« Brrrrr... koude lucht… | Home | In de Metro »

Nationaal Hitteplan...

Maandag 29 Juni 2015 at 12:16 pm.

Het is dan zover... we staan aan het begin van de eerste hittegolf van 2015, na een verder okee voorjaar... Maar we gaan er dan nu ook wel vol in zeg! Niet alleen een eerste hittegolf, maar het hitteplan treed gelijk in werking. Waarschijnlijk 5 dagen hitte, waarvan 3 (of 4) dagen met meer dan 30 graden.

"In het Hitteplan staat nu beter aangegeven welke verantwoordelijkheden de verschillende organisaties hebben tijdens een periode van aanhoudende hitte."

Gelezen, maar ik mis nog 1 groep... weermannen(en -vrouwen). Ik vind dat zij verantwoordelijk zijn voor verantwoordelijk gedrag van zonaanbidders, want blijkbaar moeten we mensen waarschuwen dat 8 uur bakken op 30 graden niet gezond is. We mogen de medemens best helpen om gezond te blijven!

260 reacties

<span class='registered'>Bea</span>

Verantwoordelijk vind ik een te groot woord hoor… Natuurlijk moeten ze waarschuwen, maar mensen die 8 uren in de volle zon gaan liggen in 30 graden, hebben niet veel verstand.. Bedenk ook dat 30 graden de schaduwtemperatuur is. Dus vol in de zo’n kan het zomaar 50 graden zijn! Aan zee wat koeler, maar het weerkaatsende water werkt dan weer tegen.. Gewoon uit de zon blijven dus….

Bea - 29-06-’15 12:28
I love snow

Gisteravond leek het heel even op dat de verkoeling van de Noordzee de ergste hitte zouden verdrijven en dat we van temperaturen boven de 35 graden gespaard konden blijven, helaas is daar niets meer van terug te vinden in de huidige weerupdates.
Temperaturen van 37 graden staan letterlijk op de kaarten, dat wil zeggen dat het lokaal hoger uit kan pakken.
Ik zag dit al langer dan een week geleden eerder aankomen waarvan ik in eerste instantie werkelijk dacht dat er een grote fout in de weermodellen zat en al twee weken eerder had ik inmiddels geschreven over de “Spaanse pluim” en dat de qua luchtdrukverdelingen in Europa voor ons vreselijk eng uitzag.

I love snow - 29-06-’15 12:41
I love snow

En ook even een reactie op wat de beheerder bovenaan geschreven heeft:
Ik vind het ook jammer dat er onder de zomerliefhebbers een grote onwetendheid heerst wat de extreem hoge temperaturen met mensen kunnen doen. Sommige mensen roepen letterlijk dat we die 35 graden of meer maar lekker moeten vinden en dat we niet zo moeten zeiken, wat een makkelijk praten hebben die mensen zeg!

I love snow - 29-06-’15 12:50
I love snow

All-time hitterecord in Nederland dreigt verbroken te worden.
http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/we..

I love snow - 29-06-’15 13:04
Karina

Ik kwam even kijken hoe het er hier aan toe zou gaan met de hittegolf in aantocht. Misschien wat ondersteunende woorden of zo… maar nee. Nog meer horror voorbeelden van hoe erg het wel niet wordt.
Ik las van een paar van jullie al over paniekaanvallen, weet ik ook alles van. Als ik de stukjes van ILS lees krijg ik spontaan een paniekaanval, hyperventilatie en strakke nek spieren van de stress, en dat is niet overdreven.
Dus, om toch nog een beetje licht in de duisternis te brengen, voor 14 Juli staat 18C aangegeven. Even ogen dicht, focus op 18C, rustig via de buik ademhalen en ontspan. Nog een tip van mij: koop nog even snel een flesje Resque Remedie van Bach, te krijgen bij de drogist. Als je je paniekerig voelt of benauwd in de hitte, paar druppels in wat water of 4 druppeltjes onder de tong. Knap je binnen 10 seconden van op. Sterkte allemaal en laat je niet gek maken door horrorverhalen, daar wordt je nooit beter van.

Karina - 29-06-’15 13:42
Nap

Wat mij betreft mag er ook wel eens wat ander fotomateriaal gebruikt worden bij de ‘HITTEGOLF IN AANTOCHT’ juichartikelen dan steeds maar die diezelfde plaatjes van vrolijk lachende meisjes in zwemkleding die in de branding springen… Waarom niet ook eens wat aandacht voor die 99% van de mensen die NIET aan de kust zit en maar puffend en zwetend en afziend deze horrordagen door moeten zien te komen?

Nap - 29-06-’15 14:03
I love snow

Welkom terug Karina!
Ik zie je liever hier dan dat je weg gaat.

Nog een tip: Stop plastic flessen in de vriezen en zet deze tijdens de meest hete dagen voor de ventilator, dat werkt als een airco.
Zoiets heb ik nog niet eerder toegepast, maar dat ga ik aankomend periode zeker wel doen.

De opwarming van de Aarde maakt het alleen wel bijzonder moeilijk om niet met horrorverhalen te komen, de weermannen hebben het zelf ook constant over.
Er zijn in de 21ste eeuw vrijwel geen koude zomers te vinden, alleen in de 20ste eeuw.
En dat zegt dus heel veel!

Ik hoop van harte dat de rest van de julimaand volgens de meteorologisch normen “te koud” zal verlopen.

I love snow - 29-06-’15 14:03
I love snow

Aanvulling op vorig reactie: Natuurlijk wel plastic flessen vullen met water he!

I love snow - 29-06-’15 14:17
erica

Welkom terug Karima. En sterkte Ankie, en iedereen trouwens. Ik moet zoveel regelen en administreren en heb er nu al de puf niet meer voor. Wat een horror allemaal.

erica - 29-06-’15 14:48
wendy

dag allemaal— ik lees nog steeds dit forum bijna dagelijk maar heb al lang niets meer gepost. Is er nog iemand die zijn/haar verhaal gedaan heeft nav de oproep telegraaf? “Mag de zomer wat jou betreft worden overgeslagen? Mail ons!
“http://www.telegraaf.nl/e/24189896”“:http://www.telegraaf.nl/e/24189896” ? de link werd mij vorige week door een college doorgezet – zij weet hoe ik de hitte haat namelijk (zij ook niet zo hoor), en dat ik dat al jaren lang niet onder stoelen of banken eh… iets. Heb mjin verhaal iig gemaild… helaas nog niets van ze gehoord :-(
sterkte allemaal de komende dagen! Cheerswendy PS ik zit in hartje Maastricht

wendy - 29-06-’15 15:08
Karina

Goeie tip ILS, ik heb meteen een paar van die halve liter flesjes met water gevuld en in de vriezer gedaan.
Wat ik ook altijd doe is een natte theedoek in de vriezer en zo`n pitten ding voor pijnlijke spieren. Die is voor in de magnetron om te warmen, maar werkt ook tegen de hitte als je hem in de vriezer of koelkast legt. Dan kun je die ook in je nek of op je schouders leggen (of op je hoofd. Ziet er niet uit maar het is wel lekker). Alle kleine beetjes helpen.

Karina - 29-06-’15 15:25
I love snow

Zo is het Karina, alle beetjes helpen.
_____________________________________

Buienradar is de weg vast helemaal kwijt.
http://i.imgur.com/jxjqrSq.png
De allereerste 40-er in Nederlandse weersverwachting!

I love snow - 29-06-’15 16:12
lieve

Welcome back, Karina!
Goeie tip ILS, mijn vriezer is te klein om er mijn hoofdkussen in te steken maar een paar flessen water moet lukken :-)
In de bossen zal het de komende dagen ook veel koeler zijn.
Aan de kust zou ik nu voor geen geld ter wereld willen zitten ik kan al die heisa niet aan. In onze Ardennen daarentegen moet het nu zalig zijn.
Eigenlijk wens ik stiekem dat de airco’s in de tv-studio’s het een paar dagen begeven, gewoon om te zien of de weermannen -vrouwen dan nog zo opgewekt zullen blijven. Stout van mij, i know..

lieve - 29-06-’15 16:17
Add-tje

Ik ga morgen dat Rescue Remedy ook eens halen. Hopelijk ondersteunt het in m’n mindset “deze keer laat ik me niet opfokken en blijf ik rustig”.
Als ik naar m’n eigen situatie kijk… overdag in de auto of op m’n werk. ‘s Avonds ga ik heel de avond in een koud voetenbad zitten. En ‘s nachts de sproeier + ventilator. Ideaal is het niet, maar dit zou enigszins vol te houden moeten zijn…

Add-tje - 29-06-’15 19:17
Franca

Hoi Karina dank je wel voor je fijne tips. Zoals ik als vertelde vind ik het niet fijn om erover te praten. Maar wou hier op het forum er open en eerlijk over zijn dat ik in de hitte paniekaanvallen krijg. Ik schaam me er nog steeds voor om erover te praten. Ik wil niet dat anderen me een aansteller vinden. Ben blij dat ik me hier kan uiten en dat er begrip is. Ik zal een flesje rescue remedie ophalen. Mijn huisarts heeft me na een telefonisch gesprek ook iets kalmerends gegeven voor de komende dagen. Ook heel veel sterkte voor jou de komende tijd en natuurlijk voor iedereen hier op het forum. Samen komen we het door. En die 18 graden die hou ik vast in mijn hoofd.

Franca - 29-06-’15 19:39
Karina

Hi Franca, ik wil je toch nog even zeggen dat je je nooit hoeft te schamen voor paniekaanvallen! Ik weet dat veel mensen het niet begrijpen, maar ook heel veel wel. Dat zijn degenen die weten wat het is uit eigen ervaring om ze te hebben.
De Rescue Remedie die ik noemde werkt heel goed, maar ik heb ook wat sterkers achter de hand, voor het geval dat.
Wat ik ook ga doen is vanaf morgen niet meer naar de temperaturen kijken of luisteren, want daar wordt je ook niet beter van. Ik heb nu im mijn hoofd wat het gaat worden en that’s it. Anders ga ik mezelf zitten opfokken en dat maakt de kans op paniek alleen maar groter. Ik kijk zondag pas weer, om even te zien hoe warm het echt is geweest.
Winterbeelden kijken helpt ook trouwens. Ik heb er heel wat verzameld van Youtube, dus dat is ook nog een tip: sneeuw, ijs, winter landschappen…. heerlijk.

Karina - 29-06-’15 23:05
Ankie

Welkom terug Karina :)

Ik ben helaas ook bekend met paniekaanvallen niet alleen bij hitte maar het hele jaar door, ontspanningsoefeningen waarbij je op je ademhaling let helpen hier ook goed bij. Sterkte allemaal!

Ankie - 30-06-’15 02:07
Franca

Lieve Karina bedankt voor je reactie er rollen tranen over mijn wangen. Fijn dat je er begrip voor hebt. Ga ook niet meer kijken want het maakt me alleen maar banger. Ook Ankie veel sterkte. Het is hier in het zuiden al de hele week warm geweest en mijn appartement is het 25 graden. Dit weekend gaat dit oplopen naar 30 graden ook om in te slapen. Heb dan het gevoel dat ik een gevangene ben en nergens naar toe kan om te ontsnappen in de nacht word ik dan zwetend wakker. Fijn om hier te zijn. Mensen vinden je niet raar hier.

Franca - 30-06-’15 07:38
Karina

Ankie, ik heb ook het hele jaar door paniekaanvallen, maar in warm weer is het gewoon veel heftiger, want er is geen frisse lucht te vinden. Je hebt toch al het gevoel te stikken en als je dan ook de gedachte er bij krijgt dat er veel te weinig zuurstof in de lucht is… Voor degenen die het niet precies weten: je wordt angstig (soms weet je niet eens precies waarom) en dan ga je dieper ademen, meestal te hoog, op de borst. Gevolg is dat je nog angstiger wordt omdat je duizelig wordt en licht in je hoofd, gaat hyperventileren, benauwd… en voor je het weet zit je vol in de paniekaanval. Het kost je lichamelijk zo veel energie. Frisse lucht wil dan helpen, maar dat is er nou juist niet tijdens heet weer, dus je hangt eigenlijk 24-7 in de paniek.
Franca dat gevoel van gevangen zitten ken ik ook en dat maakt de kans op paniek nog groter. Ik probeer meestal het gebruik van een kalmeringsmiddel uit te stellen, want ik heb het niet op medicijnen, maar ik ga het me dit keer niet moeilijker maken dan het al is. Ik had nog het idee een fles Prosecco open te maken, maar of dat nou handig is, haha. Ik weet niet of dat een goeie combinatie is hoor! Het is wel een teken dat ik de hittegolf probeer te ontwijken!
Maar goed, flesjes water en natte doeken in de vriezer, voldoende water in de koelkast… Ik geloof niet dat ik nog meer kan doen.
Hebben jullie trouwens ook zo`n moeite met eten en misselijkheid in warmte? Ik krijg amper iets door mijn keel en probeer maar melk te drinken en vla en zo te eten… beetje vloeibare dingen. Ik krijg verder amper iets doorgeslikt.

Karina - 30-06-’15 12:22
Katarina

Ben hier al een tijdje niet meer geweest maar wat een hel gaan we tegemoet.. las dat de gevoelstemperatuur deze week kan oplopen tot 40 graden. Sterkte allemaal! x

Katarina - 30-06-’15 13:44
erica

Ik eet ook alleen nog maar fruit en rauwkost en drink veel water met zeezout. “s Avonds een beetje koude maaltijdsalade. Het is pas dinsdag en heb nu al af en toe koude rillingen en duizeligheid. De buikloop zal niet lang op zich laten wachten. Ik bel zo veel mogelijk af, mijn lijf geeft het anders op.
Paniekaanvallen heb ik niet, maar niemand hoeft zich hier voor te schamen. het is gewoon niet normaal wat er nu gebeurt.

erica - 30-06-’15 14:01
I love snow

Katarina, gevoelstemperatuur?
Letterlijk kans op 40-41 graden op de thermometer dacht ik.

Ik heb eerder al sterkte gewenst, maar ik doe het weer. Heel veel sterkte mensen. Dit zijn echt krankzinnige tijden.

I love snow - 30-06-’15 14:37
I love snow

Mensen die zo nodig naar stad Utrecht moeten voor de start Tour de France.
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1339584/..

