« Gelukkig 2014... | Home | Foutmelding »

Winter?

Maandag 03 Maart 2014 at 11:18 pm.

Volgens de KNMI was het de afgelopen periode een winter! Blijkbaar heb ik dat dan even gemist:

De afgelopen winter was op één na de zachtste sinds het begin van de metingen in ons land in 1706. In De Bilt bedroeg de gemiddelde temperatuur over de maanden december, januari en februari 6,0 graden tegen 3,4 graden normaal (gemiddeld over 1981-2010).

Winter is toch als het vriest, sneeuwt, etc... ? Of heb ik het nu verkeerd begrepen?

69 reacties

Bert

Of het winter wordt is altijd maar afwachten…..
Maar in de zomer weet je dat er altijd een aantal benauwde dagen zijn van boven de 30° ……….dat is gewoon zeker.

Bert - 04-03-’14 07:36
Ankie

Dit weekend 16 graden en zon omg nu al?

Ankie - 05-03-’14 02:52
Jozef 1965

En bij accuweather.com durven ze nog als opmerking “aangenaam zondag” zetten. En volgens buienradar zelfs 17’C voor Zuid-Limburg dit weekend.

Jozef 1965 - 05-03-’14 03:29
Karina

Ik kan me geen winter herinneren zonder 1 sneeuwvlok of maar een héél dun laagje ijs. Wat we nu gehad hebben zou ik niet eens winter durven noemen. Het is een lange herfst. En nu is het voorjaar al aan de gang… Ik hou m`n hart vast voor de zomer.

Karina - 05-03-’14 10:46
Nathalie

Het mag de naam winter niet eens hebben.Tjonge,vorig jaar deze tijd was het nog om het vriespunt.Maar wat er nu aankomt,pffff.En helaas blijf dat op lange termijn zo.Veel zon en geen druppel regen en dubbele cijfers.Reken maar dat we zeer vroeg en lang een insektenplaag gaan krijgen.Maar wat wil ook na zo’n vorst/sneeuwloze winter.

Nathalie - 05-03-’14 11:14
Loes

Ik heb het gevoel dat toen ik klein was (lang geleden) je iedere winter wel op het ijs kon en dat het sneeuwde. Of is dat alleen maar in mijn herinnering omdat ik het zo graag wil?! Kan me inderdaad niet herinneren ooit zo’n rare “winter” te hebben meegemaakt. En inderdaad Nathalie het zit er zeker in dat die insekten alweer vroeg in de weer zijn! Moet er niet aan denken dat er weer zo’n vieze benauwde zomer aankomt… Als ik daar aan denk is de fut er nu alweer uit.

Loes - 05-03-’14 15:39
Moppie

Ik weet me ook geen raad met deze vooruitzichten. Nu al zo warm weer. Dit gaat een zware tijd worden.

Moppie - 05-03-’14 16:51
Fratsje

Van een horrorwinter (geen winter dus) naar een verschrikkelijke (weerzinwekkend zomergedrocht) lente? En dan moet die rotzomer nog komen. Verschrikkelijk! :-(

Voel mij ontzettend depri nu.

Fratsje - 05-03-’14 18:27
Carine

Hi Soulmates, nooit verwacht dat ik in maart hier al terug zou zijn. De gekte is veel te vroeg begonnen. Tjezus. Vandaag in de supermarkt aan de kassa geleuter over de zon die zo heerlijk schijnt, waarop ik zei dat ik kan genieten van de winterzon maar vooral van regen en wind. Rare blikken (ja ik kom van een andere planeet). “Oh, maar dan heb jij een slechte winter gehad zonder sneeuw?” Wat niet zo is, het gaat me persoonlijk niet over gebrek aan vrieskou of sneeuw maar om alle gekte buiten. Lees: lawaai. Net iets waarvan een HSP-er gillend wegholt. Zag ook een man in short op de fiets. Hallo?!

