« Huishoudelijk regelem… | Home | pfffff... »

Nieuwe wijn, oude zakken...

Vrijdag 06 Juni 2014 at 12:10 pm.

Vond een kort interview met een psycholoog online:

"De zomer kan een bedreigende omgeving zijn, waarin niets afgebakend is. En als je om je heen al die vrolijkheid ziet, kan dat soms niet matchen met het gevoel dat je hebt. Bovendien kunnen sommige mensen slecht slapen door de korte nachten. Een verstoorde nachtrust of bioritme kan tot depressie leiden. "

Een wat ouder interview, maar sinds een aantal jaren is er ook vanuit de medische hoek aandacht voor 'ons probleem'. We zijn gewoon omgekeerde winterdippers :D

308 reacties

erica

Ja, dat zijn we. En we moeten er weer doorheen.
Vanmorgen was het nog 17,5 graden in huis, nu 19. Ik heb de witte lakens alweer gespannen voor de slaapkamerramen. Een voor een gaan de wapens in de strijd. Morgen wordt hel, hopelijk val ik niet flauw in de vogelopvang! Ga een lift rregelen, zodat ik niet in de smoorhitte terug hoef op de fiets, krijg je al die hitte van het asfalt in je gezicht. En dan dinsdag: weer een tropische dag, en dan ga ik collecteren..yuk!
Laat de afkoeling maar snel komen!!
En paniekaanvallen…ik heb ze als ik in een mensenmassa beland, voor mij dus geen markten en concerten en meer van die zaken. Dan krijg ik de zenuwen en dreig flauw te vallen. Sterkte allemaal deze komende dagen!!

erica - 06-06-’14 14:56
mieke

Sterkte iedereen de komende dagen, net terug thuis na 2 busritten, goh ben helemaal gaar, een oven was het in de bus, luiken konden niet open zei de chauffeur want de airco stond aan,? ik zeg pardon airco, waar hoe, echt onverantwoord hoe er geen mensen zijn flauwgevallen, god mag het weten. Dinsdag weer diezelfde rit voor de boeg, kan er niet onderuit, heb examens die dag dus moet naar de opleiding.

mieke - 06-06-’14 16:06
Marian

Gelukkig wordt het morgen “maar“27 graden in zeeland.Ik denk dat psychologen ons graag in een vakje willen plaatsen ander snappen ze het niet en duw je er gewoon een pilletje in ,probleem opgelost.

Marian - 06-06-’14 17:25
Marvin

Hier het noordoosten hebben we ook “geluk”, het wordt hier morgen “maar” 25 graden en dat plaats ik met aanhalingstekens.

Aankomende maandag hebben we dit geluk waarschijnlijk niet, dan wordt het ook hier boven de 30 graden.

Marvin - 06-06-’14 18:14
Marvin

Even commentaar op dat blog: een psycholoog die dat zei heeft zeker gelijk, de nachten zijn deze dagen zo kort dat het ten koste kan gaan van goede nachtrust.

Marvin - 06-06-’14 18:18
Karina

Ja, het is te laat donker, te vroeg weer licht en te warm. En dat is nog een nacht zonder muggen! Daar wordt je juist zo moe van. Ik kreeg toch het idee bij het lezen van dit artikel dat het nogsteeds niet zo serieus genomen wordt als de winterdip. Jammer, want wij lijden net zo veel, misschien zelfs wel meer, vooral lichamelijk.

Karina - 06-06-’14 21:57
Anne

Amen op dit verhaal. Ben trouwens benieuwd wanneer de voorspelde muggenplaag los gaat barsten. Bah.

Anne - 06-06-’14 22:40
Nathalie

Anne,hopelijk nooit.Ik heb een gruwelijke hekel aan die beesten.Laat ze die zomermensjes maar lastig vallen.

Nathalie - 07-06-’14 08:45
Don

Ik had dat het dit jaar vanaf september meteen koud word (rond de 10gr en onder) En dat we een enorme Ijskoude winter krijgen met temperaturen van -20! En dat een paar maanden lang tot zeg april. Dat zal heel goed doen voor het tegengaan van muggenplagen. En het is volgens mij zelfs ook zo dat je na een ijskoude winter (naar onze maatstaven hé) wel een mooie zomer krijgt.

Don - 07-06-’14 09:24
Marvin

De temperaturen zijn voor vandaag plotseling naar boven gesteld, nu verwachten ze vandaag 28 graden in het noordoosten en 32 graden in het zuidoosten, eerst zou het hier “maar” 25 graden en in zuidoosten niet warmer dan 30 graden worden, bah!

Marvin - 07-06-’14 10:19
Karina

Vandaag en maandag worden helemaal K, morgen gaat wel ( in verhouding dan) en volgende week ziet het er een stuk beter uit. Niet je druk maken en rustig door ademen. Hoe drukker je je erover maakt, des te meer last je ervan hebt, en dat zeg ik ook tegen mezelf hoor. Stresskip zijn in warmte is dubbel shit, dus rustig ademen, sneeuw videos kijken of zo en dan komen we deze dag ook weer door. Strekte allemaal.

Karina - 07-06-’14 10:27
Marvin

Ja, dat klopt wel wat je zegt. Hoe meer druk je maakt, hoe meer last.

En net trouwens op een weermodel gekeken, na dinsdag ziet er veel beter voor ons uit en later in de week zit er misschien wel enkele dagen tussen waarbij we nauwelijks boven de 15 graden uitkomen omdat de lagedrukgebied zo boven Scandinavië komt te liggen waardoor we noordwestenwind en regen krijgen :-)

Marvin - 07-06-’14 11:57
Marvin

Aanvulling op vorig reactie: Ik moet nog zien of dat uit gaat komen hoor, het klinkt te mooi om waar te zijn, daarom verwacht ik vanaf midden volgende week eerder temperaturen van rond of iets boven de 20 graden.

Marvin - 07-06-’14 12:27
Anne

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar tot nu toe lijkt het mee te vallen klopt af.
Het is wat bewolkt en er staat een windje. Op weer.nl is het ook van géén bewolking en 30 graden naar bewolking en 28 graden gegaan. Hopen dat het zo blijft. Wat me bij weer.nl opvalt is dat ze gedurende de dag de temperaturen gewoon blijven aanpassen (op de dag zélf). Als de zon om 3 uur bijvoorbeeld door zou breken, maken ze er gerust weer 30 graden van. Zo kan ik ook het weer ‘voorspellen’.

Anne - 07-06-’14 12:33
Anne

Laten we het hopen Marvin! :-)

Anne - 07-06-’14 12:34
Karina

De hele ochtend heft die klote zon op mijn huis staan schijnen en nu is ie verscholen achter de wolken. Had dat niet wat eerder gekunt? Grrrrr, eerst mijn huis opwarmen en dan vertrekken, rot ding!
Het is verder tot nu toe wel te doen, ja. Het zal wel benauwder gaan worden denk ik, door de dreigende regen. Dan wordt het plakkerig, ewwww.

Karina - 07-06-’14 13:16
Nathalie

Maar de strandgasten zullen wel mopperen dat de zon niet schijnt en snel huiswaarts keren.Net goed!

Nathalie - 07-06-’14 13:39
Marvin

http://www.nu.nl/binnenland/3796537/file..

Nou, het is wat.

Marvin - 07-06-’14 14:07
Karina

Ik snap die mensen niet, in de file staan om dan in een grote zandkbak te gaan zitten wachten op de zon die niet komt. Eigenlijk wel grappig als ik er nu zo over nadenk, haha. En dan weer in de file op de terugweg. Zullen ze het morgen weer proberen? :)

Karina - 07-06-’14 15:07
Marvin

“Zullen ze het morgen weer proberen?”

Haha, er zullen vast genoeg mensen zijn die dat doen :-D

Marvin - 07-06-’14 15:21
Fratsje

Man, wat een vieze tropische gribus hangt er boven Nederland. Was het de hele dag nog bewolkt, nu brandt dat gruwelijke onding weer vol op mijn gevel. En dan moet ik straks ook nog de deur uit, gedwongen in stomme zomerkleding. Gatver!! :-(
Wat een verzoeking.

Fratsje - 07-06-’14 18:53
Anne

Dacht net het juiste moment gevonden te hebben om de hond uit te laten, begint dat klereding inderdaad weer volop te schijnen. Lekker nog eventjes de lucht opstoken voor het donker wordt . meh.

Anne - 07-06-’14 19:05
Don

Oh wat haat ik de Zomer toch! Was het maar weer Herfst/winter.

Don - 07-06-’14 20:19
Marvin

Dinsdag kans op 30 graden alleen in het noordoosten precies daar waar ik woon :-(
De rest van het land wel in koele lucht.

Marvin - 07-06-’14 20:42
Nap

Ik vond het eigenlijk erg meevallen vandaag, was op het ergste voorbereid maar met schaduw, wolkjes en wat wind was het best uit te houden ondanks de hoge temperatuur. Pas laat in de middag begon het smerig benauwd te worden.

Nap - 07-06-’14 21:52
Jozef 1965

Voor wie interesse heeft voor exacte zonsopgang en zonsondergang tijden : http://www.sunrise-and-sunset.com/nl

Jozef 1965 - 08-06-’14 09:43
Jozef 1965

Zonsopgang en zonsondergang tijden per dag en per plaats.

Jozef 1965 - 08-06-’14 09:46
Marvin

Dinsdag ook een zeer warme dag met kans op 30 graden of warmer in het noordoosten en oosten van het land. Midden Nederland wordt het dinsdag met 25 tot 28 graden ook heel warm, zou het eerst niet warmer dan 22 graden zijn, alleen West-Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland mogen aankomende dinsdag meteen van sterke afkoeling genieten.

Eerst zou het dinsdag gedaan zijn met de warmte, maar het ziet er naar uit dat de hogedruk en lagedrukgebied toch zo komen te liggen dat het alsnog extreem warm kan worden.

Marvin - 08-06-’14 10:43
Marvin

Althans als we het GFS weermodel mogen geloven wat ik hierboven schreef en het is maar twee dagen vooruit dus kans is vrij groot dat het uitkomt.

Marvin - 08-06-’14 10:47
Loes

Jozef dat is grappig met die site. Zonsopgang en zonsondergang, wat zit er nog een hoop verschil in Nederland qua zonsondergang. Ik had gekeken op een andere site. http://home.hccnet.nl/v.d.horn/weersverw.. Maar dat is meer een algemeen verhaaltje. Ik zal blij zijn als we weer gaan zakken hoor. Het wordt amper donker s’nachts. Ik vond het gisteren trouwens verschrikkelijk! Af en toe stond er in het begin dan nog wel even een windje achter het huis maar als het weg viel was het vreselijk benauwd. Binnen alles koel gehouden, het was “maar” 21 graden maar vergeleken met buiten was het aangenaam. Voor morgen wordt het weer zo vies begrijp ik. Zucht… ik geloof dat ik maar een zomerslaap ga houden!

Loes - 08-06-’14 11:29
Marvin

Afgelopen nacht met ventilator aan geslapen. Mijn ervaring leert dat ik ventilator aan moet zetten als het ongeveer of net iets onder de 24 graden is in mijn kamer, omdat ik uit mijn ervaringen weet dat ik zonder ventilator dan gauw benauwd ga krijgen en ja, afgelopen nacht was het 24 graden in mijn kamer.

Misschien dat ik vandaag nog verder kan afkoelen zodat ik s’ avonds zonder ventilator kan slapen, maar dat gaat vanaf morgen tot en met waarschijnlijk woensdagnacht niet meer lukken.

En wat verlang ik naar dagen waarbij het al om 20:00 uur s’ avonds al helemaal donker is. Nu in deze tijd van het jaar is het later dan 23:00 of zelfs 23:30 uur wanneer het echt helemaal donker is.

Om een beeld te geven hoe uitzonderlijk de aankomende hitte is, in Duitsland wordt het voor morgen en dinsdag 35 graden of warmer verwacht en dat zo vroeg in meteorologische zomerseizoen(en het is astronomisch gezien nog steeds lente), met zulke extreem hete lucht zo dichtbij ons land is het geen wonder dat we hier ook last van ondervinden.

Marvin - 08-06-’14 11:46
Loes

Marvin ik zag ook dat het in Zwitserland en Oostenrijk de eerstkomende dagen rond de 34, 35 graden wordt. Hopen dat het niet hierheen komt :-(

Loes - 08-06-’14 11:50
Nathalie

In augustus ga ik naar Zwitserland.Hopelijk dan geen tropische temperaturen.Ik verlang ook naar het moment dat het om 20u al donker is.Dat is al een grote stap dat de avonden weer terug komen.

Nathalie - 08-06-’14 12:16
erica

Ik hoop echt dat het dinsdag al wat afkoelt, zie als een berg op tegen dat geslof met die collectebus. Ik probeer zo te lopen, dat als ik de zonkant heb, met m’n rug ernaar toe loop, en terug dus in de schaduw.
Ik slaap met oordoppen sinds gister, om de herrie buiten te beperken. Overal ramen open en muziek…sja..studentenhuizen, je doet er weinig aan. En een theedoek om m’n ogen. Ik wil niet om half 5 al wakker worden van dat licht.

erica - 08-06-’14 13:12
Marvin

Ik heb net gekeken naar een andere dus ECMWF weermodel, die is NIET met GFS weermodel eens dat het aankomende dinsdag nog heet zal zijn met 25 tot 30 graden voor groot deel van Nederland, die geeft meteen serieuze afkoeling voor hele land. We krijgen volgens ECMWF eerder temperaturen van 20 tot 25 graden, het hoogst in het oosten van het land dicht bij de Duitse grens.

Het gebeurt niet vaak dat twee weermodellen niet met elkaar eens zijn over de weersverwachting voor twee dagen vooruit en ECMWF is betrouwbaarder dan GFS, dus kans dat aankomende dinsdag sterk afkoelt is groter dan dat het nog warm zal zijn met 27-30 graden.

Marvin - 08-06-’14 13:35
Fratsje

Ik vind deze dagen zo taai om door te komen. Slapen doe ik ook weer slecht en ik zit als een zombie op de bank. Dit soort zomers vreten zoveel energie bij mij weg. En dan maar niet te spreken over de algehele opgenaaide rotsfeer die er tijdens hete zonovergoten dagen hangt.
BAH!

Vermoedelijk heb ik ook HSP. Zo even op een HSP-artikel gekeken en de kenmerken ervan doorgelezen. Ik kan verreweg de meesten (bijna alles eigenlijk, op 2 na dan) met een ‘ja’ beantwoorden, hoewel ik mij voor sommige prikkels weer wel kan afsluiten.

telt af naar september (vurig hopend dat die nou eindelijk eens wél uit normale temperaturen bestaat)

Fratsje - 08-06-’14 17:41
Karina

Ja, dit zijn die nachten waar niet meer dan 5 uur slaap normaal is. Ik heb ook helemaal geen energie meer en voel me als een natte dweil. Morgen nog zo`n dag en dan lijkt het wat beter voor ons te worden.

Karina - 08-06-’14 17:49
Dennis

Sommige mensen lopen nog met een jas aan.

Zelfs in een overdekt winkelcentrum gisteren.

Blijkbaar hebben sommige het toch wat koud.

Mussen vallen van dak hier, maar tja wie ben ik.

Dennis - 08-06-’14 18:03
Nap

Voor de mensen die last hebben van licht, is het niet de moeite te investeren in rolluiken of goed verduisterende gordijnen? Wij hebben met dit weer / tijd van het jaar de rolluiken dicht en het is pikkedonker in de slaapkamer, werkt prima.

Nap - 08-06-’14 21:19
Marvin

Zo hey, terwijl het GFS weermodel eindelijk met ECMWF weermodel eens is geworden dat aankomende dinsdag echt serieuze afkoeling plaatsvind in ons hele land, kan het in Duitsland wel 38 graden!!! heet worden, ik moet er niet aan denken.

En Fratsje ik ben ook een HSP-er en verder ben ik een heel introvert iemand.

