Gelukkig 2014...

Woensdag 01 Januari 2014 at 11:29 pm

Hoewel het nieuwe jaar is begonnen en we midden in de winter zitten is het buiten iets te warm. Het KNMI vertelde het al:

Het afgelopen jaar was vrij koud met relatief weinig neerslag en meer zon dan het langjarig gemiddelde. Het jaar eindigt met zeer zacht en onstuimig weer.

Ik wens iedereen een heel fijn, rustig, niet overdreven warm en mooi jaar!

Gelukkig zijn...

Zondag 01 September 2013 at 9:00 pm

Terwijl het eerste 'frisse' weekend zich heeft voltrokken kijk ik weer vooruit naar de herfst en winter van 2013. Hier praten mensen zichzelf nog wat moed in omdat de komende dagen wat warm gaat worden. Of mensen praten zichzelf een depressie in door te ver vooruit te kijken en te vrezen voor het onvermijdelijke! Beide werken niet... want het gaat over de balans die je in je hoofd weet te handhaven!

Als er 1 land is waar ik dacht dat de balans in het leven goed onderwezen en ingevuld was was het India... blijkt daar buitengewoon veel mensen met een zomerdepressie te leven... wist ik veel?!

Geen stijl

Donderdag 01 Augustus 2013 at 1:30 pm

Het moet toch niet gekker worden. Dankzij Caroline weten we nu dat zelf geenstijl het weer geen stijl vind!

"We kunnen het gewoon niet he, met ons allen. Mooi weer + vrije tijd = tokkietoestanden. [...] Ons advies is tegenstrijdig met het Hitteplan, maar: houd ramen en deuren gesloten, kom zo min mogelijk buiten en wacht tot het kwik gaat dalen."

Ze smelten de kazen...

Maandag 17 Juni 2013 at 1:50 pm

In vroeger dagen kon je je nog bij een aanval van de tegenstander slim terugtrekken... maar wat te doen aan een invasie van hitte uit Spanje? De spanjaarden kon je nog zeker goed stoppen door de boel onder water te zetten, maar daar trekt weer en wind zich weinig van aan. Dus proberen alle verstandige mensen zich in te bunkeren om de vlaag uit Spanje over te laten trekken, terwijl de zongenieters richting de stranden rennen om zich in het te koude water onder te dompen om vervolgens levend te verbranden... het zijn rare tijden als zelfs weerplaza gaat waarschuwen:

"De zeer hoge temperaturen zijn volgens Weerplaza zorgwekkend. 'Met name voor de wat zwakkeren in de samenleving. De extreme warmte gaat samen met een toenemende luchtvochtigheid waardoor hittestress kan ontstaan, vooral bij ouderen en bij personen die ondanks het warme weer toch zeer actief bezig zijn."

Overvallen...

Woensdag 10 April 2013 at 1:36 pm

Kijk eens aan... de pers staat weer aan het begin van een lente en we hebben we alweer twee verzoeken in de pocket voor interviews en foto's. Fijn om te zien dat we ook de pers kunnen helpen :D

Ondertussen is het bijzonder om te zien dat niemand zich zorgen maakt over het feit dat we straks in 5 dagen zo'n 20 graden in temperatuur omhoog gaan! En ondertussen gaat de opwarming rustig door...

Door...

Zondag 27 Januari 2013 at 11:49 pm

Zo, nu de eerste sneeuwval van het jaar (en ja, ik ga ervanuit dat er nog wel meer komt! Het kan tenslotte tot half maart gewoon vriezen) is weggetrokken kan ik maar 1 ding zeggen: Gelukkig hebben we de foto's nog!

Heft in eigen handen...

Maandag 15 Oktober 2012 at 6:43 pm

We kunnen het beeld nu eindelijk veranderen! We kunnen het heft in eigen handen nemen! Want de NOS is op zoek naar een nieuwe weerman! :D Snel opgeven iedereen!

“We zoeken een nieuw gezicht voor het weer. Maar de zichtbare pool van talent is niet erg groot. Dus willen we op zoek naar meteorologen die misschien nog niet over een baan als presentator hebben nagedacht.”

Bomen laat in herfsttooi?

Maandag 08 Oktober 2012 at 11:32 am

Ligt het aan mij of snap ik dit artikel niet? Pas in november verkleurde bladeren? Kijk eens naar buiten vrienden! :P

Gebakken lucht...

Dinsdag 18 September 2012 at 4:24 pm

Werd ik er net toch door Karina op gewezen dat Trouw weer aan het blazen is... gebakken lucht waarschijnlijk:

Het record aan gesmolten poolijs zorgt er voor dat we mogelijk een extreme winter tegemoet gaan. In de zomers van 2011 en 2007 smolt er ook een maximale hoeveelheid zeeijs en de daaropvolgende winters staan te boek als erg koud.

Ja, zo ken ik er meer! Want noch in 1963 of 1979 was er veel poolijs gesmolten en dat waren strenge winters... tieft toch op met je gebakken lucht! Ik ga lekker buiten zitten!

Standvastig...

Woensdag 12 September 2012 at 9:40 pm

Standvastig probeer ik me voor te houden dat de herfst begonnen is. Eerste blaadjes, eerste nachtjes nachtvorst en regen en onweer... weet je nog... bijna twee weken geleden begon de herfst!

