« Goed begin... | Home | Gniffel »

Pfff...

Ligt het aan mij?

Donderdag 26 Maart 2015 at 11:37 pm.

Wat een raar begin van het jaar... we hadden even wat vorst, een verdwaalde sneeuwvlok, veel zon, ineens weer koud en nu begint het te regenen. Het KNMI zei het ook al "De winter was zacht maar minder uitzonderlijk dan vorig jaar, toen het in een deel van Nederland volledig ontbrak aan vorst en sneeuw. Het KNMI kwalificeert de winter van 2015 als vrij zacht, zonnig en nat."

Het was gewoon een valse start van het jaar. Maar okee, het was ook geen 20 graden met mussen die dood van het dak vielen! Het was gewoon een natte winter! Jammer, volgend jaar beter!

Maar laten we het nu ook niet groter maken dan nodig! Want het blog is begonnen als blog voor mensen die geen fan zijn van de zomer en de opgedrongen vreugde even wilde ontsnappen. Maar ik ben absoluut geen zomerhater of hater van mensen die wel genieten van de zomer! En dat is wel waar e.a. nu naar lijkt te verplaatsen hier in het commentaar! Laat hen, in dezelfde vorm zoals jij ook behandeld wil worden. Wil jij niet aangestaart worden als een gek omdat je zegt dat je niet dol bent op de zomer. Staar hen dan ook niet aan als een gek als iemand zegt dat hij dol is op de zomer. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. En laat je hier niet gek maken door anderen!

Dus, wees jezelf, wees respectvol, maak jezelf niet gek, blijf ademenen en we hopen volgend jaar op een mooie koude en witte winter! Zo... en nu nog even genieten van een avondje nachtvorst!

115 reacties

erica

Daar heb je gelijk in Prozac, maar ik denk dat wij gewoon de pest in hebben, dat zij meer krijgen en wij steeds minder. Er is alleen niets aan te doen. Donderdag was een geluksdagje: waterkoud, wind en regen! Genoten en zondag wordt ook weer een herfstdag.

erica - 27-03-’15 15:47
Fratsje

Ik mag momenteel nog steeds niet klagen. De hele aankomende week is het prima te doen hoor. :-D
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_ver..

Nu maar hopen dat de zomer dit jaar wél binnen de perken blijft en ook niet zo warm wordt. Laat de herfst nu maar eens gewoon op tijd, in september binnenvallen. Plus natuurlijk een veel koudere winter.
Ik weerwens, ik weerwens.

Fratsje - 29-03-’15 03:25
Don

Ugh Zomertijd is weer ingegaan, een teken dat de ellende langzaam op gang gaat komen. Het is wel heerlijk weer nu, dat maakt veel goed. Lekker regen en stormachtige wind, en het belangrijkste donker!!

Ik heb zo geen zin in de zomer, elke dag weer die hitte het lange licht (Kots).

Maargoed voorlopig nog maar even genieten van het koele weer. Ik hoop dat de zomer pas ergens in Augustus begint ofzo en in September weer Herfst.

Don - 29-03-’15 17:16
Fratsje

Ik haat de zomertijd ook en wat ik net zo vreselijk vind is ‘Koningsdag’. ((Kots))
Ik hoop dat het die dag (en de avond ervoor) flink gaat stormen en regenen.

Fratsje - 30-03-’15 21:24
ANTIHITTEGOLFJE

maart 2014 – 202,4 zonuur uur en 2.4 boven gem.
maart 2015 – 151,5 zonuur en 0.1 boven gem.

pfffffffffffffffffffhhhhh- eindelijk OUDERWETS Nederlands weer!!!

ANTIHITTEGOLFJE - 31-03-’15 12:42
antihittegolfje

lieve prozac. ik ben het met je eens hoor, maar wat mij wel opvalt is dat de mensen in nederland meteen zzzzzzzzzoooooooooo overdreven blij -vrolijk – en totaal héééél anders zijn dan als het net als laatst heeeeerrrliijjjk grijs en bewolkt en regen is…. dit valt mij op en ik vind het irritant, groetjes van jouw antihittegolfje uit midden nederland

antihittegolfje - 02-04-’15 10:45
antihittegolfje

fratjse – BLEH -ow ik hoop het stortregent 30 april, maar treur niet – het is voorgekomen in het verleden.. duimen maar

antihittegolfje - 02-04-’15 10:46
Lieve

@Prozac: ‘blog begonnen voor mensen die geen fan zijn van de zomer en aan de OPGEDRONGEN vreugde even willen ontsnappen’. Dat is nu net het probleem: wij juichen niet als het vriest, stormt of sneeuwt, wij bekijken de andere niet als gek omdat ze van de zomer houden, wij zwijgen, kruipen in onze schulp en zoeken hier soelaas bij elkaar want als wij uitkomen voor onze mening zijn wij wel diegene die als gek bekeken worden. Ik heb niks tegen een matige zon en mensen die van de zomer houden, maar tegen koude kunnen je jezelf beschermen, tegen 30 gr kun je niet op! Mijn zus deze week op fb: ‘Opsporingsbericht: geel rond ding, hangt in de lucht en luistert naar de naam ZON’. Heb een antwoord geschreven zoals wij dit hier, onder elkaar, DURVEN doen, is tenslotte mijn zus. Resultaat:2 likes van mijn zus en mijn nichtje maar verder geen woord. Als ik volgende winter een gelijkaardig bericht plaats ‘Opsporing verzocht: vrieskou, sneeuw, regen etc’ dan verklaren ze me gek! En dat ben ik nu, na 40 jaar, beu. En waar ik, tot slot, zeker niet tegen kan dat is dat al die zomerlovers altijd op een terras onder een paraplu kruipen en al hun rolluiken neerlaten als de zon schijnt!!
Voila, ‘t is eruit.
Lieve groeten aan iedereen x

Lieve - 02-04-’15 18:04
Fratsje

Als we weeronline moeten geloven, zitten we de volgende week alweer met te warm rotweer voor de tijd van het jaar (om en nabij de 19 graden en dat zal ook wel weer omhoog geschroefd worden) opgescheept….. zucht. :-(
http://www.weeronline.nl/Europa/Nederlan..

Ik wens dat die voorzomerse rottigheid fijn uitblijft. Voel mij al niet zo fijn de laatste dagen, om privéredenen. Ik hoop dat dat in ieder geval heel erg snel opgelost wordt.

