« Ze smelten de kazen..… | Home | Gelukkig zijn... »

Geen stijl

Donderdag 01 Augustus 2013 at 1:30 pm.

Het moet toch niet gekker worden. Dankzij Caroline weten we nu dat zelf geenstijl het weer geen stijl vind!

"We kunnen het gewoon niet he, met ons allen. Mooi weer + vrije tijd = tokkietoestanden. [...] Ons advies is tegenstrijdig met het Hitteplan, maar: houd ramen en deuren gesloten, kom zo min mogelijk buiten en wacht tot het kwik gaat dalen."

306 reacties

Fratsje

Ik moest vreselijk om dat stukje lachen. Dat deed mij wel goed. :D

Mijn wens is dat dit echt uit gaat komen. Ben aan het eind van mijn latijn.
Bron KNMI
Vooruitzichten lange termijn;
donderdag 08 augustus tot en met donderdag 15 augustus
Licht wisselvallig weer, met nu en dan neerslag en temperaturen die rond of ‘iets onder normaal’ komen te liggen.

duimt

Fratsje - 01-08-’13 15:07
Marian

Heerlijk stukje om te lezen.Werd er helemaal blij van en nog blijer omdat ik er niet aan mee hoef te doen.Airco aangezet, borduurwerkje erbij,zo’n kruissteekjes telpatroongeval,heerlijk oudbollig maar ik geniet er zo van.Morgen hoef ik gelukkig ook de deur niet uit en de temp van het wekend wordt weer wat redelijker.

Marian - 01-08-’13 22:28
Sara

Nog 4 weken tot september :)

Sara - 02-08-’13 02:42
erica

Welkom nieuwelingen! Ik heb ook genoten van dat stukje: Geen stijl. Ik was gistermiddag gestoomd en gekookt. Een uur op de fiets in de laaiende hel. Aantal keren gestopt in de schaduw, water gedronken, maar je legt het gewoon af. Heb afspraken afgezegd voor vandaag, ik haal dat gewoon niet meer. Morgen werken in de vogelopvang, gelukkig iets koeler dan, maar dan nog. ben benieuwd hoe het de vrijwilligers vandaag afgaat.Ik ga volgende week zaterdag op vakantie, moet nog zoveel regelen en doen, maar kan gewoon niet nadenken. Bah, wat een kutzomer!!!

erica - 02-08-’13 10:09
Caroline

Ook ik wens iedereen sterkte met deze HEL, dit is toch niet leuk meer, had me zoveel voorgenomen maar kom tot niks. Gelukkig hoef ik er vandaag niet op uit, heb alles potdicht en ga me maar vermaken met wat filmpjes en ijsjes achter de ventilator. Wel lekker dat het vroeger donker wordt trouwens :-)

Caroline - 02-08-’13 11:58
Carine

Je gelooft niet hoeveel afwezigheidsberichten er binnenstromen van mijn klanten met vakantie: “geniet van de zomer!” “zonnige groeten” “enjoy summer” “enjoy your summerholiday”. Hallo?? Speak for yourself! Het is en blijft massahysterie.

Carine - 02-08-’13 12:57
Karina

Ik heb mezelf opgesloten in de slaapkamer met de airco. Heb de temperatuur terug naar 25C, lager komt ie niet. Maar goed, alles beter dan de huiskamer. al heb ik daar een ventilator staan, het is er niet te harden. Ik denk dat ik hier maar blijf tot een uur of zes. Slapen is ook een idee, maar inderdaad film kijken is ook wel leuk. Ik heb mijn kerstfilms al klaar staan!
Hopelijk komen er stevige buien en was dit de laatste keer 30+ temperatuur. Het is zwaar k**!!!

Karina - 02-08-’13 13:16
Marian

Ik krijg t in de huiskamer ook niet onder de 25 C maar voelt wel veel koeler aan omdat het vocht hier uit de lucht is.Voordat ik me airco aanzette riep er nog eentje hysteries op de radio dat het wel 45 C kan worden.Nu staat de airco zo hard te blazen dat ik dat geleuter toch niet meer kan verstaan.En er gaan wolken komen jippieeeeeee,kom maar op met die onweer en regen.

Marian - 02-08-’13 14:27
Nicolle

Hahahahahah zelf de doorgewinterde liefehebbers van zomer beginne nu te klagen!, mmmmm laat ze maar lekker sudderen op hub terrasjes, dan zijn ze mischien genezen! :-)

Nicolle - 02-08-’13 16:18
Marvin

Wat een verschrikkelijke hitte hier. Ik ben blij dat ik erg goed geslapen heb, maar ik ga aankomende nacht denk ik heel laat naar bed, want voordat ik onder de dekens ga zal het eerst flink af moeten koelen.

Marvin - 02-08-’13 16:44
Marian

Het laatste uur is het in zeeland flink afgekoeld, het heeft een beetje geregend en nu is het buiten koeler dan binnen hehe.

Marian - 02-08-’13 16:55
Smoke

Het klimaat in IJsland

Zomers ligt de gemiddelde temperatuur rond 15°C.In Reykjavik is het nog nooit warmer geweest dan 25°C.
In de winter vriest het overdag net niet. IJsland is nat, twee van de drie dagen regent het.

Zat ik daar nu maar…ik had het niet erg gevonden als ik daar geboren was, wat een heerlijk klimaat daar!

Smoke - 02-08-’13 16:56
Nirmala

Jongens wat een ellende. Het is hier in Enschede zowat 36 gr. Verwacht hier dan ook geen tot weinig afkoeling want regen staat niet ophet programma voorlopig. IJsland is geweldig Smoke! wel typisch iets voor mij; toen ik daaro voor het eerst kwam was het daar zon en 20 graden..hittegolf dus voor hun begrippen. Gelukkig de rest van de vakantie veel bewolkte,winderige en relatief koele dagen gehad.

Nirmala - 02-08-’13 17:33
Marvin

In Leeuwarden “maar” 24 graden, hier in Groningen 34 graden, wat een verschil!

Marvin - 02-08-’13 17:36
Ankie

In Tilburg 38 graden, bah bah bah!!

Ankie - 02-08-’13 18:08
Ankie

Denkt na over emigreren naar Ijsland, klinkt heerlijk.

Ankie - 02-08-’13 18:09
Karina

Overzomeren in Ijsland, ja als ik het geld had, ging ik meteen.
Ik heb deze dag ook weer overleefd, met de airco dan wel. Ik weet niet meer wie z`n idee die kruik in de vriezer was vorige week, maar dat heb ik nu ook gedaan en dat is heerlijk! Blijft best lang koel. Ik heb mijn voeten erop liggen nu, lekker!! Geweldig idee.
Ik hoop op afkoeling vanavond, lekker regen en onweer… als het komt, want vaak gaan ze net de andere kant op. Het was hier in Utrecht zo`n 34C.
En nu opgerot met die shit zomer, we zijn er klaar mee, HERFST!!! (of op z`n minst normale temperaturen tot September)

Karina - 02-08-’13 19:35
<span class='registered'>Dalamar</span>

Heerlijk heel de dag in de airco op m’n werk gezeten, maar nu thuis (27.5 graden binnen, nog 32 in de tuin) is het afzien.
Morgen zwaar genieten als het een stuk koeler is, maar echt blij ben ik pas als het een graadje of 20 is.

Sterkte weer allemaal! Nog even volhouden.
Ga zo zelf maar weer even in het zwembad in de tuin staan en dan met natte voeten voor de ventilator. Heerlijk!

Dalamar - 02-08-’13 20:18
mieke

We hebben deze lange snikhete dag overleefd, die gele ploert is aan het ondergaan, kga nu heel hard duimen voor flinke plensbuien deze avond en nacht voor iedereen hier,

mieke - 02-08-’13 21:06
Fratsje

Ik heb, afgezien van de broodnodige boodschappen die ik ‘s morgens vroeg gedaan heb, de hele dag geslapen, met de ventilator aan en koud water naast mijn bed. Het was vandaag in mijn woonkamer toch niet te harden geweest. Pfff, verschrikkelijk! Nu zit ik met mijn deur open om de ergste hitte mijn huis enigszins uit te krijgen. Het is %$%*(#*)& 27 graden in mijn woning. Ik voel mij futloos en depri, ook vanwege de van buiten klinkende, onvermijdelijke ‘lawaaierig zomerse terrasgeluiden’ (ook één in het park tegenover mij tegenwoordig). :P

Ik ga straks maar weer naar bed, voor pampus liggen met mijn 2 sneeuwmannenlampen aan. Een van rond de 45 cm naast mij op het nachtkastje en de ander is een nachtlampje.
Morgen is het hoop ik echt een stuk beter, want dit… jakkie!!

Fratsje - 02-08-’13 23:16
Marvin

Vond het ook maar een dag dat wat mij betreft gestolen kan worden.

Marvin - 03-08-’13 00:56
Don

Zo het zit erop eindelijk! Gisternacht was zwaar (*****) maar deze nacht voelt wat beter (nog steeds te heet maar goed) Ik word wel blij van het gevoel dat September steeds dichterbij komt :D

Op de regen/onweersbuien hoop ik niet eens want ik weet dat het bluf is. Voorlopig zag ik bij het weer dat alleen Maandag nog echt wat warmer word dan normaal (27gr) maar voor de rest staat er 23/24gr! Dat is lekker in vergelijking met de afgelopen hittegolven :D

Don - 03-08-’13 01:07
Don

Oh ik vergat te zeggen tot woensdag die voorspellingen van RTL gaan niet zo ver. En Thimofeef (of hoe schrijf je dat) is denk ik ook niet zo,n zomermens.

Don - 03-08-’13 01:08
Anne

Fijn dat de kruik ook voor jullie werkt :) ik kan al lang niet meer zonder. Kussensloop eromheen en tussen m’n knieholte of als ik het echt niet meer trek, bovenop m’n zitvlak als ik op m’n buik lig. Word ik wakker met een gevoelloos koude rechterbil, maar dat is het me allemaal wel waard :P. Tja, en nu 1:20u. Normaal lig ik al 2 uur in bed om deze tijd, maar het is nog steeds 30 graden in de slaapkamer. Geen doen. Werd afgelopen nacht happend naar lucht wakker, half dromend dat ik ik vast zat in een mijnschacht. Good times. Vannacht toch maar alle ramen hele nacht open houden en heel hard hopen dat de buurman niet weer om 3 uur ‘s nachts een boekje gaat zitten lezen bij z’n vuurkorf. Of dat er om 6 uur ‘s morgens mensen gaan lopen gillen op straat. zucht woonde ik idd ook maar in een schuilbunker in IJsland.

Anne - 03-08-’13 01:22
Jozef 1965

Bij AccuWeather.com zijn er voorspellingen zelfs voor de volgende 42 dagen , en hun betrouwbaarheid . .

Jozef 1965 - 03-08-’13 02:02
Jozef 1965

Ik zie bij die AccuWeather.com voor Utrecht voor dinsdag 6 augustus nog 24’C , maar daarna t/m 16 september ( ja september ) geen enkele dag warmer dan 23’C ; ik kan jullie ook niet verzekeren dat AccuWeather.com betrouwbar is.

Jozef 1965 - 03-08-’13 06:06
Karina

@Jozef, Accuweather klopt redelijk goed volgens mij. Laten we het hopen in ieder geval.
Ik ben nu wel weer kwaad want die tering zon staat in mijn kamer te schijnen en ook al is het buiten nu stukken beter, binnen is het nog steeds VEEL te warm. En nu die zon er weer bij… Wat een gezeik is dat toch. Ik heb de balkondeur open staan, maar mijn buren zitten weer te roken, dus frisse lucht is ver te zoeken. Ik ben dat toch zo zat! Het is stank of herrie of allebei. Ik hoop dat deze maand heel snel voorbij vliegt.

Karina - 03-08-’13 09:49
Don

Vuurkorfen zijn hier helaas sinds dit jaar ook populair helaas… Gister en eergisternacht wat bezielt die mensen toch? Dan koelt het eindelijk af en komt er frisse lucht en dan ga je zo,n stinkkorf aansteken. Idiots…

En die langdurige voorspellingen moet je zowieso niet op vertrouwen je kan het weer maar max 4 dagen met enige zekerheid voorspellen. Daarna word het gissen. Het weer is zowieso veranderlijk zeker in de zomer.

Don - 03-08-’13 14:31
Jozef 1965

Bij Weersverwachting.nl zie ik dat het de komende nacht toch redelijk gaat afkoelen, voor mijn regio : om 21:00 20’C en dan om 2:00 15’C .

Jozef 1965 - 03-08-’13 15:54
Linda

Onweersbuien, regen en hagel was er voorspeld, vooral in het zuidoosten zeiden ze nog. Maar natuurlijk hier weer net niet:-( En vanmorgen zou bewolkt beginnen maar dat was ook al niet zo. Werd wakker met de felle zon alweer op de ramen. Heb er zo geen zin meer in. Het is buiten wel een klein beetje beter als je het vergelijkt met gisteren, maar voor mij nog echt niet koel genoeg. En dan krijgen we maandag nog zo’n fijne dag. Ik hoop echt dat de voorspellingen daarna wel uit gaan komen en dat de temperatuur tussen de 20 en de 23 graden blijft. En dan maar snel richting herfst!!!

Linda - 03-08-’13 16:22
Karina

Ik zat vanmiddag weer eens naar deze aflevering van De Wandeling te kijken: http://dewandeling.kro.nl/seizoenen/2012..
Voor degenen die het nog niet hebben gezien, even heerlijk genieten van winterlandschap, ijs en sneeuw. Was het maar vast zo ver.. oh wat een verlangen….

Karina - 03-08-’13 18:35
<span class='registered'>Dalamar</span>

En de vuurkorfmaffia dient zich weer aan.
Eindelijk een heerlijke temperatuur buiten en een kans om je huis te luchten en dan dit. Ik vind het echt asociale dingen.

Dalamar - 03-08-’13 22:19
misty

Het is mij ook al opgevallen dat Peter Timofeeff inderdaad vaker opmerkingen maakt waaruit blijkt dat hij niet een grote fan is van hitte. Vanavond ook nog, een verademing..

misty - 03-08-’13 22:21
Don

Het is lekker koel nu buiten 16gr kans om lekker te luchten nu. Geen irritante vuurkorven buiten gelukkig (zekere te koud, of ze zijn zuipen) Lekkerr!! Nu maar hopen dat het morgen goed bewolkt blijft (en dat het een x gaat regenen!) Ze voorspellen het steeds maar hier (noord holland) valt geen druppel!! Voorspel dan niks

Don - 04-08-’13 01:59
Karina

Oh dat is een mooi woord: VUURKORFMAFFIA. Ik moet zeggen nadat ik vorig jaar hebt geklaagd bij mijn benedenburen (na een dag van 34C) ze het klere ding niet meer hebben aangehad. Ik ben wel een “zeikerd” genoemd en kreeg een uitbrander (pun intended), maar F it, dat kan mij niet schelen. Die dingen zouden verboden moeten worden. Welke idioot gaat er nou met warm weer vuur stoken, dan spoor je toch niet?
Vanmorgen toch weer die zon in de kamer, dat is wel heel jammer, want je huis warmt meteen weer op. Gelukkig is ie wel snel weg hier, want ik zit op het oosten. Alleen ochtendzon. Morgen wordt het nog een keer te warm en daarna ziet het er goed uit, dus we puffen nog maar een dagje verder. Er mag wel een HELE koude winter tegenover staan met een dikke laag sneeuw, ijs en -10C. En dat weken lang! Oh wat heerlijk.

Karina - 04-08-’13 10:55
Anne

Snap ook niet wat mensen bezielt. Eergisteren hier even naar een afgelegen strand gegaan om wat frisse(re) lucht op te snuiven en af te koelen in de zee; zitten daar op het strand ook mensen met een vuurkorf aan >_

Anne - 04-08-’13 13:00
Anne

Je kon de vlammen niet eens zien door het zonlicht en met 30 graden…what’s the point?! Terwijl het me in de winter juist gezellig lijkt. Vannacht en vanmorgen lekker ‘koel’, nu is de zon het hier ook weer aan het opwarmen. Toch nog steeds blij dat ik nu in Middelburg zit, scheelt morgen weer 5 graden met mijn woonplaats. Sterkte voor morgen weer iedereen, hopelijk is het idd de laatste schijtdag!

