Helga van Leur

Donderdag 27 Juli 2006 at 2:01 pm

Normaal laat ik de personen op de site even achter wegen, maar ik kan even niet om Helga van Leur heen. Ik wordt gek van dit mens... Ik hoorde haar gisteren zeggen dat maandag de hittegolf 'helaas' afgelopen zou zijn, maar dat we toch 'lekker' een weerrecord hebben gebroken met deze warme juli. Ik begrijp dat ook weermensen onderheving zijn aan de 'wil van het volk' en op de achtbaan van het populisme rondtoeren, maar kom op zeg!

Als je hond begint te ijlen en ongenezelijk ziek blijft te zijn laat je hem toch ook uit zijn lijden verlossen. Kan dat dan niet voor weerdames die een permanente zonnesteek hebben opgelopen?

 

Manifest

Donderdag 27 Juli 2006 at 1:57 pm

Misschien moeten we gewoon met een manifest komen. Inmiddels zijn de zongenieters voor een groot gedeelte genezen van hun "Ik wou dat het zomer was" aandoening, want zelfs zij geven toe dat 33 graden "... toch wel erg warm is". Eindelijk! En als we zo'n groot gedeelte van het volk achter ons hebben staan, moet er maar een manifest komen! Met goede politieke meningen en maatschappelijke daadkracht. Met goede vragen als "Hoe gaan we zorgen dat de zon wegblijft uit ons mooie kikkerlandje?" en "Hoe overtuigen we de rest van de wereld dat hitte slecht is voor je gezondheid?". Geschreven in durf en doorzettingsvermogen, in staat op het volk op de baricade te krijgen!

Maar in dit weer heb ik de energie niet, dus ik wacht rustig af!

 

Euh... wat?!

Maandag 24 Juli 2006 at 12:51 pm

Op teletekst: "... Daarna valt een enkele regen- of onweersbui en wordt het minder warm"

Euh... minder warm is bij mij geen 24-25 graden. Minder warm is 8 graden.

Laten we nu eens een fatsoenlijke afspraak maken:

0 graden of lager: Koud
0-10 graden: Koel
10-20 graden: Warm
20 en hoger: Smerig warm
30 en hoger: "Zit nu niet allemaal te zeiken over warm, jullie wilde toch WARM weer in de herfst al!"

 

Wandelen? Nee, natuurlijk niet!

Vrijdag 21 Juli 2006 at 2:49 pm

Laatst lees ik dit op een weblog van een vriend:

"In tegenstelling tot alle bovenstaande zou ik graag willen pleiten voor een justitieel onderzoek naar de organisatie. Vandaag is duidelijk geworden dat de medische staf zich heeft beroept op het uitermate steekhoudende argument “Maar wij hebben op maandag op de website van meteoconsult gekeken en daar stond dat het 29 graden met een fris windje zou zijn”. Meteoconsult heeft dit ontkend! De organisatie heeft zich dus onvoldoende voorbereid, zoals ze hierbij hebben toegegeven. Dit zou betekenen dat de organisatie verantwoordelijk is voor de gebeurtenissen en derhalve strafrechtelijk vervolgt kunnen worden voor nalatigheid met de dood als gevolg."

Dat schreef hij op dinsdag. Op donderdag lees ik op teletekst:

"Het Openbaar Ministerie bekijkt of er aanleiding is om de organisatie van het wandelevenement strafrechtelijk te vervolgen. Tijdens de Vierdaagse kwamen twee mensen om door de hitte."

Terecht lijkt mij! Want in een land waarin we bij 33 graden gewoon gaan wandelen en niemand zich daar zorgen over maakt wordt het eens tijd dat mensen met de neuzen op de feiten gedrukt worden!

 

Het geschreeuw verstomd...

Maandag 03 Juli 2006 at 10:24 pm

Het is eindelijk stil in Nederland. Eindelijk zijn alle mensen die de afgelopen maanden brulden dat 'wat hun betreft' het zonnetje wel weer mocht gaan schijnen stil. Eindelijk hebben ze door dat een temperatuur overschot van 10 graden boven het langjarig gemiddelde niet goed is voor de natuur (bosbranden in Limburg) en voor de mens (boeren moeten nu hun land al beregenen en de waterafvoer komt nog niet in gevaar, maar de rivierwater temperatuur is veels te hoog!). Tenminste, dat zijn de slimme mensen.

De domme mensen zitten op het strand te puffen zonder al te veel kleren aan om in 10 minuten te verbranden! En verbranden is al niet gezond, maar teveel zonnen ook niet! Misschien moeten we daarop testen als ze straks behandeld moeten worden van onze zorgtoeslag?!