« Zomertijd... | Home | Huishoudelijk regelem… »

Tijdelijke verlichting

Dinsdag 20 Mei 2014 at 2:43 pm.

Het is opmerkelijk om te merken dat mensen af en toe helemaal het pad verliezen als het gaat om het weer! De natuur liep al bijna 2 maanden vooruit dit jaar... en nu is men verbaasd dat er na een periode van zon en hitte ineens de natuur probeert te compenseren

"Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijke weersomstandigheden later op de middag. Verspreid door het hele land kan het gaan onweren en mogelijk valt er ook hagel. Het weerinstituut heeft daarom code geel (mogelijk gevaarlijk weer) afgegeven voor het hele land."

177 reacties

erica

Ja, dat doen ze wel vaker, maar of het gaat kloppen. Het is nog steeds 27 graden buiten, een strakblauwe lucht met af en toe een pluisje wolk. Het is bij half 4, dus namiddag…En morgen weer zo’n dag. En hagel heb ik al een jaar niet gezien.
Welkom Erika, met een K. Een heerlijke site, blij dat je hem hebt gevonden.

erica - 20-05-’14 15:20
Marvin

31 graden is hier(Groningen) inmiddels al gehaald. Er was veel bewolking aanwezig die de warmte vasthield, maar de zon slaagde toch erin hele tijd op heel sneaky wijze langdurig tussen de hoge wolken doorheen te schijnen, dus schieten de temperaturen ook zo makkelijk omhoog.

Marvin - 20-05-’14 15:35
mieke

Op onweer of regen hoop ik al lang niet meer. Ze vergeten mijn woonplaats toch altijd , keer op keer.

mieke - 20-05-’14 15:38
Karina

Het is een graad of 27 maar ik weet niet of het mij ligt… het voelt veel warmer. Ik hoop nog wel op een plens regen en afkoeling. Je moet toch wat om de moed erin te houden.

Karina - 20-05-’14 16:03
mieke

Is ook mijn gevoel dat het veel warmer aanvoelt Karina, en er hangt echt geen zuurstof in de lucht ondanks de wind die er is, bah t is echt verschrikkelijk.

mieke - 20-05-’14 16:36
Marvin

De warmte drukt ook heel erg tegen onze huid aan. Taoïstische ademhalingsoefening(Longevity breathing, meer hierover zoek op google) helpt mij beter de hitte door te kunnen staan, door goed te ademhalen en veel beter mijn longen te gebruiken kan ik veel meer zuurstof uit de lucht halen.

Marvin - 20-05-’14 16:51
Marvin

Zucht!
Hond uit snikhete auto gered
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/21302..

Marvin - 20-05-’14 17:13
Fratsje

azijnmodus aan
Pff, het heeft weinig zin om ‘s morgens vroeg mijn huis door te blazen met de relatief koude ochtendlucht. Het warmt toch alleen maar weer net zo snel op door die pokkezon. Even dacht ik dat hij opgehoepeld was, omdat het vroeg (grrmpf, ik werd weer “fijn” mijn overzomer-dagslaap uitgebeld door familie) in de middag bewolkt was, maar helaas! Een uur later stond dat kolereding alweer te bakken aan de hemel. En iedereen op straat maar flaneren en herrie maken. Blééh. Kutweer!
azijnmodus uit

Fratsje - 20-05-’14 17:37
Fratsje

PS
Die vreselijke schetterende cabrio’s kan ik wel achter het behang plakken.

Fratsje - 20-05-’14 17:59
Marvin

De warmte blijft hier erg lang hangen, zelfs zo straks tijdens en ook een flinke tijd na regenbui bleef het gewoon 25 graden warm en nu nog is het 23 graden.

Marvin - 20-05-’14 20:53
Marvin

Volgens de prognose van GFS weermodel ziet er volgende week best veelbelovend uit voor ons omdat we dan niet meer onder de invloed van die hogedrukgebied boven noordoost-Europa zitten. Temperatuur meerdere dagen onder de 20 graden waarbij zelfs een dag nog niet eens 15 graden, daar staat tegenover dat het in landen als Polen, Estland, Letland, Wit-Rusland, Rusland en zelfs Finland en Zweden wel in die hardnekkige hogedrukinvloed blijven en op veel en grootschalige plaatsen 30-35 graden warm kan worden. De opwarming van de Aarde draait ook als het bij ons koel is gewoon op volle toeren. Hitte vanuit het Zuid-Europa krijgt daardoor door de jaren heen steeds meer power en daarbij steeds meer kans om steeds verder helemaal naar het noorden te trekken.

Marvin - 20-05-’14 21:05
Marvin

Dat het inderdaad klopt wat ik hierboven zeg dat de warmte steeds verder naar het noorden door kan dringen, blijkt hier wel uit
http://www.buienradar.nl/Home/TextPage?p..

Extreme warmte records in uiterste noordwest-Rusland met zelfs temperaturen van 33 graden die daar helemaal niet überhaupt mogelijk hoort te zijn maar nu door opwarming van de Aarde wel mogelijk is.

Marvin - 20-05-’14 21:11
erica

Regen! Wat is dat? Code geel voor de namiddag.
Nou, geel hebben we gehas…Zon dus

erica - 20-05-’14 21:19
erica

en in de avond wat bewolking..
Maar om 20.00 uur weer code geel, weer die klotezon.
Nieuws aangezet….We zitten op een scheidingslijn…
Haha…Maar natuuuuuurlijk!!!
Misschien vannacht?

erica - 20-05-’14 21:23
Karina

Ik heb tot nu toe hier bij Utrecht 3 flitsen gezien in de verte, geen druppel regen. Het is wel een stuk afgekoeld, dus dat is wel lekker. Zit ik zeker ook op die scheidingslijn. Als het morgen maar echt 23C wordt, dan is het goed. Geen 27C meer alsjeblieft. Bah wat een benauwd gedoe was het vandaag zeg.

Karina - 20-05-’14 22:50
Fratsje

Hier is zo even een gezellig onweersbuitje met de nadruk op ‘tje’ over getrokken. Het regent nu nog wat na. Dit had van mij best nog een paar uur zo door mogen gaan, maar goed. Het belangrijkste is dat het onweer*tje* mijn omgeving niet heeft overgeslagen.

Morgen zal het wel weer vies afzien worden, met veel zonterreur en weer veel te hoge temperaturen….. Zucht.

Fratsje - 21-05-’14 01:16
Nathalie

Fratsje,dat probleem heb ik ook.Mijn huis warmt al zo razendsnel op.Ik heb een plat dak dus ik vangt al heel veel zon op.In ochtend is het koel maar in middag en avond wordt dat weer tenietgedaan.Ik vraag me ook af waar ik het eigenlijk voor doet.Het is zo zinloos.

Nathalie - 21-05-’14 08:17
Karina

Tenzij je de hele dag een airco aan kan zetten, heeft het allemaal weinig zin. Je kan de warmte simpelweg niet buiten houden. Hier ook een onweersbuiTJE gevallen vanacht met een korte hevige plens regen. Ik hoop maar dat het vandaag wat meevalt. De komende dagen is het in ieder geval ietsje beter voor ons.

