« Winter? | Home | Zomertijd... »

Foutmelding

Maandag 24 Maart 2014 at 11:20 pm.

Op een of andere manier kan je momenteel even niet reageren op berichten... ik ga uitzoeken wat er aan de hand is! Prozac

343 reacties

Prozac

test

Prozac - 24-03-’14 23:20
Jozef 1965

Het weer is eigenlijk sinds vorige week vrijdag om te genieten, als de perioden met zon niet te lang worden . .

Jozef 1965 - 25-03-’14 06:11
Karina

@Prozac: Komt vast door het veel te warme weer, zelfs de site kreeg een voorjaars depressie!
Gelukkig is het tenminste in de nacht nog lekker koud, daar doen we het dan maar mee.

Karina - 25-03-’14 18:20
Fratsje

Vandaag geniet ik nog even extra van het koude weer, want vanaf vrijdag is het weer uit met de pret.

Fratsje - 26-03-’14 12:40
Henk

Tjee, het aantal zonuren dat we hier in brabant in maart hebben gehad is net zoveel als in juli in Miami. En weer begint dat gezeik de hele dag alweer van die kl**tz*kken op de radio over komend weekend, want ja dan gaat het weer (ja weer) 20 graden worden.
Helaas blijft die warmte maar terug komen. Als dit zo doorgaat dan wordt het hier in de zomer 3 maanden 40 graden achter elkaar.
En dan nog die verschrikkelijke klok die het weekend weer verzet wordt zodat het weer ‘‘lekker’‘ lang licht is. Welke malloot die dat ooit verzonnen heeft en het voor elkaar heeft weten te krijgen dat we met zijn alle weer met die klokken lopen te pielen 2x per jaar is helemaal een ergernis.

Henk - 26-03-’14 14:12
NN

Als regen- (en koude-)liefhebber vond ik deze pagina http://www.knmi.nl/klimatologie/geografi.. heel droevig interessant.
Daarin wordt bevestigd wat ik al dacht, dat de laatste 10 jaar elk jaar er een structureel neerslagtekort is; en zelfs zo extreem dat de grafieken vaak niet ver onder die van het genoemde “Recordjaar 1976” of “5% droogste jaren” lopen.
Geen wonder dat mijn paraplu nu al probleemloos ruim 12 jaar meegaat.

NN (URL) - 26-03-’14 14:59
Karina

De stelling in de Telegraaf is goed vandaag: “Euforie over zomerweer overdreven”. Ik heb hem al ingevuld, kunnen ze tenminste lezen dat niet iedereen van stankoverlast, herrie, bbq en andere ongemakken houdt. Het wordt helemaal bah dit weekend, te warm, zonning en de klok ook nog een uur vooruit. :(

Karina - 28-03-’14 11:04
Bert

Nou ik denk dat alle mensen die hier op de site komen de stelling allemaal exact hetzelfde invullen…..

Bert - 28-03-’14 11:09
Jozef 1965

Voor aanstaande zondag voor Zuid-Limburg nu al 21’ C voorspeld, en ik vrees dat het 23’ C wordt.

Jozef 1965 - 28-03-’14 12:19
Jozef 1965

Deze namiddag was het hier vies warm, en de weersvoorspellingen voor de komende 5 dagen zijn om depressief te worden.

Jozef 1965 - 28-03-’14 18:27
Loes

Tja de barbecue’s zullen dit weekend ook wel weer massaal overuren draaien! Gatver. En dan is het ook nog een uur langer licht. Hieperdepiep hoera. En volgens mij blijft het voorlopig nog wel rond de 20 graden toch? Wat belooft dit voor een zomer te worden…. Zelfs de wind draait nu naar het oosten. De hele winter heeft ie daar nog niet gezeten (wat zorgt voor heerlijke kou). Denk dat het tijd wordt voor de regendans :-)

Loes - 28-03-’14 19:35
Nirmala

Nou mensen, het wordt weer zwaar afzien komende tijd. Lijkt geen einde te komen aan die zonovergoten warme dagen. En dan begint die ellendige zomertijd weer, pffff…echt uitzichtloos

Nirmala - 28-03-’14 20:14
Fratsje

Hier zijn de gordijnen alweer haast de hele dag dicht, zeker nu die hoge boom in het park voor mijn huis er niet meer staat. :(
Krijgen we na die waardeloze warme wintermoesson ook nog een vieze zweterige “lente”? Getver! Die rotzon begint mij ook behoorlijk de keel uit te hangen. Ik vind de zon alleen maar prettig als ‘laaghangende winterzon’ bij minus 4 graden.

Fratsje - 29-03-’14 01:54
Carine

Mijn man gaat al op weg naar de supermarkt en ik kan hem de bbq voor morgen niet uit het hoofd praten! Hij zegt: ‘zet maar op zomerdepressie dat ik een heel stille bbq-er ben’. Gisterennamiddag moest ik noodgedwongen naar de stad en het was een hel. Schoolkids die om half 3 (!) al gillend en buiten zinnen herrie maakten, volle terrassen, topjes & teenslippers (ààààrrggh!) Mijn nieuwe Bette-Davis dvd’s liggen al ongeopend klaar voor het komende seizoen.

Carine - 29-03-’14 08:23
Karina

Carine, zeg maar tegen je man ook stille bbqers niets kunnen doen aan de stank van gecremeerd dierenlijk!! :)
Sterkte iedereen met dit blaaah weekend!

Karina - 29-03-’14 09:54
Carine

Ach Karina, hij is al enigszins overstuur terug van de supermarkt omdat het er een overrompeling was aan de bbq-afdeling. Net goed :-)

Carine - 29-03-’14 10:11
Karina

Carine, haha gerechtigheid!!! Bij mij hier vanmorgen iets anders wat ook bij dit weer hoort: buren die met een kettingzaag aan de gang gaan! En dan zijn er nog een paar autowassers en jeugd met herrie brommers.. wat een feest hé, dit “mooie” weer.

Karina - 29-03-’14 11:00
mieke

Oh wat is iedereen weer opgefokt vrolijk , vond ik maar een koel hol diep onder de grond, koud en donker om te ontsnappen tot ergens eind oktober.

mieke - 30-03-’14 06:24
Fratsje

Ik word alleen maar depressief van de weersvooruitzichten. Ik HAAT zomerse temperaturen en alles wat erbij komt kijken.
Wat een k*tlente is dit zeg. BLEH!

Fratsje - 30-03-’14 08:51
Jozef 1965

Wat voor prachtig weer hebben ze vandaag in Narvik/Noorwegen ( opzoeken via accuweather.com ) : wolken, sneeuw en echt winterse temperatuur. .

Jozef 1965 - 30-03-’14 09:23
Carine

Zijn er hier nog mensen die op vrije dagen vroeg opstaan (6u ofzo) om wat in huis te rommelen en van de gelegenheid gebruik maken om te verluchten, in stilte te ontbijten, wat werk te doen? Om in de namiddag te slapen in donkere kamer met oordoppen, terwijl de meute buitenkomt? Geldt enkel voor ochtendmensen zoals ik natuurlijk, maar het lijkt me een ideale dagplanning?

Carine - 30-03-’14 12:11
Mo

Wat n horror dag hier in Amsterdam!bah

Mo - 30-03-’14 14:09
erica

Het is een hel! Vorige zomer 3 hittegolven, geen winter, en januari, februari in de bus van de warmste maanden ooit, en daarna maart ook!
Halverwege de maand maart al de de meeste zon-uren gehad ooit.
En maar kroelen op de strandstoelen en de terrassen en in de bootjes in de grachten. Eindelijk voorjaar, zeggen ze dan!
Wow, dit zijn temperaturen voor mei en juni.
Krijgen we nog iets?
Of is dit d voorbode van hittegolven?
We gaan het regenwater weer terugkrijgen. Dus een lange en koele zomer.
Laat ze maar klagen over de mieren en de wespen!!!

erica - 30-03-’14 16:43
Karina

Jozef, nou, ik ga emigreren naar Narvik!! Heb je gezien wat daar de gemiddelde temperatuur is in de zomer.. 14C in Juli! Dat is perfect. Het is er nu nog -10C met sneeuw. Ik word al vrolijk als ik er aan denk. :) Carine, ik leef in de zomer het liefst als een vleermuis: pas als het donker is kom ik tevoorschijn, haha. Ik sta ook heel vroeg op, of ik ben nog op van de nacht ervoor. Lekker aan het werk en dan naar de zonsopgang kijken met een kop koffie. Als het daarna warm wordt (ik heb ochtendzon), dan verdwijn ik weer naar binnen.
Laten we hopen dat het een lange, koele zomer wordt. Ik hou m`n hart vast eerlijk gezegd, als het nu al 21C is, eind Maart…

Karina - 30-03-’14 19:52
Karina

Hallo Sophie, we zijn hier!!! Zwaai zwaai, haha.
Het enige waar dit weer goed voor is, is om de was buiten te drogen, voor de rest is het niks. Ik zit nu al weer de halve dag met de ventilator aan. :(

Karina - 31-03-’14 11:09
sophie

Hoi! Gelukkig maar! :-) Ben niet zo handig met dit soort dingen, gelukkig had Prozac een link geplaatst hiernaar, waarvoor dank! Ik zit ook het liefste binnen met dit weer, maar heb twee zeer energieke honden dus dan moet je er wel uit.. Heb net een uur met ze gelopen. Gelukkig is het niet zo druk op maandag, dat scheelt. Maar voel me wel heel slecht nu. Ik wou dat ik het begreep, iedereen om me heen vindt dit weer heerlijk en dat maakt het nog erger (en enger ook) Ik doe maar net of ik het ook fijn vind… Ik heb er het ene jaar erger last van dan het andere, maar dit jaar heb ik het wel heel erg te pakken… Misschien omdat we ook al geen winter hebben gehad, ik houd van een strenge winter met veel sneeuw, om bij te tanken en op te laden. Maar als ik dit zeg in mijn omgeving word ik echt voor gek verklaard. Nu ben ik dat misschien ook wel, maar toch.

.

sophie - 31-03-’14 13:47
Karina

@Sophie, dan zijn we hier allemaal gek! Je zult je hier wel thuisvoelen, want we hebben allemaal een hekel aan warm/benauwd weer. En velen van ons hebben ook andere “gevoeligheden” zoals niet kunnen afkoelen en andere ongemakken met warm weer, hoog sensitief zijn… In ieder geval voelen we ons het lekkerst in vrieskou en met veel sneeuw. Zonder echte winter begint de ellende nu nog vroeger dan normaal. Even stoom afblazen (bijna letterlijk in de zomer) is altijd erg prettig, kun je even je frustratie kwijt.

Karina - 31-03-’14 15:21
Loes

Hoi Sophie, nee hoor je bent niet gek! We zitten hier allemaal in hetzelfde schuitje. Dus dat voelt wel prettig. Allemaal soulmates. Bij onbekende doe ik soms ook maar net of ik het wel aardig vindt….. om maar van al het gezeur en de verbaasde blikken af te zijn. Vandaag ook: iedereen loopt te stralen en is helemaal happy maar het is echt verschrikkelijk. 31 maart en het is gewoon hartstikke vies benauwd en dan die zon (vreselijk dat felle licht!) Heb al vlinders en veel hommels gezien. Kwam er maar weer een kleine ijstijd maar dat zullen we wel nooit meemaken helaas.

Loes - 31-03-’14 17:29
sophie

@Karina: dat is zeker prettig. En ook de wetenschap dat je niet de enige bent. Ik heb zelf geen last van lichamelijke ongemakken als niet af kunnen koelen, maar wel een lange geschiedenis van depressie. Het is een tijdje goedgegaan,maar met de overgang naar warm weer wordt het altijd erger ondanks alle medicijnen… Zeker nu het al zo vroeg zulk weer is vrees ik met grote vreze. Maar het is idd fijn om toch nog ergens met dit verhaal terecht te kunnen. Zoals ik al zei, ik probeer het aan niemand te laten merken. Maar ik vraag me toch af of dat wel zo verstandig is… Je voelt je toch wel erg alleen. Gelukkig hebben wij geen barbecue ;-) Ik las hier dat de man van één onzer lotgenoten daar al mee bezig was. Lijkt me echt erg! Sterkte ermee!

sophie - 31-03-’14 17:32
sophie

Hoi Loes, ik heb dat ook zo vaak gedacht: kregen we maar weer een kleine ijstijd. Maar ik denk ook niet dat dat ons gegund wordt… Ik ben altijd blij als het weer september wordt, hoewel dat vorig jaar ook vies tegen viel, toen washet nog hartstikke warm! En nu dus alweer:-( Maar we moeten de moed niet verliezen toch…?Al weet ik nu al niet hoe ik de komende maanden door moet komen…

sophie - 31-03-’14 17:40
Loes

Sophie dat heb ik ook hoor. Als ik bedenk hoe ik het komende half jaar(!) door moet komen zakt de moed me in de schoenen. Maar met zijn allen helpen we elkaar door deze zomer heen hoor. Het zal moeilijk zijn maar we hebben allemaal hetzelfde gevoel en alleen dat al is in ieder geval voor mij een steun. Ik hoop voor jou ook!