Marvin - 08-06-’14 21:35
erica

Nou, deze dag is weer voorbij, vroeg slapen en een schaal met koelelementen uit de vriezer naast m’n bed.
Vandaag geen warmtebronnen aangehad, geen gaspitten, oven of magnetron. Koude maaltijdsalades. Ook geen waterkoker voor de thee, maar ijswater. En de wasmachine moet ook maar even wachten, daar komt ook zoveel warmte vanaf. Alle beetjes helpen.

erica - 08-06-’14 21:50
mieke

Helemaal opgefokt, niet alleen van de warmte maar ook van dat stel asso buren met asso kinderen die al heel de dag lopen te gillen en krijsen, tien uur en ze liggen nog niet in hun nest.

mieke - 08-06-’14 22:04
mieke

ASO bedoel ik natuurlijk, maak al schrijffouten door de hitte ook al, mijn excuses

mieke - 08-06-’14 22:11
Marvin

Koud he?
https://www.youtube.com/watch?v=Lc3FxNXjBs0
Finland, erg dik pak sneeuw en dan die prachtige noorderlicht, onbeschrijfelijk euforisch gewoon alsof je in de zevende hemel bent.

Marvin - 08-06-’14 22:35
Marvin

De link die ik hierboven gaf ging niet helemaal goed.
Deze wel
http://www.youtube.com/watch?v=Lc3FxNXjB..

Marvin - 08-06-’14 22:38
Carine

Ja Mieke, daar herken ik me volledig in (gillende buurtkinderen). Wij hebben lang gespaard voor isolerende ramen met luxaflex-systemen en screens die je neerlaat. Super! Gisteren was het 21,5 in de woonkamer en 30 op het terras. ‘s Ochtends heel vroeg alles openzetten om te verluchten, nadien alles dichthouden. Heerlijk dat er een plaats is waar je je terug kan trekken met een dvd aan. Hier was het rustig buiten tot nu toe, dus buiten eten kon best. Fratsje, ik (HSP) leer momenteel om me af te sluiten voor sommige prikkels, sinds kort terug buitenshuis werken in een (koel) kantoor met collega’s na jarenlang van thuis uit te hebben gewerkt. Het eist training maar het lukt aardig. ‘s Avonds uitgeput natuurlijk…

Carine - 09-06-’14 07:39
Marvin

We gaan een heel uitzonderlijk warme nacht tegenmoet, komende nacht ergens op z’n koudst ergens tussen de 18 en 21 graden, alleen het noorden kan het wat kouder worden.
Dus komende nacht zal er geen mogelijkheid zijn af te koelen, het is zo goed als 100% zeker dat we ventilator nodig hebben.

Marvin - 09-06-’14 09:59
Marvin

Morgen blijft het zoals het nu uitziet helaas voor groot deel van Nederland toch goed warm, behalve de kustprovincies in het westen van het land, daar wordt het niet warmer dan 22 of 23 graden, maar verder landinwaarts wordt het al gauw 25 tot 28 graden.

Marvin - 09-06-’14 10:09
mieke

Die warme nachten vind ik vaak nog erger dan de warme temperaturen overdag. Zo kan je helemaal niet op adem komen na een warme dag. Ik snak zo naar frisse koude lucht om in te ademen.

mieke - 09-06-’14 10:09
Karina

Ik ben kapot! Vandaag is voor sneeuw en ijsvideos, kerstfilm en verder niks. Mijn zenuwstelsel kan er niks meer bij hebben en jammer genoeg wordt het hier 28C. Ik hou me maar vast aan het feit dat het de laatste erg warme dag is voorlopig.
Marvin, mooie link, prachtig het noorderlicht en de sneeuw. Daar wordt je blij van in de ellendige warmte.

Karina - 09-06-’14 10:39
Loes

Ik ben ook helemaal op! Slaap s’ nachts nog slechter dan ik al deed en voel me zo moe. Vandaag zal er ook niets uit mijn handen komen en ik blijf maar zoveel mogelijk binnen. Morgen weer naar mijn werk in het verz.tehuis. Het is daar ook altijd zo vreselijk warm. Marvin het is een mooi filmpje. Heerlijk met die sneeuw en dat prachtige noorderlicht.

Loes - 09-06-’14 11:10
Marvin

Onweersbuien uit het zuidwesten komt erg onverwacht veel eerder dan wat de weermannen hadden verwacht, misschien juist een goed teken? dat werd eerst juist voor einde van de middag verwacht maar het ging in Zeeland en Noord-Brabant al s’ morgens te keer.
Laten we hopen dat dat ook betekent dat de hitte veel eerder (en beter) wordt verdreven dan tot nu toe wordt verwacht.

Marvin - 09-06-’14 11:32
Karina

Van mij mag het Marvin, het is 26C in mijn huis en hoe eerder dat stopt, hoe beter. Ik heb er knallende hoofdpijn van. Kom maar op met die buien!

Karina - 09-06-’14 11:44
Don

De buien die maandagmiddag vanaf een uur of vier worden verwacht, kunnen een stuk zwaarder uitpakken dan die van de afgelopen twee dagen en van vanochtend. Ok dus ik hoef niks te verwachten, het heeft hier de afgelopen twee dagen namelijk helemaal niet geregend, tenzij je een paar spetters regen noemt.

Ik hoop natuurlijk alsnog dat het hier flink gaat hozen, maar denk toch dat het precies hier weer droogblijft. :S

Don - 09-06-’14 12:32
Jozef 1965

Nog een site : http://www.hetweeractueel.nl

Jozef 1965 - 09-06-’14 12:51
Anne

Mijn vriend stelde zojuist voor om 5km richting het oosten te verhuizen, aangezien we steeds weer nét iets te ver naar links zitten op de buienradar. Wat een schijtzooi, het werd ineens erg donker en we hoorden het in de verte donderen, maar hier weer geen spat. En de zon begint ook weer te schijnen. zucht

Anne - 09-06-’14 13:56
Karina

Hier bij Utrecht hetzelfde: een paar vlagen koelere wind, dreigende luchten en…. niks. En nu schijnt de zon gewoon weer. Nou, dat schiet lekker op.

Karina - 09-06-’14 14:48
Nap

Ik was een wandeling aan het maken en werd overvallen door een enorme onweersbui, storm, striemende regen en zelfs hagel. Was blij dat ik mijn pet op had. Druipnat bij de auto terug, heerlijk. Was alleen wel wat bang voor de bliksem (ik was in open veld), maar zo’n frisse douche knap je wel van op. Helaas begint de zon weer te schijnen hier en heb je dat plakkerige tropische benauwde, hopelijk dat de volgende buien snel komen.

Nap - 09-06-’14 14:57
Fratsje

Nou was het vroeg in de middag nog lekker bewolkt en hoopte ik dat in de namiddag die vieze saunalucht weggespoeld zou worden door heerlijke onweersbuien. Maar nee. Het is als vanouds wéér die vreselijke tropische rotzon die staat te bakken aan de hemel. Dat wordt wel heel vies afzien vanavond, met die benauwde lucht. :(

Ik voel mij zo beroerd. Mijn grote ventilator brengt wel wat verlichting, maar ik ga vanavond maar van pure ellende naar mijn slaapkamer verkassen en daar voor pampus liggen. Het is daar nog ietsjes koeler. :\

Fratsje - 09-06-’14 14:57
erica

Ben ook al 2 dagen niet buiten geweest. Hel!
En op het nieuws zag ik gister, dat er ergens, hagel was gevallen, ik weet niet meer hoe dat eruit ziet. Vannacht ook niks. Om 4 uur de ramen even open gehad, helpt 1 graadje, en dan komt de ploerd weer tevoorschijn. Er worden codes in allerlei kleuren voorspeld, vanaf 16.00 uur..Nou, kom maar op! Ik brand hier weg! Al de hele dag een staalblauwe hemel en alleen maar zon.
Ga zo maar weer even bankhangen en hopelijk wordt ik wakker van een plensbui…wishfull thinking..
Het zal wel weer code N worden, van “niksie”..

erica - 09-06-’14 15:07
Marvin

In mijn kamer is het nu 1,5 of 2 graden warmer dan vanaf bepaalde temperatuurgrens waarbij ik bij slapen gaan de ventilator aan moet zetten, dat wil zeggen dat in mijn slaapkamer 25,5 graden warm is.

En regenbuien zijn hier vlakbij ons voorbij gegaan zonder ook maar een druppel.

Marvin - 09-06-’14 15:44
Fratsje

Ik word verdomme knettergek van die kolerezon en die vieze tropensauna hier!! Ik kan mij niet eens meer normaal concentreren en maak spellingfouten bij de vleet. Staat ook weer geweldig. :P

Fratsje - 09-06-’14 16:29
Don

Nog steeds geen druppel gevallen hier, nee zelfs geen dreigende wolken hier! Ik word hier zo schijtziek van. En dan nog ook dat er wel buien vallen maar daarna toch de zon weer gaat schijnen heb je ook geen … aan. Ik vind dat zelfs nog erger.

Don - 09-06-’14 16:49
Karina

Ik ben benieuwd wie hier morgenochtend gaan melden dat er onweer is geweest. hier is in ieder geval nog niks geweest.
Bij mij in huis is het nu 26C. In de slaapkamer heb ik de airco en daar ben ik even voor gaan liggen (was nog vechten met de katten want die wilde er ook bij) en kon me bij de koude luchtstroom inbeelden dat ik aan het schaatsen was. Dat was even heerlijk. Maar die dingen vreten stroom, dus ik laat hem ook niet te lang aan. Nadeel is als je hem uitzet is het binnen 5 minuten weer 26C.

Karina - 09-06-’14 17:09
Nap

Nou, zonder airco is het bij mij op zolder écht niet te harden en dan kan het me niets schelen dat ‘ie stroom vreet hoor. Uiteindelijk is stroom nu ook weer niet zó vreselijk duur, en voor die paar daagjes per jaar dat je de airco echt nodig hebt heb ik het er graag voor over. Dat wil zeggen, als we niet weer zo’n zomer met 6 weken 28 graden krijgen als vorig jaar, bleh.

Nap - 09-06-’14 17:44
Jozef 1965

Hier was het tegen 12u even beter : donkere wolken, wind, wat regen en een lichte afkoeling. Helaas heeft het niet lang geduurd en er is nu al lang brandende zon, weinig wolken en temperatuur opgelopen tot 28 à 29 ‘C .

Jozef 1965 - 09-06-’14 18:23
Don

Ik zou de Airco gewoon rond een uur of 22:00 aanzetten op je slaapkamer En flink laten koelen tot 18graden ofzo. Als het donker is (23:00/23:30) weer uitzetten dan is het buiten ook gelijk een stuk koeler en komt de hitte ook niet snel terug.

Don - 09-06-’14 19:27
Karina

Ik woon precies onder een dak, dus een hoog plafond (hoogste punt bijna 4 meter) en de warmte blijft er heel lang onder hangen. Het is daardoor moeilijk te koelen. Een plafond ventilator kan al helemaal niet. Het is echt waardeloos.
Als er geen onweer is vanavond zet ik hem inderdaad nog een poosje aan, maar 18C wordt het nooit. Ik heb dat ding nog nooit onder de 20C kunnen krijgen. Het is altijd zo`n gedoe met zo`n pijp uit het raam.

Karina - 09-06-’14 19:37
Loes

Vanmiddag van ellende maar een poosje op bed gelegen. Mensen wat een ellende. Het lijkt wel een broeikas buiten. Wel veel bewolking maar het voelt verschrikkelijk drukkend aan. Een paar spettertjes regen hier maar die zijn op 1 hand te tellen. Waar vallen toch die zware buien die ze voortdurend aan het verkondigen zijn??? Net even mijn hoofd buiten de deur gestoken, ik dacht misschien is het wat afgekoeld. Mooi niet dus.

Loes - 09-06-’14 19:57
Marvin

Hier in mijn slaapkamer opgelopen tot 27 graden en slaap ik aan de noordkant ook nog.

Marvin - 09-06-’14 19:58
mieke

Het valt me op dat het nooit regent of onweert voor ons die er zo naar verlangen, en degene die geen regen wensen krijgen in overvloed, niet eerlijk

mieke - 09-06-’14 20:06
Marvin

En er zal vanavond absoluut niet mogelijk zijn om je huis ook maar 0,1 graad kouder te krijgen, we gaan mogelijk zelfs een recordwarme tropische nacht tegemoet voor deze tijd van het jaar.

Marvin - 09-06-’14 20:09
Anne

Drie druppels regen…de hele bui waait weer naar het oosten. En dan lees ik net dat Pinkpop tijdelijk is stilgelegd vanwege het onweer. PFFFFFFFFFFF. Helemaal PRUT weer. Ik krijg trouwens mijn airco ook niet onder de 22 graden tenzij het al 18 graden in huis was ofzo ^^. En vorig jaar 200 euro extra aan stroom verbruikt in de zomer, terwijl we 2 maanden naar Zeeland gevlucht waren voor de hitte. Dus die van mij gaat ook zo min mogelijk meer aan. We hebben vorige week donderdag een plafondventilator gekocht en opgehangen, maar nu loopt dat ding zo verschrikkelijk aan dat het in het hele huis lijkt of er een houseparty plaatsvindt boven. Daar kan ik dus niet onder slapen ‘s nachts. Hopelijk valt het vannacht een kleeeeein beetje mee Marvin. Ik ben iig alweer zo’n twee uur bezig met een poging tot luchten :P

Anne - 09-06-’14 21:23
Karina

Ik heb net op Buienradar gekeken hoe die buien naar het noorden trekken. Als het klopt, kunnen we het in het westen wel vergeten en gaat het hooguit misschien een beetje regenen. Dat is nou jammer.

Karina - 09-06-’14 21:42
Don

Zoals voorspeld, geen druppel regen hier gevallen. Gelukkig is het nu donker.

Don - 09-06-’14 22:57
Marvin

Na de verdrijving van de hitte blijft het tot vrijdag net iets boven de 20 graden en wordt het dus veel aangenamer dan nu, vooral omdat nachttemperaturen richting de 10 graden gaan. Het ECMWF weermodel geeft koud weer voor aankomende zaterdag, dat wil zeggen dat de temperaturen beneden normaal zullen liggen, de hele reeks dagen erna wordt het zelfs nog kouder en kon het wel eens extreem koud voor de tijd van het jaar worden, ook wel “Midjunikoelte” genoemd. De nachten kunnen ruim onder de 10 graden uitkomen.

Ik zou hier nog niet veel te veel waarde aan gaan hechten, maar het ECMWF weermodel is wel de meest betrouwbare weermodel die er is en het ziet er best interessant voor ons uit.

Marvin - 09-06-’14 22:58
Don

Ik hoop het met heel mijn hart Marvin. Het is hier nog steeds 23gr buiten! En het is ook nog volledig windstil dus ik krijg het geen graad kouder hier binnen. Zucht…. Gelukkig dat het maar een paar weken per jaar zo heet is.

Don - 09-06-’14 23:56
Marian

Midjunikoelte, wat een heerlijk woord Marvin.De warmte kruipt me huis binnen,nu 23 graden en het duurt wel een tijdje voor het hier warm wordt, is een voordeel maar het nadeel is dat het lang duurt voordat de warmte ook weer weg is. Boven is het een ander verhaal,vies warm dus.

Marian - 09-06-’14 23:58
Dennis

Het is extreem heet.

Een airco bied de oplossing.

En de toekomst bied niet veel goeds

Ventilor werkt maar voor even.

En de zomer mogelijk moet nog beginnen.

Weer een nacht plakken.

Dennis - 10-06-’14 01:31
Petra

Hallo allemaal, ik heb dit forum nog maar sinds een paar dagen ontdekt en ben zo blij dat ik niet de enige ben die een hekel heeft aan de zon! Ook ik word regelmatig aangekeken alsof ik van een andere planeet kom als ik zeg dat ik een hekel heb aan het mooie weer. Hier in Amsterdam is het nu eindelijk gaan regenen en dus een mooi begin van de dag :-)

Petra - 10-06-’14 06:14
Karina

Nou, een beetje regen en 2 lichtflitsen, dat was het dan. En het is totaal niet afgekoeld, niet in huis en ook niet buiten. Het ziet er naar uit dat het pas morgen echt koeler wordt, wat dus betekent dat het voor vrijdag in mijn huis niet onder de 20C komt. Ik baal als een stekker!
En welkom Petra, altijd leuk weer een nieuwe naam erbij :)

Karina - 10-06-’14 10:09
Marvin

Van mij ook welkom Petra.

