« Geen stijl | Home | Gelukkig 2014... »

Gelukkig zijn...

Zondag 01 September 2013 at 9:00 pm.

Terwijl het eerste 'frisse' weekend zich heeft voltrokken kijk ik weer vooruit naar de herfst en winter van 2013. Hier praten mensen zichzelf nog wat moed in omdat de komende dagen wat warm gaat worden. Of mensen praten zichzelf een depressie in door te ver vooruit te kijken en te vrezen voor het onvermijdelijke! Beide werken niet... want het gaat over de balans die je in je hoofd weet te handhaven!

Als er 1 land is waar ik dacht dat de balans in het leven goed onderwezen en ingevuld was was het India... blijkt daar buitengewoon veel mensen met een zomerdepressie te leven... wist ik veel?!

289 reacties

Nathalie

http://www.nu.nl/gezondheid/3561030/wint..

Nathalie - 01-09-’13 22:58
Jozef 1965

Tegen zomerdepressie : You tube When A Child is Born with Lyrics.wmv

Jozef 1965 - 02-09-’13 07:23
Karina

Ik heb een vriend in de Philipijnen en een buurvrouw uit Indonesië en beiden hebben net zo`n hekel aan hitte/zomer als ik en worden er ook depri en kribbig van. Ik dacht ook altijd dat mensen uit dat klimaat er geen last van hebben, maar dat is dus niet zo.
Wel grappig die site, Prozac, er staat een filmpje onder over erectie stoornissen, haha. Dat is weer een hele andere depressive.(Okee niet lachen, het zal wel een serieus problem zijn als het hebt. :P
Het is inderdaad waardeloos dat het koelere weer niet doorzet, maar ja… er komt echt wel een eind aan. :)

Karina - 02-09-’13 10:40
<span class='registered'>Susan</span>

Ik had het vannacht zowaar een beetje koud. Dus de nachten koelen al af. Ook als het van de week wat warmer is.
En moet je nagaan hoe lekker de herfst aan zal voelen als die eenmaal begint! :)

Susan - 02-09-’13 12:34
Fratsje

Ik heb gisteren de hele dag en nacht weer iets nuttigs kunnen doen, met dank aan het koelere weer.

Die gasten die bij weeronline schrijven, sporen echt niet. Vallen massaal over mij heen als ik zeg dat ik helemaal klaar ben met die vieze hitte. Ik heb verdomme de hele winter niks anders dan continue geklaag moeten lezen over ‘hoe verschrikkelijk de sneeuw en de winter wel niet was en dat ze massaal verlangen naar de zomer’. Je wordt gewoon raar aangekeken en als zeur bestempeld als je die ‘alweer op handen zijnde’ zomerse hitte niet heerlijk vindt. Bah. Ik hoop dat dit wel echt de laatste stuiptrekking van de zomer is. Ik heb nu wel genoeg ziek voor de ventilator gelegen. Bah.

Fratsje - 02-09-’13 15:37
Fratsje

Gaat straks paddestoelenbeeldjes en een herfstslingertje shoppen

Fratsje - 02-09-’13 15:47
Sara

Niet schrikken allemaal maar ik ben Marokkaanse. Wel hier geboren maar goed ik heb ook echt een hekel aan de lente/zomer en de lange dagen en alles wat er bij komt kijken. Schrijf hier ook al een tijdje mee.

Ik kijk niet meer naar de 14daagse vooruitzichten. Te deprimerend.

Sara - 02-09-’13 18:10
Hindrik

Het is toch bijna niet voor te stellen dat het lekkere weer van vandaag en gisteren straks onderbroken zal worden door die smerige hitte compleet met die vieze insecten. Ik ben er helemaal klaar mee. En ook met die eikel van een Piet Paulusma. Die weet te vertellen dat het ook komend weekend nog wel eens tropisch warm kan worden. Als ik alleen z’n kop maar zie word ik al onpasselijk. Dat het maar heel snel over mag zijn met deze ellende.

Hindrik - 02-09-’13 19:10
Karina

Volgens mij hebben we allemaal een hekel aan ZeurPiet Paulusma. Hij overdrijft net zo erg als weeronline!
@Sara, ik kijk ook niet meer naar de 14 daagse verwachting voortaan, het maakt me alleen maar kwaad! Voorspellen ze 16C gaat het weer niet door… Ik word er kort lontje van! Ik denk dat het trouwens meer aan je persoonlijkheid ligt dan waar je vandaan komt, die hekel aan zomer en hitte. We hebben het hier al vaker gehad over HSP bijvoorbeeld. En natuurlijk als je lichamelijke klachten hebt of zo, dat scheelt ook. Ik hou op zich wel van de seizoenen, alleen de zomer is te lang. Ik hou meer van wild weer, lekker storm en zo.

Morgen is het nog goed weer, dus nog maar even van profiteren voor die paar dagen vieze warmte komen.

Karina - 02-09-’13 19:29
Nathalie

De zomer is weer terug wordt er overal gezegt.Huh,is deze ooit weggeweest dan?.@fratsje.zeer herkenbaar wat je allemaal zegt.Als je over je weerzin over de zomer begint en alles wat erbij hoort kan je flink wat commentaar verwachten.En vervolgens voor idioot verklaard worden dat je een voorkeur heb voor de herfst en winter.Op facebook kunnen er ook een houtje van met commentaar leveren.De hele winter heb ik berichten moeten lezen over ik ben klaar met de sneeuw en kou,ik wil voorjaar/zomer.Maar als ik een bericht plaatst dat ik klaar ben met de zon en warmte zijn de rapen gaar.

Nathalie - 03-09-’13 09:34
<span class='registered'>Susan</span>

Ik weet helemaal wat jullie bedoelen. Hoe vaak ik de afgelopen dagen heb gehoord dat t zulk lekker weer wordt om met de kleine naar buiten te gaan… Hebben ze enig idee hoe het is voor een kleine baby in de warme zon, (en de mama natuurlijk) warm inpakken in de winter is een stuk simpeler! En lekker flesjes geven en knuffelen de komende dagen met 28 graden zonder ventilator (daar kunnen pasgeboren baby’s uiteraard niet tegen)…. Bleh! Maar goed, ik zit komende week wel uit, de herfst begint vast snel genoeg.

Susan - 03-09-’13 10:00
Karina

Ik zie nu al 5 dagen achter elkaar 28/29C. Het wordt eerder erger dan beter. Ik zie het even niet meer zitten. :(

Karina - 03-09-’13 10:48
Marian

De zeeuwse krant is positiever over het weer na het weekend,dan keldert de temperatuur flink.Nu hoor ik heerlijke herfstgeluiden, de spreeuwen komen weer terug in de buurt.Nog even een paar dagen de vieze warmte uitzingen en gelukkig koelt het wel snel af en moet ik s avonds een vestje aandoen gelukkig.Sterkte voor iedereen de komende dagen.

Marian - 03-09-’13 11:28
Nirmala

Ik hoop het Marian..zoals ik al eerder zei..ik heb er totaal geen kracht meer voor! Gisteravond was het echt een hele moie herfstavond..lekker vroeg donker, kaarsjes aan..en zo hoort het ook in september! Maja als je dat zegt krijg je commentaren dat de winter ook veel te llang duurde en we een slecht voorjaar hadden, blablabla

Nirmala - 03-09-’13 11:35
Nathalie

De winter begon pas half januari dus hoezo te lang?.Het was geen slecht voorjaar maar een mooie nawinter.Want wij hebben ook recht op een “extraatje”.De zomermensen krijgen er veel te veel.Maar als je dat zegt heb je de poppen aan het dansen.

Nathalie - 03-09-’13 12:17
Nap

Tja genieten van wind en wolken die langs de hemel jagen en dan de volgende dag lezen dat het ‘somber weer’ was. Alsof het alleen maar leuk buiten kan zijn als de lucht strak blauw is met een enorme puist rotlicht en smerige hitte.

Prozac heeft gelijk, ik ga me niet meer druk maken over weersvoorspellingen. Het kan nu toch niet meer lang duren voordat het gewoon lekker herfst wordt. ‘s Ochtends ruik je het al.

Nap - 03-09-’13 12:19
NN

Volgens de link in de inleiding hierboven, is een winterdepressie een “disorder”! Dus het is een psychische afwijking als je een somber wordt van (alleen al de gedachte aan) vele maanden van de bekende ellende en terreur.
Nou, volgens mij moet je juist een masochist zijn om daarvan te houden — en masochisme is pas echt een psychische afwijking.

NN - 03-09-’13 15:02
NN

Sorry, “winterdepressie” moest natuurlijk “zomerdepressie” zijn.

NN - 03-09-’13 15:03
mieke

Oh wat moeten we blij zijn, daarstraks in het nieuws, zeiden ze, we krijgen allemaal een prachtig kadotje,,, de komende dagen krijgen we heerlijk warm zomerweer, oh ja prachtig kado, steek het daar waar de zon nooit schijnt, argggggg,,,, debielen

mieke - 03-09-’13 15:05
mieke

Sterkte iedereen de komende dagen, deze hopelijk laatste loodjes wegen ontzettend zwaar door, zoals Karina zegt, ik zie het ook even niet meer zitten, het worden meer en meer 28/29 graden dagen iedere keer ik die site van kmi bekijg, moedeloos word ik er van

mieke - 03-09-’13 15:08
Fratsje

Ik kan wel janken! Gister en eergisteren had ik eindelijk (na lange tijd) weer een beetje mijn energie terug, kon ik weer aan mijn tekeningen werken en nu wordt dat nu weer allemaal teniet gedaan. Ik kan wéér futloos en depressief op de bank gaan liggen en tot niks komen. Zucht.

Ik hoop niet dat het zo vies warm is als ik op de kunstmarkt sta, in het volgende weekend.

Fratsje - 03-09-’13 16:41
Sara

Karina ik denk ook niet dat het te maken heeft met afkomst. Alleen wel blij dat ik hier geboren ben anders zat ik daar in de zon lol. Herken idd ook veel HSP.

Sterkte allemaal de komende dagen we gaan het nodig hebben.

Sara - 03-09-’13 21:57
Marvin

Kans op nieuwe hittegolf in zuiden en oosten Nederland en het kan 31 graden heet worden.
http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/we..

Dit is echt zo extreem ongebruikelijk en pas totaal niet bij onze Hollandse klimaat. Opwarming van de Aarde zit hier erachter.

Wens iedereen veel sterkte met deze genadeloze HORRORZOMER

Marvin - 03-09-’13 23:03
<span class='registered'>Susan</span>

Nog 4 dagen uitzitten mensen en dan wordt het als het goed is beter! Meer dan 4 dagen echt vooruit voorspellen vind ik toch niet dat ze kunnen. Hopelijk staat er morgen voor zondag al een heerlijke 18 graden op het programma. Morgen wordt de ergste dag, dus ben ik lekker binnen met de deur dicht. Dag gaat snel genoeg voorbij!

Susan - 04-09-’13 06:08
Bert

‘t Is nog niet voorbij die kl*t* zomer
Die zomer die begon zo wat in mei
Ah, je denkt dat er geen einde aan kan komen
Maar voor je ‘t weet is heel die herfst en winter al weer lang voorbij.

Bert - 04-09-’13 10:57
Karina

Hoe vaak hebben we nu al gezegd “nog een paar dagen en het is voorbij?” Elke week heeft wel een paar van die k*t dagen en het moet nu maar eens over zijn! Ik ga een klacht indienen bij de weergoden! Het is September, dus weg met die tering hitte!

Karina - 04-09-’13 11:10
Nathalie

Dit verdienen we toch niet in september.Setember de maand dat de regelmaat weer terug komt moet het weer zo vlammend heet zijn en vrijwel windstil.Zowel morgen als overmorgen dertigers terwijl ze er maar één beloofd hadden.Ik las dat het in deze deze fase van september 20 graden hoort te zijn.Dus we zitten er vet boven.Susan ik WOU dat ik zo kon denken dat de dag snel voorbij gaat.Maar ik heb geen enig idee hoe ik morgen door moet komen.Sorry,maar ik zit het totaal niet zitten!.