Loes - 31-03-’14 18:11
Karina

Ik las net in de Telegraaf: warmste 31 Maart ooit! Gaan ze dat nou elke dag doen of zo? Morgen zeker weer, warmste 1 April ooit (laat dat een slechte 1 April grap zijn). Ik word er doodmoe van. En zostraks had mijn achterlijke buurman zijn vuurkorf al weer aan, zat ik nog in de stank ook. Dit wordt een heeeeeele lange weg naar September, zucht. :(

Karina - 31-03-’14 19:31
sophie

Loes, dat is zeker een steun. Dankjewel voor je troostende woorden! Ik voel me gelijk wat beter…

sophie - 31-03-’14 19:42
Carine

Welkom Sophie! Blijf gewoon jezelf en je zal je lekkerder in je vel gaan voelen. Rare blikken neem ik erbij hoor, en ik snoer de vrolijke bende snel de mond: “Neen, ik ben een wintertype, geniet jij nou maar in stilte OK?” Kan me geen bal schelen wat het gepeupel over me denkt en zegt. Momenteel ben ik een stapel zwart-wit dvd-films aan het stockeren om te bekijken als de hondsdagen eraan komen. Screens beneden, luxaflex dicht, mijn man op het terras en dan is iedereen hier tevreden. Dit huishouden draait om toegevingen langs beide kanten dan. Hij houdt er echt rekening mee.

Carine - 01-04-’14 08:27
Nathalie

Meestal kom ik maart wel goed door.Maar deze maart duidelijk niet.En wat die warmte records betreft.Ik heb de buik ervan vol!

Nathalie - 01-04-’14 09:26
sophie

Dankjewel Carina! Ik kan niet goed tegen die rare blikken, en ik ben nog altijd te veel bezig met wat anderen van mij denken… Dat maakt het moeilijker. Ik zou willen dat ik de kracht had om er lak aan te hebben. Als mijn man o het terras zit voel ik me schuldig omdat ik ongezellig doe en hij zich zorgen maakt. Dus dan ga ik er maar bij zitten. Ik wou dat ik zo sterk was als jij… Maar hij begijpt het echt niet.. Ik denk dat dat schuldgevoel van mij er geen goed aan doet, maar dat krijg ik juist als ik depri ben.

sophie - 01-04-’14 09:46
Nathalie

Sophie,ik herken het ook wel.In mijn omgeving ben ik de enige met voorkeur voor de winter.Om me heen 99% zomermensen.Ik weet soms ook niet hoe ik de dagen door moet komen.En nu we ook helemaal geen winter hebben gehad maken dingen zoals die lange lichte dagen,juibelnde mensen,warmterecords die keer op keer gesneuveld worden het allemaal extra zwaar.

Nathalie - 01-04-’14 10:04
sophie

Heb ik precies hetzelfde Nathalie. Maar ik geloof dat het het weekend wat frisser wordt! Godzijdank!

sophie - 01-04-’14 11:09
mieke

Wat een hitte , nu al ik ben zo ontzettend bang voor deze zomer die gaat komen. En dan dat stom zomeruur waardoor we nog langer licht hebben s avonds, zit echt al in men eerste dip nu :-( Heb al mensen afgeblaft die zeiden , oh heerlijk toch hé die warme, gadver,, hou jullie snavel toch ! Moest even stoom afblazen hier, sterkte iedereen met deze rot dagen x

mieke - 01-04-’14 15:34
sophie

Erg hè… Ik ben ook bang voor de zomer Mieke. Heb net met de honden gelopen, getver, zo warm en druk… En idd de hele tijd: “heerlijk hè, dat weer”. Ik doe dan maar net of ik het ook vind.. :-( Sterkte ermee allemaal!

sophie - 01-04-’14 17:47
Jozef 1965

@Karina: op Faeröer eilanden ( hoofdstad: Torshavn ) zijn de maxima in de zomer ook goed: weinig dagen met 15’ C of warmer, en 20’ C is zeldzaam.

Jozef 1965 - 01-04-’14 18:15
Karina

Jozef, ook een goed idee. De natuur is daar ook prachtig. Als ik de mogelijkheid had zou ik het wel weten. Lekker weg hier, en niet alleen voor het weer trouwens. Sophie, zeg gewoon dat je het niks vindt. Je mag rustig zeggen dat je een wintermens bent hoor. Als je elke keer moet doen alsof je het ook leuk vindt, doe je jezelf te kort. Ik heb dat ook heel lang gedaan, om van het gezeur af te zijn en toen dacht ik: ja daaaag! Ik moet ook hun gezeur de hele herfst en winter aanhoren, dan denken ze ook niet aan mijn gevoelens. En als die zonaanbidders het raar vinden, nou en? Wat kan jou het schelen. Het is JOUW beleving en die mag je gewoon hebben hoor. :)

Karina - 01-04-’14 18:27
sophie

Je hebt helemaal gelijk Karina! Ik ga m’n best doen. Dank je voor het hart onder de riem! :-)

sophie - 01-04-’14 18:34
Karina

Sophie, geen dank en gewoon doen hoor! :)
Ik zag trouwens net op Rtl4 dat het van 20C naar 7C gaat in het weekend. Met kans op nachtvorst en sneeuwbuien!!! YES!! Nu maar hopen dat het niet weer zo`n dooie mus is. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. :)

Karina - 01-04-’14 18:40
Linda

@Karina Laten we hopen dat dat geen 1 april grap is…

Linda - 01-04-’14 18:47
sophie

Volgens mij is het idd een 1 aprilgrap Karina… Maar volgens mij wordt het welfrisser na vrijdag… We hopen er maar het beste van! ;-)

sophie - 01-04-’14 19:06
Karina

Als het een 1 April grap is, hoop ik dat het toch uitkomt, als is het maar om die “grappenmaker” te straffen!

Karina - 01-04-’14 19:44
Loes

haha inderdaad Karina, maar ik hoor dus net dat het zaterdag 17 en zondag 15 graden wordt. Nog steeds te warm voor de tijd van het jaar. Helaas .

Loes - 01-04-’14 20:04
Karina

Ach die ene extra dooie mus kan er ook nog wel bij. We hebben er al zo veel gehad deze “winter”. :(
Maar goed, 15C is nog altijd beter dan 22C en het gaat regenen, dus het wordt in ieder geval ietsje beter.

Karina - 01-04-’14 21:07
sophie

Ik hoorde vandaag ook het woord ‘rokjesdag’ weer vallen. Heb ik toch zo’n hekel aan! Jeetje, ik klink trouwens wel als een heel chagrijnig wijf, ben ik niet hoor. ;-)

sophie - 01-04-’14 22:00
Karina

Ze zoeken het maar uit met hun rokjesdag, aan die onzin heb ik nog nooit meegedaan.
Sophie, deze site is juist om eens lekker te kunnen chagerijnen en zeuren. Wacht maar tot Juli dan zie je het pas goed, haha. Dan gaan we tekeer, als het 30C of zo is. Dan zijn we allemaal zwaar depri, kort lontje en BOOS!! Maar we zijn toch leuke mensen hoor, alleen niet met warm weer. ;)

Karina - 02-04-’14 18:23
Jozef 1965

Ik zie momenteel voor Leeuwarden 8’ C en nevel. Kan het waar zijn ? want hier in Zuid-Limburg heb ik last van 20’ C en afschuwelijk vieze sauna lucht.

Jozef 1965 - 02-04-’14 19:03
sophie

Gelukkig maar Karina! :) Dat geldt dus voor mij ook, alleen niet met warm weer. Het was trouwens wel vies benauwd vandaag zeg! En nou zeiden ze op RTL4 dat het 18C wordt dit weekend…. Het shijnt wel te gaan regenen gelukkig, maar dat is toch veel te warm voor de tijd van het jaar? Bah!! En ze zeiden ook op het nieuws dat de winter over ca 30 jaar verdwenen is, en dat het hier wordt zoals in Zuid-Frankijk, en dat vonden ze zo heerlijk! Moet er niet aan denken:( Ik hoop niet dat ik dat nog meemaak!

sophie - 02-04-’14 19:05
sophie

Waarom is m’n hele verhaal nou doorgestreept?! Het zit ook niet mee vandaag…

sophie - 02-04-’14 19:07
Karina

Ja, ontzettend benauwde lauwe lucht vandaag, bah.Ik heb er hoofdpijn van. Het waait ook helemaal niet.
Sophie je verhaal is niet doorgestreept hoor.
Als ik over 30 jaar nog leef en de winter is weg, dan ben ik ook weg hier, het liefst al wat eerder trouwens. ;)

Karina - 02-04-’14 19:53
Loes

Nou stel je voor dat we hier zo’n klimaat krijgen net als in zuid Frankrijk of Spanje. Jemig kun je helemaal niet meer bijkomen van die hitte. En altijd maar zon… Dan ga ik echt emigreren naar het noorden. Alhoewel… daar wordt het in de zomer geloof ik bijna helemaal niet meer donker. Ik vond het trouwens vandaag ook heel vies weer. Hier in het midden van het land was het op een gegeven moment heel benauwd. Het lijkt onderhand wel
begin Juni.

Loes - 02-04-’14 21:55
Fratsje

Ik was ook vandaag niet erg lekker. Branderige ogen en en mijn hoofd leek gevuld met purschuim. Ik vond het ook stinken buiten.

Fratsje - 03-04-’14 00:14
Fratsje

Ik vind het nieuwe Nederlandse klimaat echt niet te harden.

Fratsje - 03-04-’14 00:16
sophie

Er lijkt geen einde aan te komen :’( En het is nog geeneens zomer… Ik houd m’n hart vast :(

sophie - 03-04-’14 14:16
Fratsje

@Annelies, Ik zit alleen maar binnen, in huishobbezak en in de zombiemodus. Ben de laatste dagen ook niet meer naar buiten geweest en leef veel ‘s nachts, met de ramen open.

Ik word er echt niet goed van. Wat een ellende is dit. Het terras van ‘t café beneden is ook weer van stal gehaald.
Zucht.

Fratsje - 03-04-’14 15:24
Fratsje

Ik wens dat de weersvoorspelling van het KNMI uit gaat komen. Vanaf dinsdag zacht de temperatuur weer naar 11/12 °C. fingers crossed

Fratsje - 03-04-’14 15:57
Loes

Jaaa ik heb het ook gehoord. Vanaf dinsdag 12 graden. Zal het nu eindelijk zover zijn….?Duimen maar. Ik vind het vandaag ook erger dan gisteren, terwijl het gisteren al knudde was. Het voelt hier altijd gauw zo vies broeierig aan.

Loes - 03-04-’14 16:45
Karina

Er hangt nog steeds een vieze lucht buiten hier. Gisteravond was het helemaal verschrikkelijk. Ik weet niet goed hoe ik het omschrijven moet, maar wat er het meest op lijkt is een rookworst over de datum. Echt smerig!! Als het nou eens ging waaien…Gelukkig gaan de temperaturen wat omlaag, dat scheelt al weer. Ik ben dat lente gedoe nu al weer zat en het is pas April.

Karina - 04-04-’14 09:27
sophie

Hier is het een stuk beter Karina! Hoop alleen nog op wat flinke regenbuien…

sophie - 04-04-’14 14:34
Fratsje

Ik heb de balkondeuren en ramen maar zoveel mogelijk dicht nu. Mijn gezondheidsklachten blijken voort te komen door smogoverlast. Man, wat kijk ik uit naar dinsdag, als het (duimt) eindelijk weer eens een stuk koeler gaat worden en hopelijk ook regen, die die vieze lucht wegspoelt.

Fratsje - 05-04-’14 17:23
Karina

Het is toch eigenlijk niet normaal dat smog probleem al in April? Ik vind het wel vroeg. Je verwacht het in de zomer na dagen van warmte, maar nu nog niet.
Het ziet er wel beter uit voor volgende week, dus hopelijk zijn de klachten, en de stank die hier nog steeds hangt, dan weer weg. Ik heb ook behoefte aan frisse lucht.

Karina - 05-04-’14 17:51
sophie

Ik ook, en aan regen!! Kan niet wachten tot dinsdag, nou maar hopen dat de weersvoorspelling ook uitkomt…

sophie - 05-04-’14 22:46
Karina

Het regent hier al lichtjes de hele morgen dus een begin is er. :)

Karina - 06-04-’14 11:48
sophie

Hier regent het niet, maar vannacht heeft het gelukkig wel geregend.:) Nu maar hopen dat er meer komt!

sophie - 06-04-’14 12:28
Jelle

Eindelijk na dagen van drama komt er een bak met regen aan op maandag! Een heus weeralarm. Ik ga hoop ik kunnen genieten van een paar stevige buien na die dagen van ongewone warmte. Even opladen. Regenpak onder het stof vandaan en even een goede wandeling.

Jelle - 06-04-’14 19:14
Karina

Bah, wat is het benauwd zeg, van mij mogen die regen en onweersbuien wel komen nu. En dan de rest van de week lekker fris graag!

Karina - 07-04-’14 10:41
Loes

Hier heeft vandaag veel de zon geschenen. Geen spatje regen gezien. Inderdaad is het weer benauwd. Als ik zo op buienradar kijk gaat de regen langs Nederland en trekt het weg naar het noordoosten. Dus hoe ze nou aan een weersalarm komen…. Nou ja het kan gauw veranderen. Wie weet gaat het dan toch nog regenen…

Loes - 07-04-’14 16:41
Karina

We hadden een paar drupjes regen vanmiddag, maar nu is is de lucht donker en is het gaan regenen en waaien. Heerlijk!!! Ik hoop dat het lekker wild gaat worden. :)

Karina - 07-04-’14 18:39
Loes

haha Karina wie weet misschien wordt het nog wat. Hier werd het inderdaad ook wel donker maar nog steeds geen regen. Dus misschien straks nog… Van mij mag het ook wild worden hoor. GEZELLIG! Doe ik lekker de kaarsjes weer aan.:-)

Loes - 07-04-’14 18:51
Jozef 1965

In Rotterdam is de temperatuur tussen 16:45 en 17:45 gedaald van 20’ C naar 13’ C .