Dat ik ondanks afgelopen hete dagen toch ruim langer dan 5 uur heb mogen slapen, dat heet gewoon mazzel denk ik, of misschien komt het door mindfulness die ik dagelijks beoefen?
Maar ja, meestal slaap ik niet zo goed en dus niet langer dan 5 uur tijdens de warme nachten.

We hoeven aankomende nacht, behalve het oosten en zuiden van het land, niet meer op zo warme nacht rekenen zoals de afgelopen nacht. In de kustprovincie van Zeeland tot Groningen maar ook Flevoland en Utrecht kan de afkoeling waarschijnlijk vanavond al beginnen.

Marvin - 10-06-’14 11:02
Marvin

De temperatuur is nu 25 graden buiten en dat nog voor 12 uur, dit betekent dat als de zon non-stop blijft schijnen, later op de dag toch 30 graden warm kan worden.

Ik ben er dan ook maar beetje sceptisch wat met dat afkoeling betreft, men lijkt veel te beloven en het is gezegd dat het vandaag koeler dan gisteren zou worden, maar op zonneradar te zien en hoeveel zon we hier nog krijgen, wordt het vandaag hier duidelijk veel warmer dan gisteren, tegen de verwachtingen in.

En Groningen heeft Limburg al verslagen qua hitte, het is hier nu warmer dan in Maastricht, ook dat is geheel tegen de verwachtingen in.

Daarom dus, afkoeling??? ik moet het nog zien.

Marvin - 10-06-’14 11:57
Marvin

In Vlissingen(Zeeland) nu onder de 20 graden gedaald!
Daar zit nu de definitieve en veel betekende koufront.

Marvin - 10-06-’14 12:28
Karina

Afkoeling amme hoela, het is 27C in mijn slaapkamer. Ik heb de airco aangezet en zit nu in de koude luchtstroom. Even bijkomen. Ik hoop dat ik nog even kan slapen straks, ik ben helemaal op.

Karina - 10-06-’14 12:38
Marvin

Zie dit kaartje van 12:30 uur vandaag, dit geeft een heel mooi en duidelijk beeld.
http://oi60.tinypic.com/21jyrr7.jpg

Je ziet duidelijk hoe groot de temperatuurverschillen zijn en dat de definitieve afkoeling nu in het zuidwesten van Nederland te vinden is, de koufront zal langzaam verder het land in verspreiden, maar voordat het zover is kan het in oostelijke helft van Nederland nog warmer worden door de zeer sterke zon op dit tijdstip.

Marvin - 10-06-’14 12:56
Karina

Het plaatje op de achtergrond hier op de site is zo mooi en wordt alsmaar aantrekkelijker. Vooral met dit gruwelweer. Sneeuw, koud, ijs, frisse lucht in je longen… Het verlangen is groot. Zucht

Karina - 10-06-’14 14:50
Karina

Yes, eindelijk afkoeling, het is gaan regenen! Heerlijk, eindelijk frisse lucht.

Karina - 10-06-’14 15:51
Marvin

Hier nog niet, hier buiten is 27 graden warm.

Marvin - 10-06-’14 16:32
sophie

Ik verlang zo naar de winter… Dit plaatje hier maakt het verlangen nog groter, maar mooi is het wel. Het regent nu hier in Rotterdam en het is best lekker afgekoeld. Maar we moeten nog zo lang….

sophie - 10-06-’14 16:52
Marvin

Hier het noordoosten begint de afkoeling nu pas.

Marvin - 10-06-’14 17:25
erica

Welkom Petra! Altijd weer fijn om een nieuwe naam te kunnen lezen.
Maandagavond, tweede P. dag was code geel-oranje en rood en weet ik niet wat. Voor de namiddag en avond. Nou, er viel helemaal niks. Er werden mensen eerder naar huis gestuurd van werk vanwege het noodweer…
De hele avond gewacht…niks. In de ochtend van maandag naar dinsdag een plensbui met 1 donderslag. Noemden ze dat voorheen niet gewoon een plensbui? Zonder code?
Geen hagel, windhozen, niks en de volgen de dag, dinsdag, was alles alweer opgedroogd en de zon stond gewoon weer te stralen.

erica - 10-06-’14 22:29
Don

Ik heb gehoord dat ze het weeralarm alleen hebben afgegeven vanwege Pinkpop. Omdat er een tijd terug in Belgie doden waren gevallen op een soortgelijk feest vanwege noodweer.
Ik vind dat heel logisch klinken en snap ook daarom dat het Knmi een weeralarm afgeeft.

Alleen wel spijtig voor ons (teminste de meeste) niet hebben mogen genieten van een lekkere langdurige hoosbui. Afijn het is nu teminste weer lekker koel (15graden momenteel hier) en de vooruitzichten zijn vooralsnog redelijk te noemen.

Don - 11-06-’14 00:19
Fratsje

Nou, ik schrijf weer eens midden in de nacht mijn verhaaltje hier. Overdag had ik nauwelijks fut om maar iets te doen, ja, als een gesmolten zombie langs de supermarkt gedweild om het broodnodige voedsel te halen. Verder alleen maar futloos gehangen voor mijn ventilator, met de gordijnen dicht.
:-\
Het heeft hier ‘s middags wel eventjes geregend en dat vond ik prettig, maar ik ben zo gaar dat ik maar weinig fut had om daar bij van te worden. Ach, niet veel later stond die rotzon alweer uitgebreid te branden hier. :-(
Gelukkig wordt het wel weer een stuk koeler. 19 graden in het weekend. Heel wat beter dus.

Fratsje - 11-06-’14 02:49
Jozef 1965

Gisteren was er hier bijna de hele dag brandende zon , op dit moment bewolkt met wat lichte regen.

Jozef 1965 - 11-06-’14 06:53
Karina

Het was zo lekker vanmorgen vroeg, maar nu schijnt die klote zon alweer in mijn kamer. Als ie eenmaal van mijn huis weg is zal het wel gaan, maar… wat een teleurstelling. Het was net zo lekker koel en nu… blaah.
Gelukkig wordt het weekend wel goed, onder de 20C en in de nacht ook een stuk beter. Daar kijken we dan maar naar uit.

Karina - 11-06-’14 10:25
erica

Gister met de collecte wat miezer gehad, gelukkig. Maar het was nog zo benauwd! Nu net terug van de tweede gang, in de brandende zon, yuk! En morgen het laatste gedeelte, weer yuk! Maar wel veel opgehaald al. Hou mezelf maar vor dat het in het weekend beter wordt.

erica - 11-06-’14 14:24
Fratsje

Hier, hoe kan het ook anders, wéér de hele dag zonovergoten. Geen wolkje aan de lucht gehad. :-(
Het enige positieve puntje is dat de temperatuur wat lager is, maar of dat ook zo blijft…. deprizucht.

Fratsje - 11-06-’14 17:52
Jozef 1965

Ondanks de brandende zon vind ik de lucht ( in de schaduw ) aangenamer dan gisteren rond deze tijd ; en de verwachte minimum temperatuur voor de komende nacht is optimistisch.

Jozef 1965 - 11-06-’14 18:38
Marvin

Afgelopen nacht was hoewel buiten kouder werd met 16 graden, in mijn slaapkamer zelfs warmer dan de dag ervoor. De zeer sterke zonnekracht en dan de gehele dag maakte dat de hitte met een mogelijkheid weg te krijgen was, want ja als de zon op z’n krachtst(bijna 21 juni) en dan de gehele dag op je huis schijnt, blijft de warmte langer dan 12 uur hangen. Pas in de loop vanochtend begon het huis en mijn slaapkamer af te koelen.

Vanaf aankomende zaterdag tot en met waarschijnlijk ook de langste dag van het jaar koud tot erg koud voor de tijd van het jaar zoals het weermodel ECMWF nu al dagen aangeeft, dat is een goed teken.
Maar ook vanaf nu veel aangenamer temperaturen dan de afgelopen dagen.

Marvin - 11-06-’14 19:26
Marvin

Klein foutje in vorige reactie: De zeer sterke zonnekracht en dan de gehele dag maakte dat de hitte met GEEN mogelijkheid weg te krijgen was

Marvin - 11-06-’14 19:28
Loes

Nou Marvin als het weermodel ECMWF uitkomt dan ben ik heeeel gelukkig :-)

Loes - 11-06-’14 19:58
Karina

Erg koud voor het jaar? Kijk dat willen we graag horen… worden we blij van :)
Ik ben bezig geweest vanmiddag om het huis koeler te krijgen. Het begint nu aardig te lukken. Hopelijk warmt het morgenochtend niet weer op, want dan is alle moeite voor niks geweest.

Karina - 11-06-’14 22:19
Don

Vind het nu wel lekker hoor zowel binnen als buiten. Was vandaag niet warmer dan 22gr buiten. En nu is het buiten 14gr (Heerlijk) Zo kan ik (wij?) teminste goed slapen. De ramen staan hier natuurlijk wel non stop open nu. En als het tot 21 nog kouder word is het helemaal geweldig, want vanaf dan word het teminste weer sneller donker. Ik hoop ook dat het de komende zomer niet warmer word dan 25gr.(eigelijk 20gr maar wil reeel blijven :P )

Don - 11-06-’14 23:22
Linda

Zo ben ook weer terug van weggeweest. Lees al wel weer een tijdje met jullie mee. Ben zo blij dat ik hier wat begrip en herkenning kan vinden want veel mensen snappen er helaas niks van als je zegt dat je dit weer helemaal geen mooi weer vind. Helaas hier nog geen afkoeling. Buiten en binnen temperatuur nog 25 graden. Hoop zo dat het aankomend weekend wel wat koeler gaat worden hier.

Linda - 12-06-’14 18:25
Nirmala

Oooo mensen ik ben echt zo licht en lawaai-moe! Hele dagen die ellendige zon, schreeuwende kinderen, buren die “gezellig” tot in de kleine uurtjes buitenzitten..vreselijk!

Nirmala - 12-06-’14 19:58
Karina

En nu dat ellendige WK er ook nog bij, dus duurt het lawaai in de avond/nacht nog langer. Gelukkig heb ik hele goeie oordopjes.
Het goede nieuws is dat volgende week voor ons een prettige week gaat worden, met nachten die koel genoeg zijn en overdag niet boven de 20C. Dat hebben we wel verdiend ook na de ellende van de afgelopen tijd.

Karina - 13-06-’14 09:45
Marvin

Hitte is ook zo slopend, het is zelfs zo erg dat je beter met 4 a 5 uur slaap toe kan met koel en aangenaam weer dan met meer dan 6 uur slaap en extreem heet tropisch weer
(als het dan al uberhaupt lukt om tijdens de hitte zo lang te slapen)

Dat probleem hebben we vooral vanaf morgen tot en waarschijnlijk met 27 juni geen last van, als het ECMWF weermodel gelijk gaat krijgen en KNMI zegt het volgende:

Vrijdag 20 juni tot en met vrijdag 27 juni

Vrij grote kans (ca. 70%) op een licht wisselvallig weertype met temperaturen van rond of iets onder het langjarig gemiddelde. Daarnaast is er een ca. 30% kans op een warmer weertype.

Dus terwijl de dagen korter worden, blijft de koude lucht waarschijnlijk boven ons land aanwezig.

Marvin - 13-06-’14 11:38
Bert

Nou moet het eerst weer eens zien of dat zo is! Temperaturen zijn alweer bijgesteld naar boven! Morgen(zaterdag) zou het eerst ook de hele dag bewolkt zijn en regenen en nu is hat allen nog maar voor de middag en in de middag alweer ZON!

Bert - 13-06-’14 11:44
Marvin

Gisteren en ook vandaag toch behoorlijk warme dagen, maar ja wat wil je ook met junizon, die zon is zo sterk dat het zelfs dwars door de dikkere en donkere wolken heen kan schijnen, met langdurig volle zonkracht kan het soms wel meer dan 3 graden warmer worden dan wat de weermodellen met hun weerprognoses aangeven.

Morgen flink minder zon dan vandaag en noordenwind, dus morgen zal het dan ook wel zomaar 5 graden koeler kunnen zijn dan vandaag, mits de wolken in staat zijn de zon tegen te houden.

Marvin - 13-06-’14 15:15
Marvin

Aanvulling op vorig reactie: Dan moet ik wel erbij zeggen, de prognose is dat we morgen inderdaad minder zon zou krijgen dan vandaag, de werkelijkheid echter kan (en helaas) anders uit pakken.

Maar we mogen wel blij zijn met noordenwind, die is nog stuk kouder dan de noordwestenwind die we nu hebben.

Verder is het is al erg ongebruikelijk dat het vandaag zelfs met noordwestenwind 22 graden warm is, gisteren werd het zelfs hier in het noordoosten van Nederland wel 25 graden warm met noordwestenwind wat normaal een erg koude wind moest zijn. De opwarming van de Aarde gaan we wel steeds meer en ook steeds agressiever merken.

Marvin - 13-06-’14 15:29
Karina

Buiten was het lekker vandaag, vooral uit de zon dan, maar binnen… nog steeds veel te warm. Het was al weer 26C in mijn slaapkamer en dan staat de zon alleen op het dak te schijnen, nog niet eens door het raam. Ik hoop echt dat het morgen koeler zal zijn.

Karina - 13-06-’14 18:00
Jozef 1965

Hallo Karina, ik wacht ook met ongeduld op de beloofde weersverbetering vanaf morgen zaterdag .

Jozef 1965 - 13-06-’14 20:10
Karina

Vanmorgen vroeg zag ik de zon alweer en ik dacht: oh shit, maar hij verdween achter een wolkendek, gelukkig. Voor het eerst in 2 weken wordt mijn huis eens een keer niet opgewarmd, terwijl ik zo mijn best had gedaan frisse lucht naar binnen te laten waaien. Wat een verademing!! Ik merk het ook aan mijn katten, ze zijn hyper actief vanmorgen, haha. Met dat warme weer liggen ze ook de hele dag voor pampus.
De vooruitzichten zien er gunstig uit, dus ik slaak een zucht van verlichting.

Karina - 14-06-’14 09:57
erica

Ow…gelukkig wat koeler. Zie ik vanmiddag mensen op een terras zitten met een winterjas aan!!!!! Koud he??? Vre-se-lijk!!!
Op naar 21 juni, een strohalmpje!

erica - 14-06-’14 16:55
Renkie

o wat een opluchting wat jullie allemaal schrijven. Ik dacht dat ik gek aan het worden was en de enige. Ben de halve nacht bezig om die
warmte uit huis te krijgen. en dat al weken. Hoopte vandaag op verkoeling helaas staat de wind al tijden uit het noorden en noordwesten. 1/2 graad afgekoeld en nu staat die volle rot zon er al weer op te schijnen tot ie ondergaat. temperatuur stijgt stemming daalt pff. wat is dat lichtpuntje eigenlijk?

Renkie - 14-06-’14 18:20
Karina

Dit is de dvd die mij de zomer door helpt:
http://www.youtube.com/watch?v=BR0uSoz_r..
Heerlijk al die typisch hollandse winterplaatjes, schaatsers… Je hoort het ijs en de sneeuw ook zo lekker kraken. Ik kan hem echt aanraden.

Karina - 15-06-’14 11:37
Loes

Prachtig filmpje Karina! :-) Ik geniet ervan. Nog even volhouden en dan hebben we in ieder geval de langste dag weer gehad. Heb nu even boven alles open staan en het helpt wel een beetje. Als de zon maar even weg wil gaan… s’ Nachts vind ik het toch nog wel weer behoorlijk warm op mijn slaapkamer helaas. s’ Avonds denk ik dat het wel wat afkoelt. Ik durf hier geen ramen open te laten staan in de nacht alleen zo’n klein klapraampje maar ja dat zet ook geen zoden aan de dijk. Maar goed, het is in ieder geval niet benauwd. En dat is al heel wat!