Nathalie - 04-09-’13 11:23
mieke

Potver,, gisteren stond er voor morgen nog 29 graden nu zijn het er al 32 voor mijn regio, het moet toch niet gekker worden eh zeg,, ik zit het totaal niet zitten , Nathalie, heb ook geen idee hoe die rotdagen moet doorkomen ,, sterkte

mieke - 04-09-’13 12:09
<span class='registered'>Susan</span>

Als je je alleen maar concentreert op het nare en negatieve wordt t alleen maar erger. Ik hou mezelf op de been door het per dag te bekijken. Ik zie ook heel erg op tegen de komende dagen, maar wat doe je er aan. Accepteren en bedenken dat dit ECHT niet lang meer kan duren. Trust me.

Susan - 04-09-’13 13:55
Fratsje

Mijn huid jeukt weer als vanouds, zoals in de laatste 2 maanden. Rotweer! Ik wens dat de zomer, na deze nare tropische dagen, met een knaller van een onweersbui permanent het land uit wordt gejaagd. Wegwezen nu.

Fratsje - 04-09-’13 18:20
Nirmala

Wat een ellende…morgen 30 graden! Kan wel janken.
Ook ik heb vreselijke jeuk en uitslag..
Morgen hoef ik goddank de deur niet uit, sterkte allemaal!!!

Nirmala - 04-09-’13 20:43
Marian

Gedverderrie zit me helemaal rot te zweten gadver het is 25 C binnen.Als het een periode heel warm is wen je er heel langzaam aan en is het een ietwat beter te verdragen, tenminste bij mij,ik heb weinig raakpunten met hsp voor mij blijft het een defect aan me lichaam, dat het niet goed afkoelt.Hoef gelukkig morgen en overmorgen niet weg.Hopen maar dat het na het weekend beter wordt.

Marian - 04-09-’13 22:33
mieke

Sterkte iedereen, ben extra vroeg opgestaan om alle ramen tegen mekaar open te zetten, t was hier 26 binnen, maar natuurlijk koelt het voor geen meter af, want er is geen zuchtje wind. Ik hoop echt dat dit de laatste stuiptrekking is van die pokke horror zomer, want ik ben aan het einde van men krachten. Nu maar zien om deze dag door te komen, geen idee hoe.

mieke - 05-09-’13 05:54
<span class='registered'>Susan</span>

Woehoeeee, hebben jullie t weerbericht al gezien? Alleen vandaag en morgen warm (gisteren viel hier echt heel erg mee!). Vanaf zaterdag minder warm en de rest van de week zelfs 20 graden of minder! Zoals ik al hoopte. :D

Susan - 05-09-’13 08:04
mieke

Hoop dat ze gelijk hebben, hoe vaak heb ik de afgelopen weken al meegemaakt dat het bijgesteld wordt in ons nadeel, ik heb nu zoiets van eerst zien dan geloven

mieke - 05-09-’13 08:20
Karina

Ja ik zag het ook net, de temperaturen volgende week. Als dat uitkomt…heerlijk. Ik hoop ook maar dat het niet weer wordt bijgesteld naar over de 20C, dus helemaal juichen doe ik nog maar niet om teleurstelling to voorkomen. Eerst vandaag en morgen, dat is al erg genoeg.

Karina - 05-09-’13 10:18
Caroline

Ik hoef gelukkig vandaag en morgen nergens heen dus ga het lekker uitzitten thuis met de gordijnen dicht. Mensen houdt moed, het scheelt al enorm dat het echt vroeger donker wordt en het in de nacht ook niet meer al te warm is. ik zie wel wat eht weer wordt de komende tijd, vaak klopt er toch niks van, ik leef maar bij de dag :-)

Caroline - 05-09-’13 10:27
mieke

Alé lap, eerst stond er voor morgen 29 graden wat al pure horror is, nu zijnt er al 32 , ik ga eens gillen heel hard gillen, want mijn stoppen gaan doorslaan!!!!!!!

mieke - 05-09-’13 12:15
Jozef 1965

Ik zie bij Weersverwachting.nl voor zondag voor Utrecht 18’C , bewolkt met regen en 10% zon.

Jozef 1965 - 05-09-’13 13:25
mohammed

WAT N KUT HITTE!
Houdt het ooit op?

mohammed - 05-09-’13 13:58
Karina

Ik kon het zelf niet better zeggen, haha. Ik verga weer van de hoofdpijn. Shit weer.

Karina - 05-09-’13 15:09
<span class='registered'>Susan</span>

Ben me suf aan t zweten. Maar goed, nog even volhouden. Het zijn voor mij ook 2 dagen met de gordijnen dicht en even de dagen uitzitten.

Susan - 05-09-’13 16:12
Fratsje

De gordijnen en de balkondeuren zijn weer de hele dag dicht, plus de ventilator weer aan. Mijn energie is ook weer weg. Ik heb kort de deur even open gehad om mijn planten te bewateren, die op het balkon staan en die vieze tropische terrariumwalm kwam mij alweer tegemoet. Bah!

Fratsje - 05-09-’13 17:10
Ellen

eindelijk…
er bestaan dus mensen die ook zin hebben in de herfst en winter :-)
ik dacht echt dat ik de enige was !!!

Ellen - 05-09-’13 18:03
mieke

het is gewoon VERSCHRIKKELIJK vandaag, heb net een potje zitten janken, ik ben zo helemaal op, ik kan gewoon niet meer

mieke - 05-09-’13 18:21
Karina

@Mieke, nog 1 dag en dan is het voorbij, maar ik weet hoe je je voelt. Ik ben ook aan het eind van m`n latijn. Toen het koeler was kreeg ik meteen weer energie, kon weer vanalles doen, mijn hersenen werkten weer, kreeg mijn creatieve uitbarstingen weer terug… Nu is het weer lusteloos met puree hersens hangen op de bank met zware hoofdpijn, wachten tot het voorbij is. Ik hoop echt dat er een fantastische, lange koude winter tegenover staat. Dat hebben we wel verdiend.

Karina - 05-09-’13 18:39
Ankie

Ik vind het nu veel beter te handelen omdat ik weet dat het niet lang meer kan duren. Nog even volhouden.

Ankie - 05-09-’13 20:06
Marian

Welkom Mohammed en Ellen, heerlijk gevoel he ellen om te weten dat je niet alleen bent.Morgen nog een dag afzien en zaterdag zou het koeler worden, ben beniewd.

Marian - 05-09-’13 22:19
Dennis

Donderdag in Man bijt hond, vroegen ze of men zo genood van het “lekkere zwoele zomerweer”, nou de meeste niet.

Komt Hart van NL, en maar lol maken, oh wat heerlijk en maar in de zon luieren en zwemmen, wat een ergennis zeg bah.

Is toch niet normaal meer, bijna dertig graden in huis, in september.
Moet eerst zien, of dit de laatste zomerse dagen zijn, kan tot half oktober nog warm worden, heb ik me laten vertellen.
De zomers worden steeds warmer en langer.

Heb zin in de herfst, winkels liggen nog vol met zomerkleding.

Kan raar lopen hoor, kijk nergens meer van op.

Dennis - 06-09-’13 00:30
<span class='registered'>Susan</span>

En jawel, de temperaturen zijn nog meer naar beneden afgesteld! Zondag gewoon 16 tot 19 graden! En de rest van de week tot nu toe ook, zelfs 15 tot 18! We zien wel wat het weer daarna gaat brengen. Maar ik ben al blij met iedere koele(re) dag! Ik ga zondag echt optimaal genieten.
Welkom Ellen, fijn he, lotgenoten. :)

Susan - 06-09-’13 07:02
Nicolle

Nou afgelopen week was het weer raak!, de buren zaten met een grote krat bier tot in de kleine uurtjes weer te “genieten”, met alle gebral en gerinkel van lege flessen waar ze bijna hun nek over breken!

nou ik hoop dat het snel gaat Herfsten en stormen! :-)

Nicolle - 06-09-’13 07:37
Nap

Ben blij dat de temperaturen serieus naar beneden zijn bijgesteld, hopelijk komt het uit. Het idee om nu nog een halve hittegolf over ons heen te krijgen vond ik letterlijk en figuurlijk benauwend.

Gisteren was het echt smerig, gelukkig zat ik in een airco kantoor. Maar na werktijd een terrasborrel en poeh wat was het heet. Maar koud bier maakt veel goed.

Vandaag nog even een dag afzien, maar het uitzicht dat het morgen al niet meer heet zou moeten zijn en zondag misschien zelfs maar 16 of 17 graden wordt trekt me er wel doorheen.

Nap - 06-09-’13 08:13
Nathalie

De afkoeling zal nu wel komen want ik zie het op geen enkele weersite weer omhoog gesteld.@DEnnis,het kan idd heel raar lopen.Nu willen ze de buitenbaden langer openhouden,maar in maart mochten de mensen niet meer schaatsen omdat er een ijsbreker kwam want er kon geen plezierjacht door.Ja hallo!,wie gaat er nou met onder 0 op een plezierjacht zitten.

Nathalie - 06-09-’13 09:27
Bert

Wordt voor morgen toch nog 20-25 gr afgegeven hier in het zinderende zuiden waar het wel altijd het heetst is en de minste neerslag valt helaas.
Met veel zonneschijn dus voelt het altijd nog zeer warm aan helaas.

Bert - 06-09-’13 10:08
Linda

Ik dacht dat ik duidelijk was geweest…
De laatste tijd zagen we elkaar al wat minder en eerlijk gezegd was ik daar niet rouwig om.
Ik heb liever dat je nu met met rust laat. Ik hoef je echt niet meer te zien.
Ik zeg het dan ook nog maar 1 keer,

Zomer….

HET IS UIT!!!

Linda - 06-09-’13 10:59
Karina

Gelukkig maar dat het inderdaad koel wordt en blijft, volgens de vooruitzichten. Ik zit er mentaal en fysiek helemaal doorheen.
Beeld je even in: geen rinkelende bierflessen meer tot in de nacht, herrie, peukenlucht, vuurkorfmaffia en namaak gezelligheid…. In plaats daarvan heerlijk rustig en frisse, koele lucht, kaarsjes aan, wind en regen tegen het raam. Dat is toch veel beter?
Nog 1 dagje en dan lijkt die K** zomer eindelijk te vertrekken.

Karina - 06-09-’13 11:05
Marvin

Sjee, 30 graden wordt het ook voor noordoost-Nederland verwacht, dat het ook daar in september zo warm kan worden maakt het nog ongewoner.

In elk geval ben ik blij dat het hier al de aankomende nacht hard af zal koelen tot 14 graden. De meeste tropische dagen kennen juist van die hele zwoele nachten met maar nauwelijks onder de 20 graden.

En volgende week ook overdag meerdere dagen achterelkaar onder de 20 graden, heerlijk, van mij mag het zelfs onder de 15 graden blijven.

Marvin - 06-09-’13 12:19
Fratsje

Gisteravond heb ik een paniekaanval gehad, want ik moest een flink stuk in die muffe hittewalm door een stinkdrukke (op elke hoek overvolle terrassen) stad heen fietsen. Ook heb ik erg slecht geslapen. Slechts een paar uurtjes. Vanochtend heb ik mezelf getrakteerd op wat herfstige versiersels, om me weer wat beter te laten voelen.

De weersvoorspellingen zijn inderdaad erg hoopgevend. Eindelijk hoepelt die vieze zomer nu op. En blijf weg!!!

Fratsje - 06-09-’13 12:37
<span class='registered'>Susan</span>

Ik voorzie dat mijn oudste zoontje van 6 ook een echt winterpersoon wordt. Hij begon al heel druk vanmorgen over warme chocolademelk en kastanjes zoeken. En ook al speelt hij graag buiten, hij wil nu ook eens gezellig binnen kunnen blijven zei hij. De dag is al bijna voorbij mensen (positief denken he, ook al is t pas 13 uur :D).

Susan - 06-09-’13 13:14
Marian

Het wordt donker in zeeland en volgens buienradar komen er flinke buien aan jippppiieeeee.Stond even buiten en het is koud en nu begint het flink te regenen.

Marian - 06-09-’13 13:45
<span class='registered'>Susan</span>

Marian, stuur die regen eens richting Flevoland!