Carine - 06-03-’14 16:30
Marian

Ik stoor me zo aan die hysterische blijheid die je de hele dag hoord en nu zeiden zo ook nog eens dat het weleens 20 C graden kan worden dit weekend,hoera……Nu maar hopen op een heeerlijke kwakkelzomer waar iedereen behalve wij loopt te zeuren.

Marian - 06-03-’14 17:11
Jozef 1965

Of het plaatselijk 20 ‘C kan worden dit weekend . . . als er nu al bvb bij buienradar voor dit weekend voor Zuid-Limburg 18 ‘C staat.

Jozef 1965 - 06-03-’14 18:36
mieke

Maart en hier zitten we dan alweer, had gehoopt hier niet te moeten komen voor juli , 17 a 18 graden dit weekend, het moet toch niet gekker worden. Hysterische opgewonden mensen bah bah bah, een mens zou van minder in een dip geraken. En dan durf ik nog niet aan de zomer te denken die zo goed als voor de deur staat, angstig :-

mieke - 07-03-’14 07:49
Karina

Als iemand tegen mij zegt dat een winter zonder sneeuw niet erg is, zeg ik tegen ze: hoe zou jij een zomer zonder zonnige dagen vinden? Dan kijken ze heel raar naar je! Ik word nu al gek van dat “goed weer” gezeik en dan is het pas Maart.
Ik ben benieuwd welke idioot hier in de buurt dit weekend gaat bqqen.
Ik zal de ventilator maar weer van stal halen.

Karina - 07-03-’14 11:10
Marije

Iets vroeger dan gehoopt: we zijn er weer! Het is ‘s ochtends gewoon klaarlicht als ik op mijn werk aan kom, verschrikkelijk. Ik heb normaal niet zo’n moeite met het voorjaar omdat het vaak nog lekker fris is, maar als ik eraan denk hoe ver september nog weg is, zakt de moed me wel in de schoenen. Vooral bij het gebrek aan winter, heb me ook niet goed kunnen opladen.

Marije - 07-03-’14 13:40
erica

Nee, ik ook niet, nog lang niet opgeladen.
De warmste winter ooit. En ja, op 5 maart heb ik de eerste wesp en mier alweer in de tuin gezien. En al dat gejubel weer om je heen. Ik heb voor zondag alles afgezegd. ga lekker stoffen en trutten in huis, administratie doen, hoef niet naar buiten. Felle blauwe lucht en veel te veel lict van die zon. Zonnescherm naar beneden en de dikke winterjas, die ik niet heb aangehad, op zolder gooien. Ik wil echt de terrassen niet zien morgen en ook niet de bootjes die ik ook alweer in de grachten zag. En ik sluit me op, zodat ik me niet hoef te ergeren. Sterkte alvast maar weer, pffft…7 maart! Ga je staart roeren maart!!!!

erica - 07-03-’14 22:04
Ankie

Zo blij met iedereen hier omgeving is weer misselijkmakend bezig. Sterkte allemaal ellende begint vroeg :(

Ankie - 08-03-’14 07:20
mieke

Mijn grootse vijand is er al, buiten is al al lekker lawaaierig, iemand is met een drilboor bezig zijn oprit aan het afbreken, beetje verder een hogedruk reiniger, hoera wat een feest, t is lente en iedereen moet weer herrie gaan maken alsof die tering zon opzich nog niet erg genoeg is,, zo dat was even stoom afblazen :-(

mieke - 08-03-’14 10:13
Nap

En de hele dag weer verblijd worden met het HENG! HENG! HEEENGHENG! van al die k*tmotoren die weer opgestart worden na een “winter” onder een zeiltje.

Nap - 08-03-’14 15:14
Fratsje

Hier zijn die lawaaiterrassen ook weer van stal gehaald. Ik haat het hedendaagse Nederlandse klimaat!!