Anne - 04-08-’13 13:01
erica

Die vuurkorven snap ik ook niet. ook de terrasverwarming en hittepalen niet. De zomertijd was toch ingevoerd om energie te besparen? Nu schaffen de terrassen dit aan, zodat mensen langer buiten kunnen zitten!! Dat is pas energieverspilling! En vrijdagavond werden er windvlagen voorspeld, regen en hagel en onweer. Nou, niks dus. Ik dacht dat dat dan zaterdagmorgen wel zou gaan vallen en had het busboekje al opgezocht. met onweer wil je niet met de fiets in de polder. Wat schertste mijn verbazing toen ik zaterdagmorgen het gordijn opendeed? Droog, felblauwe lucht en die klerezon weer. Waar valt al dat heerlijks dan toch steeds??? Als ze zon voorspellen, komt ie, als ze regen voorspellen, komt er niks! Hebben ze, om regen te kunnen voorspellen, een ander diploma nodig? helga van Leur is de beste weervrouw ter wereld, nou, laat mij het weer dan maar een keer doen, ga ik er wel een keertje staan!

erica - 04-08-’13 15:37
Karina

Hier in regio Utrecht ook geen regen of onweer en eerlijk gezegd vind ik het nu ook smerig warm. Ik dacht dat het koeler zou zijn vandaag, nou ik voel het niet.
Ja, die terrasverwarming, ook zo`n onzin. Wat moet je daar nou mee? In de herfst of winter gaan ze niet op hun terras zitten en in de zomer heb je het niet nodig. Enige verschil is dat ze niet stinken zoals die tering vuurkorven.
Morgen nog zo`n dag en dan hebben we het hopelijk gehad, wat mij betreft tot volgend jaar zomer. Ik verlang zo naar de heerlijke geur van de herfst.

Karina - 04-08-’13 17:06
Fratsje

Pfff. Ik word onderhand kotsmisselijk van die tyfushitte. Wéér de hele dag die vreselijke zon die van de stad één grote vieze braadslee maakt en van mijn woning een snelkookpan. AAARRGHH!!

Terrassen vind ik persoonlijk 1 van de grootste drama’s die de zomer met zich meebrengt, omdat je dan altijd wel ergens langs zo’n ding moet lopen, waarvan je dan wordt aangestaard en soms gekeurd. Vreselijk gewoon! Nee, laten ze die krengen maar lekker sluiten als het herfst wordt en dus te koud voor terrashangers. Lekker rustig. Het gehele jaar door zo’n kunstmatige zomersfeer creëren vind ik echt helemaal niks.

Fratsje - 04-08-’13 19:21
Fratsje

Karina, dat wens ik ook. Maanden lang vorst (overdag max. minus 4 graden). En dat mag al van start gaan, einde van november.

Fratsje - 04-08-’13 19:32
mieke

Ik ben het zo spuug spuug zat, het is hier vandaag weer snik heet, veel warmer dan de voorpellingen. Het was deze middag 32 in de schaduw hier, en ondertussen staat de termometer binnen alweer op 28,5 graden. Ik snak zo zo naar frisse koude lucht om in te ademen. Hoop echt dat het vanaf dinsdag beter wordt want ik ben aan het einde van men krachten.

mieke - 04-08-’13 19:56
Nathalie

Ik verlang meer dan ooit naar de herfst.Maar inderdaad zo warm was het vandaag helemaal niet voorspeld.En wat betreft die vuurkorven.Het is allemaal aandachttrekkerij.Een vuurkorf is leuk voor Kerst of een knusse herfstavond maar niet voor de zomer.

Nathalie - 04-08-’13 20:59
<span class='registered'>Dalamar</span>

En ik zit dus weer met alle ramen en deuren dicht omdat ook nu nog iemand 2 deuren verder met een vuurkorf aan zit. Binnen is het niet te harden, maar ik heb gewoon geen alternatief. Kan wel janken.
Zelf vinden ze het niet nodig om dat ding niet te gebruiken (ze keken me al raar aan dat ik hiervoor aanbelde), dus wat kan ik dan nog?

Dalamar - 04-08-’13 23:41
Susan

Nou, weer een snikhete dag op komst vandaag. Ik heb altijd al heel veel last van warme dagen en hoe krijg ik het voor elkaar deze zwangerschap zo te ‘plannen’ dat ik nu hoogzwanger ben. Hoop dat de baby nog ff een paar dagen blijft zitten, want ze voorspellen na vandaag 21 a 22 graden!! Joepieeee!! Dus dan mag hij komen.
Hoe overleven de mensen met kinderen trouwens deze dagen? Ik kan niet de hele dag in de slaapkamer bij de airco gaan zitten, omdat mijn kinderen wel naar buiten willen en in de tuin willen spelen. Ik hang er als een natte dweil altijd maar een beetje bij…
Ik word altijd zo gelukkig in de herfst, kan niet wachten!

Susan - 05-08-’13 06:59
<span class='registered'>Dalamar</span>

Met kinderen erbij is het lastiger.
Op de dagen dat het echt niet te houden is (30+ graden) hebben ze zelf ook geen zin om in de volle zon buiten te spelen. Als je op dat soort dagen buiten gaat kijken zijn er ook weinig kinderen te vinden.
Zwembad(je) in de tuin en zorgen voor schaduw, meer kan je eigenlijk niet doen. Of verkoeling zoeken in een zwembad of aan het strand (waar het meestal toch wel een stuk koeler is).
Ik overleef met een ventilator in de woonkamer. Ik zou ook liever de hele dag in de airco in de slaapkamer zitten (als ik die had).

Succes met je zwangerschap!

Dalamar - 05-08-’13 07:11
<span class='registered'>Susan</span>

Ik ben trouwens blij lotgenoten gevonden te hebben. Ik heb altijd gedacht dat mijn gevoel over de zomer er gewoon niet mocht zijn. Want zoals we allemaal weten moeten we in de zomer allemaal genieten van het ‘heerlijke’ weer en vrolijk zijn.

Susan - 05-08-’13 09:41
Karina

Er zijn veel meer mensen die niet van zomer houden dan we denken, maar ze durven ze er niet voor uit te komen. Het is net zoiets als zeggen dat je niet van feestjes houdt (zoals ik) vanwege het domme geklets en gezuip wat er bijna altijd mee gepaard gaat. Er wordt altijd verwacht dat je meedoet met de massa en oh wee als je er anders over denkt. Dan ben je maar een raar figuur. Nou, ik cijfer mezelf niet meer weg om anderen te plezieren, ze accepteren me maar zoals ik ben en anders maar niet.
Ik barst van de energie in de winter, voel me intens gelukkig in sneeuw en -10C. Dat laveloze zomerweer is gewoon niks. Je hersenen zijn pulp en werken niet meer, mijn creativiteit zakt weg als in drijfzand… tot je met 30C+ alleen nog maar op de bank zit of op bed ligt weg te teren. Ik word dan ook altijd kwaad omdat ik niet kan doen wat ik wil/moet doen en dat zorgt dan weer voor het korte lontje… Kortom, het is waardeloos.
Ik hoop dat het vandaag een beetje meevalt en er eindelijk eens een bui komt. Ze voorspellen alweer onweer, ik reken nergens meer op om teleurstelling to voorkomen.
Sterkte iedereen, vooral jij Susan. Lijkt me geen pretje om hoog zwanger te zijn in deze tijd. Wel leuk dat we de laatste weken een aantal nieuwe namen erbij hebben. :)

Karina - 05-08-’13 10:46
Nap

Nog een dagje afzien en dan lijkt het, in elk geval voorlopig, voorbij te zijn. En dan hopen dat er niet opeens nog een ‘nazomer’ komt eind augustus/begin september met 30+ dagen zoals vorig jaar. Ik verlang vooral naar wat dagen met veel wolken en temperaturen onder de 20, deze zon-ellende duurt me nu al veel te lang eigenlijk.

Nap - 05-08-’13 11:33
Marvin

Laat deze dag maar gauw voorbij zijn. Ben het klaar mee met die 30-ers.

Marvin - 05-08-’13 13:20
Don

Kunnen we niet een x een ‘‘goede’‘ normale zomer hebben met als temperatuur een normale 20 graden? Waarom moet het nou perse 30+ worden elke dag weer!! Ik word er gek en moe van alle dagen dat het warm moest zijn veranderd in snikheet zoals vandaag weer voorspelling 27gr wat is het nu (al)? 30+!! Maar gister was nog vervelender toen werd er 23 voorspeld maar werd het ook bijna 30gr hier!

En regen? ja dat word ook elke dag voorspeld zelfs onweer. Maar komt dat er? Nee geen druppel!!

Middelvinger voor de weervoorspellers jullie sollen gewoon met ons!!

Zo dat moest er ff uit :P nou terug naar de orde van de (hete) dag.

Don - 05-08-’13 14:13
erica

Gadverdamme! Vandaag gelukkig weer afspraken kunnen verzetten, soms kan dat niet. Ik zie dat het in Zeeland al regent en dat we dat hier vanavond ook krijgen. Nah..ik reken nergens meer op. En de hete zomers liggen dus niet aan de opwarming vd aarde. Maar voorheen hadden we wind uit het zuidwesten, en nu uit het zuidoosten, Afrika weer, Sahara-gedoe. En waar komt dat dan door?
Weet iemand dat? Sterkte Susan!

erica - 05-08-’13 14:59
<span class='registered'>Susan</span>

Ik zit me ook al druk af te vragen hoe de komende jaren de zomers er uit gaan zien. Het ligt niet aan het broeikaseffect, maar aan de wind… Tja, who cares, zo lang we maar koelere zomers krijgen!
Ik kijk trouwens vaak naar weeronline, daar zitten ze hier in Almere toch vaak goed. Gisteren voorspelden ze voor hier toch nog aardig juist met 28 graden, het knmi 24, dus daar klopte al geen bal van.
Nu hier binnen… 28 graden… Is de dag al voorbij?

Susan - 05-08-’13 15:05
Marian

Er stond een regel in de krant en die heb ik wel 4 x overgelezen: Woensdag wordt de warmte definitief weggespoeld door de regen.Kom maar op, ben die warmte spuugzat.

Marian - 05-08-’13 15:05
Ankie

Wat een mooie zin Marian hopen dat het ook zo gaat zijn. Alles wat voorspeld word komt idd niet uit, het is altijd toch warmer, geen regen en geen onweer.

Herken wat je zegt Karina over dat mensen je een raar figuur vinden. Ik heb het ook losgelaten en zeg nu gewoon dat ik de zomer haat. Veel onbegrip maar dat is dan hun probleem. Ik heb mijn relatie vorige zomer zelfs verbroken vanwege onbegrip.

Gefeliciteerd Susan en sterkte.

Ankie - 05-08-’13 16:24
Don

@Erica Broeikaseffect of opwarming vd aarde bestaat niet. Het is bedacht door regeringen wereldwijd om allerlei belastingen te kunnen verantwoorden. Zoals hoge Brandstofprijzen (Grrr)

Hoe dan ook het is (***) dat het nog steeds warm is. Maar er komen mooie dagen aan! Regen! Hopelijk… Ik reken er vandaag iig niet op maar dat was uit mn vorige bericht al duidelijk. Ik moet wel zeggen dat er nu een lekker briesje staat :)

Don - 05-08-’13 19:20
Nap

Don: als jij een houtvuurtje in je huis stookt en door blijft stoken wordt je huis toch steeds warmer? Waarom zou dan in de atmosfeer niet precies hetzelfde gebeuren als we met 6 miljard man als een idioot alles verbranden wat we kunnen verbranden in onze eindeloze zucht naar energie en comfort? Er zal ongetwijfeld overdreven worden voor het dramatisch effect en overheden zijn inderdaad tuk om alles te belasten, maar klimaatverandering/opwarming geheel ontkennen in het licht van het wetenschappelijke bewijs is struisvogelgedrag.

Nap - 05-08-’13 19:25
Karina

Er is genoeg bewijs van klimaatverandering zichtbaar, vooral het Noordpoolijs dat steeds sneller wegsmelt en gletsjers die verdwijnen, permafrost, methaan wat vrijkomt… Dat is geen verzinsel. De aarde is een levende planeet en altijd aan verandering onderhevig, maar dit keer helpt de mens een handje en gaat het hele proces nog sneller. Op Antarctica wordt het ijs juist dikker. Het is een heel delicaat iets waarbij balans cruciaal is en mensen denken altijd dat het wel meevalt of het is onzin… Tot het te laat is en dan kun je alleen nog aanpassen of uitsterven, zoals het al miljoenen jaren gaat met allerlei diersoorten.
Anyway, even een weer update: het regent! Meteen de boel open gegooid. Wat ruikt het heerlijk. Het is niet veel hoor, maar goed, het regent wel. Temperaturen voor de rest van de week zien er prima uit. Eindelijk kunnen we een beetje ademhalen! Zucht..

Karina - 05-08-’13 20:50
Fratsje

Ik heb deze vieze tropische dag gewoon lekker verslapen. Ben vannacht (vanochtend :P) om 6:00 uur pas gaan slapen en was rond 18:00 uur pas wakker. Mijn ventilator maakte het slapen enigszins acceptabel. Pfff, mag die ellendige Afrikaanse hitte alsjeblieft weg!

Fratsje - 05-08-’13 20:51
Linda

Kijk ik rond acht uur het weer op RTL4 zie ik dat er regen verwacht word. En ze zei nog dat het over brabant zou trekken. Ik helemaal blij, maar toen ik net op buienradar keek zag ik dat de regen alweer weg is getrokken. Weer geen spatje gevallen hier :( Had zo graag een verkoelende bui willen hebben. Hopelijk valt er woensdag ook hier wat regen. Ben wel al blij dat de temperaturen omlaag gaan. Eindelijk:-)

Linda - 05-08-’13 21:15
Linda

Waarom staan er nu weer strepen door mijn tekst..? :-(

Linda - 05-08-’13 21:18
Karina

Yes, onweer en plensregen, eindelijk!!!

Karina - 05-08-’13 22:00
Don

Over broeikaseffect er zit toch geen muur om de aarde ofwel? Daarom geloof ik er niet in en het kleine beetje wat de mens doet is nooit genoeg om de aarde zodanig op te warmen dat de aarde eraan kapot gaat. Klimaatverandering is altijd al geweest. Echt wij hebben er misschien 0.00001% invloed op.

Maargoed iedereen is vrij te geloven wat hij wil maar dit is mijn visie. En hier heeft het trouwens maar heel even geregend :(

Don - 05-08-’13 22:12
Prozac

@Linda: Strepen in je tekst ontstaan als je een :( neerzet met een streepje erin… dat is canvas opmaak voor doorhalen :D Dus het is niets persoonlijks ;)

Prozac - 05-08-’13 22:58
Fratsje

Hier regent het nu ook, met een klein onweertje er af en toe door. Mijn balkondeur heb ik open gezet.

Fratsje - 06-08-’13 00:06
Nicolle

Geen druppel gevallen hier :-(

Nicolle - 06-08-’13 06:36
<span class='registered'>Dalamar</span>

We lijken nu toch echt een omslagpunt te hebben bereikt.
Geniet van dit weer, we hoeven niet langer met hoofdpijn en andere lichamelijke klachten onze dagen uit te zitten voor de airco/ ventilator.

Dalamar - 06-08-’13 07:10
<span class='registered'>Susan</span>

Hier heeft t vannacht lekker geonweerd en het voelt nu heerlijk aan buiten.
Meteen het weerbericht nagekeken en er komt eindelijk een goede week aan! Heerlijk!