Loes - 15-06-’14 15:16
Karina

Ja, het is nu wel te doen, maar ik vind het in huis nog snel te warm. Ik heb ook zo`n klein raampje open `s nachts, anders kan ik niet slapen. Ik heb toch nog net liever warmte dan inbrekers.
Die DVD duurt trouwens 50 minuten en heet “Winter in Holland”. Ik heb hem 3 jaar geleden gekocht en hij heeft me al 3 zomers doorgeholpen. Ik heb nog een paar sneeuw dvd s, maar dit is wel 1 van de favorieten. Heerlijk om bij weg te dromen en je in te beelden dat je in de sneeuw loopt.
De vooruitzichten zijn niet slecht, dus ik denk dat we de komende week wel goed doorkomen. :)

Karina - 15-06-’14 15:44
Jedidja

Vandaag goed te doen mensen!! Extreme hitte is weer even voorbij. Ik slaap ook van oktober tot april veel beter…. Logisch natuurlijk. Lekker onder het dekbed, raam wel altijd open, lekker frisse neus… Maar zomers helpt dat weinig, is die frisse neus ver te zoeken… Gelukkig heb ik nu weinig te klagen: 10 graden s nachts, heeeerlijk!! En qua die muggen: ik besef dat ik rijk gezegend ben met de goed werkende hor, die mijn vadertje nog gemaakt heeft… Met dank aan jou, papa! Never last van die irritante muggen!!! Ik raad deze vrij kleine investering aan iedereen aan!

Jedidja - 15-06-’14 21:51
Ankie

Gelukkig wat beter nu maar nog best warm in huis. Hooikoorts ben ik ook spuugzat. Langste dag van het jaar komt eraan. Dan is het weer aftellen :)

Ankie - 15-06-’14 22:26
Marvin

Het is nu veel beter te doen dan enkele dagen geleden maar dat is ook omdat de nachten nog wel eens flink wil afkoelen. Maar overdag worden er nog steeds temperaturen van boven de 20 graden gehaald, dat is voor een noordwestenwind, wat normaal echt een koude wind is, toch abosluut warm. Ongeveer 3 dagen geleden werd het hier in het noordoosten, dus zit je niet eens ver van de zee af, zelfs 25 graden met dezelfde windrichting.

Marvin - 15-06-’14 22:35
Marvin

En over die windrichting, ik dacht ook dat die vandaag wel koud zou aanvoelen, maar dat was helemaal niet zo en tot mijn eigen verbazing voelde die gewoon warm aan.

Marvin - 15-06-’14 22:40
Marvin

De weersverwachtingen zien, voor deze tijd van het jaar, voor ons zeker gunstig uit. Tot einde deze maand grote kans dat temperaturen rond normaal of iets onder normaal komt te liggen(18-22 graden). Vanaf volgende weekeinde of iets erna is er ongeveer 30 procent kans op wat hogere temperaturen(20-25 graden)

Alleen de temperaturen zijn de afgelopen dagen en vandaag toch flink hoger uitgevallen dan wat de weermodellen ongeveer 5 dagen geleden nog lieten zien. De weermodellen ging eerst zelfs voor erg koud weer waarbij niet of maar nauwelijks boven de 15 graden uit zou komen, naarmate de dagen dichterbij kwam werd het toch naar 18-21 graden bijgesteld.

Marvin - 15-06-’14 22:56
Karina

Dat zou mooi zijn Marvin, als het zo blijft tot het eind van de maand. Wat mij betreft tot het eind van de zomer! :) Het is nu wel goed uit te houden. Nachten ook lekker koel (voor de tijd van het jaar dan), dus wat mij betreft: niks meer aan doen! :)

Karina - 16-06-’14 10:27
Marian

Wat een heerlijk weer vandaag en genoten van het mooie filmpje Karina.

Marian - 16-06-’14 14:39
Marvin

Over het weer vandaag(maandag) zeer tevreden en het was ook echt koud. Morgen(dinsdag) noordelijke helft van het land zon, zuidelijke helft meest bewolkt. De temperaturen liggen op de meeste plaatsen ergens tussen de 21-23 graden en daarmee waarschijnlijk warmste dag in deze hele nieuwe week, de dagen erna wordt het op veel plaatsen onder de 20 graden.

Marvin - 16-06-’14 23:36
Loes

Klinkt veelbelovend Marvin :-)

Loes - 17-06-’14 07:12
Fratsje

Van mij mag de zomer zo lekker verder voortkabbelen. Tussen 17 en 21 graden vind ik prima te doen en het is ook regelmatig bewolkt. Zo kom ik de zomermaanden wel door.
Over een paar dagen worden de dagen ook weer gelukkig korter. Op naar een normale herfst en een nu heerlijk strenge winter a.u.b.! Ik tel af.
:-)

Fratsje - 18-06-’14 01:02
Dennis

@Fratsje

Geheel met je eens

Het is goed uit te houden nu.

Dennis - 18-06-’14 01:31
Marvin

Helemaal niets te klagen.

Marvin - 18-06-’14 10:17
Jelle

Dit is inderdaad top. Voel ook dat ik weer meer energie heb dan met die felle zon. Vanmorgen op de fiets ook nog eens onvoorspelde hoeveelheden motregen. Dan voelt het alweer een beetje herfst. Inderdaad Fratsje, wat zou het lekker zijn als het zo blijft en dan een typische Nederlandse herfst. Valt er iets over te zeggen of dat het zo blijft deze zomer?

Jelle - 18-06-’14 10:58
erica

Ja, heerlijk nu! En ik zie al bomen verkleuren en spinnewebben. vroege herfst? Graag!! We hadden ook een vroeg voorjaar en zomer. Maar je weet het nooit hier, en ik heb vd week 2 rolluiken besteld voor de ramen boven. Aan de buitenkant, als extra. Dan ben ik dat gehannes met witte tafellakens en knijpers kwijt. Ik zal hem krijgen, die zon.

erica - 18-06-’14 13:27
Karina

Het is inderdaad heerlijk nu, maar het is pas half Juni. Het zou te gek zijn als in Augustus de bladeren al gaan vallen en de kruidnootjes in de winkel liggen. Ik kijk er erg naar uit, maar het kan nog 2 maanden heet worden, dus ik bekijk het rustig per dag/week. Voor nu, zijn we helemaal tevreden. :)

Karina - 18-06-’14 14:33
Marvin

Het GFS weermodel gaat zelfs voor nachttemperaturen van 5 graden voor volgende week dinsdag en donderdag, het is zomaar mogelijk dat lokaal nog flink aantal graden lager uitkomt dus zelfs 3 graden of lager kan worden, dan praat je over recordkoude temperaturen voor de zomerse nachten.

Marvin - 18-06-’14 16:51
Karina

Wow Marvin, dat is nog eens geweldig nieuws!! You made my day.:D
Als dat uitkomt ga ik gillend in een oranje juichpak door de straat rennen. (grapje hoor ik heb niet zo`n lelijk ding, haha) “Recordkoude temperaturen” klinkt als muziek in mijn oortjes. :)

Karina - 18-06-’14 17:17
Carine

Karina, welke oordoppen zijn volgens jou het beste? ik gebruik al van kindsaf Quies, zijn ook heel goed. Wat horren voor de ramen betreft: hier in Vlaanderen kan je ze bij sommige aannemers gewoon op maat laten maken, dat gebeurt meer en meer.Niet zo duur. Wij hebben ze direct bijbesteld bij de nieuwe ramen en het is super.

Carine - 19-06-’14 18:29
Karina

Carine, ik heb oordopjes van “Get Plugged” (what`s in a name, haha). Van die groene die je even plat moet rollen en dan zetten ze uit in je oor. Ik gebruik ze heel vaak, ook omdat ik een aso buurman heb met een stem als een misthoorn. Zonder die oordopjes was ik al lang doorgedraaid. Je hoort echt niks meer met die dingen. Ideaal.
Wat een hor voor het raam betreft, ik heb van dat spul wat je voor de ramen kan bevestigen met dubbelzijdig tape. Dat werkt voor mij prima. Het is er ook zo weer af, als het moet. Goedkoop en effectief.
Ik lijk wel een reclameblok. ;)

Karina - 19-06-’14 18:54
Nirmala

Karina, bedankt voor de oordoptips! Heb er al zoveel geprobeerd, pfff. Het weer is prima zo en laat maar lekker zo blijven

Nirmala - 19-06-’14 19:19
Fratsje

Alweer een overheerlijke verkoelende dag. Ik heb de hele dag (en nu nog steeds) mijn huis optimaal laten doortochten. Het is nu 18 à 19 graden binnen. HEERLIJK!
Van mij mag de temperaturen nog wel wat zakken hoor. Ik zie het wel zitten, zo’n herfst die 3 maanden eerder dan normaal invalt.
\O/\o/\0/\O/ (juich-emoticon)

Fratsje - 19-06-’14 21:42
Nathalie

Ik heb ook get plugged oordopjes.Ze werken perfect.En wat het huidige weerbeeld betreft.Niks meer aan veranderen.Houden zo!

Nathalie - 19-06-’14 22:45
Karina

De vooruitzichten zijn gunstig voor ons, dus tot nu toe, op een paar dagen na, is het een prima zomer. Als de verwachting klopt, wordt het in ieder geval tm de eerste week van Juli niet meer dan 21C. Hopen dat het zo blijft tot de herfst. :)

Karina - 20-06-’14 09:29
Carine

Bedankt voor de oordop-tips, ik zal ze bij volgend apotheekbezoek aankopen om te vergelijken. Leuk dat hoog humorgehalte van jullie, ik lach regelmatig hardop hier :-)

Carine - 21-06-’14 07:05
mieke

Vind het best vies warm vandaag .

mieke - 21-06-’14 20:06
Jozef 1965

Afgelopen vrijdag was het weer hier ook heerlijk, maar gisteren zaterdag helaas niet meer : veel brandende zon, weinig wind en overwegend vies warm.

Jozef 1965 - 22-06-’14 10:20
Marvin

Ik hekel aan dat je op onbewolkte dagen of dagen met grote opklaringen zelfs al om twee uur s’ nachts kan zien dat het licht gaat worden. Gelukkig worden de dagen eindelijk korter.

Wat de temperatuur betreft ben ik hier in het noordoosten echter niet ontevreden, maar kan mij wel voorstellen dat als je meer in het zuiden woont en hoe zuidelijker je woont, hoe meer kans op wat hogere temperaturen en dat je daar meer hinder van kunt ondervinden. Op tropische hete dagen echter doet het noordoosten van Nederland vaak ook niet van onder met die van warme Limburg.

Marvin - 22-06-’14 10:35
NN

Misschien interessant nieuwsberichtje, dat zonnebaden letterlijk verslavend zou kunnen zijn.
http://www.bbc.com/news/health-27866407
Persoonlijk ben ik vooral verslaafd aan frisse lucht.

NN - 22-06-’14 11:17
Anne

Ik heb wat de temperaturen betreft ook weinig te klagen voor buiten, maar heeft iemand anders er ook last van dat de slaapkamer zo snel opwarmt? Overdag houd ik de ramen dicht met rolluik ervoor (tenzij de zon echt nergens te bekennen is) en ‘s avonds laat ik alles uren doorwaaien. En dan lig ik tóch weer uit bed te zweten ‘s nachts en is het ‘s morgens weer 22.7 graden als ik opsta. Word er een beetje moedeloos van >.< wat mij betreft hadden ze m’n muurisolatie van vorig jaar achterwege mogen laten :P

Anne - 22-06-’14 11:25
Anne

En wat Marvin zegt, dat het ‘s nachts idd maar amper donker wordt vind ik ook strontirritant, ondanks de rolluiken. Als ik naar de wc moet denk ik steeds dat het al een uur of 7 is en dan blijkt het 4:15u te zijn… Gelukkig is het weer aftellen geblazen nu :-)

Anne - 22-06-’14 11:29
Loes

Ik vond het gisteren inderdaad ook tegenvallen. Er stond weinig wind en het was best benauwd. Op mijn slaapkamer wordt het ook snel warm. Het is aan de westkant waar rond een uur of half 3 de zon op komt. Ik heb maar een extra verduisterings gordijn aan de buitenkant gehangen (er is een balkon) en binnen heb ik ook gordijnen met extra verduisteringsstof. Het scheelt wel iets maar het wordt toch warm helaas. Vandaag (tot nu toe) vind ik het wel gaan. Maar van mij mag de zon wel achter wat sluierbewolking verdwijnen… We hebben nu in ieder geval de langste dag gehad maar voor je het echt kunt zien zijn we wel weer een maandje verder. We kunnen nu weer aftellen :-) Als het niet warmer wordt dan 20,21 graden kom ik deze zomer wel door. Maar dat gaat helaas niet lukken. Dit hebben we in ieder geval alvast.

Loes - 22-06-’14 12:25
erica

Ja, blij zijn met wat we hebben! Ik heb ook die kunststof pluggen, die je eerst moet pletten en dan gaan ze uitzetten in je oor. Het wordt om half 5 al licht en de meeuwen, die nu hun jongen verdedigen, gaan als gekken tekeer. Zaterdag was een benauwde dag, bah, in de opvang voor de vogels. En dan nog 45 minuten naar huis fietsen met tegenzon.
De temperatuur in huis is nu 19 graden. Zie ik weer vanmorgen ergens rook uit de schoorsteen komen. Ik begrijp het gewoon niet.

erica - 22-06-’14 14:11
Marvin

Komende nacht kans op winterse vriestemperaturen aan de grond, nee dat is geen grapje
http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/we..

Marvin - 22-06-’14 15:47
Karina

Misschien is zo`n slaapmasker een idee, dan zie je helemaal geen licht. Maar ja, oordoppen en een slaapmasker… het wordt wel een gedoe dat slapen in de zomer. Voordeel van die oordopjes is wel, als je muggen hebt, hoor je ze niet. Dat merk je pas in de ochtend als je half leeggezogen bent en onder de bulten zit, haha. Staat ook zo charmant.
Lekker hoor die koele nachten. Ik geef toe dat ik wel even een warmwaterkruik moet meenemen voor mijn voeten, die worden echt niet warm. Maar zodra ze warm zijn gooi ik dat ding m`n bed uit en slaap ik lekker tot 4 uur of zo, want dat wordt het al weer licht. Gelukkig hebben we de langste dag weer gehad, maar eer dat je er iets van merkt is het Augustus. :(

Karina - 22-06-’14 18:09
Fratsje

Nou, ik vond het helemaal niet koud de laatste nachten. De zon was ook weer niet weg te slaan. Het leek maar door te gaan. Maar het kan gelukkig nog altijd erger, want die vieze benauwde tropische hitte blijft gelukkig weg. Het blijft steeds rond de 19 en 21 graden hier. Da’s nog goed te doen. Enne, de langste dag is ook weer voorbij! De dagen worden nu alleen maar korter. :-)

Fratsje - 24-06-’14 00:17
Karina

Ja, de dagen worden weer korter, met 1 minuut per dag!
De zon staat nu mijn kamer in te schijnen en het is meteen al 23C in huis, gatver. Ik hoop dat er snel heel veel wolken komen.

Karina - 24-06-’14 09:15
Marvin

Ergens in half juli duurt de nacht ongeveer 20 minuten langer dan de afgelopen 21 juni.
Toch best indrukwekkend warm vandaag, zeker omdat we al hele reeks dagen met noordwestenwind gehad hebben en nu nog hebben, dat was in het begin van de middag, gelukkig vallen er nu buien en is de zon nergens meer te zien.

Marvin - 24-06-’14 15:53
Karina

Hier bij Utrecht wel hoor Marvin, het kreng schijnt nog steeds volop en is amper weg geweest vandaag. Het is inderdaad best warm, beetje teleurstellend. Hopelijk is het morgen weer beter.