Fratsje - 08-03-’14 15:56
Loes

Gisteren alweer diverse mensen op zijn zomers zien lopen, t shirt korte mouwen, korte broek (toe maar). En ja hoor, vandaag is iedereen alweer “heerlijk” in zijn tuintje bezig. De lol kan niet op :-( pff ben blij dat ik deze site heb ontdekt. En wat een heerlijk gevoel, jippie, ik ben niet de enigste die er zo overdenkt.

Loes - 09-03-’14 12:46
Henk

Ja hoor, die randdebielige buurman steekt zojuist zij
n bbq aan…..

Henk - 09-03-’14 16:16
Nirmala

Het is afschuwelijk! Heb alweer zoveel licht en lawaaiprikkels gehad afgelopen dagen. Ben er helemaal depri van

Nirmala - 09-03-’14 18:23
Anne

Hallo weer allemaal! Jawel, sinds afgelopen maandag slaap ik weer slecht. Vanmiddag de hele dag iemand chronisch zijn motor aan het starten, gillende kinderen buiten en een hommelplaag in de achtertuin. Vanavond ramen weer vroeg dicht, omdat de bbq’s en vuurkorven weer uit de schuur zijn getrokken. Hoera! 8 maart ffs >.

Anne - 09-03-’14 20:09
Smoke

Zeg zwangere weerdame van de NOS, je mag wel iets minder glimlachen en iets minder lollige een-tweetjes opzetten met de journaal presentator als je weer eens dit foeilelijke weer gaat aankondigen! GRRR
Ik zou zeggen: spreek voor jezelf als je dit “mooi” weer vind! Ik vind het eerder abnormaal en trouwens ook zwaar overdreven om kindjes te laten zien die aan het pootjebaden zijn. Alsof het nu al niet meer te harden is. Stelletje idioten dat water is nog hartstikke koud dus overdrijf niet zo!

Smoke - 09-03-’14 22:32
Don

Had eigelijk gehoopt Dat het in de zomer standaard 20 graden zou zijn, niet eind winter…. Ik hoop op god dat deze zomer gemiddeld 20gr is met weinig zon.. En dat volgende winter ff wat kouder is met vooral meer sneeuw. En ik blijf nog steeds hopen op een dik pak sneeuw nog…. Hoewel de kans klein is.

Wat ik ook hekel is dat mensen gelijk moeten overdrijven Korte broek T-shirt Alsof ze hier echt niet meer op konden wachten.. Wat een sukkels…..

Don - 10-03-’14 00:54
Don

Denk dat ik deze zomer maar Demonstratief me Winterjas standaard aan doe. Gwn omdat de Zomer niet bestaat.

Don - 10-03-’14 00:55
Fratsje

Ik heb deze afschuwelijke dag (en die van gisteren ook) fijn aan mij voorbij laten gaan, met de gordijnen half dicht en de ramen, nadat het donker was geworden, opengezet. En dan die eeuwige stomme opmerkingen van mijn vrienden rond dit soort dagen: waarom ik niet eens ‘lekker op een terrasje ging zitten’ met dit weer, of een ‘zomerse’ (dit noem ik ook geen lente meer) wandeling ging maken.
Moet ik dat nu nóg steeds uitleggen aan hen Ik haat warmte, zeker al zó vroeg in het jaar, en ik háát zomerse straattaferelen. Dus kras maar lekker op met dat hysterische gejodel, over hoe gewéééldig dit weer is.

Fratsje - 10-03-’14 01:41
Henk

Het weer is nu in deze tijd zo extreem warm dat het bijna hetzelfde zou zijn als het in de zomer de hele week rond het vriespunt zou zijn de gehele dag…… alleen zie ik DAT niet gebeuren helaas.

Henk - 10-03-’14 14:56
Karina

Vies hè, die lauwe lucht buiten? Bah! Elk jaar vergeet ik weer even hoe vies het is, tot het voorjaar wordt, en dan weet ik het weer. Het is echt véél te vroeg in het jaar voor dit gedoe.
En wat betreft al die sukkels die nu al met korte broek en blote armen hebben gelopen: niet zeuren als je volgende week in bed ligt met griep of verkoudheid. Eigen schuld!