Susan - 06-08-’13 07:42
Karina

Hier heeft het een beetje geonweerd gisteravond. Het was een mooi gezicht want de flitsen zaten boven en in de wolken. De regen was wel even heftig, maar verfrissend. Eindelijk kunnen we ademhalen vandaag en de vooruitzichten zijn prima. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb zeker 2 dagen nodig om bij te komen van al die dagen hitte. Nu het koeler is voel ik pas echt hoe kapot ik ben, dus ik ga nu lekker uitrusten. Kopje thee met een taaipop die ik nog had liggen van Sinterklaas. wie wat bewaart die heeft wat, lol.

Karina - 06-08-’13 13:52
<span class='registered'>Susan</span>

Geniet er van Karina! :)
Vanmorgen was het hier heerlijk koel, alleen jammer genoeg van korte duur. De zon schijnt hier al bijna de hele dag volop en het voelt warm aan buiten. Binnen dus ook..
Hopelijk blijft die zon nu eens een keertje weg, kan ik eindelijk de gordijnen hier eens open doen..

Susan - 06-08-’13 14:31
mieke

Ik hoop zo op een volledige bewolkte dag, dat die gele ploert eens een dag niet te zien zou zijn, liefts grijze wolken waar heel de dag regen uitvalt, dat zou hemels zijn.

mieke - 06-08-’13 14:34
erica

Gisteraond om 23.00, maandag, een heuse knetterbui met regen. Heb met m’n armen uit het slaapkamerraam gehangen. helaas van korte duur, maar het wordt beter voor ons. Ik heb ook wat tijd nodig om te herstellen. Kreeg net maandag buikloop, dus het komt op tijd. je lichaam gaat gewoon weerstand krijgen tegen deze hitte. En wat zag ik vanmorgen om 07.oo uur? Een rokende schoorsteen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

erica - 06-08-’13 14:35
Nirmala

Hier geen regen gehad maar het is wel stukken aangenamer nu! Lekker bewolkt (tot nu toe) en een lekker windje.Hoop echt dat het zo blijft of beter nog wat koeler…krijg meteen meer energie zo!

Nirmala - 06-08-’13 14:48
<span class='registered'>Dalamar</span>

Gisterenavond een flinke plensbui gehad en het rook echt heerlijk buiten.
Vandaag tot nu toe hier bijna heel de dag bewolkt, maar nu begint de zon er heel voorzichtig een beetje door te prikken. Aangezien het al bijna 4 uur is zal dat niet voor al te veel extra warmte meer gaan zorgen.

Karina, ik heb ook een dag of twee nodig om een beetje bij te komen. Het blijft nou eenmaal warm in huis en aangezien er niemand thuis is vandaag staat alles nog dicht. Maar het omkeerpunt is bereikt en dat geeft heel veel moed.

Dalamar - 06-08-’13 15:54
Don

Het is nu eindelijk afgekoeld voorlopig yes! Super het liefst heb ik het natuurlijk nog een graad of 10 koeler zo tussen de 8 en 13gr als middagtemp maar het is een begin. Nou maar hopen dat we tot september deze temperaturen rond de 20gr houden en daarna gewoon herfst en 13 gr enz. Ik bid ervoor een vroege en lange herfst en een extra lange winter tot juli 2014 ofzo :P

Don - 06-08-’13 17:05
Marian

Me huis is aan het afkoelen,heerlijk.Baalde gisteravond wel heel erg,had me de hele avond zitten verheugen dat het lekker koel zou zijn in me slaapkamer,kom ik boven en bleek dat ik ggggrrrrrr vergeten was me raam open te zetten.Heb de airco maar een uurtje laten draaien,nu draaid de natuurlijke arko op volle toeren, veel zuiniger :-).Heb vorige week nog een heel pak speculaas naar binnen gewerkt,zo’n pak met 3 plakken erin jammie,nog even en we kunnen weer aan de gevulde speculaas.Voorlopig ziet het er goed uit met de temperatuur.

Marian - 06-08-’13 17:08
Jozef 1965

Hier in Zuid-Limburg is het deze namiddag plakkerig warm ; ondanks dat de wolken goed aanwezig zijn en de temperatuur niet zo slecht ( rond de 23’C ) .

Jozef 1965 - 06-08-’13 17:22
Dennis

Nou mensen, ik ben er ook helemaal klaar mee, met die horror zomer en hittegolven.
Laten we niet te vroeg juichen, vandaag ook weer goor benauwd.

Ramen open en door luchten, maar krijg je weer het tokkie gedrag.
Gillende kinderen van 4 jaar die nog tot de nacht lopen de gillen.

Toch zijn er mensen die het lekker vinden, mijn broer heeft vorige week vrijdag met 40 graden nog behangen, tja….
En ik lig met ventilator dood ziek op bed.
Verschil moet er wezen toch.

Ik hoop dat het hard gaat regenen, met een flinke storm.

Ben wel 7 kilo afgevallen door de hitte.
Dat is weer een voordeel, een ander moet zwaar aan het sporten en dieeten, kost wat.

Wij zijn over de helft van de horror zomer mensen.
Binnenkort komen de pepernoten in de winkel, dan is de zomerbroekenlol, en korte rokjesdag weer over.

Dennis - 06-08-’13 19:57
Karina

Even een kleine opsteker: de zon komt elke dag 2 minuten later op en gaat 2 minuten eerder onder. :) Dat is toch zowat een kwartier per week. Mooi toch?

Karina - 06-08-’13 20:01
Fratsje

Ik wacht op het moment dat ik eindelijk mijn nieuw gekochte sneeuwvlokjesjas aan kan doen en hang de vlag uit als ik niet meer in die nare blote zomerse fladderkleding hoef rond te lopen. Weg met die vervelende kleine topjes, korte rokjes en shortjes. Ik verlang naar mijn winterkleding, herfststormen en lekker ‘s avonds wandelen door de knisperende sneeuw.

Fratsje - 07-08-’13 00:37
Karina

Ik heb ook zo`n hekel aan zomerkleding, voor mezelf maar ook wat ik zie bij anderen. Al die blubber buiken in te strakke of te korte shirtjes.. bah. Ziet er niet uit. De eerste keer dat ik weer iets met lange mouwen kan aantrekken is altijd zo heerlijk.
Eindelijk is het nu koel buiten EN binnen. Ik hoop echt dat we van die hitte hel afzijn tot de volgende zomer. Als we de vooruitzichten kan geloven zijn we er inderdaad vanaf. Fingers crossed.

Karina - 07-08-’13 09:25
Carine

Persoonlijk draag ik wel graag nette zomerkledij. De echte heftige vrieskoude in winter hoeft ook niet persé. Vandaag grijs & regen, ideale temperatuur, dit is hét ideaal voor mij! Ik krijg die glimlach niet meer van mijn gezicht…

Carine - 07-08-’13 09:37
<span class='registered'>Susan</span>

Ik hou ook helemaal niet van zomerkleding. Geef mij maar lange broeken en lange mouwen! Oh ja, en ik ben gek op sokken. :D
Al die mensen op blote voeten in de zomer brrr…

Susan - 07-08-’13 10:25
Don

Helaas regent het hier niet en schijnt de zon alweer :S GRRRR Ik word hier echt pissed van vooral omdat er maandag bij weerverwachting 90% kans op regen stond. Middelvinger voor ze ik moet het ook niet geloven!!

Don - 07-08-’13 10:25
Nirmala

Eindelijk regen in Enschede!!! Heerlijke grijze en bewolkte dag tot nu toe :-) heb zelf ook een hekel aan zomerkleding en het daar vaak bijbehorende bloot. Verheug mij nu alweer op mn fleecetruien, vesten en mn winterjas!
Wat leuk Fratsje…een sneeuwvlokjesjas!!!!

Nirmala - 07-08-’13 11:42
Karina

Hier ook bewolkt en regen, dus ik heb de kerstlichtjes aan. Joepieeee!
Ik ben wel benieuwd hoe een sneeuwvlokjesjas er eigenlijk uitziet. Had Fratsje ook niet een sneeuwvlok dekbedhoes? haha Ik kan me zoiets herinneren. Leuk al die dingen die we doen om maar een beetje wintersfeer te houden in de zomer. Ik heb vanmorgen ook een warme chocomelk op met een taaipopje. :)

Karina - 07-08-’13 12:52
Nap

Ik had het zowaar zelfs even koud toen ik net even op de tocht ging staan :-) Lekker dat het zo snel afkoelt nu, ook binnen.

Nap - 07-08-’13 13:07
mieke

Heerlijk, hemels, zalig , 17 graden tot hiertoe en nog steeds een mooie grijze lucht en regen, ja regen. Dit is genieten.

mieke - 07-08-’13 14:14
Don

Ik trek mn middelvinger in, hier spoelt het nu ook heerlijk en de lucht is grijs. temperatuur 16gr 1 woord: Heerlijk, hopelijk houden we dit soort weer de rest van de zomer.

Don - 07-08-’13 14:38
Marian

Moest eerst naar boven om me sokken aan te trekken en denk dat k zo nog maar een keer naar boven loop om een vestje aan te doen want IK HEB HET KOUD. Heerlijk.

Marian - 07-08-’13 17:17
Karina

Koud? Nee joh heerlijk! Mijn voeten komen eindelijk bij na 2 weken eruit te hebben gezien als opgeblazen balonnen met tenen. Kan ik eerdaags weer schoenen aan.
Die tokkies met vuurkorfen zullen al snel overwegen de kachel aan te doen, denk ik zo. Ik zal het melden als ik de eerste rookpluim uit een schoorsteen zie komen. :)

Karina - 07-08-’13 17:35
Linda

@prozac gelukkig maar, pak van mijn hart haha.
Hier ook hele dag lekker grijs, bewolkt, regenachtig en lekker koel. Heerlijk.
In huis ook al een stuk aangenamer. Nog wel 24 graden maar dat is een stuk beter dan de 29 van vorige week.
Hopelijk blijft het zo tot aan de herfst. Ben ook wel nieuwsgierig naar die sneeuwvlokjes jas, is ook wel wat voor mij.

Linda - 07-08-’13 17:41
Don

Ongelovelijk, het regent nog steeds hier! Dat had ik niet verwacht hopelijk blijft het voor een week onafgebroken regenen. Dan is het teminste rustig en stankvrij in de buurt die hufterkorven/bbqs zijn hopelijk verleden tijd.

En idd koud? Hell no ik ben vandaag juist bezig met afkoelen Koud heb ik het (ok met winterjas en trui aan etc logisch) pas als de temp onder de 5gr komt en zelfs dan ik vind dat heerlijk. Gewoon het idee dat als je naar binnen gaat (huis of auto) dat het dan aangenaam is. Met die stink hitte heb je dat niet…

En over Kledij gesproken ik ben ook een huge fan van mooie winterkleding, altijd al geweest. Ik zie er dan ook het beste uit in winterkleding (je kan leuk kleuren combineren enzo)En van die mooie leren jassen :O :) Leren handschoenen zijn ook zeer vet. Het enigste waar ik geen fan van ben zijn mutsen vooral die russische flapmutsen die zien er zo bespottelijk uit… Maarja houd wel je oren warm echter ik draag ze niet zowieso draag ik geen mutsen of hoofddeksels.

Don - 07-08-’13 18:26
Fratsje

Het was echt heerlijk vandaag. Lekker onder Fratsje’s paraplu door de regen gewandeld, uitgebreid boodschappen gedaan (tijd geleden alweer). Van mij mag het zo wisselvallig blijven. Laat de herfst maar stilletjesaan beginnen.

Fratsje - 07-08-’13 20:01
Fratsje

Linda, http://www.bonprix.nl/product/fleecejas-..
Het is niet echt een winterjas, maar ik heb het toch zelden koud hier in Nederland.

Fratsje - 07-08-’13 20:13
Don

Temperatuur op slaapkamer nu 20gr zo heb ik het graag :)

Don - 07-08-’13 23:53
Nicolle

15 graden buiten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

het huis is ok goed aan het afkoelen!, dus dat is wel mooi! :-)

lekker koel slapen :D

Nicolle - 08-08-’13 00:13
Sara

Eindelijk weer lekker geslapen. Wakker gemaakt door mijn kat maar niet door de hitte :)

Nog maar 3 weken tot september.

Sara - 08-08-’13 04:38
Linda

@ fratsje Bedankt voor de link. Is inderdaad echt een leuke jas!

Linda - 08-08-’13 10:18
Don

Zon gaat onder 8-8-13 21:14 dat gaat de goede kant op!

Don - 08-08-’13 14:05
Karina

Dit stond in de Telegraaf: In Oostenrijk is tijdens extreme warmte een hitterecord gevestigd. In de plaats Neusiedl am See werd het rond twee uur donderdagmiddag volgens de Oostenrijkse omroep ORF 40,6 graden Celsius.
Je zal er op vakantie zijn. Wat een HEL!! Het is voor het eerst dat ze daar over de 40C grens zijn gegaan. Nu maar hopen dat het ons hier nooit zal gebeuren. Verschrikkelijk.
Ik heb ooit 40C meegemaakt in Kroatië, maar dat is toch andere hitte. Ik ben er daar niet ziek van geworden, zoals hier altijd met hoge temperaturen.

Karina - 08-08-’13 23:03
Karina

Nog even dit: Ik zat net de vooruitzichten te bekijken en iets belachelijks viel me op: voor 23 Aug staat bij buienradar, accuweather en weer.nl een temperatuur van rond de 20C, iets erboven of eronder, maar wat staat er bij weersverwachting.nl: 34C
hoe kan dat nou ??? Zijn ze gek geworden? Dat scheelt wel een beetje erg veel.

Karina - 08-08-’13 23:32
Don

Die bij weersverwachting zijn denk ik een beetje de weg kwijt. Ik gok (of hoop) dat de temperatuur dit jaar niet meer de 30gr haalt. Het is nu zulk lekker weer (hoewel het nog koeler kan ja ik weet) Overdag een graad of 20 en snachts 14 gr (althans hier 14gr) Nou alleen nog die temp 13gr naar overdag zetten en dan ben ik nog een blijere eikel :P

Don - 09-08-’13 00:04
Nathalie

Karina ik heb dat ook gelezen van Oostenrijk.Ook dat het om 23u20 nog 30,5 graden was.Daar wordt je toch niet vrolijk van.En in een land met een landklimaat en bergen niet echt d eideale combinatie.Bij weersverwachting zijn het zeker ook die-hard warmteliefhebbers.Typisch dat het alleen op die site staat.

Nathalie - 09-08-’13 09:53
Karina

Ik denk inderdaad dat er een zomerfanaat zat bij Weersverwachting.nl, want nu hebben ze de temperatuur voor 23 Aug teruggebracht van 34 naar 22C, lol.
Nathalie, ik heb eeb vriendin in Australië en de zomers waar zij woont zijn echt vreselijk! Ze zat afgelopen zomer in +35C voor 3 weken achter elkaar en het "koelde" `s nachts niet verder dan 30C. En dan nog een paar weken tussen de 30 en 35C. Je moet er niet aan denken! Ik heb medelijden met de Oostenrijkers op dit moment. Er zullen wel een hoop extra mensen overlijden daar. Don Ik hoop ook dat we hier niet meer naar de 30C toegaan, zelfs niet de 25C halen. Zoals het nu is, is het prima voor Augustus en dan in September meteen naar de 12C overdag graag. :)

Karina - 09-08-’13 11:44
Karina

Mijn tekst hierboven ziet er raar uit, ik weet niet waarom.

Karina - 09-08-’13 11:45
Don

September is gelukkig héél dichtbij, het begint snel te gaan nu. Ik had echt het gevoel dat juli met zn hete dagen in slowmotion voorbij ging….

Don - 09-08-’13 11:59
Nathalie

Don,dat gevoel heb ik ook dat die hete dagen in slow motion voorbij gingen.Maar dat komt dat je gewoon niks kon doen.In Australië wonen.IK moet er niet aan denken.30 graden in de nacht lijkt mij echt een verschrikking.Ze kunnen mij niet wijsmaken dat dit lekker is.

Nathalie - 09-08-’13 12:29
Nap

Heb je de spinnen weleens gezien die ze daar hebben? Brrr!