Karina - 21-05-’14 09:55
Marvin

Dacht dat het morgen echt voorbij zal zijn, helemaal niet dus volgens het nieuwste KNMI verwachting en zelfs iets erger dan vandaag, nu is er tenminste veel bewolking aanwezig hier, maar morgen kan het weer net zo warm als vandaag worden en dan wordt het ook nog zonovergoten dag, gadver

Marvin - 21-05-’14 10:08
Marvin

Hier is de bewolking al verdwenen en schijnt de zon volop. De temperatuur schiet hier als een raket omhoog.

Marvin - 21-05-’14 11:11
erica

De beloofde regen van de namiddag kwam gister om 23.30 uur. Beter laat als nooit. Geen onweer, wel een vette plensbui, maar veel tekort. En vandaag zooooo benauwd. Zo klef. En dan die halfnaakte mensen op straat…bah! Ik blijf hopen op een koele natte zomer.

erica - 21-05-’14 13:27
Fratsje

Hier erger ik mij dus kapot aan. Dit soort zomertaliban die mensen die niet van benauwd bakzomerweer houden, bestempelen als zeikerds.
Op weeronline: *Beste mensen,
Wij moeten blij zijn met een beetje vitamine D.
Benauwd weer oké maar niet zeuren verder.
Geniet ervan, de zomer is zo kort.*
Hoe bedoel je, de zomer is zo kort, grrrmpff. Het is verdomme bijna het halve jaar benauwd zomers warm en zonovergoten! Ik word alleen maar nóg kwader als diezelfde irritante zomertaliban bij de zeldzame (die zijn pas kort) echte winters massaal loopt te zeiken dat ze dit haten en janken om een tropische zomer. Stelletje ^$&()&(_*idioten!! Zij komen verdomme ruimschoots aan hun trekken, wij niet.

Fratsje - 21-05-’14 15:11
Fratsje

Oh ja. Dat we er ook van moeten genieten. Donder toch op met die kleffe hitte. Er valt niks te genieten. Ik word ziek van die hitte. GRRRR
Zo, het azijnpotje is weer effe leeg voor vandaag.

Fratsje - 21-05-’14 15:15
mieke

Fratsje, ik zou het niet beter kunnen verwoorden.

mieke - 21-05-’14 17:01
Marvin

Al dat moeten inderdaad, we moeten helemaal niets zullen we bedoelen, alleen dan pas kunnen we al meer gaan genieten (zelfs op zonnige warme dagen) omdat we dan eindelijk rust krijgen als dat schijtdruk van de walgelijke stinkmaatschappij wegvalt.

Marvin - 21-05-’14 17:15
Marvin

En met dat stinkmaatschappij bedoel ik de zomerobsessieve maatschappij.

Marvin - 21-05-’14 17:23
Marvin

Volgens het KNMI koelt het s’ nachts af tot tussen de 15 en 18 graden af, hoogste waarden in het noordoosten van het land(ik dus).

En dat is verschrikkelijk, want daardoor is hier in mijn huis met zelfs niet eens een mogelijkheid, ook al heb ik alles wijd open staan, onder de 25 graden te krijgen.

Marvin - 21-05-’14 23:48
Karina

Het wordt beter, het wordt beter, het wordt beter…… Ja, je moet toch iets tegen jezelf zeggen om de dag door te komen. Het is buiten wel iets prettiger, maar in huis.. bah! Veel te warm. Ik zette vanmorgen de ventilator modus van de airco aan en die stond al op 25C. Walgelijk.

Karina - 22-05-’14 10:26
Marvin

Volgens de satellietbeelden krijgen we straks zon, mogelijk zelfs erg veel zon. Komende nacht koelt het gelukkig veel verder af tot 13 graden en daarmee al 5 graden lager dan die van afgelopen nacht zodat mijn kamer veel meer af kan koelen. 18 graden als minimumtemperatuur is hier in het noordoosten zelfs in de zomer ongewoon, laat al helemaal staan in mei.

Marvin - 22-05-’14 11:26
Nirmala

Hier schijnt het kreng alweer volop en idd het was een goed kleffe plaknacht afgelopen nacht, bah!

Nirmala - 22-05-’14 14:05
Marvin

Wat een f*ckweer!
Twee middelvingers steek ik er naar de zon.

Marvin - 22-05-’14 16:14
Marvin

Veel regen ook deze kant op, YES!!!

Marvin - 22-05-’14 22:58
Marvin

Ik geloof dat ik in de zevende hemel ben ofzo, het regent stevig hard door, koelt daardoor gauwer af en mijn slaapkamer eindelijk onder de 25 graden.

Daarnaast had ik even gedachten ofzo om eens keer regenwater te drinken, dat zou veel schoner en gezonder dan kraanwater HOREN te zijn, helaas is de lucht door de mensheid zo ernstig vervuild en daarmee het regenwater ook BAH BAH BAH dus haal ik maar uit mijn hoofd.

Marvin - 22-05-’14 23:56
Loes

Hier geen regen helaas en vannacht mijn bed uitgedreven van de hitte. Wat was dat zweten. Ventilator aan maar dat helpt ook niets. Bah wat is dit vreselijk zeg. Ik kan me dus echt niet voorstellen dat mensen dit heeeeerlijk vinden. OMG.

Loes - 23-05-’14 07:27
Nirmala

De mensen die zeggen dat ze het zoo lekker vinden zitten dag en nacht in de airco, ook zo raar. Moest verboden worden voor zomer en warmte-mensjes! Die willen toch graag warmte en zon

Nirmala - 23-05-’14 08:36
Marvin

En het is mij godverdomme toch wat. Had ik voor slapen gaan mijn kamer zelfs op 23 graden gekregen, moest ik bij slapen gaan helaas mijn raam dicht doen wegens harde lawaai van het verkeer, ik woon aan drukke weg. Eerst ging het nog wel met dat inslapen, toen kreeg ik op den duur weer benauwd en moest die ventilator ALWEER aan en zag ik dat mijn kamer zomaar uit het niets alweer tot 25 graden is opgewarmd en ik slaap aan noordkant ook nog, kan je nagaan! ik heb die warmte toch verdreven? Hoe kan het zomaar opeens weer opnieuw opgewarmd zijn? is het omdat ondanks dat ik gisteravond mijn raam open had staan en ondanks dat er wel koude lucht door mijn kamer binnenstroomde, toch nog de erge warmte in de hoeken van mijn kamer bleef “plakken” waardoor toen ik mijn raam dicht deed, die warmte zo weer terugkwam?

Wat is de warmte toch ontzettend moeilijk te verdrijven en ik krijg ook het gevoel dat de warmte veel langer boven Nederland bleef plakken dan wat men verwacht had, ik dacht het gistermiddag al hard zou afkoelen, helaas kwam die blablabla kutzon hele middag te voorschijn waardoor het hier zelfs warmer dan afgelopen woensdag werd en pas tegen de nacht was buiten zo afgekoeld dat ik mijn kamer kon afkoelen, maar wat zeg ik: TEGEN DE NACHT

Dan moeten we al slapen en dan is het, zeker omdat ik mijn raam bij slapen gaan niet open kan houden wegens teveel verkeer buiten, veel te kort en te weinig tijd om de boel hier af te koelen, met het gevolg dat we hier een HELSE nacht door moesten staan.

