« Donderslag | Home | In het nieuws... »

Hittegolf

Zondag 18 Juni 2017 at 10:57 pm.

Nog voordat het echt een feit is hebben alle weersites, dj's en nieuwsorganisaties het al vermeld. Het kan een hittegolf worden! Ik zet hier een ventilatortje naast de webserver en ik duik lekker met een ijsblokje in mijn zwembadje. En misschien knuffel ik wat met mijn airco... tot volgende week!

207 reacties

Luuk

Vandaag 31
morgen 29
woensdag 29
donderdag 32
vrijdag 29

bahbahbah

Luuk - 19-06-’17 05:42
Esther

Donderdag kan het lokaal zelfs 36 graden worden. Wat een hel.

Esther - 19-06-’17 06:16
Luuk

En het is alweer bijgesteld..

Vandaag – 32 graden
Morgen – 31 Graden
Woensdag – 30 graden
Donderdag – 34 graden
Vrijdag – 30 graden.

Luuk - 19-06-’17 08:08
IemandUitDeRandstad

Ja joh doe maar lekker wat erbij iedere dag pff. Iedere keer als ik kijk hebben ze het weer bijgesteld. Klopt vast niet wat we nu zien want het word vast NOG warmer als we morgen kijken. Ik ben alweer helemaal nat van het zweet wakker geworden dus zonder ventilator aan is het niet meer bekwaam hier. Ik zie dat die hel volgende week nog doodleuk doorgaat. Niet 30-ers maar ‘zomerse’ temperaturen. Nog tot woensdag zie ik. Dit is nog erger dan in juli wat ik heb meegemaakt want toen waren er altijd dagen tussen met bewolking en koeler waardoor ik het net kon overleven.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’17 08:47
IemandUitDeRandstad

Donderdag komt er een vleugje Franse hitte onze kant op waardoor de wind zuidwestelijk word. En die lucht bereikt alleen het zuiden en midden van het land. Vandaar dat het plaatselijk 36 kan worden. En vandaag komt subtropische lucht ons land binnen. Ik heb nu al koppijn.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’17 09:11
Rita

IK ben ook loom uit bed gekomen. Ik heb nu ook al koppijn en ik zit achter de pc met zo’n blauwe ijszak in een keukenhanddoek gedraaid. In de slaapkamer is het ondertussen 26.5° en in de living bijna 28 graden! Ik heb ook gezien dat de temperaturen voor volgende week voortdurend worden bijgesteld! Uiteraard in de hoogte. Geen idee hoe dit door te komen omdat het binnen een oven is.

Rita - 19-06-’17 10:09
Luuk

@Iemanduitderandstad. Iets zeg me dat we de hele maand Juli Augustus en September iedere dag 30 graden of meer hebben met enkele dagen van 26 graden. En dat we dan moeten hopen dat het niet elke nacht 20 graden is maar ook eens 13 graden zodat we die nacht al die vieze warmte weg kunnen laten gaan..

Luuk - 19-06-’17 10:14
Luuk

@Iemand vooral in Noord-Brabant en Limburg..

Luuk - 19-06-’17 10:15
Luuk

@Rita Mijn ouders hebben een Split Unit airco zo’n ingebouwde .. Alleen hij heeft alleen koude lucht af en dan moet je nog voor de airco zitten. Als je hem dw hele dag aan hebt staan dan koelt hij de ruimte wel maar als hij dan uitstaat is het meteen weer warm. Ik kan het weten want ik sliep daar toen ik daar woonde ik moet wel zeggen dat een split unit airco wel fijn is opzich. Alleen in huurhuizen mag je geen split unit plaatsen dus dat is sowieso geen oplossing. En mijn deuren zijn super groot om dan alles dicht te kunnen maken zodat er geen warmte van buiten naar binnen komt..

Ik haat de zomer. Vooral al dat sociale gedoe en die blije gezichten van mensen met hun sonnetjuuuhhhh en ook die kut BBQ reclames steeds en mensen die allemaal bier inslaan kratten om te zuipen met dit weer. Bah bah

Luuk - 19-06-’17 10:23
Rita

@Luuk: Ik wilde er hier 1 laten installeren want dit appartement is mijn eigendom maar ik mag er geen laten installeren van de andere mede-eigenaars vanwege de mogelijke geluidsoverlast. Omdat de buitenunit op het terras komt te staan heb ik er niks over te beslissen. Ze moeten door de buitenmuur boren voor de kabels en volgens de wet is de buitenmuur gemeenschappelijk. De terrassen trouwens ook op gebied van wetgeving. Het gebruik is wel individueel. Dus ik blijf met die rothitte zitten. Ik woon dan ook nog eens onder het dak. De andere eigenaar naast mij verhuurt dus die trekt zich er niks van aan. En de rest woont allemaal onder mij. Ik haat de zomer ook! Vanwege de hitte op de eerste plaats maar hier in de straat is dat ook een excuus om ongenegeerd te zuipen. Ik zag gisterenavond de lege bierbakken aan de garages staan. Heel de middag hadden ze in de tuin gezeten met de BBQ aan zodat je je ramen dicht moest doen. De brandlucht was hier niet te harden. En natuurlijk ook roepen enz … Gisterenavond was er geen kat te bespeuren dus die lagen in hun nest wat te stinken. Waarom kunnen die niet op een normale manier plezier maken? En het was dan nog niet eens in mijn blok! Toch tot hier er last van!

Rita - 19-06-’17 10:35
Luuk

@Rita Als het mijn eigen appartement was zou ik daar gewoon schijt aan hebben. Hun veroorzaken toch ook overlast met hun buiten zitten en zomergegeil..

Luuk - 19-06-’17 11:15
Luuk

@Rita Jou buurt lijkt op die van mij hier zitten ze ook al vanaf Maart iedere dag buiten en zo hard te lachen dat je het binnen kan horen. En zuipen dat ze kunnen.

Luuk - 19-06-’17 11:22
Luuk

(Jouw buurt) sorry.

Luuk - 19-06-’17 11:23
Luuk

@Rita wat ik nog irritanter vind zijn die grasmaaiers die van Maandag tm Vrijdag komen. Hier is een parkeerplaats waar grasmaaiers opstarten en het is letterlijk van Maandag tot en met vrijdag raak..

Luuk - 19-06-’17 11:38
Luuk

En naast mijn raam ligt gras en dat doen ze dan iedere dag…

Luuk - 19-06-’17 11:39
Rita

Hier is een speelplein achter de hoek en dat hebben ze verleden week nog komen afrijden met een grasmaaier waar je op kan zitten maar het geluid van grasmaaiers valt hier erg mee. Er valt ook niet veel meer af te rijden want hier ziet de mensen hun gazon gewoon ros en de oppervlakte is ook beperkt omdat het appartementen zijn en achter de gebouwen liggen hier de garages. Het zijn die mensen die zitten te zuipen en bij wijze van spreken brand stichten waar je last van hebt. Waarom geen elektrische bbq kopen of tenminste weten hoe je hem aan moet maken zonder dat er hier overal een brandgeur hangt? Nu hebben we last van dat soort door de hitte want ze komen uit hun hol gekropen maar eigenlijk zijn dat mensen waar je anders ook last mee hebt i.v.m. lawaai en marginaal gedrag.

Rita - 19-06-’17 11:51
IemandUitDeRandstad

Ze waarschuwen zelfs voor aanhoudende hitte en we er last van zullen hebben, tja wat kan je met die waarschuwing? We kunnen het alleen maar ondergaan. Wat vreselijk zeg die mensen Rita. Dat had ik niet verwacht van een dorp. Wat mij al opvalt in belgie is dat de mensen minder aso zijn dan in Nederland. Maar dat klinkt echt als groot tuig. Ja Luuk juli en augustus zijn normaal al het ergste dus ik kan niet echt positief erover denken. Zal wel tot oktober iedere week 30 graden zijn. Of zelfs 40 graden worden.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’17 11:58
Rita

@iemand uit de randstad: In de steden is het nog veel erger met marginaal gedrag. De plaag van de tijd! De verhalen die ik hoor van een bevriend leraar zijn echt niet normaal! Het probleem hier in het dorp is dat de eigenaars van het appartement sterven en de kinderen krijgen het alleen aan een spotprijs verkocht omdat er in al die jaren nooit iets gemoderniseerd is. De kinderen willen geld zien en verhuren de woningen dan maar ipv ze te verkopen. En dan krijg je zulke mensen! Sociale woningen zijn er in België amper en de wachtlijst bedraagt soms tot 10 jaar dus ze wonen in uitgewoonde woningen en dat ligt aan de verhuurders! Ik wil hier niet stigmatiseren want er zijn best wel huurders met een beperkt inkomen die wel netjes opgevoed zijn maar hier zie je toch vaak dat mensen uit hun woning worden gezet door de vrederechter wegens overlast en wanbetaling. Eigenaars zijn hier over het algemeen deftige mensen maar veel uiterlijk vertoon en si en la. Ik ben zo niet maar ik ben hier komen wonen omdat wonen in een grootstad (Antwerpen) problematisch geworden is. Daar is het zuipen in de zomer hier klein bier tegen. Ik heb vroeger in Nederlands Putte gewoond en ik ken ook enkele Nederlanders en dat zijn fijne mensen. Een Nederlander is vaak directer dan een Belg en dat weet ik te appreciëren want ik ben ook zo. Belgen zijn vaak echt achterbaks maar zij noemen dat beleefd en ze willen geen last.

Rita - 19-06-’17 12:14
Rita

Ik heb net de 2 weerberichten bekeken op VTM en TV1 en allebei spreken ze van koeler weer vanaf zaterdag en ook volgende week! Of het gaat regenen weten ze nog niet. Ik hoop echt dat het koeler gaat worden. Ik ben doodop.

Rita - 19-06-’17 14:07
luuk

Hier komen ze iedere dag grasmaaien Hetgras ziet er niet meer uit

luuk - 19-06-’17 14:17
luuk

kunnen we niet met zijn alle overzomeren haha waar het wel koel is..

luuk - 19-06-’17 14:19
Rita

@Luuk: Ja, we gaan voor Spitsbergen! Hahaha …

Rita - 19-06-’17 15:51
Esther

Hoe kan een normaal mens dit nu lekker weer vinden? Ik zweet me het apelazerus, alles plakt. Vannacht slecht geslapen. Begin nu al hoofdpijn te krijgen en heb last van m’n maag. Ik las bij het nieuws dat het hitteplan ook weer in werking was getreden. Komen ze weer met allerlei tips die een normaal mens natuurlijk niet zelf kan bedenken. Wat een horror al dit. Met al die hitte de we nu al hebben gekregen heb ik echt het gevoel alsof we al in augustus zouden moeten zitten.

Esther - 19-06-’17 15:59
Esther

https://youtu.be/zGD5C4wLsrs
Om lekker bij weg te dromen :-)

Esther - 19-06-’17 16:03
Marian

Me airco staat te draaien,wat een rotherrie maakt dat ding.Heeft wel een voordeel dat de radio niet aanstaat want dan hoef je dat hysterische geleuter over mooi weer niet aan te horen en allemaal van die verschrikkelijke zg leuke zomerplaatjes en 100.000 keer het woord mooi weer aan te moeten horen.Achterlijke idioten.

Marian - 19-06-’17 16:49
Sebastiaan

Vandaag naar een recreatiegebied in de buurt geweest, en twee meiden/vrouwen deden uit het niets heel erg vervelend tegen mij. Ze gooiden mosselen op mij en zeiden dat ik “weinig vlees” had. Ik wist dat er rare mensen op de wereld waren, maar dit?! Ook een reden waarom ik niet tegen de hitte kan. Er komen allemaal rare mensen naar buiten toe. Ik was bijna bereid ze een pak slaag op hun hasses te geven, zoals we dat hier noemen in Friesland..

Sebastiaan - 19-06-’17 17:29
Sebastiaan

Wat betreft hitte, het was om 11 uur qua gevoel al 30 graden hier, en nu nog steeds. Het blijft tot zeker donderdag warm/heet in Nederland.

