Freud zou smullen

Vrijdag 25 Juni 2004 at 5:56 pm

Gelezen op weerkamer.nl:

Zomerstorm
Afgelopen woensdag werd ons land getroffen door een voor zomerse 
begrippen hevige storm. Aan de kust kwamen windstoten voor tot 
29 m/s (104 km/uur) en in IJmuiden werd een hoogste gemiddelde 
windsnelheid gemeten van 22 m/s (9 Beaufort). Men kan zich afvragen 
of de kans op stormen in Nederland aan het veranderen is in samenhang 
met de opwarming van het klimaat. Statistieken wijzen uit dat dit 
inderdaad het geval is: het aantal stormen in Nederland is vanaf 1962 
geleidelijk afgenomen.
Afgenomen? Nee, toegenomen... :-( Wens is de vader van de ... oja!

Warm?

Donderdag 10 Juni 2004 at 12:27 pm

Het vreemde is dat we ineens een echte hittegolf krijgen. Een plotselinge toename van temperatuur... en een daling daarachter... Beetje vreemd dat mensen eerst roepen dat het lekker warm is, bij de 30 graden ze het te warm vinden en vanaf morgen gaan roepen dat het koud is. Het is niet koud! Zoals het niet vriest is het warm :-) Als we dat nu gewoon met elkaar afspreken:

Vorst = koud
Geen vorst = warm!

Zomerliefde

Dinsdag 18 Mei 2004 at 5:53 pm

Ik hoorde vandaag een vriendin van me zeggen dat ze zo van de zomer houdt "... omdat iedereen dan verliefd wordt!". Misschien ligt het aan mij, maar ik wordt het hele jaar door verliefd... zomers wordt ik voornamelijk geil!

Oost-Indie

Dinsdag 18 Mei 2004 at 5:50 pm

De hele dag hoor ik mensen om mij heen puffen. "Het is benauwd en veels te warm". Dit zijn dezelfde mensen die het nodig vinden om tijdens de herfst al te beginnen dat ze uitkijken naar de zomer als het lekker weer is. Wat is het toch met mensen dat ze alleen de leuke dingen van de warme vakantie onthouden, maar vergeten dat het een maand voor en na die vakantie thuis niet om uit te houden is. Oostindisch onthouden lijkt me een mooi woord

Mooi moment voor natte voeten...

Donderdag 29 April 2004 at 01:00 am

Met mijn voorliefde voor slecht weer verbeterde mijn humeur aanzienlijk bij het zien van de storm in de voortuin van mijn woning. Heerlijk die bomen te zien buigen, de hagel te zien landen en de straat onder te zien lopen. En ik weet ook wel... we gaan naar korte snelle buien toe... maar dit was mooi! Tot ik mijn deur opentrok. Er voltrok een regengordijn voor mijn deur... en dat is raar, want:
1. De regen kwam van de achterkant van het huis
2. Er zit een kap boven mijn deur

Wat blijkt... de waterafvoer zat weer eens verstopt en als gevolg daarvan liepen de kapjes boven de deur vol en gutste het water er aan alle kanten overheen...

Hierbij dus even mijn dank naar de woningbouwvereniging (die de afvoer ondanks herhaaldelijk vragen nog niet hebben doorgespoeld blijkbaar), de Karwei (die nog een trekveer (heet dat zo?) van 7 meter hadden liggen) en mij buurman (die samen met mij in de spoelende regen een regenpijp schoon stond te boren... tenminste hij hield de trap vast ;-) )

En toch vond ik het nog steeds heerlijk weer... moest een beetje denken aan Riders on the Storm - The Doors

Euh... volgens mij begrijpen wij elkaar niet...

Woensdag 21 April 2004 at 6:25 pm

Ik wordt dus gek van zonneschijn of alles wat met hitte of zelfs warm weer te maken heeft. Ik wil met deze dagen rust om me heen, geen buitenspellende kinderen, fluitende vogels of drukke mensen die luid pratend op een terras elkaar aan het besnuffelen zijn. Dat soort paringsrituelen wordt ik gewoon gek van… maar blijkbaar zijn er ook mensen die zo’n zomerdepressie anders uitleggen.

PS. De regen die voor morgen verwacht wordt doet mij natuurlijk veel goed :-)

Ik zei het toch...

Woensdag 21 April 2004 at 6:15 pm

Wereldwijd warme maart

Ook wereldwijd wordt bijgehouden hoe het gemiddelde klimaat verandert. Zo zijn nu cijfers bekend geworden over de maand maart 2004 met een gemiddelde temperatuur van 13,4 graden. Dit is maar liefst 7 graden boven het gemiddelde over de jaren 1880-2004. Volgens gegevens van de NOAA staat maart hiermee op de tweede warmste plaats sinds de gegevens in 1880. In 2002 verliep maart nog iets warmer.

Bron: weerkamer.nl

Ik zei het toch...

Woensdag 21 April 2004 at 6:15 pm

Wereldwijd warme maart

Ook wereldwijd wordt bijgehouden hoe het gemiddelde klimaat verandert. Zo zijn nu cijfers bekend geworden over de maand maart 2004 met een gemiddelde temperatuur van 13,4 graden. Dit is maar liefst 7 graden boven het gemiddelde over de jaren 1880-2004. Volgens gegevens van de NOAA staat maart hiermee op de tweede warmste plaats sinds de gegevens in 1880. In 2002 verliep maart nog iets warmer.

Bron: weerkamer.nl

Natte voeten

Maandag 19 April 2004 at 10:39 pm

Pentagon
KNMI

Comedy met het weer...

Maandag 19 April 2004 at 10:14 pm

"Everybody knows why the weather in this country is out of control. It's because we lost the Ozone layer. Well, if we lost the ozone layer, why don't we put it on milk cartons and try to find it.

It's absolutely ridiculous that we live without an ozone layer. We're the most technologically advanced country on the planet. We've got men, we've got rockets, we've got saran wrap. Fix it. And the only thing we've come up with to deal with the fact that we have no ozone layer, is sunblock. And I don't trust that stuff at all. " - Lewis Black

Lees meer