Fratsje - 03-04-’15 13:45
Sophie

Amen Lieve. Ben het helemaal met je eens. @Prozac, prima allemaal hoor, alleen ik durf bijna niks meer te zeggen hier. Als we allemaal zo positief moeten doen blijf ik hier weg. Niks mis mee hoor, met positief doen, maar het gaat er toch juist om dat we een plek zoeken om te ontsnappen aan het hysterische gedoe? Ik heb helemaal niks tegen zomerliefhebbers, maar het wordt me wel opgedrongen en ik dring hun niks op. De ellende begint binnenkort weer,die ellendige zomertijd is alweer ingegaan, maar als ik hier even stoom wil afblazen moet ik dus opgewekt gaan zeggen dat het zo fijn is voor al die mensen die er wél van genieten etc. etc. Sorry maar daar heb ik geen zin in. Ik wens de warm weer-liefhebbers het allerbeste maar ik dacht dat dit nou juist de plek was waar ik eindelijk eens geen rekening met ze hoefde te houden. Zucht. En o ja, ik háát koningsdag. Sorry Prozac. Natuurlijk wens ik diegenen die er wel van houden veel plezier. Want ik ben zó positief! :) Tevreden Prozac?

Sophie - 03-04-’15 20:43
Prozac

Het gaat er mij niet om dat we hier positief moeten zijn. Maar het gaat er mij om dat er hier geen heksenjacht ontstaat op mensen die het weer wel lekker vinden (hoe fout hun keuze dan ook is) en belangrijker dat we elkaar hier ‘gek’ maken. Steun en begrip, helemaal voor. Vloeken, tirades en discriminatie… Niet voor! Voor mij is iedereen welkom… Tot je je ernstig misdraagt…

Prozac - 03-04-’15 23:06
Fratsje

@Lieve, Sophie en ook alle andere zomerhaters, sterkte met de voor ons liggende rotperiode. Ik wens, ik wens dat het dit halfjaar toch heel erg mee gaat vallen voor ons. En daarna…. (***)

Fratsje - 04-04-’15 00:24
Fratsje

Ik had geschreven; Sneeuw en ijspret-emoticon met pijltje. Maar hij heeft de helft van mijn tekst opgeslokt. :-\

Groetjes vanuit een gammele Fratslappenmand.

Fratsje - 04-04-’15 00:27
Prozac

@Fratsje… als je < pijltjes gebruikt denk het systeem dat het HTML is en dat mag niet… Ik denk dat dat het is.

Prozac - 04-04-’15 00:36
Sophie

Frats, hoe gaat het met je? Nog in de lappenmand? Beterschap! En iedereen veel sterkte de komende tijd. Vooralsnog valt het mee toch? xx

Sophie - 04-04-’15 12:23
lieve

Beterschap, Fratsje!xxx
Verder hier in België een heel aangenaam fris weertje. Net als vorige zomer heb ik me voorgenomen om niet naar weersvoorspellingen te kijken zolang het aangenaam is, want dan kan ik niet meer van het moment zelf genieten.
Fietje:idd! Als we hier efkes geen stoom meer mogen aflaten, waar kunnen we dan nog terecht :-( Denk niet dat ik ooit nog een zomer zou aankunnen zonder deze site!! Maar ik begrijp Prozac ook als hij spreekt over 'vloeken, tirades en discriminatie'...er zijn deftiger manieren om je hart te luchten. Prozac: ik zal de komende f*cking k*tzomer verd*mme goed opletten dat ik geen smerige sh*t-taal gebruik ;) ;) Dat is toch wat je bedoelt, hé! Heb moeten zoeken achter mijn woorden want dit is totaal mijn taalgebruik niet..
Frats, als je een smiley of emoticon plaats dan moet je daarna altijd een spatie tussen laten, zo niet loopt alles idd ineen.
Groetjes aan iedereen!

lieve - 04-04-’15 15:23
lieve

Tiens, nu heb ik het zelf voor, nochtans spatie genomen, blijkbaar is een dubbele spatie nodig tss 2
smileys efkes testen ;) ;)
Ps Prozac: ben wel niet van plan om ‘die lelijke vuile parasieten’ (alle insecten) deze zomer anders te benoemen ;-)

lieve - 04-04-’15 15:27
lieve

Lukt ook niet.. en waarom veranderen mijn letters? En @ is ook verdwenen…raar

lieve - 04-04-’15 15:30
Marian

Ik kijk veel naar vogelwebcam s en nu blijkt dat veel vogeltjes later beginnen dan vorig jaar omdat het vorig jaar nu al een stuk warmer was dan nu.De vogeltjes stellen het eitjes leggen niet voor niets uit.Dus de weervoorspellers kunnen de boom in voor mij, ik kijk wel wat de vogeltjes doen die hebben er veel meer verstand van dan wij.

Marian - 04-04-’15 15:45
I love snow

Paar dagen geleden hadden we hier zelfs natte sneeuw.
En vandaag is het ook winters koud te noemen met een hardnekkige polaire noordenwind en komende nacht kan het hard vriezen. Koning Winter doet aankomende nacht nog even stevig poging ondanks april.

En ja, dat staat wel in erg sterk contrast wat we in de loop van volgende week volgens de huidige weersverwachtingen kunnen verwachten met plaatselijk misschien wel 20 graden op een meest warme dag en dan op de meest warme plekken in NL.

I love snow - 04-04-’15 20:20
Fratsje

@Sophie, Ik kamp met depressies voornamelijk om persoonlijke dingen (sociaal lijkt alles fout te gaan momenteel), en het nare t-shirtjesweer aankomende week (laat het alsjeblieft NIET doorgaan) maakt het nóg moeilijker voor mij. Daarom ben ik ook nauwelijks meer op FB te vinden.

Dank je lieve. XX
Ik hoop zo dat deze nare tijd weer héél erg snel voorbij is!

PS
Ik kan dat hosannagejodel over volgende week van die weermannen/vrouwen niet meer aanhoren. En dan ook moeten aanhoren dat ze het nu het te koud vinden nu. Zucht.

Fratsje - 04-04-’15 23:35
Bert

En daar gaan we weer….. volgende week alweer 20 gr. Staat er bij de voorspelling een aantal dagen geleden 50% kans op voortzetting van huidig weer en 50% kans op een bovenjarig gemiddelde. Ik had toen al het gevoel dat het de verkeerde kant zou opgaan zoals gewoonlijk…..

Bert - 05-04-’15 08:46
I love snow

Afgelopen nacht heeft het plaatselijk -5 graden gevroren.
Als iemand aan mij zal vragen of ik een voorstelling over de winter zou moeten doen, dan zie ik vooral heel veel sneeuw, echt behoorlijk dikke sneeuwlaag in de bossen, ik zie bomen met dikke sneeuwtakken, het is lekker mooi donker en overdag is het ook niet al te veel licht, dan is het alsof je een soort zevende hemel ervaring hebt, zo stel ik de winter dan voor.
Ik dacht dat de winter eigenlijk zo hoort te zijn, omdat je anders naar mijn mening toch niet echt van “winter” kunt spreken.

I love snow - 05-04-’15 10:50
I love snow

Ow Fratsje, zelf moet ik er ook niets van facebook of van alles nog wat hebben om “met de tijd” mee te moeten gaan, ik zit er dan maar zelden op facebook.

En een koele aankomende zomer kan het warme weer volgende week voor ons toch vergemakkelijken, laten we hopen.