Sebastiaan - 19-06-’17 17:30
Rita

Esther: Mooie beelden! Wat verlang ik naar dat weer! En ik hier niet alleen denk ik. Marian: Ik krijg ook de “wubbes” van die dj’s! Deze middag hoorde ik er 1 zeggen dat het heel de week lekker is en dat we er vooral van moeten genieten! En dan van die schijtmuziek waar ik zowiezo al niet naar luister (Enrique Iglesias en ene Daddy Yankee of zoiets).
@Sebastiaan: Wat een marginale trutten! Ik veronderstel dat jij zeer mager bent als ik dat zo lees en wat dan nog? Mager, normaal, dik, extreem dik … Welke welopgevoede mens maakt daar nu opmerkingen over? Bij mij moeten ze zoiets niet flikken want ik sta recht en loop er heen en dan is het zeker feest.
Waar ik ook een grote hekel aan heb is aan mensen die echt stinken met dit weer! Op de bus heb je dat dus dagelijks! We zweten allemaal maar ik heb het over een penetrante zweetlucht die duidelijk komt van geen schone kleding aan te trekken en/of je te wassen.
Ik kom net van de winkel en het was 36 graden op een thermometer in de zon. Ik had het vrij moeilijk buiten. Ik kon moeilijker lucht krijgen en amper vooruit komen maar ik moet toch eten in huis hebben.

Rita - 19-06-’17 18:37
Castor

Zet dan in ieder geval thuis die debiele radio niet aan.

Castor - 19-06-’17 19:02
Sebastiaan

Dat valt wel mee Rita, ik hoop dat ik ze nooit meer zie. Ironisch was dat zij juist eruitzagen als lelijke varkens, en dan ben ik nog bescheiden! Die domme mimiek van hen.. bah. Ik hoop dat dit niet vaker gebeurt, want dan wordt de zomer pas echt verschrikkelijk.

Morgen is het hier een stuk koeler dan vandaag, ik vind het veel te warm. Ik ga vanavond maar weer in het water duiken!

Sebastiaan - 19-06-’17 19:10
IemandUitDeRandstad

Ik geloof dat ik nog nooit zo erg gezweet heb als nu. M’n haar is helemaal nat van het zweet. Dit is belachelijk. Ik heb koppijn. Wat een schorrem zeg! Ja het klopt echt: zodra het warm word komt het onkruid naar buiten. Het is ook allemaal het schorrem die naar het strand gaat. Allemaal met hun tribal tattoos. Ik geloof dat ik maar een grote teil moet kopen waar ik in kan zitten met water en ik kom er pas uit als dit weer voorbij is. Een goeie airco heb ik toch niet.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’17 19:24
IemandUitDeRandstad

Haha dikke mensen vinden al heel snel iemand mager omdat ze zichzelf als maatstaf nemen. Ik had ‘dikke varkens’ gezegd tegen ze. Heb je een zwembad in je tuin dan? Ik zou erin gaan en er niet meer uitkomen.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’17 19:27
Rita

Ik heb net een heel lange douche genomen en een pil tegen de vreselijke hoofdpijn. De warmte in huis “valt” echt op me. Alles straalt precies een enorme warmte uit. Ik voel me niet echt lekker en ik denk dat ik maar wat op bed ga liggen. In de living is het ondertussen al boven de 28 graden terwijl de ramen dicht zijn en de rolluiken naar beneden zijn.

Rita - 19-06-’17 20:21
Franca

Opmerkingen plaatsen over uiterlijk zeer onbeschoft, en meestal mensen zonder opvoeding of beschaving. Daar lopen er meestal veel van rond op deze aardbol. Net effe potje gejankt, dat doe ik wel vaker als het heet is. Net of ik op die manier stoom afblaas. Heb vanavond buiten op balkon gestreken in mijn pyjama. Iedereen die voorbij kwam keek omhoog. Kon me niets schelen, kon dit niet in mijn oververhit appartement doen. Ik had zo lang gewacht dat al mijn koele kleding op was en ik geen koele kleding voor werk had. De treinen rijden ook al niet bij warm weer, heb een uur vast gezeten in een trein met storing. Tis toch echt niet waar dat dit zo hele week blijft. Ik woon in Zuid-Oost Brabant, heb het gevoel of ik laatste tijd in Noord Afrika woon. Ik word hier nou echt depressief van, dan geloof ik dat ik op de goede site ben.

Franca - 19-06-’17 20:35
Sebastiaan

Ik heb een zwembad in de tuin ja IemandInDeRandstad, ik ga zo maar weer plonzen! Geen last van rare mensen, gelukkig. :) Het is erg heet binnen, morgen hier gelukkig een stuk koeler.

Sebastiaan - 19-06-’17 20:53
Marian

Ik woon op 20 min fietsen van het strand maar moet er niet aan denken om daar naar toe te gaan.Ga alleen in de winter naar het strand lekker uitwaaien.Ik kom nu alleen buiten om de vogels te voeren en 6 keer per dag hun zwembad te vullen wat ze net zo hard weer leegspetteren en om boodschappen te doen,voor de rest binnenblijven

Marian - 19-06-’17 22:11
Marian

Zelfs op zeelandnet zijn de warmtevoorspellingen gruwelijk om te zien de hele week,dan is het echt erg.

Marian - 19-06-’17 22:19
erica

Sebas, mensen die schelden, hebben een laag zelfbeeld. Hoef je niet jaloers op te zijn. En altijd meer dan 1 he? Alleen durven ze niet eens.
Ik heb geen koppijn en zweet niet eens, maar ik sterf van de kriebelplekken. Also het brandnetels zijn. Geen muggenbulten. Dan hier, dan daar. vreselijk. heb ik alleen met extreme hitte, nu dus. Ik gelof niet dat het na deze dagen zo warm blijft t/m juli en verder. Kan gewoon niet. Hoop ik.

erica - 19-06-’17 22:23
IemandUitDeRandstad

Bij mij is het binnen 27 graden en dat blijft het ook. Ik krijg er niks af. Ik was net even aan het fietsen en ik zag dat bijna alle mensen hun deur open hebben staan. En ik hoorde iedereen klagen trouwens over de hitte vandaag en dat ze het vreselijk vinden. We hebben 2 extreem hete dagen erop zitten en het is nu al 27 graden binnen! En het duurt nog tot donderdag. Het noorden heeft het nietzo gruwelijk. Morgen 20 graden geloof ik en woensdag ook. Terwijl het midden en zuiden het morgen en woensdag nog steeds tropisch hebben. Het midden 28 morgen en het zuiden 31. En dat hitteplan geldt voor het midden en zuiden en niet voor het noorden. Andere jaren kwam het westen ook beter er vanaf van die hittegolven vanwege zeewinden maar nu blijft het steeds alleen tot de stranden beperkt. Ik heb binnen nooit warmer dan 27,5 meegemaakt. Want bij andere hittegolven had het westen altijd wel 1 koelere dag ertussen waardoor je het 1 dag zo koel mogelijk kon maken en daarna stapelde het zich verder op maar kwam het niet hoger dan 27,5. Daardoor werd het nooit een officiële hittegolf maar ik bedoel een lange periode met hete dagen.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 00:15
IemandUitDeRandstad

Op het nieuws kwam ook al de droogte als onderwerp omdat het echt zorgelijk begint te worden en iedereen terug denkt aan 1976. Ze zeiden dat zulke extreme droogte als nu maar 1 keer in de 20 jaar voorkomt. En ze zien voorlopig nog geen verandering in het droge weer. Misschien 1 buitje maar dat is zeker niet genoeg. Warm eten lust ik nieteens meer met deze hitte. Ik kreeg het niet weg.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 00:21
Nietzomaariemand

Het lijkt erop dat mijn bericht is weggehaald? Wat is daar de reden van? Ik heb geen enkel scheldwoord gebruikt..

Anyway.. Binnekort is de langste dag van het jaar, iets om naar uit te kijken wat mij betreft, daarna word het met de dag beter. (voor mij iniedergeval.)

Nietzomaariemand - 20-06-’17 00:37
Prozac

@Nietzomaariemand: er is geen bericht weg gehaald.

Prozac - 20-06-’17 00:41
IemandUitDeRandstad

Ja ik zie temperaturen onder de 24 graden in ieder geval na donderdag. Bestaat dat nog? Wel vrij hoge temperaturen allemaal van 22-23 graden. De afgelopen weken veranderde 22/23 graden altijd in op z’n minst 25 graden. Dus ik ben huiverig voor als ik die temperaturen zie staan. Ik die in het midden westen woont heeft gewoon 5 dagen op rij 30 graden of meer. Van afgelopen zondag tot donderdag. Ja 28 graden is ook zo goed als die 30 dus ik zie dat als tropisch weer. Ik vind daarna 22/23 graden met zon nog steeds ‘behoorlijk’ warm weer. Aan de warme kant.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 06:17
Luuk

Tot en met Vrijdag is het 30 graden of meer.

Waar ik me meer zorgen om maak is dat het in de nacht dalijk niet meer afkoelt. Dan blijft die warmte binnen.

Luuk - 20-06-’17 08:55
Rita

Mijn hoofdpijn is gelukkig weg maar ik zag net dat het in de living nog steeds 28 graden is en dat gaat nog warmer worden omdat de hitte tot vrijdag zal aanhouden. Om moedeloos van te worden. In de slaapkamer is het 26.8 graden maar ik heb wel geslapen want er kwam een briesje door het raam. Het stelde niks voor maar elk zuchtje wind is aangenaam als je er maar in kan liggen.

Rita - 20-06-’17 09:00
Nietzomaariemand

@Prozac, sorry dan was ik in de war, stomme hitte ook.. :( Morgen langste dag, daarna langzaam eerder donker.

Nietzomaariemand - 20-06-’17 11:09
IemandUitDeRandstad

Ik zie dat het begin volgende week weer opnieuw warm is. Het weekend eventjes aangenamer en 22 graden ofzo. En maandag 26 en dinsdag 24 graden. Niet dat tropische maar wel ‘zomers’ warm. Dan heb je in het weekend ook weer je best gedaan om de hitte eruit te krijgen en stapelt het zich weer opnieuw op. Zeker als de zon blijft schijnen is het heel moeilijk om hitte eruit te krijgen.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 11:17
IemandUitDeRandstad

Ik zit nu al niet anders dan naast de ventilator de hele nacht en overdag. Ik ben blij als ik dalijk weg kan naar een airco omgeving. Ja m’n eigen mobiele airco krijgt er maar 2 graadjes af nu. Hij blijft op 25 graden draaien. Ik kan nieteens normaal eten hier want de kruimels waaien van m’n bord af vanwege de ventilator. En zonder ventilator word je letterlijk ziek binnen. Dus de ventilator zeul ik overal mee naartoe waar ik kom in m’n woning. In m’n woning is het 1 compleet overlevingspakket wat uitgestald staat tegen de hitte. Strijken doe ik niet!! Zo erg kreuken m’n shirts niet en als iemand me gek aanstaart wil ik het met alle plezier uitleggen dat vanwege het ZOMERTJE ik niet meer kan leven en geen normale dingen meer kan doen.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 11:24
IemandUitDeRandstad

Omg ik lees ook dat het in de nacht van woensdag niet afkoelt onder de 25 graden en zelfs weeronline noemt dit afzien. Het word niet koeler dan 23 graden in de nacht naar donderdag. En woensdag is omgeruild met donderdag qua hitte. Eerst zou donderdag het heetst worden maar nu staat er bij woensdag 31 en donderdag 26.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 11:37
Castor

De voorspellingen voor volgende week worden letterlijk ieder uur bijgesteld. Wat een uur geleden 22 graden was is nu alweer 26. En over een uur wordt dat weer 24. En eind van de middag weer opgehoogd naar 27. En begin van de avond teruggeschroefd naar 23. Om morgenvroeg weer bijgesteld te worden naar 26. Om een dag later weer aangepast te worde naar 24. Om gek van te worden.