Susan - 06-09-’13 14:43
mieke

Als er nog een beetje regen over is mag je mij ook wat sturen, het wordt hier enkel donker, positief is dat de temp van 30 naar 25 gedaald is nu

mieke - 06-09-’13 14:57
Karina

Nou hier ook ineens. Het werd donker en het giet!!!! Lekker.

Karina - 06-09-’13 15:43
mieke

Moet binnen uurtje de katjes hun eten gaan ophalen bij de DA, hoop zo dat ik in enorme plensbui kan fietsen dan

mieke - 06-09-’13 15:53
Fratsje

Ik dommelde zo even weg en toen ik weer wakker werd was het zwaar bewolkt. Het is net minuut geleden begonnen met regenen. HEERLIJK! :D

Fratsje - 06-09-’13 16:11
erica

BLIEP! Ik ben er weer, en mensen, wat is er veel gepost. De pc ging net pas weer aan ( dinsdag 3 sept terug), zat. 10 aug. vertrokken, en het vorige hoofdstuk bevatte over de 300 reacties! In de eerste plaats: gefeliciteerd Susan met je zoontje, en dan welkom voor de nieuwkomers en gefeliciteerd met september voor allemaal.
Het weer op Sark was ook 24 graden gemiddeld, met maar een ( 1!!!!) bui op vrijdag de 16e aug. iedere morgen die k**zon om mee te beginnen. Maar ik had er daar minder last van. Boven op een berg, bomen, grotten en wind van zee. De stukken in de zon, gelopen met een doek over armen, handen en nek, om niet te verbranden, en uiteraard een lange broek en bergschoenen. Vroeg op en vroeg weer op bed. Heerlijk uitgerust. Geen wegen, auto’s, lantaarnpalen, stoplichten, niks. Geen internet, mobiel, radio, tv, krant, geen klokken aan de muren. het was helaas zonnig, maar ik dacht: Okee,, vakantie, geniet en verdraag de zon met verve. En dat kostte moeite na de 2 hittegolven en bij vertrek op 10 augustus was het me nog te warm. Ik dacht toch echt met een herfstweertje terug te komen. Zag ik ineens een krantenkop ergens : Indian Summer, temps boven de 30 graden!! Ik dacht dat m’n hart er mee zou stoppen. Dit hebben we toch niet verdiend? eerst zien, dan geloven, maar helaas. Zonovergoten chaos-Schiphol. De elektronica kwam ook weer binnen, de tv’s, intercoms, muziek uit de winkels, haastende mensen, yuk! Dan nog de trein naar Leiden, stampvol en bloedheet. Bij het station kon ik wel janken. Overal blije smoelen op de terrassen. Nou, het is maar 15 minuten lopen naar huis, maar heb een taxi genomen en heb met m’n ogen dicht achterin gezeten en mezelf daarna opgesloten in huis. De ventilator weer aan, de witte lakens weer boven de slaapkamergordijnen gespannen. Die had ik voor vertrek al gewassen en op zolder gedaan. Ik dacht toch echt dat we er waren. geen stijl weergoden!!! We hebben genoeg geleden. En je moet na thuiskomst alweer zoveel, opruimen, wennen, boodschappen etc. Vanmorgen weer voor het eerst gewerkt, kon gelukkig eerder beginnen. En Charlee: Ik ben op 8 october jarig! Als kind kan ik me nog sneeuw herinneren, maar de jaargetijden verschuiven idd. Dus: Nog lekker wat sneeuw in mei of zo.
Heee, het gaat bewolken hier, zou het….?

erica - 06-09-’13 16:12
Fratsje

De deurtjes staan nu weer lekker tegen elkaar open.

Fratsje - 06-09-’13 16:14
Karina

@Erica welkom terug!
Ik had de airco ook al zo goed als in de mottenballen gezet, maar helaas moest ie gisteren weer van stal worden gehaald. Het is na de bui zostraks lekker afgekoeld, al viel het me nog mee. Het was minder warm dan gisteren. En nu weg met die shit warmte en op naar de herfst. Ik wil weer echte kleding aan met lange mouwen en niet die flodderige zomerkleren.
Mijn katten waren ook meteen weer enthousiast met die bui, ze houden ook niet van de warmte.

Karina - 06-09-’13 16:40
<span class='registered'>Susan</span>

Welkom terug erica. Klinkt als een lekkere vakantie! Ok, wel zonnig, maar weinig prikkels van de moderne beschaving, geweldig!
Hier is er een klein buitje gevallen vanmiddag, maar het is wel al wat afgekoeld. De temperatuur in huis loopt ook al terug gelukkig. We hebben t ergste gehad! Morgen nog een dagje boven de 20 graden en daarna begint de herfst echt. :)

Susan - 06-09-’13 17:45
Ankie

Welkom terug Erica :)

Ankie - 07-09-’13 00:44
Ankie

Susan hoe krijg je dat geel bij je naam :P

Ankie - 07-09-’13 00:45
Prozac

@Ankie, dat gele geeft aan dat iemand geregistreerd bezoeker is!

Prozac - 07-09-’13 00:59
Marvin

Het is gelukkig voorbij met die hitte, al kreeg ik mijn kamer niet kouder dan 24 graden, kennelijk heeft het erg veel tijd nodig om af te koelen, maar ja, wat wil je ook als de zon non-stop door bleef schenen, daardoor bleef de warmte hier erg goed hangen en sliep ik liever met ventilator. Vandaag wordt het gelukkig niet eens warmer dan 18 graden en ik hou mijn raam ook echt wijd open.
De mooie dagen komen weer eraan. De nachten kunnen de aankomende dagen soms zelfs onder de 10 graden dalen, dus de slaapvriendelijke dagen komen weer aan.

Marvin - 07-09-’13 11:00
Marvin

Keek net op buienradar, toch zomaar 21 graden hier. KNMI kan het weer zelfs voor vandaag niet eens voorspellen, die had 18 graden verwacht voor vandaag.

Marvin - 07-09-’13 11:06
Nap

Gisteren passend het (hopelijk voor echt deze keer) einde van de zomer gevierd on de luifel bij de buren. Eerst onder de luifel tegen de zon en hitte, en daarna onder de luifel tegen de regen. En je voelde het gewoon afkoelen. Heerlijk.

Nap - 07-09-’13 11:19
mieke

Wel je mag 3 keer raden, het is hier een strakke blauwe lucht met een lelijk geel kreng daarboven, en ze geeft potjandorie veel warmte af ook, zucht,,

mieke - 07-09-’13 12:45
mieke

en zie nu net dat die beloofde 16 graden voor morgen er 22 zijn geworden, echt hier word je toch echt niet goed van,, vloekt heel hard nu

mieke - 07-09-’13 13:31
Nirmala

Het is hier grijs en het miezert een beetje! Heerlijk, ik knap er echt van op!

Nirmala - 07-09-’13 14:43
<span class='registered'>Susan</span>

Hier is t de hele dag ook al lekker. Bewolkt en een graadje of 21 a 22. Nog te warm, maar morgen wordt als t goed is regenachtig en onder de 20 graden. Heb er nu al zin in. :)
Vandaag zou nog een redelijk warme dag worden hadden ze voorspeld en vanaf morgen gaat het echt beginnen.

Susan - 07-09-’13 14:50
Fratsje

Hier is het momenteel nog bewolkt, maar dat wordt onderhand ook steeds minder. :P Gelukkig is die rothitte opgehoepeld.

Fratsje - 07-09-’13 17:32
Smoke

Heerlijk om te constateren dat je om 20:30 nog denkt het wordt schemerig en toch een kwartier later echt de gordijnen dicht kunt doen! Die ellende van afgelopen dagen ook weer gehad en nu hopen op een lekkere donkere, regenvolle zondag.
De vooruitzichten zijn ook goed, eindelijk een beetje structureel onder de 18 graden!. Zomerdepressienet is klaar voor herfst en winter, Yes we are!

Smoke - 07-09-’13 20:56
Marian

Ziet er goed uit voor aankomende week.Durf het nog niet al te hard te roepen,maar we gaan weer de goeie kant op.

Marian - 07-09-’13 22:38
Fratsje

Ik heb mijn reactie bij weeronline vanavond weggehaald, omdat de reacties van al die warmteminnende terrarium-leguanen uitmonden in al te onbeschofte en boze opmerkingen. Ik ben klaar met die zomer-taliban daar. GRRR >:(

Fratsje - 07-09-’13 23:15
Fratsje

Ik hoop dat dit keer het KNMI het bij het juiste eind krijgt, want daar liggen de temperaturen tussen de 16 en de 19 graden en op langer termijn grote kans op een aanhoudend koel weertype. Tegenover de voorspellingen van weeronline met 20, oplopend naar warmer weer (23 graden) op langer termijn.

Fratsje - 07-09-’13 23:27
Sara

Eindelijk veel regen, heerlijk. Ik hoop dat het nu klaar is met de warmte. Fratsje bij weeronline zijn ze weer veranderd en blijft het onder of tegen de 20 graden maar kan morgen weer anders zijn :(

Sara - 08-09-’13 05:08
<span class='registered'>Susan</span>

Regen regen regen regen joepieeeeee. :D
Hier is het buiten heerlijk koel. Nu binnen nog.

Susan - 08-09-’13 09:03
<span class='registered'>Susan</span>

Hier binnen is t nu ook eindelijk lekker, zowaar onder de 22 graden! Ik ben ook niks meer gewend, ik heb gewoon lange mouwen aangetrokken omdat ik t koud had! Geweldig!

Susan - 08-09-’13 11:11
Karina

Wat een verademing en dan is het nog niet eens ECHT koel. Ik ben nu al een stuk blijer. Ik werd vanmorgen wakker met kletterende regen op mijn raam, heeerlijk!
“Zomer Taliban”, dat is een goeie, Fratsje, haha. Het zijn idd net fundies (afkorting voor fundamentalisten). Als je iets zegt over de warmte worden ze KWAAD en ASO.
Vooruitzichten zijn goed, niets meer wat begint met een 2!!! Het zal tijd worden ook zeg! Hè hè.

Karina - 08-09-’13 11:34
Marvin

Het is nu 12 uur geweest en het is hier ook maar 12 of 13 graden. Haha wat zal ik de aankomende nacht goed slapen en nu al voel ik mij veel fitter dan eergisteren. Warmte vreet heel veel energie op, maar dat is nu niet meer aan de orde YESSS!!!

Marvin - 08-09-’13 12:19
<span class='registered'>Susan</span>

Jammer genoeg is hier wel de zon gaan schijnen, maar dat mag de pret niet drukken. Het blijft een stuk koeler dan de afgelopen tijd.

Susan - 08-09-’13 13:58
mohammed

EINDELIJK!
:)

mohammed - 08-09-’13 14:33
erica

Joepieeeee! 20,5 graden in huis, en nu een vest aan, het gaat er op lijken. Na de regen gister ook wat zon en vandaag, zondag, probeert hij het ook weer, maar het is koel!
De hele week heerlijk ons weertje, ik hoop dat het uitkomt! de energie komt weer terug.
Vannacht 14 uur geslapen!! Omdat ik weer terug ben in de wereld van geluid en elektronica, en de zon nog. Het gaat beter worden!!

erica - 08-09-’13 15:56
Fratsje

Ik heb mijn deuren lekker wijd tegen elkaar open gezet nu, om de hitte van de afgelopen dagen eruit te krijgen. De temperatuur in huis is al naar 22.5 °C (was 24.5 °C gister) gezakt. Prima weer hier.

Ik kan niet wachten tot ik mijn herfst en winterkleding weer aan kan. (feest-emoticon)

Fratsje - 08-09-’13 16:19
mieke

En eindelijk is het hier ook heel hard aan het regenen, oh wat geniet ik van dat geluid, hemels gewoon,, zo zo blij

mieke - 08-09-’13 21:54
Karina

Koud hè? Grapje!! :P

Karina - 08-09-’13 23:50
<span class='registered'>Susan</span>

Ik had het gewoon koud vannacht! Heerlijk! Ik heb zowaar lange mouwen aan vandaag. Het begint er echt op te lijken. Heerlijk weer. Nu ben ik normaal gek op regen en op zich nog wel, alleen moet ik vandaag voor t eerst met mijn jongste van 2 weken mijn andere jongens van school halen en brengen. Hoop een beetje dat t dan niet regent.. maar goed, anders heb ik een regenkap voor de maxi cosi. Het is alleen nogal een gedoe. :)

Susan - 09-09-’13 09:05
Nathalie

Overdrijven is ook vak zeg!.Op weeronline hebben ze het al over zeer koude lucht.Alsof het al streng vriest.Sjongejonge!

