« Nationaal Hitteplan..… | Home | Jazeker... een zomerd… »

In de Metro

Maandag 06 Juli 2015 at 8:39 pm.

Leuk bericht in de Metro vandaag. Complimenten aan Hindrik!

http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/07/30-graden-doe-mij-maar-10

150 reacties

Hindrik van der Spoel

Dankjewel voor je compliment, Prozac. Ik vond het zelf ook leuk om te doen en het heeft een leuk verhaal opgeleverd. De andere kant van het extreme zomerhitteverhaal mag ook wel eens worden verteld.

Hindrik van der Spoel - 06-07-’15 22:46
I love snow

Wat goed, Hindrik!

I love snow - 07-07-’15 13:56
erica

Mooi stukje Hindrik! Op het nieuws zei de weerman dat we de eerst hittegolf hebben gehad. De EERSTE? Weten ze al of er nog meer komen dan?

erica - 07-07-’15 14:10
Ankie

leuk Hindrik:)

Ankie - 07-07-’15 16:18
Fratsje

Laten we met zijn allen hopen dat ons andere hittegolven bespaard zullen blijven. Deze was al erg genoeg.

Fratsje - 07-07-’15 18:33
Hindrik van der Spoel

Hartelijk dank voor jullie positieve reacties op deze topic en de vorige. Inmiddels is het artikel op de facebookpagina van Metro nieuws 488 keer geliked, 42 keer gedeeld en zijn er 223 reacties op gekomen. Niet allemaal even positief maar ik kan er hartelijk om lachen. Geweldig.

Hindrik van der Spoel - 07-07-’15 22:03
Karina

Behalve voor zaterdag, ziet het voor de rest van de maand wel goed uit hoor. Het is natuurlijk afwachten of het allemaal uitkomt, maar voorlopig kunnen we tegen zonaanbidders dat ze zich niet zo moeten aanstellen, haha. Die gaan zeker bitchen over de komende koelere dagen.
Ik hoorde ook iemand op tv praten over de “eerste hittegolf” alsof er meerdere volgen. Het zou kunnen natuurlijk, maar ik denk dat het meer wishful thinking is dan feit.
Ik wil in ieder gevall iedereen hier veel vreugde wensen voor de komende dagen waarin wij de batterij weer eens even goed kunnen opladen. Vrijdagnacht, 8 graden!!!! :)

Karina - 07-07-’15 22:37
Hindrik van der Spoel

Lekker weer vandaag.

Hindrik van der Spoel - 08-07-’15 16:20
Marian

Ben een rondje wezen lopen in de regen en wind,heerlijk.

Marian - 08-07-’15 22:44
Hindrik van der Spoel

Volgens weermensen is dit een uitzonderlijk koele julidag. Van mij mogen we tot eind juli zulke dagen hebben.

Hindrik van der Spoel - 09-07-’15 18:43
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Hoi Hindrik, ik had het artikel nog niet gelezen. Erg leuk en ja…ook voor mij herkenbaar. Zeker wat je zegt over de bioscoop. Toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik op mijn vrije dag en in het weekend altijd in de middag naar de bios. Tegen de tijd dat ik eruit kwam was het minder heet en hoefde ik ook niet zo lang meer in mijn hete woning door te brengen. Een super uitkomst, vooral ook omdat ik graag naar de film ga.

Vannacht wordt het lekker koud. Hopenlijk lekker slapen allemaal. :-)

Jacqueline - 09-07-’15 20:35
tineque

De bioscoop vind ik een goeie (ga ik zeker proberen). Goed interview! Mijn oplossing (om me niet te laten kisten) is heeeeel vroeg (nog stil en fris) een stukje fietsen,voor de hitte uit. heerlijke koele nacht vannacht.

tineque - 10-07-’15 09:23
Zomaar iemand

Mooi stukje in de Metro. Ik zelf ben niet echt een zomerhater maar meer een hittehater. En daardoor heb ik dus een hekel aan de zomer. (Snap je?!) Ik haat het dat het zo lang licht is zomers.

Het stomme is ook dat vooral de Radio djs na een plaknacht alweer hun worden ‘35graden heerlijk!’ terugnemen. Een stel meelopers zijn het. Bijna iedereen roept als het koud is ‘Nou liever een hittegolf dan dit hoor’ Totdat het moment daar is en dan is het weer te heet. Waarop ik dan vaak zeg, je vond een hittegolf toch zo lekker?

Slechts een handjevol mensen vind een hittegolf oprecht lekker of leuk whatever.

Voor het meerendeel van het volk is een temperatuur tussen de 20/25graden het meest aangenaam. Dus dat kuddegedoe gaat niet geheel op. De meeste mensen zijn doorgaans gewoon oerdom wat dit betreft. Bij een ‘lekkere warme dag van 30+gr’ word de plaknacht die er op volgt maar voor het gemak vergeten.

Maargoed, gelukkig blijft het voorlopig mooi weer (onze mooie weer welteverstaan)
Weinig zon en normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Zo rond eind augustus mag het wel ff een weekje 25gr worden dan heb ik er ook minder last van haha.

Zomaar iemand - 10-07-’15 10:11
erica

en daarna hebben we wel een elfsteden tocht verdiend!! ik heb een hekel aan schaatsen, maar het betekent wel dat het dan vriest.

erica - 10-07-’15 14:19
Hindrik van der Spoel

Helemaal met je eens, ‘Zomaar iemand’ wat radiodj’s betreft. Gijs Staverman zei gisteren op Radio 2 dat hij het koud vond. Sodemieter op man met je koud dacht ik. En Erica, er mag inderdaad wel weer eens een Elfstedentocht komen. Ik schaats zelf niet. Maar dan vriest het inderdaad en streng ook.

Hindrik van der Spoel - 10-07-’15 16:27
Marian

Ik heb ook niet echt een hekel aan de zomer ,het is alleen zo jammer dat het zo warm wordt in de zomer.Toen ik woensdag een eindje aan het lopen was in de regen zag ik niet alleen sjagerijnige mensen maar ook mensen die stiekum wel blij keken.

Marian - 10-07-’15 16:32
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Maar Hindrik, toen ik gisteravond op het balkon stond, vond ik het ook koud. Tuurlijk vond ik het niet erg, maar wel koud. :-)

Jacqueline - 10-07-’15 16:59
I love snow

De weersvooruitzichten zien er nog steeds erg goed uit. Kan een warme uitschieter tussen zitten, maar de meeste dagen zijn echt koud te noemen.
En over vier dagen hebben we de eerste helft van zomer 2015 op zitten.

I love snow - 11-07-’15 09:56
Zomaar iemand

En dat het langzaamaan maar zeker eerder donker wordt, is ook erg chill te noemen.

Zomaar iemand - 12-07-’15 03:02
Dennis

Ach zaterdag was weer een heerlijke warme zomerdag, met temperturen tot plaatselijk 28 graden.

Dit gaat nog wel 2 maanden duren.

Maar..
Voelen jullie je niet aangesproken, ik weet wij hitte haters zullen dit niet doen.

Ik las alarm berichten van dieren die in de auto, snik heet waren opgesloten.
Ik vraag me af, als je een dier wil hebben zorg er dan ook voor, maar nee opsluiten in een snik hete auto, honden kunnen hun hitte niet kwijt.
Wij hier doen dat niet, maar ik dit allemaal moet lezen tja.
Leuk het de zomer.