Nap - 09-08-’13 12:47
erica

Heb de eerste gekleurde herfstbladeren op de tuintafel liggen, met een stenen pompoen erop, zodat ze niet wegwaaien. Kom maar op herfst! lekker al later licht en eerder donker. Ga morgen weg, lekker koel zitten in een grot op een eiland van een eiland van een eiland. Op 4 september weer posten. En dan hoop ik hier op weer niet boven de 20 graden!!!

erica - 09-08-’13 12:57
Nathalie

Waar ga je heen,Erica?

Nathalie - 09-08-’13 13:08
erica

Naar Sark. Een van de Kanaaleilanden, vliegen op Guernsey, overnacht, en dan met de boot naar Sark. Tijd heeft daar 100 jaar stilgestaan. Geen wegen, geen verkeer, geen kunstmatig vermaak. Natuur alleen! Robinson Croeso idee ( of hoe je dat schrijft). Hetzelfde klimaat als hier. Maar kan wel uitwaaien op een klif, schuilen in een grot of in een bos zitten tekenen. Weg uit de drukte!

erica - 09-08-’13 14:26
Don

@Nap ja in Australie is het volgens mij zowieso wel warm/heet dus al het ongedierte kan vrij groeien en bloeien, niet te vergeten de vieze insecten.

Don - 09-08-’13 16:49
Don

En @Nathalie idd ik ben erg blij dat ik nu weer gewoon rustig kan slapen en naar buiten kan lopen zonder eerst factor 150 te moeten smeren. Want zo was het wel je kon niet onbeschermd de volle zon in. Dat was een recept for instant verbranding.

Don - 09-08-’13 16:53
Karina

@Erica een hele fijne vakantie gewenst, ik wou dat ik meekon. Klinkt geweldig dat eiland. En niet heet!
Ik hoef ook niet naar Australië, ze hebben daar alle giftige beesten die je maar kan bedenken. Inderdaad van die joekels van spinnen, krokodillen in je achtertuin, slangen… Bah! En de winters daar zijn niet echt koud, dus nee, niks voor mij. Mijn vriendin heft nog nooit sneeuw gezien. Kun je je bijna niet voorstellen. Een winter zonder sneeuw kan gewoon niet in mijn believing. Of zonder vrieskou. Dat is toch het heerlijkste wat er is? Lekker koud. Ik kan niet wachten tot het weer zo ver is.

Karina - 09-08-’13 17:18
Nap

Aan de ene kant van het huis klusgeluiden + de onvermijdelijke klusradio, aan de andere kant een walmende barbecue. Fijn dat het wat afgekoeld is hoor, maar pffff…. wanneer wordt het nou eindelijk eens herfst?

Nap - 09-08-’13 19:28
Marian

Een paar maanden geleden zijn er bij mij in de rij nieuwe mensen komen wonen, en die nieuwe mensen houden van BBQ,vorig weekend de deur dicht gehouden en vanavond weer de deur dicht gehouden want er kwam een lucht voorbij alsof ze rubber aan het verbranden waren met een flink stuk vlees erop,dus ik denk dat dat die beroemde vuurkorf is ,gadver de gadver wat smerig,een uur later hing er nog een hele vette zware lucht in de tuin.Kunnen die dingen niet verboden worden?

Marian - 09-08-’13 23:14
Marian

Fijne vakantie Erica, geniet er van.

Marian - 09-08-’13 23:16
Don

Erica fijne vakantie nog, ik hoop dat je het naar je zin gaat hebben.

Don - 10-08-’13 00:57
Marvin

Zo, eindelijk geen hitte meer, ik zie de tropische warmte niet meer terugkomen. Volgende week misschien nog een dag hooguit 25 of 26 graden in zuidoosten van het land maar de zon neemt toch wel steeds meer in kracht af zodra we steeds verder richting naar de eerste herfstmaand gaan.

Marvin - 10-08-’13 13:33
Fratsje

Ben zo blij dat dat tropische gedrocht eindelijk het land uit is en ik merk dat ik langzaam weer wat normaler kan functioneren. Geen purschuimhoofd meer. :P Ik krijg mijn energie ook weer langzaam terug. Wat verlang ik toch naar de tijd van de lekkere warme winterse chocolademelkjes met kaneel of een overheerlijk glühwijntje.

Fratsje - 10-08-’13 16:10
Marian

Boerenkool met worst Mmmmmm.

Marian - 10-08-’13 16:46
Fratsje

Een lekkere kop verse erwtensoep, ook zo heerlijk.

Fratsje - 10-08-’13 17:10
Karina

Het duurt best lang voor ik mijn energie weer terug krijg en mijn hersens weer actief zijn. Het begint nu wel wat te komen. Inderdaad wat een genot dat die vreselijke hitte weg is en ook niet terugkomt zo te zien. Hallelujah!!
Ik drink nu al warme chocomelk. Ik heb geen geduld meer. Ik wil de donkere tijd met kaarsen en warme kleding, wind en regen buiten, kerstverlichting, comfortfood…. Heeerlijk.

Karina - 10-08-’13 18:03
Nicolle

“normaal wat aan de koele kant voor de tijd van het jaar, normaal zou het 22 graden moeten zjn” zeggen ze net op de weerberichten!, vreemd als het zo vies heet is als de afgelopen weken dan hoor je ze nooit zeggen het is te heet voor de tijd van het jaar!

terwijl het heel fijn is momenteel kan ik me daar toch best wel geel en groen aan ergeren!!, diecollectieve hitteverslaving van die weermensen hier in dit land! BAH!

Nicolle - 10-08-’13 18:14
Don

Ik snap het ook niet meer hoor Nicolle, deze temperatuur is een prima zomertemperatuur Alles boven de 22/23gr is te heet/klef. Maar het wil er kennelijk niet in bij hun.

Don - 10-08-’13 19:33
Karina

Nicolle, ja vooral Peter Timofeef. Toen het 33C was vond hij het veel te heet en zei dat ie liever 22C had, en toen werd het 22C, zei hij dat het frisjes is voor de tijd van het jaar en trok er een beetje zuurpruim gezicht bij. Ik zei toen nog: wat een zeikerd, het is ook nooit goed. Ik vind het prima weertje zo. Fris genoeg om wat te doen binnen en buiten, zonder je de tering te zweten bij elke beweging. En we kunnen `s nachts weer slapen ook.

Karina - 10-08-’13 19:35
Smoke

Lekker weer voor aug. nu en zelfs vanmiddag in de schaduw bijna een jasje nodig! Dat gaat de goede kant op, en ook heerlijk dat de dagen nu echt gaan korten!
Wat me opvalt is dat de meerdaagse verwachting op bijv. weerplaza en weeronline danig verschillen (althans voor Overijssel waar ik woon) Vreemd toch of klopt mijn bewering dat weeronline altijd schromelijk overdrijft, met bovendien die irritante cijfertjes die ze voor elke dag geven! Een 10 bij 33 graden en een 3 zodra er een spettertje refen dreigt te vallen..

Smoke - 10-08-’13 22:10
Karina

Ik weet niet zo zeker of we al helemaal van het warme weer af zijn. Ik durf het niet te hopen en als ik naar de verwachting kijk… Ik ga voortaan maar niet verder dan een week vooruit kijken, dat is misschien beter

Karina - 11-08-’13 12:50
Marian

Ik kijk altijd op zeelandnet en daar kijken ze 5 dagen vooruit en dat klopt wel redelijk goed,geen geleuter met 14 dagen vooruit.Ze hebben al moeite om het weer van de volgende dag te voorspellen, laat staan 2 weken vooruit.En het is zonde om je een week kwaad te maken omdat het over 2 weken weer 34 C wordt in de voorspelling ( dit als voorbeeld).Eerstkomende dagen amper 20 C in zeeland dan.

Marian - 11-08-’13 17:16
Karina

Je hebt gelijk Marian, ik keek vanmorgen en stond er een 28C vermeld voor later in de maand en nu is het terug gebracht naar 23C. Het heeft helemaal geen zin.
En wat die cijfers bij weeronline betreft, die zijn echt belachelijk. Zodra het herfst is komen de cijfers nooit meer boven de 5, lol. Ik weet nog in januari, heerlijk koud, sneeuw… gaven ze een 2! Nou bij mij kreeg die dag een 11!! Stom gedoe.

Karina - 11-08-’13 18:15
Don

Echt hé 33gr een 10 geven net alsof je ook maar iets kan doen op een dag zonder uitgedroogd te raken door het vieze zweten. En alsof je dan naar buiten kan zonder factor 150 te smeren.

Wanneer leren die sukkels nou dat heet niet goed maar fout is. Kijk dat die lullos een 10 geven voor 24gr met een briesje kan ik inkomen. Maar 33 gr? Welke rariteit vind dát nou lekker? Niemand houd van 30gr+ zeker niet in NL.
.
Ik heb iig nog nooit iemand horen zeggen dat hij/zij het lekker weer vond toen het boven de 30gr (eigelijk al boven de 27gr) kwam. Zweet Geen slaap Muggen Verbranden niks te doen. Niemand vind dit leuk!
.
Tijd dat de Weermensen/hele media dit gaat inzien

Don - 11-08-’13 20:48
Nathalie

Ik kan me alleen maar aansluiten bij de laatste reacties.Ik ben zo klaar met de teenslipprs.Ik snak ook naar glühwijn en warme chocomel een kaarsjes.Helaas is daar nog te warm voor.Wat betreft die cijfers van weeronline erger ik me ook aan.Overigens ben ik gek op die blauwe vijfjes.En daarbij is blauw mijn lievelingskleur.Ik erger aan die rode negens en al veel erger aan die donkerrode tien.Een koude dag in januari met vorst en sneeuw krijgt van mij een 10+.En die 35 graden van van de week vindt ik helemaal geen cijfer waard.Ik kan me een winter zonder vorst en sneeuw ook niet voorstellen.Pas ook niet in mijn beleefwereld.

Nathalie - 11-08-’13 22:40
<span class='registered'>Susan</span>

Zoals het er nu naar uitziet blijft het dit weer tot de herfst. Tenminste, daar ga ik nu even van uit. :)
Nog steeds niet bevallen hier. Zie je, de baby wachtte op beter weer! Bevallen met 30 graden zag ik echt niet zitten zeg.
Heb me al volledig uitgeleefd met nieuwe kaarsen en andere herfst accessoires. Kom maar op met die herfst!

Susan - 12-08-’13 10:15
<span class='registered'>Susan</span>

Overigens kijk ik ook alleen maar enkele dagen vooruit in het weerbericht, want verder dan dat kunnen ze echt niet bekijken.

Susan - 12-08-’13 10:16
Fratsje

Helemaal mee eens Karina. Echt bezopen dat ze dat vieze tropische weer een dikke 10 geven en de strenge vorst maar een zware onvoldoende. Wat mij betreft mag het ook omgedraaid worden. De strenge winter = een topper, de tropische zomer = een zware flopper.

Hoewel de temperatuur redelijk te pruimen is nu, krijg ik wel onderhand schoon genoeg van die rotzon, die elke namiddag, vroeg in de avond mijn hut weer iets loopt op te warmen. Nog altijd moeten de gordijnen dicht rond die tijd. Wat meer bewolking dan zou fijn zijn.

Fratsje - 12-08-’13 18:47
Fratsje

@Susan, ik wens dat je een vrolijk herfstkindje krijgt. :)

Fratsje - 12-08-’13 18:49
Ankie

Susan gefeliciteerd. Eerste kind?

Ik vind het echt lekker afgelopen dagen vergeleken met die hel van 30 plus graden van afgelopen weken.

Ankie - 13-08-’13 08:49
Karina

Ik wed dat Susan haar kindje geen Summer gaat noemen, als het een meisje is, haha!
Het was zo heerlijk fris vanmorgen, het leek al een beetje herfst. In huis ook lekker koel, geen herrie meer van ventilator of airco. Nog 2 1/2 week en het is September. Niet dat het meteen 12 graden zal zijn, maar dan hangt toch de herfst in de lucht. De heerlijk knisperende najaarslucht. De zon staat hoger (of is het lager?) en neemt in kracht af, donkere ochtenden en avonden.. dan komen we weer echt tot leven en wordt het weer rustig op deze site ook, lol.

Karina - 13-08-’13 09:53
<span class='registered'>Susan</span>

Dank jullie wel. Het is mijn 3e kindje, maar wel mijn 1e zomerkindje. ;)
En het is een 3e jongetje, dus zeker geen Summer hahaha.
Donderdag en vrijdag worden nog iets warmere dagen zie ik en hopelijk krijgen we dan max 20 graden. Fratsje, ik ben het ook zo zat, steeds die gordijnen dicht tegen de zon. Vanmorgen een plensbui, toen dacht ik yes! Maar nu schijnt de zon weer… Zelfs mijn oudste van 6 zei vanmorgen: jaaaa, het regent!
Overigens heb ik ‘s nachts nog steeds de ventilator aan.. beetje zielig voor mijn man, maar door de hormonen heb ik t alleen maar warm. Kan ook t geluid niet meer horen Karina. Ben blij als t gewoon een graadje of 15 is. Of kouder natuurlijk.

Susan - 13-08-’13 10:13
Nap

Hmm, voorspellingen van morgen lopen uiteen tussen 24 en 29 graden!? De Telegraaf loopt alweer te juichen over ‘warme dagen’. Zucht.

Nap - 15-08-’13 10:05
Karina

@Nap, ja dat zag ik ook. Eerlijk gezegd zie ik geen voorspelling die hoger gaat dan 25C dus ze maken er hoogstwaarschijnlijk weer meer van dan het is. En het is maar 1 dag ook. Ik ga me niet druk maken en ga ook gewoon lekker verder met aftellen naar September…..

Karina - 15-08-’13 10:18
Nathalie

Nee toch?.Ik zit nog bij te komen van de hittegolf.

Nathalie - 15-08-’13 10:18
Fratsje

He gadver! De temperaturen zijn weer omhoog geschroefd. Ik ben echt klaar met die vieze zomer.

Er was vandaag ook een item over de loodgrijze malariamug, die al 5 jaar op een aantal plaatsen in Nederland voorkomt en zich steeds verder uitbreidt.. Zucht. :(

Fratsje - 15-08-’13 10:58
<span class='registered'>Susan</span>

Neeeeeee, ik lees net op nu.nl de kop: Nieuwe zomerse periode op komst.. Schijnt volgende week rond de 25 graden te worden.
Hier zit ik echt niet op te wachten hoor. :(

Susan - 15-08-’13 16:35
Marian

Laat je niet gekmaken,morgen 24 C en tot maandag 21 C,dit zijn wel de zeeuwse tempen en niet de meer in het binnenland.Heb vandaag weer de eerste groene sneeuw gezien.Stond in de keuken en er was een flinke windvlaag en zag het begin van de herfst zo van de boom me tuin in dwarrelen,dat was effe genieten.De blaadjes gaan weer vallen.We zijn er nog niet maar we zitten wel aan de goeie kant nu.

Marian - 15-08-’13 17:00
Karina

Inderdaad, laat je niet gek maken, behalve morgen valt het daarna weer mee. Ik berg de ventilator nog niet op natuurlijk, maar er komt echt geen hittegolf of 30+ meer. Drama queens die weerlui.

Karina - 15-08-’13 20:03
Sara

In Noord-Limburg, Venlo word het morgen wel 29 graden. En 14daagse voorspelling allemaal boven de 25 graden en met die vieze rode 9 en 8 erbij. Ik zie het in ieder geval somber in. De ellende is nog lang niet voorbij.

Sara - 16-08-’13 03:33
Marije

Oh Marian, die groene sneeuw had ik even nodig. Zit er op het moment echt doorheen, barst om het minste geringste in huilen uit. Het is zulk lekker weer geweest de afgelopen dagen en ik was zo opgewekt en nou komt er weer zo’n periode aan. Ben zo blij dat we dit plekje hebben om onze eitjes kwijt te kunnen…

Marije - 16-08-’13 07:51
mieke

Wat een teleurstelling, dacht zo dat we van die hoge temperaturen vanaf waren, en nu dit :-( ik zie er zo tegenop, sterkte iedereen tijdens deze rot periode xxx

mieke - 16-08-’13 08:28
<span class='registered'>Susan</span>

Ik word er dus ook helemaal somber van. Had me echt al totaal ingesteld op de herfst. Ik denk we gaan van 20 graden zo langzaam naar 18 en dan de herfst in.
En daarbij ben ik nog steeds niet bevallen en ik wil niet in de hitte bevallen!

