« Vroege zomer... | Home | Hittegolf »

Donderslag

Maandag 29 Mei 2017 at 2:36 pm.

Zo... de zomer is volop los gebarsten. Nog 3 weken te gaan tot de langste dag, maar nu is het al echt een zomerse week geweest. Er zijn een paar hitterecords gebroken en vandaag zal wel donderend afronden als ik de zwoele hitte buiten voel. Maar niet alleen voor ons veranderd de wereld... het KNMI heeft een studie gedaan en kwam daar bijvoorbeeld ook tot de conclussie dat de natuur ook zal veranderen:

"Een voorbeeld hiervan betreft nesten van dicht langs de kust broedende scholeksters. Deze zullen in de toekomst als gevolg van de zeespiegelstijging vaker wegspoelen. Wanneer zij hun gedrag daar niet op aanpassen door hun nesten op hogere grond te bouwen, kan er een selectie plaatsvinden tegen dit soort laag broedende vogels."

Misschien zijn wij wel de laag broedende scholeksters :/

301 reacties

Tineke

Lijkt me eigenlijk niet meer dan logisch dat we weg geselecteerd worden. De Paas-eilanders merkten ook pas na het kappen van de laatste boom dat ze hun eigen ondergang hadden bewerkstelligd. Of ze weten het aan ‘hogerhand ‘ of anderszins. Veel slimmer is de mens niet geworden wel veel logger en kwetsbaarder. Alleen de kanariepietjes vallen van hun stokjes…en niemand merkt het op.

Tineke - 29-05-’17 15:57
Rita

Enkele jaren geleden heb ik eens een artikel in het weekblad Humo gelezen (Belgisch weekblad) dat het klimaat van Spanje naar onze contreien zou doorschuiven en ons weer naar Denemarken, Zweden, … Door die klimaatsverandering zouden er diersoorten uisterven en er zouden hier dieren te vinden zijn die je hier nu niet ziet. Sommige van die dieren (vooral insecten) zijn een bedreiging voor bvb. bijen. Maar het weekblad voorspelde die zaken voor binnen “jaaaaaren” terwijl we echt geen 5 jaar verder zijn dan toen ik het las.

Rita - 30-05-’17 20:41
erica

En de polders worden hier in het voorjaar gesloten voor toeristen, om het broedseizoen is. Maar de boeren gaan gewoon door met maaien. Daar vallen ook veel slachtoffers door.
Las gister in de krant dat in 2016 de CO2 uitstoot met 4% is toegenomen! Er gebeurt dus nog weinig. En nu is Trump uit het klimaatverdrag gestopt.

Gistermorgen zag ik bij buren rook uit de schoorsteen komen!! Ik dacht dat ik droomde!!

erica - 31-05-’17 15:09
Sebastiaan

Top 5 warmste lentes volgens Weeronline:
1. 2007
2. 2009
3. 2011
4. 2014
5. 2017

En dan zijn er mensen die durven te zeggen dat de lentes de laatste jaren zo koud zijn.. Tussen 2007 en 2017 zitten 11 jaren, waarvan 5 in de top 5 warmste zitten.. dat komt dus echt wel door de opwarming van de aarde! Ook zegt Weeronline dat er natuurbranden zijn ontstaan door het ernstige tekort aan regen..

Sebastiaan - 31-05-’17 17:16
IemandUitDeRandstad

Ja eer er echt wat gedaan gaat worden aan het klimaat zijn we al bejaard. Ik zag vandaag een vrouw met paraplu op in de zon lopen. Het was niet warm buiten en het was stralend zonnig. Ik mocht die vrouw wel. Eindelijk niet iemand die op de zon en de zomer geilt maar iemand die last heeft van de zon. En ik ben vandaag eens de media markt binnen gelopen om te informeren naar ‘echte airco’s’. Nou die man zei dat zij bij media markt in het plafond wel 80 los werkende airco’s hebben zitten. Ze hebben daar allemaal ronde roosters in hun plafond en dat zijn allemaal losse airco’s die dezelfde werking hebben als 1 mobiele airco. Die man zei ook dat een echte airco installeren geen verschil maakt met een mobiele airco. Alleen de sterkte is anders. Hij zei dat je netzo goed 2 mobiele airco’s kan nemen of anders 1 mobiele airco die extra sterk is. En als je maar alles goed afsluit rond het raam zodat er geen hitte naar binnen kan. Hij zei ook dat je zelf ook als je een balkondeur hebt alles kan aftapen. Dus ik ga maar niet vanalles laten installeren als het dezelfde werking heeft als 2 mobiele airco’s. En hij beweerde ook dat een echte airco ook zoveel lawaai maakt. Het is buiten prima te doen nu maar de hitte hangt nog binnen en ik heb het ook op andere plekken waar ik kom zo warm de hele tijd. Het is echt verschrikkelijk.

IemandUitDeRandstad - 31-05-’17 18:19
IemandUitDeRandstad

Top 5 warmste lentes. Maar als je puur naar mei kijkt komen we wel hoger in die lijst. De tweede plaats van warmste mei ooit dacht ik.

IemandUitDeRandstad - 31-05-’17 18:31
Missvegas

Leuk he de jumbo reclame, moet steeds aan alle forummers hier denken.

Missvegas - 31-05-’17 19:10
Sebastiaan

Ja IemandUitDeRandstad, volgens mij zitten we op de derde plaats, wat nog veel hoger dan 2016 is!

Sebastiaan - 31-05-’17 20:26
Esther

Die jumbo reclame irriteert mij ook mateloos. Ik weet niet waarom, maar ik kijk regelmatig naar de website van weeronline, ik irriteer me eigenlijk alleen maar aan de berichtgeving van hun :-) Ik heb de afgelopen dagen alleen maar berichten voorbij zijn komen over warmste dag ooit, warmste nacht ooit, warmste dit….blablabla. Ugh, ben er nu alweer klaar mee. Irritante collega’s die weer zo overdreven doen omdat de zon schijnt. Ik kwam trouwens een leuk dingetje tegen op Pinterest: Caution: Summer Hater. Beware of random outbursts of foul language, fits of rage, miscellaneous violent attacks on inanimate objects and all manner of snark and derision directed at vapid summer lovers. Piss me off at your own risk! Haha, kon er wel om lachen :-D

Esther - 31-05-’17 22:02
IemandUitDeRandstad

Nee we zitten op de tweede plaats van warmste mei ooit. Kijk maar op weeronline. Nou we hebben een halve ellendige maand erop zitten. Want half mei begon dat rotweer. Nu nog 4 maanden overleven. Vandaag ook weer ellende en morgen vooral. De hitte hangt nog binnen en deze 2 dagen word dat alleen maar erger. Ik heb koppijn al deze hele week. Ik weet niet hoe dat met anderen hier zit? Ik slaap slecht en overal hangt de hitte nog binnen. Die combinatie maakt dat ik sinds vorige week vrijdag hoofdpijn heb en heb gehouden. En ik zweet me kapot de hele dag. Alles plakt aan me. Ik zit nu te denken aan de sterkste losse airco die er bestaat. Die m’n hele appartement kan koelen. Als ik die kan vinden verkoop ik m’n andere mobiele airco. Ik wil gewoon een oplossing tegen dit ondraaglijke leven. Ik sleep mezelf voort sinds vorige week vrijdag.

IemandUitDeRandstad - 01-06-’17 13:35
Sebastiaan

Het stomste is dat we nu geen koele dag krijgen, zodat de temperatuur binnen hoog blijft. ‘s Nachts kan ik veel beter slapen dan voorheen, maar het koelt wel langzaam af.

Sebastiaan - 01-06-’17 16:59
Castor

Met mei er tegenwoordig bij kunnen we dus in het vervolg gaan rekenen op 5 maanden ellende. Dat kutklimaat is totaal naar de zeik. Komt niet meer goed vrees ik. Las van de week dat onze gebruikelijke temperaturen op gaan schuiven naar Scandinavië en dat wij die shit uit Zuid Europa gaan krijgen. En op den duur klimaatvluchtelingen.

Castor - 01-06-’17 18:04
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Waar had je dat gelezen Castor? Ik word misschien ook wel een klimaatvluchteling in de toekomst.

IemandUitDeRandstad - 01-06-’17 19:17
Prozac

Volgens mij hier

Prozac - 01-06-’17 20:25
Castor

Ik weet niet meer precies waar. Heb heel wat afgegoogled de laatste weken. Maar op oa de site van het KNMI staan diverse linken naar toekomstscenarios. Als ik het desbetreffende artikel weer tegenkom dan noteer ik het.

Castor - 01-06-’17 21:50
Sebastiaan

Deze week na vandaag normaal weer met 18/21 graden, hopelijk blijft het even zo!

Sebastiaan - 02-06-’17 07:56
IemandUitDeRandstad

Ja inderdaad. Het is nou wel meer dan vaak genoeg heet geweest. Zodra wij het weer uit zuid Europa hier hebben ben ik weg. Maar voordat dat zover is zitten we in 2050 misschien? Dan ben ik met pensioen en kan ik emigreren. Vandaag kan het weer 30 graden worden en er zou weer een zeewind komen. Nou die kan niet snel genoeg komen. Warm rotweer!

IemandUitDeRandstad - 02-06-’17 11:59
IemandUitDeRandstad

Ik zie bij volgende week donderdag WEER 29 graden staan:O! Eerst was dat 24 en toen werd dat 26 en nu is dat 29 geworden! Eerst negeerde ik dat omdat het ver weg was maar nu neem ik het toch maar serieus! Ik begin nu echt te geloven dat we tot oktober IEDERE week minstens 1 dag 25 graden of meer krijgen. Dit is nog erger dan Barcelona want daar hebben ze nog nieteens hoger dan 26 graden. En wij ‘nederland’ hebben iedere week 30 graden ja hoor! Nederland word het nieuwe spanje vakantieland als dit zo doorgaat! Voor verkoeling moeten we naar Spanje toe hoe vind je die!

IemandUitDeRandstad - 02-06-’17 12:56
erica

Ik erger me ook rot aan die Jumbo: alles is anders als de zon schijnt! Ja, dat kun je wel stellen. Gelukkig vannacht afkoeling, maar ja, dan hebben we wel weeeer een dag en een nacht te pakken. Alle Pinksterfestiviteiten hebben zondag ook weer mazzel. Naar buiten en veel herrie maken. Volgende week collecte lopen. Dinsdag en woensdag zien er goed uit. Maar ik hoop niet dat het dan donderdag weer zo warm wordt.

erica - 02-06-’17 14:46
Rita

Bij ons hebben ze de temperatuur voor volgende week donderdag ook al bijgesteld! Weer hoger natuurlijk!
Vandaag is het ook weer heet! Iedere dag dezelfde ellende. Gisteren gaven ze regen voor deze middag maar uiteraard weer niks! De zon brandt hier als een gek! Binnen is het weer 28 graden! Echt niet te doen!

Rita - 02-06-’17 15:47
Sebastiaan

Eerst zien, dan geloven. Volgens weeronline wordt het donderdag 22 graden bij mij, wat nog net te doen is. Ik ben eigenlijk wel toe aan een verkoelende bui, maar morgen komt er regen! :D

Sebastiaan - 02-06-’17 17:00
Jozef 1965

Hier (Zuid-Limburg) vies warm, zon, weinig wolken en weinig wind; geen regen in zicht.

Jozef 1965 - 02-06-’17 17:45
Dennnis

Het pinkster weekend lijkt voor ons redelijk goed te verlopen.

Dennnis - 02-06-’17 18:08
IemandUitDeRandstad

Ja weeronline is meestal wat milder qua voorspellingen. Op m’n weerapp en als je op Google weersverwachting intypt met je woonplaats erachter zie ik weer 4 dagen horror van donderdag t/m zondag. 27 graden donderdag en die andere dagen 24. Er lijkt echt geen einde aan te komen en geen enkele week verloopt zonder die shithitte. Ik werd vandaag misselijk in m’n eigen woning van de hitte binnen en ik heb al een week hoofdpijn. Eerst zag ik de zomer als veel minder leuk seizoen waarin er een paar weken afzien bij zitten in juli meestal. Maar nu is het letterlijk het hele seizoen afzien geworden. Dit is niet houdbaar meer voor me. Hoe kan ik dit volhouden tot oktober als het op deze manier door blijft gaan?

IemandUitDeRandstad - 02-06-’17 20:55
Rita

Dat vraag ik mezelf ook af. Ik heb iedere dag hoofdpijn en mijn voeten zijn dik van het vocht. Ik heb een hoge bloeddruk waar ik medicijnen voor neem maar die helpen minder als het zo warm is. De dokter heeft me gezegd dat warm weer boven de 25 graden geen goed doet aan iemand met een hoge bloeddruk en dat de bloeddruk dan vaak nog verder stijgt. Verleden jaar hebben ze mij een week ziekte moeten voorschrijven omdat ik bloeddruk 17.9 dankzij de hitte. Omdat ik me met de dag vermoeider voel vrees ik dat het weer de slechte kant opgaat. Maar in huis is het een serre, op weg naar het werk ook en op het werk ook! Langdurige hitte is voor mij echt een ramp.

Rita - 02-06-’17 21:38
Marian

Volgens zeelandnet wordt het de komende vier dagen normale temeraturen,gelukkig.Vandaag was het buiten vies warm maar gelukkig blijft het in me huis nog wel redelijk koel.Ben blij dat ze niet meer dan 5 dagen vooruit voorspellen, ik zou helemaal knotsgek worden om het weer 10 dagen vooruit te zien,want het blijft een voorspelling en kan nog alle kanten op en zou jammer zijn als je je druk maakt over een bepaalde dag en dan blijkt dat het 6 C koeler is dan voorspelt.Pleur toch al die appjes overboord.Je bent gewoo een slaaf van al die appjes,mensen zijn er meer dan 2 uur per dag mee bezig om al die shitzooi te lezen.Heel vroeger waren ze bang voor robots want die zouden de wereld overnemen,inderdaad,maar het waren niet de robots maar de appjes ;-)

Marian - 02-06-’17 21:39
Tineke

Heel lang geleden toen we schaatsten in de winter en de zomers meestal te koud (niet voor mij) met af en toe een hittegolf, las ik een sf boek over een opwarmende, verstikkende aarde. Ik vond dat zeer beangstigend en denk er vaak aan terug. We zitten in dat boek en ik vrees dat klimaatverdragen sowieso te laat zijn. Alsof we nog kunnen regelen of de temperatuur 1,5 of. 2 graden stijgt door wat dan ook voor maatregelen. De beste maatregel is (denk ik) massaal stoppen met eten van vlees.En hopen dat het misschien wel een heel andere kant opgaat, de warme golfstroom tot stilstand komt en we een (kleine:-) ijstijd krijgen.

Tineke - 02-06-’17 21:40
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Dat klinkt inderdaad erg slecht Rita. Als het bij mij zo heftig zou zijn dan zou ik wel maatregelen nemen. Kan je niet aan de belgische kust gaan wonen als emigreren niet bij de mogelijkheden hoort. Want een airco mag je dus niet nemen daar. In de straat van m’n ouders woonde ook een oude vrouw en zij nam een airco omdat het gevaarlijk voor haar was om zonder airco te zitten in de zomer. Bij mij hoort ergens anders heen gaan helaas niet tot de mogelijkheden dus moet ik denken aan een andere betere airco nemen.

IemandUitDeRandstad - 02-06-’17 22:44
Marian

Vanmiddag hoorde ik op de radio dat de chinezen vooraan willen gaan lopen met groene energie.Dat scheelt enorm veel uitstoot en veel staten in Amerika willen gewoon verder met het klimaatakkoord.Hopen maar dat Trump zich zo onmogelijk maakt dat hij afgezet wordt en ik weet trouwens niet of hij zomaar uit het klimaatakkoord kan stappen.

Marian - 02-06-’17 23:05
IemandUitDeRandstad

Dat is goed nieuws ja want China zijn de grootste vervuilers en Amerika staat op de tweede plaats. Ja steeds hoop ik dat hij afgezet word als er weer slecht nieuws over hem naar buiten komt.

IemandUitDeRandstad - 03-06-’17 00:29
Luuk

@Iemanduitderandstad moet je nagaan dat de ‘zomer’ nog moet beginnen Lol. wat zullen we na 23 Juni krijgen elke dag 30 graden en in de nacht 20 ofzo? En hoe zal het over 10 jaar zijn? Want de aarde warmt super snel op .. Laat staan over 10 jaar.

Luuk - 03-06-’17 05:03
Luuk

Dinsdag wordt het 18 graden.

Luuk - 03-06-’17 05:05
Sebastiaan

Pff, donderdag 23 en vrijdag 25 graden.. ik weet dat het bijna zomer is, maar is dit nog normaal te noemen?! Vroeger had je ook warme zomers, maar ook koele zomers. We hebben sinds 2012 geen koele zomer meer gehad.. in Friesland is het normaal echt niet zo warm, dus 23 graden vind ik ook vrij warm en ver boven de norm van 19 graden.

Sebastiaan - 03-06-’17 08:17
Castor

Er hangt momenteel een smerige benauwde niet bewegende lucht. Vannacht niets afgekoeld hier binnen. Ik had me ingesteld op een frissere nacht met wat wind. Vergeet het maar. Ook zie ik dat de luchtvochtigheid de komende week sky high gaat stijgen. Ondanks de 23 graden die voorspeld zijn voor vandaag kan het wel eens erger gaan aanvoelen dan gisteren. Dit weertype maakt me machteloos. Die klimaatverandering gaat sneller dan de mainstream berichten doen geloven. En bijna iedereen maar juichen en feestvieren. Die kortzichtigheid, het massaal rondparaderen in teenslippersoutfit alsof we als land een geweldig mooi cadeau gekregen hebben, beangstigt me. Het is de afgelopen dagen voor het eerst echt diep tot me doorgedrongen dat we aan de vooravond staan van een ramp. Het lijkt erop dat de aarde keihard aan het terugslaan is, maar nu echt.

Castor - 03-06-’17 08:43
IemandUitDeRandstad

Ik zie overal staan dat de temperatuurverwachting zeer onzeker is na woensdag. En ze noemen ook overal dat het opnieuw ‘heel’ warm kan worden. Ja het is vreselijk hoe warmer en vaker warm het steeds word. Ze hebben het steeds erover dat de aarde 2 graden opwarmt in 100 jaar?

IemandUitDeRandstad - 03-06-’17 11:17
IemandUitDeRandstad

Nouja elke weersite gaat toch ervan uit dat het WEER warm word aan het einde van de week met 26 graden en die shit weer. En volgend weekend ook weer.

IemandUitDeRandstad - 03-06-’17 11:19
Franca

Ik heb vreselijke nacht achter de rug. In mijn appartement is het 28 graden. Ik draai en ik woel de hele nacht. Na twee weken warm weer ben ik ook helemaal op en super slaperig. Daar word ik dan weer jankerig van. Ik ga dat niet trekken 5 maanden boven de 25 graden. Inderdaad wat gaat er nog komen. Na de langste dag in juni, dan begint het pas. Vorig jaar in september die hittegolf, kon niet erger eindigen dan dat. Het is nu mogelijk dat we van begin mei tot eind september in de extreme warmte komen zitten. Nederlandse huizen zijn hier totaal niet op gebouwd met die enorme glasramen. Steeds meer energiezuinig bouwen voor winters die niet meer gaan komen.

Franca - 03-06-’17 11:51
Bredanaar

Damn, ik had hoge verwachtingen voor vandaag, maar het is alweer 24 graden hier en erg benauwd.
En over de opwarming… die 2 graden is een gemiddelde over de hele planeet, dat kan regionaal enorm verschillen.
Ijsland is nu 11 graden en voorlopig blijft het tussen de 11 en 13 overdag. Ik ben geen fan van regen, maar ik heb liever het Ijslandse weer nu.

En ik gooi er toch even een haat-item in: dat er mensen zijn die de zon prettig vinden, dat geloof ik wel. Smaken verschillen. Dat je in de volle zon gaat zitten… snap ik iets minder, maar het zal wel. Wat ik echter absoluut niet begrijp is dat mensen in de volle zon gaan zitten eten (in de tuin, op een terras, etc). Dat is echt het toppunt. Ik snap echt niet dat mensen dat prettig vinden.

Bredanaar - 03-06-’17 11:52
Sebastiaan

Het is hier met 17 graden opvallend aangenaam! En het heeft net geregend!!! :O

Sebastiaan - 03-06-’17 11:55
Castor

Ik kan me herinneren van vroeger dat benauwende 28-30 graden dagen met (sluier)bewolking na maximaal 2 dagen keihard afgestraft werden met heftige regen en onweersbuien. je voelde het aankomen. Je voelde aan de atmosfeer dat zo’n weertype hier geen ‘plek’ had. Dat er iets ‘off’ was. Dat het uit z’n voegen ging barsten, ging ontploffen.
Tegenwoordig lijkt het alsof heftige regen en onweersbuien uitblijven, tenminste, hier in Utrecht. Ik weet niet hoe het in andere delen van het land is maar hier is het naar mijn beleving te verwaarlozen. En als ze er al zijn dan duren ze maar heel even.