Dennis - 12-07-’15 04:38
antihittefgolf BLIJ

heerlijk deze week ! En lekker regenen vanaf smorgensvroeg – beter. op msn staat een artikel er in 2030 een ijstijd wordt voorspeld.. :) :) :) :)

antihittefgolf BLIJ - 12-07-’15 08:29
erica

Gister, zaterdag was weer hel, maar nu is het prima! Einde van de week weer iets warmer, maar hopelijk blijft het daarbij. Maar ja, augustus nog, ik ben ook aan het aftellen. Hopelijk merk je dan dat het eerder donker wordt. Ik post nu alleen nog onder dit artikel. Anders blijf je switchen.
Vanavond regen!!! Duimen!!!!!!!!!!!!!!!

erica - 12-07-’15 12:37
antittegolf blij

heerlijk die motregen vanaf je wakker wordt, niet meteen die pleuriszon op je woonkamer.
alle andere nl-tjes – behalve wij – zij nu natuurlijk zielig: ze rijden in een overhemdje (terwijl je weet dat het regent), ze laten hun kopje hangen ( net als zielig plantje) en blijven doorstampen in korte broekje (maw zonnetje komt zo) of ze lopen inmiddels weer in een soort herfst/winterjas en natuurlijk de paraplus. Hebben we het hele jaar sonnutjuhhhhhhhhhhhh (zon) gezien, moeten we nu nog zielig en kwetsbaar doen in nl, ook dat gezucht omdat het even regent… als het nu eens andersom was geweest: alleen maar regen en af en toe zon waar men weken op wacht, hoe zou het er dan uit zien in nl?

antittegolf blij - 13-07-’15 09:56
antihittegolf slot

heerlijk door de regen gefietsd, Zo verfrissend, eerst nog lekke band maar afijn, kon weer op pad ……..

antihittegolf slot - 13-07-’15 09:58
antihittegolf

…toen ik hem geplakt had natuurlijk…

antihittegolf - 13-07-’15 09:59
antihittegolf

hier werd ik minder blij van |
http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/nationaa..

antihittegolf - 13-07-’15 10:19
erica

Nou, ik ook! Ga de plannen voor vrijdag bijstellen. Die pieken zijn vaak op vrijdag volgens mij. Hopelijk is het echt van korte duur!!!

erica - 13-07-’15 13:13
I love snow

Terwijl hier in Nederland nu nog zo en dan af en toe hoge pieken in de temperatuurprognoses te vinden zijn, koelt de warme golfstroom ondertussen ongewoon snel af terwijl al die zeewateren al hoogst ongewoon koud is.
Hieronder de allernieuwste update wat de temperatuurafwijkingen in oceanen betreft, de koude kleur van de golfstroom is zelfs paars!
http://i.imgur.com/a4ePAeY.jpg

I love snow - 13-07-’15 13:41
Fratsje

Morgen maar weer hamsteren dan, om de aankomende tropische gruwel weer te overleven. Waarom kunnen er nu niet gewoon eens een ouderwetse Nederlandse zomer krijgen van rond de 18 – 20 graden.
.
Ik ben blij als het grote ‘verplichte fuifnummer’: de zomer, eindelijk opgedonderd is! Frats wacht met smart op de herfst.
-geen ‘moeten genieten’ en ‘wat ben je nog wit-praatjes’ meer aan moeten horen
-geen zomer-is-zo-geweldig-hosannagejoel meer vanuit de radio
-geen opgenaaide straatsfeer meer
-geen overvolle terrassen met vervelende aangapers op elke hoek
-geen onprettige, blote zomerkleding meer
-geen benauwde tropische dagen en nachten meer
-en geen vieze steekinsecten meer.
.
Ik tel af naar september. Nog 7 weken en dan is het weer herfst! Nu maar hopen dat de zomer tegen die tijd ook echt opgehoepeld is. Geen herhaling van vorig jaar a.u.b.

Fratsje - 14-07-’15 01:52
erica

Frats, vorig jaar was nog hel in september en oktober en op 1 november was het nog 21 graden en zaten de terrassen vol. Het is nu prima! Maar je merkt dat je de lucht weer kunt “kauwen”, het is laffe lucht. De voorbode van de warmte. Maar een uitschieter dus. Er komt een einde aan!!!

erica - 14-07-’15 14:08
lieve

@frats:
-opgedirkte madammen die een gans jaar onder de zonnebank kruipen en bij de eerste zon lelijk-bruin komen paraderen
-zonnebank-macho’s die in februari al de kap van hun cabrio laten zakken
Zielige verpakkingen zonder inhoud!

lieve - 14-07-’15 21:25
I love snow

Vrijdag toch geen 30 graden waarschijnlijk.
De koude Noordzee wordt steeds kouder en die jaagt de hitte dan ook eerder weg. Het weer van de Noordzee gaat dan ook steeds meer bepalen i.p.v. hete lucht vanuit het aflandige zuiden, iets wat ook op de lange termijn gunstig voor ons is.

I love snow - 15-07-’15 09:59
Karina

Gelukkig maar ILS. Dat is goed nieuws voor ons. De vooruitzichten zien er ook goed uit. Nergens een 3 in de temperatuur, dus geen hittegolf…. En over 6 weken is het September. :)

Karina - 15-07-’15 10:47
antihittegolf

Lekker hoor !

antihittegolf - 15-07-’15 12:30
Franca

@ Frats. Oh echt wel. Wat ben je wit, hoor ik zeer vaak. Ik antwoord dan dank je wel wil liever geen rimpels zoals u, hahaha. Ben weer helemaal lek gestoken door muggen, is gaan ontsteken, lang leve de zomer maar niet heus. Onpasselijk van al dat vlees dat maar overal te zien is. Mannen met hun eeuwige korte broeken. In Frankrijk zijn Nederlandse mannen bekend als de korte broeken mannen. Geen gezicht.

Franca - 15-07-’15 19:41
Fratsje

Franca, Hahaha, korte broekenmannen. Hier moest ik wel om lachen. En inderdaad, ikzelf heb ook erg weinig rimpels, mede omdat ik gewoon geen geduld en zin heb om de halve dag in de zon te gaan liggen sudderen voor zo'n kleurtje. Een kwartier liggen houd ik al niet eens uit. (+.+) Het is hier trouwens heel fijn weer nu. Bewolkt en het regent zowaar bijna de hele dag. Even geen gordijnen dicht. Top. Lieve, ik weet er alles van. Veel van die jarenlang doorgebakken mensen zien er ook uit als een oude leren motorjas.

Fratsje - 15-07-’15 19:56
Karina

In vroeger tijden was een witte huid een teken van rijkdom. En inderdaad, het scheelt een hoop rimpels als je uit de zon blijft. Met alle berichten over huidkanker en een sterkere zon, komt de tijd dat de witte huid staat voor gezondheid. We zijn dus niet wit, maar rijk en gezond. ;)

Karina - 16-07-’15 10:18
Jozef 1965

Van de afkoelende golfstroom is deze namiddag in Limburg niet veel te merken ; nu al 27 ‘C en blijft stijgen . .