Susan - 16-08-’13 08:48
Karina

Gelukkig is er hier wel een lekker windje van zee, maar het is wel weer even wennen. Ik was ook mentaal al helemaal ingesteld op herfst. Nou ja, zo lang kan het nooit duren, dus we houden hoop.
En Susan, veel sterkte, bevallen kan tussen zondag tm donderdag zo te zien, haha. Dat zijn de koelste dagen. :)

Karina - 16-08-’13 11:18
Carine

Helemaal opgedraaid van de supermarkt thuisgekomen. Was er tegen openingstijd maar ze vergaten deur te openen aan parking; iets ervoor agressieve weggebruikster ontmoet; radio blèrde “28° vandaag, geniet ervan!”, kinderen blèren, en ambras aan de kassa omdat ik een vrouw beleefd & vriendelijk weigerde om voor te laten gaan (Carine woedend: “Don’t push me too far!”) Ik laat meestal mensen voorgaan, vandaag ging dat niet, nog teveel te doen. Toen ik thuiskwam blèrde de kat constant achter me aan, en waren de aardbeitaartjes omgevallen in de kofferbak. Rustig blijven, adem-in, adem-uit, het einde is beslist in zicht! Gewoon een slechte dag. Bij deze dank aan allen voor jullie bijdragen aan dit forum welke ik dagelijks lees. NB.: gisteravond beginnen lezen in zelfhulpboek HSP. Super herkenbaar!

Carine - 16-08-’13 11:31
Jozef 1965

Hier in Zuid-Limburg momenteel 27*C , brandende zon en zo goed als geen wolken te zien.

Jozef 1965 - 16-08-’13 13:53
Fratsje

Ik wil geen nieuwe warme pareo-periode meer! Ik haat die overvole lawaaiterrassen en blote zomerkleding zo erg momenteel, het laatste ook omdat ik absoluut geen warmte verdraag en je dan gewoon gedwongen wordt om die fladderdingen aan te trekken. Deze zomer is vreselijk gewoon.

Ik wou dat de herfst eindelijk eens aanklopte!

Fratsje - 16-08-’13 15:49
Fratsje

Nog 15 dagen voor de boeg en dan is het eindelijk september. :)

Fratsje - 16-08-’13 16:03
Jozef 1965

Hier de temperatuur opgelopen tot 29*C , wel iets meer stapelwolken te zien .

Jozef 1965 - 16-08-’13 16:27
Marian

Het viel vies tegen vandaag,brandende zon, bah,in een warmte periode kan ik die 25 C beter verdragen dan af en toe een dag.Gelukkig is het nu flink bewolkt en koelt het af.Zelfs geen groene sneeuw gezien.

Marian - 16-08-’13 16:47
Karina

Een uur geleden werd het hier bij Utrecht helemaal ook bewolkt en nu regent het, behoorlijk hard ook. Lekker fris.

Karina - 16-08-’13 17:49
<span class='registered'>Dalamar</span>

Blijft het bij jullie in huis ook zo warm? Vandaag even buiten beschouwing gelaten is het tijdens de koelere periode niet gelukt onder de 24 graden te worden binnen.
Ik slaap dus nog steeds met een ventilator aan ‘s nachts, het houdt in ieder geval ook de muggen weg :)

Dalamar - 16-08-’13 18:55
Nap

En inmiddels is hier weer zo’n oergezellig tuinfeest gestart zodat we weer tot een uur of 2-3 vannacht in de teringherrie zitten.

Nap - 16-08-’13 21:35
Jozef 1965

Bij [VIVA>forum> psyche>ik hou van donker en heb last van een zomerdepressie] hadden gisteren een paar gebruikers het over proosten op de eerste dag dat de temperatuur overal in NL onder de 18’C blijft. Geen slecht idee ?

Jozef 1965 - 17-08-’13 05:31
Nap

Ach, uiteindelijk viel het gelukkig mee gisteren. Bij het feestje was de muziek op tijd uit en het was niet zo warm dus uiteindelijk toch nog goed geslapen. Vandaag is het al lang zo warm niet meer en morgen gaat het de hele dag regenen zo te zien.

Nap - 17-08-’13 10:42
Nap

Nu maar hopen dat ze die 25+ voorspellingen voor eind volgende week nog naar beneden bij gaan stellen de komende dagen.

Nap - 17-08-’13 10:42
Karina

De ventilator kan voorlopig de kast nog niet in. De airco hopelijk wel. Gatver, ik heb helemaal geen zin meer in die 25C. De rest van deze maand kunnen we wel vergeten dat de temperatuur onder de 18C komt, of zelfs dat ie OP de 18C komt. Gelukkig wordt het eerder donker en zwakt de zonkracht wel af.

Karina - 17-08-’13 11:00
<span class='registered'>Susan</span>

Hier in huis is t de afgelopen week tussen de 22 en 23 graden geweest, dus goed te doen! Nu is het alweer 25 graden.. dus de plafondventilator draait alweer.
Ik hoop echt dat ze de voorspellingen voor donderdag en later gewoon helemaal mis hebben!
En ik ga mn best doen voor die tijd te bevallen natuurlijk. ;)

Susan - 17-08-’13 11:50
Jedidja

Heerlijk om hier gewoon te kunnen praten over “mijn haat voor de zomer”.
Op zich vind ik de zomer wel lekker, maar het is hier in Nederland altijd snel benauwd, doordat de luchtvochtigheid veel te hoog is… En we zijn het niet gewend; er wordt ook geen rekening mee gehouden. Mensen die “in de bouw werken” moeten “gewoon” doorwerken met 30 graden. Je zou het loodje leggen!! Susan, sterkte met de laatste loodjes!! Is zwaar met deze warme zomer! Ik wens je een gezond kindje toe!

Jedidja - 17-08-’13 11:57
Jedidja

Carine: ik lees nu jouw reactie: HSP, heeft dat ermee te maken??? Ik heb het ook, maar had nog geen link gelegd… Zijn we “gewoon zeikers”?
Hoe lijkt jullie een zomer waarbij het gewoon s morgens 8 uur licht wordt en s avonds 8 uur donker is? Beter, toch? ;-)

Jedidja - 17-08-’13 12:01
Linda

Kijk ik net op de site van het knmi zie ik dat er weer 30 graden verwacht wordt volgend weekend. Bah! Hopelijk komen die voorspellingen niet uit. Heb er echt geen puf meer voor:-(

Linda - 17-08-’13 12:04
Nirmala

Ik las het Linda en heb er ook geen kracht meer voor. Ben er zo klaar mee

Nirmala - 17-08-’13 15:25
Nirmala

Ze voorspellen morgen een regenachtige grijze dag..dus dan maar een beetje energie opdoen, pfff

Nirmala - 17-08-’13 15:30
<span class='registered'>Susan</span>

Ik heb hier ook al meerdere opmerkingen over HSP gelezen en toeval of niet… dit heb ik dus ook. Ik kan me wel heel goed voorstellen dat het hier zeker mee te maken heeft, want ik legde laatst nog aan mijn moeder uit wat mij het meeste stoorde en toen begon ik over de openheid (deuren, ramen, kleding), het gevoel mezelf niet af te kunnen sluiten voor prikkels en minimaal 2 maanden lang overgestimuleerd te worden door licht, geluid, mensen en de warmte zelf waar ik weinig tegen kan doen (tegen kou kan je je kleden!).

Susan - 17-08-’13 16:20
Nirmala

Nou, dat zei ik vanmiddag nog tegen mijn vriend: ben zo moe van al die prikkels van buitenaf (stemmen, muziek, klusgeluiden, al dat overmatige licht) weet soms echt niet meer waar ik het zoeken moet en verlang ontzettend naar de anonimiteit en rust die het najaar met zich meebrengt

Nirmala - 17-08-’13 17:53
Karina

Ja, geluiden, licht, niet te vergeten de stank van BBQ, rokende buurtbewoners en de inmiddels beroemde/beruchte vuurkorfmaffia! Er moet haast wel een verband zijn tussen HSP en zomermoeheid/depressie, want zo veel mensen op deze site zijn HSP, inclusief ikzelf. Je komt gewoon niet tot rust tot het donker is en stil.
De komende week wordt ook niks wat dat betreft, maar NOG 2 WEKEN TOT SEPTEMBER! :)Eventjes volhouden nog, het is bijna voorbij.

Karina - 17-08-’13 19:01
<span class='registered'>Susan</span>

Wat een heeeeerlijke dag (hier hoost het dus al de hele morgen en is het lekker donker buiten)! Ik leef helemaal op. De deur is dicht en heb net lekker even wat tv gekeken op bed met mijn jongste zoontje. Ik merk nu pas dat ik helemaal afgestompt raak van de zomer. Ik heb echt zo een behoefte me te kunnen terugtrekken.
Ik geloof dat vanaf vanmiddag de zon weer gaat schijnen, maar goed, ik doe deze ochtend net even of het al herfst is…

Susan - 18-08-’13 09:57
Fratsje

O nee. Niet wéér die tropische temperaturen. ZUCHT :(

Fratsje - 18-08-’13 13:15
Karina

Het was om 7 uur nog donker vanmorgen, wat een genot zeg. En lekker regentje… Jammer dat we toch weer die 25C gaan krijgen, gatver. Helemaal geen fut meer voor.
Ik heb ook die behoefte zo sterk me lekker af te zonderen… ik ben gewoon doodmoe van al dat licht van de afgelopen maanden en de warmte, herrie…. Ik verlang naar de donkere dagen.

Karina - 18-08-’13 14:42
Nirmala

Heel herkenbaar, die behoefte om je af te zonderen. Hoewel het vandaag een redelijk bewolkte dag is voel ik me helemaal niet blij. Ws mede door de vooruitzichten komende week en voel mij ontzettend futloos, bah!

Nirmala - 18-08-’13 15:34
<span class='registered'>Susan</span>

Ik ook hoor Nirmala. Voel me erg neerslachtig door de vooruitzichten. Het is hier toch nog een hele zonnige dag geworden en binnen ook nog aardig warm (25 graden).
Hopelijk is het nog maximaal een week en daarna herfst!

Susan - 18-08-’13 15:48
mieke

De dag begon goed, veel mooie grijze wolken en regen maar ondertussen is dat gele kreng de boel weer aan het opwarmen, weeral 25 graden binnen inmiddels. Verlang zo naar guur herfstweer.

mieke - 18-08-’13 16:17
Marian

Onderweg naar zomerweer,daar gaan we weer.Vannacht met me raam dicht geslapen omdat ze een eindje verderop een partytent in de tuin hebben gezet en daar gezellie,gezellie een feestje aan het bouwen waren.En beneden kon de boel ook niet open door de bbq stank.Vorige week was ik nog positief maar kan effe niks positiefs bedenken.Hoewel ,ooit op een dag ver in de toekomst wordt het plaatje van Prozac weer werkelijkheid.

Marian - 18-08-’13 16:28
CharLee

Dat plaatje deed me glimlachen en gaf hoop. Normaal reageer ik hier elke zomer wel, deze keer niet, het ging me goed af, dus heb het bewust niet opgezocht. Was zo bang dat het me zou beïnvloeden, maar helaas, afgelopen 2 weken heb ik de klap alsnog gekregen en wel 10 keer zo hard. Ben zelden zo depressief geweest als de afgelopen dagen, sterven leek ineens weer een verademing. Ben in het voorjaar naar een hypnotiseur geweest, ik dacht dat het echt geholpen had. Als ik er zo over na denk hielp het vooral dat we zo’n geweldig voorjaar hebben gehad, ja, is moeilijk voor te stellen, maar het voorjaar was fantastisch dit jaar. De zomer… tja, die had blijkbaar wat goed te maken met de zonaanbidders, dus kreeg alsnog een optetter ervan. Augustus is altijd mijn slechtste maand van het jaar, de dagen kruipen voorbij, het duurt te lang nu, ik slaap maar 3 a 4 uur, de helft van de tijd dat ik wakker ben kan ik alleen maar huilen. Heb zelfs zitten overwegen mezelf op te laten nemen, maarja wat schiet ik daarmee op? 1 september zal zoals altijd weer een feestdag zijn, ook al kan het dan best heel heet zijn, het idee dat de herfst voor de deur staat is geweldig. Echt opbloeien doe ik wss pas als het echte herfstweer in zet. Ik verzoek de weergoden nadrukkelijk om ons van een nazomer te besparen, de zomer aan zich was al bloedverziekend genoeg.

CharLee - 18-08-’13 17:27
CharLee

Zowel aan Linda als Psychologie magazine heb ik mijn verhaal gedaan. Het zijn beide mooie reportages geworden, was blij om hier te lezen dat mensen daardoor deze website zijn op gaan zoeken. Dat was ook één van mijn voornaamste doelen: wat meer begrip krijgen, maar vooral mensen bereiken die zich naast heel rot ook nog eens heel belachelijk voelen, omdat ze nooit medestanders hebben gevonden. Hier nog een artikel met gelijkgestemden: http://ikbenirisniet.nl/2013/07/25/de-zo..
Dat werkt echt goed, al jaren vind ik steun aan dit forum, soms lees ik alleen maar. Een deel van de ellende komt toch door onbegrip uit de omgeving, het nadeel is dat herfst/winterlovers zoals wij niet zo makkelijk te vinden zijn. Idd meer op zichzelf, trekken zich terug. Internet en media is dé manier om elkaar te vinden en er zo achter te komen dat we echt niet zo raar zijn, dat heeft mij al gebracht dat ik er ronduit voor uit durf te komen. Door erover te communiceren/open over te zijn, word je niet meer zo afgerekend, ontstaat er begrip.

CharLee - 18-08-’13 17:40
Karina

@CharLee, je laten opnemen voor zomerdepressie? Waarom? Dan zit je in een kliniek in de hitte, zonder airco en met een heleboel pillen in je lijf die je helemaal niet nodig hebt. Nee hoor, geen goed idee. Als winterdepressieven dat nou eens deden… scheelt een hoop file in de spits.(grapje)
Vandaag over 2 weken… gewoon hoop houden en als het moet even lekker janken.
Het is trouwens een heel verschil als je de verschillende weersites bekijkt. De 1 zegt 27C als op een andere 23C wordt gegeven. Wat moet je ermee?

Karina - 18-08-’13 18:04
CharLee

Ja precies Karina, dat dacht ik ook algauw. Schiet er niks mee op, gewoon kwestie van uitzingen. Maargoed, niet vreemd dat je op van die momenten van pure wanhoop wilt dat er een manier is die je op lapt. Dat vind ik ook het ergste aan dit alles: die is er niet. Deze hele kwaal, waar wij allen mee zitten. Je kan niet vluchten, 4 á 5 maanden lang niet. Het is overal warm en in de supermarkt is het druk en bloot (rollade gemarineerd in weinig stijvolle geurtjes). Je kan niks anders doen dan het ondergaan, dat vind ik echt het allesverslindende aan deze aandoening, hoe ze zich ook uit. Je móet wel, je moet lijden er is geen ontkomen aan.

CharLee - 18-08-’13 19:42
CharLee

En dat geeft een flinke deuk in de levensvreugde. Dat je weet dat je ieder jaar, de rest van je leven, 2 maanden compleet ligt te creperen. Echt ik hoop dat er op een dag een oplossing komt. De bladzijde gelijk na de reportage in de Psychologie werd gewijd aan achtergrond informatie. Er werd gespeculeerd dat hooikoorts in een aantal gevallen best eens een boosdoener kon zijn. Daarom ben ik weer aan het heroverwegen om een langdurige behandeling ertegen te starten (die 50 % kans geeft ervan af te komen).