Karina - 10-03-’14 18:25
Nathalie

Het zijn echt belachelijke temperatuen voor deze fase van maart.De weermensne weten zelf niet eens welke temperaturen bij maart horen.De insekten vliegen me nou al om de oren.Vanmorgen zag ik een foto in de krant dat een paar jongens in zee waren.Ik mag hopen dat ze volgende week flink verkouden zijn.

Nathalie - 10-03-’14 19:45
Jozef 1965

Hier is het momenteel nog aangenaam: geen zon en af en toe goed voelbare wind.

Jozef 1965 - 11-03-’14 08:52
Carine

Extra gedeprimeerd, vanochtend doodzieke poes (12) laten inslapen bij de dierenarts,wat een rauw verdriet. Hoe kom ik dit nou weer door? Alle opgeklopte vrolijkheid buiten om de eerste … (ik krijg het woord niet over de lippen) zullen voortaan geassocieerd worden met het verlies van mijn meisje.

Carine - 11-03-’14 14:47
Loes

Veel sterkte Carine.

Loes - 11-03-’14 15:56
Karina

Sterkte Carine, ik weet hoe je je voelt. Toen mijn allerliefste kater van 15 overleed, 5 jaar geleden alweer, wist ik ook niet waar ik het zoeken moest. En toen droomde ik dat hij in een veld vol voorjaarsbloemen achter een vlinder aan rende. Dat heeft me zo goed gedaan te zien dat hij niet meer leed en weer vrij kon rondrennen.
Dat lege gevoel is verschrikkelijk. Ik leef met je mee.

Karina - 11-03-’14 18:31
Carine

Goh, Loes en Karina, wat lief. Werkelijk.

Carine - 11-03-’14 20:27
erica

Veel sterkte Carina! Mensen kunnen zeggen dat je diertje geen beter leven heeft kunnen hebben en dat je er goed voor hebt gezorgd.
Dat is ook zo. Maar het verdriet en het gemis blijven.
Maar het gaat weer bewolken en regenen, misschien helpt dat het verdriet een beetje
te verzachten.

erica - 11-03-’14 22:09
Fratsje

@Carine
Ook van mij veel sterkte toegewenst met het verlies van je lieve poezenvriendin. Niet leuk als je iemand verliest van wie je zielsveel houdt. :( Ik hoop dat ze zo min mogelijk geleden heeft.

Fratsje - 12-03-’14 00:28
Nirmala

Oo Carine, wat vreselijk! Wens je ontzettend veel sterkte!!

Nirmala - 12-03-’14 08:08
Carine

Echt lief van jullie…Terwijl de buitenwereld zich opmaakt voor alweer een fake-vrolijk seizoen, heb ik ook reeds de nodige aanpassingen in huis aangebracht. Thuiskantoor kijkt uit op voortuin en vrij rustige straat door grote ramen, echt leuk als het regent. Gordijnen weggedaan en vervangen door luxaflex en screens. ‘s Ochtends staat deze de helft open, poes 2 (de enige nu) wil dan even op de vensterbank. ‘s Namiddags als het te zonnig wordt gaat luxaflex dicht en screens af. Het laat genoeg licht toe in huis maar warmte, zon en de hysterische meute blijven buitengesloten. Ben alweer aan het uitkijken naar aankoop zwart-wit-dvd’s om me binnen te verschansen en het gegil buiten te sluiten. Dat lukte voortreffelijk vorige zomer. Alhoewel ik ook wel bloemen zaai in de voortuin en bloempotjes zet op het terras waar mijn man dan veel tijd doorbrengt. Als er heel af en toe iemand komt eten, ben ik nadien dan opgelucht dat ik terug naar binnen kan gaan: dvd op, screens af, in mijn eigen wereldje in de zetel wachtend op de herfst of een heerlijke kwakkelzomer. Laat dat kwakkel er dan maar af :-)