Castor - 03-06-’17 13:57
Sebastiaan

Hier ook Castor, het neerslagtekort is inmiddels opgelopen naar 100 mm. Normaal is dat hooguit 30 mm..

Sebastiaan - 03-06-’17 13:59
IemandUitDeRandstad

Ja ik heb ook amper onweersbuien en regen gehad. Alleen wat geflits in de lucht zonder gerommel erbij en zonder regen. Alleen een heel klein regenbuitje vanochtend. Het is hier nu ook SUPERbenauwd. De hitte gaat niet eruit binnen op die manier. De zon is ook nog erbij gekomen dus dat word nog een dag afzien. Ik voel me al een paar weken vies en suffig en gewoon uitgeleefd. Ik vergeet vanalles en normaal voel ik me fris na een douche maar door die hitte binnen voel je je weer meteen vies. Ja precies Franca, bij mij hebben ze gerenoveerd en alles energiezuinig gemaakt en het is echt een hel binnen. Echt zoveel erger dan toen ik nog enkelglas had. Ze maken hier inderdaad alles op de zogenaamde ‘koude winters’ maar voor de zomers zijn het allemaal broeikassen geworden en daar denken ze dan niet aan omdat het hier zogenaamd maar een paar dagen warm word. Hoe ouder een huis hoe koeler weet ik ook uit ervaring. Alle nieuwbouw gebouwen zijn ontzettende broeikassen.

IemandUitDeRandstad - 03-06-’17 14:18
Missvegas

Gisteren belangrijke plechtigheid in academiegebouw Utrecht. Mooi aangekleed en opgetut op fiets naar station, daar in de zon mijn fiets tussen andere fietsen gestalkt en op slot gedaan, zweet begon al weer te lopen, op station en in trein niet te harden. Vanaf cs Utrecht nog pokke eind lopen en mijn benen schuurde langs elkaar, riviertjes over mijn rug. In de zaal waar ik 90 minuten zou moeten zitten geen airco. Daar zat ik dan als enige als een verzopen fucking kat. Wat een ongelooflijke kutzooi. Terug naar huis zelfde verhaal maar toen maakte het niet meer uit, kleren uitgetrapt, koude douche en in mijn fort knox lekker tv gekeken.

Missvegas - 03-06-’17 14:30
Marian

De eerstkomende dagen ziet het er goed uit,zie zelfs een temp van 16 C voorbijkomen.

Marian - 03-06-’17 15:29
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja gisteren zag ik ook mensen zelfs met vestjes en jasjes buiten lopen. Terwijl ik met een wijde top zelfs al loop te puffen. Hoe houden zij dat vol vraag ik me dan af. Tot woensdag is het lekker weer ja als het tenminste niet benauwd is zoals vandaag. Ik hoop niet dat het de enigste frisse dagen zullen worden van dit hele kutseizoen.

IemandUitDeRandstad - 03-06-’17 15:34
Rita

@Franca en iemand uit de Randstad: Ik begrijp jullie volkomen. Hier is het ook 28 graden binnen! Ik voel me echt rot en vandaag hadden ze 22 graden gegeven maar daar was niks van aan! Deze ochtend was het om 11u00 al 26 graden buiten en verschrikkelijk benauwd. Binnen koelt het niks af omdat het maar niet wil regenen (regen op het platte dak koelt af) en er is amper wind. Gisterenavond was ik TV aan het kijken in mijn serre en na ca. 2u begon hij wat te ruiken. Dus ik heb hem uitgezet! Maar wat wil je in een kot waar het 28 graden en vreselijk benauwd is. Een tv produceert ook warmte natuurlijk. Dinsdag geven ze hier (jawel) regen en “amper” 18 graden. De weerman zei dat daarstraks op TV! We moesten die dag maar gauw vergeten want vanaf donderdag gaan de temperaturen weer in stijgende lijn! Hij sprak over 26 graden in de kempen (mijn regio dus).

Rita - 03-06-’17 19:40
Rita

Dinsdag wordt dus een hoogdag en ik hoop dat het in Nederland dan ook zo koel gaat zijn en dat er ook veel wind en regen komt! Dan waait die hitte in de huizen hopelijk wat weg!

Rita - 03-06-’17 19:41
Sebastiaan

Van mij mag het weer gaan regenen, het was ‘s ochtends nog aangenaam, nu is het te warm! Het is vandaag weer 24 graden geworden, met een gevoelstemperatuur van wel 27 graden.. ik dacht al, wat is het benauwd..

Sebastiaan - 03-06-’17 20:38
Jozef 1965

Hier sinds het begin van de avond was het eigenlijk niet benauwd, en de zon was ook niet meer te zien.

Jozef 1965 - 03-06-’17 22:47
Rita

Op dit moment regent het in het grootste deel van België en Nederland. Aan de beelden op buienradar te zien toch! Behalve waar ik woon! In de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen regent het juist niks! De regenzone trekt vanuit de andere provincies naar boven door en zo door een groot deel van Nederland. De inwoners van Den Haag, Utrecht enz … zullen blijkbaar ook geen regen zien.

Rita - 03-06-’17 23:11
IemandUitDeRandstad

Klopt ik heb ook geen spatje regen gezien. Zoals ik nu zie word het tot donderdag lekker fris en daarna alleen in het weekend weer opnieuw warm maar de temperatuursverwachting is heel onzeker blijven ze zeggen. Dus dat negeer ik nog maar.

IemandUitDeRandstad - 04-06-’17 12:55
erica

Marian, ik heb geen appjes of andere apparatuur, alleen een oude gsm, die uitstaat. Wil gewon, normaal leven. En Tineke: Ik ben al 27 jaar vega. Vlees vergt enorm veel energie van je lichaam om te verteren. Daar wordt je moe van, zeker bij warmte.
Afgelopen vrijdag, 2-2, was het smoorheet hier, geen regen in het westen. Zaterdagmorgen wel, maar toen werd het benauwd. En vanaf die tijd niks meer. Zag wel net dat ze gisteravond In Langraaf regen hebben gehad. Hoer voorlopig niks. Dinsdgmorgen pas. Wel is hier een wind en 21 graden. Volgende week ziet er goed uit, donderdag ook 22 graden. Hopelijk wordt het niet meer!

erica - 04-06-’17 13:38
Rita

De afgelopen nacht heb ik het 1.5 graad koeler gekregen in huis door de hevige frisse wind! Het is nu nog warm in huis maar draaglijk als ik niet te veel doe. Op dit moment schijnt de zon weeral en de wind wordt warm dus ik zal seffens mijn ramen maar sluiten.

Rita - 04-06-’17 14:04
Sebastiaan

Ik hoop dat het voorlopig dit weer blijft; 19 graden en af en toe zon! Dan koelt het huis ook goed af en kun je nog steeds vitamine D opdoen, zonder je kapot te zweten in de zon. Ik zou me maar niet druk maken om de voorspellingen van volgende week, want het wordt met de dag aangepast. Ik zou nooit verder dan vier dagen kijken.

Sebastiaan - 04-06-’17 19:11
Marian

Erica mijn mobiel staat ook alleen aan als ik wegga.De eerstkomende dagen ziet het er goed uit,zelfs 16 C werd genoemd,heerlijk.

Marian - 04-06-’17 23:35
IemandUitDeRandstad

Ja de komende dagen word het herfstachtig zoals ze noemen en daalt de temperatuur zelfs naar 13 graden lees ik. En woensdag ook. Alleen voor aanstaand weekend voorspellen ze ellende en daar lijken ze nu zekerder van te zijn. Weer temperaturen tot 28 graden aan toe. Ik voel me met een paar dagen normaal weer gehad te hebben weer zo anders. Ik leef weer en ik voel me weer normaal. Weer veel fitter enzo. Ik was met die hitte steeds achter elkaar verdoofd zegmaar.

IemandUitDeRandstad - 05-06-’17 11:59
IemandUitDeRandstad

Sorry dat ik het zeg maar knmi zegt nu ook dat het in het weekend ‘zeer warm’ word en zij geven 28 graden aan als tenperatuur voor beide dagen. Alle weersites komen nu met warm weer aan voor komend weekend. Ik ga dan naar Brabant bij familie op bezoek dat weekend dus dat is dan extra vervelend omdat het daar warmer is. Maar we gaan de komende dagen extra koel weer beleven dus geniet ervan zou ik zeggen. En dat zijn de dagen om de hitte er helemaal uit te krijgen. Want binnen is het nog steeds 24 graden bij me. Doordat de zon blijft schijnen overdag blijft het warm binnen.

IemandUitDeRandstad - 05-06-’17 12:04
Rita

Idem hier. Morgen en woensdag geraakt de hitte hopelijk buiten. Ondanks de koele wind is het hier nog steeds 26 graden binnen omdat het maar niet wil regenen. Eerder was het nog 28 graden binnen. Ik weet uit ondervinding dat de regen (wel vrij hevige regen dan) het dak afkoelt en binnen koelt het dan ook sneller af. Helaas heb je ook nog zoiets als je huishouden want je kan het niet maken om heel de zomer niks te doen in huis. Maar het gaat hier niet echt vooruit in die benauwde 26 graden. Om het half uur ga ik zitten omdat ik zo loom en moe ben van de warmte in huis.

Rita - 05-06-’17 14:33
erica

Ik heb me vandaag en gister ook op het huishouden gestort, het moet een keer idd. Morgen een zuidwesterstorm met harde windvlagen. Nu heb ik m’n zin met wolken, wind en regen en lage temperaturen…goed collecteweer, krijgen we weer een storm. Nou, even afwachten maar. En waarom krijgen we nou geen lange periode met koele temperaturen, nee, het wordt weer smoorheet.

erica - 05-06-’17 15:09
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik heb het huishouden ook laten liggen 2 weken ofzo. Als ik daaraan zou beginnen met die hitte in huis zou ik helemaal onwel worden. Ik heb alleen vorige week dinsdag toen er koele wind naar binnen waaide iets kunnen doen eraan. Morgen kan dat dus weer neem ik aan. Als we de hitte eruit krijgen komt de hitte weer meteen erin vanwege komend weekend. Het is wel 2 dagen hitte voor wat ze nu zeggen. Dit keer zit er net 1 dag meer tussen dan 7 dagen of nog minder voordat de hitte weer terugkeert. Maar het komt nog steeds erop neer dat het sinds half mei iedere week 25+ is voor 1 of meer dagen.

IemandUitDeRandstad - 05-06-’17 17:05
Dennis

Probeer de dagen dat het niet bloed heet is, ervan te genieten, en er gebruik van te maken.
Er komen nog genoeg hitte dagen, de zomer moet nog beginnen, helaas.

Dennis - 05-06-’17 17:37
Castor

Vandaag toch weer erg warm en momenteel nog steeds 22 graden, gevoelstemperatuur 24 graden. Ook wil het bij mij binnen maar niet afkoelen.

En inderdaad, die rotzomer moet nog beginnen.

Castor - 05-06-’17 19:47
Esther

Had vanochtend m’n huis kunnen afkoelen tot 22 graden. Eind van de middag was het weer 23 graden in huis. Valt gelukkig nog wel redelijk mee als ik andere zo hoor hier. Ik slaap gelukkig ook weer wat beter. En nog een kleine twee weken en dan hebben we de langste dag weer gehad. Ik ben nu al aan het aftellen naar 1 september als de astronomische “herfst” begint. Hopelijk vliegen de weken voorbij…..

Esther - 05-06-’17 22:10
annelies

i-hope-so
http://www.weeronline.nl/Europa/Nederlan..

annelies - 06-06-’17 08:45
IemandUitDeRandstad

Heerlijk het is nu 14 graden buiten. Vanochtend 19 en afgelopen nacht. Het valt echt reuze mee met regen hier en de wind. Gewoon een paar buien gehad.

IemandUitDeRandstad - 06-06-’17 13:21
Sebastiaan

Het is 14 graden hier! :D :D :D :D :D

Sebastiaan - 06-06-’17 15:46
Rita

Hier is het 17 graden met veel wind! Zalig! Ik ben vandaag gewoon in een t)shirt naar buiten gegaan omdat de zon ook af en toe scheen en dan is een vest te warm voor mij! Wat zag ik buiten? Allemaal mensen met een jas aan die compleet dicht was en ze stonden zo een beetje in elkaar gekrompen aan de bushalte want ze hadden het KOUD!!!! Thuis koelt het goed af door de sterke wind maar helaas stijgt de temperatuur ook weer direct als ik het raam sluit als het begint te regenen! Maar ik ben blij met het weer van vandaag!

Rita - 06-06-’17 16:58
Castor

Het ritje op de fiets naar huis was zaaaalig!
Heerlijke frisse koele lucht. Verrukkelijk!
Was het maar iedere dag zo! Man wat knap je hier van op!

Castor - 06-06-’17 18:17
remco2706

Vandaag hier ook een heerlijke dag gehad,heerlijk die chago koppen van die zomeridioten op straat,ga lekker op de bahamaas wonen denk ik dan.
Ik sta op mijn werk en sportschool bekend als winter en regenliefhebber,dus iedereen zegt steeds:jij vind het zeker buiten?moet je niet ff buiten staan in de regen haha.
De vooruitzichten worden steeds hoopvoller,ook voor volgende week.
Ik denk in de zomer altijd,elke week voorbij is 1 week dichter naar de herfst.

remco2706 - 06-06-’17 19:27
Marian

Ik heb een vest aangedaan en heb het nog een beetje koud,heerlijk :-)

Marian - 06-06-’17 21:52
Esther

Wat een heerlijk weer vandaag :-D Ik waan me al een beetje in het najaar.

Esther - 06-06-’17 21:53
Rita

Fijn om te lezen hoeveel er van de voorbije dag genoten hebben! Morgen hebben we normaal gezien nog zo’n fijne dag! :)

Rita - 06-06-’17 22:17
erica

Jee, wat een storm! Herfst! Ben blij dat m’n dak er nog op zit! helaas hierna gaat het weer omhoog met de temperatuur. De zonaanbidders hebben weer geluk gehad met hun vrije Pinksterdagen.Hier in huis 19,5 graden!!

erica - 06-06-’17 23:07
IemandUitDeRandstad

Ja het was heeeeerlijk buiten vandaag! Helaas van korte duur. Haha zover ben ik helaas nog lang niet dat ik al een vest aan kan. Het is nog steeds warm bij me binnen want vanwege de harde wind kon ik weer niks open zetten. De ergste hitte dat je je echt beroerd ervan voelt is wel weg maar het is nog steeds warm. Bij mij is het best wel noodweer nu met onweer met enorme lichtflitsen en harde knallen erbij en het plenst steeds met harde wind erbij. Ik was net bij iemand anders en daar had ik het rillerig binnen maar in mijn woning niks van dat alles. Ik vraag me af of het nog normaal gaat aanvoelen bij me binnen deze zomer. Die geïsoleerde dikke ramen maken m’n woning een broeikas.

IemandUitDeRandstad - 07-06-’17 00:27
Sebastiaan

Vandaag wordt het hier 14 GRADEN! :D Gister was het ook héérlijk weer!

Sebastiaan - 07-06-’17 07:29
annelies

ach wat hebben we toch een kutleven na 6 weken zoveel mogelijk SON ! WAT ZIJN WE WEER SIP EN SIKKENEURIG IN NL.. EN MAAR KLAGEN OVER DÁT VIEZE WEER !!!!??? WAT IS DAT VOOR EEN LAND, HET MAG NIET MEER REGENEN, STAKKERS

annelies - 07-06-’17 08:52
ANNELIES

ZIT JE HIER OP HET CWI, ZIT ER EEN IDIOOT DOOR DE HAL TE ROEPEN VANAF ZIJN IPAD_ ZONDAG DERTIG GRADEN !!!!!-

_OW ECHT!!!!!!!— KRIJST ZO’N MENS TERUG
ZUCHT

ANNELIES - 07-06-’17 08:55
Castor

Wat vreselijk irritant!

Maar hoezo zondag 30 graden? De laatste keer dat ik het weerbericht bekeek zag ik nergens temperaturen hoger dan 26.
Sorry, maar het lijkt wel of de voorspellingen met het uur veranderen … je kunt er blijkbaar niet meer op vertrouwen. Net als vorig jaar. Werd alles voortdurend omhoog bijgesteld.

Castor - 07-06-’17 12:07
IemandUitDeRandstad

Ik zie ook dat het alleen zondag warm word. 1 dag weer vreselijk weer. Maar 30 graden heb ik niet gezien. Het word 28 graden in het zuidoosten en 25 of 26 elders. Zou best door kunnen schieten naar 30 graden maar dat is dan in het zuidoosten. De dagen erna voorspellen ze 18-22 graden maar wel zon en droog. En donderdag word ook best een warme dag met 23 graden bij mij en 25 in het zuiden. Wat een stomme mensen zeg dat ze na 1 dag fris en wisselvallig weer meteen geilen op die 30 graden. Buren van mijn ouders gaan naar Cyprus op vakantie voor 2 weken maar zij gaan in juni omdat zij 30 graden niet lekker meer vinden. Ik heb gekeken en het is daar iedere dag 30+ haha. Daar heb ik wel lol om. Het zijn ook van die oppervlakkige mensen die bij ieder zonnestraaltje in de zon gaan bakken. En op vakantie komen ze niet van hun ligbed af. Die moeder is extreem gerimpeld, maarja wat wil je ook als je zovaak gaat liggen bakken in de Sonnn.

IemandUitDeRandstad - 07-06-’17 13:02
erica

Heerlijk weertje nu! 18 graden in huis, jippie. Kan het huis er weer tegen als de volgende aanval komt. Donderdag warm, zondag zomers warm, dus niet te harden denk ik. Goed gevangen met de collecte: Ach, u moet door de regen en de wind, dapper hoor! En dan krijg je een eurootje extra. Nuo, doet mij nog maar een buitje hoor!

erica - 07-06-’17 15:36
Rita

Heerlijk weer vandaag! Binnen koelt het verder af maar het is toch nog steeds 24.7 graden in huis. Ik kom wel van 28 graden. Rondom mij (buren + mensen in de supermarkt e.d) klagen ze nu al 2 dagen over het weer! Volgens hun is het koud! Maar dat is niet zo! Het was hier daarstraks 19 graden, zon en wel erg veel wind. Maar 19 graden met zon is niet koud want door de zon voelt het warmer aan. Vrienden van mij zitten op dit moment in Amerika en daar is het 35 graden. Zij liever als ik! Daar heb ik niks aan! Ooit ben ik eind juni eens naar Italië geweest! Het was er in de 30 graden en ik voelde me ziek en duf. Ik zat heel vaak op mijn hotelkamer omdat er daar airco was en ik wilde alleen gaan eten waar er airco was. Het was een rotverlof en ik ben nooit meer naar Italië willen gaan. En nu hebben we hier elke zomer zelf zo’n rotweer!

Rita - 07-06-’17 15:42
Sebastiaan

Wat een aanstellerij, Rita! Wij kunnen niet tegen de warmte, omdat we er oprecht niet tegen kunnen. Van regen ‘lijd’ je niet, je kunt zelfs met de trein om de regen te ‘vermijden’. Dat is wat anders als het tropisch warm is. Er staat hier 27 graden voor zondag, en morgen wordt het alweer redelijk warm. Maar daar zeggen die zielepietjes van Weeronline niets over!!! Alleen over een ‘officiële zomerstorm’, ook al duurt het nog twee weken. Ik vind het overigens erg dom, want er zijn in korte tijd veel aanslagen in Europa gepleegd, en waar klagen we om? Juist, om het WEER. Oké, wij klagen hier ook, maar de meeste mensen klagen omdat het geen ‘lui bakweer’ is, dat is gewoon mietjesgedrag. Wij klagen omdat we dus echt niet tegen de warmte kunnen en al tijden geen koele zomer meer hebben gehad, terwijl de Nederlanders blijven klagen, omdat ze het nooit naar hun zin hebben. Warmste dit, warmste dit, en nog steeds gaan janken om een dagje regen en wind. Het heeft maanden amper geregend, dan is het niet gek dat het nu regent. Zelfs in het ‘mooie jaar’ 2014 regende het veel meer, met meer stortbuien. Er zijn maar vijf echt natte dagen dit jaar geweest volgens mij.

Sebastiaan - 07-06-’17 18:45
Sebastiaan

Met ‘koele zomer’ bedoel ik een draaglijke zomer. De zachte winters moeten dan helaas maar, maar die akelige rotzomer.. geloof me, in 2014 was het van maart tot november zomer (8 maart t/m 2 november), maar toen hadden we tenminste geen plakzomer. Dan heb ik liever 2014 met acht maanden aangenaam zomerweer dan normaal weer in de lente/herfst en een hete zomer (niet dat deze lente ‘normaal’ is, maar ik bedoel het meer als vergelijking). Hoe dan ook, het was héérlijk weer vandaag, ik kon zelfs een trui én een jas aan! Dat is ook al bijna een maand niet meer gebeurd!