CharLee - 18-08-’13 19:48
Nap

Misschien zou wat Cognitief-Gedrag therapie ook kunnen helpen CharLee, al weet ik jouw achtergrond natuurlijk niet. Feit is dat je weinig tot niets kunt veranderen aan de externe factoren, maar misschien wel aan de manier hoe je ermee om gaat. Misschien dat je met de juiste insteek van ‘ondraaglijk’ naar ‘irritant maar ik overleef het wel’ kunt doorgroeien. Voor mij is de zomer ook een seizoen vol irritatie en oncomfortabele momenten, maar ik probeer toch wel te voorkomen dat ik echt in de put kom, tenslotte schiet niemand daar iets mee op.

Nap - 18-08-’13 20:12
Marvin

Nou, ik dacht dat het voor mij niet meer nodig was om weer hier heen te komen om hittehaat te uiten, maar heb net op http://www.wetterzentrale.de gekeken en ik word alles behalve vrolijk van de luchtdrukverdelingen, daarnaast geven de kaarten voor volgende week temperaturen tussen de 25 en soms zelfs 30 graden aan, bah, bah en nog eens bah, kan die verdomde rothitte niet wegblijven nu het al bijna september is.

Marvin - 18-08-’13 20:46
<span class='registered'>Susan</span>

CharLee, en emigreren naar een kouder land? Is natuurlijk wel een gigantische stap, maar ik weet niet of je het eens overwogen hebt?
Want ook al voel ik me 2 maanden in het jaar (het bouwt zich bij mij op tot ik het echt zat ben zo ongeveer van begin juli tot begin september) echt heel down, ik red het wel. Ik hou me heel erg vast aan het vooruitzicht van de herfst. Maar dan wel met het idee vooruitzicht, dus geen onrealistische denkbeelden van, het moet NU herfst zijn, want dan verdraag ik de zomer minder goed. Soms zit ik de dagen gewoon uit, maar over het algemeen probeer ik er het beste van te maken. Ik ben wel heel obsessief met het weerbericht bezig, maar het is maar tijdelijk bedenk ik me dan. Ik sla me er doorheen. Want ook al wordt het nu nog warm, het is echt aan het aflopen. Dat merk je ook aan de iets koelere nachten. Nog even!

Susan - 19-08-’13 07:10
Nap

In elk geval ook nog wat positief nieuws, de vlinders vinden het geweldig: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21820..

Het valt me erg op dat de weersberichten zo veranderlijk zijn. Waar de Telegraaf afgelopen weekend nog liep te juichen over zomerse temperaturen en misschien wel 30 graden, houden, op het eeuwige zonaanbiddende weeronline na, bijna alle weersites temperaturen aan van onder de 25 of misschien net op 25. Misschien valt het mee.

Nap - 19-08-’13 09:24
<span class='registered'>Susan</span>

En net op het schoolplein met een moeder een gesprek. Ja, zegt ze, wat een geweldige zomer he, zo hoort een zomer te zijn! Ik heb me wijselijk van commentaar onthouden….

Susan - 19-08-’13 09:28
Nathalie

Emigreren naar een kouder land lijkt me ook wel wat maar mijn leefomstandigheden staan het niet toe.Helaas moet ik nog twee weken wachten voordat de scholen weer gaan beginnnen.Mijn regio was het laatste aan de beurt met vakantie.Ik wordt gek van die schreeuwende kinderen in winkels/supermarkt e.d.

Nathalie - 19-08-’13 09:50
Fratsje

Als ik geld zat had, zou ‘s zomers in Vuurland zitten en ‘s winters in het noorden van Scandinavië.

Fratsje - 19-08-’13 13:43
Carine

Voor Jedidja en anderen die zich afvragen wat HSP met dit forum gemeen heeft: heel veel, overprikkeling van het zenuwstelsel door de gevolgen van dergelijke zomer: supermarktellende, bbq, teveel geuren, enz… zie alle vorige berichten. Mooi alles op een rijtje gezet. In de berichten van Karina vind ik me wel héél sterk terug. Hier in Vlaanderen nog steeds warm, de zon gaat amper weg. CharLee, er zitten veel mensen in de psychiatrie die lijden onder HSP en geen oplossing zoeken om er mee te leven of niet weten dat ze tot die groep behoren. Het is een openbaring en een opluchting om na 46 jaar plots alles te kunnen plaatsen… en ermee leren om te gaan.

Carine - 19-08-’13 14:17
Jozef 1965

Ik merk dat de lucht vandaag beter is dan gisteren, en de komende nacht gaat vrij koel worden ( voor de tijd van het jaar ).

Jozef 1965 - 19-08-’13 17:11
Dennis

Nou mensen, denk je dat de horror zomer ten einde loopt nee hoor, er lijkt weer een hitte golf te komen.

Lekker zomerweer, met tropische temperaturen die gemakkelijk kunnen oplopen tot 30 graden.
Vandaag zou het “koel weer” moeten zijn met 20 graden ja ja.

Nou weer binnen zitten met de ventilator aan,alles weer dicht en gillende kinderen tot middernacht.

September wordt dus ook een warme zomer maand, ben er klaar mee.
Ben morgen uitgenodigd voor een picknick nou geen enkele zin in.
Moet je weer gemaakt vrolijk en leuk doen.

Er komt voorlopig geen einde aan de zomer bah.

De blote tieten, lip lezen, teenslippers parade kan weer van start.

En herrie op straat, gillen krijsen het gaat maar door tot diep in de nacht, raam op zetten kan niet eens.

Iemand zit hier af te tellen tot september, nou tel maar door tot november, wedden dat het dan nog warm is.

Dennis - 19-08-’13 17:15
mieke

Vol goede hoop na het horen van het weerbericht gisteren, zat ik maar te wachten op de felle regenbuien die zouden komen, mmmmm me weer laten blij maken voor niks, want tuurlijk was er hier geen regen te zien, maar al van in de vroege uurtjes die tering zon. Ik zei gisteren nog tegen men vriend, als het altijd voor de rest van men leven zo een warm weer zou zijn, lange dagen licht, korte nachten , nooit geen regen, herfts of winter meer, wel dan zou ik…..echt niet meer verder willen leven.

mieke - 19-08-’13 20:10
Fratsje

Vandaag viel het qua temperatuur wel mee hier, al zit ik ‘s avonds vroeg nog steeds zo nu en dan met de ventilator aan, wegens de zon die dan vrijwel altijd tegen mijn gordijnen schijnt. Het is al merkbaar sneller donker, wat ik een prettig gevoel vind.

Ook nog zomer in september? Ik hoop het echt niet. En al helemaal niet dat dit tot ver in de herfst door blijft gaan zeg. Bah.

Ik vind dit sowieso één van de vervelendste zomers sinds jaren. Wat mij betreft kunnen die lawaaiterrassen, vieze steekbeesten (dit weekend ook nog eens gestoken door zo’n halfdode rotwesp die tussen de kussens lag), stank, blote zomertopjes en kleine shortjes, maar ‘vooral die vieze hitte’ per direct weg. Ophoepelen met deze kwelling!

Ik verlang enorm naar koeler weer, mijn jas en das, verkleurende blaadjes aan de bomen, spinnenwebben met dauwdruppels, dikke geurige paddestoelen en herfststormen.

Fratsje - 19-08-’13 20:44
Karina

Ik weet niet waar sommigen onder ons die 30C ziet of kans op een hittegolf, want ik zie het niet. Hoger dan 26 zie ik nergens en dat is maar voor 2 dagen. LAAT JE NIET GEK EN DEPRI MAKEN!! Bovendien zijn de nachttemperaturen prima en wordt het eerder donker. Dus niet zo negatief hoor! Beetje positiever, het is bijna voorbij!! Ik bedoel lekker zeiken over het weer is natuurlijk goed, daar zijn we hier voor, maar je kan jezelf (of een andere zomerhater) ook het graf in zeuren. Wat al eerder is gezegd, je kan uiteindelijk niks veranderen aan het weer, alleen hoe je ermee omgaat. Donkere wolken zijn heerlijk, maar je moet er niet zelf eentje worden, zal ik maar zeggen. :)

Karina - 19-08-’13 20:57
Nap

Toen ik vandaag naar huis reed, scheen de zon vol in mijn bakkes. Iedere dag staat ‘ie weer wat lager, de herfst komt er echt aan. Nog even een zomerstuip uitzitten, misschien nog 1 of 2 weken, en dan is het weer voorbij tot volgend jaar april/mei.

Nap - 19-08-’13 21:13
Marvin

Volgens de wetterzentrale.de prognose wordt het voor aankomende weekend zondag en de dag erna 31 graden verwacht.

Nu maar hopen dat dat niet uitkomen gaat, maar zulke temperaturen stonden al dagen op die GFS weermodel en GFS weermodel is een zeer betrouwbare weermodel. Ik denk dat het uit zal komen ook nog die 31 graden.

Marvin - 19-08-’13 21:35
Jozef 1965

De nacht is inderdaad vrij koel ; op vele plaatsen rond de 10’C.

Jozef 1965 - 20-08-’13 04:25
<span class='registered'>Susan</span>

Ik zie op het KNMI alleen donderdag en vrijdag rond de 24 a 25 graden en dat is het. Dus zoals het er nu naar uit ziet is het echt maar een dag of 2 hoor!
En inderdaad zoals Karina ook al zegt, een beetje positief er tegen aan kijken helpt ook al een hoop! De herfst is er echt snel!

Susan - 20-08-’13 08:02
Karina

Nou, schiet mij maar lek, voor zondag bijvoorbeeld, verschillende sites bekeken en volgens de ene site wordt het 19C en de andere zegt 31C. Wat moet je daar nou mee? Weer een andere zegt 22C en weer een andere zegt 27C. Dus het wordt tussen de 19 en 31C?? Wat een bullshit zeg! Wat hebben we daar nou aan! Sukkels die weerlui. Zeg dan gewoon dat je geen idee hebt.

Karina - 20-08-’13 10:44
<span class='registered'>Susan</span>

Ik ga gewoon uit van de laagste, zien wat ik wil zien. ;)
Mocht het die dag ineens 31 graden worden heb ik me er in ieder geval niet van te voren al druk om gemaakt. En voor ik t weet is de dag dan weer voorbij.

Susan - 20-08-’13 12:24
Karina

Susan, ja dat ga ik ook doen. Er is maar 1 site met dat rampen scenario en dat is Buienradar.

Karina - 20-08-’13 13:40
Marvin

Goed nieuws. Die 31 graden is van de kaarten afgeveegd. Meestal komt het ook echt uit als het de hele tijd op GFS prognose van http://www.wetterzentrale.de staat zoals de afgelopen dagen, maar nu de kaarten plotseling gewijzigd zijn is de kans veel en veel kleiner geworden dat het nog tropisch warm wordt. Eerder wordt het 20 graden :-)

Marvin - 20-08-’13 14:49
Ankie

Jaaa! :) Dat is goed nieuws Marvin, keek er al zo tegen op. Ik kan het nu wel allemaal veel beter handelen omdat ik weet dat het einde in zicht is. Dagen al korter.

Ankie - 20-08-’13 15:29
Karina

Om even te demonstreren hoe zwaar belachelijk het was: vanmorgen/middag op Buienradar voor zondag 31C, nu hebben ze het veranderd in 18C. En voor maandag van 30C naar 19C. Ik ben er natuurlijk SUPER blij mee, maar sjonge jonge, wat voor “experts” werken daar joh! Pfffff. Achterlijk gewoon. Ik hoop niet dat ze ons in de winter blij maken met een dooie mus, zo van: zware sneeuwval en -10C en dan krijgen we 3 vlokken en +5C.
Maar goed, laten we dit goeie nieuws gaan vieren met een BBQ, lekker veel harde muziek tot middernacht en als klap op de vuurpijl: de vuurkorf aan! Yessssssssss!

Karina - 20-08-’13 17:39
CharLee

Karina je hebt wel humor ^^ Zo probeer ik het ook vaak weg te zingen, het heeft er idd mee te maken hoe je ertegen aan kijkt. Ik kan tot mijn grote verbazing zeggen dat ik tot (ja echt het is geen grap) half augustus een heerlijke zomer heb gehad. Weinig last van klachten ik kon zelfs van sommige dingen genieten. Wat zeur je dan kun je je af vragen. Ik denk omdat de klap toch kwam, ineens en ook veel harder en heftiger dan normaal dat ik me helemaal het apenzuur ben geschrokken. Nu nog even doorbijten, tuurlijk kan het heel september lang nog warm zijn, maar september klinkt gewoon erg hoopvol. rond 20 oktober vorig jaar was het ook ineens 22 graden :S Maar ook dat is in het najaar anders, de massa hysterie is voorbij, koelte is op komst. En ja, deze zomer is heftig, heet, benauwd, lang achter elkaar, weinig onweer maar hé, wij hebben een pracht winter gehad. Nachtvorst tot na ijsheiligen! In mei waren er nog zat dagen dat het niet boven de 15 graden uit kwam. De winter kwam wel laat helaas. Het klopt: we hebben er geen donder over te zeggen.

CharLee - 20-08-’13 18:25
CharLee

Al die weerberichten volg ik ook al een paar jaar niet meer obsessief, af en toe kijk ik even. De warmte is niet het enige wat me deert, het licht idd, al die mensen die zo hysterisch doen, al kan ik ze dat niet kwalijk nemen, want ik ben niet naar binnen te krijgen met een dik pak sneeuw. Mijn twee grootste obstakels zijn eigenlijk de volgende: de insecten. Ik ben er zo bang van dat over een fobie gesproken mag worden, daar heb ik inmiddels talloze behandelingen voor gevolgd en toch steekt (ha ha) het elke keer weer de kop op. Het is nu weer zo erg dat ik niet naar buiten dúrf. Ik ga niet naar mijn werk, zoek geen mensen op, doe alleen 1 keer per week boodschappen en dat is één groot drama. Dat maakt punt 2: eenzaamheid. Niet omdat ik het wil, maar omdat ik gevangen zit. Gevangen in de zomer en gevangen in mijn angst die ik er met de groots mogelijke moeite nog niet heb uitgekregen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind alleen zijn heel fijn en doe dat graag, maar dit vind ik echt verschrikkelijk. Tuurlijk komen er mensen op bezoek, godzijdank zijn er telefoons en internet, want ik durf alleen ‘s nachts naar buiten (ik ben ben een beetje kippig in het donker, dus dan zie ik ze niet). Dan ga ik snachts een stuk fietsen omdat ik dat belangrijk en prettig vind. Al die andere zaken (incl hooikoorst) kan ik nog wel behappen. Die fobie heb ik nu 6 jaar, daarvoor was ik ook altijd somber/vermoeid in augustus, maar verder vond ik de zomer wel best.

CharLee - 20-08-’13 18:40
Fratsje

Tja, nog even een paar vervelende pareodagen (24°C en hoger) uitzitten en dan is het hopelijk echt voorbij met de zomerhitte.

Als de herfst daadwerkelijk voor de deur staat, ga ik het lekker vieren. Frats is er helemaal klaar voor! Ik had vanochtend tijdens het boodschappen doen al een beetje het gevoel dat de herfst er echt aan zat te komen, want ik rook even een aantal geuren die naar ‘herfst’ reuken. Dat soort dingen heb ik wel vaker, seizoensgeuren opvangen.

Fratsje - 20-08-’13 18:48
Jozef 1965

Ik zie ook dat op Buienradar. Nog niet zo veel uren geleden stond daar voor mijn regio voor de komende zondag max. temp. 33’C , en nu staat er max. temp. 18’C . .

Jozef 1965 - 20-08-’13 20:19
Nathalie

Nou blijer kan ik niet gemaakt worden.De 31 graden foetsie en de 19 er voor terug.Iets om super vrolijk van te worden toch?

Nathalie - 20-08-’13 21:15
Sara

Helaas is alles weer een stuk hoger. Niet 30 graden maar toch.

Sara - 21-08-’13 05:45
Nirmala

Haha, seizoensgeuren opvangen..heel herkenbaar Frats! Nou nog een paar warme zomerse dagen en dan hopelijk op naar de herfst!