Nathalie - 09-09-’13 09:34
Karina

Zo, ik ben weer verder gegaan met de najaars schoonmaak. Vorige week was ik er maar mee gestopt want het sloeg nergens meer op en het was veel te warm. Ik vind het niet echt leuk om te doen, maar achteraf is het wel fijn, als alles weer opgeruimd is. Heerlijk dat het eindelijk koeler is… ik heb meteen weer VEEL meer energie!

Karina - 09-09-’13 11:51
erica

maandagmorgen 9 sept, wakker van de regen, EN 19,5 graden in huis. De 2 is er vanaf!
Doe ik de gordijnen open, zie ik twee rokende schoorstenen, ZIELTJES!
lekker regenpak aan en de polder ingefietst, prachtige wolken en luchten, en overal rustig. Houden zo!!!!

erica - 09-09-’13 15:09
CharLee

Ook ik begin helemaal op te leven, ik denk dat we vast nog wel wat van die nazomerdagen krijgen, maar het zullen er steeds minder worden. Ik kan het niet laten ontzettend te grijnzen als ik op straat al die chagrijnige, zonverschroeide koppen zie terwijl ik helemaal in m’n nopjes onder mijn parapluutje zit :D Het gevoel van: het leven gaat weer beginnen is gearriveerd, I’m lovin’ it ^^

CharLee - 09-09-’13 15:54
CharLee

Afkomst zegt idd niet zoveel, ik ben ook half zuid-europees (Kroatië), ja dat zit flink onder de knoflookgrens. Ik heb het al zo vaak gezegd, maar in warme streken is het leven daar veel meer op aangepast. De autochtonen daar gaan niet liggen frituren in de zon, die houden siësta en snappen dat je van een overdaad aan zon niet knapper wordt. Nou heerst daar zowizo wel een klaagcultuur, maar ik weet niet beter dat mensen daar altijd veel meer klagen over de hitte dan over eventuele kou. Bejaardentehuizen hebben airco, alle grotere winkels hebben airco, winkels zonder airco gaan dicht tussen 12:00 en 16:00. Westerlingen noemen ze lui, ja weet je… Wat doen ze zelf als ze 3 weken naar Spanje op vakantie gaan? Juist ja, op hun rug liggen. Met 38 graden ga je gewoon niet werken, hier moet alles maar doorgaan met een hittegolf.

CharLee - 09-09-’13 16:03
Nathalie

Inderdaad Charlee,in de warme streken is het dagelijks erop aangepast.Daar gebeurd alles in de ochtenduren omdat het ‘s middags gewoon te warm is.Dan houden ze siésta.Daarom zijn die mensen niet zo gestressed in tegenstelling tot hier dan je elk zonnestraaltje mee moet pikken omdat het “elk moment” afgelopen kan zijn.Trouwens wat een heerlijk weertje vandaag.

Nathalie - 09-09-’13 16:44
Fratsje

Ik geniet de hele dag al van de regen hier. Gordijnen en balkondeuren staat de hele dag weer tegen elkaar open met als gisteren.

Gisteravond laat heb ik nog heerlijk slenterend onder moeders paraplu een ommetje gemaakt. Ik leef weer op! :D Nu kan ik eindelijk weer eens wat gaan doen, i.p.v. als een zombie op de bank of in bed te hangen.

Fratsje - 09-09-’13 18:43
Nirmala

Voel mij weer helemaal fit en fruitig met dit zalige weer! Heerlijk frisse wind in mijn gezicht en ik zit weer met plezier op de fiets :-)
Ook de nachten zijn een heel stuk aangenamer, je kunt weer lekker onder het dekbed kruipen, geen goor geplak meer! Ik ben een blij mens

Nirmala - 09-09-’13 19:52
Karina

Bijna 8 uur en de kerstverlichting en kaarsjes kunnen al aan. Gezelli!
Ik leef ook weer helemaal op en heb een hoop gedaan vandaag. Ik ben niet eens echt moe ook, terwijl met de warmte… zodra ik uit bed stapte was ik al uitgeput.
Ik heb nog geen rokende schoorsteen gezien hier in de buurt, wel mensen met naar mijn idee veel te dikke jassen. Beetje overdreven hoor.

Karina - 09-09-’13 19:58
Nap

Ik stapte vandaag uit de auto de regen in en het eerste wat ik dacht was ‘gatverdamme wat een pokkeweer’. :-D

Het is ook eigenlijk NOOIT goed. Ben wel blij dat die smerige warmte eindelijk weg is en laat hem lekker tot volgend jaar mei/juni wegblijven.

Nap - 09-09-’13 21:27
Marian

Heerlijk weer vandaag,heb me sokken weer aan en heb t een beetje koud, heerlijk

Marian - 09-09-’13 22:50
mieke

HEERLIJK,die smerige hitte is weg, en in plaats van die lelijke blauwe lucht met dan eng geel ding, zie ik nu prachtige donkere wolken , houden zo!

mieke - 10-09-’13 08:40
Fratsje

Ik ben dit keer vroeg wakker i.v.m. een afspraak met een familielid. Mijn deuren effies nog lekker opengezet om zo de laatste restjes zomer uit mijn huis weg te jagen. De temperatuur is bijna wat hij in huis moet zijn, 21°C (moet 19°C worden).

Fratsje - 10-09-’13 09:17
<span class='registered'>Susan</span>

19 graden in huis lijkt me heerlijk Fratsje! Hier komt t in de winter in huis ook niet boven de 19, dan vind ik t lekker.
Ik had t zowaar weer koud vannacht wow! Ik heb net de bedden opgemaakt en voor de zekerheid vast wat extra dekentjes klaar gelegd. Ok, is misschien nu nog wat te warm, maar ik heb zin in dikke dekbedden!

Susan - 10-09-’13 10:02
erica

Vanmorgen 18 graden in huis, yes!!! Om 11.15 kreeg ik een wolkbreuk op m’n dak. regenpak aan en fietsen maar. de straten leken wel rivieren. Na een uur waren de straten alweer droog, kun je nagaan hoe warm de grond nog is van die pokke hitte! In het zwembad was ik de enige met witte melkflessen, haha…en die bruinverlepte meute maar wauwelen, dat ze hun kleurtje maar gaan bijhouden bij de zonnebank. Heb flink rugslag gezwommen, hoorde ik ze tenminste niet. En op de 21e gaat de tijd ook weer terug, jippie! En ik had ook voor het eerst gisteravond de kaaren weer aan. Wij weten wat gezellig is!

erica - 10-09-’13 14:41
Karina

Susan hoezo te warm voor een extra dekentje? Ik heb al weer mijn wollen onderdeken, flanellen hoeslaken en winterdekbed erop. Lekker zacht en niet te warm. Als het echt koud wordt, onder nul, dan leg ik er nog een deken overheen. Ik word zowat niet wakker haha. Heerlijk de kletterende regen en vanmorgen ook hagelstenen tegen het raam. Eindelijk herfst. Ik voel me herboren!

Karina - 10-09-’13 17:00
Ankie

Heerlijk weer en eindelijk geen last meer van hooikoorts. Regendans :)

Ankie - 10-09-’13 22:15
Don

Jaja mensen het echte leven is weer begonnen!! Enne ik heb altijd een dekbed ik weiger mij aan te passen aan de zomer. De zomer bestaat niet voor mij. Als ik buiten loop met regen draag ik gewoon mn leren winterjas anders word het een beetje veel van het goede. Laten we hopen dat dit weer aanhoud. Ik hoop zo min mogelijk zon een veel donkergrijze wolken met regen (hoeft niet altijd) gewoon het relaxweer Geen gezeik dat je in je auto stapt en de zon weer zo vel schijnt dat het te heet word. Niks vervelender dan dat dat ie precies in je face schijnt.

Trouwens over de achtergrond,zou een mooie duistere grijze herfstachtergrond ook een optie zijn? Het liefst in zo,n ouwe wijk/straat met ouwe bomen.

Don - 10-09-’13 22:27
Fratsje

Wat is er nou heerlijker dan, na een lange periode van hitteterreur, in een leuk knus stadje te gaan winkelen, in regen en wind met een familielid die het ook niet zo op zomerhitte heeft. Oh… Ik weet toch wel 1 ding ja. Een ijsdag van -4 graden met een waterig laag zonnetje (dan is de zon prima) in een maandenlange strenge vorstperiode, maar dat terzijde.
Het was vandaag hartstikke leuk en prettig om lekker buiten te slenteren.

Fratsje - 10-09-’13 23:34
<span class='registered'>Susan</span>

Ja Karina, ik heb er ook maar gewoon aan toegegeven. Wij hebben allemaal vannacht onder een extra dekbed geslapen. Het was heerlijk! Ze voorspellen overigens voor nu na het weekend 15 graden. :D

Susan - 11-09-’13 11:36
Nirmala

Haha,ik heb het vannacht nog ‘warm’ gehad en mijn voeten steken snachts nog onder het dekbed vandaan dus het ‘moet’ nog wel wat kouder hoor :-)
Verder geniet ik met volle teugen van het weer en ga weer met plezier naar buiten!

Nirmala - 11-09-’13 11:50
Don

Jammer dat vandaag toch de zon weer de hele dag scheen :(

Don - 11-09-’13 17:20
<span class='registered'>Susan</span>

Ze voorspellen nu al 13 graden voor volgende week. :)
Ik moet snel nog ff een winterjas voor mijn oudste zoontje kopen.

Susan - 12-09-’13 09:15
Karina

Ja hoor, de eerste rokende schoorsteen in de buurt is een feit en vanmorgen hadden mijn benedenburen de verwarming aan. Ik heb het even nagekeken, het was bij mij 20C in huis. Niet echt een temperatuur om de verwarming bij aan te zetten. Sterker nog, ik had de ventilator nog aan, haha.
Ik hoop dat die 13C klopt, Susan, heerlijk fris. Ik merk ook dat ik nog steeds laat naar bed ga, ruim na middernacht, maar nu is het omdat ik barst van de energie en niet omdat ik moet bijkomen van de hitte. Als de dagen korter worden, worden ze bij mij juist langer. Ik denk dat we dat allemaal wel hebben. Door de koelte heb je gewoon meer energie en kun je langer door. Mijn korte lontje is ook weg… Ik ben van plan erg te genieten van de komende maand of 6.

Karina - 12-09-’13 10:09
Fratsje

Ik begrijp niet dat mensen nu al gaan stoken. Ik zit de laatste dagen elke dag met de balkondeuren wagenwijd open, om mijn huis wat koeler te krijgen.

Ik hoop dat het zaterdag even niet regent in de buurt bij de markt (die wordt ook echt niet binnen gehouden bij regen) waar ik dan sta, anders gaan mijn tekeningen naar de filistijnen en dat wil ik echt niet. De temperatuur wel graag laag houden a.u.b. Dan is Frats heel blij.

Fratsje - 12-09-’13 11:44
CharLee

Bijna niet te geloven dat het vorige week nog 30+ was! Hahaha, mensen zeggen: het is even wat minder. Wat? zeg ik dan… HET WORDT ALLEEN MAAR BETER :D :D :D Idd ik ben ook behoorlijk hyper en lekker energiek, geef mij de herfst maar om te leven, wow. Echt ik geniet me een ongeluk, idd weer een aantal keer koud gehad, express een bodywarmer op de fiets ‘s avonds ipv ee jas, zodat ik lekker moet trappen om op te warmen

CharLee - 12-09-’13 13:59
Karina

Volgende week, volgens RTL, onstuimig weer: veel wind, regen, onweer en 13C!! Lekkerrrrrrrr!!!

Karina - 12-09-’13 18:35
Jozef 1965

Eindelijk beter weer, na zoveel weken zomerelende.

Jozef 1965 - 12-09-’13 21:05
Marian

Ben dus niet de enigste die met dr voeten buiten boord slaapt.Ga binnenkort een nieuwe kruik kopen, nog een paar weken en dan is die weer nodig.