Jozef 1965 - 16-07-’15 16:57
lieve

Ja, idd!! Vroegere eeuwen betekende een bruine huid dat je arm was en op het veld werkte terwijl de rijken onder een parasolletje liepen of binnen bleven in hun sjieke huizen. Soms poederden ze zich nog extra wit bij!
Er komt dan misschien geen hittegolf maar volgende week wordt het hier alle dagen 28C en dat betekent +30 in mijn oud wagentje met kapotte airco :-(
Gelukkig blijven de nachttemperaturen deftig.
Gisteren was het bij mij ook een zalig weertje, Frats, vandaag eist die kutzon weer alles op!
ILS, heb vandaag in de krant gelezen dat Zwitserland een hittegolf verwacht en er mensen hun gletsjer afdekken…!!???
Hou het koel, allemaal!

lieve - 16-07-’15 17:11
I love snow

De hoogste temperaturen(29 graden)worden volgende week in Noord-Brabant en Limburg verwacht, maar Limburg is ook een zuidelijk buitenbeentje van Nederland is die minst onder de invloed van koude Noordzee staat dan de rest van het land. Vervelend is inderdaad dat het veel uitmaakt waar je woont, in het noorden van Nederland wordt het niet warmer dan 26 graden en komt het daarmee makkelijker mee weg.

Dit wil ik nog even bij vermelden.

In Groenland is er nu een ongewoon lange hittegolf gaande en dat houdt zeker tot aankomende weekend aan. Groenland verliest deze dagen dan ook ontzettend extreem veel ijs. Veel meer zoete smeltwateren dan wat in de Groenlandse zomer gebruikelijk is, stromen aankomende maanden richting de warme golfstroom in en laat dat nou de hoofdreden zijn waardoor de warme golfstroom steeds meer aan het begeven is!
http://www.weer.nl/nieuws/detail/2015-07..

De effecten van de zwakke golfstroom merk je het meest als het herfst en winter is dan in de zomer, omdat de temperaturen in de zomer vooral door de sterke zon wordt bepaald, iets wat in herfst en winter veel meer ontbreekt, dan wordt ons weerbeeld vooral door de zee bepaald en met zwakke golfstroom zouden de effecten ervan dan ook vooral in de herfst en winter merkbaar moeten zijn, dus dat de westenwinden die we vaak in de winter hebben stuk kouder zullen zijn dan wat we in eerdere winters gekend hebben.

I love snow - 16-07-’15 18:05
Jozef 1965

Bij Wikipedia (in het Duits) : “Hitzewelle in Europa 2015”.

Jozef 1965 - 16-07-’15 18:32
Fratsje

Al het afkoelen weer voor niets. Zit met een onaangenaam benauwd wollig gevoel in mijn hoofd weer voor de ventilator. Vanmiddag rond 17:00 uur kort op het balkonnetje voor geweest, om de planten te begieten. Het is vies warm buiten en het zweet gutste van mijn voorhoofd.
De zon schijnt weer onafgebroken op mijn voorpui, dus de gordijnen en deuren weer vanouds dicht. Pffff. :-(

Fratsje - 16-07-’15 19:04
Franca

Had beter niet naar de vooruitzichten kunnen kijken, want daar wordt mijn humeur niet beter van. Wat een tropische klereweek volgende week in Zuid-Oost Brabant, verschrikkelijk. Ohhhhh was ik juist een beetje afgekoeld, begint het weer opnieuw. Kan ik nou zo depressief van worden.

Franca - 16-07-’15 19:14
Nap

ILS, met alle respect, maar liep je vorig jaar niet met dezelfde stellige overtuiging drie maal daags te orakelen dat we juist meer woestijnzomers gingen krijgen door een of andere golfstroom? Leuk dat het je allemaal zo bezig houdt hoor, en best interessant, maar af en toe een weerkaartje bekijken en een blog lezen maakt je nog geen Weergodenfluisteraar ;)

En ja, ik ben geirriteerd omdat het hier ook weer tegen de 30 graden is geweest en er nog een bak ellende aan komt morgen en begin volgende week.

Nap - 16-07-’15 19:43
I love snow

Het kan nog naar beneden bijgesteld worden naarmate de warme dagen dichterbij komen dus laten we op hopen.

I love snow - 16-07-’15 19:43
I love snow

Nap, ik kom later op terug, moet gaan helaas!

I love snow - 16-07-’15 19:44
Nap

Sommige weersites hebben het idd al wat bijgesteld, maar het varieert nog steeds tussen de 25-32 graden – het weer lijkt nogal onstabiel en/of moeilijk voorspelbaar want de voorspellingen lopen zo uiteen en ze zitten er zo regelmatig naast de laatste tijd.

Nap - 16-07-’15 19:49
I love snow

32 graden? dat ben ik nog nergens tegengekomen in de weerprognoses waar ik check, maar we moeten af van het monster die juli heet.

En Nap, eigenlijk weet ik het gewoon niet wat het in de toekomst gaat worden, maar je zou eens hier moeten kijken, zie de temperatuurafwijkingen in de Atlantische Oceaan!
http://i.imgur.com/5ZHVL3C.jpg
Wel erg opvallend dat de warme golfstroom deze dagen zo erg koud is!

I love snow - 16-07-’15 20:19
I love snow

En Nap, ik heb niet gezegd dat de zwakke warme golfstroom voor meer woestijnzomers zou zorgen, integendeel, dat zou wel een nieuwe ijstijd kunnen betekenen!

I love snow - 16-07-’15 20:44
Marian

Vandaag zou er 0 % regen vallen zeeland en wat gebeurt er nu, het regent.Ze kunnen het weer van de dag zelf geeneens goed voorspellen,laat staan een meerdaagse voorspelling.Dus hoe zinvol is het om de voorspelling van over een week te gaan plaatsen,dat veranderd toch weer 80 keer.ILS je had toch een eigen blog gemaakt,kan je daar je voorspellingen niet gaan plaatsen.

Marian - 16-07-’15 22:36
I love snow

Ik ben niet degene die hiermee als eerst mee kwam, dus niet bij mij komen Marian!

I love snow - 16-07-’15 22:46
I love snow

Maar dit is mijn nieuwe blog.
hittedetector.wordpress.com

En de andere gaat meer over ijs en sneeuw!
https://arcticalarm.wordpress.com/

I love snow - 16-07-’15 23:21
Jozef 1965

In Zuid-Limburg is de temperatuur al gestegen tot 25 ‘C.

Jozef 1965 - 17-07-’15 06:12
Sara

In Noord-Limburg nu al 26 graden en het word hier 31 graden. Bah zo oneerlijk die verschillen in Nederland.

Sara - 17-07-’15 08:40
I love snow

Nog een stuk Noordpool voor jullie!
http://arcticalarm.wordpress.com/

I love snow - 17-07-’15 13:08
erica

Ja, jammer, weer zo’n hitte uitschieter. En volgens RTL4 blijft het voorlopig “aangenaam zomerweer”. Pffft. Woensdag was een lekkere dag, miezerregen en bewolkt. Wel klef. Zie ik een jongedame lopen in een winterjas! Niet te geloven gewoon! Muts op ook nog! Een paar dagen ervoor, warm, zie ik een man in een rolstoel voorbij komen met alleen teenslippers aan en in zwembroek en met ontbloot bovenlijf, bierbuik. Kots! Dat doe je toch niet?
Nou, morgen weer iets koeler. We gaan verder in juli!!!!!!!!!!!

erica - 17-07-’15 15:43
Jozef 1965

Hier 30 ‘C , brandende zon en zo goed als geen wolken te zien.

