"Wanneer wordt het nou zomer?"

Zondag 18 Juli 2004 at 12:04 pm

De afgelopen weken heb ik een redelijk goede zomer gehad. Lekker nat, koud en niet te veel mensen op straat :-)

Maar vorige week werd ik toch even gek. In de Telegraaf stond namelijk dat er mensen het KNMI verontrust gebeld hadden in verband met het weer! Want?? Die mensen denken dat de KNMI het weer regelt? Wat is dat voor onzin. Het KNMI bericht alleen... meer niet! En sommige mensen maken het nog bonter....

Ik hoorde afgelopen donderdag iemand zeggen "Ik wou dat we net zo'n zomer hadden als vorig jaar", nee, echt... een zomer als vorig jaar... dus met ruim 30 graden zitten puffen "Dit is wel heel warm". "Gelukkig niet" zei ik. De dame in kwest was enigsinds beledigd omtrent mijn opmerking en vroeg mij waarom... en toen heb ik haar onderstaande verteld:

"Wij hebben in het voorjaar van 2004 praktisch geen neerslag gehad en aan het eind van het voorjaar (toen het nog steeds droog was) was het grondwaterpeil 20 centimeter (20!!!!) lager dan vorig jaar. Als we er daarna nog zo'n kurkdroge zomer hadden gehad waren we nu niet aan het werk geweest... want er zou geen stroom meer zijn, de watervoorziening zou problematisch worden (dus reken maar op bruin water) en de riolen zou beginnen met opdrogen (wat een uitermate vriendelijke lucht met zich mee gaat brengen). Daarnaast zouden we douchen en doortrekken sporadisch kunnen doen..."

En daarna was het domme blondje stil... sommige mensen zouden na moeten denken voordat ze hun muil open trekken!