“Het wordt zaterdag levensgevaarlijk heet. Weervrouw Margot Ribberink voorspelt dat de gevoelstemperatuur richting de 50 graden gaat tijdens de Tourstart. “En dat hebben we in Nederland nog nooit meegemaakt.”“

I love snow - 30-06-’15 14:53
Fratsje

Nou, daar word ik ook niet vrolijk van, ILS. En ik heb al bar-slecht geslapen.
Man, wat HAAT ik de zomer!! Ik vind ook helemaal niets leuk aan dit seizoen en dat gedrocht pikt ook steeds meer tijd af van de herfst en/of lentetijd. Blégh!

Fratsje - 30-06-’15 15:31
I love snow

Dat voelt aan als lopen in de oven.
Je bent niet de enige, steeds meer mensen zijn er klaar mee met de zomer.
En ik kan nou ook niet meer prettig ontspannende oefeningen doen s’ avonds of gewoon bezig zijn met het werken aan mijn conditie.

I love snow - 30-06-’15 15:42
Fratsje

PS

Morgen ook nog een afspraak met iemand (was eigenlijk voor vandaag gepland, dus ik ben niet blij met deze verandering), dus ik moet ook naar buiten met die stinkhitte.
Ik heb, naast duizeligheid en misselijkheid, ook last van paniekaanvallen. In de zomer zijn mijn depressies vaak het ergst.

Fratsje - 30-06-’15 15:43
Fratsje

Iedereen heel veel sterkte toegewenst tijdens deze horrordagen.

Fratsje - 30-06-’15 15:44
I love snow

Hittestress is NIET COOL!!!
http://rtvnoord.nl/opinie/artikel.asp?p=..

Wat een zeer goed artikel!

I love snow - 30-06-’15 16:13
misty

Op meer plekken zie je artikelen verschijnen. In het het zomernummer van Genoeg nr. 105 (blad voor bewuste consumenten, verkrijgbaar in grotere winkels op via website) staat een artikel over “hitte-eilanden” van H. van Veen. Het gaat erover dat op bepaalde plekken in de stad er “eilanden” ontstaan waar het zo een graad of 8 warmer kan worden dan de normale temperatuur in de stad. Dit komt door veel bebouwing en weinig groen. Het artikel is een oproep om hier meer aandacht aan te besteden. Het artikel is een bewerking van info die ook op hun website te lezen is: http://hitte-eilanden.nl.. Heel actueel!

Ik probeer t/m zondag het maar per uur uit te houden en niet meer naar de verwachtingen van zaterdag te kijken.

misty - 30-06-’15 16:58
Esther

Hallo allemaal, ik ben ook weer terug van weggeweest. Vorig jaar heb ik hier ook mijn hart lekker kunnen luchten zonder dat ik raar aangekeken wordt en voor aansteller wordt uitgemaakt. Het is mij tot nu toe nog reuze meegevallen met het weer. Ik had stiekem ook gehoopt dat het zo zou blijven, maar helaas is het ons niet gegund. Kijk ook totaal niet uit naar de komende dagen. Het leek erop dat het volgende week weer wat zou afkoelen, maar helaas gaan de temperaturen weer omhoog. Op het werk kregen we al tips wat we kunnen doen tegen de hitte. Tip 1: zorg voor voldoende nachtrust… Alsof ik kan slapen als het een sauna is in m’n slaapkamer. Begin nu al hoofdpijn te krijgen en futloos te voelen. Veel sterkte allemaal de komende dagen.

Esther - 30-06-’15 17:01
I love snow

Wat een zeer interessante site Misty!

Hitte-eilanden heet dat dus, want steden houden de warmte s’ nachts extreem goed vast wat de reden is waarom s’ nachts daar nauwelijks kan afkoelen en in de meest extreme gevallen kan het in de steden wel 8 graden warmer zijn dan wanneer je buiten de steden bevindt, dit blijkt vooral tijdens de hete dagen zo te zijn, als de zon overdag hele dagen op volle kracht geschenen heeft, verder zijn de nachten in de zomer ook nog eens zo kort waardoor er vooral in de steden maar weinig tijd is om echt goed af te koelen.

Het is een schande dat dit onderbelicht is gebleven en dat de bevolking hiervan niet op de hoogte is gebracht, als je weet dat dit een zeer belangrijke reden is waarom er tijdens de hittegolven van 2003 en 2006 veel doden zijn gevallen.

I love snow - 30-06-’15 18:23
Karina

Ik ben de terreur in de media wel zat nu hoor. Dat gezeur over 40C en nu weer 50C.. kom op zeg dat hebben ze in Saudie Arabië. Het is gek makerij. Tuurlijk wordt het hartstikke warm, maar het is niet voor het eerst. Ik kan me uit mijn jeugd ook een 38C herinneren en daar deed niemand moeilijk over. Het was gewoon heel warm, verder werd er niet over gepraat. Het lijkt nu wel of Isis deze kant op komt, daarom noem ik het terreur. Ik heb echt nergens een 40C op welke kaart dan ook zien staan. Het hoogste wat ik gezien heb is 35C. En dat het in een stad warmer voelt, ja duh, nogal logisch.

Karina - 30-06-’15 18:58
misty

Ik dacht al dat mensen het hier wel interessant zouden vinden. Ik kende het fenomeen wel maar deze benaming nog niet. Ik was aangenaam verrast dat het artikel in het zomernummer stond.

misty - 30-06-’15 19:02
I love snow

Mensen die menen goed tegen de hitte te kunnen en dat ze extreem hoge temperaturen in Nederland erg lekker vinden, zouden wel eens buiten de “hitte-eilanden” kunnen wonen, waardoor ze niet te heet hebben tijdens de tropische warmte?

Het zet mij toch aan het denken.

I love snow - 30-06-’15 19:20
lieve

ILS, nu efkes stoppen met de horrorverhalen, lieve schat, en overschakelen naar elkaar steun en tips geven ;-)

lieve - 30-06-’15 20:06
lieve

Heb geen zin meer in voorspellingen of hitte-eilanden. Ben nu al doodop en het ergste moet nog komen, dus…kijk allemaal naar de rechterkant van je scherm en droom!

lieve - 30-06-’15 20:17
I love snow

Ja, neem morgen maar een trein naar Schiphol en pak een vliegtuig richting Groenland, is in het begin even nog warm maar je eindbestemming is wel koud.
Zo goed Lieve? :)
We houden het hier wel gezellig, ook al verwerk ik mijn stress op een andere manier dan jullie.

I love snow - 30-06-’15 20:24
lieve

:-(
sorry

lieve - 30-06-’15 22:49
Marian

ILS Lieve heeft wel een punt.Heb vorige week al voorzichtig gemeld dat ik het liefst zo weinig mogelijk weerberichten informatie wil krijgen maar hier verplicht door meters gruwelvoorspellingtekst moet scrollen steeds.Ik probeer je teksten zo min mogelijk te lezen maar je aanwezigheid is zo erg aanwezig dat ik er gewoon niet omheen kan.Wordt nu al 2 weken hier overspoelt met de 40 C horror.Als je dit niet geschreven had waren we er pas een paar dagen geleden er achter gekomen dat het kutweer gaat worden voorlopig.En had het liever pas een paar dagen geleden geweten ipv 2 weken geleden.

Marian - 30-06-’15 23:01
antihittegolf de nachtbraker

“Hahahahaah !!!!! HAAHAHAHAHAHAH !!! HHAAHAHAHAHAHAHH !!! “Hier beneden al de hele avond, zó overdreven! Als het even regent loopt iedereen met een mamoetkop rond maar nu kunnen we de wereld aan …
Laat de vluchtelingen lekker op een rots zitten, als wij het maar naar ons zin hebben hier. schandalig !
Waar ik verder mepneigingen van kreeg een vrouw vorige week bij de ah die zei tegen haar kind “” het heeft al weer genoeg geregend heh?“toen had het net even wat gespetterd.
Spirituele personen spreken over Nieuwe Tijds Kinderen. Zijn dit dan die Nieuwe Tijds Kinderen: wij hebben en moeten zonnetje krijgen en laat de rest van de wereld lekker gaar soppen…
Ik ben wel eens bang voor wat het nog wordt in nederland als ik naar de toekomst kijk

antihittegolf de nachtbraker - 30-06-’15 23:15
Zomaar iemand

HAHA morgen is er smog in vooral het zuiden van het land. En overmorgen en de komende dagen in heel het land. Dat mensen maar is flink mogen leren dat een hittegolf NIET leuk is. Maar uitermate vervelend en GEVAARLIJK. Zal het bij die zomerliefhebbers flink inwrijven morgen en overmorgen. Of misschien beter gezegd hitteliefhebbers.

De zomer is best oké geloof het of niet als de temperatuur maar niet boven de 25 komt in ideale omstandigheden. En het na 21:00 gewoon afkoelt tot een graad of 10. Maarja dat is helaas niet zo dus tot zover..

FUCK YOU ZOMER!! en FUCK YOU hitte.

Het word tijd dat iedereen ter wereld een airco aanschaft misschien kunnen we dan zorgen voor een Global cooling haha.

Ik hoop dat de gevolgen beperkt zullen blijven van dit HAATweer en het liefst zonder doden doorkomen.

Zo dat is eruit, welterusten iedereen voor zover jullie kunnen slapen.

Samen komen we er wel doorheen!

Met vriendelijke ijskoude groeten.

Zomaar iemand - 30-06-’15 23:26
antihittegolf

Bij ons hangen de bomen bijna slap vanwege de extreme droogte. moet het nog 35 graden worden ….

antihittegolf - 30-06-’15 23:46
antihittegolf

maar hiep hiep hiep hiep hoi lange leve de hitte dat het maar lang lang lang nog mag komen.. ( is sarcastisch.) Niet sarcastisch is : mag het nog eens 1 van de 12 maanden regenen?

antihittegolf - 30-06-’15 23:47
lieve

Ik ga slapen.De gemoederen zijn nu al duidelijk verhit, we lopen allemaal op de toppen van ons tenen en het zal er de komende weken niet op beteren. Ik heb respect voor ieders mening, gezaag en verwijten naar elkaar zolang we op het einde van de rit nog altijd vrienden zijn.
Afkoelende grtjs

lieve - 01-07-’15 00:07
Dennis

@Marian je hebt inderdaad een punt, maar je hoeft zijn stukjes toch niet te lezen.
Ik sla ze altijd over, te lang teveel etc.

Kom mensen he gaat nog erger worden, je wordt er zo sloom van.
Maar er zijn nu zoveel mensen met dit probleem, we zijn niet de enige.

Hou moed, moet ik ook, ooit zal het ophouden.
Rustig aan doen.

Dennis - 01-07-’15 01:33
misty

Vanochtend vroeg even snel naar de winkel voor de hitte…dacht ik! Druk, iedereen had hetzelfde idee! In een lange rij voor de kassa op een woensdagochtend rond negen uur, gebeurd nooit!
Er waren gesprekjes tussen de klanten over het weer. Zeker drie mensen vonden dit weer ook niks. We zijn niet alleen, al voelt dat soms wel zo.
Sterkte!

misty - 01-07-’15 10:28
I love snow

Het is spijig dat ik hier over kom als een hittedetector, net zoiets als een leugendetector en de metaaldetector, zo kan ik ver van te voren zien aankomen of het heet gaat worden of niet en dat het ook nog uitkomt.

Vannacht goed geslapen, hopelijk is dat bij jullie ook zo. Naar mijn mening is de slaap zo beetje de enige die echt bepalend is of ik de komende dagen goed door ga komen of niet. Mocht het zo zijn dat ik aankomende vier dagen ondanks de hitte toch erin slaag goede nachtrust te krijgen, dan verklaar ik de huidige hittegolf al als overwonnen, zo belangrijk is slaap dus!

I love snow - 01-07-’15 10:36
I love snow

En over de eerdere verwachtingen betreft, ik wou dat ik het goed mis had en dat ik hier ernaast zat.

I love snow - 01-07-’15 10:37
I love snow

BRRRRRRRRRRRR!!! IJSKOUD nieuws!
En ook nog een nieuwe wetenschappelijke artikel van gisteren.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3143381/Europe-set-COLDER-Melting-sea-ice-weaken-Gulf-Stream-cause-temperatures-plummet.html
Warmt de Aarde echt op of kon de opwarming van de Aarde weleens het begin van de nieuwe ijstijd betekenen? Als de warme golfstroom inderdaad zwakker wordt en uiteindelijk helemaal stil komt te vallen, bereid je in de toekomst voor op de ijzige koude winters!

I love snow - 01-07-’15 10:58
Karina

ILS, waarom begin je niet een Eigen blog? Kun je hele grafieken maken en zo… zullen vast mensen in geïnteresseerd zijn, zonder dat wij er hier paniekaanvallen van hoeven te krijgen. Ideetje? :)
En ijzige koude winters klinkt heeeerlijk!!
Sterkte iedereen, laat je niet gek maken en hou het hoofd koel (letterlijk)

Karina - 01-07-’15 11:19
I love snow

Nou, dat is zeker geen slecht idee Karina.
En misschien dat ik hier later heel af en toe een link deel voor verwijzing naar mijn blog, zodat de geinteresseerden dat kunnen lezen zodra ze helemaal in goede stemming en geestelijk in goede conditie zijn.

Sterkte iedereen deze dagen!

I love snow - 01-07-’15 11:32
Karina

Ja precies, ILS, goed idee toch? Je bent er zo gepassioneerd over, dus dat wordt echt wel goed hoor. Alles over ijstijden zullen we sowieso met plezier lezen en voor degenen die toch de horror zomers willen volgen, kun je inderdaad een link delen. Is iedereen gelukkig. :)

Karina - 01-07-’15 11:46
I love snow

Ja, zekers!
IJskoude of positieve verhalen doe ik inderdaad gewoon hier :-)

I love snow - 01-07-’15 11:55
erica

Heb ook net m’n hittepit in de vriezer gedaan en de koelelementen liggen onder de ventilator. Was ook vroeg op pad voor de boodschappen, de rest van de dag binnen. Huishouden moet even wachten. Morgen minder geluk. verzorgingstehuis! Maar ik zet een plu op, doen ze in de tropen ook. En vanaf het station neem ik een taxi naar huis. Dit is nood.

erica - 01-07-’15 12:59
Marian

ILS inderdaad een heel goed plan om je eigen blog te beginnen.

Marian - 01-07-’15 13:38
Marian

Had gelukkig gisteren een vroegertje en kon toen nog me boodschappen doen en hoef vandaag en morgen alleen maar naar buiten om me was op te hangen en weer af te halen.En vrijdag zien we wel weer, zie de temp steeds veranderen op zeelandnet dus donderdagavond kijken is vroeg genoeg.Heb alles goed dicht en nu is het 23 C binnen in huis,tot nu toe vol te houden en anders gaat me airco aan.Wens iedereen veel sterkte voor nu en de komende dagen.

