« Onder de banken!!!! | Home | Ach... regen... »

El Niño is terug....

Maandag 17 Augustus 2009 at 1:15 pm.

Volgens het KNMI is El Niño weer terug... iets minder stormen in het caribisch gebied, sommige plekken iets meer en andere weer iets minder regen... op zicht toch niet zo'n probleem?

In Zuid-China en op Sri Lanka valt bij een El Niño in deze tijd van het jaar gemiddeld meer regen dan normaal. De korte regentijd (oktober-november) in Oost-Afrika is vaak sterker, terwijl er in het oosten van Zuid-Afrika meer kans op droogte is. Ook Oost-Australië blijft meestal iets droger

Gelukkig, want het was wel heel erg nat in Afrika en Oost Australië... dat is toch waar die branden al een tijdje woeden?! En de woestijn kwam toch door hevig regenerosie? Gelukkig, bijna geen merkbare effecten! Toch?!

vijf reacties

vera

Ik proef behoorlijk wat sarcasme in je stukje Prozac, en terecht. Ik had het ook al gelezen van El Niño 2. Toen zeiden ze dat wij er weinig last van zouden hebben. Maar ja, de wereld is groter dan Nederland he? We zullen het afwachten.

vera (E-mail ) - 17-08-’09 14:33
erica

Vanavond komt de eerste cycloon van dit jaar over Saba, St. Maarten en St. Eustachius…Ana genoemd. En Billi is onderweg…

erica - 17-08-’09 15:14
Prozac

@Vera: Sarcasme… ik? Ik heb nog geen niet sarcastisch stuk geschreven geloof ik :)

Prozac - 17-08-’09 15:16
Nathalie

Ik heb het echt helemaal gehad met die hitte! De meute zegt goed weer.Vrijdag en zaterdag wordt het koeler en na daarna wordt het weer warmer!Houdt het nou nooit eens op?En dat terwijl we richting het najaar gaan! Vreselijk!

Nathalie - 19-08-’09 10:08
Nathalie

Om al die euforie om een graadje meer snap ik ook niks van.En dan druk ik het nog zacht uit.Ik ben helemaal niet depressief,maar je kan gewoonweg niks doen met dit weer.Je voelt je moe en vies!Maar iedereen schijnt het van de daken te mogen schreeuwen als het een graadje warmer wordt,maar ik mag niet zeggen dat ik naar de herfst verlang.Nou echt niet dat ik mijn mond hou.Ik kan niet tot die rare gladiolen (=weermensen) met een bedroefd gezicht het eind van de zomer aankondigen!

Nathalie - 19-08-’09 10:29


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spamberichten en gezeik tegen te gaan kan je nog maar 5 dagen reageren op berichten.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.