« Gelukkig nieuwjaar | Home | Pfff... »

Goed begin...

Zondag 15 Februari 2015 at 6:00 pm.

Geen idee wat ik vind van het nieuwe jaar! Paar dagen vorst gehad, een beetje sneeuw, beetje regen, beetje wind en een paar dagen een te hoge temperatuur voor de tijd van het jaar. Gelukkig heb ik het vermoeden dat we een normale winter krijgen... tenminste als ik Ron Engelen moet geloven ;)

PS. De facebookpagina is redelijk populair ;)

101 reacties

erica

Wie is van Engelen?
Ik ben ook blij zoals het nu is, maar een echte winter….yum…
komt ie nog?

erica - 15-02-’15 23:54
lieve

Ik vrees ervoor, Erica. De dagen zijn duidelijk aan het lengen en straks komt het zomeruur. Na de zomer van 2014, kon deze winter voor mij niet hard genoeg zijn, en wat hebben we uiteindelijk gekregen..
Prozac, ik heb al verschillende keren geprobeerd om iets te posten op de fb-site maar dat lukt niet omdat je er geen ‘vrienden’ kunt van maken. Men kan enkel lezen en liken. Eventueel een persoonlijke site maken..? Zou wel leuk zijn ;-)

lieve - 17-02-’15 17:54
Sophie

Ik zie nu al tegen die zomertijd op…En iedereen roept maar “We gaan de goeie kant op! Het is alweer langer licht!” Zucht….:( En wat hebben we maar weinig gehad..Maar ja hoor, de zomerliefhebbers krijgen hun zin weer. Een miezerigwintertje en een vroeg invallend, en waarschijnlijk veel te warm voorjaar. :(

Sophie - 19-02-’15 19:17
Sophie

O ja, en Lieve heeft gelijk wat de Facebookpagina betreft. Hetlukte mij ook niet. Jammer! Zou wel leuk zijn toch? :)

Sophie - 19-02-’15 19:20
lieve

Vind ik ook, Fietje, zo een privé-groep waarop enkel leden terecht kunnen en waar je meteen iets kunt like’n of antwoord gegeven als iemand iets post of natuurlijk zelf iets kunt vertellen of tonen. Iedereen kan wel zo een pagina maken maar dankzij Prozac hebben we elkaar hier allemaal ontmoet..dus please Prozac..?
En verder hou ik nu al mijn hart vast voor de seizoenen die komen. Zoals Prozac reeds zei, het is niet de bedoeling om elkaar hier in een depressie te praten, maar eerlijk, we trekken altijd wel aan het laatste eindje. The outcast in de maatschappij en steeds minder wintergenoegens :-(

lieve - 20-02-’15 15:39
Fratsje

Ik kamp weer met voorjaarsdepressies (naast mijn persoonlijke problemen). Die komen steeds vroeger en duren langer door de zachte “winters” van tegenwoordig. Ik zie zo tegen de komst van maart, maar vooral april op. Dan begint de zomer-ellende tegenwoordig al. :-(
Er komt maar weinig uit mijn vingers. .. zucht.

Gelukkig was het wel lekker zwaar bewolkt vandaag.

Fratsje - 20-02-’15 16:18
Karina

De nachten zijn nog lekker koud en overdag lijkt het herfst. Ik heb nog nergens last van hoor.
En ik ga het dit jaar positiever benaderen en toch nog de mooie dingen proberen te vinden in warmer weer. Of het gaat lukken weet ik niet, dat ligt eraan hoe warm het gaat worden en hoe erg de klachten zijn, maar het is het proberen waard.
Gewoon lekker bezig blijven, je aandacht ergens anders op richten, het liefst iets creatiefs, dat helpt.

Karina - 22-02-’15 10:33
erica

Ja, ik probeer het negatieve ook wat meer te negeren. Maar nu heeft er bomenkap en snoei plaatsgevonden en piekt de zon meteen in huis, het wordt niet meer tegengehouden, helaas. En de buurman zat op woensdag 18 febr al op z’n luie stoel in de zon. Positief is dat ik daaraan niet mee hoef te doen. Maar laat mij dan ook van de bewolking genieten. Maar dan gaan ze zeuren.

erica - 22-02-’15 13:40
Karina

Gewoon laten zeuren, Erica, ik ben er inmiddels immuun voor geworden!
Een paar weken terug stond er een stukje in de Telegraaf over winterdip en zo`n beetje de helft van de commentaren op het artikel waren mensen zoals wij! Dat was opvallend en fijn om te zien. Steeds meer mensen komen “üit de zomerkast”. :)

Karina - 22-02-’15 17:15
Fratsje

Ik ben bezig met een leuk avondwinterlandschapje te schilderen, compleet met noorderlicht. Heerlijk om te maken. :-)

Fratsje - 23-02-’15 18:34
Karina

Oh wow, te gek Frats! Dat is één van mijn allerliefste wensen, om ooit het Noorderlicht te kunnen zien. Het is zo magisch. Misschien kunnen we jouw schilderij ergens op een site bekijken als het klaar is? Lijkt me leuk. :)

Karina - 24-02-’15 11:21
Jozef 1965

In deze februari maand nog geen dag met lauwe lucht (volgens mij toch), en met de zon heb ik persoonlijk geen probleem als het maar blijft koud/vrij koud aanvoelen.