Nirmala - 21-08-’13 09:32
Marian

Op de radio hadden ze het vanmorgen voorzichtig over de herfst en dat de voorraden strooizout weer gebracht worden.Eindelijk positief geklets op de radio.Gisterochtend kwamen er een stuk of 40 ganzen over in de V vorm,ze gingen alleen de verkeerde kant op,richting noorden maar dat doen ze hier wel vaker want dan gaan ze de oefenvluchten doen.Nog even en de kraanvogels komen s’nachts weer overgevlogen en dan zeg ik altijd:tot volgend jaar met een giga grote grijns.Daar mag je me altijd voor wakker maken. En die najaarsluchtjes ken ik ook wel maar heb t nog niet geroken.

Marian - 21-08-’13 16:54
Don

Nog 10 dagen ofwel volgende week zaterdag en het is SEPTEMBER (haleluja) Dan is het ONZE tijd. Dag met je handje tegen muggen,herrie,stank en slapeloze nachten. En hallo tegen al het leuke (ik denk niet dat ik dit hoef op te noemen) Een leuk vooruitzicht.

Don - 21-08-’13 19:16
<span class='registered'>Susan</span>

Jaaa, ik zit me er nu al op te verheugen! Vooral op de 1e echte herfstwandeling die ik ga maken. Mijn kinderen hebben t nu al over kastanjes zoeken en warme chocolademelk drinken. Ja, ik voed ze goed op. ;)
Nog steeds niet bevallen trouwens.. Waar wacht deze baby op, de herfst? :P

Susan - 21-08-’13 20:11
Fratsje

Momenteel leef ik weer even ‘s nachts en slaap ik overdag, totdat die zomerse dagen van 23°C en warmer eindelijk voorbij zijn.

Frats telt ook af tot het herfstfeest begint

Fratsje - 22-08-’13 05:36
Nap

Ik vind het altijd leuk als mensen gaan klagen dat de pepernoten ‘al’ in de winkel liggen en de eerste sinterklaasfolders ‘al’ in de bus liggen. Dat duurt nu vast niet lang meer. Nog even een het Bokbier ligt weer in de winkel en we kunnen genieten van al het mooie van najaar en winter; gekleurde bladeren, erwtensoep, boerenkool, warme chocomel en hopelijk sneeuw en ijs :)

Nap - 22-08-’13 07:39
Nap

Ik vond deze ‘zomerstuip’ trouwens erg meevallen tot nu toe. Vorige week leek het weer even helemaal mis te gaan, maar tot nu toe is het nog geen dag boven de 23-24 graden geweest hier in plaats van de voorspelde 27-28. En ook veel wolken ipv strakke blauwe lucht. Denk dat de zonaanbidders deze keer wat van de teleurstelling mochten voelen die wij krijgen als de voorspelde onweersbui net langs onze woonplaats voorbij trekt.

Nap - 22-08-’13 07:42
Karina

Ja deze temperaturen zijn prima voor mij. Okee, koeler is beter natuurlijk, maar gezien de voorspellingen… ik kan nu tenminste normaal yoga doen, zonder dat ik me de pleuris zweet bij elke beweging.
Wat die pepernoten betreft.. ik hoorde een paar weken geleden dat in Groningen een supermarkt al kruidnootjes had liggen. Ik zie het problem niet. Ik sla nu elke December voor maanden in en op een gegeven moment is toch de houdbaarheidsdatum voorbij. Dan wordt de taai pas echt taai, lol. Eerst ruikt het een tijd echt naar taai taai in de kast en langzaam aan wordt het gewoon anijsgeur. Dan weet je dat de fut eruit is. Dus wat mij betreft, pepernoten in Augustus, prima!
Het weer ziet er voor vandaag niet al te beroerd uit, morgen iets minder, maar het einde is echt in zicht, gelukkig!!!

Karina - 22-08-’13 09:07
Jozef 1965

Gaan de weermannen en weervrouwen vermelden hoeveel graden is het te warm voor de tijd van het jaar ? Want we zijn al in de derde decade van augustus, en de gemiddelde ( of normale ) temperatuur ( voor Utrecht ) is :
min. 11,7’C
max. 21,3’C .

Jozef 1965 - 22-08-’13 13:50
Don

Volgende week zaterdag huge party? :) :P

Don - 22-08-’13 17:14
Fratsje

Bokbier is één van mijn favoriete alcoholische drankjes, met name die van Amstel en Hertog Jan. Heerlijk.

Fratsje - 22-08-’13 17:15
<span class='registered'>Susan</span>

Vandaag nog ff uitzitten en vanaf dinsdag gaat het echt de goede kant op met de temperatuur. Rond de 20 graden is normaal voor begin september en dus schrik ik niet meer zo als er staat: temperaturen rond normaal.
Bijna tijd voor lange mouwen! Ok, das misschien erg optimistisch, maar het is echt bijna herfst! :)

Susan - 23-08-’13 09:37
Karina

Ging het maar een beetje waaien. Dit is echt waardeloos. Het is benauwend. Ik voel me ook weer helemaal niet goed vandaag. Bah!

Karina - 23-08-’13 10:22
Nap

Het is vandaag toch ‘anders’ warm. De temperaturen zijn wel hoog, maar ik heb het idee dat de zon al lang zo sterk niet meer is, maar dat het vooral de lucht zelf is die voor de warmte zorgt. Hier binnen is het tot nu toe prima koel te houden, dat scheelt stukken. Normaal loopt hier na 12 uur ‘s middags al het zweet van je rug op zolder als de zon zo uitbundig schijnt.

Nap - 23-08-’13 15:41
mieke

Hopelijk was dit de laatste stuiptrekking van tropisch weer, ik moest buiten daarnet, en zo warm en echt misselijk nu, dit is echt niet meer prettig.

mieke - 23-08-’13 15:52
Don

Echt vervelend dit het is nu nog 18gr buiten GRR!
Nou hop naar September en temp van 13gr.

Don - 24-08-’13 01:41
Fratsje

Ik word niet goed van die vieze muffe zomerhitte, die maar blijft hangen, buiten en binnenshuis. Bléh. Mijn ventilator maakt weer overuren.

Fratsje - 24-08-’13 02:53
<span class='registered'>Susan</span>

Ik denk wel dat t nu bijna voorbij is hoor. Nog ff doorbijten mensen!

Susan - 24-08-’13 13:18
mieke

Het valt hier erg goed mee vandaag, de voorspelde 25 graden zijn er 21 geworden

mieke - 24-08-’13 17:33
Jozef 1965

Van Weersverwachting.nl was voor mijn regio voor 9u bewolkt met wat lichte regen beloofd, maar ik heb nu wel veel zon en zo goed als geen wind.

Jozef 1965 - 25-08-’13 09:20
Nap

Het was hier fantastisch gisteren, vanaf de middag regen tot laat in de avond, en het was maar 18 graden. We hebben heerlijk buiten gezeten en genoten van de “kou” :)

Nap - 25-08-’13 10:08
mieke

Het zou vandaag zwaar bewolk zijn met veel regen ,, mmmm heb tot hiertoe alleen die gele ploert gezien, en ze geeft nog veel warmte af ook,,, bah,, op kmi voor belgie worden weer 25 graden verwacht deze week, 1 licht puntje er staat iets momenteel van 16 graden voor zondag, maar ja, dat zal wel weer in de loop van de week veel meer worden , zoals altijd

mieke - 25-08-’13 12:12
Karina

Het is hier bij Utrecht wel bewolkt en af en toe regent het een beetje. Het is me nog steeds te warm eigenlijk, maar ja…. Nog 1 week en het is Septemberrrrrr!!!!

Karina - 25-08-’13 13:22
<span class='registered'>Susan</span>

Het is echt een kwestie van dagen ik voel het hoor allemaal! Van de week wordt het 20 graden (voorspel ik zelf) en daarna lekker rond de 18, vind ik.
Ondertussen 1 dag overtijd met de baby. Die dient zich echt pas aan als de temperatuur zakt. ;)

Susan - 25-08-’13 20:01
Nirmala

Ik hoop het Susan, was hier gisteren en vandaag zonnig en veel te warm. En nu zit ik noodgedwongen met deuren en ramen dicht vanwege lawaai en stank…morgen en overmorgen ook weer misse boel, pffff, ik heb er echt geen kracht meer voor! Sterkte met de laatste loodjes!!

Nirmala - 25-08-’13 20:11
Ankie.

Dat klinkt goed Susan, hopen dat het uitkomt. De baby weet ook wat lekker weer is. Die blijft nog even zitten tot het herfst is, spannend :p

Ankie. - 25-08-’13 22:33
Fratsje

Ik weet zeker dat het een septemberkindje wordt. ;)

Ik zit mij ook te verbijten tegen die niet weg te krijgen zomertemperaturen. Voelde mij vandaag en vanavond weer niet prettig. Wegens de muffe warmte en eeuwige bakzon weer een namiddag voor de ventilator gezeten, met de ramen en gordijnen dicht. Pfff.

Fratsje - 26-08-’13 02:08
Linda

Zag vanmorgen kruidnootjes bij kruidvat!!!
Haha hoe blij kun je daarmee zijn, maar in ieder geval weer een stapje dichter bij de herfst:)

Linda - 26-08-’13 14:57
Don

Sterker nog ik liep vandaag langs de stad en liep een beetje tegen blaadjes aan te schoppen die op de grond lagen. Toen besefte ik ineens, verrek lang geleden dat er blaadjes op de grond lagen HERFST in aantocht. Het duurt idd nog ff en ik begin me nu ook pas echt te irriteren aan de continue warmte en zon die van sochtendsvroeg tot savonds laat schijnt. Het moet nou een x afgelopen zijn.

Don - 26-08-’13 19:38
Nicolle

En jawel hoor!, gisteravond rook ik al ergens een open haard!!!!!!!!!!!!

jeetje zeg wat hebben sommige mensen een warmte verslaving! :-(

Nicolle - 27-08-’13 08:27
mieke

Bah het valt zwaar tegen vandaag, t is nog maar net middag en ik vind het al vreselijk walgelijk warm buiten, moest net ff de katjes hun eten gaan ophalen bij de DA , kwartiertje met de fiets en werd echt misselijk van de warmte buiten , het mag nu echt wel eens gaan ophouden, niet blij!

mieke - 27-08-’13 12:10
mohammed

zooooo warm vandaag:((((

mohammed - 27-08-’13 19:37
Marvin

Aankomende weekend overdag ook onder de 20 graden YESSS!!!!

Marvin - 27-08-’13 22:11
Fratsje

Ik ga de vlag uithangen als het kwik overdag inderdaad eindelijk eens onder de 20 graden komt en blijft.

En nou eindelijk opdonderen met die zomerterreur! Ik wil weer in de namiddag mijn gordijnen open kunnen hebben en mijn ventilator uit.

Fratsje - 27-08-’13 23:00
<span class='registered'>Susan</span>

Ik hou me even niet bezig met het weerbericht en poeh wat is het ineens warm zeg! Bah!
Ik had eventjes wat anders aan mijn hoofd, want maandagavond ben ik dan toch bevallen van een gezonde zoon. :)
Kan niet wachten op koeler weer, want kan hier nu niet meer lekker tochten in huis! Het is hier nu echt warm binnen. Herfst kom maar!!

Susan - 28-08-’13 08:45
Prozsc

Gefeliciteerd Susan!

Prozsc - 28-08-’13 10:07
Karina

Gefeliciteerd Susan!! Fijn dat de kleine toch nog even heeft gewacht tot het niet al te heet meer was.
Zondag wordt het maar 16C zag ik, dus dat wordt een heerlijke dag om de boel flink open te gooien en door te laten waaien. Ik ben benieuwd of ik dan ergens rook uit een schoorsteen zie komen, haha.
Ik ben deze week bezig met de najaars schoonmaak. De meesten doen dat in het voorjaar, maar dan ben ik al depri, dus ik doe het in het najaar. Kunnen we weer heerlijk schoon en opgeruimd de herfst in. Hè, heerlijk… ik heb er zo`n zin in. :)

Karina - 28-08-’13 10:21
mieke

Proficiat Susan :-)

mieke - 28-08-’13 11:18
Nirmala

Gefeliciteerd Susan! Heel veel geluk met de kleine!
Het zou vandaag een stuk bewolkter dan voorgaande dagen worden maar het enige wat ik zie is die pokkezon en ik vind het vies warm! Ga morgen ff naar xenos wat herfstspulletjes kopen..dan haal ik de herfst zelf alvast maar in huis!

Nirmala - 28-08-’13 14:19
Don

Kan niet w8en tot September, ik heb het echt gehad met die zon die van sochtends vroeg tot savonds laat schijnt en het zo loopt te verhitten! En please laat de temperatuur onder de 20gr zijn overdag. Nou is het elke avond zo warm op mn kamer en de temp koelt niet onder de 17gr pas in de vroege ochtend is het max 14gr lager komt die rottemp echt niet. 14gr Overdag zou het moeten zijn! Gelukkig nog 3 dagen :)

Don - 28-08-’13 14:57
Fratsje

Gefeliciteerd met de geboorte van je zoon Susan. :)

Haha, ik doe ook altijd aan de najaarsschoonmaak. Dan krijg ik weer mijn energie terug. Het begint hier ook al te prikkelen. Vannacht nog even een fiets-ommetje gemaakt en het was zowaar een beetje nevelig buiten.

Fratsje - 28-08-’13 15:18
Fratsje

Bij mij hangt er al een nieuwe paddestoelslinger in mijn woning, naast mijn honderden andere paddestoelen (beeldjes, schilderijen, lampjes etc).

Fratsje - 28-08-’13 15:22
Linda

Proficiat Susan met de kleine spruit!

Linda - 29-08-’13 14:26
<span class='registered'>Susan</span>

Dank jullie wel allemaal!
Wat is het toch nog vies warm he? Ik zie dat het van de week 2 kanten uit kan, maar echt lekker onder de 20 graden gaat geloof ik wel even duren. Hopelijk al na t weekend!
Ik kan niet wachten om met de kleine een herfstwandeling te maken.

Susan - 29-08-’13 15:33
Karina

Ik probeer me de paddestoelslinger van Fratsje voor te stellen… je hebt toch niet een bakje champignons gekocht en ze aan een touwtje zitten rijgen hé? hahaha.
Gelu7kkig heb ik met alleen ochtendzon in huis in ieder geval nu niet zo`n last meer van warmte. De vooruitzichten zijn best goed, in die zin dat het niet nazomeren lijkt te worden met meer dan 20C. Ik kan de airco in ieder geval wel weer inpakken tot volgend jaar juni of zo. Weg met dat herrie ding.

Karina - 29-08-’13 17:42
mieke

ik hoop echt dat ze het ontzetten mis hebben op het weerbericht op de onze belgische zender, wat hoor ik daar voor volgende week woensdag en donderdag 27 graden, hemel nee toch,, aub laat dat niet waar zijn,,, diep triest

mieke - 29-08-’13 18:30
Fratsje

http://www.xenos.nl/Images/Public/popup/.. Deze maand gekocht dus.

http://www.xenos.nl/Images/Public/popup/..

http://www.xenos.nl/Images/Public/popup/..

Om alvast heerlijk in de stemming te komen. :D

Fratsje - 29-08-’13 18:54
Nirmala

Nou,het wordt vanaf dinsdag idd weer misse boel en geloof maar niet dat het in ons voordeel wordt bijgesteld hoor. Ooo echt, ik kan er wel om janken. Ben die zon ook wel zoooo zat he

Nirmala - 29-08-’13 19:45
CharLee

Ja Susan, gefeliciteerd met je zoontje :) Zag op weeronline dat het herfstweer een week uitgesteld blijkt… maar zag wel een 15 graden staan, OVERDAG :D Oh laat het ajb ophouden. Ik kan me nog niet tot een najaarsschoonmaak zetten, ik vind het al heel wat als ik m’n bed uit kom. Hoop dat het dan toch echt goed los barst, gewoon herfst en blijvend, niet ineens weer een nawee (ha ha :P) van die !@$&**&*&%#@!!nazomer, ik trek t echt slecht. Wil alleen nog maar slapen, als ik niet slaap hang ik wat, jank ik wat, scheld ik wat, dat is het leven nu zo’n beetje.