Marian - 01-07-’15 13:43
Anne

Om maar in te haken op de paniekaanvallen: ik heb afgelopen nacht ook mijn eerste oxazepam weer op voor deze zomer. Niet alleen de hitte in de slaapkamer, maar ook het idee dat het alleen nog maar erger wordt de aankomende dagen brengen mij spontaan in de hyperventilatie-modus. Nu moeten alleen m’n diertjes nog even doorkrijgen dat we niet naar buiten gaan overdag. Heb een koelmat, een parasol en een waterschelp speciaal voor de hond aangeschaft, maar als ik hem niet tegenhoud gaat hij gewoon nog in de palle zon liggen *zucht.

Anne - 01-07-’15 13:59
I love snow

Pas op voor sneeuw deze dagen!
http://www.nu.nl/opmerkelijk/4079530/dui..
Aldus de Duitse weerdienst!
Beetje lachen mag ook wel tijdens de hitte, want lachen is altijd gezond!

I love snow - 01-07-’15 14:21
misty

Ha, dat is een goeie. Humor kan veel ellende dragelijk maken!

misty - 01-07-’15 16:19
Franca

Had vandaag een paniekaanval op werk. Vannacht weinig geslapen om het uur op de toilet en vanochtend op mijn werk trok ik het niet meer. Schamen, deed maar net of ik flauw aan het vallen was, zodat ze het niet doorhadden. Het is de gedachte inderdaad van wat nog komen gaat. Probeer nu maar van dag tot dag te denken. Veel sterkte en veel liefs voor iedereen de komende dagen.

Franca - 01-07-’15 18:34
lieve

Fucking klote horror weer! Die rotzon is nu nog niet onder!

lieve - 01-07-’15 20:29
Zomaar iemand

Psst, zal ik jullie wat vertellen? Bijna niemand zit te wachten op een hittegolf. Dus eigelijk zijn hun de gestoorde! (niet dat wij dat allaaang al wisten maar toch)

Hoop dat de smog extra dik is morgen voor die hitteliefhebbers, dat ze het in een klap afleren.

Ik wou dat ik rijk was, dan had ik een luxueze verduisterde woonkamer (hoe noem je zoiets een suite of?) Met airco die zo hard kan koelen dat er (ff engels) Polarwind uitkomt. Climatecontrol en het allerverfijnste afvoersysteem om die hitte een trap onder zn hol te geven naar het helhok waar het vandaan kwam.

Oh en natuurlijk had ik jullie uitgenodigd. En een coolcentrum gemaakt waar alle hittehaters meer dan welkom zijn.

Zo ff einde fantasie.

Voor diegene die een mooie split-unit airco heb en in elke kamer een aircounit heeft hangen… You’re blessed, you’re fucking blessed.

Zomaar iemand - 01-07-’15 20:44
Fratsje

Ik ga dood hier. :-(

Fratsje - 01-07-’15 20:55
I love snow

Morgen naar tandarts en dan moet om 14:00 uur er zijn.

En om 13:15 uur moet ik al op de fiets want het is bijna driekwartier fietsen, leuk he :-/

I love snow - 01-07-’15 20:57
Anne

Is de zon onder, kunnen nóg de ramen niet open, omdat het buiten nog steeds 5 graden warmer is dan binnen *huil
Zegt er net iemand buiten “lekker toch, zo’n gratis sauna”…AARGH

Anne - 01-07-’15 21:25
Zomaar iemand

Mag de zon vandaag nog ondergaan aub? En niet pas na twaalven? Ik ga serieus een airco aanschaffen wanneer die weer op voorraad zijn. 32gr op een zolderkamer op dit tijdstip is niet te doen met slapen.

Zomaar iemand - 01-07-’15 22:02
add-tje

Goed nieuws: vannacht is voorlopig de nacht met hoogste temperaturen, vanaf vandaag zijn deze temperaturen (ook zaterdag) beter.
ik overleef voorlopig op: – een bak water waar ik de hele avond met m’n voeten in zit (aanrader!) – de mindset “fuck you zon” – een hoeveelheid alcohol waardoor de warmte me niet langer beheerst (het haalt in ieder geval de scherpste kantjes eraf)

Sterkte aan jullie allen!!! Ik denk aan jullie.

add-tje - 01-07-’15 23:01
I love snow

Na deze periode hebben we de hoogtepunt van de zomer denk ik al wel gehad, ook al is het nog maar begin juli.

We komen hier wel doorheen mensen!

I love snow - 01-07-’15 23:15
Ankie

Slapeloze nachten, hoop echt dat dit het ergste is en er niet nog een hittegolf komt in juli/augustus.

Ankie - 02-07-’15 02:04
I love snow

Mijn moed die ik gisteravond nog had zakt ook snel, want… afgelopen nacht zeer slecht geslapen!

I love snow - 02-07-’15 07:27
lieve

Binnen is het nu 26,6 buiten 23. Alle ramen staan open. Van zodra het buiten 26 is, gaat alles weer potdicht. Is nu echt kwestie van ieder graadje afkoeling te ‘vangen’ en vast te houden. Jongens, wat een ellende!
Sterkte en afkoelende groetjes aan iedereen!

lieve - 02-07-’15 07:30
lieve

Nog een tip voor wie thuis is: maak een t-shirt of topje kletsnat, daarna goed uitwringen en nat aandoen

lieve - 02-07-’15 07:40
I love snow

“Gemiddeld heeft het menselijk lichaam 2 a 3 weken nodig om aan hitte te wennen. Als het lichaam gewend raakt aan de warmte, zal het hart minder hard hoeven te werken.

http://wetenschap.infonu.nl/weer/116339-..

Geen wonder dus waarom we het nu ook zo erg zwaar hebben, het lichaam gebruikt al zijn energie om zich aan te kunnen passen aan de temperatuur en dat verklaard ook waarom we slecht slapen. Mensen die jaren in de tropen wonen hebben hier geen last van omdat hun lichaam daar volkomen op ingesteld is.

I love snow - 02-07-’15 08:15
Franca

Ohhh Ankie had precies hetzelfde laten we hopen dat we het dan hebben gehad na juli. Fratsje sterkte voel me overweldigd door dit alles. Ik blijf tegen mezelf zeggen dit gaat over, nog een paar dagen. Denk aan jullie allemaal.

Franca - 02-07-’15 09:54
Karina

Ik had gisteren, tot later in de middag, weinig last eigenlijk. Maar vanaf een uurtje of 3,4 begon ik het echt te voelen.
Met behulp van 1/4 Oxazepam toch goed geslapen in een slaapkamer van 28C, maar nu… ik werd vamorgen wakker en dacht: hoe kom ik in hemelsnaam deze dag door? Bonkende koppijn en de zon al vroeg weer brandend op mijn flat. Normaal is ie rond 10 uur uit mijn kamer, en wat al een paar keer gebeurd is de afgelopen week: net nadat ie uit mijn kamer verdwijnt na uren branden, komen er wolken voor!!! Kon dat niet ietsje eerder???? Agrrrrrrrrrrrrrrrr.
Vanwege die warme nacht is het in huis totaal niet afgekoeld. Mijn hoop is gevestigd op het bericht dat later vandaag er een bui kan vallen en het zo`n 25C zal zijn. Je moet nu al blij zijn met 25C! Belachelijk.
Ik hoop dat het morgen zoals beloofd iets minder heftig is, dan moeten we alleen zaterdag nog door zien te komen. Daarna is het wel weer te doen, in vergelijking dan want het blijft nog een paar dagen 26 of 27 graden. Maar goed, 27 is geen 35!!
Oh ik heb ook nog een tip: karton voor je ramen. Die vangen de hitte op en dat verschil voel je echt, zelfs met de gordijnen ook nog dicht. Als een grote kartonnen doos hebt, vouw hem uit en zet he stukken voor het raam.
Sterkte vandaag iedereen.

Karina - 02-07-’15 10:33
Karina

Nog even dit: met al die stukjes in de krant over het weer, heb ik eens goed reakties eronder zitten lezen. Het valt me op dat het merendeel van de mensen die reageren helemaal niet blij is met de warmte en, net als wij, hopen dat het heel snel over is. Dat vind ik nou vooruitgang, dat er steeds meer mensen zijn die gewoon zeggen dat ze dit waardeloos vinden. De meesten vinden 25C meer dan zat.

Karina - 02-07-’15 10:55
Anne

@Karina Grappig, ik zet al jaren dichtgevouwen verhuisdozen voor de ramen waar ik geen rolluiken heb (dat zijn er 8, ik heb het ‘getroffen’ met 11 ramen en dan de kleintjes niet meegerekend. “Lekker veel lichtinval!”, zei de mevrouw van de huurcorporatie…UGH…). En dan krijg ik via mijn familie te horen dat de buurt er zo over klaagt, dat het zo’n verpauperde aanblik geeft. Maar dat kan mij m’n reet roesten, want het verschil mét of zonder scheelt idd al snel een paar graden! Anders zit ik helemaal in een broeikas.

Anne - 02-07-’15 11:37
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Ik ben niet blij met deze hitte, maar red het nog aardig. Ik denk veel aan diegenen die het amper redden. Heel veel sterkte!

Jacqueline - 02-07-’15 12:09
Marian

Ik val met me neus in de boter vandaag,hier op walcheren temp 20-23 C en meer richting bergen op zoom 20-31 C.En dat is 70 km verderop,wat een verschil.Het is hier nu flink bewolkt en ik ga nu de tuin en het proberen wat meer richting jullie te blazen :-)

Marian - 02-07-’15 12:14
I love snow

Er zijn heel veel mensen die niet blij zijn met deze hitte en het aantal mensen die van mening zijn dat de zomer overgeslagen kan worden stijgt ook keihard!
Op mijn veel latere en oudere leeftijd ga ik in de zomers werkelijk voor bijna 3 volle maanden naar Ierland als dit in de toekomst steeds vaker gaat voorkomen, want Ierland is helemaal bevangen door koude zeewateren zodat de warme luchtaanvoer vanuit het zuiden niet extreem heet zou zijn. Dit weer wat wij nu hebben, kan niet en hoort niet bij Nederland dus er is zeker weten echt wel wat aan de hand dat dit in Nederland steeds vaker mogelijk is. Het is echt niet natuurlijk als mensen door de natuurkrachten slechte nachten moeten gaan krijgen omdat het in de zomer veel dagen tussen zitten die te heet zouden zijn, hoe dan ook is de mensheid het natuurlijke klimaat aan het vernielen.

I love snow - 02-07-’15 12:23
Karina

Marian wat een geluk heb jij zeg!! En nog iets harder blazen graag, haha.
Het is werkelijk vreselijk vandaag. Wel meer bewolking, maar of dat voor de temperatuur nou uitmaakt… zo te voelen niet.
Laat dit alsjeblieft gauw over zijn!

@Anne, zou me ook geen reet kunnen schelen wat de buren zeggen. Dan kijken ze de andere kant maar op! :)

Karina - 02-07-’15 12:46
I love snow

Op Marian zijn we allemaal stikjaloers!

I love snow - 02-07-’15 12:57
lieve

Bij mij beter dan gevreesd, meer bewolking dan zon en een lichte bries. Nog altijd te warm maar al een stuk beter dan gisteren. Zal ook proberen wat wolken naar jullie te blazen :-)

lieve - 02-07-’15 12:58
Franca

Eindhoven de heetste plek van Nederland. Momenteel 34 graden. Ik weet niet meer waar ik het moet zoeken. Over een half uur screen naar beneden en de zon op mijn zeer grote broeikasramen tot vanavond de zon ondergaat.

Franca - 02-07-’15 13:16
Fratsje

ILS, maak er maar een ‘dieptepunt’ van. Hopelijk keert deze Arabisch-warme gribus na zondag nooit meer terug!

Fratsje - 02-07-’15 13:33
Sara

Het is hier waar ik woon Noord-Limburg 38 graden nu. Vooruitzichten voor de komende 5 dagen zijn boven de 30 graden met ook zaterdag 38 graden. Walgelijk gewoon.

Sara - 02-07-’15 14:07
Karina

Ik had me helemaal opgesloten, zag 30C op de ventilator staan en dacht, maar weer even die pijp van de airco het raam uit. Ik doe het raam open en…. wow, wind! En niet zo`n hete föhn, maar relatief frisse wind. Lekker zeg! Dat is de beloofde zeewind. Wat een genot. Ik wist niet dat 28C koel kon aanvoelen. Hopelijk koelt het morgen ook voldoende af, in ieder geval in huis. Kunnen we even bijtanken voor de hel van zaterdag.

Karina - 02-07-’15 14:38
Franca

Heb moeite om mijn vriendin te accepteren nu. Zoek haar maar even niet op per tel of anders. Ze heeft geen begrip voor me dat ik nu echt overleven voor me is. Ze vindt het heerlijk, lekker buiten met een wijntje. Ik weet dat het door het weer komt ook. Maar ik haat haar nu even echt heel intens.

Franca - 02-07-’15 15:05
I love snow

Kwam zo straks van tandarts vandaan met de fiets.
En het eerste wat ik deed is schone kleren in de badkamer klaar leggen en onder de koude douche stappen, daarna schone kleren aan.

En wie dit weer echt heerlijk vindt, vind ik eigenlijk hartstikke egoistisch als ik het eerlijk ben, er gaan letterlijk veel meer mensen dood door dit weer!

I love snow - 02-07-’15 15:36
Hindrik van der Spoel

Ik heb me aangemeld voor het interview voor de METRO. Ik word zondag om 15.00 telefonisch geïnterviewd. Het is alweer een tijd geleden dat ik hiervoor het laatst een reactie heb achtergelaten. Misschien wel 2 jaar. Toch volg ik de site elke dag. Het is nu wel heel extreem. Dit heb ik volgens mij nog niet eerder meegemaakt. Ik vind het heel prettig dat ik eens de andere kant van de zomerhitte mag belichten. Het is niet alleen maar leuk, ik ervaar het als hels. Wat echter niet wil zeggen dat ik de hele dag binnen blijf of voor de ventilator zit. Ik ga gewoon naar buiten. Daar laat ik me door de hitte niet van weerhouden. Ik laat die hittegolf niet winnen!