Jozef 1965 - 25-02-’15 07:35
anti zomer

ik word hier ziek van !! Weer die pleuriszon en die opgefokte mensjes met de ZOMERHOOP op hun snuit ….. MAG het nog winter zijn of alleen dit pleurisweer – een lenteblauw luchtje en ons zooonnnnnnnuuutttjjjjjuuhhhh (zoals we dat zo dom zeggen hierin nederland ) als wij maar mooi weer hebben, laat ze ergens anders maar honger hebben oorlog voeren vermoord worden als WIJ maar nog meer GENOT hebben en wat inhoudt elke dag MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIIIII lente weer !! wat haat zomerliefhebbers ! Gun een ander eens winter joh @!

anti zomer - 25-02-’15 10:15
Fratsje

Karina,
Hij staat op Pinterest onder mijn gebruikersnaam; Hare Fratsheid, op plepjes and other fantasy figures.

Fratsje - 25-02-’15 23:59
antizomertje

wanneer je op http://www.weerstatistieken.nl kijkt zie je dat het op 9 maart 2014 19.5 c weer en nu in 2015 _hahahahahahahahaahaa- niet hoger dan 7 of 8 graden – hahahahah TOP – bedankt GOD @!

antizomertje - 26-02-’15 12:34
lieve

We moeten idd positief blijven,Karina, maar ik zou er alles voor overhebben om nog een paar maanden winter te hebben. De voorbije week zei de nieuwspresentator aan de weerspresentator dat hij het weer een beetje beu aant worden was en of er beterschap kwam!? Ja deeuuh! Zouden wij es moeten zeggen tijdens een hete zomer! Tijdens het krokusverlof is mijn zoon voor de eerste keer gaan skiën in Oostenrijk. Toen hij thuis kwam zei hij: wel ma, als ik moet kiezen tussen Turkije en deze reis, dan keer ik meteen terug, zo een prachtige natuur.
Zelf hou ik enorm van detective-series en nu ben ik Shetland aan het bekijken. Het plot is altijd heel goed maar de Schotse natuurbeelden des te beter.
Ik vind het heerlijk om de vogeltjes aan het keukenraam te zien smullen van aangeboden voeder.
Wat een verschil met die vuile vliegen! Smerige parasieten!
Tja, blijkbaar ben ik in het verkeerde land geboren, zoniet dan tenminste een halve eeuw te laat ;-)

lieve - 28-02-’15 14:20
antizomertje in de winter

ow god, gister 100% kans op regen, hierin midden nederland alleen maar LENTEweer en mannetjes in truitjes en tshirtjes.. is dit het weer, weer in 2015, alleen maar hitsige zonnetjesmensen?

antizomertje in de winter - 02-03-’15 10:14
Bert

Nou, daar gaan we dan:

http://www.nu.nl/binnenland/4002552/lent..

Kunnen we weer 9 maanden wachten tot het weer iets koeler wordt………

Bert - 02-03-’15 15:05
I love snow

Het mag dan wel maart zijn, maar sneeuwen doet het hier in het noordoosten.

I love snow - 02-03-’15 16:19
Fratsje

Zucht :-( Wéér te warm pokkeweer op komst? Nee toch!
Een normale Hollandse lente gaat wel, maar ik zit niet wéér op 7 à 8 maanden lang deprimerend jasloos t-shirtjeszomerweer te wachten. BAH!
Laat die hete zomerse hel maar fijn wegblijven.

Fratsje - 02-03-’15 17:49
Martine

vreselijk….nu al de slechte tijd in het vooruitzicht😔 zondag 13 graden bah! Nog 7 maanden dan is die rot zomer weer voorbij.

Martine - 02-03-’15 20:13
antizomertje in de winter

jongens- ik kan ‘echt huilen om alles, net als jullie… ik doe het weekend alle dagen de gordijnen potdicht ik hoef die gekte niet mee te maken van llleeeennnnntttteee !!!!!!!! net als op rtl nieuws hadden ze het woord LENTE in bloemetjes op een grasveld gezet. Verdraaid als het December eindelijk is (is einde lente) dan ga ik met EINDELIJK WEER WINTER ergens in kerstboompjes uitstallen …………..

antizomertje in de winter - 03-03-’15 09:18
antizomertje in de winter

ach nog ergens een ‘redelijk’ bericht: toch ergens volgende week weer zwaar bewolkt

http://www.agriholland.nl/weer/verwachti..

antizomertje in de winter - 03-03-’15 09:29
antizomertje in de winter

maar echt het blijft om te huilen……….

antizomertje in de winter - 03-03-’15 09:29
I love snow

Het is nog lang geen 20-25 graden, zolang dat zo is… heb ik er eerlijk gezegd geen last van de temperatuur.

Wat wel ergerlijk is die zomergekte die aankomende weekend zo beetje gaat beginnen, ja, helemaal eens!
Voor mij is dan ook niet de temperatuur, maar wel de mensengekte.

I love snow - 03-03-’15 11:59
I love snow

Flinke sneeuwval hier met behoorlijk grote vlokken, maar het blijft niet liggen.

I love snow - 03-03-’15 13:27
Fratsje

Ik geniet nog maar even extra van dit weer nu. Straks is het weer voor een lange tijd voorbij.

Mee eens, I love snow. Het is voor mij niet alleen de hitte, maar vooral die opgefokte rotsfeer die de zomer of zomers weer met zich meebrengt. Vooral die terrasjes… kots.