Sebastiaan - 07-06-’17 18:49
Rita

@Sebastiaan: Ik ben gewoon in T-shirt naar buiten gegaan. 19 graden en zon. Ik ben een Belg en hier zeuren ze dus even hard als bij jullie! Hahaha … En ik ben ook idd. iemand die echt niet tegen de hitte kan. Ik word er letterlijk ziek van en dit is geen aanstellerij. Daarom ben ik best wel blij dat ik dit forum gevonden heb want ik krijg in het dagelijkse leven vrij weinig begrip voor die zaken. In het beste geval zeggen ze dat ze het ook warm hebben en dat ik er niet over moet zeuren. Er is een verschil tussen het warm hebben en tussen na een week hitte overdag op je bed moeten liggen en alleen nog maar uitkijken naar de minder hete dagen zodat je terug een leven hebt. Ik weet dat mijn hoge bloeddruk (en de daarbij horende medicatie) er voor veel mee tussen zit maar ik zit er maar mooi mee. En uiteraard met mij ook heel wat andere mensen.

Rita - 07-06-’17 19:20
Sebastiaan

Wat raar, bij 19 graden en zon kun je gewoon buiten zitten.. ik vind het juist fijn dat mijn slaapkamer goed afkoelt zo!

Sebastiaan - 07-06-’17 19:56
Rita

@Sebastiaan: Ik denk dat je me verkeerd begrepen hebt. 19 graden is idd. fijn maar de afgelopen weken was het veel warmer en ik word dan letterlijk ziek. Bij mij binnen was het 28 graden. Nu zelfs nog bijna 25 heb ik net gezien. Hopelijk koelt het vannacht nog flink af want ze geven dit weekend weer dat ellendige warme weer. Maar kom, 25 graden is geen 28 meer! Het is bij mij zo warm omdat ik onder het platte dak woon.
Tot 20, 21 graden mag het van mij worden! 22 ook nog maar dan met flink wat wind! :)

Rita - 07-06-’17 20:49
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Daar word ik ook zo kwaad om dat mensen zelfs bij 1 dagje regen en wind METEEN klagen. Kom op zeg het is iedere week zomers warm geweest vanaf half mei en iedere dag heeft de zon de hele dag gebakken. En het was ook alleen gisteren want vandaag was het de hele middag alweer ZON! Koud was het nieteens want ik had gewoon een zomerjas aan met t-shirt eronder en het was niet warm en niet koud. Alle andere dagen heb ik het wel WARM. En al die mensen met hun mieterige gezeik dat dit koud is. Ik heb vanwege deze zogenaamde kou eindelijk weer eens goed kunnen slapen.

IemandUitDeRandstad - 07-06-’17 20:56
Marian

De rest van de week ziet er ook prima uit,tenminste op zeelandnet en hoorde rob stenders op de radio en die blijkt ook geen warmte liefhebber te zijn.Nog 3,5 maanden en dan is het weer herfst.

Marian - 07-06-’17 21:41
annelies

ik hoop de maand wat sneller om is, dan mei, die duurde zzzzzoooo lang voor mij, in ieder geval :)

annelies - 08-06-’17 08:44
IemandUitDeRandstad

Ik zie dat het na die hittedag zondag weer een paar dagen normaal word en dat het daarna WEER ‘zomers warm’ word. Ik zie voor volgend weekend en eind volgende week weer die klote 26 graden staan. En alle weersites zeggen ook dat het na begin volgende week weer boven normaal word en warmer en droger blabla. Hoelang gaat die trend nog doorzetten met iedere week 25 en warmer? Tot oktober soms? Want dat ga ik namelijk echt niet overleven!

IemandUitDeRandstad - 08-06-’17 12:08
Sebastiaan

Ik bedoel dat ik het raar vind dat ze 19 graden ‘koud’ noemen. Ik weet dat we een Portugees klimaat beginnen te krijgeb, maar zelfs in de Portugese winters is het amper 19 graden. Het huis koelt zo wel goed af. Vandaag weer fijn weer, en ik zie op zondag na geen bizar warme dagen staan, dus ik geniet! :)

Sebastiaan - 08-06-’17 13:29
Rita

Ik vind het vandaag maar op het randje. Hier is het 23 graden maar uit de wind is het te warm. Ik las daarstraks dit en ik heb er de pest over in! Als het echt nog warmer gaat worden dan normaal dan kunnen ze mij ook opvegen want we zijn nog maar begin juni!

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/..

Rita - 08-06-’17 14:20
Rita

Ik zet ook al enkele weken een bak met water op het terras voor de vogeltjes want die beestjes moeten ook drinken.

Rita - 08-06-’17 14:22
erica

Ja, ik heb ook pietenbakjes water staan. En ze badderen er op los! Straks zet ik ze op de grond, want er komen zware windstoten aan.
En regen, als het waar is. Zondag een binnendag. Daarna weer koeler en dan zie ik het wel weer. teveel vooruitkijken heeft toch geen zin.

erica - 08-06-’17 16:06
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik vind het vandaag ook op het randje. In de zon en uit de wind is het zelfs al met 18 graden bloedheet. Die zon is gewoon zoooo heet. Ik heb ochtendzon en als ik m’n gordijnen dan aanraak brand ik m’n vingers bijna eraan zo heet die gordijnen worden. Erg deprimerend inderdaad die tekst. Maar een seizoensvoorspelling is niet echt een garantie dat dat ook echt gebeurd.

IemandUitDeRandstad - 08-06-’17 16:13
Marian

Ik heb ook een pietenbakje en moet dat 3 keer per dag verschonen omdat ze er op los badderen en merels vinden het heerlijk om kopje onder te gaan en een soort van bommetje te maken zodat het water een meter omhoog spat en een berg jonge spreeuwen die met zn vijven komen badderen,dat is het leuke van de zomer al dat jonge spul in je tuin.Nu geniet ik van de redelijke koelte die er is en ga me tijd niet zitten verdoen met voorspellingen te lezen positief of negatief,de wind staat voorlopig goed met veel westenwind.

Marian - 08-06-’17 16:23
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Nou ik kan vandaag nou niet echt van koelte spreken. Het was hier 23,5 graden geworden en het voelt weer eens vies benauwd aan buiten. De wind kwam vandaag uit het zuiden geloof ik. Morgen word het wel weer lekker weer. Zaterdag word het weer zo’n dag als vandaag en zondag weer hitte. Ik heb dinsdag en gister genoten van het weer maar het is tot nu toe voor 98% afzien sinds half mei.

IemandUitDeRandstad - 08-06-’17 17:59
Sebastiaan

Gister woei de wind hier ook al uit het zuiden, dus toen kon je al weten dat er “vreemd weer” op komst is..

Ik word erg boos daarvan, Rita. En vooral als die verwende Nederlanders gaan janken om ÉÉN DAG REGEN, DAN VERGAAT DE WERELD! NEE, GEEN AANSLAGEN ZIJN ZORGWEKKEND, GEEN KLIMAATVERANDERING, GEEN OVERGEWICHT, MAAR EEN DAGJE REGEN! DAN GAAN WE ALLEMAAL DOOD!!!

Over regen gesproken, ik heb zelf helemaal niet doorgehad dat er zo weinig regen gevallen is de afgelopen maanden. Wel dat er verre van veel regen is gevallen; ik heb amper regen over mijn hoofd heengehad de afgelopen maanden, misschien te weinig zelfs. De laatste keer dat er echt regen van betekenis viel, is volgens mij alweer een jaar geleden. Maar hé, het mag niet meer regenen in Nederland, dan krijgen de zeikerige zomerfetjisten hun zin niet! >:(

Sebastiaan - 08-06-’17 18:39
Rita

@Sebastiaan: Ja, echt niet normaal hoe mensen panikeren als het eens 1 dag regent. Ik ben net boodschappen gaan doen en hier is het echt vies benauwd en warme wind. Wel, de kassierster zei tegen mij dat ze geen zin had om met zo’n mooi weer te werken! Terwijl ze in die supermarkt airco hebben! En buiten zag ik een aantal mensen op de fiets met een zomerjas aan. Terwijl het hier gemakkelijk 25 graden aanvoelt door die vochtige, laffe wind. Vannacht zou het in België gaan regenen en onweren! Ik heb eens op buienradar gekeken en en er komt idd. iets aan vanuit Frankrijk maar zoals het er nu uitziet zal vooral de provincie West-Vlaanderen regen krijgen (kust dus). Als er dan nog regen over is dan krijgen jullie in de kuststreek wss. ook regen.

Rita - 08-06-’17 20:17
erica

Nou, 23.00 uur en nog niks. Maar ja, het is dan ook nog geen nacht. Het gaat donderen en regenen en waaien en morgenochtend ook nog. Maar ik zie op de radar ook nog niks.
Ja, leuk he, die merels. Maken er echt een festein van, vandaar dat je steeds moet bijvullen.

erica - 08-06-’17 22:53
Rita

@Erica: Ja, die merels vechten hier ook wat af! Je hoort ze constant achter elkaar zitten en maar kwetteren. Mijn bak water is dezelfde dag al voor de helft leeg. Ik ben een enorme dierenvriend en ik kan ook echt genieten van de vogels. In de zomer en in de winter verdienen ze extra aandacht.

Rita - 08-06-’17 23:37
IemandUitDeRandstad

Leuk dat je ook een dierenvriend bent Rita. Een zomerhater en dierenvriend netals ik. Ik had laatst iets grappigs gezien maar ik weet niet of die link werkt. https://twitter.com/BaoBaoinChina/status/872530400194830337/photo/2 Daar zie je dat ze een mobiele airco hebben neergezet in het binnenverblijf van een panda haha. Zij kunnen ook niet goed tegen de warmte netals wij hier. Maar die arme beesten zitten in China in een gebied waar het in de zomer elke dag 30+ is dus krijgen zij elke dag ijs en die mobiele airco. Ik vond het wel grappig dat zij ook een mobiele airco hebben. Bij mij binnen is het voor het eerst leefbaar nu qua temperatuur. Het kost een week om de hitte kwijt te raken.

IemandUitDeRandstad - 09-06-’17 00:22
annelies

huil huil huil huil huil, de testosteronhormoontjes kwakken af.. drie dagen geen SSon.

van mij mag dit blijven hoor, son weg

annelies - 09-06-’17 09:02
annelies

EXTRA ZIEK:

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenla..

NEE NATUURLIJK GELOVEN WE DAAR NIET IN< HET IS NET ZO LEKKER VOORSOMER NASOMER EN DE SUBRTOPISCHE SOMER JUNI JULI AUG>

NEE DIE LENTEKRIEBELS ZIJN NET ZO LEKKER TEGENWOORDIG< STEEK VOORAL JE KOP IN HET ZAND HOOR MET JE HET IS GEEN OPWARMIBNG

annelies - 09-06-’17 09:11
Henk

Waar komen toch al die 30-ers vandaan de laatste tijd ???
Voor aankomende zondag wordt dit ook al weer afgegeven en de vooruitzichten voor volgende week zien er ook zo weer uit……
Laatste jaren gebeurde dit weleens in juli of augustus nu is het al begonnen in mei.
Had nog de bedoeling om buiten te gaan schilderen in het voorjaar maar daar is het al veel te heet voor geweest….

Henk - 09-06-’17 10:11
Rita

@iemand uit Randstad: De link werkt! Arme dieren! Maar ze hebben idd. wel ijs en een mobiele airco. Dat moet flink koel zijn want die airco blaast nog eens op dat ijs. Bij mij binnen is het weeral bijna 25 graden ondanks het flinke onweer en de vele regen die we hier gehad hebben! Het warmt in de loop van de dag gewoon weer op. Deze ochtend was het 24.4° en nu dus weeral gestegen. Ze geven t.e.m. volgende week donderdag rotweer. Volgende week donderdag ook weeral 28 graden en hier is het altijd warmer. Maandag is de enige dag met lagere temperaturen. Echt deprimerend!

Rita - 09-06-’17 15:24
Rita

@Henk: Vroeger had je dit idd. heel af en toe eens een dag in juni en nu eigenlijk al vanaf mei en dit voor langere periodes. Vroeger had je er ook regendagen tussen of gewoon betrokken weer! Nu zie ik die rotzon gewoon iedere dag. En 28 graden is hier gewoon over de 30. Ik woon in het noorden van België tegen de provincie Noord-Brabant. Dus eigenlijk het zuiden van Nederland. Ik vrees dat je je schilderwerken zal moeten uitstellen naar half september. Of er moest toch een flink lagedrukgebied afkomen dat blijft cirkelen! Hahaha …

Rita - 09-06-’17 15:29
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja dat is ook zodat het ijs niet gaat smelten. De temperaturen voor komende week vallen toch wel mee? Niet dat het lekker is maar wel onder de 24 graden. Het ziet er na donderdag juist slecht uit. Ik zie bij volgend weekend juist weer ellende staan van 25 graden. Wel elke dag ZONOVERGOTEN pff. Zelfs op dagen dat er zogenaamd slecht weer voorspelt is met veel regen zie je op zo’n dag zelfs nog de zon. Ik zie al sinds februari elke dag de zon uitbundig schijnen. Het vervelende in de zomer is dat die zon met normale temperaturen buiten m’n woning ook tot een broeikas maken. Ik heb gelezen dat het morgen weer heel broeierig word met 23/24 graden en zondag word het nog broeieriger met 29 graden in het zuiden en plaatselijk boven de 30 graden. Ik moet zondag in zuidwest brabant zijn. Ik zal nog aan je denken dan Rita want dan ben ik bij je in de buurt. Ik zit dan ook in het zuiden van nederland, wel het westen gelukkig.

IemandUitDeRandstad - 09-06-’17 18:05
Sebastiaan

Pfff, ik wilde ook nog gaan hardlopen, dat moet ik morgenvroeg dan maar doen.. trouwens, er is érg veel regen gevallen sinds zowat een jaar tijd, 30-35 mm! Vanochtend moest ik de regenmeter leeggieten, want er was 25 mm gevallen (vanaf 1 juni ongeveer), nu moet ik hem bijna weer leeggieten! Hard nodig ook, want het gras begint hier groen te kleuren..

Sebastiaan - 09-06-’17 18:20
Rita

@iemand uit randstad: Zondag zitten we dan zeker met 2 ons op te winden. Is het westen niet richting Vlissingen? Hopelijk heb je dan toch een zeebries!
Ik was wel erg blij met de regen die er gevallen is omdat het binnen dan toch wat frisser aanvoelt. Anders is het meer een benauwde en broeierige warmte. Maar zondagavond is het hier weer niet meer te harden!

Rita - 09-06-’17 20:01
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik wil zondag dan ook zeker niet buiten in de tuin zitten maar binnen in huis bij die mensen zitten. Ja het ligt net naast de provincie zeeland en net boven de grens met belgie waar ik dan zit. Maar het is wel een heel stuk warmer dan in zeeland helaas en een zeebries heb je daar niet. Ja pff net is alle warmte eruit en daar gaan we weer opnieuw!

IemandUitDeRandstad - 09-06-’17 21:24
Jozef 1965

Vanavond is de lucht hier aangenaam (helemaal niet benauwd), en ik moet nog niet denken aan de komende zondag.

Jozef 1965 - 09-06-’17 22:51
Marian

Ik zie in zeeland temp van 23 24 C dit weekend dus dat valt mee.Maar ik woon ook op het koelste plekje van nederland.Ik kijk dan bij vlissingen en als je bij tholen kijkt 50 km verderop is het 28 C.Dus behoorlijke plaatselijke verschillen

Marian - 09-06-’17 23:13
Sebastiaan

Ik bedoel dat het gras geel begint te kleuren..

Over het weekend gesproken, ik ben blij dat het hier weer normaal juniweer word na zondag. Voor mijn gevoel is deze junimaand tot nu toe redelijk te doen, nu nog afwachten wat de rest van de zomer gaat doen. Ik ga me er maar niet te druk om maken. Het enige wat ik sowieso ga doen is hopen op een draaglijke zomer met temperaturen die meestal niet boven de 22 graden uitkomen.

Sebastiaan - 09-06-’17 23:16
IemandUitDeRandstad

Ja als je in Vlissingen of het noorden woont van Nederland heb je altijd een paar graden koeler dan de rest van Nederland. Ik vind juni juist klote tot nu toe op een paar dagen na deze week. Het is juist boven de 22 graden iedere dag zowat bij mij tenminste. Alleen dinsdag en woensdag deze week waren goed. Vandaag was het eerst super benauwd en later op de dag voelde het pas goed aan. Dus deze dag telt voor de helft mee. Ik zie voor volgende week ook steeds dat de temperaturen omhoog aangepast worden. Wat eerst 22 was is nu al 24 geworden. En voor zondag stond er lange tijd 26 graden en nu is dat ook al 28 geworden. Zo erg als dit had ik me nooit voor kunnen stellen. Ik dacht haast dat het niet erger kon dan vorig jaar zomer en dat we in het ergste geval een kopie van vorig jaar zouden krijgen. Maar dit is echt zoveel onvoorstelbaar erger! Ik hoopte eigenlijk dat we vorig jaar even een ernstige zomer hadden beleefd en dat het in jaren niet meer zo heftig zou worden en we weer mildere zomers dan dat zouden beleven. Zomer 2013 bijv was alleen in juli erg maar toen was het meteen ook over. Alleen een paar extreem hete dagen nog tussendoor. Zomer van 2015 was ook een prima zomer voor Nederland. Maar dit is echt Barcelona sinds half mei. Zomer 2016 is hier zeeeeerr mild bij

IemandUitDeRandstad - 10-06-’17 00:42
IemandUitDeRandstad

Maar ik kan dit serieus lichamelijk ook helemaal niet aan. Normaal bleef het tot juli beperkt en een ‘paar’ uitschieters tussendoor. Maar dit? Met iedere week terugkerende hitte? Als dit de nieuwe norm is moeten alle huizen in Nederland standaard een airco gaan krijgen netals in welvarende gebieden in Arabië. Als dit de nieuwe norm is voor zomer Nederland moet ik van airco naar airco gaan leven en niet meer buiten komen. Ja alleen snachts misschien of in de ochtend. Ja eigenlijk wil ik weg uit Nederland in de zomer maar ik kan geen leven ergens anders opbouwen. Hoe moet dat met werk etc. Ik kan ook niet zonder bepaalde mensen hier die absoluut niet over te halen zijn om te emigreren. Dus airco is m’n enigste uitweg.

IemandUitDeRandstad - 10-06-’17 00:52
IemandUitDeRandstad

Ik zit weer zeer slecht in m’n vel nu dus vandaar dat ik extra veel plaats. Het is gewoon geen leven meer zo. Ik kan niet meer normaal leven en functioneren. M’n huishouden ligt stil en je kan niet meer normaal leven en dingen ondernemen. Overal is het te warm voor. En is het een dagje koeler dan heb je toch nog koppijn van de hitte. Ik ga iemand trouwens hard aanspreken en onze lijdenswegen eens vergelijken met elkaar. Er is een koukleum die vind dat hij heel wat afziet. Nou heeft hij slapeloze nachten? Heeft hij iedere dag koppijn? Moet hij het huishouden stil leggen? Ligt zijn sociale leven stil? Het antwoord is allemaal nee op die vragen. Ik tolereer die aanstellerij echt niet meer over zogenaamde kou lopen zeiken.

IemandUitDeRandstad - 10-06-’17 01:17
Esther

Ik snap precies wat je bedoelt, IemandUitDeRandstad. Ik kan lichamelijk ook slecht tegen de hitte. Ik heb nergens zin in. Gelukkig was het de laatste paar dagen goed te doen. Ik kan ook niet tegen de lange dagen. Je komt uit bed en het is licht en je gaat naar bed en het licht.

Esther - 10-06-’17 09:27
Rita

@iemand uit Randstad: Ik begrijp je volkomen. Op dit moment voel ik me goed want het is binnen 24 graden en er waait een koele wind binnen dus het voelt frisser aan maar ik weet dat ik morgenavond weer op de bank of in bed lig met hoofdpijn, dikke voeten en lichte koorts. Ik trek het gewoon niet in temperaturen van 28 graden of meer. En er is heel vaak zeer weinig tot geen wind! Hier toch! Dus in mijn appartement zit ik letterlijk in een broeierige hitte. En als het niet regent en stevig waait is dat dus voor weken! In het slechtste geval tot na de zomer. Vorig jaar heb ik niet moeten stoken tot half november door die hittegolf in september! Die rotwarmte kruipt in je woning! Mijn levenskwaliteit is een pak minder door het warme weer. En hier is het altijd de warmste regio van het land. Hopelijk is het koel bij de mensen waar je heen gaat! Mijn ondervinding is dat het in een huis koeler aanvoelt dan op een appartement. Verder veel sterkte aan iedereen die er nu ook al de pest in heeft.

