« Nieuwe wijn, oude zak… | Home | Gniffel... »

pfffff...

vrij zonnig en warm

Dinsdag 08 Juli 2014 at 9:42 pm.

Het KNMI kopte "Juni was vrij warm en zonnig" omdat het 0.6 graden warmer was dan gemiddeld, maar er is ook 11 mm (11 liter per vierkante meter) minder aan regen gevallen (dus droger en het viel in maar een paar buien) en er is ruim 25 uur meer zon geweest (dat is dus 3-4 meer dagen zon)! Dus ze hebben gelijk hoor, maar vrij warm en zonnig... het is gewoon zomer! Dan heeft de natuur het moeilijk, er is minder regen, het is warmer, de droogte gaat aantrekken en vooruitkijken werkt ook niet want Juli zal ook wel vrij warm en zonnig worden... sterker nog, ik durf de gok voor Augustus ook wel aan! :D

134 reacties

erica

Zeker pffft….augustus zal ook wel “redelijk warm en zonnig “worden. Bah! En vorig jaar waren september en oktober ook veel te warm en zomers nog. We halen dit met deze 2 regendagen niet meer in vrees ik. Morgen nog maar even genieten dan.

erica - 08-07-’14 22:13
Karina

Ik neem het er nog even van vandaag: opruimen en schoonmaken in huis, zodat ik dat niet met 25C hoef te doen. Althans, niet zo veel. Het lijkt een beetje herfst nu, heerlijk! Kon het maar zo blijven, maar helaas…
Vanmorgen was er een weerman bij de NOS ( ben z`n naam even kwijt) en hij had mailtjes gekregen van mensen zoals wij, die tegen hem hadden gezegd dat hij eens op moet houden dit regenachtige weer “rot weer” te noemen en als de zon schijnt dat dat “lekker weer’” is. Zo langzamerhand komen de zomerhaters er toch meer voor uit en daar ben ik blij mee. Hij kon er overigens wel begrip voor op brengen dat er mensen zijn die van regen houden. Het was nog niet HEEL veel begrip, maar het is een begin.

Karina - 09-07-’14 10:01
Marvin

Zo, kijk eens aan Karina. Veel mensen zijn het duidelijk echt klaar mee met de hitte en dus de zomer zoals we nu zien.

En dat is al heel wat, want was het zo dat veel mensen vroeger juist blij worden als het zomer was, nu zijn de zomers in de huidige opgewarmde klimaat zo extreem warm geworden dat er heleboel mensen juist spuugzat zijn.

Marvin - 09-07-’14 10:35
Marvin

Na de zeer warme aankomende dagen met soms 27 of 28 graden volgt er zondag en maandag korte pauze voor ons, alhoewel het nog met 22-24 graden niet koud te noemen is, daarna weer warmer en komen we na woensdag weer dicht in de buurt van 30 graden uit en misschien wordt het nog warmer dan dat. De kans dat dit uitkomt ligt op dit moment zo’n 70 procent.

Dit is geen normaal Hollands juliweer meer, zeker als je bij stil staat dat we al de achtste warme maand op een rij hebben, maar dan hebben we het over de nieuwe klimatologische norm(periode 1981-2010) die al sterk opgewarmd was en niet over de oudere Hollands klimatologische norm toen de opwarming van de Aarde nog maar nauwelijks rol speelde, als we daar rekening mee zouden houden dan zitten wij nu al in feite op 13de warme maand op rij wat nog nooit eerder is voorgekomen, dat is een nieuwe record dus.
http://sargasso.nl/nieuw-record-dertien-..

Marvin - 09-07-’14 11:49
erica

Is m’n huisje net afgekoeld naar 19,5 graden, zag ik weer rook uit een schoorsteen. Onvoorstelbaar. Heb net een heerlijke wandeling gemaakt, zo rustig overal. Onderweg kwam ik een man tegen die liep te mopperen over de regen. Ik zei: lekker joh, goed voor de plantjes. Hij keek een beetje dom en zei toen dat die wel genoeg hadden gehad. In een winkel de csssiere: Wat een weer he? Ja, heerlijk! Ik ben een herfstmens dus ga nu speciaal naar buiten. In stilte werden mijn boodschapjes afgerekend.Ik groette en ze wenste me een prettige wandeling toe. Niet naar bedoeld, maar ze was uit het veld geslagen. Ga maar nadenken! En mijn dag begon zo wie zo goed! Om 8 uur stond de monteur van de buiten-rolluiken voor de ramen boven op de stoep! Nu is het dubbel beschermd tegen die rotzon, EN…net op tijd. En deze beschermen heel goed zei hij. En ik kan gewoon naar buiten kijken.

erica - 09-07-’14 13:08
Fratsje

Ook ik geniet ten volle van het koele weer nu. Alles staat in huize Frats weer wagenwijd tegen elkaar open voor de heerlijk doortocht.

Karina, ik vind het inderdaad leuk om te zien dat er eindelijk een voorzichtige kentering komt betreft ‘de zomer altijd maar geweldig moeten vinden of anders mond houden’. Heel, heel misschien heb ik door mijn regelmatig dwarse tegengasberichten op weeronline bijgedragen dat zomer en hittehaters nu wel meer voor hun mening uitkomen en ziet de zomertaliban ook eens in dat niet alle mensen het met hen eens zijn.

Fratsje - 09-07-’14 15:36
Fratsje

PS
Stilletjes hoop ik natuurlijk dat die nare tropensauna zijn koers wijzigt en ons land overslaat.

Ik voel de herfst door vandaag al een beetje kriebelen. Ik zag ook vanochtend een leuk tekenfilmpje op Zappelin, dat ging over de dag voor de winterinval. Zo’n koude, licht winderige grijze herfstdag (of week) met blaadjes die alle kanten op waaien en ‘s avonds glitterde de eerste sneeuwvlokjes al aan de hemel als sterretjes. De dag erop was alles wit. Oh, ik vind dat toch zo heerlijk! :-)

Fratsje - 09-07-’14 15:45
Dennis

De voorspellingen zijn er voor ons niet goed uit.

Laat je niet snel gek maken, die Weersprofeten zeggen zoveel.

Het is juli.

Heb maar een paar liter ijs in vriezer liggen.

Dennis - 09-07-’14 16:34
misty

Gisteren en vandaag genoten van het weer. Ik heb beide dagen 2 keer een uur gewandeld, 1 keer met de hond en 1 keer alleen. Hij is jammer genoeg te oud om twee keer mee te gaan. Heerlijk rustig en heerlijk de wind door mijn haren. Ik was niet de enige trouwens, er waren nog een paar mensen die ik zag genieten van het weer! Ik heb ook nog heerlijk door regen gefietst.
En nu hoor ik de wind langs het huis waaien.
Als ik mijn ogen dicht doe lijkt het wel herfst! Ik geniet ervan zolang het nog duurt!

misty - 09-07-’14 17:06
Marvin

Hier in Groningen vandaag al 25 graden gehaald, was het in de vroege middag nog koel, in de tweede helft deze middag warmde het erg snel op en nu komt er zeer zwaar onweer deze kant op als ik naar de buienradar kijk.

Marvin - 09-07-’14 17:17
Karina

Ja, code oranje vanavond Marvin, en dit keer niet alleen in Brazilië, haha.
Ik heb ook heerlijk genoten van de koelte vandaag. Even een klein beetje herfst in Juli, jammer dat het al weer voorbij is.

Karina - 09-07-’14 18:31
sophie

Fratsje, ik vind dat ook zo heerlijk, wat je beschrijft. Het was ook zo heerlijk herfstachtig vandaag… Morgen wordt het weer akelig, maar toch,als het augustus is ga ik weer aftellen ook al kunnen we nog heel wat warm weer verwachten, maar ik ben toch altijd blij als het weer september is, want dan is het weer bijna voorbij…

sophie - 09-07-’14 18:48
Marvin

Ja ik zag het Karina.