Fratsje - 03-03-’15 14:11
antizomertje

echt om te JANKEN 17 graden volgende week en maar dat zomergehijg als dit het verdere leven is, hoop ik niet lang tussen die gekken nog rond te hoeven lopen

antizomertje - 04-03-’15 09:04
antizomertje

inderdaad fratsje ik ben het met je eens. net hier op het uwv zo’n ouwe lul die eens goed naar mn decoratie kijkt door mn jas heen die OPGEFGOKTE GEEEEEEEEEIIIIIIIILLLLLLEEEEE|E zomer

antizomertje - 04-03-’15 09:05
Jozef 1965

Bij http://www.buienradar.nl voor de komende zondag nog altijd geen “volop zon” maar wel rond de 60 % zon, en de minima (temperatuur) niet veel hoger dan 0 ‘C.

Jozef 1965 - 05-03-’15 06:43
Lente/zomerhater

Zoooo blij dat ik in ieder geval volgende week voor een goeie week naar oostenrijk/de sneeuw vertrek…..zondag 15 graden!!! Begint de ellende nu alweer! Bah! Ik haat de eerstkomende half jaar

Lente/zomerhater - 05-03-’15 20:06
Lente/zomerhater

En dan vooral die afschuwelijke mensen die menen dat je het allemaal maar heerlijk moet vinden! Als ik zeg dat ik er niet van hou en een wintermens ben dan denken ze dat je niet goed wijs bent… Kon ik maar emigreren naar een land waar het nooit boven de 15 graden wordt en de winter de overhand heeft….

Lente/zomerhater - 05-03-’15 20:09
lieve

OMG, net het weerbericht bekeken: 13,14 en zondag 15 graden..‘beste kijkers, een weer om van te dromen, de lente is in zicht!’ Vaarwel mooie herfstkleuren, winterstilte, koele nachten en gezellige avonden. Hallo vliegen en muggen en jullie beten, scheten en maaikes. Vuile parasieten! En dan de weekends:overdag de grasmaaiers en’s nachts de jongeren met hun rijdende discobars en wellicht opnieuw meer dodelijke ongevallen. Winter: een lichtje als het donker wordt, een dekentje als het te koud is, geen last van insecten, frisse lucht en genoeg zuurstof, geen ozon-alarm, wandelen op het kraken van de sneeuw,..gezelligheid. Deze maand word ik 47, als kind heb ik samen met neven en nichten mooie zomervakanties beleefd op de boerenbuiten bij onze grootouders, maar nooit heeft de zomer het bij mij kunnen winnen van de winter. Ik kan niet zeggen dat het in mijn genen zit want mijn zus haat sneeuw en winter en herleeft tijdens de zomer. Zelfde ouders, zelfde opvoeding en op dat gebied zo verschillend…
Ik hou van de winter en ik haat de zomer en dit zal nooit veranderen.
Na vorige hete zomer slaap ik deze winter al IEDERE nacht met open raam onder een warme dons, maar met frisse neus ;-) Binnenkort komt het jaarlijkse probleem: fluitende volgens bij minste daglicht terwijl het warmer wordt en ik dan ZEKER mijn raam open wil..
Tja, we staan ervoor en we moeten erdoor.
Ik hoop, Prozac, dat we hier voor elkaar altijd mogen blijven zijn.

lieve - 06-03-’15 21:17
Fratsje

Ik kan het niet beter verwoorden Lieve. Ook ik heb geen zin om de deur uit te gaan nu. :-(

Ik hoop toch (wens, wens) dat die ellendige zomerterreur nu heel de lente wél weg blijft en het in de zomermsaanden niet warmer dan 20 graden wordt. Geen zin om wéér maandenlang futloos voor de ventilator te dweilen. Ook wens ik dat de herfst dit jaar op tijd arriveert, begin september dus.

Fratsje - 07-03-’15 15:12
Sophie

O god…:( Wat een ramp… 8 maart pas en nu al dit weer. Ik durf niet naar buiten. En iedereen doet nu al hysterisch. Wat moet dat worden…Ik weet, ik moet er doorheen maar op dit moment weet ik echt niet hoe…

Sophie - 08-03-’15 13:07
erica

Ik baal ook als een stekker, felblauwe lucht en 14 graden. Was dit nu de winter? En gister op het strand waren ze al die strandtenten al weer aan het neerzetten. En mensen zaten alweer in de zon en zeiden dat het nu eindelijk voorjaar wordt. Huh? Eindelijk? We hebben nog geen echte winter gehad! Ik zit vandaag ook binnen met gordijnen en zonwering dicht. Wil er niks mee te maken hebben!!!!

erica - 08-03-’15 13:18
I love snow

Wat een zeer ongebruikelijke weer vandaag. In het zuiden Nederland werd het zefls 19 graden warm!

I love snow - 08-03-’15 18:00
Fratsje

Dat stomme hosannagejuich weer in de media overal, over deze veel te zachte en te vroege lente-inval. Ik word er kotsmisselijk van.

Fratsje - 09-03-’15 03:37
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Ik lees de reacties. Ik vind het erg naar dat jullie je nu al zo rot voelen, terwijl de zomer er nog helemaal niet is. Een oude wijze spreuk zegt: Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij/zij vreest. ;-)
Ik hou niet van de zomermaanden met de hitte, het lawaai ed. Maar we zijn nog niet zover. De lente begint al vroeg. Dat is waar. Maar de winter komt toch niet meer. Dat vind ik ook jammer, want ik hou van de sneeuw. Maar dit weer vind ik veel fijner dan dat druilerige lauwe herstweer van de afgelopen weken.
Ik probeer me niet (meer) te verzetten tegen de enthousiaste zomerliefhebbers. Ik sluit me ervoor af.

