« El Niño is terug....… | Home | Raar weer... »

Ach... regen...

Woensdag 19 Augustus 2009 at 3:18 pm.

Met dank aan Erica... een regenkoor!

En de langere versie (inclusief Toto's Afrika) is hier te vinden!

26 reacties

vera

Oh wat heerlijk! En knap ook hoor om dat zo in elkaar te zetten.
Er zijn nog veel meer zalige watergeluiden op You tube zag ik.

vera (E-mail ) - 19-08-’09 15:34
Prozac

Heb gelijk de lange versie (met Toto’s Afrika) erbij gezet van hetzelfde koor! Leuk hoor!

Prozac - 19-08-’09 16:15
erica

prachtig, kippevel! draai ik nog wel een aantal keren vandaag en morgen, precies op de momenten dat ik denk uit elkaar te klappen van de hitte!

erica - 19-08-’09 16:56
erica

helemaal niks gister! geen spatje regen! tis toch godsgeklaagd, wat nou weeralarm. ze zijn daar echt niet goed wijs. het ging gewoon over de westkust heen. heb hele dag liggen smachten naar een bui! Wel gelukkig wind en vroege bewolking en afkoeling. verder ook op bed gelegen en alles geblindeerd. gewoon de tijd uitzitten. vanmorgen grijs, heerlijk. vannacht om 3 uur heerlijk ff uit het raam gehangen. maar helaas, koperen kobus komt er alweer doorheen en volgende week wordt het gewoon weer warmer. ik heb woensdagmorgen de eerste eikel gevonden en demonstratief op de tuintafel gelegd. daar lag al het eerste herfstblaadje van dit jaar van de bloesemboom voor m’n huis. en er staat al een chrysant. maar het lijkt wel of de bomen verbrand zijn of uitgedroogd, ze zien er anders uit als bij een normaal naderende herfst.
en als er een blaadje dwarrelt roep ik heel hard: jaaaa, joepie!! en dan kijken mensen om zich heen…haha…ze zien het mooie niet, sukkels!

erica - 21-08-’09 09:08
Nathalie

Wij hebben idd niks van die regen en onweer gehad.Alleen een paar minescule druppeltjes en een beetje gerommel.En ze hadden veel meer beloofd.Stomme weermensen,ik vervloek jullie allenmaal,met jullie zogenaande weeralarm!En ook de komende dagen,weinig te geen neerslag!Idd Erica,de wetstkust wordt altijd overgeslagen!

Nathalie - 21-08-’09 09:37
Marleen

Het is werkelijk godgeklaagdmet die weersvoorspellingen ! Weeralamr, me hoela !! De hele dag zitten wachten op twee windrukjes en een kippenbuitje van vijf minuten…..voorspel dan gewoon helemaal niks en hou je kaken op elkaar zeg. Noodweer, ha ! Ja, het was zeker noodweer gisteren ; tot een uur of zeven, acht. En nu begint het er ook weer somber uit te zien na al dat vrolijke grijs vanmorgen ; ik leefde weer helemaal op, de eerste hoofdpijnvrije dag deze week. Maar ik voel hem alweer opkomen, helaas pindakaas…..

Marleen - 21-08-’09 11:55
erica

NET nadat ik vanmorgen de mail op het forum zette, kregen we hier een plensbui, een echte!! Heeeeeerlijk!!
Maar ja, deze moet ik maar flink in m’n geheugen prenten, want we zullen het er voorlopig weer mee moeten doen vrees ik.
was het vorig jaar nou ook nog zo vreselijk in augustus? Niet zoals gister, dat was in 15 jaar niet meer voorgekomen, en de keer daarvoor was 1951, en toen was ik er nog niet. Maar het lijkt wel of de zomers langer worden, hier zaten ze al op 31 maart buiten! bah!

erica - 21-08-’09 14:50
vera

Nou een paar jaar geleden herinner ik me een middag met 37 graden. Toen zat mijn echtgenoot in korte broek op het terras met jawel….SOKKEN aan in zijn sandalen. Ik heb hem voor gek uitgemaakt toen. Maar vorig jaar was het kwakkelen en hebben we weinig buitengezeten (gelukkig!). Hier gisteren wel wát regen, maar lang niet genoeg helaas. Ook de oostkant van het land wordt vaak overgeslagen hoor.