Marian - 12-09-’13 22:19
Don

Ook ik leef op met het idee dat het elke dag een stukje koeler word. Let wel het is morgen alweer 13 september, het leek wel of 1 dag in juli een week duurde. Nou gaat het gewoon weer zn gangetje. Ik wou wel dat het zo kon zijn dat de winter/herfst eeuwig duurde maarja….

Don - 12-09-’13 22:57
Dennis

Het ziet er goed uit, de herfst draait volop.

De ventilator kan de kast in, kachel gaat voorlopig nog niet aan.

We kunnen nu lekker genieten van de herfst, dat wordt genieten, na een horror zomer.

Dennis - 13-09-’13 01:40
Ankie

Geniet ervan allemaal :)

Ankie - 13-09-’13 08:42
Nap

Bedankt voor jullie verhalen de afgelopen zomer, maar ik denk dat ik deze site voorlopig niet meer nodig heb! Prettige herfst, winter en tot volgend jaar april ofzo…

Nap - 13-09-’13 14:18
Karina

Dag Nap, prettige kerstdagen, gelukkig nieuw jaar……… haha.
Het gaat inderdaad steeds lekkerder qua weer, dus langzaam aan gaan we de site weer een beetje verlaten, tenzij…. Ja, tenzij er niet snel genoeg ijs en sneeuw komt, want dan komen we daar weer over zeuren. Haha, het is ook niet gauw goed.
Voor nu check ik de site nog elke dag, uit gewoonte. Elke dag was ik hier de afgelopen maanden, dus het is even afkicken. Ik vind het ook fijn om leuke verhalen te horen, over hoe we genieten van het frisse weer.

Karina - 13-09-’13 14:30
erica

Ik slaap ook nog met de pootjes naast het dekbed. Afkoeling, wolken, wind en regen. Mijn mantra, het kan niet op. Vanmiddag zat ik dus even op een terras, heerlijk in de miezer een broodje kaas. Allemaal mensen naar binnen vluchten met boze gezichten, zeggend: Wie gaat er nu in de kou zitten? hahaha…Morgen, zaterdag echt herfstweer. Moet naar werk, dus regenpak en schoenbeschermers liggen klaar. Kom maar op herfst, heerlijk!

erica - 13-09-’13 15:26
Smoke

Ziet er inderdaad prima uit voor komend weekend en de dagen erna. Nog maar 13 graden en veel wind met buien. Heerlijk (en gezellig)!!
ps. die onzinnige zomertijd heeft ook nog veel nut nu he..Altijd al gzegd dat de wintertijd weer in moet gaat in het laatste weekend van september, of nog VEEL beter helemaal afschaffen die onzin!

Smoke - 13-09-’13 16:13
<span class='registered'>Susan</span>

Heeeeerljk weer vandaag. Ben echt aan t genieten. Vandaag lekker een binnen dagje met de kids. Ik heb ook mega veel energie voor t huishouden. Vind het heerlijk met dit weer op te ruimen! Dus ik ga lekker wat doen.

Susan - 14-09-’13 08:45
Jozef 1965

Niet alleen het weer is beter, de weersvoorspellingen komen ook uit.

Jozef 1965 - 15-09-’13 12:22
erica

Dit is genieten zeg! Ik barst ook vd energie en ga ‘s avonds later naar bed. 17 graden in huis, lekker dik vest aan, voorlopig geen kachel. Ik dacht dat 21 sept. de klok weer normaal zou worden, maar dat is as ergens in october. maar goed, het is later licht en vroeger donker, heerlijk weer de kaarsjes aan.

erica - 16-09-’13 14:16
Karina

Nou het is zeker genieten. Lekker bezig kunnen zijn zonder dat je je de tering zweet. Heerlijk de wind door je haar en kletterende regen. De nachten zijn ook al een heel stuk koeler… Eindelijk kunnen we weer gewoon leven! Het werd tijd ook.

Karina - 16-09-’13 17:35
Fratsje

Ik snap niet dat mijn familie niet effe lekker de tuindeuren open zetten. Het was gewoon droog en prima te doen, maar zij vind het ijskoud weer en stookt zich een ongeluk. Ik vond het gewoon benauwd daar. Stiekem wel effe de deuren open gezet toen ze er even niet waren. Lekker fris. Toen ik in de namiddag, begin avond weer thuis kwam, de deur opengezet om de hele avond te koelen (ja, nog steeds).

Ja, Frats draait veer flink bij nu. Ben weer actief bezig en zo. Wat is dat toch heerlijk. Leve de herfst!

Fratsje - 17-09-’13 01:35
Fratsje

Hep wir een lekkel gaar en krom gesgrefun stukju gusgrefu. Ik heb een beetje te weinig geslapen vannacht (gaat dat nu echt inhalen). :P

Fratsje - 17-09-’13 01:39
Ankie

Het gaat weer richting de 20 graden in het weekend, nazomer brrr. Gelukkig kan niet lang meer duren.

Ankie - 19-09-’13 00:01
Nirmala

Ja hoor..het wordt weer warmer en zonniger na morgen. Grrr.viel weer te verwachten natuurlijk want hadden we nou echt gedacht dat we al helemaal van die rotzomer verlost waren?!
Nou ja vandaag en morgen nog maar ff flink genieten en hopen dat het weer snel voorbij is

Nirmala - 19-09-’13 08:36
Karina

Joh, denk even na over wat we allemaal doorleefd hebben de afgelopen maanden: 35C, felle zon, hitte… dan kunnen we 2 dagen van 20C met een beetje zon wel verdragen, toch? Wel ja, eitje.. stelt niks voor. Gewoon blijven lachen :)

Karina - 19-09-’13 10:12
Nathalie

Het is zaterdag nog burendag ook.Dus dat beloofd wat.Maar gelukkig wat Karina net zegt is het maar twee dagen.De temperatuur in mijn huis is nu 18,5 graden terwijl andere mensen al de kachel aan hebben.

Nathalie - 19-09-’13 10:23
Nirmala

Hierbinnen eindelijk 17 graden.mijn ideale temperatuur :-)
Heb wel een vest aan, maar neee, geen verwarming hoor

Nirmala - 19-09-’13 11:42
Fratsje

Op zich heb ik geen hekel aan de zon, maar wel in de zomer, in combinatie met te lang durende, felle lichte dagen en de door mij oh zo gehate hitte! Ik ben dus vooral een warmtehater.

In de herfst vind ik een zonnetje altijd wel prima, mits het in september niet warmer wordt als 14 à 15 graden. In de latere herfstmaanden wil ik dat het kwik onder de 10 graden gaat zakken en vanaf december tot half maart mag het overdag niet meer boven de nulgrens uit komen. Da’s Fratsweer bij uitstek.

Dus ik ben eigenlijk alleen niet zo blij met die 20 graden en ik zie dat weeronline de zooi weer heeft bijgeschroefd naar 22°C. Gelukkig wel van korte duur.

Fratsje - 19-09-’13 12:33
Fratsje

De zonnige dagen moeten wel regelmatig afgewisseld worden met wolken en neerslag natuurlijk. Dus niet continue zon.

Fratsje - 19-09-’13 12:40
Sara

Sluit me helemaal aan bij Karina :)

Sara - 19-09-’13 20:10
Nirmala

Mijn favoriete weertype voor de herfst is: bewolkt grijs en een graad of 10 … en liever geen zon!

Nirmala - 19-09-’13 22:06
Carine

De afgelopen weken genoten met volle teugen, energiepeil héél hoog sinds lange tijd, en kan me vinden in jullie vorige berichten. Ik lees jullie terug in 2014 als de ellende terug begint op het einde van de lente. Bedankt om me deze zomer door te helpen, ik praatte dagelijks over dit forum, trok me er aan op als het ware en dacht dagelijks aan jullie, werkelijk. Prettige herfst & winter gewenst!

Carine - 20-09-’13 07:45
Ankie

Tot 2014 Carine en jij ook prettige herfst en winter :)

Ankie - 20-09-’13 14:38
erica

en allemaal gefeliciteerd met de 21e september, het begin van onze herfst!
Het mag wat herfstiger worden, maar ja, vergeleken met die hittegolven is het goed.
M’n buurman slaapt al onder zijn elektrische deken…geschift noem ik dat.

erica - 21-09-’13 15:45
Dennis

Mensen, de zomer zit erop, geen hittegolf meer.

We hebben het zwaar gehad, maar het is voorbij!

De donkere dagen komen er weer, wees blij.

Tot volgend jaar als de hitte weer begint.

Binnenkort weer de kerstspullen in de winkel, dikke jassen.

Over twee maanden is het kerst, en daarna veel vrieskou, eind december.

We hebben nog drie dag met redelijk warm weer, steld niks voor met die hittegolf.

IK verheug me op de winter, hoop jullie ook.
Positief blijven, ook in deze moeilijke tijd van bezuinigingen.

We kunnen weer normaal functioneren.

Dennis - 22-09-’13 03:11
Fratsje

De temperatuur mag van mij nu echt wel richting max. 12 à 13 graden gaan en het mag van mij ook even lekker gaan stormen. Daar ben ik wel zwaar aan toe eigenlijk.

Fratsje - 22-09-’13 19:15
Jozef 1965

Hier was er vandaag vieze lauwe lucht en zo goed als geen wind.

Jozef 1965 - 22-09-’13 19:58
Jozef 1965

Fratsje schrijft over gewenste max temp. 12 à 13’C , maar de afgelopen nacht was de temp. eigenlijk al iets hoger dan die waarden . .

Jozef 1965 - 23-09-’13 06:30
Karina

Het is zo plakkerig, gatver. En weer geen wind en lauw buiten… Vies! Het was vanacht idd ook helemaal niet koel.
Ik wil een lekkere ruige storm. Ik ga een regendansje doen, misschien helpt het.

Karina - 23-09-’13 09:43
Karina

Nog even dit: bij mij aan de overkant rookt een schoorsteen!!! Dat geloof je toch niet, lol.

Karina - 23-09-’13 09:50
Bert

Hogedruk gebieden zouden verboden moeten worden…..

Bert - 23-09-’13 09:52
erica

hier ook plakkerig en benauwd. gister was er zon voorspeld, haha..dus allemaal weer de singels en grachten bevuilen met hun bootjes.
zon was er niet, wel warm, maar ja..nog even doorbijten.

erica - 23-09-’13 10:36
Fratsje

@Jozef, ik spreek over dagtemperaturen van rond de 12 draden. Niet ‘s nachts. Het is momenteel niet echt mijn weer nu. Weer te warm naar mijn mening. Ik lucht regelmatig ‘s avonds bij om de temperatuur in mijn huis terug te brengen naar 18,5 à 19 graden.

Ik hoop dat in oktober de temperatuur ‘overdag’ eindelijk onder de 10 graden gaat. Heerlijk. Maar dan zal wel ijdele hoop zijn vrees ik. :\

Fratsje - 23-09-’13 16:40
Ankie

Helaas weer 20 graden, ik wil herfst :(

Ankie - 23-09-’13 20:10
Bert

Volgens berichten de hele week nog dik 20 gr en morgen zelfs 23 gr.
Het is gvd herfst !

Bert - 23-09-’13 20:31
Karina

Het lijkt wel voorjaar, BAH!

Karina - 24-09-’13 09:37
Jozef 1965

Vies zomerweer vandaag, en wegens slecht weer douche ik sinds zondag avond opnieuw alleen in koud water.

Jozef 1965 - 24-09-’13 19:32
Marian

Het is weer flink aan het opwarmen binnen,maar heb de laatste dagen wel even in de zon gezeten,een minuutje of 10, meer dan genoeg.Om 8 uur is het al bijna donker en met 5 of 6 maanden lekkere kou in het vooruitzicht komen we deze warme dagen wel door.

Marian - 24-09-’13 22:54
Sara

Ik zie temperaturen van 21 graden, wanneer houdt het op? Het is herfs!!

Sara - 25-09-’13 04:19
Nirmala

Schiet nog niet echt op met de herfst, bah! En komend weekend ook weer volop zon en 20-21 graden zag ik.

