

lannelies - 05-06-’18 17:24
annelies

verder Lindsday heb ik al jaaaren een zware depressie, ptss en lichte ass,. DUS HOUDT JE OORDELEN bij je voor je nog meer mensen heel kwaad krijgt om in te vullen wat iemand met depressie mag voelen en wat niet. als iemand expert is in ECHTE depressie ben ik het en nog meer mensen hier, houd op ons als een VARKEN in een HOK te duwen met je betweterige mond. GET OVER YOURESELF …………

annelies - 05-06-’18 17:29
annelies

randstad, is linsday een andere naam voor sebas? wat denk jij?

annelies - 05-06-’18 17:36
IemandUitDeRandstad

Geen idee Annelies. Maar ze trok partij voor Sebas en om die reden heb ik niet op haar bericht gereageerd.Vind het ook nergens op slaan hoe ze jou aansprak. Waar maakt ze zich druk om als ze zelf in de penarie zit zoals ze zegt. Ik heb ook echte depressieve mensen meegemaakt, nou die kunnen zich niet druk maken om hoe mensen zich uitdrukken. Niks mis met de capslock hoor, is alleen maar om iets te verduidelijken. En zo bedoel je het ook.

IemandUitDeRandstad - 06-06-’18 11:35
annelies

randstad bedankt, laten we er maar boven staan- wij op de website denken tenminste ook nog na over het verslechterende klimaat en de gevolgen en zij denken om hun eigen mening en oordeel te
publiceren :) beetje ontzettend jammer

annelies - 06-06-’18 14:01
annelies

heeft zij wel een echte depressie ? zou ze zich dan ook niet meer storen aan de hyperactieve sfeer in de zomer buiten?! maar ik ga niet oordelen dan ben ik n et als LINDSAY en boven zulke sta ik boven , geleerd met therapie sebas ! goed heh?
Afijn nog even lekker ‘klagen’ omdat dat mag op deze site. BLEH BLEH BLEH weer een dag die zon. ga toch eens fietsen stelen man, en blijf eens een hele week of maand van mij part achter die wolken. Iedereen weer zo overdreven vrolijk bij de kassa ah, en morgen staan ze weer met zo een gezicht omdat sonnnuttjuuhb weg is. jeetje, man. die mogen ook wel eens een mentaliteitspeaker tegenover zich hebben. wil ik wel doen, maar dan komt wellicht meneer de politie vragen waar ik mee aan de gang ben.. jippie jippie over bijna twee weken de langste dag. dat ga ik vieren met een fles wijn. daarna de 27e met een grote groep uit in een plaatselijke discotheek verderop, die ene keer per jaar zal helpen de opgekropte irritaties er wel uit te gooien.. weken lang dertig graden en zon en nog lopen ze te klagen in nederland maar WIJ zijn de ‘ZEIKERDS’hoor.. YA RIGHT !!! kijk in de spiegel zou ik zeggen of doe de kleuterschool nog eens over.

annelies - 07-06-’18 17:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.