Toch hoor ik af en toe (zélfs Erwin) zeggen dat niet alle mensen de warmte prettig vinden. Ik geloof echt dat het bij de weermensen door gaat sijpelen.

vera (E-mail ) - 21-08-’09 17:11
Marleen

Nee hoor, bij dertig graden haakt echt zo ongeveer iedereen zonder defecte thermostaat af.. Ikken wel een paar mensen (vrouwen) die het écht hoe warmer hoe lekkerder vinden, maar die sporen op wel meer vlakken niet ;-)

Marleen (E-mail ) - 21-08-’09 18:48
erica

af en toe denk ik ook dat ze een beetje( heeeeel klein beetje) aan ons denken als ze weer kroelend het “mooie” weer staan uit te kraaien voor de camera, maar ze zijn niet anders gewend, dus zal het wel ff duren eer er in hun gedrag iets veranderen zal. Sokken, Vera, absorberen wel de transpiratie ( als het katoen is en geen kunststof), anders blijft het op je voeten liggen en worden ze dik. En ze verbranden ook niet. Nou, ik ga Ford Nox maar weer eens barricaderen….

erica - 22-08-’09 09:19
vera

Vandaag was er een redelijk windje. Dus ik dacht ik hou mijn echtgenoot toch maar even gezelschap. Nou dat werd onmiddellijk afgestraft. Ben door een tuinstoel gezakt. Ach ja….ik ben ook veel te dik natuurlijk hahahaa. Ik moest wel lachen. De tuinstoel had blijkbaar al haarscheurtjes.
Ja, dat komt ervan als je breekt met je gewoonte en mee gaat doen met die buitenzit en bbq cultuur. Ze waren hier in de buurt ook weer aan het bbqen. Ik snap niet dat het je de oren niet uitkomt, al dat gebbq. Vette rommel, al die sausjes en salades erbij.

vera (E-mail ) - 23-08-’09 19:15
erica

haha, Vera, je “verdiende” loon! Laat je niet overhalen hoor! Zit nog ff uit het raam te hangen, maar de lucht wordt al weer “dikker”…morgen weer doorbijten..het zal toch wel een keer ophouden?
Ik rook gisteravond laat ook zo’n vette bbq lucht…en al die keren dat ze opscheppen…5x eten in wat je normaal in een week eet…lekker gezond!
en dan vragen ze zich af waarom ze rechtop in bed zitten ‘s nachts!
(En ik ben vegetarieër, ik wil die dode geschroeide dieren ook niet eens ruiken!!!!
Sterkte allemaal morgen, de laatste loodjes!!!!!!!!!

erica - 23-08-’09 22:21
Karina

Elke week denk ik dat het de laatste loodjes zijn en dan blijkt het toch weer niet zo te zijn. Maar goed, dit is de laatste week week van Augustus, dus zo lang kan het toch niet meer duren? Weg met de dode geschroeide beesten op de bbq ( ik weet wat je bedoelt Erica, ik ben ook vegetariër), weg met de lamellen die elke dag dicht moeten, weg met de herrie in de straat van die “gezellige bbq feestjes” en vooral weg met de warmte!!! Kom maar op wind, regen, 12 graden (minstens), donkere dagen… Alleen de gedachte eraan maakt me al gelukkig!

Karina - 24-08-’09 11:03
Nathalie

Karina,die gedachte maakt mij ook gelukkig,want ik vindt het ook moeilijk om vrolijk te blijven.Weg met dat zweterige,vieze,plakweer!Ik ben het ook zat om steeds de gordijnen dicht te houden en die ventilators.Elke keer beloven ze dat het minder warm wordt,maar het wordt alleen maar erger.Maar gisteren heb ik een paar kastanjes geraapt.YEESSS!

Nathalie - 24-08-’09 15:59
Karina

Okee, nog niet de gewenste temperatuur, maar in ieder geval geen gele ploert die mijn kamer inschijnt! We hebben een regentje. Gisteren was toch weer vreselijk hè? Wat een vies kleverig hoofdpijn weer!! BAH!!
Ik zat even langere termijn vooruitzichten te kijken en het ziet er naar uit dat er volgende week nog twee te warme dagen komen… Misschien is het maar beter om er niet meer naar te kijken, zou dat helpen? De gedachte aan warme dagen alleen maakt me al depri.
Kastanjes… dat doet me denken aan haardvuur en warme chocolademelk op een koude winteravond…. diepe zucht…….. Heeeeeeeerlijk.

Karina - 25-08-’09 09:39
erica

ow…al kastanjes! geweldig! Vanmorgen voor het eerst zonder zonnebril en zonneklep op de fiets! Dat voelde gewoon geamputeerd! EN…onderweg een buitje!! Heerlijk in hemdje en korte broek. Zie je meteen mensen in dikke regenpakken….dan smoor je toch? Het weekend 18 graden. Verder kijk ik maar niet, want ik hoop dat het zo blijft en alleen maar lager komt.

erica - 25-08-’09 13:09
erica

http://www.nu.nl/algemeen/2070451/negend..

dus ik wil de zonaanbidders een lange tijd niet horen klagen! Zeker nu maandag en dinsdag weeeeeeeeeer het gedoe begint. Niet te geloven!
Maarrrrrrrrr…ik heb mijn eerste kastanje ook gevonden! Klein maar fijn!