Nirmala - 25-09-’13 08:38
Nathalie

Ik begon net aan het gure herfstweer te wennen en van mijn zomerdepressie af te komen.En gaat het weer opwarmen,bah!.De natuur is op zijn mooist en daar hebben echt geen 20 graden voor nodig.

Nathalie - 25-09-’13 08:50
Karina

Ik heb de ventilator maar weer van stal gehaald. Is er tenminste een beetje wind om me heen. Wat een klote weer zeg, bah. Het is op zich niet echt warm, maar lekker fris is het ook niet. Kom op herfst storm, waar blijf je nou????

Karina - 25-09-’13 10:11
Fratsje

Met 20,5 graden op mijn thermostaat is het steeds iets te warm in mijn huis. Het voelt toch ietwat klammig aan. Ik verlang erg naar kouder weer, maar het weer blijft maar lenteachtig doorzaniken hier in Nederland. Zucht.

Fratsje - 25-09-’13 15:03
Ankie

Het kan niet lang meer duren..

Ankie - 26-09-’13 07:29
Karina

Het is nu al 21C in huis, blaaaaaaaah! Smerig gewoon. Ik ben er helemaal klaar mee.
Las ik net dat er vorst aan de grond kan komen de komende week. Nou, van mij mag het, ga ik lekker een nachtwandeling maken in de kou. Ik voel me net een ijsbeer op een tropisch eiland, helemaal uit m`n humpie. :(

Karina - 26-09-’13 10:33
Bert

Laten we hopen dat dit uitkomt:

http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/..

Bert - 27-09-’13 11:34
erica

Nou Bert, ik hoop het ook. Sinds donderdag de 26e is er noorderwind gaan waaien, eindelijk knisperig weer. De kleuren zijn prachtig, maar de hele week nog zon en te warm. Maar er komt vast een storm met regen!

erica - 28-09-’13 10:18
<span class='registered'>Susan</span>

Nou, t wordt toch nog rond de 20 graden van de week. :(
Maar gelukkig zijn de nachten echt lekker nu! En ‘s avonds ook lekker donker. Dus het is nu eigenlijk maar enkele uurtjes op een dag 20 graden voor het alweer afkoelt naar de nacht toe. En ‘s ochtends is het ook lekker, dus dat kleine stukje in de middag overleef ik wel.

Susan - 29-09-’13 09:32
Karina

Ik heb er in de middag geen last van, want ik zit op het Oosten. Het beetje zon wat in de ochtend nog mijn kamer binnenkomt geeft niet veel warmte meer, dus bij mij in huis is het nu 18C. Heerlijk!
Van de week kreeg ik bezoek en werd me gezegd dat het toch zo koud was, of de verwarming niet aankon!! Ik zei nee, die gaat voor midden of eind Oktober echt niet aan. Moet je die zure gezichten zien, haha. Voor mij is 18C precies goed voor binnen.

Karina - 29-09-’13 10:54
Fratsje

Gister weer voor ventilator gezeten. :P Wanneer wordt het verdomme nou eens echt herfst! Met temperaturen rond de 10 graden overdag.

Fratsje - 29-09-’13 13:36
mieke

Wanneer wordt het nu echt herfst ben deze 20 graden dagen en die pokke zon meer dan zat, ik wil regen en wind, geen tering zon !

mieke - 29-09-’13 16:03
Nirmala

Ik ben wel zo klaar met die afschuwelijke zon! Kom es op met dat herfstweer!

Nirmala - 29-09-’13 17:05
erica

en wat gaan die dagen snel nu in september! In juli en augustus gaan ze zo traag voorbij, als dikke stront door een trechter, en nu glippen de dagen je door de vingers.
Bah.

erica - 29-09-’13 17:22
Ankie

Het is alweer oktober, herfst wil nog niet echt op gang komen maar de dagen zijn al zo veel korter en de ergste ellende is voorbij. Geen hooikoorts meer. Ik ga het vieren :)

Ankie - 30-09-’13 22:12
Karina

Het is in ieder geval in de ochtend/avond/nacht heerlijk koel. Dat scheelt al weer en idd vroeg donker. Op de lagere dag temperaturen moeten we wel lang wachten ja. Maar goed, het komt vanzelf. Ik heb nu geen last meer van het weer.
Ik ben het alleen wel met Erica eens dat de dagen ineens veel sneller gaan. In Juli en Augustus is elke dag een week en nu is elke week een dag. Ik weet niet hoe dat komt.

Karina - 01-10-’13 10:07
Marian

Inderdaad je tijdsbesef veranderd nu het koeler is. Vanmiddag zei er iemand dat sinterklaas over 5 weken weer aankomt en toen dacht ik:Wat ,zo snel al terwijl 5 weken in de zomer een eeuwigheid duren.

Marian - 01-10-’13 22:23
Dennis

Beste mensen, dat de tijd wat sneller gaat is simpel te verklaren.

In de zomer schijnt de zon vaker, vroeger licht, en later donker, en we ergeren ons kapot aan de hitte.
Denk ook aan geluidsoverlast e.d.

Nu is dat niet meer, we voelen ons nu beter, en het wordt eerder donker.
Ook zijn we wat meer actiever, we hebben er zin in.

Dat is wat ik hier kan op kan maken.
En het wordt maar beter nog kortere dagen en de kou kom meestal begin december.

Voorlopig gaan we de goede kant op, en de sneeuw komt ook wel weer.

Dennis - 02-10-’13 01:32
Sara

Yes het is oktober!!!

Sara - 02-10-’13 08:22
Karina

In midden Roemenië had het gesneeuwd, wat niet echt normaal is voor deze tijd. Het zag er mooi uit, ik was helemaal jaloers!!
Volgens mij komt Sinterklaas pas over 7 weken hoor, niet 5. En er liggen nu al pepernoten en kruidnootjes in de schappen, dus yummie!! Ik zag zelfs al marsepein en van die chocolade pietjes.

Karina - 02-10-’13 09:39
Fratsje

Al is 15/18 graden (met uitzondering van vrijdag, met zijn voor deze tijd vervelende 20 graden) heel wat beter dan 23 graden en hoger, toch zou ik echt blij zijn als het nu rond de 10/12 graden zou zijn.

Ik wens natuurlijk dat het deze winter echt lang koud gaat worden. Ik kijk al hongerig uit naar de tijd van dwarrelende sneeuwvlokjes, heldere ijsdagen met sluierbewolking en ijskoude nachten vol sterren, kerstige lichtjes-prullaria overal in de straten (wat mij betreft de hele winter) en naar koek en zopietenten op het ijs.

Fratsje - 02-10-’13 15:03
mieke

Bah bah bah, wanneer gaat die pokkezon nu eens eindelijk opsodemieteren . morgen 22 graden en net morgen moet ik met de bus meer dan een uur op pad, zal weer snikheet bakken en braden zijn in de bus, word hier zo sch**t ziek van, hefst waar blijf je?

mieke - 02-10-’13 16:15
erica

buurman vanmorgen: het wordt in het weekend even slecht weer en dan wordt het weer mooi.
o nee, bij jou is het andersom toch? Ja, idd. buurman, en het moet nog veel kouder! dinsdag 8 oct. ben ik jarig. Weer geen storm, voor het derde achtereenvolgende jaar die pokkezon, bah!!!!!!!!

erica - 03-10-’13 12:21
Bert

Het is gvd al 2 weken droog ! Alleen die k*tzon.
En ipv dat het koeler wordt gaat het juist warmer worden.
Heb me de hele zomer kunnen beheersen maar nu ben ik het meer dan beu.
Zeker omdat je naar deze tijd uitkijkt en het dan heel heel vies tegenvalt.

Bert - 03-10-’13 17:20
mieke

Ben ik het zo mee eens Bart, dat die tering zon in de zomerperiode schijnt tot daar aan toe, maar in de herst moet ze zeker oprotten, t wordt vandaag 24 graden , vloekt eens heel hard

mieke - 04-10-’13 09:00
Karina

Het was vanmorgen verre van droog. Wow wat een plens regen kwam er naar beneden. Jammer dat de temperatuur zo hoog is. Het is al Oktober, zit je met 20C of meer zelfs. Het is toch niet te geloven?

Karina - 04-10-’13 10:09
Bert

Idd er is ‘‘wat’‘ regen gevallen nu hier in het zuiden des lands staat sind 08:30 de zon alweer alles weg te dampen!

Bert - 04-10-’13 12:57
Fratsje

Waar ik echt ontzettend van baal, zijn die wéér te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. 20/21 graden… Grrmpf. Gelukkig gaat dat niet gepaard met zon hier. Het is bewolkt en het regent zo nu en dan.
Werd het maar 9 graden kouder.

Fratsje - 04-10-’13 14:16
<span class='registered'>Susan</span>

Ik heb er gewoon hoofdpijn van, van het weer vandaag. Vanmorgen regende het flink, maar de rest van de dag scheen de zon flink. Bah. Geen zin meer in. T is veel te warm..

Susan - 04-10-’13 16:07
Fratsje

Ik ga toch liever voor 12 graden kouder nu, als ik er even langer over nadenk. Het is tenslotte al oktober i.p.v. september.
(Frats was weer eens niet helemaal citroentjesfris) :\

Fratsje - 04-10-’13 16:45
Karina

Ik heb ook de hele dag last gehad van hoofdpijn. Het is zo smerig dat weer. Bah! Normaal gesproken heb ik dat na September niet meer, maar… Het is 3x niks.
@Fratsje, 12 graden minder ja, dat zou mijn voorkeur ook hebben. En dan -5C in de nacht. Daar zullen we nog wel even op moeten wachten.

Karina - 04-10-’13 18:27
Ankie

Vooruitzichten blijven hetzelfde, waar is de herfst?

Ankie - 05-10-’13 07:55
Karina

Alweer van dat slome, klamme, benauwde klote weer! Kan het alsjeblieft een keer gaan waaien en kouder worden? 5 Oktober en het is nog niks. Zucht..

Karina - 05-10-’13 10:36
<span class='registered'>Susan</span>

Maar misschien houdt t wel lekker lang aan net als afgelopen jaar. :)

Susan - 05-10-’13 17:41
<span class='registered'>Susan</span>

De winter bedoel ik dan natuurlijk he.

Susan - 05-10-’13 17:41
Bert

Ja hoor, daar is ie weer dat kreng. Volgens de verwachting voor komende week gaan we hem veel zien helaas. Kan me nu voorstellen hoe mensen die van de zomer houden zich gevoeld moeten hebben in het voorjaar.
Als het zo blijft dan hebben we dadelijk met een beetje geluk misschien nog maar 3 maanden een beetje winter.

Bert - 06-10-’13 12:44
Fratsje

Ik moet het weer met die stomme zomerkleding doen, want andere kleding verdraag ik niet nu. Een zomerjasje kan nog in de avond nog net. Noem je dit herfst.. bah!

Truien draag ik al jaren niet meer, want ik heb het toch altijd te warm hier (nee, ben niet in de overgang).

Fratsje - 06-10-’13 14:45
erica

voor het 3e opeenvolgende jaar is het voorjaar in october. maar ik denk dat de seizoenen verschuiven. hopelijk dus een lange winter in het voorjaar, net als afgelopen jaar. nou, ik ga de tuinplanten maar weer eens water geven, voorlopig krijgen we weer niks.

erica - 06-10-’13 14:47
Karina

Haha @Frats, ik loop ook nog steeds in die vreselijke zomerkleren en ik ben ook niet in de overgang! Het is gewoon zo benauwd en plakkerig, dit tering weer.
En mijn buren hebben ook weer de deuren open, dus de stank komt weer lekker naar binnen…. oh man, wat ben ik dit ZAT!
Ik zag wel een hoopvol berichtje in het AD dat het na woensdag KAN gaan waaien en 12C KAN worden, maar ze wisten het nog niet zeker. Het is weer lekker duidelijk.

Karina - 06-10-’13 17:08
Dennis

De temperaturen zijn nog te hoog, soms benauwd, maar de dagen worden korter.

We moeten wel erg veel geduld hebben maar de herfst kom echt eraan hoor.

Toch hoop ik de verwarming nog even uit te laten, kost al zoveel.
Kan beter tegen kou dan hitte.

We gaan weer een leuke tijd te gemoed, sint, kerst en lichtjes lekker in het donker.

Geen zomers gedoe meer met bareqcue.