Hindrik van der Spoel - 02-07-’15 15:57
Karina

Ik zou graag willen dat ik de hittegolf niet hoefde te laten winnen, maar zoals zo velen hier, ben ik er echt lichamelijk verzwakt door. En emotioneel ook trouwens, want ik heb een lontje zo kort, je ziet hem amper! En ik ben m`n coördinatie kwijt, laat vanalles uit mijn handen vallen, geheugen werkt ook niet goed…. kortom, het moet September worden.
@Hindrik veel plezier bij het interview!

Karina - 02-07-’15 16:10
Esther

Pff, vandaag 30C op het werk. In huis nu 25,5C. Veels te warm, maar ik heb nu gelukkig zonwering. Ik had gehoopt dat we aan het eind van de middag wat regen en onweer zouden krijgen, maar aan buienradar te zien trekt het ons weer voorbij

Esther - 02-07-’15 16:36
Fratsje

Hier begint het al te betrekken.
Ben benieuwd of ik echt ook op een onweertje getrakteerd word. Ik hoop het!

Fratsje - 02-07-’15 16:39
misty

Tot mijn verbazing valt het hier aan de kust vanmiddag reuze mee, het is nu ongeveer 23 graden en de zon is achter (sluier) bewolking verdwenen. Heel anders dan de voorspelling gisteren. Morgen lijkt het hier ook heel redelijk te zijn met 23 graden. En zaterdag, ach hopelijk hebben ze het net zo mis als vanmiddag!
Sterkte voor de mensen meer land inwaards!

misty - 02-07-’15 16:42
Fratje

Sterkte aan iedereen, vooral aan degenen die het helaas met alleen de zon moeten doen.

Fratje - 02-07-’15 16:48
Hindrik van der Spoel

Dankjewel Karina. Iedereen hier sterkte gewenst de komende dagen. Net nog even buiten gefietst. Het waaide best lekker, alleen jammer dat het een warme wind was.

Hindrik van der Spoel - 02-07-’15 18:36
I love snow

Vandaag was het zelfs nog heter dan in zomer 2006 toen ik op schoolreis was waarbij we door de weilanden moesten fietsen & lopen in de horrorhitte.
Gelukkig heeft de zeewind de ergste hitte al verdreven.

I love snow - 02-07-’15 20:43
lieve

Mijn lontje wordt met de minuut korter. Mijn dochter weet altijd hoe ze mama moet manipuleren om haar zinnetje te krijgen maar tijdens een hittegolf is ze precies onzichtbaar. Ze weet dat dit mijn persoonlijke hel is en iedere vraag of elk geklaag op me werkt als een rode lap op een stier. Mensen geloven je niet, denken dat je overdrijft tot ze je daadwerkelijk meemaken om dan te zeggen: sorry, ik wist niet dat je er zoveel last mee hebt. Maar zoals hier recent eerder is gezegd: de zomerlovers vinden dit nu ook niet fijn en beginnen, hopelijk, te beseffen wat het voor ons betekent.
En opnieuw afkoelende groetjes aan iedereen.

lieve - 02-07-’15 21:23
Karina

Er hangt hier nu een donkere lucht en het heeft al wat geonweerd. Het is buiten nu wel lekker, maar in huis… dat is voorlopig nog niks. Ik ga morgen toch proberen het zo koel mogelijk te maken, vóór zaterdag.
Ik zat trouwens op buienradar te kijken volgens mij werkt daar een fantast of iemand die de gevoelstemperatuur neerzet. Er staat bij zaterdag op zo veel plaatsen 40C, dat is echt onzin. Ze willen het zo graag dat ze het maar opschrijven. Voor mijn plaats staat voor zaterdag bij de één 31C, een andere zegt 34C.. in ieder geval de hoogste is 36C. Nergens 40. Ik heb een paar andere plaatsen in Nederland ook geprobeerd met dezelfde uitkomst. Het komt op mij over als stemmingmakerij of drama queen gedrag. Alsof 36C niet erg genoeg is zeg!

Karina - 02-07-’15 21:33
Esther

Ahh, hier bij mij nu een flinke plensbui. Heerlijk… Hopelijk wordt die rot hitte een beetje verdreven.

Esther - 02-07-’15 21:59
Zomaar iemand

Het is hier nu heerlijk aan het plensen. Ik had dit vanmiddag echt niet verwacht, ben er erg blij mee. Bedankt! wie er dan ook over gaat.

Dit is echt een goede boost voor ons allen die dit nu ervaren om de hete haatzaterdag door te komen. Hopelijk is dat het laatste haatweer voorlopig want dit soort haatweer als gister wil ik niet achter elkaar zien graag.

Mocht er nog een hittegolf gepland staan, doe dit dan aub eind Augustus ofzo dan is het niet meer zo lang licht!

Sterkte voor iedereen die nu geen enkel buitje heeft kunnen meepakken. Hou vol je wordt hier alleen maar sterker van.

Zomaar iemand - 02-07-’15 22:12
Marian

Ik volg het weer op zeelandnet en daar wordt het zaterdag 28 C,niet echt prettig maar te overleven.Als mensen het plan hebben om zaterdag naar zeeland te komen, kom dan heel vroeg anders sta je 6 uur in de file te stomen.

Marian - 02-07-’15 22:45
Franca

Zag dat ook bij buienradar Karina. Ik denk dat ze echt niet sporen. Ze vinden het fijn om angst te zaaien denk ik. Vandaag nog iemand die het nodig vond om me te vertellen dat hij aan het genieten was. Heb gevraagd of hij mijn vriendschap waardeert. Ik word moe van die zieke morbide lui die een beetje opschepperig zitten te doen dat ze het heerlijk vinden. Hele dag met die kop in de zon zetten en niks in de schaduw. Kijken of ze het nog steeds leuk hebben. Sommige “vrienden” kun je missen als kiespijn. Bah heb echt een kort lontje en heb zo’n hekel aan die rotlui. “Kan me niet heet genoeg worden” Flikker dan op naar Oman of zo maar laat ons met rust. Zo dat is er uit, ga nu slapen in mijn broeikast

Franca - 02-07-’15 23:01
Sara

Wat een verschillen in heel nl, hier in Limburg was het vandaag 38 graden en word het zaterdag waarschijnlijk 36 graden Verder geen onweer of regen hier :(

Sara - 03-07-’15 01:59
lieve

Persoonlijk maak ik me het meest zorgen over deze namiddag en komende nacht met een min temperatuur van 23C en dit pas om 6u.
Voor morgen hoop ik dat het koudefront er al van in de namiddag aankomt.
Nu staan al mijn ramen open en zit ik te genieten van een koele bries.
Straks weer alles dicht om de komende 24u weer in mijn bunker te leven. KUTWEER!!!
Sterkte en afkoeling aan iedereen!

lieve - 03-07-’15 08:44
I love snow

In mijn kamer was het 28 graden en daarmee warmer dan de nacht ervoor, het wou absoluut niet afkoelen, desondanks beter geslapen dan de nacht ervoor, maar goed geslapen zou ik niet noemen.
Vandaag wordt het hier in het noorden “maar” 25 graden verwacht en het is al heel wat dat je daar blij mee moet zijn, zoals Karina eerder ook al zei.

Gelukkig voor mij wordt het morgen hier in het noorden ook “maar” 30 graden en is daarmee dus 5 graden naar beneden bijgesteld dan eerst, de verkoeling van zeewind speelt hierbij een belangrijke rol en deze koelte zal morgen later in de middag steeds meer over de grote delen van het land verspreiden, wellicht gebeurt dat al eerder dan gistermiddag omdat ook de atmosfeer hier in Nederland de warmte absoluut niet langer meer kan verdragen, er ontstaat dan ook zeer onstabiele lucht en kans op onweer, regen, hagel en windstoten is groot.

I love snow - 03-07-’15 08:49
I love snow

Veel sterkte iedereen hier, vooral diegenen die in de warmste delen van het land wonen.

I love snow - 03-07-’15 08:51
Karina

ILS, ik hoop op die zeewind, want ook hier 28C in de slaapkamer vanacht en het is totaal niet afgekoeld in huis, ondanks dat de ventilatoren de hele nacht voluit hebben gestaan.
Er was een bewolkte ochtend beloofd, nou daar was ie al weer vroeg hoor, die klere zon, en geen wind!
Ik kan niet wachten op die hagel en windstoten, lekkerrrrrrrrrrrr.
Morgen ook nog even door en dan wordt het zo langzamerhand beter. Ik hoop echt dat dit de enige hittegolf van 2015 was!
En die weer terroristen van Buienradar, daar kijk ik niet meer naar!!

Karina - 03-07-’15 09:26
I love snow

Ja, het blijkt gewoon weer een zonovergoten dag te zijn, zucht!

I love snow - 03-07-’15 10:09
Fratsje

[Moppermodus aan]

Nou, het onweer trok dus niet bij mij over. Op 1 of 2 vage flitsen, onweersbuien in de verte en een armoedig regenbuitje na, was het weer niks. En inderdaad, nu weer de zo-veel-ste rottige zonovergoten dag. :-(

Ik kan zomerliefhebbers die meteen lopen te zaniken als het een keertje bewolkt en geen 23 graden of hoger is, of als er (een steeds zeldzamer voorkomend) buitje valt, soms weleens de nek omdraaien. Helemaal als jij voor ‘zeur’ wordt uitgemaakt als je zegt dat je je beroerd voelt door dit weer. Maar ook door de opgefokte rotsfeer die er op straat heerst. Pffff.
Van mij mag de zomer bij het vuilnis gezet worden!

[Moppermodus uit]

Fratsje - 03-07-’15 14:45
<span class='registered'>oktoberkind</span>

Eindelijk ontdek ik een site met lotgenoten. Ben 62 jaar en “verafschuw” al mijn hele leven de zomer.Pffff… en dan moet je genieten zeggen ze. Genieten waarvan in hemelsnaam??

oktoberkind - 03-07-’15 14:51
erica

Hier in de randstad gisteravond ook geen spatje regen, geen wind, wel bewolkt. Het viel weer in het oosten. Daar veel onweer en hagel. Hagel? Ik weet niet meer hoe dat er uit ziet. Hendrik: Succes zondag! Het was vanmorgen afgekoeld in huis van 26 naar 24 graden, maar helaas, het is alweer 26 graden. Ik kan het nog redden met de plavond ventilator, de grondventilator en de koelelementen en m’n kussen in de vriezer. Maar ik doe dan ook verder bijna niets. Nog niet de airco gebruikt, maar of ik dat morgen ga redden? Vandaag afspraken afgezegd en voor morgen ook. M’n lichaam trekt het niet meer. Ik voel me steeds zieker worden. Sterkte allemaal.

erica - 03-07-’15 15:06
I love snow

Het is echt noodweer.
Dat is wat ik op te zeggen wat deze dagen betreft.

I love snow - 03-07-’15 15:42
Sophie

Nou, hier in Rotterdam ook niks gehad hoor. Drie zielige druppeltjes. Welkom Oktoberkind! :) Je bent zeker de enige niet, dat zie je hier wel! Vreselijk momenteel. En morgen moet ik naar een feest…:( Ik wil niet eens meer weten hoe heet het wordt. Sterkte allemaal!

Sophie - 03-07-’15 16:15
Sophie

Nou ja, de boel is weer doorgestreept zie ik. Zal wel iets verkeerd hebben gedaan. Dat krijg je met dat ellendige weer…

Sophie - 03-07-’15 16:16
Marian

Welkom Oktoberkind.Vandaag was het weer goed te doen, heb gewoon verschrikkelijk veel mazzel met deze dagen want ik denk dat walcheren het koelste plekje van nederland is op dit moment.Lekker een fris windje aan de kust.Heb gisteravond wel een uurtje de airco aangehad op me slaapkamer,want ik moet en zal onder de dekens slapen, stom he.

Marian - 03-07-’15 16:51
I love snow

Daar waar Marian woont is in de zomer sowieso de koelste plek van Nederland, anders kan je onmogelijk zoveel geluk hebben.

I love snow - 03-07-’15 17:04
Karina

Het valt waar ik woon wel mee wat buiten temperatuur betreft, al werd het toch 29C, maar het is binnen zo afschuwelijk heet. Mijn katten weten ook van ellende niet meer waar ze moeten gaan liggen.
Het viel me op dat de temperaturen voor morgen iets zijn bijgesteld voor het westelijk deel van het land. Het wordt hier, als het klopt, “maar” 30C, terwijl er eerst 35 stond. Ik hoop voor degenen die naar de Tour gaan in Utrecht, dat het inderdaad iets minder erg zal zijn dan voorspeld.
En Oktoberkind, ook een hartelijk welkom van mij. Was het maar vast Oktober… ( diepe zucht)

Karina - 03-07-’15 17:34
Jozef 1965

Hier 32 ‘C , volop zon en
drukkend warm ; en dat is niet beter dan gisteren rond deze tijd.

Jozef 1965 - 03-07-’15 17:57
Fratsje

Niet te harden dit!! Kan wel janken.
Oktoberkind, welkom en sterkte.

Fratsje - 03-07-’15 18:46
lieve

Welkom, Oktoberkind.
Hier ook nog 32C en volop zon. Heb het volkomen gehad met dit kutweer!

lieve - 03-07-’15 19:59
Hindrik van der Spoel

Dank je, Erica. Vanmiddag is er alvast een foto van mij gemaakt met een opgestoken middelvinger naar de thermostaat. Welkom Oktoberkind. Iedereen sterkte gewenst morgen.

Hindrik van der Spoel - 03-07-’15 21:19
I love snow

Kamertemperatuur nu lager dan gisteravond, het staat op 26,5 graden, toch kan dat gauw oplopen naar 27 of zelfs dichtbij 28 graden zodra je raam dicht doet(en ik woon aan de drukke weg), dus moet ik komende uren ramen maar ook deuren openhouden zodat het misschien wel onder 26 graden uit kan komen, ik ga pas tussen 1 of 2 naar bed.

I love snow - 03-07-’15 22:53
Karina

Huis koelen heeft amper zin en bovendien lukt het ook niet echt. Nee, dat wordt echt pas zondag of maandag.
Ik heb uit nieuwsgierigheid nog een keertje Buienradar gekeken en in de 5 daagse grafiek staat voor mijn woonplaats 35C voor zaterdag, maar als je dan per uur bekijkt, komt ie niet verder dan 32C. Gevalletje zonnesteek misschien? Eergisteren stond er nog 40 graden. Iemand daar kan de teleurstelling niet aan dat het toch “maar” een graadje of 30 wordt. Sterkte iedereen morgen, vooral als je de deur uit moet. Nog heel even doorbijten, dan is het voorbij.