Jozef 1965 - 17-07-’15 16:05
Hindrik

Hier in Roden, 15 km onder de stad Groningen is het prima weer. Het waait flink wat de temperatuur lekker tempert. Lekker dagje vandaag.

Hindrik - 17-07-’15 16:39
Marian

Hier in zeeland is het goed vol te houden,gelukkig.Scheelt wel een graadje of tien met andere gedeeltes van nederland.Voorlopig blijft het onder de 25 C,maar dat kan morgen weer veranderd zijn,of over 2 uurtjes,dat heb je met de weersvoorspellingen,dus ik zal me niet teveel gaan wagen aan voorspellingen :-)

Marian - 17-07-’15 16:44
Karina

In de Tour de France is het 39C!! Ons werd verteld met 34C niet te veel lichamelijke activiteiten te doen en dan zie ik die renners…. wat een verschrikking! Daar moet je toch respect voor hebben.
En net het zoveelste verhaal van een of andere klojo die zijn hond in een hete auto had laten zitten. Gelukkig is de hond er levend vanaf gekomen, maar je vraagt je toch af waarom dit nog steeds gebeurt.
Het is hier vandaag ook wel lekker weer, behoorlijk wat wind. De vooruitzichten zijn best goed, ze zijn alweer wat naar beneden bijgesteld. Als je in het oosten woont ben je iets minder goed af denk ik.

Karina - 17-07-’15 16:58
I love snow

Vergeet de vooruitzichten voor volgende week maar in de zin van dat je daar tegen op moet kijken omdat het een erg warme week zou worden. Het pakte vandaag hartstikke anders uit dan dat het verwacht werd, de temperatuur kwam hier dik 3 graden lager uit dan verwacht en er was vandaag veel meer bewolking aanwezig, het zou vandaag compleet onbewolkt zijn en vol met zon, maar vanmiddag was het wel even een flinke tijd geheel bewolkt geweest. Dan met de stevige zeewind erbij was het hier best goed te doen.

I love snow - 17-07-’15 17:31
Fratsje

Het waait dan wel lekker, maar die onafgebroken zon… pfff. Het doet mij wel weer naar een bewolkte dag met regen verlangen, maar die zijn deze zomer zeer zeldzaam.
.
ILS, ik kijk maar wat graag uit naar een fikse afkoeling. Dat zou zeer welkom zijn. Dan hebben we ook weer heerlijke strenge winters elk jaar, JOEPIEE!

Fratsje - 17-07-’15 18:41
lieve

De dagen zijn idd aan het korten en de zon verliest aan kracht later op de avond. Na de horror begin juli neem ik het nu dag per dag. Hoping for the best but expecting the worst is nu mijn motto.

lieve - 17-07-’15 18:49
Jozef 1965

Met de afkoelende golfstroom of niet ; maar er zijn toch deze namiddag en avond erg grote verschillen wat temperatuur en bewolking betreft tussen Limburg en plaatsen die niet ver van de zee liggen .

Jozef 1965 - 17-07-’15 19:43
Jozef 1965

Hier is het veel beter dan nog gisteren avond : aangenamere lucht , wolken en niet veel zon , en met 17 ‘C is het 8 graden minder warm dan gisteren rond deze tijd.

Jozef 1965 - 18-07-’15 08:10
Franca

Ik vind het hier in Zuid Oost Brabant nog steeds warm, hitte zit ook in mijn huis en ben ik niet kwijt tot oktober. Deze rot flat isoleert als de beste. Nog twee weken juli en dan nog klote augustus, dan gaat het weer beter hoop ik.

Franca - 18-07-’15 14:55
I love snow

Ik denk dat juli de ergste maand is. Natuurlijk heb je daarna augustus en normaal is het zeewater dan warmer dan in juli en zou augustus klimatologisch gezien even warm als tweede helft juli zijn, maar de koude golfstroom kan dat(voor de zomerfreaks althans) roet in het eten gooien.

I love snow - 18-07-’15 16:53
I love snow

BBQ-lucht, yakkes!

I love snow - 18-07-’15 22:15
Karina

Ik heb de vooruitzichten bekeken op verschillende weersites en het ziet er gewoon goed uit. Zelfs de meeste uitschieters zijn naar beneden bijgesteld en hoger dan 24C zie ik niet staan en dat zijn maar een paar dagen. Dus, mij hoor je niet meer klagen, tenzij het allemaal niet klopt. :)

Karina - 19-07-’15 13:14
Fratsje

Ik lucht mijn huis weer lekker door. De temperatuur is goed nu.

Fratsje - 19-07-’15 15:29
erica

Lekker regen vanmorgen, zondag. Maar ja, nu is het weer felblauw met zon. Ik kijk altijd op nu.nl en de eerste drie dagen komende week zijn max 24 en dan gaat het naar beneden weer. Ik hoop het! Ergens in augustus ga ik “overzomeren.” Een paar weken koelte. Dan nog september, maar het wordt nu al eerder donker. Had gisteravond voor het eerst weer een lampje aan!

erica - 19-07-’15 15:43
misty

Vanochtend heerlijk door de stromende regen gefietst en kletsnat geworden. Daarna in de tuin het regenwater dat in de ton stroomde goed gebruikt door de planten extra water te geven waarna de ton zich weer vulde. Een heerlijke ochtend voor mij en heerlijk rustig op straat!

misty - 19-07-’15 16:28
lieve

Heerlijke dag in Oost-Vlaanderen! Bewolkt koel en een beetje wind. Voorspellingen heb ik nog niet bekeken, gewoon genieten van deze dag.

lieve - 19-07-’15 16:37
Marian

Het ziet er goed uit de komende dagen en heb zelfs een vestje aan :-)

Marian - 19-07-’15 22:22
I love snow

Zo, wat een grote verademing gewoon.
Dat we nu snel door julimaand kunnen met veel meer gemak.

I love snow - 20-07-’15 11:57
Karina

Het geeft mijn zenuwstelsel echt rust, te weten dat er geen hoge temperaturen op de loer liggen. Inderdaad een verademing.
Gisteravond moest ik even heel hard lachen, want ik hoor de bij mijn beneden buurman de verwarming!!!! Echt waar. Het is toch erg? Hahaha. :)

Karina - 20-07-’15 15:07
lieve

In Oost-Vlaanderen is het nu aan het regenen en 23C maar wel 84% luchtvochtigheid, amper wind en dat voel ik meteen. Moet toegeven, mijn drempel ligt heel laag. Zolang het niet vriest slaap ik zelfs in de winter met het kiepraam een beetje open en heb ik buiten vaak aan een dikke pull en een sjaal genoeg.
Dat iemand nu zijn chauffage aanlegt gaat er bij mij dus totaal niet in.

lieve - 20-07-’15 16:08
Jozef 1965

Hier ook vrij benauwd.

Jozef 1965 - 20-07-’15 17:08
Franca

Erg benauwd hier in Zuid Oost Brabant vandaag met hoge luchtvochtigheid, vies plak weer. Ik word inderdaad wel blij als ik zie dat het de komende weken ok blijft. In mijn appartement is het nog steeds 25 graden, krijg de warmte er niet uit.