Het was wel erg zwaar deze zomer, maar het is nu echt even voorbij.

Dennis - 07-10-’13 02:56
<span class='registered'>Susan</span>

Yeaah, het wordt eindelijk herfst vanaf woensdag. 11 a 12 graden. :D

Susan - 07-10-’13 09:09
Karina

EINDELIJK!!!!!!

Karina - 07-10-’13 10:04
erica

Hopelijk komt het uit! M’n regenpak en schoenbeschermers liggen klaar, heerlijk!! En de buurman zeurt al over de regen, terwijl hij een auto heeft!! Opzouten dus.

erica - 07-10-’13 14:43
<span class='registered'>Susan</span>

Ik heb voor de kids en mezelf nieuwe snowboots en skibroeken gekocht. Kom maar op met de sneeuw. :D

Susan - 07-10-’13 15:03
Fratsje

Joepie da poepie!!!
Vanaf donderdag is het FEESTWEER. \o\\0/\o/ Eindelijk een echte herfst en dan eind november voel je ineens dat er langdurige vorst in de lucht hangt als je buiten loopt (ik wens, ik wens). (__)

Fratsje - 07-10-’13 15:14
smoke

Nog 1 dagje en dan lijkt het echt gebeurd te zijn met deze lente taferelen in oktober! Pff dat zal tijd worden ook, voor je het weet heb je 9 maanden zomer, bah!

smoke - 07-10-’13 18:44
Ankie

Het is eindelijk echt afgelopen. Morgen ga ik winkelen, winterkleding inslaan :D. Voel me echt zo happy. :D Geniet er van allemaal!!

Ankie - 08-10-’13 03:52
Karina

Ik ga nog wat lounge kleding kopen voor de donkere, regenachtige avonden waar ik heerlijk met een kop warme chocomelk en een kaarsje aan geniet van de tijd van het jaar. Van die zachte truien en wijde broeken waar je niet op straat in gezien wil worden, maar het is oh zo heerlijk voor een avondje op de bank. Heeeeerlijk! :)

Karina - 08-10-’13 09:32
Fratsje

Dit moet echt de laatste dag zijn dat ik die ventilator nog af en toe nodig heb.

Ik verheug mij al helemaal op mijn sneeuwvlokjesjas en das. Heerlijk :D

Fratsje - 08-10-’13 16:28
Sara

Heerlijk nu!!! Eindelijk.

Sara - 09-10-’13 09:54
Don

De zon heeft mij iets te vaak geschenen de afgelopen weken. (vuil klote ding) En idd vind ik ook zo dom gaan zeiken over regen terwijl je altijd met de auto rijd. Ik zeik pas als het boven de 17gr (met zon) komt en met de auto moet rijden, het word dan altijd zo broeierig.En dat klere ding schijnt ehrm brand dan zo op je face en anders steekt de gele klootzak je ogen wel uit (alle zonnebrillen te spijt)

Serieus de beste temperatuur om lekker te rijden is toch rond de 5-13 gr en dan donkergrijze wolken met regen als optie (lol) Hoe kunnen mensen die brandende zon zo lekker vinden en dan ook nog is versterkt door je autoramen? Hoe dan?!

Ja ik heb getinte ramen in me auto(s) maar dat hou de zon niet zomaar tegen.

Goed genoeg geluld Ik hoop maar dat we de hoge temperaturen en de zon even een tijdje (lees 9 maanden) achter ons mogen laten. Ik stem voor temperaturen van Maximaal 13gr en geen graad hoger!!

Don - 09-10-’13 19:32
Dennis

Nou de herfst komt eraan, eindelijk, wat duurde het lang zeg.

Tot op heden nog geen verwarming aangehad.

Dag en nacht zijn nu gelijk, komt allemaal goed mensen.

Dennis - 10-10-’13 01:08
erica

ja, genieten nu. helaas op dinsdag nog veel zon op m’n verjaardag. de ochtend was nog bewolkt, maar smiddags kwam die treiterbol er weer doorheen. ben jij niet kort na mij jarig bert? dan bof jij wel met het weer!
en ik heb me toch een berg kastanjes op de tuintafel, heerlijk. genieten mensen, het is onze beurt!

erica - 10-10-’13 12:41
Susan

Fijne regenachtige dag allemaal. :D

Susan - 11-10-’13 10:16
Karina

Het sneeuwt al flink in de Alpen en ik ben JALOERS! Zat net te lezen hoeveel er daar gevallen is en het ziet er zo sprookjesachtig uit. Was het hier ook maar zo. Maar goed, voor nu moeten we al blij zijn dat de herfst eindelijk echt is begonnen. Lekker donker, grijze lucht en regen en wat is het heerlijk koel hè? Genieten! :)

Karina - 11-10-’13 10:26
Fratsje

Zit met de balkondeuren open en kijk/luister naar de kletterende regen buiten. Een prettig geluid en de regendruppels tegen de straatverlichting vind prettig om te zien.
Nee, ik hoef nog steeds niet te stoken. Het is prima zo.

Fratsje - 11-10-’13 21:16
Karina

Ald dit geen herfst is…. wat een weer zeg! Harde wind, regen, koel, grijze lucht en het ruikt zo heerlijk fris en herfstachtig.
Dit is intens genot! Naast een pak sneeuw en ijs, is dit het weer waar ik het meest gelukkig van word. Heerlijk!!!

Karina - 13-10-’13 10:25
erica

ik ook! ik kom helemaal tot rust, eindelijk!
we hebben het verdiend hoor. geniet ervan allemaal.

erica - 13-10-’13 14:20
Don

Heerlijk weekend dit ik heb sinds donderdag geen zon gezien! Hopelijk blijft het nog een flinke tijd doorregenen de rust en ontspanning die er bij komt is onbetaalbaar! En zo lekker koel dat het is (8.5gr hier :) ) Ik hoop dat we deze winter een x flink veel sneeuw krijgen Of hard vriezen, dat er een x elfstedentoch komt. (zal is tijd worden na 16 jaar) Niet dat ik wat met schaatsen heb, maar dan is er teminste weer een echte winter.

Don - 13-10-’13 17:50
Fratsje

Voor het eerst weer mijn herfstkleding aangetrokken. Wat een heerlijk gevoel is dat. :)

Ik heb er alleen flink de pest in dat de temperatuur het aankomende weekend wéér naar lenteachtige waarden (rond 17 à 18 graden) oploopt. Ik heb absoluut geen zin meer in die stomme zomerkleren. Bah!
Ik hoop dat de temperatuur alsnog naar beneden bijgesteld wordt.

Fratsje - 14-10-’13 16:06
Karina

Nou die herfstkleding kan misschien over een dag of 3 weer uit, want het dreigt 19 graden te worden. Nu maar hopen dat het niet klopt. We zijn net aan het wennen aan de heerlijke frisheid van de herfst. :(

Karina - 15-10-’13 10:52
Bert

Het houdt niet op, niet vanzelf… was het toch. Wat een ellende komt er weer aan zeg. Weer 20grrrrrrrrraden gvd. kunt het nu al merken dat het gewwon (VEEL TE) zacht is.
Was vorige week zo fijn met die frisse lucht.
Waar komt die ellendige warmte toch vandaan ??

Bert - 18-10-’13 09:35
Fratsje

Ik voel mij weer behoorlijk depri wegens het op handen zijnde te warme weer voor de tijd van het jaar. Is dit nou herfst? Bah!

Fratsje - 18-10-’13 16:49
Fratsje

Ga weg, kl*tezuidenwind, met je vieze warmte uit de tropen. Ga weg!

Fratsje - 18-10-’13 16:52
Karina

Het wordt de hele komende week niks. Alleen de nachten lijken mee te vallen, maar verder is het shit. En de maand is al weer bijna voorbij ook. Het gaat veel te snel!

Karina - 19-10-’13 19:10
Smoke

Echt drama momenteel die herfst! t Lijkt eerder voorjaar, en dat roodharige mannetje van NOS journaal maar weer gemeen grijnzen als hij toch maar weer mooi temperaturen BOVEN NORMAAL kan aankondigen! Oke, de natuur moeten we laten voor wat het is, maar echt verwend worden we ook niet. Oktober schiet alweer mooi op maar heb het gevoel nog steeds begin september te zitten! Ik wil REGEN, WIND, NATTE SNEEUW, ECHTE SNEEUW en vooral VEEL KOU!

Smoke - 19-10-’13 19:43
Jozef 1965

Over iets meer dan een uur begint de dag, en de temperatuur bedraagt nu al op de meeste plaatsen in NL en ook in België 12 à 13’C .

Jozef 1965 - 20-10-’13 07:04
erica

en dit dus drie jaar op een rij! als de seizoenen verschuiven moet de meute ook niet zeiken in mei en juni als het nog wat kouder is, want dan hebben we dus GEEN slecht voorjaar!

erica - 21-10-’13 13:56
Fratsje

Ik baal als een stekker.
Morgen weer binnen blijven met de de deuren dicht en mijn ventilator weer aan het werk. Ik wil graag een keer door het bos struinen om leuke paddestoelen te fotograferen, maar als ik alweer in de herfst in nare zomerkleding moet rondlopen (ook al ben ik niet dik, ik voel me er helemaal niet prettig in), hoeft het niet meer van mij. BAH!

Fratsje - 21-10-’13 18:55
Susan

Beetje baaldag vandaag zeg…
Ik wil ook lekker in mn winterkleren lopen! Ik ben ook helemaal niet dik Fratsje en toch hou ik ook niet van zomerkleding.
Nou ja, op naar een lange winter dan maar, tot Augustus volgend jaar. :P

Susan - 22-10-’13 11:19
Jozef 1965

Slecht weer en weersverwachtingen die niet uitkomen; hier nog geen regen te zien en weinig wolken.

Jozef 1965 - 22-10-’13 17:28
Karina

Sjonge jonge wat een tyfus weer, ik voel me meteen weer helemaal niet lekker. Pas na het weekend wordt het weer goed. Dit zijn toch geen temperaturen voor Oktober!
Ik ga een kerstfilm kijken, ben ik tenminste even in mijn fantasie in een winter wonderland.

Karina - 22-10-’13 18:43
Mohammed

Waarom waarom wasrom schijnt die klote zon zo fel?

Mohammed - 24-10-’13 11:51
Nirmala

Waardeloos weer zeg! Voel me down, chagarijnig en word gek van de hele dag die klotezon.

Nirmala - 24-10-’13 12:44
Nathalie

Vandaag veel meer zon dan er was voorspeld.Warmte in oktober lijkt meer regel dan uitzondering te worden.Nog en er blijft helemaal niks meer van de herfst over.

Nathalie - 24-10-’13 14:37
Nirmala

Ja dat zei ik dus ook al…zou eerder eens een uitzondering zijn als het flink gin vriezen. Echt ben hier zo klaar mee

Nirmala - 24-10-’13 14:58
erica

dit is zooo BLEH!
Weer die koperen rot ploert, de hele dag.
de herfstkleuren zijn prachtig, maar waar is die 10 graden koeler? Rotwind uit het zuiden, weg ermee. In ieder geval dit weekend weer de normale tijd.

erica - 24-10-’13 15:53
Karina

Na het weekend wordt het beter: lagere temperaturen en lekker veel wind!! Het lijkt er op dat het dan eindelijk eens ECHT herfst gaat worden. En ja, de klok gaat ook een uur terug, dat was ik bijna vergeten!! :)

Karina - 24-10-’13 21:37
Fratsje

Op naar de 4 graden overdag nu, en begin december overdag temperaturen onder nul a.u.b. Het is echt meer dan genoeg geweest met die vervelende, voor deze tijd van het jaar veel te warme 17 graden en hoger.

Ja inderdaad. De klok gaat ook weer terug naar de winterstand. Dat vindt Frats altijd wel fijn. :)

Fratsje - 25-10-’13 12:03
Jozef 1965

Wat voor vies weer met eind oktober. Ondanks slapen met halfopen venster heb ik nu al in huis 21 à 22’C en ik gebruik af en toe mijn ventilator.

