« Overvallen... | Home | Geen stijl »

Ze smelten de kazen...

Maandag 17 Juni 2013 at 1:50 pm.

In vroeger dagen kon je je nog bij een aanval van de tegenstander slim terugtrekken... maar wat te doen aan een invasie van hitte uit Spanje? De spanjaarden kon je nog zeker goed stoppen door de boel onder water te zetten, maar daar trekt weer en wind zich weinig van aan. Dus proberen alle verstandige mensen zich in te bunkeren om de vlaag uit Spanje over te laten trekken, terwijl de zongenieters richting de stranden rennen om zich in het te koude water onder te dompen om vervolgens levend te verbranden... het zijn rare tijden als zelfs weerplaza gaat waarschuwen:

"De zeer hoge temperaturen zijn volgens Weerplaza zorgwekkend. 'Met name voor de wat zwakkeren in de samenleving. De extreme warmte gaat samen met een toenemende luchtvochtigheid waardoor hittestress kan ontstaan, vooral bij ouderen en bij personen die ondanks het warme weer toch zeer actief bezig zijn."

240 reacties

erica

..en sommigen van ons moeten ivm werk fysiek bezig blijven. Daar heb ik respect voor. Niet voor die idioten die naar het strand gaan. Ik heb afspraken verzet, voor zover mogelijk, en voorzorgen genomen. Vanmorgen vroeg al pasta gekookt, dat worden koude maaltijdsalades, er gaat geen gaspit meer aan. En geen waterkoker, koud water uit de koelkast, met ijs en citroen. De lakens hangen alweer als extra voor de ramen. Moet er helaas wel uit op het heetst van de dag morgen.
En jaaaah! vrijdag de langste dag! Een troostje, sterkte allemaal!

erica - 17-06-’13 14:19
Karina

Ik ben benieuwd hoeveel van die zomer aanbidders gaan zeuren dat het te heet is!! Ik heb hier nog nooit een van ons horen roepen dat het te koud was, zelfs niet bij -23C.
Waarom kan het hier nou niet gewoon eens aangenaam weer zijn? Het is meteen weer zo extreem, bah! Ik kan best tegen 23C en een beetje wind en zon, maar wat er nu aankomt…Verschrikkelijk.

Karina - 17-06-’13 14:34
<span class='registered'>nirmala</span>

Het kan hierin het Oosten maar liefst 38 graden worden zie ik net..pffff, toch heel verschrikkelijk! Was vanmorgen al om 8 uur bij de super en heb flink wat ingeslagen zodat ik de 1e dagen de deur niet uithoef. De zomermensen hoeve bij mij niet aa te komen met geklaag over de hitte; maanden hoor je niks dan gezeur over het ‘slechte, koude en regenachtige weer’ en ‘waar blijven de zon en de zomer?’ nou..nu hebben ze toch wat ze willen?! En nee, idd, wij klagen s’winters nooit..hoe koud het ook is.

nirmala - 17-06-’13 15:10
Smoke

Gelezen op weeronline: “Nederland staat aan de vooravond van een tropisch intermezzo. De temperatuur maakt een grote sprong voorwaarts, maar is de Nederlander daar gelukkig mee? Voor meer dan de helft van Nederland hoeft deze extreme hitte niet, blijkt uit een steekproef van weeronline.nl. 52% heeft er geen zin in en heeft liever een temperatuur van een graad of 24. 40% is echter verheugd met de tropische hitte. De overige 8% maakt het niet veel uit…”
Zijn we toch de enigen niet.
Wat ik wel gek vind is dat weeronline voor woensdag een 9 geeft als weercijfer! Dit kan toch niet waar zijn, welke gek vindt 36 graden en een boel benauwdheid echt lekker?

Smoke - 17-06-’13 20:44
Katarina

De hel gaat beginnen..sterkte allemaal

Katarina - 18-06-’13 06:20
Nicolle

Mmmmm, ik hoop dat mijn huisje wat alsnog lekker koel is ook de komende dagen koel blijft!

de rolluiken blijven mooi dicht en de afspraken zijn afgezegd! :-)

alleen nog snel wat spulletjes halen vordat de hysterie begint :D

Nicolle - 18-06-’13 06:38
Ankie

Ik moet helaas ook werken in de zorg. Dat word zweten. Morgen gelukkig vrij. Mijn katten haten dit weer ook. Gelukkig koelt het vrijdag weer af. Sterkte allemaal vandaag!

Ankie - 18-06-’13 07:43
Karina

Eén lichtpuntje: zondag is het nog maar 14-16C. Is dat niet iets geweldigs om naar uit te kijken? Je moet toch ergens hoop vandaan halen in deze vreselijke dagen.
Waar ik trouwens net nog aan dacht, als HSP zijnde, is het ook heel belangrijk om goeie oordopejes te hebben. Ik mag misschien geen reclame maken, maar de groene oordopjes van “Get Plugged” ( vraag me niet wie die naam heeft verzonnen) zijn heel erg goed. Afgelopen weekend hadden de overburen een feest, nogal luidruchtig met allemaal tieners, maar ik deed de oordoppen in en hoorde helemaal niks meer. Ideaal.
Nou sterkte allemaal vandaag. Don’t give up!!!

Karina - 18-06-’13 10:10
Marian

Hoor net iemand op de radio zeggen dat het op kantoor met de airco op 23 graden heerlijk is en dat ze genieten van het warme weer.Begrijp ik niet, waarom zou je de airco aanzetten als je 30 graden zo lekker vindt???Hier binnen is het 21 graden en nog wel vol te houden en zo niet dan staat me grote vriend,de airco te wachten om z’n werk te doen.

Marian - 18-06-’13 11:51
Anne

Pfffffff. We hebben er al een kwart op zitten!! En die GP oordopjes gebruik ik ook Karina; doe geen oog dicht zonder ze. Afgelopen november verhuisd naar een huis met ventilatieroosters: wat een HEL! Het is net of je op straat loopt, ook al zitten ze dicht. Mijn vriend heeft er isolatiemateriaal ingepropt, maar hoor nog steeds alles alsof ik erbij zit. Dus een tip om daar als HSP’er NOOIT voor te kiezen! Maargoed, die oordopjes dempen iig alle ‘hoge’ geluiden, zoals pratende en gillende mensen. Ik moet alleen nog iets vinden voor doffe dreunen, zoals het dichtslaan van auto’s, want dat komt er ook dwars doorheen. Heb nu al 6 weken last van nieuwe buren die van 8uur ‘s morgens tot 3:30uur ‘s nachts aan het timmeren zijn en daar helpt tot nu toe helemaal niets tegen. Slaap zelfs bij mijn ouders om maar weg te zijn van de herrie. Maar daar is het nu weer bloedheet in huis…zucht dit gaat nog een lange dag worden.

Anne - 18-06-’13 12:53
NN

Ervaring van tientallen jaren oordopjes dragen: het ironische aan die dingen is dat, omdat alles zoveel zachter klinkt, je hersenen in feite de “volumeknop” verder opendraaien, waardoor sommige geluiden zelfs meer gaan opvallen dan zonder oordoppen. De oplossing is een maskerend achtergrondgeluidje opzetten, zoals ventilatorgeruis — voor zover die eerste levensbehoefte al uitstond.

NN - 18-06-’13 16:28
Dennis

Oordopjes e.d. werken niet bij extreme (buren) overlast.
Mijn bejaarde buurman, een rot vent, roggelt de hele dag en hard.
En de lieve kindjes komen zo naar buiten, gaan ze weer gillen tot 23.00 uur.

De kettingzaag zal zo ook wel weer beginnen, en de barbecue, daar zal ik van de lucht “mogen” genieten.

Vandaag op mijn werk zat iedereen bij de airco, net als wij te klagen over dit weer.

Mijn tip, niet teveel doen overdag.

Boodschappen zo vroeg mogelijk doen, is het nog rustig en redelijk koel.

Na tien uur in de ochtend, warmt het snel op.
Men voorspelt zware onweersbuien, nou eerst zien.
Vanaf vrijdag is het weer voor (even) over, met de hitte.

Sterkte mensen, jullie zijn niet alleen!

Dennis - 18-06-’13 18:02
Don

Zonaanbidders/Zomerliefhebbers zouden geen Airco mogen (hebben) gebruiken. Zodra ik morgne iemand hoor klagen (vandaag trouwens ook) ga ik als een gek lopen verkondigen dat het heerlijk is buiten en dat het elke dag zo heet mag zijn (Gun cocked back!!) wegwezen je wou hitte nou hier heb je het.

En nee ik klaag nooit als het koud is het enige wat jammer vind als het hard vriest is dat de auto,s het extra zwaar hebben En wel meer apparaten. Maar ik als mens nah maar ik ik vind een temp tussen de -5 tot +10 wel het lekkerst.

Don - 18-06-’13 19:46
Don

Sorry door de hitte is mijn Zinsopbouw een beetje jammer en maak ik misschien hier en daar een spelVaud. Vrijdag word lekker 2 pluspunten 1 het word koeler :) 2: langste dag is geweest.

Don - 18-06-’13 19:47
Fratsje

Wat een smerig griebusweer zeg, Blegh!
Ik heb de hele dag met de ramen en gordijnen (tegen die vreselijke zon) dicht gezeten, want ik hoef die walgelijke tropenhitte niet ook nog in mijn woning te hebben. Buiten staat dat stomme terras (extra vroeg geopend voor deze ellende) weer in vol ornaat te joelen voor de deur. (x)_(x) Ik word niet goed!
Ben vandaag niet naar buiten geweest en morgen ga ik ook niet. Mijn arme ventilator maakt overuren.

Inderdaad, geen airco voor de zomermensen! Ze zullen nu genieten ook, van die ‘zo door hen gewilde’ pareo-hitte.

Ik wacht morgenavond op de fikse, wat mij betreft lekker langdurende onweersbuien (het enige wat wel leuk is aan de zomer)… wens wens wens wens wens wens wens, en daarna kijk ik al met smart uit naar zondag, als het ook echt 14 – 16 graden gaat worden dan.

Fratsje - 19-06-’13 01:01
Fratsje

Ik ben niet de enige die er nu dus een zooitje van maakt door de warmte, zucht. Gisterochtend liep ik ook al in de ‘zombiestand’ over straat. In al mijn optimisme dacht ik dat het morgenavond ging al onweren. Het is overmorgen pas, lees ik. :(

Fratsje - 19-06-’13 01:11
Jozef 1965

Hier is het volledig bewolkt en de wind neemt ook toe.

Jozef 1965 - 19-06-’13 06:20
Sara

In Venlo onweert het :)

Sara - 19-06-’13 06:40
Sara

Is onweert het een zin, lol. Ik bedoel in Venlo is het nu aan het onweren.

Sara - 19-06-’13 06:41
Jozef 1965

Hier regent het ook goed .

Jozef 1965 - 19-06-’13 06:56
Nirmala

Volgens buienradar krijgen we hier ook zo een flinke bui…

Nirmala - 19-06-’13 07:55
Don

Hier nog geen onweer zou wel weer alleen daar een bui zijn. En als het toch komt vanmiddag is het waarschijnlijk maar een half uurtje en dat daarna de zon weer gaat schijnen, dan heb ik liever helemaal geen onweer. Alles of niets!!

Don - 19-06-’13 09:24
Karina

Hier in Utrecht nog niks, behalve heel benauwd, maar nog geen regen of onweer. Geen zon ook, dat is dan wel weer fijn. Laat het goed gaan knetteren, zo veel te eerder koelt het hopelijk af!

Karina - 19-06-’13 10:03
Anne

OMG, om 12:00uur wakker geworden door broeierige schijtnacht en doe angstvallig m’n raam open om te kijken hoe erg de hitte als een föhn in m’n gezicht zal blazen en wtf…komt er zowaar een ‘koel’ briesje naar binnen waaien! Dus gelijk naar weer.nl, is de temperatuur van 34 naar 28 graden bijgesteld voor vandaag en zoals ik hier dus ook al lees, zijn de onweersbuien al onverwachts vanmorgen begonnen. Dacht niet dat ik dit ooit zou zeggen met 28 graden in het vooruitzicht, maar allelujah! There is a god!!

Anne - 19-06-’13 12:51
Karina

Amen Anne, lol. Het staat hier op 26C voor vanmiddag, dus niet die ellendige 30+. Ik was al om 4 uur opgestaan om het huis een beetje koel te krijgen, nou achteraf had ik dat niet hoeven doen. God is on our side today!! :)

Karina - 19-06-’13 12:58
God

U riep?

(groetjes vanuit een iets koeler westen, Prozac)

God - 19-06-’13 12:59
Anne

Lol :D

Anne - 19-06-’13 13:06
Marian

Hier is het amper 20 graden,heb soms een beetje kippevel,heerlijk.Hoop dat het snel jullie richting uitkomt.