Karina - 24-06-’14 18:27
Jozef 1965

Hier op dit moment ook veel zon en 22 ‘C .

Jozef 1965 - 24-06-’14 19:11
Dennis

Nou ik vind het maar zeer benauwd bah.

Je kan hier op straat een ei bakken.

Mijn jonge katten zijn ook niet vooruit te branden.

En dit gaat nog drie maanden duren, er komen nog hittegolven, nou dit is nog het begin.

Dennis - 24-06-’14 20:13
Marvin

Ja, de meeste kans op extreme temperaturen, dat wil bij deze zeggen, temperaturen van 35 graden of warmer in de Nederlandse zomers, de kans daarop is het grootst aanwezig in juli tot en met eind augustus, omdat in die periode gemiddeld gezien de warmste periode van het hele jaar is. In juni ligt de gemiddelde temperatuur in De Bilt(Utrecht) ongeveer 20 graden, in juli en augustus ligt de dagelijks gemiddelde temperatuur zo’n 22 a 23 graden, in die periode dus de grootste kans op extreme hitte en die periode moeten we nog doorheen.

Als ik naar een nieuwe hogedrukgebied met zeer warme bovenluchttemperaturen kijk in een van de weermodellen over de lange termijn, dan word ik er daar niet erg vrolijk van, omdat die nieuwe hogedrukgebied ervoor kan zorgen dat die in een bepaalde positie terecht kan komen waardoor we zuidoostelijke windrichtingen kunnen krijgen, dat in combinatie met extreem warme bovenluchttemperaturen kunnen bij ons tropische temperaturen(30+) betekenen. Het is gelukkig nog veel te ver weg dus daarover kan ik eigenlijk geen zinnige uitspraken doen, maar uit eigen ervaring weet ik wel dat een hogedrukgebied met zeer warme bovenluchttemperaturen vaak de potentie heeft tot aanvoer van extreem hete lucht, tenzij die hogedrukgebied op een goede plek staat die ervoor zorgt dat wij wind van zee krijgen, maar als we deze niet krijgen, dan schieten de temperaturen vaak heel erg snel omhoog.

Marvin - 24-06-’14 21:36
Loes

Nee he zucht

Loes - 24-06-’14 21:54
Marvin

Nou, dat wat ik hier boven schreef, was van een GFS weermodel, maar die is nu ook geupdate en heeft nu qua luchtdrukverdeling op lange termijn betere papieren dan zo straks.
Als we ECMWF weermodel(de meest betrouwbare weermodel) mogen geloven, hoeven we op aankomende vrijdag na tot volgende week donderdag geen warm weer te verwachten en grote kans dat er een reeks koude dagen tussen zitten met niet veel warmer dan boven de 15 graden.

Marvin - 24-06-’14 22:01
Karina

Marvin, je wordt zo langzamerhand onze temperatuur terrorist, haha. Zit ons bang te maken met 35C+ en dan neem je het weer terug! Zulk soort dingen moet je niet zeggen tenzij het zeker is, anders worden we er erg zenuwachtig van hoor. Alsjeblieft niet meer doen. ( Zo kan weer rustig ademhalen, pfff) ;)

Karina - 24-06-’14 22:15
Marvin de boeman

Temperatuurterrorist, zo dat is nog eens een bijzonder woord.

Ik ben een soort boeman hier hahaha :-D

Marvin de boeman - 24-06-’14 22:21
Fratsje

Zolang het maar onder de 22 graden blijft, vind ik het goed te doen. Nu nog iets minder vaak die zon in de namiddag en avond, en ik ben helemaal tevreden. Vandaag was zo’n dag. Eindelijk eens geen ventilator aan hoeven zetten in de namiddag.

Fratsje - 25-06-’14 00:31
Loes

haha die Marvin (de boeman). Je mag blijven hoor ;-) zolang je maar goed weer voor ons in petto hebt. (grapje) Ik vind je stukjes altijd wel interessant maar als ik over op lange termijn warm weer ga lezen zakt de moed me in de schoenen… pffff. Maar ja helaas zal het er toch nog wel van komen deze zomer. Daar komen we niet onderuit denk ik. We wachten het maar af.

Loes - 25-06-’14 07:12
Karina

Haha, Marvin de boeman! Valt wel mee hoor, Marvin. Ik wil er niet eens aan denken dat het nog 35C kan worden… wat een verschrikking. Zoals het nu is vind ik het warm zat.
De zon staat nu ook al weer de hele ochtend mijn kamer in te schijnen, dus al weer 3 ventilatoren aangezet. Zodra de zon weg is, hou ik er nog eentje aan, maar die staat dan ook meteen de hele dag aan.

Karina - 25-06-’14 09:55
Marvin

Ow gelukkig, de boeman mag er ook zijn :-)

Gelukkig is de kans op zulk verschrikkelijk heet weer ook in Nederlands opwarmende zomerklimaat nog steeds klein.

Marvin - 25-06-’14 16:57
Karina

De ergste hitte die ik me kan herinneren hier in Nederland was 38C en volgens mij was dat in 1976 of 77, in Limburg.
Wat het buitenland betreft was de grootste hitte voor mij Kroatië met 40C. Ik had er toen nog geen last van, al was het wel heet natuurlijk, maar verder geen lichamelijke klachten of zo.
Daarom vind ik het zo erg tegenwoordig, al die klachten die ik krijg. Alles boven de 25C en ik ben gewoon gevloerd, kan niks meer. En ik ben niet zo goed in lamlendig op de bank hangen of de dag wegslapen. Ik vind het zo zonde van mijn tijd, maar ja, energie heb ik dan echt niet, dus er blijft niet zo veel anders over.
Dus tot nu toe is de zomer wel te pruimen. :)

Karina - 25-06-’14 19:02
Loes

Karina voor mij precies hetzelfde. Ik kan me die zomer van 1976 nog wel herinneren. De eerste hittegolf die ik heb meegemaakt geloof ik. Wat voelde ik me beroerd in die tijd. Ze zeggen dat kinderen veel kunnen hebben, nou ik niet hoor toen met dat warme weer. Als het boven de 25 graden is dan ben ik ook helemaal uitgeteld. Heb nergens geen zin in en geen fut meer. Als het kan dan hang ik wel op de bank hoor met een spannende film, dat wel. En inderdaad, tot nu toe gaat het nog wel. Hoewel ik het gisteren ook best benauwd vond. Het was qua temperatuur eigenlijk niet eens zo warm maar het is hier altijd zo verschrikkelijk gauw benauwd. En dan dat slapen, dat gaat ook niet lukken helaas. Ben helemaal brak als ik opsta. Dus als de dagen echt zichtbaar gaan korten en je ruikt de herfst weer in de lucht, de schaduwen worden langer. HEERLIJK. Ik kom weer uit mijn holletje haha. Trouwens, op 15 augustus scheelt het precies een uur met de langste dag volgens mij.

Loes - 25-06-’14 19:52
Marvin

Een van de allerergste horrorzomers die ik gekend heb was die van jaar 2006 toen ik op schoolreis was, kan nog wel herinneren dat het toen twee dagen achter elkaar dik 33 graden was en dat met volle zonkracht, er was geen wolk in de lucht te zien, ook was de lucht hardstikke blauw waardoor de zon extreem sterk was en we deden activiteiten waarbij we door open velden(en dus overal zon, bijna geen schaduw) heen moesten fietsen en lopen, ik weet nog wel dat ik toen uitgeput was.
Over het algemeen is het vaak zo dat de lucht vaak helemaal niet meer zo blauw is als het boven de 30 graden is waardoor de zon vaak belemmerd wordt, vaak ziet de lucht grauw wittig uit wat de voorbode van zwaar onweer kan zijn, maar tijdens de schoolreis in zomer 2006 echter scheen de zon genadeloos op volle kracht waar ik samen met klasgenoten op de weilanden liepen waar vrijwel geen schaduw aanwezig was.

Wat een horrorzomer was dat.

Marvin - 25-06-’14 22:45
Karina

Ja dat was het zeker, zowat heel Juli was toen bloedheet. Afschuwelijk! Ik was weken lang ziek. Eèn ding heb ik ervan overgehouden: ik drink sinds die zomer koffie. Daarvoor was ik een echte thee leut, maar daar werd ik toen zo week van dat ik eens koffie heb geprobeerd en toen voelde ik me minder slap.
Het is echt niet te doen actief te zijn met 30C of meer. Van de week zat ik voetbal te kijken en was het daar 33C. En tijdens de Tour de France gebeurt dat ook nog wel eens. Dat kun je die mensen toch niet aandoen? Ik vraag me af of dat ook niet gewoon gevaarlijk is, om zo actief te zijn met die temperaturen.

Karina - 26-06-’14 09:00
Marvin

Toen ik door de weilanden liep waar bijna geen bomen waren en dat in de hitte van 33 a 34 graden met erg blauwe onbewolkte hemel waar de zon de hele dag op volle kracht scheen, was het alsof ik in een steppelandschap en dus bijna woestijnachtige landschap bevond, het was toen ook kurkdroog en inderdaad had Nederland toen met extreme droogte te kampen. Verder zag je de lucht, gewoon meters hoog echt letterlijk trillen van de hitte, een verschijnsel die je wel eens ziet als je in de hete woestijnachtige gebieden of in de woestijn in Afrika bevindt.

En zeker als mensen tijdens de hete dagen veel alcohol gaan drinken wat vochtafdrijvend is, met verder onvoldoende vocht in hun lichaam en als ze dan ook nog erg lichamelijk actief zijn, ik reken hier vooral ook de voetbalsupporters die in de voetbalstadion erg hard staan te springen en schreeuwen om verder nog maar te zwijgen over de grote mensenmassa en de voetbalstadion zelf die de hitte nog extra drukkend maakt, kunnen ze inderdaad gevaarlijk onwel worden en in meest extreme geval kan hitte zelfs dodelijk(!) zijn maar dat gebeurd hoogzelden.

En dan heb je nog de voetballers zelf, die zullen wel alle voorzorgmaatregelen nemen en alles eraan doen om te voorkomen dat ze onwel worden door de hitte, maar toch… ook voor hun is hitte gevaarlijk en hardstikke ongezond.

Marvin - 26-06-’14 11:42
Don

Wow Marvin… Ik ben blij dat de langste dag weer geweest is :P, En de 1ste zomermaand zit er ook alweer bijna op. Ik word echt gek van dat lange licht en die kut zon die wel dag en nacht lijkt te schijnen nu tering hee….
Ik verlang zo naar het einde van de zomer…

Don - 26-06-’14 18:19
Marvin

Anders ik ook wel, weg met de zomer inderdaad. Bewolkte dagen en 10 graden overdag, alleen al aan dat verlangen denken geeft mij al rust.

Marvin - 26-06-’14 19:48
Marije

Mijn collega’s moeten alweer lachen als ik zeg dat we weer op weg naar de herfst zijn nu 21 juni is gepasseerd. Hopen dat het niet heel veel warmer en zonniger wordt dan nu! Niet dat het fijn is, maar het kan veel en veel erger.

Marije - 27-06-’14 09:34
Karina

Wat is het heerlijk vandaag! Ik werd al wakker met het geluid van regen op het raam. Geen zon, geen warmte… Om toch nog iets te zeuren te hebben, het mag wel wat harder gaan waaien. Maar verder, prima dagje tot zover.
Ik ben ook aan het aftellen hoor. Nog 9 weken, dan is het September. :)

Karina - 27-06-’14 10:03
Marvin

Geheel bewolkt, regen en maar wel best warm buiten. Toch voel ik mij vandaag goed en heb gisteravond rustig yin yoga gedaan en half uur lang bodyscanoefening uit Mindfulness zitten te oefenen en wat krijg ik daardoor de dag erna(nu dus) erg veel energie van en ook mijn nachtrust van afgelopen nacht is beter dan anders, het is ook alsof ik nu beter tegen iets hogere temperaturen aankan. Kennelijk kan je jezelf ook zo fit maken dat je je immuunsysteem zo sterker kunt maken dat je beter tegen de externe invloeden kan weerstaan. Warmte kan de mens erg moe maken, maar een mens die zichzelf in betere conditie brengt en door diepe ontspanningsoefeningen een betere nachtrust krijgt en dus steeds fitter gaat voelen is wel warmtebestendiger.

Marvin - 27-06-’14 11:34
Fratsje

Ook al vind de zomer de laatste tijd prima uit te houden, maar waarom duren die regenbuitjes altijd zo kort. Ik wil ook weleens een dag lang een fijne doorhoosbui, waar ik lekker doorheen kan slenteren.
Ach, ik mag eigenlijk niet klagen. 1 zomermaand (de lichtbak) is gelukkig alweer bijna om. Nog maar 2, de (mogelijke) braadvakantiebak en de nasudderbak, te gaan nu.

Fratsje - 27-06-’14 11:43
Karina

Marvin dat klinkt interessant. Ik doe zelf regelmatig Hatha of Poweryoga en ik ben het helemaal met je eens als je lichamelijk in betere conditie bent, kun je de warmte beter aan. Wat daarbij ook helpt is proberen negatieve gedachten te vermijden. Dat klinkt heel makkelijk, maar is het lang niet altijd, zeker als je al gezondheidsklachten hebt. Maar je fit voelen is zeker van invloed.

Karina - 27-06-’14 12:18
Marvin

Daarom werk ik ook graag aan mijn conditie.
http://api.ning.com/files/kKubC4Oo9kexJ0..

Marvin - 27-06-’14 20:29
erica

Een benauwde dag, bah! Begon met regen, maar dat hield snel op. Overal buien, maar boven den Haag, vloog het weer weg naar het noordoosten, mazzelaars!
Had m’n huis net gekoeld tot 20,5, zie ik weer die schoorsteen roken. Pfft, wat een zooi.En Marvin mag blijven voor mij. Wat een informatie allemaal.

erica - 27-06-’14 21:17
Jozef 1965

Hier een groot deel van de dag was ook meer benauwd dan aangenaam, pas tussen 18u en 19u een merkbare afkoeling van 22 ‘C naar 15 ‘C .

Jozef 1965 - 27-06-’14 22:07
Marvin

Ondanks dat het gisteren bewolkt was, was het vannacht zelfs zo extreem warm dat de ventilator zelfs aan moest, ik begreep er even niets van hoe dat kwam, maar in de loop van de nacht ging het even hardnekkig te keer met onweer, toen wist ik mijn antwoord, namelijk onweer en onweer gaat in de zomer zo goed als altijd met extreme warmte vooraf.

Daarom moet ik ook niets van onweer hebben, doe mij maar gewoon normaal bewolkt en regen weer zonder onweer, want onweer brengt vooraf benauwdheid en drukkende warmte met zich mee.

Marvin - 28-06-’14 09:49
Karina

Ik vind het nu ook smerig benauwd en ik voel me al niet lekker vandaag… Dat wordt weer een lange slopende dag.
Ik weet niet of het hier heeft geonweerd, ik had oordoppen in.
Gelukkig is het niet al te zoning nu, maar prettig is anders.
Marvin, leuke foto, zo lenig ben ik jammer genoeg niet, haha.

Karina - 28-06-’14 10:25
Marvin

Zoals je het zegt, een lange slopende dag.
Haha op die foto kon je trouwens ook mijn oude ventilator zien, nu heb ik sinds enkele weken een nieuwe ventilator die veel beter werkt maar ventilator maakt altijd lawaai wat ik altijd zo nadelig vind, echter daar heb je alleen wel voor over als het erg warm is.

Marvin - 28-06-’14 10:55
Marvin

Met oordoppen slapen lijkt mij trouwens ook niet prettig, dat iets in je oren hebben hou ik eigenlijk niet van, dat zal misschien wel liggen aan het feit dat ik een HSP-er ben.

Marvin - 28-06-’14 10:58
Marvin

Eerste helft van 2014 is twee graden warmer dan normaal en we hebben al zevende TE warme maand op rij te pakken.
http://www.nu.nl/binnenland/3814420/eers..

TJEZUS!!! wat hebben we onze planeet aangedaan?