Het weer morgen en overmorgen weten we.
Van zondag tot en met dinsdag zie ik nu qua weermodellen ongeveer 24 of 25 graden staan en woensdag 27 graden, donderdag waarschijnlijk met 30 of 31 graden tropisch warm en mogelijk ook voor de dag(en) erna, gezien de luchtdrukverdelingen ziet het er naar uit dat het dan zelfs nog ietsje warmer kan worden. Een horrorzomer in ons vooruitzicht dus zoals het nu er naar uitziet.

Marvin - 09-07-’14 20:11
Marvin

Dit wat ik hierboven schreef heb ik van het GFS weermodel. Wat het andere weermodel dus ECMWF weermodel gaat doen is mij nu nog niet helemaal duidelijk maar ik vermoed dat die wel eens achter het GFS weermodel aangaat.

Marvin - 09-07-’14 20:15
Loes

Heerlijk weer de laatste paar dagen. En inderdaad Misty, als ik mijn ogen dicht doe en ik hoor de wind en de regen dan stel ik me voor dat het weer herfst is. HEERLIJK. En de mensen maar mopperen dat het zulk slecht weer is. En wie klagen er straks weer als het benauwd en alles te droog is: juist, dezelfde mensen. Dan denk ik, houden jullie nu je mond dan ook maar. Ze willen toch allemaal zo graag de zomer? Ik wens jullie in ieder geval allemaal sterkte mocht het volgende week 30 graden worden.

Loes - 09-07-’14 20:34
Marvin

Het ECMWF weermodel is toch NIET met GFS weermodel eens dat het in tweede helft volgende week 30 graden kan worden, al is het met 25 of 26 graden nog warm, hopelijk blijft dat weermodel ook zo volhouden want dat kan morgen zomaar in een keer heel anders zijn zodat het GFS weermodel met zijn horrorvooruitzichten toch gelijk kan krijgen.

En dat was het goede nieuws wat ik nu te melden heb, maar als we dankzij de opwarming van de Aarde tijdens de warme julimaanden van tegenwoordig maar “tevreden”(met aanhalingstekens) moeten stellen met belachelijk hoge temperaturen van 25 graden zodat we blij mogen zijn dat het toch net geen 30 graden wordt, vind ik het helemaal niet zo gek dat we zo naar september of oktober verlangen. Zomers van tegenwoordig zijn zoals wat dit webblog ook zegt gewoon niet meer te harden.

Marvin - 09-07-’14 21:44
Marvin

Argentinië heeft terecht gewonnen.

Voordeel 1 = Geen sociale druk meer
Voordeel 2 = Geen WK-gezeik meer
Voordeel 3 = Daardoor rust in mijn hoofd

Marvin - 10-07-’14 01:13
Fratsje

Dat was dus het einde van een fijne koele dag. Als ik de balkondeur nu open doe voel ik dat het al wat opgewarmd is. Dat wordt vanaf morgen mij weer door de dagen heen slepen, tenzij de ellendige bakzon zich niet laat zien en het ondanks die muffe tropenwarmte veel gaat regenen. De voorspellingen bij het KMNI zijn wel iets beter te pruimen dan die van weeronline, want die laatste is echt deprimerend.
Nou ja…. diepe zucht… :-(

Fratsje - 10-07-’14 01:15
Fratsje

Helemaal met je eens Marvin. Voetbralcircus Nederland is gelukkig voorbij.

Fratsje - 10-07-’14 01:16
Loes

Net even buiten geweest en je voelt de vochtige lucht al heel erg. Geen wind en met de zon erbij zal het vandaag wel een verschrikkelijke klamme lucht worden :-(

Loes - 10-07-’14 07:08
Jozef 1965

Ik heb hier gisteren veel meer regen gehad dan de meesten van jullie, iets rond de 40 millimeter op één dag. Mij hoorden ze niet klagen, maar voor een aangename wandeling was het te veel.

Jozef 1965 - 10-07-’14 07:38
Jozef 1965

En ik ben blij dat het momenteel nog wat motregen valt en geen brandende zon te zien is.

Jozef 1965 - 10-07-’14 07:55
Marije

Wat een heerlijke dagen hebben we achter de rug. Gelukkig maar, want die energie zullen we nodig hebben de komende dagen… Het is hier (Midden-Gelderland) nu al niet te harden. Sterkte allemaal!

Marije - 10-07-’14 08:03
Marvin

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co..

Zelfs daar werd 30 graden gemeten dus kan je nagaan, ook het zeewater daar moet dan ook ongebruikelijk warm zijn.

Hier in het noordoosten staat de zon helemaal genadeloos te schijnen en nu al 22 graden. Vanmiddag 28 graden hier en met pech zitten we zo boven de 30 graden.

Marvin - 10-07-’14 09:42
Marvin

Het KNMI zegt zelf ook “De middagtemperatuur loopt uiteen van 22 graden aan de Zeeuwse kust tot heel lokaal 30 graden in het noordoosten.”.

Het feit al dat het noordoosten van Nederland hoogste temperaturen van heel Nederland kan verwachten inclusief het zuidoosten van Nederland is al iets wat we helemaal niet kennen in onze klimaat, het is ook zeer vreemd dat de hitte tegenwoordig helemaal uit het noorden van Europa getransporteerd kan worden en dat de hitte waar wij nu te maken hebben helemaal niet uit de standaard warme Zuid-Europa komt, ook hier weer zit opwarming van de Aarde duidelijk achter want Noord-Europa hoort ook in de zomer koude lucht met zich mee te brengen, laat al helemaal staan dat we zelfs tropische hitte uit die streken aangevoerd krijgen.

Marvin - 10-07-’14 09:53
Karina

Het begon gisteravond al klam te worden met lauwe lucht die het land binnenkwam. Het is nu niet beter. Vanaf 7 uur vanmorgen alweer die zon in huis, bah! Het worden plak dagen. Het lijkt in het weekend wel ietsje beter te worden, minder vochtige lucht, maar nog steeds wel rond 23C. Sterkte allemaal.

Karina - 10-07-’14 09:59
Marvin

Ja, ook van mij sterkte aan iedereen hier.

Als ik naar de buienradar kijk, dan zie ik dat de windrichting hier in het noordoosten meer uit het noorden(direct van zee dus) komt en nauwelijks uit het oosten waait, dat het hier met deze windrichting vandaag EN morgen 30 graden kan worden nou wie mij dat eerder had gevragd of dat wel überhaupt mogelijk was, had ik ook gezegd dat dat zo goed als onmogelijk was, maar nee, ik heb het gewoon mis, onvoorstelbaar, ik kan het nog niet over dat dat mogelijk is.
En als Nederland in tegenstelling tot vroeger nu door opwarming Aarde uit zoveel verschillende windrichtingen zulk extreem warme weer kan verwachten, dan is het ook niet zo vreemd dat we hier zo heel moeilijk uitkomen, we zijn zo beetje door de hitte omsingeld, van tropische warmte in Zuid-Europa en Noord-Europa.

Marvin - 10-07-’14 11:18
Fratsje

Gatverdamme! Zodra ik opstond zag ik dat die pokkezon alweer aan de hemel staat te branden en er is geen wolkje te bekennen. Ik kan wel janken. Van de vorige warme dagen heb ik ook nog eczeemplekken (warmteallergie) overgehouden en het is nog niet over.
:-(

Ook ik wens iedereen hier veel sterkte met het uitzitten van dit tropische wangedrocht.

Fratsje - 10-07-’14 11:35
Fratsje

http://www.weeronline.nl/waarschuwing
Mopperpotmodus aan.
Waarom slaat het onweer toch altijd Noord-Holland over en waarom moet ik dan altijd genoegen nemen met die vieze rotzon, BAH!
Mopperpotmodus uit.

Fratsje - 10-07-’14 11:44
erica

Ja, Frats, dat vraag ik me ook steeds af! Ik zit in het noorden van Zuid Holland. geen drup meer, vanmorgen vroeg alweer die rotzon.
Snel de tuin gedaan, voordat ik midden in de zon stond. En wat afspraken, met klep en zonnebril en lange mouwen aan. Ik zit ook zo onder de zonne allergie. Sterkte ook allemaal.

erica - 10-07-’14 13:37
Marvin

http://www.weer.nl/typo3temp/pics/d7b2af..
Dat kaartje(zie link) geeft temperaturen aan die vandaag in Europa verwacht worden.