Marian - 19-06-’13 13:24
Karina

Ik wil ook wel chickenvel, lekker!!! Het is prima uit te houden nu. Ik hoop dat het in het oosten ook meevalt.

Karina - 19-06-’13 15:13
erica

was ook al om 4.00 uur op, luchten dus! het viel mee vandaag, maarrrr…waar zijn de onweersbuien/ las net dat ze via het oosten alweer wegtrekken. Hier in leiden hebben we niks gehad. hopelijk komt het nog. Lijden in Leiden dus voorlopig…

erica - 19-06-’13 15:13
Jozef 1965

Deze morgen was het hier tegen 9u al gedaan met regen en niet veel later was de zon doorgekomen. In de late namiddag opnieuw bewolkt, maar nog altijd geen aangename lucht en weinig wind.

Jozef 1965 - 19-06-’13 17:07
Linda

Hier in noord-brabant vanmorgen wat regen en een klein beetje onweer. Helaas liep na de bui de temperatuur weer flink op tot een graad of 28:-( In huis ook alweer 25 graden bah. Hopelijk slaat het nu snel een keer om. Wat mij betreft weer genoeg hitte gehad voor dit jaar maar helaas moet de zomer nog beginnen pff. Hopelijk krijgen we een koele, natte zomer en een vroege herfst.

Linda - 19-06-’13 18:10
Smoke

Vanavond in 1vandaag is nog maar weer eens bevestigd dat alle weerstations enorm overdrijven met de verwachtingen, om maar een vette kop in de krant te krijgen! Nou Meteoconsult lekker geloofwaardig als je voorspeld dat het ene na andere record gaat sneuvelen, maar er zo’n graadje of 10 naast zit. Wat overigens een zegen is want ben er alweer helemaal klaar mee! Gelukkig leuk weekendje in het vooruitzicht met mooie temperaturen voor deze tijd, en de langste dag komt er zeer gauw aan nu! Ook al merk je daar pas na een maand een beetje van, het idee alleen al maakt me gelukkig, dat het nu alleen maar weer eerder donker gaat worden!

Smoke - 19-06-’13 22:04
Marian

Dit was toch wel een staaltje hysterisch gedoe met de warmte, net als van de winter toen er een sneeuwvlokje dreigde te vallen en nederland op z’n kop stond.Het is hier niet warmer geweest dan 22 of 23 graden.Gelukkig!!!!!!!!!

Marian - 19-06-’13 23:11
Sara

In Venlo is het wel 32 graden geworden maar het zou 38 zijn eerst. Morgen de langste dag, toch een goed gevoel.

Sara - 20-06-’13 07:54
Nirmala

Nog steeds niet te harden in Enschede. Zal ook vandaag wel weer het wamst worden, bah, ik zit hier zomers echt op de verkeerde plek

Nirmala - 20-06-’13 10:02
Nathalie

Nirmala,maar in de winter zit je daar perfect.Dat is ook één van de redenen dat ik baal dat ik in de Randstad woon.Het is hier ook klef en benauwd.

Nathalie - 20-06-’13 11:08
Don

Ik had dus weer gelijk betreft de onweer, Geen druppel gevallen hier . Ze voorspelden het ook voor vandaag (iig regen) durf te wedden dat er weer geen druppel valt in N-holland. Ach er is teminste ook weinig zon hier dus wat dat betreft is het 50-50.

Don - 20-06-’13 13:25
Sara

Nirmala herkenbaar, ik woon in Limburg en als ik naar de rest van Nederland kijk is het hier standaard altijd warmer. Nu in Venlo regen en onweer, heerlijk. Hopelijk koelt het wat af het is heel benauwd en klef nu.

Sara - 20-06-’13 13:34
Karina

Hier in Utrecht tot nu toe ook geen regen of onweer, maar ook geen zon. Het is wel te doen nu, kunnen we even het huis luchten. Ik ben blij dat ik niet in het oosten woon nu. In de winter was ik nog jaloers want daar lag sneeuw en hier niks, maar nu hoef ik niet te ruilen. Het is nu een graad of 23 hier.

Karina - 20-06-’13 13:38
Anne

Gisteren hele dag zitten wachten op het onweer dat eraan zou komen op buienradar. Kijk ik een paar uur later en is de hele bui gewoon in het niets opgelost! En nu ook nog steeds geen spat gevallen. Afgelopen nacht weer geen oog dichtgedaan met 26 graden in de slaapkamer. Mag hopen dat het vandaag toch echt eens komt en verder afkoelt, anders weet ik me vannacht weer geen raad.
En nog even terug te komen op geluidsoverlast, ventilatorgeruis is sowieso een pre het hele jaar door, maar houdt nog steeds geen gebonk tegen. En kan nu ook geen verkoeling zoeken bij een ventilator, omdat door m’n nog steeds aanhoudende bronchitis, het geringste zuchtje wind wat m’n gezicht bereikt ervoor zorgt dat ik een hoestbui krijg van een uur .

Anne - 20-06-’13 13:42
Ankie

In Tilburg paar druppels regen, volgens buienradar komt het onweer eraan.

Ankie - 20-06-’13 13:43
Linda

Hier ( bij Nijmegen ) nu flinke buien met onweer:) Alles meteen tegen elkaar open gezet maar afkoelen doet het helaas maar heel langzaam. Maar goed warmer word het in ieder geval ook niet. Komende dagen betere temperaturen, ook ‘s nachts weer richting de 10 graden:). Hopelijk blijft de rest van de zomer koel en aangenaam.

Linda - 20-06-’13 15:18
Jozef 1965

Hier nog altijd geen duidelijke weersverbetering, nog altijd die onaangename, benauwde lucht. In de voormiddag bewolkt met wat lichte regen, nu vrij veel zon, zo goed als geen wind en tot nu toe tussen 18’C en 22’C .

Jozef 1965 - 20-06-’13 15:43
Fratsje

Joepie, regen en een beetje onweer nu hier boven mijn huis. Gelukkig is de voorspelde tropenhittegruwel niet echt uitgekomen. Dan zou ik ook ziek geworden zijn.

Ik heb weer wat meer rust in mijn hoofd nu en mijn deurtjes staan weer lekker tegen elkaar open, om de regenachtige koelte (rond 20°C)in mijn woning toe te laten (het is binnen nu 24°C).

Fratsje - 20-06-’13 16:16
mieke

Zit nog altijd smachtend op die onweers en regenbuien te wachten, niks nog steeds kleffe hitte, bijna geen wind, en die tering zon schijnt weer volop,, snik

mieke - 20-06-’13 16:57
Linda

Grrr was het net een graadje afgekoeld in huis na de onweersbui begint die pokke zon weer opnieuw volop te schijnen. Graadje weer terug erbij:-(. Nu is het in huis weer 25,5 pff. Koelere lucht waar blijf je…?!!

Linda - 20-06-’13 18:00
Dennis

Mijn kat, mijn kindje is inmiddels door de zware hitte overleden.

Dennis - 20-06-’13 18:17
Katarina

Wat vreselijk Dennis..! Heel veel sterkte.

Katarina - 20-06-’13 18:31
Linda

Wat verschrikkelijk :-(( Sterkte met het verlies Dennis!

Linda - 20-06-’13 19:02
Ankie

Wat erg!Sterkte Dennis!

Ankie - 20-06-’13 19:48
Karina

Dennis, wat vreselijk!! Ik was zelf vorig jaar met die hitte ook zo bang dat mijn kattekindjes het niet zouden overleven, maar Goddank kwamen ze er doorheen. Ik heb in 2009 mijn oude lieverd verloren, 15 jaar was ie. Ik voel echt met je mee. Het doet me gewoon pijn het te lezen. RIP beestje en Dennis HEEL veel sterkte gewenst.

Karina - 20-06-’13 20:14
Marije

Gecondoleerd en sterkte, Dennis!

Marije - 20-06-’13 21:35
Don

Vervelende kuthitte ook het is nog steeds 20.5 graden buiten!! En Gecondoleerd met je kat dennis. Ik hoop toch echt dat het morgen overdag de beloofde 16-17gr word met donkergrijze wolken en het liefst nog meet regen erbij. En graag regen dat je je Interval van de ruitenwisser op 2 moet zetten. Dus geen miezer!! Zo en nu maar hopen dat de weergoden internet hebben!! :P

Don - 20-06-’13 21:57
Anne

Gecondoleerd Dennis, wat vreselijk! Mijn kat is ook mijn alles, moet er niet aan denken. Teringhitte…en het is hier echt zo benauwd nog buiten en een partij vóchtig! Airco krijgt het ook niet onder de 23 graden. En las vandaag ergens dat mensen juist het diepste slapen bij 25 graden. Zijn zeker dezelfde mensen die graag de hele dag op het strand liggen te bakken…Ik iig niet, word er gek van!

Anne - 20-06-’13 23:41
Fratsje

Ook van mijn kant gecondoleerd. Vreselijk als je iemand kwijt raakt die je erg lief is.

Helaas zette het onweer niet door hier. Niks leuke onweersshow, niks lekkere plensbuien, maar weer droog en zomers weer, met het daarbij behorende vervelende lawaaiterrasje. Bah. :(

Fratsje - 21-06-’13 01:01
Fratsje

PS
Het is hier nog steeds vervelend benauwd. Ik hoop dat het snel een stuk koeler wordt. Ik heb weer eczeemplekken hier en daar.

Fratsje - 21-06-’13 01:06
Sara

Sterkte Dennis!

Vandaag de langste dag en nog 10 weken tot september :)

Sara - 21-06-’13 06:46
Carine

Dennis, poes heeft vast een zeer mooi leven bij je gehad, tracht daar aan te denken! Zoveel poezenmensen hier op dit forum, mezelf inbegrepen.

Wat een herkenbare berichten, doorspekt met flinke vleug humor. Mooi mooi.

Zal uitkijken naar de Get Plugged oordoppen hier in Vlaanderen. Ik slaap als sinds mijn 7e met Quies-oordoppen. Zon hangt altijd samen met lawaai en krijsende kinderen. Mijn God, ‘t is precies of ze worden hysterisch. Ik moest als kind stil spelen of naar het park waar we ons konden uitleven. Meer en meer leeft men op straat en in de tuin, meer en meer wakkert men lawaai maken aan, echt waar.

Carine - 21-06-’13 10:09
Carine

Het kwartje is gevallen: HSP en een traumatische kleutertijd & jeugd. Dagtrips, uitstappen in groep, verenigingen, sportdagen, enz… wat een nachtmerrie.

Carine - 21-06-’13 10:33
Don

Supermooie dag vandaag! Heerlijk precies zoals ik wou!! :D Hoop dat het de hele dag zo blijft!!

Don - 21-06-’13 11:30
Karina

Frisse wind, geen zon, geen warmte ( behalve dat het in huis nog niet lekker koel is, maar dat komt wel) dus een prima dag.
Het is idd opvallend de hoeveelheid HSPers hier en kattemensen. Er zal toch een verband zijn tussen al deze zaken. Wel interessant om eens na te zoeken. Kunnen we daar misschien de “experts” mee overvallen. :)

Karina - 21-06-’13 11:40
Smoke

Regen en wind tegen mijn ramen (toch zeker al zo’n 2 uur)..wat een superbegin van deze zomer!
Hopelijk houdt deze regen nog een week of 10 aan, maar in ieder geval vandaag zodat de langste dag ook alweer een stukje korter zal zijn..

ps wat is een HSP-er?

Smoke - 21-06-’13 14:46
Ankie

Smoke HSP staat voor Highly Sensitive Person. Hooggevoelig.

Karina ik heb ook 2 katten en herken veel in HSP :)

Ankie - 21-06-’13 15:10
erica

Dennis, veel sterkte gewenst. Ik heb op oudjaar 2011 kater Gijs moeten laten cremeren. Ik jank er nog iedere avond om. En niemand kan je helpen. Het moet een plekje krijgen, zegt men. Maar ook dat heeft met HSP te maken, dat gaat namelijk niet zo makkelijk.
En Smoke: HSP is “High Sensitive Person”.
Als je terug leest in de historie, wordt het duidelijker.
Hier gister, donderdag, alleen maar een miezertje en vreselijk benauwd. Geen onweer, niks.
vandaag, vrijdag wel de hele dag wind en regen en afkoeling. heerlijk! En de langste dag, waar we snel afscheid van kunnen nemen, want het is bewolkt. Zo!!

erica - 21-06-’13 15:13
Nathalie

Dennis,ook namnes mij heel veel sterkte toegewenst vanwege je kat.Erica,idd het is zo bewolkt dat we vrijwel niks merken van de langste dag dus die kunnen we doorstrepen!