Marvin - 28-06-’14 11:23
Marvin

Bereid je voor op mogelijke abnormaal en dus extreem weer voor volgende week donderdag en vrijdag, het GFS weermodel en ECMWF weermodel zijn beiden met elkaar eens(zeer grote kans dus dat het uitkomt) en gaan beiden voor temperaturen van 25 graden aan de kust tot kans op 30 graden in het zuidoosten op donderdag, vrijdag wordt het iets koeler maar met 25 tot 27 graden met geen mogelijk af te koelen. De nachten zijn dan met 15 a 16 graden waarschijnlijk veel te zwoel en om 12 uur s’ nachts zou het dan nog bijna 25 graden warm kunnen zijn. Daarmee is juli 2014 dan ook goed op weg een TE warme maand te worden en dat zou wel eens de achtste TE warme maand kunnen worden, ik denk dat mensen vandaag de dag zeer ernstig zorgen moeten maken over de snelle klimaatverandering waar we vandaag de dag mee te maken hebben. We hebben echt te maken met een zeer ernstig klimaatprobleem veroorzaakt door broeikaseffect waar de mens schuldig aan is.

Marvin - 28-06-’14 14:46
Karina

Op zich vind ik slapen met oordopjes in ook niet prettig, ik ben ook HSP-er, maar er was een feest gaande in de buurt, ik heb eeb aso benedenbuurman en mijn katten waren aan het rennen, dus… dan maar oordopjes in. Die oordoppen die ik eerder deze week noemde zijn wel zacht, dus je kan er ook op liggen, ze zijn niet pijnlijk in je oren.
Ik vind het ontzettend benauwd vandaag en ik ben nog ziek ook. Bah, wat een rot dag. De ventilator staat weer de hele dag te draaien. Ik hoop maar dat het morgen beter is.

Karina - 28-06-’14 14:46
Karina

Je kan je wel zorgen maken over klimaatverandering, maar het is al lang te laat er nog iets aan te veranderen. We zullen ons moeten aanpassen aan wat moeder natuur in petto heeft.

Karina - 28-06-’14 14:48
Marvin

Het is inderdaad veel te laat en je hebt gelijk, we moeten ermee leren leven, maar men heeft vandaag de dag alleen geen tijd om het klimaatverandering te blijven ontkennen en toch zijn er heel veel mensen(vooral zomerliefhebbers) die het willen blijven ontkennen, dat heet kop in het zand steken.

Marvin - 28-06-’14 14:53
erica

ik slaap ook alleen in nood met oordopjes, ivm de HSP. En de regen verdween weer net boven den haag naar het noordoosten, niks gehad weer. Nu weer een plakdag, maar ok, vol te houden, ook wolken erbij. maar ik gruwel van de vooruitzichten voor het einde van de week. En idd. twee graden te warm de eerste helft van het jaar. Mogen juli en augustus overgeslagen worden?

erica - 28-06-’14 16:24
Dennis

Mijn probleem is dat het haast niet donker meer wordt.

Vanochtend om 6 uur klaar wakker, kan ik wel gaan stofzuigen, maar wil ik mijn buren niet aan doen.

Rolluiken werkt hier ook niet omdat ik twee hoog woon.

Slaapkamer ramen dicht geplakt met anti zon folie, maar de zon wint het toch.

Geloof dat ik maar een hol ga graven.
Ergens op de Veluwe.
Maar ja dan heb ik weer geen internet.

Dennis - 28-06-’14 16:55
Marvin

Nu wordt de hitte pas op vrijdag en zaterdag verwacht i.p.v. donderdag, dat het heet weer aankomt is bijna zo goed als zeker, alleen wanneer precies dat is iets wat lastig te voorspellen is. Omdat we in de toekomst steeds vaker met tropische temperaturen te maken zullen krijgen, in jaar 2030-2040-2050 wordt het door de klimaatwetenschappers verwacht dat we in Nederland door de abnormaal snelle opwarming ook temperaturen ruim boven de 40 graden gehaald zullen worden. Niemand in Nederland ontsnapt aan de toekomstigee extreme hitte, zoals gezegd moeten we ermee leren leven en dus nu staat iedereen dan ook voor een uitdaging hoe we ons immuunsysteem zo kunnen trainen dat we veel hittebestendiger kunnen worden. Hoe beter contact met het lichaam en hoe meer ontspannen men is, des te sterker het immuunsysteem en hoe hittebestendiger hij zal zijn. Meditaties die het contact met het lichaam zullen verbeteren, waarbij men leert beter in zijn/haar lichaam gaat zitten, zorgen dan ook voor een veel beter functionerend immuunsysteem en dus meer hittebestendigheid. Ademhalingsmeditatie en bodyscanmeditatie uit Mindfulness zijn beiden dan ook ideaal, vooral als deze tijdens de hete dagen uitgevoerd worden. We hoeven trouwens ook alleen naar Wim Hof The Iceman te kijken waar hij toe in staat is met zijn immuunsysteem. Hij heeft 42 kilometer gelopen midden in de hete woestijn in Afrika met volle zon, wetenschappelijk gezien zou hij dood geweest zijn, maar doordat hij zijn immuunsysteem heeft getraind kon hij de extreme hitte toch aan.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/ar..

En het is misschien zelfs helemaal niet fijn om te lezen, maar volgens mij hoort een gezond mens temperaturen van 30 graden echt met gemak aan te kunnen. Als we zien dat we in Nederland al erg snel warm kunnen hebben, hoe moeten mensen in veel zuiderlijker landen wel niet? Hier een verslag van een vrouw die naar Adana(Zuid-oost-Turkije) is geweest en poeh, daar is het pas erg heet en stelt ons hitte nog niets voor, ook is de zon daar veel en veel sterker dan hier. Ook kunnen mensen daar veel beter tegen de hitte dan dat wij Nederlanders kunnen, het immuunsysteem is kennelijk heel goed in staat om tegen de extreme hitte aan te passen.
http://moetloe.wordpress.com/2014/04/30/..

Marvin - 29-06-’14 09:49
Jozef 1965

Het weer is hier deze voormiddag echt wisselvallig: tegen 10u benauwd met af en toe zon en tegen 11u vrij aangenaam en geen zon.

Jozef 1965 - 29-06-’14 11:22
Karina

Ja, het is nu wel lekker fris. We genieten er nog maar even van, want straks zitten we weer in 25C of meer. Bah!

Karina - 29-06-’14 11:24
Loes

Jemig Marvin wat ben jij lenig! Als ik het ga proberen dan moeten ze me met een til lift weer in de goede positie hijsen. :-P En ik vrees dat ik daarna ook niet meer zo makkelijk loop… Maar het is een leuke foto hoor. Hier heeft het vanmorgen even flink geregend maar nu schijnt de zon alweer. En ik wil er niet aan denken wat ons volgend weekend dan te wachten staat. Getver. We komen er echt niet onderuit. Nog 2 maanden afzien en dan is het weer September. Ik kan niet wachten. Ook ik heb veel last van het licht. Slaap veel te weinig s’ nachts en ben doodmoe. pfff

Loes - 29-06-’14 12:12
erica

Code geel vandaag, zondag. Nou, hier alleen blauwe lucht en zon en af een toe een schapenwolkje. de buren zitten buiten. Waarom krijgt het westen steeds niks??? Bah!

erica - 29-06-’14 15:33
Marvin

Het GFS weermodel geeft voor vrijdag iets wat lagere temperturen aan en daarmee wordt de kans op tropische 30 graden kleiner. Vrijdag 22 graden aan kust tot waarschijnlijk 28 graden in het zuiden en oosten, zaterdag wordt de hitte weer verdreven, laten we hopen.
Nu is het de vraag wat de ECMWF weermodel gaat doen, daarover kan ik nu nog niets over zeggen.

Marvin - 29-06-’14 16:04
Karina

Code geel? Het is vanavond toch code oranje?

Karina - 29-06-’14 17:19
Marvin

Code oranje is nog dreigender en gevaarlijker dan code geel, KNMI heeft vandaag geen code oranje maar code geel voor provincies als Drenthe, Overijssel, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg gegeven.

Marvin - 29-06-’14 18:29
prozac

Marvin, ik denk dat Karina de WK gekte bedoelt :-D

prozac - 29-06-’14 19:03
Karina

Ja Prozac, dat bedoelde ik, maar het zou wel eens Code groen kunnen worden. Sorry Marvin, haha.

Karina - 29-06-’14 19:21
Marvin

Dat geeft mijn desinteresse in voetbal weer.

Marvin - 29-06-’14 21:56
Karina

Marvin, ik kijk ook alleen nu met het WK hoor. Ik hou van wintersporten: skieën, biatlon en zo, niet van voetbal. Maar ik moest wel lachen dat je mijn code oranje zo interpreteerde, erg leuk. :) En het werd toch nog code oranje, op het nippertje.

Karina - 29-06-’14 22:39
Don

Nog 2 maanden tot September, Dat klinkt al weinig! En dat kan het ook zijn als we maar niet te veel hete dagen krijgen!

Don - 29-06-’14 23:20
Marvin

Nou snowboarden is bij mij de wintersport echt nummer 1. Ok nou lachen kan en mag :-)

Marvin - 29-06-’14 23:24
Marvin

Reactie hierboven is voor Karina.

Marvin - 29-06-’14 23:24
Marvin

Misschien een aparte en vreemde tip. Je kan tijdens het douchen de kraan langzaam steeds heter te draaien tot dat je net op het randje zit dat je nog net kan uithouden en na een tijdje doe je weer nog iets heter, zo wen je ook aan de hitte en verleg je de grens, zodat je wat weerbaarder wordt tegen de hoge temperaturen en wordt je hittebestendiger.

Marvin - 29-06-’14 23:34
Nathalie

Ik zou blij zijn als dat WK afgelopen is.Overdreven opgedrongen gedoe.

Nathalie - 30-06-’14 10:39
Marvin

Ja, zo denk ik ook. Alsof je daar van moet houden ofzo door en dat je met de kudde mee moet gaan of je hoort er niet bij, bij mij wekt dat alleen maar vijandigheid op.

Marvin - 30-06-’14 13:52
erica

ik haat die voetbalgekte ook. Heb niks gezien, maar natuurlijk wel gehoord dat ze 4 x gewonnen hebben, en dat gaat nog gepaard met de lakenfeesten hier, opgeklopte vrolijkheid en dus herrie. Marvin, van die hitte klopt…saunabezoek in de hitte, werkt perfect! Nou, we gaan ons weer aanpassen aan de hitte.

erica - 30-06-’14 14:16
Karina

Het scheelt misschien dat hier in de buurt geen oranje te vinden is. Ik hoor wel mensen gillen bij een doelpunt, maar verder niks. Ik vind het niet zo erg dat voetbal gedoe. Het brengt een beetje saamhorigheid en dat is wel prettig in een wereld waar niemand meer ergens om geeft. Het is zo weer voorbij ook.

Karina - 30-06-’14 15:18
Marvin

Ahaha op het moment dat Karina over code oranje begon, stond ik niet eens bij stil dat de WK gisteravond plaatsvond. Hoeveel desinteresse moet je dan wel niet voor hebben? :-)

En ja, wat een hittekrijgers zullen we dan zijn haha!

Marvin - 30-06-’14 15:25
Karina

Zo te zien is het alleen do, vr en za rond 25C. Het is wel 3 dagen te veel, maar het ziet er naar uit dat het niet doorzet naar volgende week. Dat is dan tenminste iets.
Marvin, het was wel 39C op dat veld gisteravond, dus het was qua weerinteresse versus lichaamsbeweging wel interessant. Afzien noemen we dat! Ik moet er niet aan denken.

Karina - 30-06-’14 17:25
Don

Volgens van Persie was het de zwaarste wedstrijd uit zijn Carriere las ik net op nu.nl.
En dat snap ik ook 39graden is echt te heet voor woorden. Zie ze dan ook rennen op het veld in de zon! Daar heb ik dan wel zwaar respect voor. Want bij 30gr of hoger lig ik al half uitgeteld op de bank! Bij 39gr? Shit wil er niet eens aan denken!

En btw het WK eindigt 13 juli dan is de Finale, waar ik zeer hoop dat Nederland er ook zal staan. Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt weinig met Voetbal maar op een of andere manier tijdens WK,s en Ek,s…. Begint altijd met ik ga niet kijken, en na wedstrijd 2 of 3 kijk ik toch!

Alleen ja al dat Domme gedoe erom heen Schreeuwen Zuipen Herrie etc vind ik ook maar niks.
Om maar niet te spreken van de Oranje versiering zowel op straat als op mens…

Don - 30-06-’14 18:17
Karina

Ben ik met je eens Don, voor mij ook geen oranje juichpak, haha. Heel veel mensen gebruiken zo`n WK als een excuus zich nog vaker te bezuipen. Daar heb ik echt een hekel aan. Ik ben ook hee; blij dat ik niet in zo`n oranje buurt woon, afschuwelijk!
Bij de Tour de France is het ook wel eens ruim boven de 30C en dan de Alpen of de Pyreneën over… het kan gewoon niet gezond zijn, ook niet als je lichamelijk in uitstekende conditie bent. Inderdaad, heel veel respect voor die sporters.

Karina - 30-06-’14 18:23
Marvin

39 graden tjezus, echt gevaarlijk ja dat zijn echt geen grappen zulke temperaturen, al helemaal dat de spelers zolang keihard moesten inspannen en omdat de wedstrijd erg spannend was. Mexicanen en al helemaal de Brazillianen kunnen veel beter tegen deze hitte dan Nederlander, misschien is dat de reden waarom Brazilië nog steeds door is, wie zal het zeggen? maar toch wel heel uitzonderlijk dat Nederland ook door is.

Marvin - 30-06-’14 18:35
Marvin

De voetballers verdienen echter wel heel erg veel geld, dus ja, in dat geval vind ik het toch alleen maar terecht dat ze in de extreme hitte gewoon moesten voetballen, dus geen uitstel tot later zodat het minder warm is, als dat zo was dan zou ik niet het waard vinden dat de voetballers rijk zijn.

Marvin - 30-06-’14 19:17
Karina

Ze hadden drink pauzes tussendoor, dat doen ze alleen in HEEL extreme omstandigheden, dus dat zegt genoeg.
Al bieden ze me ik weet niet hoeveel geld, ik zou het niet doen. Simpelweg omdat ik het einde van de wedstrijd waarschijnlijk niet zou halen, haha.

Karina - 30-06-’14 19:24
Marvin

Haha oke dan, maar je bent ook geen profvoetballer :-)

Marvin - 30-06-’14 22:31
Fratsje

Ook ik geef geen drol om al dat WK voetbral en kijk nooit.
Het was dat ik bij familie zat, omdat ik afgelopen weekend een opening van een groepstentoonstelling in een galerie, in de plaats waar zij wonen, was en daar ook aantal werken van mijzelf tussen heb hangen. Ik mocht vlak na de opening dus via hen die “gezellige” WK-gekte meebeleven (zu-ucht).

Donderdag, vrijdag en e.v.t. ook zaterdag ga ik maar weer voor pampus liggen in mijn vriezer denk ik. _(X) Gelukkig is die (sub)tropische ramp maar van korte duur, zo te zien.

Fratsje - 01-07-’14 01:25
Fratsje

PS
Ik vind sport sowieso geen zak aan om naar te kijken… op schaatsen na dan. Geef mij maar een goede SF-horrorfilm.

Fratsje - 01-07-’14 01:29
Jacques

20 Jaar geleden ben ik in IJsland op vakantie geweest, en onderstaand stukje in ogenschouw nemend, had ik er nooit meer weg moeten gaan. Ik wilde jullie het niet onthouden, de beschrijving van het klimaat in IJsland: “De winters zijn aan de kust vrij mild en de zomers koel. In Reykjavik is het nog nooit warmer geweest dan 25°C. Zomers ligt de gemiddelde temperatuur rond 15°C. In de winter vriest het overdag net niet. Door de hogere ligging is het landinwaarts een stuk kouder, zodat er zelfs grote gletsjers voorkomen. IJsland is nat. Twee van de drie dagen regent het. Aan de oostkant, verscholen achter de bergen, valt de minste neerslag.” Wat mij betreft het land van belofte of anders gezegd “het paradijs op aarde”.