Rita - 10-06-’17 09:37
IemandUitDeRandstad

Ja als ik het zo lees heb je het nog net even erger dan ik Rita. En die mensen waar ik heen ga hebben ook een wat ouder huis wat ook koeler is. Maar zij gaan dom ermee om door ramen open te zetten en de tuindeur pff. Denken ze dat het daar koeler van word dus tja. De voorspellingen zien er rampzalig slecht uit!!:S Ik zie dat het woensdag en donderdag alweer opnieuw heet word met 26 graden op donderdag en 24 woensdag. En na volgend weekend zie ik ook op alle weersites een lange reeks van 25+ dagen staan gvd man! Het knmi zegt: de periode van 17 juni tot 24 juni temperaturen ruim boven normaal. Alle weersites voorspellen heel warm weer voor volgende week en dat het een reeks dagen is. Ik weet dat het pas over volgende week gaat dat hele warme weer maar alle weersites zeggen het en ze lijken er zeker van te zijn. Die shit komt ook altijd uit. En voor de korte termijn voorspellen ze ook niet veel goeds voor woensdag en donderdag!

IemandUitDeRandstad - 10-06-’17 11:08
Sebastiaan

Dat klinkt erg zwaar, IemandUitDeRandstad en Rita. Het scheelt dat ik in het noorden woon, daar is het meestal toch wat koeler dan in de zuidelijkere provincies. 20 graden in juni is hier ‘warm’, terwijl ik dat hartstikke mee vind vallen. Tot nu toe vind ik het redelijk te doen in juni, al is dat misschien ook doordat ik aan het warme weer begin te wennen ‘dankzij’ de zomerse meimaand. Volgens mij was mei dit jaar net zo warm als een normale junimaand. Ik ben tevreden bij elke dag onder de 22 graden, dus op dit weekend na zul je mij niet horen klagen! :)

Sebastiaan - 10-06-’17 12:29
Franca

Ik maak me altijd zorgen als ik de vooruitzichten zie. Ook dat dit misschien nog 4 maanden gaat duren. Het lijkt of de zomer steeds langer wordt. Mijn appartement gaat niet koeler worden dan 24 graden en met uitschieters naar 29 graden. Ik vind dat ik dan letterlijk woon in de hitte hel. Ook ben ik normaal gesproken optimistisch maar ik krijg een bijzonder slecht humeur in de zomer. Ook heel veel agressie van binnen met die zeur hype mensen die zogenaamd genieten. Als ze dan zeggen vannacht was het toch wel warm. Dan wil ik agressief reageren van dat is toch wat je wil, wat je zo lekker vindt, nou zeur dan niet. Hier zijn wel mensen die je begrijpen, maar daar buiten is het bar en boos. Ik denk er steeds serieuzer over om te verkassen. Elk jaar 5 maanden van je leven vergooien aan overleven en slecht humeur kan het niet waard zijn. Zoals iemand hier schreef vroeger had je in juli en augustus wat uitschieters naar 30 graden. Nu leven we in zo’n klimaat van begin mei tot eind september. Vroeger toen ik jong was sloeg het weer om half augustus, flinke regenbui en daarna 19 graden en richting de herfst. Alles in Nederland wordt steeds extremer. Het weer maar ook de mensen die van hype naar hype leven.

Franca - 10-06-’17 13:48
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja dat heb ik echt precies hetzelfde. Mensen die de zomer leuk vinden en dan klagen dat ze slecht konden slapen omdat het binnen te warm was. Ja je wilt toch graag zomerweer dus dat krijg je er dan van. Mogen ze ook niet zeiken. Ja het is inderdaad hartstikke zonde als ieder jaar 5 maanden van je leven verpest worden omdat je in een hel leeft. Als het gewoon rond de 20 graden zou zijn kan ik wel leven en normale dingen doen. Vorig jaar kon ik nog wel leven tussen de hittegolven door. Het was toen begin mei hitte maar daarna was mei weer normaal en juni had ook iets van 5 dagen hitte verspreid over de maand. Begin juli was weer een hittegolf maar dat was wel te verwachten van juli. Daarna verliep juli juist erg goed en begin augustus ook. Vanaf half augustus begon de hitte ellende weer opnieuw en duurde tot eind september. Het keerde toen ook iedere week weer terug. Het is nu bijna half juni en het is al precies een maand lang iedere week terugkerende hitte.

IemandUitDeRandstad - 10-06-’17 14:55
Franca

@IemandUitDeRandstad Ik vind het fijn dat hier veel begrip is. Ik heb het gewoon echt heel zwaar in de zomer. Alles gaat door ook je werk en je werk thuis. Alles wordt in het werk gesteld om je appartement koel te houden, niet teveel hete klusjes zoals strijken uit voeren. Je bent eigenlijk de hele dag bezig te overleven. Een klimaat met 20 graden in de zomer is voor mij heet genoeg.

Franca - 10-06-’17 15:02
remco2706

Ik ga geen weersvoorspellingen meer lezen,stelletje weeramateurs van de knmi en concorten kunnen beter een wedstrijdje koekhappen organiseren.
Temperaturen kunnen ze niet voorspellen,en als ze die ijskonijnen koel weer voorspellen dan weet je al dat je de korte broek in de aanslag moet houden,klote rot stinkzomer hier,wat haat ik die warmte.

remco2706 - 10-06-’17 17:00
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja compleet mee eens. Ik ben op warme dagen ook alleen maar bezig met overleven. Werk wat gedaan moet worden laat je liggen in het huishouden tenminste. Afspraken stel je uit tot het een keertje normaal weer word. Ja 21 graden is eigenlijk het maximum om dingen te kunnen ondernemen. 22/23 word al wat aan de te warme kant zeker met de zon erbij. Ik heb het nu alweer warm binnen. Al die moeite die je de hele week hebt gedaan om de hitte eruit te krijgen is meteen na 1 dag hitte weer terug. Het is 24 graden hier. Het noorden van nederland komt er weer goed vanaf.

IemandUitDeRandstad - 10-06-’17 18:02
Sebastiaan

Wij komen er inderdaad goed van af, de enige erg warme dag hier is donderdag (24 graden), wat te handelen is als het bij één dag blijft. De zon schijnt hier echter wel even fel als waar dan ook in Nederland, dus in de zon kan het ook heet zijn hier. Morgen ga ik proberen verkoeling te zoeken bij het water, als dat lukt, aangezien het morgen 26 graden word.

Sebastiaan - 10-06-’17 18:58
Esther

Het wordt inderdaad weer warm binnen. Vanochtend was het nog 20 graden in huis, nu alweer 21,5 graden. Zal morgen nog wel een paar graadjes bijkomen :-(

Esther - 10-06-’17 19:00
Rita

Ik ben net thuis en ik had alle ramen gesloten + de rolluiken naar beneden gelaten maar de temperatuur is hier met 1 graad gestegen. Morgenavond zit ik hier dus terug met temperaturen van 26.5 graad want morgen geven ze 29 graden en dat draait altijd warmer uit. Ik stel huishoudelijke klussen ook zoveel mogelijk uit tot het koeler gaat worden maar het probleem is dat het gewoon niet meer afkoelt dus je moet wel dingen doen in de hitte. Dweilen trek ik dus echt niet in een temperatuur van 26 graden of warmer maar je moet de douche, het toilet enz … toch schoonmaken. Strijken is een hel maar je kunt geen ongestreken kleding dragen. Nu had ik geprobeerd om te strijken op de laagste stoomstand (stoomgenerator) maar de kreuken waren niet volledig weg. Ik ben ook heel humeurig. Ze zeggen dat ik niet mag zeuren maar als hun kind het te warm heeft of niet kan slapen dan zeuren ze wel tegen mij. Ik geef dan hetzelfde antwoord! Tja, het is warm voor iedereen en je kind kan er maar al beter aan gewoon worden want dit is de toekomst. Het kan gemeen overkomen maar ik heb geen greintje begrip meer voor mensen die niet begrijpen dat ik het echt moeilijk heb. Als je ze moet geloven dan dweilen ze en schuren ze de ganse dag want het is echt lekker weer om dit te doen. Maar ocharme hun kind dat dit of dat … Nu kan je zoiets ook wel doortrekken naar andere onderwerpen. Mensen zijn heel vaak zeer egoïstisch en hebben vaak geen oog voor andere mensen. Alleen als het ze zelf overkomt dan worden ze wakker.

Rita - 10-06-’17 19:30
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Klopt als het buiten normaal weer word dan blijft die debiele hitte zeker nog een week in huis hangen. Maar je kan niet uit blijven stellen als die hitte steeds terug keert. Ik moest ook gaan stofzuigen en ik was daarna bezweet alsof ik de marathon had gelopen. Alsof je je bloed voelt koken dan. Met die debiele hitte draag ik altijd wijde topjes die niet gestreken hoeven te worden dus ik heb juist minder strijk dan. De douche uitdoen doe ik meteen na het douchen als ik nog nat ben zodat ik het nietzo warm krijg. Daarna hoef je je niet meer af te drogen omdat alles al opgedroogd is. @Rita zooo herkenbaar wat je zegt over andere mensen. Ze hebben pas begrip als ze het zelf meemaken. Geldt ook inderdaad voor alles. Zelfs je eigen dokter heeft pas begrip voor iets als hij dezelfde aandoening krijgt.

IemandUitDeRandstad - 10-06-’17 20:43
erica

Ja, empatisch vermogen is ver te zoeken bij de zonaanbidders. En idd. het duurt dagen voor je huis is afgekoeld en hopsa…weer een zomerse dag en alles wordt weer warm. Dat gaat sneller als afkoelen. Morgen binnen. Wodt beroerd van al het gewauwel op straat. Maandag en dinsdag goed/normaal en dan begint het woensdag weer. We verdienen een kwakkel maand juli!

erica - 10-06-’17 22:59
IemandUitDeRandstad

Ja als compensatie voor alle hitte verdienen we indd kwakkelweer in juli en ook nog een deel van augustus. Zoals ik al zei houd het gewoon niet op. Vandaag en gister hitte en woensdag en donderdag weer opnieuw. Dan weer even 2 dagen normaal en dan begint het die zondag weer opnieuw. Ik zit vandaag bij Woensdrecht wat in zuidwest Brabant is. Daar word het ook altijd behoorlijk warm.

IemandUitDeRandstad - 11-06-’17 12:14
Sebastiaan

Donderdag wordt het opnieuw een warme dag, maar volgens mij wel de enige warme/hete dag volgende week! Dat hoop ik dan tenminste..

Sebastiaan - 11-06-’17 12:16
erica

Ik zat eens na te kijken en vanaf begin mei is het een soort golvende beweging: te warm, oplopend, dan even afkoeling en de hele zaak weer opnieuw. Vreemd en ook twee maanden te vroeg. het voelt alsof het juli is. mijn lijf heeft er al genoeg van. Uitslag alsof ik in de brandnetels heb gelegen. En dan is het nog niet eens zomer. bahbahbah!!!

erica - 11-06-’17 14:35
Sebastiaan

Ik vraag me af waar iedereen is. Hier in het noorden is het 25 graden en zonnig. Het lijkt inderdaad net zomervakantie, terwijl de zomer nog moet beginnen. Meestal is het van dit weer in begin augustus..

Sebastiaan - 11-06-’17 14:48
IemandUitDeRandstad

Hier in het zuidwesten is het al bewolkt maar wel snikheet met 29 graden. Het zou ook bewolkt raken vanuit het zuidwesten. Ja klopt Erica het is steeds herhaling van het weer sinds half mei. Ik ben dit ook spuugzat en vraag me af wanneer het nou stopt. Ik begrijp echt wel dat we nog hitte zullen krijgen maar dat hoeft niet te betekenen dat dat elke week is.

IemandUitDeRandstad - 11-06-’17 15:31
Rita

Hier (noord-westen/noorden België) is het ook 29 graden met een haardrogerwind. Wat een afschuwelijk weer! Hier is de bewolking ook toegenomen en de zon komt er nog maar af en toe met een straaltje door. Dat scheelt in ieder geval toch iets aan warmte. Ik heb net het weerbericht bekeken op de VRT en daar zegden ze dat er vannacht en morgen vooral neerslag gaat vallen in Nederland. Waar weet ik echter niet. Het noorden van België krijgt morgen veel bewolking in de voormiddag met mogelijk wat motregen = dus niks. Ik heb net een uurtje geslapen omdat ik me niet goed voel door de warmte die in huis hangt (inmiddels weer 26 graden). Woensdag en donderdag zou het hier weer warmer worden met op donderdag temperaturen rond de 30 graden. Wat daarna komt zou onzeker zijn. Ik hoop een mega regenzone ja! Hahaha …

Rita - 11-06-’17 16:09
annelies

http://nieuws.weeronline.nl/11-6-2017-ze..

annelies - 11-06-’17 18:19
annelies

die figuren met een miami vice zonnebril en een kort broekje in de supermakrt net waar de geiligheid vanaf druipt …….

kots kots

annelies - 11-06-’17 18:21
Esther

http://nieuws.weeronline.nl/11-6-2017-kr..
Hopelijk houdt dat in dat we een matige zomer krijgen. Ik heb nu al het gevoel alsof we maanden “mooi” weer er op hebben zitten en het is nog maar begin juni :-(

Esther - 11-06-’17 19:42
Sebastiaan

Ik denk dat weinig mensen dat erg zullen vinden, annelies.. Sommige mensen hebben een heuse zonneverslaving. Het bijzonderste is nog wel dat ik gewoon bruin geworden ben, terwijl ik dat de voorgaande jaren ‘pas’ in juli werd na een soort van hittegolf. Niet dat ik dat erg vind, maar het is wel bijzonder, omdat het nog lente is.. maar lente betekent niks meer in Nederland. Lente hier is 25 graden met veel zon en weinig regen geworden. Ik mis het normale Hollandse lente/zomerweer. Je zult mij niet horen klagen bij normale temperaturen van 19/20 graden, maar dat wordt erg vaak overschreden vanaf begin mei. 2014 en 2015 waren fantastisch vergeleken met nu…

Sebastiaan - 11-06-’17 21:11
Rita

@Annelies: Dus woensdag goed smeren met zo’n hoge UV-index. Vandaag was ik binnen! Te heet en ik voelde me niet goed door dat rotweer.

Rita - 11-06-’17 21:13
Rita

@Sebastiaan: Een aantal jaren geleden was ik op vakantie in de ardennen in de maand juni! We hebben 1 dag droog weer gehad met zon en verder alleen maar regen en kou! We hebben toen nog aan de verhuurster van het appartement gevraagd om de cv-ketel in de kelder terug aan te zetten omdat het daar ‘s avonds zo koud was! In de winter stook ik trouwens altijd tot 22 graden! Raar maar waar! Ok, de regen was niet leuk maar de temperatuur buiten was heerlijk! Nu is het in juni gewoon heet en altijd zon! Vanaf dit jaar zelfs vanaf mei!

Rita - 11-06-’17 21:17
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja iedere zomer is fantastisch in vergelijking met deze zomer. Lente hebben we niet meer want het is meteen hoogzomer van mei tot eind september. @ Esther Ik hoop dat het inderdaad een normale zomer word dan ipv een “mooie zomer” waarmee zij wel zullen bedoelen droog zonnig en hittegolven. Een normale zomer is gewoon wat we in de afgelopen jaren meer gewend waren en niet iedere week terugkerende hitte zoals nu. Laat ze de zaken maar omdraaien dat we het juli en augustusweer omruilen met mei en juni want we hebben al de portie juli/augustusweer gehad. Dus moet het in juli en augustus mei en juni weer zijn. Vandaag viel het binnen mee waar ik was omdat de zon weinig scheen maar het was wel op het randje. Er is geen spat regen gevallen trouwens. Aan het einde van de middag daalde de temperatuur pas naar leefbaar.

IemandUitDeRandstad - 11-06-’17 22:22
Sebastiaan

Ik heb barstende hoofdpijn van dit warme weer, gelukkig wordt het morgen ‘‘maar’‘ 18 graden, een verademing ten opzichte van de 25 graden van vandaag!

Sebastiaan - 11-06-’17 23:51
Rita

@Sebastiaan: Dat had ik daarstraks. Slaap en een pilletje (indien nodig) doen wonderen. Hier staat er momenteel een koele maar vrij vochtige wind. Morgen 19 graden hier! Joepie! Beterschap met je hoofdpijn!

Rita - 11-06-’17 23:59
IemandUitDeRandstad

Dan zou je het echt exteeem hebben gehad als je wat zuidelijker zou wonen. Volgende week maandag en die dagen erna zie ik weer ellende. In mijn woonplaats: aanstaande woensdag 24, donderdag 26. Volgende week maandag: 24, di 24, wo 24. Die waarschijnlijk ook weer hoger aangepast gaan worden. Ik zeg het al sinds half mei: wanneer stopt dit nou eindelijk is!!! Krijgen we nooit eens een keer rust, dat we normaal kunnen leven en functioneren! Ik kwam gisteravond laat thuis en toen moest ik nog alles slaapklaar maken voordat ik kon slapen. 2 uur de mobiele airco aan voordat ik kon gaan slapen. Het was 24 graden binnen bij me wat meevalt omdat die klotezon lekker verdween achter de wolken. Die wekelijks terugkerende hitte duurt al precies een maand nu.

IemandUitDeRandstad - 12-06-’17 11:55
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-06... Goh het valt de weermensen ook op dat dit steeds zich herhaalt. En gvd voor volgende week hebben berekeningen tropisch weer voorspelt. Ik weet zeker dat het uitkomt. Ja alle hitte shit komt uit dus dit zal ook wel uitkomen.

IemandUitDeRandstad - 12-06-’17 12:00
Sebastiaan

Ik heb inmiddels geen hoofdpijn meer, want het is hier 17 graden! :D En veel wind en bewolking! Ik zag allemaal mensen vandaag bibberen in hun zomerjas en lange broek, héérlijk! Een stuk beter dan gisteren, in iedergeval. :)

Sebastiaan - 12-06-’17 15:50
Rita

Ik zag vandaag ook allemaal mensen in hun zomerjas rondlopen terwijl ik vrolijk rondliep in een t-shirt met een zomerbroek! Hier was het 19 graden en voor mij is dat geen weer om een jas aan te trekken! Als het regent wel natuurlijk! Hier binnen is het helaas nog steeds 25 graden! Ik vrees die warmte niet meer kwijt te geraken tot het einde van de zomer.

Rita - 12-06-’17 20:28
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja vandaag is weer heerlijk weer. Lekker bewolkt en onder de 20 graden. Alleen binnen nog best wel warm maar het is te doen bij me. Ik vrees alleen voor de woensdag en donderdag want dan zal de temperatuur weer verder oplopen waardoor het weer te warm gaat worden als de temperatuur nu nog behoorlijk hoog is. Ik heb al flink gelucht maar de temperatuur gaat gek genoeg niet echt omlaag.

IemandUitDeRandstad - 12-06-’17 20:59
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik zag gisteren en vandaag ook allemaal mensen die de ramen wagenwijd open hebben gezet. Maar hee waarom doen ze dat? Ze houden toch zo van warmte blerren ze altijd, blijkbaar willen ze toch koelte!

IemandUitDeRandstad - 12-06-’17 21:01
erica

En waarom komen die zon-voorspellingen nou altijd uit? Als ze regen voorspellen zie ik hier niks! Zoveel dagen al verlies van energie en inspiratie etc. Alles maar steeds zo veel mogelijk verzetten. Zonde van de tijd door die rotzon!

erica - 12-06-’17 22:06
Rita

Ik heb net het weerbericht op VTM bekeken en ze geven voor woensdag en donderdag 2 hete dagen! De zon zou echt branden. Nadien nog steeds geen regen maar 2 dagen iets koeler en vanaf zaterdag t.e.m. maandag 24 à 25 graden. Echt om te huilen die voorspellingen. Dit zijn voorspellingen voor België maar ik neem aan dat ze niet veel zullen verschillen van Nederland. Ja, die zonvoorspellingen komen altijd uit! Ondertussen is het hier al zo droog dat je het zand op de akkers/velden echt omhoog ziet stuiven als het hard waait. Echt niet normaal meer.

Rita - 12-06-’17 22:51
Sebastiaan

Maandag en dinsdag worden ook weer warme dagen, maar dat kan nog altijd veranderen. Wat ik al wel weet, is dat de hoeveelheid warme dagen normaal deze junimaand al bijna overschreden is..

Sebastiaan - 13-06-’17 07:51
Luuk

gister en vandaag komwn ze met een bulldozer grasmaaien het wordt steeds gekker heel het huis trilt gewoon pff.