Franca - 20-07-’15 18:35
erica

Franca, kun je geen bak met koelelementen op plekken leggen. Dan gaat het sneller.
Van die verwarming snap ik ook niks. Net zo gek als ik vorige week op een miezerdag iemand met een winterjas zag. Het was klef weer. Voorlopig ziet het er goed uit. Las wel net dat 2015 nu al het warmste jaar ooit is, en wereldwijd. Fijn he?

erica - 21-07-’15 14:36
Jozef 1965

Erica , het gaat om de warmste eerste jaarhelft.

Jozef 1965 - 21-07-’15 15:00
I love snow

En ik las ook dat de Noordzee warm zou zijn.
Niets is minder waar!
http://onweer-online.nl/images/userimage..

De politiek en de elite zeggen maar wat ze willen en de burger moet het maar geloven, ook de gekaapte media waarmee ze met onzin komen dat de Aarde in de toekomst nog veel heter gaat worden. Ondertussen is de warme golfstroom op zeer grote schaal 2 tot 5 graden kouder dan normaal, dit lijkt mij voor West-Europa bijzonder relevant, waarom lees ik hier niets over in de media?
Ik kan niet anders verwoorden dan dat we met gekaapte media te maken hebben, die de onschuldige burgers opzettelijk bang wil maken en schuldig laten voelen.
CO2 is juist heel goed voor de natuur trouwens, de balans zal snel herstellen en zal plantengroei verder bevorderen.
Iets waar de mensheid wel bij stil mag staan is de hoeveelheid groen die hier op Aarde verdwenen is door de toedoen van de mens. Ontzettend veel bomen zijn door de mensheid gekapt en er is heel veel grijsheid en lelijkheid voor in de plaats gekomen, dat warmt door de zon dan ook extra goed op waardoor de temperatuurmetingen van de KNMI-stations al gauw minder betrouwbaar worden. Vergeet niet over de hitte-eilanden waar iemand een flinke tijd geleden hiermee kwam.
Maar dat is geen “opwarming van de Aarde” veroorzaakt door teveel CO2.

I love snow - 21-07-’15 15:41
I love snow

Hier meer over “hitte-eilanden”.
http://hitte-eilanden.nl/

En Europa zit helemaal vol van met lelijke grijze industrieterreinen, dat warmt door de zonneschijn veel sneller op dan waar het veel groen is.

I love snow - 21-07-’15 15:47
antihittegolf

bllleeehhhh… wanneer die zomer voorbij?…………..

antihittegolf - 22-07-’15 08:45
Franca

Ga ik proberen Erica. Hier in Zuid oosten vaak de warmste plek van Nederland. Heb het nog niet onder de 25 graden gehad. Zag op teletekst dat het gisteren 26 graden is geweest met plak weer. De rest van Nederland eigenlijk wel koel. Verkeerde plek hier in Nederland en verkeerde appartement. Volgende week komt de verhuurder kijken omdat ik een klacht in heb gediend. Krijg het niet koeler terwijl het overal bij vrienden en familie de kamertemperatuur is gezakt. Maar die knijpers zullen geen airco voor me aanleggen denk ik. Wou wel mijn situatie hier kenbaar maken en dat van april tot en met september mijn appartement onleefbaar is door de warmte.

Franca - 22-07-’15 13:46
lieve

Hier ook veel beter, luchtvochtigheid 46%, wind 16 km/h en regelmatig wolken voor ‘Madame Soleil’ haar lelijke snoet. Goed zo!!
Ps: weet iemand hoe het met Ankie is?
Grts

lieve - 22-07-’15 15:38
lieve

@Franca:waardoor blijft het zo warm in je appartement? Zit je hoog of heb je veel ramen?

lieve - 22-07-’15 15:41
Franca

@Lieve inderdaad heel veel ramen, wel met een screen. Maar het helpt niet. Probleem het warmtewin apparaat dat hete lucht aanzuigt. Geen mogelijkheid om dit af te schakelen want dan heb ik alleen koud water. Deuren tegen elkaar openzetten ‘s morgens helpt even, maar gaat de deur dicht dan hups direct terug naar 25 en 26 graden in het appartement. Het is een ramp. Verhuizen denk ik enige optie, maar dat is ook niet goedkoop.

Franca - 22-07-’15 18:57
lieve

Tegen de voorbije hitte helpen enkel rolluiken maar die kunnen het uiteindelijk ook niet bolwerken eens de hitte binnen zit en de nachten geen afkoeling brengen. Mijn slaapkamer ligt NW en heb daar dit jaar voor de eerste keer zonlicht gehad.
Verhuizen kost veel geld en net zoals Erica zou ik eerder zoeken naar verkoeling waar je woont. Vorig jaar heb ik een mobiele airco gekocht (499 euro) en bij een hittegolf staat hij in de kleinste, meest noordelijke plaats van mijn appartement, toevallig mijn slaapkamer maar al was het mijn toilet, zolang ik maar een koele plek had en daarmee is het me gelukt te overleven want zonder was ik zeker in het ziekenhuis beland. Grote ruimtes kun je er niet mee afkoelen, maar een kleine ‘frigo’ doet wonderen.

lieve - 22-07-’15 20:15
Fratsje

Zo te zien woon ik ook op een hitte-eiland. Niet zo verwonderlijk zo midden in de stad.
.
Ik merk, sinds een achterlijke lul hier de grote iepenboom voor mijn deur met een slijptol heeft vernield, een enorm verschil. Het is in huis sindsdien vaak niet meer te harden in de zomermaanden. Zeker nu de zomers zo lang en zonovergoten zijn. :-(
snakt naar de herfst

Fratsje - 22-07-’15 22:19
Franca

@Lieve en dat is juist het probleem het is niet mogelijk om de slang uit de raam te voeren. En een andere airco met een extern afvoer mag niet van de verhuurder. Precies waarom ik hier zo warm heb in het appartement.

Franca - 22-07-’15 22:20
Karina

Ik heb een paar jaar terug ook zo`n airco gekocht met slang uit het raam. Ik kan er alleen mijn slaapkamer mee koelen, maar zoals Lieve ook zei, al is er maar één kamer koel. Het maakt me net even iets minder nerveus bij een hitegolf, want als het moet sluit ik me gewoon op in die slaapkamer. Ik zou dat ding niet meer kwijt willen.
Ik keek net bij de vooruitzichten en volgende week wordt echt heerlijk!! Temperaturen onder de 20C en regenbuien. Heerlijk!!!

Karina - 22-07-’15 23:38
antihittegolf

weer die pleuris zon vanaf smorgens vroeg

antihittegolf - 23-07-’15 11:08
<span class='registered'>gibise</span>

Dit heeft ook wetenschappelijk een verklaring. Wij werken samen met 2 Profs psychiatrie van Havard University. Zij hebben een wetenschappelijk artikel geschreven over 30 jaar onderzoek van “Psychiatrie van het licht”. Voor geïnteresseerden mail ik het graag door.

gibise - 23-07-’15 11:25
Karina

Psychiatrie? Zijn we nu weer gesstesziek? Nee toch? Ik dacht dat we die fase nu toch wel voorbij waren. Tenzij je eits anders bedoelt, gibise.