Nathalie - 21-06-’13 15:20
Carine

‘t was een mooie dag vandaag! Ah, nog iemand die regen & wind tegen de ramen heerlijk vindt (Smoke). Vooral ‘s ochtends vroeg tegen het slaapkamerraam, dan word ik glimlachend wakker. De buren roepen dan: “‘t is uw weerke hé!”
HSP & katten: gespin werkt kalmerend; hoeven niet te worden uitgelaten zoals honden; zijn zelfstandig; vaak excentriek, enz… ik ken honderden redenen waarom HSP-ers het goed kunnen vinden met poezen. Smoke, zoek de term ‘s op internet, er zijn ook zelftesten online. Soms gaat dit ook gepaard met helderziendheid of een sterke intuïtie.

Carine - 21-06-’13 21:29
Fratsje

Ik ben blij dat het weer een stuk koeler is. Mijn deurtjes staan ook weer open. Het is hier bewolkt nu en rond de 17 graden.

Fratsje - 22-06-’13 11:05
Karina

Komende week geen warmte dus dat is weer een week minder om ons zorgen over te maken. Houden we er nog 9 over. :)
Het was zo lekker herfstig vandaag. Ik kon amper uit bed komen vanmorgen, heerlijk die regen tegen het raam.

Karina - 23-06-’13 20:03
Jozef 1965

In Zuid-Limburg momenteel 12’C , en afgelopen dinsdag 18 juni tegen 21u nog 27’C .

Jozef 1965 - 24-06-’13 21:09
Marian

Heb vanmiddag de verwarming even aangehad,werd me een ietsje te frisjes,heerlijk.

Marian - 24-06-’13 23:33
Dennis

Nog bedankt voor jullie medeleven.

Valt erg zwaar je dier te moeten verliezen.

Maar het leven gyaat door

Dennis - 25-06-’13 12:17
Fratsje

Ik heb de verwarming niet aan, want het is mij nog steeds wat aan de warme kant (maar ja, deze fratsgek heeft het nog warm als het rond de 12°C is). De deuren staan wel weer elke dag open om de ‘in verhouding koele’ lucht door mijn woning te laten stromen. Wel zo prettig.

Momenteel ben ik net een 45 toerenlangspeelplaat die op 16 toeren wordt afgespeeld, elke zomer weer hetzelfde ‘liedje’. :P Gelukkig worden de dagen weer korter. wacht met enige ongeduld op de intrede van de herfst

Fratsje - 26-06-’13 00:42
Karina

Bij mij ook geen verwarming hoor. Dat duurt wel tot Oktober. Het moet een graad of 10 zijn, dan ga ik erover nadenken hem aan te zetten. Het is nu zo lekker frisjes, vooral in de ochtend, heerlijk. Ik geniet ervan, want voor je het weet is het weer 25C of erger. In ieder geval is er bijna weer zo`n zomermaand voorbij. Gewoon blijven aftellen!!

Karina - 26-06-’13 11:31
Anne

Ooh, moet er hier niet aan denken de verwarming aan te zetten nu. Ben nog steeds bezig het koel in huis te krijgen. 21 graden nu en dan staat alles de hele avond tegen elkaar open. Zet zelfs voor ik ga slapen de airco nog even aan in de hoop het rond de 18 graden te krijgen. Maar wat een fantastische week om het af te laten koelen! Morgen 14 graden hier; dan ga ík lekker in m’n tuin zitten als alle herrieschoppers naar binnen zijn gevlucht. Zou er bijna de bbq van aansteken ^^ dat doet men toch massaal als het goed weer is? ;)

Anne - 26-06-’13 12:13
Jozef 1965

Bij mij in huis is het ook niet koud genoeg voor het verwarmen. Ben blij als het lukt (door intensief verluchten) een leefbare temperatuur te bereiken.

Jozef 1965 - 26-06-’13 16:34
Marian

Anna, gewoon doen, midden in de zeikende regen met een grote paraplu op ,lekker bbq,heb dat een keer gedaan, genieten.

Marian - 26-06-’13 22:32
Karina

Ja Anne, gewoon doen en niet vergeten lekker harde muziek erbij aan te doen, tot laat in de avond!!! Veel plezier, haha.

Karina - 27-06-’13 12:11
erica

al een paar dagen 18 graden in huis, heeeerlijk! lekker de trui en sloffen aan, gordijnen vroeg dicht en de kaarsjes aan. Snel door naar september!

erica - 27-06-’13 13:41
Jozef 1965

Volgens weersverwachting.nl mag ik morgen in mijn regio 10 % zon en max temperatuur 17’C verwachten. Zal het ook uitkomen ? In de laatste dagen van juni kan het bijna niet beter.

Jozef 1965 - 27-06-’13 18:20
Fratsje

Geniet nog maar even van deze fijne koele periode, want dat lelijke vies warme pareo-zomermonster komt er weer aan, blégh! Ik zie dat het weer richting 24 graden gaat volgende week. Dat wordt weer “fijn” afzien. X(

Fratsje - 27-06-’13 19:07
Fratsje

Ik wens dat ze er faliekant naast zitten met hun stomme zomervoorspelling. Niks vieze hitte, maar koel en wisselvallig graag.

Fratsje - 27-06-’13 19:12
Carine

sorry, bovenstaand bericht is van mij (Carine)

Carine - 28-06-’13 08:57
carine

Het liep mis met mijn bericht hierboven, excuses. Vandaag laatste schooldag in belgie, de wilden zijn los… Morgen buurtfeest in aanpalende straat (“eigen muziek meebrengen” Pardon?), gelukkig wordt het mooi herfstweer. Midden juni verliep onze trip naar Frankrijk echter uitstekend tijdens het broeierige warme weer. Koel huis midden in de natuur, kon er wel van genieten toen op het terras. Zeer stil dorpje. Toch innerlijke vrede als de zon onderging en ik me kon terugtrekken in bed of in het koele huis.Tijdens juli en aug werk ik steeds door, kan niet genieten van die maanden.

carine - 28-06-’13 09:01
erica

in het zw vd states een hittegolf met temperaturen van 47 tot 52 graden! Pardon? Als de wind dan maar niet uit die hoek komt waaien, dan krijgen we hier ook een hittegolf. Duimen maar weer!!! het is nu heerlijk herfstweer!

erica - 28-06-’13 14:03
Karina

Meestal als het in Amerika erg heet is, is het hier juist koeler. Hoe meer tornados en hurricanes ze daar hebben, hoe beter ons weer is. In Death Valley kon het 56C worden, maar daar woont toch geen kip. Het is net een Mars landschap. Tot nu toe gaat het best goed hier toch? Op een paar dagen na. De vooruitzichten vallen niet tegen, als ze uitkomen tenminste. Rond de 20c.

Karina - 28-06-’13 14:26
Nirmala

Even wat anders..@Marian: heb jij de reiskostenvergoeding al gehad????

Nirmala - 28-06-’13 19:38
Sara

Het gaat helaas weer warmer worden, 25 plus in Limburg, bah.

Nog 9 weken tot september.

Sara - 29-06-’13 20:21
Jozef 1965

Hier momenteel geen slecht weer ; volledig bewolkt en met 13’C aangenaam koel .

Jozef 1965 - 30-06-’13 09:46
Linda

Hier op het moment 22 graden, als het zo nou de hele zomer blijft ( liefst natuurlijk nog wat koeler ) dan is het nog wel vol te houden. Hou steeds met spanning de voorspellingen in de gaten…

Linda - 30-06-’13 15:14
Ankie

k vind het tot nu toe ook nog meevallen maar wordt niet blij van de vooruitzichten in Tilburg. Hopen dat het niet uitkomt!

Ankie - 01-07-’13 00:25
Jozef 1965

Zo te zien woensdag wordt de beste dag van de week.

Jozef 1965 - 01-07-’13 16:24
Nicolle

“vooral bij ouderen”

nou zeg, en nu kiepen ze ineens om!, de rest van het jaar ilc de zomer zelf hebben ze de verwarming op 25 staan, en dan hebben ze nergens last van! ‘ ik houd niet van de kou ‘ en in de zomer hebben ze collectief last van het leeftijdssyndroom!

:-(

Nicolle - 02-07-’13 07:21
Karina

Leeftijdsyndroom, haha, leuk.
Wat ik zo raar vindt tegenwoordig als het warm weer wordt krijg je een lijst aan tips: water drinken, licht eten… alsof het iets nieuws is. Hoe oud is de mensheid? Ik denk dat iedereen wel weet dat je meer moet drinken met warm weer. Maar in de winter hoor je ze nooit zeggen: doe een extra dikke sjaal om of meedere lagen dunne kleding bij -10C. Gek is dat.
Eerst zitten ze weken en maaden te zeuren dat ze hitte willen en als het er dan is, maken ze er een drama van. Rare mensen die zonaanbidders.

Karina - 02-07-’13 10:49
Don

@Karina, misschien zijn ze er zich toch van bewust dat de zomer iets onnatuurlijks is?

Ik zie hoge temperaturen iig als iets onnatuurlijks en ook omdat de meeste mensen dan niet goed functioneren.

Tegen kou kunnen we ons makkelijker wapenen (verwarming aan en klaar) als het 30 gr is kun je de airco wel aanzetten maar dit verandert niks aan de zon die je huis/kantoor/auto of waar je ook bent zit te bakken.

Diezelfde mensen die die tips geven zeggen eigelijk: Hoge temperaturen zijn niet normaal.

Don - 02-07-’13 14:04
Karina

@Don, ja ze zijn geconditioneerd, gehersenspoeld te geloven dat ze overdreven warmte lekker moeten vinden. Zoiets als “de zon schijnt en nu zijn we allemaal vrolijk”. Ook zo`n onzin. Alleen als je constant leeft in hitte, zoals in woestijngebieden, dan kan een mensenlichaam ertegen van nature. Voor de rest van ons is het gewoon onnatuurlijk en ongezond.

Karina - 02-07-’13 15:17
Jozef 1965

@Nicolle, gaat het over een artikel over ouderen die niet voldoende in de zomer drinken of last hebben van zomerse toestanden of nog iets anders ?

Jozef 1965 - 02-07-’13 17:38
Jozef 1965

@Karina, mensen in woestijnengebieden kunnen van nature ertegen, maar bovendien bij mijn weten ( ben daar nooit geweest ) hebben ze niet de gewoonte in de brandende zon te zitten , wat kan niet gezegd worden over onze zomersgezinde medemensen.

Jozef 1965 - 02-07-’13 17:45
Karina

@Jozef, nee inderdaad ze gaan niet in de zon zitten en hebben de juiste kleding aan. Ruim zittende gewaden in een koelhoudende stof, voor zover je koel kunt blijven. En natuurlijk hoofdbedekking ( hoofddoek of tulband of zo). Ik heb zelf een stuk van die stof om over mijn schouders/hoofd te doen als ik in de felle zon moet zijn. Het helpt goed hoor. Je gaat er niet van zweten en je verbrandt niet. Kun je trouwens kopen in de meeste Islamitische kledingwinkels, mocht iemand geïnteresseerd zijn. :)

Karina - 02-07-’13 19:17
Nathalie

Ik weet wel dat ze in de winter niet zeggen dat je je in laagjes moet kleden,en sjaal omdoen,thermo ondergoed dragen,enz.Omdat men er gemakshalve van uit gaat dat men toch binnen blijft.Maar het komt geen moment in hun op dat er ook mensen zij die hun werkzaamheden buiten moeten uitvoeren.Inderdaad,in het woestijn zit men niet in de zon te bakken maar beschermt zich tegen de zon.Maar hier moet en zou je elk zonnestraaltje meepikken omdat het “elk moment” afgelopen kan zijn.Opdringerig gedoe!

Nathalie - 02-07-’13 21:53
Karina

Ongelooflijk, aan de overkant bij mij komt rook uit een schoorsteen!! Dat kan twee dingen betekenen: ze hebben een nieuwe paus gekozen, of DE VERWARMING STAAT AAN!!! Het is totaal niet koud! Die mensen zijn gek hoor! Serieus.
Het wordt vanaf het weekend warmer zag ik. Hopelijk duurt het niet al te lang.

Karina - 03-07-’13 13:16
Nicolle

@Jozef

het staat helemaal bovenaan in ze smelten de kazen! :-)

Ja is toch waar, iedereen die ik ken en boven de 75 is hebben het allemaal chronisch koud!, maakt niet uit hoe heet het buiten is, vandaag zag ik een oom van mij op de scootmobiel!, hoed op, sjaal om en handschoenen aan! “weet je wel hoe koud het is!!!”

nou, ik heb maar niets meer gezegd en ban maar lekker verder gesnorfietst naar mijn volgende cliënt.