En nu ben ik best wel verzwakt. Afkoelen kan nu wel beginnen, het is buiten niet warmer dan 16 graden, maar toch, was die koelte aan het eind van gistermiddag maar begonnen, dan was ik nu niet zo vermoeid geweest.

Maar nee, het moest weer zo gaan.

Marvin - 23-05-’14 09:57
Marvin

Damn, dat trek je ook echt niet, je vader kwijt en dan ook nog die druk van de maatschappij dat je altijd vrolijk moet zijn als het “mooiweer” is. Sterkte met je verlies, Annelies

Marvin - 23-05-’14 11:56
Marvin

Ja inderdaad

Marvin - 23-05-’14 12:06
erica

Nou, de muggenplaag komt eraan hoor! Eerste week van juni.
Kijken of de zonne meute dat leuk vinden. Sja, dat heb je als er geen winter is geweest, januari en februari warmste maanden ooit, en op 9 maart alweer in de file naar het strand. Dat vinden ze normaal. Nou, muggetjes, steek ze allemaal maar lek!

erica - 23-05-’14 12:40
Marvin

http://www.onweer-online.nl/forum/topic/..

Ik hoop dat ze echt goed mis hebben met de zomerverwachting: Hitte, hitte en nog eens hitte!

Maar goed, de seizoenverwachtingen hebben zich wel vaker bewezen dat ze wel eens goed naast zaten met hun verwachtingen.

Marvin - 23-05-’14 15:36
Karina

Marvin dat is voor GB, niet hier. Ik laat me niet gek maken door allerlei van dat soort voorspellingen, want het zijn dezelfde figuren die ons een “horror winter” hadden beloofd en we hebben niet 1 vlok sneeuw gezien en de schaatsen zijn niet uit het vet geweest. Ze kunnen me wat. Als het heet wordt, dan zien we dat wel als het gebeurt. Ik ga er in ieder geval niet over nadenken, dan word ik depri.

Karina - 23-05-’14 21:14
Marvin

Als je verder naar beneden had gescrold, zie je ook zomerverwachting voor heel Europa.

En ze zitten er inderdaad wel eens heel goed naast met dit soort voorspellingen, maar hun voorspellingen vorige zomer klopte toch wel vrij aardig goed.

Marvin - 23-05-’14 21:36
Loes

Ze kunnen inderdaad wel zoveel zeggen maar we moeten het toch maar afwachten. Hopen natuurlijk op een koele zomer. Van de week liepen trouwens de zomer/warmte fans al te zeuren “wat is het benauwd vandaag”. Mij zul je niet horen klagen hoor als het 15 graden vriest. Tegen kou kun je je trouwens kleden maar tegen die rot warmte kun je niets. Loop dan ook niet te klagen denk ik dan. Jullie willen toch zo graag de zomer. Dat snap ik dan niet hoor. :-(

Loes - 23-05-’14 21:41
Marvin

Seizoenverwachtingen geven slechts kansen aan en ja, een hete zomer maakt dit jaar dus meer kans dan een koele zomer, dit betekent niet dat het ook echt hete zomer wordt, het kan dus alle kanten op.

Marvin - 23-05-’14 21:49
Loes

Nou ja gelukkig hebben we deze site nog ;-)

Loes - 23-05-’14 21:52
Loes

Iedereen begrijpt elkaar hier dus dan kunnen we tenminste hier even “afkoelen”

Loes - 23-05-’14 21:54
Marvin

En zo is het maar net

Marvin - 23-05-’14 21:55
Marvin

Hey mensen, anders gewoon even lekker naar film the day after tomorrow kijken :-)

Marvin - 23-05-’14 22:30
Fratsje

Tja. Ik loop al een paar dagen alleen maar te niezen, naast het klamme gammele purschuimgevoel in mijn hoofd, maar ik heb geen hooikoorts. Ik denk dat ik, naast last van de warmte, ook last heb van de smog die zich vaak ontwikkelt op warme zomerdagen.
En wat mij ook stoort is steeds weer van mijn familie aan moeten horen dat ik t-shirtjes met korte mouwtjes en shortjes moet gaan dragen, waar ik mij gewoon verschrikkelijk onprettig in voel. Ook moet ik vaker in de zon zitten. Nou, ik hoef niet me 24 graden buiten te gaan bakken, ik hou sowieso niet van zonnebaden en ik hoef ook niet zo nodig met al mijn vleeswaren te koop te lopen. Daar heb ik gewoon geen zin in. Dat een ander dat doet is zijn/haar zaak, maar waarom moet ik dat dan ook doen. Ik HAAT die stomme blote zomerkleding, ook al heb ik een normaal postuur.
Je hebt dus helemaal gelijk, Annelies, en ik hoop dat de tijd van de vrouwenvleeskeuringen door mannen, de ‘je moet weer mooi bruin zijn-cultuur’, die blote zomerkleding en de teenslippertjes weer hééél snel voorbij is!
Geef mij maar de veilige herfst en winterkleding en de gezellige donkere decemberdagen.

Fratsje - 24-05-’14 02:21
mieke

Vier dagen op een rij zou het flink gaan onweren s’avonds, met hagel felle windstoten en veel regen, wel ik wacht nog steeds op die eerste druppel. Nu zeggen ze dat het maandag heel de dag zal regenen, jaja, eerst zien en dan geloven.

mieke - 24-05-’14 06:05
Marvin

De vraag: waarom ga je niet mee naar het water? wordt mij wel eens gevraagd. Wat denk je wie daar allemaal heen gaan? de zomerobsessieve mensen natuurlijk en dan daar hele dag maar net doen alsof je vrolijk MOET zijn, maar dat MOETEN werkt onderdrukkend en wekt haatgevoelens op, dan ben ik het al klaar mee.

Marvin - 24-05-’14 11:18
Marvin

Gisteren naar documentaire Chasing Ice gekeken. Het is verbazingwekkend hoe snel de ijskappen, ijsbergen en gletsjers smelten, vooral daar wat er allemaal binnen de poolcirkel gebeurd zoals Groenland. Daarentegen zag ik ook hele mooie prachtige beelden die mijn verstand te boven uit gaan en de overtollige warmte hier deed vergeten.

Marvin - 24-05-’14 12:10
Marvin

Nou, dat is grappig, het gaat nu onweren :-)

Marvin - 24-05-’14 12:13
Marvin

http://buienradar.nl/Home/TextPage?pagei..

Zeer extreem hoge temperaturen vandaag in Zweden en zelfs warmer dan 30 graden, de zoveelste bewijs van wat ik veel eerder heb gezegd: “De opwarming van de Aarde draait ook als het bij ons koel is gewoon op volle toeren. Hitte vanuit het Zuid-Europa krijgt daardoor door de jaren heen steeds meer power en daarbij steeds meer kans om steeds verder helemaal naar het noorden te trekken.”

Geen negativiteit maar waarheid die gezegd moet worden.

Marvin - 24-05-’14 13:25
Karina

Marvin ik weet alleen niet of je dat steeds moet zeggen op een site waar mensen depressieve en andere klachten krijgen bij alleen al de gedachte aan hitte. Waarheid of niet.
Het zal de komende dagen trouwens we meevallen, kunnen we weer een beetje bijkomen, voor zover mogelijk.