Luuk - 13-06-’17 09:23
annelies

dat geile geknor van die extra zware motors, dan motten ze even laten weten ze een strakke hebben. ach laat ze in afrika maar doodgaan hoor, wij super weer !!!!!!!!!!!!!!!!! wat een ego in nl.

en dan dat humeur omslag-
wolkje voor de son- grafkop en kop naar
beneden
sonnetje= ow wat zijn we gezelli en lekker geil .,

nou kot skots.. fijn hoor tot eind november

annelies - 13-06-’17 09:29
IemandUitDeRandstad

Ja het ziet er niet best uit. Volgende week zie ik van zondag tot volgende week donderdag ellende staan met allemaal temperaturen van 24-26 graden in mijn woonplaats. Het is wel ver weg maar hoe dichter we erbij komen hoe hoger ze aangepast worden. En dit keer een hele reeks dagen en bepaalde berekeningen gaan van zeer heet weer uit met tropische temperaturen. Juni gaat ook warmste juni ooit of op de tweede plaats van warmste junimaanden eindigen. Deze week woensdag en donderdag weer heet en dan kom ik op 13 dagen heet weer voor mijn woonplaats tot nu toe. Dat is 2 volle weken hete shit. Volgende week ook nog erbij en je zit al bijna op een maand lang hitte alles bij elkaar. Als dit gecompenseerd moet worden dan moet heel juli en augustus 16-18 graden zijn met bewolkt weer en regenbuien.

IemandUitDeRandstad - 13-06-’17 12:45
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-06.. Pff moet je dit lezen. Het is in heel Europa al veel warmer dan normaal. In Spanje is het nu ook al veel eerder in het jaar 40 graden dus dat beloofd wat voor de rest van de zomer. Dit is voor Spanje ook niet normaal. En omdat het zo droog is kan het ook veel makkelijker warm worden. Ze gaan ervan uit dat heel de zomer warm en droog blijft:S. Gaan we zeker dit jaar voor het eerst 40 graden beleven in Nederland en het record verbreken van warmste temperatuur ooit gemeten in Nederland. Sorry maar dit ga ik niet trekken als dit tot oktober zo blijft en zelfs nog erger word dan nu. Want als het nu al zo heet is steeds hoe erg moet het wel niet in de echte zomer zijn!!

IemandUitDeRandstad - 13-06-’17 12:58
remco2706

Gelukkig gaan we gestaag naar Juli,weer een klote zomermaand voorbij denk ik zo.
Als het oktober/november is dan ga ik me ondergoed buiten staan bij plusminus 10 graden en regen.

remco2706 - 13-06-’17 13:14
IemandUitDeRandstad

Die laatste zin van dat bericht had ik nog niet gezien. Maar pardon hoor daar word ik toch wel heel woedend van. Ze zeggen: als het uitkomt hebben we iets om naar uit te kijken! Heet en droog dus. En dat we grote problemen gaan krijgen met de droogte is natuurlijk helemaaaaaal niet erg en al die bosbranden! Want nee als jan met de pet en dat stomme klootjesvolk maar lekker op het strand kan liggen bakken elke dag als een rode garnaal!!! Het hete strandweer staat op de eerste plaats bij al die idioten!!

IemandUitDeRandstad - 13-06-’17 13:20
Sebastiaan

Dit kan nog weleens een “horrorzomer” worden, zoals in 2003, met “lekker stabiel zomerweer”, ideaal voor de kreeften die lekker gaar willen worden. Toen was het alleen een stuk minder warm in mei, als ik de statistieken moet geloven. Toen begon het warme weer zich in juni te ontwikkelen, en als de temperaturen nu weer naar boven bijgesteld worden (wat gaat gebeuren als ik IemandUitDeRandstad moet geloven..), kan dit nog weleens een zomer als 2003 worden.. niet om jullie bang te maken, maar door dit droge weer kan warmte zich snel ontwikkelen.. vandaag is het aangenaam, ik kan me niet voorstellen dat het donderdag opnieuw zo warm moet worden..

Sebastiaan - 13-06-’17 16:13
erica

Iets om naar uit te kijken? Ze lijken wel niet goed snik!! En als straks de oogsten mislukken door de droogte? Wie staan er dan als eersten in de rij om te klagen?
Ze kijken niet langer dan hun verbrande neus!

erica - 13-06-’17 16:24
Rita

Het is hier vandaag zelfs al niet meer aangenaam. De zon schijnt volle bak en in de zon was het al 25 graden om 14u00! Ik ben enorm moe van de aanhoudende warmte. Er zaten enkele frissere dagen bij maar binnen blijft het echt wel warm en dat begint bij mij echt zijn tol te eisen. Ik heb het ook moeilijk om in de hitte flessen drank te sleuren. Lichte boodschappen gaan wel maar de zwaardere kosten zoveel moeite. Ik heb geen wagen dus alles moet met de bus of te voet.

Rita - 13-06-’17 16:32
Sebastiaan

Pfff, 25 graden? Hier was het 18 graden vandaag!

Sebastiaan - 13-06-’17 17:44
IemandUitDeRandstad

Ja vandaag was het buiten de zon lekker buiten. Maar zodra je in de volle zon loopt voelt het 10 graden warmer aan. De zonkracht is ook zeer sterk en abnormaal hoog voor deze tijd van het jaar. Binnen is de temperatuur ook opgelopen naar 24,5 bij me:S. Het lukt gewoon niet om de temperatuur omlaag te krijgen met die sterke zon. Van 2003 kan ik me niks meer herinneren. Ik zat toen in de brugklas en rond die tijd begon m’n haat voor de zomer zich pas te ontwikkelen.

IemandUitDeRandstad - 13-06-’17 18:24
IemandUitDeRandstad

https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/2003/zomer Ja hier staan de 3 heetste zomers. 1947 is het ergste. Maar 40 zomerse dagen is echt extreem.

IemandUitDeRandstad - 13-06-’17 18:56
Rita

En dan durven ze in dat artikel nog spreken van “fraai” zomerweer! Volgende week maandag geven ze hier ondertussen al 30 graden. Het wordt gewoon heter en het wil niet stoppen! Wat kan je nu doen bij 30 graden? Binnen slapen en puffen en buiten voor dood gaan liggen onder de 1 of andere struik! Hoe gezellig dat zomerweer!

Rita - 13-06-’17 19:29
Esther

De temperatuur wordt ook steeds bijgesteld en niet ten gunste van ons.

Esther - 13-06-’17 20:09
Sebastiaan

Ik vind het belachelijk dat Weeronline en andere flutweersites beweren dat het warme zomerweer “van korte duur” is, terwijl we al behoorlijk wat warme dagen erop zitten. Sterker nog, het is vrijwel vier/vijf weken achtereen warm zomerweer. Ik zou het leuk vinden als ze gewoon zouden gaan zeuren dat het al teveel op zomer lijkt, terwijl de zomer nog moet beginnen. Dat zou al veel fijner klinken dan dat ze zeuren over “herfstachtig weer” als de meteorologische zomer begint (lees: 2015 en 2016).

Sebastiaan - 13-06-’17 20:32
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja het is al sinds half mei hoogzomer weer oftewel horrorweer. En zo gaan we nog effe door. Ja zo zou het eigenlijk horen dat ze ook klagen als het veelste vroeg warm zomerweer is en dat ze klagen dat die lekkere milde lente temperaturen worden overgeslagen. Maar nee ze zien het als cadeau. We mogen juist hopen allemaal dat het herfstachtig word in de echte zomer want het is dadelijk een probleem met die droogte. Ik hoorde dat de stranden in spanje nu leeg zijn omdat het volk het te warm vind. Het is daar 40 graden.

IemandUitDeRandstad - 13-06-’17 21:21
Rita

Ik hoorde ook op de radio dat het ergens in Spanje zo warm is (of gaat worden) zoals het in jaren niet geweest is. En dat ze zich daar aan het voorbereiden zijn op de bosbranden die ongetwijfeld gaan volgen. Ik heb het maar met een half oor gehoord dus ik weet niet precies waar in Spanje. Nu is er bij ons geen reden tot vreugde want ze geven vanaf zondag tot en met volgende woensdag al tropische temperaturen. En het is nu al terug 25.3 binnen! Ik weet van de voorbije jaren dat het tot 31 graden binnen kan worden! Pure horror. Zelfs mijn ventilatoren begonnen na enkele uren draaien naar verbrand te ruiken.

Rita - 13-06-’17 21:44
IemandUitDeRandstad

Ja ik zag het al. Ze hebben het bij mij ook aangepast naar 28 graden voor maandag. Ze zeggen wel dat de temperatuursverwachting na volgende week maandag onzeker is. Er zijn berekeningen dat het nog even zo doorgaat met tropische hitte maar andere berekeningen laten zien dat het weer omslaat naar koeler en wisselvalliger weer. Het ergste komt meestal uit maar ik hoop inderdaad dat het daar een keer bij blijft. We hebben dan alweer zondag en maandag als 2 hitte dagen gehad. En deze week woensdag en donderdag weer. De binnen temperatuur gaat anders echt veel te hoog oplopen.

IemandUitDeRandstad - 14-06-’17 00:11
Luuk

@Ienanduitdedandstad

Ja die motors zijn ook vreselijk irritant..

En dan ff extra gas geven als je er toevallig langs rijdt met je fiets.. of als je in de stad loopt ..

verschrikkelijk meteen d

Luuk - 14-06-’17 06:26
Sebastiaan

Ik zie hier 24 graden voor zondag t/m dinsdag staan.. moet ik daar nou blij mee zijn, omdat ik hier 28 graden bij jullie lees, of moet ik het nog steeds afgrijselijk vinden? Het is ook echt niet dat ik behoefte heb aan een koeler weekend ofzo.. wel dus. Maandag was het winderig en koel (niet fris, zoals Weeronline beweert), maar zaterdag en zondag was het inderdaad erg warm, en nu woensdag en zondag en dan weer zondag t/m dinsdag.. het scheelt dat ik nog geen tropische tempersturen zie, maar als het zo doorgaat..

Sebastiaan - 14-06-’17 06:40
Esther

Volgens weeronline wordt het vrijdag in vergelijking met donderdag erg fris, want ja, de temperatuur ligt wel een hele graad onder normaal. En als het 10 graden boven normaal is wordt het een prachtige dag. Echt ellendige vooruitzichten en we hebben nog 3 maanden te gaan. Ik ben nu al op.

Esther - 14-06-’17 06:43
luuk

Esther en Sebastiaan het is 10 graden heerlijk koel nu.. Ik hoop nog meer van zulke ochtenden..

luuk - 14-06-’17 06:48
Luuk

morgen , Zondag en Maandag 28 graden en zaterdag 25.

Luuk - 14-06-’17 06:49
Rita

Vannacht was het lekker koel! Zalig om op je bed te liggen en een koel windje te voelen!

Rita - 14-06-’17 10:58
IemandUitDeRandstad

Uhm ik zie voor maandag 30 graden staan nu en voor dinsdag 31. Dat is het knmi die best wel betrouwbaar is. Andere bronnen zeggen 27 graden voor zondag en 28 op maandag. Ik zie dit staan op m’n weerapp: za 23, zo 27, ma 28, di 25. Knmi zegt voor zondag ook 27 graden. Vandaag word het 24/25 graden in m’n woonplaats en morgen ook weer 27 graden pff. De temperatuur is al flink hoog binnen nog van afgelopen weekend. Ja ik heb ook een hekel aan die motors. En hier maaien ze ook flink het gras. We hebben meer hitte dagen dan dagen met normale temperaturen nu.

IemandUitDeRandstad - 14-06-’17 12:20
Rita

Tot en met volgende week woensdag geven ze al van dat rotweer! Daarna weten ze het niet goed maar als ik de weerwebsites bekijk dan gaat het verder in de richting van 25 graden. Binnen is het hier boven de 25 graden en alles is dicht want het is haardrogerwind. Deze ochtend was het nog een koele wind. Ik zit achter de pc maar ik voel het zweet gewoon druppen. Wat haat ik dit weer! Geen geluidsoverlast hier. De stinkende bbq’s met het bijhorende gebrul en getier zijn voor het weekend = zucht.

Rita - 14-06-’17 14:20
Sebastiaan

Het was vanochtend inderdaad heerlijk koud buiten! Vooral donderdag, maandag en dinsdag worden afzien. Hopelijk gaat het meevallen..

Sebastiaan - 14-06-’17 15:13
Luuk

@Iemanduitderandstad hoe hoog is de temperatuur bij jou binnen? hier binnen is het 23 graden.

Luuk - 14-06-’17 15:14
erica

Vandaag en morgen weer hel. Vrijdag EN zaterdag zouden koel zijn. Nee dus, alleen vrijdag. Vanaf zaterdag weer afzien. En het is nog niet eens zomer!!! Hoe lang gaat dit door. En idd. Tien graden boven normaal is fraai weer en i graad eronder is het koud. Geïndoctrineerd zooitje.

erica - 14-06-’17 16:21
Sebastiaan

Ligt het aan mij, of schijnt de zon nou feller dan normaal? Telkens is het zonkracht 6/7 buiten..

Sebastiaan - 14-06-’17 17:05
IemandUitDeRandstad

Het is zelfs zonkracht 8 en ja dit is anders nooit en het is abnormaal. Bij mij is het 24 graden binnen. En dat gaat nog wel hoger worden. Ja alleen vrijdag is het 1 dagje lekker. Zaterdag is het ook gewoon 23 graden op z’n minst MET zon, dus niet lekker. De wind zou uit het westen gaan waaien in de middag maar niks hoor.

IemandUitDeRandstad - 14-06-’17 17:41
IemandUitDeRandstad

Ik ben ook meteen van 5 min buiten lopen gekleurd. Een beetje roze gekleurd is m’n huid. Als dat 5 min langer was geweest dan was ik verbrand.

IemandUitDeRandstad - 14-06-’17 18:09
Prozac

Zonnekracht 7 is normaal rond deze tijd. 8 komt maar een paar dagen per jaar voor. Aangezien we rond de langste dag zitten is de kracht te verklaren. Wat minder normaal is is de hoeveelheid zon. Want daardoor hebben we er meer last van!

Prozac - 14-06-’17 18:44
Rita

Hier zitten we met zonnekracht 9! Dat is op het weerbericht op de VRT geweest. Toen ik daarstraks ging winkelen was het 34 graden op een thermometer die in de zon hing en 28 graden op een thermometer in de schaduw! Binnen is het ondertussen 25.6 graden! En ik zie geen beterschap op korte termijn!

Rita - 14-06-’17 19:28
Rita

Ik heb net naar het weerbericht gekeken! Deprimerender kan het niet! Ze geven de komende 10 dagen zo goed als geen regen en al zeker niet waar ik woon. Als er al iets valt dan is dit voor het centrum en het oosten van België. En de temperaturen van zondag tem dinsdag → elke dag 30 graden! Frank De Boosere vertelde dan ook vrolijk dat het gewoon verder blijft zomeren! Wat een ellende!

Rita - 14-06-’17 19:36
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ooh ik had op een weersite ergens gelezen dat de zonkracht erg vroeg in het jaar zo sterk is en dit niet normaal is. Maar dat was een week of 2 weken alweer geleden. Ja ik weet het Rita zondag t/m dinsdag word het tropisch. Op m’n weerapp geven zij ook al 30 graden aan voor maandag in mijn woonplaats. Voor zondag 27 graden.

IemandUitDeRandstad - 14-06-’17 20:17
Esther

Ik heb de afgelopen 1,5 week gewoon knap kunnen slapen. Het is nu alweer stront benauwd in m’n slaapkamer. De temperatuur in huis begint alweer lekker op te lopen. We kunnen alleen vrijdag een beetje op adem komen en dan begint de ellende :-(

Esther - 14-06-’17 21:51
IemandUitDeRandstad

De vooruitzichten zijn echt om te janken. En dan zegt die weerman ook nog is: na vrijdag knapt het weer op! Hufter! De enigste dag dat we even op adem kunnen komen en omdat het dan toevallig regent ach toch! Snapt die idioot dan niet dat we keihard regen nodig hebben. Hij krijgt daar ook last van en mee te maken als oogsten mislukken etc. Ik kan het nog steeds niet geloven in watvoor hel en marteling ik me al sinds half mei bevind. Echt ongelofelijk dit!!! M’n ergste nachtmerrie over het weer is zelfs nog niet zo erg geweest als deze (helaas) werkelijkheid!! Ik dacht dat dit wekelijks terugkerende weer in Nederland eigenlijk niet voorkwam. Zoiets ergs met het weer heb ik nog nooit meegemaakt als dit. En het is nu zelfs zowat iedere dag Spaans weer (hitte). Het is zowat iedere dag heet. Meer dagen hitte dan normale temperaturen. In Spanje 43 graden zag ik. Ik heb afspraken gemaakt voor begin volgende week in airco omgevingen. Om m’n eigen woning zoveel mogelijk te mijden pff. Wanneer tieft dat hogedrukgebied nou eens op man!! Ga maar ergens anders lopen klieren. Ik word hier helemaal hopeloos van en ik weet niet wat me overkomt. Ik krijg liever een keiharde dreun voor m’n kop dan dit weer.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’17 00:10
Sebastiaan

Ik vind het ook jammer dat de zomerse temperaturen elke week en zelfs elk weekend moeten terugkeren, maar hier is het niet zo erg als bij jou, gelukkig.. sterkte, in iedergeval! Binnen is het nu 21 graden, maar ik ben bang dat dat weer flink gaat oplopen vanaf vandaag.. en vandaag hoorde ik bij RTL Nieuws dat de zomer in het weekend terugkeert.. hoe gestoord kan het?!

Sebastiaan - 15-06-’17 07:49
remco2706

Je hebt helemaal gelijk,niks meer aan toe te voegen.
Het is steeds een ander klote rot hogedruk die uitbreidt naar ons continent en iets wegtrekt richting scandivanie waardoor we 1 of 2 dagen koel weer hebben,en vervolgens weer kantelt en die klote zuidoosten wind weer hier naar toe komt.
Het wordt een hel in een nachtmerrie deze zomer,dit zal de trend blijven helaas deze zomer juist nu dat er te weinig vocht in de bodem zit in europa en het dus makkelijker opwarmt,waardoor hogedruk veel makkelijk boven europa uitbreidt.
Ik ben elke keer chagrijnig als ik die klote voorspellingen lees en hoor,vooral omdat ik(we)moeten werken in de hitte zonder airco(dat het nog steeds zo is anno 2017 ook schandelijk in deze tijd).
We kunnen blijkbaar al zien en weten wat de marsmannetjes eten op planeet mars,maar een airco bij veel werkgevers kan niet.
Ik hou mezelf voor dat dit ook niet voor eeuwig kan duren,er zal weer een kentering plaats vinden van de straalstroom e.d.

remco2706 - 15-06-’17 07:51
Rita

Veel sterkte Remco. We hebben het allemaal al moeilijk maar jij moet dan nog eens werken zonder airco. Dan val ik gewoon neer. Hopelijk neemt je baas maatregelen met dit rotweer. Ik ben deze ochtend zeer duf uit bed gekomen. Ik voel me niet best door de warmte in huis. Het is 26 graden binnen en buiten is er zo goed als geen wind. De voorspellingen op lange termijn zien er ook niet goed uit. Heet en nog eens heet.

Rita - 15-06-’17 09:57
IemandUitDeRandstad

Ja pff maandag word pas horror want het kan dan weer 33 graden worden. Dan word het overal wel 30/31. En ze zeggen allemaal dat het weer opknapt en verbetert na vrijdag. Vrijdag is nieteens slecht weer voor hun met regen want ik zie alweer dat het dan ook zonnig is. Alleen omdat het 1 dagje toevallig 19 graden is noemen zij dat een dipje. Hoe durven ze! De enigste goeie dag in deze periode. Vandaag gaat de wind in de middag vanuit het westen waaien en koelt het af lees ik. Daardoor word het bij mij gelukkig wat minder warm. Het word 24 graden zoals ze zeggen bij mij. Maar eerst zien dan geloven. Niet dat dat lekker is maar beter dan die 27 die eerst voorspelt was. En de temperatuur is om 12 uur op z’n hoogst bij mij en tot die tijd vooral bewolking. Als het uitkomt word dit een betere dag dan gisteren. Zondag word het 26-30 graden op veel plaatsen.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’17 10:56
annelies

ik kan echt janken.
iedere week denk je er komt wel een mindere tjid maar ook volgende week flinke cijfers op weeronline,.

Geil F&%#$CCVK nland

annelies - 15-06-’17 11:46
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-06.. Woow in Spanje is het pas erg. Hier ook:S. Ik zie voor volgende week ook gewoon die fucking hitte staan. Vanaf zaterdag tot volgende week vrijdag ellende. Za 24, zo 28, ma 30, di 27, wo 23, do 25, vrij 24. Afkoeling na dinsdag?? Welke afkoeling?? Ik zie nog steeds 25 graden staan. Het is nu 23 graden met zon bij mij en het is 25,5 graden geweest rond 12 uur. In het zuidoosten 30,6 zag ik.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’17 14:40
Rita

Ik heb net naar het weerbericht gekeken op TV! Vanaf zaterdag 26 graden en iedere dag warmer t.e.m. dinsdag. Daarna 25 tot 27 graden (woensdag en donderdag). Niks regen of bewolking! Alleen maar zon! En die weerman vond dat stralend weer! Morgen vond hij een mindere dag want dan werd het maar 20 graden. Volgens mij wonen die allemaal in een kast van een huis vol airco! Dan zou ik het mij ook niet aantrekken en een zomerslaap houden. Deze middag was het al 29 graden buiten en ik zag mensen met een zomerjas aan! Vreselijk! Ik heb zo de pest in. Ik heb hoofdpijn en ik heb het enorm warm (meer dan 26 graden binnen) en het zal alleen maar erger worden!

