« Neeeeeeeeeeeeeeeeeee | Home | De verlossende woorde… »

Dipje in aantocht... jippie!

Zondag 24 April 2011 at 10:23 pm.

Als je de ensemble voorspellingen in de gaten houd zie je ineens dinsdag een kortstondig dipje verschijnen... dat wordt een drukke dag... boodschappen doen, huis opruimen, afwassen, de ramen zemen, de tuin onderhouden, de buitboel schilderen... want daarna wordt het weer warm... dan kan dat natuurlijk allemaal niet meer ;)

Ps. naar aanleiding van het vorige berichtje... de kans is groot dat we dit jaar een natte zomer kunnen verwachten... jippie?!

27 reacties

Karina

Misschien jippie, maar als het nat is en 24C dan wordt het smerig klam en zijn we weer niet blij. We blijven hopen, nog 4 maanden!

Karina - 25-04-’11 10:17
william

Hier heb ik de luxe dat de supermarkt open is.
Heb even heerlijk op een krat, in de koel vries afdeling gezeten.
Ik knapte helemaal op heerlijk was dat.

Maar ja kan ik niet uren blijven zitten, word weggestuurd.
Kom je buiten een klap in mijn gezicht van de zomerzon.

Merk wel dat mensen het zat worden de hitte.

Mensen zijn niet meer zo vrolijk.
En de barbecue gaat ook vervelen.

william - 25-04-’11 15:54
Karina

Er stond in het AD een poll met de vraag: Bent u het warme weer alweer zat? 80% zei nee, maar toch 20% zei ja en daar was ik er natuurlijk 1 van. Viel me nog niet eens tegen eigenlijk. Misschien wordt ons clubje langzaam aan wel groter?

Karina - 25-04-’11 16:08
Karina

Dat is niet goed opgeslagen! 80 procent zei nee en 20 procent zei ja.

Karina - 25-04-’11 16:09
william

@karina, ik heb ook op ja gestemd, weg met de zomerzon.

william - 25-04-’11 16:47
Marije

Hahaha, misschien kunnen we wel een diepvrieshanggroep oprichten? Ik zie ons al zitten…

Marije - 26-04-’11 07:57
Wendy

Wat een geweldige site! mensen kijken mij altijd raar aan als ik zeg dat ik de zomer haat (nu ja, de hitte in combinatie met verzengende zon) en nu kom ik er achter dat ik dus echt niet alleen ben (dacht het wel, maar ik kom alleen nooit lotgenoten tegen).. wat een verademing dit!

Wendy - 26-04-’11 14:24
Karina

Jippie, ik heb koude voeten!! Wat een genot. Deze dagen moet je al blij zijn met zoiets kleins haha.

Karina - 26-04-’11 18:54
Marian

Ik heb een paar jaar geleden 2 arcootjes gekocht, een voor boven en een voor beneden, dat was de beste aankoop in me leven,hoef je niet meer naar de winkel om af te koelen.Nu maar hopen dat we net zo’n goede zomer krijgen als vorig jaar want toen heb ik ze niet veel hoeven te gebruiken.

Marian - 28-04-’11 12:30
Nicolle

Wat een fijn weer is het nu!! :D

lekker rustig buiten :-)

Nicolle - 28-04-’11 12:33
Karina

Marian, vorig jaar was het niet te harden zo heet in Juli, dus liever niet weer zo n zomer hoor. Ik ga ook een airco aanschaffen dit jaar. Als ik weet dat ik niet zo hoef te lijden deze zomer, voel ik me al iets positiever.
Voor de komende week ziet het er in ieder geval goed uit, we hebben geen airco nodig.
En dat bbq verbod vind ik ook wel fijn, laten ze dat voor de hele zomer maar zo houden. Zitten we niet in de stank!

Karina - 28-04-’11 22:25
Nathalie

April is voorbij,maar veel te langzaam.Hebben jullie dat idee nou ook? Nu mei nog! pfff…..

Nathalie - 01-05-’11 13:34
nirmala

hahaha, een diepvrieshanggroep…goeie!!
ik heb gisteren ook heerlijk genoten van het frisse weer en ook heb zelfs zowaar een paar druppeltjes regen gevoeld! wat een verademing zeg!
en idd Nathalie, april is naar mijn gevoel ook voorbij gekropen!!!

nirmala - 05-05-’11 13:25
Nicolle

Dippie

Hier de achterbuurman is weeer voorbereidingen aan het treffen voor het 2e tuinfeest in 14 dagen!!!!!

Word er niet goed van!

Kunnen ze dat niet verboden maken???

:-(

Nicolle - 05-05-’11 13:45
Marian

Het is weer uit met de pret , het is stinkend warm in de stad bah en de volgende dagen wordt het nog warmer en al die zogenaamde zonaanbidders zie je uitgeteld op een terrasje of in de schaduw zitten, als je dit weer nou echt zo lekker vindt moet je nu toch helemaal blij in de volle zon rond gaan lopen???