31 en 32 graden in Midden en zelfs ook helemaal uiterste noorden van Noorwegen, binnen de poolcirkel(ja je leest het goed) en op http://www.weerdirect.nl te zien zijn die temperaturen daar inmiddels al gehaald, dat wil zeggen dat het later op de middag zelfs helemaal in het noorden van Noorwegen misschien wel 33 graden of warmer kan worden.

Ik ben hier helemaal stil van en sta met open mond van extreme verbazing.

Marvin - 10-07-’14 14:11
Marvin

In Banak, een plaatsje helemaal uiterste noorden van Noorwegen en binnen de poolcirkel, was om 13:50 uur inmiddels al 32 graden, ik ben benieuwd hoe warm het daar om 16:00 uur zal zijn, ik kan het haast niet geloven wat ik hier zie.

Marvin - 10-07-’14 14:15
Marvin

Ik zie daar nu zelfs 32,6 staan :-O
http://www.wetteronline.de/wetter/banak

Marvin - 10-07-’14 14:19
Marvin

Foutje, deze link is het.
http://www.wetteronline.de/wetter-aktuel..

Marvin - 10-07-’14 14:21
Karina

Kort lontje modus aan:
Marvin de temperatuur terrorist is ons weer gek aan het maken. Het heeft echt niet veel nut on 10x per dag te kijken wat de temperatuur is en gaat worden, aangezien ze ook elk uur weer veranderen. Het is veel te warm, kunnen we het daar niet bij laten? Ik krijg er echt een staart van dat steeds te moeten lezen.
En zostraks riep er ook nog iemand naar me dat het “gelukkig weer heerlijk weer” is. Rot toch op met je klamme klere weer!
Kort lontje modus uit.

Karina - 10-07-’14 15:05
mieke

Tot hiertoe nog steeds een dik wolkendek, heb die pokke zon nog niet moeten aanzien vandaag, het is 22 graden, beter dan de voorspelde 27 tot 29 , hoop dat die gele tering bal het niet meer voor mekaar krijgt om vandaag tevoorschijn te komen.

mieke - 10-07-’14 16:00
Marvin

“Marvin de temperatuur terrorist is ons weer gek aan het maken.”

Wat een onzin!
En ik word er niet anders van dan hoe ik nu ben.

Marvin - 10-07-’14 16:14
Loes

We hebben allemaal een kort lontje geloof ik pfff. Laten we proberen rustig te blijven. Valt niet mee hoor met deze benauwde atmosfeer… In ieder geval allemaal sterkte.

Loes - 10-07-’14 16:24
Marvin

Dat wordt dan ook veel water met keltische zeezout drinken, maar dat deed ik al vaak en dan is het veel beter uit te houden. Met 26 graden in mijn kamer heb ik in tegenstelling tot eerder nu maar nauwelijks last van, komt trouwens ook door gewenning.

En o ja, dit boek zou ik jullie kunnen adviseren om te lezen.
http://www.bol.com/nl/p/voeding-en-fysie..

Schokkend en harde waarheden over hoe ongezond de Westerse voedingspatroon is die de meeste mensen hebben aangenomen, zelfs waarvan je dacht dat het gezond was, bleek extreem ongezond, maar dan kijk je ook niet van op hoe het komt dat we zo slecht tegen warmte kunnen, om nog maar te zwijgen het schokkend toenemende gevallen van hartziekten, kanker, diabetes, overgewicht en nog meer van dat soort griezelige ziekten.

Ik heb mijn voedingspatroon dus helemaal omgegooid van koolhydraatrijk en vetarm naar vetrijk en koolhydraatarme voedingspatroon en met resultaat. Op deze manier hoop ik ook meer resistentie tegen dit soort warme weersomstandigheden op te bouwen. Vluchten is voor mij geen oplossing want vluchten = stress!

En stress leidt dan weer tot een zwak immuunsysteem en onvermogen om goed in allerlei weersomstandigheden te kunnen vertoeven.

Marvin - 10-07-’14 17:02
Fratsje

GRRR. Die stomme rotzon warmt mijn hele huis weer op. Mijn moeizaam opgebouwde koude doortochtlucht-miniklimaat wordt in een paar uur weer vernietigd. )_^*&)%^”&:_*$…()^(+)tropenweer!

Fratsje - 10-07-’14 17:39
Karina

Ja sorry hoor, maar ik ben dat geleuter gewoon echt zat, dus ik hou ermee op hier. Het ga jullie goed. Doei!

Karina - 10-07-’14 19:42
Marvin

Het was niet mijn bedoeling geweest om je weg te jagen, maar ik doe ook geen moeite om je hier te houden want dat is volledig aan jou zelf.

Marvin - 10-07-’14 20:12
misty

Jammer dat je weg gaat karina. Sommige van je stukjes waren leuk om te lezen. Ik begrijp je wel, ik word ook kriegel van die al voorspellingen die volgende week zou kunnen gebeuren volgens dat en dat weermodel. Maar als Marvin daar zijn tijd in wil steken dan is dat goed.
Ik kijk alleen zo nu en dan (2-3 per week) naar de vijfdaagse voorspelling op buienradar en verder zie ik het wel. Langer dan twee dagen voorspellen is al reuze moeilijk.

Trouwens er is een simpele oplossing: lees de stukjes van Marvin dan niet! Ik sla ze over zodra hij over weermodellen begint.
Simpel toch?

misty - 10-07-’14 21:46
Marvin

Het is eenvoudig, namelijk: ik ben zoals ik ben, jij bent zoals je bent en Karina is zoals zij is. Maar ik erger wel aan dat ik aangevallen word vanwege om hoe ik hier ben en dat ik net zoals zo straks niet geaccepteerd werd zoals ik nou eenmaal ben, dat laat ik mij niet sollen.

Verder hoeft men ook niet perse al mijn reacties te lezen, je moet niets, maar je mag, dat is ook iedereen zijn vrije keus.

Marvin - 10-07-’14 22:17
Prozac

Dit is nu al de tweede schermutseling in korte tijd… Laten we mekaar respecteren, laten we rustig aan doen met de postings en laten we elkaar niet gek maken met een overload aan informatie. Dus Karina, blijf lekker jouw bijdrage aan de discussie leveren :D, Marvin, misschien iets minder dan 10 berichten per dag posten ;) En laten we allemaal de koelte in ons hoofd bewaren, want in de huizen lukt het even niet. :(

Prozac - 10-07-’14 22:37
Don

Ik heb volgens mij een nieuwe zomer-irritatie opgebouwd… Zweet ik haat het dat nu vrijwel iedereen (inclusief mijzelf) naar zweet stinkt, Elke stap die ik zet breekt het zweet me uit Gestoord word ik ervan. Elke x kleren wasssen (niet dat het nu heeft)

En 5x per dag deo spuiten maar deo is ook niet opgewassen tegen deze kut hitte.

Sorry voor dit ietwat vieze berichtje maar moest me irritatie toch ff delen.

En nog iets Opwarming van de Aarde bestaat niet. De invloed van de mens is misschien 0.1% op het klimaat. Het klimaat verandert elke x weer.

Don - 11-07-’14 01:01
mieke

Karina, ik zou het jammer vinden je hier niet meer te zien. Soms lees ik sommige berichten van Marvin ook niet, maar ik begrijp Marvin wel, iedereen verwerkt die lastige zomer periode anders, de een wil juist geen informatie over wat gaat aankomen van temperaturen, de andere wel.

mieke - 11-07-’14 06:51
Marvin

Afgelopen nacht beter geslapen dan de nacht ervoor en voel mij gelukkig toch fit. Het zal vandaag weer gruwelijk hete dag worden en natuurlijk alweer vooral het noordoosten van Nederland net alsof Groningen een inhaalslag gaat maken met die van Noord-Brabant en Limburg.