Karina - 03-07-’15 23:22
Franca

Het is in mijn appartement 28 graden momenteel om in te slapen verschrikkelijk. Daarom lig ik nog niet in bed te warm. Morgen nog een verschrikkelijke dag. Hier vandaag in Zuid-Oosten erg heet geworden. Het voelt ook klam op de huid. Heb even gehuild vanavond moest eruit. Ik las net op teletekst dat we deze hittegolven in Europa veel vaker gaan krijgen hebben wetenschappers nu ontdekt. He hoef je mij niet te vertellen dat het nu al jaarlijks kassa is. Dat ik het gevoel heb die periode in een hel te leven. Als ik klaar ben met werken wil ik weg, naar een koeler klimaat. Wil niet mijn oma dagen slijten in een broeikas. Sterkte morgen allemaal.

Franca - 03-07-’15 23:44
I love snow

Mijn lieve God, je woont in zuidoosten van het land, veel sterkte Franca!
Als de hittegolven vaker gaan voorkomen zoals die wetenschappers denken, dan zal Ierland of andere koele zomerse klimaat mijn toekomstige land wel zijn. Ik ben nog jong en behoor niet tot de meest kwetsbare groep wat de tropische hitte betreft, maar als ik op veel oudere leeftijd ben dan moet ik toch maken dat ik gauw weg kom van huidige Sauna-Nederland die hard op weg is achter het zomerklimaat van Zuid-Europa aan te gaan.

I love snow - 03-07-’15 23:53
Ankie

Slapen lukt me gewoon niet, gisteren ook al nauwelijks geslapen. Hou veel vocht vast vooral mijn enkels, zwanger zijn en deze hittegolf is echt teveel, heb het helemaal gehad :( Morgen weer een ***dag, sterkte allemaal.

Ankie - 04-07-’15 02:59
Karina

Geen felle zon tot nu toe, maar sluierbewolking. Ik weet niet of het voor de temperatuur iets gaat uitmaken, waarschijnlijk niet, maar het scheelt wel dat ie niet staat te branden op het raam.
Net als velen hier kon ik ook weer amper slapen. Het is de combinatie waar je zo kapot aan gaat: hitte, te weinig slaap en veel te lange dagen.
Ik zou die “meer hittegolven” nog wel kunnen tolereren, als er elke winter op z`n minst een maand sneeuw en ijs tegenover stond, maar dat gebeurt dus niet! Ik wil wel een deal maken met moeder natuur: elke 3 jaar een hittegolf, dan ook elke 3 jaar een Elftedentocht.
Veel sterkte iedereen, vooral in het zuiden van het land………..zucht. Vanaf morgen morgen wordt het al beter, hou je daar maar aan vast.

Karina - 04-07-’15 07:19
Karina

Okee, te vroeg gejuigd. De zon kwam toch nog en het beetje verkoeling wat in huis was is al weer weg. Wat een nutteloos gedoe zeg. Het is al weer stikheet. Gatver!

Karina - 04-07-’15 08:51
tineque

Overleven, helaas niet op Nova Zembla maar in Amsterdam (hotspot). Gestolde lucht, levende nachtmerrie. Sterkte iedereen!

tineque - 04-07-’15 09:43
Jozef 1965

In Midden-België (Ukkel bij Brussel) was het de warmste nacht sinds het begin van de metingen : minimum 24,5 ‘C.

Jozef 1965 - 04-07-’15 10:26
I love snow

In Nederland ook een nieuwe record wat de warmste nacht betreft en dat was in zuidoosten van het land, in Maastricht werd het s’ nachts niet kouder dan 24,7 graden, maar hier in het noordoosten pakte de nachttemperaturen behoorlijk lager(17 graden) uit dan de rest van het land, waardoor ik gisteren mijn slaapkamer tot 24,9 heb weten af te koelen. Daarna ging ik slapen en konden ramen weer dicht want met een drukke weg buiten houd je ook wakker als je ramen open houdt, daarna liep de temperatuur weer langzaam op tot alweer 27 graden vanochtend, maar bij slapengaan was het duidelijk koeler en dat heeft ervoor gezorgd dat ik toch vrij goed geslapen heb. Het is treurig dat lang niet iedereen zo’n koele nacht hebben mogen genieten als in Groningen afgelopen nacht.

Vandaag zal het plaatsje De Bilt in Utrecht de 30 graden halen, als dat gebeurt, dan hebben we officieel een landelijke hittegolf, maar deze hittegolf zou wel een van de meest zwaarste uit de hele geschiedenis zijn, omdat we in Nederland meerdere malen met temperaturen boven de 35 graden gehad hebben en ook vandaag is dat mogelijk, iets wat in heleboel hittegolven niet voorkwam en dat zegt heel veel over de huidige periode.

I love snow - 04-07-’15 10:41
Franca

Lieve Ankie heb zo met je te doen. Wat zul je je naar voelen nu. Ik denk aan je. Probeer toch zoveel mogelijk te rusten. Alle slaap die je pakt is meegenomen. Heel veel sterkte. Ja “I love snow” hier in het Zuid Oosten is nu al precies 10 dagen 30 graden of er boven. Ik weet niet meer waar ik het moet zoeken. Hoef nu niet te werken en zit dagen opgesloten op mijn appartement met mijn zoon. We komen niet buiten. Ik begreep dat het uiterste puntje van Bretagne Frankrijk ook heel koel is. En Ierland is natuurlijk altijd een optie met name de westkust. Sterkte iedereen vandaag. Ik laat me maar gaan, als ik moet huilen dan doe ik dat maar. Dat is slaaptekort, kort lontje en misschien wel hittestress. De schaamte is nu voorbij. Denk aan jullie allemaal vandaag. Veel liefs Franca.

Franca - 04-07-’15 10:48
lieve

In Oost-Vlaanderen is het volledig aan het overtrekken, JOEPIE!!!!!!!! Moed houden, we zijn bijna door de zure appel heen! Zal wat richting Ned blazen! I am happy, o so happy..
Vele, vele, vele afkoelende groetjes!!

lieve - 04-07-’15 12:51
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Hoi allemaal, ik krijg ondertussen ook hoofdpijn en een droge keel. Smog zeggen ze. :-( Vanochtend op tijd mijn verplichtingen vervuld en nu rustig binnen blijven. Ik heb enorm te doen met de mensen die meer in het binnenland wonen. Heel veel sterkte en moge er toch snel verkoeling komen!

Jacqueline - 04-07-’15 12:55
Franca

A.U.B. verkoeling hou het niet meer vol. Heb last van paniekaanvallen van de warmte en mijn lichaam heeft bultjes van de warmte. Laat het A.U.B. geen 36 graden worden vandaag in Zuid Oost Nederland. Ik ben zo moe zo moe maar kan niet slapen. Ik word er ook bang van wil even ergens naartoe om af te koelen. Denk dat ik dan onmiddellijk in slaap val

Franca - 04-07-’15 13:04
I love snow

Het is buiten boven de 30 graden, maar wel erg weinig zon en dat maakt al heel erg veel uit. De afwezigheid van zon maakt de tropische temperaturen in de schaduw draaglijker en ook warmt mijn kamer niet meer zo op.

I love snow - 04-07-’15 13:08
I love snow

Ik heb medelijden met mensen die in het zuidoosten van Nederland wonen en het vreselijk zwaar te verduren hebben :-(

I love snow - 04-07-’15 13:13
Karina

Franca, ga met je voeten in een bak koud water zitten, rustig ademen en slokjes water nemen (met rescue remedie als je het hebt) Handen op je buik zodat de ademhaling goed laag zit. Dat zou moeten helpen. :)

Karina - 04-07-’15 14:13
Franca

Ohhh dank je Karina ga het proberen. Zeg tegen mezelf blijf rustig, blijf rustig. Iemand in het Westen is er al regen in zicht ? Is het al bewolkt ?

Franca - 04-07-’15 14:16
lieve

Te vlug victorie gekraaid, verdomme!

lieve - 04-07-’15 14:25
lieve

Franca, probeer ook een nat topje aan te doen, geen koele douche nemen want als je eruit komt zal het dubbel zo erg voelen. Voeten nat houden is idd het beste. Als je denkt te hyperventileren probeer dan je adem zo lang mogelijk in te houden en rustig uit te ademen, ademen in een plastic zak wordt nu door dokters afgeraden. Tracht jezelf ook af te leiden met iets dat je graag doet, wel iets rustigs natuurlijk…tv, boek, kruiswoordraadsel, naaien, tekenen enz
We zijn er hier voor jou, meid

lieve - 04-07-’15 14:35
I love snow

Na een bewolkte ochtend tot 1 uur s’ middags begon de zon veel meer te schijnen, damn it!

I love snow - 04-07-’15 14:36
lieve

ps: je haar nat maken en koude doekjes op je polsen geeft ook verkoeling

lieve - 04-07-’15 14:45
Esther

Ik was vanochtend vroeg wakker, dus meteen de boel lekker open gezet en m’n huis kunnen afkoelen tot 25,5. Nu is de temperatuur al weer opgelopen tot 26,5 ondanks dat ik zonwering heb. Ik ben alleen vanochtend vroeg buiten geweest om boodschappen te doen en toen was het nog wel lekker met een windje erbij. Ik wil niet eens weten hoe warm het nu buiten is. Het echte nadeel vind ik dat het in huis ook zo warm wordt. Voel me al de hele dag warm, bezweet en plakkerig. En behoorlijk futloos. En dan lees je in het nieuws dat de hittegolf nu echt een feit is met uitroeptekens erachter. Ik persoonlijk zie niet wat er positief is aan een hittegolf. Bleh…piepzomer. Waarom kan het niet gewoon 22C zijn, de temp. wat normaal is rond deze tijd van het jaar.

Esther - 04-07-’15 15:15
Franca

Dank je Lieve. Dat voel ik ook dat er hier echt mensen voor me zijn. Meeste zeggen toch tegen me “ja het is niet anders”. Helpt me niet. Wat woorden van mededogen wel.

Franca - 04-07-’15 15:24
Karina

Ik had ook mijn huis gekoeld vanmorgen vroeg, maar het is nu al weer 30C in huis. Dus ik had me de moeite kunnen besparen. Maar goed, ik heb afleiding door naar de Tour te kijken en dan gaat de dag wel weer voorbij.
En nog even dit: als je hyperventileert moet je nooit in een plastic zakje ademen, dat is helemaal niet goed. Hooguit papier, als je echt niet anders hebt, maar nooit plastic. Je kan dan beter met je handen een kommetje vormen en daar in ademen. Er zijn trouwens handige dingetjes voor, zoals bv “Hyperfree” die heb ik zelf al jaren. Werkt heel goed. Door de nanier waarop je erin ademt, gaat je ademhaling vanzelf dieper en langzamer en zakt de hyper aanval.
Anyway, er komen wolken aan en al voel ik het nu nog niet aan de temperatuur, hopelijk scheelt het wel zodat in ieder geval de avond en nacht minder heet zullen zijn. Ik wil ook wel weer eens slapen.

Karina - 04-07-’15 15:30
I love snow

Deze dag is heter uitgepakt dan wat ik gedacht had, ik dacht dat de zeewind al heel snel verkoeling zou brengen en dan bedoel ik ook landinwaarts.

Maar nog steeds 32 graden hier. De zeewind is kennelijk toch veel meer uitgebleven dan wat men verwacht had, alleen mensen in de westelijke kustprovincies profiteren van zwakke zeewind.

Echt een teleurstelling deze dag.

I love snow - 04-07-’15 15:56
Marian

Op het koele walcheren is het nu ook flink warm maar gelukkig vol te houden,vanmorgen was het benauwd en waaide het bijna niet en nu waait het stevig en er komen soms ook flinke wolken voorbij,dus kom maar op met die regen en onweer en las dat ze voor woensdag 20C afgeven,kijk daar wordt je nu blij van.

Marian - 04-07-’15 16:40
lieve

Efkes een hart onder de riem steken: we zijn bezig aan de laatste uren van de laatste dag van hopelijk de eerste en laatste hittegolf voor jaren!

lieve - 04-07-’15 17:23
Fratsje

Ik hoop dat de afkoeling morgen ook ECHT begint. Kan er niet meer tegen. Ben die hitte en die rotzon spuug en spuugzat!!!

Fratsje - 04-07-’15 17:32
I love snow

Afkoeling zou vandaag al plaatsvinden had ik begrepen ondanks dat het eerst wel heel heet zou worden.
Maar die afkoeling is nu gewoon een dag uitgesteld, letterlijk!

I love snow - 04-07-’15 18:25
Karina

Het was een heel stukje warmer dan verwacht vandaag. Ik viel even in slaap vanmiddag en de ventilator (van de airco) stond op 31C. Ik wist niet eens dat ie zo hoog kon! Echt niet te harden zeg. Ik hoop inderdaad dat het voorlopig geen 30C of hoger wordt. Het was hier toch 33C en geen 30 zoals gezegd. En het duurt dagen voor je al die hitte je huis uit hebt. Echt klote is dit!

Karina - 04-07-’15 18:46
I love snow

Hier ook 30 graden in het huis!

I love snow - 04-07-’15 18:55
Franca

Morgen wordt het weer 30 graden in Zuid Oost. Maandag 25 graden en dinsdag weer 30 graden. Daar is waar ik nou altijd zo voor vrees dat je met een dooie mus blij gemaakt bent. Volgende week hier in Zuid Oost ook weer 28 graden. Er zijn geen gematigde zomers meer. Moet zo nog twee maanden afzien, en dat maakt me zo moedeloos. Ook wat Karina zegt duurt heel lang voordat de hitte eruit is. In mijn hoi hoi hiep super geisoleerde appartement wel een hele week en dan warmt het toch weer op. Het voelt als vechten tegen de bierkaai. Geloof dat ik hier echt depressief van ben.

Franca - 04-07-’15 19:15
Karina

Franca, mijn apartement is alles behalve goed geïsoleerd, dus in de zomer komt de hete lucht naar binnen en in de winter de koude. Dus in de zomer is het niet koel te krijgen en de winter niet warm. Het is zelfs een keer gebeurd dat het buiten en binnen sneeuwde, haha. In de winter vind het niet zo erg, want de kou zit me niet dwars, maar nu…. het is gewoon smerig warm.
Hopelijk komt er toch nog een bui vanacht en een beetje afkoeling.
Mijn katten lopen ook maar te miauwen, die weten ook niet meer waar ze het zoeken moeten. Eentje heeft in de wastafel geslapen in de badkamer. Dat is een koele ondergrond. Slim beestje.

