Tekent u even mee...

Maandag 30 April 2007 at 9:38 pm Een petitie tegen zomertijd... altijd een goed iniatief!
 

April ongekend warm, droog en zonnig

Maandag 30 April 2007 at 9:15 pm

Open deuren intrappen bij het KNMI... joh... echt?!

En als je je afvraagt waarom al je planten doodgaan... omdat we een watertekort hebben van 75-90 mm (zie hier). Om dat op te lossen zou er dus 75-90 mm water moeten vallen (dat is dus 75-90 liter per vierkante meter). En als dat gebeurt schieten putdeksels omhoog, niemand kan meer rijden en we denken dat de wereld vergaat. Onze vrienden van het KNMI noemen dat zware regen.

Oproep: Ik ben trouwens opzoek naar het telefoon nummer van Erwin Krol. U weet wel... die man die de hele tijd roept dat het "heerlijk zomers" weer is. Terwijl hij als metreoloog toch zou moeten weten dat dit:

  • Slecht is voor onze gezondheid
  • Slecht voor het mileu
  • Nog steeds de lente is
  • Een potentiele ramp kan betekenen omdat er minder neerslag is gevallen dan in 76, maar ons energieverbruik is verdrievoudigd?!

Maar ik hoor graag zijn verklaring! Misschien leert hij niet van het verleden en aanbid hij nog steeds gouden beelden, spijkert hij mensen aan kruizen en neemt hij buurtuinen in om een vierde rijk te stichten.

 

Gaarne vrienden en buren aangeven...

Zondag 22 April 2007 at 02:55 am

Misschien moeten we een lijst met mensen aan aanleggen die blijven volhouden dat dit lekker weer is. Ik kom hierop door dit berichtje van Rijkswaterstaat van 17 april:

Verwachtingen voor rivierafvoeren, watertemperaturen en grondwater

De afvoer van de Rijn is momenteel met ruim 1600 m3/s aan de lage kant. Op basis van de weersverwachting en de toestand van het stroomgebied zal de afvoer van de Rijn te Lobith de komende weken verder dalen tot een niveau in de buurt van de 1.400 m3/s. De hoeveelheid sneeuw in de Alpen is laag, waardoor de gebruikelijke afvoertoename in april en mei waarschijnlijk gering zal zijn. Droogteproblemen zouden daarom vanaf begin mei kunnen optreden.

Dus als begin mei er te weinig water is om de stroomconsumptie van ons landje vol te houden, zou ik graag een lijst aan de energieboeren willen overhandigen met daarop namen en adressen van mensen die het blijkbaar geen probleem vinden om zonder stroom te zitten, 'want het is toch heerlijk warm weer'!

Nu het CBP nog even overtuigen dat zo'n lijst best mag ;-)

 

We komen in de Spits...

Zaterdag 21 April 2007 at 12:36 pm weer een paar bomen minder...
 

uw bijdrage...

Maandag 09 April 2007 at 11:29 pm

weerbebericht ...is een naar bericht tegenwoordig. de pasen was al "mooi" en we worden verder gestraft. de temperaturen blijven oplopen en aan het eind vd week wordt het 20 graden! het is APRIL!! weeeer een record verbroken sinds begin 1900... en dan die ruis die je maar blijft horen in je oren als je je hoofd naar buiten waagt: Mooi weer he? lekker he? blablabla... Is er een beschrijving van een regendans ergens? Ik wil me tenvolle inzetten om die te gaan leren!

van: Erica

 

Zucht...

Woensdag 04 April 2007 at 8:46 pm

dinsdag 10 april tot en met vrijdag 13 april 2007

Waarschijnlijk droog, geregeld zon en temperatuur geleidelijk oplopend naar 20 graden.

woensdag 04 april 2007 04.37 uur


Bron: www.knmi.nl