Jozef 1965 - 07-04-’14 18:59
sophie

@Loes!!!! Je haalt me de woorden uit de mond! Heerlijk als het lekker donker en dreigend wordt, mogen m’n kaarsjes weer aan! :) Hier heeft het al wel wat geregend, maar ik wacht met smart op meer. Voel me gelijk een ander mens als die eeuwige zon weg is en ik hoop dat het weerbericht voor morgen uitkomt, 10C koeler! Nou, ze branden weer gezellig hoor, m’n kaarsjes.:)

sophie - 07-04-’14 19:02
Fratsje

Eindelijk regen en donkere luchten. HEERLIJK! Van mij mag het lekker lang gaan onweren vanavond en daarna een lange koude periode erachteraan.

Fratsje - 07-04-’14 19:27
Loes

@Sophie, het begint lekker donker te worden dus heb ze ook aan ;) meteen mijn kachel (weliswaar met nepvlammen maar dat kan de pet niet drukken) ook aan. Heerlijk! Nou laat dat onweer en die stortbuien maar komen hoor :). Morgen in ieder geval koeler (hoop ik!).

Loes - 07-04-’14 20:12
Karina

Nou het heeft flink geregend en gewaaid, heerlijk. Hier ook een kaars aan en de kerstverlichting natuurlijk, maar die heb ik het hele jaar door aan. Maar het was eerder donker vanavond, gezelli. :)
Ik hoop dat het minstens een week zo blijft.

Karina - 07-04-’14 22:28
Karina

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk! :)

Karina - 08-04-’14 18:14
sophie

Heerlijk hè? Was lekker fris hier vandaag! :) En m’n kaarsjes branden vandaag ook weer, gezellig.:) Hahaha, ik moest heel erg lachen om jouw kerstverlichting Karina!! :) :) :) Misschien moet ik ook maar zoiets doen, ik verlang het hele jaar naar kerstmis! Al vond ik het wel jammer dat het zo warm was afgelopen kerst… Misschien dit jaar beter! :)

sophie - 08-04-’14 18:41
Karina

Sophie, ik heb gemerkt dat ik kerstmis veel leuker vind als het geen kerst is. Dan heb je niet al dat verplichte gedoe er omheen, wat het voor mij altijd verpest.
Ik kom ook de zomer door met kerstfilms en winterbeelden dvd`s… Er zijn er meer op deze site die dat doen.

Karina - 08-04-’14 20:03
sophie

Wat een goed idee Karina, van die kerst/winter films. Ga ik ook doen! Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb…!

sophie - 08-04-’14 22:18
Fratsje

Dat was echt een heerlijk koel dagje. Lekker met de balkondeuren open gezeten, om die lauwe lucht mijn huis uit te tochten.
Zo mag het wat mij betreft wel blijven tot de herfst en dan daarna echt kouder weer.

Ik draai altijd veel winterse muziek. Dat doet mij ook erg goed. En in mijn slaapkamer is het altijd kerst/winter (de woonkamer is herfstig).

Fratsje - 09-04-’14 01:57
Jozef 1965

Ik vind het ook heerlijk; en voor gisteren weercijfer 10 ? , of misschien 9 , omdat de zon was toch vrij lang te zien.

Jozef 1965 - 09-04-’14 05:22
sophie

Vond het ook niks vandaag. Net met de honden gelopen, ik was te warm aangekleed, beetje optimistisch… Praatje gemaakt met iemand, natuurlijk gelijk weer: “heeeeeerijk hè dat zonnetje” en ik:“nou heerlijk”…Word er zo moe van..

sophie - 09-04-’14 17:07
Karina

De zon stond vanmorgen toen ik opstond al in de kamer te branden, gatver! Dat was een tegenvaller. Het knapte vanmiddag op gelukkig omdat ik alleen ochtendzon heb, maar ik had gehoopt op wat meer frisse lucht vandaag. Bah.
Sophie, als je er weer eentje tegenkomt, gewoon zeggen: “ik vind er niks aan, geef mij maar frisse lucht.” Dan wordt je er minder moe van. Probeer het maar een keer. :)

Karina - 09-04-’14 18:35
sophie

Vind het zo moeilijk Karina, het was ook zo’n aardig mens en ik wilde niet lullig doen… Maar als iemand het een keer zegt die ik toch niet mag ga ik het gewoon een keer doen hoor. Zal een hele overwinning zijn voor mij!! ;)

sophie - 10-04-’14 09:49
Carine

Sophie, er is echt niets lullig aan jezelf te blijven, dat is superbelangrijk om niet depressief te worden. Blijf jezelf, kom voor je mening uit. Ik zeg het dadelijk “ben wintertype, kan er niet van genieten nu, regen-wind blablabla, en laat me misschien even gerust, ik heb geen behoefte aan mensen om me heen, OK?”. Kan me geen bal schelen dat men mij een vreemde eend in de bijt vindt, ik hoor nu eenmaal niet in deze maatschappij thuis. Al van kindsaf. Komt door HSP hoog sensitief persoon. Ik leg altijd een stock nieuwe dvd’s aan die ik wil zien. Als het warm wordt en ik wil me binnen terugtrekken kom ik de namiddag hiermee door. Jezelf verzorgen en extra verwennen, je niet laten gaan. Start er vandaag mee!

Carine - 10-04-’14 10:40
Karina

Carine, ik ook. Ik verzamel de hele winter vanalles om de zomer door te kunnen straks. Sneeuw filmpjes van Youtube en dat soort dingen.
Sophie het is echt niet lullig hoor. Je hoeft het niet met een kwaad gezicht of chagerijnig te zeggen, dat doe ik ook niet. Ik zeg het met een lach, als iets positiefs, beetje humor erin… maar ik zeg het wel! Meestal zijn mensen verbaasd, maar doen ze er niet vervelend over. Ze zeggen hooguit dat het ze vreemd vinden. Nou, dat mogen ze vinden. Kan mij dat schelen.Ik doe niet onaardig tegen ze, dan doen ze meestal tegen mij ook normaal en accepteren de verschillen.
Probeer het dan inderdaad bij iemand van wie het je geen bal kan schelen, om te oefenen. Je zult zien dat het hartstikke meevalt. :)

Karina - 10-04-’14 17:15
Loes

Vandaag de hele dag bewolkt. Wat is dat toch heerlijk :). Krijg in ieder geval zin om weer lekker in huis te rommelen. Sophie ik heb dat ook hoor. Vind het moeilijk om te zeggen dat ik liever bewolkt weer, kou en af en toe wat regen heel fijn vindt. Mijn naasten weten het wel maar hebben dan toch zoiets van: als de zon schijnt hoor je vrolijk te zijn… Tja… wat hoort… En Karina en Carine ik vind het zo knap dat jullie het gewoon zeggen! Ik ga het gewoon ook proberen hoor ;)

Loes - 10-04-’14 17:19
Loes

Wat ik trouwens nog even wilde vragen: hebben jullie altijd meer van de winter gehouden? Ik heb het idee dat ik hoe ouder ik word hoe meer tegenzin ik tegen de zomer ga krijgen. Misschien kon ik er als kind dan beter tegen. Ik hou ook veel van rust en vooral lekker mijn gang kunnen gaan. ‘s Zomers voel ik me dan zo onrustig op de een of andere manier. Alsof ik van alles MOET doen omdat iedereen maar buiten is en weggaat. ‘s Winters zit iedereen binnen en vind ik het heerlijk om thuis mijn gang te gaan. Knutselen, computeren, lezen enz. De kachel aan, kaarsjes aan. Lekker onder een dekentje op de bank.

Loes - 10-04-’14 17:26
Jozef 1965

Hier in Zuid-Limburg de hele dag brandende zon.

Jozef 1965 - 10-04-’14 17:29
Loes

O jee Jozef 1965 dan zat ik vandaag goed hier. Op dit moment begint het hier ook lichter te worden.

Loes - 10-04-’14 19:19
Jozef 1965

Loes, zo te zien de dag begint hier goed bewolkt en ik hoop dat het zo blijft.

Jozef 1965 - 11-04-’14 06:39
Loes

Goedemorgen Jozef, hier ook op dit moment. Maar de dag is nog lang… Ik hoop voor je dat het zo blijft! Ook voor mezelf natuurlijk ;-)

Loes - 11-04-’14 07:19
Carine

Loes, ik denk na over je vraag momenteel. Hoe ouder ik word, hoe meer de zomer me tegenstaat. Vroeger ging ik soms wel ‘s naar een zuiders land. Alhoewel de onrust in m’n hoofd steeds aanwezig was, ja. Als kind las ik liever binnen boeken, de anderen gingen op uitstap maar dat was absoluut niet aan mij besteed. Hou ouder men wordt, hoe meer men op rust is gesteld, ook dat speelt mee. Een dag aan zee was uit den boze, traumatisch zelf. Al dat gewoel, lawaai, uitzinnige geschreeuw. Goh, ik mag er niet meer aan denken, mijn kindertijd en jeugd zijn één groot trauma omdat ik toen niet uitkwam voor mijn echte ik. Altijd aan de kant bij uitstappen en denken “wat scheelt er toch met mij, waarom ben ik anders?”. Gelukkig heb ik nu mijn balans gevonden daarin. Complex, ik denk liever niet meer aan vroeger en stop het weg in een vakje “afgehandeld”. Het is ontzettend fijn om lotgenoten te hebben.

Carine - 11-04-’14 09:22
Karina

Loes,ik moet zeggen dat ik er vroeger geen last van had, maar dat komt omdat ik toen geen klachten kreeg van de warmte. Tegenwoordig is het hoofdpijn, dikke voeten die in geen schoen meer passen, pijnlijke benen, wazig zien, flauwvallerig.. ga dan nog maar eens genieten van de warmte! Hoe koeler het is, hoe beter ik me voel.
Ik wordt zo moe van al die klachten en
chagerijnig van mensen die dan roepen dat het toch zo heerlijk is in het zonnetje. Dan denk ik, ga eens even in mijn lichaam wonen voor een dag en vertel me hoe leuk jij het vindt! Maar als kind had ik dit niet, hoewel ik nooit een strandmens ben geweest en zwembaden en bqq`s waren niet aan mij bested… al dat zogenaamde “sociale” daar had ik vroeger ook al geen trek in, maar dat komt door de HSP. Al die drukte kan ik niet tegen. Ik denk inderdaad dat leeftijd ook wel meespeelt, al voel ik me geen ouwe muts hoor, haha. Als het sneeuwt ben ik opeens 12.
Carine ik herken wat jij zegt over vroeger. Voor mij ook een boek wat uit is en nooit meer uit de boekenkast komt. :)

Karina - 11-04-’14 10:57
Carine

Right! Misschien gedeeltelijk hooikoorts, thermostaat in het lichaam moeilijk regelbaar, en nervositeit. Annelies: de nagel op z’n kop. Rouwen tussen een bende uitzinnigen onder de zon is ongelofelijk hard, ik weet het. Ook heel eenzaam en rauw gevoel geeft dat. Overweldigend. Laat het er allemaal maar uit binnenshuis – ze snappen het toch niet daarbuiten. Rouwen in de regen is dragelijker. The sky is crying. Ik begrijp je volkomen.

Carine - 11-04-’14 12:07
Karina

Rouw is een raar ding. De wereld gaat gewoon door en je denkt “hoe kan dat nou?” En vooral als je dan lachende mensen om je heen hebt is de kloof zo groot en inderdaad eenzaam, wat je zegt Carine. Ik wens je in ieder geval veel sterkte, Annelies.

Karina - 11-04-’14 12:50
Loes

Hoi meiden, dank je wel voor jullie reactie. Fijn dat jullie zo open zijn, daar hou ik van. Het is heel fijn om te horen hoe jullie het ervaren. En HSP hebben dat lijkt me heel moeilijk. Ik heb ook wel bepaalde dingen bijv niet te veel mensen om me heen hebben, het liefst mijn eigen gang kunnen gaan (mensen moeten mij niet te veel gaan vertellen hoe of wat ik moet doen, vooral het moeten…) Het naar school moeten, het moeten werken dit moet, dat moet. Niet dat ik daar te beroerd voor ben, zeker niet. Maar al die druk. Ook voel ik vaak aan hoe mensen zich voelen. Maar ik heb het in veel mindere mate dan jullie denk ik.
@Annelies: sterkte hoor met alles. Ik weet ook wat het is. Ben allebei mijn ouders kwijt en had het idee dat mijn wereld stil stond terwijl iedereen op dat moment gewoon doorleefde en genoten van het voorjaar. (mijn ouders zijn in april en mei, 20 en 16 jaar geleden overleden). Ook mijn oma’s en opa zijn in maart, april en juni overleden. Dus dat is voor mij ook al een rot tijd. Als de blaadjes aan de bomen komen en ik hoor de merels fluiten denk ik weer aan die dagen…

Loes - 11-04-’14 12:52
sophie

Loes, ik had het als kind niet. Het begon bij mij pas rond mijn twintigste(ongeveer) Rond de tijd dat de eerste erge depressies begonnen. Volgens mij was dat ook in het voorjaar/zomer. Dan zei iedereen steeds tegen me:“wat is er nou toch met je, ga eens naar buiten, het is prachtig weer”, en dan voelde ik me nog ellendiger. Ik herken me dan ook heel erg in jouw verhaal Annelies. Je MOET het fijn vinden, je MOET naar buiten. En dan dacht ik wanhopig: wat is er toch met me, waarom voel ik me zo verschrikkelijk? En ik ging die zon HATEN. Nu kan ik er gelukkig beter mee omgaan.(Maar nog niet zo goed als Karina en Carina ;)) Mijn ouders zijn binnen een half jaar overleden, nu vijftien jaar geleden. Mijn moeder stierf in juni, het was stralend weer, ik weet nog hoe fel het licht was, en hoe verschrikkelijk ik het vond. Heel veel sterkte Annelies.

sophie - 11-04-’14 14:09
sophie

CarinE bedoelde ik, sorry! ;) Loes, dat heb ik dus ook, dat gedwongen naar buiten moeten, vreselijk. Ik vind het heerlijk ‘swinters, open haard aan, kaarsjes aan, lekker lezen, hondjes tegen me aan… Dan voel ik me veilig en in de zomer niet.Dan voel ik me angstig. Nu trouwens ook…:(

sophie - 11-04-’14 14:16
Loes

Sophie ik voel met je mee. Dat angstige gevoel is echt vervelend. Ik heb zelf niet zozeer een angstig gevoel (weet niet zo goed hoe ik het uit moet leggen) maar het gevoel alsof er iets boven mijn hoofd hangt ofzo… Ik weet niet zo goed wat het is. Alsof er iets kan gebeuren. Ik heb dat eigenlijk niet zozeer in de winter maar vanaf maart t/m augustus. Misschien toch op een bepaalde manier wel angst… En ook niet altijd. Het zijn meer periodes. Het is fijn om te lezen hoe jullie alles ervaren. Goed om te voelen dat er mensen zijn die hetzelfde hebben als ik en mij serieus nemen.