Karina - 04-07-’15 19:35
Bredanaar

Eindelijk koelt het wat af hier en aangezien het buiten koeler is dan binnen: alle ramen opengezet.
Jammer dan: op dat moment steekt iemand z’n kolengestookte barbecue aan. Een van de twee kinderkamers stinkt echt vreselijk naar de rook.
BBQ is oke met de juiste mensen, maar in vredesnaam koop een electrische of een op gas. Stinkt aanzienlijk minder.
Temperatuur in huis loopt nu alweer op.

Bredanaar - 04-07-’15 19:46
Nicolle

Bah ekstreem votsweer :-(

Nicolle - 04-07-’15 22:45
I love snow

Kamertemperatuur vanmiddag was wel 30 graden, maar nu 25,6 graden en ik laat de koelte van buiten nog lekker anderhalf uur naar binnen trekken voordat ik naar bed ga, dan maar wat later naar bed maar dan krijg ik wel een beter nachtrust voor terug.

I love snow - 05-07-’15 00:48
Dennis

Hier gaat de temperatuur traag dalen.

Verhuizen naar een koud land is geen optie, moet je geld hebben en jong zijn met econische belangen.

Airco aanschaffen kan wel, maar moet je woning wel geisoleerd zijn.
Anders krijg je een enorome stroom rekening.

Mijn buren hebben een enorme slurf uit het raam hangen, maar dat vreet stroom.

Er zijn nu wel nieuwe ventilators zonder geluid, maar zal ook wel veel kosten.

Geloof me er komt nog meer aan dinsdag weer 30 graden, en de zomer is nog aan het begin.

In nieuwe woningen wordt airco ingebouwd, hebben wij niks aan.

Dennis - 05-07-’15 02:54
Jozef 1965

Voorspelling bij http://www.weeronline.nl voor morgen voor Dublin : wolken, regen, weinig zon , 18 ‘C en “2 “ als weercijfer.

Jozef 1965 - 05-07-’15 07:21
I love snow

Voor slapen gaan was mijn kamer 24,3 graden(gistermiddag was zelfs 30), bij het wakker worden was het gewoon 27,6 graden. Ik slaap met ramen dicht vanwege verkeerslawaai buiten. Ik heb matig geslapen, niet echt slecht maar ook niet goed, maar ik ben er wel hartstikke klaar mee met de hitte. Het huis zelf is tijdens de zeer warme dagen net een verwarming, warmte komt van vier muren vandaan, zo oververhit is het huis dankzij afgelopen dagen.

Sterkte vandaag!
Het zal vandaag weer een moeilijke dag zijn en dan met name vooral diegenen die in het zuiden en oosten wonen.

I love snow - 05-07-’15 08:34
Esther

Als ik de app van Weeronline moet geloven, wordt het donderdag bij mij 18C. Fingers crossed :-). Kan het hopelijk weer een beetje afkoelen in huis, nu 27C…

Esther - 05-07-’15 09:15
Nap

Gisteren was echt vreselijk, heb de hele dag met de hele boel potdicht binnen gezeten, de Tour en Wimbledon gekeken terwijl ik mezelf door een krat bier heen werkte. Dat laatste was dan wel weer leuk. Na 20:00 koelde het eindelijk wat af (hadden we in de middag al op gerekend) en ben ik nog even naar buiten gegaan. Gelukkig dat het vannacht goed afkoelde, nu staat alles tegen elkaar open en het is redelijk te harden in huis. Laat dat onweer maar komen.

Nap - 05-07-’15 10:03
Jozef 1965

Ik denk dat het in de zomer in Ierland nog beter dan in Noorwegen is. Als de grafieken bij http://www.woweer.nl kloppen, hadden ze in de zomer 2014 in Dublin nooit warmer dan 24 ‘C ; in juli 2013 dan wel ongeveer 10 dagen met temp. rond de 25 ‘C , maar ook dan nooit warmer dan 26 ‘C. En gisteren avond heb ik bij mij in huis gehad, zoals vele van jullie, 30 ‘C , bijna 31 ‘C zelfs.

Jozef 1965 - 05-07-’15 10:22
Nap

Tja, Ierland… misschien fijn klimaat, lekkere whiskey en goed bier maar ik zou er voor geen goud willen wonen. Daar hebben ze weer hele andere problemen…

Nap - 05-07-’15 10:27
Karina

Ik zie het ook staan, bij woensdag en donderdag 19 en 20C. Er komen nog wel wat 27ers ook deze maand, zo te zien, maar na de afgelopen week vind ik dat niet zo erg meer. Zo lang er geen 30C or meer is, prijs ik me al gelukkig. Deze week overleven was het doel, en dat is gelukt, maar je moet niet vragen hoe. Nu is het een kwestie van het huis proberen te koelen en dat duurt ook een paar dagen.
Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben doodmoe. Die strijd tegen de hitte heeft me alle energie gekost. Ik ben er helemaal klaar mee!!

Karina - 05-07-’15 10:35
tineque

27’C, nu hier in huis, gister 30. Om 8 uur rondje Vondelpark, af en toe een zweempje koele lucht, zelfs de honden waren niet vooruit te branden. Wachten op de regen, nu.

tineque - 05-07-’15 10:40
lieve

Einde hitteplan=start huishoudelijk rampenplan!
4 dagen half bewusteloos ‘kamperen’ op mijn appartement heeft zo zijn sporen nagelaten, euhm ;-)

lieve - 05-07-’15 11:08
Jozef 1965

Zelf in de Noorse hoofdstad Oslo kunnen ze ook last van hittegolfen hebben , zoals in de periode rond de 1 juli 2009 , toen waren er 11 dagen op rij met max temp. tussen 27 ‘C en 33 ‘C. En zo iets hebben ze in Ierland volgens mij niet. En verder hoop ik dat de voorspelde minimum voor de komende nacht voor Limburg , 14 ‘C , zal ook uitkomen.

Jozef 1965 - 05-07-’15 12:23
Franca

Zelfde hier Karina, compleet afgemat en moe gestreden. Mijn moeder was hier net, ze riep ik vertrek sorry niet vol te houden in het appartement. Het houdt hitte vast. Duurt dagen voordat het afgekoeld is. Misschien niet alleen Ierland maar ook Brest in Bretagne Frankrijk is een prachtige plek. Het is het puntje dat eruit steekt heel ver het einde van Frankrijk zeg maar. Door de Atlantische oceaan altijd fris. Quimper een stad daar had deze week maximaal 20 graden met een straffe wind. Dat lijkt me wel wat.

Franca - 05-07-’15 12:56
I love snow

Ik kan niet wachten totdat het avond is, de nachttemperaturen gaan hier richting de 14 graden toe.
Maar ik denk dat je met onvoorstelbare sterke zonkracht van afgelopen dagen in combinatie met hitte wel even minimaal drie dagen bezig bent met je huis obsessief afkoelen, voordat het weer nornaal is.
Deze periode wat wij gehad hebben, is ongeveer even extreem als augustus van horrorzomer 2003 maar dan met nog sterkere julizon.

I love snow - 05-07-’15 13:12
I love snow

Nee, sterker nog, deze hitteperiode is zelfs nog extremer dan de zomer 2003, want de temperatuur kwam zelfs nog iets hoger uit dan toen.

I love snow - 05-07-’15 13:14
Zomaar iemand

Zo de hittegolf is zo goed als achter de rug. Er komen nog wel wat haatdagen aan zo te zien, maar gelukkig is de haat verspreid over de week.

Ik hoop dat we deze maand geen temp meer zien van 30+. En nachttemp graag onder 20 aub.

Zomaar iemand - 05-07-’15 13:38
Jozef 1965

Franca, Brest of Quimper in Bretagne is ook veel beter dan de zomerse toestanden die we de laatste jaren moeten hier meemaken.

Jozef 1965 - 05-07-’15 13:55
lieve

Hier volledig bewolkt en hevige wind. Temperatuur in huis zakt zienderogen en tegen 18u zou het buiten afgekoeld zijn tot 19C.
Wat een verschil!

lieve - 05-07-’15 14:16
Franca

Het is weer 30 graden hier met zon. Geen regen te zien en nog steeds oosten wind. Geloof er niet meer in dat het nog afkoelen gaat vandaag.

Franca - 05-07-’15 14:35
erica

Zit al voor de derde dag op rij binnen. En vandaag zou het koeler zijn, maar je merkt het natuurlijk niet. Temp was gisteravond 27,5 in huis, vanmorgen 25,0. Maar het steeg alweer snel naar 26,5. Ik ben ook zo slap als maar kan. alleen maar lezen en puzzelen, je wordt lamgelegd. Hier nu ook donker en wat wind. Maar als ik de buienradar bekijk, gaat het van zuidwest naar noordoost, en meestal wordt Leiden geschampt en overgeslagen. En weer het woord: hagel. Pffft! Eerst zien. En over honden en katten: ze kunnen alleen hun zweet kwijt via bek en kussentjes onder de poten. Ik deed altijd wat ijs in het drinkwater en een washandje met ijs even over de tenen halen. En even een natte koude doek over de vacht halen. Als het vocht dan verdampt, koelt de huid ook af. Het wordt nog donkerder. Zou het…???

erica - 05-07-’15 14:49
Fratsje

Ben net uit bed en ik zie dat het hier eindelijk eens bewolkt is. Wat een opluchting! Ik probeer nu mijn woning door te luchten, zo goed en zo kwaad als het gaat. Nu maar hopen dat die vreselijke pokkezon volledig wegblijft de komende dagen en dat het eens flink gaat regenen!
Ik hoop zo dat de afkoeling echt gaat komen en doorzetten. Geen (sub)tropische teleurstellingen meer a.u.b.
PS
Het begint nu zonet ook te waaien en het wordt donkerder. :-)

Fratsje - 05-07-’15 15:03
Karina

De storm komt eraan hoor Erica. De Tour de France kwam hier net langs en ze zijn amper weg en het gaat toch hard waaien! Ik waaide uit mijn vel!!! Laten we hopen dat dit de echte afkoeling is. :)

Karina - 05-07-’15 15:04
Esther

Bij mij net een flinke plensbui en een heerlijk verkoelend windje :-D

Esther - 05-07-’15 15:54
I love snow

In Groningen is het nog niet zo ver, te ver oostelijk nog en de wind komt nog steeds uit het oosten, daarom nog steeds 25 graden en geen mogelijk om het huis af te koelen.
Dat kon over anderhalf uur wel een ander verhaal zijn, als ik naar de temperatuurkaart van Nederland kijk met veel koelere temperaturen van de zee die zich oostwaarts verspreiden.

I love snow - 05-07-’15 16:31
Jozef 1965

Als in Rotterdam is de temperatuur deze namiddag van 27 ‘C naar 18 ‘C gezakt, zal het misschien op andere plaatsen ook lukken . .

Jozef 1965 - 05-07-’15 16:47
Marian

In zeeland geven ze woensdag en donderdag 19 C af.Vanmiddag een paar flinke buien gehad en nu wordt het tijd om een vestje aan te trekken, zo afgekoelt.Mijn huis is ook niet goed geisoleerd maar de warmte is al een eind weg uit de kamer alleen nog niet boven,maar is op te lossen door de airco een uurtje te laten draaien, ik lig de hele winter met een dekentje op de bank s avonds om energie te besparen maar dat geld niet voor de airco,draaien met dat ding.Er trekken flinke buien over het land en het is afhankelijk waar je woont nu of er afkoeling komt of niet.

Marian - 05-07-’15 16:56
Zomaar iemand

Het regent waait en onweert hier nu lekker. De temperatuur is al gezakt naar 18gr, hopelijk zakt het nog wat meer. Lets beat the heat! Een mooi moment om het huis even af te laten koelen naar wat betere waarden.

Zomaar iemand - 05-07-’15 17:13
Sara

Noord-Limburg nog geen onweer en regen wel een harde wind en een beetje afgekoeld. In huis nog wel 26 graden. Woensdag en donderdag word het hier 21 graden, zin in! Even bijkomen want daarna gaan de temperaturen weer flink omhoog.

Sara - 05-07-’15 17:32
I love snow

Buien hebben hier bereikt en het regent even heel hard, de grens tussen koude zeelucht en tropische lucht bevindt zich precies hier!

I love snow - 05-07-’15 17:34
Franca

Nog steeds volop zon op dit moment. De trut geeft zich niet gewonnen.

Franca - 05-07-’15 17:38
Smoke

HOERA! Voor hoelang het duurt weet ik niet maar de hitte is eindelijk verdreven. 18,3 graden nu en een heerlijke koele westenwind! Nu nog de warmte uit huis zien te krijgen. Hopelijk valt komende dinsdag nog mee want dat de media enorm kan overdrijven is afgelopen tijd wel weer gebleken. Het was inderdaad bloedheet, en helaas zijn records gebroken, maar die 40 graden is bij lange na niet gehaald. Als ik mag geloven (maar niet heus) tot groot verdriet van zo’n beetje heel Nederland..

Smoke - 05-07-’15 17:49
Hindrik van der Spoel

Gelukkig eindelijk wat afkoeling. De temperatuur is geduikeld van 28 naar 26.5, dat is sinds vrijdag niet meer voorgekomen. Ik heb het interview inmiddels gehad en onder andere gezegd dat er wel eens begrip mag komen voor mensen die niet staan te springen bij een hittegolf.

Hindrik van der Spoel - 05-07-’15 18:22
Nap

Ondanks gematigde voorspellingen hier toch weer die vermaledijde 30 graden aangetikt en de beloofde buien bleven uit. Toen, oh wonder, eindelijk de omslag aan het begin van de avond – wind, koelere lucht en alles tegen elkaar open gezet om de ergste hitte uit het huis te verdrijven. En toen viel er toch nog een buitje, al was het niet veel – maar inmiddels was de ergste hitte al weg. Wat een verschil.

Ik ben helemaal kapot nu. Afgelopen dagen zoveel mogelijk geprobeerd de routine vast te houden, aantal uitjes en festiviteiten in de open lucht gehad die ik niet kon of wilde vermijden en ik heb veel alcohol gedronken om mezelf in slaap te hameren iedere avond. Dat breekt me nu wel op merk ik. Maar ik ben niet ontevreden, want het lijkt erop dat het er, op een dagje hier of daar na, voorlopig weer even opzit. Zometeen een heerlijke frisse douche en SLAPEN.

Nap - 05-07-’15 19:11
Karina

Franca, je bedoelt de lul, de zon is mannelijk. ;)
Nu de ergste hitte voorbij is, kreeg ik toch nog een paniekaanval vanmiddag! Vreselijk. Ik krijg het meestal als de stressvolle situatie voorbij is, en niet tijdens. Nu dus ook. Gelukkig kon ik later in de wind gaan staan op mijn balkon, maar.. was wel even heftig. Het was lang geleden dat ik er eentje had.
Hopelijk gaat het nu beter met het weer, dan gaat het met ons ook beter.