I love snow - 05-04-’15 10:59
<span class='registered'>Dima</span>

Hoi, Hoi

Ik ben nieuw hier en blij dat ik wat medestanders heb gevonden voor mijn licht en warmte schuwheid. Zo in de lente kan het er nog mee door, maar ik houd mijn hart vast voor de zomer.
Ik respecteer het dat het overgrote deel van de mensen juist houd van warm weer, maar ik wordt soms moe van het uitleggen dat mijn afkeer van scherp zonlicht niks met depressie te maken heeft. Als ik last heb van sombere gevoelens wordt dit dragelijker bij grijs weer.
Best lastig soms in het vinden van vriendschappen en contacten, veel willen in de zomer toch gezellig naar het strand of bloot, bloot, bloot.
Mijn smaak, donker, kaarslicht en art deco, is vrees ik niet helemaal van deze tijd. Daarnaast reageert mijn lichaam gewoon niet goed op de zon. Mijn partner begreep dat, maar ja we waren dan ook uit hetzelfde hout gesneden. Echt uitzonderlijk :-).
Anyway ik wens iedereen een prettig Pasen en een berekoude en grijze zomer toe, fijn om eindelijk gelijkgestemden gevonden te hebben op internet.

Dima - 05-04-’15 11:53
<span class='registered'>Dima</span>

Kunnen we geen leuke bijeenkomsten ( anti) zomer uitjes organiseren. lekker zitten in een donkere kelder als het buiten 30 graden is. Een soort zomerdepressie survival ( ha, ha).
Weet iemand nog andere links op internet voor licht/ warmte schuwende lotgenoten.

Dima - 05-04-’15 12:08
Lieve

Hallo Dima en welkom! Heb je verhaal gelezen en ben ervan overtuigd dat je deze site met plezier zal blijven bezoeken. Ik heb weken op het net gezocht en van alles ingetypt op Google…‘ik hou van winter’, ‘ik hou niet van de zon’, ik haat zomer’ enz enz. Ofwel kwam ik bij een psycholoog terecht (grrr) ofwel werd verwezen naar de titel van een liedje of gedicht. Eénmaal heb ik een gelijkaardige vraag gevonden maar daarop was al sinds 2008 niet meer gereageerd en daar stonden ook veel verontwaardige, niet-begrijpende commentaren van zomerlovers op.
Uiteindelijk heb ik na lang zoeken deze site van Prozac gevonden en was en ben er nog altijd dolgelukkig om!
Groetjes

Lieve - 06-04-’15 12:15
lieve

Hahaha, hilarisch, dit wil ik toch eventjes delen! Het weerbericht van 5 min geleden: kort, zakelijk, geen gejammer over lage temperaturen.. so far, so good. En dan het weekoverzicht:
-dinsdag: perioden met zon
-woe: zon en bewolkt
-do: flink wat zon
-vrijdag: topdag! 20gr en héél véél zon!!
-za: perioden met zon
-zondag: geregeld zon
-maandag: meestal droog
“Dus het is duidelijk dat we wel een thermisch hoogstandje zullen beleven rond vrijdag”
Maw: iedere dag wordt beschreven ifv de zon! Precies alsof ze zich gaan verslikken in de woorden ‘bewolkt’ en ‘regen’. Ik hoop binnenkort op een volledig bewolkt weekoverzicht. Hoor ze al aankomen: ‘geen zon’, ‘de zon komt er niet door’, ‘helaas geen zon’, ‘nog altijd geen zon’, ‘we moeten nog wachten op de zon’ enz
Wel beste weerman/vrouw, voor mij is dit een ideaal weertje, vorig jaar waren de zomerlovers aan de winnende hand, nu is het onze beurt! Altijd fijn als de kerk in het midden blijft..put that in your pipe and smoke it!

lieve - 06-04-’15 14:11
lieve

Normaal zap ik tijdens koele periodes weg van het weerbericht maar nu stond ik aan de vaat en ben ik echt blij dat ik het toch gehoord heb ;-)

lieve - 06-04-’15 14:14
<span class='registered'>Dima</span>

Hoi Lieve

Ja het is inderdaad flink zoeken op internet. Vandaag was een redelijk goede dag voor me, strak helder grijs. Gisteren had ik er echt even flink de pest in, veel teveel zon. Heb aan het eind van de middag de gordijnen dichtgetrokken en een flink donkere film opgezet.
Ik heb wel eens aan iemand uitgelegd( toen ik dat nog deed) dat het donker niet eng en depressief is, maar juist veel meer ruimte geeft aan fantasie en creativiteit. Het licht vind ik meer genadeloos. Je ziet alles, kan niks naar eigen gevoel kleuren ( dus ook niet de buurman die in een veel te korte hobbezak naar buiten lubbert….gedverdemme)

Dima - 06-04-’15 20:45
<span class='registered'>Dima</span>

Zou inderdaad leuk zijn als ze de procenten grijskracht zouden beschrijven.
Maandag 30 tinten grijs, woensdag 40 tinten grijs, donderdag 60 tinten grijs enzovoort tot aan de 100 procent.
Houd een beetje mijn hard vast voor de stijgende lijn, 20 graden vind ik echt de limiet ( aaaahhh)
Boven de 25 graden heb ik de neiging binnen te blijven. maar zo ver is het nog niet, gelukkig ;-)

Dima - 06-04-’15 20:55
antihittegolfje

Dima- woon jij toevallig in het midden van het land? ik zou het reuzeleuk vinden een antizomer-lotgenoot hier te treffen! Ik heb namelijk het idee de enige hier in omgeving Utrecht te zijn :( Al mn kennissen en vriendinnen vinden het heerlijk zoals het zondag was bleh bleh bleh Ik niet dus.
Verder – Ow wat hooooooooooopppp ik de voorspellingen voor komend weekend uitkomen, jammer alleen het volle zonnetje op maandag en volgende week dinsdag, maar de rest is zeker positief !

antihittegolfje - 07-04-’15 11:06
antihittegolfje

Lieve prozac
Ik heb er over nagedacht en ik ben eruit wat ik voel. Ik weet nog dat de mensen vorige jaar sept. okt, vertelden ze dit lente cq nazomerweertje zo overheerlijk vonden dat ze vonden dat dat zeker tot 31 december aan moest houden – de winter was ons dus NIET gegund- nu kan ik het moeilijk opbrengen deze zelfde mensen WEL een zomer te gunnen vooral opdat de zomer 9 maanden zou mogen duren en de winter helemaal niet of twee weekjes………

antihittegolfje - 07-04-’15 11:08
antihittegolfje  blog 3

voorspellingen weekend via buienradar

http://www.buienradar.nl/weer/#14daagse

antihittegolfje blog 3 - 07-04-’15 11:09
Sophie

@Dima, welkom, hoop dat je er wat aan hebt. Je bent nu zeker niet meer de enige! :) Ik begrijp het hoor Frats, dat hoef je aan mij niet uit te leggen, ik weet helaas wat depressie is, beterschap.xx Nou, dat wordt wat komende vrijdag. Was gisteren op een verjaardag en ze zaten er allemaal over te jubelen.“O wat heerlijk vrijdag kunnen we genieten” etc. en “Ik heb al buiten gezeten”. Ik zat er stilletjes bij. Vandaag voel ik me slecht. Het is niet heel warm maar wel erg zonnig en de buurvrouw ligt al op de stretcher te bakken. Als ik eenmaal een beetje gewend ben zal het wel weer gaan hoop ik, maar nu is het moeilijk…