Nicolle - 03-07-’13 15:44
erica

bah…t/m dinsdag onbewolkt en tot 25 graden. We gaan de wapens maar weer uit de kast trekken. Moet zo naar het verzorgingstehuis, en nee, geen ramen open want dan vatten ze kou!!! Sterkte allemaal de komende dagen.

erica - 04-07-’13 10:08
Marian

Nirmala, nee,heb een mailtje gestuurd maar nooi antwoord gekregen.

Marian - 04-07-’13 17:29
Jozef 1965

Bij accuweather.com zie ik nu al “aangenaam dit weekend” voor sommige plaatsen als opmerking staan ; en wat ze met “aangenaam” bedoelen moet ik niet aan jullie uitleggen . .

Jozef 1965 - 05-07-’13 07:44
Dennis

Nou volgens Piet Paulusma wordt het top zomer weer, nou nou.

Je zou bijna gaan vloeken.

Dennis - 05-07-’13 22:59
Fratsje

Ik ben niet blij met dit zomerweer. Mijn huid jeukt en ik zit weer met de gordijnen dicht en de ventilator aan. En dan komen er nog een paar van dit soort rotdagen aan, die waarschijnlijk qua temperaturen weer hoger gaan uitvallen dan in de voorspellingen aangegeven. Op ‘weeronline’ zien de voorspellingen voor de aankomende 14 dagen er ook niet zo goed uit vind ik. Alleen maar die zomerse rotzon en boven de 20 graden. Bah.

denkt aan de herfst

Fratsje - 06-07-’13 00:23
Carine

Misschien interessant nieuw thema, maar hoe gaat je naaste omgeving hier mee om? Partner, gezin, vrienden, collega’s: Hier vertel ik het iedereen en ze houden er rekening mee, ook met HSP. Met partner maak ik duidelijke afspraken. We eten samen buiten op het terras, en meestal wordt het me teveel ‘s namiddags + vroege avond. Hij leest, computert of kaart dan graag rustig alleen buiten, ik verschans me met mijn dvd’s gezellig binnen. (geen kabelTV door HSP).

Carine - 06-07-’13 09:06
Jozef 1965

Bij [ VIVA.nl > forum > psyche > ik hou van donker en heb last van een zomerdepressie ] is er vandaag geen gebrek aan reacties , begrijpelijk met zo slecht weer in het weekend .

Jozef 1965 - 06-07-’13 16:08
Katarina

Even doorbijten, over een paar dagen wordt het weer beter.

Katarina - 06-07-’13 16:49
Jozef 1965

Afschuwelijk weer en afschuwelijk gekleede ( halfnaakte ) zomermensen op straat te zien.
@ Katarina, ik hoop dat je gelijk zal hebben.

Jozef 1965 - 06-07-’13 19:27
Ankie

Bah!

Ankie - 06-07-’13 19:52
Karina

Warmte, dooie beestenlucht, herrie, geforceerde gezelligheid.. het is ZOMER!!!
Bah!! Ik hoop ook dat het gauw voorbij is. Aan de verwachting te zien wordt het wel ietsje minder midden in de week, maar niet echt veel. :(

Karina - 06-07-’13 20:02
Marian

Hoorde vanmiddag op de radio dat we allemaal zo genieten van het mooie weer…..

Marian - 06-07-’13 23:25
Marije

Ik zie de komende weken niet veel onder 25 :( Ik ben er al weer klaar mee, eigenlijk. Sterkte jongens! Gelukkig wordt het al weer duidelijk vroeger donker!

Marije - 07-07-’13 07:53
mieke

Bah , bah, en nog eens bah,, weeral een rotdag met die tering zon die weer 14 uur lang vanaf nu te beginnen mij het leven zuur maakt, had ik maar toverkrachten ik zou ze onmiddellijk naar de hel sturen en voor altijd koud en fris weer maken.

mieke - 07-07-’13 08:10
Carine

Dank voor de troost over de kortere dagen. Met halfgeklede mensen heb ik het ook zeer lastig. Naar radio luister ik niet, kabeltv niet aanwezig, het zijn stoorzenders. Ja, mooi gezegd: herrie en geforceerde gezelligheid, de nagel op z’n kop. Wij doen 1x/week aankopen,‘s ochtends heel vroeg rommel ik in het huishouden of tuin, en in ‘t weekend ‘s namiddags & ‘s avonds binnen. Kom op, ‘t is maar tijdelijk moet je bedenken! We komen er wel door, en zeker met dit forum.

Carine - 07-07-’13 10:41
erica

ik ook geen radio/tv, liever helemaal stil.
in de vogelopvang was het achter gister 43 graden! Viel haast flauw. en dan op de fiets nog terug. overal wauwelende idioten op terrassen en in bootjes. en veel waren knalrood verbrand! Gezond hoor!! En jaaaa, het wordt weer eerder donker. heb de koelelementen alweer op een handdoek liggen, onder de ventilator. heerlijk briesje. en idd, dank voor dit forum!!!

erica - 07-07-’13 11:01
Carine

Waàw, ik heb heel veel respect voor mensen die bezig zijn met dierenwelzijn (ben er zelf eentje maar krijg weinig erkenning). Hier in de buurt-tuinen vandaag veel gegil & geschreeuw, de beesten zijn los. (de andere beesten bedoel ik)

Carine - 07-07-’13 11:39
Nirmala

Nee, echt hoopvol zijn de vooruitzichten niet. Heb weer veel last van de zon en warmte en net als jij Fratsje ook ontzettende jeuk overal!
@Marian: ik heb gebeld en kreeg een zekere Paola aan de lijn, moest de gegevens naar haar sturen, zij heeft het declaratieformulier ingevuld en ik zou het binnen 3 weken op mijn rekening hebben. Ben benieuwd.

Nirmala - 07-07-’13 11:52
Nirmala

Carine: mijn vrienden weten ook van mijn anti zomer/hsp en ADHD af en gaan er over het algemeen goed mee om, ze wensen mij ook sterkte op dagen als deze! Mijn vriend heeft er ook wel begrip voor en hij is gelukkig ook niet zo’n zomermens. Heeft er soms wel moeite mee dat ik perse alles dicht wil houden overdag, maar goed, hij heeft daar ook profijt van als ie na een lange warme werkdag in een relatief ‘koele’ kamer komt:)

Nirmala - 07-07-’13 11:56
Dennis

Tja mensen dit is nu de moeilijkste tijd even.

Nog 8 weken mensen, september gaat de zon zwakker worden.

Dagen beginnen te korten, nog veel te vroeg en te lang licht maar goed.

Langzaam naar de herfst, komt echt wel hoor.

Dennis - 07-07-’13 16:43
Jozef 1965

Denken jullie nog aan de voorspellingen van de Franse weerzender Météo , die bekenden raakten op 28 mei , dat : “de komende zomer voor West-Europa de koudste wordt sinds 1816” en dat “een kans van 70% bestaat dat het deze zomer in grote delen van Europa voornamelijk koud en nat wordt. Dit zou onder andere gelden voor Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.” ?

Jozef 1965 - 07-07-’13 17:41
Ankie

En de slapeloze nachten beginnen weer:( Er lijkt geen einde aan dit ***weer te komen. 14daagse voorspellingen ziet er verschrikkelijk uit! Veel zon, geen regen, weinig bewolking en boven de 25 graden.

Ankie - 08-07-’13 02:06
Linda

VERSCHRIKKELIJK dit!!! Het is nu al haast niet meer uit te houden en inderdaad Ankie de slapeloze nachten beginnen weer:-(
En zo te zien gaat het zo nog wel een tijdje door, wel heel even iets minder, maar daarna gaan de temperaturen weer flink omhoog:-( Ik zou willen dat ik een zomerslaap kon houden en in de heerlijke frisse, winderige, bewolkte herfst weer wakker kon worden…

Linda - 08-07-’13 14:15
mieke

Weer een vreselijk warme dag, ik ben er helemaal klaar mee en zo te zien zijn we er nog niet vanaf, ik probeer minuut per minuut door te komen en niet te ver vooruit te denken maar lukt amper, alles is hier potdicht, maar toch 27 graden binnen , we wonen onder een plat dak, ik kan wel janken , sterkte iedereen ,

mieke - 08-07-’13 15:42
Don

Enigste positiefe wat ik nu kan bedenken is dat het iig eerder donker word.

Don - 08-07-’13 17:27
Dennis

@Don,

Je bedoelt het goed, maar daglicht ga je pas in oktober merken.

Donker wordt het niet echt, elf uur duisternis, om 4 uur gaan de vogels weer ruzie maken en zingen.

Het worden twee rot maanden, met veel kinder gegil tot middernacht.
Laten we niet de barbecue vergeten, dat lijkt zo langzamerhand verplicht te worden.
Vorige week verplichte barbecue, vond er niks aan.
Natuurlijk gezellig doen, nou heb maar een smoes verzonnen om weg te komen.

Waar is de tijd gebleven dat er nog sneeuw op straat lag.

Dennis - 08-07-’13 20:21
Sara

In september merk je toch al echt wel dat de dagen korter worden. Juli en Augustus zijn de ergste maanden. Ik blijf zo veel mogelijk binnen dan is het te handelen. Idd Dennis erger me kapot aan kinder gegil, luidruchtige buren en barbecue stank!

Sara - 08-07-’13 20:24
Nirmala

En weer een lange lichte zonovergoten dag, waar geen eind aan lijkt te komen. Ik word hier zoooo moedeloos van en heb nergens geen energie meer voor.

Nirmala - 09-07-’13 08:38
Carine

Rustig blijven, adem-in, adem-uit (nou ja, ademen….). Ik was gisterenavond bijna in tranen, maar troost me ‘s avonds met dvd’s die ik speciaal voor deze hondsdagen opzij heb liggen. ‘s Ochtends om 7u voor het werk de helft van het diner al klaarmaken en in frigo zetten. Dan 180 keer per dag op de kalender kijken en de dag afstrepen. Ik wacht op september zoals een kind op de paashaas.

Carine - 09-07-’13 12:58
Ankie

Bah bah bah! meer kan ik er niet van maken

Ankie - 09-07-’13 15:43
Jozef 1965

Ik heb liever een lange dag met aangenaam weer, zoals bvb de 27 juni dit jaar met ( in Maastricht ) temp. max 16’C en 2% zon ; dan een kortere dag met slecht weer, zoals bvb de 2 oktober 2011 met ( in Maastricht ) temp. max 25’C en 79% zon.

Jozef 1965 - 09-07-’13 16:14
Fratsje

Ik was dit weekend op visite bij familie. Die hebben altijd een of andere “fijne” commerciële zender op staan. De presentatoren van de desbetreffende zender:
Het is ZOMER, HEERLIJK! Enne het is ZOMER mensen, dat wordt weer genieten!!! Het is ZOMER! Wat is het toch lekker warm!! Jaha, eindelijk is het er, dat héérlijke zomers weer. Al die gezellige zomerse terrasjes overal. Iedereen kijkt massaal uit naar dit warme zomerse weer!
Kortom Iedereen MOET weten dat het zomer is, middels dat strontvervelende hosanna-in-de-zomerwolken-mantra-gejank (om de 4 minuten). Om nog maar te zwijgen over al die irritante zomerse flaneerbeelden (compleet met hysterisch-vrolijke berichtgeving) op tv, in elk nieuwsblok.
Terreur van de bovenste plank! Ik word er kots en kotsmisselijk van. Bléégh!

Ik wens dat dit vieze rotweer snel opkrast!! Dat patserige geblér op straat, die stomme lawaaipapegaaien overal (cabrio’s), met nog meer brallend zomervolk erin, die gore steekparasieten en overal stadsstank.

Mijn huid jeukt (warmteallergie) en ik voel mij ook helemaal niet lekker door stress (ben continue doodmoe, hoe lang ik ook in zaagjesland lig.

Fratsje - 10-07-’13 04:57
Fratsje

PS
Dat familiebezoek van mij bestond ook uit een barbecue. :\
Ik moest van mijn moeder ook 100 keer aanhoren dat ik ‘s middags (voor de barbecue) ‘lekker buiten’ moest gaan zitten, want de zon is zo goed voor je. Ik was ook zooo wit. :P
Ik hou het verdomme nog geen 10 minuten uit in die vieze rothitte.

Fratsje - 10-07-’13 05:08
Jozef 1965

@moderator , is er een probleem met het archief ? want ik kan de reacties van het jaar 2012 niet meer opzoeken.