Jacqueline - 09-03-’15 12:11
I love snow

Zie de maximumtemperaturen gisteren.
http://www.weer.nl/typo3temp/pics/c4224f..
Op een komma na werd het gisteren in Limburg 22 graden en dat op 6 maart, onvoorstelbaar.
Maar niet echt veel bij stil gestaan gisteren dat het zo warm zou worden, omdat je nou zoiets niet verwacht zo vroeg in het jaar en daarom nauwelijks last van de tempertuur gehad, dus inderdaad wat Jacqueline zegt: “Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij/zij vreest.”

I love snow - 09-03-’15 14:55
Jozef 1965

Hierboven gaat het om temperaturen van 9 maart 2014 en níet van gisteren.

Jozef 1965 - 09-03-’15 21:13
antizomer in de winter

Lieve lieve zomervermijders.. phoe wat een K..T weekend, wat voor een Gekken ik ontmoet heb zondag in een stukje van 5 minuten fietsen vanaf mn moeder: een man in een dun minikort broekje en thsirtje met korte mouwen, een vrouw in een haltertopje (?) en s avonds toen ik met het hondje ging lopen rond 2030 uur nog een malloot in een kort broekje en tshirtje terwijl het fris en allang donker was.. zit ik nu echt in de debielenuithoek van Nederland, deze mensen liepen er Werkelijk bij alsof het 6 augustus was ipv 6 maart. HOE ZIEK ZIJN WE tegenwoordig ? Waarschijnlijk kom ik ooit nog een met een dialoog in de Wereld Draait Door bij NLD 3 of ik breng een boek uit over de ziekte van Nederland welke heet : ik stampvoet, want ik moet het HELE jaar mijzelf in een aangenaam lente sfeertje kunnen vertoeven……
Zucht zucht wat hoop ik het een K..T zomer wordt met veel neerslag OVERDAG en niet net als vannacht- snachts

antizomer in de winter - 10-03-’15 08:56
antizomertje in de winter

waar ik wel vrolijk van de wordt- de vveeeeelllllll lagere temperaturen m.o.o. 2014 – JIPPIE

antizomertje in de winter - 10-03-’15 08:58
Sophie

Jacqueline,het gaat ook vooral om het steeds hysterischer worden van de media en een groot deel van de bevolking. Er heerst een soort ‘weerhype’ tegenwoordig. Dit voorjaar valt idd veel te vroeg in en het is onnatuurlijk warm voor de tijd van het jaar. Dat is vervelend voor sommige van ons. Maar wat het (voor mij) echt eng maakt is dat gejuich van “eindelijk voorjaar!! Strandtenten!! Eindelijk die winter voorbij!!” Terwijl het amper winter is geweest. Het wordt steeds gekker. Vroeger had je dat allemaal niet. Dan werd door weermensen op tv gewoon neutraal verteld wat voor weer het werd. Nu MOET je het fijn vinden, anders spoor je kennelijk niet. Dat maakt het allemaal extra moeilijk.

Sophie - 10-03-’15 11:32
Sophie

Oeps,ik bedoel sommigen.;)

Sophie - 10-03-’15 11:34
<span class='registered'>Jacqueline</span>

He Sophie, Maar je MOET het toch helemaal niet fijn vinden. Laat die mensen blij zijn. Hoe overdreven ook. Ik probeer helemaal bij mezelf te blijven. En als iemand anders mij een zeurpiet vindt, dan is dat zijn/haar probleem. En wat betreft die media. Het lijkt net alsof ‘we’ ons willen ergeren aan de weermannen en vrouwen en de berichten in de krant. Het lijkt alsof het een obsessie begint te worden. Neem het met een korreltje zout. Waarom bang laten maken door dat gejuich. Laat ze naar de strandtenten gaan. Zolang wij er maar niet naartoe hoeven.
Je weet toch zelf heel goed dat je WEL spoort ook al hou je niet van de zomer. Word niet boos, want ik bedoel het goed. En anders hoor ik het wel. ;-)

Jacqueline - 10-03-’15 15:29
anti-zomertje in de winter

Tja- prozac en de websitemensen, excuses ,ik heb mezelf te ver laten gaan gister, Wat ik merk is dat ik zo ontzettend opgefokt wordt van al die zomerse mensen.. ze trekken ons mee in hun gekte, dat het ZOMER MOET zijn. Wij (zomervermijders) zitten hier gewoon nog niet op te wachten en worden hier bozig om, ik in ieder geval wel. Gister met het hondjesrondje om 2030 uur weer een manpersoon in een duntshirtje bij ons in de buurt, en vanmorgen met alle kou een ander figuur in een dun korte mouwtjes overhemdje.. Ik word er bijna DOL van in de negatieve zin van het woord.. Wat de mensen mankeert in nederland, het mag blijkbaar alleen nog maar helder weertje zijn met stralend zonnetje en hebben ze dat, dan is het weer te koud, net als deze week… zucht zucht… wanneer is het weer december.. lange zit wordt dit en wanneer ik te ver ga in mijn pissigheid, gewoon zeggen hoor mensen, hopende dat de mist blijft hangen vandaag, een groet het antizomertje in de winter vanuit midden nederland