Castor - 20-06-’17 12:15
IemandUitDeRandstad

Ik zie allemaal mensen met lange mouwen en zelfs mensen met vestjes aan van gebreide stof of die spijkerjasjes dragen. Zijn ze gek! Ik met de dunste kleding en mouwloos ben net een natte zeem die je helemaal uit kan wringen van het zweet. Ja en waarom? Omdat het eventjes BEWOLKT is in de ochtend. Denken ze meteen dat het daarom ook koud is. Idioten

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 13:36
Rita

@iemanduitderandstad: Ik ben net terug thuis en ik zag dus ook mensen met een jas aan (1 persoon), verschillende mensen met een trui met lange mouwen aan en mensen met vesten aan! En de zon scheen! Het is hier weer 36 graden buiten want dat heb ik gezien op verschillende thermometers toen ik op de bus zat. Binnen gaan we langzaam naar de 29 graden! Dat is om zot te worden. 25 graden buiten gaat dit niet afkoelen! Langdurige regen laat het afkoelen! Maar dat geven ze niet. Ik zit met die rotwarmte in huis tot eind september! Zeker weten! Ik moet wassen maar ik heb ook de puf niet om het daarna te strijken. Ik draag alleen 100% katoen dus dat kreukt wel maar strijken in 29 graden lukt gewoon niet. Mijn buren die me geen airco gunnen vanwege het lawaai hebben zich ziek gemeld op het werk wegens te warm want er is geen airco!!! Dit maakt me nijdig! Daar zie je aan hoe een mens in elkaar steekt! Op de volgende vergadering komt dit onderwerp terug op tafel! Helaas is dat pas eind november/begin december.

Rita - 20-06-’17 15:07
Sebastiaan

Hier is het heerlijk nu, zelfs met de zon erbij! Wat een verschil met gisteren! In het zuiden is het nog steeds heet tot en me vrijdag. In het weekend krijgen we volgens RTL Nieuws verkoeling!

Sebastiaan - 20-06-’17 16:14
Sebastiaan

Al is het maar wat je verkoeling noemt, natuurlijk. 19 tot 24 graden blijft aan de warme kant, maar echt heet is het niet.

Sebastiaan - 20-06-’17 16:15
Rita

Ik heb net naar het weerbericht gekeken op TV1 en vanaf maandag geven ze hier alweer 28 graden! Die horror houdt niet op. Zaterdag frisser en zondag ook weer 25 graden. En geen regen!

Rita - 20-06-’17 16:22
IemandUitDeRandstad

Ik ben in den haag vandaag en het is hier vooral bewolkt tot nu toe en zo’n 25/26 graden. Ik weet niet hoe het elders is. Zeer hoge temperaturen in het zuiden zie ik. En heerlijk weer in het noorden. Wat beroerd Rita, duidelijk mensen die weer puur aan zichzelf denken. Ik hoor tegenstrijdige dingen vandaag. Mensen zeggen: het is lekker weer en vanwege het lekkere weer eet ik veel ijs. Tegelijkertijd zeggen ze dat het te warm is en niet lekker meer en het binnen bij de airco lekker is en buiten vies warm. Waarom noem je het dan lekker weer? Dan zeg je noodweer of zoiets dergelijks of verschrikkelijk weer.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 16:24
Castor

Hier in Utrecht is de lucht heel ‘vettig’. Alsof alle zuurstof eruit is. Vreselijk onaangenaam. Echt van die Bangkoklucht. Binnen bij mij begint het ronduit gevaarlijk en ongezond te worden. Sterkte iedereen maar weer vanavond en vannacht!

Castor - 20-06-’17 17:08
Castor

Heel klein lichtpuntje: morgen alweer de langste dag!

Castor - 20-06-’17 17:11
Esther

Wat een vreselijk vooruitzicht woensdagnacht. Ik slaap nu al slecht vanwege de hitte. Als ik de weersvoorspelling bij Weeronline zie moet het volgende week wat koeler worden. Ik ga er eigenlijk al vanuit dat de temperaturen weet flink bijgesteld gaan worden. Hoop echt wel dat we nu het ergste gehad hebben. Enigste lichtpuntje is inderdaad dat we morgen de langste dag gehad hebben. Alleen een beetje jammer dat je er eind juli pas wat van gaat merken.

Esther - 20-06-’17 17:37
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-06.. Sommige berekeningen laten alweer zomerse temperaturen zien voor volgende week, over omhoog bijstellen gesproken. In het gunstigste geval word het volgende week 23 graden. 1 van de warmste juni’s ooit word het sowieso

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 18:01
Rita

Ik heb veel problemen met die Bangkoklucht zoals Castor het noemt. Gisteren was dat hier buiten zo en ik had het gevoel dat ik amper lucht kon krijgen. Maar in mijn living waar het 29 graden is heb ik er ook last van. Net of ik niet meer door kan ademen. Ik heb net een lange bijna koude douche genomen en de vochtigheid mengde zich met die hitte van 29 graden. De benauwdheid was onhoudbaar. Ik heb verluchtingsroosters maar wat helpt dat met zo’n rotweer! In de slaapkamer is er wel een briesje. Het stelt niks voor maar je kan er wel door ademen. En ze geven nog warmer. Hier hadden ze de afgelopen dagen 32 of 33 graden gegeven en in praktijk was het 36 graden. Donderdag geven ze hier tot 36 graden! Dan zitten we in de realiteit boven de 40. Wat moet dat binnen geven???? Ik mag er niet aan denken!

Rita - 20-06-’17 18:33
Castor

Volgens sommige weermodellen lijkt het volgende week tussen de 20 en 22 graden te worden. Tenminste, gemiddeld gezien.
Ik durf er niet echt op te hopen. We weten inmiddels hoe het werkt. Maar toch …

Castor - 20-06-’17 18:59
Castor

Rita, ik ken dat probleem. Na het douchen breekt de luchtvochtigheidshel hier los. Om die reden heb ik een luchtontvochtiger aangeschaft. Het helpt. Maar aangezien het apparaat de temperatuur met een graad of 2 doet stijgen, kan ik ‘m alleen aanzetten als het binnen maximaal een graad of 23 is. Dan voel je, ondanks de stijging van temperatuur, een aangenamere lucht omdat ie het vocht er echt uittrekt. Maar nu is het niet te doen.
Het enige wat rest is een korte snelle zo koud mogelijke douche.

Castor - 20-06-’17 19:06
Sebastiaan

Het waait hier lekker door, ik zie zelfs ‘s nachts 9 graden staan! Het is binnen 24,5 graden, dus ik heb net buiten gegeten. Heerlijk zomerweer is het buiten (hier dan tenminste). Morgen en donderdag helaas wel weer 24 graden.. warmste juni ooit? We hebben zoveel warmte al achter de rug en de warmte keert ook telkens terug. Verder hebben we sinds 11 mei geen enkele keer een maximumtemperatuur onder de 18 graden in Friesland gehad. Dat is erg bijzonder..

Sebastiaan - 20-06-’17 19:14
Castor

Nou … hier niet. Je gaat hier kapot.

Castor - 20-06-’17 19:50
Rita

Ze hadden in het noorden van Nederland idd. frisser weer gegeven! Je bent een gelukzak Sebastiaan! :)
Hier is het ook nog steeds bloedheet. Echt niet leefbaar! Temperatuur is in de slaapkamer ook naar 28,1 gestegen. Buiten is het nog steeds ergens in de 30 en een zachte haardrogerbries waar je zo ongeveer dood aan gaat. Ik woon dan ook in het warmste deel van België (tussen het noorden – noordwest) en tegen het zuiden (zuidwest) van Nederland aan.

Rita - 20-06-’17 20:03
Sebastiaan

Het begint hier weer leefbaar te worden in huis! Erg jammer dat als de temperatuur in huis telkens na een paar normale dagen weer naar een normale waarde is gezakt, het opnieuw extreem warm moet worden. Maar goed, de zomerfetjisten moeten nou niet gaan zeuren, zij willen dit weer zo graag! Als hun hond doodgaat doordat die idioten hem in de auto laten in de hitte of als ze niet kunnen slapen ‘s nachts, moeten ze dat maar voor lief nemen. Zij schreeuwen en jammeren immers altijd om “mooi weer”, dan krijg je het en nu hoor je niemand meer over het zomerweer jubelen. Als hun tuin in de fik vliegt, zullen ze dat ook maar moeten accepteren. Als zon, zee en strand het enigste is waar je beperkte gedachten om draaien..

Sebastiaan - 20-06-’17 21:18
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Haha helemaal mee eens met wat je zegt sebastiaan. Hier is het al sinds half 6 onder de 25 graden buiten en het koelt steeds verder af dus ik heb alles al sinds 6 uur open aangezien het binnen heter is dan 25 graden. En het waait flink naar binnen en de temperatuur is letterlijk NIKS naar beneden gedaald. Dat is dus een teken dat de hitte echt in de stenen zit na zoveel dagen hitte en er niet zomaar uit gaat. Het gaat wel beter dan gisteren omdat je de hele tijd wel frissere lucht naar binnen voelt waaien. Gisteren was veel erger. Maar morgen zal weer opnieuw heftig afzien worden aangezien de temperaturen zelfs snachts 25 graden blijven.

IemandUitDeRandstad - 20-06-’17 21:55
luuk

@Castor waar woon jij? Ik in Den Bosch is het bij jou ook zo super heet zeker. Brabant is echt verschrikkelijk bahh

luuk - 20-06-’17 22:02
Rita

Waar ik woon is nu ook een wind opgestoken. Het is niet zo fris als bij Sebastiaan en iemand uit de randstad maar ik voel toch al een lichte trek door gans het appartement. Helaas hier ook geen daling van de temperatuur want de hitte zit in de muren en het dak en alleen langdurige regen zal de temperatuur gevoelig doen zakken. Maar ik ben wel blij met het briesje zodat ik kan ademen ipv die bangkoklucht. Morgen hier weer ruim boven de 30 graden. Ze hebben het net nog eens op de radio gezegd. En de ozondrempel was vandaag op vele plaatsen overschreden dus bij jullie zal dat ook wel zo zijn.

Rita - 20-06-’17 22:17
erica

De Bangkoklucht is smog, ook dat krijgen we er gratis bij.
De langste dag is morgen. Een strohalmpje. Van vorig jaar weet ik nog dat die hittegolf er was half september. Zit je al in het donker met een lampje aan, moest je nog gaan koelen vanwege die 30 graden. Hoe onnatuurlijk was dat!

erica - 20-06-’17 22:54
Marian

Hier in zeeland staat steeds een stevig windje wat het te verdragen maakt en zie voor vrijdag en zaterdag weer koeler weer staan ,maar eerst zien en dan geloven

Marian - 20-06-’17 22:59
Luuk

Hoeveel graden is het bij jullie??

Luuk - 21-06-’17 07:25
Sebastiaan

Ik weet dat ik niet teveel naar de voorspellingen moet kijken.. maar ik zie maandag opnieuw 28 GRADEN hier staan, in Friesland!!!! Volgens mij komt deze terugkerende warmte bijzonder weinig voor in juni. Ik begin bijna aan de warmte te wennen, zo warm is het telkens! Hopelijk hebben we dit weekend wel een koel weekend, want mijn moeder viert op zaterdag haar verjaardag, en dan moet het niet net zo warm als voorgaande weken zijn. 20 graden wordt het toch wel, dus buiten zitten kan sowieso. Het probleem is echter als het té warm zou worden om buiten te zitten. We wachten af..

Sebastiaan - 21-06-’17 07:25
Castor

@Luuk; ik woon in Utrecht stad. Niet te harden. Het barst hier van de hitte-eilanden.
Den Bosch schijnt inderdaad nog erger te zijn.

Castor - 21-06-’17 08:27
Castor

Ik begin zo stukje bij beetje aan het eind van m’n acceptatievermogen te komen. Als ik 20 jaar jonger zou zijn geweest was ik naar Noorwegen verhuisd. Dit type weer begint steeds structureler te worden. Mijn type woning is daar niet op gebouwd. Dat maakt dit weer onleefbaar.

Castor - 21-06-’17 08:30
Luuk

@Castor Hier in Den Bosch is het vandaag nog 31 graden en morgen 33 graden.. In Death Valley is het nu 50 graden.. Zullen wij deze temperaturen ook hebben over 10 jaar?