Jozef 1965 - 10-07-’13 07:47
mieke

Sterkte iedereen bij deze ellende, vanmorgen ff een potje janken toen ik om 6 uur alweer dat kreng zag schijnen en weer tegen een dag vol ellende aanhik.

mieke - 10-07-’13 09:03
Carine

Fratsje, ik begrijp 100% waar je ‘t over hebt. Wij hebben verplichte familiebezoeken geschrapt om allerlei redenen, vooral in de zomer, wat met enige tegenkanting gepaard ging.Waar de TV blèrt, stap ik buiten met de mededeling dat ik HSP ben, en dat niet aankan. Naar feestjes ga ik allang niet meer,ze wennen er snel aan. Je moet je eigen leven leiden, ‘s zomers willen wij rust thuis en dan staat sociaal contact op zeer laag pitje, zelfs met familie. Doe niets tegen je zin, gewoon zeggen dat het niet gaat. Mieke, herkenbaar die tranen, nog even, hou vol.

Carine - 10-07-’13 10:41
Karina

Het is lekker fris nu de zon eindelijk weg is. Kom ik ook weer een beetje tot leven. Ik voel meteen meer energie stromen.
Dat van die geforceerde gezelligheid en feestjes herken ik wel. Ik heb al lang geleden besloten dat ik op zo`n moment toch echt voor mezelf kies en mijn eigen weg ga. Doe ik sowieso, maar in de zomer helemaal.
@Fratsje: Als ik te horen krijg dat ik zo wit ben zeg ik altijd dat ik niet van huidkanker hou dus uit de zon blijf en bovendien is wit een mooie kleur die de zon afstoot :). Laat je niet gek maken hoor! Daar krijg je alleen maar meer stress van en dat kunnen we nu al helemaal niet gebruiken.

Karina - 10-07-’13 11:59
Prozac

@ Jozef 1965: Hij doet het weer… geen idee wat er was!

@ iedereen: Het zijn rare dagen… maar factor 30, airco en niet te druk maken doet het nog even voor mij… :/

Prozac - 10-07-’13 22:29
Don

Ach juli is alweer bijna op de helft :D En vandaag viel het wel mee (geen zon) dus hopen op meer van dit soort ‘‘vrij-af’‘ dagen. En met een Turbo snelheid richting Eind september begin oktober!! Gelukkig duurt het nog maar 2 maanden tot september :)

Don - 10-07-’13 22:42
Jozef 1965

In de laatste LINDA magazine ( van 19 juni ) staat er nog niets over onze problematiek ?

Jozef 1965 - 11-07-’13 08:43
erica

ik heb ook geen sociale verplichtingen meer, al jaren niet. het duurt even voordat men eraan gewend is, maar gewoon blijven volhouden. het brengt me nl. niks, het kost me alleen maar energie. en een uitnodiging, hier althans, is geen uitnodiging, maar een verplichting. in bv. australië hoef je niet eens af te zeggen, ze slaan gewoon extra in, en is er over, wordt dat de dagen erna opgegeten of meegegeven aan de feestgangers. hier belde ik in het begin nog netjes af. en zei dat ik niet van de uitnodiging gebruik zou maken. dan bleef het stil aan de andere kant vd lijn, want je moet toch wel een reden opgeven die beter volstaat, zo onbeschoft!

erica - 11-07-’13 14:14
misty

In het zomernummer van het blad Psychologiemagazine staan 5 porteten van mensen die niet van de zomer houden!

misty - 11-07-’13 16:10
mysty

Vijf portretten moet het zijn, natuurlijk!

mysty - 11-07-’13 16:12
Marian

Jozef,het komt volgende week in de Linda te staan.Ik woon alleen en me familie en vrienden weten dat ik een uitnodiging of activiteit laat afhangen van het weer.Gelukkig is het weer hier in zeeland goed vol te houden en de weersberichten, eerst zien en dan geloven,in de krant staan de vooruitzichten van 2 weken en dat is elke dag anders,wat moet je daar nou weer mee.

Marian - 11-07-’13 22:20
Karina

Nou de vooruitzichten zijn niet best: weinig onder de 25C. Dat wordt weer kerstfilms en winter dvd kijken.
Ik heb nog oliebollenmix, zal ik??? haha. Vindt het wel een leuk idee als al die zielepoten BBQen dat er bij mij dan oliebollen geur uit mijn huis komt.
Ik hoop dat ze in de Linda niet te veel in jullie verhalen hebben veranderd of er toch weer een lulverhaal van hebben gemaakt. We zullen het zien.

Karina - 11-07-’13 23:33
Carine

Hahaha Karina, jij ook kerstfilms? Het is een troost om ze in de zomer te bekijken, voel me er veel beter bij. En dan die gezellige Bette Davis-Judy Garland-films uit de oude doos. Ben in verkeerde tijd geboren vermoedelijk. Toen liepen ze bovendien niet in degoûtante halfnaakte toestand op straat. Waar ze trouwens meestel te dik voor zijn. N.B. de pasta en eieren zijn al klaar voor koud gerecht vanavond, dat scheelt op kookwarmte in huis.

Carine - 12-07-’13 08:04
Nirmala

17 juli ligt de Linda in de winkel…ben zeer benieuwd! Het is vandaag goed uit te houden..bewolkt en niet echt warm, maar vanaf zondag weer misse boel zie ik

Nirmala - 12-07-’13 16:05
Fratsje

Vandaag is het best prettig weer. Niet zo warm en redelijk bewolkt, dus ik kan nu fijn met de gordijnen open zitten (tot nu toe dan). Ik had de deuren zowel vandaag als gister ook wagenwijd open staan. Lekker koel. :)

Helaas komt er maandag inderdaad weer van dat vieze warme pareo-baggerweer aan. Flink balen dat deze relatieve koelte nog maar kort duurt in deze toch al niet fijne maand, want nog steeds te lange dagen naar mijn mening. Gelukkig ligt de langste dag alweer een tijdje achter ons.

@Carine: Het is mij vaak gezegd dat ik waarschijnlijk ook HSP heb. Ik herken de overgevoeligheid voor een hoop dingen wel, al kan ik mij voor sommige zaken wel aardig afschermen. Ik trek mij ‘s zomers inderdaad ook heel vaak terug.

@Karina: Ikzelf geef er al jaren niet meer om, dat ik niet of nauwelijks bruin word. Waarom moet ik zonodig bruin zijn. Omdat de maatschappij dat van mij verwacht? Van mij hoeft het allemaal niet en ik vind mensen die schoensmeerbruin zijn van al dat gebak en gegril helemaal niet eens mooi. Dat ‘je moet bruin zijn-gezanik’ irriteert mij inderdaad behoorlijk en ik zeg er ook regelmatig wat van.
Gelukkig maakt alleen mijn familie zich hieraan schuldig. Mijn vrienden mekkeren gelukkig niet zo.

Iedereen hier veel sterkte toegewenst de komende dagen (met pech, weken). Zet vandaag alle ramen en balkondeuren nu maar wagenwijd open.

Ik hou trouwens ook erg van films die in de winter afspelen. :D

Fratsje - 12-07-’13 17:34
Sara

Ik wordt heel snel bruin,mijn ouders zijn ook niet Nederlands en komen uit een land waar het altijd warm is. Nog vreemder dat ik daar dus totaal niet van hou?

nog 7 weken tot september:)

Sara - 12-07-’13 18:31
Ankie

Vooruitzichten zien er slecht uit voor ons. Over een week heb ik 3 weken vakantie.Ben echt aan het aftellen. Heerlijk, lekker tijdelijk kluizenaar worden. Als ik moet werken vind ik het veel erger. Sterkte allemaal!

Ankie - 13-07-’13 03:33
Jozef 1965

Het weer is hier momenteel zo goed dat ik heb op de zaterdagmarkt mensen in dunne jassen gezien.

Jozef 1965 - 13-07-’13 09:42
Jozef 1965

Omdat Ankie heeft vorig jaar de vraag gesteld: “ Ik vraag me af hoe oud/jong iedereen hier is ? “ ; de 1965 is mijn geboortejaar, ik ben 48.

Jozef 1965 - 13-07-’13 10:21
Carine

Ankie, mijn jobkeuze hing/hangt steeds af van kunnen doorwerken in juli & augustus. Als ik verplicht vakantie moet nemen in de zomer zie ik dat als tijdverlies want kan er niet van genieten. Het is steeds een voorwaarde geweest en dat zal het altijd blijven. Ah, ik gebruik graag het woord ‘kluizenaar’(°1967)

Carine - 14-07-’13 10:14
Linda

Lees ik net op nu.nl: “Zomerse week verwacht” en “Nijmegen bevindt zich de komende dagen in één van de warmste regio’s van Nederland”. Pff heb ik weer. En dan ook nog continue die vierdaagse drukte overal:-(( Word weer genieten maar niet heus…

Linda - 14-07-’13 14:50
Dennis

Er zullen wel veel uitvallers zijn bij de vierdaagse, slecht getraind, grote mond, nou de bezemwagen zal zware overuren maken met de komende hitte.

Heb die toch ook keer moeten lopen, nooit meer.

Nou de lopers kunnen “genieten” van een warme zomerzon, met zinderende hitte.

Ik blij wel thuis.

Dennis - 14-07-’13 17:07
Fratsje

Ik baal momenteel verschrikkelijk, omdat ik deze week verplicht ergens heen moet en het is ook nog eens een flink eind weg. Ik hou op zich wel van een eind fietsen, maar in zeer zomerse dagen is dit een hel voor mij. Die vieze prak terroriseert uitgerekend deze week het land, en dat gaat niet snel voobij begrijp ik. Ik kan wel janken nu, blegh.

Ik vind de huid van iemand die van nature bruin is weer niet lelijk. Maar die, al jaren zwaar doorbakken (ook van de zonnebank) blanke mensen…. nee. :P

Fratsje - 15-07-’13 03:32
Karina

Sterkte iedereen, het is weer zwaar ***

Karina - 15-07-’13 11:28
Nirmala

Ja, iedereen veel sterkte! Het is weer doffe ellende.
Ikzelf word niet snel bruin maar zou het ook niet willen. Deze lelieblanke kleur past prima bij mij :)

Nirmala - 15-07-’13 16:52
Nicolle

4 grasmaaiers
2 motorzagen
3 bbq’s
160 schreeuwende kinderen
5 boomboxen
1 knallende hoofdpijn :-(

Nicolle - 15-07-’13 19:31
Fratsje

Zit als een zombie voor mijn ventilator, mijn huid jeukt en draai winterliedjes (o.a. ‘Frosty the Snowman’ in 15 verschillende uivoeringen).

Fratsje - 16-07-’13 18:05
mieke

Ellende , wat een ellende, ik heb niks energie meer in mijn lijf, probeer zoveel mogelijk te slapen overdag, iedere weggeslapen minuut in deze rot hitte is er toch eentje, ik trek het niet meer :-(

mieke - 16-07-’13 18:13
Jozef 1965

De helft van de weerkundige zomer al achter de rug. De weerkundige zomer duurt namelijk van 1 juni t/m 31 augustus, dat zijn 92 dagen, en de helft daarvan, 46 dagen, is dus achter de rug.

Jozef 1965 - 17-07-’13 06:30
mieke

Een potje janken , echt ik trek het niet meer, al tot zeker einde volgende week zulke hete temperaturen…..

mieke - 17-07-’13 06:59
Ankie

Ook ik trek het niet meer. Geen energie en er komt geen einde aan. Zie temperaturen van 30 graden volgende week. Vrijdag begint die ***kermis weer hier in Tilburg.

Sterkte allemaal we gaan het nodig hebben :(

Ankie - 17-07-’13 07:08
mieke

OH ja die kermis heb ik ooit eens een keer bezocht, bah die herrie moet je er met zulke pokke weer echt niet bij hebben, ik wou dat ze mij in een coma konden leggen tot het herfst is :-( benzo bang voor wat er nog allemaal van hete dagen gaat komen. Iedereen in mijn omgeving zegt dat ik me niet zo moet aanstellen,het onbegrip van je omgeving maakt het alleen nog maar erger

mieke - 17-07-’13 08:44
Carine

Mieke, wij begrijpen je wél. Je eigen leven leiden is belangrijk, vooral in dit seizoen. Nergens heen gaan waar je niet wil zijn. Tracht uit te vissen welke hobby’s binnenshuis enige troost kunnen bieden. Muziek aan, oordoppen in, gordijnen toe, buitenwereld even afsluiten. Ik herken de tranen en frustratie zéér goed. Jezelf leuke dingen toestaan om dit door te komen tot september. Gezond en met mate eten én afvallen is mooi pluspunt. Laat iedereen zich maar volvreten aan de bbq. Het negatieve ombuigen tot iets positief. Voor mij zijn dat nieuwe klassieke dvd’s, komische boeken lezen in bed met oordoppen ‘s avonds. Hoofd leegmaken en aftellen.

Carine - 17-07-’13 09:58
Karina

Mijn energiepeil is ook naar bijna nul gezakt. Het is een kwestie van de dagen door zien te komen. Vooral als je je toch al niet lekker voelt of ziek bent zijn tranen soms een hele opluchting. Beter even goed janken dan alles opproppen, dan maak je het jezelf alleen maar nog moeilijker. We moeten een beetje liever zijn voor onszelf in deze dagen, vooral als de omgeving niet meewerkt. Sterkte iedereen!