En Prozac, het is jouw weblog en ik wil mij gewoon aan de regels houden :-)

@Don,
Het gekke is dat ik vooral zweet juist nadat ik koolhydraatrijk voeding heb gehad, als ik maar heel weinig koolhydraten eet en juist vetrijke voeding(gezonde vetten, dat wel), ga ik ook veel minder zweten.
En over niet bestaan van opwarming Aarde, de wetenschap is het echter niet met je eens en ja, kan er niets aan doen maar dat zijn toch feiten.
http://iopscience.iop.org/1748-9326/8/2/..

En Mieke, ik heb het niet beter kunnen verwoorden :-)

Marvin - 11-07-’14 10:18
Fratsje

En ik maar denken dat onweersbuien altijd Noord-Holland overslaan…… IK HEB DE DE LICHTSHOW EN PLENSBUI VAN HET JAAR GEHAD VANNACHT! Roseetje erbij, deuren wagenwijd open (het regende gelukkig niet naar binnen) en ik genoot met volle teugen van dit mooie kado. :D

Helaas staat nu de hele dag weer die stomme rotzon te branden en het is schijtbenauwd. Mijn ventilatortjes maken weer overuren en de gordijnen in de voorkamer (gordijnen achter zijn altijd dicht nu) gaan straks ook dicht zodra die zon naar voren schuift.

Fratsje - 11-07-’14 12:57
erica

Jemig, wat een plakdag! Maar boven is het koeler sinds de buiten zonwering. Maar ja, nog steeds te warm. Karina blijft en Marvin ook! Ik lees ook niet alles van Marvin, maar hij heeft wel goede ideeën, over het Keltische zeezout bv. Dat heb ik vanmorgen gekocht en opgelost, morgen proberen. Baat het niet, schaadt het niet.
Ik was blij dat het gaat afkoelen, maar ja, volgende week gaat het weer mis. Het voetbal-idiotisme zijn we gelukkig al kwijt.
En ik kijk ook maar 2 dagen vooruit. En meer omdat ik dan weet of ik regenkleding of de zonneklep moet meenemen. Nou,alles eigenlijk.
Ik hoop dat we een vroege herfst krijgen! Ik zie al kastanjebolsters en spinnen! Zouden we geluk krijgen?

erica - 11-07-’14 13:50
Dennis

Op moment ben ik tevreden met het weer, is hier bewolkt, scheelt zo vijf graden.

Heb alleen elctro vliegenmepper gekocht maar wat moet ik ermee.

Vliegen hoor je toch dood te slaan.
Ben een dierenvried, maar instecten nee.

Wat ik nu heb kan je me tennisen.
Met ding kan ik niet mee slaan, er zit wel stroom op.

Maar als het nu zo af en toen even flink door regent lucht het ook weer op toch.

Dennis - 11-07-’14 15:42
Dennis

Overigens heeft Prozac wel gelijk, laten we het opjectief houden en niet overdrijven.

Dennis - 11-07-’14 15:44
Ankie

Ik vind het echt meevallen tot nu toe.Hopen dat het zo blijft.

Ankie - 11-07-’14 16:18
Dennis

@Ankie geheel met je eens!

Dennis - 11-07-’14 17:47
Marvin

Het is hier binnen zo warm binnen(zo straks 28,5 graden) dat mijn kokosolie helemaal vloeibaar is geworden.

Marvin - 11-07-’14 19:31
Don

Wanneer is de eerst volgende dag onder de 20 graden? (Marvin?) Ben daar wel benieuwd naar.
Vooral met die vieze hete dagen die we nu hebben gehad, en gaan krijgen. Ik irriteerde me trouwens ook aan toen het die 2 dagen lekker koel was en regende dat mensen gingen zeuren. ‘Mooie zomer’ KOM OP het zijn maar 2 dagen!
De hele tijd was het goed weer 20/22gr en dan hoor je ze niet, maar als het ff regent?!
Das echt een wtf moment voor mij.

En als het 37graden is dan willen ze afkoeling en regen, Regent het dan vinden ze het kut. Ik bedoel, das toch echt WTF?

Don - 12-07-’14 02:11
Marvin

Zoals het nu er naar uitziet komt de temperatuur de aankomende 10 dagen helemaal niet onder de 20 graden uit, deze julimaand is dan ook echt een hele ziekelijke en ook vanwege wat ik hieronder ga schrijven.

Allereerst had ik graag gewild dat ik hier eindelijk weer met goede nieuws kon aankomen dat we eindelijk echt koude dagen tegemoet zouden gaan en vooral ook dat het echt koud zou blijven, maar dat ging helaas niet en ook nu kan ik nog steeds niet met goede nieuws aankomen, zeker niet als je weet dat het in tweede helft volgende week weer hoogzomers en misschien zelfs tropisch warm kan worden, maar al wekenlang kon ik hier niets anders dan steeds met prognoses aankomen met veel te hoge temperaturen, wat voor Karina zelfs de reden was dat zij niet langer hier wil zijn net alsof het mijn schuld was dat we dit hete weer hebben, maar toch kan ik er niets aan doen, het is nou eenmaal zoals het is en het komt zoals het komt, dat is de waarheid en geen ontsnapping mogelijk dus met andere woorden: deal with it en probeer elke dag het beste van te maken. En Karina mocht je meelezen: ook ik ben maar een mens en ook ik kan het weer niet veranderen.

Marvin - 12-07-’14 09:15
Esther

Haha, ik ben gelukkig niet de enige die de zomer haat. Vooral bij zo’n dag als vandaag verlang ik naar de winter. Dat het weer lekker om een uur of 5 donker is, kachel aan en kaarsjes aan… Maar helaas aan de vooruitzichten te zien, blijft het voorlopig nog prachtig zomerweer #%$#

Esther - 12-07-’14 11:05
Jozef 1965

Hallo Esther, je bent zeker niet de enige, en bij forum.viva.nl/forum/Psyche/Zomerhaters_en_winterliefhebbers_verenigt_u_II/list_messages/205881/lap zijn er ook wat reacties.

Jozef 1965 - 12-07-’14 12:49
Jozef 1965

Of anders naar forum.viva.nl en dan naar forum en naar Psyche en dan naar “ Zomerhaters en winterliefhebbers, verenigt u!” .

Jozef 1965 - 12-07-’14 12:55
Fratsje

Ik heb het gister spaans benauwd gehad. Bij vlagen duizelig en misselijk door de drukkende hitte. Ook nu voel ik mij niet goed en hang als een dweil voor mijn grote ventilator. Gelukkig is het momenteel wel bewolkt, maar voor hoelang? :\ Ik wou dat de temperatuur ook eens ging zakken, want ik heb geen zin om de hele tijd maar half ziek op de bank te liggen en tot niets in staat te zijn. Bah. :(

Welkom Ester.

Fratsje - 12-07-’14 14:52
Fratsje

Zucht, mijn tekst is doorgestreept. :P

Fratsje - 12-07-’14 14:52
Marvin

Voor een prettig en aangenaam weer moeten we vooral ook van die oostenwinden af. Afgelopen dagen had het zuiden van Nederland echt ontzettend extreem veel geluk had dat de wind daar toch net van zee afkomstig was, terwijl het noordoosten meer met oostenwinden opgescheept zat en bijna tropisch warm, dat is vandaag nog steeds zo alleen dat iets koeler dan afgelopen maar het is heel simpel: overal in Nederland(lente en zomer dan) waar een oostenwind staat betekent = erg warm, erg benauwd en zeer onaangenaam. Dus woon je in Lelystad en heb je net niet het geluk dat de wind west is maar net uit het oosten komt, dan zal het daar erg onaangenaam zijn, terwijl in Utrecht, mocht daar de wind net uit het westen waaien en dus van zee afkomstig zijn, voor ons daar juist erg goed vertoeven is.

Verder denk ik dat niet alleen de warmte een rol speelt, ik denk ook dat smog en luchtvervuiling een belangrijk rol speelt, verder ook omdat de meeste mensen in erg zuurstofarme(in steden) omgevingen wonen wat de benauwdheid enorm kan verergeren dan wanneer je in groenrijke omgevingen bevindt. Ook het verkeer maakt de warmte veel ondraaglijker dan daar waar nauwelijks of geen auto’s zijn.