Luuk - 21-06-’17 09:02
Rita

Ik heb geen idee hoe warm het op dit moment is want ik ben nog niet buiten geweest maar de afgelopen nacht had ik een briesje in mijn slaapkamer en is het afgekoeld naar 25 graden en de living naar 27 graden (kwam van 29 graden). Maar als je nu van de slaapkamer naar de living loopt dan voel je direct die hitte. Hier zou het vandaag terug in de 30 graden worden en morgen zelfs 35 graden. Ik ben het kotsbeu.

Rita - 21-06-’17 09:26
Rita

@Sebastiaan: Ga je je moeder haar verjaardag nogmaals vieren?

Rita - 21-06-’17 09:27
Rita

Dit is helemaal horror!

http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aa..

Rita - 21-06-’17 09:39
IemandUitDeRandstad

Klopt begin volgende week word het WEER opnieuw zomers warm. Maandag en dinsdag. Hebben we weer effe 3 dagen onder de 24 graden gehad en keert het ALWEER terug die pokkehitte. Het is vaker heet dan normaal weer. Geen tropisch weer maar wel de zomerse hitte. Bij mij is zoals ze zeggen morgen een minder erge dag dan vandaag. Vandaag is ook 31 graden voorspelt bij mij. Het is al bijna 2 maanden nu iedere week hitte sinds half mei. Geen 1 hele week geweest waarin we geen 1 dag hitte hebben gehad. We gaan op een hetere juni dan 1976 eindigen zeiden ze wat tot nu toe de heetste zomer ooit was. Zelfs juni 1976 was niet zo erg. Ja ik bestond toen nog niet maar ik lees steeds over dat jaar.

IemandUitDeRandstad - 21-06-’17 11:27
Rita

Ik moet seffens drank gaan kopen! Dat valt met dit weer bijna niet bij te houden. Dus door de hitte en in ongestreken kleding. Ik kan het echt niet opbrengen om te strijken terwijl het hier weeral bijna 28 graden in de living is. Ik ben zo moe dat ik eigenlijk zou willen gaan slapen.

Rita - 21-06-’17 12:14
Luuk

Ik blijf de hele dag binnen in de zomer.

Ik kom alleen om 06;30 buiten en om 23;30 Haha..

Luuk - 21-06-’17 13:52
erica

Ik had zooooo gehoopt dat het weekend een omkeerpunt zou worden. veel regen, wind en afkoeling. Helaas maar een paar dagen. Maandag weeeer omhoog. Een mens komt niet meer tot rust gewoon. Steeds maar je dagen aanpassen. Op Antarctica staat een ijsmassa op het punt van afbreken. het gaat “goed” met de wereld.

erica - 21-06-’17 13:58
Sebastiaan

Ja Rita, voor de vrienden van mijn moeder! Vorige week vierden we haar verjaardag voor familie van haar moeder. Binnen is het echt niet te doen met dit weer, en buiten ook niet. Ik leef van schaduw naar schaduw.

Voor de idioten (jullie niet, maar ik bedoel de mensen in het algemeen) die zeuren dat het hier nooit warm is:

Juli 2013: 19,2 graden t.o.v. 17,9 graden normaal, afwijking +1,3 graden, nummer 8 warmste julimaanden ooit
Oktober 2013: 12,2 graden t.o.v. 10,7 graden normaal, afwijking +1,5 graden, nummer 9 warmste oktobermaanden ooit
Januari 2014: 5,8 graden (!) t.o.v. 3,1 graden normaal, afwijking +2,7 graden (!), nummer 8 warmste januarimaanden ooit
Februari 2014: 6,5 graden (!) t.o.v. 3,3 graden normaal, afwijking +3,2 graden (!), dus telkens temperaturen in de dubbele cijfers, nummer 4 (!) warmste februarimaanden ooit
Maart 2014: 8,4 graden (!) t.o.v. 6,2 graden normaal, afwijking +2,2 graden (!), nummer 4 (!) warmste maartmaanden ooit
April 2014: 12,2 graden (!) t.o.v. 9,2 graden normaal, afwijking +3,0 graden (!), nummer 4 (!) warmste aprilmaanden ooit
Juli 2014: 19,8 graden (!) t.o.v. 17,9 graden normaak, afwijking +1,9 (!) graden t.o.v. normaal, nummer 6 warmste julimaanden ooit
Augustus 2014: 16,1 graden t.o.v. 17,5 graden normaal, afwijking -1,4 graden t.o.v. normaal, top 10 warmste augustusmaanden -2,5 graden t.ov. normaal met

Sebastiaan - 21-06-’17 17:23
Sebastiaan

Oeps, dat ging verkeerd. Nu even wat korter:

Top 10-noteringen afgelopen vier jaar:
Juli 2013.
Oktober 2013.
Januari 2014.
Februari 2014.
Maart 2014.
April 2014.
Juli 2014.
September 2014.
Oktober 2014.
November 2014.
Augustus 2015.
November 2015.
December 2015.
Mei 2016.
Juni 2016.
September 2016.
Maart 2017.
Mei 2017.
Juni 2017.

Tenzij de temperatuur volgende week onder de 20 graden daalt, wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren, wordt dit de warmste junimaand ooit. De laatste warmste maand ooit dateert uit december 2015, anderhalf jaar geleden dus.. ik heb het uitgerekend, en ongeveer 40 procent van de tijd is het te warm geweest de afgelopen vier jaar in Nederland. Dat komt overeen met 5 top 10 warmste maanden ooit in Nederland. Dat betekent dat de top 10 warmste maanden ooit over ongeveer 20 jaar compleet bestaat uit jaren uit de 21ste eeuw, of nog minder dan 20 jaar.. say what?!

Sebastiaan - 21-06-’17 17:27
Rita

@Sebastiaan: Na die koude winter van 2012-2013 is het naar mijn gevoel ook ineens warmer geworden! Hier binnen is het niet te harden (weer 29 graden) en je krijgt amper lucht!
Moet je dit lezen!
http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aa..

En dan die overwegend onozele commentaren! Waarschijnlijk van 80% liefhebbers van dit weer! Andere mensen begrijpen dat water ergens vandaan moet komen.

Rita - 21-06-’17 17:50
Sebastiaan

Wat een gejammer weer, zeg: http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aa..

“Eindelijk de zomer waar we jaren op hoopten”. Wat?! De zomers zijn sinds 2013 continu warmer dan normaal, wat zeiken we? Het wordt juist tijd dat het weer eens een DRAAGLIJKE, NORMALE zomer wordt, dat is de zomer waar we jaren op hopen! Maar het mag niet meer een koele zomer meer zijn in Nederland, dan gaan we allemaal dood! Wat is 18 graden toch ijskoud, hé…

Sebastiaan - 21-06-’17 18:00
Castor

Helemaal mee eens Sebastiaan!

Castor - 21-06-’17 18:19
Castor

Rita, wat een walgelijk artikel. Hopelijk dondert het na volgende week compleet in elkaar en kunnen we de hele maand juli genieten van 20 graden met veel regen. Oohh wat zou ik genieten van al die trieste klagende smoelwerken als dat zou gebeuren.

Castor - 21-06-’17 18:31
Esther

Wat een vreselijk artikel. Snikhete zomer….kan het dan nog echt erger met die temperaturen? Moet er niet aan denken dat we dagelijks temperaturen boven de 30 graden hebben. Het wordt al een lekkere plaknacht helaas.

Esther - 21-06-’17 18:37
Rita

Zomer is tussen de 22 en 25 graden en af en toe een uitschieter. Ik heb dat allemaal niet graag omdat ik er niet tegen kan maar dat is de definitie van zomer. De realiteit is dat het al enkele jaren gewoon aanhoudend snikheet is en het wordt alsmaar heter. Net zoals de lijst die Sebasitaan heeft doorgegeven. 25 graden op het weerbericht is 30 graden of meer in de kempen en voor jullie Noord-Brabant. Hier is het al enkele dagen 36, 37 graden! Onhoudbaar! En dan gaan ze zeuren dat ze hun auto niet meer mogen wassen! Ik erger me dood aan die domme idioten! En dat zijn dan in 9/10 gevallen de mensen die dit weer zo lekker vinden. Ik hoop dat het weer volgende week in elkaar zakt zodat wij tenminste even kunnen bekomen. Ik heb de ganse middag dus echt geslapen van de hitte! Ik moet nu al wel lachen omdat ik weet dat ik zaterdag op zijn minst jassen ga zien want het wordt 22 graden! Stel je voor!

Rita - 21-06-’17 18:42
IemandUitDeRandstad

Haha nou Rita ik heb zelfs vandaag nog gekken gezien die spijkerjasjes droegen buiten en lange spijkerbroeken en dichte schoenen. En mensen met gebreide vestjes aan die best wel winters waren. Dat soort gebreide vestjes draag ik pas onder de 10 graden die ik hun zag dragen. Zij zouden het in de oven nog niet warm hebben denk ik dan. Ja ik stoor me ook dood aan al dat domme volk. Ik hoorde ook eens tuig klagen in april toen het 21 graden was en zonnig. Ze zeiden: echt zomer hebben we niet in Nederland. M’n bloed kookte toen. Maarja ze zijn zooo dom en lomp joh dus ik kan me om zulke domme mensen niet druk maken.

IemandUitDeRandstad - 21-06-’17 19:14
IemandUitDeRandstad

https://m.hln.be/nieuws/te-warm-wen-er-maar-aan~a36a29e0/ Er gaan doden vallen van dit mallotenweer. Zal bij extreme kou niet gebeuren met alle verwarmings binnen die we hebben.

IemandUitDeRandstad - 21-06-’17 19:17
Franca

Trek het niet meer. Gaat dit zo nog drie maanden duren ? Wat heftige maanden op deze manier. Mijn angst is inderdaad dat zo doorzet en zomers op deze manier jaarlijks plaatsvinden. Elke keer worden temperaturen naar boven bijgesteld en word je blij gemaakt met een dode mus.

Franca - 21-06-’17 20:18
Rita

Ik moest net nog even naar de winkel want die sluiten om 20u00. Buiten is het hier niet te harden! Er is geen wind en je kan amper ademhalen. De thermometer aan de winkel gaf 37 graden in de schaduw en dit rond 19u30. Dus deze middag is dat boven de 40 graden geweest. De airco in de winkel blies lauwe lucht dus die kan het ook niet meer trekken. Ik heb niemand gezien met een jas!!!! Hahaha … Allemaal mensen in luchtige kleding die net als ik drank kwamen kopen. En sommige zonnecrème.
@iemanduitderandstad: Ik kon het artikel via de link niet lezen maar omdat ik lid ben van de bibliotheek kan ik online gratis de kranten raadplegen via mijn account bij de bibliotheek. Er staat te lezen dat er in de toekomst (jaar 2100) nog veel meer doden gaan vallen door langere hittegolven en dat er minder broeikasgassen moeten worden uitgestoten. Verder zullen er meer problemen in Afrika zijn door de combinatie hitte en de bevolkingsexplosie. En in België proberen ze maatregelen te nemen door meer groen aan te planten + meer gebouwen te voorzien van airco. Wij hebben hier bomen in de straat en enkele beginnen al wat bruine bladeren te krijgen. Niet normaal in juni!

Rita - 21-06-’17 20:25
Rita

Mijn longen zijn trouwens gezond en ik rook niet dus wat moet het wel niet zijn voor mensen die longproblemen hebben! In huis heb ik ook moeite om deftig adem te halen. Het is weer 29 graden en heel benauwd.