Jacques - 01-07-’14 08:07
Nathalie

Nog “slechts” 62 dagen te gaan tot september.

Nathalie - 01-07-’14 08:44
Karina

En daar is die zon alweer…. bah!!
Ik ben ook aan het aftellen, Nathalie. Ik maak alvast plannen voor het najaar. Lekker het bos in (hopelijk helemaal nat geregend) en fotoos maken van paddestoelen en de kleurige vallende bladeren. Genieten van de frisheid en de herfstgeuren. Ik kan niet wachten! Ik word al blij als ik eraan denk.

Karina - 01-07-’14 09:57
Marvin

Aankomende vrijdag kans op 30 graden in zuiden van Nederland. De dagen erna afstraffing van de hitte maar de nachten blijven erg zwoel.

Marvin - 01-07-’14 12:27
Dennis

Wordt een Lange sportzomer.
Als de voetbal voorbij ik komt het wielrennen.

Dan komt het tennis, ach ze verdienen er goed aan.

Laat het maar snel oktober zijn.

Dennis - 01-07-’14 16:54
Karina

De Tour de France is een van de dingen die mij Juli doorhelpt. Als de Tour voorbij is, is de maand ook zowat om. :)
Donderdag kan nog net, maar vrijdag wordt afzien met tegen de 30C. Dat wordt weer ventilator op de “windtunnel” stand.

Karina - 01-07-’14 17:53
Nathalie

Sportzomer??.Gaan we dan lekker veel sporten?.Of je moet het WK kijken als sport zien.Want dat wordt zo onderhand een sport.Ik sport liever zelf dan ik op televisie naar zo’n sportevenement kijkt.Maar dan liever in de winter natuurlijk.

Nathalie - 01-07-’14 20:44
Marvin

Vrijdag kans op 31 graden!
Ook het noordoosten van Nederland waar ik woon maakt kans op zulke tropische temperaturen.

Marvin - 02-07-’14 00:33
Fratsje

Hoe eerder dit nare tropische weekend voorbij is hoe beter. Elke zomerse of tropische dag nu (vanaf 24 graden) is er 1 teveel.
Ik kan niet wachten tot de herfst eindelijk weer voor de deur staat. Weg met de zomer!

Fratsje - 02-07-’14 00:48
Karina

Juli en Augustus zijn de ergste maanden van het jaar, maar ja, wat doe je eraan? We moeten het maar ondergaan en hopen dat het niet te erg zal worden.

Karina - 02-07-’14 09:01
Marvin

woensdag 09 juli tot en met woensdag 16 juli
Grote kans (60%) op het aanhouden van het wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde.
Bron KNMI

Kijk eens aan, nou met zo’n vooruitzicht in vaak hete zomermaand juli is het toch vooral in ons voordeel.

Marvin - 02-07-’14 12:25
Marvin

Nog even dit zodat we samen meer kracht krijgen. Half juli is het s’ nachts zo’n 20 minuten langer donker dan de kortste dag(21 juni) en eind juli is dat al 40 minuten.

Marvin - 02-07-’14 12:30
Marvin

Aanvulling reactie hierboven: Ik bedoel hier alleen wanneer het s’ morgens licht wordt en dat de zon weer op komt, dus niet wanneer de zon s’ avonds onder gaat.

Marvin - 02-07-’14 12:35
Don

http://www.zonsondergang-tijden.nl/ Het is half half hoor Marvin. ;)

Don - 02-07-’14 12:41
erica

Voetbalgekte is net als carnavalsgekte…zuipen en herrie. Ik zie dat Ijsland wel zitten, of de Hebriden…eerst pensioen zien te halen. Dan emigreren. Ik zit te broeden.
En eerst deze hitte weer door. De wapens liggen klaar…

erica - 02-07-’14 14:58
Marvin

Weet dat in Engeland veel minder vaak met de hitte te makenkrijgen dan wij in Nederland, omdat de hitte aggressief van Zuid-Europa naar het noorden wordt gestuwd en de grote oceaan maar ook door de draaing van de Aarde ervoor zorgen dat de hitte meer geneigd is om vanuit het westen naar oosten te bewegen. Wij in Nederland zitten niet zo onder de invloed van zee en de grote oceaan als bijvoorbeeld in Engeland en Ierland, de hitte vanuit zuid-Europa kan dus makkelijker bij ons bereiken(vooral het oostelijke helft van ons land) dan de twee bovengenoemde landen omdat doordat we verder van oceaan zitten, de verkoelende wind uit zee langer over moet doen om Nederland te bereiken. Landen als Engeland en al helemaal Ierland zitten dichter bij de grote Oceaan en dus de verkoelende wind is daar veel directer afwezig dan hier, ook kan de hitte vanuit Zuid-Europa daar heel moeilijk bereiken.

Dus ja Erica, je kan naar IJsland toe emigreren, maar Ierland is ook heel geschikt.

Marvin - 02-07-’14 15:33
Marvin

“dus de verkoelende wind is daar veel directer afwezig dan hier,”

Moet zijn
“dus de verkoelende wind is daar veel directer AANWEZIG dan hier,”

Marvin - 02-07-’14 15:34
Karina

Ik wilde vroeger naar Ijsland emigreren, maar dan komt de vraag: Wat moet er doen wat werk betreft? En ik vind het ook wel een beetje klein. Dus dan zou ik eerder kiezen voor het noorden van Noorwegen. Heb je ook dat klimaat, maar meer ruimte en mogelijkheden. Ik weet niet of het er nog in zit in dit leven. Ik zou het wel willen.

Karina - 02-07-’14 18:10
Marvin

Noorwegen heeft een geweldige klimaat, alhoewel daar in de zomer ook zeer warm kan zijn met zelfs tropische temperaturen, maar wel veel zeldzamer dan hier, zeker in het noorden van Noorwegen wordt het haast bijna nooit 30 graden, maar Noorwegen is alleen wel een duur land.

Marvin - 02-07-’14 20:47
Marvin

De echte afkoeling na weekeinde met twee zeer extreem warme nachten lijkt niet lang te duren, ergens in de tweede helft volgende week geeft ECMWF steeds hogere temperaturen aan tot 25 graden, was het eerst nog zo dat die weermodel juist ook dan voor de koude weertype ging.

Marvin - 03-07-’14 00:35
Karina

Zo lang het niet te vaak over de 25C gaat, ben ik al tevreden voor Juli.

Karina - 03-07-’14 09:31
Marvin

Morgen is het zover, alhoewel vandaag het eigenlijk al begint maar ik kan nu veel duidelijker beeld wat de hitte van morgen betreft. Het midden en zuiden van Nederland behalve de kustprovincies grote kans op 30 graden en in het zuidoosten 31 graden. Het noorden en zelfs de vaak warmste deel in noorden van Nederland, dus Groningen lijkt voor deze keer toch wat mazzel te hebben, het wordt daar “maar” 27 graden in Groningen, langs Duitse grens 28 graden en in Friesland mogelijk nog geen eens 25 graden in Leeuwarden, toch betekent het niet dat ik zonder ventilator kan want de nachten blijven erg zwoel.

Marvin - 03-07-’14 10:49
Marvin

Noordzee op dit moment ongewoon extreem warm. Morgen wordt het zeewater zelfs 20 graden warm!

Noordwestenwind koud? dacht het niet dus, dat verklaard het dus dat hier in Groningen een keer 25 graden warm werd in combinatie met normaal gesproken koude noordwestenwind.

Marvin - 03-07-’14 13:19
Marvin

Bron:
http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/we..

Marvin - 03-07-’14 13:20
Marvin

Tweede helft volgende week toenemende kans op tropische temperaturen(>30,0)

Marvin - 03-07-’14 18:14
Marvin

Net naar een nog nieuwer update van die weermodel weten te vinden en die gaat voor volgende week juist voor koude weertype, dus toch geen hitte.

Marvin - 03-07-’14 18:26
Fratsje

Gelukkig maar Marvin. Want mijn schedelinhoud lijkt wel weer purschuim. (X)_(X) Ik zou ziek worden als die tropische ramp aanhield.

Vannacht maar weer doorhalen en morgen de dag verslapen. Ik heb zo geen zin in die hitte! Bah. Ik denk dat ik maar wat winterse films ga kijken, of een sneeuw/kersttekening maken, onder het genot van winterse muziek.

Fratsje - 03-07-’14 23:58
mieke

Dat deze dag vlug voorbij mag zijn, sterkte iedereen .

mieke - 04-07-’14 09:26
Karina

Na vandaag terug naar rond de 20C en daar lijkt het voorlopig te blijven. Laten we het hopen. Dat deze dag inderdaad heel snel voorbij mag zijn. Ventilator op de hoogste stand. Sterkte allemaal.

Karina - 04-07-’14 10:30
erica

Ja, Marvin. Ierland is ook een optie. Maar ja,geen werk daar. Wachten op het pensioen.
Vandaag de afspraken verzet naar vroeg, en tijdens de grote hitte binnengebleven. Ik dacht altijd dat we aan de kust wat meer verkoeling hadden, maar dat gaat nu niet op. Buiten 28 graden, binnen kan ik het nog houden op 22,5. Maar dan is ook alles gesloten en gebarricadeerd met lakens etc. Laagjes. Net als de nomaden in de woestijn. De warmte overdag en de kou ‘s nachts blijven gevangen door de laagjes. Ach, alles helpt. Maar ben wel blij met morgen en daarna. En ook van te voren maaltijdsalades gemaakt. Er komt hier geen gaspit meer aan, of een oven of een waterkoker. Allemaal sterkte met het restje “super-zomer.”

erica - 04-07-’14 15:27
Ankie

Ik vind het tot nu toe nog meevallen. Vandaag is warm hier in Tilburg maar vooruitzichten zien er goed uit voor Juli. En de dagen worden weer korter heel erg langzaam maar alsnog :)

Ankie - 04-07-’14 17:10
Dennis

Feit dat het aan het opwaren speelt al jaren.

Als kind zat ik al een badje
Toen ik een rijbwijs had hard met alle deuren op rijden, met de hond erbij.

Wat genoten we, helaas is de hond overleden, kon geen dertig worden.

De herinneringen nemen me niemand meer af.

Dennis - 04-07-’14 18:10
Marvin

De hitte is flink verder naar het noorden van Nederland doorgedrongen dan dat het volgens de prognose verwacht was, toch nog zomaar even 28 graden hier in Groningen en dikke 27 in Leeuwarden.

Marvin - 04-07-’14 18:28
Fratsje

Ik ben superblij dat het sinds de late middag lekker bewolkt is. Gelukkig geen brandende zon op mijn voorgevel, dus de gordijnen kunnen weer open. Voor de warmte heb ik mijn grote woonkamerventilator aan. Morgen is ook dat gelukkig weer weg.

Fratsje - 04-07-’14 18:49
Karina

Geen zon nee, (vanmorgen wel, helaas) maar het was wel smerig benauwd. Als er een bui komt, hoop ik dat de frisse lucht die vieze klammigheid ook verdrijft. Het is vreselijk, dat gekleef en dan hoeft het niet eens 30C te zijn.

Karina - 04-07-’14 19:27
Don

Viel me nog mee de hitte, ik denk dat ik er aan gewend raak :P, Maar goed Vannacht moet nog komen. 30graden pffff

Don - 04-07-’14 19:41
Jozef 1965

Hier momenteel geheel bewolkt, zo goed als geen wind, af en toe een paar druppels regen en vieze lauwe lucht.

Jozef 1965 - 04-07-’14 20:58
Marvin

Ook ik raak er steeds meer gewend aan hitte omdat we in dit jaar al eerder extreme warme periode achter de rug gehad hebben, maar betekent niet dat ik het dan ineens aangename weertype en temperatuurtje vind.

Marvin - 04-07-’14 21:07
Marvin

Een stevige regenbui hier yes, dat is goed tegen de warmte die van de grond afkomt en opstijgt want dat is waarom de warmte s’ nachts zo heel lang kan blijven hangen, maar nu raakt de grond door de koude regendruppen meteen veel sneller afgekoeld en dus niet langer meer straalt de grond extra warmte af.

Marvin - 04-07-’14 22:22
Marvin

Een tip die ik voor jullie niet wil onthouden. Drink vooral water met Keltische Zeezout en doe dat elke dag, maar in het bijzonder vooral tijdens de hete dagen. Vandaag heb ik het meerdere keren gemerkt dat ik niet eens zo heel benauwd kreeg bij buitentemperatuur van 29 of 30 graden, wat ik deed als ik begon te zweten is, ik nam een glas water en deed daar een theelepel Sole(= water + 1/3 keltische zeezoutoplossing) in en zo nam ik verspreid over de dag meerdere glazen water met Sole, steeds had ik daarna flink minder last van benauwd en hitte meer, het werkt echt effectief. De natte plakkerige hitte die ik altijd voelde met tropische temperaturen, begon toen ik die Keltische Zeezout binnenkreeg meer als droge hitte te voelde die niet plakkerig meer aanvoelde.
Hier lees je hoe je een Sole kunt maken
http://www.keltischzeezout.com/toepassin..

Ik denk nu dan ook dat slecht of moeilijk tegen hitte kunnen wel eens met mineralentekorten en ook heel erg belangrijk met zouttekort te maken zou kunnen hebben.

Marvin - 04-07-’14 23:44
Fratsje

Ik drink altijd liters spa-rood met 1/3 e deel 100 % sap (zonder vieze suikertoevoeging dus). Het liefst van de eko-winkel, want die hebben errug lekkere sapjes. Maar dat koop ik niet zo vaak, want ze zijn helaas nogal duur.

Een kopje ongezoete muntthee (of andere kruidenthee) gaat er ook altijd wel in. :)

Fratsje - 05-07-’14 00:06
Fratsje

Wat ikzelf lekkere sapjes bij de spa-rood vind.
Kersen, vlierbessen, mango, bosbessen, appel met gember, peren en ananas.

Fratsje - 05-07-’14 00:11
fratsje

Uuh, ik vergat limoen en citroen.

fratsje - 05-07-’14 00:13
Don

27 graden op me Slaapkamer, KutHitte!! En idd Marvin het is idd niet ineens een aangenaam Temperatuurtje, en ik hoop ook niet dat mensen mijn eerdere reactie zo interpreteerde. Want dat was in zn geheel niet mijn bedoeling. Want ik denk dat ik een van de mensen hier ben die het hardst aftelt naar September. Ook ben ik diegene die zowat elke dag naar Zonsondergang-tijden.nl kijkt. (ff vooruit kijken naar 1 sept geeft al verlichting) En dan niet als in licht buiten natuurlijk maar DONKER!

Don - 05-07-’14 00:18
Marvin

Nog even over het juiste zout die zorgt voor hittebestendigheid, want een mens hoort in staat te zijn tropische temperaturen te weerstaan. Weet dat Keltische Zeezout en dan moet het wel ongeraffineerd zijn, de koning is als het om betere hittebestendigheid gaat. Veel zout die je veel uit de supermarkt-voeding kunt krijgen is geraffineerd zout en dat werkt juist zeer vochtafdrijvend maar het rooft ook veel mineralen, waardoor je alleen maar slechter tegen de hitte kan. De meeste mensen krijgen dus slechte zouten binnen en leiden zowel aan mineralentekorten EN zouttekort. Warmte en dus hitte onttrekt mineralen, zout en vocht aan het lichaam en wie hier al tekort aan heeft en veel mensen hebben hier ernstige tekorten, krijgt tijdens de hitte erg veel last van benauwdheid en nog meer ongemak.

De Keltische Zeezout is in de natuurwinkel of gezondheidswinkel ongeraffineerd te krijgen en dat ongeraffineerde zout maakt dat het lichaam zijn eigen vocht juist veel beter vast kan houden waardoor je je mineralentekorten en zouttekorten aanpakt, zodat je veel beter de tropische hitte aankan, dat in tegenstelling tot geraffineerde zout vaak uit de supermarkt die en vochtafdrijvend werkt en ook nog eens zeer mineralenrovend is.