Karina - 05-07-’15 19:35
I love snow

En de maan is vrouwelijk!
Laat die maar boven de hemel verschijnen, dan kan het alsmaar verder afkoelen.

I love snow - 05-07-’15 19:45
Fratsje

Ik heb er echt de pest in nu.
In de middag heeft het hier heerlijk geregend en geonweerd, ik had alles tegen elkaar opengezet, kreeg mijn huis weer op een fatsoenlijke 20 graden en nu staat die rotzon wéér onafgebroken aan de hemel mijn huis te frituren. GRRRRR het is alweer een sauna hier.
Die zon komt me mijn strot uit!
X_X

Sterkte aan degenen die helemaal niks dan alleen zon hebben gehad. Dan mag ik eigenlijk nog niet zo klagen.

Fratsje - 05-07-’15 20:18
Ankie

Sterkte Karina vervelend die paniekaanvallen mij is het gelukkig dit keer nog bespaard gebleven. Het is nu 25 graden in huis hoop dat het nog wat gaat afkoelen en ik vanavond eindelijk eens slaap.

Ankie - 05-07-’15 20:58
Karina

Dank je Ankie, gelukkig duurde het niet zo lang, half uurtje of zo.
We hebben hier geen regen gehad, maar de wind is heerlijk fris en slaapkamer is nu 22C. Normaal is dat veel te warm, maar vergeleken met de bijna 30C van de afgelopen nachten is het heerlijk.
De vooruitzichten zien er redelijk uit. Laten we hopen dat dit het ergste deel van de zomer was, dan ligt het tenminste achter ons. Welterusten allemaal.

Karina - 05-07-’15 23:06
I love snow

Godzijdank wonen we niet in Duitsland.
http://www.nu.nl/buitenland/4082355/duit..

I love snow - 06-07-’15 00:11
Antihittegolf

Hey Frats
Ik ben er zo één ! Gister de hele dag naar de lucht gestaard en wat denk je NA|TUURijk GEEN REGENBUI !!! HET BLIJFT LEKKER HITSIG EN ZONNIG, EVEN WAT WIND EN DAT WAS HETGELUKKIG MAAR VOOR DE ZONNEMENSJES: STEL JE VOOR HET EENS LEKKER EEN WEEK REGENT !!!!!!!!!!!!!! stel je voor ! nee regen mag niet meer, en bewolking niet, alleen zonnetje, dat krijgen we ook hoor, en dan hebben we TOCH nog te zeiken het TE WARM was vorige week; TJA DAT WOUDEN WE TOCH OOK IN NEDERLAND ??????????????!!!!!!!!!

Antihittegolf - 06-07-’15 09:40
I love snow

Ik heb afgelopen nacht zeer goed geslapen dankzij de afkoeling. Mijn kamer was 24 graden en werd niet warmer dan 26 graden toen ik wakker werd, dat was afgelopen dagen anders geweest.
Ik hoop dat de batterijen van andere mensen hier ook snel zullen opladen, zodat we toch op z’n minst tegen kleine stootje kunnen mocht er een dag komen die te warm is, want dat hou je toch in de zomer, maar niet zoals de afgelopen extreme periode toen je zelfs s’ nachts absoluut niet de gelegenheid had om je batterij op te laden. Het is vooral de slaap die bepalend is hoe we de zomer doormaken, als deze ons ontnomen wordt doordat er meerdere nachten achter elkaar veel te warm zijn, dan pas gaat het echt fout en dan is zelfs een klein stootje al teveel voor ons.

I love snow - 06-07-’15 10:25
antihittegolf

gelukkig valt het voor de zonnemensjes ook een dagje tegen, bewolking en zonnetje, in plaats van stralend zonneweer… heerlijk !!!!!!!

antihittegolf - 06-07-’15 10:36
Esther

Heerlijk weer vandaag. Lekker verfrissend windje. Huisje kan weer een beetje afkoelen. Gelukkig is het ook niet zo benauwd meer in m’n slaapkamer. De vooruitzichten zien er voor ons ook wel redelijk gunstig uit. Maar ja, maar niet te hard van stapel lopen, want niets is zo veranderlijk als het weer.

Esther - 06-07-’15 17:54
Hindrik van der Spoel

Vandaag was het toch een stuk aangenamer dan de voorgaande dagen. Morgen nog even doorbijten en dan kunnen we weer even op adem komen. Het interview is trouwens te lezen op http://www.metronieuws.nl

Hindrik van der Spoel - 06-07-’15 18:50
Franca

Helaas ging de koele vlieger voor mij niet op. Toch nog erg warm geworden in Zuid Oost Nederland. Vanochtend voor werk alles open gezet tegen elkaar zakte het naar 23 graden. Kom ik thuis van werk en wat denk je gewoon weer 28 graden in het appartement. Om te stikken gewoon. Wordt er zo moedeloos van. Wat een tering appartement heb ik. Komt er zo’n wijfie vanochtend binnen “ik heb het toch wel koud nu” Ik had het niet meer werd er zo agressief van dat ik even ergens anders naar toe moest lopen. Stoom kwam uit mijn oren. Wijfie heeft thuis een zwembad, en nee geen plastic met bomen rondom haar huis. GRRRRRRRRRRRRRRR.

Franca - 06-07-’15 19:24
Bredanaar

Het was zeker een stuk beter dan de afgelopen dagen, maar ik had niet verwacht dat het nu (half 8 ‘s avonds) nog 26 graden zou zijn buiten.
Nog even morgen afzien en dan genieten

De nachten zijn vanaf morgen ook een heel stuk koeler, dat vooruitzicht geeft erg veel rust.
De ventilator voelt nu ook een stuk koeler, dadelijk ook nog eens met m’n voeten in een teil water, heerlijk

Bredanaar - 06-07-’15 19:45
I love snow

De dagen zijn ook zo verschrikkelijk lang, er is voor de zon ontzettend veel gelegenheid om de buitentemperatuur op te warmen, zelfs na 8 uur s’ avonds nog. Zelfs met meerdere koele nachten ben je er nog niet wat het afkoelen van je huis betreft, omdat de nachten in juli gewoon te kort zijn.

We moeten af van deze maand. Augustus is ook net zo warme maand maar iets minder sterke zonkracht en de nachten iets langer, toch juich ik het pas als het eind augustus is.

I love snow - 06-07-’15 19:56
misty

Hindrik,
wat goed dat je medewerking eraan heb verleend, zou ik niet durven. Een leuk stukje, kort en bondig in “metrostijl”!
Ik moest lachen om je blunder met het weer in Amerika.

misty - 06-07-’15 20:13
Hindrik van der Spoel

Dankje voor het compliment Misty. Ja, als ik nog een keer naar Amerika ga doe ik dat wel in de herfst of winter.

Hindrik van der Spoel - 06-07-’15 22:20
Fratsje

Leuk stukje Hindrik, en erg herkenbaar natuurlijk.

Over ‘het afkoelen van je woning’ gesproken.
Dat is ook een opgave. Hebben de hele ochtend en middag de balkondeuren hier tegen elkaar opengestaan en is de temperatuur weer teruggebracht naar een redelijk uithoudbare 22 °C, warmt die rotzon ‘s avonds gewoon de boel weer op en hangt de vieze lauwe lucht van 25 °C en hoger gewoon weer in huis. De gordijnen dichthouden helpt ook niet veel. :-(
Als het eindelijk echt gaat afkoelen, duurt het ook een aantal dagen voordat die zomerhitte weer uit de muren getrokken is.

Fratsje - 06-07-’15 22:23
Hindrik van der Spoel

Inderdaad Fratsje, het duurt dagen voor de warmte weer uit je huis is. Dat komt er nog eens bij. Collateral damage! Bij mij staat alles nog open tot tegen middernacht.

Hindrik van der Spoel - 06-07-’15 22:43
Fratsje

Zucht, heb nog steeds last van mijn purschuimhersenen zie ik. Mijn kriebels hierboven lijken erg op mijn vorige post.
Kortom: Heerlijk “helder” herhaaldelijk. :-P

Fratsje - 06-07-’15 22:43
Fratsje

Hindrik, hier ook. Plus ik leef vooral ‘s nachts.

Fratsje - 06-07-’15 22:45
Karina

@Hindrik, leuk stukje, ik heb het net zitten lezen. En inderdaad herkenbaar, al gaat het bij mij nog wel wat verder, in de zin van dat ik echt ziek word van de hitte. Zoals meerdere mensen hier op de site dat hebben.
Vandaag precies nog 8 weken naar 1 September en de komende 2 dagen wordt het 18C. Eindelijk eens wat goed nieuws in deze k** zomer!! Ik ben er zo klaar mee, bah!
Geniet hier maar even van, heerlijk sneeuw!
https://www.youtube.com/watch?v=VkHWN8mFx3k

Karina - 07-07-’15 09:50
Antihittegolf met denkbare regen

\Heerlijk hoor die ware regenbuien die ze hadden beloofd : zaterdag, zondag en dinsdag !
Wat valt er vandaag : mini mini miniscule druppels regen.. niet om bang van te worden … bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!! en grrrrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Het is maar het beste de regen denkbaar wordt hierin het midden van het land en als ik straks thuis komt een keikoude douche en dan maar indenken dit de regen was, dat heb ik zondag ook gedaan.
de kleren plakken weer aan mijn lijf, ik zou er bijna een miljoen voor over hebben weer eens na al die benauwde kleffende periodes eens lekker zeiknat te worden.\
Van de zonnemensen in hun korte broekjes en slippertjes krijg ik ook stoom uit mn oren ……….

blehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh wanneer houdt op?

Antihittegolf met denkbare regen - 07-07-’15 14:03
antihittegolf slot

hierin zeist valt weer lekker tussen de 0.00 mm en 0.01 mm2.. KNAPT EEN MENS VAN OP !!! en: WANNEER ZONNETJE ?????????????? ( is sarcastisch)

antihittegolf slot - 07-07-’15 14:05
erica

Zondagnamiddag heeft het een half uurtje geregend, van half 5 tot 5 uur. het werd donker, het waaide en het koelde 2 graden af. En dan ben je alweer blij, van 26 naar 24. Normaal krijg ik bij 22 al de zenuwen. Ik heb gerommel gehoord, maar hier is geen onweer overgetrokken. En hagel? haha…
EN om 17.00 stond de zon er alweer onder een staalblauwe lucht. Pffft..Vandaag gelukkig bewolkt en 2 dagen koel weer. Maar na vrijdag? Maar ik neem het van dag tot dag. En nu even Hindrik lezen.

erica - 07-07-’15 14:05
Karina

Ik heb hier helemaal geen regen gezien. Het ging zondag wel hard waaien, maar geen druppel gevallen.
Ik baal trouwens wel als een stekker: was het huis net een beetje aan het koelen, nu is het weer 27C. Sjonge jonge, houdt dit nog een keer op? Hebben we straks een paar dagen om te koelen en zaterdag wordt het dan weer 28C! Het is dweilen met de kraan open zo. :(

Karina - 07-07-’15 14:23
I love snow

BRRRRRR!!!
Warme golfstroom dreigt niet af te zwakken, die is al voor een deel afgezwakt.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/a..
Ik heb nog een ijskoude link voor je, hoef je alleen maar te vragen en het zal je laten zien dat zeewateren ten zuiden van Groenland wel heel erg koud(als gevolg van smeltijs)

En dan te bedenken dat op Groenland op dit moment al 13 dagen op een rij 20 graden of warmer is, dit leidt alsmaar tot nog sneller smelten van ijs en sneeuw en dat zwakt de warme golfstroom nog veel sneller af dan dat het al sprake was enkele maanden geleden, dit kan bij ons zeer koude winters opleveren, dus wie weet!

I love snow - 07-07-’15 16:17
Nicolle

jeemineetjes…………

https://www.youtube.com/watch?v=SHk123OAius

Nicolle - 07-07-’15 16:30
I love snow

Ik word zo vrolijk van de zon, zucht!
Wat een flutfilmpje van youtube.
Doe mij ijs en sneeuw, one big Alaska in the Netherlands!

I love snow - 07-07-’15 16:38
Marian

Prima stukje Hindrik.Twee jaar geleden met nog een paar mensen van hier hebben we in de Linda gestaan.Langzaam maar zeker druppelt het nieuws dat er ook niet zonaanbidders zijn het land binnen :-)

Marian - 07-07-’15 16:56
Fratsje

Maar wat gebeurt er als alle (smelt)sneeuw van Groenland e.a. permafrostgebieden op is? Dan krijgen we zeker een extra volle tropische laag over ons heen, oplopend naar arabisch-warme waarden in de zomermaanden? gruwelt Heb even last van wat enge hersenspinsels voor mijn ventilator.
Momenteel is het hier lekker bewolkt en winderig, dus alles staat weer tegen elkaar open. Ik ben benieuwd hoelang het nu duurt voordat de zomerse kwelgeest weer in vol ornaat staat te branden. Ik hoop dat hij voorlopig zelf vakantie neemt, totdat het hitteterreurseizoen weer opgehoepeld is.

Fratsje - 07-07-’15 17:36
Franca

Vandaag ook weer klote weer. Vanochtend gekoeld tot 25 graden. Kom thuis van werk en weer 28 graden. Zoals Karina zegt dweilen met de kraan open. Ik heb je stukje gelezen Hendrik en ik vind het fijn dat je de andere kant van ons zomerleed laat zien. Maar zoals Karina al vertelde wordt ik ook onpasselijk boven de 22 graden. Misselijk regelmatig toiletbezoek om het maar netjes te houden, huilerig het gevoel opgesloten te zitten in de warmte, dus een soort van claustrofobie. Bovendien heb ik een Keltische achtergrond en kan ik helemaal niet tegen alles wat boven de 22 graden uitsteekt.

Franca - 07-07-’15 18:04
Nap

Ik vond het vandaag erg meevallen. Voorspellingen gingen uit van 30 graden, dit werd op het laatste nippertje bijgesteld naar 25 maar het is daar door een grotendeels bewolkte dag zelfs nog iets onder gebleven hier. Windje erbij en al met al goed uit te houden. Morgen en overmorgen onder de 20 graden, dus alle kans om weer op te laden. Zaterdag wordt een warme dag zo te zien, maar voor de rest ziet het er best goed uit voor de komende tijd.