Rita - 21-06-’17 20:27
Sebastiaan

Het verbaast me enigzins dat de zomerfetjisten niet klagen dat het geen 25+ graden wordt op zaterdag! :P

Sebastiaan - 21-06-’17 20:29
IemandUitDeRandstad

Ik zie bij vrijdag OOK 26 graden staan. Ik dacht dat het na donderdag eventjes over was die ellende. En bij volgende week begint er alweer nieuwe ellende op maandag en duurt weer tot woensdag. Ook allemaal 26 graden. Ja ik zie ook allemaal gras wat geel/bruin is geworden. Ze maaien het allemaal maar, maar zo kan die zon het extra goed kapot branden als het kort is. In het zuidwesten was het vandaag het ergste met de temperaturen. In Zeeuws Vlaanderen en zuidwest Brabant. Bij mij was maandag de ergste dag want vandaag was het net geen 30 graden en gisteren was het heerlijk bewolkt de hele dag.

IemandUitDeRandstad - 21-06-’17 20:38
Castor

Laten we proberen te geloven dat er binnenkort een week van rond de 20 graden komt. Dat moet haast wel. Statistisch gezien.

Castor - 21-06-’17 21:08
Castor

Heeft iemand wel eens een koelvest geprobeerd? Wordt gebruikt in de motorsport maar vraag me af of zo’n ding helpt als je ‘m gewoon in huis draagt, in combinatie met een ventilator.

Castor - 21-06-’17 21:10
Rita

Ik heb geen koelvest maar een tijdje geleden heb ik wat opzoekwerk gedaan en ook wat ervaringen gelezen want ik wilde ook weten of dit helpt. Als het erg warm is zou je er niet veel aan hebben. Dus dat heb ik toen ook maar uit mijn hoofd gezet. In combinatie met een ventilator weet ik het niet.

Rita - 21-06-’17 21:31
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff buiten is het verschrikkelijk. Nog steeds 25 graden zoals ook gezegd werd. Hoe kan je dit als aangenaam ervaren. Lekker buiten in de kleffe broeikas lucht.

IemandUitDeRandstad - 21-06-’17 22:25
Marian

Je kan wel voorspellingen gaan doen over het jaar 2100 maar dan zullen we dat wel moeten halen.De bomen beginnen nu al blad te verliezen terwijl dat normaal gesproken pas ergens in augustus is,sproeien moet anders gaan oogsten mislukken maar daar moet wel genoeg water voor zijn en anders wordt het honger lijden.Denk niet dat mensen door hebben wat er gaande is.Ben blij dat ik geen kinderen op de wereld heb gezet,wat een rotbende gaat het worden.

Marian - 21-06-’17 22:49
erica

Het is echt niet te harden. De studentenclub hierachter vieren midzomernacht. Ze hebben weer geluk. Ik kan zo de ramen weer dichtdoen en oordoppen in doen. Het blijft de hele nacht warm. Ik wil ook dat het in juli gewoon inklapt allemaal. Gewoon eens normaal en geen vieze uitschieters van hoge drukgebieden. Laat het maar eens andersom gaan, dat wordt tijd!!!!!

erica - 21-06-’17 22:54
Rita

Hier is het ook nog verschrikkelijk warm! Er is geen zuchtje wind. Ik ga seffens de ramen nog eens openen om te voelen of het al iets koeler is.

Rita - 21-06-’17 23:04
Rita

Ze geven hier pas morgenmiddag enige wind van betekenis! En volgende week dinsdag verwachten ze hier volgens buienradar pas een bui tussen 14u00 en 1500! Verder kurkdroog! Vrolijk worden we hier niet van!

Rita - 21-06-’17 23:07
IemandUitDeRandstad

Nee dan bestaan we niet meer in 2100. Misschien wel de jongste hier Sebastiaan als hij erg oud word. Maar wat er dan gebeurd is mijn zaak niet meer. De laatste bewoners van de aarde zullen insecten zijn. Ik zag op het nieuws dat we in de top 5 droogste zomers zitten en 1976 was ook zo droog. Ik ben nu wel buiten en niet omdat ik het aangenaam vind maar het is aangenamer dan binnen. De mobiele airco gaat niet lager dan 25 graden en het is hier 27 graden.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 00:11
IemandUitDeRandstad

Om half 10 al 26 graden hier en in het zuiden 29. Ik ben nu wel echt ziek van de warmte. Helemaal uitgeleefd. Je moet deze zomer echt blij zijn als het een keer niet 23+ is zodat er een dag bestaat dat je niet af hoeft te zien.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 09:57
Rita

Ik ben ook ziek van de hitte. Binnen gaan we naar de 30 graden en zelfs douchen helpt nog maar voor 5 minuten. Er is een beetje wind maar die is erg laf. Volgens buienradar geven ze vanaf vanmiddag hier windkracht 4 westenwind. Maar geen regen.

Rita - 22-06-’17 11:06
Franca

Hier in Zuid Oost Brabant vanochtend om 10.00 uur al 30 graden. Nu 32 met zeer veel vocht. Mijn airco kan het niet meer trekken, doordat ik ook valse lucht vanuit het geopende raam voor de slang nodig heb. Heb waaier plus airco en nog drupt het zweet van mijn voorhoofd. Ook hoofdpijn gekregen, heb normaal nooit last van. Ik vind dit persoonlijk de hel op aarde. Daarom nooit begrepen van andere mensen die hiervan genieten.

Franca - 22-06-’17 12:43
IemandUitDeRandstad

Bij mij 28 graden binnen en ik heb nooit hoger dan 27 graden meegemaakt. Het is echt letterlijk een sauna. Na het wassen word het alleen maar erger dat sauna effect. Ik ook Franca. Ik doe nu precies hetzelfde met de airco met de slang uit het raam en de ventilator aan en ik zweet me nog steeds kapot. Dit is 100 procent onleefbaar! De woningen in Nederland moeten op de extreem hete zomers in Nederland aangepast worden.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 12:57
erica

Vanmorgenvroeg de slang vd airco naar buiten gehangen en alle naden en kieren hermetisch afgseloten met bubbeltjeplastic, sponsjes etc., en nog een wit tafellaken extra ertussen gepropt. Ik ben ook blij geen nazaten te hebben. Wat kun je ze nog bieden: overbevolking, luchtvervuiling door de grote industrieën, steeds meer asfalt door uitbreiding van de wegen, CO2 uitstoot, volgebouwde steden. En als ze niet meer kunnen uitbreiden, gaan ze “inbreiden”, een nieuw werkwoord. de hoogte in en de diepte in. Het groen en de natuur komen in het nauw. En dan de droogte met kans op bosbranden en mislukte oogsten. Aanslagen.In zo’n wereld heb ik geen behoefte om m’n DNA te verspreiden.

erica - 22-06-’17 13:09
IemandUitDeRandstad

Nee precies Erica! Je nazaat is te goed voor deze verneukte wereld. Verneukte wereld in alle opzichten. Ik moet nu thuis blijven vanwege schilders die gaan schilderen en dat is verplicht en moet je aan meewerken. Op de heetste dag. Ik hoop dat die wind snel uit het westen gaat waaien dan kan ik alles open pleuren. Binnen is het toch 28 dus al is het 26 dan gaat nog alles open. Ik ben supermoe en heb koppijn en ik zweet al sinds zondag. Al het zweet bij elkaar daar kan je een emmer mee vullen denk ik. Op de sportschool zweet ik zelfs nietzo erg! En nu zit ik gewoon stil.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 13:18
IemandUitDeRandstad

En het zou bij mij niet warmer dan 26 graden worden. Nou het is gewoon 29 graden buiten.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 13:22
Rita

Ik ben net weer naar de supermarkt geweest en ik ben vergeten naar de thermometer te kijken maar de hitte is verschrikkelijk. De westenwind is ook gaan waaien en zeer stevig zelfs maar dit maakt de hitte nog erger! Het is gewoon haardrogerwind! Hopelijk blaast hij de hitte snel weg want westenwind komt van boven de zee dus dat moet toch koeler worden. Hier ook geen nazaten! :)
@iemanduitderandstad: Wat erg dat er nu schilderwerken zijn!!!!! Niet te doen! Maar is het niet te warm om te schilderen? Hier zeggen mensen altijd tegen mij dat ze maar niet kunnen schilderen omdat het al zolang zo warm is. Dat zou niet goed zijn. Hier is het ondertussen 30.1 en 28.5 in de slaapkamer. En ik blijf maar twijfelen of ik het raam zou sluiten. Ik denk dat het niet veel meer uitmaakt.

Rita - 22-06-’17 14:03
Luuk

33 graden hier in den bosch. Bah bah …

Luuk - 22-06-’17 14:11
Rita

Voor volgende week koeler weer en in de tweede helft van de week veel kans op regen! Hopelijk stellen ze dit bericht niet meer bij in negatieve zin.

Rita - 22-06-’17 14:15
IemandUitDeRandstad

Ja ik durf het niet meer te geloven. Het is overal 34,5 in oost Brabant zie ik. Dus ik denk dat het bij jou ook wel heter dan die 33 is Luuk. De schilderwerken werden binnen gedaan. Mijn voordeur is binnen dus kon gedaan worden. De buiten schilderwerken worden in augustus gedaan maar als deze hitte voort blijft duren kunnen ze dat nieteens doen denk ik. En nu moet ik wachten tot het opgedroogd is pff.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 14:42
Marian

Stond net even buiten en het is flink afgekoeld,binnen alles tegen elkaar open gezet,alleen moet ik heel erg oppassen want een jonge merel wandelt doodleuk elke keer de keuken in en om hem uit de keuken nar buiten te krijgen lukt wel maar als hij door heel het huis gaat vliegen wordt het wat moeilijker :-)

Marian - 22-06-’17 14:53
Marian

Er staat hier windkracht 6 vanuit het westen en op zee is het flink aan het regenen en onweren en om een uur 4 of 5 in de buurt van rotterdam regen en onweer,dus voor de degeen die daar woont heb geduld het is onderweg :-)

Marian - 22-06-’17 15:02
IemandUitDeRandstad

Bij mij ook ‘wat’ afgekoeld maar nog altijd 27 graden buiten. Ik denk dat het een kwestie is van hittegolf naar hittegolf leven tot oktober. Dit zal echt niet de laatste zijn dit jaar. De vraag is wanneer de volgende komt en niet of het nog gebeurd.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 15:03
IemandUitDeRandstad

Bij mij nu afgekoeld naar 22,5 buiten. Dus alles heb ik open nu. Ik zit nietzo op onweer te wachten omdat ik dan de ramen dicht moet doen. Het onweer van tegenwoordig is gevaarlijk.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 15:27
Rita

Hier waait het maar het koelt niks af! Het is echt warme wind! Ik zie op buienradar wel dat er een ferme bui op weg is naar hier vanaf de Noordzee (net zoals Marian al zei). Rond 17u30 zou ze bij mij passeren. Ik zie voor heel grote delen van Nederland ook buien maar ik kan die steden niet echt situeren. Er zit ook veel rood in dus dat is veel plaatselijke regen. Hopelijk brengt dit wat verfrissing voor ons allemaal, de dieren en de natuur! Zet jullie auto in de garage als jullie een garage hebben want na zo’n warm weer kunnen er enorme hagelbollen vallen.

Rita - 22-06-’17 15:38
Marian

Ben niet van plan me af te gaan vragen hoe lang de koelte gaat duren,ik ga ervan genieten en misschien duurt het maar 3 dagen,toch mooi 3 dagen.

Marian - 22-06-’17 15:46
Sebastiaan

Ik ben 14 nu, dus dan zou ik inderdaad erg oud moeten worden om 2100 mee te maken. Volgens mij is dit weer in 2030 al normaal, als het in zo’n rap tempo als nu gaat. Binnen is het bloedheet, buiten is het ook warm, maar wel veel wind.