erica - 28-08-’09 13:28
Karina

Ik hoorde de weerman net op RTL4 zeggen waar ik al zo lang op wacht: “Na dinsdag is de zomer echt wel voorbij”. Ik wilde het goede nieuws meteen met jullie delen, voor het geval je het gemist hebt!! Dus nog even die 2 warme dagen overlevenop maandag en dinsdag en dan komt onze tijd er aan. Worden we daar blij van? JAAAAAA, daar worden we heel blij van!!!!! (En oh wee als het niet klopt meneer de weerman van RTl4)

Karina - 28-08-’09 18:59
erica

Ja Karina, heb het ook meegekregen, EN het heeft hier gekletterd gisteravond! EINDelijk een echte heuse stortbui, met onweer en wind en geselende regens op de daken en overlopende regenpijpen en putten! Uiteraard tot middernacht uit het raam gehangen. Dit is nu echt WEER!
En de thermostaat staat eindelijk op 20 graden. We gaan er maar even van genieten. Nog 2 dagen barricaderen en dan kunnen wij los!!

erica - 29-08-’09 09:24
Bianca

Oh daar zijn jullie dan, zielsverwanten! :-) Het is hier zo heerlijk nu, 17 graden en bewolkt, ik heb al zingend van blijdschap winterkleding gesorteerd. Fijne dag vandaag allemaal!

Bianca - 30-08-’09 15:02
vera

Hee luitjes, jullie zijn nu toch té optimistisch hoor. September kan nog behoorlijk vervelend nazomeren. Nee ik geloof pas in “onze” tijd als het oktober is. Maar intussen wel heerlijk genoten van de regen. In bed met open raam naar het geruis van de regen liggen luisteren en de koele lucht diep ingeademd. Ik heb het behoorlijk benauwd van dat droge weer, heb astma en dat knapt pas op als de lucht wat koeler en vochtiger wordt. Had de hele week geen stem meer.

Trouwens mijn interviewtje met de Vriendin schijnt verschenen te zijn. Een vriendin van me had het gezien. Ze zouden me een exemplaar sturen maar dat zijn ze zeker vergeten. Nou ik ga er niet achteraan hoor. Werd van de week ook nog twee keer “herkend” van Editie.nl. Afschuwelijk. Ben ik net onder die steen vandaan,omdat het weer lekkerder wordt, moet ik er gelijk met een rood hoofd weer onder hihi.
Nou, we zullen ons nog even heel sterk maken voor de komende warme dagen en ik help jullie hopen dat het de laatste zijn.

vera (E-mail ) - 30-08-’09 15:15
erica

Ja, in het nieuws van zaterdagavond, 29/8, werd ook gezegd dat dinsdag de zomerwarmte verdreven zou worden, maarrrrrrr…dat hij het niet uitsloot dat er nog zomerse dagen in september kunnun ontstaan. PRETBEDERVER!!!!
Nu is de voorspelling al iets bijgedraaid vwb vandaag en morgen. Iets lagere temperatuur en morgen al regen. Het kan me niet vroeg genoeg zijn!

erica - 31-08-’09 09:38
Karina

Ik kijk naar buiten en zie wind, beetje regen, ik voel lekkere frisse lucht en wat zie ik niet?? De zon!
Eindelijk is het dan September, waar ik vanaf April naar verlang.
Klopt Erica, voor vandaag was eerst 27C voorspeld en zie, het is 19C, dus gewoon hoop blijven houden dat die warme dagen later in de maand uitblijven. Voor vandaag klopte het ook voor geen meter en ze kunnen helemaal niet voor 14 dagen voorspellingen doen. Het zal wel zijn om de zonaanbidders tegemoet te komen. Nou, die hebben hun tijd gehad! Laat zij nu maar depri zijn tot volgend jaar juni. Ik ga even een frisse neus halen, hopelijk genieten jullie er ook van.

Karina - 01-09-’09 10:25
erica

Idd! heerlijk nu, ga zo de tuin in en rommelen. Gister zei Helga van Leur weer: “Het wordt herfst, SORRY!” en kleintjes er achteraan: “maar ook wel weer lekker”. SORRY???
Doet ze dat straks in het voorjaar en zomer ook? Denk het niet.
Maar hoe dan ook, eindelijk september!!!!!!!!!!!

erica (E-mail ) - 01-09-’09 10:29
Nathalie

WTF.Het wordt vab de week weer 25 graden! Houd het nou nooit op? De warmte/zonliefhebbers hebben wat mij betreft hun tijd wel gehad,veel te lang eigenlijk.Nu zijn wij aan de beurt!

Nathalie - 06-09-’09 09:58
Karina

Ik ben net tot de conclusie gekomen dat die weermensen zelf niet meer weten wat voor weer het wordt. Kijk even op Teletekst en verschillende weersites… de één zegt dat het donderdag 20C wordt, de ander 27C, 25C of 19C. Wie het nog weet mag het zeggen! Waarom zeggen ze niet gewoon dat ze geen idee hebben, dat zou nog beter zijn. Hoe dan ook baal ik ervan, want ik ben klaar voor de herfst ( okee dat was ik in april al, maar je snapt wel wat ik bedoel).

Karina - 07-09-’09 09:31


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.