« Zomertijd | Home | Klimaat scenario's »

De gekte nabij

Zaterdag 06 Mei 2006 at 5:16 pm.

Ik sta gisteren in de rij... inderdaad het is markt en er staan rijen. Geeft niets, maar dan gaan mensen beginnen met hun smalltalk. Het is begin mei, de normale temperatuur hoort zo'n 18 graden (max!) te zijn en ik hoor een of andere gestoorde dame zeggen "Kijk, hadden we dit weer maar tot oktober"! Dus ik kijken of ik de grap kan ontdekken, maar blijkbaar is dat niet mijn beste vaardigheid.

Of ze heeft geen grap gemaakt en denk dat dit het weer is waar we in Nederland wat aan hebben. We hebben een agrarische achtergrond, we hebben een land waarin per jaar 700 liter water per vierkante meter hoort te vallen en we zijn voor onze stroom voorziening (alsmede zaken als riolering) afhankelijk van water. En zij wil 5 maanden zon en 25 graden.

Blijkbaar is zij gestoord, niet toerekeningsvatbaar en een dagje van van de inrichting. Maar nog een fractie later werd het door een tweede vrouw beaamd. Blijkbaar een tourreis.

Of mensen worden gek van de markt... dat kan natuurlijk ook :(

Eén reactie

Nathalie

Hoi

Ja de temperaturen stijgen: misschien dat dat ook de hersenen van onze medemens aantast? Ik vraag me ook af hoe hardnekkig mensen blijven bruinbakken in de zomer terwijl ze weten dat dit echt niet gezond is..Het is pas mei, ik moet nog een maand of 4… Kan ik niet ergens in een grot gaan wonen tot het bizarre gedoe weer voorbij is? En als iedereen zo gehecht is aan de warmte, waarom gaan ze niet gezellig verkassen naar warmer oorden?

Nathalie (E-mail ) - 08-05-’06 16:48


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.