Sebastiaan - 22-06-’17 15:48
IemandUitDeRandstad

Hier is de onweer los gebarsten. Nog geen regen maar wel hard gerommel. Correctie keiharde knallen nu. En her begint hard te waaien. Dus de airco ook maar snel uitzetten.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 15:55
IemandUitDeRandstad

Het is hier geen hagel maar het plenst gewoon. De wegen worden wit ervan. Lijkt net badschuim op de wegen

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 16:00
Rita

Ben jij echt maar 14? Je neemt ons in de maling toch???? Hahaha …
Ik word in 2100 trouwens 130! Moet lukken toch???? :)

Rita - 22-06-’17 16:00
Marian

Het wordt gevaarlijk op de weg nu met regen ,spekglad,door al het rubber op de weg van de banden en nu met regen net een ijsbaan

Marian - 22-06-’17 16:06
Marian

Heb de airco al een paar uur uit en heb nu de arko aan en het is nu 25.5 C binnen en hopen dat het verder daald,nu regen en onweer en laat de boel openstaan,regent wat binnen in de keuken op de grond en voor onweer maakt het geen zak uit of je ramen open of dicht staan

Marian - 22-06-’17 16:10
Sebastiaan

REGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!!!!!! EN ONWEER! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Sebastiaan - 22-06-’17 16:26
Esther

Bij mij regent het nu en ik voel gewoon alweer de frisse lucht m’n huis binnen komen. Laat het maar mooi zo blijven :-)

Esther - 22-06-’17 16:35
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Toch wel hoor Marian. Weersites waarschuwen ook vaak om ramen dicht te doen bij onweer. Er is zelfs een keer een vrouw door de bliksem getroffen die achter het raam stond te kijken want zij droeg een beugelbh en die beugel was van ijzerdraad. De bliksem sloeg in die beugel. Dat het binnen regent vind ik ook niet zo’n ramp als de vensterbank nat word maar als het hard onweert doe ik toch de ramen maar dicht voor de zekerheid. Het is nu al een uur lekker aan het regenen en soms gaat het van rustig regenen weer plenzen en het blijft wat rommelen van de onweer en af en toe harde knallen. Ik neem aan dat de mensen hierboven die al regen hebben best behoorlijk westelijk wonen want in het oosten zie ik nog steeds extreem hoge temperaturen

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 17:10
Rita

Jullie zijn gelukzakken! Hier heeft het 5 druppels geregend bij wijze van spreken en er is niks meer te zien op de buienradar! Buiten is het nog heet en door dat kleine beetje regen extra benauwd. De zon komt er ook weer door.

Rita - 22-06-’17 17:13
Bredanaar

Hier ook net anderhalve druppel Rita. Waardeloos, het is nog steeds erg warm. Maar toch… het is iets beter dan gisteren.

Bredanaar - 22-06-’17 17:29
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Er zijn al heel wat meldingen van blikseminslagen. Zoals hier waar een schoorsteen uit elkaar geploft is. https://twitter.com/WestlandersNu/status/877900428163272705/photo/1 In honselersdijk. Nog nooit van gehoord maar het is in westland. Dat is klote rita dat het bij jou weer moet passeren. De buien zijn om 7 uur weer overal weg. En hier schijt die rotzon ook alweer.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 17:32
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

In andere delen van de wereld waar het ook steeds bizarder word moeten zij zelfs met oven handschoenen aan rijden. http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-06.. Overal extreem weer. Wij hebben nu het weer wat zij vroeger hadden. En later krijgen wij weer wat zij nu hebben. Dan moet het wel 50 graden worden in al die landen en spanje ook. Dan wil de hele wereld in het noorden gaan wonen.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 17:41
Esther

Het leek er even op of het bij mij ook flink zou gaan onweren. Er kwam een donkere lucht aan het begon hard te waaien, maar twee tellen later was het alweer licht. En ook maar een paar druppels regen. Gelukkig wel wat koeler nu.

Esther - 22-06-’17 18:02
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Waar woon je dan Ester? Ik lees net dat de onweer nu net over de helft van nederland is en er daar ook veel inslagen zijn.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 18:20
Rita

Echt heel erg voor al de mensen die nu schade hebben na het onweer! Dat artikel kan idd. ook tellen. Nu is het in Death Valley altijd heel erg warm. Vrienden van mij gaan graag naar Dubai. Mij niet gezien! Ik kan daar de hele dag in het hotel blijven! En dan moet je die foto’s zien! Rood, roder, kreeft! Ik hou echt niet van vakanties in warme landen. Italië was zelfs een nachtmerrie! Temperaturen van ca. 40 graden en amper tot geen wind! ‘s Avonds zaten ze beneden aan of in het zwembad (nog steeds heet en zonder wind) en ik kroop in de hotelkamer! Ik sliep ook met die airco aan en mijn kamergenoot kloeg dat hij kou had door de airco! Ondertussen is de wind hier fris geworden maar 30 graden in huis koel je niet zomaar af! Hopelijk blijft het lang genoeg koel zodat het binnen terug draaglijk gaat worden.

Rita - 22-06-’17 18:38
Rita

Hier schijnt de zon trouwens weer en er wordt geen regen meer verwacht.

Rita - 22-06-’17 18:39
Rita

In België is er blijkbaar ook schade:
http://www.gva.be/cnt/dmf20170622_029368..

Rita - 22-06-’17 18:45
Bredanaar

Eindelijk koelt het af en dan… gaan de achterburen bbq-en. Alles dichthouden dus, m’n hele huis stinkt naar de rook. Ik ben echt pissed.

Bredanaar - 22-06-’17 18:58
Rita

Dat was hier de afgelopen zondag! Die brandlucht was zo hevig dat ik dacht dat mijn stofzuiger was doorgebrand! Ik was toen ook zo kwaad. Hopelijk houden ze er snel mee op zodat de ramen weer open kunnen.

Rita - 22-06-’17 19:20
Sebastiaan

Het is lekker buiten, maar binnen is het nog steeds ongelooflijk warm. Zelfs de kelder, die normaal erg koud is, is nu heet. En dat terwijl de zomer nog maar net begonnen is..

Sebastiaan - 22-06-’17 19:25
Esther

Wat een horrornieuws nu bij het nieuws op rtl4. Ze verwachten in 2050 dat we meer een zuid-frans klimaat hebben met gemiddeld 47 warme dagen (dus boven de 25 graden. Dan ben ik 67, kan ik met me pensioen evt wel emigreren naar de noordpool, als die dan nog bestaat…..

Esther - 22-06-’17 19:42
Esther

@randstad, ik woon in noord-holland omgeving hoorn aan het ijsselmeer.

Esther - 22-06-’17 19:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

@ Esther dan zit je beter dan ik. Dat is best noordelijk en al een stuk minder warm dan omgeving rotterdam/den haag. Wat een vreselijk nieuws inderdaad. Dat wil ik niet meer meemaken. Ik denk dat de noordpool dan niet meer bestaat aangezien zij sneller achteruit gaan. Dat is dan netals scandinavie denk ik. En scandinavie is wat wij zijn.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 21:46
Marian

Bij mij is het goed afgekoeld en nu binnen nog 23,5 C.Ik denk dat er later enorme volkverhuizingen gaan plaatsvinden.In Amerika was het gisteren op een 50 plek C in Arizona dacht ik en daar kan je dan niet meer leven en in noorden wordt het warmer en zullen de mensen meer daar naartoe gaan trekken.We zitten bijna met 7 miljard mensen op de wereld en die gaat elkaar straks uitmoorden voor water en eten.Met dank aan Shell die dit 30 jaar geleden donders goed wisten maar de olie en hun portemonnee was belangrijker,hopen dat hun kleinkinderen creperen.

Marian - 22-06-’17 21:53
Zomaariemand

Heerlijk dagje vandaag, eerst een tijd buiten geweest in die stinkhitte (in de schaduw meerendeel van de tijd) Lekker bewolkt dus de airco(‘s) hadden minder moeite om de boel koud te krijgen.

Nog even met de snorfiets naar de stad geweest (auto kan niet in de stad maar zou ik ook niet willen) En dacht nog toen ik klaar was, ik moet snel thuis zijn. Nog een paar druppels meegepakt (heerlijk na zo’n hete k*tdag) en net op tijd thuis om mijn dakraam dicht te doen (regen op laminaat gaat niet samen) Lekker genoten van de regen en de onweers klappen. Zie dat het morgen ook ‘‘maar’‘ 21 graden word, lekker.

Zomaariemand - 22-06-’17 21:55
Zomaariemand

Marian waar komt die aggressie vandaan? Wij mensen hebben niets te maken met de klimaatverandering.. En waarom hun kleinkinderen? Wij consumeren met zijn allen en met alles wat wij doen is olie gemoeid.. Olie is het levensbloed van onze economie.. Zonder olie gaan we terug naar het stenen tijdperk..

Het enige wat shell en andere bedrijven doen is leveren naar wat de mens vraagt. En zolang wij onszelf voortplanten (vooral in derde wereldlanden) zal het voortduren. En trouwens, de natuur lost het vanzelf op, het enige wat de mens kan doen is uitstellen (bijv geld sturen naar ontwikkelingslanden) of het importeren van mensen naar andere landen. De wereld is berekent op ongeveer 12 miljard mensen dus het duurt nog wel eventjes.

Zomaariemand - 22-06-’17 22:00
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Morgen word ook niet bepaald koel en de temperatuur krijg ik niet lager dan 25 graden. Hoelang je ook alles open laat staan. En de zon komt er ook weer bij dus binnen blijf je nog last houden van de hitte. En zaterdag word het weer broeierig las ik.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 22:02
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nou de mensen hebben wel degelijk wat te maken met de klimaatverandering. De uitstoot etc. Je leest er overal over. Zou je moeten weten.

IemandUitDeRandstad - 22-06-’17 22:09
remco2706

Heerlijk de regen vandaag stond lekker buiten.
Nu lekker windje in huis ff doorwaaien,naar het schijnt is het voorlopig ff gedaan met de stinkzomer.
Sommige imbecielen weer huiliehuile want ooo het regent,hoop dat ze keer bijna omkomen van de honger om te beseffen dat regen nodig is,stelletje kokosmakronen.

remco2706 - 22-06-’17 22:11
Zomaariemand

@randstad Ook al is het zo, mensen moeten niet de schuld bij een ander leggen. We leven samen, en vervuilen samen. Dus het beste wat je kunt doen is zelf je eigen afdruk verminderen. Daarbij maakt het niet uit hoe, als je het maar doet. En niet een ander ermee lastig valt/bekritiseerd.

Ik zelf geef er niks om, ik ben van mening dat de natuur het zelf oplost, als ze ons hier niet meer willen komt er wel een enorme aardbeving of een meteoriet die de aarde inslaat, en dan is het bye bye mensheid. En dan zijn we ook meteen van het gezeik af.

Zomaariemand - 22-06-’17 22:13
Esther

Ik zag bij weeronline dat bij mijn regionde temperaturen zelfs naar beneden waren bijgesteld. Maandag zou het eerst nog 23 gr worden en nu 20 gr met grote kans op regen. De voorspellingen zien er gunstig uit. Maar ja, eerst maar zien en dan geloven. Ik weet zeker dat als de maand juli redelijk koel verloopt dat we meteen berichten gaan krijgen dat het een slechte zomer is. Na 1,5 maand ellende mogen wij ook wel een beetje geluk hebben.

Esther - 22-06-’17 22:16
erica

Esther, ik hoorde ook op het nieuws dat we in 2050 “Marseille” aan de maas krijgen. Het gaat idd. opschuiven naar boven en deze hitte was nu een uitzondering, maar dat blijft het niet. Helaas. Ze spreken al over tropenroosters: later warm eten, later naar bed en een siësta inlassen. Maar ja, hoe gaan we dat met het werk combineren. Dat heeft nog heel wat voeten in de aarde. En ach…2050…dan doen mijn kiezen geen pijn meer, denk ik.

erica - 22-06-’17 22:49
Marian

Klimaatveranderingen zijn al miljoenen jaren gaande dat is de natuur maar wat nu aan de hand is de opwarming van de aarde is veroorzaakt door de co 2 uitstoot en we kunnen prima zonder olie er zijn genoeg alternatieven zoals zonne en wind energie en ook waterenergie,kost misschien wat meer maar is wel veel beter.En zolang er randdebielen zoals Trump rondlopen die er niks aan wil doen omdat hij de economie belangrijker vindt dan het milieu zal er niet veel gebeuren,geld is belangrijker.