Marvin - 05-07-’14 00:44
Marvin

Oei foei, ik moet soms meer aan lidwoorden denken, nou ja, soms is dat wel iets wat mij voorbij gaat.

Marvin - 05-07-’14 00:56
Marvin

Nuttige informatie over beter tegen de hitte kunnen vond ik trouwens hier
http://www.westonprice.nl/topic/last-van..

En nou lekker ramen wijd open zetten en koele lucht in laten stromen, want erge warmte is nog altijd belastend voor mijn lichaam. Maar ik ben alleen wel bezig om mijn gezondheid en mijn conditie via gezonde voeding te verbeteren, ook zodat ik in de toekomst minder door de hitte valt te terroriseren.

Hitte tot het helemaal uiterste uit de weg gaan lijkt naar mijn inziens geen echt oplossing te zijn voor ons probleem omdat we vroeg of laat toch weer mee geconfroteerd worden en dan veel vaker en extremer, de echte oplossing ligt volgens mij dus om jezelf hiertegen weerbaarder te maken.

Marvin - 05-07-’14 10:03
Karina

Er is maar één ding wat helpt tegen warmte en dat is kou! Ik heb gewoon geen zin meer om 3 maanden per jaar bezig te zijn te overleven in die stink warmte en de helft van de tijd bezig te moeten zijn met “koel blijven”. Weet je wat, ik trek bij de kerstman in op de Noordpool: lekker koel en het hele jaar kerstmis. Heerlijk toch?

Karina - 05-07-’14 10:20
Marvin

Ik verlang nog altijd dat de zomer die we hier hebben gauw voorbij is. En wat mis ik winter, sneeuw en ijs toch zo erg. De noordpool is dan ook een van de paradijzen op Aarde :-)

Marvin - 05-07-’14 10:59
Marvin

Nou, afkoeling? welke afkoeling?
Het is buiten hier gewoon 28 graden terwijl 23 is verwacht.

Marvin - 05-07-’14 13:05
Marvin

Zo, nu voel ik wel hoe verdomd lekker dat is dat de temperatuur inmiddels naar 19 graden is gedaald.

Marvin - 05-07-’14 13:47
Marvin

En ook stevige buiige regen nu.

Marvin - 05-07-’14 13:48
Karina

Het mag buiten dan een stuk beter zijn, binnen is het nog steeds bleeeeeeh, veel te warm.
Het heeft hier ook even flink geplenst vanmiddag, en het waait lekker ook.
De komende week zien de temperaturen er wel goed uit, maar de week daarna… dat vertrouw ik niet.

Karina - 05-07-’14 16:39
Marvin

Als de temperatuur omhoog gaat, wordt het in huis heel snel warm, als de temperatuur buiten veel kouder wordt, dan nog kan het in huis zelfs nog warmer zijn dan de hete dag ervoor, om maar aan te geven dat het in het huis wel snel en gemakkelijk warmer kan worden maar het huis afkoelen dat gaat juist verschrikkelijk moeizaam en neemt soms wel meerdere dagen beslag, ook al is het buiten goed koud.

Marvin - 05-07-’14 21:33
Fratsje

@Karina, dat was bij mij als kind al een woonwens. :D Bij de kerstman intrekken. En na de film ‘Santa Claus’ https://www.youtube.com/watch?v=6hbX_fRgzqk gezien te hebben, wilde ik al helemaal verhuizen in zo’n zelfde heerlijke winterse nachtomgeving.
Ik zou wel wat minder zon willen en meer regenbuien, want ik word regelmatig echt niet goed van bijna elke avond die rotzon, die in de namiddag en avond op mijn voorgevel staat te branden en zo mijn woonkamer in een stoofpot verandert.

Fratsje - 06-07-’14 02:19
Marvin

In het winterhalfjaar is het noordpool steeds nacht en donker, in de zomerhalfjaar schijnt de zon daar constant dus heb je in de zomerseizoen zo goed als geen nacht.

Echter daar heb je geen warme temperaturen en wordt het tijdens de “hete dagen” overdag ook in de zomer niet veel warmer dan 0 graden.

Marvin - 06-07-’14 12:24
Marvin

Nou nou, temperatuur buiten vandaag zo straks alweer 28 graden dus welke afkoeling?
Gelukkig heb ik de afgelopen nacht wel erg goed weten te slapen dus ik ga er wel goed door heen komen.

Marvin - 06-07-’14 13:37
erica

Bedankt voor de tip Marvin. Keltisch zeezout, ga ik kopen. En idd. Als we onszelf tegen de hitte kunnen beschermen in de toekomst, hoef ik ook niet te emigreren!
Gister, de 5e, was hel in de vogelopvang. Vandaag wel wind, maar zo klam. Krijg de hitte niet m’n huis uit gewoon. Maar wel bewolkt. Maar ja, dan blijft de hitte ook weer hangen. Ik zal zo blij zijn als het eind oktober is. Die september vertrouw ik allang niet meer.

erica - 06-07-’14 15:28
Karina

Ik had ook gehoopt dat het vandaag beter zou zijn, maar niet dus! De ventilator staat al weer de hele dag te draaien. Er was een beetje regen, maar dat heeft het alleen maar klammer gemaakt. Echt helemaal k*t! En morgen wordt het ook niks. Bah, wat een tegenvaller!

Karina - 06-07-’14 16:47
Karina

Oh, en kijk maar helemaal niet naar volgend weekend en daarna, want dat is nog veel erger.

Karina - 06-07-’14 16:48
Marvin

Het is vandaag hier(Groningen) buiten zelfs 29 graden geweest.

De weermodellen begin ik zo langzamerhand steeds waardelozer te vinden. Die dingen stellen prognoses en dus verwachtingen over het weer, maar wat hebben we eraan als de verwachtingen steeds heel anders uit kunnen vallen? ik zie nu bijvoorbeeld GFS weermodel die een aantal dagen geleden nog voor koude weertype gingen voor aankomende week, nu ineens geeft het GFS weermodel voor aankomende donderdag en tot en met zondag volgend weekend temperaturen van 24 tot 28 graden aan, het hoogst waarschijnlijk in het noordoosten, oosten en zuidoosten van ons land en lokaal zou het nog warmer kunnen worden.

Marvin - 06-07-’14 17:43
Dennis

Tja wil niemand kwetsen, maar er lopen nog steeds zielen met leren jassen aan.

Wilde iemand helpen met pc problemen, maar daar was het niet harderen.

Alles pot dicht, en maar roken, wel plafond dingen aan, maar tja was was daar stik heet.

Gooi een raam open, ben daar weg gevlucht, ook al die man nog zo aardig.

Er hangt onweer in de lucht, deze jongen staat dan bijten, mensen kletsen toch.

Dennis - 06-07-’14 18:07
Fratsje

Het regent hier eindelijk overheerlijk door. Daar geniet ik nu wel even van zeg.
Van mij mag die temperatuur wel wat gaan zakken zeg. Ik vind het weer te warm. Bah!
Laat die 60 à 70 % maar lekker uitkomen. Bron KNMI: Tamelijk onzekere verwachting: 60-70% kans op een weertype met van tijd tot tijd regen en temperaturen rond of iets beneden normaal. 30-40% kans op een wat rustiger en stabieler zomers weertype met temperaturen boven normaal.

Fratsje - 06-07-’14 18:51
Marvin

Het regent eindelijk de hele tijd al maar ja, natuurlijk gebeurde dat pas s’ avonds, de zon moest vandaag natuurlijk eerst de gelegenheid krijgen de hele dag genadeloos te schijnen dus meteen vroeg in de middag regen kon zeker niet, alsof het lot mij dat niet gunt. En nu koelt het buiten hard af maar de erge warmte zal hier in het huis nog wel eens heel lang kunnen blijven hangen. In mijn kamer was het 28,2 graden en is nu 27,7 graden warm, dat zijn historische hoge huistemperaturen.

Marvin - 06-07-’14 22:02
Marvin

En o ja, die voor mij historische hoge huistemperaturen in mijn slaapkamer was aan de NOORDKANT van het het huis, dus kan je nagaan hoe warm het in zuidkant geweest moet zijn en nu nog is.

Marvin - 06-07-’14 22:08
Marvin

Het ECMWF weermodel waar KNMI gebruik van maakt, gaat op de lange termijn voor hele reeks rij dagen met temperaturen tussen de 25 en 30 graden, daarmee gaat die 60-70 procent kans op regenweertype waar Fratsje over had verder omlaag en de kans dat die 30-40 procent op warm zomerweertype uitkomt wordt nu juist weer verhoogd.

Marvin - 06-07-’14 22:51
Marvin

Met zeer warme dagen aan het einde van deze week(mogelijk aankomende donderdag al) en na het weekend, mogelijk zelfs met tropische temperaturen, is juli hard op weg de 8ste warme maand op een rij te worden en jaar 2014 is dan ook hard op weg de warmste in drie eeuwen te worden(sinds het begin van metingen).

Vroeger is mij verteld dat de landen als Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije enzovoorts echt “warme landen” zijn met veel zon en vaak hoge temperaturen, maar Nederland hoort tegenwoordig zeker ook in dat rijtje thuis, vooral de maanden juli(zoals we nu zien) en augustus doen mij tegenwoordig meer en meer aan het klimaat van warme Zuid-Frankrijk denken. Van oude Hollandse zeeklimaat is tegenwoordig geen sprake meer van, het begint hier veel meer op een subtropische klimaat te lijken.

Marvin - 07-07-’14 12:24
Marvin

En dat betekent ook dat de temperaturen tussen de 25 en 30 graden tegenwoordig niet meer eens “warm” zijn voor de tegenwoordige Nederlandse zomerklimaat, door opwarming van de Aarde zijn zulke temperaturen in juli en augustus de nieuwe norm geworden voor de huidige Nederlands zomerklimaat.

Marvin - 07-07-’14 12:27
Karina

Ik heb net even lange termijn gekeken en de warmte begint donderdag. Voor zover ik kon zien, gaat het tot het eind van de maand gewoon door. Er stonden nog 2 of 3 dagen van 22C, maar de rest er allemaal boven. Nou, daar doen we het dan maar mee. Het is jammer. :(

Karina - 07-07-’14 16:27
Marvin

Morgen waarschijnlijk een regendag met overdag nauwelijks warmer dan 18 graden. Maak er hier dan ook goed gebruik van om je huis veel verder af te koelen want deze aangename pauze duurt niet lang. Donderdag al kan het oosten van ons land weer temperaturen van 27 of 28 graden gaan verwachten.

Marvin - 07-07-’14 19:06
Jozef 1965

Karina, heb je al gezien bij http://www.accuweather.com welke afschuwelijke temperaturen verwachten ze voor de komende dagen voor Narvik ( Noorwegen ) ?

Jozef 1965 - 07-07-’14 21:18
Karina

Jozef jeetje, dat is een tegenvaller! Ik dacht nog dat die temperaturen daar nooit voorkwamen. Daar hoeven we dan nu ook niet naartoe.
Ik heb nog even Spitsbergen bekeken en zelfs daar staat 27C bij. Dat is toch niet normaal? Dan zit je echt vlakbij de poolcirkel!! Is begrijp echt niks meer van het klimaat. Volgens mij kwam dat vroeger toch echt niet voor in die regio.

Karina - 07-07-’14 22:50
Marvin

Spitsbergen is binnen de poolcrikel, maar op 27 graden in Spitsbergen??? nee, dat kan echt niet en ik zie hier ook geen 27 graden staan voor Spitsbergen
http://www.wetteronline.de/?pcid=pc_city..

Maar morgen kan het in Noord-Noorwegen plaatselijk wel eens 30 graden worden, we hebben als mens deze wereld ernstig goed verziekt.

Marvin - 07-07-’14 23:16
Fratsje

A.s. vrijdag moet ik naar een verjaardag toe en uitgerekend dan wordt verdomme 26 graden, volgens weeronline. BAH! Van de weersvoorspellingen erna word ik nou ook niet bepaald vrolijk. 23, 24, 25°C. Ik zit de laatste dagen ook al futloos voor mijn ventilator. Het zou om nabij de 20 graden zijn hier in de Randstad, maar ik vind het gewoon benauwd. :(
Ook op de KNMI zijn de voorspellingen weer bijgesteld. 60 % nu voor vies warm pokkeweer. Vieze rotzomer!

De mens verdient deze planeet helemaal niet! Ze vervuilen hun eigen nest (en die van de andere dieren), putten op een vernietigende manier alle natuurlijke bronnen uit, o.a. door overbevolking, oorlogen en een niet te stoppen hebzucht.

Fratsje - 08-07-’14 02:04
mieke

Zalig vandaag, was het maar heel de zomer zo, maar helaas vies pokke weer is weer op komst vanaf vrijdag. Bah bah bah, zie er zo tegenop. Eerst maar lekker genieten van vandaag dan en energie op doen.

mieke - 08-07-’14 08:18
mieke

Hoop alleen dat ik vandaag niemand niet tegenkomt die durft te klagen over deze druilige dag, want ik heb een heel kort lontje met de vooruitzichten.

mieke - 08-07-’14 08:20
Karina

Ik heb het even nagekeken en het was inderdaad een andere Spitsbergen dan ik bedoelde, Marvin. Het ging mij om Svalbard en daar is het inderdaad geen 27C maar 16C. Dat is beter, gaan we daar maar naartoe.
Maar het blijft niet normaal dat het in Narvik zo warm wordt, want dat is in Nordland, helemaal bovenin Noorwegen.
Gelukkig is het hier nog even 2 dagen genieten voor de ellende aanbreekt. Het wordt niet alleen warm, er blijft ook kans op regen, oftewel het wordt smerig benauwd.

Karina - 08-07-’14 09:34
Marvin

Haha ik heb het gisteren ook gekeken en zag inderdaad dat je de verkeerde Spitsbergen had.

Ja, voor jullie is het 2 dagen lekker genieten, voor mij niet hoor want morgen wordt het noordoosten van Nederland waarschijnlijk als enige van heel Nederland met temperaturen van 26 a 27 graden verwacht terwijl de rest van het land en ook Zuid-limburg lekker in de koelte zit.

Marvin - 08-07-’14 12:07
erica

vandaag heerlijke regen in de randstad. Maar het blijft in huis nog 21 graden. Morgen nog goed, maar dan…..ik moet er niet aan denken. En dan de hele maand juli ook nog? Het is niet normaal meer. Ik zie er als een berg tegenop! Het stopt gewoon niet!

erica - 08-07-’14 12:44
Fratsje

Ik heb vandaag heerlijk door de regen gefietst. Nu zit ik met de voor en achterbalkondeuren heerlijk wagenwijd tegen elkaar open. Zo laat ik mijn huis zoveel mogelijk afkoelen, voordat die walgelijke ziekmakende sauna weer aan gaat.

Fratsje - 08-07-’14 16:34
Don

Kan die spamvraag weg? We hebben toch nooit last van spam? Daarbij is ie best moeilijk, het duurde ff dat ik door had dat je negen moet typen en niet 9.

Slaat nergens op.

Don - 08-07-’14 19:35
Karina

Ja Don, het was echt heel moeilijk, eerst uitrekenen hoeveel 4 en 5 is ook nog. GRAPJE!! (sorry kon het niet laten, haha)
We kunnen wel wat humor gebruiken als we naar de temperatuur voor komende weken kijken, toch? Het wordt een ramp! :(

Karina - 08-07-’14 20:36
Prozac

@Don, ik heb heel regelmatig spam die ik dan ook gelijk weer weghaal… dus de spamvraag blijft zeker staan!

PS. de spamvraag is alleen bij blogs van een maand oud! :D

Prozac - 08-07-’14 20:48
Jozef 1965

Vanavond heb ik ook kunnen genieten van een korte wandeling in aangename lucht.

Jozef 1965 - 08-07-’14 21:39


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.