Sophie - 07-04-’15 14:27
erica

Nou, heb dagen lang tegen een foto van een ijsbeer aan zitten staren.. En maar twee reacties, van Prozac en mij. En er werd verder niet op gereageerd. Maar die eronder is dus de lopende. Vreemd. Ijsbeer foto weg.
Ik reageer van de week nog ergens.

erica - 07-04-’15 16:03
Fratsje

Afgezien van het feit dat ik nog wel teken, voel ik de laatste tijd vaak futloos. De weersvoorspellingen op weeronline maken me alleen maar moedelozer! Wordt het weer zoals vorig jaar, 7 maanden lang oervervelend t-shirtjesweer?
Waarvoor koop ik uberhaupt nog een mooi fleurig lentejasje met leuke lange puntmuts, naast mijn herfstjas (mijn fijne winter-puntmutsjas is al een aantal jaar werkeloos) voor de “winter”. :\ Het is hier toch alleen maar weer flutterig te warm voor een jas en sjaaltje. :(

Fratsje - 07-04-’15 23:22
lieve

@ Erica: heb de foto van die ijsbeer nooit gezien, sorry. Nu pas heb ik hem teruggevonden in het archief van 2015. Grtjs

lieve - 08-04-’15 14:04
<span class='registered'>Jacqueline</span>

@Erica. Ik wist niet dat ik kon reageren op de foto. Heb het nu gedaan. :-)

Ook wil ik toch nog (weer) even kwijt dat ik me verdrietig en ook wat boos voel over jullie reacties op mensen die genieten van dit weer. En dat jullie blijven focussen op wat er mogelijk gaat gebeuren. Alsof jullie de pijn en frustratie blijven opzoeken. :-(

Ik begrijp het gewoon niet. Maar dat ligt beslist aan mij.

Als het straks weer bloedheet is, ga ik ook zeker weer klagen, omdat ik gewoon niet tegen de hitte kan. Maar NU nog niet.

Vergeef me als ik hard overkom. Maar zo voel ik het. En ik vind het zo rot voor jullie, vooral ook omdat ik het gevoel heb dat veel van dat rotgevoel door jullie zelf wordt veroorzaakt. :-(

Jacqueline - 08-04-’15 15:59
Ankie

Ik ben bijna 5 maanden zwanger en uitgerekend in begin september. Kan normaal gesproken al slecht tegen de zon en warmte zal als ik hoogzwanger ben straks nog wat worden.

Ankie - 08-04-’15 17:03
ANTIHITTEGOLF

WAT EEN KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTTTTTTTT dag – o ik dacht dat er bewoking kwam maar natuurlijk een licht blauw luchtje en Volijke mensjes …….. vol energie…

ANTIHITTEGOLF - 09-04-’15 10:06
Antihittegolf

Lieve ik zag jullie weerman gister met een Bick smile blehhhhhhhhhhhh op net 1 bleh bleh

Antihittegolf - 09-04-’15 10:06
antihittegolf

ik bedoelde tv1 – belg 1

antihittegolf - 09-04-’15 10:07
delora

gister sprak ik iemand die was aan de zomer toe. waarom vroeg ik – het is alleen maar zoning geweest in 2015 op een paar dagen na. nee zegt die ander het was grijs weer. ik zeg daraop terug dat valt best wel mee..Nou krijg ik als sneer dat IK ALLEEEEEEENNNN maar zon zie !!!!!!!!!!!!!!!!

delora - 09-04-’15 10:09
Karina

Jaqueline, ik ben het met je eens en daarom kom ik hier ook niet zo vaak nu. Als het straks 28C zal ik me ook wel weer even willen afreageren en de rotgevoelens delen met iedereen, maar nu… “Anticipatie zomerdepressie” noem ik het maar. Het is er nog niet, maar als je je maar genoeg inbeeld hoe rot het is, ga je je vanzelf klote voelen. Het gevolg is dat je al uitgeput bent vóór het echte warme weer komt in Mei of zo. Dus kom op, niet nu al bij de pakken neer gaan zitten! Lekker bezig blijven en je niet focussen op het weer. En al helemaal niet al die weersites constant bekijken, je maakt jezef gek!

Karina - 09-04-’15 12:31
lieve

Dit is een raad die ik ook aan iedereen zou geven: kijk naar geen weersvoorspellingen zolang het weer matig is. Wat je niet weet, kan je op voorhand ook geen kopzorgen geven. Persoonlijk kijk ik enkel als het boven de 22C is (mijn limiet) en dan enkel om te weten wanneer het koeler gaat worden.
@Jacqueline en Karina: ik lees bij jullie ‘bloedheet’ en ‘28C’…iedereen heeft zijn eigen grenzen. Boven 22C loop ik al lastig en vanaf 24C huil ik soms van ellende. Mijn gas- en electriciteitsverbruik is hoger in de zomer dan in de winter want in de winter heb ik héél weinig chauffage nodig maar in de zomer draait mijn mobiele airco op volle toeren.
Het is idd niet de bedoeling om elkaar hier al op voorhand gek te maken maar nu moet ik Fietje toch bijtreden in haar bericht van 3 april. Prozac heeft ons al eens met de vinger gewezen en nu dit… Kan iemand me dan zeggen vanaf welke temperatuur en percentage zonlicht het wel kan?

lieve - 09-04-’15 16:42
lieve

ILS, respect!! Vorig jaar gaf je lange gedetailleerde info waarvan ik soms gek werd. Nu is het in meer begrijpelijke taal en lees ik je met plezier. De ‘anciens’ van deze site weten dat het voor jou niet koud genoeg kan zijn. Als ik morgen de lotto win, schenk ik je een lange reis naar Antartica! Maar ons dan wel op de hoogte blijven houden, hé x
@Antihittegolfje:benieuwd naar je reactie tijdens een hittegolf ;-)

lieve - 09-04-’15 17:03
Karina

Lieve, er is inderdaad geen echte grens natuurlijk. Ik vind ook alles boven de 23C al veel te hoog en soms is het bij 20C al zo benauwd dat het ook vreselijk is.
Waar het om gaat is dat je je niet bij voorbaat al gek gaat maken, dat was het punt.
Ik heb ook al last van teveel aan fel daglicht nu, maar ik probeer mezelf er een beetje in te trainen en niet meteen te roepen dat ik er niet meer tegen kan, want het gaat nog bijna een half jaar zo door. Als ik nu al ga klagen, hoe moet het dan in Juli? Anticipatie depressie dus. Ik hoop dat het zo duidelijk is wat ik bedoelde.
En omdat ik graag positief eindig: de nachten zijn voorlopig nog lekker koud. :)

Karina - 09-04-’15 18:39
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Sorry Lieve en anderen.