anti-zomertje in de winter - 11-03-’15 09:30
anti zomertje

en inderdaad sophie en jacqelien, het is inderdaad de media die de mensen gek maakt, neem nou vorige week vanaf dinsdagmorgen 0800 uur met een blije jan de hoop werd het zomerweekend aangekondigd… je kan het bijna aan jante (de zomer-trendsetteer) zijn gezicht aflezen. Jantje de hoop blij = voorlopig MOOOOOOOIIII weer, Jantje de hoop chararijnig = regen en bewoling op komst.. sorry mijn conclusies en visie, niets persoonlijks………

anti zomertje - 11-03-’15 09:34
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Sorry Anti Zomertje, maar ik voel me toch geroepen om nog even te reageren. Je zegt “die zomerse mensen trekken ons mee in hun gekte.” Ik denk dat niet zij verantwoordelijk zijn, maar jij zelf. Jij LAAT je meetrekken. Je maakt jezelf DOL. Laat die man in het park met z’n dunnetje shirtje ed. Misschien moet je erom lachen ipv je te ergeren. En…. misschien moet je niet meer naar Jantje de Hoop kijken. ;-)

Jacqueline - 11-03-’15 10:06
antizomertje in de winter

jacqelien- ik vind je gelijk hebt.. ik ben gewoon pissig dat die seizoenen weg zijn net als jullie – en dat het hele jaar bijna in teken staat van ZOOMMMERRTTTJUUUUUHHHH… ik dacht altijd dat er van nederland werd gezegd het een druilerig regenlandje was, moeilijk te accepteren het nu een middelandse zee klimaatland aan het worden is.. wat jij – jacqelien maar bedankt voor je spigel :)

antizomertje in de winter - 11-03-’15 10:43
a.i.,d.w.

spigel moet zijn SPIEGEL, jouw feedback

a.i.,d.w. - 11-03-’15 10:44
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Ah joh! De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Misschien krijgen we in 2016 wel weer een winter. ;-)

Geef de moed niet op!

Jacqueline - 11-03-’15 11:40
Marian

De laatste maanden was ik helemaal vergeten hoe een zomerdepressie voelde tot een paar dagen geleden.Nu elke morgen als je de gordijnen opendoen een strakblauwe lucht en veel zon bbbbrrrrrrrr.En op de radio die superblije dj s gedver de gedver.Het wordt weer van dag tot dag leven en absoluut niet naar de weersvoorspellingen kijken.

Marian - 11-03-’15 14:59
antizomertje in de winter

LIeve jacq- wat hoop ik jij gelijk krijgt !! het komt mn strot uit,dit weer en wat saai eigenlijk heh alleeeeeen maar zon., helaas zag ik jante de H, voorbij komen op tv hij zat te klagen dat het gister wel winter leek (?) ik heb een opmerking welke ik maar zal inslikken maar 99.% van deze lezers kan hem raden…

antizomertje in de winter - 12-03-’15 09:34
aidw

oja marian, moet je eens bij de ah lopen, zonnige muziek….

aidw - 12-03-’15 09:34
Sophie

Jacqueline, je hebt helemaal gelijk hoor. Ik ga nóg meer mijn best doen om me er niks van aan te trekken. Al is het soms moeilijk. Laat ze maar praten…;) Dankjewel voor je nuchtere commentaar. Dat heb ik wel eens nodig.

Sophie - 12-03-’15 11:38
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Hihi….graag gedaan. Als je weer wat nuchterheid nodig hebt, laat het me weten.

Ennuh, niet teveel je best doen. Dan ben je er nog mee bezig. Blijf dicht bij je zelf en focus je lekker op jezelf. Het toffe mens die je bent, die uniek is!

Jacqueline - 12-03-’15 13:27
erica

Pfft, ben er nu ook al helemaal klaar mee, maar doe m’n best. Maar het is pas 12 maart!
Voorheen zag ik juni, juli en augustus als DE zomerhorrormaanden. Daar kwamen vorig jaar september en oktober ook al bij en nota bene op 1 november was het nog 20 graden met volle terrassen. Ik vind het een heel naar vooruitzicht. Maar voorlopig is het nog onder de 18 graden, daar hou ik me maar aan vast. Nog geen paniek. Wel zag ik de eerste wesp vanmorgen…
Ik hoop nog op april…

erica - 12-03-’15 14:42
antizomertje in de winter *(annelies)

pff net bij het uwv een praatje over hoe het zonnetje weer zo lekker naar binnenschijnt vandaag (terwil het vandaag bewolkter zou zijn(?)) .. dus ik zeg – nou geef mij maar eens regen.. staat er zo’n mevrouw (wil eigenlijk ander woord zeggen maar laat maar mag niet van prozac) die zegt – nnnnnnnoououuuuuuuu zeeegggggggggggggg ! of zeggen het was eigenlijk zuchten… ja zeg ik dit word saai alleen maar zon. nouuuuuuuuuu zegt dat mens. Staat er toch nog een man bij die zegt – alles met mate, dat is beter, inderdaad alles met mate en niet alleen die zonmensen hun zin. als alles met mate was zouden wij ook beter het jaar door komen en niet alleen die ego…..mensen. maar bedankt meneer bij het uwv dat u toch ook aan de andere mensen denkt .. hmmmmmm wordt het inderdaad vanaf morgen bewolkt of toch weer aanpassen en zo’n ple….zon meemaken tot het 1900 uur is.. sterkte mensen en bedankt ! Dat jullie er zijn, jij ook prozac

antizomertje in de winter *(annelies) - 13-03-’15 10:43
antizomertje in de winter *(annelies)

en tussen twee haakjes: het is toch wat dat je in nederland niet eens meer mag zeggen geef mij maar regen, wat wordt dat voor een land? graag jullie mening

antizomertje in de winter *(annelies) - 13-03-’15 10:44
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Maar dat mag je toch gewoon zeggen!? Blijf het ook vooral doen en trek je niets aan van de reactie van de zomermensen. Ga er niet mee in gesprek. Maar gun hun ook hun reactie. :-P