De meteorologische herfst is koud begonnen. In Twente zakte de temperatuur aan de grond vanochtend vroeg zelfs even onder het vriespunt. Er werd om kwart over zeven -0,4 graden genoteerd.

Nu maar hopen dat we dat weer terug krijgen... nachtvorst! Wh0000t!

Pfffffffffffffffffffffffff

Donderdag 16 Augustus 2012 at 4:34 pm

Het is nog nooit zo druk geweest hier.. maar het is ook niet zo vreemd... wat een week en wat staat er een weekend aan te komen... en zelfs WeerOnline dacht even aan ons (dank aan Jo voor de tip op gezichtboek) en aan de anderen:

Mensen die niet zo van de hitte houden, kunnen vandaag even op adem komen. Afgelopen nacht is de warme lucht het land uitgewerkt en wordt er vanuit het zuidwesten duidelijk minder warme lucht aangevoerd. Liefhebbers van hoge temperaturen niet getreurd, in het weekend staan er weer volop dertigers in de kaart.

Nog van harte welkom

Woensdag 25 Juli 2012 at 10:08 pm

De site groeit gestaag... maar namens de gehele redactie en alle medewerkers op het donkere kantoor van Zomerdepressie.net! Van harte welkom allemaal... en een dankje aan Ankie die heeft laten zien dat er mensen van alle leeftijden zich hier kunnen laten gaan ;) Groetjes namens Prozac ;)

Wow... het nieuws nog maar een keer...

Woensdag 25 Juli 2012 at 9:09 pm

Inmiddels de link een paar keer in de reacties gezien en dus maar even bedacht om er even goed naar te kijken!

Slecht weer of niet: 1 op de 1000 Nederlanders heeft deze maanden last van een zomerdepressie.

Dat zei psycholoog Ad Bergsma van het Fonds Psychische Gezondheid woensdag. Aan de regenbuien van de afgelopen weken hoeft dat niet te liggen. ''Depressieve gevoelens vallen 's zomers meer op door het contrast tussen hoe je je voelt en hoe je je 's zomers zou moeten voelen", aldus Bergsma.

Op zich een bericht waar niet veel mee mis is hoor! Maar het is voornamelijk dit zinnetje wat mij wel stoort:

''Maar het wel of niet schijnen van de zon is niet de enige factor die de stemming ontregelt. Mensen met een zomerdepressie hebben relatief vaker bijkomende problemen en zijn bijvoorbeeld vaker werkloos."

Want geen idee waar deze wijsheid vandaan komt, maar ik ben toch aan het zoeken geweest of dit onderzoek ergens gepubliceert is en wat de onderliggende statistieken zijn, maar die zijn er niet. Dus ik vermoed dat dit een 'best guess' is van de psycholoog. Dan even kijken naar de boodschapper: Fonds Psychische Gezondheid. Dit is een goed doel (volgens hun website) en het fonds streeft naar "een samenleving waarin mensen niet alleen lichamelijk, maar ook psychische gezond zijn." Maar zo'n bericht aan het begin van de zomer is natuurlijk een mooie PR stunt om geld in te zamelen voor 'onderzoek' (staat tussen haakjes, want goed onderzoek is controleerbaar/valideerbaar is mij ooit uitgelegd). Daarnaast is het mooi om te zien dat er in de raad van toezicht maar 1 psychiater en verder voornamelijk directeuren en 1 marketing expert! Bijzonder!

En als we de boodschapper toch aan het bekijken zijn, laten we even kijken naar de psycholoog Ad Bergsma in dit verhaal. Psycholoog, wetenschapsjournalist en geluksonderzoeker volgens zijn eigen website ! En vorig jaar afgestuurd op het onderwerp "Onvolmaakt geluk". En journalist... dat maakt mij bang, want dat zijn heden ten dage de mensen die niet bekend staan om uitgebreid achtergrondwerk, maar een eerste brul tot waarheid benoemen. Dus ik denk dat we de resultaten best met een korrel zout mogen nemen. Maar hij heeft aandacht, het fonds haalt geld op en gelukkig heeft maar 1 op de 1000 mensen er last van... jippie!

Ik ga weer even lekker de avond in... even ademhalen en rustig aan doen! Gelukkig, dat weer wel!

Hahahahahaha...

Woensdag 18 Juli 2012 at 4:31 pm

Af en toe kan ik vreselijk lachen! Dank je wel Erica... vandaag weer voor elkaar gekregen! Ze stuurde deze link.

Zaterdag organiseert het Actiecomité Stop het Slechte Weer (ASSW) een protestmars in Amsterdam. De initiatiefnemers eisen betere weersomstandigheden.

De demonstranten laten weten dat ze om 13.00 uur met spandoeken met harde teksten zullen komen.

Ik kom misschien ook, ligt een beetje aan het weer... ;) (grap van "Inna Nutshell")

Vroeguhr...

Donderdag 05 Juli 2012 at 6:36 pm

Dat waren nog eens dagen!

Koelste juni in ruim vijftien jaar
Maand was ook nat met weinig zon

Volgens mij is juli dat inmiddels ernstig aan het inhalen :-/