Karina - 24-05-’14 20:08
Mo

verschrikkelijke dag in Amsterdam:(((

Mo - 24-05-’14 20:16
Marvin

Karina, ik snap wel wat je zegt, maar ik heb er altijd heel veel moeite mee van het feit dat we in een cultuur leven waarbij er veel waarheden zijn die (al dan niet onder het mom van politieke correctheid) niet gezegd mogen worden, zo worden mensen niet wakker geschud, of het nou over opwarming van de Aarde of gezonde voeding gaat.

Maar goed, vandaag was het hier(het noordoosten) een geweldige dag met flink wat regen en stevig onweer.

Marvin - 24-05-’14 20:33
Fratsje

Man, het duurt verdomme een eeuwigheid voordat het eindelijk eens donker wordt. Wat minder zon mag ook wel, plus nog een paar graden eraf. Het lijkt verdomme wel een muf tropisch terrarium hier in huis. Bléh.

Fratsje - 24-05-’14 21:19
Marvin

Nog een maandje en de dagen worden korter, als er dan ook nog een hele “slechte” zomer wordt dan kan het nog een goed jaar worden. De klimaatverandering brengt door de jaren heen steeds hardnekkiger hogedrukgebieden met zich mee, dat betekent niet alleen warme lucht die verder naar het noorden door kan dringen maar werkt ook andersom, de koude lucht vanuit het noorden kan ook verder naar het zuiden door dringen en wie weet dat we een recordkoude zomer krijgen :-)

Marvin - 24-05-’14 21:58
Karina

We krijgen bijna elk jaar te horen dat er een horrorwinter aankomt, waar wij dan helemaal blij van worden. Daarna krijgen we in plaats van strooizout een lading dooie mussen over ons heen, net als afgelopen “winter”. De hele winter zuidelijke stroming, het was gewoon shit! Maar als een “heerlijk hete zomer” wordt voorspeld krijgen we die natuurlijk wel. Is misschien ook wel logisch, want je moet in de winter die dooie mussen ergens vandaan halen. Die vallen in de zomer van het dak en daar maken ze ons in de winter dan blij mee.
Toen ik vanmorgen wakker werd stond die teringzon al weer in mijn kamer te branden. Klere ding, rot lekker op!

Karina - 25-05-’14 09:18
Karina

Marvin, het was gisteren in Finland ook ruim boven de 25C, dus die koude noordelijke stroming valt ook vies tegen.

Karina - 25-05-’14 09:19
Marvin

Maar niet als de wind van zee afkomstig is, als de wind noordwest is en de hogedrukgebieden steeds langer op een plek blijven hangen zodat de depressies(lagedrukgebieden) keer op keer ons land en verder weet te bereiken, kan de kou toch best behoorlijk ver richting Zuid-Europa verspreiden, dat hebben we vorige jaar gezien, we hebben toen 6 koude maanden gehad en ook de meteorologische zomermaand juni was toen erg koud(terwijl in Noord en Oost-Europa juist erg heet was), alleen toen het juli werd kwamen we in andere stroming te zitten en toen werd het heel snel erg warm, dat komt omdat opwarming van de Aarde meer extremen met zich mee brengt, de kou kan verder naar het zuiden bereiken terwijl tegenovergestelde ook waar is, zo kan het dus in Spanje zelfs kouder dan Finland zijn, dit soort extreme verschijnselen gaan we in de toekomst steeds vaker krijgen.

Marvin - 25-05-’14 11:01
Marvin

http://knmi.nl/waarschuwingen_en_verwach..

Geweldige weersvooruitzichten. Toch is de wind uit oostelijke richtingen, maar de warmte is al ver van ons vandaan verdreven en met dat regen die we over ons heen krijgen zal het toch niet veel warmer dan 20 graden worden, alhoewel ook dat iets aan de warme kant voor deze tijd van het jaar is.

Marvin - 25-05-’14 11:54
erica

Nou, gister wat wolkjes, had al hoopvol het regenpak meegenomen. Niks! Een paar wolkjes en de zon priemde er alweer doorheen. Zonneklep en zonnebril dus, niks regen hier. En vandaag ook niks. Ben en blijf binnen vandaag. En morgen dan hopelijk de regen…
En klagende mensen krijgen een snauw!

erica - 25-05-’14 13:48
Jelle

Morgen een grote hoeveelheid regen hoor ik overal. Verwachtingen zien er ook goed uit, dus ik denk dat dat wel uit komt.

Jelle - 25-05-’14 19:24
mieke

Ik hoop het Jelle, maar durf na al die ontgoochelingen al bijna niet meer te hopen.

mieke - 25-05-’14 19:40
Karina

Voor woensdag staat een graad of 16. En regen erbij ook. Ik durf het ook amper te hopen, maar … het zou wel erg fijn zijn. Een fris regentje… Ik ga een regendans doen.

Karina - 25-05-’14 20:16
Marvin

Ik zie op weerkaarten van een weermodel soms zelfs minimumtemperaturen van 5 graden of lager verschijnen, dat zou echt cool zijn als dat uitkomt.

Marvin - 25-05-’14 20:18
Fratsje

Inderdaad Karina. Je hebt helemaal gelijk. Waar was de noodoosten/oostenwind in de winter. Maar nee. Toen moest inderdaad een vieze, niet weg te rammen zuidelijke opwarmstroom het klimaat terroriseren. Daar zakt je broek toch vanaf! Het waren horrorwinters, maar dan voor ons! Vooral de laatste was gruwelijk.

Wat er op het KNMI staat, klinkt als redelijke muziek in mijn oren, al heb ik liever toch echt jassenweer. Het blijft allemaal toch wat te warm voor mij en ook ben ik bang dat ik weer met een dooie mus blij word gemaakt Ik geloof er niet echt meer in. (
Toch hoop ik dat de beloofde regen en de afkoeling wel snel komt. Ik word onderhand stapelgek van dat benauwde zomerweer.

Ik ga binnenkort ook maar een grotere ventilator erbij bestellen), want ik ben bang dat mijn kleine ventilator straks nog overbelast raakt.

Fratsje - 26-05-’14 01:01
Fratsje

Ik ben zo gaar als wat. Bleh

Fratsje - 26-05-’14 01:03
mieke

Vorige week vrijdag stond op de site van het kmi voor vandaag zo een 19 graden, en grijze wolken, wat zie ik deze morgen, temperaturen tot 24 graden in de kempen’waar ik zit dus’ , ik denk dat ik alleen maar dooie mussen krijg vandaag ipv regen. Diep teleurgesteld, alweer, zucht

mieke - 26-05-’14 04:46
Jozef 1965

Hier is het bewolkt, maar met lauwe lucht en geen wind.

Jozef 1965 - 26-05-’14 08:52
Marvin

Hier in het noordoosten schijnt de zon. Regen zouden we hier vooral morgen krijgen.