Marvin - 12-07-’14 18:17
Marvin

Ahhh wat is het toch berekoud in Groenland en dan op 3000 meter hoogte, ja ver binnen de poolcirkel dus en dan hoog in de bergen is het voor altijd en eeuwig strenge winter.
http://www.wetteronline.de/wetter-aktuel..

Marvin - 12-07-’14 19:08
Don

Luchtvervuiling of smog, dragen niet bij aan een warmer klimaat rond steden.
De reden is dat mensen veel meer opelkaar gepropt zitten (zoals in de randstad waar ik woon) Vaak is het in amsterdam ietsje (0.1 tot 0.5gr) warmer in de stad.

Ik wil niet boos worden, maar wil wel ff zeggen dat men moet stoppen met luchtvervuiling of Smog de schuld te geven van een warmer klimaat. Ik zou het dan graag ook niet meer lezen.

Het is zelfs zo (ik kijk wel is documentaires) Dat als de zon extreem zou schijnen, het helpt om zwavelraketten de atmosfeer in te knallen die de zonkracht dus verminderen en het koeler maakt.

En nog iets Marvin, in de woestijn is het altijd 50gr of heter (behalve snachts dan is het -20 ofzo) Dus open vlakte zegt ook niks.

Don - 12-07-’14 19:48
Marvin

En waar heb ik gezegd dat smog tot een warmer klimaat leid? dat is wat anders dan zoals ik in mijn vorige reactie zei dat smog en luchtvervuiling wel eraan kunnen bijdragen dat mensen zich sneller benauwd kunnen gaan voelen net zoals de hitte dat ook doet. Met oostenwinden krijg je in Nederland vaak meer smog en dat is naast(maar staat wel los van) de hitte voor veel mensen nog eens een extra ongemak en kunnen hun klachten extra verergeren, dus dan zijn er niet een maar twee factoren(smog en hitte) waar veel mensen last van kunnen hebben.

Maar dat mensen veel meer dicht op elkaar zitten en dat tot meer warmte leidt, ja en dat merk je ook wel als je ergens bent met heel erg veel mensen dicht op elkaar zijn zoals in de voetbalstadion.

Marvin - 12-07-’14 21:06
Marvin

Wat een horrorscenario voor vrijdag en zaterdag, allebei de dagen kans op tropische temperaturen(30 graden of warmer), het kans daarop is waarschijnlijk het grootst in het zuiden en oosten van Nederland omdat de wind dan niet zoals de afgelopen dagen noordoost is maar juist zuidoost. Zie verwachtingen van KNMI.

Deze julimaand is echt een historische maand maar dan wel eentje om te huilen. Als het een historische maand was geweest omdat een extreem koude maand was geweest dan was het een ander verhaal maar ja dat zijn dromen.

Marvin - 13-07-’14 10:45
erica

Ow…de regen schuift weer onder mij voorbij…sja…
van zuidwest, hoppa…naar het oosten. Wel bewolkt, en daarna gaat het weer fout!
Waar verdienen we dit aan? Het is niet eerlijk verdeeld. Donderdag wordt al hel. Ik heb een receptie nm. in een tuin ergens, nou, die ga ik afbellen. Ziek. En tegen die tijd ben ik dat ook wel. En ik denk nog even niet aan vrijdag en zaterdag. Het kan nog omslaan, toch? Wishfull thinking…

erica - 13-07-’14 14:25
Loes

Ik wil ook nog even niet denken aan het einde van de week maar omdat ik nu weet dat het dan al zo warm gaat worden kan ik me er alvast wat op voorbereiden. Geestelijk dan…. We ontkomen er toch niet aan in de zomer dat het zo vreselijk vies wordt. En Erica ik hoop ook dat het omslaat maar ik verwacht er maar niet teveel van. Ik ga me in ieder geval proberen heel rustig te houden en als het niet nodig is kom ik zeker ook niet buiten. Alle gordijnen gaan dicht, ventilator aan en de films maar weer opzoeken. Maar ligt het nou aan mij of kun je het s’ avonds (bij bewolkt weer) alweer zien dat het ietsje ieder donker wordt?

Loes - 13-07-’14 14:47
Marvin

In Zweedse Lapland is een hittegolf nu zelfs een feit en dan ook nog op basis van Nederlandse criteria, dat wil zeggen dat daar inmiddels al drie dagen tropisch warm(30 graden of meer) en minimaal 5 zomerse dagen(25 graden of meer) al gehaald zijn wat zelfs voor Nederland extreem uitzonderlijk is, laat al helemaal staan helemaal in het Noorden daar in Zweedse Lapland. Hoezo geen opwarming Aarde? ik kan het niet begrijpen dat mensen dat nog kunnen ontkennen, ik verwacht dat de menselijke beschaving nog geen 200 jaar stand gaat houden met zo verontrustend snelle opwarming.

Marvin - 13-07-’14 14:54
Fratsje

Een paar hele dagen zonder die vervelende hete rotzon aan de hemel zou ook eens fijn zijn. Ik word er echt niet goed van. BAH.

Fratsje - 13-07-’14 15:56
Marvin

Ik ook niet, en ik bespaar jullie voor wat ik voor aankomende vrijdag en zaterdag op de weermodellen zie, maar een ding weet ik wel en het doet mij aan de zomer 2003 en 2006 denken.

Marvin - 13-07-’14 18:53
Fratsje

2003 en 2006. In beide zomers was ik behoorlijk ziek toen. Een afschuwelijke tropische nachtmerrie dus. :-(

Fratsje - 13-07-’14 21:31
Marian

Hier in zeeland is het goed vol te houden,lekker regenachtig .Ik heb alleen de dagen dat het zo warm was gekeken wanneer het weer koeler werd en daarna niet meer en heb geen flauw idee wat voor weer het morgen wordt,nu is het lekker koel en morgen zien we wel.

Marian - 13-07-’14 23:14
Marian

Heb dit jaar de airco nog niet aan gehad en de ventilatoren ook niet trouwens.

Marian - 13-07-’14 23:15
Marvin

Zeeland, daar noem je ook wat, daar is het veel en veel koeler dan in Groningen. Zelfs tijdens de hete dagen zoals aankomende vrijdag en zaterdag wordt daar iets van 23 of 24 graden, terwijl hier in het noordoosten 33 graden heet kan worden.

Marvin - 13-07-’14 23:54
Marvin

Ik heb mij vergist over Zeeland, ook daar op vrijdag en zaterdag boven de 30 graden. De weermodellen geven soms anders aan maar dat omdat die nogal moeite hebben om de temperaturen op de grens van zee en land te berekenen waar Zeeland zich zo beetje bevindt.

Marvin - 14-07-’14 11:28
Marian

Ik kan beter naar het weerbericht van de belg luisteren dan van nederland.Zie op zeelandnet dat de temp begint op te lopen jammer genoeg.Ik vermoed zomaar dat je in zeeland gewoon het beste zit wat temperatuur betreft,dus mochten jullie warmtehaters ooit de kans krijgen om naar zeeland te komen gelijk doen.

Marian - 14-07-’14 16:58
Mo

het wordt puur hel deze week hier in Amsterdam:(((

Mo - 14-07-’14 17:54
erica

En in Leiden ook! Eerst bejaardentehuis…
Dan op zaterdag de vogelopvang, met alleen een afzuigkap. Dat wordt doodgaan. Flauwvallen en ziek worden dus. De hittegolf komt eraan…helaas..
De zongenieters en strandgangers kunnen hun gang weer gaan. Waarom slaat juli niet eens over met z’n hitte?

erica - 14-07-’14 18:59
Marvin

Dat juli de hitte niet overslaat, is omdat we in Nederland erg dicht bij aan het subtropische klimaat zitten. Nederland is zo beetje een nieuwe Zuid-Frankrijk geworden.