Rita - 15-06-’17 14:42
IemandUitDeRandstad

Correctie het is alweer opnieuw 24 graden bij me met zon. Vele malen beter dan 28/29 in het zuiden i know. Maar ik zie ook af en het zweet drupt steeds want ik zit in een warme ruimte zonder airco.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’17 14:43
Franca

Het is gewoonweg een ramp nu al bijna 1 1/2 maand hoog zomer. Temperaturen die normaal gesproken in juli en augustus voorkomen. Ik dacht vandaag nog twee hele moeilijke maanden doorkomen. Maar wat was mei en juni heet. Soms zie ik het effe niet meer zitten en dan jank ik een potje. Gewoon na het schoonmaken of koken boven de hete pannen. Woon in een appartement met een probleem volgens de verhuurder. Appartement slaat hitte op maar kan het niet meer laten gaan. Elk voorjaar en zomer een horror hier. Is dit nou de norm voor de toekomst ?

Franca - 15-06-’17 16:07
Sebastiaan

Hier is het 21,5 graden, en hier valt het erg mee! Ik zie ook dat het nog maar stipt 21 graden is, want in Groningen en Drenthe is het 25 graden.. morgen 17 graden.

Sebastiaan - 15-06-’17 16:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Hier binnen bij me is het alweer 25,5 vanwege die klerezon. En buiten is het 23,5/24 graden de hele middag geweest. Ze noemen dit uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar en ook uitzonderlijk dat het iedere week terug komt, dus ik neem aan dat dit niet de nieuwe norm is voor lente/zomer nederland. Een jaar geleden was het nog lang niet zo erg als nu want toen had je genoeg weken dat het normaal weer was met 20 graden. Er zijn gewoon hele erge zomers geweest dus ik blijf er maar bij dat dit gewoon een extreem erge zomer is. Netals in 1947,1976 en 2003. De voorspellingen worden steeds erger. Voor volgende week donderdag staat er ook alweer 26 graden. En het blijft zonnig en droog en boven de norm.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’17 17:26
Rita

Hier is het binnen 26.4 graden en dan zijn de rolluiken nog naar beneden. Buiten is het weeral 34 graden in de zon! Ik woon in het noorden, noord-oosten van België dus voor jullie is dat het zuiden, zuid-westen van Nederland.
@Franca: Hier hetzelfde probleem omdat ik onder een plat dak woon. Die warmte krijg ik hier niet meer buiten tot het einde van de zomer. Ik ben eigenaar. Naast mij wonen huurders en die zijn tegen 1 juli weg. Zij hebben een mobiele airco die een groot stuk van de dag draait maar het brengt ze alleen verfrissing. De temperatuur echt enkele graden naar beneden krijgen lukt niet. Uiteraard vreet een airco stroom op die manier. Ik heb zoveel zin om toch een vaste airco te laten installeren ok al mag ik het niet ivm lawaaioverlast. Ik heb echt geen zin om in zo’n omgeving te wonen tot eind september. Koken kan ik niet meer want dat maakt de hitte ondraaglijk! Dus ik eet elke avond boterhammen. Stofzuigen, strijken is de hel! Net als bij Franca is dit voor mij gewoon ondraaglijk. Ik word er ziek van.

Rita - 15-06-’17 17:42
Rita

Ik bedoel dat mijn woonplaats in het noorden, noord-westen van België is. Ik woon vlakbij Ossendrecht, Putte, Hoogerheide.

Rita - 15-06-’17 17:44
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik ken dat gebied, daar was ik zondag nog. Het was vandaag 26 graden in die omgeving. Een mobiele airco kan inderdaad maar een paar graadjes eraf krijgen. En dat ook nog in 1 ruimte. Ik heb hem iedere dag aanstaan sinds half mei, alleen vorige week met die storm hoefde het eventjes niet. Maar hij komt vaak nieteens lager dan 22 graden. Ik moet vaak savonds ook het raam wagenwijd open zetten en de balkondeur om die airco te helpen met de temperatuur omlaag krijgen en dan wil hij na lange tijd op 20 graden komen. Als het buiten nog warm is en plakkerig kan je het wel vergeten dat de mobiele airco je uitkomst biedt. Dan gaan er maar 2 graadjes af. Vorig jaar toen het 30+ buiten was mocht je blij zijn als het af kon koelen tot 24 graden met die mobiele airco.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’17 18:17
Franca

Toch heb ik het gevoel dat we de laatste 4 jaar snikhete zomers hebben gehad. Vorig jaar was het bijna eind september nog 30 graden. We hebben nog twee seizoenen, beetje herfstachtig en hup meteen volop zomer die erin beukt. Voor anti zomer mensen zijn deze lange maanden een horror. Ik heb momenten dat ik het niet meer weet waar ik het moet zoeken en waar ik even kan afkoelen.

Franca - 15-06-’17 18:21
Sebastiaan

O MIJN GOD, als de voorspellingen uitkomen, wordt dit de WARMSTE JUNI OOIT! 18 graden gemiddeld, wat een afwijking van +2,4 t.o.v. normaal is! :O Het meest bijzondere is nog wel dat dat normaal de gemiddelde maximumtemperatuur is. Nu is die laatste bijna 23 graden.. wel een bijzonder jaar. Februari is maart, maart is april, april is maart, mei is juni, juni is juli/augustus.. wat wordt juli dan wel niet? De warmste juli ooit?!

Sebastiaan - 15-06-’17 21:13
Rita

@Sebastiaan: Laten we hopen dat het weer in juli om zal slaan! Zo ergens begin 20 graden met wat zon, veel wind uit koele windstreken en af en toe wat regen. We hebben al genoeg zomer gehad in mei en juni!

Rita - 15-06-’17 21:23
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Klopt het was de afgelopen zomers ook vreselijk maar nietzo erg als deze. Deze is echt 100 keer zo erg als vorig jaar, laat staan dan de andere jaren. Dus andere zomers zullen weer meer lijken op vorig jaar en die andere jaren. Wat ook al veel te warm was maar nietzo erg als nu. Ja verbaasd me niks dat het de warmste juni ooit word met al die bizarre temperaturen. Als deze trend doorzet word het warmste juli ooit en dan krijgen we weer wat we nog nooit eerder meegemaakt hebben in nederland. Maar ik hoop dat juli misschien mei word, het zou kunnen want vorig jaar was juli ook frisser en met regen. Ik heb ook gelezen dat door al die warmte het water warm word en zo ontstaat er juist makkelijk regen als het water warm word. Dus laten we hopen dat het eindelijk gaat regenen en het normaler word. Zomer hebben we ruimschoots beleefd nu.

IemandUitDeRandstad - 15-06-’17 21:45
Esther

Ik las bij weeronline dat vandaag alweer de boeken in ging als de warmste 15 juni ooit. Zal me niet verbazen als dit jaar ook weer het warmste jaar ooit wordt. Het lijkt alleen maar erger te worden. Helaas alleen morgen een dagje dat we een beetje op adem kunnen komen. Maar ja, beter iets dan niets.

Esther - 15-06-’17 21:55
erica

Om moedeloos van te worden, voor zo ver ik dat al niet was. Morgen even op adem komen en dan gaan we weer. Horror. Alles is kurkdroog en voorlopig geen regen. Maar dit kan toch niet zo blijven? Mei en juni waren de zomer. Afgelopen. Juli moet op z’n minst mild zijn. Nog 3 maanden dit tropische weer?
Ik eet ook alleen nog maar brood en bouillon en wat rauwkost. De gaspitten gaan echt niet aan en heb geen honger ook. Vandaag in het verzorgingstehuis gewerkt. Het leek wel een oven, vreselijk!

erica - 15-06-’17 22:58
Rita

Ik las daarstraks in de krant dat Spanje de toeristen niet zo graag ziet komen met de temperaturen die ze daar nu hebben (40 graden en meer)! Reden? Toeristen gebruiken water en douchen ook! Ze verwachten daar een tekort aan water! En ik vind dat de rasechte zonneklopper dat er maar bij moet nemen! Waarom zouden ze zich verfrissen? Ik krijg altijd naar mijn hoofd geslingerd dat ze niet snappen waar ik het over heb en dat ze het hoe warmer hoe liever hebben! Laat ze maar bakken in hun 40 graden en meer en geen gezeur dat er geen of gerantsoeneerd water is! Op de hoek van mijn straat staat een enorme haag waar veel mussen in wonen! Ik zag daarstraks dat die haag al voor 1/3de bruin ziet! Vreselijk want dat is de woonplaats van die vogels!

Rita - 15-06-’17 23:07
IemandUitDeRandstad

Het warme weer gaat gewoon door na dinsdag!! Ja misschien 1 dagje 23 graden maar ik zie bij vrijdag alweer 26 graden staan en bij volgend weekend ook allemaal 25 graden:S. Jeetje eerst was het iedere week terugkerende hitte met normale temperaturen tussendoor van 3/4 dagen normaal weer. Maar nu is het IEDERE dag hitte vanaf morgen of zondag. Ja ik wist wel dat het NOG erger kon. Zo kan je ook niet de gelegenheid krijgen om tussendoor de hitte eruit te krijgen. Want eerst was het steeds dezelfde show die zich herhaalde. Hitte—> normaal weer en hitte voor een deel eruit of zo goed als eruit—> weer opnieuw hitte en heet binnen. Nu zal zich dat alleen maar gaan opstapelen iedere dag! Wat een rampzalig weer dit jaar zeg!!! Ik wil echt weg hier tot het stopt!!

IemandUitDeRandstad - 16-06-’17 07:05
IemandUitDeRandstad

Dit is niet hetzelfde weer als in juli maar zelfs erger dan dat. Zelfs in juli normaal gesproken is het minder langdurig hitte dan nu:S. Hoe heet gaat het binnen wel niet worden man??! 30 graden?? Dat word pillen slikken en extreem lijden. Ik haat de zomer Nu nog VEEEEEEEEEEL erger dan eerst! In vergelijking met dit jaar waren zomers van andere jaren GEWELDIG want toen was het voor het grootste deel 20-23 graden iedere dag wat HEERLIJK is en een VERADEMING t.o.v NU!!!! Niet dat ik toen de zomer niet haatte maar je kan iets nog veel erger haten en als ik dit jaar vergelijk met andere zomers is het verschil in haat al zo groot dat het lijkt alsof ik van andere zomers hield wat dus nietzo was! Maar in vergelijking met nu omdat dit zoooo rampzalig verloopt! Kan het AUB nou EINDELIJK eens klaar zijn met dat idiote veel te warme weer voor NL?!! En gewoon normaal weer (20 graden) jeetje! Dalijk kunnen ze mij afvoeren met de ambulance hoor want dit trek ik niet! Ik krijg liever een pak slaag dan deze martelgang van het weer doormaken!

IemandUitDeRandstad - 16-06-’17 07:17
Sebastiaan

Morgen wordt het toch ook lekker weer, of is dat alweer aangepast? :s Het zou fijn zijn als het gewoon 20 graden zou zijn, dan lunnen we buiten zitten. Kouder dan dat gaat het helaas niet worden, warmer?..

Sebastiaan - 16-06-’17 07:40
Rita

Morgen geven ze hier alweer 26 graden en in de realiteit is het steeds warmer! Vandaag zou het bewolkt worden maar ik werd om 6u00 wakker van de zon die in mijn gezicht scheen. En de zon schijnt nog steeds maar het voelt wel frisser aan dan anders. 1 pluspuntje! Deze nacht heb ik mijn woning afgekoel gekregen tot 24,8 terwijl het gisterenavond ruim boven de 26 graden was. Maar tegen volgende week woensdag is het hier 29 graden binnen met de hitte die ze voorspellen. Andere jaren heb ik dit ook al gehad en dan was de hitte zelfs niet zo langdurig. Verder 0.0 regen tot einde volgende week. Ik las net in de krant dat de boeren in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen zonder water zitten. Hun voorraden zijn op en de spaarbekkens blijken leeg te zijn vanwege de langdurige droogte die blijkbaar al sinds november 2016 bezig is. Dat wist ik zelfs niet. Nu pompen ze water uit de rivieren maar als het niet gaat regenen dan gaat dat binnenkort ook niet meer. Wat een rotweer!

Rita - 16-06-’17 09:43
Rita

Het artikel:
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-roese..

Rita - 16-06-’17 09:45
Franca

Heb alles tegen elkaar open en krijg de warmte er niet uit. Het blijft 25 graden binnen. Pffff ik weet het ook niet meer. Volgende week weer een week van hel.

Franca - 16-06-’17 10:57
annelies

hhhmmm ik was net aan het afrekenen bij aldi, en toen kwam er zo’n vent half naast mij staan, terwijl hij achter mij hoorde. klaarblijkelijk had ie iets stijfs in zn broek, want zn joggingbroek stond gewoon bol bij de rits, het viel gewoon op.

GADVERDAMME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tja dat krijg je met dit SUPER weer heh

annelies - 16-06-’17 11:23
Rita

Ik ben wat aan het poetsen omdat het vanaf morgen toch niet meer lukt en hier is het ondertussen ook weer 25 graden binnen. Maar omdat ik een koele wind voel is het houdbaar en kan ik bewegen. De zon is ondertussen wel weg en ik hoop dat dit zo blijft.

Rita - 16-06-’17 11:29
IemandUitDeRandstad

Bij mij geven ze morgen 23 graden met zon dus dat kan nog net maar 23 graden word vaak 23,5 of meer en de zon maakt het binnen weer opnieuw warmer. En al die zomermalloten zijn niet consequent want ik zie allemaal ramen wagenwijd openstaan. Als je dat warme dus echt lekker vind dan moet je het toch fantastisch vinden die hitte binnen. Ja dat hoort dan bij het warme weer wat zij fantastisch vinden. Dat domme volk vind het eigenlijk ook te warm want ik heb al meerdere keren gehoord met 25 graden dat mensen zeiden: pff warm he! En als ze langs winkels liepen met airco zeiden ze: het is echt lekker binnen, kom we gaan naar binnen! Maar het is gewoon een wet dat hoog zomer weer zogenaamd lekker gevonden moet worden. Komt denk ik omdat dat domme volk allemaal bruin willen worden en naar het strand willen om te bakken. Nou je kan ook goed bruin worden met koeler weer. Dan heb ik nog een voorbeeld. Mensen die op vakantie gingen (jonge mensen) en die vonden het eigenlijk te warm om rond te kijken omdat het 25 graden was. Maar andere keren als je hun spreekt brullen ze dat ze 25 graden geweldig vinden en het hun lievelingsweer is. Hoe stom kun je zijn? Gelukkig ken ik wat mensen die eindelijk zeggen dat zij 23/24 het maximum vinden en 25 graden al te warm vinden. Maar hun lievelingsweer is wel 20 graden. Dus ik lijk totaal niet op ze maar 20 graden lekker vinden kan ik nog begrijpen.

IemandUitDeRandstad - 16-06-’17 12:02
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-06.. Hier lees je eigenlijk het weerbericht van wat er komende week gebeurd en de oorzaak daarvan. Woensdag is eventjes weer 1 dag koeler maar echt koel kan ik dat niet noemen want het kan tot 23 graden worden. En vanaf donderdag word het weer opnieuw warmer vanwege zon nieuwe klere hogedrukcel die weer uit Engeland komt en er weer voor zorgt dat hete lucht uit het zuiden opnieuw naar ons toekomt. Flikker toch op met die hogedrukcellen! En er valt weer helemaal geen neerslag

IemandUitDeRandstad - 16-06-’17 12:24
Jozef 1965

Hier momenteel ook bijna volledig bewolkt en af en toe wat koelere wind.

Jozef 1965 - 16-06-’17 12:24
Rita

@iemand uit de randstad: Ja, wat een rotbericht. Het zuiden in jouw artikel is op mij van toepassing. Temperaturen om dood te gaan. En om iets te gaan drinken in een zaak met airco moet ik naar Antwerpen. Hier in het dorp heeft alleen de supermarkt airco en in Kapellen hebben ze in het shoppingcenter 2 zaken waar je iets kan drinken maar geen airco! Daar zitten de mensen onder de hitte van het glazen dak van het shoppingcenter! Ik denk dat ik begin volgende week nog maar eens naar de bioscoop ga! Dat doe ik wel graag en er is airco!

Rita - 16-06-’17 13:25
remco2706

Rita,nee de baas vind airco te duur dus helaas.Dus als het te warm wordt meld ik me weer ziek,binnen wordt het dan tegen de 45 graden,hij kan de pot op vuile zakkenvuller.
Kunnen we die hogedrukcellen niet opblazen ofzo klere hogedrukgebieden steeds hier.

remco2706 - 16-06-’17 14:11
erica

Ik snap er ook niks meer van! Dit hebben we toch nog nooit gehad zo? Vroeger kwamen er lage drukgebieden vanaf de Azoren. Bestaan die nog? En die droogte is verschrikkelijk.
Dat krijgt nog wel een staartje met de oogst.
Ik hoop toch zo op juli!!!! Laat het aub zeiken van de regen!!!!!

erica - 16-06-’17 14:55
erica

O, nee toch!! Rook uit een schoorsteen achter m’n huis!! Niet te geloven gewoon. Het is dat het forum er gelukkig is, anders zou ik denken dat ik gek was geworden.

erica - 16-06-’17 15:03
Marian

tot nu toe is het goed vol te houden omdat het hier constant stevig waait in zeeland.

Marian - 16-06-’17 15:25
Sebastiaan

Ik bedoel met dat buiten zitten omdat mijn moeder morgen 50 jaar word! Gelukkig blijft het hier 20 graden! :) En mensen, geniet van deze koele dag, de wind doet goede zaken! ;)

Sebastiaan - 16-06-’17 16:11
Rita

Met die rook uit de schoorsteen moet ik toch lachen! Ik ben benieuwd wat voor mensen daar wonen!!!!
Sebastiaan: Veel plezier op je moeder haar verjaardag! Bij ons zeggen ze dat ze Sarah gezien heeft omdat ze 50 geworden is. Al goed dat het bij jullie 20 graden blijft! Ik ben in de winter geboren (februari) dus de kans dat het dan 30 graden is is erg klein! :) Remco: Ik geef je groot gelijk. Ik kan ook niet werken in zo’n warme omgeving vanwege mijn bloeddruk. Met de hitte stijgt die nog meer en ik krijg dikke voeten.

Rita - 16-06-’17 16:27
Sebastiaan

Bedankt, Rita! Heel toevallig dat de hele warme dagen na haar verjaardag vallen, want met 30 graden is het zelfs buiten te warm..

Sebastiaan - 16-06-’17 16:53
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

@ Rita de zuidenwind die vanaf donderdag naar nederland gaat waaien is netzo goed voor het midden van nederland bedoelt, want ik zie bij donderdag en vrijdag 26 graden in mijn woonplaats staan. Dus dat betekent dat het in het zuiden van nederland weer 30 graden kan worden plaatselijk en op de meeste plaatsen 28 in het zuiden. Het is alleen woensdag 1 dagje normaal weer maar ook alsnog 21 graden met zon, daar ga ik de hitte echt niet van kwijt raken binnen. Het lukt nu al nieteens om de hitte eruit te krijgen. Ik heb echt urenlang alles open gehad en de temperatuur komt niet onder de 24 graden binnen. Zelfs met 18 graden niet en weinig zon. Morgen word het 23 graden en zonnig en dat zorgt alleen maar voor een oplopende temperatuur binnen. Dit is voor mijn woonplaats: za 23, zo 28, ma 30, di 24, wo 21, do 26, vrij 26, za 24. Dat is 100% garantie op koppijn, zweten, duf en loom zijn, vergeetachtig, kort lontje.

IemandUitDeRandstad - 16-06-’17 18:10
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

M’n korte lontje is nu al aanwezig vanwege afgelopen dagen. Ik wou ook genieten van dit weer maar je hoort mensen weer klagen om je heen dat het slecht weer is en kouddd! Ik kon me niet inhouden en ik heb uitgepakt tegen iemand. Of tenminste ik heb iemand geirriteerd erop aangesproken en gezegd waar het op staat. Dat je niet bij 1 dagje frisser weer moet gaan klagen terwijl het iedere dag zon en warm is en dat het wel heel erg aanstellerig is. En dat ik die persoon volgende week nog wel wou spreken als het te heet is om te slapen.