Carine - 12-03-’14 13:06
Loes

Carine ik voel met net zo. Zomers zit ik overdag in ieder geval zoveel mogelijk binnen. Onrustig (voel me echt rot) of ga even liggen (indien mogelijk), heb geen puf dat er iets uit mijn handen komt. Vreselijk. ‘s Ochtends rond 5 uur al licht, pas 23 uur donker. Het geschetter op straat tot diep in de nacht (hoeft men niet te werken ofzo…?) Mijn man zit ook zoveel mogelijk buiten zodra de eerste zonnestralen er alweer zijn…. Heel ongezellig voor hem maar mij ziet ie niet zoveel buiten. Als eenmaal September weer nadert kom ik weer helemaal bij. Laten we inderdaad hopen op een kwakkelzomer. En een lekker koud voorjaar. Maar volgens mij wordt het weekend een beetje bewolkt dus dat gaat even de goede kant op.

Loes - 12-03-’14 16:43
Fratsje

Jjep, hier zijn de gordijnen ook grotendeels dicht. Ook ik wens een kwakkelzomer en een vroege inval van de herfst.

En… zou het echt waar zijn? (durft het gewoon niet meer te hopen) http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2..

Fratsje - 13-03-’14 00:27
mieke

Carine, heel veel sterkte met het verlies van je poezenvriendje , het doet zo ontzettend pijn als je afscheid van ze moet nemen , troos tknuffel x

mieke - 13-03-’14 13:06
Ankie

Sterke Carina ik weet hoe moeilijk het is.

Volgens weeronline is het de komende twee weken boven de 15 graden en voornamelijk zonnig hier in Tilburg. Hoop zo dat het niet gaat uitkomen.

Ankie - 13-03-’14 17:20
Nathalie

Carine,ook namens mij heel veel sterkte toegewenst.Vandaag zag ik kerels met ontblote lijven lopen en heb al bijen gespot.Alsof het al augustus is.En die afkoeling die ze beloofd hebben stelt ook niks voor.

Nathalie - 13-03-’14 19:37
Bert

Hebben ze ons vandaag weer voorgelogen…..
het zou bewolkt zijn en de temepratuur zou fors voelbaar afnemen….
Nou hier in Brabant staat sinds 11 u die k*tzon alweer volop te schijnen.

Bert - 14-03-’14 12:05
Jozef 1965

Bij NOS-Teletext (703) staat: “Morgen overdag is het bewolkt en vaak droog. De zon breekt nauwelijks door. In de avond neemt de regenkans weer toe. Het wordt morgen 8 tot 11 graden. “

Jozef 1965 - 14-03-’14 16:32
Fratsje

Tja.. De weerinstituten hebben helaas altijd een container vol dooie mussen op hun terrein staan. :\

Fratsje - 14-03-’14 17:32
Henk

AAAAAARRRGHHH Hier breekt die zon WEL door gvd !
Al sinds vanmiddag staat dat kreng hier alweer te schijnen.

Henk - 15-03-’14 16:19
Karina

Als dit 1 van de warmste winters was, kunnen we dan nu 1 van de koudste zomers krijgen? :)

Karina - 16-03-’14 10:04
erica

Carine, ook vanaf hier veel sterkte gewenst met het verlies! Ze zijn altijd groots aanwezig, en dus ook groots afwezig!
En we hebben alweer 2x meer zon te pakken als normaal in maart. Gaat lekker hoor! We worden wel zwaar gestraft, en mensen maar klagen dat ze zon willen hebben! We hebben smog-alarm, code oranje voor bosbranden…

erica - 16-03-’14 14:28
Fratsje

Getver!
Donderdag staat er alweer zo’n rottige, te warme dag klaar. Ik hoop dat afkoeling erna ook daadwerkelijk doorzet.
De voorspellingen voor ‘te warme dagen voor de tijd van het jaar’ komen toch altijd uit, maar andersom ligt er heel vaak een dooie mus voor mij klaar. Bah!