Karina - 23-07-’15 13:05
Fratsje

Pfff, de psychiatrie. Praat me d’r niet van!
Als je in de boeken hebt geleerd om mensen met wat voor depressie dan ook te “genezen” door steeds gemakzuchtig ‘slechts onderdrukkende’ pilletjes ertegenaan te gooien, naast wat slap, niets oplossend gewauwel, vind ik dat niet echt verheffend. Ga eerst zelf maar eens met je schoenen in de modder staan. Dan pas weet je wat voor bagger de maatschappij biedt aan sommigen. Veel depressies komen ergens vandaan en kunnen pas echt genezen als je de bron ervan aanpakt.
[grrmpf-modus uit]
.
Weer on-topic.
Al lucht je je huis elke ochtend weer, de eeuwig aanwezige zon doet alle moeite ‘s middags weer teniet.
zucht

Fratsje - 23-07-’15 13:29
Fratsje

Nog een nagrrmpf-noot. ♫
Dit grrmpf-stukje boven is niet bij anderen hier van toepassing. Verder lijkt het erop dat we weer een of ander “probleemgeval-stempel” opgedrukt krijgen. Heeft Don-Pharma weer te weinig omzet? Of zoeken jullie een een nieuwe geldkoe om uit te melken. :-P
.
zo. Ben uitgezongen.

Fratsje - 23-07-’15 13:46
erica

Ik heb ook zo’n aircootje op wielen, met slurf. Ik zit op het zuiden, daar is het kleinste raam. Een tuimelraam. Dan moet ik ‘s morgens al vroeg dat isolatie gedoe overal tussenproppen, want anders sta je in de volle zon. Heb het dit jaar nog niet nodig gehad, onvoorstelbaar. En naast koelelementen kun je ook plastic flesjes water uit de vriezer neerzetten. Ik heb overal dubbele zonwering, maar ja: enkelsteens buitenmuren me een gipsplaatje. De hitte komt gewoon door de muren heen oplaatst. Ik ben ook benieuwd hoe het met Ankie is!!!

erica - 23-07-’15 14:03
lieve

Euh…Wat heeft een wetenschappelijke verklaring? Wie zijn ‘wij’? Wie zijn die 2 profs? Waar kunnen we dat artikel vinden?
Zijn we hier nu plots onderdeel van een psychiatrisch onderzoek?
Prozac??

lieve - 23-07-’15 16:19
I love snow

Aankomende herfst vooral de bossen in en genieten. Dat is een veel betere remedie dan antidepressiva inslikken!

Verder maakt de zon nou eenmaal altijd een deel uit van elk mensenleven, waar je ook op Aarde bevindt.

Aankomende zaterdag veel regen en kans op zware storm!
Mocht dat gebeuren, dan heb je meteen een nieuwe record te pakken, namelijk dat dit voor het eerst in een julimaand gebeurt sinds het begin van de metingen!

I love snow - 23-07-’15 16:28
Marian

Psychische gestoord omdat je niet van de warmte houdt,en hoe zit het dan met al die psychisch gestoorden die niet van de winter houden?en de hele winter gaan lopen zeiken en zwammen dat het zo lang duurd voordat het weer zomer is.ben je alleen maar normaal als je met de grote groep mee gaat lopen gillen dat 30 C zo lekker is?Diezelfde groep gaat dan in de schaduw met airco zitten puffen dat het zo warm, ben je dan normaal?gibise ik kan je melden dat we geen van allen belangstelling hebben voor dat artikel en dat de dames en heren psychiater zich maar op iets anders moeten richten dat mensen die gewoon niet tegen de warmte kunnen.

Marian - 23-07-’15 16:53
Marian

P.s ik lust geen champignons,lever en tuinbonen,is er misschien een psychiater die kan uitzoeken wat ik mankeer?

Marian - 23-07-’15 16:56
lieve

Vind het absoluut niet leuk dat hier iemand, ik vermoed Guy Bisschops, zomaar komt binnenvallen om geïnteresseerden te lokken met zijn artikel. Waarom geen link zetten op deze site?? Omdat hij dan niet aan onze email-adressen geraakt?
Wij zijn geen voeder voor de psychiatrie, gibise! Wij houden gewoon niet van de zomer!
Sorry, Prozac, moest er efkes uit. Deze site is mijn plekje waar ik niet hoef te doen alsof en nu voel ik me gewoon opnieuw bekeken. Dit is het zoveelste bewijs dat we als ‘abnormaal’ worden beschouwd. Wij zwijgen en laten iedereen met rust, wel, dan hoeven zij ons ook niet op te zoeken.

lieve - 23-07-’15 16:57
lieve

Hahaha, goeie, Marian!
Ik walg van witte bonen in tomatensaus..enig advies, Gibise?? Ben ik rijp voor de psychiatrie?
Donder gewoon op, man!

lieve - 23-07-’15 17:02
Marian

Mijn overtuiging is dat mijn hekel aan de warmte niet geestelijk is maar gewoon een lichamelijk defect en dat het te maken heeft met je gevoelstemperatuur.Aan het begin van de zomer is 20 C veel te warm,verder in de zomer loopt dat langzaam op en vind ik het fris worden met 22 C.Mijn lichaam heeft gewoon een lange tijd nodig om aan de warmte te wennen en stel dat het tot december 26C zo zijn zou ik het waarschijnlijk aangenaam vinden of zelfs een ietsje aan de frisse kant.

Marian - 23-07-’15 17:14
Karina

Ik heb het al eerder gezegd, maar ik denk dat zomerdepressie niet serieus wordt genomen, omdat het de verklaring voor de winter depressie onderuit haalt. En dat vindt “Don Pharma” (goeie term) niet leuk! Die heeft namelijk geconcludeerd dat je vooral met je snuiter voor een lamp moet gaan zitten: licht therapie. Daarbij moet je je dan ook nog flink tegoed doen aan Vitamine D e.d.
En dan heb je mensen zoals wij, die depressief of doodmoe worden van al dat licht en lange dagen en de zon. Tja, dat vinden ze niet leuk natuurlijk!! Dus is de conclusie dat mensen met winterdips ECHT ziek zijn en geholpen moeten worden, maar WIJ zijn niet goed in ons hoofd, haha. Er valt aan ons niks te verdienen blijkbaar. Dat is nog buiten het feit dat velen van ons HSP zijn. Of is dat nu ineens ook een afwijking? ;)
En ILS, zeker weten dat heerlijke frisse lucht alle rot gevoelens meteen laat wegwaaien. Je voelt binnen een minuut je energie terugvloeien in je lichaam. Misschien zaterdag al een voorproefje, lekker!! :)

Karina - 23-07-’15 17:54
ANTIHITTEGOLF

GEZELLIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE WEEER DIE KANKER ZON EN DIE OVERDREVENB…………………………. GEZELLIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE….. WANNEER EENS WOLKEN EEN MAAAND LANG, REGEN REKEN IK MAAR HELEMAAL NIET MEER OP… SMILE SMILE

ANTIHITTEGOLF - 23-07-’15 18:23
antihittegolf

moet je nu eens zeggen dat je aan de winter toebent, ze vreten jou bijna op. de hele winter wel: ow at ben ik aan de zomer toe zeg ! zucht kreun zucht. nou straks weer lekker tussen de overdrevenen naar huis want het was weeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr zonnetjedag

antihittegolf - 23-07-’15 19:16
Fratsje

Het grote probleem met de psychiatrie is ook, omdat ze alles netjes uit de boekjes op de academie hebben geleerd, ze gelijk denken dat ze ‘de wijsheid in pacht hebben’. Vaak zijn die lui zo wereldvreemd als wat.
.
Ik moet ook ineens denken aan die reportage van Louis Theroux. Medicated kids. Waar kinderen, vaak onterecht, meteen een psychiatrisch rugzakje opgezadeld krijgen. En, daar komt ie weer, Don Pharma heeft een goede vinger in de pap bij verschillende medische takken, o.a. de psychiatrie. Ikzelf vond het totaal doorgeslagen in ieder geval.
http://www.vpro.nl/buitenland/programmas..