Jacqueline - 13-03-’15 10:46
Marian

Het hangt er van af hoe je het zegt,vanmorgen in de winkel zei het meisje achter de kassa dat ze het heerlijk vind en ik heb geantwoord dat ik het verschrikkelijk vind dat het weer zomer gaat worden.Nu kan je een discussie gaan voeren van hier tot Tokeo maar het is net als smaak daar valt niet over te twisten.ik persoonlijk vind champignons niet te vreten en dan kan je gaan lullen als Brugman maar zal ze nog steeds niet lekker vinden.Maar als je zegt dat je niet van die warmte houdt hoor ik mensen tot me verbazing vaak zeggen dat het voor hun ook niet zo warm hoeft.

Marian - 13-03-’15 14:14
Marian

Trouwens, mensen die zeggen dat ze alleen maar leven als het 30 C is zijn toch eigenlijk triest,die hebben het maar 15 dagen per jaar naar hun zin :-)

Marian - 13-03-’15 14:20
Marian

Nu sta ik elke morgen op en alles voelt zo zwaar aan,dus me voorjaarsdepressie is in volle hevigheid losgebarsten,gedver

Marian - 13-03-’15 14:28
Fratsje

Wat ik veel doe is schilderen. Ik ben momenteel met 2 tekeningen tegelijk bezig. Dat beurt me wel op.

Wel ben ik continue moe en baal regelmatig in stilte stevig van het zonnige en te gretige lenteweer, waardoor ik, naast mijn onrustig slapen, steeds te vroeg wakker word door de zon die op mijn gordijnen schijnt ‘s morgens vroeg. :-\

Gelukkig is het (nog) geen 20 graden of hoger. Dus voor de nare lawaaierige (terras)zomersfeer is het lekker te koud en ik hoef niet als een dweil voor mijn ventilator te hangen.

Fratsje - 13-03-’15 15:32
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Ik ben ook moe en slaap onrustig en ben vaak wakker. Maar komt dit dan door het huidige weer? Dat denk ik dus niet.

Wat leuk dat je aan het tekenen bent Fratsje. Wat teken je?

Jacqueline - 13-03-’15 15:45
lieve

Dag iedereen. Jacqueline, ik vind het zo lief dat je iedereen opmontert maar ik begrijp Anti zomertje ook als hij zegt dat de mensen ons meetrekken in hun zomergekte. Deze week hebben 3 mensen me op dezelfde dag gezegd: ‘Prachtig, weertje, niet?’. En dan heb je de keuze: tegen je gevoel ingaan en ‘Ja, zalig’ antwoorden of eerlijk zeggen dat je er niet van houdt en dan zie je meteen de glimlach op hun gezicht verdwijnen en hoor je ze denken ‘wat een depressief mens ben jij, zeg’. Waar je ook gaat of staat, overal wordt gesproken over het mooie weer. En blijf je thuis dan hoor je het wel op de radio, tv of het internet. Ik verplicht niemand om van de winter te houden maar heb het gevoel dat iedereen mij verplicht om van de zomer te houden door voortdurend diezelfde opmerkingen te maken. Heb soms zin om een sticker op mijn voorhoofd te kleven als ik naar de winkel MOET met daarop: ‘Begin aub niet over het mooie weertje, ik hou van de winter!’ Zucht…

lieve - 13-03-’15 17:30
Fratsje

Jacqueline, ik teken Jazz van de Transformers (uhm.. de Transformers zijn een groot ‘schuldig pleziertje’ van de Frats) en een stel leutende theedames. Deze ben ik nu aan het inkleuren. Verder heb ik ook nog een winters tafereeltje klaar liggen. Die is alleen ingeïnkt en moet ik nog inkleuren.

Fratsje - 13-03-’15 17:48
lieve

Ps: ik ben een alleenstaande mama en mijn kids (16 en 18) zijn dit weekend bij hun papa. Heb vandaag alle boodschappen gedaan voor gans het weekend en tot maandagochtend zet ik geen voet meer buiten! En ik zal me geen minuut vervelen. Ga lekker koken, opgenomen programma’s bekijken, huisje op orde brengen and last but not least: genieten van zomer-gezaag-vrij-weekend ;-)

lieve - 13-03-’15 17:51
Jozef 1965

Lieve, wie zegt dat het morgen en overmorgen zomers wordt ?

Jozef 1965 - 13-03-’15 18:49
<span class='registered'>Jacqueline</span>

@ Fratsje: leuk zeg! Ik ken de Transformers alleen van de film. Ik weet wie Jazz is. Ik vind Bumblebee heel leuk.