Karina - 17-07-’13 11:26
Nirmala

Helemaal mee eens Carine en Karina!

Nirmala - 17-07-’13 14:34
erica

Ook eens! Ben me net een rotje geschrokken van het weer. Ik dacht dat het langer af zou koelen na zaterdag. Nee hoor, het gaat weer heel erg heet worden, en weer de hele week erna. Heb nu net een drukke periode met veel naar buiten moeten, bah! Ik kan deze periode niet overzien, ga het nu ook nemen van dag tot dag en ben blij dan weer in m’n bed te liggen. Wat een hel! En dan zit ik nog aan de kust.

erica - 17-07-’13 16:02
Carine

Energiepeil ook zero. Juli & augustus duren eindeloos.‘s Ochtends rond 7u zoveel mogelijk rommelen in huis. Het is nu vroege avond, en voor mijn part kan het niet snel genoeg donker worden. Peptalk-niveau ook zero: zoals elke avond haast in tranen en ‘k draai blues-cd’s. Als ik nog één keer van klanten of buren moet horen “lekker weertje hé, wanneer ga je met vakantie?” zul je me horen gillen tot in Nederland. “Hoor, Carine gaat door het lint”.

Carine - 17-07-’13 18:56
Don

Ik snap echt niet hoe mensen dit lekker kunne vinden. Je ken niet eens normaal slapen snachts en als je al naar buiten gaat krijg je een zooi hitte over je heen. Gelukkig is de helft van juli nu voorbij en word het steeds eerder donker. Nog 6 weken tot september…

Don - 17-07-’13 20:34
Marian

Tot nu toe is het vol te houden en blijft het binnen op 24 c hangen en met de ventilator aan is het uit te houden,snel snel boodschappen gedaan, inde winkel was het heerlijk koel maar je krijgt een klap in je gezicht als je weer naar buiten stapt,gedverderrie.Morgen kan ik binnen blijven,met een puzzel van 1000 stukjes en me grote vriend de arco staat klaar voor als het niet meer uit te houden is.Ben trouwens heel tevreden over de Linda, wat mij betreft prima gedaan.

Marian - 17-07-’13 22:48
Fratsje

Je kan mij momenteel opvegen. Ik voelde vandaag niet lekker door de hitte. Het was gewoon zo vies benauwd warm, zucht, en dan moet ik mijn lijf morgen ook nog weer de straat op gaan slepen voor een stomme afspraak waarop ik ook al niet zit te wachten. Bléh.

Ik ga maar in het vriesvak van mijn koelkast wonen denk ik. Met deze warme ellende kan ik alleen maar vooruit blikken op een tijd van ziek zijn(misselijk en koortsig). :(

Wanneer wordt het eindelijk eens weer normaal Hollands weer. Weg met die vieze ziekmakende tropische klotezooi!!!

Fratsje - 18-07-’13 03:10
mieke

Bonkende hoofdpijn door de hitte en slaapgebrek, heel de nacht alle ramen tegen elkaar open en nog steeds 27 graden binnen. nog paar minuutjes en dan is die gele ploert er weer en kan de verduistering hier weer beginnen, zucht, ik ben ten einde raad.

mieke - 18-07-’13 05:53
Nirmala

Jaaa @Marian…vond jouw verhaal en foto ook erg mooi!
Het wordt weer afzien vandaag..voel me zo futloos na wéér een warme klamme slapeloze nacht. En van de voorspellingen wordt je helemaal niet vrolijk. Sterkte mensen!

Nirmala - 18-07-’13 07:19
Karina

Ik slaap nog wel goed, maar veel te kort, dus ik ben ook doodmoe en heb een HEEL kort lontje!!! En het slechte nieuws is dat het volgende week zo te zien nog erger wordt met 30C de hele week. Wat een ramp. Ik wil er niet aan denken, want hoe komt je er doorheen?
En die zonaanbidders moeten niet zo lullen, want ze gaan masaal verkoeling zoeken aan het water of ze zitten de hele dag bij de airco. Dus wat nou “lekker weer”?
Ik ga maar veel sla eten en zo volgende week en soepjes in de magnetron…, zodat het gas niet aan hoeft. Ik ga echt niet koken met zulke temperaturen. Hoe doen jullie dat?

Karina - 18-07-’13 11:57
Marije

Hier ook geen trek, ook veel te korte slaap, ook een heel kort lontje…

Bleugh!

Mijn man kookt deze dagen. Anders zou ik alleen yoghurt en kwark eten. Maar het ergst vind ik de korte nachten. Als je maar goed uitgerust bent, kun je alles net iets beter verdragen. Ik neem regelmatig even een momentje om tot rust te komen. En veel diep zuchten!

Marije - 18-07-’13 13:06
mieke

Heb ook helemaal geen trek in eten, eet af en toe een betterfood straks een sla of zo, ook heel kort lontje zeker als er iemand nog maar probeert te zeggen hoe ZALIG dit weer is krijg ik moordneigingen, Ik durf ook niet aan volgende week te denken, leef overdag als een vampier all luiken dicht alle ventilators aan, natte doek in men nek en voeten in een badje met koud water, en zo rustig mogelijk blijven, en huilen van ellende

mieke - 18-07-’13 13:44
Nirmala

Ik kook zelf..niet al te uitgebreid maar mijn vriend maakt lange dagen in een blafhete werkplaats dus die wil wel een fatsoenlijke maaltijd. Ikzelf heb ondanks deze ellendige hitte ook een goeie eetlust dusss.
Maak bijvoorbeeld een grote pan nasi/bami of pasta en daar kunnen we dan een paar dagen mee.
Het is vandaag wel weer drama zeg..wat een takkeweer! Net ff lauw gedouched maar het zweet breekt me alweer uit.

Nirmala - 18-07-’13 14:55
Carine

Soms ‘s ochtends om 7u aardappelen en groenten in stoomoven voor koude schotel ‘s avonds. Of warm ‘s avonds want partner zware werkdag achter de rug. Barbecue (in stilte) en slaatjes weekend, pasta, enz…ben best wel inventief en creatief. Deze ochtend was de supermarkt een HEL. Overal krijsende rondrennende kids, het leek wel een speeltuin annex kinderopvang. En ja hoor, de radio blèrde luid over deze gezellige grrrrr (censuur). Dit was de druppel die de emmer deed overlopen.

Carine - 18-07-’13 16:24
Fratsje

Ik heb het Spaans benauwd en op de afspraak van vanmorgen ging ik zowat van mijn stokje. Ben ook duizelig en misselijk.
Van de weersvooruitzichten word ik alleen maar nog depressiever. Getver!!

Fratsje - 18-07-’13 20:37
mieke

Sterkte iedereen, we gaan het hard nodig hebben, net nog aan het janken geweest, misschien stom maar het is de enige manier om me te ontladen tijdens deze ellende :’(

mieke - 18-07-’13 21:03
Don

Ik hang de vlag uit zodra deze klerehitte weg is…

Don - 18-07-’13 21:19
Karina

Mieke nee hoor, janken is heel herkenbaar in de hitte. Ik doe het ook als het me te veel wordt, dat lucht op en haalt wat van de stress weg. Fratsje, ik ben ook altijd misselijk en duizelig met die hitte, en bonkende hoofdpijn en nog veel meer van dat soort ellende. Ik leef dan niet meer, ik besta alleen nog maar.
Ik droom over de eerste herfststorm.. kan niet wachten! Dan ga ik in de stromende regen en de harde wind staan en laat ik er een oerkreet uit van puur genot!!!

Karina - 18-07-’13 21:36
Karina

Fratsje, wat ik nog wilde zeggen is wat mij heel goed helpt bij die flauwval gevoelens en zo bij de hitte is Resque Remedy. Dat is een Bachbloesem, en heb je in spray, crème en druppels. Kan ik echt aanraden, aan iedereen trouwens met die zwakte gevoelens. Een paar druppels in wat water, ik drink kleine slokjes de hele dag door. Werkt echt! Ik lijk wel een reclame nu, maar goed.. haha. Je kan het bij de drogist kopen en ook online.

Karina - 18-07-’13 21:45
Nirmala

Zou ook graag willen janken maar dat kan ik al tijden niet meer. Voel me wel ontzettend boos en vooral mijn vriend moest het ontgelden vanavond. Je wordt gewoon geleefd met deze ellendige temperaturen, ik ervaar zoveel prikkels, ben helemaal mijzelf niet :(
Nou maar es weer proberen te slapen en hopelijk ook dromen van pittige herfststormen en regenbuien

Nirmala - 18-07-’13 22:57
Ankie

Er komt een hittegolf aan. Misschien niet landelijk maar zeker in het zuiden. Dus ook Tilburg.

Ik jank ook constant. Herken alles. De vooruitzichten veranderen maar niet. Het word steeds erger.

Sterkte allemaal we gaan het echt nodig hebben!

Ankie - 19-07-’13 06:50
Nathalie

Goed idee Don om de vlag uit te hangen als de hitte voorbij is.Maar wanneer gebeurd dat?.Idd,Nirmala je wordt gewoon gellefd door die warmte en heb ook veel last van prikkels.En dan zijn er van die mensen die zeggen dat de winter te lang geduurd heeft.Ten eerste de winter begon pas half januari dus hoezo te lang?.Ten tweede wij mogen ook wel eens een extraatje.DE zomermensen krijgen al genoeg extraatjes met die “nazomers” van de laatste tijd.

Nathalie - 19-07-’13 09:20
Linda

Het huilen staat me hier ook nader dan het lachen. Zit er echt helemaal doorheen nu en dan hebben we nog een verschrikkelijke week voor de boeg. Die rot zomermaanden lijken ook altijd zo lang te duren alsof er nooit geen einde aan komt. En dan die irritante drukte overal buiten, nu al helemaal met die vierdaagse feesten, daar heb ik het helemaal mee gehad. In herfst en winter is er geen kip te zien op straat en dan ga ik juist met plezier naar buiten om te genieten van een lekkere lange wandeling.

Linda - 19-07-’13 10:53
Ankie

Ik snap wat je bedoelt Linda. In Tilburg begint die verschrikkelijke kermis vandaag.

Ankie - 19-07-’13 11:45
Fratsje

@Karina, bedankt voor de tip. Als dat echt tegen een aanval van oververhitting werkt, is dat voor mij wel erg prettig.

Ik ben blij als het eindelijk september is en dat het dan niet wordt geteisterd door vies warm zomerterreur. Ik ga dan met mijn tekenwerkjes op een kunstmarkt staan. Helaas kan ik hier geen vrolijk herfst of wintertekeningetje plakken. Ik heb er zat. :) Gelukkig geeft Opera mij de mogelijkheid om mijn browser leuk op te pimpen, dus ik kijk altijd naar een gezellig winters landschapje en vrolijke sneeuwvlokjes in de bovenste balk.

En inderdaad. De zomerse mensen krijgen meer dan genoeg cadeau. Ik heb de laatste jaren vaak genoeg een herfstteleurstelling gehad, met dank aan die opdringerige rotzomer.

Fratsje - 19-07-’13 12:41
Anne

Wat een ellende…alsof het weer alleen nog niet vreselijk genoeg is, worden de renovatiewerkzaamheden aan mijn huis in de zomervakantie niet stopgezet. Dat betekent ‘s avonds niet in slaap kunnen vallen door de hitte en ‘s morgens om 6 uur mannen met een lekker knallende radio op’t dak. Korte nachten, heb het vreselijk benauwd en huid met uitslag en dan ook nog die teringherrie van het renoveren. Binnenkort gaan ze de muur isoleren, 2 dagen in oorverdovend lawaai en wat schiet je ermee op? Kan de hitte helemaal het huis niet meer uit. BAH! Blij dat ik m’n klaagzang hier nog kan houden, mijn vriend wordt er zo langzamerhand gek van. Zat al te kijken voor een last minute naar de Waddeneilanden, scheelt zo’n 10 graden daar, maar betaalbare dingen zijn natuurlijk alweer volgeboekt :(. Sterkte iedereen! Hier ook hittegolf verwacht trouwens volgende week…

Anne - 19-07-’13 13:22
erica

Getver! Hoorde het van een buur, dat er een hittegolf komt. Wat een begin van de dag, lekker nieuws. Ik dacht echt dat het na zaterdag zou gaan afkoelen, blijvend, maar nee. gister in het bejaardentehuis doorgebracht, hel! en 2x een fietstocht van een uur, ik was gekookt. volgende keer maar de bus. In het tehuis stond er een dame te rebbelen over het heerlijke weer. ik ben ontploft gewoon! kon het niet meer negeren, ivm het vooruitzicht. “Mooi weer? Vind u dit mooi weer?” Ze werd kwaad en zei dat ik niet zo moest zeuren, nu we eindelijk mooi weer hebben. Ik negeerde haar verder, en ze ging de discussie aan met een ander. Zo van: begrijp je dat nou, is het eindelijk weer om buiten te eten en naar het strand te gaan en een BBQ te houden…blaaa..jullie kennen het.

