Zomerpressie.net stoppen?

Dinsdag 29 Augustus 2017 at 9:45 pm

Eens in de zoveel tijd denk ik er weer eens over na of Zomerdepressie.net nog reden heeft van bestaan. En ik zit dan in tweespalt:

1. Jazeker heeft het reden van bestaan. Iedere zomerdag zijn er gemiddeld bezoekers op de site die hier toch iets komen zoeken of lezen, in de wintermaanden zijn er ongeveer 1000 per maand in tegenstelling tot 6500 per maand in de zomermaanden. Dus jazeker, het is een plek waar mensen graag komen om iets te lezen of stoom af te blazen en elkaar te steunen.

2. Nee, want het enige wat we hier doen is stoom afblazen, vloeken, vingers wijzen, mensen uitsluiten en meer naars. En ik word daar heel ongelukkig van. We praten elkaar dieper de put in, zijn lelijk in ons uiten en het voelt naar. Wil ik daar nog langer een platform voor bieden. Het begon als een blog (geen forum, dat is het nog steeds niet) waar ik af en toe de vinger op de zere plaats wilde leggen over de ontwikkeling van het klimaat. Maar dat gevoel is aan het verdwijnen.

Ik ben er nog niet uit, maar het tweede neemt de overhand voor mijn gevoel.

 

Mooi hoe de wereld werkt

Dinsdag 29 Augustus 2017 at 9:33 pm

Zuchtend en puffend vandaag en gisteren de dag doorgekomen. Inmiddels geleerd dat druk maken me niet helpt, dus rustig aan, veel drinken en niet druk maken. Dan ga je eens zitten kijken waar dat 'mooie' of zeg maar warme weer vandaan komt. En dat is dan het gevolg van een orkaan!

"Het hurricane seizoen is weer van start gegaan en de zomer in West-Europa leefde op! Afgelopen woensdag heeft Nederland genoten van zomerse temperaturen en was menig terras weer gevuld. Oorzaak van de opleving van de zomer is ex-hurricane Gert." (bron)

Toch mooi hoe er een soort balans systeem in de wereld is wat voor elende aan 1 kant zorgt en aan de andere kant zoveel mensen blijdschap brengt. Toch eens kijken of het fladderen van een vlinder die orkaan heeft veroorzaakt.