Marvin - 14-07-’14 20:29
Nathalie

Als januari zijn koude ook niet overslaat zoals juli met de warmte dan zou de hele boel gelijk komen.Maar januari en februari slaan de kou steeds vaker over.En Nederland begint idd een subtropisch klimaat te krijgen.En dan zijn er nog van die lui die naar het zuiden gaan.

Nathalie - 14-07-’14 21:14
Marvin

Hier in mijn huis met 24 graden(slaapkamer noordkant) al aardig afgekoeld, was het twee dagen geleden 29 graden in mijn slaapkamer(noordkant), toch ben ik ondanks afkoeling helemaal niet blij, want dat ben ik pas als we geen hete dagen hoeven te verwachten en als we van deze schijtmaand af zijn. Vrijdag en al helemaal zaterdag doet mij mijn oude tropische trauma uit zomer 2006 denken, ik weet nog wel dat ik toen gevaarlijk onwel werd, toen was ik op schoolreis waarbij we door de open weilanden liepen in de hitte van 33 a 34 graden met volle zon, dat ik dat doorgemaakt heb, ik had ook wel flauw kunnen vallen en bewusteloos door kunnen raken, wat zelfs dodelijk kan zijn.

Marvin - 15-07-’14 00:26
Marvin

Zaterdag kans op 35 graden las ik inmiddels al ergens, geldt ook voor het noordoosten van Nederland, dat zou daar een nieuwe hitterecord kunnen betekenen en voor de maand juli zou dat de allereerste keer zijn dat de 35 gradengrens daar overschreden wordt als dat gebeurd.

Marvin - 15-07-’14 01:24
Fratsje

Ik denk dat ik het aankomende weekend weer ziek en draaierig op bed lig met door de vieze tropische hitte. Ik kan er echt niet tegen. Over mijn huidproblemen begin ik niet eens meer. :-(
Ik wens dat ik echt genoeg geld ga verdienen om het aankomende subtropische klimaat hier te ontvluchten. Geen zin meer om mij iedere zomer zo slecht te voelen, lichamelijk en geestelijk. Ik ben weg.

Fratsje - 15-07-’14 01:30
mieke

Sterkte iedereen voor het aankomende weekend, het zal een echte hel worden :-(

mieke - 15-07-’14 10:29
Anne

Wij vertrekken voor het weekend ook weer naar Middelburg. Het mag er ‘s nachts dan minder snel afkoelen door het zeeklimaat, toch kan het zomaar een graad of 5 schelen overdag. Vorig jaar hebben we bij elkaar opgeteld iets van 2 maanden in Zeeland gezeten toen het steeds maar weer 30 graden werd. Dus zoals Marian al zei: echt een aanrader. Nu heb ik wel makkelijk praten, omdat mijn schoonfamilie uit Zeeland komt en ze een extra logeerhuis hebben, waar ik gewoon naartoe kan vluchten zodra ik het hier ECHT niet meer te harden vind. Maar zag vorig jaar nog een hoop leegstaande vakantiehuizen in de rustige dorpjes langs de kust, dus wie weet?! :-)

Anne - 15-07-’14 10:50
Marvin

Wat na zaterdag gaat gebeuren is onzeker. Ook zondag kan net als zaterdag, als de luchtdrukverdelingen verkeerd liggen, nog steeds 35-36 graden worden, de dagen erna waarschijnlijk een hele week temperaturen van 26-29 graden en lokaal kan het nog steeds boven 30 graden worden, het ECMWF weermodel lijkt hier voor te gaan, maar het kan ook zo zijn dat zondag een veel koudere dag worden met maar liefst 25 graden op warmste plekken in Nederland en de verdere afkoeling de dagen erna, daar lijkt het GFS weermodel voor te gaan en laten we hopen dat deze gelijk gaat krijgen.

Ik wens aan jullie allen hier heel veel sterkte, want ik gun het volgende aan jullie allemaal: deze hitte, nooit meer!
Ook is dit niet hoe ik Nederland van vroeger gekend heb want dat zijn zelfs Spaanse temperaturen wat ik hierboven schreef.

Marvin - 15-07-’14 11:00
Marvin

Ik geloof als ik het eerlijk ben, die 35 graden eigenlijk niet zo, maar ik las wel ergens dat die kans aanwezig is, ook moet ik het nog zien of we volgende week een hele zomerse en mogelijk tropische temperaturen krijgen. Ik verwacht zelf voor aankomende zaterdag niet of nauwelijks hoger dan 33 graden op de meest warme plekken in Nederland.

Marvin - 15-07-’14 11:32
Marian

Niet meer naar de vooruitzichten kijken, dat geeft een ongelofelijke rust.Niets zo veranderlijk als het weer.Nu is het lekker koel en vindt ik het persoonlijk zinloos om me druk te gaan maken dat het dit weekend misschien stinkend warm wordt,dat zien we van het weekend wel.

Marian - 15-07-’14 13:48
Marian

eerlijk gezegd kunnen al die weermodellen me gestolen worden het zorgt alleen voor een hoop onrust, en daar krijg je het ook warm van.

Marian - 15-07-’14 13:53
Wendy

Mensen in de zuidelijke helft van het land (Zeeland, Brabant en Limburg) doen er hoe dan ook beter aan om naar weer bericht van de Belg te kijken… Zijn niet alleen acurater, maar ook net wat minder spastisch blij als het richting (tropisch) hete temperaturen gaat. Hoe dan ook: sterkte iedereen de komende paar dagen!

Wendy - 15-07-’14 14:51
erica

Nou, de hele dag bewolkt, maar nu, net na 15.00 uur, ja hoor, de zon priemt erdoorheen.
Klaar dus voor de komende dagen. En Loes, de dagen worden weer eerder donker! yes! dat hebben we in ieder geval wel! En ik kan me de zomer van 2006 ook heel goed herinneren.
Wat een klerehitte. De koelelementen in de vriezer liggen klaar. Lekker verspreid op een handdoek door het huis leggen. En als ik onder afspraken voorlopig uit kan komen, doe ik dat. Maar dat gaat voor de zaterdag niet op helaas. Dus “dood“op zondag. Sterkte allemaal. Ik zie al herfstkleuren overal, houd de moed erin!!!!

erica - 15-07-’14 15:23
mieke

Belgische weervrouwen minder spastisch als er tropisch weer op komst is? Dan heb je die debiele, idiote, achterlijke,ergerlijke, Jill op VTM nog niet bezig gezien, ik dat mens haar achterste zou ik graag een kerstboom steken met een vuurtje aan

mieke - 15-07-’14 16:25
Marvin

Niet naar weersvooruitzichten of wel daar naar kijken, dat maakt toch geen verschil, het komt nog altijd zoals het komt.

Marvin - 15-07-’14 16:30
Marian

Als het toch komt zoals het komt kan je beter niet kijken.

Marian - 15-07-’14 16:51
Marian

vindt het al erg genoeg dat ze op de radio elk uur hysterisch roepen dat het dit weekend misschien wel 30 graden wordt en in de zomer kijk ik nooit naar het weerbericht op de tv kan die achterlijke blijheid niet uitstaan als het weer “mooi“weer wordt.

Marian - 15-07-’14 17:02
Marvin

Hm, je kan het ook zo gaan zien, dat je niet kapot te krijgen bent door de hitte of door wat nog komen gaat, dat je de kracht in jezelf vindt en voelt dat je het kan doorstaan. Het is geen onzin dat zo’n mentaliteit je sterker kan maken en dat je een betere conditie door kunt krijgen. Slachtoffermentaliteit is vaak aangeleerd en vaak zijn we daar bij zichzelf niet bewust van, iets wat ik ook bij mezelf tegenkom.

Marvin - 15-07-’14 18:16
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Net als Marian kan ik me ook zo boos maken over die vrolijkheid dat het tropisch gaat worden. Ik zie er zelf erg tegenop. Het belemmert me. Wat Marvin zegt vind ik wel een goeie raad. Want dat verzet zorgt ervoor dat ik het nog benauwder krijg. Maar ik vind het erg moeilijk.