Marian - 05-05-’11 15:42
Berry

Kan me nog herinneren dat ik tijdelijk in een rijtjes huis woonde,omringd door zomer liefhebbers die dagelijks de behoefte hadden om met zoveel mogelijk mensen in de tuin te gaan BBQ’en….en dat met hoge temperaturen…zit nu op de bovenste verdieping van een appartementenplex,en dat maakt die zomer iets dragelijker.het koste me wel aardig wat centen,maar het is het dubbel en dwars waard….heb iig geen last meer van de buren

sterkte iedereen!

Berry - 05-05-’11 15:58
Karina

Ik heb een paar buren die jarig zijn in de zomer en het is bijna elk jaar raak: dode beesten lucht op de bbq. Bah bah bah!
En dan heb ik nog niet eens over de rook/dranklucht die erbij hoort en de herrie. Was het maar weer Oktober…diepe zucht.

Karina - 05-05-’11 16:10
Vera

Kan ik me nog aanmelden voor de diepvrieshanggroep? Morgen moet ik ergens gaan steengrillen en dat bij die hitte, kan iemand me een diepvriespakje aanmeten?
Trouwens, begin deze week met die koude wind, heb ik iedereen verblijd met een stralende lach en de woorden: “lekker koud hè?” Mijn man kan er om lachen, maar de rest kijkt je aan met open mond…haha.

Vera - 06-05-’11 09:43
erica

Ik wil ook de driepvrieshangroep in!!
Wordt het morgen weeeer zo warm en klef. Ik heb het idee dat de zomer al vergevorderd is, maar helaas zitten we pas in mei. Juni, juli en augustus moeten nog komen. Ik duim iedere avond voor een kwakkelzomer: regen, wind en 18 graden. Baat het niet, schaadt het niet!

erica - 06-05-’11 13:23
william

Het wordt een zeer warm weekend, maar me maar vrolijk moeten zijn en we flink moeten barbecuen.

En dan die Paulusma, je mensen het wordt warmer en heter, het wordt genieten.
Mijn humeur wordt er niet best op met dit weer hebben jullie dat ook?

Laten we de ijskoeling van de supermarkt weer in gaan.

william - 07-05-’11 03:20
Nathalie

Ik heb herfst/winterliefhebbers alleen maar online ontmoet,en irl is het drie keer drama.Hebben jullie dat ook? April is voorbij gekropen en mei lijkt nog erger te kruipen.Hebben jullie dat idee ook? Nog steeds is er voor winterdepressie aller begrip,maar als ik over mijn weerzin voor die eindeloze lange dagen begint wordt dat afgedaan als gezeur.En altijd die standaard reactie van ‘het is toch heerlijk weer,daar moet je van genieten’ Bqq’en? Jasses! Doe mij maar steengrillen of kaasfonduen.Koude soep eten? Ik vindt warme groetesoep 10x lekkerder.Wel een een picknickmand bij 28 graden Celsius gezien? Zo klef! En dan nog die horden mensen die zo’n openluchtfestival bezoeken.Van mij mogen ze,maar deze dame pas daarvoor! Terwijl het helemal niet verantwoord is om met hoge temperaturen met zoveel mensen op een plek te zitten,en zwaar lichamelijke inspanning te verrichten.Daarom snap ik ook niet dat ze die Nijmeegse Vierdaagse altijd in juli houden,vaak in de heetste periode.Ze kunnen het toch beter in het najaar houden? Wat loopt nou lekkerder bij 15 graden,en half bewolkt weer en vallende bladeren? Bedankt dat jullie naar mijn geweeklaag hebben geluisterd!

Nathalie - 07-05-’11 08:18
Vera

Nou, diepvrieshangen was er niet bij vanmorgen. Om klokslag negen uur was de parkeerplaats al afgeladen met auto’s van hongerige bbq zuchtigen, bejaarden met jassen aan en gestresste chauffeurs die bijna voetgangers omver reden omdat ze zo nodig vlak voor de deur moesten parkeren. Terwijl achteraan hele rijen parkeerplaatsen leeg waren, maar ja, je zult toch tien stappen verder moeten doen, vreselijk toch. Moet je al die grimmige koppen zien als ze mekaar een parkeerplekje proberen af te snoepen.
Binnen was het al even erg, drommen mensen met stokbroden, kruidenboter en vlees. De diepvries was nauwelijks bereikbaar.
En buiten, jasses wat een supersmerig weer. Ik heb alleen het hoogst nodige meegenomen, heb ik de auto met de airco en de blower hoog mijn flesje ijsthee leegedronken, in weerwil van de neuroten die mijn parkeerplekje wilden en ben daarna zo snel mogelijk naar huis gereden. Zit nu onder mijn wapper op mijn koelste kamer en ze krijgen mij voor vanavond half vijf de deur niet meer uit. Dan moet ik steen grillen, ik hoop dat dat binnen of in de schaduw kan gebeuren, anders is er aan mij niet veel lol te beleven.
Sterkte allemaal

Vera - 07-05-’11 10:05
Vera

Oh ja nog een verhaal. Wij wonen in een hoekwoning met tuin op het zuiden. Aan de zijkant (buitenrand) van onze tuin staat een berk. Die geeft heerlijk ‘s schaduw. Als iedereen hier op het rijtje ‘s zomers binnen moet zitten van de hitte, kunnen wij daar soms nog zitten als er wat wind is. Nou ja, ik niet zo vaak, want ik ben liever binnen. Die berk stond er al toen wij hier kwamen wonen in 1990 en het huis stond er toen al 15 jaar, dus al met al is ie 36 jaar oud.

