« Dolfijntjes | Home | De gekte nabij »

Zomertijd

Zondag 26 Maart 2006 at 11:49 am.

Wat een onzin, wederom een uur uit mijn leven voor een half jaar gestolen omdat mensen het s'avonds langer van het licht willen genieten. Doe normaal... het bioritme van een mens is niet gebouwd op s'avonds lang licht. s'Avonds hoor het donker te zijn. Hoeveel mensen hebben de vogels en andere huis- en tuindieren hun horloge zien aanpassen? Onzin zeg ik je!

Eén reactie

Marleen

Ja, dat ze dit nog niet afgeschaft hebben begrijp ik ook niet hoor. Het kost me weken om er aan te wennen, eigenlijk hou ik de hele zomer last van een soort jetlag en moet ik gevoelsmatig te vroeg opstaan, en als de klok weer teruggedraaid wordt, ben ik met anderhalve dag weer helemaal in mijn ritme en dat blijft de hele wintertijd zo.
Zelf ga ik nog wel zo laat naar bed dat ik van het lange daglicht niet zo’n last heb, maar voor ochtendmensen en kinderen is het een ramp, en economisch betekent het helemaal niet s meer -want dat was aanvankelijk het idee er achter ; energiebesparing.

Marleen - 21-08-’09 07:19


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.