Bij mij ook geen gaspitten aan. Koude maaltijdsalades. Probeer: mais, kaasblokjes, ananas stukjes (gelijke delen), gehakte ui en frutsles peterselie!!

En vanmorgen om 07.00 al gestart om 2 grote wijken te voorzien van donateursboekjes.
Morgen helaas de hele middag in de vogelopvang.
Ik moet het van dag tot dag nemen nu, was van plan om de zomer moedig te dragen, maar dat gaat me niet lukken. Super chaggie komt eraan.

erica - 19-07-’13 14:26
Linda

@Ankie inderdaad die kermis ook zoiets, die herrie, die drukte en daarbij ook nog die tropische rot hitte. Beetje teveel van het ‘goede’ bij elkaar. Sterkte! ( hier is de vierdaagse gelukkig weer ten einde, nou maar hopen dat aan die ondraaglijke hitte ook snel een eind komt ).

Linda - 19-07-’13 18:12
Fratsje

Ik las zo even op weeronline dat het eind juli eindelijk weer naar de 20 graden zou zakken, met grote kans op regen. Ik wens ijzig (i.p.v. vurig) dat dát vooruitzicht ook echt uit gaat komen!
Tja. Helaas eerst nog ongeveer 10 dagen ondragelijk pareoweer uitzitten.
(x)__(x) ° ° °

Voor mij ook geen warme hap voorlopig.

Fratsje - 19-07-’13 18:58
mieke

Ik hoop het zo Fratsje dat het eind juli koeler zal worden, maar ik durf niet meer te hopen om terleurstelling te voorkomen. Hoe vaak zeggen ze het wordt frisser en dan een dag erna staan er inneens torenhoge temperaturen , het schuift zo vaak allemaal op dat ik gewoon bang ben om te hopen.

mieke - 19-07-’13 21:30
Marvin

Maandag en dinsdag minimaal 31 graden verwacht in Groningen :-(

Marvin - 20-07-’13 01:01
Sara

Vandaag wat beter. Nog steeds te warm. Ma en In Venlo ma en di 34 graden. Juli is een nachtmerrie.

Sara - 20-07-’13 08:55
Jozef 1965

Hier is de dag begonnen met brandende volop zon, maar sinds 8u30 is het bijna geheel bewolkt.

Jozef 1965 - 20-07-’13 09:59
Karina

Het is lekker bewolkt en fris buiten, maar binnen krijg ik de warmte er amper uit. Het is een beetje bijkomen vandaag en dan 10 dagen regelrechte HEL. Ik ben zo ongelooflijk moe, ik weet niet hoe ik die 10 dagen moet doorkomen. Het is een verschrikking. Dat wordt weer heel veel janken!

Karina - 20-07-’13 11:15
mieke

Kon het zoals vandaag maar heel de zomer zijn, t is nog wel wat warm maar toch al geen pokke hitte niet meer. Ik ben ook zo bang voor de komende dagen, durf er niet aan denken :-( Sterkte iedereen

mieke - 20-07-’13 14:37
Nirmala

Vandaag begon eindelijk weer bewolkt en grijs…heeft zelfs een beetje gemiezerd! Nu helaas weer zon en ook hier binnen is het nog steeds vies warm. Word erg depri als ik aan komende week denk…

Nirmala - 20-07-’13 16:43
Jacques

Hoi allemaal, ik ben hier nieuw en ik ben blij dat ik eindelijk een plaats heb gevonden waar ik mijn gal kan spuwen over alles wat met zomer en warm/heet weer te maken heeft. A.s. week tijd genoeg om hier op dit forum uitgebreid te bivakkeren, met de deuren, ramen en gordijnen dicht en de airco op standje diepvries. Ver weg van alle bbq’s en al dat opgedrongen zgn zomerse vermaak.

Jacques - 20-07-’13 23:06
Don

Nathalie 21 september hang ik de vlag uit (officieel geen zomer meer) En dan word het al lkkr snel donker. Erica ik reageer altijd met sarcastische opmerkingen:

Ja heerlijk weer dit ik vind het zo fijn om snachts niet te kunnen slapen sochtends zwetend me bed uit te komen (nee niet wakker worden want slapen lukt niet!) En die muggen zijn ook gezellig binnen. Ja ik hou echt veel van hitte.

Het leuke is dat ze dan zeggen nee dat haat ik. En dan denk je houd toch van hitte?

Ook ik droom (spreekwoordelijk want slapen lukt niet) Van een lekkere koeler weertype met donker wolken en temperaturen onder 14graden. Ach nog exact 2 maanden tot 21 september we overleven dit wel, vorig jaar was (althans vond ik) veel erger toen hadden we de 1ste x 30 graden in Mei al te pakken.

Kouwe groetjes ;)

Don - 21-07-’13 00:58
Jozef 1965

Ik heb gisteren ook een LINDAmagazine gekocht, in de IMS ( International Magazine Store ), omdat ik niet in NL woon en ik denk niet dat ze hier LINDA in elke krantenwinkel hebben.

Jozef 1965 - 21-07-’13 10:51
Carine

Welkom Jacques. Vandaag in Vlaanderen in de 30°. Ben blij dat we deze namiddag vrienden bezoeken die me begrijpen en er dan ook rekening mee houden. Kijk uit naar 2 september omdat de scholen dan beginnen, heerlijk rustig terug,herfst in vooruitzicht en midweek vakantie in Brabants Nederland. We vertoeven er zeer graag.

Carine - 21-07-’13 11:10
Nirmala

Welkom Jacques!

Nirmala - 21-07-’13 11:25
<span class='registered'>Dalamar</span>

Ik dacht echt dat ik de enige was die last heeft van wat nu het label ‘zomerdepressie’ schijnt te hebben.
Ik zie echt als een berg op tegen de komende week, m’n laatste vakantieweek. Eigenlijk ga ik liever gewoon werken, want ‘airco’.

En als het dan eindelijk ‘s avonds iets afkoelt gaat bij de buren de vuurkorf aan (‘gezellig’) en kan ik dus aan de achterkant alles dichtgooien omdat anders m’n hele huis naar de rook stinkt.

Grote kans op lagere temperaturen volgende week, tot die tijd helaas afzien.

Dalamar - 21-07-’13 12:13
<span class='registered'>Minerva</span>

Door het artikel van de LINDA ben ik hier terecht gekomen. Wat een verademing dat ik niet de enige ben. Ik ben zo depri van dit takkeweer dat ik niet zoals gewoonlijk 1 prozac neem per dag maar nu op drie zit. De gordijnen blijven dicht en het liefst slaap in de hele dag. Mijn kruidentuin verpietert en ik wil zo graag een vest aan en een dekje over mij heen en op de bank maar helaas het is te warm daarvoor en ik zit hier met een katoenen rokje met plakbenen en een topje aan,.. echt niet mijn ding ik wil een vest aan en een zwarte panty en een lekkere lange rok. Een boek lezen met een klein lampje in het donker terwijl het buiten onweer is of storm en dat het water met bakken uit de hemel komt. Dan spring ik naar buiten en geniet! Dat is pas mooi weer. Het is buiten net een oven,.. in de auto is het dankzij de arco (meest fantastische uitvinding!) nog net uit te houden. En uiteraard kan ik lekker onder de koude douche gaan staan maar dat is een beetje te duur om dat de hele dag te doen. Maar helaas,.. Gelukkig ben ik deze week vrij en kan ik heerlijk binnen zitten in plaats van werken in het muffe winkeltje waar het smorend heet is! Zelfs de klanten klagen. Gelukkig hoef ik deze week niet naar buiten en als het moet doe ik dat in de auto en weet niet hoe snel ik de ijskoude Appie Hein in kan rennen en het liefst mijn kop even boven de vriezer te hangen,.. wat een verrukking is dat toch. Voor mensen met opvliegers,… salie op Wodka!! 3 weken laten staan en bij elke opvlieger een theelepeltje! werkt uitstekend! Nu maar weer naar boven toe bij de ventilator met de Ipad TV kijken of een boek lezen. Weet niet anders de dag door te komen want ik ben flink depri aan het worden!
Minerva

Minerva - 21-07-’13 12:37
Jozef 1965

Bij Buienradar zie ik wat lichte regen bij Leeuwarden.

Jozef 1965 - 21-07-’13 12:48
erica

welkom Jacques en Minerva. Gister, zaterdag, in de ochtend heerlijk bewolkt en een miezertje. helemaal gelukkig. was nog wel heet, zeker in de vogelopvang. topdrukte. maar nu is het mis. maandag en dinsdag zelfs kans op lokaal 36 graden! krankjorum! En dan die helga verleur, donderdag komt er een dipje. pardon? een dipje? Gaan we van 31 naar 26 graden! lekker koel hoor! Dank je Don, ik blijf hatelijk doen voortaan en ga jouw reakties gebruiken. het lucht beter op op die manier.

erica - 21-07-’13 13:34
Karina

De meeste vrouwen willen een walk-in-closet, ik wil nu een walk-in-vriezer!! En het wordt morgen en dinsdag nog erger ook, paar graden erbij.
Leuk dat we er weer nieuwe mensen bijhebben op het forum!!
@Dalamar, ik heb ook van die vuurkorf buren en toen het vorig jaar 34C was en ze dat stomme ding aandeden, heb ik iets van gezegd, want mijn hele flat stonk naar brand. Hun antwoord was “het stinkt helemaal niet, je moet niet zo zeiken”. Leuke mensen hé? Welke idioot gaat er nou bij deze temperaturen een vuurkorf aandoen! Die dingen zijn leuk met kerstmis, niet als het al bloedheet is. Het is alleen maar aandachtrekkerij.
Anyway, sterkte iedereen vandaag en de komende dagen.

Karina - 21-07-’13 13:41
<span class='registered'>Minerva</span>

Hier heb ik een zonovergoten tuin te huur! Ik kom er toch niet meer,. oke als het straks donker is om mijn arme kruiden water te geven. Er zijn al twee plantjes dood,.. ik kan wel janken. En dan de klanten in de winkel die gisteren tegen mij zeiden,.. nou je treft het wel met je vakantie het wordt stralend weer! En ja ik lees het hier overal,. de buren die buiten zitten en die tot 12 ‘s nachts rondrennen. Overal de BBQ aan. Oh ik lust het best hoor maar dat kreng staat buiten en ik ga er echt niet bij zitten. Misschien komt het ook wel door de overgang of moet ik zeggen der untergang? In de winter heb ik niet meer nodig dan een lekker vest en mijn vertrouwde lange zwarte panty. Waarom??? Ik kan niet tegen plakbenen tegen elkaar aan en een broek is te warm. Ik zie mij nog staan op een avond dat wij thee voor de klanten hadden gezet omdat het vanwege de vorst. 3 uur lang buiten gestaan met alleen maar een vest met een T-shirt eronder. Het zweet liep nog van mijn rug! Ik heb bij elkaar wel iets van 20 zwarte zonnebrillen want zonder ga ik niet naar buiten,. zelfs in de winter,.. alles is veel te licht. Vooral in de supermarkt en winkelcentra. Op mijn oude werk zat ik gelukkig alleen in een kamertje met aerco, blazer aan en luxavlex dicht. Het beeldscherm van mijn computer gaf genoeg ligt. Sinds drie jaar slik ik elke dag 50 mg Vitamine D. De dokter schrok zich rot toen hij mijn vitamine D gehalte had laten meten. Of ik soms in een Boerka over straat ging?? Nou bijna wel,.. ik zou het niet eens erg vinden lekker donker maar enorm heet lijkt het mij ook wel dus daarom nog net geen boerka. Mensen vinden het ook zo leuk om bruin te worden. Wat heb je daar nu aan??? Je krijgt er kanker van en het gaat er toch weer af,. welnee dan gaan ze lekker elke dag liggen tussen hun tosti ijzer met een stom brilletje op. Belachelijk. Maar goed ieder zijn meug. Ik vind het een verschrikking,.. en de berichten zijn niet best. Met een beetje mazzel een onweersbui,. zal wel weer niet veel voorstelling. Ik heb een overdekt hoekje in de tuin staan,.. heeft mijn man met onze huisvriend gemaakt. Als ik dan toch verplicht buiten moet zitten met visite dan heb ik mijn donkere hoekje. Om de boel wat te vermaken heb ik wel eens een CD met regen en onweer opgezet. Kostelijk je zag mensen omhoog kijken en er renden al mensen naar binnen om de ramen dicht te doen. Hele buurt op stelten. Kreeg op mijn donder en het ding moest uit maar ik heb toch even genoten! Ik denk dat de slaapkamer nu wel afgekoeld is en dan ga ik lekker naast de wapper naar de hel van 63 kijken of een andere ijskoude film. Heb ook enorm behoefte aan jankfilms,….. misschien dat mijn koppijn dan ook over gaat want het voelt net of er een enorme druk achter mijn ogen zit. Sterkte iedereen!!!!