En die KNMI heeft zijn verwachting ook zomaar plotseling even bijgesteld, zag je dit gisteren ook bij hun verwachting staan, ik dacht het niet:
“Vanochtend zijn er wolkenvelden, maar schijnt ook af en toe de zon. “

Marvin - 26-05-’14 10:04
BD

Nou het moet rond 1400 uur WWWWWEEELLLLLL eindelijk gaan regenen… vraag is – gebeurd het ook echt = hier is die rotzon alweer aan de hemel en we zijn gewoon weer helemaal lekker hitsig hitsig hitsig. de eerste vrouw al wweer in minirokje, die hits de boel nog wel even op hitsig hitsig te warm lente weer, krijg jeuk over mn hele lijf door de allergie maar jeetje mina wat zijn we toch blij met het nederlandse klimaat tegenwoordig, laat die winters maar weg hoor, volgens mij denkt 95% nederland er zo over. vanavond naar vriendin die depri wordt van een dagje regen, dus of zij is chago (=regen) of ik (=were the fuck is the 99% regen today??) LACHEN HOOR …………..

BD - 26-05-’14 12:13
Marvin

Inderdaad, daarom doe mij maar sneeuw en -7 graden overdag.

Marvin - 26-05-’14 12:18
BD

je wordt op den duur gewoon bijna opgesloten als jet het over die rotzon hebt en dat het inderdaad Marvin niet normaal is dat er nooit winter is geweest alleen maar die kut zon dagen. ach laat het milieu maar naar de klote gaan, als wij maar zonnetje hebben. we zouden eens voor de gein het klimaat van afrika over ons heen moeten krijgen, droogte droogte en hongersnood dan kunnen we én meteen meeleven met de rest van de wereld én we zouden ook wel wat meer snakken naar die heerlijke winters en die heerlijke wintersferen dan alleen maar die opgevrolijkte zonnige rotkoppen mentaliteit in nederland tegenwoordig. Het is in Nl alleen maar NOG MEER NOG MEER NOG MEER NOG MEER, nog meer zon, nog meer warmte, nog meer luxe, nog meer genot, nog meer verwennerij, nog meer.. nog meer nog meer. ik vind de mensen in nl steeds narcistischer en egoistrischer worden het wordt een TOKKIE cultuur. nu zijn wij op deze site ook enorm op onszelf gericht natuurlijk maar wij hebben nog een klein beetje verstand wij hebben nog een beetje door dit jaar NIET NORMAAL IS ……………………………………………………………..

BD - 26-05-’14 12:20
Marvin

Het is niet meer te ontkennen, dit jaar is echt ziekelijk warm jaar en er is grote kans dat dit jaar zelfs als warmste ooit gemeten zal worden, de opwarming van de Aarde maakt ook het zeewater alleen maar warmer waardoor als we in de zomer überhaupt al die koude noordwestenwind van zee krijgen, deze windrichting ook steeds warmer wordt en natuurlijk ook door het smelten van poolijs.

Het is geen onzin wat die The Iceman Wim Hof zei: Kou maakt de mens gezond, sterk en wakker, de warmte maakt de mens juist alleen maar lui, zwak en ziek, dat zien we ook in onze zomerobsessieve samenleving.

Marvin - 26-05-’14 12:30
Marvin

http://www.nu.nl/binnenland/3785860/meer..

KNMI denkt aan warmer wordende klimaat hier in dit land, laten we hopen dat de warme golfstroom stil komt te vallen.

En het weermodel ECMWF zit er op dit moment gunstig uit.
http://www.knmi.nl/exp/pluim
Temperaturen gaan steeds meer richting beneden normaal en dus richting koud.

Marvin - 26-05-’14 14:47
erica

Jemig! Vandaag code geel…zwaar weer hadden we overdag moeten krijgen. WAAAAAR dan?
In de avond klaart het weer op…huh…het is ene grote opklaring vandaag. wat moet er verder nog opklaren dan?
Een paar wolkjes en verder alleen maar zon gezien.
Waar zitten die bofferds?

erica - 26-05-’14 14:53
mieke

Ja inderdaad waar? Hier in Belgie hadden ze ook stevige wind , regen onweer alles erop en eraan voorspelt, iets om naar uit te kijken, maar wat denk je? NIKS VAN GEZIEN !

mieke - 26-05-’14 15:50
Karina

Hè hè, eindelijk regent het eens een keer hier bij Utrecht!En nu lekker doorplensen graag.

Karina - 26-05-’14 15:52
Karina

PS, de harde wind is nog nergens te bekennen. Het is windstil.

Karina - 26-05-’14 15:53
Bert

ON-VOOR-STEL-BAAR !!! Hier in het zuiden waar het bijna altijd het heetst is en de meeste zon schijnt zijn 10 druppels gevallen en als je op buienradar kijkt zie je regen gewoon afbuigen naar het midden van het land alsof er met een magneet aan wordt getrokken. En ze hadden het nog wel afgegeven dat het hier in het zuiden zou gaan plensen.
Ik heb liever dat ze zon voorspellen en dan niet gaat schijnen dan dat ze regen voorspellen en die er niet komt.

Bert - 26-05-’14 15:56
Bert

En dan nog iets: WEERALARM ??? WAARVOOR??
omdat het misschien , maar dan ook misschien een beetje zou kunnen gaan regenen en misschien een flitsje en wat gerommel ?
Je zult maar iets gepland hebben vandaag en het afzeggen omdat ze noodtoestanden afgeven die er niet komen……eikels

Bert - 26-05-’14 16:08
mieke

Ja echte eikels, je zou bijna denken dat de wereld zal vergaan met hun gelul over het noodweer dat er aankomt. Maar misschien vinden ze 10 druppels al noodweer, bende idioten dat het zijn. Zo kwaad omdat ik me zo op deze dag verheugde en enkel 10 druppels (met moeite) heb gezien.

mieke - 26-05-’14 17:44
Fratsje

Het regent eindelijk eens lekker door. Heerlijk en dat vinden mijn rozen op mijn balkonnetje ook. Maar inderdaad… hoezo code geel of weeralarm Ze zijn hier echt een beetje doorgeschoten. 1 sneeuwvlok= weeralarm, 1 zuchtje wind met een vage en verre bliksemflits en het is code oranje. :P
Onbegrijpelijk Haribo.

Fratsje - 26-05-’14 17:54
Bert

Aaaargh, en nu wordt het hier helemaal te gek ; de zon begint hier volop te schijnen….
was gister helemaal verheugd op deze dag want het zou zo flink gaan regenen, maar helaas weer errug flink diep teleurgesteld.

Bert - 26-05-’14 18:19
Bert

En het is hier al zo droog in brabant. Overal is hier het gras al geel. Het is gewoon ook nodig voor de natuur……

Bert - 26-05-’14 18:33
Marvin

Geen regen hier, wel hele harde windvlagen die sterk afkoelend werken.

Marvin - 26-05-’14 21:05
Fratsje

Zucht, ik hoop dat ‘weeronline’ mij niet heeft geblokkeerd op fb. :( Ik heb wat tegengas gegeven, omdat iemand die een koele zomer wenste daar een hoop negatief commentaar op kreeg (een meermaals ‘hij spoorde niet’) . Ik heb daarop gezegd:
Ja, want als je het verplichte fuifnummer, een kleffe zonnige tropische zomer, niet geweldig vindt, dan spoor je gelijk niet in de ogen van de grote kudde. En dat er ook mensen die een braadzomer helemaal niet fijn vinden, er beroerd van worden en liever een milde wisselvallige zomer hebben.
Was dat zo bot? Was ‘de grote kudde’ dan zo beledigend? :\
Ik ben zeker dan wel erg sikkeneurig geworden van de afgelopen dagen. Zucht.