Loes - 11-04-’14 14:29
Karina

Ik denk dat het komt omdat je de kortere dagen, dus langere avonden en het donker nodig hebt om de batterij weer op te laden. In de zomermaanden, en eingelijk nu al, is het veel te lang licht. Je hersenen komen niet tot rust en dan worden alle indrukken nog intenser. Zodra het eerder donker wordt, zakt die onrust in je lijf weer en kun je veel beter ontspannen. Ik ontspan bijna helemaal niet in de zomermaanden. En dan hebt je ook nog die nachten waarin het veel te warm is of je wordt lastig gevallen door een mug! Die angst hoort daarbij, niet kunnen ontspannen. Vandaar dat we allemaal met kaarsjes aan zitten en gordijnen dicht. En in mijn geval ook nog de kerstverlichting, haha.

Karina - 11-04-’14 16:50
Karina

En nog steeds sneeuwt het in Narvik. Kon ik er maar naartoe tot September… zucht.

Karina - 11-04-’14 18:49
Fratsje

@Annelies, wat een naar bericht. Sterkte nog met het verlies van je vader. Het is ook geen best weer om rustig te kunnen rouwen.

Ik hoop echt zo dat de aankomende zomer wél koel en wisselvallig wordt. Een warme zonnige zomer (en lente) vreet bij mij enorm veel energie weg, en ja dat komt omdat het te lang en te fel licht is en dat zulk weer een soort van VERPLICHTING is om dan te moeten genieten.
Je moet naar buiten, je moet dit geweldig vinden, je moet super vrolijk zijn en “mooi bruin zijn en leuk bloot” gekleed zijn. Pffff, ik word er al moe van als ik er aan denk.

Fratsje - 12-04-’14 01:51
sophie

Hahaha, precies Fratsje! :) Erg hè? :(
Karina, moet nog steeds lachen om jouw kerstverlichting, briljant! Wat is het licht weer fel vandaag… :(

sophie - 12-04-’14 12:07
Loes

Qua temperatuur valt het wel mee hier maar die zon…. Was het maar weer eens dagen bewolkt dan kan ik weer eens opladen pfff.

Loes - 13-04-’14 11:14
Karina

Mijn katten houden zelfs niet van fel licht. De één wil dat ik de gordijnen half dicht hou en de ander gaat boven zitten, waar het altijd schemerig is. Zullen ze dat van mij hebben? haha.
Ja, weer veel te veel zon vandaag. Het was weer niks, al valt de temperatuur wel mee als je niet in de zon zit.

Karina - 13-04-’14 17:51
Loes

haha Karina ik denk dat jouw katten het van jou hebben hoor. Die van mij moet ik nog even africhten. Hij zit alleen maar in de volle zon. Zal zijn leeftijd wel zijn (bijna 19 :-) )

Loes - 13-04-’14 18:45
Karina

Wow 19, dat is een oudje! Die van mij zijn 4. Mijn oude kat, die 15 is geworden hield altijd wel van zon, maar deze 2 niet. Ja, in voor en najaar eventjes in de ochtendzon, maar niet lang. Ze zijn het al gauw zat. Ze houden ook niet van de zomer. Vorig jaar toen het zo heet was vond ik de ene kat in de wasbak in de badkamer, dat was de enige koele plek, en de andere lag op zijn rug midden in de gang, haha. Het was geen gezicht. Ze zoeken altijd donkere plaatsen op, dus ja misschien hebben ze het toch wel van mij.

Karina - 13-04-’14 21:27
sophie

Mijn honden (8 en 12) zijn dol op de zon. Ze kunnen er uren in liggen… Maar ze houden niet van echte zomerhitte. Dan blijven ze binnen, en de oudste is zelfs een beetje down…. Net als ik… Ze worden daarentegen dolgelukkig van sneeuw, ook net als ik. Dan willen ze alleen maar spelen, heerlijk! :) zouden we ooit weer sneeuw krijgen…? Kan er zo naar verlangen… Ik word echt abnormaal gelukkig van sneeuw…

sophie - 14-04-’14 11:09
Karina

Ik ook Sophie, daarom kijk ik maar sneeuw filmpjes. Ik kan amper geloven dat we de hele winter niet 1 sneeuwvlok hebben gehad. Dat gebeurt anders nooit. Tenminste ik kan me geen winter zonder ook maar 1 sneeuwbui herinneren.
Nu maar hopen op een zomer zonder 30C, dat zou nog eens heerlijk zijn.

Karina - 14-04-’14 11:22
Karina

Kijk hier maar eens even naar, wordt je weer even helemaal gelukkig:
http://vimeo.com/ondemand/snowandwinterw..

Karina - 14-04-’14 18:46
Nirmala

Heerlijk he die sneeuwfilmpjes! Zag trouwens dat het een koude nacht wordt met vorst aan de grond! Ongekend!

Nirmala - 14-04-’14 19:52
Loes

O wat heerlijk! Vandaag was het ook lekker koud zeg. Mooi filmpje Karina. :-)

Loes - 14-04-’14 20:03
sophie

Heel jammer vandaag… En met de Paasdagen wordt het ook erg! :(

sophie - 16-04-’14 17:26
Fratsje

Ik word alweer behoorlijk depressief als ik naar de langetermijnvoorspellingen kijk. Wéér vies te warm!

En dan die pokkezon die de hele dag vandaag naar door bleef gaan. :(
Wat een rotlente!

Fratsje - 16-04-’14 21:44
sophie

Getsie Annelies, hou op, het zal toch niet….?Ik moet er niet aan denken… :( Maar je hebt gelijk, het is een KUTjaar. Ik geloof wel dat het morgen iets beter wordt… Houd de moed erin!!!

sophie - 17-04-’14 18:11
Fratsje

Annelies, ik denk dat we het beter 5 maanden lente en 7 maanden zomerterreur kunnen noemen en ja, je hebt gelijk. Het is een K*tjaar en een k*tklimaat wat we hebben gekregen.

Fratsje - 18-04-’14 18:33
mieke

Vreselijk als ik de voorspellingen van volgende week bekijk, 20 graden en hoger, ik verlang zo naar grijze dagen met regen heel de dag. Bah , wat een ellende

mieke - 18-04-’14 18:51
sophie

Het schijnt echt vies warm te worden met Pasen. Zie er best wel tegenop eigenlijk… :( Maar ja, het gaat wel weer voorbij. Ik maak me alleen veel zorgen over de komende tijd. Hoe moet dat worden van de zomer… Als het nu al zo warm is! Ik hou m’n hart vast. Niet in paniek raken…

sophie - 18-04-’14 18:58
mieke

Ik hou men hart ook vast Sophie, ik ben zo vreselijk bang voor wat er nog komen gaat

mieke - 18-04-’14 19:02
sophie

Ik begrijp je Mieke, je bent niet de enige…Het geeft toch wel een beetje troost om te weten dat we niet alleen staan toch? Voor mij wel. In mijn omgeving begrijpt NIEMAND het. Maar we komen er vast wel doorheen toch? Het gaat altijd weer voorbij zeg ik dan maar tegen mezelf… Maar ik ben ook bang hoor… Veel sterkte in ieder geval…

sophie - 18-04-’14 21:51
mieke

Voor jou ook veel sterkte. Het doet inderdaad goed te weten dat we niet abnormaal zijn omdat we niet van de zomer en die lelijke zon en warmte houden.

mieke - 19-04-’14 07:15
mieke

Ik heb gisteren trouwens een prachtige app gedownload (gratis) op men smartphone. Het staat bij meditatie , en het bevat heerlijke geluiden van harde wind, onweer, felle regen. Heerlijk om dit via de hoofdtelefoon te beluisten, een echte aanrader :-)

mieke - 19-04-’14 07:17
Karina

Mieke, dat doe ik ook vaak. Ik heb allemaal filmpjes op Youtube gevonden met regen en wind en zo… kun je ook alleen het geluid downloaden. Heerlijk! Knap je helemaal van op. Ik heb er zelfs eentje met het geluid van lopen in de sneeuw en schaatsen op het ijs. Die zal ik veel gebruiken in de zomer. :)

Karina - 19-04-’14 10:00
Jozef 1965

Hier was het rond 8 u zo goed als volop zon, maar nu is het bewolkt en blijft aangenaam koel.

Jozef 1965 - 19-04-’14 10:46
sophie

Hier ook Jozef! (Rotterdam) Nou maar hopen dat ‘t zo blijft! :)

sophie - 19-04-’14 11:52
Loes

hier begon het bewolkt maar nu komt helaas de zon weer door (vlakbij Utrecht)Goed idee trouwens Mieke en Karina van die winter geluiden. Ga ook eens even zoeken.

Loes - 19-04-’14 12:30
Loes

Heeft iemand trouwens nog iets gehoord over El Nino waar we de 2e helft van dit jaar ook mee te maken gaan krijgen? Het zal toch niet….? O nee hier toch weer geen warme winter? (niet aan denken, niet aan denken pfff)

Loes - 19-04-’14 12:33
sophie

Te vroeg gejuigd. Felblauwe hemel en stralende zon. :(

sophie - 19-04-’14 13:53
sophie

Wat is dat van El Niño Loes?? raakt lichtelijk in paniek

sophie - 19-04-’14 13:56
Loes

Hee Sophie, toevallig las ik vorige week of 2 weken terug hierover iets in de Telegraaf. In 1997-1998 schijnt het ook geweest te zijn. (Kan het me eigenlijk niet eens herinneren). Maar soms lees ik de krant zo snel dat ik de helft alweer vergeten ben. Het heeft te maken met extremen in het weer. Maar ik denk dat het meer van invloed is rond de evenaar. Het water warmt daar meer op geloof ik. Omdat ik er verder niets over heb gehoord vroeg ik me af iemand van jullie er misschien iets meer over weet. Geen zorgen hoor misschien wordt het hier juist wel koud :-). Tenslotte was het deze winter in Oost Amerika en Canada extreem koud en het had in Japan ook gesneeuwd wat ook jaren geleden was. Dus het zal best allemaal wel meevallen. We houden de moed er in. Vandaag trouwens de rest van de dag ook de zon maar uit de zon en in de wind was het best fris. Ik heb tenminste eigenwijs met mijn dikke vest en jas aangelopen terwijl ik diverse mensen met alleen een t shirt zag (belachelijk pfff)

Loes - 19-04-’14 21:06
sophie

Haha, stom hè, gelijk t shirt? Ja, ik was echt jaloers op die Amerikanen!

sophie - 19-04-’14 23:23
Fratsje

boosmodus aan
De dagen van depressief thuiszitten, wegens die vieze lauwe lucht en fel brandende zon zijn weer begonnen.
:-(

Gistermiddag was ik op weg naar een vriendin en moest ik mij weer verbijten langs al die afschuwelijke overvolle terrassen op elke hoek. Je kunt die krengen hier niet eens mijden, verdomme. Ik kan wel janken!

boosmodus uit

Fratsje - 20-04-’14 19:24
Marije

Gisteren heb ik Frozen gekocht en bekeken. Echt Disney maar prachtige kleuren en animaties. Echt een aanrader als je er even doorheen zit!

Marije - 20-04-’14 20:55
Karina

Marije, ook toevallig, ik heb er over zitten denken om hem te kopen, haha. Ik heb stukjes op Youtube gezien, ziet er leuk uit, dus misschien doe ik het wel.
Er is nog een andere dvd die ik binnenkort krijg, “White Winter Wonderland” heet ie. Het is een beetje een gok, want ik heb er niks van gezien, ik ben gewoon op het leuke hoesje afgegaan en de tekst die eronder stond. Ik lijk wel een hamster, ben aan het verzamelen voor de “zomerslaap”. :)
Het is weer een lauwe lucht buiten zeg, bah! Ik word er niet goed van.

Karina - 21-04-’14 09:39
Carine

Ja, Frozen staat ook op mijn dvd-lijstje, gisteren nog online gezocht, ik wacht tot deze goedkoop ergens te verkrijgen is op internet. En Fratsje, ik begrijp helemaal waar je het over hebt.