Minerva - 21-07-’13 14:15
Nirmala

Heel herkenbaar allemaal Minerva! Hahahaha ik lig dubbel om je verhaal over die regen en onweer cd!
Dagen als deze duren echt zooo vreselijk lang he..heb net ook ff boven op bed gelegen maar daar werd het mij ook al te warm. Gevangen in eigen huis..bah!!

Nirmala - 21-07-’13 14:56
Karina

Ik heb ook zo`n regen en onweer cd en pest mijn katten er wel eens mee, haha. Dan gaan ze voor het raam zitten en kijken verwijfeld naar de lucht. Ze snappen er niks van. Dat is zo schattig.
Ja inderdaad gevangen in eigen huis. Vreselijk. ik las net dat dinsdag er sluierbewolking komt en in de avond gaat onweer de hitte verdrijven. Nou, laten we het hopen. Elk uur voelt als een hele dag als het zo heet is. Bah!

Karina - 21-07-’13 16:02
mieke

Nog een dikke 3 uurtjes en dat gaat die gele ploert onder, het zal nog steed takke heet zijn maar dat geel mormel niet meer te moeten zien is al een kleine opluchting, horror dag 1 bijna ten einde , hopelijk komt dinsdag dat onweer dat de hitte gaat verdrijven, fingers crossed, ik voel me een slappe vod , sterkte iedereen

mieke - 21-07-’13 18:27
<span class='registered'>Dalamar</span>

Alhoewel het strand waarschijnlijk nog wel wat verkoeling (‘verminderwarming’) zou moeten zorgen zie je mij daar ook zo weinig mogelijk.
Morgen hadden we een tripje strand gepland. Met twee kinderen is het toch wel enigszins belangrijk om er bij uitstapjes zoveel mogelijk bij te zijn.
Blijkt dat er een vriendin van m’n vrouw meegaat. Ergo: ik hoef niet mee.

Het zwembad in de tuin, daar kan ik precies in liggen. Parasol erbij en mogelijk ga ik een redelijk goede dag tegemoet.

Dalamar - 21-07-’13 19:01
Marian

Me grote vriend de airco staat achter me te ronken,heerlijk koel binnen maar dat ding maakt zo’n rotherrie dat ik amper kan nadenken.Tot gisteren was het hier in het zeeuwse nog te doen maar nu wordt het ook bloedverziekend heet hier.Moest wel even gniffelen vanmorgen toen ik hoorde dat alle toevoerwegen naar zeeland harstikke vol zitten,jippieee gezellig met z’n alle naar het strand toe.Voor mij is het een half uur fietsen naar het strand maar moet er niet aan denken om een half uur door die brandende zon te fietsen, bah.Volgens de zeeuwse krant zou het vanaf donderdag weer wat normaler worden met het weer, nou ben benieuwd.

Marian - 21-07-’13 22:03
Fratsje

Hee wat grappig. Ik ben dus niet de enige hier met een onweer-cd.

Ik heb de hele dag als een lijk op de bank gelegen, met de gordijnen toe. Zo beroerd voelde ik mij vandaag (en nu nog steeds). Ben blij dat ik een wappertje (ventilator) heb, anders was ik echt ziek geworden.

Ook ergerde ik mij vandaag kapot aan de lokale tv zender. Alleen maar oerstomme zomerse items en beelden. Over een zomerse duik nemen in de grachten, beelden van bakvee, een overvolle camping, een zomers housefeest en die stomme barbecuefestijnen in dat afschuwelijke overbevolkte Vondelpark. Blééégh!! Walgelijk gewoon.

Laat de onweersvoorspelling op woensdag alsjeblieft uitkomen. Ik word hysterisch van die vieze rothitte.

Fratsje - 22-07-’13 00:05
Don

Het is nu bijna 2 uur en nog is het 21 graden buiten, me ventilator staat aan naast mij en ik heb het nog steeds warm…

Ik heb zo,n smerige hekel aan dit rotweer hoe vinden mensen dit leuk? Ik ben blij dat ik vrij kon nemen anders was er helemaal geen houden aan.

Niet dat thuis de tijd uitzitten zo geweldig is maar kan me op zn minst teminste afzonderen. Kom savonds pas ook echt buiten als het minder warm is. En ik ben al helemaal blij dat de warmte nu pas komt en niet rond half (21) juni want dan hadden we er nog meer last van gehad (Langste licht zon dichterbij etc) Maargoed het blijft natuurlijk ronduit crap.

Kzat gister ook te kijken op zonsondergangtijden .nl of net? (google) En dat geeft ook hoop. Rond half september gaat de zon al rond half 8 onder :)
Ik wou dat ik veel geld had zodat ik elke zomer kon ontsnappen naar een land waar de temperaturen overdag niet boven de 13 graden uitkomen. Of iig voor de maand juli en augustus. Dat had echt koel geweest :)

Goed ik heb genoeg getypt ik hou me maar vast aan het feit dat het vanzelf weer herfst word en dat het niet gek ver weg meer is. + we hebben dit jaar meer mazzel als vorig jaar toen het in mei al rond de 30 graden was gewordne!!

Positief denken is mijn sleutel tot een minder irritante zomer.

Don - 22-07-’13 02:04
mieke

Morgen idereen, wat verschrikkelijk, ik heb nauwelijks een oog dicht gedaan, heel de nacht staan alle ramen open, maar ja geen wind, dus nog steeds een 28 graden in huis terwijl ik overdag toch alle luiken dicht doe . Men eerste huilbui al achter de rug voor vandaag, nu proberen om dag 2 in hel door te komen. Van mij mogen ze mij heel de zomer in een kunstmatige slaap leggen . STERKTE iedereen

mieke - 22-07-’13 05:17
Karina

Die kunstmatige slaap wil ik ook wel. Ik heb ook weinig geslapen en nu komt die shit zon alweer. In huis is het niet koel te krijgen. Ik ben zo ongelooflijk moe en beroerd…. ik weet niet hoe ik de dag moet doorkomen, wat een ellende.

Karina - 22-07-’13 06:59
Nathalie

Ik heb ook nog een onweerscd leggen.Ik zal hem eens te voorschijn halen.Inderdaad Karina,mijn huis is ook niet koel te krijgen.En war betreft die vuurkorf.Is inderdaad alleen leuk voor Kerstmis of voor een frisse herfstavond.Maar niet voor dit weer.Die opblaaszwembaden komen ook als paddestoelen uit de grond.Ook allemaal aandachttrekkerij en uitsloverij.

Nathalie - 22-07-’13 09:23
Carine

Welkom nieuwkomers! Dit forum helpt me de zomer door: jullie verhalen over vuurkorven, arrogante buren, onweer-cd’s, huilbuien, prozac, partner afblaffen, opvliegers, plakbenen, enz… doorspekt met een flinke dosis humor, super! Dit is de allereerste zomer dat ik enigszins een zeker evenwicht vond:

  • tussen half 6 en 8u ochtend groenten stomen, vlees bakken om af te koelen.
  • ondertussen iets in huishouden doen (achteraf geen schuldgevoel omdat ik niks zou gedaan hebben).
  • voorgoed gestopt met krantenkoppen of nieuws lezen.
  • werkgever en collega’s ingelicht.
  • kabel-TV is al jaren buitengegooid.
  • gezond eten & drinken.
  • niets tegen mijn zin doen, ook niet om anderen te plezieren.
  • omgeving informeren over wintermens-zijn en HSP.
    Durven NEE te zeggen is écht belangrijk. Leef je eigen leven, in je eigen tempo en bioritme. Als je gezin en vrienden dit niet kunnen accepteren dan is dat jammer voor hen. Echt waar, als je ‘t roer niet omgooit, kom je in een depressie terecht. Laat jezelf niet meetrekken naar stranden en andere hel-toestanden. Dat heeft niets met egoïsme te maken, maar alles met ZELFBEHOUD en RESPECT VOOR JEZELF.

Carine - 22-07-’13 09:25
Marvin

En ik heb ook verdomd slecht geslapen.
Deze zomer is echt een horrorzomer. Na woensdag nog altijd tegen de grens van 30 graden aan en mogelijk zelfs nog warmer. De veelbelovende afkoeling is gewoon afgeschrapt :-(

Er komt helemaal geen einde aan dit tropische hitte, bah!

Marvin - 22-07-’13 09:36
erica

Wat een hel!! We worden wel erg gestraft dit jaar. en nu maar hopen dat het eind october niet weer 22 graden wordt. Maar ja, beter als boven de 30 graden. Ik heb geen regen cd, maar wel net een zijknat badlaken in het trapgat gehangen. een stuk plastic eronder, en je hoort het regenen!
Wat je niet krijgt, moet je zelf maar maken toch? allemaal sterkte!!

erica - 22-07-’13 11:07
mieke

LAP , daar hebben we het al , eerst stond er voor woensdag 25 graden, tis nu al opgeklommen tot 29 graden, echt ik trek dit niet meer.

mieke - 22-07-’13 12:29
Ankie

Gisteren kreeg ik even hoop. leek erop dat het over een week minder warm ging worden en regen. Helaas het ziet er nu weer verschrikkelijk uit. Ik voel me zo ellendig. En dat er geen einde in zicht is. Ook voor iedereen sterkte :(

Ankie - 22-07-’13 12:33
Marvin

http://www.weeronline.nl/Europa/Nederlan..

Woensdag alweer warmer bijgesteld naar 31 graden in Groningen en ook de dagen erna is alweer warmer bijgesteld, wanneer houdt dat eens keer op?

Sterkte en drink vooral veel water.

Marvin - 22-07-’13 13:29
Karina

Het ligt eraan naar welke weersite je kijkt. Het kan zomaar 5 graden schelen. We weten inmiddels dat bv bij Weeroline hele enthousiaste zonaanbidders zitten die het altijd erger maken dan het wordt. Een beetje het ZeurPiet Paulusma effect, die doet dat ook vaak. Maar goed, het blijft klote, dat is wel zeker.

Karina - 22-07-’13 14:04
Katarina

Voor iedereen die geen regen cd heeft: http://www.rainymood.com/

Katarina - 22-07-’13 14:33
Fratsje

Grmpff. Wéér blij gemaakt met een dooie mus. Die walgelijke tropische kwelgeest is niet weg te trappen. Voel mij doodmoe en ik heb hoofdpijn. Ik kan wel janken!!! ;_;

Fratsje - 22-07-’13 15:32
<span class='registered'>Dalamar</span>

Weeronline is naar mijn mening niet echt de meest betrouwbare website waar je weersvoorspellingen kan vinden.
En alleen al het ‘weercijfer’ dat daar wordt gebruikt zou al voldoende reden mogen zijn om een andere website te zoeken. Een 9 voor vandaag, een 10 voor morgen. Los van het feit dat wij hitte-haters dit onzin vinden kan je vraagtekens zetten bij een 10 waarbij m’n kinderen niet kunnen buiten spelen.

Wat dat betreft vind ik persoonlijk de website van het KNMI toch het meest betrouwbaar.

Dalamar - 22-07-’13 16:35
Lieke

Nog depressiever…..had vorige week donderdag een berichtje gepost over dat het geluid in de winter zo veel fijner is (demping door sneeuw). Helemaal geen beledigende dingen ofzo….maar staat er niet meer op. :-(

Lieke - 23-07-’13 17:58
mieke

Zit in een behoorlijke dip, ik trek het niet meer, binnen is het ondanks dat ik alles dicht doe overdag al 31 graden. Dit is echt s*it.

mieke - 23-07-’13 18:07
Prozac

@Lieke,

Er wordt nooit iets weggegooid op de blog… en ik heb zeker geen mooi bericht weggegooid over het heerlijke geluid in de winter van het lopen over sneeuw… dus geen idee waar dat heen is gegaan!

Prozac - 23-07-’13 22:41
Marian

Prozac, heb net een berichtje geplaats wat ik wel rechtboven zie maar niet verder kan lezen,of ben je nu dingen aan het wijzigen nog?

Marian - 23-07-’13 23:11
Prozac

Haha… je hebt gereageerd in “Drukke dagen” en je zit nu in “Ze smelten de kazen” :D Wakker blijven Mirian :P

Prozac - 23-07-’13 23:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.