CharLee - 29-08-’13 19:47
Marvin

Zo net op naar de aller betrouwbaarste ECMWF weermodel gekeken, die geeft volgende week temperaturen tussen de 25 en 30 graden aan.

Wat is de zomer toch ontzettend sterk, onvoorstelbaar!

Marvin - 29-08-’13 19:56
Marvin

Nog erger zelfs. De zeer betrouwbare GFS weermodel is met de betrouwbaarste ECMWF weermodel eens, dus ook de GFS weermodel gaat voor de temperaturen tussen de 25 en 30 graden.

Als die twee weermodellen met elkaar eens zijn, dan is de kans helaas groot dat zulke temperaturen uitkomen.

Marvin - 29-08-’13 20:03
Marvin

Toch wordt er in het weekend wellicht hele dag niet boven de 20 graden verwacht, dit misschien ook de dag erna, dus haal zoveel mogelijk koelte binnen, dat gaan we nodig hebben want ergens volgende week woensdag wordt het bijna tropisch warm(30 graden), in zuidoosten Nederland mogelijk zelfs tropisch.

Marvin - 29-08-’13 20:07
Marvin

Ik weet alleen nog niet precies welke dag tropisch warm kan worden, het kan volgende week woensdag, of donderdag en vrijdag zijn of zelfs meerdere dagen achterelkaar, maar de luchtverdeling zit voor ons zomerhaters verre van gunstig uit.

Marvin - 29-08-’13 20:23
Nirmala

30 graden woensdag??? Wat erg…dan gaan mijn vriend en ik in ondertrouw. Had zo gehoopt op een lekjer herfstdagje en dan krijg je dit. Woon in Twente dus we krijgen ongetwijfeld de volle mep

Nirmala - 29-08-’13 21:33
Karina

Nou ik weet niet waar jullie die 30C vandaan halen, want zelfs in het oosten is het niet hoger dan 26C zover ik heb kunnen zien. Dat is woensdag en donderdag. Het is nog te veel, maar geen 30C in ieder geval. Ik ben helemaal klaar met die K** zomertemperaturen.
@Fratsje, oh wat leuk die dingen!!! Echt herfst in ieder gaval in huis als het buiten nog niet wil. Leuk!

Karina - 29-08-’13 22:11
Fratsje

Ik heb het momenteel effe te kwaad. Ben dat zomerse zonnige rotweer zo spuugzat.
Elke avond wéér die ventilator aan, omdat het dan in mijn huis dan weer 26 graden is (ondanks dat de gordijnen dicht zijn) en ik die ellendige hitte er nauwelijks uit krijg. Waar blijft de regen en de afkoeling nou!!

Fratsje - 29-08-’13 22:54
Fratsje

En morgen, zoals gewoonlijk, staat die gore rotzon wéér klaar. BAH!

Fratsje - 29-08-’13 22:57
<span class='registered'>Susan</span>

Hier ook 26 graden binnen. En kan steeds niet lekker tochten omdat onze kleine man daar niet tegen kan. Dus het is hier gordijnen dicht en hopen op beter weer.
Ik troost me met de gedachte dat ze vaak geen week van te voren echt kunnen voorspellen. Dus misschien wordt het niet zo warm volgende week!

Susan - 30-08-’13 07:34
CharLee

Wat ik zei over die 15 graden neem ik terug, staan weer allemaal twintigjes. Goed aan de andere kant weeronline zit er vaker naast dan dat het klopt, schrale troost. Ja laat het ophouden, geen nazomer ajb, ik ben 7 oktober jarig. Dan wil ik een herfststorm als cadeau, niet weer 20 graden :’(

CharLee - 30-08-’13 11:15
Karina

Ik zag net voor region Utrecht 28C staan voor donderdag. Gatver, kan ik de airco weer van stal halen. Ik had hem nog niet opgeborgen, maar was het wel van plan te doen dit weekend. Dan wacht ik nog maar even. Wat een shit gedoe zeg!Blaaaah

Karina - 30-08-’13 12:04
mieke

Potjandorie, ik kan wel een heel vloek repertoir afsteken voor de moment, zo kwaad , teleurgesteld en helemaal uitgeput van die rotzomer waar geen eind aan lijkt te komen, en dan die weervrouw die gisteren met zo een verheerlijkte smo*l sorry voor men taalgebruik stond te verkondigen dat we prachtig zomerweer krijgen volgende week,met temperaturen tot 28 graden, en dan die grijns op haar gezicht, jakkes,,, ik heb echt geen lontje meer over, t is helemaal op op op,,,,

mieke - 30-08-’13 13:38
Hindrik

Waar ik me dood aan erger is die zogenaamde weercolumnist van ‘De Telegraaf’. Die doet het dus puur subjectief. Meneer vind dit weer zo leuk, lekker en heerlijk. En denkt dat iedereen dat vindt. Sodemieter op man! Ik gruwel van dit zomerweer!

Hindrik - 30-08-’13 15:41
mieke

Inderdaad, dat ze gewoon zeggen het wordt zoveel of zoveel graden, maar ga er niet van uit dat het prachtig, zalig en weet ik veel wat is, ik erger me er mateloos aan. En 22 graden noemen ze FRIS,,,, ja halo,,,,,

mieke - 30-08-’13 17:50
Don

Ik ben zo blij dat het al vroeger donker word. En het gaat echt geen 30gr meer worden dit jaar, het gaat er bij mij iig niet in. Wel jammer dat het idd geen 15gr (of lager word) wil wel weer is een flink stuk met mn privéauto rijden die staat op het moment ook maar te verstoffen omdat het zo idioot warm is. Hufters!! (en hiermee bedoel ik de zon en warmte/hogedrukgebieden) Zout nou ff op en kom volgend jaar juli maar weer terug. En daarbij natuurlijk nog het moe zijn overdag, en ik geloof dat ik niet de enige ben. Die rotzon schijnt onafgebroken van sochtends tot savondslaat. Ga me niet vertellen dat het niet vermoeiend is.

Don - 30-08-’13 18:59
Fratsje

Gister aan één stuk door gesnotterd en gekrabd (loopneus en ondraaglijke jeuk overal) wegens allergieklachten. Als ik stress heb breekt in mijn lichaam de pleuris uit. Hardnekkige klotezomer.

Fratsje - 30-08-’13 20:20
Nirmala

Het is grijs en het heeft zowaar geregend! Heerlijk, daar knapt een mens van op en kunnen we weer een beetje energie opdoen!

Nirmala - 31-08-’13 12:19
mieke

En ondertussen worden het meer en meer dagen van boven de 25 graden volgende week, hier word je toch echt moedeloos van, potje janken nu :-(

mieke - 31-08-’13 13:07
Marvin

Deze site http://www.noodweer.be/nieuw-schooljaar-.. bevestigd wat ik paar dagen geleden ook al zei, dus dat ergens volgende week(ik denk donderdag of vrijdag) mogelijk tropisch warm(30 graden) kan worden. Ook die site heeft de tropische weersvooruitzichten net als ik paar dagen geleden hier van ECMWF weermodel gehaald, helaas de meest betrouwbaarste weermodel dat er bestaat.

Marvin - 31-08-’13 13:09
<span class='registered'>Susan</span>

Laat jullie toch niet gek maken! Ik ben het ook helemaal zat, maar dit is echt maximaal een paar dagen. Even doorzetten mensen! Blijf positief. Hierna voorspellen ze weer onder normaal, dus echt wel onder de 18 a 19 graden. Nog even doorzetten. Ik laat het maar gewoon over me heen komen en probeer er niet teveel aan te denken dat ik me rot zweet, slaap met de ventilator en hoe zeer ik snak naar de herfst. Gewoon de dagen doorkomen en dan komt het goed! Think happy thoughts.

Susan - 31-08-’13 13:18
Karina

Zo te zien zijn het 2 dagen, dus dat is te doen. Het wordt ook vroeger donker, dat scheelt. Ik laat het ook maar over me heen komen, het is tenslotte morgen September, dus… “This too shall pass”, zeg ik altijd op shit dagen.

Karina - 31-08-’13 15:37
mieke

Ik vind het vandaag weer zo verschrikkelijk warm en benauwd, ondanks dat alle luiken aan de zonnekant dicht zijn, is het binnen weeral 26 graden. Ik ben er zo klaar mee, en heb het echt kwaad nu, zeker met de komende week in het vooruitzicht. Ik zit er nu zelfs meer doorheen dan in de maand juli, :-(

mieke - 31-08-’13 18:27
Nirmala

Gelukkig weinig zon gehad vandaag maar ook ik vond het veel te warm. Ik heb het ook helemaal gehad met die zomer en zit er net als jij Mieke, meer doorheen dan in juli. Net als je weer een beetje bijgekomen bent komt de volgende ellende alweer. En ik ben ook zo verschrikkelijk moe van al die prikkels van buitenaf, ben allang blij dat t weer op tijd donker wordt, pfff

Nirmala - 31-08-’13 19:48
Noodweer Benelux

En er komt nog meer zomerweer op de proppen. Lang leve de zomer 2013 :)

Noodweer Benelux (URL) - 31-08-’13 20:53
Karina

Nou, ze steken die tropische temperaturen maar… where the sun don’t shine!!!

Karina - 31-08-’13 22:06
Jozef 1965

Hier was het al meer dan een uur geleden redelijk afgekoeld, en ik hoop dat het in de loop van de nacht zal verder afkoelen.

Jozef 1965 - 31-08-’13 22:37
Ankie.

Gefeliciteerd nog Susan!

Helaas komt er weer vies weer aan maar het is september nu, einde is bijna in zicht..

Ankie. - 01-09-’13 01:17
Don

SEPTEMBER!! 11gr op het moment!! Beter begin kan niet maar helaas moeten we nog even door de ellende heen. Maar ik had het vandaag zowaar fris (toen het donker was) en dat is lang niet gebeurd.

Don - 01-09-’13 01:21
Nicolle

September!! :-)

Nicolle - 01-09-’13 07:09
<span class='registered'>Susan</span>

Dank je Ankie!
Woehoe september! :D
Nog even flink doorzetten deze week en dan ga ik er vanuit dat t echt beter wordt voor ons.

Susan - 01-09-’13 08:50
<span class='registered'>Susan</span>

Overigens heb ik er nu ook meer last van dan in juli omdat deze zomer gewoon zo lang duurt…

Susan - 01-09-’13 08:51
Marije

Gefeliciteerd Susan! Veel geluk gewenst. En de rest ook gefeliciteerd, maar dan met september :)

Marije - 01-09-’13 11:57
Karina

Ja iedereen gefeliciteerd met September, haha. Ik moest zelfs gisteravond even een vestje aantrekken voor het eerst sinds Juni! Het was heerlijk koud vanacht. Wat een mooi begin van deze maand, jammer dat het verpest wordt de komende week. Maar goed, zo lang kan het niet duren. We hebben de ellendige maanden weer gehad, dat is goede nieuws. September`s here again…….. Ik ben beniewd hoe lang het duurt voor ze het op radio of tv gaan hebben over de herfst depressie. :)

Karina - 01-09-’13 12:34
mieke

Na de rotweek die gaat komen met alle dagen temperaturen boven de 25 graden vanaf woensdag tot en met zaterdag waarvan die uitschieter tot 29 graden, zie ik tot 15 september al zeker temperaturen nog tot 25 graden lees ik net op kmi, pfff, nee echt, spuugzat ben ik het, ik wil regen , en wind, en frisse dagen, ik kan die tering zon niet meer rieken of zien. Wanneer gaat dit ophouden, eind oktober of zo ?, zit er helemaal doorheen.

mieke - 01-09-’13 13:15
Fratsje

Ik zit nu met de deuren wagenwijd tegen elkaar open. Het is momenteel hier bewolkt en vrij koel. Daarvan profiteer ik nu voluit.

Ook ik zit niet wéér op zo’n vreselijk (sub)tropisch drama te wachten. Ik wil dat die gore rotzomer nu eindelijk eens opsodemietert! Ben genoeg ziek en depressief geweest en heb er meer dan genoeg van. Het is september, dus nu echt tijd voor koeler weer! Tijd voor de fijne jas en das.

Fratsje - 01-09-’13 15:25
CharLee

Ja, iedereen gefeliciteerd met september. Was vannacht gaan fietsen, 9 graden (!!!) koude vingers, joepie :D Wat was dat fijn, dat ik flink moest trappen om mezelf op temperatuur te krijgen, ge-wel-dig. Idd, de vooruitzichten hebben een flinke nazomer in petto :( Maarrr… het is niet echt dat de zomer zo lang duurt: al enige tijd is er een tendens waarin alles is opgeschoven. Ik hoorde laatst iemand klagen dat de winter zo lang had geduurd, maar echt winter werd het pas in januari, t/m mei was het veeeeel kouder dan normaal. In juni werd het pas warm, dus net als de winter, is de zomer ook opgeschoven en dit gebeurt vrij vaak de afgelopen 10 jaar. Dat het bijv. met pasen kouder is dan met kerst. Dus echt herfstweer begint meestal pas halverwege oktober, maar winterweer houdt dan ook weer langer aan (omdat het later begint). De nachten zijn iig koel, dagen korter. Ik zou vooral willen dat die vreselijke insecten opdonderen, dan vind ik 20-22 graden nog wel te overzien, maarja, die rotten pas op als het echte herfstweer in zet. Dat weet ik, dus voorlopig nog met angst en paniek boodschappen doen en ‘s nachts er op uit :(

CharLee - 01-09-’13 15:51
CharLee

Het nadeel (wat je ook weer als voordeel kan zien) is dat verschillende vervelende verschijnselen over langere tijd zijn uitgesmeerd: de dagen zijn wel korter, maar het is nog warm. Het is maar net wat je minder erg vindt: alles in 1 keer, of meer gespreid maar dat het wel langer duurt. Vind ik een lastige. Denk dat ik voor de zomer dan liefst alle ellende in 1 keer zou doen en dan wel echt herfst al in september, maar dan wel dat het voorjaar langer duurt. Het is vaak 1 week overgang en dan ineens 24 graden. Mag best een maand of 2 (april/mei) ertussenin zitten: winter loopt af maar zeker niet gelijk volle bak zomer. Sterker nog, ik kan in tegenstelling tot veel andere winterlovers ook van de voorjaar vibes genieten. Maarja, als dat hooguit 2 weken duurt en dan ineens zomer is, schrik ik altijd zo. Nee mijn knelpunt is echt augustus. Ben van nature best heel realistisch, neigend naar optimisme, maar in augustus ben ik bij vlagen echt ronduit suïcidaal en agressief.

CharLee - 01-09-’13 16:02
Nap

Tot eergisteren ofzo stond alles na volgend weekend onder de 20 graden en nu opeens tot 15 september rond de 24 graden met uitschieters naar 29? Komt er dan echt nooit een eind aan die k*tzomer?

Nap - 01-09-’13 18:42
mieke

Nap, inderdaad , er lijkt geen einde aan te komen, het is gewoon verschrikkelijk. Het zal dit jaar weer net zoals vorig jaar zijn op mijn verjaardag 15 september, heel de dat die tering zon, en temperaturen ver boven de 20. Ik zie de komende weken zo verschrikkelijk somber in. Ik zit er helemaal doorheen :-(

mieke - 01-09-’13 18:58
Karina

Ja dat was een domper toen ik net nog even keek of er iets veranderd was in de vooruitzichten. Het zag er zo goed uit, maar nu is het weer K** met peren. Ik baal echt als een stekker. Ik had al helemaal zin in mijn herfstkleding en zo, kan ik toch nog 2 weken die fladder kleding aantrekken. Bah! Gelukkig is het om half 9 al donker, dat scheelt, maar ik ben wel diep teleurgesteld.

Karina - 01-09-’13 20:32
Prozac

Mensen… laat je nu te gek maken! Te ver vooruit kijken werkt niet en niet vooruit kijken is onverstandig… het is de balans… zie mijn laatste berichtje ;)

Prozac - 01-09-’13 21:07
<span class='registered'>Susan</span>

Goed gezegd Prozac!

Susan - 02-09-’13 07:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.