Carine - 21-04-’14 11:15
mieke

Hoevenen, Belgie 9.35 en daar is ze weer die lelijke tering zon aan een lelijke blauwe hemel, ik kan wel janken ik verlang zo naar een grijze lucht met heerlijke regenbuien sterkte iedereen bij deze vieze hete dagen

mieke - 23-04-’14 09:34
bert

Hier hetzelfde. Droog en nog eens droog en elke dag die zon.
Elke dag geven ze kans op regen maar helaas valt die nooit hier.
Het gras is hier al geel !
Wat een ellendig voorjaar.
Ben er nu al helemaal klaar mee en de zomer moet nog beginnen.

bert - 24-04-’14 11:15
Karina

Annelies, als ze nu al vragen of het zomer is zeg je gewoon NEE, HET IS LENTE! haha.
Ik word er zelf altijd erg sarcastisch en pissig van als ze aan mijn kop zeuren dat ik niet als een dartelend lammetje ben als de zon schijnt. Maar wij mogen wel tegen die chagerijnige smoelen aankijken in de wintermaanden. Nou pech, ik ga me niet aanpassen! Iedereen moet tegenwoordig hetzelfde doen en hetzelfde vinden en alles hetzelfde als iedereen, anders raken ze in de war. De wereld is inderdaad gek geworden!

Karina - 24-04-’14 13:35
mieke

Hier ook eentje die heel sarcastisch en pissig wordt als ze beginnen over dat heerlijk zonnetje bla bla bla. Als ogen doden konden op dat moment waar er al veel lijken gevallen hahaha. Maar gelukkig is het hier vandaag al heel de dag bewolkt, wel warm maar die tering zon is teminste niet te zien en er zijn een paar druppeltjes regen gevallen. Ook ik wacht nog steeds met spanning op de hevige regen en onweersbuien. Hoop doet gekke in vreugde leven toch?

mieke - 24-04-’14 14:19
Loes

haha Mieke zo is het maar net. Hier schijnt zo nu en dan de zon. En wat is het vies, lauw weer gatverdamme :-( Op de kamer van mijn zoon (vliering) is het al meer dan 20 graden. Dat wordt dus weer zweten vannacht. Helaas helpt het niet om wat open te zetten. En het is nog maar 24 april. Wat zie ik tegen de komende 5 maanden op!

Loes - 24-04-’14 18:02
mieke

Hier is die tering zon al weer volop van de partij, vloek vloek ! En tot overmaat van ramp hoorde ik net het weerbericht voor morgen, daar wordt je helemaal depri van. Ik zie ook enorm op tegen de komende maanden, ben zo blij dat deze site bestaat en dat we hier steun vinden bij mekaar en stoom kunnen afblazen.

mieke - 24-04-’14 18:46
sophie

@Annelies, wat een verhaal!!! “Is het zomer mevrouw, is het zomer?“Bizar!!! Spoorden die mensen wel? Wat ONTZETTEND irritant!! Dat is toch gewoon iemand lastigvallen? Bovendien is het nog geeneens zomer, dat is het erge…Verschrikkelijk , de zomer moet nog komen…:( Ik hou m’n hart vast en blijf tegen mezelf zeggen dat het weer voorbij gaat. Maar het valt niet mee :( Gisteren voelde ik me zo rot dat ik bijna de hele dag in bed heb gelegen…

sophie - 24-04-’14 19:01
Karina

Drie flitsen onweer en geen spat regen hebben we hier gehad en morgen 23C. Nou lekker hoor. Wat zullen we genieten (NOT)!Moeten we zeker weer met een big smile rondlopen en genieten van al die blubber in zomerkleding en witte sokken in sandalen. Bah, bah, bah!!!

Karina - 24-04-’14 22:22
Fratsje

Dit warme weer put mij volledig uit. :-(

Fratsje - 24-04-’14 22:22
Loes

Wat een vreselijke dag gaat dit worden. Vannacht hier wel onweer gehad maar het zal wel gauw benauwd gaan worden nu met al dat vocht in de lucht. En Piet (Paulusma) is mij te enthousiast met zijn: “vanavond blijft het lang warm wat heerlijk :-( is voor de barbecue. Nou vanavond zitten we weer in de stank hoor. Dat worden weer geen ramen en deuren open. VRESELIJK.

Loes - 25-04-’14 07:20
Karina

ZeurPiet Paulusma heft het gelukkig heel vaak fout, Loes. :)
Vanacht hier ook onweer en het heeft toch nog flink geregend ook. Was heerlijk om naar te luisteren.
Vandaag is shit, dus we zitten het maar uit en hopen op beter. Ik ben ook al doodmoe, alsof ik een marathon gelopen heb en het is nog niet eens 11 uur. Dat wordt een lange dag. Sterkte iedereen.

Karina - 25-04-’14 10:48
Marije

Hee Annelies: heb jij hagel gehad in Zeist, zag ik op Twitter? jaloers

Marije - 25-04-’14 11:58
mieke

Sterkte iedereen, we zitten toch al over de helft op deze verschrikkelijk warme dag,nog een dikke zes uurtjes en die tering zon gaat slapen, wou dat ze nooit meer wakker werd.

mieke - 25-04-’14 14:23
erica

Ow…jemig, ik heb al deze mails zo lang moeten missen!! Zat nog steeds op de vorige posting.
Dank voor de aanwijzing!!!!!
Gister was een vieze plakdag. Een paar miezerdruppels, waar ik van genoot, maarrrr…
moeders uit het bejaardentehuis wilde weer meteen naar binnen toe.
Geen hagel, geen regen…WAAR dan? het westen komt er altijd zo sloom vanaf! Peentjes zweten was het hier. Volle terrassen, bootjes volop in de grachten. Morgen Koningsdag, nou, ik werk in de vogelopvang morgen. Hopelijk kan ik nog bijtijds de stad uit. Hype!! Laat het REGENEN!
En Haha….ze hebben geen hyacinten voor het bloemencorso…allemaal al uitgebloeid!!!

erica - 25-04-’14 15:56
Jozef 1965

Hier brandende zon en bijna geen wolken te zien, alsof we de voorbije dagen niet genoeg slecht weer hebben gehad.

Jozef 1965 - 26-04-’14 09:14
Karina

Die belofte dat het deze ochtend bewolkt zou zijn was ook weer een dooie mus. De zon staat al weer te branden in een wolkenloze lucht. Fijn voor de Koningsdag vierders, maar voor mij hoeft het niet. Is mijn flat meteen weer opgewarmd voor de hele dag, gatver! En met die lauwe lucht krijg ik voor de nacht ook niet meer lekker koel. Waarom komen die heerlijke plensbuien alleen in de nacht? Het is zo jammer.

Karina - 26-04-’14 10:17
Karina

Bij mij aan de overkant komt er rook uit de schoorsteen. Hahaha! Belachelijk.

Karina - 27-04-’14 12:01
Loes

Karina, dat meen je niet haha wat moeten ze dan als het vriest? Hier lekker bewolkt. Hopen dat het zo blijft!

Loes - 27-04-’14 13:20
Bert

Nou hier in brabant komen we er weer bekaaid af. Gisterochtend wat miezerregen en toen stond om 12:00uur die klotezon alweer te schijnen hier. En nu schijnt ie gvd alweer terwijl ze een bewolkte dag agegeven hebben.
Provincie Zeeland ‘‘pronkt’‘ met de meeste zonuren van Nederland, maar dat is weet ik zeker nu echt niet zo. Daar vallen geregeld malse buien en hier in zuid brabant schijnt die klotezon gewoon alsnog maar door.
En dan vertellen ze op het nieuws : ja het wordt aankomende week wel wat koeler maar we gaan de zon wel vaker zien ?????????? NOG vaker ?!?.
In het Noorden hebben ze meer geluk met al die buien die daar vallen. Zou er zo naar toe willen en de aardbevingen voor lief nemen…….

Bert - 28-04-’14 09:51
Bert

ON-GE-LOOF-ELIJK ! Komt een grote pluk bewolking aan vanaf Duitsland en je ziet hem gewoon oplossen boven het zuiden van Nederland ! Grrrr….

Bert - 28-04-’14 11:03
erica

Carine, bedankt voor de aanwijzing. Zat onder de verkeerde te posten.
Hier hoorde ik vandaag iemand zeggen dat het nu onderhand maar eens wat warmer moet worden!
Ze zijn van het padje af dus. En ik zie hier ook rook uit schoorstenen komen! En weeeer geen regen, niks! En ik hoorde ook geklaag over de muggen, die er zo vroeg zijn! Ja, gek he?

erica - 28-04-’14 14:56
mieke

Begint zo stilaan te denken dat er boven Hoevenen waar ik woon wegwijzers met omleiding staan voor de regenbuien, ik snak zo naar regen, ben zo bang dat het nooit meer gaat regenen hier. De zomer is nog niet eens begonnen en ben het nu al spuugzat van iedere dag die tering zon te zien en geen spatje regen .

mieke - 28-04-’14 15:33
Karina

Er vloog bij mij gisteravond een mug naar binnen en het was me daar een groot ding! Zal het een nieuwe soort zijn of zo, het viel gewoon op. Het was geen gewone mug in ieder geval. Dat kan nog wat worden de komende maanden. Was het maar vast September.

Karina - 28-04-’14 18:05
Nathalie

Mieke dat idee heb ik ook.Ook hier in Rotterdam geen spat regen gevallen.Het lijkt wel dat de regenbuien niet in Rotterdam mogen vallen want ze gaan er altijd net langs.Ik hoop ook dat het snel september wordt.Maar in de practijk hoef dat niks te betekenen want in september kan het ook erg warm zijn.Dat is meer regeling dan uitzondering.

Nathalie - 28-04-’14 19:05
mieke

Inderdaad Nathalie, hopen op september kan nog dik tegen vallen, als we zien dat het vorig jaar tot eind oktober nog tering heet was, laten we hopen op een zomer vol regen. Duimen maar dat al de regen zich ergens schuil houd om dan heel de maand juli en augustus uit de lucht te vallen.

mieke - 28-04-’14 20:59
Fratsje

Waar waren de noorden- en oostenwind toen het winter was! Nu kan vooral de oostenwind van mij part opdonderen, met die vieze muffe warme lucht en terreur-bakzon.

Ik droomde de nacht van vrijdag naar zaterdag nog afschuwelijk ook. Dat het verdomme over de 40 graden zou worden in de zomermaanden. Wat een nachtmerrie. Maar hopen dat dát nooit uitkomt! brrr

Fratsje - 29-04-’14 02:58
mieke

Oh Fratsje, wat een nachtmerrie, dromen zijn bedrog laten we dat in onze gedachten houden.

mieke - 29-04-’14 06:52
Karina

Dromen zijn geen bedrog, maar in dit geval is de angst om 40 graden zo groot dat je ervan droomt. Het houdt je blijkbaar erg bezig, Frats. Ik hoop natuurlijk ook dat het niet uitkomt, dat zou te afschuwelijk voor woorden zijn, maar de kans op 40C is niet zo groot. We hebben het nog nooit gehad, dat moet je maar tegen jezelf zeggen.
Weet je wat het is, hoe meer je erover gaat nadenken hoe vreselijk de zomer zou kunnen worden, hoe meer stress je krijgt. En hoe meer stress, hoe meer klachten… Ik probeer het van dag tot dag te zien en door die dag heen te komen, want anders maak je jezelf gek voor het überhaupt zomer is.
Ik weet dat het niet makkelijk is, maar het is het proberen waard.
Vandaag is het in ieder geval lekker bewolkt en daar geniet ik dan maar van. :)

Karina - 29-04-’14 09:56
mieke

Het heeft een beetje geregend vandaag maar wat is het vies warm, jakkes en wat zie ik al weer voor volgende week 23 graden op dinsdag, verdorie en die beloofde 12 graden voor ergens deze week zijn al opgetrokken tot 16. Waarom hebben we toch nooit eens geluk met koele voorspellingen alleen als ze zeggen dat het warm wordt , wees dan maar gerust dat het dan pokke heet is ipv warm.

mieke - 29-04-’14 15:32
erica

Gister idd een smerige plakdag, je kon de lucht kauwen. Vandaag regen ja, af en toe een spat. Als ik op nu.nl kijk, zou het fors regenen. Nou, niet hier. Het buigt af bij den Haag, als het uit het zuiden komt. Komt het vanaf het noorden, dan buigt het af bij Haarlem. Leiden staat vaak op een droogje.

erica - 29-04-’14 15:39
Bert

Nou ik woon in het zuiden van brabant, maar ook hier worden de buien altijd omgeleid van waar ik woon.
Zie op buienradar van die lekker donkerblauwe/rode buien langstrekken, maar nooit bij ons…….
Gister een beetje miezer gehad meer niet helaas.
En het wordt wat koeler geven ze aan maar wel strak blauwe lucht met zon, dus dan voelt het toch gewoon weer warm aan, en helaas is het maar voor een paar dagen en dan gaat het hittekanon weer aan. War komt die warmte toch vandaan ?

Bert - 30-04-’14 09:32
Fratsje

Eindelijk is die eeuwige felle zomerzon weg, maar voor hoelang. :-\
Ik wens dat het bewolkt blijft tot de schemer invalt en dat de zon zich ook de komende dagen niet laat zien. Het nou eindelijk eens een stuk kouder worden, want ik word hier zo depri van.

Ik moet echt bijtanken. Zit er doorheen door dit vieze warme rotjaar tot nu toe.

Fratsje - 30-04-’14 17:29
Marvin

Nou, vorig jaar ergens begin herfst was ik hier actief, daarna waren de temperaturen voldoende laag om niet hier weer te zijn.

Echter we hebben afgelopen weken verschrikkelijk broeierig warm gehad in Groningen. De temperaturen deden veel meer aan zomer denken, zelfs op dagen met weinig zon en regen was het extreem warm. Alleen vandaag was het aangenaam met regenachtige weertype, maar lage temperatuur overdag, dat is helaas eerder een uitzonderlijk dan de regel met de veel te ver opgewarmde klimaat in Nederland.

Dus dat beloof nog eens wat de aankomende zomer.

Ik zou heel graag sneeuw willen zien. Afgelopen winter hebben we hier in Groningen maar een keer een sneeuwdek gehad, maar dat was het en vaak was het toen zo weer boven de 10 graden.