De buren naast ons hebben een tussenwoning die wel de achtertuin op het zuiden heeft, maar die ook tegen de blinde zijmuur aankijkt van onze achterburen, wier huis er haaks op staat. Ze hebben wel zon, maar na een uur of vier ‘s middags wordt dat wat minder, door die gevel en door diverse bomen, waaronder onze berk. Vorige bewoners van dat huis hebben er nooit problemen over gemaakt, maar deze meneer eist dat wij die berk of weghalen of zodanig snoeien dat hij ook na vier uur nog zon heeft. Wij hebben vorig jaar aangegeven dat we best willen overwegen om een paar takken er af te halen maar dat die boom van 36 jaar onder géén beding weggaat. Nou moet snoeien in het najaar en vorig najaar zat mijn man niet goed in zijn vel en is er niets aan de tuin gedaan. Jammer, maar niets aan te doen. Nu is de buurman dus boos omdat we ons niet aan onze belofte zouden hebben gehouden en hij accepteert geen verzachtende omstandigheden blijkbaar. Deze “ziezo” (lees: zielige zonaanbidder) kan niet zonder zijn streepje zon om vier uur ‘s middags. Manlief heeft gezegd dat hij in moet binden omdat ie anders helemaal niks meer aan die boom laat doen en dat ie beter had moeten uitkijken toen hij het huis kocht. Het is trouwens een doorgangshuis, elke twee drie jaar zitten er andere bewoners in. Zul je je boom voor ze weghalen, gaan ze verhuizen, ik pieker er niet over. Bovendien schiet hij er niks mee op, want bij de achterbuurvrouw is een berk met rasse schreden aan het opgroeien die hem over een paar jaar alle zon zal wegnemen waarschijnlijk, ook vóór vier uur.
Onnozele zonaanbidderij, get a life denk ik dan, ga wat doen, dan hoef je niet te miepen dat je geen zon hebt, of anders ga je maar ergens zitten waar wel zon is.
Zo ik moest het even kwijt, als ik jullie niet had…..
Nu ga ik verder duimen voor een natte kwakkelzomer.

Vera - 07-05-’11 10:16
Karina

Jeetje Vera, hoe heet dat tv programma ook alweer waar burenruzies worden opgelost? Ik ben de titel even kwijt, zoiets als “help mijn buurman is een lul” haha. Ja dat soort mensen vermoord liever een prachtige boom dan dat ze 1 streepje zon missen. Zielig hè?

Karina - 07-05-’11 10:41
Karina

Sterkte trouwens iedereen met dit shit weekend. Ik ben blij dat ik op het oosten zit, de zon is mijn kamer al weer uit, maar het blijft waardeloos natuurlijk.

Karina - 07-05-’11 10:45
William

Het wordt horror weer, maar we moeten maar genieten van het “lekkere warme” zomerweer.

Zo meteen ga ik een eitje bakken op straat, maar ja wat genieten we toch.

De hele dag met de zonneschermen dicht, ventilator aan, nou dat wordt genieten hoor.

Mijn strandstoelen,koelbox parasol, zonnen brand olie, en andere troep staan al klaar om naar het strand af te sjouwen.

Overigens dat programma over burenruzie heet Bonje met de buren.

Ik wens u heel veel sterkte deze kwel dagen.

William - 07-05-’11 11:28
erica

Dat nieuws gisteren weer: wat is het toch weer genieten..bla..
Hier is het het warmst van heel Europa! en mensen vinden dat normaal voor begin mei, we hebben broodnodig regen nodig! Ik heb hier ook een keer een bomenprobleem gehad, maar heb de verhuurder aan z’n mouw getrokken. Maar met een koopwoning wordt dat lastiger. Maar er is ook nog een bureau voor rechtshulp, of een rijdende rechter. Vechten hoor, voor je boom. En hier hebben we ook een bomenbond, je mag niet zomaar kappen, ook al is het je eigen boom. Ze vernielen liever natuur als dat ze een streepje zon moeten missen. Ze zijn gehersenspoeld, als kind al, zon is lekker wordt er met de paplepel ingegoten. Vandaag hoef ik er gelukkig niet uit. En voor zessen ga ik niet de tuin in. Moet wel even, voor de planten. Het is niet eerlijk dit weer, wanneer krijgen wij nu eens mazzel? Ik ga weer verder duimen..

erica - 08-05-’11 11:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten tegen te gaan plaatsen we hier een kleine makkelijke quiz ;)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.