Warm weer door Omega blokkade

Maandag 20 April 2020 at 11:12 am

Weer wat geleerd, het is alweer veels te warm voor de tijd van het jaar en het groen knalt de grond uit. En ik zie ook wel dat we voornamelijk oostenwind hebben, dus ik kan verklaren waarom het al zo warm is, maar wat ik niet wist dat het samenhangt met de Omega blokkade:

"Depressies buigen dan af naar bijvoorbeeld de Middellandse Zee of trekken ver ten noorden van ons. Op de kaart lijkt het hogedrukgebied dan een vorm aannemen, die sterk lijkt om de Griekse letter Omega. Dit is dan ook de reden dan zo’n blokkade een Omega-blokkade wordt genoemd."

 

Negatief

Zaterdag 08 Februari 2020 at 8:04 pm

Pffff... ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Vorig jaar was de negatieve klaagzang gedurende het eind van het jaar zat en heb ik zomerdepressie.net er een paar maanden uit gegooid. Het was een heerlijke tijd en in de lente heb ik de boel weer open gegooid om te kijken naar de nieuwe zomer.

Dit jaar dacht ik het gewoon door te laten lopen en ik ben verbaasd over de enorme berg negativiteit die iedere dag weer aan reacties op dit blog blijven komen. Het is kouder, het is natter, het is winter en ja, de wereld zou er mooier van worden van echte vorst en echte sneeuw, maar daar gaat dit blog niet over. En nu aan de vooravond van een storm die naar verwachting weer veel mensen ongerief gaat bezorgen in schade en ongelukken blijft het gezeik dat het niet sterk genoeg kan worden morgen. Ik ben er wel klaar mee.

Ik heb geen zin om de politieagend van iemand anders zijn problemen te zijn. Dit blog is gestart om een fatsoenlijke uitlaatklep te zijn voor mensen die het even niet meer zin zitten in de zomer. Het is geen vrije omgeving om je haat te botvieren op die mensen die anders zijn/denken/doen dan dat jij doet. Of dat nu iemand is die "mooi weer" zegt bij 35 graden of iemand die in zijn korte broek loopt als het 4 graden is.

Dus ik ga voor de derde keer bedenken wat ik ga doen. Sluit ik de tent of laat ik het dooretteren. Maar gezien de proza en haat van de afgelopen maanden neig ik naar het eerste. :(