Het is echt niet normaal ofzo dat Nederland zo snel warmer is geworden.

Marvin - 02-05-’14 00:39
Marvin

Tip:
https://www.youtube.com/watch?v=6_BDCzS2QIk

Luister hier naar en kom helemaal in winterfeeling

Vooral doen op veel te warme dagen.

Marvin - 02-05-’14 00:45
Carine

Heerlijk weer in Vlaanderen sinds 1 mei. Onweersbuien, regen, koel, rustig op straat, en we keken nog ‘s naar Singin’ in the rain met Gene Kelly. Zoals Karina het zegt: van dag tot dag, niet teveel nadenken over wat komen gaat want daar wordt men inderdaad ziek van (psychische of lichamelijke klachten). Dat moet je echt wel onder controle houden.

Carine - 02-05-’14 08:29
Marvin

Nou, in elk geval zit het vandaag wel goed wat het weer betreft. Morgen ook wat temperatuur betreft alleen dan wel heel erg veel zon denk ik.

Marvin - 02-05-’14 12:47
bD

morgen weer in korte broek, zo zijn we in dit landje

bD - 02-05-’14 14:42
mieke

Heerlijk vandaag, tot nu toe dat kreng van een zon nog niet gezien, en een frisse wind, heerlijk !

mieke - 02-05-’14 15:14
sophie

HEERLIJK was het vandaag! :)

sophie - 02-05-’14 20:06
Loes

Het was inderdaad heerlijk vandaag! Lekker fris windje, af en toe heel even de zon maar gelukkig maar even. Hopelijk blijft het zo een poos!

Loes - 02-05-’14 21:00
Jozef 1965

Ik vind ook dat het weer gisteren goed was, met op sommige momenten (vrij) felle en koude wind.

Jozef 1965 - 03-05-’14 08:17
Karina

Wat was het gisteravond en vanacht heeeeerlijk koud! Frisse wind door je haar, lekker veel zuurstof in de lucht. Kon het maar altijd zo zijn. Ik werd er helemaal blij van. En de komende nacht is ook nog redelijk fris, dus genieten!

Karina - 03-05-’14 10:22
Loes

Nou Annelies als die voorspellingen kloppen gaat het deze week voor ons even de goede kant op. Maar ja ze zeggen wel meer wat… We gaan er gewoon van uit dat het klopt. Gevoelsmatig onder de 10 graden Yes

Loes - 04-05-’14 12:12
Marvin

Het weer is vandaag vrij goed. Het is geheel bewolkt hier en geen zon. Het wordt maar 12 graden. Meer wind zou welkom zijn.

Marvin - 04-05-’14 12:17
Karina

Het is de tijd van het jaar als ik geen 2 zie staan in de temperatuur, ben ik al blij. Het ziet er inderdaad nog goed uit deze week, als het uitkomt. Dat is wel heel prettig. De nachten ook koel… prima zo.

Karina - 04-05-’14 22:10
Fratsje

Ik luister veel naar melancholische elektronische muziek. Dat klinkt voor mij altijd heerlijk winters.
https://www.youtube.com/watch?v=oZKlS5oCBf8&list=PLTl9gq3csc4IkoQDIDZIR6FJw1fRcBDti

Fratsje - 05-05-’14 13:47
Carine

Wat een zalig superweer, en wat een energie, ik lijk wel een wervelwind. Krijg de glimlach niet meer van mijn gezicht rest van de week.

Carine - 06-05-’14 12:00
Jelle

De komende week ziet het er inderdaad goed uit. Maar het weer is al een paar keer eerder omgeslagen naar “mooi” weer. Dus ik wacht het af.

Jelle - 06-05-’14 14:17
Loes

Lekker weer! Alleen de regendruppels zijn hier op 1 hand te tellen dus dat valt wat tegen en wat er valt is met de minuut alweer verdampt helaas. Ik hoop dat er gauw wat meer komt want de tuin kan het ook wel gebruiken. Het lijkt hier de sahara wel met al dat stofgrond.

Loes - 06-05-’14 16:36
Loes

En de zon schijnt inmiddels alweer bijna 3 kwartier. Het ziet er niet naar uit dat het voorlopig gaat regenen. Zit ik weer op de verkeerde plek :-(

Loes - 06-05-’14 17:12
Jozef 1965

Hier heeft het rond 17:30 wat geregend, de eerste keer vandaag.

Jozef 1965 - 06-05-’14 17:53
Marvin

Ik heb de KNMI site gekeken en ik word er blij van als ik de verwachting zie. Veel bewolking en regen komen van zee en de wind komt daar dus vandaan, dit maakt het juist zo fijn om buitenlucht te ademhalen, geen vieze verschrikkelijk hatelijke rotindustrielucht.

Marvin - 06-05-’14 18:31
mieke

Hoopvol door de aangekondigde regen, gisteren geen druppel gezien, ook deze nacht kurkdroog, waar valt die regen toch?

mieke - 07-05-’14 05:01
Karina

Yessssssssss, een stortbui!!! Hij valt hier bij Utrecht, Mieke. Vanmorgen scheen de zon nog, maar nu is het bewolkt en grijs en lekker frisse lucht. Als het zo blijft wordt dit een prima dag! :)

Karina - 07-05-’14 09:44
Marvin

Hier in Groningen enkele kleine buien.

Marvin - 07-05-’14 10:21
Jelle

Voor mijn omgeving zijn de verwachting al weer bij gesteld naar beetje bewolkt maar droog… verdorie

Jelle - 07-05-’14 11:11
Jozef 1965

Hier heeft het in de voormiddag geregend, nu af en toe zon, maar de lucht blijft goed.

Jozef 1965 - 07-05-’14 12:13
Karina

Lekker weertje en het blijf ook zo de komende dagen: bewolkt, geen zon, af en toe regen, wind en een graad of 15. Bleef het maar zo tot September. :)

Karina - 08-05-’14 11:09
Marije

Oh, zou het niet heerlijk zijn als het tot september zo blijft!!! Gewoon niet boven de 20 en continue bewolkt. Word al blij bij de gedachte alleen!

Marije - 08-05-’14 12:11
Loes

Ben het helemaal met je eens Marije. Heerlijk zo! Hier ook bewolkt en een lekker regentje :-)

Loes - 08-05-’14 16:08
Jelle

Heerlijk. Ben benieuwd hoe de komende dagen gaan uitpakken. Geniet er van mensen!

Jelle - 08-05-’14 20:44
Anne

Jeeeeeuj!! Storm \õ/

Anne - 08-05-’14 23:12
Karina

Wat een genot dit weer, het lijkt wel najaar!!! Ohhhhhhhhhhhhhh wat heerlijk. Zo fris en koel en grijs… We zijn opgewekt en happy! Genieten mensen. :)

Karina - 09-05-’14 10:20
Marvin

Mijn raam wijd open staan. Tot de laatste millimeter vieze lucht uit mijn kamer verdrijven. Dit wisselvallig weertype met wind uit zee waar geen vieze fabrieken of whatever staan maakt het erg gezond.

Marvin - 09-05-’14 13:14
erica

Nou, ik kan geloof ik weer posten. Problemen met een stroomstoring en internetverbinding.
Vanaf eind maart, heb dus een hoop leeswerk in moeten halen. Ik moet Annelies denk ik even condoleren, vermelden dat ik ook HSP ben. dat was al eerder gepost. Dat Bevrijdingsdag niet echt een bevrijding was, door die klote zon en massa’s mensen. En dat we nu ein-de-lijk wat herfstweer hebben Houden zo!

erica - 09-05-’14 15:26
mieke

Heerlijk, heb zo genoten vandaag van fikse regenbuien en een grauwe grijze lucht

mieke - 09-05-’14 21:47
Fratsje

Vandaag, gisteren en eergisteren waren inderdaad heel prettig te noemen en de deuren hebben hier lekker open gestaan..
Ik voelde mij vandaag depri om een andere reden, maar het weer treurde gewoon heerlijk met mij mee en maakte veel goed. Overheerlijk onder moeder’s paraplu over straat geslenterd en boodschappen gedaan. Het is ook altijd zo lekker rustig op straat als het plenst. :D
Van mij mag het zo blijven.

Fratsje - 10-05-’14 17:55
Karina

Van mij ook, ik ben helemaal opgeknapt. Barst van de (creatieve) energie. Heerlijk de storm naar binnen laten waaien vandaag. Hopelijk morgen weer zo`n dag. :D

Karina - 10-05-’14 20:23
erica

Ja, ik zeg altijd: Regen is Rust, Zon is Zenuwen.
We krijgen eindelijk wat we verdienen!

erica - 11-05-’14 13:18
Marije

Heerlijk, heerlijk, heerlijk!!!!

Marije - 12-05-’14 07:08
Loes

Nou mijn idee. Dat het maar lang zo mag blijven! :-)

Loes - 12-05-’14 07:21
mieke

Weer een heerlijke grijze regendag, dit mag zo altijd blijven, zou dat niet geweldig zijn .

mieke - 12-05-’14 09:25
Marvin

Echt een hele gezonde dagen zijn dit.

Marvin - 12-05-’14 12:13
Marvin

Het blijft mei, een maand die sowieso bekend staat met veel zonuren. Zolang het maar niet richting de 25 graden gaat en liefst dik onder 20 graden blijft, heb ik niet veel moeite mee. Aankomende dagen gelukkig nog maar ergens tussen de 13 tot 17 graden.

Marvin - 13-05-’14 11:42
Fratsje

Ik hoop ook dat de temperaturen dik onder de 20 graden blijft. Anders hang ik weer als een zombie op de bank.
Ik wens dat de zomer dit jaar (en de jaren erop ook) overgeslagen wordt. Laat het maar koel blijven, met een lange ijswinter erna.

Fratsje - 13-05-’14 12:16
Marvin

Haha, regen betekent rust en loslaten.

Op zonnige en vooral warme dagen lijkt het wel alsof je verplicht blij en vrolijk moet zijn, dit is uiterst frustrerend omdat je op die manier zelfs de gehele dag niet gewoon jezelf mag zijn, dat houdt in dat je hele dag tegen jezelf aan het vechten bent, met negatieve gevolgen van dien en als er dan ook nog die warme oostenwind bij staat, waardoor je ook nog vieze industrielucht en zuurstofarme lucht bij inademt wat erg verstikkend is, vind ik het helemaal niet vreemd dat mensen van bewolkte dagen met regen houden waarbij de wind vaak ook nog uit zee afkomstig is, wat lekker fris, schoon en zeer zuurstofrijk is. Op bewolkte regenachtige dagen, als ik op de fiets ergens heen moet, is het erg lekker ademhalen.

En over in de winter. Sneeuw is welkom, maar liefst wel zo dat de wind dan uit het noordoosten komt i.p.v. zuidoosten, want anders krijg je die vieze ongezonde industrielucht.

Marvin - 13-05-’14 21:07
Marvin

De aankomende 5 dagen zie ik ondanks veel zon toch vooral noordwesten tot noordenwind, heel erg gunstig dus wat de windrichting betreft.

Marvin - 13-05-’14 21:28
Fratsje

Wéh…. Ik kijk niet uit naar volgende week, met weer veel zon en vieze lauwe baklucht van boven de 20°C.

Nu maar flink duimen dat op lange termijn die 60 % kans op een koeler en wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond of iets beneden normaal nog wat groter gaat worden en doorzet, en dat die 30% kans op bovengemiddeld warm weer met veel zon niet uitkomt.

Fratsje - 14-05-’14 00:31
Marije

Oh my god… Je moet ook eigenlijk echt niet naar de weersverwachtingen kijken… 27 graden en allemaal rode en oranje cijfers… Bah bah, wat kan je gemoed toch snel omslaan. Mijn goede gevoel van maandag lost gelijk op bij de voorspelde hitte… Ik kijk niet meer, hoor!

Marije - 14-05-’14 08:34
Marvin

Ik zie dat de 5 daagse weersverwachting waar ik gisteren keek, enorm veranderd is. In plaats van vooral noordwestenwind krijgen we over enkele dagen zuidenwind met temperaturen ruim boven de 20 graden.

Helaas, het zit tegenwoordig echt sterk in de veel te snel opwarmende Nederlandse klimaat ingebakken. We moeten ermee leren leven.

En het is nog mei maar.

Marvin - 14-05-’14 11:03
Marvin

Haha nou vrouwen kunnen er zelf ook wat van met dat zonnige weer :-D

In de heetste periode van het jaar, dat wil zeggen juli tot en met 2de decade augustus, zou het normaal(gemiddeld he) 21 graden warm horen te zijn, althans, zo was het vroeger. Door de opwarming van de Aarde zit dat nu meer tegen de 25 graden aan en dan zijn er inderdaad niet eens zo erge uitschieters meer nodig en we zitten al ruim boven de tropische waarden(30 graden).

Marvin - 14-05-’14 14:25
Marvin

Net op wetterzentrale.de gecheckt en naar de GFS weermodel gekeken, dat is een weermodel waar weermannen en weervrouwen in Nederland gebruik van maken wanneer ze weersverwachtingen maken. Ik zie volgens de nieuwste weerupdate volgende week woensdag zelfs temperaturen van 28 graden staan en dan heb ik het over hier in Groningen.

Marvin - 14-05-’14 14:35
Marvin

Nou moet ik wel toegeven: volgende week woensdag is nog ver weg, maar gezien de ligging en de dominantie van hogedrukgebieden niet onwaarschijnlijk.

Marvin - 14-05-’14 14:46
Fratsje

Nou, ik hoop dat die ziekmakende voorspellingen op ‘wetterzentrale.de’ NIET uitkomt. 28 graden…getver!
Bron KNMI: Vooruitzichten lange termijn
Woensdag 21 mei tot en met woensdag 28 mei
Wisselvallig en grote kans (60-70%) op maxima beneden de normaal. Aan het einde van de periode circa 30% kans op een warmer weertype.
Laat die 60 à 70% alsjeblieft gewoon doorgaan.