Marian - 22-06-’17 23:06
Zomaariemand

Marian, normaal doe ik niet aan op de man spelen.
Maar waarom begin je er zelf niet aan dan? Airco de deur uit, dat is een van de grotere oorzaken van ‘‘de opwarming van de aarde’‘ Een airco voert namelijk de hete lucht naar buiten, ergo opwarming. Daarbij is het koelmiddel zéér milieubelastend. En trouwens, kunnen wij met zon wind en water energie kleding maken? En wat te denken van elektronica zoals computers tablets telefoons? Nee, dat kan niet.
Wat ik zei, het is alles of niets. Zonder olie is er geen modern leven mogelijk, en als we terug gaan naar het stenen tijdperk zullen de milieugoeroes als eerste sterven, daar ben ik van overtuigd.

En Trump is verre van een randebiel, alsof het kapotbelasten van de burger maar ook iets bijdraagt aan het milieu! De enige die er beter van worden zijn de belanghebbende zoals de grote overheden en de milieuorganistatoren die hun zakken vullen.

Zomaariemand - 22-06-’17 23:22
Marian

Er zal altijd olie nodig zijn maar niet voor alles,op alle huizen kunnen kunnen zonnepanelen geplaatst worden en er kunnen windmolens geplaatst worden en op die manier het olie gebruik 70 of 80 % terugbrengen,dus helemaal niet het alles of niets er zijn genoeg middenwegen.Ik ga het niet op de persoon spelen daar heb ik geen trek in .

Marian - 22-06-’17 23:35
Nicolle

Eindelijk eens wat afgekoeld, ik heb ales tegen elkaar open gezet zelf het zolderluik en raam!, je ik voel de luch zalig binnenstromen!alleen afwachten wat die halve zool van 2 huizen verder gaat doen, dinsdagavond had hij een vuurkorf aan………….., kon ik mijn raam weer dicht maken, alles stonk verbrand binnen heb ik maar een kijhard fuck*r geroepen!, dat zijn mensen die het met 20 graden al koud hebben, heb m eens verteld dat hij zijn aderen moet laten checken volgens mij heeft dat volk algehele doorbloedingsproblemen door al dat bier en gebarbeque…………

Nicolle - 22-06-’17 23:35
Marian

Zie op zeelandnet dat het de eerstkomende 4 dagen niet warmer wordt dan 21 C,dus dat wordt genieten.

Marian - 22-06-’17 23:38
IemandUitDeRandstad

Ja misschien lost de natuur het zelf wel op, maar goed is het niet. En dat staat los van de opwarming van de aarde. Want de opwarming word nog eens dubbel zo erg door hoe er nu gehandeld word. @ Erica dan moeten we ook nog even alle huizen opnieuw bouwen en heel dicht op elkaar zetten zodat je hele smalle straatjes krijgt waardoor de zon niet in die straten kan schijnen. Dat is de reden dat ze in zuid Europa allemaal van die smalle straatjes hebben. En ze hebben daar ook allemaal houten luiken. Mijn oom uit Spanje werkt savonds en smiddags is hij vrij. Ze werken daar sochtends en savonds. Nou leuk zeg! Als je in zuid Europa buiten kwam in de middag was er ook geen kip op straat en het werd rond 6 uur druk op straat. Nou ik weet wel dat ik dan weg ben als het zover is. Of je moet de hele dag binnen blijven bij de airco. Dan kom je alleen van oktober tot maart buiten. En in de winter en herfst heb je steeds lente weer dus. Kan je gaan zeggen: toen ik jong was kwam de temperatuur nog onder de 10 graden:O, ja echt waar! Nee dat wil ik toch echt niet beleven. Dan is Frankrijk netals Arabië geworden en leven ze van airco naar airco en wij zijn de populairste vakantie zonbestemming geworden.

IemandUitDeRandstad - 23-06-’17 00:39
IemandUitDeRandstad

Maar ik hoor ook de laatste paar jaren van mensen dat hun vakantie in zuid Europa niet te harden meer was en veel te heet was. Het is daar sinds een paar jaar ook veel heftiger geworden. Ik hoor die verhalen sinds 2012 eigenlijk. Ik hoor ook m’n oom uit Spanje pas sinds een paar jaar klagen dat het extreem heet is daar. Hij houdt erg van warmte en kan er goed tegen maar vroeger zei hij dat de zomers heerlijk zijn daar en sinds een paar jaar hoor ik hem dat het veel te warm is steeds. Dat valt me wel op. Ik zie voor het weekend ook lekker 20/19 graden staan.

IemandUitDeRandstad - 23-06-’17 00:46
Rita

Ik krijg het hier in huis niet koeler dan 28.3 graden. Ik kom wel van 30 graden maar dit is natuurlijk nog heel heet. Morgen geven ze hier 27 graden maar zaterdag en zondag wordt het koeler. Maandag weer een rotdag met temperaturen rond 28 graden en de dagen daarna zou het eindelijk gana regenen en een flink pak koeler! EINDELIJK!!!! Nu kunnen we weer lachen met de mensen die bij een temperatuur van 20 à 22 graden jassen aantrekken en klagen dat het zo koud is!

Rita - 23-06-’17 01:02
IemandUitDeRandstad

Ja ik weet waar je het over hebt. De hitte is bij mij weg buiten maar toen ik de ramen dicht had gedaan is het weer 26 graden geworden binnen. De hittegolven gaan binnen altijd nog een week door. Dus ik zweet nog steeds als een gek en voel me nog steeds beroerd. Misschien door de regen komende week dat het minder lang dan een week duurt om de hitte eruit te krijgen. Maar normaal kan je nog een week ‘nagenieten’ uhumm. Ik zag gisteren toen het ging regenen en onweren mensen met jas aan toen ik naar buiten keek. Terwijl het focking benauwd was toen met 24 graden nog. Even regen en je ziet die malloten meteen met jas.

IemandUitDeRandstad - 23-06-’17 06:42
Sebastiaan

Vandaag weer allemaal jassen, lange broeken, sjalen enz. Terwijl ik nu mijn T-shirt en korte broek aanheb! Ik ben geneigd om te roepen: EINDELIJK LEKKER WEER!!! LAAT HET MAAR ZO BLIJVEN TOT SEPTEMBER EN DAN WINTER TOT EN MET APRIL!!!! HET IS NOOIT GOED, TE WARM OF TE KOUD, GENIET EENS EN ZIE HET EENS VAN DE ‘ZONNIGE KANT’! VERHUIS NAAR DE ZUIDPOOL (de enige plek op de wereld waar het nog koud is) ALS JE DIT TE KOUD VINDT!

Sebastiaan - 23-06-’17 07:33
Sebastiaan

Oeps, ik bedoel Frankrijk en alles wat daaronder ligt tot aan de Zuidpool, natuurlijk. Zo erg wil ik ze ook weer niet straffen! :P

Sebastiaan - 23-06-’17 07:34
Rita

Ik ben net uit bed en hier schijnt die zon weeral terwijl ze deze ochtend bewolkt weer hadden gegeven. De wind is ondertussen afgezwakt dus binnen is het nog steeds 28 graden! Ik word er moedeloos van. Vandaag geven ze 27 graden en zon dus straks weer een oven. Hopelijk krijgen we nu ook effectief het koelere weer met regen!

Rita - 23-06-’17 08:22
Rita

Blijkbaar zijn er vannacht bij jullie ook branden in natuurgebied uitgebroken.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/..

Rita - 23-06-’17 08:38
annelies

graag een maandje regen

annelies - 23-06-’17 09:29
annelies

ahhhhhh sonnutjhih weg ! iederen loop te janjken, op zn iphone te zoeken naar Son, en te lullen over ikke mooi weer ………………

bleh

annelies - 23-06-’17 11:03
annelies

goed nieuws L:

http://www.weeronline.nl/Europa/Nederlan..

annelies - 23-06-’17 11:13
IemandUitDeRandstad

Had ik niks over gehoord Rita. Eigenlijk gebeurd dat wel ieder jaar in het “ENIGE” seizoen de zomerrrrr. Maar die krijgen ze altijd weer onder controle dus vandaar dat je er niet echt wat over hoort. De temperatuur komt niet lager dan 25 graden dus het afzien gaat nog door. Ik ben super sago en ben ook geneigd om iedereen uit te schelden op straat.

IemandUitDeRandstad - 23-06-’17 12:56
erica

langs de kust is het goed te doen nu. In Limburg zie ik nog steeds 27 graden staan. Maar het afkoelen gaat doorzetten. Hopelijk voor heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang!!!!!!!!

erica - 23-06-’17 15:11
Rita

Ik ben net thuis en buiten was het 27 graden op de thermometer met een lauwe wind. Mijn kleding kan weer gelijk de was in. Binnen is het nog steeds 28.2 graden ondanks dat ik mijn raam open had laten staan. Ik heb er ook flink de pest in.

Rita - 23-06-’17 15:22
Marian

Hier in zeeland is het lekker weer ,het waait flink en me huis nu binnen 23C midden op de dag.Alles opengezet zodat de warmte ook weg kan uit de kasten.De eerstkomende paar dagen wil ik niet kijken wat voor weer het wordt, doe ik maandag pas .

Marian - 23-06-’17 16:10
Castor

Hier in de stad op sommige plekken ‘semi aangenaam’ en op sommige plekken ronduit broeierig zodra die vuurbal tevoorschijn komt.

Binnenklimaat is crap. Het moet echt minimaal een week rond de 20 zijn om de boel terug te dringen naar 23 graden, wat nog veel te warm is uiteraard.

Laten we hopen dat de voorspellingen uitkomen.

Castor - 23-06-’17 20:28
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Buiten was prima bij mij vandaag alleen die zon was nog klereheet. Binnen is het alleen met de ramen open te doen want zodra je ze dicht doet ga je weer kapot eraan. De temperatuur wil maar niet lager dan 24,5 komen met de ramen open en zodra je ze dicht doet word het weer 26 graden. Echt aangenaam zal het niet worden binnen de komende dagen maar ik hoop toch die ergste hitte eruit te krijgen waar je onwel van word. Vandaag was het in het zuiden nog warm en oosten. Morgen alleen nog in het zuidoosten warm. Voor maandag en dinsdag voorspellen ze 23 graden wat ook behoorlijk is maar gelukkig geen 23+ meer in mijn woonplaats tenminste.

IemandUitDeRandstad - 23-06-’17 20:56
Rita

Op dit moment staat er hier een koele wind omdat die zon eindelijk onder is! Ik heb al mijn ramen open gezet en ik hoop dat ik die temperatuur wat naar beneden krijg! Op dit moment is het nog altijd 27.8 in huis. Maar vandaag was het hier buiten ook nog altijd 27 graden! Morgen geven ze 23 graden, zondag 22 en maandag en dinsdag 24 graden. Volgende week donderdag geven ze 19 graden en regen! Hoera! De weerman zei dat er regenzones op komst zijn in de tweede helft van de week! Als het regent koelt het pas echt af in huis. Nu zit die hitte echt in de muren en het dak.

Rita - 23-06-’17 23:30
IemandUitDeRandstad

Ik was net even fris op de fiets en die koele wind friste me wat op. En toen kwam ik binnen en was het alsof ik de hittegolf weer herbeleefde en hij nooit weg was geweest. Ik baal ook ontzettend van m’n renovatie want ik had eerst klapraampjes die altijd open konden staan dag en nacht behalve overdag met hitte. Maar na hitte liet ik ze dag en nacht open staan. Nu heb ik roosters ervoor in de plaats gekregen en kan alleen nog 1 raam open en de balkondeur als ik thuis ben. Ik ga niet weg met open raam en slaap ook niet met open raam. Met klapraampjes kon dat wel. Plus ik heb klote geïsoleerd dik glas gekregen wat de hitte binnen houdt. Over Marseille aan de Maas gesproken. Het is hier al sinds half mei Marseille aan de Maas weer geweest. Dus hebben we alvast een voorproefje gehad van 2050. Ik ben een wrak sinds half mei en dat is m’n ervaring. Dus hier valt niet mee te leven. En lente winters wil ik ook niet met temperaturen die nooit onder de 10 graden komen. Dus tot 2050 heb ik nog tijd zat om een emigratie voor te bereiden.