Fratsje - 17-03-’14 23:59
Jozef 1965

Het weer gisteren was heerlijk.

Jozef 1965 - 18-03-’14 08:58
Loes

Vandaag ging het ook wel. Lekker bewolkt af en toe een spatje regen. Helaas probeert de zon nu af en toe door te komen. Hoop dat het niet te lang duurt. Afijn voor donderdag staat er in ieder geval weer 20 graden in het verschiet. VRESELIJK!

Loes - 18-03-’14 16:08
Fratsje

Ik hoop dat deze dag snel voorbij is. :(

Fratsje - 20-03-’14 13:28
Karina

Mijn warmste verjaardag OOIT!! Niet echt rede voor een felicitatie. :( Gelukkig wordt het snel weer wat koeler en hopelijk blijft dat even zo.

Karina - 20-03-’14 19:47
Marian

Regen en 10 tot 13 graden dit weekend,heerlijk.Werd helemaal deprie toen ik vanmorgen de gordijnen opentrok en een klap in me gezicht kreeg van dat felle licht,bah.

Marian - 20-03-’14 23:04
Carine

Hahaha, Karina’s warmste verjaardag ooit :) Een gelukkig koel Nieuw Levensjaar gewenst! Toen ik vanochtend vroeg op deze prachtige dag -zoals gewoonlijk met zware tegenzin de supermarkt betrad dacht ik in eerste instantie aan een ramp. Een gijzeling? Een epidemie? Welnee, jullie weten perfect waar ik het over heb. Overal sombere gezichten en de nieuws- en berichtgevingen op de supermarkt-radio zijn absoluut-niet-normaal-meer, waar zijn ze mee bezig hé? Ik RACE met de kar door de gangen om supersnel weer weg te kunnen. Goed, hier gaan we profiteren van een werkdag thuis boordevol energie, maar ik begeef me niet onder de meute buiten, kan er niet tegen. En een radio staat nooit aan, enkel cd’s. KabelTV hebben we allang laten afsluiten. Al dat gezeik. Prettige dag!

Carine - 21-03-’14 10:29
Carine

Niet letten op de doorstreping in bovenstaand bericht, is iets mis gegaan.

Carine - 21-03-’14 10:30
Karina

Ha Carine, ik heb ook al depri mensen gezien en ik loop nu al weer met een smile op m`n gezicht. Heerlijk die regen en ik hoorde het word nachtvorst bij het weerbericht, dus daar werd ik ook blij van.
Het was gisteren te warm, maar dit weekend ga ik ter ere van mijn nieuwe levensjaar oliebollen bakken. Yippeeeeee :)

Karina - 21-03-’14 11:25
sophie

Wat een opluchting om hier te lezen dat ik niet de enige ben!
Ik kan hier echt met niemand over praten, zelfs m’n lieve man
die normaalgesproken alles begrijpt snapt dit niet. Ik
vertel het ook niemand, schaam me ervoor. :-( Maar als ik eraan denk hoe ver september nog weg is word ik missellijk van ellende. Vannacht is die ellendige zomertijd ingegaan. Help… :’(

sophie - 30-03-’14 20:21
sophie

Hallo, is daar iemand…?? Ik had gehoopt hier wat gelijkgestemden te treffen, maar tot nu toe blijft het oorverdovend stil :-( Jammer… Wordt een zware dag voor mij vandaag…

sophie - 31-03-’14 10:13
Prozac

Hoi Sophie,

Genoeg gelijk gestemden hier, maar die zitten allemaal hier te kletsen: http://www.zomerdepressie.net/entry/166/..

Prozac - 31-03-’14 11:04
Marian

ben nieuw hier,…heerlijk allemaal gelijkgestemden die de zomer ook verafschuwen

Marian - 13-07-’14 15:10


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.