@ Lieve: Twee keuzes. Hum…. Je zou ook kunnen zeggen “geniet ervan” en in het midden laten of jij het lekker weer vindt of niet. Maar wat ik zo verdrietig vindt is dat je meteen denkt dat die persoon denkt dat jij depressief bent. Misschien denkt die persoon helemaal niets of dat ie het jammer vindt dat jij er niet van kunt genieten. Die sticker zou ik maar achterwege laten. Dan kijken ze je echt gek aan. ;-)

Jacqueline - 14-03-’15 17:44
lieve

Jozef: vandaag idd niet zomers ;-) Jacqueline: interessante opmerking! Door alle positieve opmerkingen over de lente begin ik idd automatisch te anticiperen. Die sticker was een grapje, hoor!!
@Prozac:heb gisteren een groep gemaakt op fb ‘Ik haat zomer’. Ik wil zeker niet onder jouw duiven schieten, maar ben gewoon eens benieuwd naar de reacties. Deze groep blijf ik altijd trouw want dankzij jou heb ik alle vele hete zomermomenten doorsparteld, waarvoor dank! Ben eigenlijk van plan om hem te verwijderen want wat ik eigenlijk ECHT wil, is via fb met deze groep bevriend geraken zodat we kunnen zien wie online is om efkes te chatten en dat kun je niet als je een groep maakt.
Op fb kun je me vinden onder Lieve Demeulemeester
Grtjs

lieve - 15-03-’15 14:06
lieve

Geraardsbergen, Belgïe

lieve - 15-03-’15 14:10
antizomertje in de winter

Bedankt voor jullie lieve reacties en steun. de laatste dagen was het redelijk vertoeven alhoewel het nu weer zonnig weekendje wordt. de balen ervan. wanneer eens een ouderwetse week regen? Of een paar weken……………..
aCH EN VANMORGEN EEN SCHOLIER BIJ DE AH IN EEN KORTE BROEK, WEL EVEN MIJN MENING VERTELD. tegenwoordig echt hart op de tong, vroeger verlegen meisje.. tja men verandert heh in loop der jaren..

antizomertje in de winter - 17-03-’15 09:23
antiozomertje in de winter

vanaf 21 maart = begin lente ga ik verder onder pseudoniem ‘ antihittegolfje in de zomer (annelies)’. want… ik hoop hoop hoop op een koele zomer en net zo’n nationale RAMPzomer als vorige jaar, mensen- liefs- vooralsnog antizomertje in de winter

antiozomertje in de winter - 17-03-’15 09:46
Sophie

@Lieve, ik heb je op Facebook een bericht gestuurd, kon je niet als vriend uitnodigen helaas…Vandaag hier verblindend zonnig en vanmiddag 15 graden.:( Verder zeg ik maar niks. ;)

Sophie - 17-03-’15 10:44
I love snow

Zoals het nu naar uit ziet, gaan de temperaturen na deze lentedagen hard onderuit. Volgende week kan het vooral in de nachten zeer koud gaan worden met zelfs -5 graden dus matige vorst en aan de grond zou het wel nog enkele graden lager kunnen liggen. Ik sluit daarbij kans op een of meerdere winterse sneeuwbuien zelfs niet uit.

I love snow - 17-03-’15 11:59
Fratsje

Ik hoop het van harte, I love snow. Even weer terug naar de veilige enigszins winterse waarden.

Deze superzachte lente-terrasdag kan mij gestolen worden. :-S

Fratsje - 17-03-’15 13:15
Marian

Ik begrijp even niet waarom iemand niet in een korte broek mag rondlopen.Ik heb jarenlang een collega gehad met MS en ze probeerde haar omgevingstemperatuur op 15 C te houden en fietste tot eind november ,begin december nog in een korte broek en nu zal ze vast ook weer met een korte broek fietsen,dat is niet omdat ze zo verlangd naar de zomer maar gewoon een bittere noodzaak.

Marian - 17-03-’15 15:28
lieve

@Sophie: heb niks ontvangen. Waarom kon je mij niet uitnodigen als vriend?

lieve - 17-03-’15 17:04
Sophie

Lieve: O jee, heb ik dan de verkeerde een bericht gestuurd??!! Ik heb gekeken bij Lieve Demeulemeester, maar het is volgens mij een afgesloten profiel, er stond niet bij "vriend uitnodigen" of zoiets als je weet wat ik bedoel. Maar ik heb dus een privèbericht gestuurd. Ben je het echt niet?? Ik zag wel bij info ("vind ik leuks") zomerdepressie.net staan. Daarom dacht ik dat jij het was! Ik ga nog eens kijken. En Ilovesnow: dat zou fantastisch zijn! :)

Sophie - 17-03-’15 17:35
Sophie

De enige andere Lieve Demeulemeester woont in Kortrijk, jij toch niet?? Ik kon je niet uitnodigen omdat er niet stond ‘vriend toevoegen’, er stond alleen ‘bericht’. Dus dat heb ik gedaan. Weet je zeker dat je niks ontvangen hebt? Kijk eens bij dat icoontje van een briefje, in het midden geloof ik. Heb je bruin haar en een bril?? ;)

Sophie - 17-03-’15 17:44
antizomertje in de winter

hoop het echt eens een regenperiode wordt… duimen maar mensen !!!

antizomertje in de winter - 18-03-’15 09:15
lieve

@Sophie: bruin haar, een bril en achter mij hangt een schilderij met roze bollen. Mijn profiel is niet afgesloten maar ik had het volledig op privé gezet omdat ik vriendschapsverzoeken kreeg van mensen die ik totaal niet kende, sommige waren al door fb geblokkeerd nog voor ik ze kon aanklikken…linke boel dus. Ik kreeg ook regelmatig engelstalige mails ivm met een grote erfenis van een familielid in een ander werelddeel, ja deuuuh! Enfin, heb mijn instellingen intussen aangepast en normaal moet het je nu lukken om me een vriendschapsverzoek te sturen.
Verder hier in België rustig weer en vooruitzichten rond de 8 graden…love it!