Voor jullie is het nu dus al bloedheet. Dat is inderdaad hartstikke rot. Voor mij ligt het maximum bij 25 graden. Daarna lukt het nog wel, maar dat vind ik niet fijn meer.

Met de zon heb ik nu nog geen probleem. Als het warmer wordt wel.

Dan wens ik jullie oprecht heel veel sterkte.

Maar probeer je niet te ergeren aan de mensen die de warmte en de zon fijn vinden. Daar heb je alleen jezelf mee. Want ik krijg niet het gevoel dat jullie blij worden van dat ergeren.

Jacqueline - 09-04-’15 20:05
lieve

@Erica en Prozac: welke gegevens moeten ingevuld worden?

lieve - 09-04-’15 22:20
Fratsje

Bij mij is 22 graden de grens, maar, net als bij Karina het geval is, kan het ook voor mij vreselijk benauwd zijn. Ik vind t-shirtjes/rokjesdagweer ook om een andere, om gezondheidsredenen niet bepaald fijn. Als ik buiten de stad ben en met mensen bij wie ik echt mezelf kan zijn, valt die 20 graden voor mij wel mee.

Gelukkig heb ik hier de mogelijkheid om te kunnen nachtspoken en hoef ook lekker niet de straat op. (_)

Fratsje - 10-04-’15 04:16
I love snow

Bij weinig drukte en prikkels kan ik 25 graden zelfs vrij goed verdragen. Het is niet zo zeer de temperatuur, maar dat ik slecht tegen de mensendruktes kan en prikkels niet goed kan verdragen, dat heb je meestal tijdens de warme zonnige dagen.
Maar goed, om even aan te geven is 27 graden met heel veel rustvoor mij zelfs beter dan bijvoorbeeld 17 graden en extreem veel mensen dicht bij elkaar zoals daar bij de terrassen die tijdens de zonnige dagen vaak overvol zijn, wist je dat je trouwens ook veel gauwer gaat zweten daar waar heel veel mensen bij elkaar zijn? Als het buiten zonnig is met 22 graden en er zijn heel veel mensen buiten, maar jij loopt daartussen in, dan zweet je flink meer dan wanneer het nog 5 graden warmer is maar dan wel erg rustig is, ook maakt het heel erg veel uit of je aan de weg of in een lelijk grijze omgeving woont of dat je juist vooral in heel schone, groene omgeving woont met vrijwel geen verkeer en niet te veel mensen, daar kan je de temperaturen ruim boven de 25 graden beter aan dan boven de 20 graden(en zelfs lager) midden in de stad. Benauwdheid gaat veel verder dan de temperatuur alleen, het is vooral de luchtvervuiling en de drukte van mensen, verkeer en die beklemmend benauwd gevoel geeft, maar dat is wel iets wat je hier in Nederland vooral tijdens de zeer warme dagen hebt waarbij de wind ook nog eens uit oosthoek waait die ook nog veel luchtvervuiling met zich meebrengt, waardoor de tropische warmte en luchtvervuiling in ons land veelal samen gaat.

I love snow - 10-04-’15 13:12
I love snow

Wat ik hiermee aan wil geven is dat het dus nog wel complexer ligt dan de temperatuur alleen, het heeft ook vooral te maken met hoever de mensheid de Aarde en de atmosfeer al vervuild heeft en ook wat de windrichting is. Helaas is er extreem veel industrie in Europa en dat maakt de atmosfeer en dus ook de lucht om ons heen veel minder prettig te ademhalen(en dus meer benauwdheid), met name als de wind uit oosten waait en in Parijs is paar weken geleden zelfs mistig geweest van de luchtvervuiling, net als in China dus.
http://www.nu.nl/buitenland/4015844/helf..

I love snow - 10-04-’15 13:17
erica

Welkom Dima! Ik zit al jaaaren op de site van prozac, maar weet niet meer hoe ik dat heb gevonden destijds. De ochtenden zijn gelukkig nog koel en vanmiddag hoef ik er niet meer uit. Alles geblindeerd. Uit met dat felle licht. Mijn grens is ook zo rond de 22 graden. Maar ik blijf hopen op een koele, natte zomer en een herfst die op tijd komt, en niet op 1 november nog 20 graden en volle terrassen met herrie.

erica - 10-04-’15 14:02
lieve

Oef..thuis! Mijn auto was een oven :-( In mijn appartement is het heel draaglijk.
Ik begrijp je volkomen, ILS, ik kan ook niet tegen die herrie en drukte.Deze middag hoorde ik op de radio dat er enorme files waren richting kust. Mij zou je dus voor geen geld te wereld op een overvol strand krijgen! Genieten aan de kust betekent voor mij in de winter wandelen op een verlaten dijk met droog en koud weer en daarna lekker gaan eten met een kaarsje op tafel..zaaalig.

lieve - 10-04-’15 16:02
Fratsje

Het is er weer, de zomersfeer. De drukte, de opgenaaide vleeskeuringssfeer op straat, de lawaaierige terrassen en brullende cabrio’s. Het vliegt mij aan.
:-(
Ik kan er niet tegen. Ben blij dat ik binnen zit.

Fratsje - 10-04-’15 18:31
Fratsje

Steeds dikkere sluierbewolking trekt nu voor de zon. Best prettig. :-)

Fratsje - 10-04-’15 19:51
antizomerhittegolfje uit Driebergen

Heeeeerrrrliijk deze dag, lekker motregen hier en wat zijn de mensen anders, bedrukt, stilletjes en negatief. tja de zomermensen vinden iets van ons, nou ik vind iets van hun groet- lieve mensen – van het antizomertje

antizomerhittegolfje uit Driebergen - 11-04-’15 11:33
Sophie

Joepie! Lekker weertje! :-)

Sophie - 11-04-’15 11:38
Jozef 1965

Na een veel te warme nacht ( in Maastricht 11,6 ‘C als minimum ) beter weer vandaag; weinig zon en af en toe koele wind.

Jozef 1965 - 11-04-’15 15:08
Ankie

Woensdag gewoon 25 graden, bah! En vandaag ook al best warm en veel zon.

Ankie - 13-04-’15 01:29
Antizomertje

Bleh- ik ga een paar keer s nachts rondlopen deze week. Weer in die verbluffende zon/zomerdagen (di.wo.do)heb ik ook geen zin, ik heb wel gelukkig gezien dat daarna ook meteen de temperatuur FLINK naar beneden keldert GOED ZO> ook vooral op 27.4 liever geen zon… maar wat bewolking en het liefst regen ( maar dit laatste is zeldzaam tegenwoordig of het valt s nachts (gelukkig afgelopen zaterdag wel heerlijk genoten van de stortregen))groetjes uit een licht bewolkt utrechtse heuvelrug

Antizomertje - 13-04-’15 09:09
I love snow

De 25 graden aankomende woensdag is te vroeg voor de tijd van het jaar, maar het is niet hetzelfde als 25 graden in juli of augustus, omdat we nu nog van die sterk afkoelende nachten hebben tot ruim beneden de 10 graden en daarom zullen we deze week denk ik wel goed doorstaan, dat is in juli en augustus even heel ander verhaal en dan kan het s’ nachts meer dan dubbel aantal graden warmer zijn dan de nachttemperaturen aankomende woensdag en donderdagnacht.