Leuk! Dit weblog. :-)

Jacqueline - 15-07-’14 18:47
Marvin

Inderdaad, ik ben niet kapot te krijgen, ik ben niet kapot te krijgen en nogmaals ik ben niet kapot te krijgen.

Denk zo vooral over jezelf!

Marvin - 15-07-’14 19:41
mieke

Ik probeer het de laatste tijd ook gewoon over me heen te laten komen, zo van ok, het is warm en daar is niets aan te veranderen. Vroeger was ik een opgefokt konijntje wanneer er zo een periode aankwam, nu probeer ik gewoon alles heel rustig te doen. En vooral veel water te drinken, niet ijskoud maar op kamertemperatuur, heb gemerkt dat dat voor mijn lichaam helpt.

mieke - 15-07-’14 20:11
Marian

Ben blij dat deze rotperiode weer voorbij is,….ik verlang weer naar de herfst en wintermaanden dat het weer lekker vroeg donker is. En omdat ik niet kan zweten heb ik het ontzettend benauwd dat gepaard gaat met hoofd en maagpijn, bah!!!

Marian - 15-07-’14 21:13
Franca

Ik heb dat ook een beetje dat ik me nu al druk maak voor wat er komen zal. Blijf tegen mijzelf zeggen, het gaat weer over, het gaat weer over. Dit moet wel omdat ik vorig jaar van de hitte in mijn slaapkamer volkomen in paniek wakker werd en kon niet meer slapen. Ben altijd heel moe in de zomer omdat ik heel kort slaap. Die hysterie van mensen stuit me ook tegen de borst. “er komt een prachtig tropisch weekend aan” blije wuppen op de tv. Juli en augustus is echt afzien voor mij.

Franca - 15-07-’14 21:37
Marian1

Zie nu een tweede marian verschijnen,dus zet maar even marian1 bij mezelf anders wordt het zo ingewikkeld,

Marian1 - 15-07-’14 22:11
Marian1

Ik heb nu wel makkelijk praten want ik ben werkeloos en kan dus thuis blijven met het warme weer en dat is wel een enorme luxe en samen met het zeeuwse weer is het te overleven.
PS Marian wil jij een andere naam nemen anders wordt het zo verwarrend.

Marian1 - 15-07-’14 22:19
Marije

Het was vanochtend een beetje schemerig toen ik opstond, kon zelfs een lampje aandoen! Een klein lichtpuntje in de komende hel. Volhouden jongens, we hebben het al eerder doorstaan en dat zal nu ook weer lukken. En juli is al doormidden!

Marije - 16-07-’14 07:24
Marvin

De meest warme periode van het jaar, gemiddelde he, zijn zo beetje de eerste drie weken van augustus, als we daar doorheen zijn, dan zal dat op zich al een grote overwinning voor ons zijn, ook al kan september nog steeds tropisch warm zijn, alhoewel die kans dan wel steeds kleiner wordt.

Marvin - 16-07-’14 10:25
Marvin

Zaterdag tropisch heet met 33 of 34 graden op de meest hete plekken, daarna zo beetje een hele week 26 tot 29 of 30 graden, het warmst waarschijnlijk alweer het noordoosten van het land en daar is een kans op een hittegolf aanwezig uitgerekend waar ik woon alsof Groningen een inhaalslag aan het maken is met die van hete Eindhoven en Maastricht. Ik weet dat we hier doorheen zullen komen, want zeg mij na over jezelf: Ik ben niet kapot te krijgen, ik ben niet kapot te krijgen en nogmaals ik ben niet kapot te krijgen.
Geen slachtoffersmentaliteit maar krijgersmentaliteit!

Marvin - 16-07-’14 10:35
Don

Heb meer het idee dat juli vooral de heetste maand is. In augustus is het al merkbaar eerder donker. En zal het dus ook minder erg zijn.
30graden in bijv 10september boeit me dan al niet meer, Het is dan veel eerder donker en kan het dus lekker veel afkoelen.

Don - 16-07-’14 13:59
Esther

Ah, wat kijk ik toch uit naar komende dagen. Tropisch warm…. :-( Ik zag vandaag een artikel in de Spits of Metro, dat als je wilt weten hoe het weer in 2050 eruit zal zien, je nu naar buiten moet kijken. En dan te bedenken dat het door de klimaatverandering waarschijnlijk alleen nog maar warmer gaat worden……

Esther - 16-07-’14 16:36
Fratsje

Zo even de weersvoorspellingen gecheckt. Het is allemaal weer omhoog bijgesteld. Ik kan wel janken. En dan elke dag wéér niks anders dan die gore klotezon aan de hemel. AAARGG!!!!

Fratsje - 16-07-’14 17:32
Nirmala

Sterkte allemaal komende dagen!

Nirmala - 16-07-’14 20:14
Nap

Pff, komende dagen wordt echt afzien. Ik vond het vandaag al niet te harden, en de komende dagen nog een flinke schep er bovenop. Gat-ver-dam-me.

Nap - 16-07-’14 20:49
Linda

Iemand nog tips wat te eten met dit hete rotweer..? Wil het gasfornuis niet aanzetten want dan stijgt de temperatuur in mijn kleine appartement meteen weer een paar graden. Kan in de ochtend ook niet koken want ben al vroeg weg. ( oja ik eet geen vlees dus tips met vlees heb ik helaas niks aan, maar anderen hier op het forum misschien wel )

Linda - 16-07-’14 21:44
Marian

Vrijdag en zaterdag wordt het afzien volgens zeelandnet 30 en 31 C en zondag weer 23 C.Heb het huis koel kunnen houden maar vandaag is temp van 20 naar 23 C gegaan binnen en boven onder het dak zal het wel vies warm zijn dus misschien toch de airco weer aan.Sterkte allemaal de komende dagen.

Marian - 16-07-’14 22:21
Marvin

http://www.vwkweb.nl/index.php?page=Foru..
Daar reageert ook iemand zeer gefrusteerd over dat de zomers van tegenwoordig zo voorspelbaar zijn geworden, altijd maar weer veel te warm, een zomermaand zonder 25 graden komt tegenwoordig nooit meer voor, een zomer zonder tropische dagen(> 30 graden) ook niet, ook een zomer in de top 10 van de koudste en somberste zomers komt tegenwoordig al bijna zo goed als nooit meer voor en mogelijk zullen we dat in ons leven door opwarming zelfs nooit meer mee gaan maken, maar in plaats daarvan krijgen we tegenwoordig en in de toekomst steeds meer van die hete zomers die steeds weer in de top 10 rijtje warmste zomers passen.

Sterkte allemaal, want dit hete weertype die steeds meer een regel dan een uitzondering begint te worden, zo hebben we ons land niet gekend, het zit er voor ons niets anders op dan dat we eraan zullen moeten wennen.

Marvin - 16-07-’14 23:50
Marvin

Beste zomerhaters-volk, dit kan ik jullie ook niet van onthouden.
http://www.nujij.nl/algemeen/kans-op-hit..
Dat topic gaat over dat er een kans op hittegolf aan komt en daar gaf een iemand als reactie “deprimerend weer, doe mij liever de herfst”.

Dat zijn zeker geen grappen meer, iemand die met zo’n reactie kwam kreeg zelfs meer plussen dan minnen, kan je nagaan!
Weet je wel wat dat betekent? dat betekent dat er steeds meer Nederlanders zich steeds meer aan de veel te warme zomers van tegenwoordig beginnen te ergeren en zelfs helemaal niet leuk beginnen te vinden, misschien wel de meerderheid van Nederlanders en ik lees tegenwoordig veel meer dan eerder ook steeds meer klachten van mensen over veel te warme, zware en slapeloze nachten. Wij hier op dit webblog zijn dus helemaal niet gek, dat is een ding wat wel duidelijk is!

Marvin - 17-07-’14 00:12
Nathalie

Zo zie je maar weer dat wij als wintermensen nog zo gek niet zijn.Al blijft het in mijn omgeving 3x drama.

Nathalie - 17-07-’14 08:45
Linda

Niemand??