lieve - 18-03-’15 14:15
Fratsje

Hier was het vandaag gelukkig bewolkt/mistig en vrij koel. Frats telt d’r gelukjes. :-)

Fratsje - 18-03-’15 19:13
Sophie

Hier ook Frats! Heerlijk! :)

Sophie - 18-03-’15 19:25
Sophie

@Lieve:Ik heb je een vriendschapsverzoek gestuurd. Dus als je een verzoek krijgt van ‘Wietske’ uit Rotterdam, schrik dan alsjeblieft niet, want dat ben ik dus. ;)

Sophie - 18-03-’15 19:35
antizomertje

inderdaad heerlijk heh mensen, lekker |G|RIJS

antizomertje - 19-03-’15 09:42
lieve

@Sophie: vriendschapsverzoek ontvangen en aanvaard!x
Hallo ook aan iedereen! Hier in G’bergen bewolkt en grijs, lekker fris weertje. De zon is ook welkom maar in beperkte mate. Ik verlang ook eens naar een hevige regenbui, hou van het gekletter op de dakramen. Grtjs

lieve - 19-03-’15 18:35
erica

Gisteren een heerlijke waterkoude dag!
Ik zit niet op face book, dus dat gaat aan me voorbij, maar ik ben hier tevreden mee.
Mijn buurtjes weten het inmiddels en als de zon schijnt, zeggen ze: lekker weertje he? met een vette knipoog. Zo kan ik wel met opmerkingen omgaan. In de winkels en elders laat ik ze maar blaten.

erica - 22-03-’15 14:02
lieve

In België ook een heerlijk fris en bewolkt weekend! Vandaag komt een zacht zonnetje nu en dan eens piepen tussen de wolken, best gezellig, meer moet het niet zijn ;-)
@Erica: ben ook heel tevreden met deze site en zou hem niet meer kunnen missen! Maar soms ben ik echt aan het balen en heb ik zin om op het moment zelf eens te chatten, vandaar fb.
Groetjes aan iedereen x

lieve - 23-03-’15 13:59
Karina

http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond/gez..
Ik vond dit in de Telegraaf vandaag. Ik dacht misschien voelt iemand van jullie zich geroepen te reageren? Er staat een email adres bij.

Karina - 23-03-’15 15:38
I love snow

Het is eind maart, maar mijn winterhonger is nog steeds net zo als begin november.

I love snow - 24-03-’15 00:47
aNTIHITTEGOLFJE

ziek : https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=buienradar+telegraaf

aNTIHITTEGOLFJE - 24-03-’15 08:48
antihittegolfje

waar is de regen? komt die vannacht? gewoon weer met die pikkende fuck zon opgestaan net als elke ochtend

antihittegolfje - 24-03-’15 08:52
antihittegolfje

mn keel zit weer helemaal dicht door de zomerse boompollen maar vandaag weer geen regen – mn hoop is op dit :
http://www.weeronline.nl/weerbericht-ned..

mar wie weet VALT HET WEER TEGEN

antihittegolfje - 24-03-’15 08:54
I love snow

Dat de Heer Koning Winter ons zal vergezellen met een erg koude zomer en stenge winter volgend jaar!

I love snow - 24-03-’15 21:29
Fratsje

Hier is het nu heerlijk voor de 2e dag bewolkt. Het regent ook zo nu en dan. :-) Prima te doen nu.

Fratsje - 25-03-’15 15:48
aub voorlopig geen antihittegolfje

met mn tekst van 24-3-15 08:48 bedoelde ik het volgende stuk, iets over mensen die niet willen geloven het ook nog eens kan regenen in nederland. zie onderstaand artikel (dit maal wel de juiste link):
http://www.telegraaf.nl/vaarkrant/238220..

aub voorlopig geen antihittegolfje - 26-03-’15 09:19
antihittegolfje

JEETJE MENSEN _ HET IS NOG VROEG_ IK BEN PERPLEX VAN DE 2E DAG HERFSTWEER _ EN OOK NOG NIET HELEMAAL WAKKER WANT |MIJN PS|EUDONAAM IS HIERBOVEN HELEMAAL VERKEERD : HIHI|
\

groetjes vanuit een bewolkt midden nederland – Antihittegolfje in de zomer VAN 2015….

antihittegolfje - 26-03-’15 09:22
lieve

Dag iedereen! Hier in België een heerlijk herfstweekend! Donderdag was een echte winterdag: rond de 3 graden en een noordelijke wind. Hopelijk laat Koning Winter ons deze zomer idd niet volledig in de steek en spaart hij ons van hittegolven! Beetje zomer mag wel, ILS, we mogen nu ook niet te egoïstisch zijn , hé ;-)
Deze middag op het Nieuws: het lijkt eerder herfst dan lente, tiens, heb ze nog nooit horen zeggen het lijkt eerder lente dan herfst ;-) Vandaag is er ergens een betoging en ‘regen zal de grote spelbreker zijn’…ocharme, ze moeten hun paraplu open doen, zo erg!!
And last but not least: Fratsje heeft me via fb uitgenodigd om de pagina Snow Addiction te liken. Zo een prachtige beelden heb ik nog nooit op één site samen gezien! Echte aanrader! Ik was op dat moment aan het poetsen: half uurtje poetsen, 5 minuutjes fb..na uitnodiging Fratsje : 5 minuutjes poetsen, een uur op Snow Addiction! Bedankt hé Frats, was ‘s avonds nog aant poetsen! Grapjeuuhh xx

lieve - 29-03-’15 13:34


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.