IemandUitDeRandstad - 24-06-’17 00:16
Esther

Wat een heerlijke dag! Grijs, miezerig en temperaturen die goed uit te houden zijn. Helemaal happy:-D

Esther - 24-06-’17 09:12
Sebastiaan

Héérlijk weer vandaag! En gisteren ook! :D Het koelt lekker af zo!

ahhhhhh sonnutjhih weg ! iederen loop te janjken, op zn iphone te zoeken naar Son, en te lullen over ikke mooi weer
bleh

Hahaha, dat met ‘‘op z’n iPhone te zoeken naar zon’‘ maakt me wel aan het lachen, Annelies! Alsof de wereld vergaat als de zon een dag niet schijnt. De zon heeft al behoorlijk vaak geschenen (door de wolken heen dan, want de zon schijnt in principe altijd) dit jaar, dus een dag bewolking is niet het ergste wat er is. Integendeel zelfs!

Sebastiaan - 24-06-’17 09:40
Rita

Hier is het vandaag heerlijk weer! Het heeft wat gemiezerd en het waait erg hard (koele wind)! Nu deed ik mijn raam dicht omdat ik aan het telefoneren was en daarna zag ik dat die rottemperatuur weeral direct gestegen was! En nu ik een helder hoofd heb zie ik ook hoe vuil het binnen is! Er komt veel vuiligheid in huis als je je ramen dag en nacht open hebt staan.

Rita - 24-06-’17 10:51
IemandUitDeRandstad

Hoe is het mogelijk, de zon schijnt niet! Dit is misschien de derde of vierde dag dit jaar dat de zon niet schijnt. En de temperatuur is goed. Nu moet het binnen nog leefbaar worden. En idd zoals iemand al eerder schreef, als het nu in juli wisselvallig word met lagere temperaturen janken ze meteen dat we geen zomer hebben gehad. Ze hebben hun zomer in de lente al gehad ruimschoots.

IemandUitDeRandstad - 24-06-’17 11:10
annelies

ow echt joh ?

http://nieuws.weeronline.nl/24-06-2017-h..

laat dit voorlopig de laatste zijn !!!!

fffsdfsdfsd^^%%$#@##CCcking zooi !

annelies - 24-06-’17 11:15
Jozef 1965

Hier ( Zuid-Limburg ) alleen met begin van de dag was het erg zonnig.

Jozef 1965 - 24-06-’17 11:44
Jozef 1965

Daarna meer en meer wolken, en nu volledig bewolkt, eigenlijk vrij donker, en veel wind.

Jozef 1965 - 24-06-’17 11:45
Sebastiaan

Ik snap dat bericht niet zo Annelies, alsof het normaal is dat er tropische dagen in het zicht staan. Zelfs 25 graden zou nu niet te vaak bereikt moeten worden, maar dat gebeurt wel. Dit gaat ongetwijfeld in de top 3 warmste junimaanden ooit worden, wat me niet verbaast. Zelfs in juni 2003 (één van de warmste junimaanden) zaten er normale tot frisse dagen tussen, maar die zijn op één hand te tellen. Op dit moment zijn het nog minder van dat soort dagen, die door zomerfetjisten als “koud” en “herfstachtig” worden bestempeld.

Het lijkt me trouwens pure horror als we het klimaat van Zuid-Frankrijk krijgen. En 2050 is al zo dichtbij, dan ben ik 35! Help!

Sebastiaan - 24-06-’17 12:53
Sebastiaan

We moeten juist blij zijn als we weer een koele zomer krijgen, nu kun je tenminste weer fatsoenlijk naar buiten.

Sebastiaan - 24-06-’17 12:54
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nee dan ben je 47 Sebastiaan. Want je bent 14 toch? Over 33 jaar is het 2050. Als je dan pas 35 bent zou je nu 2 jaar oud zijn haha. Je hersens hebben zeker nog een beetje last van de hitte. Dinsdag weer 1 dag hitte tussendoor bleh. Gelukkig zijn de omliggende dagen normaal. De verschillen in nederland zelf zijn al groot. Alleen het verschil tussen zuidoost nederland en het noorden zijn al enorm groot. Ik denk dat als ik dit land niet kan of wil verlaten dat ik altijd nog naar het noorden kan verhuizen. Want als ik kijk naar mijn woonplaats of veel noordelijker dan zijn de verschillen ook groot. 30 graden bij mij is 24 graden in het noorden.

IemandUitDeRandstad - 24-06-’17 15:26
Sebastiaan

Ik zou dan wel naar de Waddeneilanden gaan, want vlakbij Leeuwarden (waar ik woon) kan het ook behoorlijk warm worden. Aan de kust van Zeeland valt het ook wel mee qua warmte. Oja, voor mijn gevoel is 2050 al zo snel, haha! :P Maar 2050 is sneller dan we denken, we denken van: ach, dat is dan pas, dat is nog lang niet.. maar heel veel mensen die nu 50 jaar of jonger zijn zullen dat nog meemaken. Mijn moeder is 50, dus heel misschien gaat zij de ellende in 2050 nog meemaken, al kun je niet concluderen dat 2050 ook warm wordt. Wie weet wordt 2050 juist een erg koud jaar, en 2049 juist een heel warm jaar.

Sebastiaan - 24-06-’17 16:43
Rita

Ik ben in 2050 80 jaar. Afwachten of ik er dan nog ben en of we in een woestijn leven. Als we dan in een soort van woestijn leven dan ben ik al dood want ik kan niet tegen die hitte en ik sukkel nu al met mijn gezondheid met dat weer. Op dit moment miezert het hier weer even maar de warmte in huis is weer gestegen naar 26,5 graad. Ok, geen 30 meer maar 26.5 is echt warm. Ik kijk echt uit naar de tweede helft van de week omdat ze dan geen 20 graden meer geven en regen. In het artikel dat Annelies post staat dat de wind het er vandaag niet warmer op maakt! Ze doen precies of het herfst of winter is! Kunnen ze nu echt niet even normaal doen? Het is 20 graden ofzo!!!!

Rita - 24-06-’17 17:09
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Je zit het beste in noordwest nederland. Den helder ofzo of de Waddeneilanden. Ja maar rond dat jaar is alles al rampzalig veranderd in een zuid frans klimaat. De meeste jaren zullen wel rampzalig verlopen en sowieso lente in de winters. Als het goed is besta ik dan nog dus dan plan ik wel van tevoren om in ieder geval noordwaarts te verhuizen als emigreren er niet in zit. Ja pff als we ietsjes onder normaal zitten met de temperatuur hebben ze het meteen over een ontzettende tegenslag met kou terwijl over 10 graden boven de norm niks gezegd word

IemandUitDeRandstad - 24-06-’17 18:14
Castor

Een vergelijking met het Zuid Franse klimaat gaat niet helemaal op.
We krijgen weliswaar de temperaturen van Zuid Frankrijk maar met de hoge luchtvochtigheid van hier. Bleef het maar bij de temperaturen.
Het is de luchtvochtigheid die het ondraaglijk gaat maken, net zoals dat nu eigenlijk al het geval is. Droge hitte is ook zwaar fuck maar altijd nog beter dan die dampende tropenlucht die wij hier hebben.

Castor - 24-06-’17 19:52
Castor

Maar goed, vandaag was in ieder geval een feest. Ik heb enorm genoten van de afkoeling en de regen en me enorm lopen verbazen over mensen met jassen en sjaals. Alsof het koud was! Onbegrijpelijk gedrag.

Castor - 24-06-’17 20:00
Rita

Ja, toen ik uit het raam keek zag ik ook weer dat er veel mensen echt jassen droegen! Ik vind dit zo lachwekkend. Net of het gaat winteren want het is 20 graden! Stel je voor! :)

Rita - 24-06-’17 21:39
Marian

Bij mij is het ook weer fris in huis,heb weer een vest aan en ook weer sokken aangetrokken.

Marian - 24-06-’17 21:43
IemandUitDeRandstad

Haha ooh ik trek binnen eigenlijk nooit sokken aan. Pas onder de 7 graden buiten heb ik dat binnen ook nodig. Bij mij is het nog alles behalve fris binnen. 1 graadje is er weer af. Gister bleef het 26 graden binnen en nu 25 graden. Ik denk dat er iedere dag een graadje af gaat. Dus als ik thuis ben is alles open. Net zolang tot het leefbaar word. Maar buiten is het genieten ja.

IemandUitDeRandstad - 25-06-’17 02:28
Jozef 1965

Afkoelen binnen gaat het hier ook zeer traag: donderdag avond 29 ‘C, vrijdag avond 27,5 ‘C, en gisteren avond nog 26,5 ‘C.

Jozef 1965 - 25-06-’17 02:45
remco2706

Vanmorgen vroeg een boterletter aan me,fris weer he?
Ik zeg ben jij niet helemaal in orde ofzo koekebakker?
Wat een idioten allemaal zeg.

remco2706 - 25-06-’17 13:17
Sebastiaan

Woensdag is de enige dag hier dat het 22 graden is, verder 18/20 graden! Yes! Ondanks de normale temperaturen, zal juni erg warm eindigen. Gisteren werd er op ons feest ook een beetje geklaagd dat het “niet zo warm”, “bewolkt” en “nat” was, maar het heeft alleen deze maand weer echt geregend sinds februari. Daarnaast heeft de zon veel geschenen de afgelopen maanden en was het donderdag nog 34 graden in het zuiden van het land. Over aanstellen gesproken…

Sebastiaan - 25-06-’17 13:19
erica

Leids Dagblad, zaterdag 24/6: een stukje “de zomer en zon zijn niet voor iedereen weggelegd.”
Ha, eindelijk goed neuws in de krant. Over de hype, waar hij niet goed tegenkan, over heeeel langsaam boodschappen doen in de super, om in de airco te blijven, etc. De lange stroperige dagen met teveel zonlicht. Ik wist niet wat ik las!!!
Het is heerlijk nu!!!

erica - 25-06-’17 14:40
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Alleen dinsdag is het een dag klote bij mij met 25 of 26 graden en woensdag 23 graden wat ook best warm is. Voor de rest prima weer. En volgens de voorspelling geen of weinig zon. Ik vind vandaag en gisteren echt heerlijk. Jeetje Sebastiaan heb je ze niet aangesproken dat ze niet meteen bij 1 dagje koeler weer en bewolkt weer moeten klagen, de mensen een beetje bijbrengen als ze lomp doen. Ik accepteer zo’n uitspraak niet. Ik dacht dat de zomerliefhebbers meer dan genoeg in de watten zijn gelegd.

IemandUitDeRandstad - 25-06-’17 16:57
Rita

Buiten is het goed te doen (wel wat een laf gevoel) maar binnen zit ik nog altijd met een temperatuur van 26 graden. Dat is een halve graad minder als gisteren. Ik verlucht dag en nacht maar het helpt niet snel genoeg naar mijn zin. Dinsdag geven ze hier terug 26 graden maar vanaf woensdag is het afgelopen! Hoera!!!! En wat zullen er veel mensen weer zeuren want de schoolvakantie begint hier op 1 juli! Precies of het is wel lekker weer om iets te gaan doen als het buiten 30 graden is!

Rita - 25-06-’17 18:21
Sebastiaan

Ik voelde van binnen wel lichte furieusheid, IemandUitDeRandstad, aangezien ik donderdag amper huiswerk kon maken. En om even reactie te geven op een “ouder” bericht van Rita: ik ben inderdaad 14, haha! ;D Ik kom alleen soms nogal volwassen over door mijn manier van schrijven. :P Ik zei laatst ook eens tegen leeftijdsgenoten dat ik van regen en bewolking hou, en toen zeiden ze dat dat “raar” was. Tja, dat helpt ook niet echt.. maar als het gewoon qua temperatuur net zo als nu kan blijven, ben ik tevreden. De zon mag er ook zeker bij schijnen, maar niet van die ondraaglijk warme dagen erbij. Doe maar gewoon “stabiel zomerweer”, en daarmee bedoel ik geen temperaturen boven de 22 graden, maar 20/21 graden met af en toe zon en af en toe regen.

Sebastiaan - 25-06-’17 20:21


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.