Linda - 17-07-’14 10:21
Marvin

Hey Linda, met dit weer zou je best lekker makkelijk broodjes kunnen eten met kaas of wat je maar wil, ook kan je lekker een bak vol volle yoghurt nemen, dat is ook gezond en toch koud. Eten zoals volvette kaas en yoghurt geven je ook sneller een vol gevoel en gaat hongergevoel goed tegen dus, dit zijn gezonde vetten en zeer voedzaam dus niets mis mee. Verder zou je ook vis kunnen nemen zoals lekker een zure haring erbij, maar ik weet niet zeker of je daar wel wat mee kan, je zei in elk geval niets met vlees te moeten hebben.

Marvin - 17-07-’14 11:11
Marvin

Nog iets, je kan ook sla eten, dat is wel lekker koud.

Marvin - 17-07-’14 11:17
Bert

Is toch wel gek dat ze voor volgende week de wind uit het noorden aan geven en het dan toch 27 graden gaat worden, ik wil niet weten wat er gaat gebeuren als deze naar het zuiden draait. Tevens is in de afgelopen winter (voor zover je dat zo kunt noemen) de wind geen enkle keer uit het noorden of oosten gekoemn…..

Bert - 17-07-’14 11:29
Fratsje

Vanochtend vroeg pakketje gehaald bij de primera. Ben continue draaierig en gammel. Gelukkig was de verkoopster het met helemaal mij eens toen ik zei dat ik dit absoluut geen prettig weer vind. Zij heeft het liever ook een stuk koeler. Nu zit ik met hoofdpijn en duizeligheid achter mijn ventilator. PFFFF. Vre-se-lijk!!
(X)_(X)
Leuk om te lezen dat er veel meer warme zomerhaters zijn dan ik dacht. Kijk 19 à 20 graden is nog zeker te doen, maar dit… ik ben er ziek van.
Iedereen sterkte de komende dag/week. Ik ga vanmiddag naar achter, want de voorkamer wordt een enorme hel nu, als de zon erop gaat schijnen. Die warmt de boel ook via mijn dichte gordijnen op. :-(

Fratsje - 17-07-’14 11:41
Franca

Het is nu al in zuidoosten vroeg in de middag 26 graden en dit loopt alleen maar op. In mijn huis is het een inferno, nergens een plek om af te koelen. Airco plaatsen onmogelijk want je kan de slang niet afvoeren. Wordt een heel weekend binnen zitten met alles dicht. Deze temperaturen maken me echt ongelukkig want je kunt niets ondernemen en zit als het ware gevangen in je eigen huis. Hier in het Zuidoosten 33 graden op zaterdag en zondag met hoge luchtvochtigheid. Kan het nog steeds niet snappen wat mensen daar nou zo leuk aan vinden. Ik zie het meeste tegen op tegen de warme nachten van 20 graden, die maken me angstig en ik slaap enorm slecht. Iedereen veel sterkte de komende dagen. Ik kijk naar accuweather.com en daar lijken de vooruitzichten voor augustus beter zo rond de 20 graden. Maar hopen dat dit waar is.

Franca - 17-07-’14 12:06
erica

Esther, ik heb gister ook dat bericht gelezen over 2050. dat dit dan standaard weer is in de zomer. Maar tegen die tijd doen mijn kiezen geen pijn meer!!
Linda, ik ben ook vega. En bij mij komen al dagen de waterkoker, gas, en oven etc. Niet aan. Allemaal warmtebronnen. Ik had vt voren al koude maaltijdsalades gemaakt. Deels ingevroren. Aardappelsalade, en een salade van mais, kaas, ananas ( gelijke delen), ui en peterselie. Veel rauwkost en fruit. Vanavond paprika’s gevuld met div. srt. franse kaas. Koude pannenkoeken met kaas ( had ook al een tijd geleden een stapel gebakken en ingevroren). Of ijsbergsla met tonijn, mayo en een uitje.

erica - 17-07-’14 12:18
Marvin

Bert, dat zag ik ook. Ik zag noordwestenwind, dus heel direct van zee af en toch 27 graden staan. Hier was ik al in juni erg verbaasd over dat het hier in Groningen 25 graden werd met noordwestenwind.
Helaas is opwarming Aarde niet beperkt tot wat boven het land gebeurd, ook het zeewater warmt op en het noordzee is nu op dit moment 20 graden, met de hete aankomende dagen loopt dat ook alleen maar op en krijgen we steeds meer een Middelandse zeeklimaat of subtropische klimaat.

Marvin - 17-07-’14 12:19
Marvin

Hier de temperatuurkaarten van heel Europa
http://www.wetteronline.de/vorhersagekar..
Voor vandaag zitten we in rode gloed(= hete) en als je op vrijdag en zaterdag klikt, zie je dat wij zelfs in donkerrode gloed zitten, verder blijven we zo beetje hele week in die rode gloed zitten.

Marvin - 17-07-’14 12:24
Marvin

En o ja, die 35 graden waar ik in mijn veel eerdere reacties over had, gaat aankomende zaterdag waarschijnlijk werkelijkheid worden, maar dat kon ik maar niet of moeilijk geloven.

Marvin - 17-07-’14 12:32
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Dank voor die lekkere suggesties voor eten. Bij mij is het meer dat ik geen tot weinig zin heb in koken. Het is hier nog redelijk uit te houden. Ik probeer niet teveel vooruit te kijken en luister/kijk zeker niet (meer) naar de weersvoorspelling. Daarmee maak ik mezelf gek. Slapen is geen pretje met de warmte. Misschien een tip: als je een grote plek hebt in het vriesgedeelte van je koelkast, leg daar dan je kussen in. Haal ‘m eruit voordat je gaat slapen. Heerlijk koel aan hoofd en nek waardoor de rest van je lijf ook koel blijf. Helaas heb ik geen geschikte koelkast meer, maar mij hielp het enorm. Ik heb wel een boekweitkussen. Ik weet niet of het bij alle kussens werkt.

Allemaal heel veel sterkte. En ik ben ook blij te horen en te lezen dat we niet de enigen zijn die zoveel moeite hebben met dit weer. En gek zijn we zeker niet. Ik vind hen die dol zijn op dit weer juist gek. En de opmerkingen hoe heerlijk het is, irriteert me mateloos. Dit weer hoort niet bij Nederland. Laat die mensen lekker naar de Tropen verhuizen. ;-)

Jacqueline - 17-07-’14 13:24
<span class='registered'>Jacqueline</span>

Ik woonde tot voor 2 maanden in Amsterdam. In het weekend en op mijn vrije dag ging ik altijd naar de bioscoop. Tegen de tijd dat het in mijn huis te warm werd, vertrok ik op de fiets. Fijne afleiding en in de bios hebben ze airco. Als ik weer buiten kwam was er al meer schaduw en minder hitte en thuis hoefde ik dan ook niet meer zo lang in de hitte te zitten.

Jacqueline - 17-07-’14 13:29
Linda

Bedankt voor jullie tips :-)
Vantevoren klaarmaken en invriezen is ook een goede tip. Nooit aan gedacht.
@marvin: volle zuivelproducten neem ik al, gebruik ook roomboter. Gebruik sinds een tijdje toevallig ook keltisch zeezout ( solo ) en kokosolie.

Linda - 17-07-’14 18:51
Linda

Bedoel sole

Linda - 17-07-’14 18:52
Marvin

Kijk eens aan, goed bezig Linda!

Marvin - 18-07-’14 10:23
kiki

Het is niet dat ik de nu zomer echt haat, maar ben niet productief, ik ben lui en heb nergens zin in.( zomer-depressie dus) In het voorjaar en de herfst ben ik best,geniet ik van het jonge groen of de herfst stormen. Maar in de winter ben ik super best! Dan geniet ik van alles! Geef mij dus maar een dik pak ijs en een flinke laag sneeuw!Koud? Ja natuurlijk, maar daar heb ik een paar hele mooie dikke truinen voor!Nee, ben geen fan van de zomer. Ik loop het liefst door een dik pak sneeuw.

kiki - 19-08-’14 03:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.