Jozef 1965 - 26-10-’13 09:37
Karina

Ik zit ook met de ventilator aan, het is plakkerig en benauwd binnen. Even doorbijten, vanaf dinsdag wordt het beter.
Mijn buren hebben de zomer in hun hoofd: zitten buiten met vieze stink zware shag en muziek aan… Gestoord wordt je ervan!
Ik kan niet wachten tot de storm komt, ALS ie komt tenminste.

Karina - 26-10-’13 15:18
Nicolle

Eindelijk weer de normale tijd!!!!!!!!!!!!! :-)

Nicolle - 27-10-’13 07:59
Karina

HERFST!!! Mensen wat is het genieten hè? En dan gaat de temperatuur ook nog naar beneden de komende dagen…Heerlijk!

Karina - 27-10-’13 17:24
Fratsje

Gister met een vriend in het bos geweest en veel paddestoelen gefotografeerd. Ik heb mij rot gezweet en ik liep nog wel zonder jas en vrij dunne kleding. Het was mij veel te warm. Morgen heerlijk stormpje op komst en eindelijk wat lagere temperaturen, al mag het van mij nog wel wat kouder worden, zo’n 5 graden overdag.

Fratsje - 27-10-’13 19:13
Bert

Nou als dit code rood is ? Heb het wel eens erger meegemaakt! Maar goed het waait in ieder geval lekker, mag van mij altijd zo blijven. (alleen dan niet van die vieze lauwe lucht zoals nu, maar lekker fris)
Zie nog niet echt hele lage temperaturen staan voor komende tijd, helaas.

Bert - 28-10-’13 12:00
erica

Ja, heerlijk, de normale tijd weer. Het heeft hier vanmorgen lekker gestormd. ben er op uitgegaan uiteraard. Overal takken en dakpannen op de grond. Nu gaat het koeler worden, hoop ik. EINDELIJK!

erica - 28-10-’13 14:49
Fratsje

Frats heeft lekker buiten gelopen en wat foto’s gemaakt.

Fratsje - 29-10-’13 01:00
Dennis

Laat het maar koud worden hoor, ben helemaal klaar met de hitte.

Dennis - 03-11-’13 17:22
erica

En gister de eerste onweersbui met een laag hagel in de tuin! Meteen een fikse wandeling gemaakt. Maar nou wordt het weer 14 graden!!!!

erica - 04-11-’13 14:15
Ankie

Eindelijk heerlijk weer. Helaas 2 weken geleden mijn enkel gebroken en zit nog 4 weken in het gips. Geen wandelingen in het bos ect, had me in de zomer veel opgesloten en net weer zin om dingen te doen. Was dit maar in de zomer gebeurd dan had ik een goede reden om binnen te zitten.

Ankie - 06-11-’13 02:25
Fratsje

Ik ben helemaal klaar met die dubbele temperatuurcijfers boven nul. Wanneer daalt de temperatuur nou eens echt onder de 10 °C!

Ik baal wel als een stekker dat er een grote boom die tegenover mijn huis stond omver is gewaaid tijdens de zware storm. Dat betekent dat ik in de zomer nog weer moet afzien nu. Nog meer hete rotzon ‘s middags en in de vroege avond. :(

Fratsje - 06-11-’13 02:28
erica

Sterkte Ankie! Ik moet 2 weken in een mitella lopen, maar kan nog wel naar buiten.
Krijg alleen m’n veters niet vast met 1 hand!
Frats, gaat de gemeente of iets anders er geen andere boom neerzetten? Hier is in het voorjaar een toren gesloopt, helaas, die klote zon dus nog vroeger in huis. Er komt een nieuwe toren, maar er is voorlopig geen geld voor.

erica - 08-11-’13 15:01
Fratsje

@erica
Er zal denk wel een nieuwe boom voor in de plaats komen (hoop ik), maar ik woon op drie hoog en de boom die er eerst stond was echt megagroot. Dat duurt nog wel (met wat geluk een halve) eeuw voordat hij dezelfde grootte heeft als de ‘voorheen-boom’.

Fratsje - 10-11-’13 16:23
Fratsje

PS
Sterkte ook trouwens. Ik hoop dat ze al heel snel genoeg geld hebben om er een leuke nieuwe toren neer te zetten.

Fratsje - 10-11-’13 16:26
Jozef 1965

Het weer is sinds enkele dagen duidelijk beter, en hier is het bijna uitgestorven.

Jozef 1965 - 13-11-’13 17:34
Ankie

Bedankt Erica jij ook sterkte. Iedereen is aan het genieten Jozef :p Ik vind de korte dagen zo gezellig jammer dat het zo snel gaat. Over een maand alweer de kortste dag van het jaar.

Ankie - 17-11-’13 14:08
erica

Ja, Ankie, dat dacht ik van de week ook. In ze pokkezomer gaan de dagen traag, en nu gaan we al naar de kortste dag. Maar we blijven genieten.

erica - 18-11-’13 14:45
Fratsje

De temperatuur gaat nu echt flink kelderen de komende dagen. Geen dubbele cijfers meer. Ik hoop dat het een voorbode is van een lange strenge winter.

Ik kan niet wachten tot koning winter weer echt in het land is! Heerlijk schaatsen, sneeuwwandelingen maken en daarna een lekker kruidig gloeiwijnje drinken. JOEHOE!! :D

Fratsje - 19-11-’13 16:14
Karina

Het begint erop te lijken nu. Mag nog wel een heel stuk kouder en droge i.p.v natte sneeuw, maar het gaat de goede kant op, eindelijk!

Karina - 20-11-’13 10:47
Nirmala

Heerlijk weertje zo, en ik geniet ook van de lange donkere avonden en koude nachten! Idd nu nog een flink pak sneeuw en het plaatje is compleet :-)

Nirmala - 21-11-’13 11:26
Ankie

Van mij mag de sneeuw nog even op zich laten wachten aangezien ik nog een tijdje met krukken loop. Verder geniet ik helemaal. Beangstigend hoe snel de tijd nu opeens gaat.

Ankie - 25-11-’13 03:53
Karina

Nou zeg dat wel, het is al bijna December. Dat geloof je toch niet? Als het met kerst nou gaat sneeuwen, dat zou mij erg gelukkig maken, maar zo vaak komt het jammer genoeg niet voor. Maar je weet nooit…

Karina - 25-11-’13 10:20
erica

Ik duim iedere dag voor een witte kerst, baat het niet, schaadt het niet. Maar zondag is het al 1 december, ik zou de tijd graag stoppen!!!

erica - 28-11-’13 13:39
Fratsje

Iedere dag duim ik voor ijskoud en droog appelwangetjesweer. Weg met dat te warme, huilerige gejengel de hele winter, met temperaturen van +10 graden en hoger. Bewaar dat maar fijn voor de zomer.

Ik wens een witte Sinterklaas, verjaardag en kerst, met een lange strenge winter eraan vastgeplakt.
Ankie, ik bestel een hele gezellige arrenslee voor je, die je overal naar toe brengt en weer afhaalt. Zo’n ouderwetse met leuke tingeltjes eraan. :)

Fratsje - 29-11-’13 03:16
Karina

Ik las dit net in de Telegraaf:
De winter klopt op de deur. December lijkt een koude start te maken. In de nieuwe week duikelen de temperaturen, neemt de kans op sneeuw toe en is op langere termijn vorst een steeds serieuzer optie.
Fingers crossed dat het uitkomt! XX :)

Karina - 30-11-’13 10:26
Jozef 1965

Voor vandaag zo goed als zeker veel zon, maar zo lang de lucht niet kleef/plakkerig blijft, is dat voor mij niet erg.

Jozef 1965 - 11-12-’13 06:08
Don

Ik wil ook weer is van me laten horen dus bij deze. Ik vind het weer erg lekker nu alleen de zon mag wel wat vaker wegblijven en minder fel schijnen. Hij is iig lkkr vroeg onder. En idd jammer dat het zo snel gaat allemaal… Maargoed de eerste sneeuw moet nog vallen! Voorlopig is het nog lekker chillen geblazen.

De 2 stormen die we gehad hebben vond ik erg leuk om mee te maken. Vooral de laatste rond een uur of 4, man wat ging dat te keer! Dat was pas code rood waardig!

Ik hoop dat jullie minstens zo genieten van de Herfst/Winter als ik dat doe! Het gaa jullie goed. En ik laat wel weer van mij horen.

Don - 12-12-’13 16:36
Mo

Puur genot dit weer!

Mo - 14-12-’13 23:11
Karina

We krijgen geen witte kerst, dat is wel heel jammer. :(

Karina - 15-12-’13 15:01
Fratsje

Ik wou dat het nou eindelijk eens keer flink lang ging vriezen hier! Ben dat zachte druilweer spuugzat.

Fratsje - 17-12-’13 21:56
Nirmala

Nou, mag van mij weleens flink gaan vriezen, deze temperaturen voor de tijd van het jaar vind ik ook waardeloos. Gelukkig wel bewolkt en grijs dat maakt het een klein beetje goed

Nirmala - 18-12-’13 07:27
Nathalie

Fratsje,ik ben dat zachte,druilerige weer ook meer dan zat.Zo had het in oktober moeten zijn.Toen werd het nog veel te makkelijk 20 graden.Ik zet mijn zinnen wel op januari want deze maand wordt het niks meer.Ik vindt dat er deze maand veel te veel zon is geweest.

Nathalie - 18-12-’13 11:21
Karina

Het is 18 December en ik heb de verwarming niet eens aan! Het moet niet gekker worden.

Karina - 18-12-’13 12:13
Bert

Zaterdag het gras maar weer eens ff gaan maaien………..

Bert - 19-12-’13 15:04
erica

Sja, de klimop loopt ook weer uit, bah!
En we zitten in de vogelopvang vol met jonge dukkies, triest. October was veel te warm en de eenden zijn gaan broeden, voorjaar! Maar er komt geen zomer aan, maar wel winter. Zitten we met al die beestjes. En de vogels, vnl. houtsnippen gaan later op de trek. En die worden straks gedesoriënteerd door vuurwerk. krijgen we daar weer slachtoffers van. Fijn he, zomer aanbidders?!!

erica - 20-12-’13 15:25
Smoke

Vreselijk, wat een beroerde winter hebben we momenteel, en hij duurt al zo kort! Voor al die mensen die ik steeds hoor klagen ‘ik ga in het donker naar mijn werk, en rij in het donker weer naar huis’: het is vandaag (ongeveer) de kortste dag! Van dat gegeven wordt ik nu depri! Vanaf nu kruipen we elke dag weer meer, naar langer daglicht en dus zomer. Het ergste is nog wel dat ik tot nu toe nog nauwelijks mijn winterjas hebben hoeven aan te doen!

Smoke - 21-12-’13 19:42
Karina

Blauwe lucht, zonneschijn en helemaal niet koud. Nou, Merry Christmas dan maar. Wat een tegenvaller. :(

Karina - 25-12-’13 10:04
Fratsje

Ja, inderdaad. Wat een flutwinter is dit tot nu toe. Elke dag wordt weer volgespamd met dat vieze mediterraanzachte jankweer. Bléh!

Waar blijft de vrieskou!!

Fratsje - 26-12-’13 05:39
Fratsje

Oh, en de merel zit verdomme nu al weer te fluiten, alsof de lente voor de deur staat en ik zag bij mijn ouders in de tuin de bollen ook omhoog komen. Ik kan wel janken.

Fratsje - 26-12-’13 05:43
mo

waar is de winter???

mo - 27-12-’13 13:50
erica

en de eksters zijn ook alweer hun nest aan het opbouwen. En ik las in de krant: er zijn alweer mensen met hooikoorts verschijnselen. het moet niet gekker worden zeg!

erica - 30-12-’13 15:02
Karina

Ondanks de teleurstellende winter (tot nu toe, want we geven de moed nog niet op), wens ik iedereen hier een koud, nat, bewolkt en dus heel gelukkig 2014!

Karina - 30-12-’13 19:10
erica

Ik ook! iedereen een gezond 2014 gewenst. Met nog wat winterse dingen in het verschiet.

erica - 01-01-’14 14:48
Nirmala

Allemaal de beste wensen voor 2014 en hopelijk krijgen we nog een fatsoenlijke strenge winter! Enne ik wil natuurlijk wel sneeuw op onze bruiloft 24 januari!!!

Nirmala - 01-01-’14 23:15


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.