Fratsje - 27-05-’14 01:12
Karina

Frats ik vind je commentaar over “de grote kudde” helemaal niet beledigend en zeker niet als de kudde vindt dat iemand die niet van hitte houdt “niet spoort”. Als ze je daarvoor blokkeren, zijn het wel sukkeltjes.
Eindelijk frisse lucht vandaag, geen zon, grijzig buiten… heeeeeeeeeeeerlijk! Ik geniet er van, ik hoop jullie ook. :)

Karina - 27-05-’14 10:27
Marvin

Fratsje, ik heb dat ook meegemaakt toen ik op http://www.nujij.nl forum zat, ik heb een permanente ban gekregen wegens gewoon om normale opmerking en nu bestaat mijn account niet meer. Nederland is een cultuur geworden waarbij je verplicht politiek correct moet zijn en in die politieke correctheid is geen plaats voor vrijheid van meningsuiting, daarmee heerst er, ondanks schijndemocratie, toch een bepaalde vorm van dictatuur in dit land want wie een beetje anders en verder denkt, wie niet zo politiek correct is, wordt geband of geblokkeerd.
Ik vind jou opmerking heel normaal namelijk, het is dan ook onvoorstelbaar dat je bent geblokkeerd.

Marvin - 27-05-’14 10:44
Marvin

Ja, die koningshuis, ook die mensen zijn net als wij van vlees en bloed, denken ze meer te zijn dan de gewone burger dan komen ze zwaar bedrogen uit.

Verder scheen hier zo straks zelfs die lelijke zon, het zou een regendag moeten zijn vandaag, ik merk er niets van en op buienradar te zien komt er ook niks. Wel is er nu op dit moment veel bewolking aanwezig waardoor er nu geen zonnewarmte bij kan komen, hopelijk blijft dat ook zo.

Marvin - 27-05-’14 11:25
erica

Nou zeg, Gister: noodweer trekt over het land. Dat was dus gewoon een buitje, en niks plenzen. Ik hoopte dat het door zou gaan, maar nee hoor, het boog weer af richting Noordzee.
Vandaag is het tussen de middag eindelijk gaan regenen.
En vanmorgen zag ik rook uit een schoorsteen! Het is hier binnen nog 20 graden en ik loop in een hempie rond. XZe zijn ziek gewoon!

erica - 27-05-’14 12:13
Karina

Ha ha Erica, rook uit een schoorsteen? Dat is wel heel erg. Ik heb de ventilator nog aan.
We hebben hier wel een paar goeie plensbuien gehad, maar niks om je druk over te maken. “Code O” (van Onzin) dus.

Karina - 27-05-’14 13:21
Marvin

Godver, veel zon hier. Het is hier met raam wijd open ook erg moeilijk mijn kamer onder de 23 graden te houden. 24 graden, soms ietsje lager is voor mij zo beetje de absolute grens om ventilator aan te zetten bij slapen gaan en zo warm is het nu in mijn kamer :-/

Marvin - 27-05-’14 13:50
mieke

Hemels vocht, regen al meer dan 2 uur regen, heerlijk in gefietst gewandeld en vooral genoten.

mieke - 27-05-’14 14:31
Fratsje

Dank je voor jullie steun. Het viel gelukkig allemaal wel mee. Het zal wel komen doordat ik nogal opgenaaid was door het continue te warme weer voor Nederland en die afbrandcommentaren op weeronline schoten mij toen behoorlijk in het verkeerde keelgat. Karina, het zou inderdaad van de gekke zijn als je niet eens op een normale manier tegengas mag geven tegen die zomertaliban. En ja Marvin. Ik erger mij ook soms vreselijk aan de politieke correctheid die hier in Nederland als een zwaard van Damocles boven je hoofd hangt. Ikzelf ben namelijk erg van de ‘feitelijke correctheid’.

En nu effe wat anders. HÉÉÉERLIJK DIE REGEN HIER! Ik laat mijn woning hele dag al lekker doortochten. Al die muffe warmte eruit.
Wat een verademing! :D

Fratsje - 27-05-’14 16:20
Marvin

Hier nu ook regen en volgens de prognose morgen niet warmer dan 13 a 14 graden(overdag) in het noordoosten, kan mijn kamer mooi nog verder afkoelen :-)

Marvin - 27-05-’14 16:20
Marvin

Ahahaha dezelfde tijdstip Fratsje lol :-)

Marvin - 27-05-’14 16:22
Jacques

Zo, ik heb ook maar eens een reactie op de fb van weeronline gezet, die de mening van de mensen hier aardig weergeeft, ben benieuwd wat daar dan voor reactie op komt. Misschien wel een leuk tijdverdrijf voor de zomer, weeronline overladen met onze meningen over het weer, om eens een frisse tegenwind te geven aan al die zonaanbidders aldaar.

Jacques - 27-05-’14 16:32
Jelle

Wat een prachtige dag vandaag!! Heel de dag grijs en nat. Hier in het westen was het nog wel aardig warm uiteindelijk maar de regen is verfrissend.

Heeft iedereen nu profijt gehad van de buien of zijn er ook mensen die nog steeds hebben moeten lijden onder de zon?

Jelle - 27-05-’14 20:26
Don

Is het al September? Nee? dan ga ik terug mijn bed in… Ik heb echt geen zin in de zomer.

Don - 28-05-’14 00:17
Dennis

Nou heeft hier de hele dag geregend, heerlijk zeg, jammer dat de temperatuur niet echt terug loopt.

Heb nu alle ramen open staan voor zoveel mogelijk koelte.

De zomer blijft een drama voor ons, was het maar oktober.

Maar de grootste hitte komt nog, zie het echt niet zitten.

Maar goed iedere dag dat ze zon er niet is, is er een toch.

Dennis - 28-05-’14 01:40
Karina

Nee Don, het is nog geen September, jammer genoeg. Het wordt wel een soort September vandaag. Als het goed is wordt het 15C vandaag, dus dat is wel lekker.
Ik ga niet denken aan hitte die nog komt, dan ga ik het niet nog 3 maanden volhouden. Ik bekijk het per week en als het te erg is, per dag.
Het is nu zo donker, ik heb de kerstverlichting aan, gezelli. :)

Karina - 28-05-’14 08:45
Nathalie

September zegt ook niks.In september is het ook vaak of het veel te snel te warm.Ik denk ook nog maar niet aan de hitte wat komen gaat.Het is al erg genoeg dat er nog 3 van die vreselijke maanden te wachten staat.Om over dat WK voetbal maar te zwijgen.

Nathalie - 28-05-’14 08:57
Marvin

Hier regenachtige dag met temperatuur van maar 9 graden. Wat heb ik nu verdomd veel rust, ik voel het zelfs ook aan energieën om mij heen, geen je-moet-verplicht-vrolijk-zijn-druk meer en dan word ik vanzelf veel vrolijker :-)

Marvin - 28-05-’14 11:56
erica

Het is in ieder geval bewolkt vandaag, maar de voorspelde plensbuien blijven natuurlijk weer achterwege. M’n bezoek heeft een wandeling voor vanmiddag door de Hortus afgebeld….vanwege het noodweer. Nou, dan niet. Ben lekker zelf geweest, prachtig.
Over een paar weken de langste dag! Schrale troost, maar ja. Alle strohalmpjes tellen mee.

erica - 28-05-’14 14:11
Karina

In de zomer is elke dag een lange dag.
Het was vandaag lekker koel, maar had nog wel iets koeler gemogen van mij.
Hier ook weinig regen gezien, maar ja, je kan niet alles hebben. Van mij mag het zo blijven.

