Wow.... das best lang...

Dinsdag 18 Augustus 2015 at 5:06 pm

Gevolg van alle veranderingen in de wereld is o.a. dat het langer droog is en dat het heftiger is als het regent... maar niet alle buien zijn heftig. Afgelopen weekend waren ze voornamelijk lang... Een nieuw regenrecord (en ja, ik heb het ook gezien, we hebben bijna dagelijks een record en een weerman heeft uitgerekend hoeveel records er te breken zijn op individuele dagen... en dat zijn er meer dan 500, dus niets om je zorgen over te maken... ) maar bij de regen zijn het buien... af en toe langdurig regen, maar "In Lelystad regende het zelfs 23,3 uur achtereen"... das best lang! En dan valt er ook best veel... 80 mm in 2 dagen... Dat is 80 liter water per vierkante meter... gok dat het openbaar zwemwater lekker afgekoeld is :D

 

Wisselende temperaturen...

Dinsdag 11 Augustus 2015 at 12:39 am

Tot ieders verwachting was de maand Juli gewoon kouder dan gemiddeld... ondanks de hittegolf:

"Juli 2015 is een maand geweest met grote temperatuurverschillen. Tijdens de eerste julidagen was er nog sprake van een hittegolf, maar vanaf de tweede week van juli zorgde een westelijke wind voor koeler en wisselvalliger weer. Hierdoor was het vooral aan het einde van maand kouder dan normaal."

Ongeacht of het een koele maand was, maar ik ben gewoon mijn bed uitgezweet... euiw...

Oh... let iedereen even op de huisregels?!

 

Huisregels...

Dinsdag 11 Augustus 2015 at 12:17 am

Sinds 2004 heb ik deze site. Ik vind het heerlijk om op dagen dat het meer dan 20 graden is te kijken naar de winterse achtergrond en om af en toe een bericht te posten over mijn frustratie en verbazing. Ik heb toen gekozen voor een blog waarbij mensen kunnen reageren op de verschillende blogs van mijn hand... Veel vaste gasten die elkaar bij naam kennen, reageren op elkaars commentaar, elkaar tips geven, en elkaar ondersteunen in de tijden dat er rare mensen in Nederland (en Belgie inmiddels) richting stranden te rennen.

En al die mensen hebben hier een fijne plek van gemaakt... En daar ben ik hen dankbaar voor!

Maar in de spanning van de hittegolf(en) van de laatste dagen is de sfeer hier veranderd. Bepaalde gasten begonnen elkaar op een weinig respectvolle toon aan te spreken over uitspraken in de reacties. Er werden beschuldigingen geuit aan het adres van vaste gasten en mij. De sfeer werd grimmig en vervelend... ik vind dit heel jammer, want (met alle respect) maar jullie staan nu te ruzieen in mijn tuin en dat vind ik niet tof. Een paar mensen hebben het goed gemaakt met elkaar en ik heb nu even 1 regel gemaakt voor mezelf: Iedere reactie die respectloos is tegen een ander ga ik gewoon deactiveren en evt verwijderen. Verder blijf ik iedereen dankbaar die hier een veilige plek vind om frustraties te luchten en mee te denken hoe we deze warme dagen door kunnen komen. Het blog blijft open, hoe en welke vorm, dat zien we door de tijd wel weer!

Maar 1 kleine duidelijke uitspraak van mijn kant: het is mijn blog, het is geen democratie en ik ga mijn beweegredenen niet iedere keer verantwoorden. Sorry, maar dat kost mij te veel tijd voor mijn hobby.