IemandUitDeRandstad - 16-06-’17 18:18
Rita

@iemand uit Randstad: Ik begrijp je volkomen. Ik ben al enkele weken flink geïrriteerd en soms zelfs helemaal niet meer aanspreekbaar. Mijn sociale leven is zo goed als nihil door dat hete weer! Ik kan niet op een terras gaan zitten met die rottemperaturen zonder ziek te worden! Een daguitstap? Ik geraak niet vooruit door de pijn in mijn voeten en benen door die rottemperatuur. De woning onderhouden is een hele opgave! Koken? Ik heb verleden week mijn hamburger en mijn spinazie gewoon in de koelkast gezet omdat ik het niet meer binnen kreeg door de hitte in huis. Dus nu zijn het iedere avond boterhammen! Ieder jaar is er wel zo’n periode en die duurt altijd veel te lang maar nu is het al bezig sinds mei en ik zie gewoon geen einde! Ergens heen gaan? Hier rijdt alleen oud materiaal van De Lijn waar gewoon geen airco op is! Dat zijn temperaturen van ruim boven de 40 graden in zo’n bus! Zelfs die trein is oud en zonder airco! Ik doe vrijwilligerwerk en ik mag van geluk spreken dat dit nu stil ligt tot in september met de zomerperiode! Want daar moet ik ook voor naar Antwerpen en ze hebben daar geen airco. En we zullen maar al helemaal zwijgen over de andere mede-eigenaars van dit gebouw waar ik geen vaste airco van mag installeren! Enkele dagen geleden zei er iemand dat het boven nu wel erg warm zou zijn en ik snauwde haar erg af. De verdiepingen onder mij hebben het echt enkele graden koeler en daar heb ik geen probleem mee maar ik kan het hier niet “aangenaam” maken door hun weigering!

Rita - 16-06-’17 18:49
remco2706

Als je dichterbij zou wonen rita zou ik je helpen,kan me voorstellen dat het extra zwaar voor je is.
En die persoon die zijn schoorsteen laat roken is rijp voor een zware behandeling in een gesticht stelletje complete gestoorde.

remco2706 - 16-06-’17 19:33
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik ben op sommige momenten ook niet meer aanspreekbaar. Belachelijk eigenlijk dat je kapot gaat aan een weertype en je niet meer kan functioneren, maar het is niet anders. Mensen die het koud hebben in de winter kunnen nog steeds alles doen en doorleven dus zij hebben niks af te zien in vergelijking met ons. Ik zie ook nog niet wanneer deze ellende nou eindelijk is stopt maar we zitten volgende week al in eind juni en begin juli is meestal altijd drama. Ook in mildere zomers. Dus misschien dat we na volgend weekend hooguit een week in het beste geval normaal weer krijgen maar zodra juli begint komt er vast alweer nieuwe hitte aan. Wat erg dat je alleen naar antwerpen kan gaan om in een fatsoenlijke airco omgeving te zitten. Als ik in antwerpen kom ga ik altijd langs een tentje wat exki heet. Maar daar hoef je in de zomer niet te komen want daar hebben ze geen airco binnen en daar is het met normale temperaturen en zon al veel te heet binnen. Want alles is van glas. Ik begrijp niet hoe het personeel het daar uithoudt.

IemandUitDeRandstad - 16-06-’17 21:33
Marian

Nog 5 dagen en dan hebben we de langste dag gehad en kunnen we weer gaan aftellen.

Marian - 16-06-’17 22:07
Rita

Bedankt voor het medeleven Remco. Ik ben blij dat ik hier mijn ei kwijt kan en dat er hier ook mensen zijn die ook een bloedhekel hebben aan die rothitte.
We zitten helaas allemaal in hetzelfde schuitje. Ik woon echt in een dorp en er is hier zelfs geen taverne of ijssalon. Die hebben in een stad wel vaak airco.
@iemand uit Randstad: Ik ken Exki maar ik kom er nooit. Er is er 1 op de Keyserlei vlakbij het station. Er zijn 2 Panossen op het gelijkvloers in het centraal station. De Panos aan de kant van Yves Rocher heeft airco en daar eet ik weleens een broodje ofzo. Een aantal tavernes op de Groenplaats heeft ook airco en er is ook airco in het shoppingcenter aan de Groenplaats. Verder in al de Quick’s! :) In Kapellen heb je buiten het shoppingcenter wel een eetcafé (aan de bibliotheek) maar die zetten een terras buiten en hebben geen airco. Dat is geen optie voor mij.Vroeger heb ik dichter bij Antwerpen gewoond en daardoor vind ik airco eigenlijk vanzelfsprekend. In de metro is het koel (idem voor het station) en in 70% van de zaken of winkels heb je gewoon airco. Dat hangen ze zelfs expliciet aan het raam als het zomer is. Leven in een grootstad heeft helaas enorm veel nadelen en daarom ben ik rustiger gaan wonen.

Rita - 16-06-’17 22:14
IemandUitDeRandstad

Jeetje ik kan nu wel helemaal janken om komende week. De woensdag zou eerst 20 graden zijn als enigste koelere dag en dat is nu alweer 22 geworden. En wat nog erger is dat ze voor donderdag 28 graden voorspellen en de dinsdag was eerst 24 en is nu al 26 geworden. Het word 1 grote ramp komende week. Ik wil echt ontsnappen aan die hitte en gewoon weggaan. Het niet mee hoeven maken pff. Ik kijk bij Woensdrecht waar ik zondag was om te kijken hoe het daar word. Jeetje dat wil je niet weten. 3 dagen 30 graden in ieder geval achter elkaar. Ja in de steden heb je eigenlijk overal wel airco. Alle eetgelegenheden en winkels. Op enkele na. Ik ga juist met hitte soms winkelen om steeds in winkels met airco te kunnen zijn.

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 00:01
IemandUitDeRandstad

Jeetje als je naar Texel kijkt word het daar niet warmer dan 23 graden komende week en ik zie zelfs 18 en 19 graden staan. Ik wil echt daarheen man. Alleen een beetje stom om kosten te moeten maken vanwege het weer. Moet je een hotel betalen etc. Ik wil die hitte gewoon dolgraag ontvluchten omdat het me teveel word.

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 00:56
IemandUitDeRandstad

Den helder word het zondag en maandag 24 graden ipv 30 op de meeste plaatsen. En de andere dagen is het rond de 20 graden daar. Wat een verschil met waar ik woon zeg! Ik woon tussen Rotterdam en leiden in. Maar ik heb de temperaturen van Rotterdam dus vandaar kijk ik altijd bij Rotterdam. Ik krijg echt zin om daarheen te gaan. Weg van de hitte. Het is daar zoveel beter.

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 01:02
Jozef 1965

Geen brandende zon te zien . . wat voor luxe.

Jozef 1965 - 17-06-’17 05:55
IemandUitDeRandstad

Donderdag is ook 30 graden geworden. Je word wakker en hoopt dat ze het misschien milder hebben aangepast maar niks hoor. Zo ziet het er nu uit: vandaag 23, zo 28, ma 30, di 26, wo 23, do 29, vrij 26. Complete horror komende week. Dit is dus voor mijn regio dus zuidelijker is het erger en noordelijker minder erg.

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 07:15
Rita

Gisterenavond laat is de wind hier compleet weggevallen en er hing buiten een zeer zware brandlucht. Dat komt in 9/10 gevallen uit de haven van Antwerpen want ik woon niet ver van Zandvliet. In vogelvlucht is dat niks. Normaal hebben we er hier geen of niet vaak last van maar nu dus wel. Ik slaap al zeer lang met de ramen open dus ik ben in een smerige lucht moeten gaan slapen. Deze ochtend wakker geworden met hoofdpijn want er was geen wind en mijn slaapkamer voelde aan als een oven. Ondertussen begint de zon hier al te schijnen en ik vind het zeer drukkend aanvoelen omdat er geen wind is. En de komende week is horror. Woensdag zou het een frissere dag zijn en die temperatuur is ondertussen bijgesteld naar 27 graden ipv 24 graden. Verder alleen maar 29 en 30 graden. De vorige keer dat ze hier 30 graden gaven was het uiteindelijk 37 graden.

Rita - 17-06-’17 08:40
Sebastiaan

Het is hier een heerlijke dag vandaag, jammer dat het qua temperatuur niet even zo kan blijven.. ik weet dat het weer in Nederland nooit echt stabiel is, maar waarom kan het niet gewoon even 21 graden blijven? In 2014 was het vaak stabiel zomerweer in juni rond de 20/21 graden, en toen was het zelfs boven normaal. Ik wil niet weten hoe warm deze junimaand eindigt..

Sebastiaan - 17-06-’17 10:05
Sebastiaan

En koud?! Het koelt nu juist eens fatsoenlijk af in huis, en ik woon in het noorden.. Ze moeten niet zo janken, het is al anderhalve maand hoogzomer, als zonnefetjist ben je al donkerbruin van de zon geworden (of zo rood als een kreeft natuurlijk) en van regen is geen sprake. Ze moeten “blij” zijn dat het de komende week vrijwel niet regent, maar nee hoor, het moet elke dag 25+ graden zijn, dán pas is het lekker… ik durf zelfs te zeggen dat ze mooi weer meer vinden boeien dan aanslagen..

Sebastiaan - 17-06-’17 10:07
Sebastiaan

Sorry, dat moest er even uit, verder is “mooi weer” subjectief. Ik vind 21 graden en af en toe zon mooi weer voor in de zomer, maar bewolkt weer en hooguit 18 graden ook. 5 graden en veel sneeuw ook.

Sebastiaan - 17-06-’17 10:09
IemandUitDeRandstad

Het klopt wat je zegt. Bijna iedereen is ikke ikke en verder dan dat gaat het niet. Bijna iedereen is zo egoïstisch als de pest. Dus het weer vinden ze belangrijker dan aanslagen omdat dat hun zelf aangaat. Mooi weer is inderdaad subjectief maar mensen die hitte lekker vinden kan ik alleen maar gestoord vinden. Het knmi zegt voor volgende week zaterdag tot die zaterdag erop dat het de eerste dagen nog behoorlijk warm weer is en daarna rond normaal. En dat het wisselvalliger word. Nou echt eerst zien en dan geloven dat het wisselvalliger word met temperaturen rond normaal. Ze hebben al eerder regen voorspelt en koeler weer wat er niet kwam

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 11:10
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff en in het westen schijnt de zon weer met volle teugen grrr. Dus de temperatuur stijgt weer flink en het word misschien alweer 24 graden hier. Dus nog een extra warme dag voor het westen erbij. de rest van het land heeft meer bewolking en uitgerekend waar ik woon weer superzonnig. Je ziet ook dat de temperaturen hier het hoogst zijn terwijl die 25 voor het oosten was voorspelt.

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 14:38
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Binnen alweer 25 graden vanwege die #$$^##*$$ZON!Terwijl de grootste echte ellende nog moet komen komende week. Ik weet echt niet hoe ik dat ga trekken. Het hoogste wat ik heb meegemaakt binnen was 28 en toen had ik zware hoofdpijn en ik kon zowat alleen nog meer kruipen. Zal wel 30 graden worden voor het eerst.

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 15:17
Sebastiaan

Het is aangenaam hier, zowel binnen als buiten. Als de warmte morgen niet terug zou keren, zou het binnen aangenaam blijven.

Sebastiaan - 17-06-’17 16:56
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Bij mij alleen buiten in de schaduw. Buiten was het vandaag nog te doen. Het is 23 graden wat net op het randje was en het is al wat afgekoeld. Ik probeer nu alles zo koel mogelijk te krijgen voor komende horrorweek.

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 17:57
Rita

Ik was vandaag bij familie in de omgeving waar ik woon dus niks koel! Deze middag rond 14u00 was het al 27° en toen scheen de zon zelfs niet. Rond 15u00 is de zon dan ook nog eens gaan schijnen en het werd broeierig heet. Het was vandaag heel benauwd buiten. Echt een warme en vochtige lucht. Nu ben ik weer thuis en ik had echt alles afgesloten maar het is al 26.4° in de living en keuken. Ik voel me niet lekker. Ik ben opgestaan met hoofdpijn en ik gloei. Voor mij is lekker weer ook 20 à 21 graden met een koele tot stevige bries. Regenen mag ook maar wel geen 6 weken aan een stuk! Op dit moment zou ik dat wel niet erg vinden. Sneeuw en vriesweer zijn top!
@Sebastiaan: En hoe was het op de verjaardag van je moeder?

Rita - 17-06-’17 19:49
Rita

Ik heb net het weerbericht herbekeken op de pc en het is de ergste horror die maar denkbaar is! Woensdag is de koelste dag met 27 graden! Verder vanaf morgen t.e.m. volgende week zaterdag temperaturen tussen 28 en 32.5°. En geen druppel regen! Voor daarna weten ze het nog niet. Hoe kan je nu in die temperatuur bewegen? En wat met de temperatuur in huis? Die is nu al boven de 26 graden!

Rita - 17-06-’17 19:56
Esther

Ik zie het het weerbericht op rtl4. Daar is het in delen van Spanje en Portugal zelfs 15 tot 20 graden te warm voor deze tijd van het jaar. Ze hebben het hier al over grote droogte. Ik zag dat het in IJsland een graad of 15 is. Wat verlang ik naar die temperaturen. Gelukkig bijna de langste dag erop zitten. Wordt het iig alweer wat later licht en eerder donker.

Esther - 17-06-’17 20:05
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja met dat probleem zit ik ook Rita. De temperatuur is bij mij ook nog 25 graden maar het blijft ook zolang nog warm buiten met 20+ savonds dus dan helpt het niet zoveel. En het waait ook niet echt. Gisteren ging dat makkelijker omdat het frisser was en meer waaide maar toen had ik er ook maar een halve graad afgekregen uiteindelijk nadat ik alles dicht had gedaan. Nu vandaag door de zon is er weer een complete graad bijgekomen. @ Esther Ja de eerste berichten over problemen vanwege de droogte zijn er al.

IemandUitDeRandstad - 17-06-’17 20:37
Marian

tot nu toe heb ik me huis koel kunnen houden maar dat gaat de volgende dagen niet meer lukken dan zit de warmte gewoon in de stenen en wordt het vies warm binnen.Hoef gelukkig de deur niet uit om te werken maar hele dagen binnen moeten zitten trekt me ook niet echt aan.

Marian - 17-06-’17 23:09
IemandUitDeRandstad

Haha omg bij het weerbericht noemde ze dit keer aanstaande woensdag ‘een dipje’. Omdat het dan ‘maar’ 20 graden word met zon!! Is tegenwoordig 20 graden ook al een dipje??? Sorry hoor maar volgensmij is dat de normale temperatuur voor deze tijd van het jaar. En waar gaat het over als het maar 1 dag is en zij voor de rest van de week hun zin krijgen. Ze zullen vast na die week er weer het tegenovergestelde over denken want de omliggende dagen van woensdag is geen dipje maar noodweer!!!! Wat een verwende kleuters zeg dat ze zelfs 20 graden met zon een dipje gaan noemen. Dat had ik van die weermensen toch niet verwacht dat het zulke kleuters waren. Diezelfde verwende kleuters zeiken volgende week dat ze niet hebben kunnen slapen omdat het te heet was en dan zeggen ze weer dat het weer gelukkig weer omslaat met aangenaam en normaal zomerweer voor Nederland (als dat gebeurd). En ze mekkerde zelfs over dinsdag omdat de temperatuur dan een stapje terug doet met ‘maar’ 25 graden. Wat is dat voor zomer mongool zeg die dat weernieuws gaf. Van mij mogen ze hem in 50 graden in de brandende zon zetten, dan heb ik pas lol!

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 01:10
Esther

Wat ellende nu al op dit tijdstip.

Esther - 18-06-’17 07:55
Sebastiaan

Aan de ene kant is het wel vaker zomers of tropisch warm in juni, maar aan de andere kant was dat maar een dag of een paar dagen. Nu keert de warmte telkens terug, want donderdag en vrijdag wordt het opnieuw boven de 25 graden!!! :O Het was erg leuk, Rita, we hebben lekker buiten kunnen zitten, al was het op het eind van de avond wel warm door de felle zon. Het weer bij jou klinkt pas echt erg, dat noemen ze een dipje, 27 graden?! Hoevaak noemen we warm zomerweer nog een dipje?

Sebastiaan - 18-06-’17 09:14
Rita

Ik sta er ook steeds versteld van hoeveel mensen een vest of zomerjas aanhebben met dit weer! Gisteren heb ik zo iemand op straat gezien en bij de slager had de vrouw die voor mij stond ook een vest aan! Nu heb ik wel gehoord van iemand die in de zorg werkt dat mensen die bloedverdunners nemen het steeds koud hebben en dit zelfs als de temperaturen tropisch zijn. Maar ik geloof echt niet dat er zoveel mensen bloedverdunners nemen in verhouding tot de vesten die ik zie! Fijn dat jullie toch nog flink van haar verjaardag hebben kunnen genieten! Ik merk door de berichten hier dat het er echt van afhangt waar je ergens woont ook al zijn België en Nederland een zakdoek groot.

Rita - 18-06-’17 09:59
IemandUitDeRandstad

Op weeronline zijn ze pas erg nu. Ik lees alleen het weerbericht omdat ik ook wil lezen wat er gebeurd. Ze hebben het wel vaker over een zeewind die voor verkoeling gaat zorgen dus daar wou ik meer over weten. Maar op weeronline zeggen ze echt: het word een fantastische zomerdag! En ze zeggen: je kan tot laat in de avond nog van de zon nagenieten! En dit: het blijft nog lang 25 graden savonds dus dat is zeer aangenaam. Ik vind dat zeer onaangenaam en van de zon nalijden noem ik dat. Plus zelfs de meeste mensen vinden 30 graden zelfs niet lekker meer dus is dat helemaal niet fantastisch. Ik zie dat het warme weer nog zeker tot volgende week maandag duurt. Wel wat minder warm maar wel nog 24/25/26 graden. Zeker het zuiden van Nederland houd nog langer warmer weer. Donderdag word het opnieuw extreem heet zoals maandag met temperaturen tot 32/33 graden. Normaal gebeurd zoiets pas in juli voor het eerst idd. Dit is een complete week hitte van 7 dagen of meer. Ze zouden bij het weer nog in staat zijn om 30 graden een dipje te noemen als het de rest van de dagen 35 graden zou zijn. Moeten ze lekker naar Spanje verkassen want daar is alles onder de 44 graden ‘een dipje’.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 10:12
IemandUitDeRandstad

Vandaag helaas niks verkoelends van een zeewindje bij mij. De zeewind komt niet verder dan de stranden. Maar morgen wel in de loop van de middag een verkoelende zeewind in het westen die dieper landinwaarts komt. Maar die komt alleen in het westen. Dat is met dit soort weer meer een voordeel dat je in het westen woont. Meestal koelt het dan af naar 26 graden ofzo als het 30 graden was. Maar beter dan 30 graden natuurlijk.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 10:20
IemandUitDeRandstad

Dit is mijn afgrijselijke voorspelling: vandaag 28, ma 30, di 27, woensdag is ook al 24 geworden, do 31 (de warmste dag), vrij 25, za 21, zo 24, ma 26. Duurt nog zeker tot volgende week maandag die ellende. Wat is dit extreem afzien zeg!

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 10:26
Esther

Zo extreem is het nog nooit geweest met de hitte zo aan het begin van de zomer. Dat belooft wat voor de rest van de zomer. In Spanje en Portugal is het al helemaal erg met 41 graden en de bosbranden in Portugal. Ik hoop toch echt niet dat het volgend jaar nog extremer wordt. Steeds als we denken dat het niet nog erger kan……

Esther - 18-06-’17 10:50
Sebastiaan

25 graden?! BAH, ik wil vanavond gaan hardlopen, omdat ik nu alweer te laat ben (22 graden buiten).. en voor hardlopen moet het minstens 20 graden of eronder zijn.. En IemandUitDeRandstad, die 25 graden op vrijdag wordt waarschijnlijk 28 of zelfs 29 graden, let maar op. Hier staat 26 graden voor vrijdag, en ik woon in het noorden..

Sebastiaan - 18-06-’17 10:51
Sebastiaan

Hittegolf? https://mobile.twitter.com/weeronline/status/876106000603992067/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fnieuws.weeronline.nl%2F17-06-2017-droogte-neemt-steeds-verder-toe%2F

Sebastiaan - 18-06-’17 10:54
Rita

@Sebastiaan: Dat zijn zo’n beetje de temperaturen voor de regio waar ik woon. Ik zou niet weten hoe ik dat moet ondergaan want die hitte kruipt verder binnen en geen regen om af te koelen. Ik heb daarstraks trouwens gelezen dat als de droogte blijft aanhouden tot september dat de supermarkten met halflege rekken zitten omdat er een chronisch gebrek aan groenten en fruit zullen zijn. Klinkt natuurlijk logisch.