Fratsje - 14-05-’14 14:52
Marvin

Ow kijk eens aan.
Fratsje is onze troost :-)

Marvin - 14-05-’14 15:00
mieke

Ik word ook niet vrolijk van de voorspelling voor komende week :-( En de weerman hier zei net 32 graden in Spanje , ze hebben daar al een TOPZOMER, wat je topzomer noemt, kotsmisselijk word ik van zulke uitspraken. Was het maar al oktober.

mieke - 14-05-’14 19:48
Marvin

Nou de nieuwe GFS weermodelupdate van wetterzentrale.de geeft voor volgende week dinsdag en woensdag nog steeds hoge temperaturen van 25 graden of hoger aan, maar wordt wel gauw afgestraft door een lagedrukgebiedje met regen die de warme lucht het land uit blaast.

Marvin - 14-05-’14 20:48
Jozef 1965

Gisteren avond kon ik genieten van zeer aangenaam weer.

Jozef 1965 - 15-05-’14 05:34
Nathalie

Marvin,je verwoord het helemaal perfect omtrent het verplicht vrolijk moeten zijn en met je zelf in gevecht zijn omdat je het gevoel heb jezelf niet te kunnen zijn.Ik herken het helemaal.Waag het niet om om een bepaalde reden te huilen.Mieke,ik kan dat ook geen topzomer noemen.Van mij mogen die Spanjaarden het houden.Annelies,in Rotterdam is het niet veel anders,Daar rijden zij ook als gekken door de straat. (het lijkt wel of er zomers veel asosialer gereden wordt)met de ramen wagenwijd open en vreselijke muziek die uit de speakers schalt.En opgefokt dat ze zijn.Niet normaal meer!.Winter is rust!

Nathalie - 15-05-’14 08:21
Karina

Behalve dat ik me kan ergeren aan mensen die maar zeuren dat het 30C moet worden, erger ik me nog meer als diezelfde mensen bij 30C of meer gaan lopen klagen dat het wel wat minder kan! Dan vraag ik me af hoeveel er gewoon meelopers zijn die maar net doen alsof ze het zo lekker vinden als het 30C is.
Ik ben er helemaal voor om eerlijk te zijn en als je 25C afschuwelijk vindt, dan zeg je dat gewoon. Heeft iemand er problemen mee dat je er niet van houdt, so be it, wat kan jou het schelen? Ik denk dat onze groep van zomerhaters dan veel groter wordt ook, als die meelopers eens zouden zeggen wat ze nou echt vinden. Wat denken jullie?
Zo, en nu ga ik naar mijn winterwonderland dvd kijken… even de sneeuw in en niet denken aan “mooi weer” in het weekend. :)

Karina - 15-05-’14 09:51
erica

En ik zeg er tegenwoordig ook wat van, ja, het wordt “mooi” weer, het is maar net waar je van houdt! Dat stompt zze wel heel even af. We moeten ze aanzetten tot NADENKEN. En het wordt weer bal, bah! Een zuidoosten wind.
Aan de kust hier boffen wij nog het meest denk ik.

erica - 15-05-’14 13:48
Marvin

Ok, ik ga nu even twee weermodellen doornemen(de nieuwste weerupdates), Het ECMWF model en GFS model waar de weermannen en weervrouwen gebruik maken voor hun weersverwachtingen. Het ENCMWF model, zie hier http://www.knmi.nl/exp/pluim/
geven voor aankomende dinsdag en woensdag temperaturen van 26 tot 28 graden aan, lokaal in Nederland kan het zelfs nog iets warmer worden, daarna koelere weertype, al is het dan nog 20-24 graden.

Het GFS weermodel, waar ik op wetterzentrale.de check. Tot en met zaterdag nog te doen temperaturen(17 tot 21 graden). Zondag en maandag wordt het ongeveer 23 graden. Dinsdag en woensdag boven de 25 tot 27 graden zomers warm. Daarna komen we volgens de GFS meer onder de invloed van lagedrukgebied terecht en komen we onder de 20 graden terecht.

Voor wat de lange termijn betreft heeft de GFS weermodel de beste papieren.

Marvin - 15-05-’14 14:29
Marvin

Aanvulling op vorige: Het kan zijn dat als je later vanavond op de link die ik hierboven aangaf klikt, dat de pluimverwachtingen er anders uitzien. Die wordt ongeveer twee keer per dag geupdate en hopelijk vallen de verwachte hoge temperaturen wat stuk lager uit.

Marvin - 15-05-’14 14:39
Loes

Oh nee he?! Gaat het echt 25 tot 27 graden worden Marvin? Het wordt weer tijd om m“n hol in te gaan geloof ik ppffff. En inderdaad Karina de mensen willen zo graag boven de 25 graden. Is het dan zo ver dan lopen ze te klagen dat het zo warm is. Dan heb ik zoiets van jullie willen dit dus nou zal je het voelen ook. Mij zie je dan niet buiten hoor. Alle gordijnen dicht en de ventilator op de hoogste stand. Ik heb op youtube 8 uur regen en onweer gevonden dan ga ik die wel opzetten. Lijkt het toch nog een beetje herfst….

Loes - 15-05-’14 14:40
Fratsje

Nathalie, je hebt helemaal gelijk. Dat is ook voor mij één van de reden dat ik zo’n bloedhekel heb aan zomers weer. Al die patsertjes in hun lawaaipapegaaicabrio’s en de opgenaaide rotsfeer die er ‘s zomers altijd heerst. Bah.
Ik heb eigenlijk nooit van de zomer gehouden, ook als kind niet. Dat zal, naast warmte-intolerantie en het felle licht, ook wel komen omdat ik een bleke sproetenhuid heb.
Winter is inderdaad rust.

Fratsje - 15-05-’14 14:51
Fratsje

@Loes
8 uur regen en onweer. LOL Ik heb een CD met onweer en ben daarin niet de enige hier.
Jammer dat sneeuw geen geluid maakt. Misschien moet ik maar bij een strenge winter het geluid van krakend ijs op gaan nemen.

Fratsje - 15-05-’14 14:57
Karina

Nou Frats, speciaal voor jou het geluid van voetstappen in de sneeuw:
http://www.youtube.com/watch?v=GbrZF4A19.. en hier het kraken van ijs:
http://www.youtube.com/watch?v=dNrrRqDwX..
Leuk hé? haha

Karina - 15-05-’14 15:38
mieke

Net op dinsdag en woensdag die vreselijke 25 graden en meer, 2 dagen dat ik buiten moet en dan nog een rit van een dik uur met het openbaar vervoer rond 2 uur s middags voor de boeg ,oh nee ik kan wel janken.

mieke - 15-05-’14 16:13
Fratsje

Haha. Dank je Karina. :D Die ga ik gelijk toevoegen bij mijn overlevingsgeluiden/beeldencollectie.
Die zon brandt weer de hele dag op mijn voorgevel. Het is hier in huis alweer opgewarmd tot 23 graden. Ik zit met de gordijnen dicht, de ventilator aan en mijn huid jeukt als vanouds. Zucht. Dat wordt de komende dagen weer flink afzien. Bléh.

Fratsje - 15-05-’14 20:32
Marvin

En godzijdank hebben we hier een weblog. Je weet wel, tijdens de zonnige dagen moet je je inhouden en hele dag doen alsof je vrolijk bent. Nou is vrolijkheid zelf niks mis mee, maar wel als de maatschappelijke druk zo verschrikkelijk extreem groot is dat het je zo goed als verplicht(en dus heel geforceerd) vrolijk moet zijn waardoor we niet meer onszelf mogen zijn, dan onderdrukken we onszelf.

En wie zegt dat de onderdrukking alleen bij dictatoriale landen voorkomt, onderdrukking gebeurt ook in Nederland in de vorm van maatschappelijke druk.

En dan is deze weblog erg fijn.

Marvin - 15-05-’14 20:40
Loes

inderdaad Marvin ben het helemaal met je eens.

Loes - 15-05-’14 21:47
Marvin

wolkenradar
http://wolken.buienradar.nl/nl

Zo te zien boffen wij hier in Groningen even. De rest van Nederland zit er helemaal vol in de zon.

Maar goed zelfs hier zijn helaas grote gaten in de wolken te bespeuren waar de zon doorheen komt.

Marvin - 16-05-’14 12:18
Bert

Volgens deze website: http://www.wetter.de/cms/wettertrend-vom..
wordt het van oost tot west duitsland met gemak 30 graden…..helaas….

Bert - 16-05-’14 15:20
Fratsje

Amsterdam is dé grote ramp om in te leven op zomerse dagen. Al die pokkelawaaiterrassen weer afgeladen vol en vermijden kan je ze niet als je ergens heen moet, want op elke straathoek staat er wel één. (braak-emoticon)

Fratsje - 16-05-’14 15:45
Marvin

Hier ook veel zon. Mensen zijn echt knetter op dit soort “Mooiweer” dagen

Marvin - 16-05-’14 16:48
Carine

Afgelopen week in gloednieuwe kantoorjob tijdens dag 3 onmiddellijk in de groep (10 collega’s) gegooid dat ik HSP ben en niet van zomertoestanden hou. Gewoon klaar en duidelijk mezelf gebleven en ik kan jullie verzekeren dat het met alle respect werd geaccepteerd, er wordt zelfs veel over gepraat. Nu weten ze gelijk waarom ik wat stiller word naarmate het warmer wordt, waarom ik energiek ben als het regent, en kunnen ze de vrolijkheid plaatsen aangepast aan het weer. Het is beslist bespreekbaar, maar meepraten met de rest is helemaal geen goeie zet. Attitude: This is me, take it or leave it. En het wérkt, echt waar, geloof het of niet.

Carine - 17-05-’14 09:58
Karina

Wow Carine, wat een geweldige collega`s. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. En wat je zegt, gewoon jezelf zijn en uitleggen hoe het zit, dan kunnen ze er mee doen wat ze willen. Nooit jezelf verloochenen, dat is de les, en dat geldt trouwens niet alleen voor HSP en zomerdepressies.
Ik heb mezelf ook jaren lang aangepast aan wat zogenaamd “acceptabel” is en dat lag zo ver van wie ik ben… daar wordt je niet gelukkiger van. En voor mij ging dat van niet van zomer houden tot niet drinken en niet op feestjes verschijnen… Ik heb niet de behoefte meer “er bij te horen” als ik niet gewoon kan zijn wie ik ben.
Ik wens iedereen sterkte voor vandaag en de komende dagen, want het wordt helemaal niks met dat weer. Veel te warm, bah! Ventilatoren staan al hard te werken hier.

Karina - 17-05-’14 10:24
Marvin

Zonovergoten dag hier. Oost-Nederland heeft geluk, zie de zonradar
http://zomerradar.buienradar.nl/

Marvin - 17-05-’14 12:39
Marvin

GFS weermodel die ik op wetterzentrale.de check geeft voor aankomende dinsdag en woensdag geen zulke temperaturen als 27 graden of meer aan. Het zal ergens tussen de 24 tot 26 graden nog erg warm zijn maar niet dicht in de buurt van 30 meer.

Het ECMWF weermodel waar het KNMI gebruik van maakt daarentegen houden nog vol met 25 tot 28 graden.

Marvin - 17-05-’14 12:41
Marvin

http://www.weer.nl geeft temperaturen tot wel 29 graden aan. Dat is wel te verwachten, want lokaal kan het inderdaad wat warmer uitpakken dan wat er volgens de weerprognoses van weermodellen staat.

Marvin - 17-05-’14 12:45
Marvin

Midden in de aankomende week kans op tropische warmte(= 30 graden of meer)
http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/we..

Het ziet er niet naar uit dat het GFS weermodel, die midden in de week niet warmer dan 26 graden laat zien, gelijk krijgt. ECMWF weermodel krijgt waarschijnlijk gelijk met zijn 28 graden waarbij op sommige plekken in Nederland nog warmer kan uitpakken en dus boven de 30 graden tropisch warm kan worden.

Marvin - 17-05-’14 15:05
Marvin

Nou, dan ben ik kennelijk het nieuwste update van het GFS weermodel voorbijgegaan. Die geven vanaf nu helaas ook temperaturen van 28 graden(lokaal kan het nog warmer worden) aan en daarmee lijkt het GFS weermodel het ECMWF model gelijk te geven.

Marvin - 17-05-’14 15:14
Fratsje

Zucht. (X)_(X)
stapt in haar vrieskist en houdt zomerslaap

Fratsje - 17-05-’14 15:26
Fratsje

Effe wat tegengas weer.

Bron KNMI:
zaterdag 24 mei tot en met zaterdag 31 mei
De kans op maxima boven normaal neemt geleidelijk af naar 25%, terwijl de kans op maxima onder normaal toeneemt naar 50%. Er is iedere dag circa 40-50% kans op een bui.

Fratsje - 17-05-’14 15:28
Marvin

Goed zo Fratsje je bent erg geliefd hier :-)

Hier wat tips om het zo draaglijk mogelijk te maken:
Ramen openzetten juist enkele dagen voordat de hete dagen aankomen en laat het huis lekker afkoelen nu het nog kan, natuurlijk kan je dit ook s ‘avonds tijdens de hete dagen, maar met 30 graden overdag is er zo hele lange weg te gaan wat met afkoelen betreft waardoor zelfs laat in de avond nog zo warm kan zijn dat het huis ondanks ramen wijd open maar te weinig afkoelt, daarom dus het huis afkoelen al enkele dagen voor de aankomende hitte beginnen.

Marvin - 17-05-’14 15:45
Fratsje

Ik wens iedereen veel sterkte dezer dagen.