Fratsje - 23-07-’15 23:39
Fratsje

De zomer is bij mij niet alleen stress wegens de opgedrongen ‘naar buiten, zien en gezien worden en moeten genieten-sfeer’. Het is ook bij mij dus lichamelijk. Ik heb vanaf kinds af aan al moeite gehad met warm zomerweer. Ik kan daar gewoon niet goed tegen.
Het is hier binnen trouwens weer een sauna (25 graden) en ik zit weer suf voor de ventilator, met dank aan de zon die als gewoonlijk weer royaal aanwezig was. :-\

Fratsje - 23-07-’15 23:55
Ankie

Hallo allemaal :) Nog 5 weken tot september, volhouden.. en 7 weken tot mijn uitgerekende datum :) Komende dagen zien de voorspellingen er iig goed uit

Ankie - 24-07-’15 12:44
Franca

Hoi Ankie veel sterkte de komende tijd. Ik voel me steeds minder afwijkend nu ik weet dat er velen zijn. Morgen ben ik jarig en had geen mooier kado kunnen worden dan regen echt jippie. De hitte zit in mijn lichaam nu. Alweer 26 graden binnen en ook zoals Fratsje voor de ventilator. En ja Karina ik ben zeer zeker HSP, hou van rust en ruimte ben rustig en bedachtzaam en vooral van frisse winden. Wat me stoort is overal bloot zien, iedereen plakt, luidruchtig ‘s nachts, keihard praten in de nacht, want ik ben wakker als jij slapen wil dikke pech. Harde scheurende motoren in de zomer. Veel steek insecten, en minder slapen door het licht. Ik kan zo nog een tijdje doorgaan, maar ik denk dat velen dit herkennen.

Franca - 24-07-’15 13:50
Ankie

Gefeliciteerd alvast Franca! En idd heel herkenbaar allemaal.

Ankie - 24-07-’15 13:53
lieve

Hallo Ankie, ik wens ons allemaal maar jij dubbel zoveel koelte de komende maanden ;-)

Ik herken me volledig in wat je zegt, Franca, ook totaal HSP,dus.
Hoewel de temperaturen deftig zijn geraak ik maar niet afgekoeld. Ik vermoed dat het te maken heeft met de hoge luchtvochtigheid en gebrek aan wind.
Franca, kan er geen enkel raam open? Heb je een terrasdeur die open kan?

lieve - 24-07-’15 14:35
erica

Ankie, veel sterkte met de laatste weken. Morgen prima weer, langs de kust windkracht 8 en veel regen. Ik heb ooit een telefonisch interview gehad met een pscyh van het blad Elle.Het werd milder weergegeven als dat ik punten ad uitgelegd. Ik doe het niet meer. In huis is het nu 2 graden. laat maar snel afkoelen tot 18 of zo, want augustus komt er nog aan. Geniet er allemaal van morgen, hier is het al bewolkt en er spattert al wat.

erica - 24-07-’15 14:42
lieve

@Frats: in onze huidige maatschappij is ADHD de nieuwe stempel voor energievolle kids en Rilatine de makkelijkste oplossing. Het gebruik hiervan is de laatste 5 jaar verdubbeld. Ik ben 47 jaar en heb in gans mijn leven ooit eens een kleutertje met ADHD in mijn zaak gehad. De mama verontschuldigde zich en zei dat ze dringend naar huis ging omdat hij zijn volgende medicatie nodig had. Als je dat hebt meegemaakt, dan besef je pas wat ADHD echt inhoudt. Studenten gebruiken het nu ook gretig tijdens blok- en examenperiodes. Blijkbaar is dit medicament dus heeel makkelijk verkrijgbaar… Ik sluit me dan ook volledig aan bij ILS, tenzij medicatie echt noodzakelijk is : trek de natuur in, laat kinderen kind zijn en spelen en toon de studenten tijdens het academiejaar al eens hun cursussen en soms ook hun profs (LOL)

lieve - 24-07-’15 15:17
lieve

@Erica: heb er geen problemen mee dat wij als groep naar buiten komen maar dan wel op de JUISTE manier en niet om gebruikt te worden als een kermisattractie. Heb om die reden nooit gereageerd op het artikel van Hendrik. Ik citeer: Een zeldzaam slechte, als notoire zomerhater. De rest van het interview vind ik ok, open vragen.

lieve - 24-07-’15 15:46
lieve

Slechte zomerhater=goeie zomerlover. 2 keer negatief=positief,als ge dat als interviewer niet weet..

lieve - 24-07-’15 15:53
lieve

Ps: voel me nu ILS 2, zit in overdrive, besef het, zenne. Da gibise-geval heeft me kwaad gemaakt, niet slim in mijn kort-lontje-go-to-hell-zomer-periode!
Voor de rest zie ik ONS allemaal nog altijd even graag xxx

lieve - 24-07-’15 16:04
Smoke

En, is er nog meer iemand blij met de komende vooruitzichten? Ik wel in ieder geval. Morgen zeer onstuimig en nat, heerlijk vooruitzicht, lekker gezellig naar de Tour kijken (alpe ‘d huez he..) Daarna blijft het ook nog redelijk met tot zaterdag zo rond de 20 graden.
Veel weermannen/vrouwen weten echter nu al dat de zomer nog lang niet voorbij is en het ‘mooie’, (lees: het is alleen maar leuk als het 30 graden wordt toontje) gauw terug komt hoor! Met die vreselijke Piet Paulusma voorop, bah wat een betweter. Maar ja stel je ook eens voor dat we regen en wat lagere temperaturen langer dan 3 dagen zouden hebben, dat is echt nationale ramp he..

Smoke - 24-07-’15 16:11
Jozef 1965

Na een vrij aangenaam begin van de dag is het hier vies warm en deels zonnig.

Jozef 1965 - 24-07-’15 16:36
Marian

we lopen niet netjes mee met de kudde dus we moeten wat mankeren. Trouwens die gibisi is dat die ene met zn stichting met 3 directeuren en 1 psychiater? Durft hier gelijk niet meer te komen zeker?Had hij nou gedacht dat we zaten te wachten op een paar van die halleloeja psychiaters die ons in hun wijsheid gaan vertellen wat ons zielepietjes mankeert,en daar vast wel een mooi pilletje voor heeft?Of hebben we nu aangetoond dat we inderdaad met zn allen zo gek als een deur zijn :-)

Marian - 24-07-’15 16:37
lieve

Alles kits, Prozac, geniet van de Tour!

lieve - 24-07-’15 16:42
Marian

Vroeger werd dat “hokjesgeest” genoemd iedereen moet in een hokje te plaatsen zijn en anders mankeer je wat.En trouwens waarom die harvard psychoos, zijn er dan in nederland geen die er onderzoek naar doen, of hebben die allang geconstateerd dat het geen abnormaar iets is om niet van de warmte te houden.