Nap - 07-07-’15 20:55
Franca

Vandaag hier weer 28.9 graden geweest zonder de zon. Toen ik mijn kantoor verliet liep ik een muur van een sauna zo bedrukt was het. Ook nu is het nog steeds 21 graden. Hopelijk kan ik morgen het huis wat afkoelen.

Franca - 07-07-’15 21:50
misty

Net terug van een heerlijke wandeling met de hond in de wind en regen. Genoten en ben bezig mijn batterij de komende dagen op te laden voor de rest van de zomer. Ik zat er gisterenmiddag even helemaal doorheen en had dit echt nodig.
Geniet hiervan!

misty - 08-07-’15 10:12
I love snow

De weersvooruitzichten zien er hartstikke goed uit, dat is wat ik op dit moment te zeggen heb. Geen horrorvooruitzichten dus!
En Fratsje, de opwarming van de Aarde-theorie kon ook weleens een leugen van de machthebbers zijn met als bedoeling om de wereldbevolking in angst te laten leven, dus ik zou er toch niet zo zeker van zijn wat de opwarming van de Aarde-theorie betreft, ik lees tegenstrijdige wetenschappelijke artikelen, beetje hetzelfde als met voeding dat iets gezond of ongezond kan zijn.
Naast de ongekende hitte was er ook ongekende kou in de wereld te vinden die zeker net zo ongewoon was als de hittegolf die wij hier gehad hebben, verder hebben de poolwinden wel ervoor gezorgd dat de temperaturen hier flink onderuit gingen. Het mag duidelijk zijn dat die poolwinden het meest moeite hadden om het zuidoosten van Nederland te bereiken.
Maar ook Nederland gaat zeer koud worden, met name vrijdagnacht zou het goed kunnen dat de temperaturen onder de 5 graden kan uitkomen.

I love snow - 08-07-’15 11:18
I love snow

In de vorige eeuw jaren 40 hadden we zelfs 4 hittegolven in een zomer gehad.
Ook in de jaren 40 toen werd er allerhoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten, dat zou 38,6 graden geweest zijn, deze record staat nog steeds!

Ik heb zo nog steeds mijn vraagtekens wat de opwarming van de Aarde betreft.

I love snow - 08-07-’15 11:27
I love snow

Hier een filmpje van 4 minuten die heel duidelijk laat zien hoe de oceaantemperaturen dankzij de warme golfstroom eruit hoort te zien en wat er nou werkelijk gaande is!
http://www.youtube.com/watch?v=pjXLxjIM_..
En die koude massa in oceaanwateren zal dankzij het smelten van poolijs en Groenlandse ijs alleen maar groter worden!

I love snow - 08-07-’15 14:32
Franca

Hele dag de deur open ook voordeur een paar keer zodat het goed door kan blazen. Nu pas gezakt naar 25 graden. Voor mij nog niet koel genoeg ik hoop dat het koeler gaat worden nog bij me binnen. Zou prettig zijn

Franca - 08-07-’15 16:08
I love snow

Arctische lucht richting Engeland en Scandinavië.
En sneeuw verwacht in de Schotse bergen!
http://www.theweathernetwork.com/uk/news..
De koude oceaan als gevolg van zwakke golfstroom maken de poolwinden nog stuk kouder dan anders en Nederland krijgt er ook wat van mee!

I love snow - 08-07-’15 17:52
Karina

Ik heb vanmorgen vroeg in de frisse lucht en regen gestaan en kreeg een huilbui. Niet van ellende dit keer, maar van geluk. Eindelijk weer eens frisse lucht kunnen inademen. Je voelt de energie gewoon terug je lijf in stromen. Pas vanmorgen voelde ik de strijd die geleverd is gedurende de hittegolf, lichamelijk en emotioneel. Er viel een last van me af en dat resulteerde in een huilbui.
Ik hoop echt dat dit de enige hittegolf is geweest, maar als er nog eentje komt, laat ie nog een maandje weg blijven.
En ILS, arctische wind klinkt mij als muziek in de oren! :)

Karina - 08-07-’15 20:13
Franca

Karina je verhaal raakte me heel erg. Ik kon het bijna voelen. Ik werd er emotioneel van om het te lezen. Dank je dat deelde met ons. Het is hemels nu.

Franca - 08-07-’15 20:20
lieve

Ik zit er volledig door, hitte is weg maar de shock was te groot. Wou dat ik me nu kon ingraven tot oktober.

lieve - 08-07-’15 21:34
I love snow

En het smelten van de Groenlandse ijskap gaat maar door, het is nu niet 13 maar al 16 dagen op een rij boven de 20 graden, je zou er een lange hittegolf van Groenland kunnen noemen.
Daarmee krijgt de warme golfstroom alsmaar meer grotere massa’s ijskoude wateren te verwerken en zal het alleen maar nog verder afzwakken dan dat er nu sprake is. De kans op een nieuwe ijstijd zal daardoor alleen maar versneld toenemen!
Dit is iets wat ik deze dagen graag helemaal up to date volg!

I love snow - 09-07-’15 10:01
antihittegolf

iedereen in nederland zielig toen het eindelijk eens lekker regende gisterochtend en deze ochtend……. phoooooeeeeeeeeeeee !!! de natuur krijgt eindelijk een beetje water, erg zeg !

antihittegolf - 09-07-’15 10:31
antihittegolf (slot)

ow karina, ik weet helemaal wat je bedoelt !!

antihittegolf (slot) - 09-07-’15 10:32
I love snow

Recordkoude zeewateren in noordelijk Atlantische oceaan!
http://www.thebigwobble.org/2015/06/june..

I love snow - 09-07-’15 12:23
erica

Het was heeeeerlijk gisteren, heb ook in de regen gelopen. Vandaag ook ok, morgen iets warmer en zaterdag een uitschieter, maar geen 30 gr meer. En dan blijft het hopelijk goed. Dan schieten we al op in juli. Ik heb ook m’n energie terug en alles in huis staat open, afkoelen maar!

erica - 09-07-’15 14:25
Karina

Dit las ik net in het AD en ik moest wel even lachen hoor! http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/ar..
Vorst aan de grond na een hittegolf. Het is toch te zot voor woorden eigenlijk.
ILS dat is weer iets voor jou om te onderzoeken. :)

Karina - 09-07-’15 15:16
Nicolle

Ik had gelukkig vrij vandaag en ik dacht een uurtje te gaan liggen, ik heb 3 uur lang zo vast geslapen zoals ik al heeel lang niet meer geslapen had!, doet echt goed nu de temperatuur :-)

Nicolle - 09-07-’15 16:39
Fratsje

Prima weertje nu. :-)

Fratsje - 09-07-’15 17:35
I love snow

Dit is mijn blog.
Voor Nederland staat er een ijskoude toekomst te wachten!
http://arcticalarm.wordpress.com/

I love snow - 09-07-’15 18:33
lieve

Wauw, proficiat, ILS ! Veel succes met je nieuwe blog!!!

lieve - 09-07-’15 21:03
Karina

Ik ben expres langer opgebleven om te genieten van de koude nacht. Wat een genot!! Ik heb, met een dekentje om, op mijn balkon van de frisse lucht genoten en daarna ongelooflijk goed geslapen.
Ik dacht wel hoe bizar het eigenlijk is dat het afgelopen week boven de 20C was in de nacht en nu… ik heb niet gezien hoeveel graden het was, maar ik denk zo`n 10. Nu verlang ik nog meer naar de herfst!!

Karina - 10-07-’15 10:20
antihittegolf

ik hoop zo op een periode zonder die pleuris zon !!!!!!!!!

antihittegolf - 10-07-’15 10:27
I love snow

Het werd in Twente aan de grond -1,3 graden!
Ongewoon koud dus.
Krijg je ervan met een arctische luchtaanvoer over de niet zo warme golfstroom van tegenwoordig.

I love snow - 10-07-’15 11:05
Nap

Nou, vandaag weer gewoon vertrouwde pleurishitte en de media die helemaal los gaan hoe ‘heel Nederland geniet’ en ‘iedereen de zon in wil’. Ik zit binnen met de gordijnen dicht, kan me gestolen worden die hele blije k*tkermis.

Nap - 11-07-’15 16:29
lieve

Vandaag nog eens naar het nieuws gekeken, word er misselijk van, ‘file naar de kust’, ‘Nederlanders vertrekken naar het zuiden, extra druk op de wegen’, ‘Belgisch bouwverlof is begonnen, grote uittocht naar het zuiden’, ’180 reizigers vast op Zaventem wegens defect vliegtuig naar Spanje’, ‘jongeren duiken van bruggen over kanalen, levensgevaarlijk’, ‘jongen van 14 kritiek na bedolven te zijn onder het zand’ enz enz.. Ieder jaar opnieuw dezelfde massagekte en gevaarlijke toestanden.Dan veel liever wegzwijmelen bij de prachtige foto’s van Snow Addiction!Met idd de gordijnen dicht, Nap ;-)

lieve - 11-07-’15 20:57
I love snow

Mijn raam staat open, de wind is al gedraaid en komt uit noordwesten!

En dat brengt verkoeling meteen rechtstreeks de kamer in :)

I love snow - 11-07-’15 20:57
Karina

ILS bij jou misschien, maar bij mij kwam er een stinkende BBQ lucht mijn huis in, gatver! Mijn beneden buurman vond het blijkbaar een goed idee dat stink ding onder mijn slaapkamer raam te zetten.
Het was net even te warm naar mijn zin vandaag. En dan verhalen over honden die zijn achtergelaten in bloedhete auto`s… sommige mensen leren het ook nooit! Ik word daar toch zo kwaad om!
Maar goed, de vooruitzichten zijn helemaal niet zo slecht. Af en toe een uitschieter tussen de 25 en 30C er tussen, maar verder wel te doen.
Ik ben alleen wel ongeduldig! Nog 7 weken naar September. Aftellen…..

Karina - 12-07-’15 00:16
I love snow

Gadver, ja, dat klopt. Niet alleen honden, maar ook kinderen of zelfs baby’s worden weleens in hete auto’s achtergelaten, het is echt vreemd!

Ja, ik ben ook ongeduldig want ik blijf juli toch maar een enge maand vinden, het is een maand die veel weg heeft als vuur, het kan zeer explosief uitpakken waardoor het binnen in zeer korte tijd erg heet kan worden, zodra de wind ook maar heel eventjes uit zuidoosten of zuiden begint te waaien, heb je in de maand juli zo en met gemak een 30-er te pakken, als het al niet warmer uitpakt!
Gelukkig zien de weersvooruitzichten tot nu toe goed uit omdat de wind vooral veel uit het westen blijft waaien, maar je weet vast wel wat ik bedoel.

I love snow - 12-07-’15 11:37
Dennis

Vanaf donderdag weer hitte bah, de zomer komt me mijn strot uitzetten.
Maar ja verplicht leuk doen, als het maar heet is bah.

Dennis - 12-07-’15 22:55
De

Marvin, kan jij niet weerman worden bij rtl4.

De - 12-07-’15 22:58
antihittegolf

marvin, op msn staat er weer volop zomer komt………..bleehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

weer maar een dagje binnen voor mij, gelukkig vrijdag regen of hoop niet – kan natuurlijk ook vrijdagavond pas komen ……

antihittegolf - 13-07-’15 10:49
Karina

Laat je niet gek maken door die berichten over “de zomer komt terug”. Als je de vooruitzichten bekijkt, zit er af en toe een piek die niet langer dan 2 dagen duurt, dus het valt best mee. Daarna is het weer gewoon een grad of 22. Het is gewoon overdreven gezeur, zoals zo vaak. Relax!!!

Karina - 13-07-’15 10:53
I love snow

Vandaag is het heerlijk, wauw!
Kan ik tenminste nog normaal functioneren.

En ik zou vast niet aangenomen worden om het weer-speech te mogen doen bij RTL4 helaas.
Als dat zo was dan hoorde je mij zo zeggen over wat het weer aankomende dagen betreft:

Morgen dinsdag is het lekker rustig bewolkt weer met soms regen, de temperaturen liggen gemiddeld rond de 19 graden, de wind waait matig uit het zuidwesten en dat is fijn om buiten een frisse neus te halen. Woensdag is het meest bewolkt met temperaturen zo’n 22 of 23 graden voor een groot deel van het land is het ietsje warmer, ook is het niet zo nat als dinsdag. Donderdag krijgt de zonmeer ruimte en blijft het meest droog, maar ook dan nog steeds veel bewolking, dat is nog goed te vertoeven bij temperaturen rond 23 graden in het noorden maar in het zuiden kan het met 26 graden al wat minder aangenaam voelen. Vrijdag wordt het een onaangename dag met temperaturen tussen de 25 graden aan de noordwestkust tot plaatselijk 31 graden in het zuidoosten, maar gelukkig is zaterdagnacht met 16 graden niet zo zwoel als wat we eerder in deze julimaand gehad hebben. De dagen erna wordt het met 21 graden weer veel aangenamer.

Zoals je ziet zou ik met mijn weerberichten de zomers vooruitzichten niet ophemelen :)

I love snow - 13-07-’15 11:54
Dennis

Nou donderdag en vrijdag wordt het weer bloed heet, heb ik net een uitje van mijn werk.

Dat worden weer blote tieten en lip lezen.
Marvin jij als weer deskundige stuur een koude golf op dit land af, je kan het.

Dennis - 14-07-’15 02:45
Fratsje

Morgen weer even klein ‘overzomervoorraadje’ aanleggen. Dan kom ik de komende warme dagen wel weer door.
Gelukkig duurt het niet lang. :-)

Fratsje - 14-07-’15 02:59
Karina

Alleen in het oosten van het land kan het 30C worden donderdag en vrijdag. Jammer als je daar woont, maar ik bedoel als je de hysterische berichten moet geloven… Het is weer zo overdreven allemaal.
Ik denk maar zo, we hebben die hittegolf overleefd en het wordt niet zo heet als die dagen, dus relax!!

Karina - 14-07-’15 11:55
I love snow

Ja Dennis, een weerman en een tovenaar zijn toch twee verschillende dingen.

Desondanks zie ik qua laatste weerupdates dat de temperaturen aankomende vrijdag iets lager is bijgesteld en dat de verdrijving van erge warmte eerder plaatsvindt.
Ik zal er niet raar van opkijken als dat ook aan de koude warme golfstroom in Atlantische Oceaan te danken is. Koude zeewater en zeer hoge temperaturen boven het land waar het zeeklimaat heerst gaan dan nog moeilijker samen.

I love snow - 14-07-’15 12:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.