Ikzelf moet snel nog voor mijn woonkamer witte gordijnen aanschaffen, om voor mijn donkergetinte gordijnen te hangen. Dat kaatst die warmte wat af, naast, voor de warme walm aankomt, de deuren tegen elkaar open te zetten.

Fratsje - 17-05-’14 16:20
Marvin

Ja, ik wens allen sterkte en wat slim dat je witte gordijnen aanschaft, dat houdt heel wat warmte buiten.
____________________________________________

De nieuwste updates van ECMWF weermodel geven ook op de lange termijn steeds hogere temperaturen aan. Ook na woensdag tot en met zaterdag(24 mei) 22 tot 25 graden, de dagen erna alweer 27-28 graden. Gisteren gaf het ECMWF weermodel een heel ander beeld en dat het op de lange termijn juist veel koeler zal worden waarop het KNMI de beschrijving deed die Fratsje enkele reacties hierboven heeft geplaatst.

Ik hoop dat de aankomende nieuwe updates van het ECMWF weermodel vanavond en morgen op de lange termijn opnieuw voor dat koele weertype gaan, maar zo nee, dan neemt de kans op warme weertype op de lange termijn toe en neemt de kans op koele weertype af en zal het KNMI met zijn beschrijving over kans op warm of koele weertype over de lange termijn weer moeten bijstellen.

Marvin - 17-05-’14 16:51
mieke

Sterkte iedereen voor de komende dagen. Gelukkig vinden we hier steun bij elkaar !

mieke - 17-05-’14 17:10
Karina

Je kan dat weermodel ook heel makkelijk inkorten zeggen: dinsdag en woensdag wordt het K*T en verder is het door te komen. :) Ik ga het ook niet meer 10x per dag checken, want daar wordt je helemaal gek van.

Karina - 17-05-’14 17:16
Marvin

Zeker is het door te komen, we zijn gewoon extreme aanstellers :-D

Temperaturen tot ongeveer 25 graden zijn voor mij te doen, nog flink warmer dan dat wordt het pas irritant.

Marvin - 17-05-’14 17:23
Fratsje

Hoezo extreme aanstellers. :\ Tijdens een normale tot strenge winter hebben we hier in Nederland (e.o.) een plaag van erge aanstellers.

Fratsje - 17-05-’14 20:08
Marvin

Dat was een grapje :-)
Maar het klopt zeker wel wat je zegt. Keer op keer ben ik ook altijd verbaasd over hoe dit land plat gaat met maar paar centimeter sneeuw.

Dus ja, zo bekeken zijn wij helemaal niet extreem.

En bij hoge temperaturen ga ik pas echt zweten en krijg ik het pas echt goed benauwd als het ongeveer 27 graden of warmer is, vaak is alles dan ook nogal plakkerig. Temperaturen van 20 tot 25 graden zijn voor mij wel te doen mits ik niet hoeft te haasten of te druk heb maar dan irriteer ik meer aan de doorgeslagen drukke massa om mij heen dan aan de warmte zelf.

Marvin - 17-05-’14 20:50
Marvin

Oh nee, kijk ik uit mijn raam en nu nog zie ik een aantal mensen die zomers gekleed zijn buiten zitten te kletsen.

En nee, dat zijn niet alleen mannen maar vooral vrouwen, oeps sorry :-)

Marvin - 17-05-’14 21:01
erica

Ow…hell! Vandaag binnen dus, en de twee witte tafellakens van zolder gehaald, die gaan voor de tuimelramen boven , voor en achter.
Maar veel te vroeg! Het is 18 mei! De vogelopvang is ontploft, voorjaar ten top. Voeren voeren voeren. En alles schreeuwt om eten. Veel te warm daar. En wat is er vandaag te doen in zonovergoten Leiden? De Marathon! Duizenden zwetende hardlopende mensen, ben je niet goed dan? Ik zit lekker binnen, en heb het nog kunnen koelen tot 20 graden. Maar we zijn er nog niet,..donderdag bejaardentehuis….griebus!!!!

erica - 18-05-’14 14:47
Karina

Sjonge jonge wat duurt zo`n warme dag toch altijd lang! bleeeeh, ik ben er helemaal klaar mee. En dit is nog maar het begin…,zucht :(

Karina - 18-05-’14 18:30
Marvin

Wat een zonovergoten dag, damn!

Morgen hetzelfde verhaal maar dan nog wat warmer, toch hoef ik morgen niet zo de hitte te doorstaan als vandaag, moest vandaag met de trein ergens heen en lange reis ook nog,n ja, de warmte in de trein was verschrikkelijk.

En treinen(waar niet altijd ramen open kunnen en airco aanwezig is) kunnen echt bakovens en zonder overdrijving absoluut levensgevaarlijk zijn als het 30 graden of warmer zou zijn met extreem veel zon, zeker als de trein ook nog vol is.

Marvin - 18-05-’14 19:44
Marvin

Hm, ik zei enkele reacties hierboven wel dat 25 graden voor mij wel te doen en dat alleen als ik rustig aan kan doen en niet perse in de zon hoef, maar dat betekent alsnog niet dat ik het dan maar aangenaam vind.

Marvin - 18-05-’14 19:57
Fratsje

Ik heb deze flutdag gewoon verslapen. Ik had geen zin in die stinkhitte en de brandende zon die mijn voorkamer steeds weer muf opwarmt.

Fratsje - 18-05-’14 23:51
Fratsje

PS
Voor mij is 20 graden het uiterste van wat ik nog dragelijk vind.

Fratsje - 19-05-’14 00:13
Jozef 1965

Ondanks intensief verluchten ‘s nachts heb ik nu al 20 à 21 ‘C in mijn kamer.

Jozef 1965 - 19-05-’14 07:10
Loes

20, 21 graden is voor mij ook wel het maximum hoor en dan ook nog sluierbewolking zodat de zon niet te fel is. Op mijn slaapkamer (westkant) is het ook alweer boven de 20 graden, vreselijk. Dat is zweten ‘s nachts. Ik hoop dat de wind snel naar het westen gaat.

Loes - 19-05-’14 07:26
Karina

Ik erger me kapot aan het weerbericht bij de journaals… lachende gezichten als ze 25C aankondigen en filmpjes over zonnebadende mensen… oh oh wat is het toch fijn… Ik ga ervan over m`n nek!! Ik zat gisteren al weer in de bbq lucht, herrie en zware shag walmen. WAT IS HIER LEKKER AAN???

Karina - 19-05-’14 08:47
mieke

Ik kijk bewust niet naar het weerbericht, ik word er zenuwachtig van en zo boos als ze zo vrolijk lopen te gillen hoe lekker weer het gaat worden. Gisteren nog iemand tegen mij, ha het is zalig nu hé? Ik heb gewoon gezegd, spreek voor jezelf en verder gewoon die persoon genegeerd.

mieke - 19-05-’14 09:44
Nathalie

Mieke,ik zou gewoon zeggen het maar zoals je het bekijkt.

Nathalie - 19-05-’14 11:02
Marvin

Er drijven hier in het noordoosten steeds meer wolken binnen, toch juich ik er nog niet toe, voor je het weet prikt de zon gewoon dwars door heen en lossen de wolken gewoon door de zon op.
Ik zie het ook aan de satellietbeelden.

Marvin - 19-05-’14 11:43
erica

Mozes, het houdt niet op nee. Morgen weer warmer, nog warmer. Het is 19 mei!!!
20 graden buiten is voor mijj ook de max. Nu is het weer kleffe taaie lucht. En het weerbericht op tv kijk ik ook niet meer, dat zap ik weg. Ben al chaggie genoeg zonder die jubelende weersmannen en vrouwen. Maar er komen iets lagere temperaturen aan, maar dan nog te warm. En regen, laat maar komen!!

erica - 19-05-’14 14:16
Erika

Jeetje wat een verademing zeg om te lezen dat ik niet gek ben, maar dat er nog meer mensen zijn die niet van de zomer houden!! Vanmorgen nog aan mijn huisarts gevraagd of zomerdepressie bestaat, hij had er nog nooit van gehoord (overigens een hele fijne huisarts hoor!), toch maar eens googlen en wat zie ik….joepie, ben echt niet gek!
Ik raak soms bijna in paniek als ik hoor dat het boven de 25 graden word! Maar ben blij met deze site, zal ‘m eens een beetje volgen! Bedankt voor jullie stukjes, verschillende erg herkenbaar!

Erika - 19-05-’14 15:04
John

Ik krijg ook constant de neiging mensen op hun bek te slaan die tegen mij beginnen over het “mooie” weer, BBQ etc. Ik zorg dat ik als het eerste op m’n werk ben en sluit me meteen af met een koptelefoon zodat ik al dat gezeik van die zonnepaupers niet hoef te horen. Pleurt op met je zogenaamde mooi weer…..ik vind het verschrikkelijk weer!!!
Het rare is echter dat ik net uit Taiwan terug kom, waar het 30 graden was en de luchtvochtigheid ruim 80 %…..geen enkele last van een depressie daar.

John - 19-05-’14 15:08
Fratsje

Hier in huis is het alweer opgewarmd tot 26 graden ondanks de doorluchtsessie vroeg in de ochtend (half 7 – 8:00 uur, vlak voordat ik ging slapen) en voor het grootste deel van de dag de gesloten gordijnen.
Ik voel mij behoorlijk gammel en misselijk nu, het purschuimgevoel in mijn hoofd is weer terug. Wat een hel is dit. Dit hele jaar is gewoon flut met peren. Wat ben ik blij als deze muffe (sub)tropische ramp voorbij is. Maar dat zal wel weer es vies tegenvallen. (

Fratsje - 19-05-’14 20:15
Marvin

Sterkte Fratsje, dan warmt het bij jou ook wel erg snel op. Hier is het nog maar 23 graden, niet dat dat echt heel normale huistemperatuur is maar goed.

Marvin - 19-05-’14 23:49
Marvin

Hm, als ik mijn raam hier niet open had gedaan dan was het ook hier nog warmer geweest.

Marvin - 19-05-’14 23:53
Ankie

Morgen en woensdag 28 graden hier gelukkig kan ik thuis blijven. Sterkte allemaal!

Ankie - 20-05-’14 03:30
Karina

De dag is amper begonnen en ik ben al kapot van vermoeidheid. Wat afschuwelijk is dit toch! Kan wel janken. Ik ga maar sneeuw en ijs videos kijken, hopelijk helpt het. Sterkte allemaal.

Karina - 20-05-’14 09:12
Marvin

Met dit weer douch ik graag koud.

Marvin - 20-05-’14 10:53
Karina

Wat ik doe is water drinken en altijd een flesje Rescue Remedy van Bach bij de hand houden. Als je je dan slap voelt, een paar druppels in wat water doen en opdrinken. Dat helpt meestal wel. Er zijn ook Rescue Remedy snoepjes en spray. Ik kan niet zonder dat spul als ik me zo flauw voel. En een drinkbouillonnetje, dat werkt ook wel.

Karina - 20-05-’14 11:23
mieke

Busrit overleefd, morgen zie ik toch 25 ipv 28 graden staan, een mens wordt al blij van die 3 graden minder toch? Sterkte iedereen , ga zo meteen de regengoden oproepen :-)

mieke - 20-05-’14 13:42
Marvin

Hier in het noordoosten zwaar bewolkt en toch geeft de thermometer 28 graden aan.
Op zonneradar zie ik zonneschijn richting onze kant op komen, het gaat nog warmer worden en dat op 20 mei, hoogst ongebruikelijk.

Marvin - 20-05-’14 13:42
John

Sommige mensen hebben er echt veel last van…..Idonees??!! Is dat een nieuwe soort?
In Taiwan lopen ze trouwens allemaal bedekt tegen de zon met een zonneparaplu of lange kleding. Daar is het gelukkig niet “in” om zo bruin mogelijk te bakken in de zon. Volkomen krankzinnig zijn ze hier! Laat mij maar lekker spierwit blijven!
@BD, misschien moet ik dat ook maar doen…heel vroeg het bed uit de hond uitlaten en daarna weer verder slapen. Ik vind het verschrikkelijk als om 8-9 uur de zon al volop staat te branden!

John - 20-05-’14 13:52
Marvin

Hier in Groningen de 30 graden gepasseerd.

Marvin - 20-05-’14 13:58
Prozac

Lieve mensen,

Ik begrijp dat de frustratie oploopt en die mag je ook hier uiten… maar zo gauw er hier rassen, afkomst, huidskleur en bijbehorende vooroordelen voorbij gaan komen zal ik mensen gaan blokkeren of de commentfeature uitschakelen! Hierin ben ik absoluut rechtlijnig en ga daarover niet in discussie!

Groetjes, Prozac!

Prozac - 20-05-’14 14:40
sophie

Halloooooo! ;) Is hier nog iemand??? Ik las onlangs in de NRC over het veranderende klimaat dat we hier ‘net zulke winters als in Bordeaux’ gaan krijgen…:( Dat het haast nooit meer gaat vriezen en dat de zomers steeds warmer worden. Ik kan geen link plaatsen maar heeft iemand anders hier ook over gelezen/gehoord? Het was een rapport van het KNMI. Ze hadden het over 2050 maar misschien al eerder. Ik ben er kapot van en raak in paniek als ik eraan denk…:( Mijn grote hoop na die rotzomer is ee lekkere strenge winter…Zou dat nu echt over zijn? Help!!!! :(

sophie - 31-05-’14 11:25
Jozef 1965

Hallo Sofie, onder “Tijdelijke verlichting” zijn er meer nieuwe reacties.

Jozef 1965 - 31-05-’14 17:19
Jozef 1965

Correctie : Sophie .

Jozef 1965 - 31-05-’14 17:24


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.