Nieuwe wijn, oude zakken...

Vrijdag 06 Juni 2014 at 12:10 pm

Vond een kort interview met een psycholoog online:

"De zomer kan een bedreigende omgeving zijn, waarin niets afgebakend is. En als je om je heen al die vrolijkheid ziet, kan dat soms niet matchen met het gevoel dat je hebt. Bovendien kunnen sommige mensen slecht slapen door de korte nachten. Een verstoorde nachtrust of bioritme kan tot depressie leiden. "

Een wat ouder interview, maar sinds een aantal jaren is er ook vanuit de medische hoek aandacht voor 'ons probleem'. We zijn gewoon omgekeerde winterdippers :D

 

Huishoudelijk regelement?

Maandag 02 Juni 2014 at 12:04 pm

In reactie op een aantal reageerders op dit blog heb ik ineens de neiging om een huishoudelijk regelement op te stellen! Ga ik niet doen, maar we moeten wel even uitkijken dat de reacties niet radicaliseren en dat er een vorm van kampen komen.

Even 1 ding duidelijk uitleggen: "Dit weblog is een stil protest tegen de wereld die gek is geworden! We hebben geen winter meer, herfst en begin van de lente zijn ineens stormseizoenen, de waterstand stijgt en de zomer is niet te harden!"

Het is niet mijn doel (en hopelijk ook niet van de mensen die hier reageren) om de zongenieters voor gekken of mentaal minderen te onderschrijven. Het is niet mijn doel om een zomer met alleen maar regen of temperaturen van 10 graden en lager op te hemelen. We delen deze aardkloot samen en iedereen mag zijn mening hebben en respectvol uitdragen! Dat kan hier of ergens anders, maar zolang het hier gebeurd dan gebeurt het respectvol. Ik heb de laatste tijd de discussie een beetje laten lopen hopend om zelfcorrectie, maar als dat dan benoemd wordt en mensen beginnen te bekvechten dan houdt dat op. Dus vanaf nu ga ik niet eens meer iets opmerken maar gelijk blokken! Het is hier geen democratie op dit blog... dat is nooit beloofd en zal ook niet gebeuren! Dus dan kunnen we maar beter daar eerlijk in zijn... respectvol!