Karina - 28-05-’14 18:23
Loes

Hier de hele dag lekker gemiezerd. Gisteren ook de hele dag regen. En wat is het heerlijk grijs buiten :-). Ik zit alweer met mijn kaarsjes aan. Hopen dat het zo een poosje blijft.

Loes - 28-05-’14 19:03
Fratsje

Wat een prettige dag was dit. Kon het maar de hele zomer zo doorgaan en ergens in augustus meteen door naar de herfst. Heerlijk onder Fratsje’s paraplu een lange slenterwandeling door de stad gemaakt en meteen ook boodschappen gedaan. Ik heb genoten.
Mijn balkondeuren hebben de hele dag tot midden op de avond tegen elkaar opengestaan. Top! :D

Fratsje - 28-05-’14 22:57
Fratsje

Het heeft hier echt de hele dag doorgeregend. :)

Fratsje - 28-05-’14 22:58
Jozef 1965

De afgelopen nacht was hier iets koeler dan de voorbije nachten, maar nu de dag begint met veel zon :-( . Later op de dag meer wolken beloofd en kans op wat regen. .

Jozef 1965 - 29-05-’14 08:11
Marvin

De nachten zijn alleen wel veel te kort te noemen, het is hier in het noordoosten als het hier 03:30 s’ nachts is zo goed als zo licht alsof het om 13:00 s’ middags is

Marvin - 29-05-’14 10:43
Marvin

Lente op een na warmste in ruim 300 jaar/ drie eeuwen
http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/we..

Marvin - 29-05-’14 12:05
Marvin

Aanvulling op vorige reactie: ook afgelopen winter was op een na warmste in drie eeuwen!

Dus dan weet je hoe bijzonder warm jaar 2014 tot nu toe, voorbij het recordniveau.

Marvin - 29-05-’14 12:11
Karina

Marvin, dan gaan we nu voor de koudste zomer in 3 eeuwen! :)

Karina - 29-05-’14 16:19
erica

Ja, lekker een koele zomer! vandaag 2 keer in de miezer gereden, heerlijk! Zie ik mensen voorbij komen met een sjaal om!
Zaterdag wordt weer een k** dag. En dinsdag weer veel te warm. Als de temperaturen maar niet hoger worden dan dat…

erica - 29-05-’14 16:44
Marvin

Karina, dat hopen we

Marvin - 29-05-’14 18:57
Fratsje

Als het de hele zomer tussen de 15°C en 20°C (en echt niet warmer!) blijft en er regelmatig een regenbui voorbij komt, kan ik er wel mee leven dat het zo nu en dan zonnig is. Ikzelf ben dus vooral een grote hittehater!

Mijn favoriete weertype is min 4°C met een sluierzonnetje en een vers poedersneeuwlandschap. :)

Fratsje - 30-05-’14 14:02
Marvin

Ik ben het eens met Fratsje, zo kom ik de zomer ook makkelijk door, veel liever dat dan echt van die hele warme hoogzomerse of zelfs tropische dagen.

Marvin - 30-05-’14 16:33
Karina

Ik las net dat slapen in een niet goed verduisterde kamer niet goed is voor je gezondheid, en dan met name voor borstkanker en obesitas.
Ik dacht: op een dag komen ze erachter dat wij wintermensen helemaal zo gek niet zijn. :)

Karina - 30-05-’14 21:27
Marvin

Heel erg veel zon hier, maar gelukkig noordwestenwind uit zee dus goede schaduwtemperaturen, mijn kamer wordt dus niet te warm.

Marvin - 31-05-’14 13:43
Karina

Sophie je zit bij het verkeerde stukje. We zijn hier!!

Karina - 31-05-’14 14:33
Fratsje

Niet alleen heb ik een grote geestelijke kater te verwerken, ook baal ik momenteel erg van de zon, die wéér de hele dag volop aanwezig is en maar niet weg wil gaan!. Man wat heb ik een behoefte aan een fikse (onweers)plensbui!! Dan had ik mij helemaal drijfnat laten regenen tot mijn kleding helemaal doorweekt was. Als ik mij ongelukkig voel, is het heerlijk om door een hoosbui te slenteren. Maar dat lijkt wel steeds zeldzamer te worden in de zomers van tegenwoordig. :°-(
Ik erger mij soms kapot aan zeikerds die, als het een keer 1 à 2 dagjes regent in de zomer, meteen weer lopen te piepen dat het zoooo verschrikkelijk is. Het is verdomme aan de lopende band zonnig en te warm weer en komen zeker in dit jaar niets tekort. BAH!

Fratsje - 31-05-’14 17:16
Marvin

Hier geheel bewolkt. Morgenvroeg schijnt de zon volop lees ik weer, BAH want daardoor wordt het s’ nachts nog vroeger licht. Om 03:30 uur s’ nachts net alsof het 13:00 s’ middags is.

Marvin - 01-06-’14 13:20
Marije

Lieve medeherfst- en winterliefhebbers, er moet me even iets van het hart. Ik wordt de laatste tijd soms verdrietig als ik sommige berichten lees. Dat wij het niet fijn hebben, wil niet zeggen dat een ander dat ook niet mag. Ik heb het al eerder gezegd: begrip werkt twee kanten op. Wij willen wel begrip ontvangen maar andersom hoeft dat niet? Men moet zich alleen aan ons aanpassen? Nee mensen, laten we ons op onszelf richten en hoe de tijd door te komen. Geef het goede voorbeeld!

Marije - 02-06-’14 08:35
NN

@Marije: ik vind dat deze blog (de laatste maanden) steeds meer radicaliseert, om maar een modieus woord te gebruiken; hij begint zijn doel voorbij te schieten. Maar welbeschouwd is de welbekende ‘zomertaliban’ nog altijd extremer.

NN - 02-06-’14 10:14
Karina

Marije, dat ben ik met je eens, als ik voor mezelf spreek… Ik vind het prima dat iemand geniet van 30C, maar als ik voor gek word versleten als ik van -5C en sneeuw hou, dan vind ik dat vervelend. Ik denk dat de meesten van ons hier die ervaring hebben en daarom hier even stoom komen afblazen. Dat en de verplichte gezelligheid die met je met zonning weer door de strot wordt geduwd.
Daarbij zie je ook dat er vele HSPers zijn onder de winterliefhebbers, dat werkt ook mee. HSPers zijn al helemaal geen kudde dieren.
Wij verplichten ook niemand gezellig te zijn als het vriest. Dat vind ik het goede voorbeeld geven.
De meesten van ons lijden in stilte, daarom is deze site zo fijn.