Rita - 18-06-’17 12:04
IemandUitDeRandstad

Met andere woorden de hele week tropische hitte en 30 graden behalve op woensdag. Dan krijgen we overal een hittegolf. Ownee alleen waar het woensdag minimaal 25 graden word. Ik lees dat het zuiden woensdag ook gewoon 26-30 graden heeft. Dus het hele zuiden in ieder geval. Ik heb de temperatuur tot 24,5 kunnen krijgen gisteren binnen. Dus dat is m’n begin temperatuur voor de langste periode hitte dagen achter elkaar. Meestal was m’n begin tenperatuur 23 graden of lager. Het werd toen 27/28 graden binnen. Zal wel 30 worden voor het eerst dan. M’n airco kan tot 33 graden werken binnen.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 12:53
IemandUitDeRandstad

Het valt me ook op dat het steeds in het zuidwesten van Nederland juist het warmst is. Of eigenlijk in Breda steeds. Het is nu ook al in het zuidoosten minder warm dan het zuidwesten. Zelfs in Utrecht is het heter nu dan het zuidoosten. Ik neem aan dat het daar nog heter word aangezien ze voor daar het hoogst hebben voorspelt

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 12:56
remco2706

Computers voorspellen de komende twee weken warm tot heet weer.
Zou niet weten hoe dit door te komen.

remco2706 - 18-06-’17 13:09
IemandUitDeRandstad

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2017-06... Moet je dit lezen. De dodelijkste natuurbrand in tientallen jaren. En 27 graden is dus wettelijk het maximum wat het mag zijn in gebouwen. Zij moeten verplicht airconditioning hebben met dat idiote weer.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 14:46
Rita

In Spanje is het blijkbaar op de werkvloer beter geregeld dan bij ons. Remco vertelde enkele dagen geleden dat het op zijn werk snikheet is en dat de werkgever er niks aan doet. Bij ons bestaat er wel een reglementering maar dat is een maat voor niks. De temperaturen worden anders gemeten en berekend zodat het in de realiteit al bijna 40 graden is voor ze iets doen. En dat is dan geen airco maar voorzien in een extra rustpauze en drinkwater voorzien e.d.
Daarnet ben ik in een colère geschoten! 1 blok verder zitten ze in hun tuin blijkbaar te bbq’en. Ik was aan het stofzuigen toen ik zo’n sterke brandlucht rook dat ik dacht dat mijn stofzuiger aan het doorbranden was! Ik heb direct alles uitgezet en toen rook ik dat het uit de slaapkamers kwam waar een raam openstond. De lucht was ondraaglijk. Geen idee hoe ze dat aangemaakt hebben! Ik vermoed dat er daar zelfs iets in brand gevlogen is omdat de brandlucht zo hevig en penetrant was. Ik ben beginnen vloeken door mijn open raam en ik hoopte ook dat ze in hun vreet stikten! Het is hier ondertussen 27 graden in huis en alleen langs de slaapkamer was er nog een zuchtje wind te krijgen. De wind staat in die richting (slaapkamers liggen hier meer aan de oostkant).
@iemand uit Randstad: Airco werkt idd. tot die binnentemperatuur maar in de praktijk werkt het niet echt. Ik had verleden jaar een airco van mijn zus geleend omdat zij er 1 gekocht had in afwachting van de vervanging van haar splitunit! Het was hier 31 graden binnen en de temperatuur zakte tot 30 graden en dat ding draaide continue. Ik spreek hier wel over een oppervlakte van ca. 45 m2 (m3 weet ik niet).

Rita - 18-06-’17 15:15
Franca

Oh ik raak echt helemaal in paniek als ik de weersvoorspelling zie. Ik zie het op dit moment effe helemaal niet zitten. Ik ben wel eens in paniek wakker geworden helemaal bezweet. Duurde echt heel lang voordat ik weer gekalmeerd was. Ik heb airco met slang uit de raam. Doet niets voor de temperatuur in de woonkamer. Blaast koelte in de kamer maar dat is alles. Komt door valse lucht die terug in de woonkamer komt. Gat in een raam laten frasen kan ook niet want is niet mijn woning. Heb nog nooit zo’n vreselijke lente gehad als dit jaar. Dat ik nu nog drie maanden zo moet doorkomen, maakt me angstig. Ik voel me dan echt alleen hierin. Gelukkig kun je hier alles schrijven.

Franca - 18-06-’17 15:26
Rita

Ik begrijp hoe je je voelt Franca. Ik krijg geen paniekaanvallen maar ik voel me vaak beroerd door de hitte en ik weet uit ondervinding dat ik zeer slechte nachten tegemoet ga. Wakker worden in het zweet en met kuitkrampen. Gewoon door de hitte in huis. Dit zijn mijn tips! Ga uit bed en neem een lauwe douche (hier staat mijn kraan op 20 graden). Drink met tussenpozen een paar glazen koel water. Niet alles achter elkaar want dan kan je diarree krijgen. Ik heb dat toch! Door de afkoeling van de douche + het drinkwater voel je je snel beter. Blijf vooral niet in bed liggen want je krijgt het dan nog warmer en het wordt ondraaglijk. Ik heb dat gevoel toch. Helaas moet ik dat soms tot 2 keer per nacht doen terwijl ik al douche voor ik ga slapen. Ik heb die problemen vanaf dat het in mijn slaapkamer 27 graden is. En dan is het in mijn living 30, 31 graden. Dat is bij mij de warmste plek. Overdag neem ik ook gewoon meerdere keren zo’n douche! Ik haat het want je hebt geen leven maar het gaat gewoon niet anders. Ik word gewoon onwel. Mij maakt het ongelukkig als ik denk dat het nog 3 maanden gaat duren maar niet angstig. Probeer deze dingen maar eens en je kan wat lezen als je terug plat gaat liggen. Eigenlijk is het triestig dat we zo moeten leven!

Rita - 18-06-’17 15:49
Rita

Ik heb net het weerbericht op vtm bekeken en vanaf volgende week zondag geven ze 22 graden en kans op regen of regen! Ik hoop zo dat dit weerbericht niet meer wordt bijgesteld! Of alleen in positieve zin! Dus minder dan 22 graden, veel wind en regen!

Rita - 18-06-’17 16:01
erica

Jemig, de moed zakte me gisteravond echt in de schoenen. Dat weerbericht voor komende week. Niet te geloven gewoon! Vrijdag, was relatief koel, een dagje ademen. Zaterdag alweer warmer, niet uit te houden bij het vrijwilligerswerk in de vogelopvang, en dan om 18.00 uur in de stikhitte naar huis op de fiets. Krijg je alle hitte vd straat in je gezicht. Vandaag voor het eerst de airco aangezet. Ik wilde me tot nu toe niet laten kisten door die rotzon, maar nu kan het niet anders! En een hittegolf in het zuidoosten. Zaterdag zou het gaan regenen en afkoelen. dat moet ook een keer gebeuren!! De boeren mogen eerdaags ook niet meer hun landerijen besproeien. Water tekort, eerder al in België. En ik fietste gister van de ene BBQ lucht naar de andere.De airco geeft koude lucht, maar afkoelen qua temperatuur doet het niet. En vannacht gaat al de islolatie er weer tussenuit, want anders kan het raam niet op de knip. Dit ivm inbraak.
Ik wil een natte, koele juli!!!!!!!!!!!!!!

erica - 18-06-’17 16:42
remco2706

Ik ben zelf vrachtwagenchauffeur trouwens,maar ik werk maar tot hooguit 1400 a 1430 ze hebben het gepresteerd om NIEUWE wagens rechtstreeks via de fabriek te kopen zonder airco,dus een nieuwe 2017 zonder airco,binnen is het ondraaglijk 50 graden aangezien ik vaak bouwplaatsen op moet waar het stoffiger is dan de sahara woestijn dus op die plekken kan ik de raam niet openzetten.
Krijg rond 1300 hoofdpijn ondanks vele drinken en misselijk en dan nog zeuren waarom ik stop vanaf 500 a 0530.Ik ga daar ook weg,is een mooi vak maar ik wel normaal menselijk me werk doen bij een werkgever die wel investeerd in goede spullen,en als ik het niet trek blijf ik de komende 2 weken weer thuis,keer bijna aanrijding gehad door die klote hitte waardoor ik suf was.

Ik heb nog een tip,ik ga vanavond een paar flessen water die bevroren is voor de ventilator zetten,dan koelt de lucht in de directe omgeving af.
Wellicht goede tip voor iedereen en voor rita?

remco2706 - 18-06-’17 16:53
Luuk

Pff de komende 2 weken .. boven de 25 graden… echt absurd… ik zie voor minimaal iedere dag 27 graden od meer. Behalva woensdag (25 graden) maar dan is het alsnog klote want dat is het de hele dag (helder)

En in de nacht koelt het dalijk ook niet meer af. Ja hooguit (17 a 18) graden…..

Luuk - 18-06-’17 17:08
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja ik doe soortgelijke dingen met deze $%##%Hitte. Ieder uur of halfuur m’n onderarmen onder de koude kraan houden zodat je even 10 minuten stopt met zweten. En ik heb sowieso steeds een droge mond dus ik drink ook veel water. En zo’n mobiele airco doet inderdaad nietzo veel. Te weinig om deze hitte te kunnen bestrijden in ieder geval. Ik heb afspraken gemaakt in airco omgevingen morgen en dinsdag in ieder geval. Maar ik zal toch weer thuis moeten slapen en eten. En al het eten word zacht en vies van die klote hitte. Zoals kaas etc. Het water drupt van je glas af vanwege de condens omdat de temperatuur in de kamer zo hoog is. En ondanks ik met de ventilator aan slaap word ik nog bezweet wakker. M’n hele huid is ook spekvet met dit weer. Ik voel me zo vies. Ik heb gehoord van mensen die in Singapore waren dat de luchtvochtigheid zo hoog is daar dat je haar meteen nat word als je buiten komt. En van australie dat je voor 11 uur sochtends alles moet bekijken omdat het anders te warm word. Zijn allemaal bestemmingen waar ik sowieso niet heen hoef. Alhoewel je beter in zuid australie nu kan zijn dan hier. Het is daar 18/19 graden nu (wintertijd bij hun). Ik moet eerst zien dan geloven Rita voor volgend weekend.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 17:53
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Het koelt ook totaal niet af savonds he. Dus je kan ook niks open zetten. Het worden plaknachten met 20 graden ofzo en daar los je ook niks mee op als je die muffe lucht naar binnen laat waaien. Ik krijg ook geen paniekaanvallen maar ik word gefrustreerd en chagerijnig en ongelukkig van dit weer. Het is debiel hoe je jezelf voort moet slepen in dit weer en bezig bent te overleven. Voor winters hebben ze verwarming in alle huizen gemaakt maar tegen hitte kan je niks doen en moet je het gewoon doorstaan. Met dit soort debiel weer heb je echt airco’s nodig in huizen om normaal te kunnen leven. Als het ieder jaar van mei tot oktober zulk hitteweer is dan moet er wel overal een airco komen vind ik.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 19:18
Luuk

@Iemanduitderandstad ik heb nog steeds geen airco omdat ik veel mensen hoor klagen erover.. Mensen die voor niks 300+ euro hebben uitgegeven en dat die airco dan niet werkt. Mijn ouders hebben een airco van +1200 euro (split unit) Maar die koelde ook niet super goed. Dus ik ben benieuwd welke airco jij hebt.

In inderdaad tegen hitte kun je niks, ik woon nu in een appartement daar is het binnen al snel warm. Als we over een paar jaar een eengezinswoning hebben ga ikwitte rolluiken plaatsen ook al zijn die over de 2000 euro.

Luuk - 18-06-’17 19:39
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ik heb een koenic mobiele airco die 400 euro was. Maar het is wel beter dan helemaal geen airco hebben want ook al gaat de temperatuur niet echt omlaag ermee, hij blaast wel koele lucht. En een ventilator moet echt op je blazen want anders voel je niks ervan, ik word er niet goed van om de hele tijd in een soort storm te moeten zitten. De lucht van een airco blaast lucht door de hele ruimte die je voelt. Dus ik ben wel blij dat ik een mobiele airco heb. Das wel klote van je ouders, zoveel geld betalen voor iets wat amper werkt.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 19:59
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Pff ja hoor ze hebben de temperaturen nog weer effe wat bijgesteld naar boven. Alsof het nog niet heet genoeg werd. Dinsdag ook 28 graden en woensdag geen 24 graden maar 25. Komend weekend zie ik gewoon 24 graden staan voor mijn woonplaats. De eerste dag dat het onder de 24 graden word is zaterdag want dan is het 1 dagje 22 zoals er nu staat.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 20:27
Rita

Bedankt voor de tip Remco! Ik zal eerst wel een nieuwe ventilator moeten gaan kopen want degene die ik nu heb vertrouw ik niet meer! Ik laat dat ding uren aan een stuk draaien in een temperatuur van 26 graden tot 31 graden en verleden jaar rook ik een verbrande lucht en dat ding stond gloeiend heet. Dus voor langdurig gebruik aan 1 stuk in een hete temperatuur zijn die dingen ook niks waard. Dat van je werkgever is echt schandalig! Hoe kan je nu zo veilig rijden en werken? Dit is gewoon niet haalbaar! Ik zou dan toch ook eens naar andere firma’s beginnen uitkijken!
@Luuk: Ik heb overal witte rolluiken en dat scheelt idd. want mensen zonder rolluiken in een identiek appartement zitten nu al met temperaturen tot 32 à 33 graden en het wordt nog warmer. Hier is het nu 27,3° met de rolluiken naar beneden en dat is al benauwd genoeg maar het kan dus nog erger.
Ik wens jullie allemaal alvast veel sterkte voor morgen en de komende rotdagen! Ik moet morgen een bus nemen dus ik ben alvast niet blij!

Rita - 18-06-’17 20:40
Rita

Daarstraks gaven ze op TV de volgende website mee:
http://www.warmedagen.be/
Kijk vooral eens bij “gezondheidseffecten”.

Rita - 18-06-’17 20:51
Sebastiaan

Laat je niet teveel leiden door het weer, want de voorspellingen veranderen met de dag. Feit is helaas wel dat het morgen en donderdag opnieuw warme dagen worden. Dit gaat niet meer over ‘een kleurtje krijgen’ of ‘vitamine D opdoen’. Binnen is het ook erg heet geworden, vooral op mijn slaapkamer, die normaal relatief koel moet zijn.. en al mijn buren zitten weer lekker buiten hoor, die zullen vast ook tot 10 uur zitten in hun tuin, terwijl ze overdag spoorloos waren. Dat zijn dezelfde mensen die schreeuwden om warmte, droogte en zon, oftewel zomer. Hoe ironisch! Ik heb hier een zwembad opgezet, dus ik ga zo een lekkere avondplons maken! :)

Sebastiaan - 18-06-’17 20:52
remco2706

Dankje rita,ik ga dat zeker doen,ik ben compleet chagrijnig en absoluut niet vriendelijk tegen mijn werkgever.
Krijg de neiging om naar kantoor te komen en hem van zijn stoel te trappen stelletje uitbuiters.
Ik hoop dat je wat aan me tip hebt rita.

remco2706 - 18-06-’17 21:49
erica

Ik heb altijd ijselementen uit de vriezer onder de plavondventilator staan, scheelt weer. En begin vd avond heb ik m’n kussensloop in de vriezer gelegd. het gaat nauwlijks afkoelen vannacht en dan staat die zon er meteen weer. Wat een rotdagen. En in Portugal bosbranden en doden door 1 bliksemschicht, alles is gortdroog. de muggenplaag is ook begonnen.

erica - 18-06-’17 22:03
<span class='registered'>IemandUitDeRandstad</span>

Ja hoe stom kun je zijn. Het muntje wil nooit vallen bij dat klootjesvolk want ze blijven maar blerren dat ze hun zomertje willen maar als het zover is vinden ze het niet lekker meer en puffen ze mee. Helaas kan ik de voorspelling voor over 2 dagen alleen maar serieus nemen want dat is kortdag dus als ze dat nu al omhoog bijstellen dan weten ze dus dat het nog erger word. Ja ik heb het gelezen rita. Zitten geen tips bij die ik nog niet wist.

IemandUitDeRandstad - 18-06-’17 22:04
Nietzomaariemand

Maak jullie borsten maar nat voor morgen. Dan kunnen we pas echt ‘‘genieten’‘ vieze 30 tot 32 graden, zout alsjeblieft op? Heb 2 weken vrij gelukkig dus kan extra genieten (thuis in een donkere kamer met mijn allerbeste vriend(in) de airco) Ik hoop maar dat ze op mijn nieuwe werk de airco’s van de auto’s wél op tijd bijvullen. Waar ik eerst werkte werkte niet alle airco’s even goed. Die van de nieuwe bussen (Mercedes sprinters) uiteraard wel, maarja daar ligt ook een lekkere dieselmotor in en van 2016 dus..

Vind het wel jammer dat ze vaak niet de achterruiten blinderen, dat scheelt toch een hele hoop lichtinval van die vuile k*t zon.

Anyway… ik wil iedereen geluk wensen met dit weer voor de komende tijd.. Helaas ontkomen we er niet aan.

Nietzomaariemand - 18-06-’17 22:04
Nietzomaariemand

Trouwens, binnekort heb ik als het goed is een leuke motor die veel herrie maakt, zal aan jullie denken als ik langs een terras rij en even ‘‘per ongeluk’‘ extra veel gas geef, ook de cabriorijders met hun slechte muziek gaan er van langs krijgen ;)

Nietzomaariemand - 18-06-’17 22:05
Esther

Het is in mijn slaapkamer ook alweer een sauna geworden. Net een douche genomen en kamillethee gedronken, dus hopelijk kan ik een beetje slapen. Ik denk dat ik ook maar een ventilator ga aanschaffen voor m’n slaapkamer. Hopelijk kan ik het dan wat koeler houden. Voel nu me hele lijf al gloeien en begin hoofdpijn te krijgen. En ik voel me geirriteerd. Sterkte allemaal komende dagen.

Esther - 18-06-’17 22:08
Marian

Mijn airco heb ik een jaar of 8 geleden gekocht en is een Zibro en koste toen 350 E.Mijn huiskamer is iets van 24 M2.Ik denk dat het scheelt hoe groot je huiskamer is .Als hij een tijd draaid gaat de temp wat omlaag hij trekt ook vocht uit de lucht en daardoor koelt het af en voelt het ook koeler aan.Als je hem uitzet warmt het weer snel op,het is een noodoplossing maar denk dat een professionele airco heel duur is.

Marian - 18-06-’17 22:11
Luuk

@Iemanduitderandstad maar als de slang naar buiten moet en het is 30 graden buiten en in de nacht 20 dan komt er toch alleen warme lucht naar binnen? Sowieso een slang uit het raam vind ik niks.

Luuk - 18-06-’17 22:52
Rita

@Luuk: Mobiele airco’s werken zo. De slang moet uit het raam om de warme lucht uit de kamer af te voeren. Zo komt er natuurlijk ook warme lucht van buitenaf weer binnen. Er bestaan speciale afdichtingssystemen maar ik weet niet of dat werkt want mijn ruimte is te groot voor een mobiele airco. Ik heb er eens 1 van mijn zus geleend en ik heb die slang toen gewoon uit mijn terrasdeur gehangen. Binnen was het 31 graden en het werd 30 graden. De airco moest constant blijven draaien en dat vreet stroom. Mijn mening is dat je met een mobiele airco alleen kan verfrissen maar de daadwerkelijke temperatuur naar beneden halen lijkt me zeer moeilijk. Een splitunit kost wel een pak meer geld (ca. 1500 euro of meer). Het hangt van de te koelen ruimte af en de isolatiegraad van die ruimte. Nu heeft mijn zus een nieuwe airco laten installeren (2000 euro) en die was door de installateur berekend op de ruimte! Nu hoorde ik deze middag van mijn vader dat de airco het ook niet kan trekken met deze temperaturen! Vandaag was het hier deze middag ruim boven de 30 graden in de zon. Ik zou dolgraag in een koelcel kruipen!

Rita - 18-06-’17 23:41
Marian

ben ook niet blij met die slang uit het raam en dat die airco zoveel lawaai maakt dat de radio uit moet omdat ik die toch niet hoor.Ik probeer het raam wel wat af te dekken met een kussen zodat er zo min mogelijk warme lucht weer naar binnen komt,het is behelpen maar beter dan niks

Marian - 18-06-’17 23:43
IemandUitDeRandstad

Ja ik heb een airlock die je aan je raam vast kan maken zodat er geen lucht van buiten binnen kan komen. Maar daarvoor deed ik de gordijnen ervoor om de lucht tegen te houden. Ik moet je zeggen dat het weinig scheelde in temperatuur. Ja het hielp iets met de nadruk op iets. Het is 26 graden bij me binnen. Het is echt vies buiten. Ik begrijp echt niet hoe ze dat muffe weer als aangenaam kunnen ervaren nu buiten. Ik moet eigenlijk zeggen dat de airco met lagere temperaturen wel goed kan werken binnen. Dan word het ook echt 18 graden als je dat instelt en kan je zo 5/6 graden eraf halen. Maar met hoge temperaturen buiten en binnen werkt hij amper. Dat is het meer. Dit word een hele zware week. Ik weet ook amper hoe ik dat vol kan houden. 5 dagen op een rij minimaal 27 graden waarvan 3 tropisch in ieder geval.

IemandUitDeRandstad - 19-06-’17 00:18
remco2706

Als het goed is gaat in of na het weekend de stromingspatroon veranderen en krijgen we koeler weer.
Kijk er zeer naar uit.

remco2706 - 20-06-’17 15:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.