I love snow - 13-04-’15 13:05
I love snow

Na woensdag gaat de temperatuur weer heel hard omlaag, wellicht gaat het einde van deze week s’ nachts weer licht vriezen.

I love snow - 13-04-’15 13:11
lieve

Idd, ILS, in de zomer zijn de nachten veel te kort om verkoeling te brengen en dat stom zomeruur maakt het alleen nog erger. Mocht het tijdens de zomer ten laatste om 18u donker zijn en ‘s nachts afkoelen dan zou het al een stuk dragelijker worden. Wat ik eigenlijk niet begrijp, is dat het in een woestijn overdag ondraaglijk heet is en ‘s nachts kan vriezen omdat er geen wolkendek is om de hitte van overdag tegen te houden, terwijl het bij ons ‘s nachts bij een wolkenloze nacht niet afkoelt..?

lieve - 13-04-’15 14:28
I love snow

Lieve, dat ligt aan de luchtvochtigheid. Vocht houdt de warmte heel goed vast, maar in de woestijn is de lucht echt kurkdroog te noemen, waardoor er vrijwel geen vocht aanwezig is die de warmte vast kan houden, ook is de woestijn meestal helemaal een open vlakte waardoor de warmte zo rechtstreeks kan verdwijnen.

I love snow - 13-04-’15 18:25
I love snow

Ook is het zo dat de hitte meer drukkend ervaren wordt als het vochtig is, dus de droge warmte van 30 graden kan aangenamer zijn dan 25 graden met zeer vochtige warmte.

I love snow - 13-04-’15 18:29
lieve

@Prozac: je hebt deze site gemaakt maar reageert amper. Om de zoveel tijd wordt de hoofding veranderd met een samenvatting van jouw mening over de voorbije reacties maar verder niks. Voel me geanalyseerd.

lieve - 15-04-’15 16:06
I love snow

25 graden is zo net in Zeeland gemeten en dat is heel ongewoon zo aan de nog bijna winters koude noordzee, ondanks de zeer hoge waarden voor deze tijd van het jaar was het wel een windrijke dag, denk dat deze dag ook voor ons niet slecht te doen is. Heel anders dan in juli en augustus en aankomende nacht wordt het al gauw veel kouder met 7 tot zelfs 2 graden(zelfs met neerslag, misschien een vlok natte sneeuw in noorden van NL?) en misschien ook nog wel vorst aan de grond, wat een megaverschillen zeg!

I love snow - 15-04-’15 16:14
lieve

Thx, ILS, de wind maakte het ook bij ons heel wat draaglijker. Tot lees ;-)

lieve - 15-04-’15 16:20
Prozac

@Lieve

Geen analyse hoor, maar ik ben niet zo van het reageren. Mijn afreageren doe ik in de blog en niet zo in de reacties :-) lees wel alles en reageer indien nodig! Dus geen zorgen…

Prozac - 15-04-’15 17:06
Jozef 1965

Momenteel in Leeuwarden 11 ‘C , terwijl in Limburg rond de 23 ‘C.

Jozef 1965 - 15-04-’15 18:49
Fratsje

Ik heb de dag lekker weggeslapen. Geef mijn portie maar aan fikkie. Morgen gelukkig een stuk kouder. duimt dat de afkoeling ook echt doorgaat

Fratsje - 15-04-’15 20:50
lieve

Thanks voor je reactie, Prozac. Tussendoor stoom aflaten kan ook eens deugd doen ;-)
Bij ons zijn de temp vandaag goed, rond de 20C. Ik had schrik voor gisteren maar het ging, behalve in de wagen, was dan ook doodop toen ik thuis kwam en pisnijdig. Ik zag uit naar vandaag en nu gaat het minder..tja, gisteren zat de koelte nog binnen, vandaag zit de warmte van gisteren binnen en wordt ze een beetje vastgehouden met 20C. Jesus, waarom kan ik hier zo slecht tegen?? Plaats mij in een woestijn en het vriest er ‘s nachts niet meer met de warmte die ik vasthoud ;-)
Als ik bij dageraad hoor hoe opgewekt de vogels zingen dan gun ik ze dat van harte (en klap het raam wel dicht), wetende dat ze het tijdens een strenge winter vaak moeilijk hebben om te overleven. Heb trouwens van mijn oma geleerd dat als je een roodborstje in de tuin ziet er vriesweer aankomt. Don’t we just all love a redbreast!
Ik hoop gewoon dat we een matige zomer krijgen (max 22C met de nodige koele dagen)..en het liefst dat het om 18u donker wordt en ‘s nachts altijd afkoelt. Tevergeefse wensen, I know.. Wakker worden en slapen gaan met licht..wat is daar nu gezellig aan? Zomerlovers laten in de winter toch ook niet steeds al hun lichten branden?! Tijdens de winter wakker worden met een kop koffie en één schemerlichtje, zalig! ‘s Avonds tot rust komen bij kaarslicht..zo gezellig! En ik weet niet of het in Nederland ook zo is maar de Belgische televisie is tijdens de zomermaanden ongezellig, oninteressant en bulkt van de herhalingen..de zogenaamde ‘komkommer-tijd’.
Tenslotte heeft een trucker-vriend gisteren een foto geplaatst: stilstaande file richting kust..Daar kan ik dus echt niet bij..uren in de file staan om dan eventjes als haringen in een ton op het strand te gaan liggen..
By these I wish you all a very refreshing evening and cool night!

lieve - 16-04-’15 17:35
lieve

Hereby..

lieve - 16-04-’15 17:47
bert

Waar is die bewolking die vandaag was belooft ???
WEER de hele dag zon hier in brabant !

bert - 19-04-’15 17:10
lieve

@Prozac: thanks, zal het bekijken.
In België ook ganse dag zon maar heel aangename temperaturen en ook geen overkill aan licht.

lieve - 19-04-’15 18:47
Fratsje

Ik moet eerlijk toegeven dat die overheersende felle zon mij onderhand wel een beetje de keel uit begint te hangen. Het warmt mijn huis onaangenaam op en wekt mij ‘s morgens veel te vroeg. Ik krijg zo slaaptekort. Het lijkt wel alsof er geen regendagen meer bestaan in de lente en zomertijd. :-(
Gelukkig was het niet zo warm buiten. Een geluk bij een ongeluk.