Karina - 02-06-’14 10:14
Prozac

En nu ga ik even ingrijpen! Dit is mijn website en mijn webblog! En we zijn tot nu respectvol naar elkaar geweest… Dit gaat zo door…

Ik heb hierboven een aantal berichten verwijderd omdat ik ze niet meer gepast vond en een inhoudelijk discussie over het weer vind ik in orde… maar vanaf nu ga ik ook direct mensen bannen!

PS. voor alle duidelijkheid, ik run hier geen democratie, maar een vriendelijke en begripvolle uitlaatklep voor mensen die, net zoals ik, vinden dat het enthousiasme doorslaat… niet om te roepen dat de ‘anderen’ gek zijn.

Prozac - 02-06-’14 12:01
Fratsje

Ik sluit mij aan bij Karina als ze zegt dat wij inderdaad voor gek versleten worden als wij van -5 houden, en we NIET mogen zeggen dat we tropische temperaturen helemaal niet prettig vinden.
Van mij mogen ze zeker genieten hoor. Ieder zijn/haar ding. Maar ik wil niet steeds voor gek versleten worden of de les gelezen krijgen als ik af en toe kenbaar maak dat ik mij met 25 graden niet lekker voel, niet wil zonnebaden, bruin wil zijn (wat toch niet lukt) en mij dit totaal niet interesseert. Want dan heb ik vaak aan moeten horen dat ik een azijndrinker, zeur, niet wijs was etc en dat ik maar fijn moest verhuizen naar Lapland of dergelijke (wat ik zeker gedaan zou hebben als ik rijk was geweest). Of dat ik ook eens kon leren dat de zomer wél fijn is. Ook een keer gehoord.

Sorry. Dan maar af en toe in de ‘tokkiemodus’.

Fratsje - 02-06-’14 12:05
Fratsje

PS
Frats wacht nog steeds met smart op zo’n overheerlijke hoosbui.

Fratsje - 02-06-’14 12:21
Marvin

Hier veel zon en zelfs donkere wolken zijn geen partij tegen de te sterke zon, de zon schijnt dwars doorheen. In mijn kamer op dit moment gelukkig nog geen eens 22 graden, dat wil ik graag zo houden of nog kouder want we gaan weer een hele warme periode tegemoet, ik zal even doornemen wat de weermodellen tot nu al enkele dagen blijven aangeven. De ECMWF weermodel die het KNMI gebruikt om weersverwachting op te stellen, geeft kans op tropische temperaturen(30-33 graden) voor aankomende weekend. Het GFS weermodel waar weermannen gebruik van maken is ook met ECMWF weermodel mee eens met 30-31 graden, de kans is omdat beide weermodellen met elkaar over eens zijn dus zeer groot dat dit uit gaat komen.

Sterkte mensen, om de hitte beter door te staan kan het ook uitmaken om na te gaan hoe goed je ventilator is. Ik heb een nieuwe ventilator en die werkt echt veel beter dan de vorige die ik had.

Marvin - 02-06-’14 14:08
Marvin

Hier het noordoosten eindelijk steeds meer bewolking die de zon blokkeert.

Marvin - 02-06-’14 14:18
mieke

Oh oh, het ziet er niet goed uit vanaf vrijdag, zit met een bang hartje .

mieke - 02-06-’14 15:19
Don

Nou Nathalie, beter September een dag van 30gr dan in juli. In September word het al aanzienlijk sneller donker dus hebben we meer tijd om af te koelen!

Don - 02-06-’14 23:36
sophie

Dank je wel Jozef, voor de verwijzing hierheen. Pfff ik snap er niks van hoor, nou zit iedereen ineens weer hier…? Nou ja maakt ook niet uit. Maar goed, ik had dus een rapport van het KNMI gelezen in de NRC waar ik helemaal beroerd van was. Het is ook op het nieuws geweest. Het kwam erop neer dat we hier in de toekomst geen winters meer krijgen en zeker geen vorst. En dat we nooit meer een elfstedentocht krijgen. Nou kan dat laatste me niet echt schelen, het gaat mij om het vriesweer. Nooit meer kou, nooit meer vorst, zou dat waar zijn?? Hier flip ik van!! :( Wie heeft hier nog meer over gelezen/gehoord?

sophie - 03-06-’14 12:05
Loes

Sophie ik heb er ook over gehoord. Het zal meer gaan regenen, onweren en meer gaan waaien in de zomer. Het gekke vind ik dat het in Amerika afgelopen winter extreem koud was en op nog meer plekken was het veel kouder. Toevallig was het hier afgelopen winter dus niet winterskoud maar we hebben toch wel meer dat soort winters gehad? We hebben ook een aantal winters terug veel sneeuw gehad en het bleef ook lang liggen. De wetenschappers rollen over elkaar heen van wat er nou echt staat te gebeuren. http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artike.. Toevallig las ik dit stukje. Volgens mij weten ze het zelf ook niet precies. Laten we ons aub niet gek maken door al dat gepraat over dat we geen winters meer krijgen.

Loes - 03-06-’14 17:40
mieke

Vandaag een heerlijk miezerige regendag, grijze lucht , ik probeer vandaag zoveel mogelijk buiten te vertoeven en van dit heerlijke weer te genieten, dra beging de hitte hel.

mieke - 04-06-’14 12:44
Karina

Mieke, gelukkig wordt de temperatuur nog steeds naar beneden bijgesteld. Misschien niet genoeg voor ons, maar toch… ik zie nergens meer de 30 staan.

Karina - 04-06-’14 13:39
sophie

Je hebt helemaal gelijk Loes. Ik zal proberen me niet gek te laten maken. Maar ik ben zo bang voor dat scenario… :( Als ik zoiets lees raak ik in paniek en dat is nooit goed. Vandaag is het in ieder geval lekker. Maar ik verlang zo naar een echte winter vooral omdat we die dit jaar niet gehad hebben… Maar ik zal eerst deze zomer nog door moeten komen :( Zucht…

sophie - 05-06-’14 12:43
sophie

Bedankt voor de link Loes! :)

sophie - 05-06-’14 12:46
Loes

alsjeblieft hoor Sophie ;-) Ik verlang ook weer naar zo’n heerlijke ouderwetse winter. Als het maar alvast weer september is en de dagen worden korter. Op 20 juni is de langste dag dan gaat de zon onder om 22.04 uur. Dat blijft zo 10 dagen staan (pff) en dan 30 juni gaan we weer terug. Heb ik ergens gelezen. Even moed houden dan maar…. Vandaag leek het soms net herfst heeeeerlijk. Harde wind. Ik had wat ramen hier open staan en ik hoorde em helemaal fluiten hier in de schoorsteen. Rond half 2 heeft het hier heel hard geregend. Ik was helemaal in mijn element.

Loes - 05-06-’14 20:03
Fratsje

Warme (boven de 23°C) zonnige zomers vreten bij mij energie en strenge winters GEVEN mij energie.

Ik hoop ook dat we aankomende winter wél een lange strenge winter krijgen, want ik heb afgelopen “winter” mij totaal niet kunnen opladen. :(

Fratsje - 05-06-’14 22:10
Fratsje

Ik bedoel: boven de 22°C vreet het energie. 23°C is al te warm.

Fratsje - 05-06-’14 22:28
sophie

Dat heb ik ook Fratsje, dat strenge winters mij energie GEVEN.Ja Loes, nog even geduld…

sophie - 06-06-’14 10:09


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.