Marian - 24-07-’15 16:46
Marian

Voorlopig wordt het heerlijk weer, een graadje of 20 of 21 de eerstkomende dagen,heerlijk

Marian - 24-07-’15 22:02
I love snow

We gaan een mooie periode tegemoet.
Ondertussen worden de dagen weer korter en neemt de tijd voor diepe ontspanning weer verder toe, omdat buiten eerder donker wordt en dus ook s’ avonds steeds minder prikkels van buiten op je af komen.

Ik ben een hoog sensitief persoon en kan zeer slecht tegen veel prikkels.

I love snow - 24-07-’15 22:08
Marian

Nou nou er wordt heftig weer verwacht morgen windkracht 9

Marian - 24-07-’15 23:02
Fratsje

Tijdens de zomermaanden heb ik in mijn slaapkamer altijd dubbele gordijnen hangen (naast de vitrage), totdat die lange felle licht-dagen weer voorbij zijn.
.
Ik krijg die muffe warme lucht ook mijn huis maar niet uit, want het doorluchtwerk wordt ‘s middags toch steeds teniet gedaan door de immer aanwezige zon. Ik word onderhand knettergek van die hardnekkige rotwarmte hier (ook al lucht ik de hele dag en avond), maar ook van het dag en nacht maar voor die ventilators moeten hangen.
BAH!

Fratsje - 25-07-’15 01:02
Jozef 1965

Hier in Limburg kan ik al genieten van aangename lucht .

Jozef 1965 - 25-07-’15 09:19
Franca

OHHHHHHHHH super weer voor mijn verjaardag. Mijn mooiste verjaardagskado. Alle deuren open en ik geniet met volle teugen.

Franca - 25-07-’15 11:23
Karina

Gefeliciteerd Franca. Dit weer is een cadeautje voor ons allemaal!! Frisse lucht!
Even de vooruitzichten bekeken en als het klopt kan de airco weer in de mottenballen. Prima weertje, rond de 20C.
En Fratsje, als je met windkracht 9 de warme lucht nog niet je huis uit gaat krijgen, dan weet ik het ook niet meer, hahaha.
Ik hoop dat iedereen gaat genieten van dit kleine herfst voorproefje. :)

Karina - 25-07-’15 11:30
mist

Ja zeker, vanochtend heerlijke wandeling gemaakt. Nu lekker binnen een boek lezen met koffie. Alleen hopen dat de bomen niet te veel schade gaan oplopen! Vanochtend helaas al een grote tak gesneuveld van onze boom.

mist - 25-07-’15 12:27
lieve

Gelukkige verjaardag, Franca! Geniet van je dag!

lieve - 25-07-’15 12:58
Fratsje

LOL
Mijn deur achter staat open, maar ik wacht toch nog even met ‘het tegen elkaar open zetten’, anders heb ik aan het eind van de dag mijn woning opnieuw ingericht. :-D :-P
.
Ik hoop alleen dat er niet nóg meer bomen sneuvelen voor mijn huis, want dan krijg ik te maken met nog meer warmtestress.

Fratsje - 25-07-’15 14:21
Fratsje

Ook van mij nog een prettige verjaardag toegewenst, Franca.

Fratsje - 25-07-’15 14:22
Marian

Gefeliciteerd Franca en wat aardig dat je je cadeau met ons wilt delen vandaag :-)

Marian - 25-07-’15 16:38
Dennis

Ik vond het vandaag heerlijk weer.

Veel wind en regen, was drijf nat, ik zit er niet mee.

Dennis - 25-07-’15 17:25
Jozef 1965

Gisteren , behalve de eerste uren van de dag , bleef hier de temperatuur onder de 16 ‘C , en dat was nog beter dan voorspeld.

Jozef 1965 - 26-07-’15 06:36
erica

Franca: Ook mijn felicitaties! Wat ben je een bofferd!! Ik was uiteraard buiten met de storm gister, maar op een gegeven moment wist ik niet meer thuis te komen. Moest me overal aan vastklampen om niet weg te waaien. Maar wat was het heftig-prachtig! En: 19 graden in huis nu! Komende week ziet er goed uit. We blazen juli de tent uit.

erica - 26-07-’15 14:11
lieve

Hitte is bij mij nu ook eindelijk weggeblazen. Alle ramen staan open (soms is het echt kil in huis) maar ik doe ze voor geen goud van de wereld dicht. Ik geniet zo van die frisse lucht, zucht…

lieve - 26-07-’15 14:47
Franca

Dank je allemaal voor mijn verjaardagswensen. Het was inderdaad een superdag gisteren heb genoten. Heb het nu 22 graden binnen. Had wat traantjes van geluk. Alleen wel moeilijk om aan te tonen dat mijn woning zo warm is als aanstaande donderdag de verhuurder op bezoek komt. Maar ik geniet volop. Dank je ook voor alle steun die ik hier heb ondervonden bij jullie.

Franca - 26-07-’15 16:04
Marian

Heb het koud en krijg zin in snert en warme chocomel,heerlijk.

Marian - 26-07-’15 16:12
Fratsje

Eindelijk even geen ventilator aan. Wat een rust. Heerlijk grijs regenachtig en koel nu. :-D Zo mag het blijven tot de echte herfst het stokje in september overneemt. (wens, wens)

Fratsje - 26-07-’15 17:03
Marian

Er wordt net met een grafstem aangekondigd dat het de eerstkomende dagen maar 18 C wordt.Grinnik.

Marian - 26-07-’15 17:03
Dennis

Nou ik vind dit eerlijk weer, mijn 2 poezen komt ook weer leven in.

Geen jankende kids die tot 3 uur in nacht lopen te janken, heerljk zeg

Dennis - 26-07-’15 19:53
Sophie

Hihi Marian :-D Leuk die “grafstem”. Genieten maar!

Sophie - 27-07-’15 11:05
Karina

Ja even genieten, want de temperaturen voor volgende week zijn naar boven bijgesteld, jammer genoeg. Gelukkig wordt het eerder donker, dat scheelt not iets. Het wordt niet zo heet als eerder deze maand, maar alles boven de 23 is te veel.
Nou ja, deze week is in ieder geval heerlijk, die hebben we vast binnen.

Karina - 27-07-’15 12:06
I love snow

Er brandt vooralsnog geen lampje bij mijn hittedetector(naam van mijn blog!).
Dus genieten deze dagen en niet naar volgende week kijken, te ver weg en we hebben al gezien dat de weersverwachtingen zelfs amper 3 dagen vooruit heel anders kan uitpakken. Zelfs 24 uur vooruit kan al anders uitpakken dan wat men gedacht had.

I love snow - 27-07-’15 12:11
Winterfan

Nu pas het artikel in Metro gelezen, totaal herkenbaar!
Ook ik draai vanaf de maand mei het geluid weg bij het weerbericht of houd mijn oren dicht.

Winterfan - 10-08-’15 22:34


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.