Fratsje - 19-04-’15 19:36
Sophie

Nou Frats, ik vond het best warm gisteren. Ik was heel optimistisch met de honden gaan lopen met m’n jas aan (niet eens een dikke) en na een uur lopen liep ik te puffen. Bah. Maar het ergste vind ik nog dat felle zonlicht de hele dag. Maar ik blijf positief hoor Prozac ;). Fijn voor de zonliefhebbers. ( Even een wit voetje halen bij je) ;)

Sophie - 20-04-’15 10:26
lieve

Bij mij veel zon maar een frisse bries, ramen op tocht en alles koelt meteen af. Koele nachten brengen evenwicht, fingers crossed dat het zo blijft!
Momenteel weinig respons, spijtig. Straks wordt het hier weer een klaagmuur terwijl het ook fijn is om eens positieve dingen te horen.
ILS, tell us the good news :-)

lieve - 20-04-’15 15:58
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Ik vind dit weer erg prettig. De zon is inderdaad fel, maar met een frisse wind vind ik het heel aangenaam. Ontzettend fijn weer om fietstochten te maken. Overdag laat ik de rolgordijnen zakken. Als ik thuiskom van mijn werk, gaan de ramen open.

Jacqueline - 20-04-’15 16:15
lieve

(y)

lieve - 20-04-’15 23:26
lieve

euh..op fb is dat de code voor duim omhoog :-)

lieve - 20-04-’15 23:27
lieve

Komaan, hé, Prozac..moderniseert dat hier een beetje :-)

lieve - 20-04-’15 23:31
Prozac

@Lieve, niet nodig, je legt zelf al uit wat het betekend ;) En ik ga hier FB niet na zitten maken, dat kost veels te veel geld als ze me aanklagen :P

Prozac - 20-04-’15 23:37
lieve

@Prozac: was lachend bedoeld, maar vind het heel fijn dat je reageert, doel bereikt hihi ;-)
Weet iemand waar ILS zit? Antartica..? Noordpool..?
Niemand?? Ok.. dan ben ik vandaag ILS:
18 graden is zonet gemeten in het binnenland en dat is een normale temperatuur voor de tijd van het jaar. ‘s Nachts koelt het nog altijd behoorlijk af en dat maakt het voor ons niet slecht te doen. De komende dagen blijft het kwik onder de 20 graden en maandag misschien wel een duik naar 12 graden, wat een verschil met vorig jaar zeg
En..? Was het goed?
Grtjs aan alle aanwezigen……..

lieve - 21-04-’15 14:19
Jozef 1965

Opnieuw een groot temperatuurverschil tussen Maastricht
(momenteel 20 ‘C) en Leeuwarden ( 9 ‘C).

Jozef 1965 - 21-04-’15 18:30
I love snow

De aankomende nachten kunnen nog dichtbij het vriespunt komen, maar overdag kan het nog zonnig zijn.
Vanaf aankomende zaterdag weer regen en/of goed bewolkte dagen. De nachten gaan dan wel richting de 10 graden en overdag ergens tussen de 12 en 17 graden.
De koude nachten keren begin volgende week waarschijnlijk terug en dan weer dichtbij het vriespunt.

De weersvooruitzichten zijn op dit moment niet echt slecht te noemen.

En Lieve, niet mij na-apen :D

I love snow - 21-04-’15 20:25
lieve

Welcome back, ILS! :-)

lieve - 22-04-’15 07:32
vrolijke antihittegolf in de zomer

Heeeeerrrrrlllijk lieve mensen en bedankt God dat niet alleen de zonnemensen hun (verwende)zin constant krijgen. Hier krijg ik veel energie van, lekker dikke grijze bewolking. De rest van Nederland lijkt minder blij.. jammer voor die mensen, wij hebben ook genoeg gebaald: de hele maand feb zonnig minus 3 dagen, toen de eerste helft maart en toen de zonneknaller april – continue stralende helderde zon minus 1 dag bewolking minus 1 dag regen. Heheheh- eindelijk het oude vertrouwde wisselvallige weer van nederland terug. dag lieve mensen, geniet van de bewolking

vrolijke antihittegolf in de zomer - 22-04-’15 08:51
vrolijke antihittegolf in de zomer

Frats – high five ! GEEN zonovergoten warme koningdag …………….

vrolijke antihittegolf in de zomer - 22-04-’15 08:54
Fratsje

Vandaag even geen felle zon hier, maar heerlijk bewolkt. Zo blijft mijn woning ook koel. Temperatuur is ook prima (rond 12 graden).
Ik mag niet klagen. :-)

Fratsje - 22-04-’15 14:07
Fratsje

@antihittegolfje, Ik hoop dat het echt uitkomt. Laat het maar koud en regenachtig zijn :-)
Trouwens, ik doe toch niks met Koningsdag. Ik ga lekker schilderen of zo.

Fratsje - 22-04-’15 14:10
Jozef 1965

Zeer aangename lucht hier in Belgisch Zuid-Limburg, je voelt eigenlijk niet dat de temperatuur 15 ‘C bedraagt.

Jozef 1965 - 22-04-’15 18:33
I love snow

Volgende week wellicht hele week aanhoudende zeer koude luchtaanvoer en met buien is zelfs natte sneeuw niet eens geheel onmogelijk. Dat zou de aankomende zomer wel eens stuk draaglijker kunnen maken, want sneeuw in het late lenteseizoen kan het gevoel van gemis aan winter sterk verminderen omdat we dan veel kortere periode zonder sneeuw moeten doen, aangezien de eerste sneeuw al in november of zelfs eind oktober al mogelijk is.

I love snow - 22-04-’15 19:09
I love snow

Afhankelijk van waar je in NL woont kan het daar bewolkt zijn en op een andere plek juist zonovergoten zijn. Alleen vandaag en morgen kan het nog goed zonnig zijn.

I love snow - 23-04-’15 11:02
antihittegolf

wolkje voor de zon/regen- mamoetgezichten

zonnetje en helde- ow- Wat zijn we ‘vrolijk’

verschil in dag en nacht.

wat waren ze depri vanmorgen vroeg even een wolkje voor de zon.. en wij dan wij hebben het hele jaar die ROTZON waar wij meemoeten dealen.. wij zijn ook geirriteert maar het merendeel is toch altijd nog zon in nederland en ow whee even geen zon…….. pfffh

antihittegolf - 23-04-’15 11:55
erica

Afgelopen dinsdag was mijn slechtste dag, een felblauwe lucht met zon en ik moest er een tijd tegenin fietsen. Goed ingesmeerd, klep en zonnebril op en nog verbrand. Ik haat dit felle weer. En allemaal toeristen, bomvolle terrassen en bootjes. Sja..Keukenhof. Maar het wordt beter voor ons en de koning zal best wel een plu hebben.

erica - 24-04-’15 14:20
I love snow

Wat zien de weermodellen erg interessant uit. De eerste tien dagen van mei wordt waarschijnlijk ongewoon koud voor de tijd van het jaar worden. De weerkaarten die ik volg doen mij zelfs wat meer aan de winter dan aan de zomer denken en we krijgen wellicht met zeer hardnekkige poolwinden te maken die over de zeer koude Noordzee naar ons land getransporteerd wordt. Omdat we het hele winterseizoen al ruim een maand geleden achter de rug hebben, is de noordzee nu nog erg koud maar met stevige noord tot noordwestelijke windrichtingen krijgen we ook nog die koude poollucht afkomstig van noordelijk Scadinavië rechtstreeks naar ons land aangevoerd. Ben dan ook zeer benieuwd of ik nogmaals een vlok (natte) sneeuw te zien zal krijgen en dan in mei wel te verstaan, als dat gebeurt dan is het waarschijnlijker dat dit meer laat in de avond of s’ nachts plaats zal vinden, maar dan nog.
Overdag nog geen eens 10 graden en in de nachten kan in de meest koude delen van NL, zoals in Groningen wel eens tot ongeveer -3 graden.

En volgens de alternatieve wetenschap die ik volg is dat hele opwarming van de Aarde verhaal gebaseerd op leugens en bovendien zou onze planeet al langer dan 16 jaar afkoelen, maar dat de koude meestal eerst Amerika zou raken en dat de warmere West-Europa later zal volgen, ik zou dit met een korreltje in het zout nemen, maar wie weet :)

I love snow - 25-04-’15 18:38
lieve

Klinkt als muziek in mijn oren!

lieve - 25-04-’15 21:37
I love snow

Zo zag de temperatuurkaart van 24 juli vorig jaar eruit en zie hoe die tropische rode gloed overal om ons heen in de greep had, zelfs helemaal in West en Noord-Europa.
http://i.imgur.com/o8DfxKU.jpg

Laten we hopen dat die agressieve rode gloed aankomende zomer niet langer overal om ons land heen kan grijpen en nog beter zien we die rode gloed aankomende zomer helemaal niet meer over ons land heen komen.

I love snow - 26-04-’15 11:51
Fratsje

Deze week wordt heerlijk koel. :-) Top!

Fratsje - 26-04-’15 13:00
Ankie

Morgen word heerlijk, word toch niet binnen zitten. Als het warm en druk is vermijd ik naar buiten gaan.

Ankie - 26-04-’15 15:07
erica

Wat een goede vooruitzichten!!! Jippieeee!!!

erica - 26-04-’15 15:17
lieve

Verschrikkelijke beelden uit Nepal..reeds 3700 doden en nog meer overlevenden zonder eten, drinken of sanitaire voorzieningen..Ik voel me nu heel klein en al was het vandaag 35C, mij zul je niet horen klagen..

lieve - 27-04-’15 15:49
I love snow

Mee eens Lieve, doe mij maar 35 graden overdag zonder de ellende die men in Nepal meemaakt dan dat ik die ellende zelf ook mee moet maken, ook al is het bij die ellende -10 graden.

I love snow - 27-04-’15 16:15
antihittegolf

qua temperatuur vind ik dit heerlijk het sonnutjuuuuhhhhh (=nederlands voor zon) zou alleen deze week amper te zien zijn en gister en vandaag gewoon weer volop die pleuriszon. gister kwam ik vriendin tegen die riep- het was toch mooi weer heh? koning blij! (zucht) en iedereen blij (oja? zucht zucht). Heb niet zo gauw mepneigingen maar…..pfff Vriendin even laten doen voorlopig. Ik vind het ook zo zielig hier in NL dat je alleen maar blij kan zijn als ons sunnuthhhjuuhh er is.. Hoe labiel is nl denk ik dan wel eens. Het lijkt wel of we het erger vinden een paar dagen zonder zon dan alle ellende in de wereld
xoxo – antihittegolf

antihittegolf - 28-04-’15 10:09
I love snow

Afgelopen nacht was het -4 graden op 2 meter hoogte op de meest koude plekken van NL en in Ierland heeft het afgelopen nacht wel -8 graden gevroren op normale 1,5 a 2 meter hoogte.

Op de grondhoogte kwam het ook hier in Nederland tot zware vorst met -7,7 hier bij mij in het noordoosten van NL en zelfs wel -9,7 graden in Twente, dus afgerond heeft het aan de grond wel -10 graden gevroren hier in Nederland!

I love snow - 28-04-’15 10:16
I love snow

Er komt via de alternatieve media steeds meer naar boven dat de opwarming van de Aarde een zeer grove leugen van de elite en politiek zou zijn om de normale burgers schuldig te laten voelen en ook komt er steeds meer naar boven dat de Aarde helemaal niet opwarmt maar juist kouder wordt. Daarnaast zou al dat ijs op de noordpool al in het jaar 2013 helemaal gesmolten moeten zijn als we volgens Al Gore mochten geloven, maar de waarheid is dat het noordpoolijs helemaal niet is gesmolten maar juist met 50 procent is toegenomen!

Eerder zei ik met korreltje in het zout te nemen over wat de afkoeling van de Aarde betreft, ik denk dat dat juist meer voor opwarming van de Aarde-verhaal geldt.

Bereid je maar voor op nog meer kou aankomende jaren zou ik bijna zeggen.

I love snow - 28-04-’15 11:23
Sophie

Ik help het je hopen I Love Snow! Dat zou geweldig zijn…

Sophie - 28-04-’15 11:27
Fratsje

Ik ben zo blij dat Koningsdag voorbij is. Daar ben ik ook weer een jaar van verlost. Wel weer volop zon. :-P
Nou ja. De temperatuur was tenminste prima. Kon mij lekker in jas en sjaal verstoppen. Gelukkig geen zomerwarmte.

Fratsje - 28-04-’15 13:19
Fratsje

I love snow, ik hoop het zo. Laat het maar heerlijk koud worden. Een nieuwe ijstijd zou echt heerlijk zijn. :-D
\O/\o/\o/\0/(feestemoticon)

Fratsje - 28-04-’15 13:28
llieve

Thanks, Prozac. Was zeker niet mijn bedoeling om hier een politiek debat uit te lokken.
De recente gebeurtenissen hebben me doen inzien dat hetgeen waarover wij klagen eigenlijk peanuts is in vergelijking met zoveel leed. Wat niet betekent dat ik hier ook niet mijn beklag zal blijven doen, hoor ;-) maar er zijn zo van die momenten dat ik bij mezelf denk: meid, waar haal je het recht!
Last but zeker niet least: hoedje af voor ILS! Weer of geen weer, hij is altijd een trouwe bezoeker, staat open voor kritiek en past zich meteen aan, een echte die hard ivm wintertemeraturen maar wel de eerste om te zeggen ‘liever 35C hier dan -10C in Nepal’
Respect ILS en nogmaals thanks voor je dagelijkse (gelukkig wel wat meer beknopte) toelichtingen x

llieve - 28-04-’15 16:53
I love snow

Lieve, dat is inderdaad een lieve reactie, je doet je naam de eer aan, dankjewel :)

I love snow - 28-04-’15 17:38
lieve

;-)

lieve - 28-04-’15 18:37


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.